Hirdetés
- Tavaszi szél Pixelt áraszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Hirdetés
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Jövőre jön a Suikoden I&II HD Remaster Gate Rune and Dunan Unification Wars
gp PC-re és konzolokra is megjelenik tavasszal a remaster kiadás.
-
TKL-es újoncokkal gyarapodott a Corsair belépős K70 Core billentyűzetcsaládja
ph A FlashTappel kecsegtető, kompaktabbá tett megoldások egyike a cég továbbfejlesztett Slipstream rádióját kapta.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
club1
veterán
válasz Dave1984 #7809 üzenetére
A hatályos jogszabály szerint:
Ha az előfizető kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal, vagy határozott időtartamú szerződéssel), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstől számított 15 (tizenöt) napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti.Ez azt jelenti, hogy ha a hűségszerződést azért írtad alá, hogy egy telefont kedvezményes áron megkaphass, az előfizetői díjak emelése a kapott (készülék)kedvezményt nem érinti, tehát nem vagy jogosult a kötbér nélküli rendkívüli felmondásra. De ha a hűségszerződést mondjuk tarifamegtartásra kötötted, a hatályos törvények szerint is csak akkor mondhatod fel a szerződést a következmények nélkül, ha a tarifa díjának emelése meghaladja az éves árindex változását.
-
St3ven
addikt
válasz Dave1984 #8014 üzenetére
Ott a Gazdasági Versenyhivatal. Bizonyítsa, hogy kartelleznek... Az sajnos nem versenykorlátozó megállapodás, ha ugyanarra a szintre állítják be a tarifáikat. Ilyet meg nyilván nem fognak a szolgáltatók egymás közötti megállapodásként írásba foglalni, mert ha kiderül, súlyos következményekkel járna. (Akkor is, ha csak pár fejes "beszélget" róla.)
Amíg valamelyik cég (vagy egy a piacra újonnan belépő cég) meg nem húzza a drasztikus tarifacsökkentést a piaci részesedésének növelését megcélozva, addig nem várható "önkorlátozás" a részükről. A tarifacsökkentésnek határt szab a részükről racionális ármegállapítás is, ami figyelemmel van a költségeikre - hatalmas infrastruktúráról és személyzeti háttérről beszélünk - és a számukra kívánatos profitra. Ez utóbbi mértékéről persze lehetne vitatkozni...
Szóval ez egy ördögi kör, mármint a fogyasztó részéről. A telefonálás ráadásul lassan már olyan, mint a kenyér meg a tej. Muszáj fogyasztani.
Rövidtávon egyedüli lehetőségnek a szabályozást látom, de akkor meg ugye már nem nagyon beszélhetnénk szabad piacról... A szolgáltatók mondjuk egy hatósági ár esetén a realizálandó profitot "mentve" leépítenék az infrastruktúrát (pl. személyzet, hivatalos üzletek), ami végső soron a szolgáltatás minőségének romlásához vezetne. Bár ezt is lehet okosan csinálni, pl. az internetre terelni a vásárlásokat, ügyintézést, aminek a feltételei lényegében megvannak.
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
sifarr
senior tag
válasz Dave1984 #8202 üzenetére
Ez nem igaz.Ma beszéltem a 1430al.3 előfizum van,ebből 2 aranykártyás.A 3.at (Eco) szerettem volna mixbe átváltani,de mint megtudtam,csak mixdíjcsomagból lehet átváltani,illetve Dominós kártyáról,de ugye sima előfizuról nem lehet csak úgy mixre váltani
Nem lehet, hogy csak félreértettétek egymást a call centeres 1430-mal?
Ugyanis telefonon biztosan nem lehet váltani előfizuról funra. SIM-cserével jár.Ha azt mondta 1430, hogy semmiképp se lehet, akkor nem tudom.
Mindenesetre a mobilarenás 1430 is elismerte, hogy a 9-es megjegyzés alapján "joggal lehet kérni".Mondtam én, hogy a díjszabást közérthetőbben kellene ...
-
tjb007
nagyúr
válasz Dave1984 #8466 üzenetére
Azt azért meg kéne még említeni, hogy az a 90.000 forint a bolti garanciás, sufnigéesemes ár.
(#8457) dedike
Az arc -kal lehet, hogy szerencséd lesz, felkerült a hamarosan kapható telefonok közé bár ettől én még mindig május vége-júniust mondok.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
-
elfelejtette
veterán
válasz Dave1984 #8929 üzenetére
Kollégám tegnap bement az összes Debreceni T. boltba, de érdekes módon egyikben sem tudtak neki adni az akciósan hírdetett Cedar készülékből. Sőt nyíltan bevallották szinte mindenhol, hogy csak egy(!) darab bemutató készüléket kaptak, amit ugyebár nem adhatnak el...
Na ennyit a T. k@cs@g hozzáállásáról. Emiatt már néhány bolt eléggé megütötte a bokáját, mikor kiderült, hogy a vevőcsalogató akciós készletből direkt nincs raktáron semennyi, majd a hülye vásárló vesz ugyanannyiért egy sokkal szarabbat, vagy egy jobbat, de persze jóval drágábban.
Mindegy, a kolléga azt mondta, hogy majd elbeszélget a szomszédjával, akit Jenei Gézának hívnak, és a Fogyasztóvédelem HBM-i vezetője..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz Dave1984 #9052 üzenetére
Próbáltam, de először ezt írta:
"Jelenleg a webshopban nem kapható, újabb készlet várható."
Utána meg ezt:
"Ez a termék már nem rendelhető."
Ezért mondtam, hogy árverés az egész..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
hr2
őstag
válasz Dave1984 #9503 üzenetére
Így van ahogyan írod.
Ezelőtt 1-másfél hónappal még lehetett nézni, nem volt ennyire gyenge a minőség.
Biztosan ahogyan gondolod csökkentettek a sávszélességen, mert az adatforgalma is kevesebb.
Csak elfelejtettek erről tájékoztatni minket, és arányosan a havidiját is csökkenteni.
...de ezen már miért nem lepődök meg[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Dave1984 #9573 üzenetére
Egészen pontosan:
"10.8. A Szolgáltató jogosult meghatározni, hogy egy Előfizető évente legfeljebb 2 Domino készülék
csomagot vásárolhat. Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az egy évben belüli második vásárlásra csak
a Szolgáltató egyedi elbírálása alapján van mód. Az Előfizető az Előfizetői Szerződés aláírásával
egyidejűleg tudomásul veszi, hogy a Domino készülék csomag továbbértékesítése tilos." -
1430
senior tag
válasz Dave1984 #11260 üzenetére
Igen. Végül is csak ezzel kezdi a 1430-as automata...
St3ven #11261
Go!Net L-hez? Nem. Csak ezekhez >>''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
Something_
őstag
válasz Dave1984 #11977 üzenetére
Üdv Kelet-Európában!
PierNight:
Zavaros az egész történet, ezért sem volt erőm már este válaszolni.
Figy, ha a 2-3e ft-os telefonra akartam elkérni előleget, akkor az iPhone-ra biztos, hogy el fognak kérni. Plusz máskor jobban leírhatnád a helyzetet, hogy milyen konstrukcióban, milyen tarifával akart/akar venni, plusz milyen telefont? Mert iPhone van 0-tól 250e ft-ig.[ Szerkesztve ]
-
tjb007
nagyúr
válasz Dave1984 #12117 üzenetére
Tudom, hogy milyen az emberek többsége, mindet csak beikszelnek/bejelölnek és elfogadnak anélkül, hogy elolvasnák (amúgy én is ilyen vagyok, tököm sem olvas el 40-50 oldalt) és amikor meg valami probléma van akkor jön a na nebassz' pillanat.
(#12118) HGabor89
A Szolgáltatás alatt ezt is kell érteni (meg úgy mindent).
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
válasz Dave1984 #12112 üzenetére
Kartelezés alátámasztásaként aki gondolja hasonlítsa össze ezeket a díjcsomagokat a Médiamániával.
Telenor:
Telenor
Vodafone
Válassz mindegyik szinte ugyanaz.,mint a Médiamánia!
Ez a kartellt önmagában, jogilag nem támasztja alá. Nyugodtan lehet rá mondani, hogy hasonló szolgáltatások, hasonló önköltség, hasonló árrés, hasonló ár.
Az elektromos áram díjai sem különböznek jelentősen egymástól szolgáltatónként.Viszont az összehasonlításod is azt támasztja alá, hogy a közkeletű vélekedéssel ellentétben a Tré nem a legdrágább, hanem a legolcsóbb - a többi kettőhöz képest. Elemezd csak ki a 3 idézett tarifát. Vagy bármilyen más hasonlót.
A szolgáltatás kínálatában és a minőségben pedig semmivel sem marad le a többitől. Pl. én az ericssonos halózatfejlesztésben jobban bízom, mint a kínaiakban.
Tehát áremelés ide vagy oda, még mindig a leggazdaságosabb.Persze, ha pl. osztrák szolgáltatóhoz viszonyítasz, akkor ...
-
tomlac14
tag
válasz Dave1984 #12135 üzenetére
Erre rövid magyarázatot nem tudok adni, de mivel úgy látom, hogy érdekel...
Ez a tilalom vonatkozik különösen:
- a vételi vagy az eladási árak, valamint az egyéb üzleti feltételek közvetlen vagy közvetett meghatározására;
- az előállítás, a forgalmazás, a műszaki fejlesztés vagy a befektetés korlátozására vagy ellenőrzés alatt tartására;
- a beszerzési források felosztására, illetve a közülük való választás lehetőségének korlátozására, valamint a fogyasztók meghatározott körének valamely áru beszerzéséből történő kizárására;
- a piac felosztására, az értékesítésből történő kizárásra, az értékesítési lehetőségek közötti választás korlátozására;
e)a piacra lépés akadályozására;
- arra az esetre, ha azonos értékű vagy jellegű ügyletek tekintetében az üzletfeleket megkülönböztetik, ideértve olyan árak, fizetési határidők, megkülönböztető eladási vagy vételi feltételek vagy módszerek alkalmazását, amelyek egyes üzletfeleknek hátrányt okoznak a versenyben;
- a szerződéskötés olyan kötelezettségek vállalásától történő függővé tételére, amelyek természetüknél fogva, illetve a szokásos szerződési gyakorlatra figyelemmel nem tartoznak a szerződés tárgyához. -
Mr X
veterán
válasz Dave1984 #13197 üzenetére
Szintén ez a helyzet, ma délben rendeltem, nekem is "szállítás alatt" a My T-Mobile szerint. De engem nem hívott ügyintéző, márpedig a honlapjuk szerint hívniuk kellene, mivel a Domino miatt megerősítés kell nekik.
ilyenkor mi van vajon? Mégsem kell hívniuk, vagy ez a szállítás alatt dolog csak kamu?
-
tjb007
nagyúr
válasz Dave1984 #13201 üzenetére
Általában a megadott határidőt tartani szokták de bármikor bármi történhet a futárral (ez alatt persze nem azt kell érteni, hogy eltérítik vagy elrabolják ).
(#13202) Mr X
Domino -nál csak akkor hívnak ha valami probléma van a rendeléssel (mondjuk ha ez lesz a harmadik Domino csomagod ebben az évben amit rendelsz).
(#13205) Dave1984
[ Szerkesztve ]
-
mb702
tag
válasz Dave1984 #13884 üzenetére
szia,
köszi a választ!
lenne még egy kérdésem:
tavaly júniusban lettem előfizető (csak kártya, semmi készülék) és mivel nem voltam elötte t-mobilos előfizető, kellett volna azt hiszem 5000-et fizetnem, de csak 800-at fizettem a sim-ért, így viszont egy évig meg "hűséget vállaltam", ha jól mondom.
a kérdésem az lenne, ha átváltok dominóra, ki kell fizetnem az 5000-et, vagy nem?
köszönöm a választ előre is! -
1430
senior tag
válasz Dave1984 #14621 üzenetére
Nem lettek lezárva a MédiaMániák (mint ahogy az Eco és a MIX sem), egyszerűen "ez az új irány" a'la Marketing. Persze később lehet még lezárják őket, de ma még nem tették meg, és az új díjcsomagok is csak promóciósak (nincsenek benne a díjszabásban).
Aktiváltál Extrát is?
"Szolgálati közlemény": a Mozaik XS díjcsomag 200 MB-os keretet tartalmaz, jeleztem, hogy javítsák.
[ Szerkesztve ]
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
club1
veterán
válasz Dave1984 #15180 üzenetére
Jobb ha tőlem tudod, minőségre/stabilitásra még mindig a T hálózata a legjobb. A Telenornál és Vodafone-nál Budapesten néhányat telefonálva garantált a megszakadás vagy szakadozás. Vicc, de ha stabilan akarsz telefonálni, előtte fixen 2G-re kell náluk állítani a telefont. 2G-n persze a hangminőség néha olyan, hogy alig érted, mit mond a másik, mert annyi hiányzik a szövegből...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tavaszi szél Pixelt áraszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EAFC 25
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple notebookok
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Amazfit T-Rex Pro
- Videókártyákat vásárolunk vagy beszámítunk 2xxx-től 4xxx generációig!
- Nintendo Switch Lite 256GB Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 18.1 + Atmosphere, 3 hónap garanciával!
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen