- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- Magisk
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Azon az S80-on milyen firmware volt, nem nézted? Mert nekem is S80 van, és a V149 firmware-rel valóban voltak statikus zörejek (akár sercegések) a hátsó hangszórókból. Viszont a V139 vagy a V161 firmware-rel ez nincs jelen. Én teljes megelégedéssel használom még úgy is, hogy sok zenét hallgatok (és nézek) rajta. Nyilván komolyabb és drágább cuccokkal nincs összehasonlítási alapom, és zenében is inkább a populárisabb fajtát kedvelem, szóval nekem ár/érték arányban tökéletes.
-
Mikulás
csendes tag
Sziasztok!
Ha valaki tervez a Samsung Webáruházból rendelni, van 5 db 10% kuponom... A rendelésem után kaptam. Privátban írjon akit érdekel... -
Korábban feljebb írtam másnak, hogy ha zenehallgatás a fő cél, akkor a soundbar (főleg emberi áron) nem jó választás.
Filmre annál inkább.
Neked inkább egy sztereó szett kellene.
Az S80-ból arra saccolok hogy a Te tárcád sem feneketlen, szóval én valami aktív Edifierben gondolkodnék valahol 100k környékén, hozzá meg egy Wiim Mini DAC (wifis, jó hangú dac, amivel lehet streamelni sok helyről.Spoti,Tidal, stb.).Ezzel olyan 150alatt megvagy és tv-re is ráköthető optikai kábellel.
Egy ilyen szettnél a zene sokkal életteltelibb egy Q9xx Samsungnál/JBL-nél is, cserébe sub nélkül kevesebb a mély.
Viszont ez filmél messze nem szól úgy mint mint egy jobb sokcsatornás soundbar.
Sajnos nincs mindenes öszvér, legalábbis átlag halandó magyar pénztárcájával.
Ha jobban bele tudsz nyúlni a zsebbe akkor ott a Gino20 által is már ajánlott Argon Audio Fenris Active sorozat (A4, vagy A5), ezen van hdmi arc is, meg subkimenet, szóval pénztárca/igény függvényében egy aktív sub is ráakasztható.
De ez nem éppen olcsó, subbal kiegészítve meg pláne nem.Volt zenénél is megdöbbentően szépen szóló soundbarom, de annak az ára cirka 6éve volt subbal több mint 500k, azóta meg volt egy nem gyenge infláció, szóval lehet érezni hogy kb hol van a zenére is alkalmas soundbar.
Harman Kardon Enchant 1300+ Enchant Sub.[ Szerkesztve ]
-
Pero
senior tag
Sziasztok,
Tanácsra volna szükségem. Soundbarban gondolkodok nappaliba kerülne eg Lg tv alá. Leginkább zene hallgatásra használnánk, de azért jó volna ha filmezni is élvezetes lenne vele. Előny volna ha lenne benne WIFi, na meg BT.
Volt most egy ultimea nova s80 nálunk, de ha nem sercegett volna sem volt túl szép hangja, kicsit élettelen volt. Szóval kísérletezés helyett inkább itt vagyok.
Előre is köszönöm a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
-
Peat76
őstag
Köszönöm szépen a részletes választ és tájékoztatást!
Meg is rendeltem az Emag-rólLG 65" OLED EVO C4 + Sony XR-55A83J Oled, PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB-Dev Mode, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
válasz
Peat76 #19869 üzenetére
Az egy alsó hangon 4-5 éves soundbar, nagyon nem ér 200K-t!
255K-ért emagról már van Q930D, ami egyrészt 3 év garis, másrészt 9.1,4, harmadrészt több olyan dolgot tud amit a 90R nem.Pl szobakorrekció nagyon hasznos.
Azért a 90R-ért én max 100-120-at adnék, annyit megérne, de ennyi idősen többet biztos nem. -
Peat76
őstag
Van itt egy a Hardverapro.hu-n 200k-ért, nagyon gondolkodom rajta, szerintetek passzol egy Oled C4-hez?
LG 65" OLED EVO C4 + Sony XR-55A83J Oled, PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB-Dev Mode, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
Peat76
őstag
Köszönöm szépen a segítséged!
Elég minőségi darabnak tűnik és jó értékeléseket kapott!LG 65" OLED EVO C4 + Sony XR-55A83J Oled, PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB-Dev Mode, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
Peat76
őstag
válasz
Peat76 #19865 üzenetére
Azért kérdezem, mert ha tv-ről nézek filmet amin Dolby Atmos hangsáv van az HDMI kábelen keresztül megszólal teljes mértékben? Független hogy nem eARC HDMI kompatibilis a Soundbar??
LG 65" OLED EVO C4 + Sony XR-55A83J Oled, PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB-Dev Mode, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
Peat76
őstag
Ezt a hangprojektort néztem...Samsung HW-Q90R
De sajna nincs rajta eArc, ez mennyire hátrány?
Egy LG C4-hez lenneLG 65" OLED EVO C4 + Sony XR-55A83J Oled, PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB-Dev Mode, Nintendo Wii U + Playstation 3 FAT CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2!
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi a megerősítést, én is így gondolom-látom ... Próbálom őket lebeszélni és rábeszélni inkább egy kis monitor kategóriás falra tett sztereós 2.1-re, mintsem egy fekvő valami a tv alatt, de nem megy.
De még futok egy kört.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
válasz
Dißnäëß #19860 üzenetére
Ilyen kívánalmak 130-ért?
Esélytelen!
Samsung vonalon az első Wifis soundbar a Q700-as sorozat, de Tidalt ez sem tud (csak Spotify), plusz zenére vastagon kompromisszumosan jó csak.
Sonos Beam 2 elvileg tud Tidalt, de egyrészt ez is bőven 130 felett indul és sub sincs hozzá, a hozzávaló sub meg mocsok drága.Másrészt wireless a sub, szóval nem lehet csak a sajátját hozzácsatolni, rca sub kimenet meg nincs rajta.
Aztán innen felfelé a csillagos ég a határ.Zenére is valóban elfogadható soundbart (subbal) főleg Tidalhoz emberi áron nem nagyon kapni.
Szerintem egy belépőszintű sztereó polcsugárzó subbal, egy alap amppal (akár csak egy Topping vagy Tangent Ampster) és egy Wiim Minivel körberöhögi zenénél még a nála 2x többe kerülő soundbarokat is.Cserébe ez sem olcsó mulatság.Ha nagyon soundbar vonalon keresel zenére is elfogadható (de továbbra is komprommisszumos) hangcuccot, akkor esetleg Yamaha/Denon vonalon érdemes nézelődni, ezek zenénél jobban szólnak mint egy Samsung/JBL/Hisense/LG/stb, csak kell hozzájuk egy Wiim a Tidal miatt, de ezt sem fogod 130 körül megúszni, már csak a Wiim plusz költsége miatt sem.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
szülőknek vadászok soundbar-t.
Egyelőre ott tartok, hogy Wiim Amp Pro, annak minden jóságával együtt és akkor DIY építeni egy sztereót egy vízszintes dobozba (ehhez megvan a kellő tudás) + sub és a Wiim-en mikrofonos mérés után EQ-zni.
Namost, a keret kartsú, 130-ig mennének.
Van ebben az árban valami értelmes ? Picit mehet fölé is, majd megtoldom nekik.
A gondom az, hogy a tv mellett gyakran használnák zenére is. Azért meg minek legyen bekapcsolva nonstop a tv. Tidal Family-m van, egy széket nekik adok ebből, így egy Tidal Connect kb. muszáj lenne.
Tehát a végső kérdés az: tudtok olyan soundbar-t, ami tv nélkül is elvan egymagában, ha csak zenére kell, van benne Tidal Connect, EQ, sub kimenet és annak managementje és tűrhető a hangja ?
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
V.T.
aktív tag
Voltam reggel egy csavar boltban ahova vittem magammal a hangfalat és a leírását is. Az eladó nagyon normális volt adott hozzá csavart ami nem ment bele. Pedig azt mondja ez a colos ami bele való ezek kellenek a fényképezőgépekhez is.
Azt mondja nem jó a menet valószínű hogy meg kellene metszeni de ilyen menet metsző ritka és drága. Kicsit elkenődtem hogy fogom így felrakni a falikonzolra… -
sakal83
addikt
Ujra kis rovid ideju tapasztalat out of box egy Kliosch Core 200rol. Szubjektiv. Samsung 800b es r81b sztereo elmenyekhez kepest
Klipsch Flexus Core 200+Klipsch r12sw
-sokkal zeneibb mint a samsung
- mar mar turheto zenere mellyel a stereohoz kepest, de ugye a hangkep silanyabb, de nem olyan feltunoen, mint a samsung.
- hangero bar nagy, de nem az igazi. 25-30nmre jo 20-25re kivalo
- a hang "szelessege" keskenyebb, mint a samsungge
- kicsit egysikubb a hangkep
- ha natur felhasznalo vagy, az allad leesik ha méllyel parositod
- filmeknel a samsung jobb, egyértelműen. Jobban elkulonulnek az esemenyek, a beszedhang kiemeltebb, tisztabb.
- a tesztekben csak az sbt tesztelik, ugy pontozzak le, nem mellyel kiegeszitve, ami hiba!!
- a flexus 300 ha tartja ezt tobb hangszoroval, akkor sztem premium rendszer leszElgondolkodtató a hatsok beszerzese,, mert ha hozza ezt a szintet, akkor olyan hangzas lesz, ami helyhiannyal kuzdoknek, minimal felszerelest igénylőknek szerintem igen korrekt alternativat nyujthat, ha szeretik a klipsch hangzasvilagot. Persze nem olvso, de akciokban 350e kornyekere meg lehet oldani.
[ Szerkesztve ]
-
V.T.
aktív tag
válasz
freemanone #19853 üzenetére
Igen azt tudom hogy nem metrikus. Honnan tudok ilyen csavart szerezni?
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült szerezni végre egy SWA-9500s -t. Nem tudjátok milyen a menet a hangfalban? Nem találtam meg a csavart amivel már egyszer felraktam a falra sajnos. A fali konzolomhoz vannak csavarok melyik való bele mert hirtelen egyiket se tudtam csak 1-2 menetet bele tekerni amelyik bele ment. Viszont a konzollal együtt meg rövid a csavar. Szeretnék venni hozzá hosszabbra.
itt a kép
köszönöm
[kép] -
freemanone
addikt
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19849 üzenetére
Ha a teljes sub tartományt maximálisan élvezni akarod 1db sub esetén, ahhoz kb az kell, hogy a sub az öledben legyen, vagy rajta ülj és így ugye nem érnek a szoba negatív hatásai (ami ugye nem megvalósítható), de ha már cél egy 7.x.4 csatornás rendszer, akkor ott nem szabad -1db sub-al elcseszni az élményt és legalább törekedj a 2db sub-ra és ez estben is az átlós elhelyezésre (csak a fronton 2db az akusztika miatt jó eséllyel semmit nem segít a problémán, de erre van jó pár videó/mérés ami elmagyarázza, ha érdekel).
Atmos darabszámot csak akkor csökkenteném, ha nincs mögöttem elég hely, de ez esetben a 7.1 is felesleges. Ha pl nincs mögöttem ~1m hely, akkor oda még dolby ajánlás szerint sincs értelme back surroud-nak. Ha ehhez nincs elég hely, akkor pl a 4db atmosnak sincs értelme. Ha pl majd falon vagy, akkor atmos esetén annak semmi értelme, hogy lesz 2 sugárzó feletted, majd méterekkel előrébb lesz ismét 2db atmos (de dolby ajánlásból ezt láthatod). Ugye a mélyfrekis hangok "gömbszerű" formában terjednek, de a közép és főleg magas már abszolút nem, így ha méterekkel előtted van, ami nem feléd "néz", akkor ott jócskán csorbulni fog ezeknek a hangoknak a teljesítménye, mert szó szerint kiesel abból a tengelyből, ahol még nem vesztesz x dB-t. Persze egy picit lehet több lesz így az élmény 4 atmos esetén, ha épp elkpasz 1-1 olyan pillanatot, ami erről szól, de ez már a kevés atmos-on belül is kevés lesz. Ha pl nem lesz hátul elég helyed, akkor egy 5.2.2 jobb eredményt adhat és közben egy rakás pénzt is megspóroltál, ha figyelmbe veszed, hogy kevesebb doboz kell és elég egy "9" csatornás AVR. A "több" néha kevesebb.
EQ-ra mindenféleképpen szükséged lesz és ebből az elérhető árkategóriában messze a Dirac a legjobb. Van pl az Anthem ARC Genesis, ami szintén jó, de a Dirac-tól elmarad. Ezek alatt meg vannak a tömegcucc pl Denon/Marantz - audyssey, Yamaha - YPAO. Van Dirac fellett is élet, de az kb a megfizethetetlen kategória (pl trinnov altitude 16 és ez még csak előfok)
Mielőtt elkezdenél pénzt locsolni, előtte érdemes alaposan megtervezni, hogy minek is van értelme és mivel rögtön egy sok-sok csatornás HM-be ugranál aktív hangfalakkal, ezért szerintem témát illetően ne a belépőbe, hanem a haladó HM topikban érdeklődj majd, ha sor kerül a fejlesztésre -
freemanone
addikt
válasz
Gino20 #19848 üzenetére
Köszi az infókat! Ma sikerült összehozni a JBL-eket az SVS subbal amit még tavaly említettem. (betegség, karácsony stb hátráltatta a projectet) "Sajnos" ez az élmény is két sub felé terel. Szóval 7.2.4 lesz az (esetleg 7.2.2), amiért a pénztárcám már most utál, de ez már csak ilyen. Dirac mindenképp kelleni fog, ezt már látom.
#19847 Urguru: Ez nem verseny. Az infó pedig hasznos, mert jönnek tanácsért olyanok is, akik stereo vagy régebbi HM rendszerekről váltanának.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19840 üzenetére
"7.1.4-es"....."Nem vagyok passzív hangfal barát"
Hát ezzel szerintem rögtön felugrottál balanced a min 12 csatornás, de ha 2db sub-ot akarsz, akkor a 16 csatornás procik világába (1db-al szinte garantáltan "lyukas" lesz a sub tartomány). XLR-RCA-val meg kell egy olyan AVR, ami minimum támogatja a 11 csatornás jelfeldolgozást és az AVR pre-out magasabb feszültségszintet kell tudjon, mint amennyit az aktív hangfal a maximális hangerőhöz kér.
"majd EQ-zok ha nagyon kell."
Az nagyon kell, mondhatni kihagyhatatlan és ha már kell, akkor én a Dirac-ot céloznám meg. AVR-ből legolcsóbban ezeket talán a Denon X3800 tudja, de ahhoz még 350 dodo a dirac, viszont független kezel 2db sub-ot, igaz az meg a Dirac DLBC-vel lesz igazán jó. Vagy van még pl a Pio LX505, Onkyo RZ50, amikhez van alapból Dirac, de ezzek valójában nem tudják a független sub kezelést, hiába a 2 csatlakozó, szóval ehhez meg nem árt egy miniDSP 2x4HD.
Aktív JBL-ek meg itt általában jó áron vannak [link] -
Urguru
aktív tag
Szerintem nem kellene hasonlítani ... illetve versenyeztetni a nem egy kategóriba tartozó rendszereket. De ez csak az Én véleményem. Sry
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #19837 üzenetére
Folyt kov.
Na kicsit belottem, es rakuldtem filmeket atmossal.
Na itt mar megette a stereot. A Batman Sotet lovag eleje brutalis volt, mar jott a moziszeru elmeny. A stereo itt elkepesztoen korlatossa valt. Ez az osszes filmnel jelen volt. A stereonal a beszed es az effektek kezelhetetlenek, ugye vagy halk a beszed es jo a hatter, vagy jo a beszed es ledonti a hazat az akcio. Konszolidalt mozira alkalmatlan, es irtozat sok hang egyszeruen nem jelenik meg a stereon ami a q990dn igen. Tehat jatekra filmre egyertelmu gyoztes.
Ha nem kapcsoltam be a klipschet es ratettem az adaptiveot, hogy mindenfelol jojjon a zene ugy egy ido mulva hozzaszokott a fulem. Erre kizarolag a 2.0ban rakapcsoltam a klipschet, igy kb csak masfelszer volt jobb a stereo elektronikus es pop zenében. Az inyencsegeknel kb 2x. Amint rakapcsoltam a 30cmeres melyet a stereora, ott ujra a sirvafakadhatnek erzes volt
De az hogy van hatul surround, az egy masfajta elmenyt nyujt mint a stereo, hatarozottan kellemest zeneben a szubjektiv hallasomnak. (volt pio lx01em, ott is szerettem a 4 csatornas zenet, mert betoltotte a teret)
Ugy erzem megvan a helye ennek a szettnek a taplalkozasi lancban, csak TILOS jobb cucc melle rakni, es olyan irrealis elvarasokat, tamasztani, mint en tettem. (a q800bmet nagyon szerettem, bestbuy egyebkent. 100e ftert adtam el, mar banom, mert top cucc volt)
Ketsegtelen elonye:
- minimal madzag
- olcso (egy hm erosito dragabb mint ez az egesz)
- kis helyen elfer
- mozira adott esetben szerintem arertekben kivalo
- zeneben adaptiveon turheto, ha nincs a kozelben stereo versenytarsa. Hobbibzenere is hasznalhato
- minden szxrt kezel, nem kell 6 taviranyito stb.Amivel kiegeszitenem, hogy a hatsok nem annyira picik, mint amire szamitottam (bose cube illetve lx01 volt a gondolatom), ezert nem fer el nalam, mert a falitartonak is van meg kinyulasa, igy mennie kell, parom leszavazta a hatsok miatt.
Ha kiegyenesedik az eletem, lehet beszerzek egy klipsch flexust rakotve az r12es melyre, arrol majd beszamolok.
Ami fontos a q990dnel, hogy kakaot lehet es kell is adni a hatsokra es lehet es javallott is varialgatni a bar hangszoroit is.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Tökéletes helyen van, mégis kevésnek tűnik. Leginkább azzal van a bajom, hogy nem megy elég mélyre.
Korábban egy aktív passzívmembrános canton sub üzemelt itthon, ami másfélszer drágább volt mint a mostani SB. Megszoktam a jót, és hiányolom a 20mhz-et. A canton sub átrendezte itthon a lakást. Nagyon mélyre ment hatalmas teljesítménnyel.
Tudtommal a q600b csak 35-ig megy le, azt is csak papíron.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
válasz
vendingo #19841 üzenetére
Akkor nem ideális helyen van a sub.Nálam a Q60B subja is igen szépet domborít 0/-1 állásban is.
Persze ha bútorzat miatt korlátozottak a lehetőségeid és az ideális helyen pont valami bútor van, akkor az szívás.
Ebben az esetben (ha pont kioltási pontban ülsz) egy sokkal nagyobb sub is el tud vérezni. -
vendingo
veterán
válasz
sakal83 #19837 üzenetére
Hatalmas csalódás volt számomra is zenei fronton a q600b.
Filmeknél nagyon tetszik, de ha a film alatt van valami zene, azt megint nem adja vissza. Szerencsére többnyire xbox-hoz használom atmos hangzással, sokszor frankón megijedek a hangoktól amikor meglepnek multizás közben. Összességében tetszik a SB, egyedül a mély hangzást kevesellem, az nagyon gyenge. Eredetileg stereo aktív hangfalpár volt a terv, csak nem tudtam volna megoldani az elhelyezését.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
freemanone
addikt
válasz
Gino20 #19839 üzenetére
Tehát árnyaltabb a kép.
Egy dologban nem értünk egyet és az a tér érzet, de ezt leszámítva ugyanaz a véleményünk én úgy érzem. Zenénél képtelen megteremteni még akárcsak egy értékelhető stereo szeparációt sem.
Filmeknél, !továbbra is 3D hangformátumnál! tartom, hogy hozza azt a tér érzetet, amit egy belépő HM is tudna. A magas, mély, közép részletességet, hangnyomást és a dinamikát nem.
Abban is egyetértünk, hogy az átlag népnek ez egy bőven jó mozi élmény és ár/érték bajnok.
Ettől függetlenül már gyűjtök egy 7.1.4-es preout atmos processorra/AVR-re mindegy, de ez még kutatás alatt áll, hogy mi is lenne a nekem való darab. Nem vagyok passzív hangfal barát, monitor párti vagyok. Amúgy sem hangerőre megyek. Ha egy mód van rá, akkor a flat hangképet preferálom, majd EQ-zok ha nagyon kell.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz
freemanone #19838 üzenetére
Csak amit hiányol zenén hangot: pl dinamikát, részletező közepet, magasat, mélyet, széles teret ("Mintha egy radios ébresztő óra lenne") az film esetén pontosan ugyan úgy jelen van egy "hagyományos" HM rendszerhez képest a "fizikai korlátai miatt" csak az összhatás miatt kevésbé lesz feltűnő a zenéhez képest, mert több irányból jön a hang és megvan a mozi flash.
Persze az továbbra is elvitathatatlan, hogy ennyi pénzért mozin jó flash pl a Q930/990, mert ennyiből manapság egy korrekt belépő HM-et lehetetlen megépíteni és akkor még ott van pl a helyiség keresztbe kábelezése, ami sokaknál probléma.
Én pl a leírtak miatt vettem a hálóba HDMI ARC-s Klipch aktív hangfalakat, mert ott abszolút nem igény a surround élmény, de összességében akartam egy "minőségibb" hangot. -
freemanone
addikt
-
sakal83
addikt
Sajnos csaladi okok miatt a q930 vs q990 teszt nem johet letre, de figyelemeltereles miatt osszedobtam a q990et egy rovid időre.
Jelenleg egy gyenge stereo erositom volt bekotve egy klipsch rb81es parral kiegeszitve egy klipsch r12sw subbal.
Csak par zenet nyomtam be, ugy h a masik szett is aktiv.
Egyértelmű eredmeny született, meghozza olyan mértékben ami soha nem kepzeltem volna, pedig ugye ez a soundbar a taplalkozasi lanc teteje.
Ha ertekelnem kellene egy 10es skalan, ahol a klipsch 10/10, akkor a q990d 2/10 zeneben.
Körülbelül soha senkinek es semmilyen tesztnek nem hiszem el tobbet, hogy egyaltalan egy földrészen emlegetheto a ket rendszer. Fizikai fajdalom volt a samsung hangja a klipsch után. Mintha egy radios ébresztő óra lenne. Komolyan mondom, hogy minden a napokban ert stressz ellenere mint egy gyerek vartam h halljam a hangjat., de olyan trauma ert, hogy kiabrandultam
Egyelore a zenet nyomtam be szobakorrekcio nelkul. Remelem filmeknel azert jobb lesz, de aki zenere hasznalna es aranylag komolyabb rendszere van, az torolje ki meg a szikrajat is, hogy soundbarra valt.
Csak tapasztalatnak irtam le, ha valaki hasznositana.
Par nap mulva jelentkezek meg ha lesz idom lehetosegem tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
V.T.
aktív tag
válasz
toompa #19833 üzenetére
Lehet hogy azért lett ez is vissza küldve mert nem jó benne a menet. Az enyémben nem ment bele az egyik hangfalba a csavar el volt csúszva a furat és a menet. Ugyan az a csavar a másikba simán bele ment.
meggondolom még megrendeljem e. Most tudnék szerezni egy JBL Bar1000-t 290be azért azon elgondolkodtam. Csak nem tudom a Q700c mennyiert lehet eladni. -
blueye
veterán
-
rzerge
aktív tag
válasz
freemanone #19826 üzenetére
Köszi!
JBL-ek nem ajánlottak?
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
V.T.
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a Q700C-hez nem tudok szerezni hátsó hangfalakat EMag folyamatosan szpat.
Ezért szeretnék olyan szettet venni amiben már eleve benne van a hátsó is.
Q930 vagy Q990 lenne a cél ahogy néztem ezekhez van hátsó alapból.
Mennyire lehet őket lekuponozni jelenleg? Vagy inkább hardverapron érdemes most megvenni?
Köszönöm a segítséget! -
rzerge
aktív tag
Sziasztok!
100-150k Ft környékén mi az ajánlott? 3.1 rendszerben gondolkodom.
Köszi!"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
freemanone
addikt
Mond el kérlek hogy mire kell neked a soundbaron az említett funkció?
A Te esetedben csak a fejemet tudom vakarni és mostmár érdekel.
A TV-re köthetnél egy xbox-ot, egy PC-t és egy PS5-öt. A negyedik portba, ami az eARC pedig a soundbart, ami a hangot továbbítja.[ Szerkesztve ]
-
M5Norbi
őstag
Azt akarja mondani hogy dugd be a PS5-öt a TV HDMI 2.1.-es bemenetébe és édesmindegy hogy a soundbar tudja e ezt vagy nem mivel nem a soundbaron keresztül fog menni a kép.
Nem tudom mit
trollkodtokrugóztok ezen fél napja.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
sbart
újonc
válasz
freemanone #19819 üzenetére
Lg G3 Oled tévém van 4db HDMI 2.1 bemenettel rendelkezik. Nem értem mit akarsz ezzel mondani?
[ Szerkesztve ]
-
sbart
újonc
válasz
freemanone #19815 üzenetére
Tavaly adtam el 2022-es Q990B , új funkció miatt( amit a Q930d nem tud sajnos) Nem csak HDMI 2.1 bemenet , tudja a 4K 120 Hz-es átvitelt .Ez volt a fő ok amiért váltottam, vásároltam a tavalyi modellt. Ezt nagyon kevés hangprojektor tudja 400.000ft alatt, tudtommal egyik se. Sok márka is ezt a funkciót prémium hangsávba teszi mai napig.Lg G3 oled tévé és PS5 konzolommal maximálisan kitudom használni a 4k 120hz átvitelt
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19815 üzenetére
Ha kikuldi a samu mar a 930dt vegre, osszerakjuk egy 990c melle. Es tudok szubjektiv, de gyakorlati tapasztalatot irni.
Kivancsian varom es par embernek azert jo segitseg lehet.
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
sakal83 #19814 üzenetére
Nem is írtam egy szóval sem hogy nincs különbség. Azt viszont igen, hogy nincs akkora eltérés, hogy megérje cserélni a hdmi2.1 támogatásért.
A mélyláda évről évre változott, ez is tény.800-as szériához nem volt közeli szerencsém, de jó tudni! Köszi az infót.
930nál a mély alapból gyengébb mint a 990-eknél, mindegy melyiket nézem. Már csak ez befolyásolja a hangot. (próbáld ki mélyláda nélkül, közép is alig lesz) Illetve emélkeim szerint 0.5"-el kissebbek a tweeterek a fő egységben, de ezt ki kéne túrni, a B szériánál voltak még szétszedős videok erről. A vas külsőre azóta nem változott egyiknél sem, ebből gondolom hogy a D-re is igaz ez az eltérés a hangszórók tekintetében.
Mégis azt tudom mondani, hogy végeredményben a felár nem éri meg mindenkinek.
Pénztárca, egyéni szükség és preferencia kérdése, hogy valakinek kell-e a nagyobb.
Jobb a térérzet, jobb a mély, több funkciója van. Ez mind mind plusz, de ugye kinek mi a fontos. Általános felhasználásra elég a 930. Ezért is jó hogy van miből válogatni. -
sakal83
addikt
válasz
freemanone #19810 üzenetére
Rokonsagban volt 990b 990cre csere.
Van kulonbseg hangzasban. Elegge athangoltak, tokeletesitettek. A vas kb nem valtozott erzesre.
A 800b kontra 800d kozott meg nagyobb a szoftveres valtozas hangban. Teljesen mas tonus. Nekem a b jobban tetszett, de ez izles kerdese. Parom falnak ment a dtol a b utan, de hozzaszokott a füle, amig megvolt
Mind a kettonel valtozott a melyhang ugyanabban a kornyezetben.
Talaltam tesztet a 930drol, amelyben leirjak h nincs nagy kulonbseg, de a cikkben vegig eleg sok kulonbsegrol irnak, es a vegen az arat is berakjak mint indok, ami elegge zavaro.
Attol tartok h a 930d es a 990d soundbar hangszoroi masok lehetnek, nem csak szamban ternek el. Ez a melyseget es magassag tobbletet is indokolhatja, de errol infot nem talaltam.
[ Szerkesztve ]
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19808 üzenetére
Ne is
mert még mindig nem érted, de leírom neked,hátha..
A Q990D fő funkciója a HDMI-k, amelyeket 2.1-esre frissítettek,Az egyik újdonság a játékhoz használható HDMI 2.1 portok, mindkét HDMI bemenet támogatja a 4K120Hz-et és a VRR-t és teljes mértékben támogatják a fejlett játékfunkciókat, mint például a 4K/120Hz , a VRR és az ALLM . És bár a Samsung tévéi nem támogatják a Dolby Vision-t, a sáv áthalad a Dolby Vision jelein, valamint a HLG , HDR10 és HDR10+ jeleken . Sok hangsávban egyáltalán nincs HDMI bemenet, mindössze egyetlen HDMI eARC porttal csatlakoztatható a TV-hez. Az a tény, hogy a Q990D két HDMI bemenettel rendelkezik, hatalmas bónusz , különösen azoknak a hardcore játékosoknak, akik korlátozott HDMI 2.1-es aljzattal rendelkező tévével rendelkeznek[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
Sámuel11 #19809 üzenetére
Megjöttünk a lényeghez. Lassan de biztosan megérted, hogy mind a TV mind a soundbar egy HDMI hub és ditto mindegy hogy melyiket használod.
Ha a TV-re kötöd a forrást (PC,PS5,Xbox - amiknál ugye ez lényegi funkció, Én PC-s vagyok), akkor audio delay lesz. Ha a soundbarra akkor pedig képi delay. Egyik sem jobb a másiknál. Szerencsére mindkettő elég minimális ahoz, hogy ne legyen zavaró.
Bekerült egy olyan funkció, ami brutálisan elkésett a piachoz képest.
Ha 2021-et írnánk baromi jó funkció lett volna, de jelenleg már redundáns feature és ha ez az egyetlen előnye, akkor ott vagyunk ahol a part szakad.Minden másban minimális az eltérés a 990b és a 990d között, nem éri meg váltani rá, ha van egy jó TV-d, ami gaminghez azért nem árt.
Ha nem hiszed, kötözgesd át és nézd meg saját magad.
Nézd csak, tudja a TV is amit írsz a hangot pedig szépen tovább küldi az SB-nek earc-on.Részemről ennek itt vége, nincs értelme tovább fűzni a szót.
[ Szerkesztve ]
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19808 üzenetére
Én értem te nem érted
. Parttalan vitatkozni ha tévék bemenetét értelmezed a HDMI 2.1-et, 4K-ra
, nem a hangprojektor bemenetét.Nem érted miről írnak, mitől jobb 4k @ 4:4:4 Max Refresh Rate 120Hz60Hz
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
Sámuel11 #19807 üzenetére
Ügyesen tudod linkelgetni az rtings-et, de érted is amit ott látsz?
Unlike last year's model, the Samsung Q990D supports 4k @ 120Hz, which is great if you use the bar as a hub between your Xbox or PlayStation console and your TV.
Amit nem vagy kötelező használni, mert enélkül is működik, ha a TV-t használod hub-nak.
A szélességi hangszórók továbbra sem dobnak akkorát a hangképen hogy megérje azoknak, akik nem játtszanak, avagy nem atmos filmet néznek. Mindenki másnak viszont igen.
[ Szerkesztve ]
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19806 üzenetére
hűha,látom kicsit vagy képbe [link] [link]
lényeg 5 hangszóró különbség és legfontosabb, hogy támogatja a HDMI 2.1-et, így 4K jeleket küldhet 120 Hz-en( Samsung HW-Q990D hangprojektoron keresztül!!!!), így remekül használható játékhoz[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
Sámuel11 #19805 üzenetére
HDMI 2.1 passthrough funkcióra gondolsz?
Ha van egy eArc képes TV akkor egész felesleges. Márpedig a 120hz képes TVken ez alap. Konzol a TVre, soundbar az eArc portba és máris van 4k120hz atmos mellett, mert az audio bypass/passthrough generációk óta adott TVknél. Szóval igen továbbra is a hangzás érdekel.
Abban miben jobb a szélességi hangszórókon és a nagyobb mélyen kívül? -
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19804 üzenetére
dehogy, leírtam a különbséget mibe jobb az újabb vagy nagyobb hangprojektor.látom neked ez nem tetszik.pedig ez tény."kergetni a képet"
ezek szerint nincs Ps5 konzolod ha lenne, értékelnéd ezt a funkciót
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
Sámuel11 #19803 üzenetére
Ami max akkor számít bármit is, ha a soundbaron akarod keresztül kergetni a képet. Nekem és még elég sokaknak erre nincs szükség. Hangzásban domborítsanak, de ülnek a babérjaikon.
Egészen idáig a 930 és a 990 volt összevetve részemről, de elkezdtél belekötni abba hogy kinek mi van, így leírtam. -
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19802 üzenetére
Q990B nekem is az volt előtte, HDMI 2.1 4K 120Hz de lehetne sorolni még ... azért nem kicsi különbség a Q990d javára. nem is erre hanem a Q930d összehasonlítására írtam amúgy ez sincs a kisebbe
[ Szerkesztve ]
-
freemanone
addikt
válasz
Sámuel11 #19801 üzenetére
Q990B van előttem, meg mellé egy JBL studio monitor szett is akad és nem jobb zenére a samuka. A C és a D alig változott hangzás terén, kvázi ugyanaz a bele, csak egy kicsit jobb a belső csillapítás a C-től, de ez nem sokat változtatott a hangképen. A mély tuningja más és software-esen minimálisan jobb lett. Hurrá hdmi 2.1 végre. A hátsók a B óta ugyanazok változatlanul. Majd az idei F széria hoz egy új mélyet, arra kíváncsi leszek, de az fő egységhez ott se nyúltak hozzá érdemben. Elvitte a fejlesztési keretet az eclipsa audio.
Volt több 5.1 rendszerem is, több soundbarom is. Sőt privát mozitermekben is jártam kiépített atmossal, de ha méregetés a cél akkor kiszálltam.[ Szerkesztve ]
-
Sámuel11
lelkes újonc
válasz
freemanone #19800 üzenetére
nekem van Samsung 990d és volt 5.1 rendszerem előtte . jobb a hangzása film,zene mindenben a Samsungnak. Kérdés neked van ilyen hangprojektorod?Ha nincs kár ezen tovább rugózni, hátsón is 1-1 plusz hangszóró is sokat dob, többiről nem beszélve. van különbség 5db hangszóró, nem kicsi eltérés
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest