- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hacki87
senior tag
Értem köszönöm a választ.
Azt nem tudjátok, hogy esetleg huaweinél is van ilyen a szerviz menuben vagy valami hasonló módon? Nemrég voltam az Allee-nál és 68/48Mbps itthon (Dunaharaszti meg hozza a 80-100Mbps egyiknap a 120 is meg volt de ennél jobban mostanában nem láttam.)
-
harley
őstag
az enyém is új volt.
a bajt leírtam.
nem telefont kapok, hanem egy papírt, amivel én járkáljak tkom üzletbe telefonért.
a tkom honlapon már nincs is 128gb-os SE.
megkérdeztem, melyik üzletbe van ilyen telefon, de a válasz annyi volt, hogy nem tudom.
akkor én honnan tudjam?
tehát 3 hete várok erre a szar telefonra, vennem kellett egy másikat addig, erre nem telefont kapok, hanem cserepapírt, ami megint napok mire kihozzák!!
ennyi erővel a telefont is kihozhatnák, főleg hogy erről volt szó!!
aztán menjek be e tkom üzletbe, hátha van ilyen telefon, ha nincs majd biztos megrendelik, ami megint csak több nap..na ez a baj.
-
Ebben az ágazatban - de mondhatnám akár a vezetékes szolgáltatásokat, illetve szolgáltatókat is -, jó ideje úgy látom, hogy inkább akarnak új ügyfeleket szerezni, bízva talán abban is, hogy a meglévők közül arányában kevesebben lépnek le.
Nem veszem magamra, sosem dolgoztam egy percet sem a Telekomnál, de még alvállalkozójánál sem, ami igaz a többi szolgáltatóra is. -
Tényleg sokszor megkapták a havi díjas előfizetők, hogy nem éri meg annak lenni, mert több promóciót kapnak a Domino előfizetők, de most nem erről van szó, hanem utóbbiakat jelen esetben nem érinti olyan szinten a szolgáltatások kiesése.
Amúgy tényleg a Domino előfizetőket szokták jobban promótálni, hiszen a havi díjasokat már megfogták, nem őket kell rászoktatni a rendszeres telefonálásra és mobilnetezésre. -
Adott számlád elszámolási időszaka 2017. december 1. - 31., aszerint pedig nem vonatkozik még arra az áfacsökkentés, mivel az alábbiak első feltételének nem felel meg:
Tekintettel arra, hogy az internet-hozzáférési szolgáltatást jellemzően időszakos elszámolású (ún. folyamatosan teljesített), az Áfa tv. 58. §-a szerinti ügyletként nyújtják, az Áfa tv. 312. § a) pontja értelmében a kedvezményes, 5 %-os adómérték azon internet-hozzáférési szolgáltatás tekintetében alkalmazható először,
- amelynek az elszámolási időszaka 2017. december 31-ét követően kezdődik, és
- amely tekintetében a fizetés esedékessége,
- valamint a számla vagy nyugta kibocsátásának időpontja is
2017. december 31-ét követő időpontra esik.
Látom, közben kiszűrted te is a lényeget és igen, a Telekom nem előre számláz, de ez könnyen ellenőrizheted a számlán.
-
törölt tag
Töröko-ban viszont vszleg csak egyszer tudtad ezt eljátszani...
Ott él ui egy törvény, h tr kártyával csak 4 hónapig használhatsz egy regisztrálatlan telefont. Regisztrálni persze macerás, meg fizetni kell érte. És az adott kártyát is csak az adott telefonban használhatod, különben go to 1.
Szal mindig csak új telóval menj oda nyaralni -
vpanangin
senior tag
Sat TV + otthoni mobilnet akció érdekel. Az ÁSZF. 9. melléklet 30. pontjában tesz erről említést, de az árról nem ír semmit. Kedvezmény mértékéről ír: "Összevont akciós ajánlat alapjául szolgáló havidíj
kedvezmények összege:
-
Home 50 GB mobilinternet
csomag esetén:
7.000 Ft
-
SAT TV Szuper Családi HD
csomag esetén:
1.757 FtHome
50
GB
igénybevételéhez
járó
eszközök
együttes
kedvezménye:
23.980 Ft."Egyáltalán ezekről a Home net csomagokról nem találok leírást sehol.
-
fenergie84
addikt
De, komoly volt.
Mivel ezelőtt két hete leadtam egy online rendelést, és sehol nem írta ki, hogy előleget kellene fizetnem, majd felhívtak, hogy a 0-ás telóre fizessek be 150e-t...
Bementem üzletbe, hogy akkor hogy is van ez, erre ott megint mást mondtak, mint a telefonban. Igazából már nem tudok kiigazodni a T-n...
Ezért kérdeztem... -
-
-
norberto_th
aktív tag
Nekem is cserekészülékem van, akkor az eredeti dobozán szereplő még legelső inei-t kell megadni? Csak mert nekem 3x is volt már csere
Vagy az előző imei számát amit cseréltek? Felhomályosítást kérek mert szeretném én is függetleníteni. Haverom 1 hónapja vár a kódra, bement a telenorhoz nem várt tovább, beletettek neki egy simet és már független volt neki de erről semmi üzenetet nem kapott. -
-
kchris78
veterán
En meg emlekszem amikor ment az altalanos fujas a szolgaltatokra hogy beesik valaki 2 evre ujonnan es kapja a nagy kedvezmenyt, a meglevoknek meg semmi. Szoval a mostani allapot egy folyamat egy allapota. Mondjuk alairom a 400 bekerese irrealis. DE: azt gondolom hogy hitelt leginkabb az eselyes visszafizetni akinek igazabol nincs is ra szuksege...
-
törölt tag
Felhívtam ügyfélszolgálatot, hogy mi ez az előleg szöveg, azt mondta hogy az új jogszabályok alapján már mindenkitől bekernek valamennyit...egy másfél-két éve volt olyan dolgom, hogy elkeveredett csekk miatt kinyomtak az itthoni netet, de meg aznap bementem befizetni. Bar furcsa volt akkor is, hogy csak ugy lenyomtak, fel se hivtak, ertesitot se kaptam, de akkoriban voltak eleg tre dolgok a helyi postan, lehet elkevertek. Viszont emlekszem, telefonaltam, igertek, hogy semmi visszakapcsolasi dij nem lesz, aztan a kovi havi szamla egy durvan 9-10 k-val tobb lett emiatt..
-
olloczky
senior tag
Ezt bele lehetne tenni az összefoglalóba, mert azt olvastam és ott nem volt
Nem olvastam vissza ~100 hozzászólást. Azonban ez tényleg működött, köszönöm! A vodafone-os kártyával működött.
(#92008) Vangelis
Azonban a blue mobiloes kártyával nem
Valami kézi beállításra van szükség?
-
Esqs
tag
Ez marha jó.
Szóval bárkivel megtörténhet, hogy vesz egy bontatlan csomagolású Domino Quick kártyát, amelynél (a csomagolását lezáró vonalkódos matricára nyomtatott dátum alapján) még bőven nem járt le az aktiválhatóság határideje, aztán amikor aktiválná, jön a pofáraesés?
-
-
Nekem nem volt elég az idő, de többször újra hívtam* és végül sikerült. Mivel több telefonnál kellett ezt megcsinálnom nem örültem annak, hogy ilyen rövid időt engednek a számok beírására. Nekem rendkívül megvan lassulva a pszichomotoros munkatempóm és ezért az időhöz kötött dolgok gondot okoznak, ha nincs korlátlan idő a feladat elvégzésére. Pl. az intelligenciám is rontja a lassúságom, vagyis az átlagnál alacsonyabb az intelligenciám, mert túl lassú vagyok (90-110 közötti IQ az átlagos IQ, de nekem 90 alatt van az intelligenciám).
*Egy telefonnal számolva értem a többszöri újra hívást, vagyis több mobiltelefon miatt még több idő volt, amíg sikerült beírnom a számokat. -
djpety
tag
A legtöbb részére elég, de mondjuk ha nem a képernyőről olvasod, hanem dobozról, telefon hátuljáról, és követed a pici számokat, akkor előfordulhat, hogy nem tudod olyan gyorsan beírni. Elsőre nekem is ez volt, aztán már megjegyeztem blokkokba a számot inkább, hogy úgy írjam be.
Egyébként egy Online verzió lenne a legjobb, ha már az IVR-es rendszer adott, egy ilyen form elkészítése sem lehet nehezebb.
-
törölt tag
Nálam kezdetek óta megy a VoLTE mert indulás napján aktiváltattam a kártyára a 1430-on és nem is kellet erőszakosnak lenni.
Ma felraktam a legújabb frissebb független Magyar ROM-ot a Telekom függő S7 Edge készülékemre és meglepődve tapasztaltam, hogy már ezen is megy a VoLTE, eddig függő készülékre rakott független romon nem ment, hiányzott belőle az a menüpont.
-
thomas77
senior tag
Itt ez olvasható:
A szolgáltatás aktiválása: A funkciót a Telekom fokozatosan aktiválja ügyfelei részére. A funkció aktiválását továbbá személyesen Telekom üzletben vagy telefonos ügyfélszolgálaton is kezdeményezheti az előfizető.Szó sem esik dominóról...
-
A kártya nálam maradt. Mikor gyakorlaton voltam a cégnél, azt mondták, ha kilépek vissza kell adnom. De mivel rendes alkalmazásban nem voltam, csupán szakmai gyakorlaton, ezt nem ellenőrizték. Az akkori főnököm megígérte, hogy intéz nekem állást, mivel létszámstop miatt nem tudott oda fölvenni, addig maradhat a kártya. 2 hónap múlva elment a cégtől. Ha felhívom a flottakezelő figyelmét, hogy van nálam ilyen SIM szerintem azonnal vissza kell adni. Addig is hallgatólagosan megvagyunk így.
-
4Grider
félisten
A nemzetközi és hazai hívások árát nem szabályozza az EU, kizárólag a verseny határozza meg. Ha valamelyik szolgáltató leviszi majd őket alapárra, akkor a többi szolgáltató is majd le fogja vinni. De amíg nem pánikol valamelyik szolgáltató, a többi sem fog magától lépni. Max. ha az EU ezt is szabályozni fogja...
-
Én is csak a magam példáján keresztül írtam amit írtam. Az elmúlt hónapokban átlag havi 50-55 órát (3000-3300 percet) telefonáltam. Igen, ez sok, ezt elismerem. Ezzel nem jönnék ki jól feltöltőssel, nekem jó a korlátlan csomag. Ezen kívül van még benne internet is, azt sem kell külön opcióként vagy mittudomén miként megvenni. Egyszerre 4 számot fizetek be a havi számlával, mindegyikben van internet, illetve a többieké rajtam kívül hálón belül korlátlan, így meg van oldva a "családi csomag" kategória, jellemzően egymás között beszélnek sokat - nagyon sokat, illetve kifelé is lebeszélik a csomagban lévő percet más hálózatba, illetve hálón belül ami ingyenes.
Nem számoltam utána, de ez nekem szerintem legalább 2x ennyire jönne ki feltöltősben, ha nem többre, internettel együtt. Én sok sms-t is küldök, ügyfeleknek főleg - amit pár másodperc alatt is meg lehetne beszélni, azért nem várom meg a kapcsolást, nem jó az időpont stb., elküldöm sms-ben.
Azon kívül a 4 számot nem lenne kedvem ellenőrizgetni, kinek-meddig-mennyi, van-e netje, elég lesz-e, elkövetkezendő egy hétben akar-e valamit, foglalkozzon ezzel aki ráér. Az idő is drága, de hangsúlyozom, meggyőződésem hogy anyagilag rosszabbul járnék a feltöltőssel.
Aki kevesebbet beszél, az lehet hogy jól jön ki, illetve akinek van kedve, ráér nézegetni, illetve van erre affinitása.
Szolgáltatós készülékben egy ideje én se gondolkozok. -
törölt tag
-
otps
aktív tag
Azért, hogy előbb legyek 4G hálózaton (amikor még eleve kevesebb 4G készülék volt a piacon), meg hogy előbb legyen VoLTE-m (amíg a beszélgetőpartnernek is jóval kisebb eséllyel van), én biztos nem fizetnék lényegesen többet a percdíjért, de belátom, lehet ilyen felhasználó, akinek ez megérheti a felárat. Különbözőek vagyunk.
Költségek: egy mai normális (értsd: nem milliós, csak simán normális) fizetéssel azért nem vág a földhöz egy előfizetés. Aki nem tud havonta 3-6 ezret kifizetni mobilra+netre, ott más gondok vannak.
Egy tudatos vásárló egyszerűen csak nem fog 2x annyit fizetni a percdíjért, ha nem muszáj.
-
szalai112
senior tag
Hívásindítás EU díjzónában lévő országba
Mobil vagy vezetékes előfizetők irányába: 0 Ft/percDíjak Magyarországról az EU díjzónába (nemzetközi hívás)
1. Díjzóna 99 Ft/perc 1. zóna: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália (v), Ausztria (v), Belgium (v), Csehország (v), Dánia (v), Finnország (v),
Franciaország (v), Görögország (v), Hollandia (v), Írország (v), Izrael (v), Kanada, Lengyelország (v), Luxemburg (v), Monaco,
Nagy-Britannia (v), Németország (v), Norvégia (v), Olaszország (v), Portugália (v), Spanyolország (v), Svájc (v), Svédország (v),
Szlovákia (v), VatikánMost akkor a a kettő üti egymást?
Ez már az ügyfél megtévesztése!
-
"Kollégám hivatalosan osztrák, osztrák telefonnal. Itt Budapesten ingyen hív haza (Ausztriába), de engem már nemzetközi díjért tudna hívni (viszont nem hülye, van magyar száma)."
Várj, én úgy tudom, hogy június 15-től legalábbis, mivel ekkor már roaming helyzetben van, akkor ha Magyarországról indítja a hívást, akkor az otthoni feltételeknek megfelelően hívja a magyar számot, tehát erre akkor nem fog neki kelleni külön magyar szám. Az lesz viszont a drága, ha visszafelé működik, azaz te hívod fel itthonról a magyar számodról az ő itt tartózkodó osztrák számát, mert ez neked lesz nemzetközi hívás. Hiszen te egy osztrák számot hívsz. Ő pedig ingyen fogadja.
-
tsteve
senior tag
a félreértés lényege az a részedről, hogy az eu minden hívást roaming-nak tekint (és szabályoz is) ami nem honos területen zajlik... nálunk terjedt el egy olyan téves értelmezés, hogy csak az AT->HU hívás a roaming hívás, (és pl. az AT->AT nem az) de ezt az eu nem igy gondolja
-
tsteve
senior tag
az a gond, hogy a nemzetközi hivásdíjak nálunk nem csökkentek, miközben az eu roaming szabályozás fura paradoxona miatt a nemzetközi dij töredékéért bonyolitható le már egy AT->AT vagy egy AT->DE hívás magyar kártyával.
Pl. az angolok párhuzamosan csökkentették a nemzetközi díjakat is, igy náluk ez a paradoxon nem érvényesül. Ez nem volt kötelezettség, mégis megtették a legtöbben náluk.
a kollégád jóval olcsóbban fog majd téged hívni, 15-e után magyar területről az osztrák kártyájával.. szólj is neki, hogy tudjon róla... -
MK VII
veterán
Szerintem arra gondol, hogy, ha itthonról hívsz egy mondjuk német számot az nemzetközi hívásdíjak szerint van számlázva, de ha már kimész Ausztriába és onnan hívod a német számot akkor már EU roaming híváskén sokkal olcsóbb... Ergo büntet itthon a szolgáltatód, mert itthonról telefonálsz... Pedig EU-s tagállam vagyunk mi is..
Ha jól vettem ki a beszélgetésből.. -
törölt tag
hidd el semmi értelmezési gondban nem szenvedek, és nagyon is tisztában vagyok a roaming szabályozással.
Szerintem neked nem ment át a dolog: azzal, hogy roamingban (vendégségben) olcsóbban használod a mobilt, mint itthon, saját hálót használva, az azt jelenti, hogy büntet a szolgáltatód, ha otthon vagy! (kissé elvonatkoztatva: ez olyan, mint ha a szomszéd nál jobban tartanának étellel, mint a saját szüleid. nonszensz) Tehát amíg eu-ban vagy addig az eu-s szabályok kordában tartják a telco cégek mohóságát, mihelyst haza mész, lehúznak (ezt neveztem büntetésnek), mert itt (a belső piacon) már nincs jogköre az eu-nak.
-
tsteve
senior tag
ha van 20 vagy 25% telekom kedvezményed, az érvényes lesz a váltás után is, csak a hűség kedvezményt bukod... én majdnem ugyanezt jártam végig tegnap.... mobil S-ről mobil L-re váltottam hűség alatt, az adatot pedig lecsökkentettem a minimális 400 megabájtos csomagra... utána a telekom applikációban már be is tudtam kapcsolni a korlátlan netet...
-
[P]laci
senior tag
mivel a költési szintre vállalsz hűséget új portfólió esetén és nem csomagra, mint régen, így nem látom akadályát miért ne tehetnéd ezt meg.
új portfólió esetén, mondjuk ha vettél mobil S + 400 mb-tal valamit és kötöttél hűséget, de a következő hónapban korlátlan beszéd kellene, akkor egy hónapra fel tudsz akár váltani mobil XL + 30 GB-ra is és utána vissza a következő hónapban az eredeti költési szintre (minden hónapban egyszer lehet ilyen módosítást végrehajtani)
nekem például pont ez tetszik a legjobban ebben az új portfólióban, mert ilyen szabadság sztem soha nem volt egyetlen szolgáltatónál se.
ha elfogy az eredeti vállalt netem, nyilván vehetek extranetet bővítő gyanánt, de ha akarok simán feljebb tudok lépni egy netcsomaggal nagyobbra, ha meg nincs már rá szükség,
visszalépek eredeti költési szintemre.ha meg te is régi csomagról váltottál újra, akkor is ugyanúgy létezik ez a költési szinted, az meg ott van az eredeti hűségszerződésedben leírva, akkor mindig ahhoz kell igazodni.
-
gianone
őstag
Ja, nem általános. Ha nem csinálsz épp semmit, akkor rendesen jön a havi számla. Viszont bármi "különleges"-t, akkor egyből gond van.
Amióta ez az online rendszerük, semmi nem működik rendesen. Még a belső rendszerük sem.
Az elmúlt 5 évben szinte semmi nem üzemszerű náluk. Pl. az eggyel ezelőtti telefonomnál, mikor bementünk Magentába, csomagot kellett váltani falsból a megrendeléshez, mert rossz árat mutatott online, és az ügyintéző is csak így tudta telefonon a jó árat előhozni. Majd utána visszaváltás. A még eggyel előtti vásárlásomnál meg a készülékkedvezményemet havidíj-jóváírásként kaptam meg, mert akkor sem működött az oldal.Szóval előfizetésenként egy-két évig tényleg nyugi van, aztán ha vásárolsz vagy váltasz, akkor sosem megy rendesen. És az utóbbi időben súlyosbítva van a helyzet az inkompetens ügyfelesekkel. A Telekom sosem volt olcsó, de a westeles időkben a legjobb ügyfélszolgálati rendszere és a legjobb törzsügyfeles kedvezményei voltak. Most még egy weboldalt sem képesek működtetni.
-
kovakovi77
tag
Nem mellesleg, olvashatsz vissza, engem nem lattal rinyalni.
A kivezetes nem az ugyeskedok miatt tortenik meg, hanem az nmhh nyoman bekovetkezett para miatt.
Mind-e mellett meg erre az opciora sem lenne szuksegem, mert a 32k-ra lassitassal is ha valaki kicsit tanult linuxot maris teljes sebessege van, csak ott 2percel tobbet kell gorcsolni. -
Soulfly842
addikt
Move Xs-nél nem szerződésértékre szerződtél, hanem csak az előfizetésre vállaltál hűségidőt. Szabad a pálya
(#82309) dptrsk
ööö... időközben egyeztettem magammal
Sok most a változás
Egy logikai összekapcsolást meg kell tenni a rendszerekben a 25%-os kedvezmények érvényesítéséhez. Ezt viszont szerintem ügyfélszolgálattal egyeztetni kell
Én viszont egy dolgot javasolnék nektek:
Ha felbuzdulnátok az új csomag adta lehetőségeken lehet jobb lesz várni a teljeskörű ügyintézéshez du 2-3 utánig
Még zajlik az átállás.
(#82312) Roli27
Az új árlista logika margójára:
A sima részletfizetésen ne ijedjetek meg első körben.
Görgessetek az aljára és ott van, hogy milyen díjcsomag kombinációk esetén milyen egy összegű/havi készülékkedvezményt kap az ember.
-
Top cat
addikt
Telefont mindenképpen Dual Sim-eset akarok venni (van másik szolgáltatótól is Sim-em) Kártyafüggetlenül.
Ezért nem a Telekomtól venném.A jelenlegi Telekom Számot megakarnám tartani csak a Sim-et akarnám újra cserélni.
Ezért kérdezem amit linkeltem Sim csere mire vonatkozik. Mert nekem nem teljesen egyértelmű.
Csak Net adatforgalomra való, vagy hanghívásra is ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest