- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Durai
csendes tag
Kedves Fórumtársak!
Van egy T460S-em ami nem akar bekapcsolni, nem jutok el a BOOT menüig sem. Mikor nyomogatom a power gombot akkor az ethernet csatinál lévő lámpák felvillannak, a ventije néha felpörög pár másodperce, és a billentyűzetvilágítás is bekapcsol rövid időre.
Amit megcsináltam eddig:
- power gomb nyomvatartva 60mp-ig
- hard reset a gép alján lévő gombbal
- kiszedtem a RAM-ot, az ssd-t, mind a 2 akksit
- lehúztam a CMOS csatiját
Korábban volt hogy nehezen kapcsolt be, ilyenkor sípolt 4-et.
Van ötletetek, hogy hogyan élesszem fel a gépet?
Köszi! -
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #126692 üzenetére
Miután végigmentem minden Google találaton (Lenovo és Intel egymásra mutogatása, Intel SST driver letörlése és újratelepítésének megakadályozása, ami sehogy sem akart összejönni), végül BIOS-ban az alvás mód Windows 10-ről Linux-ra átkapcsolása segített. Utóbbi elvileg S3, előbbi pedig Modern Standby. Eddig 7,5%/óra volt a merülés alvás közben, ez most lement 0,7%/órára. Képernyő felnyitáskor nem kapcsol be automatikusan, ezen kívül semmi más eltérést nem tapasztaltam
-
tonyrulez
őstag
Rengeteget merül alvó módban a laptopom (Yoga g5), sleepstudy alapján 70%-ot merült közel 10 óra alatt (X260-om pár pár százalékot 24h alatt...)
Itt mivel kellene foglalkozni? Driver mindenből a legfrisebb, Lenovo saját átvizsgálója alapján is. Vagy valami BIOS beállítás hiányzik?
-
tonyrulez
őstag
válasz
FoxiestFox #126690 üzenetére
Oh, van registry tweak? Szívesebben csinálnám úgy extra programok helyett
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez #126688 üzenetére
Mire kiírtam megtaláltam a megoldást TPmiddle issue-k között, hátha másnak is jól jön:
1. Rendszerbeállításban középső gombot kattintásra kell állítani
2. X-Mouse Button Control-ban Middle Button: Change movement to Scroll
3. Fenti konfigurációjában Default action: Middle Click
(4.) Saját ikonra cseréli a kurzort scroll közben, akit ez zavar (mint engem): Settings - Pointer - Change cursor when using Movement to Scroll pipa kiÍgy már ugyanazt csinálja mint a régi TPmiddle
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
X1 Yoga-n (5th gen) szeretném elérni hogy Trackpoint középső gomb egyszerre tudjon görgetést és kattintást is - Trackpoint beállításoknál a kettő között lehet választani. Ugyanis: egyszerre szeretnék görgetni ÉS middle click-el füleket bezárni (böngésző, editor, fájlkezelő, stb). Erre korábban X220-on és X260-on a TPmiddle-t használtam, de ezen a laptopon már nem működik, indításkor Synaptic DLL-t hiányol amit gondolom nem fogok tudni ráerőszakolni hiszen ez már újabb driver-ű trackpad. Van még erre megoldás?
-
totron
addikt
Milyen jól jön ilyen dög időben is a fan control. Ha esetleg be van ragadva saját kis direktívájába a rendszer, még ha egy alacsonyabb fokozaton is, de nem várnám ki, csak kifújatom 7-esen amit kell, utána síri csend van akár jó ideig, lehet koncentrálni.
Nem értem hogy nem tömegigény ez.
-
válasz
V.Stryker #126683 üzenetére
Elvileg, de problémás, az a WWAN Slot:
The ThinkPad T14 Gen 1 has a WWAN slot that can potentially be used for an NVMe SSD, but there are some considerations. While the slot is physically compatible with 2242 NVMe SSDs, some users have reported issues with BIOS whitelisting or compatibility with certain SSDs.
Egy tesztet csinálnék, de hogy pontosan mik a feltételei, hogy működjön, azt sajnos nem tudom. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
T14 Gen1 Intel -nél a bekarikázós részbe lehet tenni ssd-t ? Valahol egyszer belefutottam ezzel kapcsolatban infóra, de nem találom. Bootolni is tudna onnan?
-
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez ide való-e, vagy linux topikba, úgyhogy sorry, ha nem ide való.
Még mindig az E495-ről van szó, és mostanában 99%-ban asztalon használom, külső monitorral, 4db perifériával, viszonylag magas fényerőn.
Ilyen körülmények között nálam 2 órát sem bír ki akksiról.Arra is gondoltam, hogy kiveszem belőle az akksit, hogy ne nyírjam ki.
Viszont előtte gondoltam meghallgatom a véleményeket, hogy ez mennyire jó ötlet, illetve van-e olyan mód, hogy töltőről megy a gép, ennek megfelelő energia-beállításokkal, de mégsem tölti az akksit, csak ha úgy döntök, hogy visszatöltök rá - néhány havonta.
Mindezt linux alatt.Köszi szépen a válaszokat előre is!
-
zsolti75
senior tag
válasz
Soma01 #126678 üzenetére
4G előkészítésed van a psref szerint, de ha leveszed az alját meg tudod nézni, ha 2db antennakábel van akkor 4G, ha 4db akkor 5G.
Ezeket a cikkszámokat a partfinder nem ismeri sajnos. -
Tim82
félisten
válasz
donjohnson #126675 üzenetére
Nem, ezeket néztem és próbáltam is, Linux Mint 22.x alatt hibára fut mindegyik.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
Tim82 #126672 üzenetére
Sok kártyához van, nem vagyok naprakész linuxban, a thinkpad fórumon, sok ezzel kapcsolatos poszt van.
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #126668 üzenetére
Az a letöltés amit L860-GL-16 néven fut, az "csak" egy unlock tool linuxhoz, mivel a L860 kártyák nagyon nem akartak működni linux alatt. Bő 2évet kellett várni rá, míg elkészítette a lenovo, és a leírás szerint a RM520-ashoz is szükséges.
-
Soma01
veterán
Szasztok!
Azt hol tudom megnézni hogy a T16 gen3 laptopomhoz milyen 4G modult vehetek? Úgy tudom van korlátozás a biosban. Szóval akarmit nem vehetek. 4XC1K04678 az amit kinéztem. -
adika4444
addikt
Hali!
Két kérdésem lenne egy Thinkpad T14 G5-tel kapcsolatban.
Egyrészt ha lehúzom töltőről, eléggé belassul a gép, pedig a settings-ben maximum performance-ra van állítva.
A másik kérdésem, hogy az FN+esc-cel átállítottam, hogy az F1--F12 sima F1--F12 legyen lenyomásra és a hangerőt például az FN-nel együtt lehessen állítani, ám így folyamatosan világít bal fent, ami elég bosszantó. Ha BIOS-ban módosítom ezt a beállítást, megszűntethető az a fényjelzés?
-
totron
addikt
Fn-váltás. Van egyszer ugye az Fn+Esc, ez nem esik kézre, váltja a funkciósort, tiszta sor. Van a sticky névre keresztelt megoldás, ami az aktiválást tekintve egy dupla Fn-nyomást takar, ez a szimpatikus, ez lenne a használható. Van modell, amin minden más billentyűt letilt, más modellen egyes billentyűket csak. Ennek miért kell így lennie, mi az értelme? Megoldható-e valahogy a kényelmesebb váltás tiltások nélkül?
-
azbest
félisten
amúgy, hasonló hibát írnak e495s -nél [link] és úgy tűnik arra jutottak, hogy nem a program hibás, hanem talán valami gond lehet a gép körül és a leírást frissítétték. [link]
A töltő is gyári?
A bios verzió a legfrissebb? 1.30 talán az utolsó.
Ha mindig linuxszal ment, akkor nem futott windowsos tp progi, hogy panaszkodjon frissítések hiányára#126657 MrSealRD
ah, köszi. Akkor lehet nem is kínzom vele a Thinkpadet, hanem eleve a rendes vas visszakötését nyomatom. Fillérekért lehet 40-48 szálasra, 256GB ramosra bővíteni ezeket már. Kicsit félrevezetőek, követhetelnek néha a release infók, de közben látom is már, hogy 8.0.2 még támogatta, 8.0.3-tól vették ki az ivy-t -
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #126655 üzenetére
Az előző helyen volt egy "régi" Dell szerver. Az emlékeim szerint Sandy vagy Ivy volt...és felment rá a 8-as. A részleteket már nem tudom, mert nem is én csináltam. De nem tűnt horror történetnek. Úgy emlékszem 2xxx sorozatú Xeon volt benne...de most hiába kerestem vissza sehol nem találtam a pontos típust.
Update: Közben megtaláltam Dell PowerEdge T430 volt, szóval rosszul emlékeztem.
-
válasz
azbest #126652 üzenetére
Köszi!
Teljesen gyári, és azért akartam újrakalibrálni, mert egy év alatt 92%-ra ment le az egészsége a TLP nélküli folytonos töltőről használat mellett, és reméltem, hogy ez nem a valós adat.
De sajna a rekalibrálás sem műxik.
Találtam a hibával egyező kérdéseket, bugjelentéseket, de semelyikben nincs megoldás rá. -
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #126654 üzenetére
aha, a 6.7 + patchet külön nem próbáltam még, gondolván hátha az újabb verziókban már javították, ha a telepítő bugos. Egy próbát megérhet.
Egyébként pont arra vagyok kíváncsi, hogy ivy bridgen a 7es még megy-e, bár nem a laptop a legjobb teszt környezet erre
De ez van kéznél. Ha nagyon nem megy ezzel, akkor muszáj lesz a sandy generációs procis (ivy e5-2600v2-re upgradelhető) szervert bekapcsolni kipróbálni, hogy oltsam a kíváncsiságomat.
-
azbest
félisten
Próbált már valaki régebbi thinkpaden valamilyen vmware esxi -t futtatni?
Úgy tűnik a t430 -en (i7-3720qm, 16GB ram) valami talán uefi hülyeség miatt nem tud indulni a telepítő. 6.7, 7 és 8-at próbátam (8 már nem támogatná a procit).
A crypto modules után hibaüzenet, error allocating 0 pages: out of resources. Failed to shutdown the boot services.Secure boot, uefi only és legacy boot, hw -t biosbéli tiltása sem tűnt segítségnek. Lan kompatibilitás, sata vezérlő és hasonló problémák még ezután jönnének, addig nem jut el.
Tudom ez elég perverzió, csak azért kérdem hátha más is játszott már ezzel és kapásból vágja, ha mégis valami bios paraméter vagy gépben lévő hw komponens miatt csinálja. -
azbest
félisten
Ahogy írtad a 2-es pontban. Aham.
Gyárilag talán 96 és 100 az alap. Hogy rövid akkuról használatkor vagy töltőről használatkor a lassú önkisülés mellett se töltögessen rá olyan gyakran. Meg a notik főleg kisebb töltővel bele-bele nyalhatnak az akkuba is, ha nagy teljesítmánnyel dolgoznak és több pillanatnyi fogyasztás lenne, mint amit a töltő tud nyújtani, az is le-le húzhatja pár százalékot.
(Pl asusomon látszik ez, rendszeresen lehúzza felső határ alá terheléskor és utána rátölt, talán csak felső határt kezel, bár nem panaszkodom, mert 16% kopása volt 3 év alatt így is, főleg töltőről használva)Nálad a kifejezetten töltőn állásra a 40-60 is hasonló, csak hogy még ritkábban töltsön rá. Bár ha jól a ciklusok számolásánál nem az számít, hogy hányszor kezd el tölteni, hanem az is, hogy mennyit töltött. Szóval nem tudom, hogy tényleg jobb-e mint mondjuk 55-60% közt. A kiírt 59% lehet csak a szoftvernek valami kerekítése miatt annyi.
Neked gyári eredeti az akku vagy már utángyártottra van cserélve? Az utángyártott kapcsán lehetnek anomáliák. [link]
-
Sziasztok!
TP E495 laptopom van, ami 95%-ban töltőről ment eddig linuxon.
Feltettem a tlp-t, de vannak vele gondjaim:1.) Rekalibráció nem műxik, mert 1%-nál abbahagyja, mert szerinte valami firmware megszakította a folyamatot.
2.) Beállítottam, hogy 40%-nál kezdjen el tölteni és 60%-nál hagyja abba.
A beállítás félig sikeres volt, de nem teljesen. Most folyamatosan 59%-on van az akksi.Valakinek van ezzel tapasztalata?
Köszi!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Xiaomi 14 90W gyári töltője kiválóan tölti a Lenovo ThinkPad T16 készüléket.
Erre ma jöttem rá. Innentől kezdve, utazásokhoz, nem kell a lapos töltőjét vinni.Örömteli!
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #126624 üzenetére
Nekem ez egy kicsit ilyen Super Mario-s feeling..
-
adika4444
addikt
válasz
Babetta-X #126644 üzenetére
Normál esetben nem szükséges újrarakni a Windows-t. A 10 és 11 elég jól kezelik a hardverváltozást, főleg, ha gyakorlatilag csak a CPU változik.
Ha nem tapasztalsz hibát, nem vacakolnék az újrarakással. Illetve egy esetben igen, ha van most rá időd és később nem férne bele, preventív jelleggel megérheti.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Tsebacsi #126632 üzenetére
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget, szereztem bele i5 helyett egy i7 lapot, beépítettem, mostmár hibátlanul működik.
Két kérdésem maradt csak, megelőzhető valahogy ez a fajta lehalás? Kb másfél hónapja szereztem egy régóta polcon heverő gyári extended akksit, jól is működött, de lehet annak közé esetleg ehhez a dologhoz?
Illetve a másik, mert win11-hez sügér vagyok sajnos, de ilyen esetben érdemes ujratelepíteni, vagy működik így is szépen, nem okoz zavart az erősebb hw? -
-
-
azbest
félisten
válasz
Tubi2 #126640 üzenetére
van némi zavar a leírásokban, mert írnak legalább 3 féle lehetőséget,
az fn + 4, az fn + backspace (de nem úgy van a felirat, hanem mikrofon és semmi?)
és úgy is írja másik részen, hogy a power gomb megnyomása alvásba teheti (ez win beállításnál is szokott lenni)A gombokra festett alternatív módok működnek egyébként, fel vannak telepítve a driverek, a billentyűzet programja?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #126624 üzenetére
ThinkPad techno. Loopba téve már lehet is ropni rá.
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #126610 üzenetére
Köszönöm szépen!
Magyar nyelvűről ne is álmodjak?
A Win98-as, meg Win2000-es verziók azért megleptek, lehet itt a retro hangulatért tenni. -
azbest
félisten
válasz
Babetta-X #126629 üzenetére
itt talán kijelző hibának mondják, bár lehet kontakthiba is, hogy a képernyőhöz vezető kábel talán kicsúszott az alaplapból. [link]
A kommentek közt van aki azt javasolta, hogy szétszerelés előtt először 30 másodpercig nyomni a bekapcsoló gombot, hogy resetelődjenek dolgok és utána lehet megjavul attól.
Meg egy másik videójában, hogy előbb kipróbálni külső monitorral is. Mert a gép lehet megy, csak a beépítetten nincs kép. [link] -
Babetta-X
senior tag
Köszönöm a segítséget, egyenlőre nem tudtam dekódolni, de felvenni igen: https://drive.google.com/file/d/15VMKwPCJ8CeDpYrCR_DJs061PXwSQpK-/view?usp=drivesdk
[link]Ezek tudatában merre érdemes továbbindulni a megoldás felé? Sajnos ez a munka laptopom is , szóval minden megoldás érdekel
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #126617 üzenetére
2017-óta már ez van
-
Babetta-X
senior tag
válasz
donjohnson #126617 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam már, de az a baj szó szerint egy dallamot játszik le viszonylag gyorsan és ezzel vége is a dalnak. Tehát köze nincs a hagyományos hosszú/rövid általam ismert bios hangoknak.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Adott egy eddig remek állapotban lévő T580 laptop, ami elkezdett időnként furán viselkedni, nosza rajta a Lenovo vantage már írta egy ideje hogy van rá BIOS frissítés, gondoltam mi baj lehet, hátha segít. Spoiler: és nem segített.
A frissítés újraindítás után folytatódott volna de pár sort kiírt a kijelző majd kikapcsolt. Azóta ha bekapcsolom egy sípoló dallamot ad ki, amihez képest a MÁV szignál könnyűzenei remekmű majd a monitoron semmi nem jön elő, a venti zúg de se kép se hang. Hogy tudnék bele ismét életet lehelni? Előre is köszi a válaszokat.
-
zsigee
aktív tag
válasz
donjohnson #126608 üzenetére
Köszönöm. Ide irányítottak, itt guruk van címen...
Mégegyszer köszi, ennyi nekem elég. -
donjohnson
addikt
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Végül megvettem az L16 gen 2. laptopot 3 hete. Azért érzetre nem egy T széria, a borítása gyűjti az ujjlenyomatokat, de alapvetően egy jó, használható notebook.
Viszont van egy dolog, ami zavar és nem tudom, mi lehet a gond. Teljesen szabálytalan időközönként (van, hogy 1 órán keresztül semmi), futtatott programtól függetlenül, akkuról illetve töltőről használva, egy-egy pillanatra (tized másodpercre kell gondolni) elmegy a kép (elsötétül a kijelző), de semmi más különös nem történik. Külső monitoron még nem tudtam kipróbálni, de ki fogom.
Driver problémára gondolok, az frissítve is lett, de még mindig produkálja. Találkozott már valaki ilyesmivel? -
donjohnson
addikt
válasz
peti_s #126609 üzenetére
tessék, itt a lista a recovery iso linkekkel: https://github.com/eggi36/tp-recovery-archive?tab=readme-ov-file
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #126606 üzenetére
T460 most elsődlegesen, de az X200/X201-re is szívesen feltenném.
-
donjohnson
addikt
válasz
zsigee #126607 üzenetére
15 ezer és 30 ezer között van a kortársa, a t400. szóval kb annyit.
keress rá ezeken az oldalakon, hogy thinkpad t400 és meglátod mennyiért hirdetik:
https://hardverapro.hu/index.html
https://www.jofogas.hu/egyébként pedig van beárazós topik, ott tudnak segíteni pontosan: [link]
-
-
peti_s
addikt
Halihó!
ThinkPad-es W7 telepítőt merre felé lehet találni?
Feltenném, azokkal a hátterekkel, zárolt képernyőkkel, egyéb kiegészítő programokkal.
Köszi!
Üdv. Peti -
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #126601 üzenetére
Ahh, annal azert vannak finomabbak. Pl d-limonen vagy valamilyen terpenten.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest