- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebla
aktív tag
válasz
draco31 #1605 üzenetére
Tegnap este olvasgattam úgy néz ki hogy a "sűrű" ikon beállításnál összementek az ikonok. A "standard"-nál meg maradt. Én az utobbit használom szóval ezért nem változtak a méretek. Vagy a standardot válaszd,esetleg egy nova launchert. Csak ott meg nincs gyári widget....Ez van....
-
rebla
aktív tag
Nekem eddig pozitívak a tapasztalataim. Minden működik ami eddig is, az sms szinkronizálás is megjavult a xiaomi cloudba, ami eddig nem ment. Eddig sem volt lassú a telefon de most mintha még gördülékenyebben menne minden. Szal eddig pozitív a frissítés nálam. Kár hogy az android nem frissült...
-
athomi
veterán
Nálam semmi változás, ugyanúgy maradtak az ikonok.
-
draco31
veterán
Azt tudom, de nekem 5 volt egy sorban korábban is.
A kezdőképem ilyen volt mindig is. Itt is összementek, meg az óra is akkora volt, mint amekkora karikát rajzoltam, az is összement.
Frissités után a kezdőképen az ikonokat 2 sorral fentebb vitte, úgy kellett vissza le rakni. Annyival voltak nagyobbak, hogy a képernyőzár kb ott volt ahol a karika.
Cseréltem már témát, ikoncsomagot, témáknál adattörlés, de nem akar visszaállni.
Ja meg a második kezdőlapon a havi nézetes Google naptár van, az kb betöltötte az egész képernyőt, most meg elférne 2x is rajta. -
rebla
aktív tag
válasz
draco31 #1596 üzenetére
Semmi para...
Hosszan nyomsz a kezdőképernyö üres területén,beállítások,továbbiak,kezdőképernyő-elrendezés,sűrűről átteszed standardba.
(Ha a képernyő zárolás be van kapcsolva elötte kikapcsolod)
Akkor 4 ikon lesz egymás mellett nem 5....
És az nagyobb ikon, ha már elálitottad az ikon méretet ujra beállítod.... -
otomika
csendes tag
Megvárom a bátrakat, mert visszamenni ugye nem lehet már!?
-
draco31
veterán
A kisebb ikonok nem jönnek be, de majd megszokom. Ahol állítani lehet, az a max, de így is jóval kisebbek, mint voltak.
A töltési animáció sokkal vagányabb lett
Úgy mást nem vettem még észre. -
zsiz
őstag
Milyen régión jött nektek a frissítés EU romra?
-
draco31
veterán
Fel is ment.
Így elsőre ami azonnal feltűnt, kisebbek az alkalmazás ikonok. Még nem tudom, hogy tetszik-e így vagy sem. -
steele80
senior tag
Nálam ma dobta fel a Hyper OS2-t 2.0.2.0.UMOEUXM.
-
mexel
veterán
Párom 4G-je sem kapott még
-
rebla
aktív tag
Azért ez marha érdekes hogy a pro verzio 5g nem kap android 15-öt a sima 4g meg kap..... Nem semmi.
-
zsolt160
aktív tag
Akkor tegyen már valaki képbe, én Yettelnél kaptam a Redmi Note 12 4G telefont. 2023 decemberébe kaptam, 2024 februárjában jött rá az Android 14 a HyperOS-el, és idén március elején jött a 15, 2.0.2.0VMGEUXM verzióval.
Most akkor mitől függ a telefon milyen a frissítés, EU vagy global? Mert nekem csak az ország befolyásolta a letöltést, Svájcra állítva már előbb letölthettem volna az Android 15. -
mexel
veterán
Sziasztok. Páromnak redmi 12 pro 4g telefonja van. A napokban jött egy frissíté, de nem a hyperos 2 hanem valami 1.2 csak. Azóta mindig ledobálja a wifit. A routerben úgy látszik mintha ki lenne osztva az ip, már adtam fix ip-t is, de mindig ledobálja. Erre tud valaki megoldást, esetleg valami beállítás, vagy hiba?
-
rebla
aktív tag
Arra jöttem rá hogy totál nem jol jelzi az akku időt a telefon. Gondoltam lemerítem teljesen. Kb.25 perce 1% van a telefon.... Teljes fényerőn nyomkodom folyamatosan. Nem akar kikapcsolni. Kalibrálni fogom az akkut.
-
athomi
veterán
válasz
attihun13 #1564 üzenetére
Van beárazós topik, fáradj át oda.
-
attihun13
újonc
Sziasztok!
Van egy Note 12pro+ om ami sérült a kijelzőjén.
Rá pattant egy szikra és egy pici pötty bele égett, ezt leszámítva tökéletesen működik.
Szerintetek mennyiért tudnám elpasszolni? -
Csatsa
tag
válasz
Ladislaoca #1558 üzenetére
-
Csabaz0
friss újonc
Sziasztok,nekem mèg ezen a romon van, pedig ír rá a meme os újjabat, letöltöttem de azonositási hiba miatt nem engedi feltenni, ilyenkor lehet valamit tenni?
-
steele80
senior tag
Nem bír annyit, péntek reggeltől vasárnap estig bírja ott már 20% alatt van. 50% alatt gyorsabban merül. Persze ez nálam második telefon. Erről bankolok, okosotthon vezérlés, kapunyitó, kamerarendszer, okosóra megy róla, folyamatos bluetooth, minimális telefonálás, netezés. Ja és éjszaka a net kikapcsolva, hogy ne csipogjon, mert ez az ébresztőóra is.
-
steele80
senior tag
válasz
draco31 #1556 üzenetére
Nekem nem szokott gyorsan merülni, mindennap reggel 60.30-kor felteszem a töltőre és mielőtt indulok dolgozni leveszem. Így mindennap 100%-ról indulok és másnap 65-68%-on van amikor felteszem a töltőre. Az utolsó frissítés óta viszont ez az érték 75-80%. A használati szokások nem változtak, de nekem is feltűnt, hogy valami történt.
-
draco31
veterán
Még nekem sem találja, vodába vettam annó.
Más téma. Én nagyon össze-vissza töltöm, 90 fölé ritkán szoktam, gyakran csak napközben rá kell tölteni.
Reggel 7-kor általában 85% fölöttről indulok.
Ma viszont hajnalban felraktam tölteni, és ugyan 80% volt, 2 órát ült a töltőn, 7 körül vettem le, szóval bőven rég meg volt a 100%.
Ma kb annyit használtam, mint szoktam, és 50% jelenleg.
Máskor ilyen időben 20-30 között van.
Történt volna egy újrakalibrálás, vagy hogy is mondjam? -
Csatsa
tag
válasz
Ladislaoca #1553 üzenetére
Nem tudom, Neked milyen rom van rajta? EEA ? Az enyém Globál rom-os, erre jött, EEA-ra még nincs hyperos 2
-
Csatsa
tag
Globál rom-ra most jött meg a hyperos 2
-
draco31
veterán
Áprilisi ápdét 34 mega, mászik felfelé.
-
zsolt160
aktív tag
Én is ugyan így vagyok vele mint szemesi69, másfél napot kibír a telefon, nálam is az óra miatt BT megy folyamatosan, mostanában kikapcsolva a wifi, van elég mobilnetem, így kicsit többet eszik, de nem vészes. Én a Huawei telefonomról húztam át amit lehetett kb. másfél éve, és minden szuper. Bár maga a telefon tud lassú lenni, főleg a pénzintézetek app-nál, de el lehet vele élni. HyperOS 2.0.2.0 verzió van rajta.
-
rebla
aktív tag
válasz
szemesi69 #1547 üzenetére
Köszi ,nem volt semmi mentés.... Teljesen ujra belakás volt de nem segített. Nem zavar mert a gyors töltés megoldja, csak számomra ez a hyper os félre sikerült ez miatt. Mindegy ha lesz 2.0 felrakom ettöl rosszab merülés már csak nem lesz. Aztán ha igen ,befogom a satuba és addig tekerem míg nem fülstöl.
-
szemesi69
addikt
-
szemesi69
addikt
A redmi 12 pro nálam ha egész nap intenzíven használtam akkor sem ment estig 30 százalék alá, nálam nem volt extrém merülés. A 14 t android 15 hyperos 2 , még jobban bírja. A beállítások mindegyiken ugyanazok, folyamatos bt. kapcsolat az órámmal éjjel- nappal. Most először próbáltam ki az átköltözést, nem okoz semmi problémát. Korábban soha nem volt xiaomi telefonom, huawei-honor volt előtte, ezek sem okoznak csalódást.
-
rebla
aktív tag
válasz
szemesi69 #1541 üzenetére
Majd kiderül,olvasni ezt azt.... A tiedé gondolom android 15 alapu hyos 2, ennél a modelnél az android 14 re faragják rá.... Nagyon nem mindegy szerintem. Hyper os 1 frissítéstöl ugy merül a telefon hogy kb nekem is délre 20% környékére esik. Ha nem használom sokat akkor estig kb bírja.... Gyors töltésnek hála nem probléma ..de ezzel az aksi nem tudom meddig fogja bírni, most 2 éves a telefon.
Céges A55 nagyságrendekkel tovább bírja pedig azon valami céges android fut személyes/céges felülettel. Ami azért jobban meríti. -
szemesi69
addikt
Milyen probléma? Lecseréltem 14T-re, hyper os 2 van rajta, még nemsikerült 1 nap alatt lemeríteni, éjszaka kb. 9 óra alatt 1 százalékot merül, folyamatos bt. kapcsolattal. A 12 pro egy éjszaka 4-5 százalékot merül, mondjuk azt sem tudtam 1 nap alatt lemeríteni, ha intenzíven használtam akkor sem
-
rebla
aktív tag
válasz
beach head #1539 üzenetére
Köszi! Valahogy félek ettöl a frissítéstől.... Lehet olvasni minden féle problémát. Lehet hagyom a most nagyon jol működő belakott készüléket ahogy van.
-
BSOD
senior tag
válasz
draco31 #1537 üzenetére
Próbáltam újrarakni is az appot. Engedélyek stimmelnek. Az automatikus engedélyvisszavonás is ki van kapcsolva.
Ha csatlakoztatom a kamerát, el kellene indítania a programot. Ez se történik meg.
Szórakoztam az usb-hibakeresés körül is (alapértelmezett usb mód...) , hátha segít, de az sem. -
draco31
veterán
Az nem lehet, hogy mivel rég nem volt használva az app, így elvette az engedélyeket a telefon?
Nekem egy hát vagy 7-8 éves Huawei 360 fokos kamerám van, ugyan úgy kell csatlakoztatni, mint neked.
Elsőre jött hogy engedélyek, stb, és csak másodikra indult el ahogy kellene. -
BSOD
senior tag
Van egy Flir one hőkamerám. November környékén még gond nélkül ment a Note12pro-val, most nem ismeri fel a telefon. Azt hittem bekrepált.
Próbáltam más telefonokkal, táblagéppel és a lányom Note 11-ével működik (Pad6 nem, Redmi11 nem). A régebbi androidokra már nem megy fel az app.
Van egy "fiókos" Note 7, amivel a régi app ment (valami archív oldalról szedtem), de fotót nem tudtam rögzíteni, mert kilépett mikor mentenie kellett volna. Most ROM-oltam egy Android 15 alapúra és minden funkció megy a playsore-os appal.
Van bármi ötletetek, hogy mi lehet a gond? -
draco31
veterán
Kis nyálcsorgatásnak.
Elvileg májusig megjön. -
rebla
aktív tag
Hyper os 2 helyett, hyperos 1.0.15.0 frissítés
nem lesz itt hyperos 2 sztem... -
zsiz
őstag
Jobban, mint a HyperOS?
Nekem ezzel is úgy merül, mintha nem lenne holnap
Egy éjszaka alatt simán merül 15%-ot, ha nincs töltőn. Előtte határozottan jobb volt az üzemidő, frissítés után jelentősen romlott. Pillanatnyilag este 6-kor 26%-on állok úgy, hogy reggel 6-kor vettem le töltőről, mindösszesen 2 óra 48 perc képernyőidőm van, automata fényerővel, 0 perc telefonálással.. katasztrófa.
-
rebla
aktív tag
Állítólag a hyper os 2 meríti rendesen az akksit.
Igaz ez? Kérdem azt akinek már frissült és tud válaszolni is.... -
draco31
veterán
Szokásos havi frissítés.
-
draco31
veterán
Van Bluetooth frissítés.
-
draco31
veterán
Korábban nem próbálgattam még a kamera módokat, most a nagy hold rávett. Nem is tudtam, hogy alapból a módok nincsenek letöltve.
-
mexel
veterán
Nálam még egyikre sem jött. Mitől függ hogy kinbek mikor érkezik?
-
zsolt160
aktív tag
Sima 4G-s 12-re nekem ma jött ki.
-
mexel
veterán
Erre a telefonra lesz vajon hyper os 2?
-
MR ME
aktív tag
elég egy nyitott bootloader, amúgy összességében sok minden nem változik, kicsit szebb, kicsit jobb, de azon felül h elszórakozgat vele az ember, nem merném azt mondani, hogy ad annyi pluszt, hogy mindenkinek feltétlenül ezt kellene használnia
ha van időd meg kedved és nem halsz bele ha újra kell húzni a rendszert akkor érdemes kipróbálni, mert vannak benne érdekes cuccok, de semmi olyan, ami nélkül nem lennék képes élni többé
-
mexel
veterán
Hyperos 2 lesz a telefonra, illetve feltehető?
1.0.12.0.UMOEUXM van most rajta. Németországi vásrlás.
(kb a Xiaomi kezdeteinél foglalkoztam xiaomikkal, aztán most került kézbe ismét)
-
draco31
veterán
Nekem is ilyen van, de nem értem ott miért akar 108-ban, ha 50-es kamera van benne. Sehol nem találok benne opciót erre.
Alap esetben 12,5-ben fotóz, 50-hez kell külön kapcsolni, de ki-be lépéskor visszaáll 12-re.
Mekkora a képek felbontása alapban, és ha 108-ra rakod?
Ha 4096x3072, akkor az 12-es kép.
50-ben meg 8192x6144 -
mexel
veterán
Sziasztok. Mindig minden tesztben olvasom hogy 50 megapixelen fotóznak vagy 12,5-en. Ez klassz, de hol tudom beállítani a fényképezőben hogy 50 vagy 12,5 megapixelen foózzon? Sehol nem látok ilyen beállítást
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Linux kezdőknek
- Kínai robottaxi indul Európában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Hálózati / IP kamera
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest