Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
2025. november 22. 9 - 16 h között
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember
üzenetére
Nem lettem okosabb, ehhez tök hülye a copilot, nesze semmi választ kaptam.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bitrograde
üzenetére
Akkor nem fontos hogy a fényes karima és a kagylók mögött is arany színű legyen és hogy a gold felirat is szerepeljen rajta? - Mondjuk a kiskönyvön lévő fotóval egyezik.
u.i.: mindjárt megkérdem a copilotot.
Amúgy te ponosan milyen fülpárnát használsz hozzá, honnan rendelted?
-
nLali
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Jaaa, az más. Ritka együttállás, hogy kényelmes, könnyű, szuper a hangja és az alkatrész is olcsó. Majd egyszer másodiknak...
-
bitrograde
senior tag
Pedig napi használatban van az enyém is. Egyetlen kényes része a driver. Minden más pótolható olcsó donorokkal. A fejpárna ugyan elmállik/elmállott, de van remek kínai a headfi közösségének népítélete alapján, ami kiváló helyettesítő (azzal hallottátok a találkozón). Szóval ez tényleg nem (csak) relikvia.
-
nLali
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Nekem ez nagyon tetszett. Jó volt hallgatni a Te példányodat. Egy problémám van vele, de ez inkább személyes.
Ez egy jó hangú, kényelmes, nem olcsó cucc. Sajnálnám napi használósnak. Jó így megőrizni, kár lenne elhasználni. Inkább második, vagy harmadik fejesnek egy gyűjteménybe való. Legtöbb embernek így már drága. Ezt valószínüleg inkább a polcra vásárolják, gyűjteménybe.
Ha pedig nem a saját koordináta rendszeremben nézem, hanem kicsit távolabról, akkor ez egy tök jó fejhallgató, tök jó áron. -
bitrograde
senior tag
Ha valakinek tetszett a találkozón, akkor csak szólok, hogy van belőle néha elérhető példány.
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Hát nehéz néha merre is haladjon tovább az ember. Ezt a DAP dolgot nem nagyon értem, mármint engem nem tudott megfogni szerencsére. Mert sajna eléggé drága ami valahogy is szól. Igaz annak aki meg jön-megy annak ez az ideális, és milyen jó, hogy már iylen minőségű hordozható lejátszók vannak. A NAS is egy végtelen történet. 14TB is kevésnek bizonyult...
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Ajjaj, csak nem másik dap lesz?
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite
üzenetére
15 napos szolgáltatáskiesés --> felmondom. Ha nem, akkor is. A házban többen dolgoznak otthonról, távmunkában. És a hivatalok nem viccelnek, ha határidős leadandó van, pl. egy könyvelőnek. Arra nem futja a kötbér.
De nem nyafogok.
Tegnap elkelt a Hiby lejátszóm. Még egy-két apróság elmegy, és aztán lesz némi újratervezés. -
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Ez teljesen így van
meg az is, hogy reméhetőleg a hibát bejelentettétek, és már kötbéres a szogáltató részéről (72 óra után ha közreműködéseddel nem akadályoztad a hiba elhárítását). Pár nap alatt lesz ingyenes az internet, nem tudom az EHT épp hogyan rendelkezik. -
Ribi
nagyúr
Én pont nemrég csináltam kvázi auto trafót egy 100Wos 2x8V trafóból, így kb ~224V jön ki belőle. Egyik erősítőm ugyancsak zúg 240V-ról, így meg totál kussban van.
-
nLali
őstag
Nekem egy gordonFreemn nevű fórumtárs tekertetett trafót, pont ezt figyelembe véve. Itt 240-247V körül van a hálózati feszültség.
Ő Hatvan közelében lakik, de nem tudom, hogy a tekerést hol csináltatta. -
Sziasztok!
Amiért nem sikerült elvinnem a Stax fejesemet a talira, annak oka az volt, hogy az egyedi építésű erősítője lehalt.
Javítás közben derült ki, hogy valszeg azért kapott zárlatot egy-két elektroncső benne és ezért romlott el, mert a trafója 220V-ra volt belőve és ez alapján voltak a munkapontjai is beállítva.
Csak ugye már nem 220V az amit a falból kapott, hanem több, gondolom találkoztatok már ezzel, hogy mekkora fesz van manapság a hálózatban, amit kapunk.
Nálam pl. 240V körül alakulnak a feszek a konnektorokban.
Erre kellene most új trafót kerítenem bele.
Aki csinálja megadta, hogy milyen kellene bele, persze hogy nem szokásos, vagy gyakori típus.
Egyedi gyártásra lesz szükségem.Van esetleg az ismertségi körötökben olyan cég, vállalkozó, vagy ismerős, aki tudna nekem egyedi trafót készíteni?
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite
üzenetére
Nincs net, nincs sírás.
Viszont sikerült kiszabadítanom a NAS-t a fix IP-cím fogságából, és mivel nincs net, csak hálózat, a Holo Red így is működik a minimserveren tárolt zenéket lejátszva. És bizony meglelpő mélysége van a zenének a streaminghez képest. Egy Adam Baldych-lemez ment le ma este, és olyan sötét háttérből szólal meg minden, hogy körbenézek, hogy jöttek be a zenészek a szobába.
Lustaságból streamet hallgatok leginkább, de ez a pár nap detox (még mindig nincs net) jóleső: lassabb minden, és a zene is szebben szól.
-
Dorien
veterán
válasz
exciplite
üzenetére
Fontos téma szerintem is.
Nekem pl. nincs okostelefonom, nem használom. Szerencsére még megtehetem.Johann Hari - Tönkretett figyelem - 12 ok, amiért nem tudunk koncentrálni
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Így is kell ezt csinálni! Nincs net, nincs is gond

Kötelezővé is tenném a maximális gépidőt, tavasszal vonatra szálltam, azzal.tűnt kényelmesnek BP-re menni, és mindenki csak a telefont nyomorgatta, ezt látva igen, a digit detox kötelező lehetne mondjuk szombatra vagy vasárnapra. Többet foglalkoznánk a körülöttünk lévökkel. -
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite
üzenetére
Három napja nincs internet, sem nálunk, sem a környékbeli utcákban, ma este nálunk is a harminc éves CD-lejátszó szól.
Jól esik a detox, és a hotspotként működő telefon után sem nagyon kapkodunk.
Stílszerűen egy vak zeneszerző zenéje szól. -
exciplite
tag
Új igen, dehát e van. Jövőre biztos lezongorázódik. Lejátszás közben makkant meg, prószálkoztam vele, kihúz-bedug-reset semmi eredmény. Hát kivárom amíg lezajlik a dolog úgy 3-6 hét alatt. Ez ilyen sajna. De életben vagyok, a család is, egészség megvan, mi kell még? Ez csak egy masina, igaz bitang jó helye lett a láncban.
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Hát nem egyszerű kérdés ez, az biztos, meg szokás/lehetőség függő. A streaminggel minden az ember szájában van, de a minősége nem az igaz, elveszi a fókuszt is. Mostanra az a véleményem alakult ki, hogy a streaming az megismerni, belehallgatni albumokba jó, mint régen a Virgin Megastore-ok vagy mi a francok voltak. Jesszum pepi, hát ilyenek voltak régen és mára hűlt helyük.
Mostanra meg lettek olyan elérhető árú transportok, amik jók is. Igaz ezen felbuzdulva már az Onix XST20-at nézegetem, de dac-om dsd-re nincsen... ajjajj, hát sok a baj. Lehet itt kellene megállni az utazással, megpihenni, és 3-5 év múlva újra felszállni a HiFi vonatra.
A meglévő lemezeket meg újra is lehet hallgatni egy jó futóműről
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite
üzenetére
Valahogy így hallom én is, azzal, hogy én régi vacakabb futóművemet (CAL DX1) legtöbbször beelőzi a NAS-ról játszott anyag. Akkor viszont nem, ha valami komolyabb nyomású korong (pl. Alpha, Ricercar) van a lejátszóban. El is gondolkodtam rajta, hogy nem kellene-e nekem egy komolyabb futómű, de a gyűjtőszenvedély lassan lecseng: egy ideje már csak a nagyon különleges, nagyon szívhez nőtt zenei anyagokat veszem meg CD-n.
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Külső dac-ot használtunk, csak a transportok közti eltérést akartuk hallani. Elég nagy volt. A cdn lévő anyag ugyan az volt mint a qobuzon és a flac is, hogy ne az legyen hogy pl más mastering vagy ilyesmi. A legjobb lett a cd, aztán flac majd az internetes stream.
-
exciplite
tag
A CD-s ámokfutás élmények vol1.
Volumio Motivo vs SMSL PL200T cd transzport lineár táppal:
A motivo local flac és qobuz táplált volt, a cd transport meg cd-vel. Hangfalas rendszeren teszteltük, érdekelt ugyan azok lesznek e a tapasztalatok mint nekem fejhallgatón. Spoiler: igen.
Kedves ismerősömnek a rendszerén van egy állandó PEQ HS filter, 3000Hz-től -3db a Motivo-n, ami érdekes módon nem hiányzott a trasporttal, ezen nagyon meg is lepődött, sok "bántás" eltűnt a rendszeréből, le volt hidalva hogy mi a fene. A volumio rendszereknek van kiemelése szerintem/véleményem szerint meg a fülem szerint is, félreértés elkerülése végett jó cucc az. A cd transzportnak nincs, nagyon egységes a megjelenítés, és olyan koaxokkal is végre működött a rendszere, amikkel eddig hallgathatatlan lett (ezek voltak a drágábbak). És ahogy raktam be a jobb (Furutech ezüst drót furutech végekkel) majd a mégjobb koaxot (kézműves) csak ámulás és bámulás volt, hogy nőtt a színpad, mennyivel kifinomultabb, nyugodtabb lett a hangzás, jobban pozícionált lett midnen. No valami ilyen egy átlagos cd transport
Persze megjegyzésre került, hogy az olcsóbb koax amit vittem jobban illik a rendszeréhez, mert az még a drágábbikat visszahúzza biztos (ebben igaza volt teljes mértékben, nem tudta megmutatni magát a kábel teljesen). Így röviden tömören ennyi. A teljes szeánsz mintegy 5 óra lett, ebből másfél óra volt az elindulás, mert még egy utolsó számot, majd cd csere és így tovább...
A készülékben található óra upgrade-je és a táp finomításával lehet, hogy tuningolható, ez még vizsgálatot igényel, a tápra érzékeny, úgyhogy nagy az esélye, hogy hozhat itt még bármi is.
Jelenlegi élményem alapján sokkal magasabb hangélményt tud szállítani a cd transport. A Motivo felett van nem is kicsit. Térvadászoknak ajánlom és azoknak, akik zeretik a zenei megjelenítést.
Mondjak rosszat is: a DDC funkció az hát van, de kb ennyi. Szerintem nem jó, nagyon nem. Lapos hangzású, a zeneiességet nyomokban sem tartalmaz.Azért írom ide, mert a erősítő+dac topik hát izé...
-
Remus389
veterán
válasz
fehér_ember
üzenetére
Remus389 volt a kitűzőmön.
-
emiki6
veterán
Binatone tett fel apróra saját ampot: [link]
-
gabesz345
csendes tag
válasz
bitrograde
üzenetére
Így van, bármit feltehettek legközelebb androidra, nyugodtan lehet használni, azért van.
Egyébként valaki írta, hogy érzékeny volt a kijelző, androidban nem olyan érzékeny, mango-ban tényleg az, de meg lehet szokni.
Egyébként volt line out kimenet is, ami teljesen megkerüli az erősítőmodult, közvetlen a PWM dac kimenetről megy szimmetrikusan, így saját erősítőre is rá lehet kötni, pl. csövesre is, én próbáltam, nagyon jól szól, szép csöves hangzású lesz.
-
bitrograde
senior tag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Nem tudom, hogy a DX340-ről írod-e mindezt, de azon van wifi, és Android 13 alatt azt telepítesz, amit szeretnél, így zeneszolgáltatók alkalmazásait is.
-
nLali
őstag
válasz
fehér_ember
üzenetére
Bár nem nekem írtad, de írok rá ha nem bánod.
A csöndes szobás ötlettel nem görcsöt tenni akarok a látogatókba, hanem plusszot adni, anélkül, hogy lenne többlet-terhe rátok nézve.
Munkahelyemen ezt-azt legyártanak a srácok ingyen. Egy paravánt hamar összehoznak. Alapanyag nem probléma.
ún. akusztikai panelom van bőven, azt vinném el. Munkaadómnak nemrég Pakson lett irodaháza és hotele. Tudtommal van maradék szőnyeg
abból kérnék egy napra.
Nem kell visszafogni magát senkinek. Mehetne minden beszélgetés ugyan úgy. Sőt. Méginkább, mert akit ez zavar, az bemegy az elszigetelt részbe 10-20 percre. Így mindenki jól jár.
Nem akarom, hogy ti alkalmazkodjanak egy fura tervhez, amit kitaláltam. Azt szeretném, hogy a tervem megvalósítva egy plusz élmény, plusz lehetőség legyen. -
bkercso
nagyúr
válasz
fehér_ember
üzenetére
jobban ismersz mint az asszony
-
fehér_ember
addikt
Szívesen megfüleltem volna azt a komolyabb ibasso-t is, de nálam sokkal többet számít az, hogy általam hallgatott számokat halljak mint pl. a háttérzaj. Szóval ha nincs online zeneszolgáltató és csak a merevlemezről lehet választani, akkor nem egyből azért az eszközért nyúlok, mert lehet nem is lesz rajta olyan amit elindítanék.
Persze ezt a szakadékot is át lehet hidalni, de azt meg már nem várom el.
Legfeljebb előre megbeszélni hogy legyen pl. ez vagy az az előadó 1-1 albuma is rajta ... -
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso
üzenetére
Az egyik budi lesz a halkabb hely, az úgy nem jó? Illetve pl. a te kedvedért 22:00-től 06:00-ig a találkozó
. Nem szabad majd megszólalni, hangosan szedni a levegőt, és csak billentyű nélküli érintőképernyős dolgokat szabad bevinni, mezítláb járni ...stb.
Nem sokunknak vannak ilyen elvárásai; szerintem ha nem egyértelmű vagy jelentős a különbség akkor nem biztos hogy költeni kell. Persze lehet hogy pont azért költünk majd, hogy ezt megtudjuk/kiderítsük. Szóval lenne annak is haszna, de az már nem egy normális fejestali lenne. -
bkercso
nagyúr
-
bitrograde
senior tag
Nem vagyunk egyformák. Ha már a fejesezés kompromisszum, akkor a lakáson belüli hordozhatóság nem olyan nagy elvárás. A felárak pedig megtérülnek: nem költesz állványra, kábelre, nem időzöl fórumok bújásával, forrás, DAC és erősítő egymáshoz ilesztésével, stb. Rendszert veszel, megnyugszol, zenét hallgatsz. Ez szerintem nem olyan nagy ár, különösen, ha belegondolok, hogy azt a hangot mennyiből tudnám az asztalon összerakni.
És az elcsatolásról. Igen, tapasztalatom szerint szükség van rá. Külön-külön nem túl hallható a hatásuk, de együttesen jól érzékelhetőek. (Már csak megszokásból, kabalából is alápakolok. Vannak készülékek, ahol a belső merevítés, a kondikra pakolt blutack, stb. is kiválóan működik. Ha belül működik, érdemes a külsőket is megfogni.
)
Az íróasztalomon álló hangfalak tetején A teológia foglalatának egy-egy kötete foglal helyet, mert azok voltak azonos méretűek és súlyúak. Kiválóan hatnak a dobozrezonanciára.
-
nLali
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Azt láttam, hogy valami van a lessloss alatt, de nem volt időm megkérdezni. Otthon bejönnek ezek az elcsatolások?
Ha lesz elég hely, lehetne felőlem több féle eszköz is bent. Lessloss?
Valószínűleg nem sikerül olyan csendet csinálni, mint vasárnap hajnali 4kor a nappaliban. Teljesen kimaxolni nem akarom, mert valószínűleg a szűnyeg terítés, paraván állítás, panel kihelyezés rám marad majd előtte és utána is. Megteszem, amit meg tudok tenni, de ez nem egy otthoni install lesz majd, csak egy sarok javított körülményekkel. -
nLali
őstag
Kábel cserére írtad, vagy a silent-room referencia eszközére??
Én nem akarom kifizetni a miniatürizálás, mobilitás, érintőkijelző, wifi modul felárát. Nekem ezek a hordozható cuccok nagyon életidegen megoldások. Talán kivétel a Kuang Pai Player 3, mert az tényleg mobilis, sétáláshoz bőven túl jó hanggal és 15ezer Ft.
Nekem a mobilitás és a zene között nincs =-jel. Pont ezért nem tudom értelmezni az autóhifit se. Be nem kapcsolnám a rádiót vezetés közben. -
bitrograde
senior tag
-
emiki6
veterán
Na ezért kell féltéglát (DAP-ot) venni. Ott nem számít az IC, se a dac-amp szinergia, se az elektromos hálózat, se az usb zajszűrés. Lehetne hosszan sorolni.

Ott már tényleg csak a hangfájl van, a fejes meg annak kábele. Lelkesebbek tehetnek a fejeskábelre ferrit gyűrűt.
-
nLali
őstag
válasz
exciplite
üzenetére
Én eddig nem voltam kábeltagadó, csak pálya széléről figyeltem a vitákat.
Erre tessék, most fejhallgató kábeleket tesztelek és IC kábelt cserélek csatlakozó nélküli beforrasztott megoldásra. Régóta vallom, hogy időnként revidiálni kell a dolgokról alkotott véleményünket.
Apropó, ez nem csak neked szól :
Voltam a kávézóban - felmérni a károkat -
Minden rendben volt szombaton. Elégedettek voltak a csapattal és hálásak, hogy őket választottuk. A közvéleménykutatós papíron a dátumok egy nappal el vannak csúszva, nem vasárnapra tervezek, hanem szombatra.
Még semmi nem fix, de ötletek már vannak.
Szívesen látnak minket tavasszal is. Egyelőre vannak üres időpontok. Kicsit várok még a szavazással. Nem sürgős foglalni.Hogy ne teljesen ugyan olyan legyen, kitaláltam valamit. Biztosan emlékeztek, Bitrograde kollega aszata mögött volt egy beugró rész, amit nem használtunk semmire. Néhány négyzetméter hangulatos sarok. Engedélyt kaptam annak a részenek a paravánozására. Egy részben elzárt, akusztikai panelokkal csillapított sarok lesz, szőnyeggel hangulatos fénnyel, babzsákfotellel. Cél az, hogy legyen lehetőség egy otthonihoz jobban hasonlító zajszint mellett meghallgatni 1-1 fejest.
Kell egy stabil pont, egy referencia elektronika. Ehhez felkértem egy gyártót -akit már sokan ismertek- , hogy a legfrissebb, legmagasabb polcos eszközét helyezze el a Silent-roomban. Ha szeretné, majd ideírja, hogy mit hozna. Remélem legalább látványtervet kapunk addig.
Drága és szép eszköz lévén lehet, hogy csak fóliázott előlap lesz
A paravánt én gyártatom valószínüleg. Van itthon 10-11db gyapotos akusztikai panelem, ezt felajánlom a találkozóra. Nyilván a Silent-roomban lesz értelme, nyakba akasztva nem.
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde
üzenetére
A kábeltagadókat ne riasszuk el
, de a kocsiba nekem is volt 2 ic de nem vittem be, két teljesen külön világ a két kábel... -
bitrograde
senior tag
Nem bírom ki: rég láttam ennyi gyereket a cukorkaboltban. Ráadásul mindenkinek jutott valami, amit szeret.
Sajnálom, hogy nem csináltam képeket, de a telefonom volt a távirányító, és fényképezőt nem vittem.
Én is szívesen mennék legközelebb. Van még néhány apróság a tarsolyomban, amit szívesen megmutatnék: Resonessence Concero HP, és van még egy Soekris 1541 is. Ezeket használom a Hibyvel mint futóművel az íróasztal mellett.
Érdemes lehet néhány kábelt is kipróbálni nyugodtabb körülmények között. Vittem a Wywires Redet, de voltak még ott FAW meg Laurel Audio, és nem jutott mindre idő. Pedig tanulságos lett volna. Kevesebbet vitatkoznánk arról, ki hallja ki a kábelt, legyen az IC-, táp-, USB-, vagy fejhallgató-kábel, stb. -
emiki6
veterán
Na, megvan az új profilkép.
-
bkercso
nagyúr
-
nLali
őstag
válasz
bkercso
üzenetére
Én a találkozókon nem nagyon tudom, mit hallok, mert se nem hasonlít az otthonira, se nincs nálam referencia rendszer összehasonlításra - vagy van, de akkor is ott van az, hogy az apróságokat még otthon is inkább csak este hallom, napközben jóval süketebb vagyok.
Közelebb hozom, hozzuk a találkozó adta lehetőségeket az otthonihoz hasonlító körülményekkel. Már intézem

Ma találkozok a tulajjal. Felvázolom neki az ötletemet. Ha nem köpi rám a kávéját a röhögéstől, akkor egy lépéssel közelebb a cél. -
exciplite
tag
válasz
lapalapa
üzenetére
Jaja a végén kezdődött a klubbhangulat
én már találkoztam azzal a hordozható csöves dac-val, aki ilyen izébigyókat keres annak érdekes lehetett volna, de a fejesek voltak többségben, így nem gondolom hogy komoly veszteségként kell megéljük.
Hát a Phobos volt az igazi különlegesség a sok Hifiman között ha jól érzékeltem a dolgokat, mondjuk Sennheiser fejes is sok volt. Mivel csak sofőr voltam bkercso mesternek, ezért csak pár meghallgatást csináltam. Egy Hiby r2r dap-ot próbáltam egy bkercso dac+amp kombót meg az új erősítőjét megfüleltem, nem akartam túllépni a hatáskörömet
-
bkercso
nagyúr
válasz
lapalapa
üzenetére
HOLOgraph
Kölcsönkérhetős privátban, már bejöttek a várt alkatrészek és kicseréltem őket; még jobb lett kicsit.Én a találkozókon nem nagyon tudom, mit hallok, mert se nem hasonlít az otthonira, se nincs nálam referencia rendszer összehasonlításra - vagy van, de akkor is ott van az, hogy az apróságokat még otthon is inkább csak este hallom, napközben jóval süketebb vagyok.
Alapkaraktereket meghallgatni OK, ezen kívül inkább nézelődni és beszélgetni megyek.
-
lapalapa
őstag
válasz
exciplite
üzenetére
Mindenki fejhallgatókkal rohangált, nem volt érdeklődés hordozható cuccokra, ahogy láttam, éreztem, kevés volt az idő, rengeteg asztali cucc volt, szóval nem került elő. Elnézést, ha lett volna érdeklődő.
Szuper volt a szervezés, jó a társaság, mindent nagyon köszönök mindenkinek!
Élmény ennyi cuccot látni, hallani, tapogatni.
Két dologra jöttem rá. Az egyik, hogy a zárt fejesek nem az én világom.
A másik, hogy nem volt nagy zaj, de azért a finomságokat nem hallottam, alapos és végleges véleményem nem nagyon tud lenni semmiről, bár ez lehet hogy az én süketségem.
Számomra a trend volt érdekes, ha tovább lépnék akkor planár irányba tenném, ezek tetszettek, a Phobos meg nagyon, van benne valami különlegesen más.
Bkercso mester holográf (?) erősítőjét hallgattuk a láncom végén, ez volt a gyülekezés nálam, az nagyon tetszett így elsőre, jó lenne pár napot együtt élni vele, nyugiban.
Egy szónak is száz a vége, élmény volt az egész szombat (a hazautat kivéve...).
-
nLali
őstag
Közvélemény kutatok!
A következő találkozó miatt érdekel a véleményed!
A link nem gyújt email címet vagy ilyesmi. -
chubii
senior tag
Olyan szépen nem tudom összeszedni a gondolataimat, mint itt leírtátok sokan, de teszek egy próbát.
- Ha 1 dolgot kellene kiemelnem (a társaságon kívül), akkor az a Monolith 1060C lenne. A DT770 és egyéb olcsóbb zárt fejesek után letettem a zártaktól, legalábbis amíg minden gond nélkül tudok használni nyitott fejeseket. Most visszakaptam a hitem
Csupán bitrograde DAP-járól próbáltam, mivel abba volt bedugva (az első fél órában még lányos zavaromban nem nagyon akartam variálni a szetteken
) , de nagyon kellemes meglepetés volt. Kézbe véve is minőségi érzetet kelt. Nem tudom mennyire kell neki meghajtás, a Hiby DAP Class A módban volt, az biztos, de nekem ez már bőven elegendő hangzás volt.
- Grado 325x (+iBasso DX160): Egész hasonlóan szólt, mint a Hemp. Ha nem kell egymás után cserélgetni őket, akkor simán meg tudok állapodni bármelyiknél.
- Nova fülesei közül a fa shell-es állt közelebb hozzám. OTL-ről próbáltam, kicsit elvitte mélytúlsúlyos irányba a hangot, de zeneszámtól függően még éppen belefért, elég bugis lett tőle.
- @nLali: Én tukmáltam az RU7-et, és az All to DSD beállítással babráltam. Mások szebben leírták, kimásolok 2 leírást tesztekből:
"DSD64 – has a more intimate laidback presentation of the sound with a smoother warmer tonality, and average separation and layering of the sounds.
DSD128 – the sound has more depth and I hear some improvement in imaging; tonality is a little more revealing, less coloring in mids, with improvement in retrieval of details and more airiness in treble.
DSD256 – I hear a touch more width in soundstage expansion; tonality is a bit brighter and more revealing, including crisper treble. I also hear some improvements in layering and separation of the sounds."
"DSD64: Slightly more warmth and full. More analog sounding
DSD128 Jack of all trade. Most balance sounding, loose a bit of detail for naturalness
DSD256: Highest detail and clarity. A bit more digital sounding"
- DX340: Féltégla, elfogadnám. Más nem is kellene itthon
Rikubuds earbuddal nem voltak barátok, majd miután kaptam egy 4,4-6,3 átalakítót a HD650-nel fordultunk szépen 180 fokot. Ott meg tudta mutatni mi erő van benne. A kijelzője nagyon érzékeny, akaratlanul is mindig számot indított görgetés helyett.
- Fiio K13 R2R + MFA négypontnemtudommennyi + Arya: "Ezt ki kell próbálnod, besz@rás jó", jött az ajánlás balától
Egy hangyabokányi melegséget, mélybe húzást el tudtam volna még viselni, de tényleg ütős párosítás. (Személyes sokk: Képről kisebbnek tűnt a K13, eléggé ledöbbentett)
- Fiio FT5 (+bkercso S100A): Kellemesen szólt, de úgy éreztem még bőven lehet benne tartalék. Sokáig nem tartott a románc, mert elkezdett fájni a nyakam
Nem könnyű... érdekes, mert a 1060c-nél nem éreztem ezt pedig nagyjából 1 súlyban vannak.
- binatone DIY csövese a HD600-zal volt a másik sztár, tényleg megérte kivárni a sort és megfülelni. Gratulálok hozzá!
- Volt szerencsém bkercso új erősítőjéhez is még a végén (HOLO?), ugyanúgy tetszett HD650-nel, mint az MFA2. Mélyebb összehasonlításra sajnos nem volt idő, de az biztos, hogy jó cucc ez is.
- Teljes magabiztossággal mentem a találkozóra, hogy a HD600-at fogom eladni hosszútávon, a 650 marad. Majd jött bitrograde és meghallgattatta velem a csengőhangját (Lorde) a külső tápos Ant-on... Innen is köszönöm, hogy nem csak meg akarom tartani a HD600-at, de már egy Ant-ra is fáj a fogam mellé
Én megrekedtem egyelőre az offline DAP vagy telefon+RU7 kombónál, mint forrás, de érdekes volt látni a sok zenelejátszási technikát (pl. Roon). Sajnálom, hogy pl. balával vagy bitrograde-del nem beszéltem többet róla.
Valamit biztos kihagytam a beszámolóból, ha eszembe jut pótlom...
Phobos,HD800s, Sundara, Teac, Vioelectric cuccok és még sok más sajnos kimaradt (az RU9 is, mint most kiderült), legalább nem fogok unatkozni a következő találkozón se
-
nLali
őstag
válasz
bitrograde
üzenetére
Legközelebb nem offoljuk a bulit 16 órakor. Kevés. Nem érdekel a picsogás, hogy fáradtak az emberek
Maradhatnánk 18-ig. Kellett volna az a plusz 2 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nekem pl. nincs okostelefonom, nem használom. Szerencsére még megtehetem.

amit ott hallottam a DT770-emmel akkor azért többet is fizetnék.
. Nem szabad majd megszólalni, hangosan szedni a levegőt, és csak billentyű nélküli érintőképernyős dolgokat szabad bevinni, mezítláb járni ...stb.
Minden rendben volt szombaton. Elégedettek voltak a csapattal és hálásak, hogy őket választottuk. 
Tegnap 5x zuhiztam a macska miatt.