- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Új kameramobil és nyers erő a Nubiától
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2791 üzenetére
En nem latok ilyesmiket benne. Mert nem keresek benne szimbolumokat.
Egyebkent szerintem jopofa reklam, tok jol reflektal korunk szekertaboros mentalitasara es arra, hogy alapbol egy gyereket ez nem erdekli.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2791 üzenetére
Figy.
A reklámok megítélése, meg úgy általánosságban véve a világ megítélése szubjektív.pl az egyik kommentelő a reklám alatt ezt írta:
A tégla és a kő a rombolást szimbolizálja. A Telecom rombolást reklámoz, építés helyett! A korlátokat a társadalomban a gyűlölet és az agresszió alkotja az emberek közt, amire ez a reklám is alantas módon uszít.Másik:
Mit merészel ez a szolgáltató!! Építsünk egy korlátok nélküli világot???? Miféle ideológiát tol az arcunkba?Ők pl ezt látják bele a reklámba, szerintük ez a mondanivaló. Van aki a korlátok nélküli mondatot szó szerint veszi.
Neked a világképed szerves részét alkotja a konteó, a háttérhatalom mindent és mindenkit irányítani akar. Emiatt ott is ezzel kapcsolatos dolgokat fogsz látni ahol nincs is semmi látnivaló.De hogy a kérdésedre válaszoljak. Vannak furcsa motívumok benne? Persze, hiszen alapból valami fantáziavilágban játszódik az egész.
A reklámot Alex Feil rendezte. Ha megnézed a többi munkáját ott is vannak furcsaságok bőven, neki valószínűleg ez a védjegye.
Pl ha Te megnézed a FRITZKOLA - caffeine reklámot tőle, szerintem ki fogsz akadni, és azt mondod, hogy az egész valami illuminati beavatási szertartás, mert fröcsög a kv a latexes emberekre. Meg van benne egy bárány ami majdnem kecske az meg a sátán. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
5150head #2789 üzenetére
+#2790 Döglött Róka : gratulálok, jó nektek. Most akkor így hogy minden tisztázódott azzal kapcsolatban, hogy ki hol (nem) látta, egyetlen apró, halk "igen"-t kérhetek arra a kérdésre, hogy "Benne vannak a 'furcsa' megoldások, amikre felhívtam a figyelmet, a felületes szemlélő átsiklik rajtuk, de így már tényleg 'gyanúsak' ?" - és nem kérek arról kommentárt, hogy ezek vajon hatnak-e, hogyan, miért, hány éves a kapitány, népességszám stb.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2788 üzenetére
En itt lattam eloszor ezt a reklamot.
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
5150head
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2788 üzenetére
YT Prémiumom van, nincsenek reklámok ott se...
Amit használok ott előfizetek ált. Nem igazán találnak meg engem random reklámok az online térben se. -
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Miklós315 #2785 üzenetére
Up, köszi.
#2787 5150head : "szerencsére" nem kell már TV ahhoz hogy ezek az arcunkba toluljanak, hiszen a YT-on is futott, és hát én is innen adtam a linket ahol teljes egészében meg lehetett tekinteni.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
5150head
senior tag
válasz
kolja58 #2778 üzenetére
Miért?
Talán azért, mert megkérdeztem a #2726 -ban, hogy Ha egy hívő lehet erkölcstelen, akkor egy sátánista is lehet erkölcsös?
Láttam a vallás topikban megpróbáltad megfuttatni ezt az idézetet, de ott se találtál követőkre.
Valahogy mindig ide lyukadunk ki. Válaszokat nem kapunk, csak a kommunikáció egyoldalú beszüntetését.
Én pl egyáltalán nem vitattam azt, hogy megtalálhatóak ezek a szimbólumok a reklámban, bár még a reklámot se láttam (mivel 20éve nem tv-zek) csak amit Nimród belinkelt. De megelőlegeztem neki, hogy ez van benne. Az ember egy pirítóson is meglátja Jézus képét. (Érdekes, Newtonét valahogy sose...) Evolúciós hozadék, hogy az összefüggéseket keressük. (már ha hiszel az ilyen földöntúli dologban mint az evolúció)Ahogy láttam a többiek se kérdőjelezték meg ezt, inkább arra volt mindenki kíváncsi, hogy egy ilyen reklámtól hogyan lesz az ember sátánista, vagy miért jó rejtett jeleket elrejteni egy ilyen reklámban.
Konteó: Lehet, hogy a lányodék, nem csak térben utaztak el amerikába, hanem időben is vissza az '50-'60 évekbe, ezért nem dolgozhatott. -
Miklós315
aktív tag
válasz
Döglött Róka #2784 üzenetére
Induló poszt: #2683 (sátánista szimbolika pl. egy reklámban)
Egy a sok hasonlóan értetlenkedő posztból: #2697 (ugyan milyen hatással bírhat a szimbólumok használatával teletömött média-termék?)
Egy másik értetlenkedő poszt: #2737 (hogy dől romba az élet?)
