- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Két kérdésem lenne egy Thinkpad T14 G5-tel kapcsolatban.
Egyrészt ha lehúzom töltőről, eléggé belassul a gép, pedig a settings-ben maximum performance-ra van állítva.
A másik kérdésem, hogy az FN+esc-cel átállítottam, hogy az F1--F12 sima F1--F12 legyen lenyomásra és a hangerőt például az FN-nel együtt lehessen állítani, ám így folyamatosan világít bal fent, ami elég bosszantó. Ha BIOS-ban módosítom ezt a beállítást, megszűntethető az a fényjelzés?
-
totron
addikt
Fn-váltás. Van egyszer ugye az Fn+Esc, ez nem esik kézre, váltja a funkciósort, tiszta sor. Van a sticky névre keresztelt megoldás, ami az aktiválást tekintve egy dupla Fn-nyomást takar, ez a szimpatikus, ez lenne a használható. Van modell, amin minden más billentyűt letilt, más modellen egyes billentyűket csak. Ennek miért kell így lennie, mi az értelme? Megoldható-e valahogy a kényelmesebb váltás tiltások nélkül?
-
azbest
félisten
amúgy, hasonló hibát írnak e495s -nél [link] és úgy tűnik arra jutottak, hogy nem a program hibás, hanem talán valami gond lehet a gép körül és a leírást frissítétték. [link]
A töltő is gyári?
A bios verzió a legfrissebb? 1.30 talán az utolsó.
Ha mindig linuxszal ment, akkor nem futott windowsos tp progi, hogy panaszkodjon frissítések hiányára#126657 MrSealRD
ah, köszi. Akkor lehet nem is kínzom vele a Thinkpadet, hanem eleve a rendes vas visszakötését nyomatom. Fillérekért lehet 40-48 szálasra, 256GB ramosra bővíteni ezeket már. Kicsit félrevezetőek, követhetelnek néha a release infók, de közben látom is már, hogy 8.0.2 még támogatta, 8.0.3-tól vették ki az ivy-t -
MrSealRD
veterán
válasz
azbest #126655 üzenetére
Az előző helyen volt egy "régi" Dell szerver. Az emlékeim szerint Sandy vagy Ivy volt...és felment rá a 8-as. A részleteket már nem tudom, mert nem is én csináltam. De nem tűnt horror történetnek. Úgy emlékszem 2xxx sorozatú Xeon volt benne...de most hiába kerestem vissza sehol nem találtam a pontos típust.
Update: Közben megtaláltam Dell PowerEdge T430 volt, szóval rosszul emlékeztem.
-
válasz
azbest #126652 üzenetére
Köszi!
Teljesen gyári, és azért akartam újrakalibrálni, mert egy év alatt 92%-ra ment le az egészsége a TLP nélküli folytonos töltőről használat mellett, és reméltem, hogy ez nem a valós adat.
De sajna a rekalibrálás sem műxik.
Találtam a hibával egyező kérdéseket, bugjelentéseket, de semelyikben nincs megoldás rá. -
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #126654 üzenetére
aha, a 6.7 + patchet külön nem próbáltam még, gondolván hátha az újabb verziókban már javították, ha a telepítő bugos. Egy próbát megérhet.
Egyébként pont arra vagyok kíváncsi, hogy ivy bridgen a 7es még megy-e, bár nem a laptop a legjobb teszt környezet erre
De ez van kéznél. Ha nagyon nem megy ezzel, akkor muszáj lesz a sandy generációs procis (ivy e5-2600v2-re upgradelhető) szervert bekapcsolni kipróbálni, hogy oltsam a kíváncsiságomat.
-
azbest
félisten
Próbált már valaki régebbi thinkpaden valamilyen vmware esxi -t futtatni?
Úgy tűnik a t430 -en (i7-3720qm, 16GB ram) valami talán uefi hülyeség miatt nem tud indulni a telepítő. 6.7, 7 és 8-at próbátam (8 már nem támogatná a procit).
A crypto modules után hibaüzenet, error allocating 0 pages: out of resources. Failed to shutdown the boot services.Secure boot, uefi only és legacy boot, hw -t biosbéli tiltása sem tűnt segítségnek. Lan kompatibilitás, sata vezérlő és hasonló problémák még ezután jönnének, addig nem jut el.
Tudom ez elég perverzió, csak azért kérdem hátha más is játszott már ezzel és kapásból vágja, ha mégis valami bios paraméter vagy gépben lévő hw komponens miatt csinálja. -
azbest
félisten
Ahogy írtad a 2-es pontban. Aham.
Gyárilag talán 96 és 100 az alap. Hogy rövid akkuról használatkor vagy töltőről használatkor a lassú önkisülés mellett se töltögessen rá olyan gyakran. Meg a notik főleg kisebb töltővel bele-bele nyalhatnak az akkuba is, ha nagy teljesítmánnyel dolgoznak és több pillanatnyi fogyasztás lenne, mint amit a töltő tud nyújtani, az is le-le húzhatja pár százalékot.
(Pl asusomon látszik ez, rendszeresen lehúzza felső határ alá terheléskor és utána rátölt, talán csak felső határt kezel, bár nem panaszkodom, mert 16% kopása volt 3 év alatt így is, főleg töltőről használva)Nálad a kifejezetten töltőn állásra a 40-60 is hasonló, csak hogy még ritkábban töltsön rá. Bár ha jól a ciklusok számolásánál nem az számít, hogy hányszor kezd el tölteni, hanem az is, hogy mennyit töltött. Szóval nem tudom, hogy tényleg jobb-e mint mondjuk 55-60% közt. A kiírt 59% lehet csak a szoftvernek valami kerekítése miatt annyi.
Neked gyári eredeti az akku vagy már utángyártottra van cserélve? Az utángyártott kapcsán lehetnek anomáliák. [link]
-
Sziasztok!
TP E495 laptopom van, ami 95%-ban töltőről ment eddig linuxon.
Feltettem a tlp-t, de vannak vele gondjaim:1.) Rekalibráció nem műxik, mert 1%-nál abbahagyja, mert szerinte valami firmware megszakította a folyamatot.
2.) Beállítottam, hogy 40%-nál kezdjen el tölteni és 60%-nál hagyja abba.
A beállítás félig sikeres volt, de nem teljesen. Most folyamatosan 59%-on van az akksi.Valakinek van ezzel tapasztalata?
Köszi!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Xiaomi 14 90W gyári töltője kiválóan tölti a Lenovo ThinkPad T16 készüléket.
Erre ma jöttem rá. Innentől kezdve, utazásokhoz, nem kell a lapos töltőjét vinni.Örömteli!
-
vargas0502
tag
válasz
FoxiestFox #126624 üzenetére
Nekem ez egy kicsit ilyen Super Mario-s feeling..
-
adika4444
addikt
válasz
Babetta-X #126644 üzenetére
Normál esetben nem szükséges újrarakni a Windows-t. A 10 és 11 elég jól kezelik a hardverváltozást, főleg, ha gyakorlatilag csak a CPU változik.
Ha nem tapasztalsz hibát, nem vacakolnék az újrarakással. Illetve egy esetben igen, ha van most rá időd és később nem férne bele, preventív jelleggel megérheti.
-
Babetta-X
senior tag
válasz
Tsebacsi #126632 üzenetére
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget, szereztem bele i5 helyett egy i7 lapot, beépítettem, mostmár hibátlanul működik.
Két kérdésem maradt csak, megelőzhető valahogy ez a fajta lehalás? Kb másfél hónapja szereztem egy régóta polcon heverő gyári extended akksit, jól is működött, de lehet annak közé esetleg ehhez a dologhoz?
Illetve a másik, mert win11-hez sügér vagyok sajnos, de ilyen esetben érdemes ujratelepíteni, vagy működik így is szépen, nem okoz zavart az erősebb hw? -
-
-
azbest
félisten
válasz
Tubi2 #126640 üzenetére
van némi zavar a leírásokban, mert írnak legalább 3 féle lehetőséget,
az fn + 4, az fn + backspace (de nem úgy van a felirat, hanem mikrofon és semmi?)
és úgy is írja másik részen, hogy a power gomb megnyomása alvásba teheti (ez win beállításnál is szokott lenni)A gombokra festett alternatív módok működnek egyébként, fel vannak telepítve a driverek, a billentyűzet programja?
-
totron
addikt
válasz
FoxiestFox #126624 üzenetére
ThinkPad techno. Loopba téve már lehet is ropni rá.
-
peti_s
addikt
válasz
donjohnson #126610 üzenetére
Köszönöm szépen!
Magyar nyelvűről ne is álmodjak?
A Win98-as, meg Win2000-es verziók azért megleptek, lehet itt a retro hangulatért tenni. -
azbest
félisten
válasz
Babetta-X #126629 üzenetére
itt talán kijelző hibának mondják, bár lehet kontakthiba is, hogy a képernyőhöz vezető kábel talán kicsúszott az alaplapból. [link]
A kommentek közt van aki azt javasolta, hogy szétszerelés előtt először 30 másodpercig nyomni a bekapcsoló gombot, hogy resetelődjenek dolgok és utána lehet megjavul attól.
Meg egy másik videójában, hogy előbb kipróbálni külső monitorral is. Mert a gép lehet megy, csak a beépítetten nincs kép. [link] -
Babetta-X
senior tag
Köszönöm a segítséget, egyenlőre nem tudtam dekódolni, de felvenni igen: https://drive.google.com/file/d/15VMKwPCJ8CeDpYrCR_DJs061PXwSQpK-/view?usp=drivesdk
[link]Ezek tudatában merre érdemes továbbindulni a megoldás felé? Sajnos ez a munka laptopom is , szóval minden megoldás érdekel
-
-
zsolti75
senior tag
válasz
donjohnson #126617 üzenetére
2017-óta már ez van
-
Babetta-X
senior tag
válasz
donjohnson #126617 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam már, de az a baj szó szerint egy dallamot játszik le viszonylag gyorsan és ezzel vége is a dalnak. Tehát köze nincs a hagyományos hosszú/rövid általam ismert bios hangoknak.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Adott egy eddig remek állapotban lévő T580 laptop, ami elkezdett időnként furán viselkedni, nosza rajta a Lenovo vantage már írta egy ideje hogy van rá BIOS frissítés, gondoltam mi baj lehet, hátha segít. Spoiler: és nem segített.
A frissítés újraindítás után folytatódott volna de pár sort kiírt a kijelző majd kikapcsolt. Azóta ha bekapcsolom egy sípoló dallamot ad ki, amihez képest a MÁV szignál könnyűzenei remekmű majd a monitoron semmi nem jön elő, a venti zúg de se kép se hang. Hogy tudnék bele ismét életet lehelni? Előre is köszi a válaszokat.
-
zsigee
aktív tag
válasz
donjohnson #126608 üzenetére
Köszönöm. Ide irányítottak, itt guruk van címen...
Mégegyszer köszi, ennyi nekem elég. -
donjohnson
addikt
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Végül megvettem az L16 gen 2. laptopot 3 hete. Azért érzetre nem egy T széria, a borítása gyűjti az ujjlenyomatokat, de alapvetően egy jó, használható notebook.
Viszont van egy dolog, ami zavar és nem tudom, mi lehet a gond. Teljesen szabálytalan időközönként (van, hogy 1 órán keresztül semmi), futtatott programtól függetlenül, akkuról illetve töltőről használva, egy-egy pillanatra (tized másodpercre kell gondolni) elmegy a kép (elsötétül a kijelző), de semmi más különös nem történik. Külső monitoron még nem tudtam kipróbálni, de ki fogom.
Driver problémára gondolok, az frissítve is lett, de még mindig produkálja. Találkozott már valaki ilyesmivel? -
donjohnson
addikt
válasz
peti_s #126609 üzenetére
tessék, itt a lista a recovery iso linkekkel: https://github.com/eggi36/tp-recovery-archive?tab=readme-ov-file
-
peti_s
addikt
válasz
FoxiestFox #126606 üzenetére
T460 most elsődlegesen, de az X200/X201-re is szívesen feltenném.
-
donjohnson
addikt
válasz
zsigee #126607 üzenetére
15 ezer és 30 ezer között van a kortársa, a t400. szóval kb annyit.
keress rá ezeken az oldalakon, hogy thinkpad t400 és meglátod mennyiért hirdetik:
https://hardverapro.hu/index.html
https://www.jofogas.hu/egyébként pedig van beárazós topik, ott tudnak segíteni pontosan: [link]
-
-
peti_s
addikt
Halihó!
ThinkPad-es W7 telepítőt merre felé lehet találni?
Feltenném, azokkal a hátterekkel, zárolt képernyőkkel, egyéb kiegészítő programokkal.
Köszi!
Üdv. Peti -
Reggie0
félisten
válasz
FoxiestFox #126601 üzenetére
Ahh, annal azert vannak finomabbak. Pl d-limonen vagy valamilyen terpenten.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- Házimozi belépő szinten
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest