- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Nokia N8 - vajon elég lesz-e?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Húszmillió mobilara adta ki a Honor a tízparancsot
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Aki esetleg unná már, vagy csak nem szimpatikus neki valamiért a 26100.1-es core (24H2/25H2), az egész nyugodtan használhatja a 26H1-et (28000). Én ezt teszem azóta, hogy kijött hozzá az első frissítés és abszolút meg vagyok vele elégedve. A mai a sorban a negyedik frissítés, ami stabil (GA) csatornán van terjesztve, sőt, már van hozzá .NET frissítés is. Ki van adva hivatalosan? Nincs, de nincs is semmi jelentőse. A kiadás ütemterv szerinti.
-
westlake
félisten
Microsoft is Refreshing Secure Boot Certificates on Millions of Windows PCs
Ahogy arról már korábban is lehetett tudni, a Microsoft dolgozik azon, hogy Windows frissítésként lecserélhetők legyenek a hamarosan lejáró tanúsítványok (Secure Boot). Magyarul csak emiatt senkinek nem kell BIOS frissítenie. Hozzáteszem, hogy a BIOS frissítéseket sem véletlenül adják ki, tehát mindig érdemes a legújabbat feltenni.
-
-
Beretvás
veterán
A VGA BIOS nagyon alap, régi szabványú jelet ad ki (640×480 vagy 1024×768, 60 Hz).
Az új monitor firmware‑je ezt a jelet nem ismeri fel → ezért nem „ébred fel”, hanem teljesen sötét marad.ezt erőlteti a mesterséges inteligencia... Van ennek bármi alapja? Nagyon meglennék lepve ha igaz lenne...
#33563csixy ha nincs a lapon akkor úgy elég nehéz lenne. Amúgy meg itt van még a régi monitor és rádugva semmi érdemlegeset nem találtam a biosban ami megoldaná..
-
válasz
Beretvás
üzenetére
Csak alaplapi videokártyát használsz, vagy van beledugva valamilyen másik videokártya is ? Ha van másik videokártya is benne, akkor melyik hdmire dugtad a monitort? ... ??? ... Próbáld az alaplapi hdmire dugni a monitort és úgy beszállni a biosba és a biosban mahinálni valahogy a video beállításokat.
-
-
-
Beretvás
veterán
Sziasztok. Segítsetek kérlek.
vettem egy új monitort és azóta a win11 betöltődéséig nincs kép a monitort sem kapcsolja fel.. Biosba sem lép be, ha be is lép ugye nincs kép..
Gyorsindítást már kikapcsoltam úgy sem ad képet win betöltéséig.. -
westlake
félisten
Februári összesítő frissítés: 26200.7840
KB5077181Hajrá!
-
Vasti74
senior tag
Örülök :-) Már nagyon rég is automata volt, és ha az nem sikerült, akkor kapcsolt a rendszer egy embert. Többször jutottam el az aktiválással egy kolléga kapcsolásáig, és egy neten vásárolt filléres, többször eladott kulcs kivételével mindig beaktiválták a Windows-t :-)
-
millk
csendes tag
Köszi a helpet King Unique, Doky586, Vasti74 végül tényleg a telefonos aktiválás működött de az már nem is telefonos hanem aka.ls/aoh keresztül megy.
Röviden leírom milyen problémákba futottam bele hátha segít másnak, profiknak lehet redundáns és egyértelmű (nem részletes leírás).
Tehát lapcsere után a Rendszer- >Aktiválás-> aktiválás hibaelhárító új eszközt cseréltem felület nem engedett be MS fiókba, vagy jelszó nem megfelelő vagy valami probléma történt próbálja később címszó alatt. Reseltem MS jelszót, beállítottam helyi fiók jelszót, nem segített. Úgy oldódott meg hogy a Fiókok- >Saját fiókok menüpont alatt eltávolítottam az MS fiókomat (gmail). Ezután már beentedett a hibaelhárító új eszközt cseréltem opciója de akkor jöttek a fentebbi hibaüzenetek #33541 . 2 utolsó opció az MS (élő) ügyfélszolgálat és a telefonos aktiválás. A telefonos aktiválás nem is telefonos már hanem aka.ls/aoh keresztül megy. Be kell pötyögni 1 halom számot a fenti weblapra amit a Rendszer->Aktiválás menüpont alatt feldob, majd amit ő visszaad halom számot bepötyögni a Rendszer-> aktiválás menübe. Miután mindent beírtam aktiválás gombra katt majd Unknown error hívja az ügyfélszolgálatot. Ezt 3x eljátszottam, majd a 3. végén meguntam, elengedtem már a témát (reinstall gondolatok) bezártam a telefonos aktiválás menüt a és random feldobta, hogy aktiválás kész...
-
-
millk
csendes tag
update: sikerült belogolnom ms accounttal, de nincs szerencsém, az alábbi választ kapom:
Nem sikerült aktiválni a Windowst
Nem találunk olyan, a Microsoft-fiókjához kapcsolt eszközt, amellyel a jelenleg használt eszközt újraaktiválhatná. Győződjön meg róla, hogy azzal a Microsoft-fiókkal van bejelentkezve, amelyet ezen az eszközön a Windows 10 digitális licencéhez kapcsolt, vagy próbálkozzon újra később.
A Microsoft-fiókjához kapcsolt további eszközök
Ezekről az eszközökről nem lehet újraaktiválni a Windowst.
Ha nem látja a jelenlegi eszközt, győződjön meg róla, hogy azzal a Microsoft-fiókkal van bejelentkezve, amelyet ezen az eszközön a Windows digitális licencéhez kapcsolt.
bármi ötlet?
-
Geth
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Linkeltem a párhuzamos szálban

Nekem mindegyik atom stabil, a mostani is, minden rendszeren. Viszont mindegyikben jelentkezett ez a jelenség, szerencsére a stabilitást egyáltalán nem befolyásolja. -
Geth
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
A korábban linkelt hsz-emben írtam, hogy Win7-en találkoztam először a problémával.
Teljesen ugyanez történt ott is, 8-on is, 8.1-en is.
Nekem ez az önjáróság dolog úgy látszik kimaradt mindvégig
Valamilyen API vagy azt használó progi okozza, nem egy specifikus rendszerhez köthető a jelenség. -
Geth
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Progitól függően sajnos újra és újra visszakerülhet, anno ezért "vertem" át a rendszert a reg-ben (korábbi hsz linkelve), hogy a 0409-es angol kiosztás valójában más kiosztásként viselkedjen.
Btw, ez nem win11 specifikus, ez korábbi rendszeren is simán előfordult. -
Szirtimorc
senior tag
-
-
Csorbi
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Valami Windows-zal együtt induló szoftver nem állítja át angolra? Nekem is vannak olyan szoftvereim amiket ha elindítok, azonnal angolra átvált mindenféle kérdés nélkül. Bosszantó, de ez van.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Passz, itt angol van megjelenítésnek, kiosztásnak, és a bill-em is angol.
-
SunMount3r
nagyúr
De azt hogyan lehet elérni, hogy Angol helyett Magyar legyen az alapértelmezett beviteli mód? Ezt már kérdeztem pár napja, de senki sem válaszolt.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Ebben az elb@tt w11 -ben hová dugták el a keyboard layouts -okat?
W10 ben Language ®ion - keyboard és ott hozzá lehetee adni vagy elvenni layout -okat.
2 layout van mert ez a bug halmaz hozzá adott csak úgy egyet, de ki kérte, és folyamatosan át állítja.
Ki akarom törölni a feleslegeset, de sehol se találom.
(bocsánat de nagyon felbaxott ez a szemét halom w11) -
millk
csendes tag
Üdv újra! Lapcsere megtörtént minden rendben ment, nem is tervezem újratelepíteni a windows DE ugye nem aktív. Követve a hibaelhárítót -> nemrég cseréltem hardvert az eszközön -> MS fiók belép (jelszóval is működik, emailes kóddal is) -> majd adjam meg újra az MS fiók jelszavát vagy windows hellot ha beállítottam vagy windows jelszavamat. Innentől error, nem fogjadja el az MS fiók jelszavamat, windows hello nincs, helyi fiók jelszó nincs. Ha az MS fiók jelszót írom be akkor helytelen jelszó a válasz rá, ha üresen hagyom és tovább akkor sajnos hiba történt próbálkozzon újra. Na ilyenkor mi a teendő?
-
Czmorek
aktív tag
válasz
Aweriot
üzenetére
Sziasztok!
LGA 2011 platformra telepíteném a Win11-et.
Rufus-al hoztam létre a telepítőt már UEFI és Legacy módra is, de mindig elakadok a telepítés elején.
Ha UEFI, ha Legacy ugyanarra jut a telepítő: 0xc0000098
Az alaplap BIOS-ban is mindig hozzá igazítom a BOOT setup-ot az adott telepítőhöz, de igazából már mindent próbáltam, de semmi.
Pedig régen erre már felraktam és LGA 1366 platform gépre is.
Az a régen az az volt mikor kb. az első buildok kijöttek és a Rufus-al már lehetett olyan telepítőt létrehozni amivel nem kellett TPM 2.0...
Valami változott a pár év alatt? -
Csupingo
veterán
válasz
Aweriot
üzenetére
Az Intel Graphics Command Center telepítve? Azt hiszem itt állítható. Bár időnként más felülete van, meg azt is olvastam, hogy némelyik driverben nincs ez a lehetőség.
-
Csupingo
veterán
válasz
Aweriot
üzenetére
Ezt az ablakot nem tudod előcsalni? Nekem se volt kezdetben választható a 75Hz win7-nél, de ha jól rémlik, akkor előkerült, mikor kivettem a pipát a monitor által nem támogatott felbontások elrejtése elől. Ha nagyon nem akarja, akkor sok vga driverben lehet létrehozni egyedi felbontást (az is lehet, hogy én így csináltam, már nem emlékszem pontosan), vagy erre alkalmas külső programmal. Amúgy én nem érzek nagy eltérést a 60-hoz képest.
-
Geth
veterán
válasz
Aweriot
üzenetére
win alatt nem bíznak meg a gyártókban, hogy jól viseli a hardver az esetleges out of spec értékeket, ezért kellhet a gyártói aláírt driver, főleg ha a gyártónak nem sikerült az edid-be se felvinni jól.
Linux alatt erre sz*rnak, cserébe ha tényleg dzsunka volt a gyártó, beállíthaod olyan kombóba, ami nem fog jót tenni
-
Sziasztok!
Adott egy Philips 275E monitor. Ami tud 75 hertzet. Linuxon alatt röhögve kitolta magából. Nade W11 alatt van 60 hertz, meg ugyan felismeri hogy tudna 75hertzet, de csak a natív 1440p helyett 1024p-ben hajlandó megjeleníteni. Ez lenne a HW, intel drivereket frissítettem, a windows updatet már vagy tízszer lefutottam hátha monitorhoz talál valamit, de semmi. Van erre valami megoldás?

Köszi előre is!
-
Csorbi
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Ha a bios-ban letiltasz egy eszközt, az nem jelenhet meg az eszközkezelőben, hiszen az uefi el kell rejtse ilyenkor az OS elől teljes mértékben.
Ha megnézed a hardverazonosítókat az eszközkezelőben, az alapján be lehet azonosítani hogy miről van szó. Még ismeretlen eszköznél is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Energiaital topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Battlefield 6
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik
- Végre hivatalos, mikor lesz az S26 hivatalos
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB fekete titán használt, karcmentes 90% akku (344 ciklus) 6 hónap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs