Hirdetés
- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Mini-ITX
- (kiemelt téma)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
67693 - 67601
67693 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 07:36 Téma összefoglaló
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Thermaltake TR100-ba költözés történt, nem mondom, megizzadtam vele, de a végeredmény tetszik
elegem lett a nagy dudva fekete házakból, valami kompaktabbat, színesebbet szerettem volna, így esett rá a választás - a feketét és hasonló komor színeket kizárva nagyon leszűkültek a lehetőséget, de ezzel a házzal nagy mázlim volt, belefértek ezek a komponensek (van, aki még 5090-et is rakott bele):- ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI
- AMD Ryzen 7 9800X3D
- Corsair Dominator Titanium 2x32GB 6000MHz CL30 (RGB fedelet levettem, nincsen szükségem semmilyen világításra)
- ASUS GeForce RTX 4080 Super TUF OC
- ARCTIC Liquid Freezer III 280 Pro
- Corsair SF1000Kihívások: az AIO ventiket slimre kellett cserélni (Arctic P14 Slim), ezekkel is remekül, csendesen működik, játék alatt 1100 RPM-en, 32% pumpa sebességgel 80 fok alatt tartja a procit (plusz elszállítja a GPU melegét)
talán még csendesebb is, mint ez a CPU + GPU páros volt a Meshify 2-mben előtte, gyanítom, hogy sokat segít, hogy a GPU a kinti, hűvös levegőt szívja be (rendesen érzem a ház oldalán játék közben) - a GPU is csendesebbnek hallatszik.
Kellett rájuk egy-egy rács is a kábelek és a riser miatt, a Thermaltake az AIO tetejére ajánlja tenni a ventit, intake-ként, de úgy egyrészt még nehezebb a csöveket elrendezni, másrészt pedig valahogy nem szimpatikus az a megoldás
A csöveivel is küzdöttem egy kicsit, vastagok és merevek, nem volt egyszerű betuszkolni őket úgy, hogy a ház mágnesesen rögzülő oldalát ne nyomják ki.
A CPU-ra felfogatásról inkább nem is beszélnék, aki ezt kitalálta... két csavar, a másodikkal harcolni kell, az előző generáció 4 csavaros megoldása klasszisokkal könnyebb volt.
Könnyebb lett volna valami vékonyabb AIO-val, és a legtöbbnek a csöve is vékonyabb, kevésbé merev, de mindenképpen fehéret akartam (a felső szellőzőn átlátszik a radiátor), ami nagyon leszűkítette a lehetőségeket, a végére mindent összegezve - megbízhatóság, ár, kinézet, gari, erre esett a választás.A GPU meglepően szépen befért, pedig 72.6 mm széles, a ház papíron 70 mm-eset támogat, de még maradt is 1-2 mm

Egy picit lehetne még igazítani a kábeleken, de őszintén szólva annyira belefáradtam a végére, hogy örültem, hogy végre működik
mivel csak mágnesesen rögzül a ház két oldala, egy pillanat lepattintani, ha lesz egy kis energiám, talán igazítok rajtuk még kicsit, főleg a 24 pines kábelen (átkerült a táp mellől a RAM fölé amikor az AIO csövével szenvedtem, aztán ottmaradt).

Még üresen: [kép] tetszik ez a szín kombináció, kár, hogy az összeszerelés után a belső alig látszik
A pumpának nem fix 100%-on kell mennie?
Százalékos görbét a ventire szoktunk állítani -
tlac
nagyúr
Thermaltake TR100-ba költözés történt, nem mondom, megizzadtam vele, de a végeredmény tetszik
elegem lett a nagy dudva fekete házakból, valami kompaktabbat, színesebbet szerettem volna, így esett rá a választás - a feketét és hasonló komor színeket kizárva nagyon leszűkültek a lehetőséget, de ezzel a házzal nagy mázlim volt, belefértek ezek a komponensek (van, aki még 5090-et is rakott bele):- ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI
- AMD Ryzen 7 9800X3D
- Corsair Dominator Titanium 2x32GB 6000MHz CL30 (RGB fedelet levettem, nincsen szükségem semmilyen világításra)
- Corsair SF1000Kihívások: az AIO ventiket slimre kellett cserélni (Arctic P14 Slim), ezekkel is remekül, csendesen működik, játék alatt 1100 RPM-en, 32% pumpa sebességgel 80 fok alatt tartja a procit (plusz elszállítja a GPU melegét)
talán még csendesebb is, mint ez a CPU + GPU páros volt a Meshify 2-mben előtte, gyanítom, hogy sokat segít, hogy a GPU a kinti, hűvös levegőt szívja be (rendesen érzem a ház oldalán játék közben) - a GPU is csendesebbnek hallatszik.
Kellett rájuk egy-egy rács is a kábelek és a riser miatt, a Thermaltake az AIO tetejére ajánlja tenni a ventit, intake-ként, de úgy egyrészt még nehezebb a csöveket elrendezni, másrészt pedig valahogy nem szimpatikus az a megoldás
A csöveivel is küzdöttem egy kicsit, vastagok és merevek, nem volt egyszerű betuszkolni őket úgy, hogy a ház mágnesesen rögzülő oldalát ne nyomják ki.
A CPU-ra felfogatásról inkább nem is beszélnék, aki ezt kitalálta... két csavar, a másodikkal harcolni kell, az előző generáció 4 csavaros megoldása klasszisokkal könnyebb volt.
Könnyebb lett volna valami vékonyabb AIO-val, és a legtöbbnek a csöve is vékonyabb, kevésbé merev, de mindenképpen fehéret akartam (a felső szellőzőn átlátszik a radiátor), ami nagyon leszűkítette a lehetőségeket, a végére mindent összegezve - megbízhatóság, ár, kinézet, gari, erre esett a választás.A GPU meglepően szépen befért, pedig 72.6 mm széles, a ház papíron 70 mm-eset támogat, de még maradt is 1-2 mm

Egy picit lehetne még igazítani a kábeleken, de őszintén szólva annyira belefáradtam a végére, hogy örültem, hogy végre működik
mivel csak mágnesesen rögzül a ház két oldala, egy pillanat lepattintani, ha lesz egy kis energiám, talán igazítok rajtuk még kicsit, főleg a 24 pines kábelen (átkerült a táp mellől a RAM fölé amikor az AIO csövével szenvedtem, aztán ottmaradt).

