Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
2026. április 11. 9-18 h között
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
exciplite
tag
TEP leválasztó transzformátor került véglegesen a láncba, az átalakított ant-jaimmal nagyon jó összhangban van, mivel tápszűrés nincs a készülékekben, mert minden eddigi próbálkozás agyonverte a hangot is, ez marad, mert csak pozitív hatása van, negatívot csak a súlyára és a méretére tudok mondani. A kapcsolóüzemű tápoknak is óriási boostot ad. Ajánlom a kipróbálását.
-
antitest
tag
Off topic, bocs. Lemezről (vinyl) digitális átírást stúdióminőségben hol/ki csinál, tudtok valami tippet adni?
-
-
-
-
M5Norbi
őstag
-
M5Norbi
őstag
Íme pár kép. 
-
emiki6
veterán
Lőttem 4 képet aztán elfelejtettem többet. Nagytotált kellett volna, mikor már mindenki kipakolt. Na, majd legközelebb.
-
-
M5Norbi
őstag
Nagyon szívesen
más is választotta már próba után.
Ilyen áron szerintem nagyon jó. De lehet hogy van jobb nem tudom de ez már erősen szubjektív is.És igen ahogy mondod, nagyon jó ezeken a találkozókon sokmindent próbálni, olyat ami addig szembe sem jött.
Most pl a két Meze, a nagy Hifiman-ek, a Focal,vagy még mindig a Phobos meg ugye a különböző nagyon komoly rendszerek most is. Álleejtős volt egyik másik.
Ami meg pluszban meglepett az a Verum fejes, mert a többiről azért eleve sejtettem hogy jó lesz.
-
Kitől kaptam meghallgatásra a az FiiO FT3 (350 ohm) fehéret? Tegnap jött meg, kb. mint a gyári új, makulátlan. Egyenlőre úgy tűnik számomra pont annyira világosabb a Beyerdynamic Amiron Home-nál a láncomban, mint amit az FiiO Warmer megkíván.
-
nLali
Topikgazda
válasz
exciplite
üzenetére
Ha én intézem, akkor kb ősz. Október közepére tippelném. Családosoknak a szeptember nem előnyös. A karácsony környéke amúgy is anyagilag megterhelőbb szokott lenni.
Most magamból indultam ki, de lehet, hogy ez egy átlag is egyben. Tartanám a 6 hónapot, hogy megszokott és unalmas se legyen.
De amúgy tetszik, hogy már arcokat is ismerek a nickek helyett. -
Miután hazajöttem a találkozóról csak hétfő reggel raktam vissza a cuccaimat az itthoni helyükre.
Akikkel beszéltem ugye mondtam, hogy közvetlenül a találkozó előtt tudtam elhozni a Stax erősítőjét a javításból.
Mondta az arc, aki csinálta, hogy teljesen nyers még, szinte nulla óra van a csövekben, 150-200 órát mondott rá, hogy bejáródjanak.
Na én hétfő reggel kb. 9-kor bekapcsoltam és azóta megy folyamatosan.Hallottam a találkozón is, hogy korántsem olyan tiszta és dinamikus, mint amilyennek ismertem.
Nosza, akkor menjen, estére ISotek bejárató végtelenítve berakva, oszt szóljon, a fülesnek sem árt ha újra bejáratódik.
Tegnap már egyértelműen jobb volt, sokkal élvezetesebb, mélyebb, dinamikusabb lett.
Ma - közel 60 óra után - már a inkább finomodást hallok, de mélyekben most már majdnem ott van, mint volt.Szóval nem azt hallottátok szombaton, amire a rendszer igazán képes....
-
nLali
Topikgazda
Csak patice csinált képeket?
-
hockeyapu
senior tag
Végre tudom kikhez kell fordulnom, ha super fejhallgatót akarok venni !
-
fehér_ember
addikt
Én most nem fotózgattam a telómmal ezért nem tudok fényképeket betenni a taliról.
Láttam patice már linklet képeket a hozzászólásában.
Akik még készítgettek a rendszerekről szerintem nyugodtan tegyenek be képeket ide a fórumra is. Legalább színesebb, eseménydúsabb lesz, nem ilyen kopár, ha már egyszer egy jó kis tali volt, mutassuk is meg. Hátha úgy nagyobb kedvük lesz legközelebb eljönni azoknak akik nem voltak.
Persze ha másként gondoljátok akkor lehet ugyanúgy pl. google drive-os módon linkelve. -
binatone
tag
Köszönöm én is nLali-nak a szervezést, és a segítséget a be és a ki cuccolásért. Valamint mindenkinek aki eljött és megmutatta hogy most min hallgat zenét.
A teljesség igénye nélkül nekem nagyon tetszett emiki6 rendszere, és Zolee szettje is legalább annyira jó volt, bala6120 asztalánál piszok jó hang áradt a HD 650-ből. bitrograde pazar fejhallgatókkal rendelkezik többek közt Sennheiser HD540 na ott van teste a zenének. Nagyon jó volt még fehér_ember-nél hallgatózni, és hát sorolhatnám még.
Mégegyszer köszönöm! -
fehér_ember
addikt
Én is köszönöm nLali-nak azt a munkát amit most is beletett a találkozó létrejöttébe és lebonyolításába egyaránt. Nem semmi hogy milyen sokat foglalkozott vele itt a fórumon és a háttérben is. Le a kalappal előtte

Köszönet illeti a fórumtársakat is akik elhozták a találkozóra féltve őrzött, nagy becsben tartott eszközeiket, fejeseiket és a többiek rendelkezésére bocsájtották. Ezt sem tette volna meg mindenki.
Nagyon jó fejes a Meze Audio Empyrean de a 109 Pro is. Persze a HE1000SE is tetszett illete az AKG K812-be sem tudok belekötni.
A Sennheiser HD540 mélyeinek tényleg jót tett a fülpárna amit bitrograde szerzett rá és lehet az a kék szinű cardas fejhallgató kábel is. Nálam most a binatone-tól vásárolt csövessel volt a legbejövősebb, de azért számomra kicsit elmaradt az előtte említettektől.
A HE6se-n meglepődtem. Nekem anno a 2-es verzió volt. Azt még meg tudtam hajtani pl. az auralic-omról is, de ehhez már kevés volt. Sőt azon a szép és erős Audio GD láncon sem győzött meg, pedig az jobban bírt vele. Nem is tudom mi kellene alá. -
exciplite
tag
Én is így voltam vele, nekem az jött le, hogy sajnos még egy cd minőségű felvételt se tudunk rendesen lehallgatni. Próbálunk törni felfelé, de jönnek a pofonok (nekem biztos). És az usb-s buliba nagyon bele se néztünk, vittem azt is, de nem volt annyi idő/érdeklődés/kedv hogy azzal is vacakoljak.
Az év utolsó negyedében lehetne megint egy paksi találkozó. -
Dorien
veterán
Takarítás után találtunk 4 darab jack kupakot. Talán 3db 3.5mm és 1db 4.4mm védőkupak. Lehet, hogy takarításkor már máshova került, de nekem arról az asztalról adták, ahol az FT13 fejes volt. Nem hiányzik a csomagból?
Biztos a FiiO FT13 csomagjában voltak, az FT1 összes jack csatija is be van kotonozva. De minek?
Mintha nem aranyozott csatikat használna már lényegében mindenki 20+ éve, ami nem tud korrodálni... Talán az ultrabudget, anno ~3500Ft-ért vásárolt Maxell Retro DJ csatijai nem voltak aranyozottak úgy 2013 tájékán. -
nLali
Topikgazda
Minden fórumtársnak köszönöm a részvételt!
Örülök, hogy másodszorra is sokan jelentkeztetek. Hálás vagyok az időtökért. Nem csak ti tudtatok kipróbálni sokfélét, de miattatok mindenki más is.Külön öröm, hogy a múltkorinál picit többet tudtam beszélgetni veletek. Mindekire és mindenre nem jutott idő, de ebben semmi személyes döntés nem volt. Sőt, meghallgatni se tudtam mindent, de ez is az idő rövidsége miatt volt. Tényleg két nap kéne.
Kimaradt sokminden, bánom, hogy az Antitest kollegához került Quart fejesről lemaradt.
A "csöndes sarok" befejezetlenségéért elnézést kérek mindenkitől.
Más volt a terv november-december körül...
Máskor körültekintőbben szervezek.. Egy új eszköz demózása miatt épült volna a sarok, az új eszköz végül nem ért oda.
Szerencsére a hely nem maradt üresen: Köszi Robgee1978 a látványos tech-demót.
Príma cucc!Soha nem hallottam még Focal fejest, arra nagyon kíváncsi voltam. A kinézet, az anyaghasználat és a kényelem szerintem prémium.
Nem tudom, hogy mire alapozva, de az az előkoncepció volt a fejemben, hogy ez egy ilyen finom úriemberes kimért hang lesz, ami rímel a kényelemre. Ezzel szemben a hangja inkább a kinézetével volt szinkronban.
Szerintem príma, élvezhető, dögös hang. Nagyon élvezném hosszútávon. Picit színez, de ez ilyen . Én így, ezt vinném. Nem kell mindennek egyformának lennie. Amit tud, azt szerintem jól adja elő. A csésze belső mérete is megfelelt.Aztán átnyergeltem a DanClark Noire X-re. Azért érdekelt, mert akitől vettem a Monolith M1060C-t, ő ezt a DC fejest vette utána. Kíváncsi voltam, hogy mi lett az utódja annak, ami most nálam van. "megértem a cserét", mondtam neki.
Ez pont fordítva volt, mint a Focalnál. A kinézet miatt talán, de ettől meg azt vártam, hogy majd valami dögös, fűszeres, magamutogató de jó hang fog megszólalni. Ilyen techno külsővel ilyen kép alakult ki a fejemben. A DC-nél kaptam meg azt a finom kimért hangot, amit a Focaltól sejtettem. Álom. Kényelem, hang, kinézet. Ezt is vinném.A múltkor, erről írtam is akkor, a Senni HD 600 nagy csalódás volt. Nem értettem tavaly. Régi szép emlékem van a HD600ról. 20-25 éve ez a hang úgy maradt meg bennem, mint etalon. Ősszel meg egy fakó vacak volt. Nem értem. Erre rá kellett próbálnom még 1x.
Szerencse, hogy binatone erősítőin rápróbáltam. Döbbenet. Megkaptam azt a hangot, amit 20 éve hallottam. Hogy ez hol volt ősszel, azt nem tudom, de mint ha teljesen más kategória lett volna az ősszel hallgatott HD600, mint a most szombati.exciplite rendszerére kíváncsi voltam.( mindre, de valahogy el kell kezdeni ezt a bekezdést is)
Legutóbb volt szerencsém a Meze 109 fejeshez, írtam én már akkor is, hogy szerintem rendben van, ilyen is kéne otthon. Mesélt már a cuccairól, a cd pörgetőről, el is hittem, de meg kell hallgatni. Hát, jó hogy ültem. Én csak online zenét hallgatok, az én agyam már küzd a cd, bakelit, magnó babrálás ellen. Meghaladta már ezt a technika, nőjetek már fel.
Aztán elindul a cd körbe-körbe és jön a csöndes döbbenet. Elnézést kérek.
Onnan hazahoztam egy Softears VolumeS IEM fülest, azt most tovább tesztelgetem.
Fejesek között nem igazságos értékelni, de a nap különdíját odaadnám annak az iem-nek. Szeretnék olyan fejhallgatót, ami úgy szól, mint ez a fülhallgató. Nem tudom, hogy fizikailag lehetséges-e.TH600 ízes, kényelmes darab volt. Picit lehetne mélyebb a párna. Hangra nem éreztem, hogy nagyon nagy távolság lenne a TH600 és TH900 között.
TH900 nálam továbbra is 5 csillag. Feleségem fejére feltettem és elindítottam egy hatásvadász számot Imany Voodoo cello elbumáról. Megkönnyezte az első pár másodpercet.Tegnap egyetlen fejhallgatóról kezdtem el jegyzetelni, sajnos többről nem.
Kettő ember volt, aki nem néma csendben tette vissza a fostexemet, hanem dícsérte. Leírnátok, hogy miért tettétek?

Külün köszönet az iJoe üzletnek a felajánlott fejhallgatóért!
Takarítás után találtunk 4 darab jack kupakot. Talán 3db 3.5mm és 1db 4.4mm védőkupak. Lehet, hogy takarításkor már máshova került, de nekem arról az asztalról adták, ahol az FT13 fejes volt. Nem hiányzik a csomagból?
Ha van még fényképe valakinek, légyszi osszátok meg velünk!
Üdv, nLali
-
-
Remus389
nagyúr
Köszönöm a találkozót, remek volt.
A kis beszámolómhoz még annyit tennék hozzá, hogy a Sennheiser HD600-zas remek volt az egyedi csöves erősítővel, meg a moddolt Hifiman HE400SE is.
Illetve amit a beszámolóm végén írtam, nem tudtam minden erősítőt kipróbálni de ezok tetszettek azok közül amiket kipróbáltam.
-
Dorien
veterán
válasz
gabesz345
üzenetére
A Hifiman 4xx az áráért igen jó hang volt, ámultam is, hogy miért volt ilyen kellemes meleg hangja a csövessel.
Uhh, de még milyen jó fejes is az.
Nekem kinézetre, anyaghasználatra is nagyon bejön.
Valami 33k-ért vettem meg 2-féle párnával, Foxposttal, utánvéttel, hát valami döbbenet... -
Én is köszönöm ismét a szervezést és a hely biztosítását!
Itt vannak a képek, amit lőttem az eseményen: link
Nem válogattam, semmit, ezek készültek általam.
Tegnap elég fáradt voltam és nem sok rendszert sikerült meghallgatnom, de így is szereztem pár emlékezetes élményt és jó volt beszélgetni veletek.
Focal Clear MG és a Hifiman Arya Stealth v3 tetszett azok közül, amik újak voltak nekem.
Rengeteget lehetne játszani azzal, hogy ilyen eseményeken kombináljuk az elektronikákat és a fejeseket.
Én örültem, hogy sikerült visszakapni a Stax erősítőjét, ami full nyers volt, most kezdtük el használni az új csövekkel, amiknek kell kb. 200 óra, hogy bejáródjanak.
Tegnap megvolt kb. ebből 4, jövő héten szerintem bekapcsolva hagyom pár napon át.
-
gabesz345
csendes tag
Én is köszönöm a szervezést, jó kis találkozó volt!
Főleg a fejhallgatókra mentem rá, és sok jó kis fejes volt.
A Focal MG egy érdekes világot hozott, mintha ötvözte volna a planárosok és a dinamikusok hangi világát, jó kis fejes. A Meze 109 nem volt sokkal gyengébb a drágább Mezénél, értékarányban nagyon jó.
A planárok most jobban tetszettek, lehet hogy a csöves kiegyensúlyozta a hangjukat, a Hifiman-ek elég jól szóltak rajta, kifejezetten a HE1000SE tetszett nagyon, mivel simább volt a magasa mint a normál 1000-nek. Sőt szerintem a legjobb felbontású fejesek voltak az 1000-ek, mint amiket eddig hallottam, a rengetegszer hallott számokból is új részletek tűntek elő, nem hittem volna, az SE pedig kifejezetten romantikus közepet hozott a csövesemmel, figyelni kell majd rá a jövőben.
A Verum tényleg egészen közelített a komolyabb Hifiman-ekhez, töredék árért, jó vétel.
A Hifiman 4xx az áráért igen jó hang volt, ámultam is, hogy miért volt ilyen kellemes meleg hangja a csövessel.
Ha majd eszembe jut valami még leírom, ennyi volt elsőre ami eszembe jutott.
-
Dorien
veterán
"Ez a találkozó megint túl rövid volt. Én már a legutóbbin tudtam, hogy két napos, ottalvósat kellene szervezni.
"
Na jó, de holnap szavazni is köll menni...
[link] Örülök, hogy ez a mostani is jól sikerült.
Nem merek ígérni semmit, de a következőn majd igyekszem én is részt venni... -
Samtya
senior tag
Csak röviden írok, rendben hazaértünk, szuper tali volt! Gergőt a legvégén nem találtuk, itt köszönöm meg a szervezést és mindenkinek a részvételt. Nagyon tetszett a Meze 109 és még több minden, de agyilag most zokni vagyok, feldolgozom még az élményt.
-
Robgee1978
csendes tag
-
bala6120
senior tag
Remek volt ismét, köszönet mindenkinek
Focal Clear MG nálam betalált, explicite lánca ütős(5*), binatone csövesével a HD650 itthon is csodálatos
-
Robgee1978
csendes tag
nLali
Nagyon köszönöm én is a szervezést és a lehetőséget, hogy ott lehettem! A hangulat hozta a szokásos paksi szintet (ahogy hallottam), a felhozatal pedig... hát, ennyi rendszert és fülest végigpróbálni még három nap alatt is kihívás lett volna. Olvasva a többiek (bitrograde, OPiiPO) beszámolóit, csak bólogatni tudok: tényleg voltak maradandó élmények mind hangban, mind társaságban. Várom a következőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)! Bizots nem hagynak fázni ezek sem.
Íme pár kép. 
Mintha nem aranyozott csatikat használna már lényegében mindenki 20+ éve, ami nem tud korrodálni... Talán az ultrabudget, anno ~3500Ft-ért vásárolt Maxell Retro DJ csatijai nem voltak aranyozottak úgy 2013 tájékán.