- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Szia. Caddy kell hozzá. Nézd meg milyen vastag kell bele.
-
Thermaltake
tag
Soundmaster CD9220 MP3-as ÚJ gyönyörű discman, cd lejátszó
ÚJ MP3 és digital audio CD lejátszó, discman dobozában.
Micro-USB hálózati adapterrel!!! és fülhallgatóval -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Lenovo IdeaPad 330 ba szeretnék tenni egy SSD-t, a HDD-t meg háttértárnak hagynám meg.
Csak Caddyval tudom megoldani, vagy valamilyen átalakító kábel is jó ebbe a tokba?
Ha van kábel mi a neve, hogy keressem?
Ha Caddy akkor ez , vagy jó bármelyik univerzális ?Oda tenném. [kép]
-
Nem tudjátok, milyen rendezvény lesz az újkerti szánkódomb mellett? Már fel van állítva sátor, meg hangtechnikát is felfedezni véltem távolról.
-
Atomantiii
addikt
válasz
bul07
üzenetére
Az a baj, hogy a románok tudják hogy a yard nem foglalkozik velük különösebben pedig lehetne. Tegnap is úgy ráelőzött a faluban a kanyarban egy román rendszámú furgon a sorra, hogy semmit nem látott előre szemből, hogy jön e valami természetesen nem 50-el ment hanem gyorsabban . Ez mindennapos a 4-esen is. 10 éven át jártam napi szinten a Debrecen Szolnok távot és láttam érdekes mutatványokat tőlük. Én mindegyiket kitiltanám az országból.
-
bul07
nagyúr
Én nem írtam olyat hogy gond lenen hogy kérik, de kisebb eséllyel lehet kimagyarázni főleg ha nincs nyelvtudás, és külföldit is könnyebben bírságol a román rendőr, mint a magyar rendőr is könnyebben bírságol külföldit.
Sokkal jobb ha valaki felkészül rá és eleve ott van nála minden, főleg hogy olyan dolgot is kérhet ami magyarba nem kötelező(tűzoltó készülék) vagy nem annyi darab(2db háromszög)
De ez igaz magyarra is, jobb ha minden rendben van a kötelezőkkel, mert mint írtam itthon is bírságolhatnak érte ha olyan rendőrt fog ki az ember, és mostanában erre van ilyen rendőr.a ro közvélemény szerint a magyar rendőr(urak) a világ leghitványabbjai,
Van benne igazság
De amit román rendszámos autók leművelnek a 4-es úton és máshol is, és akkor csodálkoznak hogy a rendőrök utaznak rájuk.
Mondjuk utánfutóval 100felett rohangásznak, holott magyarba még autópályán is csak 80 a megengedett futóval, nem hogy főúton ahol 70-en.Most hmm komolyan a horgász szón lovagolsz, írhattam volna a rendes szakmájukat is
Szesz
Na ugyan ez lehet a román oldalon is, biztos vannak ilyen szabályok Romániában is, elég hozzá egy olyan rendőr és talál valamit.
Mert tuti ez a rendőr is kereste hogy bírságolhasson és találta a szeszt.Az meg hogy olyan esteket leírok ami olyannal történt meg aki elmondja nem hiszem hogy mendemonda lenne.
Mondjuk édesapám kamionos haverját rendre megbüntetik gyorshajtásért itt magyarba, volt hogy a csekk befizetését is édesapám intézte, mert mennie kellet vissza románba és indult valamerre a kamionnal. Biztos tudna mesélni a román rendőrökről is, a román utakon tölti a élete jó részét.Amúgy én lehető legtöbbet megteszem azért hogy ne történjen semmi velem, románba kénszeresen betartom a sebességet is, nem érdekkel ha tolnak.
És nem kívánom senkinek hogy saját tapasztalatból írjon ilyeneket. Tudod okos ember a más kárán tanul.
Okos ember elolvassa meghallgatja az ilyen történeteket, és leszűri az igazságot belőle(ha van túlzás azt meg elengedi).Engem megnyugtat hogy telefonon bármikkor elérek több embert is aki folyékonyan beszél románul.
Öcsém élt már ilyen lehetősséggel mikkor a román rendőr megakarta büntetni, felhívta annak a Román településnek a polgármesterét ahova ép tartottak hogy beszélje már meg a rendőrrel hogy mi van.Mondjuk részedről lehetne egy élő szolgáltatás is.
Valami ilyen szöveggel:
Kirándulni nyaralni mész Romániába, gondolj előre és biztosítsd be magad telefonos tolmáccsal ha bajba kerülnél. Minimális díjért telefonba a nyugalom, szerződj az út előtt.
(Kizárólag nagyobb esemény gond esetén él a szolgáltatás, rendeld meg a vacsorát mert nem ért magyarul nem számít ilyennek)Biztos lenne rá kereslet.
-
wwhy
veterán
válasz
bul07
üzenetére
sok horgásztársa is, ők mind mind mesélnek
ne haragudj, ezen most sírva röhögök
a horgászok meséitől ments meg Uram minket 
nyugottan kérhetik a köttelező dolgokat.
Nem értem, hogy miért meglepő/felháborító, hogy a 'köttelező dolgokat kérik. A magyar/német/osztrák nem kéri/kérheti azt, ami kötelező
Nem azért kötelező valami, hogy jómagyar hozzáállással azon búsongjunk és reszkessünk, hogy milyen szenya a ro rendőr, mert a kötelező dolgok nincsenek meg, és ezért jár bünti.Mondok egy érdekeset: a ro közvélemény szerint a magyar rendőr(urak) a világ leghitványabbjai, mert nem hunynak szemet pl. az ún. horrorkaravánok vonulását észlelvén ... Meg azért is, mert az angol nyelvtudásuk az albínó béka segge alatt van (vagy már csak azért sem beszél angolul, mert a románt meg kell szívatni).
A bilincs alkalmazásnak szigorú feltételei vannak, itthon is kattan, még akkor is, ha csak pl. pofázik és menőzik valaki. Ha a több mint 60éves "öregasszony" sápítozott egy sort, vagy mondjuk le is köpte a rendőr(urat), akkor nyilván vasra verték. Nem tudom, igazából nem is érdekel.
Kaptam büntit jómagam is gyorshajtásért, kaptam volna akkor is, mert a kötelező nem volt kinyomtatva (nem kötelező a nyomtatott, de pl. ez az egyik olyan helyzet, amivel szívathatnak), de hála a nyelvtudásnak és az udvarias hozzáállásnak igazából egyszer volt zűrösebb a helyzet kb. 20 év alatt ...
Azt hiszem, hogy korábban is javasoltam, hogy csak olyat írj be a fórumba, ami veled konkrétan megtörtént, és a horgászmeséket hagyd a fenébe ...
És a horgászok érdekében szólok, hogy zárjegy nélküli szeszes italt (közismertebb nevén házi pálinka:) tilos akár ki- vagy behozni, a legcsekélyebb mennyiségben is. Pár hete tolmácsoltam ez ügyben, a román atyafinál 182ml (!, nem elírás) zárjegy nélküli szeszes ital volt, amit a magyar hatóságok a) elkoboztak + b) kiszabtak ~60e Ft bírságot és + c) párezer ft jövedéki bírságot is kapott. Pedig csak a kolbászt akarta elnyomtatni pár korttyal a hosszú út alatt (Németországba tartott).
Zola007: hát van ... és folyamatosan frissül :-)
(hosszúra sikeredet, részemről le is zártam a témát, de szívesen segítek bárkinek, akinek fordítani/tolmácsolni kell).
-
bul07
nagyúr
válasz
Zola007
üzenetére
Nem az a célom bemutasam neki.
Én csak a saját és környezettem tapasztalatait tudom megosztani.Lassan a fél falu román ingáznak nap mint nap, pl nekünk egy, öcsémnek a három szomszédja(szembe, meg két mellete) román, édesapám sok horgásztársa is, ők mind mind mesélnek, és szoktam is kérdezni hogy mi hogy.
Szomszéd is mutatta hogy be van készítve minden kötelező mert szokták kérni tőlük, minkét autójukba.Sokszor láttok román rendőröket igazoltatni, volt hogy 20km belüll láttam 4helyen 5-6autóval jelen lévő rendőrökket hogy tömegesen ellenőriztek.
És ha megállítanak nyugottan kérhetik a köttelező dolgokat. -
bul07
nagyúr
Akit szoktam vinni azt bilincsbe vitték be a román rendőrök mert amerikai jogosítványához nem volt meg valami fizetős kiegészítő román papír.
Több mint 60éves "öregasszony" nem indokolta semmi a bilincset.
Az utasok akik a kosiba ültek azoktól elvették a személyi igazolványt és ott hagyták őket, nem mehettek sehova nem mehetek értük, több órát várakoztak a kocsi mellet.
Mire kiengedték és vissza hozta a okmányaikat.Román ismerősök is szoktak mesélni hogy még ők is mindent frissen tartanak és mindent amit kell a kocsiba raknak, mert őket is ellenőrzik rendesen, szóval nem csak a magyar rendszámra mennek hanem mindenkire.
Határnál is sokszor van ellenőrzés, és bármikkor mikkor kedvük van simán rákérdezhetnek hogy mi van a kötelező tartozékokkal.
-
bobace
addikt
Eladó Samsung Watch 4 Classic okosóra. [link]
-
Csöves
őstag
3D nyomtatást tud valaki csinálni?
5 cm. átmérőjü, 2db. hintaágy tetőcsavar racsnit kellene nyomtatni, mert a racsni elkopott. -
Csöves
őstag
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Kedvenc kocsmárosunk Miklós hűtlen lett, elment benzinkutasnak.
-
patex1983
őstag
Debrecenből ingyen elvihető gardróbszekrény.
Hardverapró link -
bul07
nagyúr
Ha van kocsitok akkor ellenőrizétek a EÜ doboz lejárati idejét.
Az elmúlt időben(idén) többektől is halottam hogy kérték ellenőrzésnél a rendőrök, sőt büntettek is érte 30e Ft-ra (5-50e között lehet)Aki jár Romániába meg főleg.
Nekem is van vagy 2-3kocsiba de mint le van járva, most néztem át az emegot hogy mi mennyi.
Elméletileg Romániában elfogadják a magyar EÜ dobozt a magyar rendszámos autó esetén, de ha pl az Alzáról rendelnétek ott Cseh gyártás van, na azért már kötekedhetnek. Bár ha van EU jóváhagyása el kellene fogadniuk.Szerintem a magyar nem ennyire szőrös szívű, így szerintem ha veszek románt az emgról azt el fogja fogadni.
Ha emgról rendeltek és jártok Romániába tegyetek be mellé ez tűzoltó készüléket is, mert kötelező románba
-
KROK640
nagyúr
válasz
Zsoleszhun
üzenetére
Na, szerintem ott még sosem jártam. Mondjuk nekem a Sámsoni út eleve nagyon kiesik. Pár évente járok arra csak.
A zsibi környéke megint, de ott nemrég ettem egyremek kínait.De amúgy vannak még jó kocsmák, ahol 7K alatt meg lehet úszni
Az egyik klasszikus, szentlászlófalván van, és 1946 óta várja a vendégeit ... Ott isteni pizza is van. -
reelc
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Köszi, nem veszem magamra.
Vannak még lehetetlenebb küldetéseim is.
DVD filmek, régi játékok. -
KROK640
nagyúr
válasz
Atomantiii
üzenetére
Sajnos én is így látom. Nekem ennél több van, és évszámra nem kell senkinek
-
reelc
veterán
9000Ft-ért eladnám a képeken lévő elég vegyes műfajú könyveket.
Bocs, elég vacak képek, sok könyvnek már nincs meg a gerince.Csak személyesen Debrecenben, és egyben az egész annyiért.
-
PhoenixSzG
tag
-
Zola007
veterán
szombat délután vagy vasárnap lesz valami előadás, rendezvény vagy kulturális program a városban?

-
Fredo78
aktív tag
Futóműves szakit tudtok a városban? A szokásos paraméterekkel kéne : jól- jó áron-gyorsan
Menet közben üt a kocsi a huppanóknál, gondolom futóműre kéne ránézni első körben.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- OLED monitor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- PlayStation 5
- FOTÓS beárazás
- További aktív témák...
- Byintek Love U14 Projektor
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Sivatagszín, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a horgászok meséitől ments meg Uram minket 
Nem azért kötelező valami, hogy jómagyar hozzáállással azon búsongjunk és reszkessünk, hogy milyen szenya a ro rendőr, mert a kötelező dolgok nincsenek meg, és ezért jár bünti.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az egyik klasszikus, szentlászlófalván van, és 1946 óta várja a vendégeit ... Ott isteni pizza is van.