Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
▼▼▼ Sportórák, okosórák, okoskarkötők topik összefoglaló ▼▼▼
A további hasznos tudnivalókért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!
Utolsó frissítés: 2026. április
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk a számodra legmegfelelőbb smartwatch kiválasztásában, a hozzászólásod mindenképpen tartalmazza az alábbi kérdésekre a választ:
■ Mekkora legyen a számlap? Kerek vagy szögletes?
■ Mennyi pénzt szánsz rá? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
■ Milyen telefonnal használnád?
■ NFC fizetésre is használnád?
--
Vérnyomásmérés, EKG
Huawei Watch D2: vérnyomásmérés óraszíjba épített felfújható mandzsettával
Apple Watchok, Samsung Galaxy Watchok, Garmin Venu/Fenix/Epix, Fitbit Charge 6, : szenzoros mérés (PPG, fotopletizmográfia), ezek megbízhatóságáról, pontosságáról azonban megoszlanak a vélemények.
--
NFC fizetés
Az NFC okosórás fizetéshez NFC-képes okosórára van szükség, amely támogatja a mobilfizetési szolgáltatókat, jelenleg ezek elérhetőek Magyarországon:
Apple Wallet/Pay
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Garmin Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP, Revolut, Wise
Google Wallet/Pay (Fitbit)
CIB, Curve, Erste, Gránit, K&H, MagNet, MBH, OTP, Raiffeisen, Revolut, UniCredit, Wise
Xiaomi Pay
Curve, Erste, Gránit, K&H, OTP
Zepp Pay (Amazfit) (csak Amazfit Balance 2 és Active 2)
Curve, K&H
ÚJ! Huawei Pay
2026 áprilisa óta a Curve működik egyes Huawei órákon. (GT6, GT5, FIT4, GT Runner 2, Watch5, Ultimate2)
Nem működik Magyarországon:
Samsung Wallet (korábban Samsung Pay), de a Samsung órákon Wear OS fut, így a Google fizetés működik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Alvásnál szerkeszt, beállítod amikor lefeküdtél.
Ha nehezen alszol el, vagy felkelsz pl gyerekhez az első 1-2 órában, sokszor úgy értékeli hogy te ott még nem aludtál. Mert ugye ez haosnlít arra, mintha pl tv előtt punynadtál volna, majd bekóricálsz utána az ágyba.
100%os megoldás nincs, de ezért van szerkesztés opció.stuka20: Megnyomja a tevékenység indító (jobb felső) gombot (véletlenül), ami után ha nem indítod el, energiatakarékosba kapcsol, hogy ne küzdjön a gps pozícióért feleslegesen.
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Új okosórát nézegetek anyukámnak a garmin helyett (folyton energiatartalékos módba teszi magát és nem jövök rá miért, idegesítő). Iphone 16 pro-ja van, ezért apple órákat nézegettem elsőkörben, hogy közelebb legyen az ökoszisztémájához, de az akku üzemidejük egy vicc. 18 órát bír ki? Nevetséges. Nem igen találtam olyan órát, ami nagyon jól el van az iphone mellett, kivétel a garmin
. De akkor már megint garmin lesz. Mondjuk ott van a watch 11, ami talán kibírja 2 napig, de nem vagyok benne biztos. Azon az áron akár már egy venu 4 is kijön, hasonló tudással és jobb üzemidővel. Na de ha az is energiatartalékos üzemmód körforgásba esik, akkor megőrülök.Tehát a kérdésem, hogy mit ajánlanátok ti?
Okosóra kell és nem sportóra. Mutassa az értesítéseket, esetleg a képeket is, lássa ki hívja, fel tudja venni, legyen kényelmes. Pontos alvásfigyelés, pulzusmérés.
Előre is köszönöm szépen, ha tudtok segíteni a választásban!Egyébként a mostani az egy "Garmin Venu Sq 2 Music Ivory/Peach Gold" (3 éves)
-
FR33
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek akarok egy okosórát amit edzéshez is sokat használ.
Eddig ami volt de meghalt az akksija: amazfit GTS3
Mit ajánlotok 50-60-70k-ig?
-
arcitec
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Állítsd be A Connect App-ban a "Lefekvés ideje" és az "Ébredés ideje" . A Fenix 6X Pro még nem volt hasonló problémám. Ellenben az lehet, hogy nem találta egyik "alvási idődet" sem kielégítőnek.... Az AI nem feltétlen mond mindig jót, megjegyzem ha sejthető hogy elavult infót szedett elő utasítani kell, hogy ásson mélyebbre stb stb ...
-
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Megkérdeztem Copilotot, lényeg, hogy szerinte ez Garmin specialitás. Nem lettem tőle boldog. Az alvásfókuszra is csak kikapcsolt meg bekapcsolt állapot van, nincs automatikus. Nappal a bekapcsolt a gagyi, éjjel meg a kikapcsolt mérhet hülyeségeket. Kézzel meg tuti nem kapcsolgatom minden este. Végül is 21-ik század, normális, hogy sok pénzért is bizonytalan egy eszköz működése.
-
vaakuum
addikt
Help pls! Vivoactive 6, kb. egy hónapja van meg.
Tegnep kimerítő edzésem volt, ezért este 10 körül lefeküdtem aludni. Felébredtem 0:28 kor, elmentem WC-re , majd vettem be melatonint és visszafeküdtem. Nem aludtam el azonnal, de végül csak sikerült. Ma reggel kíváncsiságból nézem az óra mit mond a pihenésre, és szerinte 0:59-től aludtam egy 5 óra 51 perces hosszt, ami rossz és nem pihentető, stb. Mit kell beállítani ahhoz, hogy egyben kezelje az éjszakát? Ez nekem azért fura, mert a 8+ éves gagyi huawei band karkötőm is tudta, hogy nem naptári dátum szerint nézte az alvást, hanem éjszakára (ha valamiért este 8-kor feküdtem le, akkor 20 órától számolt). De egyébként ha naptárra nézi, akkor is kellene 0 óra és 0:28 közötti szakaszt beszámolnia.
Hogy lehet felokosítani ezt a kütyüt? -
tutis
addikt
mondjuk ez a fizetés is elég érdekes, kurva lassú folyamat, valamelyik terminál el se fogadja a curve általi kártyát, nem támogatott kártyát ír, holott sima visa van hozzáadva, szóval ez max ilyen mentsvár lehetőség ha a telefon nagyon nincs kéznél.. telefon 1mp, óra meg 10-20 mp is kb, azaz míg fizetsz vele...egy hosszú sorban ez kínos..
-
flash-
veterán
Egyébként tudja valaki hogy pl az alzánál vett Amazfit óránál a kiterjesztett garancia vonatkozik arra is hogy ha az okosóra akksija kezd már nagyon gyorsan merülni?
vilmose33:köszönöm.
-
flash-
veterán
sziasztok!
Tudtok olyat aki cserél okosórákban akksit és megbízható?
Egy Amazfit gts3-ról lenne szó -
tutis
addikt
válasz
Samanbacsii
üzenetére
szia, elvileg igen, pin kód létrehozás után működött, de csak 1x fizettem vele, és mintha kellett volna pin kód a curve előtt. de pont nem szeretnék pin kódot bepögyögni fizetés előtt, de még tesztelem, mert majdnem megint megakadtam a pénztárnál, de 1xcsak sikerült vele fizetni
-
Samanbacsii
őstag
A huawei watch gt, ultimate nél a viber messenger üzenetek is megjelennek? Írásban (diktálva, magyarul) lehetséges válaszolni?
Azért azok az órák rohadt jól néznek ki...
-
tutis
addikt
valaki leírná részletesen a huwaei gt6 esetén hogyan kell fizeni curve-el? mivel elméletem szerint mindent megcsináltam, de 3 helyen is bénázva a pénztárnál percekig nem sikerült fizetni.
Curve app letöltve telefonra, ott a debit visa kártya hozzáadva. "Card ready to use"
curve app órára letöltve. nfc kapcsolat részen curve play kiválasztva.
mivel most megnéztem, kért még pin kód beállítást a curve, ezt most telefonon megtettem.
itt van két kérdés:a készülék feloldása szükséges: ezt ki kell-e választani
fizető alkalmazás: ide kell-e pipa
ezek után további kérdés, hogy meg kell-e nyitni a curve appot az órán a fizetéshez?
pin beállítása után remélem nem fog kérni pin kódot a fizetésnél ugye? -
vilmose33
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Jó, kollégámnál fordítva telefon Samsung, karkötő Honor,le-le dobálta. Honor-Huawei-t néz szerintem, nagyon dicsérik a mérési pontoságukat.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Közben rájöttem elegendő a karkötő mivel csak sportoláshoz használnám, telefon mindig nálam. Ebben az esetben mennyire fontos, hogy a telefon és a karkötő ugyanaz a gyártó legyen? Honor telefonhoz mennyire "passzol" a Huawei karkötő?
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok! Honor-magic6 pro hoz szeretnék sportolashoz (görkori) eszközt, lehet watch vagy band, 100e felett is lehet, eszközről telefonálás, üzenet fogadás fontos, Viber, messenger, ha lehet diktalassal válaszolni még jobb (leírja a választ), nfc előny... Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
abes
csendes tag
válasz
vilmose33
üzenetére
Köszönöm a tippet, de ők sajnos nem vállalják.
"
Köszönjük megtisztelő érdeklődését.
Sajnálatos módon ennél a készüléknél nem vállaljuk az akkumulátor cseréjét, ugyanis a készülék a kijelző felől nyílik és az könnyen törhet. Vannak szervizek akik ezt vállalják, de mi sajnos nem.
Nagyon sajnáljuk.
Reméljük egy legközelebbi alkalommal a segítségére lehetünk.
Köszönjük megkeresését. " -
vilmose33
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Gratulálok hozzá.
10 eszközt tud maximálisan, a bluetooth tudna végtelent,de a hardver miatt természetesen le van korlátozva.
Szerintem-nekem elég jó a hangszórója illetve hangos is.
Nagyon meg vagyok elégedve vele,de azért fent tartom az előző véleményem ne hagyatkozatok rá,mérjétek felkarossal is, sok helyen írják,nem az igazi a csuklón mért vérnyomás eredmény. -
Marci112233
addikt
válasz
vilmose33
üzenetére
Ma jött meg az UlTRA. Megcsináltuk az alap dolgokat amik első beüzemeléskor kell, mert addig életre sem kelt az óra, a telefonra is kellett pár alkalmazás, illetve ami már fent volt frissíteni kellet. Ezután elő a felkaros vérnyomásmérő, mert ugye 3 lépcsőben lehet kalibrálni az órát, és meglepő, de nagyon közeli értékeket mér az óra mint a felkaros mérő.
Így arra így tökéletes hogy jelezze ha gond volna.
