Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Félig off kérdés: egy x13 gen2-ben ( i5-1135G7) érdemes a 16GBos RAM-ot 32-re fejleszteni?
Egyelőre semmi brutálisat nem csinálok a gépen, de lehet kipróbálnám a videószerkesztésre van-e esély (nem kis feladat, 5.3k60p, 200mbps gopro anyagok)
-
kw3v865
senior tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
1 év gari van a gépre, és addig nem nyithatom ki, tehát előre megveszem a RAM-ot és ott a helyszínen rakatom bele. Na meg kiharcolom, hogy frissen legyen pasztázva és pesze kitakarítva.
Az esztikai állapotot is csak ott fogom látni, az aksi %-ot meg érdekes módon nem akarják elárulni, pedig pár másodperc alatt meg lehet nézni. Fura, de elég bunkók ezek az üzleti eladók annak ellenére, hogy udavriasan kérdezek mindig (garancia nélkül, magánszemélytől meg nem szívesen vennék). Ezért nem merek látatlanul venni. Bár vissza is küldhetném, ha csomagküldéssel kérem, de én korrekt vevőnek tartom magam. Arra már nem is mertem megkérni egyiket se, hogy futtasson egy AIDA64 riportot egy rövid stressz-teszttel és küldje el... Na de majd én a helyszínen.
Az USB-ket mindenképp ellenőrzöm, majd, köszi a figyelmeztetést. Meg csinálok egy checklistet előre, hogy miket kell megnéznem... -
válasz
kw3v865
üzenetére
A kiválasztásnál érdemes a következők mentén dönteni:
• RAM-ot és SSD-t bármikor tudsz bele később is venni, inkább érdemes azt figyelni, milyen esztétikai állapotban van.
• Tipikus ThinkPad jelenség, hogy a billentyűzet gombjai idővel karcolják a kijelzőt. Érdemes megnézni, mennyi és milyen mély karc van a kijelzőn. Egy ilyen idős használt gép esetén sajnos már elég sok lehet, egyébként a napi szintű munkát egyáltalán nem befolyásolja, mert nem látszik és nem veszem észre. Ha a gépet lehajtom és szállítom, mindig teszek alá egy erre a célra méretve vágott vékony puha anyagot a billentyűzetre és úgy hajtom le a kijelzőt.
• A kijelzőn lévő foltok már sokkal jobban észrevehetőek napi szinten is, a vásárlás előtt érdemes megnézni a kijelzőt tiszta fekete (hibás pixel) és tiszta fehér (világos vagy sötét folt) háttér mellett, hogy látsz-e rajta problémát. A karc szerintem nem gond, de ha nagyobb foltok vannak, az már zavaró lehet a napi munkában is.
• Mennyi és milyen mély karc van a fedlapon, a hátlapon és a palmrest-en. Ki lehet fogni szebb és kevésbé szép példányokat is. Igazából csak esztétikai szerepe van, végül ha a szervizpanel karcos, az nem tragédia, hiszen úgy sem látod
Ha a fedlap karcos, azért az picit ront a megítélésén. Alternatívaként lehet rá matricát ragasztani, elég szépen elrejti a komolyabb sérüléseket.
• Fontos! A T480s is érintett volt a TB firmware hibában, ami nagyon sokan nem vettek figyelembe. A firmware hiba extrém esetben okozhat USB-C töltés és port hibát is. Vásárláskor mindenképpen teszteld, hogy az USB portok és a töltés működik ahogy kell mindkét USB-C porton! Vásárlás után mindenképpen frissítsd a TB firmware-t. -
válasz
kw3v865
üzenetére
Nagyobb fényerő, élénkebb és szebb színek. Igazából általános felhasználásra több, mint tökéletes a gyári kijelző, a cseréje inkább már csak amolyan hobbi lenne, hogy még ezt is lehet tuningolni rajta
Nyilván attól is függ, milyen célra keresel gépet, aki mondjuk Adobe termékekkel dolgozik, képekkel és videóvágással foglalkozik, annak lehet jobban megéri. Kódoláshoz vagy napi munkához a gyári kijelzőnél nem kell több.A tapipaddal nemrég így jártam. Fontos, hogy ez nem a T480s-re jellemző "szériahiba", hanem egy általánosabb jelenség, ami egész egyszerűen sajnos abból adódik, hogy ezek a gépek már lassan 6-7-8 évesek és öregszenek rajta a dolgok...
Rendeltem hozzá csere matricákat, ami méretben szépen és pontosan illeszkedik, de sajnos a touchpad érzékenysége már nem a régi. Így úgy döntöttem, ha már lúd, legyen kövér és beruházok egy minőségibb tapipadra, amivel már sok pozitív tapasztalatot lehet olvasni a Reddit-en. Ezzel kapcsolatban is az a véleményem, hogy a gyári tapipaddal semmi gond nincs, egyébként tökéletesen működik matrica nélkül is, csak a csere matricával picit romlik az érzékenysége. A glass tapipad picit minőségibb érzetet kelt és növeli a használati élményt, csupán ennyi...
(és lehet rá a pénzt költeni
) -
kw3v865
senior tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Ez a kijelző miben lenne jobb, mint a gyári? A touchpadot miért cseréled le, mi a gond a gyárival?
Én most 95 ezer Ft-ost néztem ki, sokkal az árát, de mindenképp személyes átvételt akarok és ez van közelebb, de legalább adnak rá 1 év garit. Sajnos csak 8 GB RAM és 256 SSD-vel van szerelve. Egy Samsung 16GB DDR4 3200MHz M471A2K43DB1-CWE RAM-ot veszek hozzá használtan. Remélem jó lesz hozzá. -
válasz
kw3v865
üzenetére
Igazán nincs mit, örülök hogy közelebb jutottál a végső döntéshez
Az akkut nagyon szépen lehet kímélni azzal, ha a Vantage-ben (Linux alatt tlp is tökéletesen kezeli) beállítasz neki egy 75 < X < 80%-os charging threshold-ot, így igazából nincs szükség arra, hogy kivedd az akkut. Ha mégis ki kéne venni, 5 csavart kicsavarsz a szervizpanelen és rögtön hozzáférsz mindenhez.
Touch verzióval nincs személyes tapasztalatom, én direkt touch nélküli matt kijelzőt kerestem anno, szerény véleményem szerint egy notebook nem arra való, hogy a kijelzőjét tapizzam
Sajnos azt el tudom képzelni, hogy a touch kijelző kisebb fényerejű a technológiából adódóan. A gyári fullHD kijelző szerintem teljesen jó, pont a napokban nézegettem Innolux 400 nites kijelzőt hozzá, csak hát a kijelző és a szállítás annyiba kerülne, mint maga a gép ára...
és igazából nincs rá annyira szükségem sem (én 2023. decemberében még 85kért vettem a T480s gépet, fél év garival). Épp most utazik Kínából a glass touchpad-om hozzá
-
Ablakos
addikt
(ThinkBook, de talán hasonló a megoldás)
Hogyan lehet biost frissíteni linux distribúció alatt? Mindenhol csak .exe windows fájlok vannak a support oldalon. -
kw3v865
senior tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes infókat! Nagyon alaposan leírtad a tapasztalataidat, pont ezekre voltam kíváncsi
. Egyre inkább hajlok a felé, hogy T480s-t vegyek. Mindenképp személyes átvétellel akarom, nem bízom a véletlenre. Nekem is tetszik, hogy ezt legalább lehet bővíteni, mert csak az egyik RAM van az alaplapra forrasztva. Na meg az is, hogy van rajta Ethernet port. Bár a legjobb az lenne, ha az akku is kivehető lenne egy mozdulattal. De ennyi kompromisszum belefér.
Azt olvastam, hogy a touchos kijelzőnek kisebb a fényereje, mint a rendesnek. Ez igaz lehet? Sajnos szinte csak érintőset látok most a piacon. -
válasz
kw3v865
üzenetére
T480s (szubjektív) vélemény.
Sajnos Dell gépekkel nincs személyes tapasztalatom, amióta az eszemet tudom, Lenovo ThinkPad gépeket használok (T40-T60-X60T-T61-T400-L480-T480-T480s-T490-T14G4)
• A burkolat masszív, nem recseg, nem ropog. Volt pár év, amikor a cég úgy döntött, HP gépeket vásárol és volt szerencsém olyan vadonatúj, dobozból kibontott HP Elitebook géphez, amelynek palmrest-je az első perctől kezdve hangosan recsegett. HP terméket amúgy sem vásárlok 2001 óta, de ez végleg kicsapta nálam a biztosítékot, elképesztően rontott a felhasználói élményen és az egész gép minőségi megítélésén.
• A saját gépeimet már kismilliószor szétszedtem-összeraktam, a szervizpanel és a belső csavarok tartanak rendesen. (Nyilván óvatosan is kezelem a meghúzáskor a csavarokat.) • Ami még szintén tetszik a T480s esetében, hogy nem műanyag karmok tartják a helyén a szervizpanelt, így nem kell szétszedéskor szétpattintgatni a karmokat, könnyen szerelhető mindenféle pattintós-feszegetős-letörős dráma nélkül. Az L480 és T480 esetében a műanyag karmokat nagyon könnyű letörni, még a legnagyobb óvatosság mellett is sikerül néha 1-1 karmot elhagyni...
• Szerintem a T480s burkolata féltégla merevségű, a sima T14 (vagy T460, T480) és hasonlóak egy vicc hozzájuk képest ilyen téren.
• Anyaghasználatra nálam egyértelműen ez a favorit, miután elkezdtem használni, őszintén szólva már nem is annyira tetszik a például a T480 esetében is használt "soft-touch" anyag a burkolaton
A hátránya, hogy a burkolat felülete érzékenyebb a karcolásokra és jobban is meg is látszik rajta a mechanikai sérülés. Az évek során az intenzív használat ezen is meg tud látszani, például ki tud fényesedni a palmrest. Bár tapasztalataim szerint a műanyag könnyebben és látványosabban fényesedik, mint ez.
• Mivel az "S" esetében vékonyított kialakításról beszélünk, így például az RJ-45 csati már nem full-size, hanem lenyílik egy fedél, ha csatlakoztatsz egy UTP kábelt. Ez személy szerint engem nem zavar, nem sűrűn van rá szükség, amikor használom, nincs vele gondom.
• A billentyűzet egy perc alatt cserélhető a touchpad gombjai alatt lévő csavarok kicsavarásával. A szervizpanel alatt ott van minden más.
• Évente egyszer szoktam a CPU-t újra pasztázni és kifújom a bordákat. Szerintem melegedésre nem jobban hajlamos, mint társai.
• Számomra további előnyt jelentett az 1 x szabad RAM foglalat, azt és akkora modult teszek bele, amire épp szükségem van.
• Továbbá nekem sokkal jobban kézre áll a T480s teljes szélességű billentyűzete. Személy szerint nekem nagyon nem jön be a T14G3-tól felfelé a jobb oldali "összenyomott" ékezetes billentyűi, mindig félrepötyögöm őket, bár tudom ez csak megszokás kérdése. -
kw3v865
senior tag
-
kw3v865
senior tag
válasz
zsolti75
üzenetére
Igazából, ha T14s lesz, akkor csak a Gen3 jöhet szóba. Az meg lényegében mindegy számomra, hogy Intel vagy AMD. A teljesítménye bőven jó és szerencsére annál a szériánál nincs melegedési probléma.
Bár arról is olvasok rosszakat is. Kékhalál problémák, miután alvó üzemmódból visszatér elég gáz. De legalább nem nyeklik-hajlik a gépház. Másrészt meg tény, hogy nagy negatívom, hogy nem lehet cserélni a RAM-ot.Szóval nem egyszerű a döntés (teljesítményben a 480s is elegendő lenne és jóval olcsóbb), de sajnos nem is tudok most személyesen megnézni itt helyben se T480s-t, se T14s-t, csak rendelni tudok. Így marad a fórumos adatgyűjtés és a ChatGPT a tájékozódáshoz.
-
kw3v865
senior tag
válasz
Bélabácsi
üzenetére
A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége milyen? Eléggé ellentmondásos dolgokat olvasok erról. A Notebookcheck elég jó, 96%-os értékelést adott, de a HWSW tesztjében nagyon lehúzták.
Összehasonlítva más ThinkPad-ekkel vagy akár Latitude-okkal, milyen?
Na meg a melegedés is probléma állítólag egyes gépeknél. Azon a téren is lehet sokféle érétkelést olvasni. -
válasz
albiosz
üzenetére
Javaslom minimum 2400-ast vegyél, a PSREF szerint felette sajnos már nem kezeli.
Például nekem egy 32 GB DDR4-2666 Samsung M471A4G43MB1-CTD van a T480s-ben, szépen muzsikál
Max Memory[1]
• Up to 40GB (8GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-2400
• Up to 48GB (16GB soldered + 32GB SO-DIMM) DDR4-2400
Memory Slots
One memory soldered to systemboard, one DDR4 SO-DIMM slot, dual-channel capable
Memory Type[2]
DDR4-2400
Notes:
1. The max memory is based on the test results with current Lenovo® memory offerings. The system may support more memory as the technology develops.
2. Installed memory is actually 2666MHz but run at 2400MHz due to processor limitation. -
albiosz
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
Köszönöm az infokat. Nem vagyok hardcore felhasználó. Böngészés, office,
pár torrentdvd kölcsönző weboldal szokott futni esténként pár órát. Lehet, hogy erre elég a meglévő spec.Ha mégsem, megfontolok egy RAM bővítést. Ha jól kerestem, akkor akár 32GB-t is kezel DDR4-ből 2400 Mhz-en. Van jelentősége a Mhz-nek vagy lehet akár 3200-as is, úgyis lelassítja?
Kérdés ugyanitt: van ajánlott fórumtárs/szaki Pest megyében/Bp-n tisztítás, pasztázásra?
-
Sziasztok!
Lenovo ThinkPad T480s notiban használ valaki glass touchpad-ot? Van esetleg ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
A Reddit-en sok infó van erről
Találtam használtan X1 Yoga gen 2-es gépből kiszerelt verziót, de picit elbizonytalanodtam, hogy a gen 2-es használható-e vagy X1 Yoga gen 3-asra lenne szükség?Köszönöm szépen!

Üdvözlettel:
Bélabácsi -
Balinov
titán
válasz
albiosz
üzenetére
Az en T480S-em i7/16GB/512 speckoju, 25H2 ment fel, de meglepoen porgos, ugy 1-1.5hetes hasznalat utan (mar kb be van lakva) porgosebbnek tunik, mint w10-el (vagy a ceges Latitude I7-1365U, szinten 16/512 felallasban, bar azon van egy rakat corporate IT stuf, ami elegge megfogja a hw-t).
Par honapja feldobtam a regi ceges 5480 Latira (6th gen HQ-s I5, 16gb, de sataIII SSD) ott konkretan meglepodtem, mennyire porgos, igaz, azt anno HDD-vel es 8GB-val kaptam)
Sztem ha tudnal legalabb 8GB-t belepattintani megjobb lenne az user-expreience
Bali
-
adika4444
addikt
válasz
albiosz
üzenetére
A CPU-val nem lesz gond, bár érezhetően karcsúbb, mint egy 10. gen és későbbi I5-jellegű. A RAM viszont necces, bár kérdés, mire használod, de hamar felzabálja a böngésző.
Dell 5490-et hajtottam, hasonló setup, kb. 2 évig Win 11-gyel, alapvetően elégedett voltam vele. -
Tim82
félisten
válasz
zsolti75
üzenetére
A gyári 250nit-es kijelzőt azon nyomban cseréltem egy 300nit-es 100%sRGB-re, úgy már abszolút meg voltam elégedve vele.
Tudom, hogy jó régi hozzászólás, de mostanában van tervben egy (Ryzen-es) L15 Gen 1 életrekeltése, így érdekelne, hogy pontosan melyik típusú kijelzőről volt itt szó.
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jaaaa,kilottem az oval a biometikus subsystemet,szóval 1000%user error
-
Balinov
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
win10-nel hasznaltam, ott olvatos voltam, nem is volt hiba, 11-nel is csak az ajanlottat gyomlaltam, hat itt nem voltam elegge olvatos. nade sebaj, a hulye a sajat karan tanul, most mar tudom, mire kell figyelni
-
Balinov
titán
válasz
Bélabácsi
üzenetére
Korabbi W10 installnal, amit gyari win10 recovery mediarol csinaltam (tartott is vagy tobb oraig) mukodott a fingerprint unlock windows loginnal, meg par (pl. Wise bankos) autentikaciot igenylo weboldalnal is, de azert megneztem most
Pre-desktop auth: Enabled
Reader Prio: Extrenal>internal
Security mode: Normal
Reset fingerprint data (itt nem vakeraltam egyenlore)Reader prio-t atraktam internal only-ra, de win11 felallva se a face recognition se a fingerprint recogniton (windows Hello) nem elerheto.
Szeszkoz kezeloben Synaptics WBDI -SGX a Biometric Devices-nel listazva van, win szerint megfeleloen mukodik - pedig nem
get -tpm pwrshell parancs szerint TMP-vel minden OK, certutil -deleteHelloContainer, reboot is megvolt
Volt errol egy jo hosszu ChatGPT promptom, de ott sem juttam dulore, w11 25H2 az alany egyebkent. Azt irja, downgradeljem a win11-et egyel korabbira (nem jarhato ut perpill) vagy probaljak regebbi Synaptics driver-t...
Certutilos parancs utani reboot , majd passkey megugrasa is csak pin-t ajanl fel.
SZerk. hulye vagyok, valszeg rossz nyomon Synaptics az a touchpad, nem a fingerprint reader
-
Balinov
titán
Sracok, hamar T480s a tema. Unnepek alatt engedtem a nyomasnak es 0-rol feltettem az aktualis w11pro-t. Minden muxik meg fasza, de nem birom a fingerprint unlockot beallitani, azt irja a win, szolgaltatas nem elerheto. Erre van valami bevallt megoldas?
udv
B -
válasz
kw3v865
üzenetére
Itt tudod összehasonlítani a cpu-kat, szerintem nem éri meg a felárat a 6650 a 4750-hez képest.
Nincsenek nagy különbségek T14 vonalon felépítésben.
A T14s-ek kaptak egybeöntött alumínium palmrest-et, azok strapabíróbbak, de nem cserélhető a bill, és a ram is forrasztott.
Fejből meg nem mondom, de a psref-en meg tudod nézni melyik milyen rammal volt szerelve.
Az X1 yogákat mondanám még erősebb felépítésűnek de azok meg drágábbak is jóval.
Ha már felmentél G3-as szintre, nézz körbe, az aprón vannak garis, akár bontatlan gépek is ezen az árszinten. Thinkpadnál sorozatszámra megy a garancia amit itt tudsz ellenőrizni, számla papír nem kell hozzá.
Még egy dolgot hozzáfűznék, a ram és az ssd is nagyon drága lett, érdemes rögtön annyival venni ami megfelel. -
válasz
kw3v865
üzenetére
Nyilván attól függ mire szeretnéd használni, de +1 szavazat a T480s-re

Azért ki lehet jó állapotú gépeket fogni itt az Aprón is, 60 körül szerintem korrekt ár érte. 2023 decembere óta használom, nem bántam meg. Nyilván nem lesz örök életű a teljesítményé tekintve, de egy elpusztíthatatlan harcos
+++
• általános felhasználásra több mint tökéletes.
• nekem nagyon bejön a burkolat CFRP Hybrid/magnézium anyaga, prémium érzetet ad.
• ultra könnyen szerelhető.
• beleraktam egy 32GB DDR4 RAM modult az alaplapi 8 mellé, mindenre elég...
• az eddigi legjobb ThinkPad gépelési élményt adott nekem a billentyűzete.
• nekem a standard fullHD kijelző van, nem kell több.
• a WWAN slot-ba tettem egy WD SN520-as SSD-t, így nincs gondom a tárhellyel sem.- - -
• egyetlen negatívumként említeném és amit elképesztő gagyira sikerült megcsinálni: a beépített hangszórója. Win11 alatt by default telepít az OS egy RealTek audio profilt, amitől elviselhető lett a hangja. De Linux alatt ha nem hákolom szét, akkor sírva fakad az ember, olyan "doboz" hangja van...
-
kw3v865
senior tag
válasz
zsolti75
üzenetére
Értem, köszi, ez hasznos infó. Ha magasabb árkategóriába ugrok, akkor a T14 Gen 3 (Ryzen 5 PRO 6650U + AMD Radeon 660M) milyen szerinted? A ház minősége, strapabírás stb. és melegedés tekintetében? Sokkal drágább, de úgyis hosszú időre tervezek vele, így lehet bevállalnám.
-
-
kw3v865
senior tag
válasz
zsolti75
üzenetére
Kb. 4 évre tervezek vele. A mostani 12 éves HP Elitebook 8470p-met akarom leváltani, amit szintén használtan vettem és tökéletesen üzemel, de eljárt felette az idő. Persze újabb modellt is vehetnék, de azt olvastam, hogy a T14-esek már nem olyan strapabíróak, az anyaghasználat, összeszerelés minősége nem olyan jó, mint mondjuk a 480-as sorozaté. 480-asnál régebbit pedig nem akarok a teljesítmény miatt.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
T480 vagy T480s vásárlásán gondolkodom Sajnos 480s-t most nem találok a használtpiacon. 480-ast tudnék venni inkább.. Elolvastam a Notebookcheck tesztjeit és az alapján sajnos kicsit aggódom a melegedése miatt. Tényleg olyan rossz a helyzet ezen a téren? 8250U CPU-val venném, nem a tesztben szereplő 8650U-val. Ez számít esetleg? Talán kevésbé melegszik ezzel a procival? Érdekes, hogy a fullHD-s és a WQHD-s között melegedés terén is van különbség a T480s esetén. Bár én a fullHD-set venném.
A másik az összeszerelés, anyaghasználat minősége, stabilitás, ellenállóság. Ez nagyon fontos szempont számomra. Utálom, ha recseg-ropog a ház valamely pontja. A tesztek alapján a 480s rendben van, viszont a sima 480-as elég rossz értékelést kapott. Valóban olyan rossz a helyzet vagy azért nincs nagy különbség? -
donjohnson
addikt
válasz
weiss
üzenetére
igen, de jobb klikk, kép megnyitása új lapon és megy: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2025-12/30/10105_f1xbpwwyp8bygtxo_img_e0224.jpg/1200
-
mr_kickass
tag
Sziasztok! Nalam tapasztaltabb forumtagok segitseget kernem; milyen erteket kepvisel realisan P14s Gen 4 gepem? Gondolkodom a cserejen, a dontest annak fenyeben hoznam meg, hogy mennyire taksalja a piac a laptopot.
Ryzen 7 Pro 7840U - Radeon 780M
32GB RAM
1TB SSD
Ujjlenyomat olvaso/Windows Hello webkamera
en-US billentyuzet
2026.10-ig Premier Support Plus NB garanciaKoszonom elore is a segitseget!

-
-
válasz
zsolti75
üzenetére
A ChatGPT is egy kereső. A fórumok nélkül pedig ezek nem működnek, hisz mi írjuk meg itt az információkat, nem maguktól találják ki az LLM AI-k. Ami megint felvet egy csomó kérdést, pl szerzői jogok, de szerintem erről most fejezzük be az offot, mert messzire vezet...

-
válasz
zsolti75
üzenetére
Programozó vagyok, mindent is kipróbálok és már semmin sem lepődök meg.

Mindenesetre most van itt a fórumban erről is infó, hogy az akku letiltása, avagy a disable built-in battery funkció a Thinkpad BIOS-ban nem csak szerelésnél, hanem ilyen szoftver / hardver / firmware nyűgök orvoslására is jó, mint a nem működő USB-C / Thunderbolt port.
Igen, ez egy SEO friendly hsz. Vagy már AI / LLM friendly...
-
válasz
lezso6
üzenetére
Szerencséd van, vagyis megúsztál egy szervizelést.
Nem gondoltam volna, hogy reseteléstől megjavul.
Ilyenek ezek a szoftveres vackok.
Autót is úgy javítunk, hogy félreáll, leállít újraindít, egy darabig megint jó lesz
. Fejlődés van, meg innováció.
Nálam meg a fedlap piros led szűnt meg világítani. -
válasz
zsolti75
üzenetére
Közben sikerült megoldani. Letiltottam az akkut a BIOS-ban, hogy áramtalanodjon a teljes gép, majd rádugtam hálózatra, s újra bekapcsoltam. Egyből elkezdtek működni a portok, szóval ez alapján valami ideiglenes hardver / firmware galiba lehetett, kellett neki egy reset. De nem BIOS reset, az lett volna a következő próbálkozás, de nem volt rá szükség.
Kicsit összekakiltam magam, hogy megpukkadt a gép.
Egyébként az USB-C / Thunderbolt portok BIOS-ban is töltenek, sőt kikapcsolva is, szóval ezekre is hat az always on USB. -
válasz
lezso6
üzenetére
BIOS-ba belépve se tölti a telefonomat az USB-C / Thunderbolt port. Úgy nem kéne? Ha kéne, akkor biztosan valami hardveres vagy firmware gond lesz, Windowstól függetlenül.
Dokkoló egyébként érzékeli, ha a gépbe van dugva, mert sárga helyett fehér lesz a lámpája. De ezt leszámítva olyan, mintha be sem lenne dugva.
-
Meghalt a Thinkpad P16v-n mindkét USB-C / Thunderbolt port hátul. Dokkolót se érzékeli, telefont se, egér dongle-t se. BIOS-ban nem találtam beállítást, Windows eszközkezelőben minden rendben. Nem tudom pontosan mióta csinálja, de kb 1-2 hete is rossz volt, mert nem töltötte a telefonom, azt hittem a kábel rossz, de nem. Próbáltam minden újraindítani, dokkolót is reseteltem, mert azt hittem az rossz.
Valami tipp, ötlet? Nem szeretném egyből gariba küldeni, de ha muszáj akkor persze muszáj.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, T14 Gen2 Intel 11gen, Thunderbolt 4-el.
Ilyet vagy bármilyen eGPU-t próbált már valaki innen ? (Akár más géppel is, csak érdekel). Látom vannak kisebb adapterek is ..
-
carr
őstag
válasz
Balinov
üzenetére
áttelepítettem egy másikra, és az első indítás után a Toshiba is ugyanazt produkálta mint a kehes adata lóf@sz.
szal ja.
megy a linux csak lesz időm meghalni egyszer.
edit: sokadik driver újratelepítés után restart, majd uganaz fogad. aztn letiltás/engedélyezés után most jó.
de van itt egy 3. m.2 nvme 512gb majd arra pakolok egy linuxot.
-
carr
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
megérkezett...

-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Win újratelepítés után eltűnt a jobb alsó sarokból ez a zöld hátterű akku töltöttség kijelzés: [link]
Vantage-ben lehetett emlékeim szerint beállítani ~5 éve, de sehol sem találom most. Megoldható még?
-
carr
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
azt a gyári drivert cseréltem le most. :'|
és ennek 31es a kódja.
-
donjohnson
addikt
tehát rossz a drivered, amit jelenleg használsz.
próbáld meg a lenovo driver-rel."An AMD VGA (graphics card) gets disabled in Device Manager due to driver issues (outdated/corrupt), power problems (insufficient PSU/cables), BIOS conflicts (iGPU prioritized), overheating, loose hardware connections (PCIe slot), or an actual hardware failure, often indicated by Error Code 22 or Code 43."
-
carr
őstag
válasz
donjohnson
üzenetére
működik az amd-vel is. De egy idő után elfelejti. nemtom mennyi pontosan. 1 max 2 hét. és eszközkezelőben a vga-nál azt látni, hogy az eszköz le van tiltva... és driver újratelepítés megoldja. vagy nem, most ddu kellett.

-
carr
őstag
adrenalin fenn (ismét)
Walakinek tipp mitől lehet?
Ezzel lehet közös vonása?
superuser: Laptop brightness adjustment not working AMD graphics card -
carr
őstag
skacok! Ez bug vagy feature, hogy egyszer nem tudni mitől abbahagyja a működést a vga driver?
hangerő és egyéb fn gombbal előhívhatók működnek, de a vga fényerő az nem. driver újratelepítés nem segít most. lapkakészlet telepítő amd oldalról belefagy a telepítésbe. Alternatív driverek esetleg ?
Win 10 22h2

-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Sajnos igen, ez a trend.
Engem szórakoztatnak az írásaid, csak ha nekem címezed, mintha azt mondanád, na látod mekkora szar, arra muszáj reagálnom, mert elég sok típus átmegy a kezemen, mindhárom nagy márkából, és látom, hogy milyenek.Megértelek én téged egyébként. Számomra is van egy autómárka, aminek nagy szerelmese voltam évtizedekig, és a mai termékeit elnézve, illetve még birtokolva, amennyire szerettem régen, most épp annyira utálom.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Akkor igazándiból azt kell csinálni, hogy a cső tengerit hosszában be az arcba és fáradni 2-3 évente a kasszához
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amíg belefér a házirendbe, addig fogok is köpködni, aztán akinek nem tetszik, nos, mindenkinek jogában van áttekerni a másik írását

Egyébként tökre örülök neki, hogy készülnek most is meglepően jó TP-k. Mi lenne akkor már ha itt sem? Ma zártam le egy kisebb flotta beszerzést külsős partnernek és egyben rendezgettem itthon a gyűjteményt, félreértés ne essék, nem az a cél, hogy csak a hányást kapja szegény brand, de rohadtul megérdemli, kérdés és visszaszó nélkül
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Csak tippeltem, hogy ezt nem fogják elfogadni garanciálisnak, meg lehet próbálni. Passz.
Hogy te az utóbbi időben csak azért írsz ide, hogy körbeköpködd a Thinkpadot, attól jobb nem lesz senkinek. Én is köpködhetném a másik márkát de nem teszem.
Egyébként készülnek most is meglepően jó Thinkpadok, ellenben készülnek hihetetlen buta részletmegoldások, amire csak kamillázok, hogy melyik idióta marketinges találhatta ezt ki.
Az autóiparban és a terméktervezésben is van egy kb.28 éves aktív tapasztalatom, tudom mit tudnánk, ill. tudnának, de vannak hülye igények és keretek, amibe mindenki a piramis alsóbb fokán be van szorítva. -
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Nem azért írtam, hogy okozzak bárkinek bármit, ha ezt nem intézik el gariban, akkor vattacukrot kell gyártani, nem laptopot, ennyi az egész.
Mondjuk úgy, hogy igen, a világ most azon van, hogy gari időn belül ha bajod van, örülj, ha megcsinálják. Boi. Minden nap veregessem meg a sofőr vállát, mert nem ölt meg, mert felvitt a 12. kerületben a hegyre?
Gyártani nem gyártanak panelt, ez true. Ellenben autóipari beszállító barátom van pár és ők viszont sajnos masszívan megerősítettek abban, hogy érdemes árnyalni ezt a miért olyan silányak a komponensek topikot. Nem, nem azért, mert ne tudnának 2025-ben megcsinálni egy mikrokapcsolót a srácok x ciklusra
Egy erős 50-50-re kihozom a meccset. -
válasz
Tikakukac
üzenetére
Oké, te nyugodtan befejezheted, nekem ezzel fájdalmat nem okozol
.
A kegyetlen hitvány időszakkal és a többivel egyet értek, sőt ennél csak rosszabb lesz. Gari idő alatt csere, aki ezt nem engedheti meg az ne számítógépezzen, telefonozzon, vagy autózzon, meg úgy egyébként semmit se vegyen.
A Lenovo nem gyárt kijelzőt, ez márkától független hiba, általában a kijelző tisztítás a kiinduló pont. -
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75
üzenetére
Akkor be is kell fejezni a thinkpad vásárlást, mert értelme sok az nincs kidobni egy rakat pénzt a hulladék gépekre, hulladék szoftverekkel és hulladék garis supporttal.
Ma találkoztam egy nagyon régi ismerőssel, még a békeidőkből. Vele anekdotáztunk és rájöttünk, hogy egyfelől elment felettünk az idő, másfelől kegyetlen hitvány időszaka ez az emberiségnek.
-
donjohnson
addikt
válasz
Bélabácsi
üzenetére
nincs másik ugyanilyen m2 nvme ssd-d egy másik gépből?
vagy ezt a samsung-ot átrakni egy másik gépbe és kiszűrni hogy a samsung ssd a rossz vagy a t480?
amúgy samsung magician-nel megpróbálhatod frissíteni a firmware-t a samsung ssd-n, ha bele tudod rakni másik gépbe. -
Sziasztok!
A véleményeteket és a segítségeteket szeretném kérni: adott egy Lenovo ThinkPad T480 gép, benne egy Samsung M.2 NVMe 2280 256 GB SSD, standard Lenovo OEM darab, semmi extra - és egyáltalán nem látja az SSD-t, még BIOS szinten sem

• Konkrétan már mindent próbáltam kicserélni: magát az SSD-t, a kereten lévő panelt, a kábelt, másik gépben egyesével is és egyben is minden működik szépen,
• Már BIOS-t is frissítettem a legújabbra,
• Live Linux alatt semmilyen módon nem jelenik meg az NVMe drive,
• 60 másodpercig nyomva tartottam a power gombot,
• CMOS akkut cseréltem,
• A Lenovo Diag-ban meg sem jelenik a "Disk" kategória, így nem is futtat rajta tesztet sem.
• Az NVMe csatlakozó mellett az alaplapon van két biztosíték "F1" és "F41" jelzéssel, azokat is kimultimétereztem, csipognak szépen.
• Még egy opcióra gondoltam, hogy veszek bele B+M key-es SSD-t a WWAN foglalatba...
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata? A Reddit tele van hasonló panaszokkal, szintén T480-as gépek, szintén SSD hiba. Volt esetleg bárki, akinek sikerült valamivel orvosolni a hibát?
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Bélabácsi -
Reggie0
félisten
válasz
FLD1987
üzenetére
En mar kineztem, hogy az ISO kartyas foglalat helyere be lehet rakni egy egyedileg tervezett olvasot, azt meg be lehet kotni a gsm modul m.2-es foglalat usb-jere.
Mivel nekem nincs benne smartkartya olvaso se, igy csak egy muanyag takaro elem van ott, amit ki lehet csavarozni. Egy sdkarit mar atdugtam a lukon, pont van olyan szeles, hogy atferjen.
-
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem is hiányzik az, hogy nem lehet bele memóriakártyát rakni, de sajnos ahogy megy előre az idő, egyre több mindent vesznek ki a laptopok tudásából. Amúgy hová lehet belerakni a Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 (AMD) laptopba a memóriakártya olvasót? Bár nekem Lenovo ThinkPad T14 Gen 6 (AMD) laptopom van, de nem sokkal különbözik a te laptopod és nem tudom, hogy hová lehetne berakni a memóriakártya olvasót a laptopomba? A házat nem akarnám átalakítani, mert akkor jöhetne a garanciavesztés: 5 év helyszíni garancia elvesztéséért pedig nem éri meg a memóriakártya olvasó belefaragása.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Lenovo TrackPoint Keyboard II billentyűzethez lehet valahol eredeti trackpoint sapkát kapni még? -
válasz
adika4444
üzenetére
Igen, igazad van és még 256 GB-tal is működni fog: AMD Ryzen 7 PRO 8840U (Max. Memory 256 GB)
Csak azt hittem, hogy már a gyártó is többet rakott bele a választási lehetőségbe, mint amit láttam még az ősz elején, amikor leadtam az árajánlat kérést a Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 (AMD) laptopra: ott csak 64 GB memória és 2 TB SSD volt a maximum, amit választhattam. De persze amikor megjött az árajánlat a Lenovo ThinkPad T14 Gen 6 (AMD) laptopra, akkor ott kezdhettem az információszerzést elölről, mert nem ismertem ezt a változatot. Bár még most sem ismerem eléggé, merthogy nem sok AMD teszt van, Intel tesztet már találtam eleget, de az nem ugyanaz, mert lehet különbség a 2 változat között. Mondjuk már tök mindegy, merthogy közel 1 hónapja használom a laptopot: volt 5G modem gond, de ott volt a Word és onnét megcsináltam és működik. Ezután jött egy frissítés és a működő modem nem működővé vált, de töröltem az eredeti beállítást és újra megcsináltam és akkor megint működik a modem. Szóval most még nem bántam meg a megvételét a laptopnak.
-
3shae
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszi szépen! A 18. kerületben is van, ennek örülök nagyon!

-
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem ugyanaz a LowPower lcd.
A G5-ben: MNE007JA1-2
a G6-ban: B140UAN02.7
Az Arrow Lake-es intelekbe ugyanúgy tehetsz 128-at mint a G5-be, de én inkább választanám a kevesebb, de gyorsabb 8533-as ramokat. -
Reggie0
félisten
válasz
FLD1987
üzenetére
Igen, azaz lcd. Az elso leirasod alapjan nem volt nekem egyertelmu.
A t14 gen5-be is ugy lehetett berakni a 128gb-t, mint a t480-ba a 64gb-t: amikor megjelent a laptop meg nem letezett akkora kapacitasu modul, hogy ki lehessen maxolni, igy a megjeleneskori hivatalos maximummal aruljak legfeljebb. Ezert en a legkisebb ssd-vel es legkisebb rammal vettem, aztan rogton at is csereltem. Az aktualis allapotokat mindig le tudod csekkolni a t sorozat wikijen: [link]
-
donjohnson
addikt
válasz
3shae
üzenetére
lenyitod az első + jelet és ott vannak a hivatalos thinkpad szervizek: https://www.lenovo.com/hu/hu/contact
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA® driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Hp Zbook 15 G6 i7/32gb/1TB M2 SSD/ nvidia Quadro
- Dell Vostro 3578
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- GP76 Leopard 10UE 17.3" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 (130W) 16GB 1TB NVMe gar
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha a fedlap karcos, azért az picit ront a megítélésén. Alternatívaként lehet rá
Nyilván attól is függ, milyen célra keresel gépet, aki mondjuk Adobe termékekkel dolgozik, képekkel és videóvágással foglalkozik, annak lehet jobban megéri. Kódoláshoz vagy napi munkához a gyári kijelzőnél nem kell több.
Rendeltem hozzá