Válaszok az értetlenkedésekre: #2747, #2751
Szívesen.
"Szerintem."
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Miklós315 #2782 üzenetére
O mar belyeget is kaptam. De valaszt arra nem, hogy hogy lesz telekom reklambol satanizmus, satnazmusbol klongyilkolos scifi disztopia egy random scifibol.
Ha ket pont kozott nincs egyenes ut csak orbitalis ugrasokkal valami teoria, az nem erveles. Az nem magyarazat, dirk gently holisztikus nyomozoirodaja kovetkezetesebb ennel
Kolja magikus professzoria mondjuk ut mindent.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
Döglött Róka #2781 üzenetére
Az elég kínos, merthogy mást sem csináltok ("racionális szkeptikusok"), mint szünet nélkül mellébeszéltek...ezek szerint teljesen tudattalan üzemmódban.
"Szerintem."
-
válasz
NeoPampalini #2779 üzenetére
Látod rátapintottál a lényegre. Ez olyan mint a rizsporos paróka az angoloknál. (megkövetelt szokásjog) Erre akartam rámutatni, de most már látom ez nem volt általános tapasztalatra alapozó és ezért mehetett "mellé" a tapasztalat csere.
Szóval, bocsi.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
válasz
NeoPampalini #2776 üzenetére
Azt hiszem te tapasztalat hiányban szenvedsz.
A többit felejtsd el.5150head Neked már nem is tudok mit reagálni.
[ Szerkesztve ]
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
5150head
senior tag
válasz
kolja58 #2775 üzenetére
Ilyet azért itthon se lehet.
Munkajogi ügyvédhez fordultak a 3 év alatt? Szerződésbe volt foglalva ez a kitétel?
Maximum azt tudom elképzelni, hogy összeférhetetlen a két szakterület, ipari kémkedésre adhat okot vagy valami hasonló. Ezt titoktartásival el szokták rendezni (itthon is) aztán ha borul a bili mert valaki csacsogott akkor meg lehet perelni.
Mivel tanított valamelyik egyetemen gondolom nem ilyenről van szó. A páyázatok se úgy működnek, hogy pikpak megszüntetem, szakmai idoklás kell hozzá. (Megy nyilván azt el is kell nyerni, szakmai bizottság dönt róla) Ha magánéleti dologra hivatkoznak és nincs írásba foglalva mehet a perelés, ami amerikában amúgy is gördülékenyebb mint itthon.
Fura egy sztori az biztos, ne csodálkozz ha megkérdőjelezik.[ Szerkesztve ]
-
válasz
NeoPampalini #2774 üzenetére
Ja hogy nem is akart dolgozni, az más.
A valósághajlítás úgy látom már jól megy. De, akart dolgozni. A szakterülete is hívta.
Csak a férjnek felhívták a figyelmét, hogy ezt gondolják újra. ( a pályázaton elnyert állás megszüntethető)kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Na ez vérvörös konteó.
Ez nem következhet be. Miért? Mert mindenki is, a lehetségesnél is tovább akar élni.
És tudod a kötelező eutanázia (bármilyen "jogos" okkal) ezt igencsak keresztbe húzná.
(Érted, kereszt be.)
[ Szerkesztve ]
-
Dzsano
tag
És ha látjuk a DÁP-ot, simán el lehet képzelni, hogy bizonyos kor elérése, vagy komoly betegség esetén elrendelik, hogy ne kapj nyugdíjat, vagy ellátást, vagy a kötelező eutanáziát. Jó, nem?
-
Dzsano
tag
válasz
Döglött Róka #2754 üzenetére
Umberto Simonetta: Éjszakai utazók. Regénye azzal a szorító problémával foglalkozik, hogy mi lesz, ha a Föld túlnépesedik. A regény hősei igen „kulturált” és radikális megoldást találnak. 49 éves korában mindenki köteles valamelyik, e célra létesített tengerpati üdülőfaluba vonulni, ahol dolgos élete jutalmaként élvezheti a napsütést, a tengert, a test örömeit szabadon, egyszóval boldogan élhet. Hogy visszatérhet-e?
-
válasz
NeoPampalini #2768 üzenetére
Egy professzor felesége nem dolgozhat (bármilyen okos is).
Statuszkó romboló, menjen jótékonykodni.
Svájcban természetes módon engedélyezett, pontosabban, eldönthető.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
Döglött Róka #2762 üzenetére
A téma eredetileg: a sátánista szimbólumokkal teletömött reklámipari/szórakoztatóipari gyártmányok hatása.
Afrika és India iszlám, keresztény hindu és saját törzsi alapjai erősebbek a "nyugaton" (USA/EU) mainstream világnézetként tolt szimbolikánál (ellenállóbbak, érdektelenek vele szemben, mint fogyasztók)."Szerintem."
-
NeoPampalini
senior tag
-
válasz
NeoPampalini #2766 üzenetére
Feleség.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
kolja58 #2763 üzenetére
"Csak, hogy kisebb legyen a "mellény". "
Milyen mellény??
"USA. A lányom 3 évig az USA-ban élt a vendég professzorként dolgozó vejemmel. Szeretett volna ő is dolgozni, de nem kapott lehetőséget. Miért?"
Gőzöm sincs, nem vagyok immigration officer. Három évig milyen státuszban volt kint?
Csak mert nem mindegyikkel lehet munkát vállalni.
-
NeoPampalini
senior tag
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2756 üzenetére
Csak folyamatosan csuszos lejtot latok toled, egy telekom reklambol kihoztad egy random scifi klongyilkolaszos jelenetet. Bocs, de nekem ez tul nagy ugras. Az meg hogy idekeverted a foallasu anyat az csak a meggy a habon.
-
válasz
NeoPampalini #2753 üzenetére
Csak, hogy kisebb legyen a "mellény". USA. A lányom 3 évig az USA-ban élt a vendég professzorként dolgozó vejemmel. Szeretett volna ő is dolgozni, de nem kapott lehetőséget. Miért?
-
válasz
NeoPampalini #2749 üzenetére
Rosszul látod: Ez már évszázadok óta így működtetett. (tudatos sátánizmussal).
Hozok rá (szerintem) szemléletes példát.
JézusKrisztus "ostorral" verte ki a kufárokat az ATYA(ja) házából.
X. Leó pápa (eredeti nevén: Giovanni di Lorenzo de’ Medici; Firenze, 1475. december 11. – Róma, 1521. december 1.) a 217. római pápa 1513-tól haláláig. A kufár család sarja lett a megválasztott pápa. Úgy gondolom ez több mint beszédes.
( Döglött Róka kímélj meg a "jójó, de ..." ízetlen kérdéseidtől).kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2759 üzenetére
A "béketábor" idején is bérből és fizetésből éltek, igen. Ugyanaz volt, csak másként.
De akkor is lehetett valaki jó sokáig "főállású anya" a 3 évig járó GYES mellett, ha sorra jöttek a gyerekek (igaz, a GYES meghosszabbítását elsősorban a gazdaság bukdácsolása miatt lépték meg, így "szőnyeg alá söpörve" egy sor munkanélkülit).
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2757 üzenetére
Ájjjvé, valahogy nem emlékszem hogy az antikapitalista béketáborban a főállású anyaság létezett volna, valahogy úgy rémlik mintha ott is a szocializmust/kommunizmust építő dolgozó nő lett volna az ideál... Mintha a piramis csúcsáról jött volna ez a parancs mindkét oldal számára...
-
Miklós315
aktív tag
válasz
"Az megvan, hogy folyamatosan gyarapszik az emberiseg ennek ellenere?"
De nem a "nyugati világ", hanem Afrika, India (már Kína sem!)...
"Szerintem."
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2756 üzenetére
"Ez rendben van, csakhogy itt már régesrég nem az a helyzet hogy bárki számára megmaradt a választási lehetőség, hanem az is bele van kényszerítve a munkába, aki amúgy szeretné az anyaságot hivatásszerűen űzni! "
Üdv a kapitalizmusban.
Ennek vajmi kevés köze van bármilyen szándékossághoz, egyszerűen a rendszer velejárója, mivel hagytuk, hogy a "vagyoni olló" elképesztően nagyra nyíljon.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2753 üzenetére
Ez rendben van, csakhogy itt már régesrég nem az a helyzet hogy bárki számára megmaradt a választási lehetőség, hanem az is bele van kényszerítve a munkába, aki amúgy szeretné az anyaságot hivatásszerűen űzni! Szokás szerint sikerült átesni az egyik végletből a másikba - nem véletlenül persze... Ennek van egy olyan mellékes előnye az ő számukra, hogy ha az általuk uralt állam is nagy részt kiharap a nevelésből (iskolák, óvoda, bölcsi > szülészet >> genetikai tervezés >>> klóntartályok XD ), akkor máris olyan agymosásokat tudnak elvégezni, amik tovább katalizálják a folyamatokat.
#2754 Döglött Róka : és ez hogy jön ide? (létszámnövekedés)
Ugye csak viccelsz, hogy erre is dokumentációt kérsz? Tudod, pont ez a "konteó" lényege, hogy a jelenségekre olyan magyarázatokat adunk, amiket nem tudunk papírokkal alátámasztani (amúgy néha mégis), csak kikövetkeztetjük. Ahogy pl arra sem lesz meg soha a hangfelvétel, amikor valaki kiadja az utasítást mondjuk Epstein megöngyilkolására, mégis kb 99.9% hogy valahol ez elhangzott, nem pedig a kamerák véletlenül kikapcsolódtak, az őrök véletlenül pont elaludtak stb.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
válasz
Van ám Hihetetlen magazin is! Csaxólok.
De a Rideg világ c. sci-fi dokumentumfilm lehet jó támpont.
(A Felhőatlasz-t majd megnézem, bár tudom, nem te ajánlottad.)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2752 üzenetére
Az megvan, hogy folyamatosan gyarapszik az emberiseg ennek ellenere?
"Nem elég förtelem az hogy a klónozott rabszolgákat a lejáratuk után valamilyen kezelésnek álcázva kivégzik, aztán a testéből készült táppal etetik az újonnan lefejtett példányokat?? Az nem csak egy sci-fi ötlet, hanem A terv." - mutass mar hivatalos dokumentumokat erre a tervre kerlek. A galaktika magazin nem az.
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2752 üzenetére
"Az anyaságot mint "főállást" lehetetlenné tették, mert hacsak a férfi nem keres milliókat, a nő nem tud 1-3-4-x gyereket 0-18 évig felnevelni"
Ez azért kb. mindig is így volt a modern korban, na meg attól is függ, hogy kinek van ingerenciája főállásban otthon lenni.
Anyám nemrég múlt 70, ő végig dolgozott "mellettünk", ahogyan anyósom a feleségem mellett.
Nem biztos, hogy romanticizálni kellene a SAHM (gyk. stay at home mom) intézményét, nem való mindenkinek, vannak, akik mást is csinálnának a háztartáson kívül.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Döglött Róka #2750 üzenetére
Az maga az ártás, hogy egy hangyaboly-társadalmat csinálnak mesterségesen. Nem elég förtelem az hogy a klónozott rabszolgákat a lejáratuk után valamilyen kezelésnek álcázva kivégzik, aztán a testéből készült táppal etetik az újonnan lefejtett példányokat?? Az nem csak egy sci-fi ötlet, hanem A terv. A lépések kiválóan láthatók: a nők emancipációja mögé bújva fokozatosan veszik el az összes klasszikus szerepüket, aminek a végén a természetes szülés is ósdi poros elmaradott majd tiltott dolognak fog számítani. Pontosabban ez a cél, ha hagyjuk. Az egyik közbenső lépés volt a gyermeknevelési lehetőségeik elsorvasztása. Az anyaságot mint "főállást" lehetetlenné tették, mert hacsak a férfi nem keres milliókat, a nő nem tud 1-3-4-x gyereket 0-18 évig felnevelni, de ma már az óvoda is kötelező még akkor is ha a nő nem dolgozik és simán tudna vele 0-24-ben foglalkozni. Nemsokára a bölcsi is az lesz (ha majd hagyjuk) és így tovább.
-
Miklós315
aktív tag
Inkább a nihilista (emberélet nem számít: abortusz/eutanázia/stb.), hedonista (abc-lobbi/gender-woke pc-jogi terror/drogliberalizációs propaganda), szorongó ("antidepresszáns társadalmak"/elmagányosodó egyének a széteső közösségek romjaiban/stb.) fejlett nyugati világrész statisztikáira, trendjeire kell gondolni, ami ömlik a videoklipekből, filmekből, médiából, utcai tüncikézésekből, stb....
"Szerintem."
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2746 üzenetére
Ok, de mi a vegso cel? Hogyan fognak ezzel artani?legalabb valami koncepcio lenne ne egy disztopikus scifi jelenettel peldalozzunk hanem mutasd a folyamatot. Kossuk ossze a pontokat.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2733 üzenetére
Hát, nem tudom... Meglátásom szerint előbb lesz a bolygón mindenhol ilyen Idiocracy szerű társadalom, ahol energiaitallal öntözik a gabonát, mintsem hogy bármilyen sátánista akármi következzék be.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
[HUN]NIMROD #2746 üzenetére
Talán így lényegretörőbb: a szimbólumok jelzések. Jelzik a mögöttes világkép értékrendszerét.
A popkultúra/tudatipar tömeges szellemi- és értékzüllesztése pedig tettenérhető a jogalkotást érintő lobbik hatásmechanizmusában is."Szerintem."
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Döglött Róka #2744 üzenetére
Nem a "szimbólumok visznek el ide", hanem tudod vannak akik azon munkálkodnak hogy ide jussunk, ÉS (nem) MELLESLEG ők azok akik ezeket a szimbólumokat használják. Nekik kvázi ezek a felségjelvényeik, a zászlójuk, kiteszik az irányjelzőt mint Derek, vagy ahogy tetszik.
-
Most hallotam a falusi képújségban egy konteótopikot eszembe juttató zenét.
Neoton Familia: Don Quixote.
A dalszövegben vannak utalások...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2742 üzenetére
Lattam a filmet, de hogyan visznek el ide a satanista szimbolumok?
@kolja58, tehat csak az ures beszed marad es kihatralsz. Jo dolog ez a magia.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Döglött Róka #2741 üzenetére
Nem áll szándékomban riogatni. Pláne nem sokatmondózni. Ha úgy értelmezed az a te gondolatod, nem kell belém beszélned azt ami nem a szándékom.
Örülök, hogy ezt tisztázhattam. Erről bővebben nincs szándékomban társalogni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
Döglött Róka #2737 üzenetére
Hosszú. Ha itt most erre nagyon röviden akarok válaszolni, akkor láttad mondjuk a Felhőatlasz című filmet? - mert azzal pl könnyen tudom érzékeltetni, hova akarnak vinni: abba a korba, amikor a klónozott pincérlány idejében vagyunk. Ha nem láttad, nézd meg, jó sci-fi amúgy is.
-
válasz
Döglött Róka #2739 üzenetére
Eszembe ötlött egy vicces jelenet.
Még egyetemista koromban a hétvégi dizsiben, nyakló nélkül nyakaltuk a sört.
Egy idő után, feszengtem. Jójó de mitől tartasz? Kérdezte a szemben levő.
Válasz helyet kimentem üríteni.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
A világ rendesen fejlődő része és az ellene ható rész is mágikus tevékenységek közepedte működik, azaz szimbólumokat használ. A szimbólumok önmagukban csak jelzés értékűek, figyelem felkeltők. A hatás eléréséhez, többek között elég egy jól begyakorolt szöveg "kántálása". Ez működik háttérbe szájmozgás nélkül is.
Szóval kérdezem azokat akik azt állítják, hogy ugyan már hát mi történhet a sátánista jelképek használatakor, ( azaz hát semmi állítják ők)?
Szóval biztosak vagytok benne, hogy a látható vagy nem látható térben nincs "kántáló"?
Ha már itt vagyunk.
Rengeteg tapasztalatunk van utólag (és alig telt el egy kevés idő) a Coviddal kapcsolatban.
Ennél a mágia sokkal rejtettebb műfaj. Ugyan hogyan akarnád a hatásokat "nyakoncsípni"? (tudod hát nem is történt semmi, állítják ők, figyelmen kívül hagyva a tudattalan létezését)
( a misztérium titkok kifecsegése fővesztéssel járt anno).kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2736 üzenetére
Ezek a hívők amúgy pontosan mivel is döntik romba az emberiséget?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
9*10^9 : igen, és? Miért kéne belelátni? Ez is csak egy fantázia a sok közül. Ha esetleg megint az a félreértés van, hogy nem a mese a lényeg, hanem az emberek, akik komolyan veszik, akkor újra: nem a patástól kell tartani, hanem a hívőitől.
Gyermekkor: persze hogy ugyanarról beszélünk, csak szerintem nem látod a történet igazi valóságát. Az összes blabla hogy a gyerekek már milyen okosak meg tudati fejlődés stb mind-mind csak arra jó, hogy előkészítse az emberiséget a nagy lakomára a végén. Karellen faja a szakács, akik megfőznek és feltálalnak. A végső mozzanat hogy az az ősi lény elemészt, a részévé tesz minket, ahogy a kaja is a testünk részévé válik amikor megesszük. Nem nagy harmóniában és boldog felső létezési síkokon élünk tovább, hanem tápláléka, üzemanyaga leszünk. A kanamitás novella tényleg hasonlít, csak abban szó szerinti emberevés van, a gyermekkorban előbb valóban történik egy transzformáció, mert az abban lévő entitásnak nem a fizikai testre van szüksége, hanem valamilyen energiaformára.
-
válasz
[HUN]NIMROD #2731 üzenetére
"Most meg is találtam, elolvastam. Egy kis átlagos szösszenet, nem rossz, de nem is valami eszméletlenül katartikus."
Kapott retro Hugót, de nem is ez benne a lényeg, hanem hogy a Sci-Fi nagyon sok variációt kínál ugyanarra a témára, jelen esetben buddhistát, amibe nehéz belelátni a sátánt (nekem), pedig a végkifejlet ugyanaz.A gyermekkor vége: A könyv logikája szerint nincsenek se istenek, se ördögök. Természettudomány(os hipotézis/blabla) van, miszerint a téridő sajátosságai miatt, az emberiség homályosan emlékszik valamire, ami majd a jövőben történik meg vele. (V.ö. időutazás.)
"ennek nem happy end a vége, nem nagy tudati fejlődés meg végállomás, hanem elfogyasztanak minket vacsorára"
Nem. A gyermekek átalakulnak. A felnőttek kihalnak. A gyermekek elkezdik átalakítani a Földet (mármint a gondolataik erejével). Mikor elérnek egy bizonyos szintet (lelassítják a Föld forgását és forgásba hozzák a Holdat), akkor az idegenek elmenekülnek a Naprendszer határán túlra. A gyerekek távozásakor egyetlen (földi) ember van jelen (aki azért maradt életben, mert az idegeneknél volt turistaúton). Szóval az idegenek nem gonoszak, sőt.Talán ezzel kevered: Damon Knight: Embert szolgálni (To Serve Man (1950)) Szöveg magyarul: [link] (2-3 oldal ez is).
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Döglött Róka
veterán
válasz
[HUN]NIMROD #2733 üzenetére
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2732 üzenetére
Ja, akár pontosan ez is amit írtál. Kirekesztés a társadalomból, vagy mondjuk pl tudod, van az is hogy: "senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát"... Nem fexel be a legújabb követelményeknek, legyen az bármilyen disztópia: csá, mehetsz tálibnak a hegyekbe, vagy az új koncentrációs táborokba.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2729 üzenetére
Aztán mégis mi a túrót akarna a Telekom a "sátánista" dolgokkal?
Lekapcsolja a neted, ha nem borulsz le a fejjellefelékereszt előtt, vagy mi?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
Most meg is találtam, elolvastam. Egy kis átlagos szösszenet, nem rossz, de nem is valami eszméletlenül katartikus.
A sci-fi műfajban valóban sokszor felbukkan a motívum, miszerint nekünk itt valamiféle "szintet kell lépnünk", de ez egy orbitális hülyeség. Az első ilyen ötlet érdekes lehet, hmmm, új gondolat, de komolyanvehetetlen, a sokadik újrahasznosítás után meg már bosszantóan unalmas. Kb mint a zombik, attól is herótom van vagy 20 éve.
A gyermekkor vége: nem én vélem felfedezni az ördögöt a történetben, az író szándékosan alkotta hasonlatossá a külsejüket a mitológiáinkban szereplő gonosz lényekhez, írtam is: a történet része hogy az emberiségnek van tudása arról hogy milyen veszélyt hordoznak, ha egyszer felbukkannak. A sorozatban pedig szándékosan alakították teljesen klasszikusra a figurát, kb mint amilyen a Tom Cruise-os Legendában is volt. És mégegyszer: ennek nem happy end a vége, nem nagy tudati fejlődés meg végállomás, hanem elfogyasztanak minket vacsorára. Az is az ő hazugságuk, hogy számunkra nincs más út, meg hogy elpusztítanánk önmagunkat.
-
válasz
[HUN]NIMROD #2729 üzenetére
De, de átjön.
Nem megy át.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2725 üzenetére
"kb. senkit nem érdekel, nem változtatja meg senkinek az életét" : egy icike-picikét sem gyanús, hogy kb MINDENHONNAN dőlnek ránk a szimbólumaik, azokból a csatornákból, amik az életünket konkrétan irányítják? Lehet hogy maga a logó nem tesz egy adott valakit követővé, de nem is ez a lényeg, ez ködszurkálás. A lényeg az hogy ezek a jelek egyértelművé teszik: ők vezetnek, vagy legalábbis akarnak vezeni.
Azért ott már ne tartsunk, hogy egy TST-t ártalmatlan egy a tucatból szektának vélünk. Ha nincs meg a történet valakinek a Bibliából, azért a Gyűrűk Ura csak megvan, Númenor, Melkor-kultusz? Nem csak ártalmatlan napközisek könyörgöm, a kibeb..ott SÁTÁNról beszélünk!!... Az aki őt követi, nem ember, hanem maga az ellenség vagy a rák, ahogy próbálok utalni rá, csak valahogy nem megy át??.....
-
válasz
5150head #2726 üzenetére
"Mi van akkor, ha azok tévednek akik Istenben hisznek? És végül kiderül, hogy Isten a gonosz?"
Ez nem egy új felvetés. Itt van pl. Fredric Brown novellácskája (fél oldal sincs) 1954-ből: Válasz (Answer). (Google, vagy [magyarul], [angolul].)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
válasz
[HUN]NIMROD #2724 üzenetére
Az Isten kilencmilliárd nevét szerintem olvasd el, formátumtól függően két-három oldal terjedelmű, és magyarul és angolul is fellelhető a neten. Kíváncsi leszek a véleményedre...
A Kultúra regényekben az értelmes fajok fejlődésének egy lehetséges végállapota, hogy szublimálnak, azaz hátrahagyják a fizikai létezést, és "eltávoznak". Hogy hová, azt legfeljebb sejteni lehet (legalábbis az olyan fejletlen fajok, akik még csak az orbitálok (gyűrűvilágok) építésnél tartanak, azok csak sejthetik.
) Ha jól emlékszem. Ez a gondolat(menet) más SF művekben is felbukkan, de ez egy elég közismert példa.
Az A gyermekkor vége regényben (készült belőle valami tévé sorozat, azt biztos meghekkelték kicsit) az idegenek nem okozzák a végkifejletet, hanem legfeljebb segítik, és azt sem önként, hanem a felsőbb entitás utasítására. Csak annyiban avatkoznak be, hogy megakadályozzák az emberiséget abban, hogy elpusztítsa önmagát, és így elérhessen a fejlődése végső állapotába. Azaz nincs olyan opció az emberiség számára, hogy tovább létezzen a megszokott keretek között. Nem úgy, mint az idegenek számára, akik (ők sem tudják miért) nem képesek erre a végső szintlépésre (bármennyire is szeretnék).
És ha elkezdjük keresni a bibliai párhuzamokat (mint ahogy te is felfedezni véled az ördögöt a történetben), akkor a felsőbb entitás lehet akár Isten, és a végkifejlet az Istennel való egyesülés. (Számos más párhuzam is adódik, pl. hogy az "ördögök" el vannak zárva, az egyesülés lehetőségéhez, vagy hogy az "ártatlan" gyermekek számára a legkönnyebb az átlépés, stb.)
Szóval ez szerintem messze nem "sátánizmus", legalábbis a wikipédiai értelemben.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
5150head
senior tag
válasz
NeoPampalini #2725 üzenetére
Ááh, az ki van zárva. Csak fekete meg fehér létezik. Jó meg rossz...
Ha nem hiszel istenben akkor sátánista vagy. Ez már többször megkaptuk itt.
Mondjuk kíváncsi lennék a statisztikára, hogy hány embert öltek meg különböző istenek nevében (közvetve vagy közvetlenül), és hányat mondjuk a sátán -vagy nevezd ahogy akarod a másik oldalt- nevében.
Konteó: Mi van akkor, ha azok tévednek akik Istenben hisznek? És végül kiderül, hogy Isten a gonosz? (bármit is jelentsen a gonoszság) Hiszen Isten engedi ezt a sok szenvedést. És az egész csak félrevezetés. Tudjuk a választ: "nemúgyvanéskész"
Ha egy hívő lehet erkölcstelen, akkor egy sátánista is lehet erkölcsös?pfú bocs b+, nagyon péntek van
[ Szerkesztve ]
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2724 üzenetére
De miért fogadná el "jobban", ha marhára nem érdekli? Ez az egész sátánista dolog olyan, hogy a vallásosokon kívül kb. senkit nem érdekel, nem változtatja meg senkinek az életét...
A TST semmivel sem tűnik rosszabbnak, mint bármilyen szekta (mondjuk saját állításuk szerint nem hisznek semmilyen felsőbb entitásban, vagy a "klasszikus értelemben vett" sátánban). De nyilván ez rossz, hiszen alávág a keresztény egyháznak, és piszkálja a vallásosok csőrét.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2720 üzenetére
Mondjuk jobban elfogadja majd EZT. Vagy EZT. De nem ezek a bohócok az igazi veszély, hanem ahogy írtam, a rákként ható társadalommérnökösködés, amivel szétbsszák a természetes struktúrákat.
De hagyjuk is azt hogy miként hat mondjuk pont ez a reklám, a lényeg itt az volt hogy nem a véletlen műve az ahogy meg van csinálva, van mögöttes szándék, és ez sátánista, hiszen látjuk - már akinek megvan rá a háttértudása és a szeme - ; szívesen.#2723Mr K : a többit nem olvastam, de A gyermekkor vége tanulsága egyértelműen az hogy nem véletlenül voltak meg a figyelmeztetések a múltból, hogy a sátáni kinézetű idegenekben nem szabad bízni, mert nem jót hoznak. Ez a történet kb a Marvel-féle Galactus és Ezüst Utazó előképe. Egyáltalán nem a fejlődésről szól, hanem kb felzabálja az egész emberiséget az az entitás a végén.
-
válasz
[HUN]NIMROD #2703 üzenetére
Ezt az A gyermekkor vége c. regényre (Arthur C. Clarke: Childhood's End (1953)) történő utalást egyáltalán nem értem, pedig olvastam. (Mert ha az "idegen" (pontosabban az idegenek) a "sátán", akkor a "felnövés" egy felsőbb hatalommal való egyesülés.(?) Amire az idegenek csak vágyakoznak az emberiségnek pedig megadatott.) A regény persze nem erről szól (mármint a sátánról), de talán jobb is nem ide keverni, hogy akkor miről is szól.
Amúgy mi a helyzet pl. az Isten kilencmilliárd neve novellával (Clarke) vagy a Kultúra ciklussal (Banks), ha már a műelemzésnél tartunk?
-
válasz
A gyereke megnézi a reklámot, és...? Mi lesz?
Megszállja a Sátán (vagy épp Isten), 5g csippeket fog hányni, átszellemülve fogja mondani a szorzótáblát (mint első sátáni tartalmú táblázatot, mert 666 = 1x666, vagy 2x333, aztán még 3x222, ésígytovább...)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Live feedben lenyomja az omen uj reszet tiktokon. Mi lenne?
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2719 üzenetére
Jó, és akit amúgy nem érdekel az ilyesmi, azzal mi van?
A gyereke megnézi a reklámot, és...? Mi lesz?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2711 üzenetére
Nincs itt semmi para, csak ismerni kell az ellenséget, ugyebár. És lám, legalább alapszinten tisztában kell lenni a vallással is, hogy észleljük ezeket a dolgokat.
-
válasz
Döglött Róka #2714 üzenetére
Én is "szeretlek".
-
Döglött Róka
veterán
Rajottem, hogy ez a topic arra jo, hogy legalabb tudom kire nem kell figyelnem mas topicokban
-
Viperator
őstag
válasz
[HUN]NIMROD #2710 üzenetére
És ezek a jelek már 50-60 éve vannak. Persze senki nem beszél róla, ezért nincs hivatalos információ. Amit a média mond, azt a többség elfogadja (pl Neopampalini is). Vagy a bértollnokok próbálnak szétbomlasztani....
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2710 üzenetére
Én semmi ilyesmit nem véltem felfedezni a T reklámban, de ez betudható annak, hogy semmilyen vallás nem befolyásol.
Amitől te parázol, az max. a vallásosoknál jöhet elő, én el nem tudom képzelni, hogy a rokonságomban bárki is az ilyenektől bármennyire is megváltozna.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2704 üzenetére
Lassú víz partot mos / sok kicsi sokra megy / tyúklépésben haladnak stb.
Amúgy most esett le, micsoda fantasztikus változás tapasztalható a hozzáállásotokban, gúny nélkül mondom, de még csak irónia sincs! : senki meg sem próbálta vitatni, hogy ebben a szóban forgó reklámban tényleg ott vannak az üzenetek, jelképek, a rövidítés, hanem már ott tartunk hogy vannak-e hatásai ezeknek a beépített dolgoknakhttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.SmartPholx.LogicGameCollectionPROfree http://twitch.tv/hun_nimrod
-
válasz
NeoPampalini #2700 üzenetére
Kíváncsi lennék az olyan emberek "lelki" világára akiket a #2699 és #2698 hsz valóság tartalma "hideg" (szkeptik) viselkedésnél többre nem sarkal.
Ó, de hát tudom, és Nimród is leírta, ők már érzékenyítve vannak, azaz pontosan érzéketlenítve vannak.
"Imádkozom érettük."kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Viperator
őstag
válasz
cappa72 #2706 üzenetére
"Ezt csak a beavatottak és felvilágosultak érthetik." +1
Nemcsak a reklámokban vannak jelek, hanem a filmekben, a rajzfilmekben és a videós zenékben is."Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
válasz
NeoPampalini #2705 üzenetére
Ezt csak a beavatottak és felvilágosultak érthetik.
Gondolom aki beavatott (pl. sátánista szekta tagja vagy pont az ellenkezője <pl. nagyon Istenfélő, és az ilyenekre hiperérzékeny érzékszervekkel megáldott hívő>) az simán megérti.
De hát ott kell keresni a problémát, ahol igazából nincs, ugye...
Naugyahogyugye.Én mondjuk nem nézek reklámokat (ide értve az M1-2-3-4-5 és családfáját), így ezt a szóban forgó tévedéskom reklámot sem láttam, így passz, hogy mitől lehetne sátánista.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
[HUN]NIMROD #2703 üzenetére
Erősen kétlem, hogy az ilyen reklámoktól lesz valaki deviáns, vagy "csecsemőabortusz" támogató.
Kb. ugyanez a kategória az, hogy "a gyerek ne játsszon FPS játékokkal, mert erőszakos fegyvermániás lesz", ennek se sok alapja van, 20+ éve elég sokat játszottam/"klánoztam", nem lett tőle senkinek semmi baja.
(És mi van a Populous rajongókkal, ők akkor mind istenszindrómásak????)
De hát mindenki abban a mesében hisz, attól retteg, amiben és amitől akar.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
NeoPampalini #2700 üzenetére
A tömeg (még, és remélhetőleg) nem úgy lesz ettől sátánista, hogy egy feketemisén kitépi egy áldozat szívét, hanem támogatóvá tesz a szlogenjével hogy te is erősítsd a rákot, továbbá nagyobb perspektívában "csak" elveszejti a lelkiismeretet, és mondjuk még "nyitottabbá" tesz pl a devianciákra, a csecsemő"abortuszra", a csillárokkal "házasodásra", az emberklónozásra stb, vagy hogy az a normális "fejlődés", ha eltűnünk mint biológiai létforma, és átadjuk a helyet a gépeknek lásd pl Függetlenség napja 2, az a gömb ami jön és elmondja hogy az őt alkotó faj "feladta" a biológiai létezést mintha mi sem lenne természetesebb. Vagy ott van A gyermekkor vége című sci-fi, amiben a sátán egy szimpla idegen, aki csak segít hogy az emberiség "szintet lépjen". Ez mellesleg a Föld teljes megsemmisülésével jár, de hát mi ez ahhoz képest hogy "felnőttünk", ugyebár.
-
válasz
NeoPampalini #2701 üzenetére
Nem is tudsz róla, majd 3 év múlva lesz csak hatása...
Na meg a célközönség a fiatalabb korosztály, őket kell butítani már most.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Politikai jellegű topikjaink:
Politika
Külpolitika
Ukrajnai háború
Konteó topic
Iszlám, muszlimok, arab világ
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vicces képek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Dying Light 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Spotify
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB gyári független 2026.11.03. Apple. hu vásárlás
- Gigabyte GA-H61M-USB3V rev:1.0 LGA 1155 Alaplap
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
- Earfun Air Pro 4 Fülhallgató ANC - alig használt - 2 év jótállás (GearUp Kft.)
- Precision 5470 14" FHD+ IPS i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest