- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teko001
őstag
válasz
djculture #55281 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy érdekelnie kéne, vagy hogy a védelmükben kéne, hogy szóljon. Csupán közöltem, mint technikai információt. Egyébként én is az ügyfelük vagyok, és engem például érdekel.
Szerk-re válaszolva: Miért, szerinted melyik törvényt sérti az, hogy nem tudsz vásárolni?Szerk2: Tény, hogy nem így kéne csinálniuk.
-
-
törölt tag
válasz
djculture #55222 üzenetére
Az asszonyon keresztül jelenleg egy önkormányzati flottában vagyok, mivel a telefonáláson kivül mást is szeretnék így én pont ki szeretnék lépni belőle. Király perc és havidíj és vége, se net se semmi, illetve van de ha heroint vennék az olcsóbb lenne
Az ügyintézésről meg ne is beszéljünk, talán DNS minta nem kell hozzá. Kedvezményes készülék váltás-csere, vásárlás csak a csókosoknak, akik nincsenek benne a pixisben azoknak sim kártya aztán oldd meg magadnak! Így valszeg belépek a fater-hoz "társnak". -
PeeterssoN
őstag
válasz
djculture #55220 üzenetére
Van de az sem tudja.
Pedig nem tanyán és nem az erdőben lakom. Telekom a hálózat kapacitásra túlterheltségre hivatkozva felbontatta velem a szerződést. Jelenleg egy vonaluk sincs. A többi kiétel nélkül az ő vonalukat használja ezért nem tud más sem adni netet. Illetve a kábeles a felső vezeték miatt nem tud kötni.
Ezért gondoltam egy köztes megoldásra: Egyedi szerződéssel korlátlan mobilinternet. Bár ez hallott ügy szerintem.
Nem fognak velem foglalkozni. Nincs az a pénz amiért kifizetnek egy jogászt hogy megirjon egy szerződést erre az esetre + ha adna is így netet a késleltetés még mindig probléma lenne. (játékok)
A torrentet is elfelejthetném. -
-
adam3
aktív tag
válasz
djculture #54237 üzenetére
De ő használt készüléket vett, amire csak szavatosság van és nem jótállás, így neki kell majd bizonyítania, hogy az a törés már akkor fentállt mikor megvette és nem ő törte ki. Ez meg közel lehetetlen. Lehet tévedek, de akkor valaki javítson ki, köszönöm
szerk.: Én meg azt nem olvastam el, hogy most vette, így még visszaküldheti. Bocsbocs
-
quailstorm
félisten
válasz
djculture #54193 üzenetére
Igen ez valóban nem tisztázott, de!
Használt és nem hibás! terméket hirdettek.
Beszéltem olyanokkal, akik vettek használt telót innen, és ekkora probléma egyikkel se volt. Pedig volt közte olyan, amit látványosan kipróbáltak a rajta talált adatok alapján.Egyébként a Nokia Magyarország oldalán lévő IMEI checker szerint a garancia él. Holnap bemegyek a Care-be.
Amúgy az enyém az látványosan nem volt még bekapcsolva sem. Vagy nagyon ügyesek. De a telefonon kívül tuti nem került ki más a dobozból.
Csak én mindig ilyen szerencsés vagyok, hogy kikapom a jót
Mondjuk nem panaszkodhatok, mert ezelőtt csak használt telóm volt, az első újról meg most írom a cikket.
-
quailstorm
félisten
válasz
djculture #54177 üzenetére
Jójó, de azért ez a hiba nehezen nevezhető user errornak.
Még csak cipőt vittem szavatosságban vissza, az ragasztási hibás volt...Még jó hogy pick-pack pontba küldték...
A kérdés a következő, azonnal rohanjak vele vissza, vagy van még nyitva a T-mobile Karácsony és Szilveszter közt?
-
St3ven
addikt
válasz
djculture #54064 üzenetére
Mivel a Telekommal kötöttem szerződést, ha valamikor esetleg elszállna a blue mobile, akkor visszaraknának egy alap Dominóba, mint az általában a virtuális szolgáltatók/mobilmárkák megszűnésekor lenni szokott (lásd Postafon).
De majd ráérek akkor gondolkozni, hogy merre tovább (váltás Move XS-be), ha ez tényleg bekövetkezik, addig miért ne használhatnám a 33 Ft-os percdíjat, meg a Blue Duo kedvezményt (499 Ft-os időszaki díjért 9 Ft-ért hívható bármely két darab magyarországi szám), meg a csomagokat váltogatva folyamatosan 90 Ft akciós netet.
(#54072) zool1
Érdekesen hangzik, bár nekem túl nagyok a csomagjaik. Amúgy nagyon nyomul most a UPC, lásd UPC Wi-Free. -
válasz
djculture #53656 üzenetére
gyakran olyanokat hasonlítgatsz, amik nem teljesen azonosak, ahogy most is.
két típusú ace 3 van, a drágább az lte képes és erősebb hardverű, az az mm esetén is 50 e ft, és azt forgalmazza a telekom is - most épp 35 e ft domino csomagban -, azt bizony sehol nem kapod meg gyártói garival és korrekt számlával 33 e ft ellenében függetlenül. -
-
Blackmirror
őstag
-
-
törölt tag
válasz
djculture #53301 üzenetére
Amit Te néztél az iPon-ban, az wi-fi only T800, azért olcsóbb, a mobilnetre is alkalmas verzió T805 151299 Ft Bronzban, Fehérben meg 188078 Ft. Telekomnál 160k volt és a héten vitték lejjebb az árát.
(#53305) kali Kiemeltség hiányában nem 45 nap? Mert amivel néztem az nem arany és December 30.-án jár le a szerződés, de November 15. óta engedi az előre hozott készülék váltást.
-
-
footwear
csendes tag
válasz
djculture #53163 üzenetére
Persze kinek mi számít jónak.
De a tavalyihoz viszonyítva mindenképp jelentős a visszalépés (legalábbis eddig). Mondjuk azt a vonalat sem tudom hova tenni, hogy inkább mindenféle kéretlen vackot akarnak adni a telefonhoz ahelyett, hogy az árakat tennék legalább vmennyire versenyképessé.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
djculture #51884 üzenetére
Kalandos útja volt, mert a telefont benzinkutas pick pack pontba kértük, ezt is oda küldte Telekom de GLS-el. Oda meg nem tudják kézbesíteni, mert címzett ismeretlen (érthető is). Akkor átkértem csomagpontra, oda nem tudták kézbesíteni mert alá kell írni, majd harmadik napon saját címre hozták el.
-
Varszegig
veterán
válasz
djculture #51584 üzenetére
Csak hogy tisztázzuk: eddig is volt tranzakciós díja a kártyás fizetésnek (amit eddig vagy áthárított a bank, vagy nem, vagy nem azon a címen, de ez most mindegy), viszont ezentúl max évi 800 Ft lehet, paypass fizetés esetén max 500 Ft. Azaz éppen hogy csökken ez a teher, és nem növekszik.
-
-
w333
félisten
válasz
djculture #51584 üzenetére
lassan készpénzel fogunk fizetni a telekom dijbeszedőjének..
Én eddig is ott fizettem és ezután is, posta megint csak nem játszik mivel jó esetben 7-8 nap alatt utalnak ha minden jól megy, rossz esetben pedig volt már rá példa hogy a posta miatt fizettem + kamatot is !
-
w333
félisten
válasz
djculture #51569 üzenetére
Az se rossz ... de még így is olcsóbb (némelyik nem kicsivel)
Pénteken befizettem a számlákat, majd ügyfélszolgálatos sráctól megkérdeztem hogy milyen akciók lesznek (mert ugye tavaly karácsonykor lemaradtam a minden 48 órában más-más telefonok voltak 30% akcióban), a válasz kicsit sablonos volt mondta hogy már kint vannak az akciók (mondom neki de 2 hónappal ezelőtt is ugyan ezek az árak voltak), majd közölte hogy minden telefon kamatmentes részletre elvihető ... mondom ez is oké, de ez 2 évvel ezelőtt is így volt így nem értem az akció fogalmát ? kis hebegés-habogás után mondta hogy lehet lesznek még valami akciók ... szóval nem lesz itt semmi
-
Ákinard
aktív tag
válasz
djculture #51450 üzenetére
Majd akkor lesz itt (is) boldog világ, amikor nem kell 142 féle szerződés egy SIM kártyához, meg telefonálj ide SMS-ezz oda felhajtás. Hanem mint a briteknél vagy legutóbb a lengyeleknél: bementem egy újságoshoz kértem egy Lebara SIM-et 5 zlotyiért, feltöltöttem 10 zlotyival, egy SMS-ben megrendeltem egy 2 gigás netcsomagot, és használtam boldogan, (A T-Mobile H-tól vett iPadben
)
15 zlotyi az 1100 forint, 2 giga netért. Itthon 8 giga netem van előfizetéssel ennyiért...
És se szerződés se semmi, elhoztam a simet de ki is dobhattam volna, talán a napokban lesz deaktiválva az inaktivitás miatt...
Az egyetlen probléma az volt vele, hogy a nano simet nem akarták ismerni, szerencsés megmentőm a katowicei vasútállomás GSM boltosa volt a SIM vágójával
Teko001
Ezer hála. Már csinálom is. Mondjuk jobb lett volna, ha nem kell egyesével telepíteni, de a semminél (és az ügyfélszolgálatnál) jobb
-
varsam
őstag
-
Tomyyy93
tag
válasz
djculture #51338 üzenetére
1-2 napot kések általában, de az se lényeg, ha előleget kérnek, mert abból hátrányom nem származhat
viszont volt olyan, hogy befizettem neten ugyan úgy a lejárt tartozásom, bementem a T-hez, mert kellett aranytárskártya és hozzá egy készülék és nem volt belőle semmi gond, előleget se kellett befizetni. Annyit mondott az ügyintéző hogy látja hogy kb 1 órája fizettem be a tartozást, de akkor kikapcsol vmit, hogy ne küldjön sms-t, hogy tartozásom van. Így visszagondolva elhiszem, hogy 1-2 nap amíg látja a rendszer, hogy be lett fizetve.
Köszi a gyors választ!
-
htc07
addikt
válasz
djculture #51166 üzenetére
nincsen még semmilyen SIM, azért szimpatikus a SURF csomag, mert ott 150 mega jár alapból, ingyenesen havonta. Nincsenek nagy igényeim ilyen téren mert szinte folyamatosan van a közelben wifi. Leginkább buszozáshoz, meg az egyéb üresjárati időkben lenne jó, most azért meg nem akarok havidíjat fizetni.
Ja most látom, hogy ez a csomag havidíjas.
, feltöltőkártyás havidíjas csomag?
akkor tárgytalan a kérdés.
-
Zeki
nagyúr
-
punky10
addikt
válasz
djculture #51030 üzenetére
Egy múltkori "felugró-ablakos"kérdőív legvégén volt egy olyan, hogy ön mit változtatna.
Beírtam: nem hajdúkálkátói Kackiás Tihamér általános iskola alsó tagozatának az informatikai szakkörével kellene készíteniük a web-oldalt, hanem pl egy hozzáértő szakemberrel.De még nem változtattak rajta... -
válasz
djculture #50876 üzenetére
kevered, illetve nem jól tudod, a vásárlás milyensége mindegy, 3 munkanapon belül jelzett hiba/meghibásodás esetén érvényesíthető a kicserélés, ha a hiba akadályozza a rendeltetésszerű használatot!
a 14 munkanapos elállás csak a távollévők között kötött szerződésre él, de annál is érvényesíthető 3 munkanapon belül a kicserélési igény!Asbee; te a szolgáltatóval állsz direktben szerződésben, ne érdekeljen, hogy a szolgáltató és a gyártó között mi és miként történik!
mindegy, hogy webshop útján vagy személyesen vásároltál az üzletben, ha az üzletben 3 munkanapon belül jelzed a készülék hibáját, ami olyan jellegű, hogy akadályozza a rendeltetésszerű használatot, kötelesek intézni a kicserélést, hiszen te nem elállni akarsz a szerződéstől - a webshop rendelés miatt erre is lenne lehetőséged 14 munkanapon belül -, hanem egy hibátlan készüléket szeretnél kapni!
annyi, hogy a 3 munkanap csak a fent leírt jellegű hiba/meghibásodás szolgáltató irányába történő jelzésére meghatározott intervallum, illetve a jótállási ügyintézés általad történő megkezdésére, a szolgáltató számára nem, nekik a vonatkozó jogi szabályozás a mérvadó, tehát ha nem rendelkeznek raktáron adott típusú készülékkel, akkor a 15 napra törekedéssel kell intézniük a cserét, mint bármilyen általános jótállási/szavatossági ügymenet során. -
Kbali
nagyúr
válasz
djculture #50879 üzenetére
Pontosítanék a fogyasztóvédelmi hatóság honlapja alapján:
"Az új PTK. a kellékszavatosság igényérvényesítési határidejének egész szabályozási rendjét átalakította. A határidők kapcsán az új PTK. legfontosabb rendelkezése, hogy megszüntette a jogvesztő határidőket, így a kellékszavatossági igények érvényesítésére kizárólag elévülési jellegű határidők vonatkoznak, melyek az elévülés nyugvásának szabályai szerint meghosszabbodnak, illetve megszakadás esetén újrakezdődnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy megszűnt a szavatossági jogok érvényesítésének (a régi Ptk. 308/A § (1) és (2) bekezdésében szabályozott) azon korlátja, miszerint fogyasztói szerződésben a teljesítést követő 3 éven túl (vagy az ennél hosszabb, jogszabályban meghatározott kötelező alkalmassági időn túl) már nem érvényesíthető szavatossági jog." - ez pont azt jelenti, hogy már nincs határidő, kvázi bármeddig lehet szavatossági igényt támasztani.Ugyanitt a 3 napos csereigényről: "A 2014. április 9-én, illetve azt követően kötött szerződések vonatkozásában a fogyasztóvédelmi hatóság már a 3 munkanapon belüli cserére irányuló kötelezettség teljesítését is vizsgálhatja a Korm. rendelet 7/B.§-a alapján.
Az új hatáskör okán felhívjuk a figyelmet a Legfelsőbb Bíróság (mai nevén Kúria) két ítéletére. Bár a hivatkozott ítéletek a régi Ptk., és a módosítás előtti Korm. rendelkezésire hivatkoznak, azonban a korábbi és az új szabályozás e tekintetben nem tér el egymástól, így az új szabályozással érintett vizsgálatok esetében is relevánsak.
A Legf. Bír. Kfv. III. 37.027/2007. számú ítéletében kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezése alapján érvényesített három munkanapon belüli csereigény esetén a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál – előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni, az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből értelemszerűen következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről.
„Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés tizenöt napos határidejére is.” (EBH2007. 1744)
A Legfelsőbb Bíróság ezen álláspontját későbbi Legf. Bír. Kfv. IV. 37.206/2007. számú ítéletében is fenntartotta, mikor kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-a tehát kizárólag a Ptk. 306. §-ára hivatkozik, ezen rendelkezés pedig nem tartalmaz semmilyen olyan lehetőséget, miszerint az igény jogosságát a forgalmazó megvizsgálhatja, illetve ezen § prioritást, és kvázi megkülönböztetett elbánást biztosít az egyes, a Kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikk meghibásodása miatti, 3 munkanapon belüli csereigényt érvényesítők részére. (BH2008. 257)" - azaz nem tagadható meg, nem köthető bevizsgáláshoz.
-
djculture
félisten
válasz
djculture #50876 üzenetére
Sok minden megszünt amúgy a régi Ptk. 308/A § (1) és (2) bekezdésében volt olyan is hogy 3 éven túli szavatossági jog hogy ha gyártási hibás volt a cucc még utána is bebizonyitva ezt lehetett kártéritést kérni.
Kocsiknál rendszeres volt az ilyen történet hogy 3 év után jóval derült ki a szr alvázvédelem és egyebek, most már ezt se lehet számon kérni. -
StLui
veterán
válasz
djculture #50869 üzenetére
Kevered a dolgokat. Interneten rendelésnél, és azt bárhogy, akár személyesen is átvéve, 14 naptári nap az elállási lehetőség a vásárlástól, indoklás nélkül, akár csak azért is mert nem tetszik. Viszont él a köztudatban a bolti vásárlásokra a 3 napig visszavihetem mítosz, ami valóban nem igaz, ahogy írod, de ha hibás a készülék, akkor 3 napig cserélni kötelesek, vagy ha kéred visszafizetni az árát.
-
Asbee
veterán
válasz
djculture #50866 üzenetére
Az apple-nek mi köze így ehhez? Én a telekomtól vettem a telefonomat, nem apr-től. Miért nem kérhetem rajtuk a cserét ha rendeltetésszerű használatot befolyásoló hibám van? Tőlük van a számla. Az teljesen oké, hogy utána ők is tovább küldik. De amíg a 3 munkanapba benne vagyok addig nem igazán.
-
Def26
félisten
válasz
djculture #50697 üzenetére
Nincs.
Telefonon beszéltem két üfsz. -el is. Ugy néz ki, hogy ez egy bug amit nem tud a tmobile szűrni. xbox one -on keresztül a letöltést webes böngészésnek érzékeli. Mindkettővel elmondattam, hogy nincs túlforgalamzási díjam, nincs "nem rendeltetés szerü használat", és ez maximum a tmobile "problémja" ami elenyésző felhasználót érinthet és amelyből nekem nem lesz anyagi többletköltségem.
Srác jó fej volt, elmondta, hogy torrentre, ftp -re stb.stb. mindenre gondoltak, úgy néz ki erre az xbox dologra nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest