Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
AxBattler
üzenetére
Amelyik PS4-es játékban alapból nincs lockolva az FPS, vagy utólag egy patchben unlockolták, azok simán mennek 60 FPS-sel még akkor is, ha nem készült hozzájuk külön PS5-ös változat.
Itt egy régebbi videó erről, nem tudom, hogy van-e valahol egy nagy lista, amiben minden benne van. -
Motaba78
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét
-
csabi98
tag
Vladi és Wlac.
Köszönöm nektek is a segítséget!
Igen a Pro előnyeiről olvastam már több helyen,hogy csendes és sok játék szebben is fut rajta. Videókat is néztem róla és ami durva,hogy a videó szerint szebb grafikával futtatta a Ps4 pro a Gt7-et mint a Ps5
De az a durva,hogy nálam a Fat is nagyon csendes 2-3óra játék után is. (Pár hónapja volt tisztítva,pasztázva és a hővezető lapok is cserélve benne szerintem ez is hatással van rá.)
Mostanság főként a Gran Turismo 7-tel játszom ami azért igénybe veszi a konzolt,de ilyenkor sem pörög fel nagyon a ventillátor.
Van egy ismerősöm aki most váltott Ps4 pro-rol Ps5 Fat-re és egy másik akinek már 2 éve Fat Ps5 van
Megkérdezem őket is. Másnem ha úgyvan rákérdezek,hogy konkrét Game-t nem tudunk e tesztelni rajta. (Szerencsére amire vagy amikre kíváncsi vagyok lemezesen van meg nekem és nekik pedig lemezes a Ps így simán lehetne tesztelni.)
Ez viszont megnyugtató kissé,hogy a Ps4 store részét nem akarják még a közeljövőben lelőni. Szerintem szétnézek mi a kínálat mostanság. (Úgyis szerintem itt az aprón venném.) És majd másnem az alapján döntök.
Amúgy én játszottam mindkét konzolon már (Mortal Kombat 11) és ott nekem a Ps4 kontrollere amúgy kényelmesebbnek tűnt használat közben mint az 5 gyárija.
-
Még annyit hozzátennék, hogy bár újabb konzol, de a Sony szemében egyértelműen nagyobb bukás a PS Vita, és még annak is mennek az online dolgai, bár a Store tartalma már erősen degradálódott.
Amúgy nekem nem érte meg anno a Pro-ra váltani, én a helyedben egy PS5-re cserélném csak le, ott már látványos a különbség. A PS4-es játékok nagy része is sokkal szebben megy, és a gép is sokkal csendesebb. -
Vladi
nagyúr
válasz
csabi98
üzenetére
proról sok helyen írnak, hogy mit ad pluszban. Elvileg csendesebb mint a fat.
a store még nagyon sokáig nem lesz lekapcsolva. Vagy 3 éve akarták a ps3-t lekapcsolni, de a népharag miatt visszakoztak. Most senkise tudja, meddig lesz még fenn.
Úgyhogy még jópár év mire a ps4-et lekapcsolják. Addig szerezd be ami érdekel.
Viszont igen, kicsit visszább vesznek a támogatásávól. Én arra számítok titkon, hogy a security pachelést is lazábban veszik majd. Szerintem jövő évben ugyan úgy törhető lesz szoftveresen mint a ps3.
-
csabi98
tag
válasz
Kendek
üzenetére
Köszönöm a segítségedet!

A pro-ra váltást kicsit rosszul fogalmaztam meg.
Most váltanék pro-ra fat-ről,de csak akkor,ha megéri. Azaz játékteljesítményben,ha annyi pluszt hozna,hogy megérje nekem akkor váltanék(ezt nemtudom sajnos,hogy Fat vs pro mindkettő ssd-vel,csak minimális pluszt hozna,vagy azért láthatót is. Mondjuk egy Gran turismo 7-ben. 4k tv-m sajnos nincs még itthon csak Full Hd) ha nem hozna nagy változást akkor még maradok valameddig Ps4 Fat-nél és akkor Ps5 lesz az utód valószínűleg jövő tavasszal vagy nyár eleje felé. Csak ott pedig a konzol karbantartásával kapcsolatosan lennének kérdéseim ami számomra még új és ismeretlen dolog. -
Archttila
veterán
válasz
Kendek
üzenetére
Redditen azt olvastam, hogy bevonat nelkul azert veszit a tapadasbol, nem lesz mar a regi, ettol fuggetlenul szerintem sincs mas megoldas illetve talan egy, esetemben legalabbis.. nekem anno sikerult hozzajutnom jo aron egy bontatlan darabhoz amit ugy sikerult megovni, hogy vettem hozza egy (amugy tokeletesen mukodo) donort (7k -ert)
amirol leszedtem a pántokat, az eredetit meg visszraktam a dobozaba
Egyelore a donor is szep allapotban van, pedig nyuztam mostansag rendesen, igaz en minden hasznalat utan, DM-es zero alkoholos lightos popsitorlovel vegigmegyek rajta
-
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Először is kellemes ünnepeket mindenkinek!
Hallottam erről a 2026-os Ps szolgáltatások kivezetéséről. (Ps4 esetében)
Mi igaz vajon ebből? Vajon ha igaz is,akkor melyikkel fognak kezdeni? Nagyobb címek multiplayer része,vagy Ps+ ?
Nekem igazából a PsN szolgáltatás lényeges (store miatt) mert legtöbbet offline játszom vagy max co-op player módban.
Még ha ebből 2026ban nem nagyon lesz semmi vagy csak a multiplayer esetleg a Ps+ akkor mennyire lehet érdemes váltani sima ps4 (fat) konzolrol mondjuk egy pro-ra (mindkettő utolsó széria) és ssd alap. Lenne lényeges teljesítmény eltérés mondjuk egy Gran turismo 7 vagy Red dead redemption 2 esetében?
Vagy érdemesebb megfontolni az 5-re való váltást? (Nem 1-2évre tervezek a konzollal sosem!)
Csak ott ugye ottvan hogy a tárhely csak drágább Nvme ssd-vel bővíthető,a paszta helyett pedig folyékony fém van aminek drágább a cseréje karbantartás esetén.
(Off: Valaki tudja esetleg,ha mégis 5-re váltanék és nem túl poros környezetben használom akkor milyen időközönként ajánlott a folyékony fém paszta cseréje?) Portalanitós tisztítás gondolom mehet 6 havonta mint a 4-nél is nálam jelenleg.)
Köszönöm a segítséget!
-
vargalex
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
5 perc? Esetleg egy kontroller reset, majd vezetékes újra párosítás nem segít?
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Van valamilyen megoldás, amivel meg lehet előzni, hogy a psvr párnái elkezdjenek málni?
Akár valamilyen védő cucc rá (fülesemre van ilyen felrakható textil védő, hasonlóra gondolok), akár házilag cserélni?
Köszi előre is! -
icemad
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
AI válasz:
A te esetedben (jó állapotú, alig használt CUH-7216B PS4 Pro + régi Slim-hez vett Magma Red DS4) ez a jelenség **nagyon gyakori**, és szinte mindig a következő 3-4 dolog egyikére vezethető vissza. Sorrendben érdemes kipróbálni ezeket (a legvalószínűbbtől a kevésbé valószínű felé haladva):
### 1. Leggyakoribb ok & leggyorsabb megoldás – Bluetooth párosítás "beragadása" / elavult kapcsolat
A régi kontrollerek Bluetooth stack-je hajlamos "összekeveredni", főleg ha korábban más PS4-hez volt párosítva, vagy hosszú ideig nem használtad.**Mit tegyél (kb. 2-3 perc):**
1. Kapcsold be a PS4-et a konzol elején lévő fizikai gombbal (ne kontrollerről)
2. Csatlakoztasd a kontrollert **hivatalos** (vagy nagyon jó minőségű) microUSB kábellel a PS4 **elülső** USB portjához
3. Nyomd meg a PS gombot → párosodni fog (ha nem, akkor lépj a 2. pontra)
4. Ha párosult, húzd ki a kábelt
5. **Tartsd lenyomva 5-6 másodpercig a Share + PS gombot egyszerre** → a lightbar gyorsan villogni kezd → elfelejtette a régi párosításokat
6. Most **nyomd meg újra a reset lyukat** a kontrolleren hátul (kis luk, gemkapocs kell bele) → tartsd bent 5-8 másodpercig
7. Húzd ki a kábelt, kapcsold ki a konzolt teljesen (nem rest mode, hanem teljes kikapcsolás: Settings → Power → Turn Off PS4)
8. Várd meg, míg teljesen elsötétül (ne legyen narancs fény se), húzd ki a konzol tápját 1-2 percre
9. Dugj vissza mindent, kapcsold be a konzolt a fizikai gombbal, majd nyomd meg a PS gombot a kontrollerrőlA legtöbb embernél már ez az egész procedúra megoldja a késleltetést/ nem ébresztést.
### 2. Akkumulátor feszültségprobléma (nagyon gyakori 5-8+ éves DS4-eknél)
Ha a kontroller akkuja már eléggé leépült, a Bluetooth chip nem kap elég feszültséget az azonnali wake-up-hoz → 3-15 másodperc késés, vagy egyáltalán nem megy.**Gyors teszt:**
Ha bekapcsolt konzol mellett a kontroller kb. 20-40%-nál alacsonyabb töltöttségnél már nagyon lassan reagál a PS gombra → szinte biztosan ez a helyzet.**Megoldások:**
- Töltsd fel legalább 80-90%-ra **jó minőségű** töltővel (nem a konzol USB portján keresztül, hanem falitöltővel 1-1,5A)
- Ha 1-2 évnél idősebb a kontrollered és gyakran teljesen lemeríted → sajnos az akksi már leépült, hosszú távon cserélni kell (kb. 6-9e Ft egy jó minőségű akksi + szett szerszám)### 3. Rest Mode beállítások + hálózati wake-up interferencia
Néhány CUH-72xx-es PS4 Pronál furcsa módon zavarja a wake-up-ot, ha a "Tartsd bekapcsolva az USB portokat Rest Mode-ban" be van kapcsolva + gyenge a Bluetooth jel.**Próbáld meg:**
Settings → Power Save Settings → Set Features Available in Rest Mode
- Kapcsold ki mindkettőt (vagy legalább az "Stay Connected to the Internet"-et)
- "Supply Power to USB Ports" → 3 hours vagy OffSok embernél ez 1-2 másodperces ébresztésre hozta vissza a kontrollert.
### 4. Ritkább, de előforduló esetek
- Nagyon rossz USB-kábel (sok kínai/microUSB kábel nem ad elég áramot a wake-up Bluetooth-hoz)
- Konzol Bluetooth antenna koszos/oxidált (de mivel nálad bontatlan, matricás gép → ez szinte kizárt)
- Firmware inkompatibilitás → győződj meg róla, hogy a legutolsó elérhető firmware-en vagy (jelenleg 12.02 vagy 12.50 körüli, 2025 dec.)**Összefoglalva a javasolt sorrend (kb. 95% eséllyel az első kettő közül az egyik megoldja):**
1. Teljes újrapárosítás + reset + teljes kikapcsolás (lásd fent)
2. Akkutöltés falitöltőről + teszt alacsony töltöttségnél
3. Rest Mode USB/hálózat opciók kikapcsolása
4. Ha semmi nem segít → másik DS4 teszt (ha van ismerőstől)Ha ezek után is marad a nagyon erős késés (10+ mp), akkor sajnos a kontrollered akkuja vagy Bluetooth chipje már tényleg elfáradt.
Sok sikert, és írd meg, melyik lépésnél javult (vagy sem)! 😊 -
válasz
Vladi
üzenetére
Kellemes ünnepeket kívánok.
Végül leváltottam a CUH-2216B-t egy CUH-7216B-re. Az előző Slim-hez vásárolt wireless Magma Red Dual Shock 4 kontrollert megtartottam, és ehhez az eszközhöz szeretném használni. Viszont olyan probléma áll fent, hogy sokszor nem kapcsol be a kontrollerről a konzol. Más esetben pedig a PS gomb megnyomása után csak jóval késleltetve kapcsol be. Ezután viszont tökéletesen működik. Erre van valami tipp, mi lehet a megoldás? Maga a konzol még matricás, bontatlan, soha nem volt szétszedve, nagyon keveset használt, kapott egy 1Tb-s Samsung SSD-t.
UI.: Nem válasz akart lenni.
-
Archttila
veterán
Néhányszor végigjátszottam már a Doom 3-mat, (a classic az igazi de en a 3.-at is szeretem) viszont VR-ben AIM-mal a kézben na, azért ez így egy teljesen más feeling
egy másik (új) Doom élmény
brutális milyen szinten bele tudja magát élni az ember... mindegy mekkora a felbontas, hány éves a játék, meg milyenek a textúrák, az immerzió az immerzió, szinten minden másodperc rettegés.. 
Délelőtt kérdezte is a fiam, hogy apa az előbb miért beszéltél olyan csúnyán a másik szobába ?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vargalex
félisten
válasz
Vladi
üzenetére
PS3-on szerintem a már itt is említett Little Big Planet sorozat, a Lego játákok (különösen, ha esetleg látták az alapjául szolgáló filmet), illetve kamera+move párossal a Start The Party!, Sport Champions, Sport Champions 2 és nyilván lányoknak a Just Dance bármelyik része. Illetve ott vannak még a Buzz! Junior játékok, bár azt inkább PS2-n ajánlom, mert a PS3-as portok csak néhány játékot tartalmaznak (és nyilván Buzz! Controllerrel az igazi).
Fiammal még a Beyond: Two Souls minden percét élveztük PS3-on... -
Mauzes
addikt
Köszi a tippeket, nagyon hasznos. Ez mind tud local kétjátékos módot, amiket említettetek?
Én is most keresek ilyet 8 éves fiú gyereknek. Karácsonyi ajándékként mostantól engedjük majd Minecraftozni, mellé szeretnék 1-2 olyan "fun" jàtékot, amivel együtt tudunk játszani egy gépen.
-
válasz
interstate76
üzenetére
frantics, chimparty mar lehuzhato a listarol, modern android / ios verziokat nem tamogat a telefonos alkalmazasuk es nem erhetoek el hivatalos store-bol
droidon még meg lehet oldani, ha bugazol valahonnan regi apk-t, de ios-en ez leves sajnos
-
interstate76
addikt
válasz
Motaba78
üzenetére
Ami eddig nem hangzott el: Biped, Horizon Chase Turbo, Lego Voyagers, Stardew Valley, Rayman Legends, Trine Enhanced Edition, illetve nem mászkálós/platformer, de sztem nagyon jók: Super Bomberman R és Tricky Towers. Ja, és a playlinkes játékok közül a Frantics és a Chimparty.
Emellett +1 az alábbi, már ajánlottakra: It Takes Two, Moving Out, Overcooked, Unravel 2, Little Big Planet és Sackboy.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Motaba78
üzenetére
Little Big Planetet ajánlom mászkálósból, kicsit hülye a humora (gyerekek nem értik) de amúgy kedves, rendben van. Autósból NFS heat "gyerekbarát" abból a szempontból, hogy nappal nem aggresszívak a rendőrök, nem kergetnek, de szabad a világ, és vannak érdekes helyek, amiken még "túrázni" sem utolsó. (ez utóbbi nem coop).
Overcookedet szokták ajánlani, de nekem az stresszes, egyébként PS-re viszonylag kevés a gyerekbarát local coop egy Nintendo konzolhoz képest. Co-optimuson nézz körül esetleg.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok, ma.előkerült kettő év után a ps4 pro a szekrény mélyéről..
Lenne kérdésem játékokkal kapcdolatban.
Kettőszemélyes játékokat keresek, mászkálós gyűjtögetös játékok érdekelnének 12 éves leányzó lenne a célkózönség, illetve autós is szóba jöhet. Grand turismo megvan.
Esetleg.sonic, márió kaliber ami érdekelheti.
Előre isnköszönöm az ajánlásokat. Ugyanitt használt lemezes verzió is kerestetik. -
-
válasz
bundiku
üzenetére
Ez csakis attól függ, hogy mi lett a baja neki. Ha mondjuk csak annyi, hogy koszos a lézer, akkor elég lehet egy takarítás is, ami házilagosan is könnyen kivitelezhető.
Persze ha nem értesz hozzá, akkor nyilván szerviz, viszont mindenképpen kösd a lelkükre, hogy ne frissítsék a rendszerszoftvert.Ha sikerül megjavítani a meghajtót, akkor pedig a töréshez szükséged lesz egy megírt lemezre. Vagyis Blu-ray író kell, vagy valakivel kiíratod, vagy vásárolsz valakitől aki ilyet hirdet.
-
válasz
bundiku
üzenetére
Jelenleg 12.02-ig megy a törés optikai meghajtó nélkül, de ennek is vannak feltételei. Amihez nem kell semmi extra a konzolra, az a PPPwn, de ahogy írtad is, annak 11.00 a teteje.
Szóval az egyik megoldás, ha megjavítod a meghajtót, a másik az a firmware revert, mivel a konzol is A/B rendszerű, és vissza lehet aktiválni az előző, jelenleg inaktív slot-ot. Viszont ennek is vannak feltételei, és egyáltalán nem egyszerű kivitelezni.Olyan pedig itt nem létezik, hogy USB-ről boot-olás.
-
bundiku
csendes tag
Sziasztok! Lehet volt, de nem találtam.
Adott egy Ps4 12.50 firmware-el és egy rossz lemezmeghajtóval.
Létezik megoldás, hogy valahogy okosítsam?
PPPwe-vel probalkoztam, de az ha jól kerestem csak 11.00ig mukodik. Esetleg usb-ről “boot-olni”? -
F-ECT$
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
A PS5 rohadt halk. Kb 1.5 méterre ülök tőle, de 0 hangja van. Persze kis szerencse lottó itt is van CW és venti gyártó kapcsán, de még a legrosszabb konfiguráció is mérföldekkel jobb, mint bármelyik PS4 Pro.
-
tomas51
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
nekem volt több ps 4 em volt prom is, 4. Ps5 öm van most.
pár napja ment el az 5 pro (van tapasztalatom)
én több ps4 et ahogy a 4 pro t is újra kentem és egy darabig jó volt, de aztán vissza ment hajszárítóba, el fogadtam hogy ez ilyen, viszont szerintem az 5 nél nem ez van
most egy bontatlan első gen 5 őm van éppen, viszont semmivel nem hangosabb mint az 5 slim vagy az 5 prom volt, pedig azok kb új gépek voltak
szerintem a "fém" paszta időt állóbb mint a sima, plusz nagyobb hűtője van ugye az 5 nek -
FIREBLADE78
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem ps4 prom van. Az is zajos. Sima 4 is az volt. Szerintem 5 is az lesz.
-
Archttila
veterán
Szerintetek Dirt Rally VR Edition-el kapcsolatban ez helytálló? (AI okfejtés)
SIMA DiRT Rally lemez = nem lesz VR.
VR Edition lemez kártyával = csak akkor lesz VR, ha még él a kód.
A Store-ból már nem tölthető a VR mód.Tegyuk fel veszek egy bontatlan VR Edition-t amiben van VR DLC kód. Tudom majd aktiválni tekintve, hogy a szoban forgo DLC mar lekerult a Store-bol?
-
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem nem hozott a PS4 Pro akkora egetrengető változást, viszont jelentősen hangosabb, mint a Slim. A te igényeidnek egy PS5 felelne meg.
-
válasz
csab2
üzenetére
Mennyire érdemes Slim (CUH-2216)-ról Pro (CUH-7216)-ra váltani? Jelenleg egy 4K-s 55"-ös TV-n játszom, de nagyon ritkán (havi pár óra). Fontos hogy ne legyen zajos amit a Slim számomra nyújt, elégedett vagyok, pusztán a 4K hiánya zavar néhol. Másrészt szeretném az utókornak megőrizni a konzolt, tehát csekély hibalehetőség elvárás.
ui.: ...nem válasznak szántam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)