Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magisk
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
A leírt módon meg lehetett volna oldani a C kiterjesztését nem destruktív módon. Viszont ha eleve tervben volt az újratelepítés a nulláról, akkor okafogyott volt a kérdés.
Oké. -
Veiled Bride
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Igen ott volt a helyreállítási partició a C után úgyhogy nem tudtam növelni a méretét. Úgyis újra akartam telepíteni valamikor a windows-t, így előre hoztam. :) A partíciókat töröltem, most nincsen különbontva az ssd.
-
King Unique
titán
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Alapesetben adná magát ilyenkor a kötet kiterjesztése opció a lemezkezelőben, de mivel a C és a D között ott van a helyreállítási partíció, ezért nem lehet megoldani és inaktív lesz a kiterjesztés (példa), vagy csak annak törlése után lehetne megoldani, ami viszont nem javasolt.
A már említett MiniTool PW és társai külső particionáló programokkal viszont meg lehet oldani nem destruktív módon (partíciók törlése nélkül) (példa), sőt annál még a D-t sem kellene törölni, elég lenne csak leválasztani belőle a C-hez hozzáadni kívánt lemezterületet.INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
A rendszerpartíció átméretezése előtt javasolt biztos ami biztos alapon biztonsági mentést készíteni képfájlba a rendszerről, mert ha balul sülne el az átméretezési művelet (pláne ha a fájlok átmozgatásával jár, ún. PreOS módba kell hozzá bootolni), akkor probléma esetén abból 1:1-ben vissza lehessen állítani a jól működő korábbi állapotot. -
Geth
veterán
"Multiseat" konfigurációnak hívják, rákeresve win alól megoldható virtualizációval. Lényegében két dolgot szoktak említeni: USB passthrough-val dedikálni kell beviteli eszközöket a VM-nek, illetve le kell tiltani a host felőli beviteli integrációt (pl. egy host-hoz rendelt egeret ne tudjon "elkapni" a VM csupán "belekattintásra").
Példaként a vbox-ot és a vmware termékeket említik, csak Hyper-V-s leírást nem láttam első keresésre. -
CMR
tag
Itthon 2 gépet futtatunk, 2 userrel, 2 monitorral, 2 egér/bill kombóval.
Meg lehet ezt egészségesen oldani, ha van elég erőforrás 1 gépről?
Pl csinálok egy virtuális gépet, amit átdobok a másik kijelzőre és barátnőm úgy tud kattingatni az ő rendszerében, hogy az enyémbe nem nyúl bele és fordítva?

-
0519
senior tag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
1. Lemented a D partíció tartalmát
2. megnyitod a Windows beépített Lemezkezelő (Lemezkezelés) alkalmazását
3. Törlöd a D partíciót a megfelelő lemezről
4. Rákattintasz a C-re és kiválasztod a partíció kiterjesztést. Beállítod a méretet
5. Ha a 4-es pont során hagytál helyet még a lemezen, akkor az üres területre kattintasz a C után és létrehozol egy új D partíciót -
-
poirot
őstag
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Jó helyen jársz, ebből a szempontból. Magam részéről a MiniTool Partition Wizard-ot használom, de majd jönnek a szakértők és ajánlanak mást is. Ezek a particiónáló programok tudnak bővíteni particiót, egyesíteni, szóval jóformán mindent, egy kis odafigyelés kell hozzájuk.
-
Veiled Bride
senior tag
Nem tudom hogy jó helyen kérdezem e de hátha tudtok segíteni. Van egy 500gb-os ssd-m amin van 2 partició. Egy 100gb-os a windows-nak (C) és a másik egyéb fájloknak, játékoknak (D). A C meghajtó méretét meg tudom növelni a windows újratelepítése nélkül? Az nem baj hogy ha a D meghajtót újra kell formázni miatta. Le tudom menteni róla ami nagyon kell. Vagy úgy is jó lenne ha a D partíció megszűnne és akkor nem lenne megosztva az ssd. Köszönöm előre is!
-
Joshi
titán
Üdv. Meg tudná valaki mondani, hogy hol találom azt a beállítást, ahol a torrentfájl letöltésekor a társítás mellett ne mentse le a C meghajtó Letöltés mappájába a torrent fájlt? Nekem elég ha csak megnyitja a torrentklienst, de maga a fájl az nem kell a Letöltés mappába. Előre is köszi a segítséget.
-
Nigér
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Hasonló, igen, igy jelentkeztem be eddig.
Most azonban nem csinál semmit, csak időről időre kirak egy nfc ikont, mintha azon keresztül akarna beléptetni, majd kiirja hogy ismeretlen eszközállapot, zárójelben valami hibakóddal.
Ja és a képernyő nem reagál érintésre, kikapcsolni is csak úgy tudom, hogy a hátulján hosszan nyomom a kikapcsológombot, kiirja hogy húzzam le a kikapcsoláshoz, majd gyorsan nyomok egy entert a billentyűzteten...
Köszönöm a gyors reagálást, asszem ötödikén leadom aztán basszanak vele valamit.
-
Csorbi
addikt
Akkor sz.r beállításokkal lett telepítve a Windows.
Megoldás: mbr2gpt paranccsal átkonvertálni a CSM beállítás alatt futó Windowst adminként indított parancssorból
("mbr2gpt /allowfullos" parancsra lehet szükség futó Windows alatt).
Ha végzett, és sikeresen futott le, akkor a Windows-t leállítani, a BIOS-ban a CSM-et UEFI only-ra állítani, bekapcsolni a Secure Boot-ot valamint a TPM-et ellenőrizni, mentés, és máris helyesen fog futni a Windows. -
Nigér
őstag
Sziasztok, segitségre lenne szükségem.
Céges Dell laptopba eddig úgy tudtam bejelentkezni, hogy bekapcsolás után a bejelentkezési lehetőségeknél a jobb oldali ikonra nyomva (talán egy kulcs volt, nem tudom) beirtam az email cimemet és s win jelszómat.
De most nem tudom kiválasztani, mert a bejelentkezési lehetőségekre hiába nyomok, semmit nem csinál, hanem egy idő után kijön a képernyőre egy nfc ikon kép, majd közli hogy nem talált semmi eszközt.
Mi lehet a megoldás, hogy be tudjak újra lépni az elején emlitett módon?
-
-
feri1
aktív tag
Sziasztok!
A következő képen látható, hogy valamit kellene a biosban állítani, hogy telepíthető legyen a hivatalos win 11.
Van aki tudna pontos választ adni?
Alaplap : Asus Prime B-560M-KÜdv: feri 1
-
King Unique
titán
válasz
mastodon
üzenetére
Ha már használt az az SSD és rajta van a korábban telepített Windows, aminek utólagos törlése nem gond, akkor a meglévő partíciókat mind törölni kellene a telepítésnél a célmeghajtón (lemez 0), majd a törlés után létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, ami alap.
-
Windows 11 pro-t szeretnék usb-rol telepíteni egy olyan számítógépre, amelyen egy formázott ssd van. Miért kapom ezt a [hibaüzenetet]?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Most annyit csináltam, hogy kizártam a keresésből azt a mappát, ott volt zavaró. Illetve akkor ezek elvileg nincsenek is a gépen, azt hittem szinkronizálta oda a fájlokat.
-
Üdv! A Mobileszközök menüben az Androidos telefonom hozzá volt adva a rendszerhez, így elértem hálózati szinten a háttétárát. Most leválasztottam a készüléket, mert cserélni fogom. A CrossDevice mappában látom a fájlokat az ikonok sarkában kis doboz jelzéssel, ez közel 60GB, de nem tudom törölni őket. Mit lehetne tenni? Köszönöm!
-
Indiant
addikt
11 alatt sem lehet belépni a webes outlookba edge-el? (mint 10 alatt)
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott egy win11 - iskolai laptop, family safety-vel.
Állandóan ugrál fel az ablak, hogy jelentkezzen be. De hiába van beírva a jelszó v PIN tökmindegy. Ablak eltűnik, majd kisvártatva újra előbukkan.Mi a bánat baja lehet?
-
King Unique
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
• Reset Windows 11 PC
• Clean Install Windows 11Az alaphelyzetbe állításnál max. a személyes fájlok tarthatók meg, ellenben a minden elem eltávolítása felér egy standard tiszta telepítéssel. Ha nem cél az előbbi, akkor meg adja magát a standard tiszta telepítés is és úgy kevésbé van értelme az alaphelyzetbe állításnak. Vagy max. azon felhasználóknak, akik nem tudnak pendrive-ról bootolva telepíteni, vagy nincsen kéznél olyan célra semmilyen USB-s meghajtó, stb.

• Turn On or Off Remember Apps for Microsoft Account Across Windows 11 Devices
• How to Turn On or Off Sync Your Settings in Windows 10Ahhoz nem kell sem alaphelyzetbe állítani, sem tisztán újratelepíteni, hogy egy másik Microsoft-fiókkal bejelentkezve szinkronizálva legyenek annak beállításai.
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Úgy fest, hogy építettem a fiamnak egy AM5-s platformon egy új PC-t.
Az ő régi gépét megkapja a párom.
A párom gépét pedig anyósomnak adnánk.
Ehhez kapcsolódóan kérdezném....
A párom gépén W11 Pro fut.
Az elajándékozás miatt azonban nem húznám újra a rendszert.
Jól rémlik, hogy van lehetőség teljesen alaphelyzetbe állítani a Win11-t ?
Mert , akkor azt megejteném és anyósom MS fiókjával lépnék be , hogy ő legyen a rendszer tulajdonosa.
Illetve az ő beállításai köszönjenek vissza a rendszerben.
Megoldható ? -
King Unique
titán
Ott van a mindenki számára elérhető microsoftos PC Health Check alkalmazás, az megmutatja mi stimmel és mi nem.
• Windows 11 supported AMD processors
• Windows 11 version 25H2 supported AMD processors
• Windows 11 gépigény és kompatibilitás – Vajon a Te gépeden elfut majd?Szintén elérhető és megtekinthető mindenki számára a Microsoft weboldalán a kompatibilis CPU-k listája, ahol már a legelején meg lett húzva a határ, hogy Intel Core i CPU-knál hivatalosan minimum 8. generációs, AMD Ryzen esetében pedig minimum 2. generációs szükséges.

• Windows Update
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re, vagy Windows 11 korábbi verziójáról (pl. 24H2) Windows 11 újabb verziójára (pl. 25H2) frissíteni.
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
• Bypass Windows 11 System Requirements on Unsupported PCHa a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re, vagy Windows 11 korábbi verziójáról (pl. 24H2) Windows 11 újabb verziójára (pl. 25H2) frissíteni.
-
CMR
tag
Létezik az, hogy Ryzen 2200G-t nem támogatja a Win11?

Anyámék gépét frissíteném Win10-ről, de nem engedi...
Mi a teendő ilyenkor, cseréljem mondjuk egy Ryzen 3600-ra?
-
válasz
zavart
üzenetére
Használd egészséggel, de legyél te óvatos:
Klienseknek:
Set-SmbClientConfiguration -EnableInsecureGuestLogons $true -Force
Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false -ForceSzerveren:
Set-SmbServerConfiguration -RequireSecuritySignature $false -ForcePowerShell-be kell beírni és beállítja a jelszó nélküli megosztást.
(az otthoni hálózat és internetmergosztás topikból loptam, ott köszönd meg)
-
Geth
veterán
válasz
zavart
üzenetére
Deklaráltan abba az irányba haladnak, hogy biztonságos legyen a használata, évek óta fokozatosan szigorítanak az SMB-n, jó reggelt. Ha nincs rajta jelszó, bármi ami a hálózatra kerül, szabadon tudja használni. A jelszó nélküli megosztás alapértelmezett kikapcsolása is kommunikálva volt, ezt nem lehet elbaszásként értelmezni

-
Joker88
őstag
Adjatok tanácsot
Adott egy, ugyazon a Wifi hálózaton lévő 2db Windows11-es gép.
Hálózati megosztást szertnék csinálni,de csak nem sikerül.
A C: meghajtón mindkétgépnél hoztam létre egy mappát, amit elméletileg megosztottam, és a Gépházban is kivettem a jelszavas védelmet.
Mindkét gépnél a Sajátgépnél a hálózat résznél látom a gépeket, ellenben ez fogad : [kép]
Hol vétek hibát a mappa megosztásnál ?
-
Silious
tag
Sziasztok!
Win11-et kell most felraknom egy régebbi gépre (rufus). A telepítés pendrive-ról végigmegy, majd újraindítás után nem akar bootolni az ssd-ről a gép. Kb. olyan mintha nem látná, hogy van rajta telepített windows, és kéri, hogy másik eszközre bootoljak be.
Az alaplap bios-ba látszik SSD, a telepítő is látja, de valamiért már nem tud róla bootolni a gép. Mi lehet a gond szerintetek?
(i5-7600, Asrock B150M-HDV/D3 lap) -
Borisz76
nagyúr
válasz
borges7
üzenetére
A Win11 nem fogja lejátszani....az az oprendszer.
Tegyél fel egy filmlejátszó szoftvert.....
PL: [https://sourceforge.net/projects/mpcbe/] -
borges7
aktív tag
Meg lehet oldani valahogy W11-en, hogy lejátssza/beolvassa a DVD(film,zene) lemezeket?
A Windows 10-nél ez még működött, most már csak a CD-t "viszi". Egy Asus DRW-24D5MT optikai meghajtó van benne. -
aszti75
senior tag
válasz
redXIII
üzenetére
Írtam feljebb,hogy mit próbálj ki.
Múltkor én is így jártam. Letöltöttem a wint,Rufus-al csináltam meg a telepítőt.Majd telepítés,fájlok másolása,stb. Majd jött az ujraindulas,és az ablak,hogy már folyamatban van egy telepítés és hogy azt kivanom-e folytatni vagy új telepítést akarok. Tök mindegy mire nyomtam,vagy ez az ablak jött vissza,vagy csak fekete képernyő,(ki húztam a pendrive-ot) és nem bootolt,mert nem volt miről.
Már csináltam akkor BIOS rezetet is,de az állapot maradt.
Aztán telepítés elején valahol(már nem tudom hol) lehet váltani a régi telepítő felületre,kinomban már arra nyomtam,és a telepítés rendben lezajlott. Minden jó volt.
Egy próbát megér nálad is. -
aszti75
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Ez egy véletlen alkalom volt. Letöltöttem a Windows 11-et ISO-ba.Volt több fájl a letöltés mappában amire már nem volt szükségem és rutin szerűen Ctrl+A,majd Del-t nyomtam. Aztán rájöttem,hogy az ISO kellene,így vissza akartam állítani.
Végülis mindegy,csak gondoltam ez valami bug. -
-
-
envagyok
veterán
Valahogy nem alakul sose jól a barátságom a windows 11-el.
Windows 10 szinte sose okoz csalódást.
Most egy ismerős kérte, hogy telepítsek neki windows 11-et
Core i5 11- gen, ASUS lap, 500GB SATA ssd nullázva, utolsó build letöltve, usb telepítőre iratva rufus-al...
És mikor kérdezi, hogy hova telepítse, kijelölőm az ssd-t, és a tovább gomb után nem történik semmi...... -
aszti75
senior tag
Win 11 26200.7462.Valaki megnézné,hogy nála is a lomtárba került törölt ISO fájl visszaállításánál lefagy az intéző,majd kb 20 mp után bedobja a "megnyitja ezt a fájlt" ablakot?Ha más fájl van,azt külön visszaállítja,de ha az ISO-val együtt van kijelölve azt csinálja,amit írtam is és a másik fájlt sem állítja vissza valamint az ISO-t nem is üríti ki.Legalább is a fejléces menüből indítva a törlést.
Ez valami bug? -
bobalazs
nagyúr
válasz
Csorbi
üzenetére
Eszem ágában nincs téged vagy mást meggyőzni.
Ez a haverom gépe, és ő is én is szemtanuja vagyunk hogy már 5 féle módon csináltunk driver tiltást, és mégis felmegy egy új amd driver. Az is megtörténik aminek nem szabadna.
Igen, automatikus frissitéssel felrakott egy drivert a tiltás ellenére. Kiirta hogy nem tudja feltelepíteni, a windows nem engedi. Aztán mégis felrakta mert a szoftver többé nem működött az adott driverrel.
Hogy értsd, a driver nem változott, csak a szoftver.
Az meg kb nem számít hogy nálad vagy 500 másik gépen mi történt ugyanis, itt nem azokról a gépekről van szó. -
arcitec
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ez kellene neked? : [link]
-
Geth
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Fokozatos terjesztés alatt van a feature, Neked még nem sorsolták ki.
-
Grande Ale
őstag
Az új Start menü nálam miért nem akar megjelenni?
Minden frissítve, de semmi. -
Csorbi
addikt
válasz
bobalazs
üzenetére
A szoftver és az illesztőprogram kéz-a-kézben együtt jár. Az illesztőprogram visszaállítás csak akkor működőképes megoldás, ha nincs a körítés, azaz az Adrenalin is telepítve.
Nálad a megoldás egy komplett AMD uninstall, majd DDU-val kitakarítás, és a teljes korábbi illesztőprogram-csomag telepítése lett volna.
Az AMD Adrenalinon keresztül frissíti magát, abban kell letiltani. -
bobalazs
nagyúr
Visszaállítottam a korábbi illesztőprogramot a 6700XT-n az Eszközkezelővel, aminek következtében az AMD szoftver nem működik. Telepítem a régebbi, jó illesztőprogramot, de a Windows Update másnap ismételten frissíti a legújabb verzióra, ami nem működik megfelelően.
Nem tudok letiltani semmilyen illesztőprogram-frissítést, egyetlen módszer sem működik. Még az eszközazonosító (device ID) alapján történő tiltást is beállítottam, de hónapok elteltével láttam, hogy újra frissült. -
jojoando
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
egy wincsesztert tettem bele a másikból, újratelepítettem a win11-t és már nem aktíválta magát. Új szériát vettem hozzá.
-
válasz
redXIII
üzenetére
Ha most a félbeszakadt telepítés után egy live-linuxos pendrájról gparteddel megnézed a lemezedet, akkor látni fogod, hogy csak valóban a felmásolt telepító van a lemezeden és nincs rajta az igazi telepített UEFI windows 11 partícióstruktúra. Az EFI partíció meg üres, nincs beletelepítve a boot és nincs fenn a recovery partíció.
Emlékeim szerint én egy bios frissítés után jártam így.
A megoldás az lett, hogy kiszedtem a gépból az összes meghajtót és csak az az egy maradt bent amire telepíteni akartam a windowst.
Utólag kiderült, hogy nem ártott az a bios frissítés.
Ha a vasad tudja a popcnt és az sse4.2 opciót, akkor először biost frissíts. A win11-et próbáld először rendes telepítővel felrakni, ha nem megy, mert 76%-nál elakad, akkor rufussal kiherélt, lebutított telepítővel tedd fel.
A 24H2-re frissítés is kalandos volt: [link]
Ha a vasad nem tudja a popcnt és az sse4.2 opciót akkor inkább tegyél rá linuxot, linux mint cinnamont, vagy LMDE7-est. -
Spancho
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Az előző laptopon van windows matrica.
Az új pedig oprendszer nélküli ,azt szerettem volna valahogy aktiválni az előző laptopon lévővel. Azt hittem ,hogy majd accounthoz kötött lesz ,de úgy nem működött ,a kiolvasott kódokkal sem működött. Láttam cmd-s parancsokat ,azzal se sokra jutottam.
De már vettem egyet itt az aprón.
(azt is leírtam fentebb ,hogy ott egy ismeretlen gépet látok ,amit ha aktiválni szeretnék ,akkor valami olyat írt ,hogy már aktiválva lett.)
-
-
Spancho
senior tag
Van rajta matrica.
Az új laptop meg új operációs rendszer nélküliként lett vásárolva.
Én azt gondoltam ,hogy a régebbi laptopról amin van matrica ,át lehetett volna vinni ,de az hardverhez kötött akkor.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- VR topik
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Bialetti kézi kávéőrlő
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A rendszerpartíció átméretezése előtt javasolt biztos ami biztos alapon biztonsági mentést készíteni képfájlba a rendszerről, mert ha balul sülne el az átméretezési művelet (pláne ha a fájlok átmozgatásával jár, ún.