- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fifi
őstag
válasz
lócitrom #126388 üzenetére
"(szintén 990 Pro btw). így raktam rá hővezető padot. gyanítom az E14-ben sincs több hely. úgyhogy egyedül ilyen módon lehet elvezetni hőt. nálam így a hőmérséklete átlag 30 °C, ha ez érdekes lehet."
Érdekes lehet. Tudsz egy linket dobni a hővezető pad beszerzésére? Köszi!
-
i400
senior tag
válasz
donjohnson #126398 üzenetére
Firmware? 2024 decemberi a legutolsó. A HP Dock G5-jöz 120W-os táp jár, az usb c kábele nem cserélhető, dobozból frissen bontott, ahogy az LG monitor is, mert akkor kellett összerakni egy munkaállomást tesztjelleggel. Céges menedzselt gépek voltak (win10-el), szóval driverezésbe/firmware-be sok beleszólásunk nem volt. Pedig a G5 a kis tégla kék gumis aljú Dock G3 után megváltás volt.
Egyszer kellett kb 100+ db 40AY-on firmware-t frissíteni, mert központilag nem engedélyezték, az kevésbé volt mókás. Szerencsére a leltárban volt tartalék gép, így alap Lenovo-s win-el ment minden gond nélkül az update.
-
Mc'
csendes tag
válasz
Nimda #126393 üzenetére
Először is köszi a tippeket.
Az első újratelepítésnél is szerintem ugyanaz a win 11 verzió volt mint a másodiknál, de az nem usb-s telepítés volt, hanem csak a meglévő mellé települt fel, intézőből indítva.
A második telepítésnél a microsoft honlapon keresztül csináltam telepítő pendrive-ot, majd formáztam a meghajtót telepítés előtt.Még eszembe jutott egy kérdés, 65W-os lenovo usb-c adaptert kaptam a laptophoz. Vajon egy hasonló teljesítményű mobil töltővel is tölthetem a lapost?
-
donjohnson
addikt
milyen fejlesztés?
T490/T14gen1-2/Yoga260
100%, hogy ezek a gépek tudnak és tudtak legalább full hd-t usb c dokkolón keresztül kiadni.
a probléma inkább nálad lehetett.
vagy kis tápot használtál a dokkolóhoz vagy usb 2.0 módban ment az usb c rossz/túl hosszú/megtört kábel miatt, vagy szimplán valami kompatibilitási gondja lehetett a dokkolónak és firmware-t kellett volna frissítani rajta.
ezek a gépek dell, hp, lenovo dokkolókkal is mennek. egyedül a külső bekapcsológomb nem működik, ha más márkát használsz. nem 640*480-as felbontás volt a standard 5 évvel ezelőtt se.itt például azt írják, hogy megcserélte a monitorokat és jó lett: [link]
gondolom itt is valami megtört vagy nem jó hdmi/displayport kábelt használt. -
Fifi
őstag
válasz
lócitrom #126388 üzenetére
"az alap konfig az valóban bontatlan persze. csak mivel az nem 100%-ban világos, hogy a modell az elírás vagy a konfig, ezért említettem meg a dolgot."
Szerintem elírás csak, hisz a CPU-val adott a grafikai mag, de majd rákérdezek.
"ha jól tippelem az az elképzelésed, hogy a 990 Pro-t használnád és a gyárit meg tükrözésre megtartod"
Igen, ez az elképzelés.
#126390 barnam_
A lenovo hivatalos viszonteladói között szerepel a radium.
Gondolom vásárlást követően szériaszám alapján le tudom ellenőriztetni lenovo ügyfélszolgálattal, hogy a konkrét példánnyal mi a helyzet. Ha nem ok, akkor 14 napos elállás ...Lehet dokkolót is veszek hozzá és akkor 100% nem lesz inkompatibilitás és a teljes konfig 500eFt alatt marad:
- Lenovo ThinkPad E14 Gen 6 (21M3002VHV): 370eFt
- SAMSUNG 990 PRO 2TB (MZ-V9P2T0BW): 68eFt
- Lenovo ThinkPad dokkoló (40AY0090EU): 58eFt#126395 Tikakukac
Akkor radiumról mondjak le? Szériaszám alapján csak megtudom, hogy szürkeimportos-e és idehaza lehet-e szervizeltetni, ha gond lenne? -
-
Mc'
csendes tag
végül teljesen legyalultam mindent, és microsoft oldaláról letöltött win11-et újrarakva, már az oprendszer konfigurálásának végén felajánlotta az ujjlenyomat rögzítését, és működött is
-
lócitrom
őstag
értem. az alap konfig az valóban bontatlan persze. csak mivel az nem 100%-ban világos, hogy a modell az elírás vagy a konfig, ezért említettem meg a dolgot.
az SSD-t egyébként lehet alapból is érdemes cserélni, mert az OEM SSD-k jellemzően DRAM-less SSD-k. bár látom, hogy itt a vezérlő olyan megoldást alkalmaz, ami cserébe a RAM-ot foglalja be. de ez sem teljesítményben, sem élettartamban nem ugyanaz. a TBW kb. a fele a 990 Pro-nak mondjuk. ha jól tippelem az az elképzelésed, hogy a 990 Pro-t használnád és a gyárit meg tükrözésre megtartod. ez amúgy nem rossz ötlet, de ha az adatvesztés elkerülése a cél manapság nem feltétlenül szükséges. ez csak az én véleményem meg tapasztalatom. a hűtőbordás amúgy valószínűleg nem fér bele. érdemes lehet megnézni egy szétszerelős videót. ugye ezek a gépek eléggé vékonyak. valószínűleg nincs túl sok hely az M.2 foglalatnál. általában csak felfekszik az SSD az alaplapra és annyi. mivel nemrég pasztáztam a T14s-em és az SSD-t is próbáltam csitítani, így kb. tudom mennyi hely van alul-felül. alatta kb 0,5 mm. felette meg 1 mm (szintén 990 Pro btw). így raktam rá hővezető padot. gyanítom az E14-ben sincs több hely. úgyhogy egyedül ilyen módon lehet elvezetni hőt. nálam így a hőmérséklete átlag 30 °C, ha ez érdekes lehet.
-
Fifi
őstag
Itt azt írják, hogy tesztelve 2db monitor 2560x1440-ben, igaz T14, de talán ebben nem tér el az E14-től. Csak a töltés kisebb non HP notebook esetén és a power button nem kompatibilis. Akkor ez pipa.
#126384 lócitrom:
Igen azt láttam, hogy elírták. Nem ragaszkodom a bolthoz, csak google elsőre őket dobta ki, ezért linkeltem ezt.Amúgy azért néztem olyan konfigot, ami a spec alapján megfelel, hogy a boltban ne bontsák meg nekem bővítés miatt.
Amiben meg RAM-ot és SSD-t is kell bővíteni az meg drágábban jön ki első ránézésre, ha külön veszem meg és beszerelem és a megmaradt alkatrész eladásával is bibelődni kellene.
A 2db SSD csak az én heppem, amit itt írtam.
Most látom, van kifejezetten Linux User Guide is lenovotól.
-
lócitrom
őstag
először is nem árt tisztázni a radiummal, hogy mit adnak valójában, mert furcsamód más VGA (680M) szerepel az adatlapon, mint amilyen modellazonosító (21M3002VHV) van odaírva. gondolom elírás. na de csak nem mindegy neked sem, hogy mit és mennyiért vennél.
hivatalosan 660M van benne. ez van integrálva az adott processzorba. szóval előtte azért felvenném velük a kapcsolatot a helyedben.
aztán azt is érdemes tudni, hogy a radium ugyanazokat a konfigurációkat bővített hardverrel is adja. kisebb-nagyobb RAM/SSD. ez leginkább azért lehet érdekes, mert nem biztos, hogy fizetni akarsz a különbözetért, amikor többnyire csak valami gagyi SSD-t pakolnak bele külön neked. vagy olyan RAM-ot, aminek a paraméterei nem az elvártak és adott esetben lehet, hogy olcsóbb/jövedelmezőbb utólag beszerelni azt, ami neked megfelelő. saját példám: egy Legion gép után érdeklődtem. a nagyobb SSD-sba megkérdeztem mit tesznek. kiderült, hogy egy QLC-s Kingston-t akarnak rám sózni. mondom mi? QLC úgy, hogy egy játék frissítése manapság 10-20-30 giga? elkoptatja az ember egy év alatt...
hogy a linux hogy boldogult ezzel a konfigurációval nem sokkal a megjelenése után azt itt tudod megnézni részletesen.
az UEFI-nek teljesen mindegy, hogy melyik foglalatból akarsz indítani. UEFI és/vagy GRUB kérdése. ha nincs dual boot, akkor meg végképp nem érdekes ez.
nincs kimondottan 1 TB-os korlát. azaz kétlem. nem lenne reális manapság. 2 TB-ig szerintem simán menni fog. egy megjegyzésem van: firmware kérdése, hogy megeszik-e minden SSD-t vagy éppen 10 típusból pont 1 olyat raksz bele, amit nem szeret. ez nem whitelist, hanem valamilyen egyéb hülyesége a Lenovo-nak. de kvázi megeszik mindent.
a legutolsó kérdésről meg nincs infóm. de hülyeségnek tűnne, ha gyártóspecifikus lenne a használata. manapság legtöbb gép elég sok dolgot küld ki USB-C-n.
egyébként miért lényeges a két SSD? manapság egy normális, megbízhatóbb márka (Samsung, Seagate pl.) TLC-s NVME SSD-je pár évig bőven elvan hiba nélkül. arra érdemes figyeli, hogy:
- ne legyen alacsony a TBW
-DRAMless SSD-t ne
- 2 TB-tól érdemes olyat választani, aminek van normális throttling control-ja (a 990 Pro egyébként ilyen) -
Fifi
őstag
válasz
barnam_ #126380 üzenetére
Mi az oka, hogy nem az AMD-st választottad?
Ha már Samsung 990 Pro, akkor ebből a hűtőbordás változat is beleférhet?
-
barnam_
nagyúr
Nekem Inteles E14 G6 van.
1) nyilván előre nem tudom megmondani, lehet-e gondod vele, mert erősen függ a SW-től is. Nálam Fedora 41 van rajta, rendben működik. Egy bajom volt (de ez szinte mindegyik distroval), hogy ha dokkolóra volt kötve, elment sleepbe de rögtön felébredt. Végül sikerült kiírtani belőle.
2/a) kétlem, hogy gondja lenne a boot-al második SSD-ről.
2/b) valószínű csak arra vonatkozik, milyennel árulják. Nekem Samsung 990 PRO 4 TB van benne.
3) gyakorlati tapasztalat hiányában nem tudom megmondani, de valószínű hogy menni fog.
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126378 üzenetére
Voltmáren ez is, de nem jó.
-
Fifi
őstag
A fele lemaradt ...
Fenti kívánalmaknak talán egy AMD-s ThinkPad E14 Gen 6 felelne meg.
Felmerült kérdéseim:
1.) Linux alatt lehet gondom bármely hardware elemével?2.) A specifikáció szerint
- az M.2 2242 slotban van 1TB-os SSD
- az M.2 2280 slot is csak 1TB-ig támogatott.
2/a.) Gondolom annak nincs akadálya, hogy az M.2 2280 slotban
lévőről bootoljon. Igaz?
2/b.) Az 1TB-os korlát csak a rendelésre vonatkozik és
tehetek bele 2TB-os SSD-t vagy nem fogja látni ezt a BIOS?3.) Feleségem nem használja a HP USB-C G5 dokkolóját.
Ezzel teljesen kompatibilis lehet és tudom használni 2db monitorral?Előre is köszönöm a válaszokat, illetve az érveket, hogy miért ne ezt, hanem inkább mást, (esetleg ne is ThinkPad-et) válasszak!
-
Fifi
őstag
Sziasztok!
Néhány évente magával ragad a gondolat, hogy a 2019-ben vett használt T430s-t lecseréljem. Ma is ilyen napom van.
Vinni csak ritkán szoktam (a Panasonic 45N1143 aksi már nem sokat bír), ezért 95%-ban a dokkolón pihen, ennek ellenére most is inkább notebookot vennék, mint minipc-t.
Ha meg viszem, akkor ne legyen azért nehéz.A Debian linux egy Samsung 860 EVO 1TB-os SSD-n terpeszkedik és az ultrabayben egy Western Digital Red 1TB-os HDD-re tükrözöm a hálózati mentésen túl, ha elesne az SSD, akkor is gyorsan üzemképessé váljon. Ilyen megfontolásból most is olyan gépet keresnék, amibe 2db háttértárat tudok tenni.
Látom mostanában az ilyet meg a 2db RAM slot-ot már nagyítóval kell keresni. -
Mc'
csendes tag
Sziasztok!
Ujjlenyomat olvasóval van valami gubanc. Be akarom állítani windows hello segítségével, és amikor kéri hogy tapogassam, akkor az első tapintás után hibaüzenetet dob, hogy 'hiba történt, kezdje újra'.
paraméterek: thinkpad t14 gen2, ryzen 5 pro 5650u, win 11 proEzeket próbáltam már:
- gyári új és régi driverek
- bios frissítése
- bios beállítások átnézése.Van ötlet mi lehet a gond?
-
totron
addikt
Volt már a kezetek között modell vagy van tudomásotok olyan modellről, aminek vállalhatatlan a trackpointja(!) vagy hamar vállalhatatlanra fáradta magát?
-
Reggie0
félisten
Ha csak te hasznalod, es pl. nem 3 muszakban lesz, azaz nem 24 orat verik a billentyut, csak 24 orat van bekapcsolt allapotban, akkor en nem aggodnek a helyedben. En mar ~15 eve hasznalok mindenfele laptopot igy es birjak. Az elektronikanak jobb is, ha nincs ki-be kapcsolgatva vagy sleepelve, mert jellemzoen a ho es feszultsegingadozas az ami stresszt okoz. Termeszetesen van par alkatresz aminek az uzemoraja is porog(pl. led hattervilagitas, ha mindig be van kapcsolva a kijelzo, hdd, stb..), ezeknel kell csak megfontoltnak lenni.
-
TJ22
tag
Sziasztok. Az volna a kérdésem, hogy a E14 G6 széria mennyire bírja a 24/7 üzemet?
A billentyűzetben minden széria ugyan azt kapja vagy van érzetre különbség?Válaszokat előre is köszönöm.
-
carr
őstag
Skacok ! gyári Lenovo akkut fel lehet újítani? DIY gondolom nem, korábban volt vmi szar amivel meggàtolta hogy működjön mikor újra összerakom. T480 amit fentebb említettem.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem akkor lenne garis probléma, ha foltos a kijelző, vagy pixelhibás, illetve egyéb hiba látható működés közben.
A karcos kijelző az inkább külső hiba, ami azért alakul ki, mert papír vékony a kijelző fedél.De ettől függetlenül egy próbát megér, max elutasítanak. Illetve azt is hozzátenném, hogy érdeklődj több szerviznél is.
Nekem anno a T420-nál cserélték a repedt palmrestet, de volt olyan szerviz ami nem vállalta.Hűtés: valószínűleg nem fognak akadékoskodni, de az újjal sem lesz hűvös a gép. Ha most hangos és zúg, azon segíthet a csere.
-
azbest
félisten
válasz
zsoltip #126347 üzenetére
Az u-s prociknál lehet az is sokat számít érzésben, hogy akkuról vagy töltőről használod. Vagy hogy milyen profilra van állítva. Nézd az órajelet valami progival vagy akár a task manager proci részén akkuról és bedugva.
A H procik a több P maggal, erősebb lehet olyan feladatnál, ami kihasznál párhuzamosságot. De terhelés alatt nem feltétlen érződik pörgősebbnek, mert a base clockok alacsonyabbak. Az akkuidőben lehet jelentős eltérés a nagyobb fogyasztás miatt.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
A Lenovo Thinkpad T16 Gen3 készüléket i7-155-U procival vásároltam meg. Az i7-155-H proci s verzió jelentősen erősebb lenne? A számokat néztem, nem elméleti síkon kérdezem. Mivel sok minden töltődik be és indul el alapból, a bootolás egy örökkévalóság.
A korábbi P53 i9880H után egészen más az élmény.
Így gondolkodom azon, hogy veszek egy i7-155-H val szeretet, mert az a legerősebb konfig belőle.
Mi a véleményetek?
-
lócitrom
őstag
hát ez ilyen íratlan tervezési hiba, hogy mivel nem sok hely van a kijelzőnek, meg azt hiszem fémből van minden kupak, ezért esélyesen karcolni fogja a kijelzőt. emiatt én kétlem, hogy cserélni akarnák valaha is. de nyilván az számít javítandó hibának, ami a rendeltetésszerű használat ellenére történik. hűtéssel kapcsolatban még talán van esélyed, ha nyomatékosítod, hogy folyamatosan pörög és vagy melegszik üresjáratban vagy minimális terhelés mellett.
-
Begi
senior tag
válasz
barnam_ #126344 üzenetére
és totron
Használat közben nem zavaró.
Céges noti volt, családtagtól szereztem..
Megnéztem, mielőtt megkaparintottam, akkor ennyire nem látszott.
Mikor garis egy kijelző?
Hűtés mikor számít garisnak?Feleségemnek is szereztem egyet, annál nem működött a space billentyű rendesen. Bejelentettem CHS-nek, mondták küldenek futárt, de először küldjem a noti számláját.
Mondtam az nincs, használt, meg amúgy is azt látom, hogy on-site garis. Mondták, hogy akkor beszerzik az alkatrészt és házhoz jönnek... Kicserélték, meg a borítást is, persze lehet egyben van az alkatrész, nem láttam, mikor csinálták. -
totron
addikt
Ha személyesen tettél szert rá és volt alkalmad körbeszimatolni, akkor nehezen támadható. Ellenkező esetben, vagyis ha távolról jött és nem volt feltüntetve az állapota vagy "alig látszik", "nem zavaró" jelleggel ment a csúcsztatás, akkor reklamálj ezerrel, mármint az eladónál. Szervizek amiket én hallottam visszadobták, mondván, használatból fakadó romlás, ettől függetlenül egy próbát megér.
Botrányos egyébként, hogy mennyien sumákolnak whitespot-okkal, billentyűnyomokkal, burkolati hiányosságokkal, etc. -
zsolti75
senior tag
válasz
szalai019 #126338 üzenetére
Egy jó P53 még most is teljesen jól használható gép, és inkább azt venném mint egy 200-250 közötti U-s konzumert.
Az 5év túlzás, inkább olyan 2-3év életet nézek ki még belőlük.
Egy megkímélt és jó konfig még mindig 200 felett van. Amiket most 100-150 között árulnak, azok hibáit mire kijavítod bőven 200felett lesz a vége.
Emeld meg a limitet 250-re és ott már kaphatsz egy P15 G2-t! -
szalai019
csendes tag
Sziasztok! Remélem jó helyen kérdezek?! Lenovo W530 leváltása lenne tervben. Utódként P52, P53 gépeket néztem. Teljesen általános felhasználásra venném, kicsit élvezve, hogy ha mégis kell akkor van benne erőtartalék + ez egy bekattanás is nálam, hogy szeretem a workstation szériát + jó pár évre tervezek vele. Ugyanakkor nem szeretnék a boltban levenni a polcról 200-250-ért egy új gépet, mikor a jelenlegit 5,5 éve vettem 100-ért hibátlan, karcmentes állapotban (most is az egyébként). Mellőzném a beépített akkus modelleket is - ameddig lehet.
És akkor az érdemi kérdés: a P52 i7-8850H vagy a P53 i7-9850H processzorok mennyire "vernek" meg/közelítenek meg egy mostani 12-13. gen boltban árult Lenovot/Asust/akármit? Érdemes-e újra 100-150 ezret kiadni egy régebbi modellért? Köszönöm Nektek a véleményeket előre is. -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Szert tettem egy Lenovo T14s Gen1-re, ami még gyártói garis (onsite).
Eddig nem nagyon foglalkoztam vele, így most vettem észre, hogy milyen a kijelzője és hogy eléggé melegszik.
Szerintetek cserélnék a kijelzőt és a hűtést gariban? -
carr
őstag
válasz
donjohnson #126328 üzenetére
Köszi. az ki volt kapcsolva .
Más? Vagy az akku a hibás? -
lócitrom
őstag
válasz
donjohnson #126330 üzenetére
nem igazán. sőt, az akksi kimondottan szolidnak tűnik. inkább az alaplap felöl jön jelentős hő.
-
teptep
senior tag
válasz
Nimda #126331 üzenetére
[Gyári specifikációk] szerint vagy 2.5 SATA (SSD vagy HDD) mehet bele, vagy M.2 2280 PCIe 3.0x4 NVMe SSD. Ha jelenleg is ilyen M.2 [házad] van, akkor csak cserélni kell az SSD-t. De ha 2.5" SATA egységed van, akkor a házat is cserélni kell.
Amit kinéztél SSD az PCIe 4.0, olvasási sebessége 6 000 MB/s. A foglalat viszont PCIe 3.0x4, ezért az olvasás kb. 3500 lesz csak. Tehát ha olcsóbb, akkor vehetsz kisebb sebességű SSD-t is.
És a WWAN helyre még be lehet tenni pluszban egy 2242 méretű 128 gigás NVMe SSD-t is, de az már a 3500-nak is csak a felével fog menni, mert 4 helyett csak 2 sávos az adatátvitel a [Gyári specifikációk] szerint.
Amit eddig írtam, az mind szép és jó. De az utolsó mondatot nem értem:
"* Installed M.2 SSD is PCIe 3.0 x 4 but run at PCIe 3.0 x 2 due to M.2 SSD adapter limitation" Ez mint ha azt akárná sugallani, hogy a 2280 és a 2242 SSD is csak PCIe 3.0x2 sebességgel fog működni, azaz kb 1700-1800 MB/s. Nem tudom mások ezt hogyan értelmezik? -
Nimda
addikt
A T480 bármilyen m.2 ssd-t megesz? Konkrétan erre gondoltam: [link]
-
lócitrom
őstag
az mitől lehet, hogy T14s Gen 1 töltés közben érzékelhetően felmelegszik? mintha valami terhelni kezdené. de közben meg nem. a hűtés karbantartott, tehát azzal nem kellene, hogy gond legyen.
-
megott
aktív tag
Sziasztok,
előkerült 1-1db új, gyári akku, hátha valakit érdekel
FRU:
01AV421
45N1775
01AV492 -
carr
őstag
skacok! kikapcsolt állapotban mitől merül a T480?
[link] 20L6.egyik a kivehető akku az kuka. a belső az 64%. küszöbérték be van kapcsolva, 90%ig tölti. Vantage beállitva.
Eszköz neve T480
Processzor Intel(R) Core(TM) i5-8350U CPU @ 1.70GHz 1.90 GHz
Memória mérete 16,0 GB (15,9 GB használható)
Eszköz azonosítója xxxx
Termékazonosító xxx
Rendszer típusa 64 bites operációs rendszer, x64-alapú processzor
Toll és érintés 10 érintési pontos érintéses bevitel támogatása
Kiadás Windows 11 Pro
Verzió 24H2
Telepítés dátuma 2025. 01. 29.
Operációs rendszer buildszáma 26100.3476
Minőség Windows-szolgáltatások élménycsomagja 1000.26100.54.0
ha ez segít. hibrid alvást meg a "szuper" új win11 szarokatelvileg kilőttem.köszi
-
Reggie0
félisten
t480-ban 66% feletti elerheto kapacitas mellett felpuposodott a belso akksi
De annyira, hogy szetfeszitette a hazat is a touchpad alatt.
-
The DJ
addikt
Köszönöm
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126314 üzenetére
Alaplap után nézelődni megérheti, ha az árképzés is igazodott az állapothoz.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Eddig még nem volt dolgom Lenovo garanciával, így lennének kérdéseim, hátha tudtok segíteni.
Vásároltam a neten egy Thinkpad P1 Gen 4-es laptopot, ami Supervisor jelszavas. Viszont most látom, hogy van még rá prémium helyszíni támogatás garancia. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben én felhívhatom-e a Lenovot és foglalkoznak-e velem ennek a problémának a megoldásában vagy meg se próbáljam? Senkit nem akarok átverni, sem trükközni, a kérdésem arra irányul, hogy ha a vásárolt gépre még van élő garancia, akkor kérhetem-e a Supervisor jelszó miatti alaplapcserét vagy sem?
-
azbest
félisten
válasz
zsoltip #126309 üzenetére
Azt kéne eldöntened, hogy akarod -e bővíteni a következő 2 éven belül.
És hogy mire használod a gépet.
Játéknél az integrált grafika meghálálja a dual channelt, meg esetleg más nagyon memóriamozgatás igényes feladatoknál lehet különbség (10%?)Jó ötlet nézni tesztprogival a mostani felállást is egy és két modullal. A több ram is hasonlóan fog viselkedni, mint most a kisebb modulok, amíg elfér a feladat rendelkezésre álló memóriában.
-
lócitrom
őstag
válasz
zsoltip #126309 üzenetére
abszolút. ha nem akarsz különösebben utánajárni, akkor kb. ezekkel az előnyökkel jár:
- nagyobb sávszélesség
- gyorsabb válaszidő (legyen az valamilyen szerkesztőprogram vagy játék)
- kvázi jobb terhelhetőség
- összességében stabilabb működéspersze nyilván ennek az észlelhetősége attól is függ, hogy mennyire memóriaigényes alkalmazások futnak és hogy egyidejűleg mennyi. akár tesztelni is tudod vásárlás előtt. például az AIDA memóriasebességet tud mérni (meg persze van még pár ilyen program). kipróbálhatod magad is, hogy most az egyik modult kikapod, aztán lefuttatsz egy mérést. aztán visszateszed és ismét lefuttatod. számszerűen látni fogod a különbséget.
tl;dr: igen, mindig dual channel a jobb. és ha engedik az anyagiak, akkor szerintem össz. 32 GB eléggé jövőálló egy laptopban.
-
lócitrom
őstag
válasz
zsoltip #126285 üzenetére
bár ezt a modult/kitet(?) nem ismerem és nem találom, mert vélhetően pont a típusszámot hagytad le, de dual channel konfiguráció javasolt. lehetőleg mindkét modul ugyanolyan legyen. tehát ha az a terv, hogy az egyik gyári Samsung mellé beteszel egy modult, akkor gatya. két azonos modult kellene beszerezni és ejteni a gyárikat.
ez most árban meg minőségben is teljesen jó. ez egy kit, tehát párban van:
Crucial 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CT2K16G56C46S5jelenleg az allegro olcsón adja, de inkább az alzánál venném, mert tudtom szerint az allegro rizikós. pláne, hogy a volt mall.hu-ról van szó, ami egy.... szóval árban így is jobb, mint az általad fentebb leírtak.
-
Francia91
veterán
válasz
donjohnson #126306 üzenetére
Holnap próbálom
-
donjohnson
addikt
válasz
Francia91 #126305 üzenetére
ezt próbáltad?
bios-ban letiltani, engedélyezni? vagy linux alatt megnézni?
thinkwiki troubleshooting rész: [link]Disable the card in the BIOS: go to "Config", "Security", "I/O Port Access" and switch "wireless wan" to "disabled". Save, restart and boot. Then do the same thing again and enable it again.
If the last method doesn't show any success on windows, support will consider your card to be broken and send you a new one while your Thinkpad is still covered by the warranty. Please note that Linux can revive a locked up card that can't be discovered on windows after using the last method. If even Linux can't find the device it's definitely broken and needs to be replaced. -
-
Francia91
veterán
válasz
azbest #126302 üzenetére
A W500-nak az első képhez hasonló a lapja (a MiniPCIe foglalat alatt ott van a chip), a T500-nak pedig a második képhez hasonló (nincs chip a MiniPCIe foglalat alatt)
"A bal oldali wwan kártyaslot nem szabad a gépben? Bár a fotó alapján pont van benne.
Vagy a wifi kártyastlotban megy-e, az a kártya usb-se vagy fel lehetne őket cserélni."
A W500-ban foglalt, de kivehetem meglesni, a WWAN kártyát valamiért úgysem látja. -
azbest
félisten
válasz
Francia91 #126301 üzenetére
ahogy nézem valamelyik w500 és t500 hasonlónak néz ki, neked ilyennek tűnik az előbbi fotód.
Meg van olyan t500, amin pont a slot mellett teljesen máshogy vannak alkatrészek.Neked a két gépedben az egymáshoz hasonló van, vagy a jobban különböző? Bár még ha látszólag nagyon hasonlítanak, akkor sem zárható ki valami különbség.
A bal oldali wwan kártyaslot nem szabad a gépben? Bár a fotó alapján pont van benne.
Vagy a wifi kártyastlotban megy-e, az a kártya usb-se vagy fel lehetne őket cserélni. -
Francia91
veterán
válasz
azbest #126300 üzenetére
Akkor mégis csak más lehet a bedrótozása? Nem gondoltam volna
Oké, T500-nál esetleg az only Intel és Intel+ATI alaplap közt sejtettem volna különbséget, de jelen felállásban nem merült fel bennemBIOS beállításokat még összevetem a két gép közt, hátha csak valami beállítás kérdése. A W500-ast szándékoztam vinni magammal Németországba tartalék gépnek jövő szombaton, de h abban nem megy az olvasó, akkor a T500-as jön velem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest