Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
-
serapeum
újonc
válasz
arnyekxxx #3522 üzenetére
Jó sokat kellet dolgozniuk a kompjúter grafikusoknak.
Amúgy zavaró, hogy az első 3 percben vegyítve vannak a valódi és CG videók. Valahogy jelezni kellett volna, vagy egyértelműbbé tenni amikor magyarázó animációk vannak.
A laposföldesek kimaradnak ezekből az élményekből. -
arnyekxxx
veterán
És újabb magáncég szállt le a Holdra ami megint nyilván kamu
-
homerhamm
addikt
Régebbi kép.
-
arnyekxxx
veterán
-
S_x96x_S
addikt
Sokkal egyszerűbb, hogyha a laposföldesekkel találni valami közös nevezőt
például :
"A fizikusok szerint a világegyetem lapos, erre pedig bizonytékaik is vannak: az ősrobbanásból megmaradt fény, az univerzum tágulása és az, ahogy bizonyos szögekből kinéz, mind ezt az állítást igazolják."
https://24.hu/tudomany/2022/11/14/milyen-alaku-az-univerzum-vilagur-vilagegyetem-forma/És egy laposFöldes is onnan tudhatja, hogy valamelyik vitapartnere kamuzik,
hogy még a "lapos világegyetemről" - is elkezdi magyarázni, hogy nem lapos.Flat universe
https://phys.org/news/2011-10-flat-universe.htmlA tudomány szerint a legalsó ( lapos ) verzió az igaz !!!
Vagyis az első lépés:
- egyetértés, hogy a VILÁGEGYETEM LAPOS !!!!
És sokszor - ez az az állítás, amit egy laposföldes korábban elfogad. -
serapeum
újonc
válasz
whitezo88 #3517 üzenetére
Így már értem, azt hittem valami ezoterikus...
Az a fickó csak egy nagy szájú tanulatlan és buta ember. Az ilyenekre kár időt fordítani. Ismeretterjesztő gondolkodásnak, értelmes párbeszédnek vagyok a híve. De ahogy a bevezetőben olvastam nekik kb tilos a racionális, tényeken, ismereteken alapuló eszmecsere és ki kell rekeszteni abuborékukbólbúrából az oda nem illeszkedő dolgokat.A gyűrűs lézergiroszkóp okozta problémára is kaptam elméleti magyarázatot, de még kidolgozás alatt van. A laposföldes eleinte tagadta, hogy azt mérné, de megemlítettem, hogy a repülőgépeken használt lézergiroszkópnál van több nagyságrenddel érzékenyebb műszer amivel nem csak a Föld forgást lehet mérni akkor felvilágosított, hogy van egy rejtélyes áramlás, vagy sugárzás ami az éter és valójában csak ennek a forgását mutatja. És ez csak a lézergiroszkópra hat...
De kíváncsi lennék a 'hivatalos' laposföldi magyarázatra.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
serapeum #3516 üzenetére
Pedig a Density&Bouyancy a lapösföld alfája és omegája, ezzel magyarázzák a "gravitációt". Ugye azért esik le egy dolog, mert ami "alul" van, (talaj, föld) az sűrűbb. De akkor miért nem felfele megy, mert körülötte levegő van attól még. Illetve lásd a példámat az ozmiummal, ami a legsűrűbb anyag a Földön
A bouyancy (felhajtóerő) meg azért vicces, mert a képlete a gravitációs erőt használja.
(a tömeg/sűrűség meg nem egy erő, nincs iránya) De lapsiktól sosem látunk még egy középiskolai fizikai képletet, vagy számításd sem.
Ja de, a 8" per négyzetmérföldet, amivel a Föld görbületét cáfolnák számításokkal hogy miért lehetetlen. Ugyanakkor senki se tartja ezt, mert ez egy parabola, ami nem egy gömb felülete, csak valamikor előjött anno.
