-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Kozben megjottek a konzolok, mar csak a slim venti meg a low profile psu kabel kell
Es ugy nez ki a gep is megtalalta a vegleges helyet az asztalon, mert az asztal alatt levo butort visszavittuk az IKEA-ba
Es kozben osszeraktam a kovi gepet is (elmeletben - persze):
* Powercolor 9070XT Reaper
* 5800X3D
* Corsair SF850 / 750 platinumAsszem ezzel eleg sokaig elleszek majd megint
-
BalageK
tag
válasz
hegegabi80 #66157 üzenetére
Hehe - lásd a rangod :-D
-
hegegabi80
addikt
Jó újra itt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire tud hiányozni ez az egész.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
zed1983 #66154 üzenetére
Coil whine. Az elsőnél falra másztam tőle.
A másodiknál a három venti csinálta egyszerre a coil whine-t, sose láttam még ilyet, nem is értem, ha lefogtam a ventiket csend volt, dehát egy frissen vásárolt gpu-nál ez mi már...
És most a harmadiknál egész csend van, persze terhelés alatt van rendesen venti hang, de az is inkább a levegő mint a venti zörgés, úgyhogy ez már "megérte az árát"*.
*A jelenlegi hülye árak mellett. -
sasNAXO
aktív tag
Azt nézem, hogy a képtárhelyemen lévő dolgok is vesztek, nem csak az Lzmod A24-V5 hsz-em nincs meg, de a képeim sem. Már csak azt nem tudom pontosan mit írtam mellé, de amúgy itt vannak akkor.
Tehát akkor egy Lzmod A24-V5, i5-12500, 32GB DDR5 ram, PRIME H610I-PLUS lap, Gigabyte RTX 5060 LP gpu, meg egy HDPLEX GaN 250W táp.
Gyári beállításokkal az 5060 nagyon fogyaszt és fűt - UV és UC mellett jobb (arról nincs kép de asszem 900mV -re le van fojtva most).
Másfél óra Heaven alapbeállításokkal: -
Csőváz mindenkinek, jó újra itt!
-
HUN_Sector
őstag
Azok a hozzászólások biztos nem voltak fontosak, mert nem emlékszem rájuk
-
sasNAXO
aktív tag
Üdv újra mindenkinek! Kinek voltak még elvonási tünetei?
-
Sajnos pont ebben nem vagyok teljesen elégedett az Alis kész géppel. Az Nvme x1-es ezen kívül egy SATA van mindössze. Arra amire nekem kell talán elég lehet... De jó lett volna ha tudok egy nagyon gyorsan üzemkész routert... x1 estén kb 800-900MB/s a teteje. A proxmox menne a SATA meghajtóra... Talán az is képes lenne néhány másodperc alatt elindulni.
Igen, azok az aranyárú Alis lapok zsákutca az áruk miatt. Ott már nagyon nem éri meg ez az irány.
-
válasz
sasNAXO #66132 üzenetére
Alaplap meg építés esetén nem korlátoznám Ali-ra. Csak a kompakt megoldás az ami Aliról bukkant fel. Az viszont szomorú, hogy nincs több integrált N100 vagy N150-es lap. De innentől jogos, hogy ízlés kérdése...viszont ha már építenem kellene és kb azonos áron kapom meg a kész gépet, akkor utóbbi felé hajlok. Főleg, ha még rászámolom a 4db 2.5gb portot is.
-
Sziasztok!
Végre teljesen elkészült újabb kis ITX projektem
Cooler Master NCore Max Bronze házba pakoltam, 9800X3D-t, MSI 5080 Ventus Plus-t. NCore Max-hoz tartozó gyári vetilátorokat kicseréltem EKWB EK-Loop Fan FPT 120 DRGB-re, gyári porszűrőket a gépházból kiszereltem a jobb szellőzés érdekében, moddolt CM V850 SFX felel a tápellátásért, kicseréltem benne a gyári (elég hangos ventillátort egy NOCTUA NF-A9x14 HS-PWM chromax.black.swap-ra, aminek egy ellenállással lejjebb vettem a fordulatszámát, hogy még csendesebb legyen, NDPC-X-ről rendeltem hozzá MICRO Blackest Black harisnyát, ezzel is sikerült elkészülni, alulfeszeltem a CPU-t 4.7GHz-n megy, 945mV-on, játékok alatt 58-59C, 55%-os vetilátorfordulatok mellett, ventilátor irányokat megvariáltam, fentről beszív hátul kifúj, (nagyon sok teszt után lett ez a végleges), alulfeszeltem a kártyát, 2617MHz-en megy, 850mV-on, amivel játékok alatt 60-61C ér el, szintén 55% ventilátorfordulatok mellett. A kártya oldal elég csúnya a kari miatt de nem lehet minden tökéletes. Azt gondolom megérte ez a több mint 2 hét a belállítgatást tesztelgetést, így lett egy hűvös és csendes, mindemellett erős gép, az összkép kicsit unalmas így hogy nem nyitott de nekem nagyon tetszik.Gondoltam megosztom hátha tud belőle valaki ötletet meríteni -
TurboK0
tag
válasz
Vigneau #66127 üzenetére
Alulra szerelve semmit nem ér, mert a hátára (a táp helyére) szereltem egy 120-as befújó ventit, hogy kapjon friss levegőt a proci hűtő. Ha egyszerre megy a hátsó és alulsó venti, akkor az alulról befújt levegő visszakering lefelé
A konkrét helyzet az hogy rátettem a gépet egy mozi erősítő tetejére, hogy abból kiszívja a felmelegedő levegőt, mivel abban nincsen aktív venti. Ez így működik is hibátlanul, az erősítő a minimális légáramlástól is jéghideg lett. De ha a C6 hátuljára teszek egy befúvó ventit akkor az erősítő ismét felmelegszik. -
megint uton
-
Átalakulóban van az itthoni hálózat és a jelenleg "nagy" szerveres koncepciót szeretném elbontani. Ennek egyik lépése, hogy a router feladatokat kiszervezem egy kisebb ITX alapú gépre... Ez annyit jelent, hogy Proxmox-on telepítenék egy Opnsense virtuális gépet, és egy Pihole-t konténerben. Ha a jövőben jönne még domain szinten ide tartozó funkció akkor az is ide lenne telepítve...de nem várható sok minden.
Itt 2 alternatíva van versenyben. Az egyik a kvázi kész megoldás.: [link] A második, hogy építek egy ITX alapú gépet.
Nem kell extra teljesítmény. Ilyen Intel N150-es szint bőven elég... ezért ha van ilyen integrált alaplap jó áron az külön öröm...
De ami miatt írok, hogy megerősítést vagy cáfolatot kapjak arra vonatkozóan amit az első vizsgálatom alapján látok...Passzív hűtéses megoldást szeretnék. Még ha nyitott is a ház, vagy van rajta szellőzés nem szeretnék ventilátort tenni bele... Ez prioritás, de ha nagyon izomszagú akkor el tudom engedni. Viszont a konfig és a felhasználás nem indokolja.
Összenézve a ház+alaplap(integrált cpu) + hálózati kártya + táp együttest, én úgy láttam, hogy költségben és így ár/érték arányban az épített megoldás messze rosszabbul jön ki mint az Aliexpresses változat.
Igaz, hogy utóbbi hordoz némi kompromisszumot. Mert nem tudok 2 teljes értékű, nvme ssd-t beletenni amit belemegy az x1 nvme + sata. Igazából a többi tulajdonságával meg tudok békélni...TL;DR: Ki lehet hozni szerintetek építéssel egy N150-es passzív ITX gépet nem durván elszállt áron az Aliexpresses megoldáshoz képest?
-
L4D1K
őstag
Koszi!
Ha van konkret link akkor oszd meg DM-ben, en meg sohasem nyomtattam igy nem tudom mit kell keresni
TurboK0 #66005
Lenti venti a kartya illetve tap alatt szivja ki a levegot, ha meglesz a print akkor megy fentre egy slim.
A kartya undervolt es overclocked es igy stabilan megy minden gond nelkul.
Miota kikerult a haz a zart helyrol mar a homerseklettel sincs gondom, meg persze minden halkabb lett. (Az sem hatrany h nem 42 fok van).
Ugy nez ki a haz maradhat az asztalon
Annyi kerest kaptam, hogy a kabeleket vezessem el normalisan.
-
TurboK0
tag
Megjött a 140mm venti, a C6 hátára sajnos nem fér el, legfeljebb csak ferdén állítva. A venti széle túlságosan rálóg az IO panelre. Maradt még opciónak a A14x25r, amin a csavar pozíciók megegyeznek a 120mm ventivel, de az meg alul lógna rá a PCIE slotokra. No mindegy.
-
hat nem gyonyoru?
most szedtem ki az i7-2600 mellol, vegleg nyugdijba ment a gep.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!