Még üresen: [kép] tetszik ez a szín kombináció, kár, hogy az összeszerelés után a belső alig látszik
azon a 280-as aio-n én is gondolkozok, csak feketében, szintén 9800x3d-hez, nr200p-be ez a max, ami befér
hosszú 100%-os terhelés alatt hogyan bírja?
pl. cinebench r23 legalább 20 percig
nekem léghűtéssel elkezdi visszavenni a magát a proc idővel -
Ziyan
aktív tag
- AMD Ryzen 7 9800X3D

-
tlac
nagyúr
Sajnos úgy állunk, hogy a használt cuccoknak is kúszik fel az ára. Mondjuk az itx mindig is feláras volt. Ez AI láz - nem is olyan lassan - mindent is kicsinál.
Van itthon
valami HP brand gép. HP T610, amin a Daphile ment, de már ezt se merem eladni, mert hátha kell valahova, vmi kis fogyasztású, passzív vacak.én pont fordítva tervezem, itt érlelem a cuccot a dobozban, amit majd később eladok drágábban
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de kicsit amúgy rá is vagyok kényszerülve, mert amit megvettem újat még nyáron a helyére, azóta már drágult és ha megpukkanna, nagyon szívesen visszaadná a bolt a vételárat ilyenkor
-
mpierre
veterán
Hat akkor nezek egy minipc-t, alaplap arabol kijon egy 8.gen i5 8gb rammal 256gb ssdvel...
Sajnos úgy állunk, hogy a használt cuccoknak is kúszik fel az ára. Mondjuk az itx mindig is feláras volt. Ez AI láz - nem is olyan lassan - mindent is kicsinál.
Van itthon
valami HP brand gép. HP T610, amin a Daphile ment, de már ezt se merem eladni, mert hátha kell valahova, vmi kis fogyasztású, passzív vacak. -
flashpointer
őstag
Itx méretben? Ha nincs otthon elfekvőben - szerintem - kb reménytelen. Jonsbo T9-be pakolom be az itthon elfekvő dolgaimat. Direkt truenas-nak, mert nagyon bejött a rendszer. Amiket be kellett szerezni még hozzá (ram, táp, hűtő, meg 3D nyomtatás) az is szép összeg volt. Ha nem lett volna itthon a fiam régi b450 itx ac-ja, hozzá se kezdek.
Hat akkor nezek egy minipc-t, alaplap arabol kijon egy 8.gen i5 8gb rammal 256gb ssdvel...
-
mpierre
veterán
probalok osszerakni valami ultra-budget am4 ddr4es konfigot a muhelybe (mivel van elfekvo memoriam) lattam van meg uj alaplap is (ami hat majdnem annyi mint egy am5 csak ugye a cpu meg a ram sokkal dragabb bele. )Apron meg inkabb csak jol felszereltek am4 lapok vannak ami mar majdnem annyi mint az uj minimal (A chipsetes) Erdemes esetleg rendszeresen nezegetni es ilyen max 20 korul kifogni egyet (ennyiert csak hibasal vannak) vagy mostanaban a hasznalt is ennyibe kerul?
Itx méretben? Ha nincs otthon elfekvőben - szerintem - kb reménytelen. Jonsbo T9-be pakolom be az itthon elfekvő dolgaimat. Direkt truenas-nak, mert nagyon bejött a rendszer. Amiket be kellett szerezni még hozzá (ram, táp, hűtő, meg 3D nyomtatás) az is szép összeg volt. Ha nem lett volna itthon a fiam régi b450 itx ac-ja, hozzá se kezdek.
-
Vigneau
félisten
ha valakinek - akár bontóból - van egy gigabyte EZ-latch vga rögzítőpöcke a pci e sínhez, az szánjon meg vele legyen kedves

Szia!
A Jonsbo C6 MAX-ban Te hogy helyezted el a ventiket? Azon gondolkodom, hogy a két alsó ventit kiveszem a VGA alól és az egyiket előre teszem, míg a másikat felülre, a CPU fölé.
Válaszod előre is köszönöm szépen!
Vigi
-
flashpointer
őstag
probalok osszerakni valami ultra-budget am4 ddr4es konfigot a muhelybe (mivel van elfekvo memoriam) lattam van meg uj alaplap is (ami hat majdnem annyi mint egy am5 csak ugye a cpu meg a ram sokkal dragabb bele. )Apron meg inkabb csak jol felszereltek am4 lapok vannak ami mar majdnem annyi mint az uj minimal (A chipsetes) Erdemes esetleg rendszeresen nezegetni es ilyen max 20 korul kifogni egyet (ennyiert csak hibasal vannak) vagy mostanaban a hasznalt is ennyibe kerul?
-
HUN_Sector
őstag
ha valakinek - akár bontóból - van egy gigabyte EZ-latch vga rögzítőpöcke a pci e sínhez, az szánjon meg vele legyen kedves

-
TurboK0
tag
Pontosan mekkora hely marad SATA csatiknak, kábelnek, ha előre néznek az alaplapi csatlakozók?
Delock flexi kábelek, és/vagy L alakú fejek talán beférhetnek...Ami a kép baloldalán van, az egy többtagú HDD "tömb"?
Két darab lemez, ami közrefog 3db HDD-t, és a ház gyári HDD furatain rögzül, L alakú lábain. Aliexpress-ről lehet rendelni pár ezresért, létezik 2 HDD-s változatban, illetve 2.5"-es méretben is.Annyi eltérés van, hogy én felülre is szerelnék egy P14 Pro-t... illetve lehet hogy az alsót megcserélném a HDD:kkel, és előre kerülne a befújó venti ilyen nyomtatott kereten:
Jonsbo C6 140mm front fan bracketUSB3 csatinak csak akkor marad hely, ha kiveszed a jobb alsó előlapi pöcök tartóját, és teszel rá egy 90 fokos adaptert. A pöcök tartó miatt nem fér el az adapter, tehát azt ki kell venni.
SATA csatlakozónak annyi hely marad hogy vagy extra vékony 90 fokos kábel kell hozzá (lásd: Silverstone CP11), vagy 90 fokos adapterrel bármilyen kábellel jó.
Én kivettem a pöcköt (így 3 fog tartja az előlapot 4 helyett), és 90 fokos adaptereket használok. Annyi bibije van hogy a SATA adapter nem "pattan" a helyére, és lecsúszhat, de amíg vigyázol rá addig semmi gondot nem okoz.
-
Vigneau
félisten
A Gigabyte legalább ad ki V2 és Rev1.2 lapokat (lásd pl. B850M FORCE széria), amin rendben van az előlapi USB, csak éppen nem jönnek be Európába...
-
AxBattler
félisten
Sajnos a kompaktabb mATX lapok kikoptak, és mindeenki előre néző csatikat tervez többnyire, szóval valszeg' más ház után kell majd néznem.
-
Vigneau
félisten
Pontosan mekkora hely marad SATA csatiknak, kábelnek, ha előre néznek az alaplapi csatlakozók?
Delock flexi kábelek, és/vagy L alakú fejek talán beférhetnek...Ami a kép baloldalán van, az egy többtagú HDD "tömb"?
Két darab lemez, ami közrefog 3db HDD-t, és a ház gyári HDD furatain rögzül, L alakú lábain. Aliexpress-ről lehet rendelni pár ezresért, létezik 2 HDD-s változatban, illetve 2.5"-es méretben is.Annyi eltérés van, hogy én felülre is szerelnék egy P14 Pro-t... illetve lehet hogy az alsót megcserélném a HDD:kkel, és előre kerülne a befújó venti ilyen nyomtatott kereten:
Jonsbo C6 140mm front fan bracketHozzávetőlegesen 10-15 mm marad ki teljes értékű mATX MoBo esetén. Kisebb fejű SATA kábel befért nekem is, de csak a felső csatlakozó esetében.
-
AxBattler
félisten
A VGA vétel bőven várathat magára majd a jelenlegi árak mellett. Most azon morfondírozok, hogy megtartsam a 4 éves RTX 3060 Ti-m vagy garis RX 7600-ra, esetleg RX 9060 8GB-re cseréljem...
No igen, a SATA és az előlapi USB csatlakozók kialakítása a MoBo-n. Nagyon körültekintően kell kiválasztani az alaplapot a Jonsbo C6 esetén.
Ami a kép baloldalán van, az egy többtagú HDD "tömb"?
Jonsbo C6 140mm front fan bracket -
Vigneau
félisten
A VGA vétel bőven várathat magára majd a jelenlegi árak mellett. Most azon morfondírozok, hogy megtartsam a 4 éves RTX 3060 Ti-m vagy garis RX 7600-ra, esetleg RX 9060 8GB-re cseréljem...
No igen, a SATA és az előlapi USB csatlakozók kialakítása a MoBo-n. Nagyon körültekintően kell kiválasztani az alaplapot a Jonsbo C6 esetén.
Ami a kép baloldalán van, az egy többtagú HDD "tömb"?
-
AxBattler
félisten
Rövid képes összehasonlítás a Jonsbo C6 és a C6 MAX között:

Pont annyit nőtt méretben, amennyire feltétlenül szükség volt. Így már könnyen csatlakoztathatóak a SATA és az előlapi USB csatlakozók. Egész hosszú VGA-kat is benyel. Cserébe 8.3 cm-rel mélyebb. Az idő megmondja, mennyire választottam jól.Köszi a képeket, látványos az összehasonlítás! Így vehetsz bele rendes VGA-t!
Viszont nekem még jobban tetszik az eredeti, valami olyasmi konfigot szeretnék, mint az aprón hirdető kollégáé volt, plusz egy VGA-val... csak azok a fránya SATA csatik!

-
mpierre
veterán
A Lian Li A4H2O sem volt túlzottan egyszerűen szerelhető, de a Jonsbo T9 még erre is rátesz egy lapáttal. Kiderült, hogy a Lian Li TU150-be gyártott moduláris kábelek pont 10 cm-rel lehetnének rövidebbek.
De az indusztriális dizájn nagyon bejön.
-
Vigneau
félisten
2) Jonsbo C6 MAX:
Mivel nem szállítgatom jobbra-balra, így szimplán leszereltem a két hordfület, már csak 4 lyuk emlékeztet rájuk, hogy valaha is ott voltak.
A ventik elhelyezésén lehet majd még agyalni. Némi kompromisszummal előre is lehetne tenni egyet. Csuda tudja, hogy lenne jobb/hatékonyabb a légáram.
A TG problémájára több megoldásom is van, a - számomra - drága gyári felajánlott opción felül. Lefesteni, fóliázni vagy felcserélni a másik oldalpanellel.
Egyébként ebben a verzióban lett szerintem a legjobb a C6 széria - de ez természetesen szigorúan személyes vélemény.Rövid képes összehasonlítás a Jonsbo C6 és a C6 MAX között:

Pont annyit nőtt méretben, amennyire feltétlenül szükség volt. Így már könnyen csatlakoztathatóak a SATA és az előlapi USB csatlakozók. Egész hosszú VGA-kat is benyel. Cserébe 8.3 cm-rel mélyebb. Az idő megmondja, mennyire választottam jól. -
Vigneau
félisten
Hogy ne legyen túl hossz a post, 3 részben dokumentálom a váltást.
1) A volt Jonsbo C6-om Feleségem Kolink Satellite-ját váltotta:

Nála még egyelőre nincs képben NVMe SSD. Sokáig latolgattam a váltás lehetőségét a gépében, de a mostani NVMe árakat elnézve viszont bőven jó lesz még Neki a régebbi SATA SSD duó.2) Jonsbo C6 MAX:
Mivel nem szállítgatom jobbra-balra, így szimplán leszereltem a két hordfület, már csak 4 lyuk emlékeztet rájuk, hogy valaha is ott voltak.
A ventik elhelyezésén lehet majd még agyalni. Némi kompromisszummal előre is lehetne tenni egyet. Csuda tudja, hogy lenne jobb/hatékonyabb a légáram.
A TG problémájára több megoldásom is van, a - számomra - drága gyári felajánlott opción felül. Lefesteni, fóliázni vagy felcserélni a másik oldalpanellel.
Egyébként ebben a verzióban lett szerintem a legjobb a C6 széria - de ez természetesen szigorúan személyes vélemény. -
Vigneau
félisten
Pénteken meglett a Jonsbo C6 MAX Black. Ha jól megy minden, holnap átköltözök végre.
Viszont csak nem hagyott nyugton a gondolat, hogy TG az egyik oldallap, így írtam a supportnak, miként tudnék hozzájutni egy meshhez.
Annak tudatában, hogy átszámítva nagyjából 66 dodóba került nekem itthon (helybeni bolti átvétellel), a postaköltséggel számított 38 dodós ár egy darab mesh oldalpanelért azért picit mellbe ütött.
Hogy ne legyen túl hossz a post, 3 részben dokumentálom a váltást.
1) A volt Jonsbo C6-om Feleségem Kolink Satellite-ját váltotta:

Nála még egyelőre nincs képben NVMe SSD. Sokáig latolgattam a váltás lehetőségét a gépében, de a mostani NVMe árakat elnézve viszont bőven jó lesz még Neki a régebbi SATA SSD duó. -
Vigneau
félisten
Pénteken meglett a Jonsbo C6 MAX Black. Ha jól megy minden, holnap átköltözök végre.
Viszont csak nem hagyott nyugton a gondolat, hogy TG az egyik oldallap, így írtam a supportnak, miként tudnék hozzájutni egy meshhez.
Annak tudatában, hogy átszámítva nagyjából 66 dodóba került nekem itthon (helybeni bolti átvétellel), a postaköltséggel számított 38 dodós ár egy darab mesh oldalpanelért azért picit mellbe ütött.
-
HUN_Sector
őstag
87-89.
Ezt azért nem egetverően nehéz elérni

Van akinek a 90 is sikerült, ott lecsapja magát a kártya (elég nagy házban teszteli): [link]
Bár a 255 fokos hotspotot nehezen tudom hova tenni, az valami hiba lesz a szoftverben, ezt a srác is elmondja a videóban. -
TurboK0
tag
5060 low profil három ventis és borzasztóan melegedik. Konkrétan itx házban arról számolnak be, bármit is csinálsz throttling
Ha ezt az utat meglépném akkor az lenne az első hogy cserélném a gyári ventiket valami noctua 60mm-re.
-
sasNAXO
senior tag
5060 low profil három ventis és borzasztóan melegedik. Konkrétan itx házban arról számolnak be, bármit is csinálsz throttling
Hmm, sose tűnt fel. Mondjuk én ilyen medium-high -on elvagyok RT nélkül, meg az A24-V5-ben van, ott van megfelelő szellőzési irány, talán. Ja és még UV is van nálam, tényleg.
De pl. Jonsbo NV10- nem való, az tény, abban megfő.Mennyi a throttling temp, 89 fok?
#66151 -
HUN_Sector
őstag
A mostani AI MAX chipek soha nem jönnek ki asztali foglalatra. Egyrészt kell nekik a memória sávszél, másrészt AM5 foglalatban nem férnének el. Meg már azt is bejelentették hogy valami 2029-ig nem is terveznek új iGPUt, csak a mostani RDNA3.5/4m sorozatot, szóval ne nagyon várj ezen a téren semmit az AMD-től. Nagyon gyűlölik a GPU szekciót mostanában. Ha bejönnek a DDR6 lapkák, akkor lesz érdemes ránézni.
Jelenleg a januárban bemutatott új Intel procikban a legjobb az iGPU, valahol a Radeon 890M és a 8060M között vannak, tehát egy 8700G-nél többször jobbak. Csak ez is ritka mint a fehér holló, forrasztott, és ráadásként méregdrága.
Én már úgy tervezek hogy vagy valami rövidebb RTX 4060, vagy egy Low Profile 5060-at szerzek be. LP kártyával meg mehetne minden egy Silverstone ML04 házba, ami jól elférne a házimozis cuccok között, csak félek hogy akkor nem tudnám hangtalanná tenni a gépet.
-
mpierre
veterán
A mostani AI MAX chipek soha nem jönnek ki asztali foglalatra. Egyrészt kell nekik a memória sávszél, másrészt AM5 foglalatban nem férnének el. Meg már azt is bejelentették hogy valami 2029-ig nem is terveznek új iGPUt, csak a mostani RDNA3.5/4m sorozatot, szóval ne nagyon várj ezen a téren semmit az AMD-től. Nagyon gyűlölik a GPU szekciót mostanában. Ha bejönnek a DDR6 lapkák, akkor lesz érdemes ránézni.
Jelenleg a januárban bemutatott új Intel procikban a legjobb az iGPU, valahol a Radeon 890M és a 8060M között vannak, tehát egy 8700G-nél többször jobbak. Csak ez is ritka mint a fehér holló, forrasztott, és ráadásként méregdrága.
Én már úgy tervezek hogy vagy valami rövidebb RTX 4060, vagy egy Low Profile 5060-at szerzek be. LP kártyával meg mehetne minden egy Silverstone ML04 házba, ami jól elférne a házimozis cuccok között, csak félek hogy akkor nem tudnám hangtalanná tenni a gépet.
Intel B50 pro-t nézted, mint kiindulást erre a feladatra? Pici, csendes, 70W-ból elvan és a 4k nem okoz gondot. A játék már más kérdés... Az ML04 egy hodály annak a vga-nak.
-
TurboK0
tag
én annak örülnék, ha az ai max amd csipek bejönnének asztali gépekhez
-
TurboK0
tag
Az energiagazdálkodásban beállítottam, hogy a 8700G proci csak max 99%-on menjen. Ez letiltja a power boostot.
BF3 alatt már megint a a 91 celsius tetejét ostrololta a peak, meg fixen 80-90 celsius között ment az átlag hőmérséklet.
DX11-ről átraktam Vulkan-ra az API interfészt a launcherben.
Nem tudom, melyik okozta, de most a peak 76 celsius fok játék alatt. Elvileg AI szerint ez 15-20%-os teljesítményvesztést okoz cserébe.
Szerintetek? Ti meghagynátok így a beállítást?
(cca 120 watt fogyasztás helyett 50 wattot eszik így a proci, 1440p max grafikai beállításon)
8600G és 8700G procikon a kupak nincs ráforrasztva a chipre, csak valami kiszáradt fogkrém van rajta. Le kell szedni a kupakot és cserélni alatta a pasztát, ha normális hőmérsékletet szeretnél. Emlékeim szerint már MX-4 is bőven jó neki, folyékonyfémmel meg még jobb. Karbon hűtőlapkára lennék kíváncsi, hogy azzal mit tudna, elméletben az van olyan jó mint a folyékonyfém csak egyszerűbb applikálni.
-
HUN_Sector
őstag
A Jonsbo v12 pedig elég jól kitalált házikó az Antec Remote Fusion-höz viszonyítva, ami mATX deszkát, meg igen sok mindent elvisel magában. Mondjuk itt 2 db 120-s venti tolja be a levegőt a géplakba, ami mindenfelé távozik a házból. Ennyit számítana a delid - relid?

Amúgy miért kifelé fújóra raktak a 2 elülső ventit?Talán félig off, mart nagy az Antec.
Az első két ventit leszedtem. Az egyik helyén van a 120-as NZXT Kraken AIO, a másik helyébe meg belelóg a 9060 XT.
A betáplálásról hátul egy 80 mm-es venti gondoskodik (92mmto80mm átalakító lemezen szerelve), illetve ott rácsozott, szóval a fizikai hatás is szív be levegőt.Az AI azt mondja, hogy ugyan nekem push-ra van szerelve az AIO gyárilag (a manual mondja, hogy így kell), de az AI szerint ebben a házban szívnia kell (PULL) át a radiátoron. Szerintem jobb kifújni, mint beszívni a forró levegőt, itt kétségeim vannak az MI tudásában
-
mpierre
veterán
Én a rezes thermalrightot tettem rá Galliummal a hűtő és a proci kupak között. Inwin chopin házban volt. 91C volt a csúcs Cyberpunknál.
Most egy matx jonsbo v12-ben van egy nzxt kraken 120 aio-val. Itt azért a ventigörbe nekem zajos

Mivel a képembe megy az exhaust a frontpanelen keresztül, a 31 fokos szobában nem vagyok túlzottan boldog tőle
A Jonsbo v12 pedig elég jól kitalált házikó az Antec Remote Fusion-höz viszonyítva, ami mATX deszkát, meg igen sok mindent elvisel magában. Mondjuk itt 2 db 120-s venti tolja be a levegőt a géplakba, ami mindenfelé távozik a házból. Ennyit számítana a delid - relid?

Amúgy miért kifelé fújóra raktak a 2 elülső ventit?Talán félig off, mart nagy az Antec.
-
HUN_Sector
őstag
8700g a htpc-ben lakik nálam. Azon nincs játék, de 60-70°C felett sosem láttam a maghőmérsékletet. Már amíg foglalkoztatott a dolog, hogy a cryorig c7 egyáltalán le tudja-e hűteni. Még a ventigörbét is úgy rajzoltam meg, hogy hallani lehessen, ha 70°C felett a proci.
Amúgy, ha játszható marad - számodra - a játék, akkor nem biztos, hogy sokat kellene ezzel foglalkozni.Szerk.: Párdonnémoá.
A 8700g átesett egy delid - relid folyamaton. Így simán lehet, hogy ezért nem vágtatnak el hőfokok...Én a rezes thermalrightot tettem rá Galliummal a hűtő és a proci kupak között. Inwin chopin házban volt. 91C volt a csúcs Cyberpunknál.
Most egy matx jonsbo v12-ben van egy nzxt kraken 120 aio-val. Itt azért a ventigörbe nekem zajos

Mivel a képembe megy az exhaust a frontpanelen keresztül, a 31 fokos szobában nem vagyok túlzottan boldog tőle
-
HUN_Sector
őstag
Bocsánat, elütöttem.
BG3 és nem BF3.
BG3 játék amit dvga-val (fhd, 1440p) és igpu-val is játszottam (fhd)
Integrálttal rendben ment fhd high-on, mindennemű felskálázás nélkül. Ennél nem vettem észre akadást.A metro exodusnál amint gőz és köd volt, ott szaggatott fhd-n magas részletességen, de nagy nyílt pályákon meg fura mód gördülékeny volt. Ez valami kódolási gikszer lehet.
Cyberpunk 2077 alatt fhd + med veállításokkal élvezhetően ment.
Ezek után jutottam egy b580-ashoz, onnantól dvga-ztam. (Később meg 9060xt-t tettem a cpu mellé)
-
mpierre
veterán
Az energiagazdálkodásban beállítottam, hogy a 8700G proci csak max 99%-on menjen. Ez letiltja a power boostot.
BF3 alatt már megint a a 91 celsius tetejét ostrololta a peak, meg fixen 80-90 celsius között ment az átlag hőmérséklet.
Nem tudom, melyik okozta, de most a peak 76 celsius fok játék alatt. Elvileg AI szerint ez 15-20%-os teljesítményvesztést okoz cserébe.
(cca 120 watt fogyasztás helyett 50 wattot eszik így a proci, 1440p max grafikai beállításon)
8700g a htpc-ben lakik nálam. Azon nincs játék, de 60-70°C felett sosem láttam a maghőmérsékletet. Már amíg foglalkoztatott a dolog, hogy a cryorig c7 egyáltalán le tudja-e hűteni. Még a ventigörbét is úgy rajzoltam meg, hogy hallani lehessen, ha 70°C felett a proci.
Amúgy, ha játszható marad - számodra - a játék, akkor nem biztos, hogy sokat kellene ezzel foglalkozni.Szerk.: Párdonnémoá.
A 8700g átesett egy delid - relid folyamaton. Így simán lehet, hogy ezért nem vágtatnak el hőfokok... -
AxBattler
félisten
Venice Unleashed? Hogy megy 780M IGP-vel (már ha azzal tolod)?
A kérdés, hogy Te mit tapasztalsz?
99%-on + Vulcan-al hogyan alakul a teljesítmény, van valamennyi frame esés? -
HUN_Sector
őstag
-
sasNAXO
senior tag
Kipakoltam a cuccaimat, egy kis rendrakást akartam. Jó párról ezek közül nem is tudtam
like a boss

1 tb sata ssd (új)
1 tb m2 ssd
ddr3 ramok
új ddr4 2x16 gb
új ddr5 2x16 gb (erről tudtam hogy van, ezt kerestem)
új ddr5 2x12 gb (erről is tudtam)Nem tudom hogy gyakrabban kéne e rendet raknom, vagy élvezzem az aranyhal memóriám előnyeit

Én múltkor 2 db. 4GB -os VLP DDR3 memóriamodult találtam, amikről elfeledkeztem.

-
mpierre
veterán
Kipakoltam a cuccaimat, egy kis rendrakást akartam. Jó párról ezek közül nem is tudtam
like a boss

1 tb sata ssd (új)
1 tb m2 ssd
ddr3 ramok
új ddr4 2x16 gb
új ddr5 2x12 gb (erről is tudtam)Nem tudom hogy gyakrabban kéne e rendet raknom, vagy élvezzem az aranyhal memóriám előnyeit

Király lehet az ilyen fiók, ahol így el tudnak bújni a cuccok.
Persze én meg tudtam ellenállni egy indusztriális kinézetű házikónak... Ha már nincs ilyen csoda fiókom. Akad pár 2TB-s HDD. De azokról tudok.
-
HUN_Sector
őstag
-
Vigneau
félisten
like a boss

1 tb sata ssd (új)
1 tb m2 ssd
ddr3 ramok
új ddr4 2x16 gb

12GB-s modulokat eddig nem is láttam. Mondom úgy, hogy nekem meg 24GB-s moduljaim vannak.
-
HUN_Sector
őstag
like a boss

1 tb sata ssd (új)
1 tb m2 ssd
ddr3 ramok
új ddr4 2x16 gb

-
sasNAXO
senior tag
Frászt! GDDR-t nem tudsz foglalat mellé rakni, mert kimondhatatlanul hárklis a bekötések hosszára. Sima DDR5-tel meg hány csatirnás memóriavezérlő kell, hogy sávszélességben ott legyél? 8? Az meg amiatt lenne drága, főleg most... Framework-nek van Ryzen AI Max-szal szerelt ITX deckája, ha csak arra vágysz, potom 1 milláért meg is tudod venni...
-
TESCO-Zsömle
titán
Pont hogy igpu-val akarom elérni a teljesítményt, nem dvga-val.
Megcsinálták laptop szinten, mini pc szinten, èvek óta várja a mini itx-es közösség desktop apu-ba is. Csak állítólag vastag a processzor a kialakítása miatt vagy mi a szöszFrászt! GDDR-t nem tudsz foglalat mellé rakni, mert kimondhatatlanul hárklis a bekötések hosszára. Sima DDR5-tel meg hány csatirnás memóriavezérlő kell, hogy sávszélességben ott legyél? 8? Az meg amiatt lenne drága, főleg most... Framework-nek van Ryzen AI Max-szal szerelt ITX deckája, ha csak arra vágysz, potom 1 milláért meg is tudod venni...
-
HUN_Sector
őstag
Pont hogy igpu-val akarom elérni a teljesítményt, nem dvga-val.
Megcsinálták laptop szinten, mini pc szinten, èvek óta várja a mini itx-es közösség desktop apu-ba is. Csak állítólag vastag a processzor a kialakítása miatt vagy mi a szösz -
tlac
nagyúr
nekem nem a mini pc spec alaplap méretben kell, hanem rendes APU processzorként, hétköznapi ITX lapra. Az RTX 4060 szintű grafikus egység elég csábító.
ha AI-hoz kell, akkor videokártyában ott van a 2 slotos 32gb-os AI PRO R9700 is (kb. mintha egy 32gb-os 9070xt lenne, dupla áron)
-
TESCO-Zsömle
titán
nekem nem a mini pc spec alaplap méretben kell, hanem rendes APU processzorként, hétköznapi ITX lapra. Az RTX 4060 szintű grafikus egység elég csábító.
Esélytelen, felejtsd el. GDDR ram-ot nem tesznek foglalat mellé, sima DDR5 mellé meg ott vannak a foglalatos APU-k, azokat az IGP-ket még ki tudja szolgálni.
-
mpierre
veterán
2077 pint (FP11) igénylő forrasztható procit elég nehéz belerakni egy 1718 pines (AM5) foglaltba. Csak, ha esetleg az AM5-t kivezetik. De addigra úgy is lesz újabb cucc.
-
AxBattler
félisten
Ja, hogy léghez kellene? Levegő hűtésű sünikhez nem jó. Ahhoz mindenképp ragacs kell. Akasa van itthon, azt már használtam. Felrakás előtt mindenképp le kell pucolni a ramok felületét izopropillal. De elég vacak a hőelvezetése, a vékonysága segít ezen. (Mondjuk a 3M-hez viszonyítva sokkal jobb.
)
TP3-t az fc blokk alatt használtam. A blokkot csavar tartja a helyén, ahogy az ssd hűtőt is.Nem vizezek.
Sekisui lapokat ismertem eddig, Akasa-t nem, köszi! -
HUN_Sector
őstag
Bejöttek már rég, vagy mire gondolsz?
-
mpierre
veterán
Ja, hogy léghez kellene? Levegő hűtésű sünikhez nem jó. Ahhoz mindenképp ragacs kell. Akasa van itthon, azt már használtam. Felrakás előtt mindenképp le kell pucolni a ramok felületét izopropillal. De elég vacak a hőelvezetése, a vékonysága segít ezen. (Mondjuk a 3M-hez viszonyítva sokkal jobb.
)
TP3-t az fc blokk alatt használtam. A blokkot csavar tartja a helyén, ahogy az ssd hűtőt is. -
flashpointer
őstag
De még mennyire mótvá...
Látod... Január óta tudni róla, hogy létezik...
Nyilván más kérdés, hogy a Vastarmor belpiacos kínai.. .Nem igazán lesz neki forgalmazója idehaza...
ebbol ki lehet majd banyaszni

-
AxBattler
félisten
-
sasNAXO
senior tag
-
mpierre
veterán
stackelhető és több réteg esetén sem romlik a hővezetése
Ezt nem tudtam, köszi a tippet! Előre nem látja az ember, hogy milyen vastagság kell 1-1 hardverhez, de egy 0.5mm és egy 1.0mm lapból már elég jó kombókat össze lehet hozni.VRAM mellett vajon konzolok padjeinek cseréjére is ajánlott?
Ott mintha vastagabbakkal találkoztam volna... 1.5+mm[link] Igor's lab tesztelte. Szerintem simán. Eddig használtam vga ram, vrm, ssd-n, meg ddr5 rdimm-n is.
-
AxBattler
félisten
stackelhető és több réteg esetén sem romlik a hővezetése
Ezt nem tudtam, köszi a tippet! Előre nem látja az ember, hogy milyen vastagság kell 1-1 hardverhez, de egy 0.5mm és egy 1.0mm lapból már elég jó kombókat össze lehet hozni.VRAM mellett vajon konzolok padjeinek cseréjére is ajánlott?
Ott mintha vastagabbakkal találkoztam volna... 1.5+mm -
Vigneau
félisten
-
mpierre
veterán
Arctic tp3. Puha, stackelhető és több réteg esetén sem romlik a hővezetése. 0,5 mm is van ha jól emlékszem.
-
Vigneau
félisten
-
sasNAXO
senior tag
Tudom-tudom, van is itthon a parkside koppintásból kettő is.

Ha megbontom, akkor kell a thermal pad-ok vastagsága, jelenleg interneten nem fellelhető (vagy csak jól elbújt előlem), anélkül meg én nem indulok neki.
-
mpierre
veterán
Pedig a Dremel sok problémát meg tud oldani...
Egyes konstellációknál szinte csak az marad.
Akkor is inkább a házat vágnám, nem a vga-t. A gari már nagyjából amúgy is ugrik, mert megy fel a fc blokk a vga-ra. Blokkból meg nem vágok. -
sasNAXO
senior tag
-
Sub-S
senior tag
.
-
Vigneau
félisten
Nekem a picit ducibb ASUS Dual-om van lassan egy éve már, de az is remek kis VGA. Már ha van elegendő hely neki.
-
mpierre
veterán
Ha csak a procira gondolsz, akkor kéne hozzá FP11 foglalatos deszka is. Ha deszkával együtt, akkor tőlünk keletebbre már akad. Azért, a rendelendő mennyiség elég magas... (Vagy nem t'ok valamiről.)
-
TESCO-Zsömle
titán
Bejöttek már rég, vagy mire gondolsz?
-
HUN_Sector
őstag
-
mpierre
veterán
Gyorsan ránéztem más vga-kra is. Szépen kúszik mindegyiknek felfelé az ára.
Látszik, hogy jó ideje nem is foglalkoztam azzal, hogy kellene esetleg-e, talán, hátha fejleszteni... Nem, nem most kellene.
-
sasNAXO
senior tag
Én a giga 5060 LP-met imádom (oké, a harmadik példány belőle, de lényeg, hogy létezik néma
), tök jó lenne ha lenne AMD is. Mondjuk a jelenlegi legkisebb? két slotos 9060 xt reaper is 200.000 körül/fölött van, szóval az ára az kellemetlen lenne. 
-
AxBattler
félisten
De még mennyire mótvá...
Nyilván más kérdés, hogy a Vastarmor belpiacos kínai.. .Nem igazán lesz neki forgalmazója idehaza...
Ja, de akkor még nem volt kéznél működő modell!
MSI sajna' átállt GeForce-only üzemmódra, Zotac régen ott van már, szóval legfeljebb ASUS, vagy Gigabyte modellekben bizakodhatunk...
-
TESCO-Zsömle
titán
The World's First Low Profile RX 9060 XT! Hands On First Look - ETA PRIME
Talán már nem kell sokat várnod.
Uhh, mótvá'.
De még mennyire mótvá...
-
AxBattler
félisten
Én elnapoltam az ultrakompakt ITX build-et amíg lesz új LowProfile Radeon. Addigra talán már ez is a piacon lesz.

The World's First Low Profile RX 9060 XT! Hands On First Look - ETA PRIME
Talán már nem kell sokat várnod.
Uhh, mótvá'.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
mpierre
veterán
Akkor ugrott a Lili? Abba 55mm a max gyári oldallappal. Vagy arra is meghizlalod a kéglit?
-
L4D1K
őstag
'27Q2
Ja láttam, meg h csak AM5
-
TESCO-Zsömle
titán
-
L4D1K
őstag
Én elnapoltam az ultrakompakt ITX build-et amíg lesz új LowProfile Radeon. Addigra talán már ez is a piacon lesz.

Uh ez nagyon gyere be
Remelem AM4-el is kompatilis lesz - kell a fenenek az AM5 meg a DDR5
-
TESCO-Zsömle
titán
uhh de szép borda, bár gondolom az árcédulája jó Noctuás lesz. lehet tudni milyen magasságot írnak rá?
70mm
-
FireKeeper
nagyúr

uhh de szép borda, bár gondolom az árcédulája jó Noctuás lesz. lehet tudni milyen magasságot írnak rá?
-
consono
nagyúr
2027-re újabb 40% áremelkedést várnak a piaci szereplők
Igen, sajnos. De ha nem is lesz emelkedés, vissza nem nagyon fognak menni az árak, nem szokásuk...
-
HUN_Sector
őstag
-
sasNAXO
senior tag
-
mpierre
veterán

Emlékeim szerint a Noctua malmai lassan őrölnek. Lesz időd bőven... Szép nagy borda.
-
TESCO-Zsömle
titán
Csak infó szinten - nem t'om vót e má - ha valaki a Chieftec CAC-S92PWM-LP45-t veszi mer' kici occó, akkor pontosan arra is számítson.
- A korai lp hűtők gondjával küzd ez is. Szerintem össze lehet csukni a bordázatot. Szerencsére van itthon még pár ramsüni, ragaccsal együtt, így növelhető az összecsukhatóság ellenállása a bordának.
- Kompakt, de nem hinném, hogy 65W-nál többel megküzdene.
- A hozzá adott ventilátor - meglepő módon - csendesnek mondható. Közvetlen 12V-ról megküldve egészen kis zajszinttel operál és tolja a levegőt rendesen. Ha a 38dBA ennyi, akkor simán vállalható még a noctua a9x15 hs ellenében is.Szerintem.

-
mpierre
veterán
Csak infó szinten - nem t'om vót e má - ha valaki a Chieftec CAC-S92PWM-LP45-t veszi mer' kici occó, akkor pontosan arra is számítson.
- A korai lp hűtők gondjával küzd ez is. Szerintem össze lehet csukni a bordázatot. Szerencsére van itthon még pár ramsüni, ragaccsal együtt, így növelhető az összecsukhatóság ellenállása a bordának.
- Kompakt, de nem hinném, hogy 65W-nál többel megküzdene.
- A hozzá adott ventilátor - meglepő módon - csendesnek mondható. Közvetlen 12V-ról megküldve egészen kis zajszinttel operál és tolja a levegőt rendesen. Ha a 38dBA ennyi, akkor simán vállalható még a noctua a9x15 hs ellenében is.Szerintem.
-
Pista0001
veterán
Hát, szerintem relatív szűk réteget érdekelne. Lejött egy(-két) széria, és ennyi. Aki tudott venni, annak jó, aki nem, az így járt. Feltételezem, több ezer darab egy-egy sorozat, szórványos igényekért nem kockáztatják meg a gyártók, hogy gyártsanak még. Aki desktopnak használná, az szerintem is tud venni mini gépet, sőt, ők valószínűleg inkább a kész megoldásokat keresik a kategóriában.
-
hoffman_
nagyúr
igen, ez jogos, ebbe nem ástam bele magam. ugyanakkor ha 40-50ért lenne rá lap valószínűleg lenne, aki megvenné. nem hiszem, hogy bukó lenne.
-
consono
nagyúr
Szerintem csak nem éri meg a gyártóknak. Annyiért veszel kis túlzással (vagy akár anélkül is) N100-as mini PC-t, mint a mini-itx lap...
-
mpierre
veterán
-
hoffman_
nagyúr
ASRock N250M - gyártói oldal
Új, 226 x 178 mm-es deszka, integrált 6W TDP-s N250 CPU-val, passzív hűtéssel..png)
a semminél jobb, de jöhetne kisebb. én az elmúlt 2 évben folyamatosan azon tűnődtem, hogy hová lettek az N100 board-ok, vagy én vagyok béna, vagy egyszerűen kihúzták őket a piacról. legjobb mITX termék volt az elmúlt 10 évben szerintem.
-
HUN_Sector
őstag
Ahogy figyelgetem, elindultak felfelé az itx deszka árak az elmúlt két hétben, pont ahogy a gyártók beharangozták az áremelést
-
AxBattler
félisten
ASRock N250M - gyártói oldal
Új, 226 x 178 mm-es deszka, integrált 6W TDP-s N250 CPU-val, passzív hűtéssel..png)
-
zsoltee10
addikt
Nem hajlott meg véletlenül az az i5-s? (A kupak nem tud meghajolni, de nyák, amire rá van ültetve die, az igen. Korábban volt pár cikk erről.) Az sajnos tud ilyet csinálni. Vonalzóval ellenőrizhető. Másik, hogy az lga foglaltok hisztisek a leszorítóerőre, ahogy Pista0001 írja. Némi kis lazítás és minden helyrejön.
nem, megnéztem most, de nincs meghajolva, illetve az i5n egy kisebb hűtő van, és nem is volt megtépve. Míg az én i7 procimon meg ugye az Ereboss van, ami 800g és nincs baja.
-
zsoltee10
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
67693 - 67601
67693 - 67601 67600 - 67501 67500 - 67401 67400 - 67301 67300 - 67201 67200 - 67101 67100 - 67001 67000 - 66901 66900 - 66801 66800 - 66701 66700 - 66601 66600 - 66501 66500 - 66401 66400 - 66301 66300 - 66201 66200 - 66101 66100 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Alaplapok, chipsetek, memóriák
- Mini-ITX
- (kiemelt téma)
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Metal topik
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DDR5 RAM AkciÓÓ! 16, 32 GB -os KIT-ek leárazása!!!
- G.SKILL 64GB (4x16GB) DDR4 3200MHz CL16 kit Aegis Black Quad channel - Garancia
- 32GB (2x16GB) Corsair Vengeance LPX DDR4 3600MHz (használt)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Corsair Vengeance LPX 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance 32 GB (2x16) DDR5 6000 MHz CL30 RAM Kit
- Sulikezdő akció! 3440 x 1440 100Hz!!! 90W PD 34" CURVED 1000R Samsung S34A650UXU - 1 év garancia!
- ÚJ! 5G EZÜST Surface Pro 10 Ultra 7 165U 64GB 1000GB 1 év gar
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Apple iPad Air 2026 11" M4 128GB & 256 & 512GB Wi-fi / Wi-fi+5G Bontatlan Összes szín / 27% áfás ár
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
elegem lett a nagy dudva fekete házakból, valami kompaktabbat, színesebbet szerettem volna, így esett rá a választás - a feketét és hasonló komor színeket kizárva nagyon leszűkültek a lehetőséget, de ezzel a házzal nagy mázlim volt, belefértek ezek a komponensek (van, aki még 5090-et is rakott bele):

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pont annyit nőtt méretben, amennyire feltétlenül szükség volt. Így már könnyen csatlakoztathatóak a SATA és az előlapi USB csatlakozók. Egész hosszú VGA-kat is benyel. Cserébe 8.3 cm-rel mélyebb. Az idő megmondja, mennyire választottam jól.

Látszik, hogy jó ideje nem is foglalkoztam azzal, hogy kellene esetleg-e, talán, hátha fejleszteni...