Asszem nem linkeltem, egy rendkívül szórakoztató élő "vita" egy laposföldes rapperrel, aki tökéletesen visszaböfög minden Dubay-féle marhaságot, és arra nem képes válaszolni mi a tömeg, mi az hogy "lefelé, felfelé" stb stb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
serapeum
újonc
válasz
whitezo88 #3515 üzenetére
Akkor nincs fénysebesség, vagy az is együtt gyorsul és ezért nem érzékeljük, nemtom, mindig van valami újabb dolog amivel megmagyarázzák. Ezt a density-t még nem hallottam.
Hogy mi van alatta az nehezen megfogható, bármit oda lehet magyarázni, képzelni. Inkább a hétköznapibb dolgok a jó kérdések, jó érvek, megfigyelések, tapasztalatok... Pl. a Foucault-inga elég egyszerű és látványos. Laposföldes kifogás: csalás, össze-vissza leng, indításkor az indító befolyásolja, arra leng amerre éppen a levegő áramlik, vagy a felfüggesztése irányítja... -
whitezo88
nagyúr
válasz
serapeum #3514 üzenetére
ha folyamatosan gyorsulna, már egy ideje a fénysebesség milliárdszorosával haladnánk
csak simán a "density" a magyarázat, de hogy a laposföld meddig tart lefelé, arra nincs válasz. Ha véget ér, akkor mi van alatta? Ha nem, az hogy lehet? Végtelen anyag nincs. (Ahogy arra sincs, a talaj miért sűrűbb, mint mondjuk egy ozmiumdarab a kezemben.) Ha a mennyiséggel példálóznak, az megint a gravitációs tömegvonzást támasztja alá[ Szerkesztve ]
-
serapeum
újonc
Gravitáció nincs, csak folyamatos, egyenletes gyorsulás!
Nekem volt szerencsém egy laposföldessel eszmét cserélni, többek közt a gravitációról. Az azt helyettesítő elképzeléseiket Eötvös Loránd ingájával kívántam cáfolni. Rengeteg munkával, méréssel kimutatja a gravitációs anomáliákat. Ezt könnyen tudta vitatni, mert nagyon kicsiny erők mérése történik. Csak ott hibázik a dolog, hogy ennek segítségével tárták fel a hazai földkéregben lévő vizeket, olajat, gázokat és egyebeket, valamint a texasi, venezuelai, arab olajmezőket az 1920-as, 30-as években. Hogy ez laposföldén hogy lehet arra nem kaptam választ. -
vlevi
nagyúr
Nana! Az ilyennel óvatosan.
Mert, ha csúsznának kifelé, azzal elismered, hogy mégiscsak van valami értelmes dolog a fizikában, mint pl. centrifugális erő. Onnan már csak egy lépés az olyan eretnek gondolat, minthogy gravitáció sem kitalálmány.
De abban már megegyeztünk, hogy a laposföld egyik fő tudományos cáfolata az az, hogy ha lenne ilyen, akkor a macskák már mindent lelökdöstek volna a széléről -
arnyekxxx
veterán
Egy halom szikla egy sziklákkal teli kráter szélén
Vagy egy ferobbant goa'uld Ha'tak maradékahttps://viewer.mars.asu.edu/planetview/inst/moc/E1000462#T=2&P=E1000462
-
consono
nagyúr
-
GEIL
addikt
Jo reggelt!
Témainditás:
[ Szerkesztve ]
-
whitezo88
nagyúr
válasz
f(x)=exp(x) #3501 üzenetére
nyilván nem, hiszen akkor lepotyognának az emberek!
Jaj, Flat Earth Dave szokta mondogatni, hogy hát igen, hiszen Ausztrália "down under" tehát lent kéne lenni, fejjel lefelé, mekkora hülyeség ez ugye? Stb stb.
[ Szerkesztve ]
-
serapeum
újonc
válasz
whitezo88 #3498 üzenetére
Délen van némi torzulás, laposon pl Sydneyből Darwinba fele akkora az út mint Perthbe, szegény laposföldes kamionos Darwin felé félúton kifogyna a naftából, mert gömbföldön kb ugyan olyan hosszú.
A másik Davenek van a déli repülőjáratokról egy szemléletes animációja, lényege ez. Akik ezeken a járatokom utaznak pilótástul mind be vannak szervezve. -
whitezo88
nagyúr
válasz
serapeum #3497 üzenetére
persze hogy nincs térkép mert nincs ilyen modell, nem tudják feltérképezni sem, ahhoz kellene szakértő laposföldes. Akik közt meg bármiféle szakember sincs.
Az ilyen térképnél a kedvencem a "dél" brutális torzulása. Ausztrália szélessége sehogy sem jön ki. Ha méretre rajzolják akkor meg az óceáni távolság nevetségesen nagy. A déli szélesség is értelmezhetetlen.
A repülőjáratoknál meg szeretnek egyenesen hazudni, pl ilyen-olyan direkt járat nincs, pedig van. Hatperces debunk videó a repülőjáratokról. [link] -
serapeum
újonc
válasz
whitezo88 #3494 üzenetére
Jaja görbül, úgy átsuhan a fejünk felett, hogy egy árva fotont se veszünk észre belőle, az Antarktiszon meg szikrázó napsütés lesz belőle.
Vlevi: Kellene egy hiteles laposföld térkép. Már sokat kerestem, kértem ilyet laposföldestől, de nem tudtam beszerezni. Leggyakrabban egy régi azimutális térképre hivatkoznak, de nem mondják, hogy pont ilyen, mert akkor bajban vannak.
Amúgy az északi féltekén a laposföld csak kevéssé torzít, ezért is könnyű megvezetni embereket.
A Dubai-Los Angeles járat egy laposföldön alig tér el a gömbföldétől. Nagy vonalakban hasonló, nehéz bizonyítékként használni. Itt látható hogy laposon is egyenes, a kis eltérések ráfoghatók légköri áramlatokra:
Fenti térkép a legtöbbször hivatkozott laposföld térkép.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Vajon azt hogy magyarázzák meg a laposföld tanai alapján, hogy a Dubai-Los Angeles repülő út ilyen?
-
válasz
whitezo88 #3494 üzenetére
A búrban belül van, így bármelyik pontról a körbevevő jégfal (amit a gömbösök Antarktisznak hívnak) irányába megy a fény, így lesz 24 órás a nappal. A búra jó fényvezető.
Az mondjuk kérdés, hogy hogyan követik le, ha a nap mozog. Mert akkor (már ha kerek és lapos a Föld, akkor a jégfalnál van a legnagyobb kerületi sebesség...)
Teccikérteni'?
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
NeoPampalini #3490 üzenetére
A szomszéd topicban biztos nagy egyetértésre találna
-
whitezo88
nagyúr
válasz
NeoPampalini #3490 üzenetére
Ezzel az egy eseménnyel majdnem annyi új "elmélet" született, mint a laposföldről összesen
pl, hogy ha egy átlátszó burát kintről világítasz, akkor túloldalon is lesz fény. (eddig nem lokális volt a Nap?)
Illetve hogy van egy második Nap, mint a Tatooine-on.A legnagyobb csapás akkor is az hogy nem mentek a legnagyobb pápák (többek közt Eric Dubay és David Weiss is hívva lett). Mekkora műsort tudtak volna csinálni, hogy végigdokumentálják a "csalást"? Hogy nem is oda mennek? Hogy egy stúdió az egész? Na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
-
arnyekxxx
veterán
-
whitezo88
nagyúr
basszus csak most vettem észre, hogy van ilyen totyik. Jópár éve bűnös élvezetem a laposföld "tanulmányozása" és jókat szórakozok.
Hogy on is lehet, ha egyvalakit kell ajánlani, az Professor Dave, nagyon jó videói vannak a leggyakoribb "érvekről", elemezte Eric Dubay 200 Proofs Earth is Not a Spinning Ball alkotását, vitái is vannak, satöbbi satöbbi.
A Final Experiment pedig egy hatalmas szög volt a koporsóba, a gyávák nem mertek elmenni, a két laposföldes meg ki lett átkozva, és vissza is vonultak mert rájöttek hogy tényleg van 24 órás nap
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Hát így van fénye a Holdnak. A belső törpecsillagtól ami átvilágítja az 500km vastag kérget
[ Szerkesztve ]
-
almos94
aktív tag
Az előttem szólok leírtak szinte minden tudományos magyarázatot. Én még plusz eggyel kiegészíteném: a Föld - Hold távolság az évmilliók során változott, korábban sokkal, de sokkal közelebb voltunk egymáshoz, és keletkezése óta távolodik tőlünk a Hold. Jelenleg pont megfelelő távolságra van, hogy a Nap- és Holdfogyatkozásokat teljes pompájukban tudjuk élvezni.
-
serapeum
újonc
Egy érdekes kérdést tett fel a gömbföldes Dave McKeegan. Nap-éj egyenlőség idején (márc20-21, okt22-23) az egyenlítő mentén pl. Ecuadorból, Brazíliából, Kongóból, Kenyából, Szingapúrból, Indonéziából... a Nap napi égi pályája pontosan derékszöget zár be az észak-déli meridiánnal. Tehát ekkor az egyenlítőn egy iránytű mágnesezett acéltűjére pontosan merőleges szögben kel fel és nyugszik a Nap és a delelési pont is pontosan a zenitben van. Ezt az égi jelenséget az egyenlítő minden pontján így látják végbemenni, egy egyenes mentén. De akkor laposföldön hogy fog körbejárni a Nap?
-
serapeum
újonc
A Hold fázisairól írtam, a holdfogyatkozás másik jelenség.
Holdfogyatkozásnak hagyományos gömbföldes világban van pár axiómája. Kizárólag Nap Föld Hold együttálláskor keletkezik. Ebben a sorrendben. Előre pontosan kiszámítható. Csak telihold idején figyelhető meg. Nappal soha sincs holdfogyatkozás. Legkorábban naplementekor, legkésőbb napfelkeltekor látható. Holdfogyatkozást csak azok láthatják akiknek ekkor a Földről rálátásuk van a Holdra, ez nagyjából a Föld éjszakai oldala, vagyis gömbfele.
Laposföld esetén ezek a 'szabályok' áthághatók lennének, de ilyet soha senki sem figyelt meg, nem dokumentált. Eleve a holdfogyatkozásra mi a magyarázatuk? Egy harmadik égitest?Ez a telibe kitakarja a Hold a Napot nem teljesen igaz. Földközel és Földtávol között 40.000 km (pálya excentricitás) a különbség (~10%) és emiatt van, hogy csak gyűrűs, vagy teljesen kitakarja és még több percig takarásban is tartja a Napot.
A Föld árnyéka eleve érdekes jelenség a Holdon, láthatóan nem egy éles határvonal, hanem a légkör által meg van szórva és színes.
A geoid alakot nem fogod látni rajta, a Föld méretéhez képest a Mount-Everest és a Martiana-árok apró rücskök és még a fényszóródás is elmossa,. Eleve a Holdra vetülő Föld árnyéka egy egész Hold átmérőnyit szóródik ami még több is lehet mint ~3500km. Ehhez képest 9km Everest semmi, és az nem is önálló csúcs.Amit betettél képet az egy mesterségesen eltúlzott forma, kb mint a domborított térképek, hogy plasztikusabb, érzékelhetőbb legyen.
-
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Szeretnék végre látni valódi GEOID alakú Nasa fotót.
Azokat látod, amikor felmész a NASA oldalára. Amit a laposföldesek előszeretettel mutogattok az nem a Föld fizikai alakját mutatják
-
doc
nagyúr
Megkerdeztem az uj legjobb baratunkat:
Ahhoz, hogy meghatározzuk a Föld árnyékának méretét a Hold pályájának távolságánál, és összehasonlítsuk azt a Hold méreteivel, nézzük meg az alapvető adatokat és számításokat.
Adatok:
• Föld átmérője: kb. 12 742 km.
• Hold távolsága a Földtől: átlagosan kb. 384 400 km.
• Hold átmérője: kb. 3 474 km.
• Nap átmérője: kb. 1 391 000 km.
• Nap távolsága a Földtől: kb. 149 600 000 km.Árnyék méretének számítása:
A Föld árnyékának mérete a Hold pályájánál a geometriából adódik. A Föld által vetett árnyék (umbraszög) a Nap, a Föld és a Hold helyzete alapján határozható meg.
1. Föld árnyékának szélessége a Hold távolságában:
Az árnyék kúpos alakú, amely a Nap sugarai által alakul ki. A Nap és a Föld arányai alapján kiszámítható az árnyék szűkülése. Az árnyék szélessége a Hold távolságában körülbelül 9000 km, tehát az árnyék átmérője több mint 2,5-szerese a Hold átmérőjének.
2. Összehasonlítás a Hold méretével:
A Hold átmérője 3 474 km, míg a Föld árnyékának átmérője kb. 9000 km a Hold pályájának távolságánál. Ez azt jelenti, hogy a Föld árnyéka kb. 2,6-szor szélesebb a Holdnál.Következtetés:
A Föld árnyéka a Hold pályájának távolságánál jelentősen nagyobb a Hold átmérőjénél, így egy teljes holdfogyatkozás során a Hold könnyedén belefér a Föld árnyékába.
Itt meg egy "nem robotos" valasz, nem pont ugyanaz jon ki, de nincs lenyegi kulonbseg: https://websites.umich.edu/~lowbrows/astrophotos/alway/lunareclipse.html
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
"miért látszik hajszálra pontosan olyan és akkora körnek ami a Holdat takarja ki halálpontosan." - egyaltalan nem kell hajszalpontosan kitakarnia - sot... eleg ha nem kisebb
A beúszó árnyék ami kitakar...az nem tűnik soha nagyobbnak.....ha kisebb akkor gyűrűs a fogyatkozás.....meg lehet ugye részleges.....de én még olyat nem láttam hogy akkora batár árnyék lenne a kitakaró amekkorának én gondolnám a méretbeli eltérésekből nézve.
-
doc
nagyúr
"ekkora mindenségben ahol fényév távolságok és gigászi méretek, brutál nagyságú csillagok meg fekete lyukak vannak, akkor mekkora a valószínűsége" - mi a valoszinusege annak, hogy a csillioszor csillio bolygorendszer egyikeben sincs ilyen? nulla
a napfogyatkozas persze hogy nem lathato mindenhonnan, mivel ott a Hold arnyekot ved a Foldre. Ahol az arnyek van, onnan lathato, azon kivulrol nem. Nem olyan bonyolult ez
Holdfogyatkozas miert ne lenne lathato mindenhonnan? Mar ahonnan ra lehet latni a Holdra eppen."miért látszik hajszálra pontosan olyan és akkora körnek ami a Holdat takarja ki halálpontosan." - egyaltalan nem kell hajszalpontosan kitakarnia - sot... eleg ha nem kisebb
-
GEIL
addikt
válasz
serapeum #3468 üzenetére
"....Amit viszont állít, ha jól értem míg nálunk félhold volt, New Yorkban és Buenos Airesben ekkor telihold volt.
Ezt még egyik laposföldestől se hallottam, hogy a Föld különböző pontjairól egy időben más Hold fázist látni....."
Mondjuk amikor (teljes/részleges) holdfogyatkozás van, akkor sem egyformán látható a jelenség mindenhonnan.....sőt, van ahol a nem is látni semmit.....és a napfogyatkozás esetén is így van.
Ami mondjuk számomra még mindig érdekes és fura, hogy az ekkora mindenségben ahol fényév távolságok és gigászi méretek, brutál nagyságú csillagok meg fekete lyukak vannak, akkor mekkora a valószínűsége, hogy pont olyan távolságban vagyunk mi a napunktól, és tőlünk olyan távolságra van a Hold hogy teljes Napfogyatkozáskor mit ad isten szépen telibe kitakarja a Napot.......de ami már inkább idegesit, hogy a Földünk árnyéka ami állítólag Geoid krumpli, az miért látszik hajszálra pontosan olyan és akkora körnek ami a Holdat takarja ki halálpontosan.
Az arányokkal és távolságokkal lehetne magyarázni, de egy zseblámpával és labdákkal, gyöngyökkel sem lehet produkálni, ahol finomithatom a távolságokat de így is nehéz belőni még sokadszorra is.....de a nagy légüres térben ez "szépen összejött"....
annyira full szabályos, szinte körzővel rajzolt körök.....akkor hol a "geod alaknak" a vetülete ?
Szeretnék végre látni valódi GEOID alakú Nasa fotót.....de még a holdraszállás óta sem láttam semmi olyat ami az volna...mindig csak a sablonos full szabályos gömb képet kapjuk tőlük.......a bolygónk méreteihet képest a Mount-Everest magassága és a Martiana-árok mélysége is "eltörpül"....szóval akkor hogy van ez ?
[ Szerkesztve ]
-
serapeum
újonc
"Mi takarja ki a Holdnak egy részét?" Saját magát takarja ki, ahogy egy labdára sötétben rávilágítunk egyik fele árnyákban marad. Telerakta összevissza képekkel amiken jellemzően a Hold teljesen aránytalan méretekben és távolságban van a Földhöz képest. Ez olyan pszichés ráhatás. Észak-Amerika szerinte a Föld túloldalán van... Se gömbföldön, se laposföldön nem esik a túloldalra.
Azt állítja, hogy október 3-án 7:25-kor videózta, ez a tavalyi évre biztosan nem igaz, mert ekkor volt újhold, azaz nem lehetett látni a Holdat. De 2023-ra se igaz mert akkor kb negyed Hold volt, márpedig a videóján félhold van, ami talán 2022 októberében volt. Vagy az egész nem igaz, csak betette ezt a videót és hasra ütve mondott egy dátumot. Aztán elkezd össze-vissza beszélni, valahogy nekem logikátlan.
Amit viszont állít, ha jól értem míg nálunk félhold volt, New Yorkban és Buenos Airesben ekkor telihold volt.
Ezt még egyik laposföldestől se hallottam, hogy a Föld különböző pontjairól egy időben más Hold fázist látni. Pont ez (is) cáfolja, még a legvadabb fénytöréses, fénygörbítéses elméletüket is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Viktor0610 #3465 üzenetére
valószínűbb az "ő engem" vonal, tardiában pár kiröhögésért már jár a letiltás
ja akkor csak a szokásos, hetente visszatérő toposz a térlátással (sem) rendelkezők népénél
-
-
GEIL
addikt
Ez viszont első megnézésre " érdekes"....ne mondjáok hogy ez teljesen magától érthető.
-
serapeum
újonc
válasz
NeoPampalini #3458 üzenetére
Igen követtem már régóta a csókát, meg az egész témát. Elképesztő milyen kukacos módon ízekre szedik a látottakat. Pl szerintük az egész csak egy LED panellel körbevett stúdióban lett megrendezve, sok esetben nem látszik a lehelet, nem látszik a lábnyom, rejtélyes kameramozgás... Ezek elsőre tényleg furcsák.
-
serapeum
újonc
Találtam egy honlapot ami egy kupolán szimulálja a Nap, Hold... mozgását laposföldön és meg lehet érteni hogyan gondolják sík körülmények között az égitestek optikai látványát mint napkelte, lemente, holdkelte, fázisok... Pl. két Nap van rajta, egyik a valódi, másik amit érzékelünk, de ezt szerintük a fény meghajlása, görbülete okozza. Ehhez a fénynek vagy azon közegnek ami a Nap és laposföld között van igen érdekes tulajdonságokkal kell rendelkeznie. De még így sem magyaráz meg mindent, már csak látványtechnikai szempontból. Pl a déli félgömbön ami laposföldön a külső gyűrűként jellemezhető onnan nézve gömbföldön a Nap pályaíve fordított az északihoz képest, viszont a modellen ezt már talán nem is lehet szimulálni, egy laposföldes nemtom milyen magyarázatot találna rá. Egy általános magyarázatot találtam a déli félteke okozta problémákra, egyszerűen ezt letagadják. Ezt azért lehet viszonylag könnyen megtenni, mert az északi félgömbön tízszer annyi ember él, kevesebb az onnan megszólaló és a Ráktérítőig nem okoz ez akkora problémát, ráadásul ezt videón, fényképen nem igazán lehet bemutatni.
-
doc
nagyúr
Ez ugyanaz mint a klasszikus lapsi meme a forgó Földbe kapaszkodo emberekről -
Dilikutya
félisten
Miért kéne rutinnak lennie? Meg minek? Itt ne csak arra gondolj, hogy embert küldünk a Holdra. De minek menne oda? Mit csinál ott? Egy fellövés kurvadrága ahhoz, hogy naponta oda-vissza rohangáljunk. Meg 1-2 napi hideg élelemmel, hamuban sült pogácsával, a leszállóegységben aludva nagyon hasznos dolgokat lehet csinálni. Egy bázis telepítéséhez meg nem elég a leszállóegység, oda komoly kapacitás kell, amit ki tudnak lőni, és az utána le is tud szállni. Ilyen eszköz jelenleg nincs. A marsi utazással is ez az egyik gond. Egy űrszonda odamegy félév alatt, egy emberi űrkapszula is odamenne, csakhogy fél évnyi útra kell ellátmány bőven, majd az ott-tartózkodásra és a hazaútra szintén. És oda is vinni kell sok cuccot, feltételezve, hogy nem az űrhajó szolgál felszíni bázisul. Világtalan vagy. Ezek olyan problémák, amiket nem oldasz meg csak úgy.
És a fél éves marsi út egy szonda, egy többszáztonnás űrhajó, emberekkel a fedélzetén nem lesz olyan gyors. A te 90 napod olcsó fantazmagória, az 3 hónap. Jól látod, nincs rá kész technika. Musk rakétái Föld körüli pályára tudnak anyagot felvinni, űrutazásra valószínűleg az a techológia nem is alkalmas. -
GEIL
addikt
válasz
arnyekxxx #3449 üzenetére
A duplán náci karlendítéses "Maszk" azt kamuzta hogy a SpaceX már 2029-ben megoldja a Mars utazást emberrel...
szerintem valami nem kerek nála és szinte mindig valami anyag van benne...meredt szem, túl széles gesztusok, izzadás, piros fej......ennyire nem lehet lelkes....tényleg gondok vannak nála, de amint látjuk a neve és anyagi háttere miatt még Trump-hoz is közel került.
Köze nincs a politikához...de mégis ott van.....ez elég gáz.
A karlenditések pedig lassitva visszajátszva és kielemezve eléggé meglepőek voltak.....és hiába magyarázzák hogy oldalirányban lendült a keze...egy frászt, amikor háttal állt akkor egyenesen előre lenditett tenyérrel lefelé.....ha magyarázkodniuk kell miatta akkor érzik hogy sántít a dolog és meredek volt. Próbálja ezt megtenni egy átlagos ember egy rendezvényen vagy műsorban....a kutyát nem érdekelné a magyarázata már vinnék is egyből....ezek a férgek meg parádéznak és hazudoznak mert megvan a pénzük és hatalmuk.....szánalmas.....és tűrjük, mert a fegyveres hatóságok ezeket védik......nem mondom hogy a kőbunkós korszak jobb volt, de hamarabb rendet lehetett tenni és kérdéses szitukban máris több darabban (vagy a kondérban) voltak az ilyenek és máris nem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
Na....2035 lett kitűzve, hogy esetleg ember léphessen a Marsra...
Meglátjuk....még mindig azt mondom hogy napi rutinnak kéne lennie a biztonságos és garantálható 1 hét alatt oda-vissza megjárós Holdutazásnak.
Pedig az tényleg relatív közel van....de nem tudják garantálni a biztonságot teljesen.Szerintem egy oda-vissza minimum 85-90 napos simának mondható Marsutazásra a jelenlegi technikával és anyagi ráfordítással ez még mindig nem lehetséges.
De ez a 3 hónapos elméleti ideális helyzet kitolódhat 9-10 hónapra is....
Esélytelen a Marsra embert juttatni....hacsak nem találnak valaki extrém hőst aki bevállalja, hogy beül az ívvel hegesztett kotlába és a temus sportülésbe szíjazza magát Praktikeres spaniferrel.......nincs ilyen félkegyelmű aki önszántából vállalja.[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Gyönyörködj benne ahogy a 70méteres első fokozat szépen visszaszáll a helyére.
-
GEIL
addikt
Üdv sracok !
SpaceX- nél stabil minden vagy ennyi volt a tüzijáték ?Tudom, tesztelték és ellenőrizték 5x is .....aztán mégis füstölgő fostömlő....🙄😅😂😓 ...na és ha ember lett volna rajta pl ?
-
GEIL
addikt
válasz
NeoPampalini #3440 üzenetére
igen
-
GEIL
addikt
[ Szerkesztve ]
-
válasz
NeoPampalini #3437 üzenetére
Még nem jártam ott. De ha megyek és vissza is tudok jönni, beszámolok.
-
vlevi
nagyúr
válasz
NeoPampalini #3435 üzenetére
Pedig megvan a cáfolat a laposföld hívőkre.
Márpedig tényleg így van a valóságban is, ahogy a földgömb ábrázolja. -
NeoPampalini
senior tag
Na, megérkezett a fő lapsiföldes csávó reakciója az antarktiszi kirándulás kapcsán.
Talán nem lövöm le a poént azzal, ha elárulom, hogy szerinte ez az egész "irreleváns", semmit sem jelent, mert... csak.
-
arnyekxxx
veterán
-
morcosharcos
őstag
válasz
Drótszamár #3430 üzenetére
XD
-
MrChris
nagyúr
válasz
NeoPampalini #3413 üzenetére
Laposföldesek meg fogják magyarázni. Aki meg részt vett benne kitagadják.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Dilikutya #3429 üzenetére
Ugyanerről egy még ritkább videó: https://www.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
-
homerhamm
addikt
Laposföld hívőknek viszont földgómböt kell venni.
.
-
vlevi
nagyúr
-
fogselyem
senior tag
A lapos föld szerintem már meghaladott nézet, én abbam hiszek, hogy a föld egy tál túrós csusza alakú.
-
Jarod1
veterán
micsoda laposföld? az olyan hülyeség mithogy létezik a Balaton
-
válasz
homerhamm #3415 üzenetére
Csak azér' nem láccik', mert pont mögöttem voltak a csíkok. De akkor meg nem látszódik a hasadás.
Nem lőttem panorámaképet. Na majd legközelebb úgy lesz, még jó hogy valaki figyel, és fejlesztő hozzászólásával előreviszi a társadalmat!Na és persze tanulok belőle.
No offense!
-
Megrepedt a búra, Tatáról jól látszik a repedés széle. Nem is repedés. Egy qrvanagy lyuk
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
Hamarosan kezdetét veszi a végső kísérlet, azaz The Final Experiment!
Na, mi lesz a végeredmény?
-
homerhamm
addikt
Kacc-kacc.
-
homerhamm
addikt
-
GEIL
addikt
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
-
Dilikutya
félisten
Ettől függetlenül az űrprogramok tele lehetnek meglepetéssel. Gondolj bele, a Holdon összesen 24 ember járt, a Földtől legmesszebb pedig az Apollo-10 jutott 3 fős legénységgel, miután megkerülték a Holdat, majd egy leszállóegységgel 15km-re közelítették meg a felszínt. A világűrbe (100km magasság fölé) összesen 643-an jutottak el. Vagyis nyugodtan kijelenthetjük, hogy még ennek az egésznek a felszínét sem kapargattuk meg. Nem járt ember a Holdnál távolabb, a leghosszabb űrben eltöltött idő pedig 879 nap volt, az is orbitális pályán, a Holdon pedig 3 nap. Szóval semmit se tudunk.
Új hozzászólás Aktív témák
lo BevezetésBizonyára már sok összeesküvés-elméletet hallottatok az életetek során, de a most elterjedt...
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Asus Rog Strix G513IC - Gamer laptop-
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád Az RTX 3000-es Kártyádat? Mi Azonnal Megvásároljuk!