- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- iPhone topik
- Tasker
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsoltip
őstag
Jövő szombaton lejár a már kiterjesztett garival futó P53-am garija.
Hogyan tudom meghosszabbítani? Valaki tudna segíteni?
Vagy 2szer nem lehet? -
emiki6
veterán
Sziasztok!
Anutám thinkapjén az U, I, O, P gombok egyszerre megszűntek működni. Gugli aszongya ez egy elég gyakori hiba, hogy egy pár gomb elszáll és néha szoftveres.
Mi a protokol ilyenkor?
-
HSM
félisten
válasz
vicze #127079 üzenetére
Ez még nem olyan, ez ha 120Hz-re rakom, akkor a legtöbb szoftver, pl. a böngésző, fixen 120Hz-en fog futni rajta.
Egyszerűen annyi a trükk szerintem, hogy nem a kijelző ezen paramétereinek meghajtása a fő energia fogyasztó."de nem tudom miért tenném"
Én pl. azért szoktam, mert kevés időm van olvasgatni, és így gyorsabban átnézem a feedet, van-e valami cikk, ami érdekel...De olvasni is gyorsabb, mert akkor is haladok, amikor görgetek, miközben a szememnek is kellemesebb. Win-win.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #127144 üzenetére
Majd átnyálazom egzakt módon, több gépen is. A jelenlegin pl. az Alt+Tab nem megy bekapcsolt Fn Lock/sticky mellett és ha nem is az egész nem, de igen, betűbillentyűcsoportok is hajlamosak kiesni, egyik modellen ezek, másikon azok... Írnak driverproblémáról is, hát nem tudom.
Más. Ez valami Win11-dili? Nemrég kezdődött. Trackpoint+középsőgombbal scrolloznék, de darabos, mintha a smooth useroff lenne. Nagyobb sebességen is látszik, hogy modulokból, megakadásokból rakja össze a nemfolyamatosságot. Touchpaddal, csúszkával minden a régi.
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #127142 üzenetére
Pontos értékeket nem tudok, nem vagyok a gép közelében. A gyári értékeken volt. Viszont ahogy írtam úgy tűnik a Redditen írt gyors indítás kikapcsolása megoldotta.
totron: Ennek nincs jelentősége.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #127142 üzenetére
Shrug. Többedszerre járunk ezen a ponton veled, nálam 5 modellen is érinti. Egyezzünk meg ennyiben.
-
embe
nagyúr
válasz
donjohnson #127139 üzenetére
Köszi a magyarázatot! De itt pont a fordítottja volt. Újraindítás után működött egy darabig, majd x idő múlva nem. Az újraindítások megoldották akkor.
De most kb. 2 órája használom, kikapcsolva a gyorsindítást, és nem jelentkezett a hiba. Pár újraindítás is volt közben. -
donjohnson
addikt
igen, a gyorsindítást ki kell kapcsolni a Vezérlőpultban. ezek a régi gépek nem működnek vele normálisan, mert a gyorsindítás nem engedi kikapcsolni rendesen a gépet és amikor feléleszted a bekapcsoló gombbal akkor a billentyűzet nem éled fel ebből a félig kikapcsolt/félig alvó állapotból.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Mennyire gyakori probléma hogy nem működik a billentyűzet?
Pontosabb leírás: A kollégám ideadott egy X270-es lapost. Elmondása szerint hibátlan volt, csak tegyek már rá W11-t. A Windows 11 24H2-t tettem fel. Szép és jó, majd gondolt egyet, és nem működött a billentyűzet. Újraindítás után igen. És ez random jelentkezett. Több drivert próbáltam. Újratelepítettem, de ugyanez a szitu..
A Redditen találtam erről egy szálat. Most tesztelem ezzel a gyorsindítás funkció kikapcsolásával. -
totron
addikt
T470-hez jól temperáló TPFanControl.ini:
Level=65 0 // Level=140 0
Level=72 1 // Level=150 1
Level=78 3 // Level=165 3
Level=83 5 // Level=175 7
Level=90 64 // Level=195 64 -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #127131 üzenetére
A szamok nem hazudnak... Megprobalhatod cafolni. Evente 10-15% gyorsul a proci. Akkor mitol is elavult egy 2 vagy 3 eves gep?
A memorian meg nem rugoztam, hanem egy pelda volt arra, hogy van amikor zsakutcaba kerulsz egy szeriaval es kenyszerulsz ujat venni, hogy a fobb parameterekben meglegyen az elozo szint. Amugy meg boven jo a par eves hasznalt gep, nem elavult az. -
Reggie0
félisten
válasz
vicze #127129 üzenetére
Mind a kettorol beszeltem, ha nem tunt fel. Segitek neked meg egyszer elolvasni, hatha nem talaltad meg:
"2-3 ev alatt azert nem avul el semmi. Procik evrol evre nem fejlodnek sokat. Most a T480 utan a T14 Gen5-be vegre van lepes memomeretben (64G->128G), de a ketto kozott vegig dogrovas volt." -
adika4444
addikt
Hali!
A ThinkPad T14 G1-en nincs insert a billentyűzeten, a T14 G5-ön van. A T14 G5-ön emellett van jelölés az insert, az FN, az enter, a lefelé nyíl, az F2 és F3 gombokon a standard f és j mellett.
A T14 G2-ben melyik típusú billentyűzet van?
Köszi!
-
azbest
félisten
válasz
Tsebacsi #127117 üzenetére
Hm, mondjuk mi ügyfélként közvetlenül a dellnek jelentjük le a hibát, így lehet kimarad plusz kör és ők eleve már a helyi szervizpartnernek adják a már leegyeztetett feladatot. Vicces módon a szervizes kollégához el sem juttatják a hibajelentést, csak hogy xy alkatrészt kell cserélni és hajrá
Csak mostanában nem volt ár-teljesítményben szimpatikus már a dell. Lenovó és talán asus lehet még esélyes, csak egyszerre nem szoktunk sok gépet rendelni, hanem eléggé on-demand alapon, sokszor egyesével. Ritkán 10esével.
Asus kapcsán, elvileg itt is van külön üzleti és sima consumer vonal szervizfolyamatnál. Más céget írnak a weblapjukon. Csak kevés infó van róluk a gyakorlatból, lehet nem sokan vesznek tőlük olyan szériás gépet. Csak hát amikor hasonló vagy olcsóbb áron 2x olyan erős gépet kapni, úgy már elcsbulunk. Főleg látva, hogy a gazdaságosabb kategória is milyen hitvány manapság a másik kettőnél. És persze, a cserélhető ram, ssd sem hátrány.
A sima consumer vonalon 3adik éve egy vivobook S 14 -et használok thinkpad pótléknak és kb elégedett vagyok vele. Csak ne a libafos színű lenne mindig az olcsóbb
Inkább ráfizettem feketére
-
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #127112 üzenetére
"Procik evrol evre nem fejlodnek sokat. Most a T480 utan a T14 Gen5-be vegre van lepes memomeretben"
Mert a procit írtad, hogy nem fejlődik."ketto kozott max 48Gb volt az elerheto"
Ennek pedig semmi köze nem volt a CPU-hoz, hanem a single slot korlátozása. Forrasztottal 64GB volt.
E-k és L-ekben volt két RAM slot, úgyhogy ott ment a 64GB. De a U-s CPU-k nem támogattak 64GB-nél többet elég sokáig. De az hogy mennyi memóriát kezel az a gyártó korlátozása adott kategóriában, nem fejlődés kérdése. -
válasz
azbest #127116 üzenetére
Asust nem tudom ki viszi, anno azt hiszem Lengyelországba vitték ki a gépeket itthonról, de ez 10+ éve volt legalább.
A Dell azon is szívózik, hogy ha 1 éven belül kijön ugyan az a hiba (zsanér) a gépen, akkor nem fogadják el szervizpartnertől a bejelentést. Telefonon passz...
A Dell 4x több alkatrészt küld ki minden zsanérhiba esetén, mint amennyit én rendelni tudok a rendszerből
Szóval vannak itt vicces dolgok... -
azbest
félisten
válasz
Tsebacsi #127091 üzenetére
dellnél pár vostrot és latitudot kellett már szervizeltetnünk és egyik esetben a hitványabb, alányíló fedeles vostro 3510 zsanérja beállt , nem lehetett felnyitni és nem volt elég a leírás, amit közvetített az ügyintéző kolleginánk, ezért fotózta is. Feltépte a fedelet lefotózni
Így szétugrott a fedlap is. Küldték a szerelő srácot a helyi alvállalkozó cégtől az alkatrészekkel és zsanér + fedlap csere volt, a kijelző csoda módon nem tört be.
Eddig talán akkor akadékoskodtak többet, hogy engem is bevontak a beszéltetésbe, amikor már javított gép romlott el újra. A csere refurb alaplap döglődött és mondtak pár bill kombót, hogy mondjam mit csinál rá, aztán küldték a cserével a szerelő srácot.
Mondjuk az más kérdés, hogy talán minden negyedik gépet kellett a gari alatt szervizeltetni - néhány alaplap halál (esetleg win update fw-t is frissít, nem tudom), több rossz integrált hang, egy kijelző / kábel hiba főleg.Gondolkodom hogy esetleg asus üzleti széria + helyszini support vásárlás legyen-e, csak senkinen nincs vele tapasztalata. Bár lehet hogy ugynaz a cég a szerviz alvállalkozója lenovonak, dellnek, asusnak is helyben.
-
válasz
Reggie0 #127104 üzenetére
Pedig épp most érett be a heterogén koncepció, és úgy kezd működni, ahogy már 3évvel ez előtt kellett volna, mármint ha kicsi a terhelés akkor az ulv magok dolgoznak, és simán 20+órát lehet netezgetni vagy videózni, ha meg teljesítmény kell, ott a 4db gyors mag, és simán jobb számokat hoz mint egy 4évvel ez előtti workstation.
A számok nem is adják vissza milyen gyors lett a rendszer, szerintem fűképp a cpu-ra forrasztott 8500-as ramok miatt.
Próbálj ki egyet, nem fogsz visszavágyni T480-ra! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Ovális kamera és Exynos az S26 Ultra pletykakosarában
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Fury 16 G10 16" FHD+ IPS i7-13850HX RTX 3500 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" FHD I Radeon I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest