- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
zacci
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nos hasznalok ff, chrome opera bongeszoket es soha nem tapasztaltam ilyen vagy hasonlo bugokat. Az h full feher kepernyot kapjak az azert kemeny. Napi kb. 8-10 oraban megy a yt. Soha nem tapasztaltam meg hasonlot sem.
-
zacci
senior tag
Egyre fosabb lesz ez a Safari. Csak es kizarolag ezen bongeszoben bugzik a yt. Van hogy full feher tabot kapok, pedig korabban meg ott ment a video
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
nagyon maskorokben mozgom es elvesztem:
https://www.apple.com/hu-edu/shop/buy-mac/mac-mini/m4-chip-10-magos-cpu-10-magos-gpu-24-gb-mem%C3%B3ria-256gb-t%C3%A1rhely
Ez melyik verzio? Varjak lesz most ujabb? Van benne wifi??
Diakot kernek?Kell keresnek egy diakot es a pincebe zarnom megorzesre??
-
vadkörte
addikt
Tedd mellé a ProDisplay XDR-t, ami ugyanúgy 32"/6K, és mindjárt szimpatikus lesz az ára
Változatlanul kibékülnék egy megfelelő Kuycon monitorral is (van már EU lerakat). Tetszenek... -
cigam
titán
6k, 32" Elfogadnám, de az ára ...
-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor pláne elférne ott. Hol van leírva, hogy nem lehet nagyobb az Apple logó?
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Bennem ez a gondolat egyebkent, tizenpareve merult fel, az Apple TV kapcsan. Hogy lehetnetne QI toltos a taviranyito es lehetne a toltoje az Apple TV tetejeben... Azota a telefonok kaptak QI toltest, de az Apple TV-s gondolatot nem hallottak meg

-
cigam
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Azért annyira gigantikus nem lenne. Mint megtudtam, inkább a WiFi/BT antenna miatt nem tették oda, mert a logó keresztül "lát ki".
-
cigam
titán
válasz
vegyszer
üzenetére
Ha ez kérdésként felmerül, akkor nincs szükséged a pro-ra. Én megvárnám a március 4-i eseményt. Bár a madarak azt csiripelik, hogy azon még nem lesz mini, azt később fogják piacra dobni. Ezen az egy hónapon már semmi nem múlik.
Mondok egy érdekes ötletet: Az új mini nem az M5 CPU-t kapja, hanem az A18Pro-t.A régi gépeket nem szórják ki fillérekért, ha 20%-os készletkisöpréssel találkozol, az már jó üzlet. Pl. az M4 megjelenésekor 16GB lett alap RAM ezért az M2 8GB-os ára nagyot esett.
Ha a következőnél pl. 16/512 lesz az alap konfigurációt, akkor megint eshet nagyobbat az alap (16/256-os) M4 ára. Erre viszont nem fogadnék nagy összegben.
Plusz most elég jól ál a forint lehet kicsit olcsóbb lesz az ugyanolyan felszereltségű M5 az M4-hez képest. -
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Ha valaki vacillált az alap M4 és a pro között mi segíett a döntésben neki? Csak az ár? mert ha 24/512 mindkettő, akkor 200 kb a pro felára.
Ami nekem elsőre átjön, hogy az SSD/RAM sebessége duplája. A Thunerbolt 5 egy azt kihasználó külső SSD alatt igen hasznos társ. A plusz magok mindig jól jönnek, de számomra az a legkevésbé látványos változás az olvasott adatok közül.Az M5 minik bejelentése tényleg a küszöbön van? Az lehet hatással az árakra? A korábbi generáció váltások során milyen volt ez a hatás? egyátalán a zuhanyhíradókból jönnek ki nem megerősített indfók ezekről?
-
Szerintem a hőtermelés miatt. Eleve az indukciós töltés többlet hűvel jár a kábeleshez képest. Bár nem forró a mini, de azért nem is hideg. Erre még a szükséges alkatrészek további költsége és melegedése egy olyan nagy példányszámban gyártott Apple mércével olcsón értékesített eszközbe tovább csökkenti a funkció értelmét, főleg, ha hozzáveszem, hogy mennyien használnák.
-
cigam
titán
Ma ugrott be egy hatalmas ziccer, amit az Apple nem lépett meg. A gépekre rakott alma logó miért nem alkalmas induktív töltésre? Akár telefon, akár óra, csak ráteszem a tetejére, és már tölti is.
-
vadkörte
addikt
válasz
ddsteel
üzenetére
Az M4 Mini-n az első csatlakozók USB Type-C-k, a hátsók USB Type-C/Thunerbolt4-esek. Ha a lelket is ki akarod taposni az SSD-ből, akkor egy TB dokkoló/enclosure kell és a TB portra kellene kötnöd. Ha megelégszel kisebb sebességgel is, akkor egy jó minőségű ténylegesen USB 3.2Gen2-es kábel elég.
-
ddsteel
senior tag
Sziasztok, macmini m4em van. Az a kérdésem, hogy a külső házú SSD-ket milyen kábellel kössem a géphez? Ránézése ugye USB-C a ház és a gép csatlakozója is, de tudom, hogy a Thunderbolt többet tud. A kérdés lényege, hogy thunderbolt vagy usb-c kábelt vegyek? Közvetlenül a gépen lévő 2 első aljzatba csatakoztatnám az SSD-ket. Nem is tudom, hoyg ezek mind thunderbolt aljzatok? (mind az 5?)
-
zacci
senior tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Egyaltalan nem veszes.

36fokos az ugreen-ben levo ssd.
-
werszomjas
addikt
válasz
SharpSA
üzenetére
Mennyire melegszik ebben az ugreen-ben az ssd?
Ezek az nvme SSD-k nem a hűvösségükről híresek, egy zárt ház legaljában, úgy, hogy felülről még a mini is melegíti, nem forrósodik fel nagyon?Nekem sikerült az állandó USB-A eszközöket kiirtani (Bluetooth-os bill+egér lett) így alkalmankénti USB-A-ra vettem egy ilyet USB-C - USB-A hub-ot. Ezzel oldom meg pl SD kártya olvasást is, ha le kéne menteni valamit.
Állandó tárhely bővítésre pedig vettem egy Samsung T7 külső SSD-t, ami gyárilag type-c kábeles így közvetlen rádugható a mini-re, így a monitoron kívül az az egyetlen eszköz, ami van, de jobb lenne persze ha ez sem lenne, de a melegedés miatt tartok az ilyen dock-októl.
Ilyen asztal aljára/monitor mögé szerelhető tartón gondolkozom még. Ez a mini melegedés szempontjából mennyire problémás? A tetején az alu házon ugye nem sok hőt tud így leadni.
#cleandesk
-
cigam
titán
Találkoztatok olyan monitor mögé csavarozható M4mini tartóval, ami egyben dokk is, vagy van hely egy dokk felfogatására is?
-
SharpSA
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Tehát az M4 Minihez végül korábban megrendeltem az Acasis 40Gbps Mac mini M4 Dock & Dual-Bay SSD Enclosure dokkolót. Jól működik, bár én csak 1 SSD-vel használtam egy rövid ideig, de aztán rájöttem, hogy nem ez kell nekem, hanem elég 1 SSD foglalat, plusz monitor csatlakozó sem kell, hanem több USB-C és USB-A. Így eladó lett ez a dokkoló, mert vettem egy UGREEN Mac Mini M4 Docking Station (11-Port, 8TB, 10Gbps) dokkolót, ami viszont pont olyan, ami nekem kell. Így ez marad és minden kiegészítőnek van csatlakozó, plusz még maradt üres is.

Egyébként az SSD sebessége mindkét dokkolónál ugyanakkora, kb 1000 körül mozog a Blackmagic Disk Speed-del mérve. -
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata arról, hogy a lokálisan futtatott AI modellek hogyan viselkednek a M4 minin, vagy a esetleg az M4 pro vason? Nem videó generálás, vagy kéek a téna, inkébb adaotok között olyan összefüggések keresése, ami csak hosszabb adatgyűjtés eredményeiként állnak elő.
Felmerült egy beszélgetés során, hogy kutatási célra szigorúan offline adatkezelés mellett valamely AI ezköz igen jól muzsikálnak ezeken a mac-eken. De csak közvetetten, a partner se használ macet.
Mindenesetre a vezér hangya elindult. A kompaktság megvett, a kötött platform idegen 30+ év win tapasztalat után. De az adatbiztonság az első ebben a projektben.
Ha esetleg valaki művel hasonlót, lenne hozzá pár kérédésem...
Köszönöm!
-
Noxy
veterán
External Home Folder SSD: The PRO Backup + Restore Method (Time Machine + CCC)
A videóit követve helyeztem át egy éve a Home Foldert úgy, hogy csak 3 hónapja használtam MAC-t.
Ez friss ropogós, 1 órája jött ki a YT-ra. -
-
válasz
vadkörte
üzenetére
Desktopon "mashogy" csinaltak. Ott "uj" app lett. Korabban, ha egy fejleszto ugy adott ki uj appot, hogy az uj app azzal kezdte, hogy toltsd le a masik appot, akkor kirohogtuk, es titkon abban biztunk, hogy belebuknak ebbe az egeszbe... Nos, most az Apple csinalja ugyonezt. Tehat, lefrissitheted, mert az "uj" elofizeteses appok, azok masik appid alatt futnak.
-
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Az is bekerült a Creator Studio-ba*, így előfizetéses lett, de még megvásárolható külön is.
Másfél éve gondolkodok rajt, hogy megveszem. De ott az Affinity Studio, meg a Dxo PhotoLab... Nem tudom eldönteni, hogy szükségem van-e rá.
*:
iOS-en lefrissítettem az almásoffiszt - már azok is bent vannak a CS-ban - az összes eddig meglévő sablon kikerült és csak az előfizetésesben elérhetőek. Otthon a Mini-n véletlenül sem frissítem le őket addig, amíg nem lesz feltétlenül muszáj. Nem sokat használom, de akkor is ***szameg az alma. -
-
-
-
vadkörte
addikt
válasz
TigerCat
üzenetére
Ha jól kerestem, akkor a fejlesztő neve Atilla Taşkıran. A neve erősen törökös hangzású a stúdiója Németországban van. Ez mondjuk nem jelent semmit, az app megjelenése tényleg igényes. Az más kérdés, hogy egy animált óráért - továbbmegyek, kijelzővédőért - egy büdös buznyákot nem adnék.
-
Ezt ismeritek? Tegnap találkoztam vele...
Mac képernyővédő: https://bauhausclock.com
Bár sajnos fizetős, de tényleg igényes, szép és nem mellesleg magyar srác a fejlesztő. -
vadkörte
addikt
válasz
yarik529
üzenetére
Bármilyen - a legolcsóbb - DisplayLink-es dokkoló megfelelhet. Én az M2-es Mini-hez évek óta a Dell Universal Docking Station D6000 dokkolót használom. Hátránya, hogy a sebességes "csak" USB3.0 és nincs rajt dedikált Power gomb. Cserében bármilyen Type-A/Type-C portról elketyeg, a DP portokon visz 2x 4K monitort 60HZ-el. Ha nem a legutolsó fw van rajt, a Mac-eket nem kezeli, a frissítés sajnos csak Win-es gépen lehetséges (kb. 2 perc).
-
yarik529
lelkes újonc
Köszi a válaszokat! Így már értem. Tehát egy sima dokkoló nem jó. Körbe nézek. Hajlok nagyon az Air-re, mert nem akarom a 2017-es prot cipelni. Szerintem most az lesz, és akkor utána majd meglátom mellé a minik milyen árban lesznek oktatási kedvezménnyel és veszek egy olyat. Most az M4 220. De akkor megvárom az M5-t.
Még egy kérdés: Air M1 mennyire melegszik? Ilyen alap felhasználásra, mint amit én keresek, max egy monitorra lesz rádugva ha nagyon akarom.
-
válasz
yarik529
üzenetére
Ketto darab 2k-s alatt, ketto darab 2560x1440p megjelenitot ertessz? Ebbol csak 1-et tudsz az Air GPU-jara kotni. Mert fizikailag osszesen ketto darab controller van benne es az egyik mindig kotelezoen a beepitett LCD. A masodik monitornak szoftveres monitornak kell lennie (tehat pl. valamilyen Display Link controllerrel USB-re kotve). Mintha csak az M3/M4 korultol lenne a nem Pro procikban megcsinalva, hogy a clamshellbe rakott gepnel "levalik" a beepitett kijelzo igy clamshell modban ra lehet dugni fizikailag ketto monitort.
-
Szabi®
veterán
válasz
yarik529
üzenetére
Azt sajnos nem tudom, hogy egy M1 Air mennyire bírná ezt 2 monitorral. Ilyen tapasztalatom nincs. Az M2 8gb amiket felsoroltál azokat vígan elvégzi. Tesómnál mozilla alatt 30-40 tab szokott benyitva lenni, és úgy csinál még mindet is. Mobilitás szempontjából egy Air jobb választás, viszont ha azt is mindenképpen monitorra akarod kötni, akkor az M2 Mini ebben jobban helytáll .
-
yarik529
lelkes újonc
válasz
Szabi®
üzenetére
Ugye van egy M1 Pro 16-osom, azon megy minden ami a munkámhoz kapcsolódik. Amit másodiknak keresek, Max Photoshop, böngészés, youtubozás. e-mail-ozás. Ilyen alap dolgok. Spotify a háttében. Max nasokat távolról elérni. Néha rácsatlakozni rdp-vel a szerverre 3-4 percre. Ugye azért húzok jobban az Air fele, mert nyaralásra is tudnám vinni és a MBP 13 2017-estől megtudnék szabadulni idézőjelben. Viszont ha monitorra akarom kötni ilyen célre minimum két darab 2K-sra az airt, nem tudom birná e.
-
Szabi®
veterán
válasz
predakon
üzenetére
A Tahoe nem a 8gb rammal szívatott meg, hanem mert kevésbé optimalizált eleve. Tele van fix issue-s videókkal a youtube tahoe-ra .. . . Van a családban egy M2 8gb, és Adobetól kezdve a War Thundering fut minden gond nélkül. A videószerkesztés szintén megfelelő minőségben végezhető.
#47834 yarik529 Sztem próbálj ki előbb egy ilyen gépet 8gb rammal, mert lehet bőven elég amit nyújt. M1 8gb rammal vágnak videókat, és használják napi szinten.
-
yarik529
lelkes újonc
MAC Mini M2-ről mi a véleményetek? 8GB ramost garival tudnék venni 123.000 Ft-ért. Vagy inkább egy macbook air 2020-ast vegyek?
-
tibtype
csendes tag
Köszi a választ mindenkinek
Meg is rendeltem a billentyűzetet. Ha valakit esetleg érdekel, hamarosan lesz két eladó Magic Keyboard-om. -
vadkörte
addikt
-
tibtype
csendes tag
Üdv Urak!
Van a fórumtársak között olyan, aki használ Keychron billentyűzetet? Azt szeretném megtudni, hogy a Magic Keyboard zárolás gombja ( F12 melletti) beállítható rajta? Pl. az F12 mellé, hogy a megszokott helyén legyen
.A választ előre is köszönöm!
-
A /home-ra beaktivalt FileVault tamaszkodna a firmware/controller tamogatasara/funkcioira, ami a T2-ben es a ARM-os SoC-ban van es az SSD kontrollerrel dolgozna egyutt. Azt hiszem Tahoe vagy talan a Sequoia ota, nem megy a /home-ra beakpcsolt Filevault ha van T2/ARM SoC a gepben, mert hianyzik a klasszikus "szoftveres" encryptalas megvalositas mint failback.
-
-
-
Valamit hegesztett az Apple az új OS verzióban, mert két 26.3-as gépen is próbáltam új home foldert beüzemelni egy thunderbolt meghajtóra, mindkettő használhatatlan lett.
Az új profilba, az első bejelentkezéskor nem hozta fel a szokásos "setup" lépéseket, csak simán megjelent az asztal (igaz kicsit hycomatosra sikeredett [kép] ), a Finder pedig két másodpercenként kresselt [kép] ilyenkor a teljes menubar is eltűnt. -
cigam
titán
Kifejezetten Mac-felhasználóknak szánja két új monitorát a BenQ
Mennyi idő, míg begyűrűzik, és mennyi lesz az ára? -
Noxy
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Nem a Home folderban vannak, hanem különböző mappákban szintén a Netac SSD-n.
Nézd meg légyszi nálad mekkora a Home, és ennek a méretet számold le a Macintosh HD-ból.
Amúgy meg miért gondolod ezt rossz megoldásnak? Nálam 1 éve hibátlanul működik. Nem munkára, megélhetésre használom az M1 iMAC-t, hanem hobbiból, szórakozásra. (14 éve nincs TV-m) Saját és családom képei, videóinak szerkesztése vágása hobbiból amatőr szinten. -
-
Noxy
veterán
válasz
somaisten
üzenetére
mac home folder external drive
Egy éve helyeztem át egy Netac 500GB-s SSD-re. Hibátlanul működik.
[kép] [kép]
Már nem emlékszem melyik videó volt, de párat megnézel és képben leszel, ha meg el rontod TM-ból helyreállítod.
Kell hozzá még egy admin fiók, hogy baj esetén ne zárd ki magad. -
cigam
titán
válasz
somaisten
üzenetére
Elég a költöztető aszisztenst használni, és kb mindent megold.
-
somaisten
csendes tag
Köszönöm mindenkinek! Megpróbálom beüzemelni a mac minit, egyelöre még az is problémás hogy kéri a billentyüzetet meg az egeret, de azok ugye a régi imacre vannak felkapaszkodva, sztem onnan lekapcsolom öket hátha igy elfogadja. Utána meg megpróbálom Icloudból nagyjából olyanná tenni a minit mint a régi imacem volt. Remélem ez a megoldás müködik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Yettel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Star Trek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Projektor topic
- Gumi és felni topik
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Dell Precision 7750,17.3" FHD,i7-10875H,32GB DDR4,256GB SSD,RTX 3000 6GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legalabbis nagyon remelem!

A Forklift is 20 dollár, de az milliószor hasznosabb!