Egyenlőre tanulása megy még, így nem megy rajta minden funkció, és délután mikor utoljára láttam akkor 68%-on volt az akksija, de első bekapcsolás után 78-on volt.
Hangszóróját még nem teszteltük, hogy amolyan kihangosítóként milyen lehet, az még várat magára. Ennek oka hogy a gépben BT-n keresztül van kapcsolat a rádiós kihangosítóval, de ha jól tudom a teló egyezerre 1 BT kapcsolatot kezel csak. -
abes
csendes tag
Üdv.
Adott 2 db Amazfit BIP (talán az egyik S verzió), az akku sok év után feladta.
Tudtok helyet ahol akku cserét vállalnak?Új eszközre cserélni nem szeretnénk, élveznénk tovább a trans-reflective kijelzőjét.
-
sutiand
tag
Hétvégén telepítettem fel a Huawei watch Fit 4-re a Curve Pay alkalmazást.
Azóta több helyen is sikerrel fizettem vele. Nekem fizetés előtt mindig kérte az óra a PIN kódot. Állítólag telefon nélkül -csak az óra - is megy a fizetés, ezt még nem próbáltam. -
Kbali
nagyúr
válasz
captainnemo
üzenetére
Amennyire tudom, nagyon kevesen. Több bank is kínálja, de kevés Xiaomi eszközön érhető el a lehetőség, ráadásul a Xiaomi nem is vitte végig minden kártyatársasággal a certifikációt, így van ahol Visa, van ahol Mastercard (vagy mindkettő), amivel működik.
-
captainnemo
senior tag
Amúgy használt valaki xiaomi pay-t? Erstes vagyok.
Google wallet-em van, nem tudom használni, de kíváncsi vagyok. -
Kbali
nagyúr
-
Dr.NX
Topikgazda
Más nem próbálta a Huawei-Curve fizetést?
Most már a hivatalos Curve oldal is írja:
https://help.curve.com/en_gb/huawei-wearables-powered-by-curve-rJy0BLEFbx#AvailabilityHow do I set up my Huawei Wearable with Curve?
On your phone:
Open Huawei Wallet, select Pay with Curve Pay, and follow the on-screen steps.
On your watch:
Pair your watch with your mobile phone (Huawei, Android, or iOS). Install the Curve Pay app on your watch and enable it in the Curve Pay mobile app (Wearables Applet). Once set up, you can tap and pay directly from your wrist without carrying your phone.
Availability
Curve Pay on Huawei wearables is currently available in the United Kingdom, Denmark, Finland, France, Germany, Italy, Norway, Spain, Sweden, Poland, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czechia, Estonia, Greece, Hungary, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Iceland, and Liechtenstein.
Eligibility
Curve Pay works on supported Huawei Watch models with NFC. Availability may vary by model and region.
Huawei Watch payments with Curve Pay also work when paired with both iOS and Android devices using the Huawei Health app.
Curve Pay is available on the following Watch models:
GT6
GT5
FIT4
GT Runner 2
Watch5
Ultimate2 -
MC Pite
veterán
Ha még a térképes, útvonalszerkesztős progrmajaikat is hozzávesszük, külön képesítés kellene ahhoz
. Tegnap 20 perc volt mire rájöttem hogy lesz egy gpx trackből basecamp-el útvonal (mert nyomvonalnak veszi), és azt hogy tudom szerkeszteni úgy ahogy szeretném
. Másodjára már 2 perc lett, az igaz
.Az elmúlt években van javulás, az elmúlt hetekben is történt pár finomitás (anddroidon) a connectben, de még lehetne ésszerüsíteni szerintem.
-
MC Pite
veterán
Keress a factory resetre, vagy nyomd fél oercig a bekapcs gombot.
Connect IQ csak az órára való appokat kezeli.
Express nem kell (csak ha pc-re dugod sw vagy térkép frissítés miatt).
Connect a telefonos társalkalmazás - van amiket lehet innen is állítani, egyes alap és tevékenységbeállításokat, de ébresztőket, riasztásokat az órán.
Itt nem annyi opció van mint egy karkötőn, és nem annyi a sw frissítés, új funkció sem (ma reggel is jött lányom Instinct 2S-ére frissítés, lassan harmadával hosszabb a manuálja mint 2022-es megjelenésekor). -
-
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Vivoactive 6 lett végül, most ismerkedek a mobilos szoftverével. Elég zagyvának tűnik. A Garminconnect és a ConnectIQ mire való? miért van két alkalmazás hozzá? Ami fura, hogy nem találok egyikben sem ébresztési beállítási lehetőséget. az okoskarkötőn mindent a mobilon lehetett beállítani.
Ráadásul azt írja a GarminIQ-ban, hogy frissíteni kell a vivoactive 6 készüléket a GarminExpress alkalmazásban. Ez egy harmadik alkalmazás?
-
simico
aktív tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Semmi gond nincs a Fit 3-mal Android 16-on
Nem kell elhinni minden baromságot amit egyetlen termékértékelésben olvas az ember... -
vilmose33
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Valamit félre értettél. Ők találták,és erre reagálva írtam,hogy kevés az üzemidő szerintem nekik illetve ajánlottam,hogy nézék meg a Garmin és Huawei kinálatát. Amazfitet is írtam,de azokat nem ismerem-használtam.
-
energomatt
őstag
válasz
vilmose33
üzenetére
Minél hosszabb üzemidejü órát keres és képes vagy ilyet ajánlani , csak azért mert neked ilyen van? Rengeteg fajta óra van amivel a tulajdonosuk elégedett ezen kívül is. Az Amazfit órák általában 2-3 hetet bírnak egy töltéssel . Persze a kérdés feltevése is olyan, hogyha ezt pont nem is illik ajánlani ami neked van, túl sokféle szóba jöhetne.
-
vilmose33
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nem akarlak elbeszélni róla,mivel nekem is ez van
Ez olyan mintha egy komplett telefon lenne a csuklón, persze nem rossz az egészség követése, de nem kiemelkedő sem. Ha minden megy akkor max 2-3 nap az üzemideje. Szerintem ha magasabb a kerett nézetek rá egy Garminra illetve Huaweire. Sokkal jobb üzemidők vannak.
Ha mégis ez mellett maradtok. Akkor néz be a Samsung kuponos topicba, mennyire lehet lekuponozni a gyári oldalon. -
Marci112233
addikt
válasz
vilmose33
üzenetére
Az igazság hogy olcsóbbat akartunk elsőnek, de belebújva a témába, rájöttünk hogy inkább többért egy olyat amivel nem lesz sok szívás később mert valami nincs benne ami jó lenne.
A bolt értékelési nem rosszak többségében ha jól néztem, csak pár apró dolog, mint nem azonnali visszaigazoló email, nem ingyenes szállítási díj 100k fölött, illetve hosszabb szállítási idő, de mást nem nagyon találtam, igaz nem olvastam végig minden hozzászólást, de az összegzőben többségben a kiváló értékelés, és ugye a 14 napos elállás meg kell legyen ha mégsem válna be.
-
vilmose33
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Nekem is ez van. 2-4 nap az üzemideje. Wear os oprendszerü és a 7-es szenzorai vannak benne. Nem mertem ajánlani ,mert azt gondoltam kisebb tudású is elég illetve árban is többszöröse,illetve az üzemidő harmada-negyede egy okoskarkötönek.
Nem ismerem a boltot. Én hivatalos helyről vagy itt az apron, garanciálisat vennék kereskedöktől. Ha tényleg ezt veszitek.
Fit 3 -at azért kérdezd meg a topicjában,sokáig szokta a Samsung támogatni az eszközeit
Közben beleolvastam, szerintem bőven pár évig támogatott lesz. -
Marci112233
addikt
-
vilmose33
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Az is jó amit kinézet apukád, főleg ,hogy Samsung telefonja van. Vizálóságott és pulzus mérést már mindegyik okoskarkötö tudja valamilyen színten. Ajánlanám még ,hogy nézetek rá a Honor karkötőire, teszteken nagyon jó mérési eredményeik vannak. Xiaomik se rosszak. Amazfitt-et nem ismerem.
Ami tuti az a Garmin,de ebben az árban nem hiszem ,hogy kaptok újjan.
Meg az Apple watch de az nem kompatibilis androiddal csak Iphone-nal és kevés az üzemideje!!
Ha lehet online rendeld,ha esetleg nem tetszik vissza lehessen küldeni. -
Marci112233
addikt
-
vilmose33
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Helló!
Sajnos még nem tart ott a vérnyomásmérő szenzor, hogy ki tudjon váltani egy felkaros vérnyomásmérőt stb.-t.
Legjobb talán a Huawei D1-2 ,a szíja felfújható,de a tesztek alapján,főleg apukád esetében, nem 100%-os még az sem. Én nem tudok amit mernék ajánlani.
Jó egészséget-gyógyulást. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
tibi03
üzenetére
Na, ez érdekes hír, várjuk a beszámolókat!
https://www.huaweicentral.com/huawei-brings-curve-pay-payment-features-to-more-smartwatches/
After introducing the Curve Pay features to the Huawei Watch GT Runner 2, the company is now pushing it to more smartwatches. These are as follows:
Compatible Smartwatches
Watch GT Runner 2
Watch GT 6
Watch GT 6 Pro
Watch GT 5
Watch GT 5 Pro
Watch Ultimate 2
Watch 5
Watch Fit 4 series -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Faternak kéne egy okosóra egy Samsung Galaxy A13 4G mellé. Röviden jó lenne ha vérnyomást és ilyesmit mérne, mivel nemrég esett át egy szívműtéten.
Ára max olyan 50-60, de ha ebben az árban nincs akkor is kérnék konkrét ajánlatokat. Ezt nézte ő ki, de ahogy olvasom az újabb androiddal nem megy, nem is tud csak pulzust mérni, és neki pont minap frissült az android rendszere is, így ezt máris kizárnám.
Illetve a minél hosszabb üzemidő nem hátrány, sőt minél több annál jobb. -
tibi03
csendes tag
Huawei watch-ra megérkezett a curve pay, hozza lehet rendelni az itthoni bankkártyákat is. Még nem próbáltam élesbe, de elvileg működik az nfc-s fizetés
-
mufflika
tag
SziasztokHuawei watch 6 gt m van. Kikapcsoltam az értesitéseket, de ha hívnak akkor is rezeg az óra és jezi, ezt nem akarom. Mit kell még beállitani?

-
-
MC Pite
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Bocs, de akkor te másról beszélsz, hogy az érintő jobb be sokkal jobban - hisz azt mondják/mondjuk, hogy az 5 gombos vonal ami pöpec, a többi kompromisszumos.
Volt tapis 5 gombos garminom is több, de szintén nem hiányzott az érintés. A gomb gyorsabb, és mindig működik, ráadásul gyorsabb, főleg a billentyűkombókkal.
-
captainnemo
senior tag
Wear os specifikus kérdés.
Én szeretek az óráról hívást kezdeményezni. Az egy alap eset nálam a kezemen az óra, a zsebemben a telefon, a fülemben a füles (állandóan hallgatok valamit). Ebben az esetben ha telefonálok, akkor az óráról indítom. Az óra rendelkezik mikrofonnal, ami előny, ha mondjuk a telefon el van téve, és gyorsan beszélni akarok megtehetem órával. Viszont ebben az esetben is, a fülest akarom használni. A hívás fogadás ok, mert a fülesen elvégzem, és akkor a hang oda rendelődik. Viszont, ha hívást akarok kezdeményezni, és órát használom, akkor a rendszer az órához rendeli a hangot. Azaz két vagy több párhuzamosan csatlakozó, mikrofon szolgáltatást adó bluetooth eszköz közül, a rendszer a kezdeményezőt választja. Ez amúgy logikus, de én preferálnám a fülest. Jó lenne prioritás a csatlakozott eszközök között. Találtam erre telefonos appot, de nem működik jól. Most emiatt az óra bluetooth kapcsolatán, tiltottam a hangot és minden jól működik. Viszont emiatt elvesztettem azt az órával tudjak telefonálni, ami ha nincs füles, adott esetben jó lehet.
A fentire egy olyan megoldás lenne jó, ami a garmin alatt a handsfree app volt, amivel a telefont tudom hívásra utasítani, és nem az órán lévő telefon appot használom.
-
Something_
őstag
Sziasztok.
Xiaomi Smart Band 10-hez keresek olyan appot, ami nem csak 30 percben lévő min, max és átlag pulzust mutatja, hanem az órán beállítható 1 perces pulzusmérést is mutatja.
Létezik ilyen alkalmazás? -
vilmose33
őstag
Akciós a Média Markban a Honor 10: 9999ft.
-
-
vaakuum
addikt
Ezeken az egy-gomb+1 tekerő vagy a 2 gombos órákon mindent ezekkel a gombokkal/tekerőkkel lehet megoldani, vagy érintőkijelzős kezelésük is van?
-
MC Pite
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Okosórás amoledes vonalon Vivoactive 5 szokott lenni ennyiért, vagy
rendes, 5 gombos órábólaz Instinct E is érdekes lehet, gps, üzemidő és futással kapcsolatos adatokban bajnok (az utolsó hszek között párszor bedobtam már, ott van bővebb infó).Forerunner 55 is akad még, az a legolcsóbb, ámbár a legalapabb is ezek közül, ha több igény nincs, ez is tudja ezeket.
-
_csocso_
senior tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Szia! Amazfit Balance 2, kicsit túl van a tervezett költségen, elég pontos GPS, elég jó pulzus mérés, akkuban nagyon jó, nekem 20 nap körül megy ( igaz csak az adatok feltöltésekor használok BT kapcsolatot. ) Zene tölthető rá, még van jópár funkció ami hasznos tud lenni. Esetleg egyéb új szenzoros Amazfit, találsz olcsóbbat is.
-
vaakuum
addikt
Sziasztok! Vásárlási ötletet kérnék! Huawei band 4 okoskarkötőm van lassan 5-6 éve. Már egy 40 perces sétát sem tud monitorozni 40% akkuval. Ráadásul a gps értékei is elég megmosolyogtatóak néha. Váltanék egy enyhébb árú okosórára (nagyonmax) 100eFt körül. Jó, ha vízálló, de rendszeresen úszni, búvárkodni nemigen fogok vele, esetleg zuhanyzáshoz felejtem el levenni. Egy viszonylag pontos GPS az útvonalhoz és egy hozzávetőlegesen használható pulzusmérés elég is lehet. NEm kell nagy méret. Valami szabvány cserélhető szíj az jó lenne, hogy ne egyedit kelljen rendelni hozzá, ha a csat megadja magát. Félmaratonra készülök, ezért szeretném, ha egy 4 órás edzést gond nélkül végigmonitorozna, illetve az sem lenne baj, ha normál módon bírna 2-3 napot vagy akár többet is. A gagyi band4 elvileg tud hívást elutasítani, youtub musicot vezérelni edzés közben, illetve sms és viber üzeneteket megjeleníteni, alvásmonitorozni, lépésszámlálni edzés nélkül is, rezgéssel ébreszteni ... azt remélem, erről nem kell lemondani a drágább eszközöknél sem.
Mit ajánlanátok megnézésre? Van valami bestbuy?
-
tibi03
csendes tag
Sziasztok!
Jónéhány hónapnyi nézegelődés után végre én is egy Huawei Watch gt 5 tulaj lettem. Eddig nagyon tetszik az óra, a kinézete nekem a top, imádom a tokozást. Eddig csak okos karkötőket használtam, szóval nagy ugrás ez, biztos van ennél jobb is, nekem tökéletesen megfelel a napi dolgaimra. Egy kérdés, van e arra mód, hogy ha az órán megnézek egy értesítést akkor a telefonról is eltűnjön vagy ez csak wear os-en működik? -
szoke12
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Mindkettőnek utána olvastam, de úgy látom a Fitbit valamilyen előfizetéssel ad meg minden adatot. Nem tudom ez milyen hátrányt okozhat a gyakorlatban.
A whoop egyébként tetszik és szerintem ahhoz képest amit ad, nem drága. Viszont ennyit meg nem terveztem invesztálni.
Az olcsóbbak viszont úgy olvasom sokszor betegesek. Hol ez, hol az, hol túlmelegednek... -
ncc1701
veterán
válasz
teppik_amon
üzenetére
Ehhez már megérné egy jobb garminra ránézni.
-
MC Pite
veterán
válasz
teppik_amon
üzenetére
Egy picit optimista vagy.
1, alvás fázisok érdekelnek, vagy hogy hogy töltődtél?
2, és sportolás, stb közben mennyire fogyott az energiád?
3, futás, úszás és kerékpározás közben mit vársz el? Jó lenne látni harékonyságot, futás metriát (lépéshosszok, erő, stb), sebességet, akár az útvonalat (jelezzen hogy merre menj)?Egyik se fog a gyakorlatban alvásibapnoé esetén jelezni, alacsony pulzust esetleg, de nagyobb gyártók/akksi mellett.
Pulzoxit sokazor leírtam hogy órán alváskor(!) parasztvak... Izé, haszontalan. Légzés, pulzus hasznos lehet -nde szerintem hrv és body battery ami hasznos, jól érthető adatokat ad.
Ha jól értem mi kell, akkor a garminok között is szétnéznék. Ennyiért semmi hasonlót nem tudok, vagy csak sacconéteres adataid lesznek. Smart wake újabban van a(z újabb) garminokban is (Instinct-re legalábbis nemrég érkezett), ez esetleg hasznos lehet (nekem hasznosabb mint maga a fázisokat visszanézni). Forerunner 55, Instinct E amik a először szóba jöhetnek.
-
teppik_amon
tag
válasz
szoke12
üzenetére
Pont ebben a témában vagyok. Az ajánlott Fitbit Inspire 3 már nem rendelhető alzán. Cserébe én a Huawei band 11 pro-t néztem ki, kb ugyan azt tudja, van benne gps, jó az üzemidje (ha minden igaz) és figyeli az alvást és annak minőségét.
Nekem futáshoz, úszáshoz, kerékpárhoz kell, meg lépés számlálás ami számít, rezegjen ha ébresztő van, rezegjen ha hívás van és jó sokáig menjen töltés nélkül. Ha meg érzi hogy alvás közben elfelejtettem lélegezni, az se baj ha rezeg hogy forduljak odébb. (remélem tud ilyet).
Vélemények? -
MC Pite
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Instinct 2S néha még van, Instinct E 40mm. Képeken nagynak tűnnek, de nem azok, pillekönnyűek és a kijelző ül mélyebben, nem nagyok. [link]
Nem tapizós, inkább sportos órák (azaz kütyüzni nem, de sportra, mozgásra és motiválásra nagyon jók).
Kislányom (7) szereti visszanézni az edzéseket, imádja a kitűzőket amiket a garmintól kap - én meg látom, mikor tolta esetleg túl, és kellene pihennie/óvatosabban mennie. [kép]
Livetrack hasznos lehet ha kültéren sportol. Futásra speciel remek a garmin, tanulhat belőle, edzésnél is hasznos.
Nálunk nincs bringás computer, mert arra is ezt használja. És finoman szólva se kell félteni, hogy nem tud esetleg vigyázni az órára
Szerk: Az E 40 most akciós: [link]

-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Kisfiam 9 éves lesz, és szeretnék neki venni valamit szülinapjára, de azt mondja mindene megvan (tudom ritka), maximum egy okosórát szeretne. Nem vagyok rajongója az okosórának, de vennék neki egyet, mert nagyon jól teljesít a sportban és az iskolában is.
Milyet tudnátok ajánlani a max. 50-100e Ft (olcsóbb is lehet) körüli ársávban, amit sportolásnál (futás) is tudhat esetleg hasznos funkciókat? QI töltés talán jól jönne ha van.
Nem mobilozik, de van egy Galaxy S8-as mobilja, gondolom az nem gond, hogy nincs mindig nála a telefon
-
Dorian
félisten
Teljesen értelmezhetetlen itt szemüveget emlegetni, hiszen a korral romlott közel-látás esetén olvasószemüveget csináltat az ember, amit viszont direkt csak akkor vesz fel ha olvas közelről valamit, mert erre alkalmas. Óra leolvasásához mindig előkapni és felveszegetni teljesen életszerűtlen.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
energomatt
üzenetére
Ha nem tudja elolvasni, nem faliórát kell a karján hordani, hanem szemüveget csináltatni.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Oneplus watch 3 + Honor magic6pro.
Meg lehet oldani, hogy az óra is ébresszen reggel?
Előző órám ugyan úgy rezgett reggel, mint a tel.
Köszi!
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Elsősorban alváskiértékelésre (légzés, pulzus, oxigén, fázisok) keresnék megoldást. Hallottam az okoskarkötők ilyen funkciójáról, de nem tudom, mennyire megbízhatóak. Nem akarok kórházi szintű eredményeket kapni, csak legalább releváns információkat. Van ebben valakinek tapasztalata? Esetleg tudtok ajánlani olyan karkötőt, ami megfelelhet erre a célra?
-
gbela
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Vékony csuklóra mondjuk lehet nagy lesz. Épp hasonló keresésen mentem át én is, Amazfit active 2 lett, nézz rá esetleg, akksija is 2x tovább bírja.
-
sbe561
tag
Sziasztok!
Sok éve egy Amazfit Bip-et használok (már a másodikat), de sajnos egyre jobban romlik a szemem, és egyre nehezebben tudom elolvasni az értesítéseket. Így a cseréjén gondolkodom.
Alak mindegy, de sajnos elég vékony a csuklóm, így túl nagyot nem szeretnék.
Hívás és értesítés jelzés elég.
Súlyzós edzés csinálok és alkalmakként futok és biciklizek.
Max 30E a keret rá.
Oneplus 2R -t néztem most akciósan, bár az azért nem kicsi... -
Fall-N
veterán
Én sajnálnám bevinni, arra vennék inkább egy olcsó digitális kvarcórát, ebben jó akár egy olcsó Skmei, Casio vagy Q&Q. Ha az tönkremegy, akkor nem nagy kár éri az embert.
Abban egyetértek, hogy elméletileg mindent bírjon ki, gyakorlatilag meg ha tönkremegy, akkor hárít a gyártó.
-
ncc1701
veterán
válasz
mézespálinka
üzenetére
Köszi, jó tudni.
-
MC Pite
veterán
válasz
Azteeek
üzenetére
A pontos és a 30-40k már nehezen fér meg együtt.
A napi aktivitás figyelés alatt mire gondolsz?
Lépések, vagy... egészségügyi adatok, regenerálódás? Tevákenység alatt pontos/jól használható adatok az más.Ebben a sávban (és még egy darabig) jellemző hogy gratulál mosogatás közben a napi lépésszámhoz, és hogy randomgenerátor dönti el az alvást/regenerálódást.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Női okosórában tudnátok ajánlani olyat aminek pontos a napi aktivitás figyelése? 30-40k a keret, akár használt is lehet. Xiaomi 15t pro mellé lenne -
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok.
Garmin Venu 3-mat frissítettem a legújabb sw-re de ébresztő beállításnál így se látom az okos ébresztő funkciót csak a hagyományost. Meg fogja ez is kapni? A gen5 szenzor miatt azért szívesen használnám.
Amit eddig próbáltam külsős appot mind gyenge, van abból ajánlott, akár fizetős is?Köszi
-
MC Pite
veterán
válasz
veebrave
üzenetére
Amennyire láttam, nem számottevő.
Abszolút skálán tuti nem az. Optikai skálán pontosabb valamivel, de főként az ekg meg a bőrhőmérséklet az előnye. De ez egyes sportoknál mindegy, mert nem tud elég pontos lenni. De ha nem intervallozunk, kardiózunk, a gen4 is tök jó - 4 gen4-es órám volt, különöbzően működött különböző órákban, most az Instinct 3ban (ami ezekből a legfrisebb) szerintem a legjobb.
FragMaster:
2S Solar előnye az nfc, hátránya hogy picit lassabb és kicsit kevésbé jól látható a kijelzője. (Meg újabb widgeteket, appokat tud, mert a hetes rendszer fut már rajta.) 30-40k pluszt nem ér (ha nem kell nfc), akkor mindenképp jobb alternatíva a 3 solar. Legjobb kijelző, nfc, haszontalannak tűnő de k..a jó lámpa, legrészletesebb adatok és funkciók.
Az E40-ből szerintem most néba színek vannak, inkbb a szén színűt dobnám fel valami színesebb nylon szíjjal. Ami meg vagány színű, ahhoz csak gyári szíj dukál, mint pl lányom pipacs színű 2S-e esetén is.Ha belefér és karján okés, I3. Ha kicsi kell, nem kell garmin pay, akkor szerintem az E 40.

-
FragMaster
addikt
Sziasztok, a páromnak keresek edzéshez órát, főleg úszásra, kerékpárra és futásra. Garmin Instinct E 40mm-t nézegettük, mert elég jó áron van és 10 ATM a vízállóságra. Eljátszottam az Instinct 2S Solarral is gondolatban, mert még kapható bár csak a legunalmasabb fekete színben, bár onnan egy köpés már csak az Instinct 3 Solar, de az 45mm-től kezdődik és az eredeti elképzelésnek majdnem a duplája.
Vállalható az E, vagy van-e jobb alternatíva az árkategóriájában? Megérheti a 2S helyette vagy nem ér plusz 30-40k-t? -
-igu-
veterán
Szamlapokkal kapcsolatban van egy dolog, ami regota zavar:
Mi ertelme van a 24 oras mod kijelzesenek? Marmint miert kell kiirni az orara, hogy 12 vagy 24 oras modban mutatja az idot? Aki hasznalja, az ugyis tudja, melyik modot valasztotta (abba szocializalodott bele).
Nem hiszem, hogy jelentos szamban lennenek olyan felhasznalok, akik felvaltva hasznaljak a 12/24 oras kijelzesi modokat, es az oran kulon emlekeztetni kellene oket, melyik az aktualis epp. -
tibike8
őstag
Mondjuk nekem is időzítésre kell a szaunában. Szemüvegben nem szeretek bent lenni, a homokórát meg nem tudja mindenki magának elindítani. Szemüveg nélkül meg mondjuk az órát sem tudom leolvasni, de 10 percre állítva jelez és megyek. És vérnyomással is vannak gondok és érdekel közben a változás. Eddig nem volt gond szaunában azzal a 2 órával amit használtam.
-
xhege
veterán
válasz
veebrave
üzenetére
Én próbáltam mindkét szenzorral szerelt Garmint párhuzamosan. A Gen5 szerintem kicsivel gyorsabban leköveti a hirtelen pulzusváltozásokat, mondjuk egy intervallum edzésnél. Igazából az edzés végén a max pulzus és az átlagpulzus mindkettőnél ugyanaz volt. Illetve ha jól tudom, de ebben nem vagyok biztos bőrhőmérsékletet és EKG-t csak Gen5 szenzorral szerelt óra tud. Javítsatok ki, ha az előző mondat hülyeség.
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Hölgy munkatársamnak keresnék okosórát.
Mi a véleményetek a Huawei band 10-ről?
15-20e Ft-ig milyen ajánlott készülékek vannak?
Kerek és "szögletes" forma is érdekelne.
(A telefon, Samsung) -
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Magyar shopokban a xiaomi band10 ceramic verzióban van nfc? Állítólag a kerámiában van
-
MC Pite
veterán
válasz
veebrave
üzenetére
100m/10atm órákat nézz minumum.
Én az Instincteket szaunában is hordtam(meg utána a jeges vízben), de ennek gondolom nincs hírértéke.
Amúgy egy Instinct E fém szíjjal kb elegáns.
Kisebb méret ezekből is van, de Forerunnerek még kisebbek (magasabban van az üveg amolednél/transzflektívnél, szerintem egál).
[link] Kardióhoz pánt fog kelleni, optikai alapon nem pontos ilyenkor a mérés. Vagy ignorálod ezt a tényt
-
xhege
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Súlyzós edzés esetén valóban nem sok a hozzáadott érték, de azért ott sem 0.

Ahogy mondtam szaunában én nem használom, illetve én minden este leveszem kb 2 órára. Kicsit pihentetem alatta a bőröm, illetve nyilván zuhanyzáshoz sem kell, hogy rajtam legyen. Mivel most már Apple Watchot használok, így ebben az időben fel van dobva töltőre. (A Garmin esetén erre a töltési rutinra nem volt szükség) -
-igu-
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Logikus, amit irsz, ellenben:
az utobbi 3 evben decembertol marciusig hetente 1-2 alkalommal jarok szaunazni. Alkalmankent 15-20 percnyi 85 °C-os szauna, 2-3 perces csobbanassal valtva a jeges toban, mindezt 3 korben, ugy, hogy a kinti homerseklet nagyon ritkan van 0 °C folott (szamomra a -10 °C koruli az idealis, de ez egyeni preferencia csak).
A Coros Vertix 2 akksija koszoni, teljesen jol van.

-
Dorian
félisten
Súlyzós edzéshez nem tud semmit hozzátenni, ott teljesen felesleges. Én mondjuk nem veszem le, de tisztán látszik, hogy a bevett pihenőidőim végére esik le a pulzus is amire kell, aki kezdő, nála jól jöhet ha látja az értékeket.
Szaunánál azt el tudom képzelni, hjogy akinek van valami vérnyomás problémája, őnála jól jön, de egészséges embereknél ez teljesen felesleges. Amúgy kulturáltabb helyeken fürdőruhában sem illik bemenni mert az is műanyag.
De hogy fürdés közben miért nem veszitek le az értelmezhetetlen. Alatta nem mosakodtok?
-
xhege
veterán
válasz
Fall-N
üzenetére
Sokaknak az okosóra pont az edzés monitoringozásához kell, ez a legfőbb felhasználási terület. Nálam például olyankor minden értesítés le van tiltva, nem zavar, mint "kütyü" edzés közben. Szauna közben is érdekes és hasznos lehet sokaknak, hogy például mennyi nyomja meg a pulzust a szauna, mennyire terheli meg a szívet. Azzal azonban egyetértek, hogy a szauna környezet nem biztos, hogy jót tesz az órának. Én ott pl nem szoktam viselni.
-
vilmose33
őstag
Huawei,xiaomi-nál néz körbe ,ezt már mindegyik tudja. Max 2 éves modelleket néz ha újban gondolkodsz. Ha használt akkor ne legyen wear operációs rendszerü.
Írd meg vásárlás előtt melyik tetszik.
Persze az Apple watch a legjobb ,Iphone-hoz,de ennyiért nem nagyon lesz ,naponta-2 naponta kell tölteni stb.. -
Fall-N
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Én is emiatt aggódnék. A szaunában egy órának egyszerűen túl meleg van, ha kijön az ember, akkor meg kábé szobahőmérséklet. Nagy a hőmérséklet különbség, amit nem szeret a Li-Ion amúgy sem, főleg a hőterhelést. Maga az óra tokozása és szigetelése bírhatja, de az elektronikus részeknek nem tesz jót. Maga a SoC sem szereti, így már csak emiatt sem vinném be. Másrészt zavarna izzadás közben, meg nem igaz, hogy addig nem lehet mellőzni az elektronikus eszközöket. Én például edzés közben is leveszem az órát, egyáltalán nem hiányzik, hogy a súlyzók és gépek között nekiütődjön valaminek. Ugyanúgy zuhanyzás közben sem értem minek kéne rajtam lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Precision 7760 i7-11850H 64 GB RAM NVIDIA RTX A4000 FHD IPS Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Apple watch-om,de 1 napot inkább 2-t kibírt,cserébe nagyon hamar feltöltödik.
. De akkor már megint garmin lesz. Mondjuk ott van a watch 11, ami talán kibírja 2 napig, de nem vagyok benne biztos. Azon az áron akár már egy venu 4 is kijön, hasonló tudással és jobb üzemidővel. Na de ha az is energiatartalékos üzemmód körforgásba esik, akkor megőrülök.
Azért azok az órák rohadt jól néznek ki...
. Tegnap 20 perc volt mire rájöttem hogy lesz egy gpx trackből basecamp-el útvonal (mert nyomvonalnak veszi), és azt hogy tudom szerkeszteni úgy ahogy szeretném
Nem kell elhinni minden baromságot amit egyetlen termékértékelésben olvas az ember...