Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Halihó!
Szerintetek ez alkalmas kültérre, fedett beálló alá? Kábellel nem tudom ellátni, így mesh-ként csatlakozna fel. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem, a saját wifimen van, csak a kábeles csatlakozás esetén (a Move 2 wifi only) a Sonos STP-t és saját mesh logikát használ, ami az UniFi switchekben loopot és broadcast vihart okozhat. (Erre hozott amúgy megoldást a legutóbbi Controller frissítés).
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Csak a jelerősség miatt írtam, hogy azonos szobában is csinálja.
Az a furcsa, hogy általában ilyen 10-15p után kisimul a zene, de van amikor ilyen 5p után teljesen elnémul a Sonos, miközben a lejátszás nincs megállítva. -
válasz
MasterMark
üzenetére
Band Steering be van kapcsolva, de valamiért a sonos nem mindig talál fel 5GHz-re, de a sávszél ekkor is 100mbps minimum. Akkor is csinálja ha az ap, telefon, sonos egy szobában van.
Geminivel már próbáltam finomhangolni a hálózatomon, miután magamtól nem jutottam semmire, de sajnos ugyan úgy szaggat a zene. mDNS be, mDNS Proxy ki, IGMP Snooping ki, Unknown Multicast Traffic auto -> flood,
UAPSD és Proxy ARP kikapcsolva.Sonos appból indítva gond nélkül megy a zene.
-
Sziasztok,
Van egy Sonos Move 2 hangszóróm valamint 2db U6 Lite AP. AirPlay zenehallgatáskor folyamatosan szaggat a zene, teljesen élvezhetetlen. Valakinek volt ilyen gondja és megtalálta a megoldást rá? -
feeregon
tag
Tudnátok ajánlani valamilyen programot, amivel meg lehet tervezni a hálózati topológiát? Lenne több alhálózat, és gondoltam egyszerűbb lenne, mint rajzolgatni.
Köszönöm -
-
jerry311
nagyúr
Site Magic ES One Click VPN egyutt
Hub and Spoke
Van 2 hub, failover beallitasban.
VPN tunnel: Failover
3 spoke
Mindket hubon van 1-1 halozat amit elerhet a 3 spoke 1-1 halozata.
Spoke isolation bekapcsolva.One Click VPN elerheto mindket hubon.
Ha az aktiv hub-hoz csatlakozom, akkor mukodik es elerem amit kell (1 szerver a site magicen is elerheto halozaton)
Ha a masik hubhoz csatlakozik a One Click VPN, akkor nem mukodik.

Na most, az #1 magatol ertetodo, instabil de leginkabb nem mukodik.
#2 Ketlem, hogy ugyanaz lenne az IP. Mindket hubnak sajat fix pbulikus IP cime van es a One Click VPN kliens egy harmadik mogott. Igaz, a primary hub es a tuxfal ami mogott vagyok ugyanabban a /29-ben van, de ket kulon IP. Van valami nem okumentalt magikus route csoda ami megdoglik? (Amugy otthonrol is ez a hiba, akkor aztan meg ugyanabban a subnetben sincs a public IP)
#3 Nincs sok konfiguracios lehetoseg. One Click VPN kb. ON/OFF., meg IP cimek es portok, nincsenek routolasi lehetosegek.Belefutottam valami limitacioba?
-
^Boss
őstag
válasz
csomi1977
üzenetére
Halozatok egysegesen megkapjak az ipjet a home vlanon levo adguardnak, illetve a raspberryset is mint dns2.
6 switch is van a jatekban nalam, de jok a portokhoz hozzarendelt vlanok, ugye minden mukodott hibatlanul tobb mint fel evig, es most marciusban jott elo ez a hiba a semmibol
-
csomi1977
aktív tag
-
^Boss
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
szia!
igen, volt wifi ap forget, network reset is. illetve áramtalanítva is volt mind a három ubi eszköz.
aztán előjött a feleségem telefonján is. akkor kezdtem el kutakodni más irányba.
pingelés mindig működik a ubi admin felületről a telefonok felé.
más AP-re (iot) csatlakozva minden működik..
magát a DNS IP-jét sem érem el, ha lockolom a udr7-hez ezen a main wifi-n, tehát nem magával a DNS feloldással van a gond, az már csak a tünet
-
^Boss
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Koszi a segitsegeket!
ma vegre volt idom foglalkozni vele.
megprobaltam az itteni tippeket, nem segitett sajnos.
a megoldast azert leirom, hatha valakinek meg jol jon.
hozza kell tenni, hogy proxmoxon fut egy unbound+adguard kombo container, dns ide is van iranyitva minden networkbol.
valamiert a udr7en kizarolag a main wifi halozaton, nem erte el ezt az ipt.
amint csinaltam egy teljesen uj wifi networkot, minden ment. Szerintem egy frissitesnel beragadt valami.
szoval a megoldas roviden: toroltem amain wifi networkot, csinaltam egy ujat ugyanazzal a nevvel, es megy minden mint elotte.
-
kraftxld
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Persze, vilagos, itt tripla user error volt amit nekem kellett gatyába rázni

-
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Összegzés aki hasonlóval szív.
Régebben lehetett más controller által managelt eszközt egyszerűen adoptálni, de egy ideje már valszeg cert alapú hitelesítés van, és ezt nem sikerült sehogyan sem áthekkelni.Csakis az ssh-ból "set-default" segített, majd az összes eszköz újrakonfigolása.
Extra szívás volt, hogy különféle switchek vannak, eltérő konfiggal, másfajta parancssorral.
Ráadásul mindent újra kellett konfigolni, STP, VLAN-ok, stb, konfig export - import parancssorból sem játszott, kb kézzel kellett létrehozni mindent újra a controlleren és megfelelő sorrenben csinálni a műveletet, hogy ne vesszek el egy eszközt sem. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Véleményetek érdekelne, hogy régebben leírtam mit is szeretnék, jelenleg Mikrotiken vonalon vagyok, viszont mivel szenvedős beállítanom család mellett, ezt most csak infóképp kérdezném meg tőletek mit javasolnátok az általam vázolt 2 megoldásból?
Régi hsz: Link140nm-es házat kellene lefedni, kamerarendszer majd jövőre lenne beüzemelve, kitalálva.
Unifi Desgn oldalán megterveztem, melyek linkelek nektek.
1. megoldás: [kép]
Router: Unifi Cloud Gateway Fiber(UCG-Fiber)
AP: 2 db UniFi Express 7 (UX7) -> 1m magasan lennének a komódon és a TV állványon
Előnye:
- kicsi, kompakt , jövőtálló (Wifi 7 illetve 6Ghz)
Hátránya:
- Wifi range nem annyira jó mint olvastam, de ha minden igaz nekem ez elég lenne. kb 10 cm tégla falaim vannak amiket át kell vinni.
2. megoldás: [kép]
Router: Unifi Cloud Gateway Fiber(UCG-Fiber)
POE: Flex 2.5G PoE (USW-Flex-2.5G-8-PoE) 60W-os alap kivitel, 2 AP-nak elég bőben (2x13W)
AP: 2 db UniFi U7 Pro Wall (U7-Pro-Wall) + 3D nyomtatott állvány: 1m magasan lennének a komódon és a TV állványon
Előnye:
- kicsi, kompakt , jövőtálló (Wifi 7 illetve 6Ghz)
Hátránya:
- Picit többe kerül mint az 1. megoldás, illetve méretben picit nagyobbFiber-t tettem be a routernek, mivel most ahogy nézem az árakat a MAX és Fiber között 10-15e FT a különbség, így akkor már inkább a jobbat fele húz a szívem. Ha 30k-s különbség lenne akkor MAX-ot vennék.
Én a Unifi Express 7 fele hajaznék, valaki használja otthon AP-nak vagy esetleg routernek. Kinek mi vele a tapasztalata?
HA az AP-k közötti árat nézem mindegy hogy U7 Wall Pro vagy Unifi Express 7 mert kb mindkettőnek annyi az ára, max ha olcsósítani akarok és nem kell a 6 Ghz akkor U7 in Wall amivel sporolnék kb 2x10k-t.Grázsban wifi jelenleg nem kell, okosítani talán később fogom, viszont 2.4Ghz-s képeket nem tettem fel, viszont azok telejes mértékben az egész házat lefedik, sőt még távolabb is mennek.
Seítséget előre is köszi.

-
^Boss
őstag
Sziasztok! Lassan 1 eve attertem ubi cuccokra, eddig semmi gondom nem volt, de most elojott egy furasag.
setup: dream router 7 + 2 ap (szinten wifi7esek). Minden kabelezve.
az iPhoneom ha raroamol a dream router 7re, nincs net. A regi sessionoket meg kiszolgalja, van forgalom, de semmi uj nem mukodik (belso halot sem erem el!)
ha visszamegyek az ap-k kozelebe, helyre all.
egyelore csak az iPhoneal tapasztaltam, es az az egy eszkoz megy wifi7en egyelore.
par hete minden mukodott.
otleteteket elore is koszonom!
-
sb95
tag
Sziasztok,
Egy 58nm-es panel lakásba keresek Unifi megoldást az alábbi paraméterekkel:
- Kábelezés: Optika a bejáratnál jön be (szolgáltatói modem itt van bridge módban), a bejárat és nappali között pedig egy cat5e (~12m) van, új kábelt nem tudok behúzni.
- Igények: 3-4 SSID, PPSK, külön VLAN-ok (pl. NAS, pc), ~12-15 kliens.
- Kamera: A bejárathoz szeretnék egy kamerát, de kábelt visszahúzni a nappaliból (ahova eredetileg a gateway-t terveztem költséghatékonyság miatt) nem tudok.Amiben első körben gondolkodtam, az egy UDR7 a nappaliba, illetve egy third-party wifi-s kamera (mivel a protect már támogatja az ONVIF-et). Vagy az UDR7 helyett érdemesebb egy UCG-Max és U7 Pro párosba beruházni a 60-70 ezer ft felár ellenében is? Esetleg van valami jobb megoldás ezeknél?
-
Friczy
senior tag
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Én a Wifi beállításoknál állítottam be a guest hálózatra Wifi speed limitet, ez magát a gatewayt nem terheli, és mégis van sávszélesség-korlátozásom.
-
simico
aktív tag
válasz
simico
üzenetére
Nem tudom mi történt, de visszaállt a rend: 8-900 Mbps letöltésnél is csak 40% körüli CPU terhelés. Az egyetlen amit változtattam, hogy a guest hálón kikapcsoltam a QoS-t - de azon nem volt semmi eszköz mostanában és természetesen a letöltések se azon mentek, szóval elvileg semmi köze nem kéne, hogy legyen hozzá.
-
osonte
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Köszi, sikerült minden. Beállítottam a DNS-t is és a Nespresso-s rendeléskövetési linket, meg kiderült a reklámblokkoló "fogta meg" (azt nem tudtam megnyitni). Hozzáadtam a kivételekhez és most minden jónak tűnik.
-
MasterMark
titán
válasz
osonte
üzenetére
Az internetnél állítsd be, a Network-ök alatt hagyd automatán, hogy a router legyen a DNS szerver a klienseknek.
Ez így normális, nem kell történnie semminek kliens oldalról. A router marad a DNS szerver, az továbbítja oda amit beállítottál.
Egyébként érdemes Encrypted DNS-t beállítani inkább a CyberSecure tabon:

-
osonte
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egyéni DNS-t beállítani az UDR7-en (a Telekom alapértelmezett beállításon nem tölt be oldalakat, egyéni DNS a megoldása). Amennyiben az "Internet" fülön állítom be az egyéni DNS-t, akkor olyan mintha nem történne semmi (lehet csak nem vártam eleget?). Amikor viszont a "Networks" fülön állítom be, akkor szépen használja a beállított DNS-t (IPv4: 8.8.8.8 és 1.1.1.1, illetve ezeknek az IPv6 megfelelője), de a reklámblokkolás megszűnik azonnal, a tiltólistás oldalakat is megnyitja. Olyan mintha ilyenkor nem venné figyelembe a "CyberSecure -> Content Filter"-ben lévő beállításokat. Mit csinálok rosszul?Előre is köszönöm.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Van 2 db, viszonylag jó állapotban. Privátban folytassuk, ha érdekel.
-
juhaszmarci
tag
Leselejtezett, kopott, csúnya, de még működő G3 flexeket keresek, 2db-ot
-
Vettem Superlinket. Johetnek a kerdesek

-
API kulcsot hol tudok generálni helyi felhasználónak?
Sikerult kozben
-
jerry311
nagyúr
<blog>
Hetvegen kaptam uzenetet telefonra, hogy a heti rendszeressegu update sikeresen megtortent.
Ma reggel arra erkeztem az irodaba, hogy nincs net, de a UDM elerheto felhobol.
Midnen egyeb cucc offline. UDM reboot nem segitett, ujra kellett inditani a ket switchet (amivel egyutt ujraindultak az AP-k is).
Jo lenne, ha nem csak a UDM-re vonatkozna a sikeres update uzenet, hanem az egesz halozatrol.
</blog> -
jerry311
nagyúr
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Remelem az egyszeru belepteto rendszer azert mukodik.
Iden tervezzuk ra lecserelni a kartyas beleptetot a cegnel. 1 ajto, 1 kartyaolvaso, 1 elektromagneses zar. Igazabol a fo feladata, hogy kinyissa az ajtot, es hogy legyen egy listank a beleptetett emberekrol tuzriado esetere.Talan 8 kamera is kesobb, de az ugyis masik Unifi eszkoz.
-
CsodaPOK
senior tag
Random megjelenő és eltűnő termékek, idióta terméknevek, teljes káosz, hogy mit-mi kezel és mi-mivel működik együtt. Nincsenek rendes datasheet-ek, nincsenek rendes installation/user manual-ok.
Egy picit komplexebb kapucsengő rendszert akartam összelegózni Unifi-ből, több napot bújtam az oldalakat, youtube videókat, majd azt mondtam, hogy kedves Ubi, ott b...átok meg az egészet... -
vicze
félisten
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Nem lenne probléma, ha em az történne, ami pl. a LED-del, hogy hipp hopp nuku support.
Nagyon szívesen vennék egy Ubi biztonsági rendszert, füst érzékelő meg minden, de szinte semmi esélyt nem látok hosszútávú supportra.1.5x-es növekedést csináltak tavaly, jó 3-4 év lassú növekedése után, szóval maga a stratégia működik, csak kérdés elbirják-e. A profit arány még mindig alacsony (40%, iparági átlag 50+), még nem mondanám stabilnak. Az biztos, hogy ekkora portfólió fenntarthatlan, és kérdés mit kaszálnak el majd.
A gyártás US-be kenyszrítése nem tudom mennyire fog mindenkit tökön ütni, vagy hogy számítani fog-e, mert csak egy újabb TACO lépés. -
vicze
félisten
Részletesen minden kirakott cucc, újak és sok "régebbi" is. Sajnos már nagyon nehéz követni, mert rengeteg termékük van.
A UDM Beast-ez még annyit, hogy mivel egyértelműen hosszabb mint a pro max, így esélyes hogy ez már nem half depth, amire a 4 venti is utal. Illetve valószínűleg ez újabb HW platform.
-
vicze
félisten
Még jó hogy nem cyber beast...

Ez már totál komolytalan.Az eredti videóban mutatja a hátulját 4 ventije van.
-
simico
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Semmi extra. Incoming region blocking Moldovára (volt egy kitartó próbálkozó onnan), IPS bekapcsolva (blokkol is, nem csak detektál) az összes detection kategóriára és mind az 5 hálózatra, plusz adblock bekapcsolva a normál és vendég hálón. Ugyanígy volt beállítva upgrade előtt is és nem volt gond.
-
simico
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Megnéztem htop-pal, sebességteszt közben felugrik mind a 4 mag 100%-ra. A top folyamatok:
/usr/bin/suricata
/usr/bin/suricata (igen, két példányban fut az első két helyen)
/usr/bin/ubios-udapi-server
/usr/lib/unifi/lib/unifi
unifi-coreSzóval az első két helyen az IDS/IPS folyamata van
-
-
rekop
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
A magas multicast forgalomnak inkább az airtime-ra van kedvezőtlen hatása.
Magas TX retries értékeket inkább a gyenge jelerősség szokott okozni.Nálam 2.4GHz-en, airtime 15-18% között:

5GHz-en, airtime 3-5% között

-
rekop
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
A linkelt grafikon alapján nem a multicast traffic okozza magas retry-t. Ha megnézed a TX retries végig 30% körül van szinte állandó 25% multicast mellett is. Én továbbra is azt gondolom, hogy a túzottan átfedő 2.4GHz-es cellák kapcsolódási problémákat okozhatnak bizonyos IoT eszközöknél, előfordulhat hogy a gyengébb AP-n ragadnak roaming helyett, és ez okozza a magas TX retry-t. Nyílván ezt a helyszínen ki kellene méregetni, és beállítani a megfelelő adás teljesítményeket.
-
válasz
daninet
üzenetére
asszem megtaláltam, de csak egy eszközről van szó. Viszont ez is csak bájtokat forgalmaz szinte alig van rajta adat.
Az UAP LR egy régebbi AP és nem tudja a "lock to AP" funkciót ahol megmondom melyik eszköz hova kapcsolódjon.
A garázsban van egy szenzor modulom ami az előkerthez csatlakozik (fenti elosztási kép)
Nem tudom AP-hoz rendelni

-
válasz
MasterMark
üzenetére
ezt látom, filterezve 2.4Ghz-re:

nagyon alacsony a throughput ezeknél az eszközöknél csupa IoT cucc

igy vannak elosztva az APk
-
válasz
MasterMark
üzenetére
van két kamerám amihez sajnos nem megy vezeték és wifis
-
válasz
MasterMark
üzenetére
így multicast kikapcsolva és szétraktam őket manuálisan külön csatornákra a TX retry leesett 15% környékére és "zöldben van" többnyire

-
válasz
MasterMark
üzenetére
nem voltak bekapcsolva. most bekapcsolatam. Megnézzük hogy alakul
-
MasterMark
titán
válasz
daninet
üzenetére
A rohadt nagy multicast traffic okozza a retry-ket. Raktál be valami új dolgot, vagy változott valami az IoT cuccoknál? Annak utána kell járni mi floodolja a hálót. Nem a wifi a gond.
szerk.: Multicast enhancements, meg multicast to unicast be van kapcsolva?
Ha a multicastot nem használod tiltsd le az egész multicast és broadcastot az IoT wifiről.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
nem, csak annál az egynél van ilyen, de ezen vannak a fontos IoT eszközök mint a kapucsengő

-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Logitech MX Keys (ENG/INT) hibátlan állapotban Logi Unifying USB vevőegységgel.
- nVIDIA GeForce GT240M 1024MB laptop videókártya
- minigép/ i5 6500/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ HP800G3 35W/ számla/ garancia
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium 256GB használt karcmentes 89% akku (405 ciklus) 6 hónap
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest