- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
goop
őstag
válasz
Teko001 #72697 üzenetére
Ahha, köszi, ennyire nem merültem bele, nem érint a dolog, csak voip tiltások miatt néztem aszf et, akkor tűnt ez fel.
@flegga92: annyira nem könnyű, még a kínaiak is csak most próbálkoznak ilyennel, max. a titkosított adatot veszi ki ebből a körből, de az meg nagyjából öngól lenne, mert egyre több oldal használ titkosítást.
Vagy a sok forgalom miatt max. kivág a csomagból. -
vizslakutya
senior tag
válasz
Teko001 #71422 üzenetére
Köszi,közben kaptam tippet privátban,visszaolvastam,az menne,csak elvesztem a szintjeimet.Megvárom ,hogy meghosszabbítják e az akciót,mert jelenleg csak e hó végéig él az ajánlat,a 30 nap pedig már nem fér bele.
(mondjuk a szintekért nem nagy kár,úgysem tudom mire használni,az arany meg megmaradna az otthoni előfizum miatt) -
ödönke
aktív tag
válasz
Teko001 #70247 üzenetére
Köszi, remélem itunes megoldja a dolgot, mire lejön 30kb/seccel a 160mb...
*mindenesetre érdekes az hogy a hibabejelentőbe olyan hölgyet raknak, aki nem tudja értelmezni a mobilinternet megosztása PC-vel usb-n szavakat. Mert szerinte csak másik készülékkel osztható meg az internet...
-
ödönke
aktív tag
-
stefi68
addikt
válasz
Teko001 #70121 üzenetére
Köszönöm a számot, majd du. kipróbálom...
A "külföldről hívható" volt a varázsszó, most már tudom.Egyébként jó hogy így ráugrott mindeni erre a 40-es mizériára.
Visszakeresve a fórumon már többször előjött ez a téma, nem kis felháborodást keltve.
Azt vettem ki, hogy megoldásként kerülni kell a 40-est és szerezni kell normál számot.A papíralapú számlának pedig meg van az oka, amit most nem részleteznék.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Teko001 #67986 üzenetére
Most nem találom a weboldalon, de valahol írva vagy, hogy a mérési egység x kb-os egységekben történik.
Eddig feltehető, hogy hibás volt a mérés s a tényleges forgalmat mérték.
Most viszont fejlesztettek, s pl egy e-mail szinkron csak 0.5kb, de mivel a mérési egység pl 10kb, a rendszer 10kb-t von az egyenlegből.Tegyük fel percenként szinkronizál a telefon, s 10 órát tölt naponta mobilneten.
10×60=600 szinkronizálás naponta:
6000kb forgalmat von le, míg a telefon 300kb forgalmat mér.Ugyan ez igaz lehet chatprogramokra is.
böngészés esetén kisebb az eltérés, mivel egy weblap mondjuk 3 mb ott elenyésző a +/- 10kb.
Minél nagyobb a folyamatos adatfolyam annál kisebb az eltérés a mért s az elszámolt adat közt.
minél több a mobilneten töltött készenlét annál nagyobb az eltérés.10-én van az adatkeret fordulónapja, s ma a 150+40+1024 MBből a Telekom szerint 624 MB van még vissza, a telefon szerint még 652 MB lenne vissza. Ez napi 2-2.5 óra mobilneten töltött idővel jön össze. Amiből kb 30 perc készenlét, a többi aktív használat. Tehát fél hónap alatt 28 MB eltérés van a kis csomagok miatt Nálam.
Háttér adatot 3 program használhat a beállítások szerint: Gmail, Telegram, Böngésző. Ha minden program használhatná a háttéradatokat ez a 28 MB eltérés szerintem jóval több lenne. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
Teko001 #67649 üzenetére
Igazad van, amikor volt Next S csomagom nem vettem észre, hogy blue-soknál nőne a fizetendő egyenleg, de nincs kizárva...
Mondjuk ez felvet egy érdekes kérdést: Honnan tudja a Next S-es, hogy blue vagy mol vagy Telekom számot hív? A számhordozás info csak azt mondja meg melyik hálón végződik a hívás(blue-s szám esetén Magyar Telekom Távközlési Nyrt.-t ír), azt nem, hogy hol...
Nem tudom van-e törvény arról, hogy hívás előtt egyértelműen tudnom kell-e, hogy milyen díjon beszélek? De logikusnak tűnik, hogy ezt tudnom kell hívás előtt, máskülönben azt számláz amit akar.Én nem tudok olyanról, hogy le lehetne kérdezni, hogy adott szám Telekomon belül hol végződik.
Van ilyen? -
apaszka
veterán
válasz
Teko001 #67140 üzenetére
A telefonos segítség ,pont azt mondta azt nem lehet lemondani!
Ez miatt vagyok elkeseredve!
A napidíjas elég vacaknak tűnő!
De ha le lehet mondani akkor OK!Az üzlet,és a telefonos ügyfélszolgálat mást ,és mást mondott!
Ezért is próbáltam gyors megkérdezni itt a szakértőktől ,mert én még a Moto d160 ideiében voltam ennél a szolgáltatónál!Tudom egyik kutya,másik eb a szolgáltatók közt!
Viszont muszáj volt átjönni a fiamnak ide,mert Kőszárhegy csak a ti hálózatokon elérhető!Köszönöm a válaszodat neked,és mindenkinek,és bocsánat a tegnapiért!
-
apaszka
veterán
válasz
Teko001 #67131 üzenetére
Bocs Dominó természetesen!
Praktikumról lett váltva szolgáltatóstól!/Domino_Surf csomagot szerettünk volna. Erről mondták telefonon,hogy nem jó,jobb ha sima dominót választ!
Fr3eWar
Ide hoztuk át,csak praktikumosról! Bocsánat!
Telóról,és vezetés közben írtam. -
Freeman007
senior tag
válasz
Teko001 #67111 üzenetére
Elvileg itt is kap az ember sms-t és válaszban meg kell erősíteni, hogy igen, meg akarom vásárolni.
szerk: (#67112) 1egaly köszi az infót, de kb egyszeri vásárlás miatt nem akarok 1500 ft töltögetni amikor fizetnék pár 10 ft-ot.... mondom én, hogy hülyén van megoldva, csapja hozzá a havi számlához
-
Freeman007
senior tag
-
313313
addikt
-
-
koma106
senior tag
válasz
Teko001 #64764 üzenetére
Köszi.
"...2015. január 14-től az újonnan regisztrált Telekom belföldi mobil előfizetők egy évig díjmentesen használhatják az alkalmazás prémium funkcióit (pl. nagyobb, havi 1 GB feltöltési tárhely). A már korábban regisztrált felhasználók számára pedig újabb hat hónappal meghosszabbítjuk az eddigi hat hónapos díjmentes használati lehetőséget. Az ajánlat visszavonásig vagy legkésőbb 2016. december 31-ig tart..."
Nekem volt valahonna prémiumom (nem tudom, hogy a telekomtól volt-e), de most lejárt és szeretném még fél évig élvezni. Most újratelepítem az alkalmazást a telefonomom, hátha így jó lesz...
-
válasz
Teko001 #64714 üzenetére
konkrétan mobiltelefont nem rémlik, hogy írtam volna, készülékről lehetett szó általánosságban, a szolgáltató honlapján is táblagépet vagy notebookot írnak, a rendszert pedig ahogy nézem, olyan készülékeket kínál fel, amik csak kapcsolódó adatforgalomra képesek; modem, táblagép, notebook és fényképezőgép.
nem mondom persze, hogy teljesen lehetetlen, nem egyszer volt már rá példa, hogy a rendszer olyan lehetőségeket is felkínált, amik alapesetben nem adottak, az előfizető pedig élt a lehetőséggel, a szolgáltatói oldalon meg átcsúszott a dolog - jól tudjuk, nem mindig vizsgálják felül a rendszer által eszközölt műveleteket -, szóval próba szerencse...fattyu666; szia, annyit tudok csak én is mondani a témával kapcsolatban, amit fent írtam, próbálj rá, hátha...
-
Aaron14
őstag
válasz
Teko001 #64147 üzenetére
Csak mobilneten voltam abban a másfél napban, mikor hipp-hopp lefogyott 1 GB adatforgalmam, de csak a Spotify volt, ami nagyobb adatforgalmat generálhatott volna, azonban arra van külön keretem. A System Services kb. 800 MB.
Én még esetleg arra gondoltam, hogy a Spotify bekavar, hiszen a szabadon felhasználható adatforgalmam a Spotify almenünél is látszik Telekom alkalmazásban.
-
club1
veterán
válasz
Teko001 #63872 üzenetére
A hívásfogadásra reagáltam.
A Telekom megfogalmazása egyébként ez:
Amennyiben a rendelkezésre állási időn belül egyenleged egy perc hívásindításhoz (fogadáshoz), vagy egy darab SMS elküldéséhez, illetve az adott országban érvényes roaming díjazás alapján, az adatforgalmazáshoz szükséges limit összege alá csökken, akkor külföldön a hívás indítása és fogadása, adatforgalom alapú szolgáltatások használata, MMS és SMS küldése nem lehetséges. SMS-t és MMS-t viszont továbbra is tudsz fogadni, illetve kódokkal egyenleget lekérdezni illetve feltölteni. -
Soulfly842
addikt
válasz
Teko001 #63213 üzenetére
Ha megveszi az előfizetést webshopon, akkor értelemszerűen megtörténik a webshopos rendelés leadást követően a hitelképességi vizsgálat is, de itt nem lehet számhordozást kezdeményezni.
Ha adott egy új előfizetés, akkor be van állítva egy olyan biztonsági szabály, hogy kiemeltségi szint nélkül fél évig nem lehet vásárolni a webshopon készüléket.
Fel sem hozza a lehetőséget. Az már minőségi készülékcsere és nem új előfizetésnek minősül.
Ez 100%-ig biztos, hogy így működik. Kolléga is a múltkor beleszalad, mindig kérdeznek engem, de ennél ez elmaradt
Szép kis reklamáció lett belőle. Ezt jobb, ha tudjátok, ha nem akartok felesleges procedúrát.
Van olyan szociális réteg, aki szívesen kísérletezik ilyesmivel.
-
Soulfly842
addikt
-
A@ron
tag
válasz
Teko001 #62970 üzenetére
(#62967) r3dsnake: Hivatalos szabály, hogy bárki vehet, aki hitelképes szvsz nincs tartozása, de személyenként csak 1 db-ot. 490 forintba kerül, egyszeri 2 GB adatforgalom, 150 Mbps max sebesség, 4G-képes. FONTOS! Addig tart, amíg el nem fogy a 2 GB, vagy a vásárlástól számított 60 napig! Utána rendes havidíjas (Net&Roll) csomagra váltható hűség nélkül. Vagy hűségvállalással eszközt is lehet venni hozzá a váltás után.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
Teko001 #62964 üzenetére
Hát akkor másik bolttal próbálkozom majd :-) Az Árkádban lévőből az eladó elhajtott, hogy náluk csak az online rendelt kártyákat lehet átvenni. Én meg kifejezetten a 490ft/2GB-os teszt kártyára hajlok, hogy utána mi lesz, az majd kiderül, ezért nem akarok előfizut kötni. Tehát bemegyek, papír aláír, 490Ft-ot fizet, és aztán használom, amíg tart, utána meg le van zárva a sztori. Így lehet?
-
Sayuar
senior tag
válasz
Teko001 #62582 üzenetére
Nekem a 1430-on és az üzletben is azt mondták, hogy 60 napig él. Ha ezen időben bemegyek és kérem, hogy tegyenek át pl. a 3GB-os csomagba, csak akkor él tovább az előfizetés. Ha nem megyek be, akkor kikapcsolják. Ja, még annyi, hogy ez a csomag aug. 31-ig igényelhető, utána kivonják a kínálatukból.
-
-
-
-
Worldmaster
csendes tag
válasz
Teko001 #61631 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Akkor marad a várakozás.
Úgy tudom, hogy kedvezményesen csak a hűségidő lejártakor hozható el készülék. ha élek a felajánlott 3 hónapos előrehozott hosszabbítással, úgy valamennyivel drágább, nem?
Még egy gondolat. Volt már olyan ügyletem a Telekomnál, amire azt mondta az ügyintéző, hogy az engedélyezéshez üzletvezetői engedély szükséges, amit meg is kaptam. Ez esetben a szavaitokból kivéve ilyen opció nincs?
-
btomi9
aktív tag
válasz
Teko001 #61572 üzenetére
Most végigolvastam a sok apróbetűs bullshit-et, abban is megy a hivatkozás az Üsz -re (üzletszabályzat?) amilyen nevű dokumentumot nem találtam. ÁSZF -et igen, illetve a 2-es melléklet, mint díjszabás. Ezekben ugye nincs semmi erre a csomagra vonatkozóan.
Van egy Szerződés-kiegészítés, és abban van benne a konkrét megállapodásunk. A lényegi része így szerepel:
"A csomagban foglalt 2GB adattartalom elfogyása után a havidíjas szolgáltatásra történő váltás esetén lehet tovább internetezni" A 60 nap sehol nincs leírva, de nem releváns, mert bőven előbb el fog fogyni.
-
btomi9
aktív tag
válasz
Teko001 #61550 üzenetére
Oké, én csak azt nem értem, hogy hogyhogy nem szerepel az ÁSZF -ben? Így igazából nem is létezik. Amivel nekem nem lenne bajom, mivel adják és tudom használni. Csak ha igényelek egy újat és elutasítanak, akkor felnyomhatom őket az NMHH -nál, hogy fogyasztók megtévesztése (ugyanis a honlapon egy szó nincs arról, hogy egy előfizető csak egyszer veheti igénybe), ÁSZF -ben egy szó sincs róla, kicsit patthelyzet. De most már kíváncsi leszek, azért a 2 giga laptopon pillanatok alatt el fog fogyni még youtube nélkül is.
-
-
Teko001
őstag
válasz
Teko001 #61529 üzenetére
Nem tudok már szerkeszteni, de megnéztem: a fő domain ugyanazokat oldja fel a Google és a Telekomos DNS-en is, a többihez regisztrálni kéne, így azt passzolom.
Szerk: Aha, hát az valószínűleg valami CDN-en keresztül megy ha ezekből indulok ki. Amit eltudok képzelni, hogy más szerverre old fel a külföldi DNS-nél, és így olyan helyről kapod, ahol jobb a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Nintendo Switch 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 3D nyomtatás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen egeret válasszak?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest