Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szmtgp
tag
Mondjuk azt fel nem foghatom, hogy a BT miért kapcsol ki 15 perc után, ha AC-ról megy
Vagy legalább legyen opció a letiltására.... akkor nem görcsölnék kábelekkel (nem vagyok audiofil, csak picit szeretnék jobb hangot, ezért is az alsó polcon néztem, de hogy kb semmire sem jó önmagában.... na mindegy) -
válasz
Szmtgp
üzenetére
Mielőtt jobban belemerülnél a költekezésbe elsőként egy másik optikai kábelt szerezz, az a legolcsóbb próba.
Vagy vidd el a bart és a kábelt egy baráthoz/rokonhoz és ott is próbáljátok ki működik-e optikaival.“Lehet hogy a hdmi arc-ot felszabadítom és valami aux-os hdmi átalakítóval próbálkozom.
Vagy az is hülyeség ?
”
Nem hülyeség, de elötte próbálj végig minden mást. -
-
válasz
Szmtgp
üzenetére
Elsőként nézd meg a tv hang beállításainál, hogy lehet-e a digitális kimeneti formátumot állítani.
Lehet olyanon van amit a Xiaomi nem tud kezelni.
A CEC-et feleslegesen kapcsoltad be, annak a teljes neve HDMI-CEC, tehát csak ilyen csatlakozás esetén működik.A sokszínű component csatikkal semmire sem mész, az bemenet.
-
Szmtgp
tag
Sziasztok, van egy ue50mu6102 Samu Tv-m.
Beszereztem hozzá egy xiaomi 2.0 soundbart + optikai kábelt.
CEC bekapcsolva, audio kimenet optikaira állítva xiaomin a forrás optikai. Hang nulla.
Első kérdésem - mivel nincs másik kábelem, nem tudom ellenőrizni, hogy az jó-e- egyáltalán ez a kettő koimpatibilis-e egymással ? Nem találtam infót, hogy ne lenne.
Lehet-e más a hiba ?
Második kérdésem: bluetooth-al kapcsolódik, de a ez a nyomorult egy idő után kikapcsol, ha nem kap jelet. (ez ilyen ha jól tudom nem lehet meghackelni) Márpedig soxor nem a tv megy, hanem a rákötött noti, ahol gyakran nincs hang böngészés közben.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Hány perc hanghiány kell neki, hogy kikapcsoljon ?
Mert akkor ez így kuka nekem, mert optikain nincs hang, BT kikapcsol, s/PDIF nincs a TV-n.A soundbaron van Aux bemenet, a tv-n Component in van egy kék és egy zöld bemenet. Ezzel lehet kezdeni valamit ? Valami átalakító van ? (az összes HDMI foglalt,tehát olyan átalakító nem jó)
Ezek közül valamelyik jó?:
[link]
köszönöm -
Szmtgp
tag
Bocs téves
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Esetleg akkor egy USB-s külső 5.1-es adapter?
Ha ebbe csatlakoztatod jack kábellel a soundbart, akkor talán jobb hangot kapsz, mintha a sima sztereó fejhallgató kimenetbe csatlakoztatod a soundbart...
-
szarnyasdino
tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Pontosan így megy a mini pc-m. Display portról megy a monitor és hdmi semmiféle hangot nem adott..
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Fentebb már ki lett tárgyalva hdmi csak tvnél játszik a pc nem ad hangot neki.
Milyen PC ez? DisplayPort kimenet nincs a PC-n?
Mert akkor a monitor mehet a DP-ről, a soundbar meg kapja a hangot a HDMI kimeneten.
Nálam is így kap jelet a soundbar a PC HDMI kimenetéről.
-
dao02
csendes tag
válasz
szarnyasdino
üzenetére
"...hdmi csak tvnél játszik a pc nem ad hangot neki"
Nekem egy Samsung HW Q600A van hdmi-vel kötve egy Lenovo laptop és a monior közé, és működik, van hang. -
szarnyasdino
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Fentebb már ki lett tárgyalva hdmi csak tvnél játszik a pc nem ad hangot neki. Szóval marad a kábel. Akkor megveszem ,köszi
-
freemanone
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Ha van egy felesleges hdmi port, akkor arra kéne rádugni, és azt kiválasztani hangeszköznek.
Ha nincs, akkor marad az aux, amivel annyi a hátrányod, hogy nem tudja dekódolni az atmos és egyéb tartalmakat, de sima stereo hangod lesz rajta. A kinézett kábel pedig tökéletes választás ebben a felállásban. -
szarnyasdino
tag
válasz
freemanone
üzenetére
Ezért kérdeztem ,mert én nem értek hozzá.
PC-n sima 3.5-ös jack csati van amin a szokásos "fejhalgató jel" van. A soundbaron pedig AUX felirat lyuk van neki.. (Sound baron van még egy optical feliratú csati is de a pc-n ilyen nincs)
TCL S45HE amiről szó van
-
freemanone
addikt
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Attól függ... elég ritkán van jack input soundbarokon. Ha van rajta ilyen, akkor simán jó.
Egyébként optikával vagy hdmi-vel érdemes inkább öszekötni őket.
Jack kábellel csak analóg stereo jelet kapna a soundbar.
Milyen barról van szó? -
szarnyasdino
tag
Ez a "mezei" kábel jó egy pc soundbar összekötéshez?
Vagy kell valami extrább? -
kentucky
őstag
Sziasztok! Valakinek nincs egy pár eladó Samsung SWA-9200S hangsugárzója? Sajnos már nem gyártják, és ez az egyetlen S60D-vel kompatibilis modell.
-
Sziasztok! Korábban ajánlották itt a fórumban ezt az állványt (hátsó) hangszórókhoz. Most akciós a német Amazonon.

-
Volband
tag
válasz
Flayer
üzenetére
Pedig még én is beszéltem geminivel, de efelett átsiklottam, hogy eredeti nyelven adja csak ki általábon az atmost. Így már kiírja a soundbar is, köszi!
Még szoknom kell a hangerőket meg a hangkiemelést. Utóbbival mintha minden jobban hangzana kicsit, de zenénél igyekszem elkerülni egyelőre.
-
Volband
tag
Megjött a q600f, de kicsit összezavart. A kijelzőjén TV eARC van, a tcl 845-ös tévémnél viszont csak ARC van a hangkimenet beállításokban, nem eARC.
Dobozban lévő kábelt dugtam a tv eARC kimenetébe - 60 hzes, ha ez számít. eARC támogatás be van kapcsolva, digitális hangkimenet hdmi jeltovábbításon (de auton is néztem).
Hiába játszok le netflixen dolby vision-atmos tartalmat, csak a dolby visiont ismeri fel, az atmost pedig nem írja ki a soundbarom. Nem teljesen értem.
Egyedül az áramtalanítást nem próbáltam még a tcl topikban javasoltakból.
-
coccolino
aktív tag
Q900H várható itthon szerintetek?
-
demmer123
őstag
q600f megéri még vásárolni?
-
tibbike01
addikt
válasz
freemanone
üzenetére
"ha jobb áron tudsz JBL-t vedd inkább azt."
Nem tud jobb áron venni. Ugyanannyiért tudja megvenni mindkettőt.
De a Samu 120-150ezer körül apróron/fb-on biztosan nem nézte.
De vegye a JBL-t és írjon véleményt!
-
freemanone
addikt
válasz
Lessmessino
üzenetére
Pontosan ahogy mondod, szövegértés nem megy mindenkinek a samsung ködben.
-
marquuard
veterán
válasz
freemanone
üzenetére
Azonos áron tudok most hozzájutni. Akkor JBL lesz.

-
marquuard
veterán
Sziasztok, elég sok tesztet olvastam/láttam a Samsung HW-Q800F-ről. Azonban tudnék jó áron venni JBL Bar 500MK2-t is, viszont erről elég kevés tesztet találtam. Összehasonlítható ez a két bar egymással, vagy eltérő kategória?
-
pistabyte
tag
Ultimea F40 tulajként én elégedett vagyok a Soundbarral.
Ezért az árért 60-70 ezer ft, nincs más márka ami 5.1.2 soundbart árusitana.
Nem recseg,nem ropog, nyilván nem egy 500 ezer ft-os prémium, bár az X100 típus az már az lesz THX minősítéssel!
Már a mai világban a kínai nem gagyi ezt tudomásul kell venni ! Ár érték/értékben nincs más alternatíva. -
tibbike01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Oke! Ámen!
Szerintem én is veszek egyet. -
válasz
tibbike01
üzenetére
Keress rá az Ultimea kifejezésre itt a fórumban. 135 hsz van róla (ezzel együtt), abból kb 100 hsz-ben a tulajok teljesen elégedettek vele.
A többi hsz fele a tiéd, pedig még nem is hallottál ilyen soundbart, de azért teli hangerővel fikázod
Mindössze 1-2 tulajnak romlott el, volt akinek intézték a garanciát, persze volt olyan is, aki inkább kidobta, hogy itt elmondhassa, hogy sz@r az Ultimea
A tulajok a pénzükért pont azt kapják, amire számíthatnak, közepes minőséget, de megfizethető, alacsony áron
-
baandii
senior tag
Köszi, megtaláltam a hozzá szólásodat ahol a képek vannak de azokból a kivágott képrészletekből nekem nem egyértelmű hogy mit is kéne bekapcsolni.
Tudnál segíteni benne hogy mit mit kell beállítani? Előre is köszönöm a segítséged! 🙏🏼Nekem így van most a beállítás a CEC-nél

-
baandii
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy TCL S55H soundbar-t amit eARC-on csatlakoztattam a tv-hez (TCL C8K).
A gondom az lenne hogy a tv távirányítójával némítani tudom a soundbart de hangerőt nem tudom szabályozni...mi lehet a gond? Van vkinek vmi ötlete? -
Atmost nem tud (szerintem azért ilyen olcsó, mert nem vették meg hozzá a liszenszet).
Gari amúgy is csak névlegesen van ezekre, itthon nem szervizelik a kintről vett dolgokat. Ha itthon veszed, akkor van rá garancia, de itthon 20-25 eft-al dtágább.
Nem tudom, hogy az olvtársnak milyen Ultimea soundbarja volt, a D60/70/80/80Boom sorozatoknak mind a mélynyomóját, mind a központi egységét minimális roncsolással szét lehet szedni.
(A minimális roncsolás azt jelenti, hogy a center hátulján van egy matrica, azt kell leszedni, vagy kilyukasztani az alatta lévő két csavar kiszedéséhez.)
-
jeni
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A D70 egységen hol van feltűntetve,hogy milyen formátumban dolgozik?
Se Dolby se Atmos felíratot nem látok a dobozán.
A weboldalon csak annyit írnak,hogy: ULTIMEA SurroundX
7.1 csatornás surround hangrendszer.Az 1+1 év gari nem sok.
szarnyasdino
Nem vitás bármi elromolhat,ezek szerint nem egy megbizható darab és maszek alapon sem lehetne javítani roncsolás nélkül? -
Voice24
őstag
-
szarnyasdino
tag
válasz
tibbike01
üzenetére
Nekem volt ultimea cucc 1.5 év után halott mivel nem itthon mentem kukába végezte ... amit már láttam olcsóbban refurbisedként is... és ekkor elgondolkodtam hogy egy szétszedhetetlen kb nyűanyag tömör zárt cuccot hogy refurbisoltak
Pedig szétkaptam volna enyémet is hátha csak egy kondi adta meg magát de nem lehet "megbontani" -
tibbike01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Keressetek rá az Ultimea szóra itt a forumon.

Igen csak a Samsung és a Merci!

Rajtam nem kell meglepődni, én jót akarok.
-
Rathrol
senior tag
Samsung HW-B650F nah jó 66ezer ft újonnan szállítással együtt megrendeltem, szerintem jobbat Ti sem tudtok ennél, Köszi mindenkinek, főleg a chatGPT!
-
Voice24
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ne lepődj meg, tibbike01 fórumtárs azt a szót nem ismeri, hogy ár/érték arány, és márkában is csak Samsung és Mercedes jöhet nála szóba, minden más sz@r.
-
jeni
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az Emagon is látom ezt kirakva.
-
-
tibbike01
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ne máár!
-
válasz
Volband
üzenetére
Nézz rá az Ultimea Poseidon D70 soundbarra
67 eFt-ért házhoz szállítva megkapod, 7.1 csatornás, kisebb szobába ideális. Egyetlen gondom van vele, hogy kicsit kevés a basszusa, de az nálad pont nem hátrány.
Én egy 28 nm-es szobában használom, ott már kevés volt a basszus, de rásegítettem egy plusz mélynyomóval, így már elég dögös hangja van
-
Rathrol
senior tag
TCL Tv-hez (55C765) kinéztem hangprojektort 3 csatornásat, leginkább játszani szoktam Xbox series konzolon. 90ezer ft alatt nézelődök és az alábbiakat találtam jónak:
-Samsung HW-B650F
-Hiesene Hs3100
-LG S60TUltimea hangprojektorokat kerülném!
Esetleg más jobb alternatívát tudtok, illetve használtan nem szeretném megvenni.
-
atees
őstag
Mondanatok egy igazán élvezetes csaladi filmet a q800hoz?
-
válasz
tibbike01
üzenetére
Mert nincs hangszóró az új monitorban (előző elhalálozott)
Előzőben volt, jó vacak persze. Hangzáshoz ott van a fejhallgató, kis hangfalaknak sincs hely...Van valami köztes ami nem két 25+ centi magas hangfal (avagy hallgatok én a jó szóra ha elfér, tetőtér és szűk asztal a színhely)?
Köszönöm a tanácsokat. -
tibbike01
addikt
válasz
Tom1939
üzenetére
De miért akarsz sourbart pc-hez?
Soundbar: filmek/tv adások többcsatornás hangjait hivatott hdmi kábelen keresztül térhatást keltve, szórakoztató módon előadni.
Pc hangfal: 2.0 hangot próbálja a realisztikus módon visszadni, mindenféle térhatás keltés, szoftveres belenyúlás, beszédkiemelés...stb nélkül. Mivel te jacket említettél, ott csak 2.0 sztereo lehet. Eszedbe ne jusson soundbart venni.
-
Sziasztok! Mi most a legegyszerűbb soundbar amit már érdemes megvenni? Jack bemenet jó lenne, és saját tápellátás kicsi mérettel. A gép bluetoothja vacak, minden vezetékes ezen a gépen és hely sincs sok (kb a beépített hangszóró helyett lenne, az új monitorban nincs). Inkább hely és adottság függő mint ár (de ha már gyengécske lesz ne legyen drága
). Köszönöm! -
Volband
tag
Bocs a spamért, de itt most csak 95 000 Ft. Jó értékelések, ráadásul egy barátom már pont rendelt innét valamit, és jó tapasztalatai voltak.
Mivel 100%-ig nem bízom bennük, ezért kártyával fizettem előre. Ha netán baj lenne, esetleg a 14 napon belüli elállás esetén vágnak be a durcit, akkor sokkal egyszerűbb banki chargebackkel megoldani az egészet, mint velük vitatkozni. Nektek is ezt javaslom, ha óvatosak szeretnétek lenni, hiába hangzik biztonságosabbnak a készpénzes utánfizetés.
-
Volband
tag
Sziasztok,
Újból elgondolkodtam, hogy lenne-e értelme egy hangprojektornak a tcl c845, 55 colos tv mellé. A szoba elég kicsi, 2 méterre ülünk a tv-től, belmagasság pedig olyan 2,5 méter. Bömböltetni nem szoktam, mert panel, szóval mélynyomó is csak olyan kellene, ami nem rezegteti meg a szomszéd összes porcikáját.
A TV-ben már alapból 2.1. szól, tehát doboz hangja nincs, de a beszéd, főleg a nem szinkronos, sokszor elveszik a mixben.
Max 100-ig mennék, viszont nem tudom, hogy a 40-60 ezres soundbarok nyújtanának-e annyival többet, mint az alap 2.1. Nézegettem pl. a TCL S55HE, mert hát saját márka és nem túl drága, de nem volt biztató, hogy at bizonygatták a kommentekben, hogy náluk amúgy nem csúszik a hang... azért ilyenen ne kelljen izgulnom.
Szerintetek érdemes lehet beruházni valamelyikre, vagy ilyen lakásban overkill lenne?
Szerk.: az kimaradt, hogy xboxozáshoz és streamingre lenne használva, zenére és mezei tvre nem igazán.
-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ha csak ennyi az igény Hisense Hs2000. Van benne mély is, ár érték arányban jó. Először azt vettem, hogy a tévé hangzása jobb legyen aztán ment a telekre, most egy Ultimea van.
-
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Vagy ha kicsit jobb hangot akarsz akkor jack, vagy oktikai (ha van a gépen, vagy veszel hdmi-optikai átalakítót, esetleg olyan hangkártyát amin van optikai kimenet).
-
jeni
félisten
válasz
szarnyasdino
üzenetére
Én egy TCL-vel összedugva (azt se mindegy melyikre dugod be) HDMi kábellel összekötve ad hangot.
Ezt ki is írja és a beállításoknál kell állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370A i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Lenovo gamer laptop bazár - friss lista (2026.04.01)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
”

Mindössze 1-2 tulajnak romlott el, volt akinek intézték a garanciát, persze volt olyan is, aki inkább kidobta, hogy itt elmondhassa, hogy sz@r az Ultimea

Pedig szétkaptam volna enyémet is hátha csak egy kondi adta meg magát de nem lehet "megbontani"
így azt skippelném. Elvileg a 650F a legjobb választás a trioból