- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
echterion -nak meg Temus Lenevo-ja van

Szerintem ilyen VGA-val van szerelve:
-
-
echterion
nagyúr
Boldog Karácsonyt Nektek!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezen a Te laptopod fedlapján már tarját lehet sütni,úgy izzik

-
-
Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
Minden kedves topiclakónak Boldog és fps-ben gazdag Karácsonyt kívánok!
-
Mikulásbá
nagyúr
Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
axlfsi
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Befejezheted a személyeskedést és fogalmad sincs ki vagyok, hány éves vagyok és mit értem el az életben.
Azért, mert egy eszközzel tudok kommunikálni, Te pedig láthatóan nem érted a működését, még nem kell a másikat hülyének nézni, mert még vissza talál nyalni a fagyi.
... És igen, nagyon jól látni, hogy honnan "esett le" a csati, s tűnik úgy, mintha a forrasztási helyéről hiányozna, még az is lehet, hogy több közöm van hozzá, mint Neked (szakmailag), de csak bátran fellengősködj, valójában nem engem minősít. Most pedig élvezd a sárga csillagod, és tégy meg nekem egy szívességet
-
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat. Mivel nem lifeg és működik, én is arra jutottam, hogy ez így most jó, aztán amit Atti írt, csak megerősített ebben, csak nekem fura volt, mert ilyen megoldást még nem láttam egy gépben sem. Látványosan úgy néz ki, mintha nem lenne jó helyen.
Gai még persze, hogy van rá, hiszen nincs két hete, hogy megvettem rendes boltból, nem ilyen kamionról leesett példány ez.
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Nagyon okos az AI, de lehet elég ha a szemeddel megnézed a képet: a függőleges csatlakozó helyéről folytatódik minden trace, a ferdén álló csatlakozó lábai alá.
Könnyen lehet, hogy ez egy 2:1 megoldás a layout-ban, azaz kétféle csatlakozó szerelésére van felkészítve az alaplap. Ezt az is bizonyítja, hogy kétféle festés jelölés is ott van a csatlakozók helye felett.2. fele: atya ég... Kérlek ne kérj életvezetési tanácsokat innen, mert az ajtón se fogsz merni kimenni.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
... habár látom, egy korábbi hozzászólásodban, még az első fotók között az látható, hogy működik az RGB (ha azóta is, akkor nem tudom én sem, hogy mi lehet (de biztosan nem semmi)), de ha most nem színesedik a billed, akkor az azóta engedte el az alaplapot...
-
axlfsi
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Ha nem veszed tolakodónak, én bátorkodtam a tudható információk alapján, egy kis "segtíséget" kérni (és ha hinni lehet a válasznak, a sejtésem beigazolódott: ellenőrizd majd kérlek, hogy az RGB világítás IS jól működik-e...)
... DE, ddig is, olvasd el előbb az alábbiakat:
1. [kép]
(most látom, hogy nem olvasható a teljes prompt, és habár anélkül is érhető szerintem, de úgy kerek, hogy bemásolom teljes terjedelmében:
"ez egy Lenovo laptopból lett fotózva. Az alaplapra nincs megfelelően felforrasztva a csatlakozó. A fotó alapján, meg tudod mondani, hogy milyen egység csatlakozója látszik? Kérlek, kétszer is ellenőrizd a válaszod, vedd figyelembe a fotón látható sprpzatszámokat is, melyek segíthetnek a pontos beazonosításhoz")2. [kép]
ui.: és ez csak az én megjegyzésem, de ha elfogadsz egy tanácsot: ha még garis, intézd úgy, ha már nem, akkor pedig saját költségen, de javaslom minél előbb javít(tat)ani és addig is, minél kevesebbet használni, nehogy valamilyen úton-módon az a lifegő(?) szalakábel valahogyan rövidzárlatot okozzon azáltal, hogy egy egyéb komponsenshez hozzáér, mert akár meghibásodást is előidézhet.
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Vettem egy Lenovo loq laptopot.
Feltelepítettem rá egy Windows 10 rendszert.
Csináltam kettő partíciót.
350gb és 650gbA 350gb-on van a rendszer,de a másikat partíciót nem látom sehol

Valami ötlet,hogy-hogy tudom előcsalni a 650gb-ot ??
Újratelepítés nélkül? -
Semin
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Ha már így alakult akkor kifejtem kicsit jobban mint legutóbb...
Összesen 940k Huf (380+560) volt a két eszköz, ami valóban combos tétel.
Monitort a jelenlegi laptop mellé is terveztem, billentyűzettel egérrel munkaállomásként, így ez nem jelent plusz költséget. Ennek fő oka az, hogy már sokkal szívesebben játszanék egy jó minőségű 27"-os kijelzőn, optimálisabb ergonómiával. Ez pedig egy monitor állványon jobban megvalósítható mint a laptop zsanérjaival
Ez a Legion Pro 5 volt a "mérleg másik serpenyőjében", és bizony ezt is eléggé hasonló áron mérik
. Ami tény, hogy Laptop min.20%-al erősebb lenne, de egy fontos dologban elmarad, ez pedig a hordozhatóság. És ezalatt nem a "szobából kiballagok a nappaliba" dolgot értem.Úgy alakult, hogy minden nap vinnem kell magammal a táskámban egy olyan gépet ami alkalmas alap feladatokra, és nem kérdés, hogy az Ally-t hordozásra tervezték. (a felhasználási helyen szintén tudom dokkolni, monitor + bill. + egér adott)
Az már csak bónusz, hogy bárhol játszhatok HH játékokkal, amikor várnom kell, nem korlátoz a mobilom.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hibátlan az is. Nem néztem még utána, az mindek a kábele, de egyértelmű funkcióhibát még nem találtam. Persze lehet, majd szembe jön valami olyan, amire most nem gondolok, de most minden, amire szükségem van, jó.
Más: íme monitorra kötve a "majmos" bencs eredmény most már 1440p-n.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A fura az, hogy minden működik a gépen. Portok, akku, mindkét ram slot...minden.

-
-
axlfsi
veterán
válasz
Semin
üzenetére
Nekem is van handheldem (igaz, "csak" egy Ally Z1 extreme), de en "nem lattam jonni" ezt a megoldast. Oszinten erdekelnenek az erveid, mert (csak egy gyors '"hasamrautok", de) csak mert szerintem mindenkepp tobbe kerul ez a kombo (tehat vegyuk bele a 120-240Hz-es kulso monitort is, ami uton van), mint ha vettel volna egy notit, benne mondjuk 5070-nel (a Ti mar lehet dragabb lett volna(?)).
Elarulod az osszegeket?
-
válasz
baro32
üzenetére
Az a helyzet hogy van több 751tm1 laposom és ezért szeretnék ezekből egy másikat is beüzemelni. Ezek dvga nélkül nem működnek. Most egyet használok élesben asztali VGA kártyával jól felállítva vízhűtéssel az asztalomon hibátlan működéssel. A tervem az hogy felállítok egy másikat is belső kártyával, a legerősebbel ami hozzá létezhet, plusz arra menne egy 128GB ramot kezelő mókolt bios is. ((A jelenlegii alaplappal nem kockáztatok)) A mostanimmal nem akarok kísérletezgetni, majd a többivel. Speckó nem gyári hűtő is van még a tarsolyban arra várva hogy használjam. Kíváncsi leszek mire lesz elegendő egy [link] ilyen procival kezdésnek. Az biztos a vga-n vram van elég, aztán egy jó fix 60fps akár feljavítottan nekem tökéletesen meg fog felelni belső kártya tudatával. Szóval annál nem lesznek nagy elvárásaim. Az asztali kártyásnál vannak elvárásaim.
Persze tanulván mostanában tett bénázásaimból ehhez KillHates mester már feltétlenül kelleni fog. Meg is van beszélve vele, valamikor januárban lesz tali ha minden jól összejön.
-
echterion
nagyúr
Ram és ssd upgrade közben találkoztam ezzel. K icsit furán van ez a csati az alaplapra rakva.
Meg találtam egy sztem NOK alkatrészmatricát is benne.

-
-
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Oké megpróbálom úgy is ahogy javaslod hátha tényleg ott a probléma
Már CPU fronton kikapcsoltam a HT -t így már csak a 24-mag van (8p+16e) meg eddig használtam a ThrottleStop -ot most már azt sem mivel most jók a hőfokok
Olvastam igen a RTX3080-as kártyát kíváncsi vagyok mire jutsz majd vele csak nem tudom mit nyertél vele így biztosan jobb lesz majd mint a másik ami most benne van.
Most tényleg ne vedd sértőnek de ha csak a NotebookCheck-ból indulok ki ott azt látom pl. Assassin's Creed Shadows 2560x1440 -ben az RTX4080 DLSS ~52FPS addig a 3080-as 27 FPS-t ír itt majdnem 50%-al gyengébb és ugye ez a szint már játszhatatlan azt viszont értem hogy a valós életben kompromisszum mellett ki lehet hozni jobb értékeket is de ez a minőség romlására sajnos
de ezt csak megjegyeztem ettől ne menjen el a kedved azért tőle
-
bakelitlemez
tag
-
válasz
baro32
üzenetére
Nálam minden teljesítmény centrikus. Annyit fogyaszt amennyit kell, ha csak 60fps akkor kevesebbet. Sosem láttam értelmét az energia gazdálkodásnál hogy ne az legyen bejelölve, hisz nem eszik így sem többet mint amit kell, meg beállítok így vagy úgy. Maga az óramutató gyors liftezése mindig idegesített, felesleges. Másik, ha éreznék olyat hogy nem kiegyenlített, akadozik és hasonló talán a magokat mind kisimítanám egy órajelre, pl a clevo-nál 8x4800Mhz, de mivel ilyen nincs ezért marad a 50,49,49,48,48 és a többi......
Most úton van a clevo-ba a vga kártya. A belső kijelző 144Hz. Szerintem le fogom venni 60-ra használni(általánosan hozzászoktam), és azzal fogok operálni FSR-LS párossal, mert az rtx 3080 nem annyira támogatott dlss oldalról.....talán jobban kijövök majd így. 40/50-es kártyával sose tenném. Vsync is kedvelt nálam, fix 60-nál mindig bejelölöm.
Ja csak most látom. Szerintem ne legyen automata a képernyő órajel dolog. Jé hogy neked ilyen is van. Az legyen fix minden esetben, lehet az lesz a hiba forrása. Állítsd be fix Hz-re akkor is ha azt nem tudná hozni képkockában szerintem jobban jársz.

-
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Hát nem tudom én csak a véleményemet fűztem hozzá nálam ilyen van hogy akár fél napig is gond nélkül eljátszogatok és utána jönnek ezek az anomáliák a fene se tudja.
Az i9-13900HX nek ugyebár DDR5-5600MHz a RAM kezelési maximuma ez nem változott mikor a 32-ről 64-re fejlesztettem az RTX4080 meg adott igaz az energia felhasználásnál nem a TELJESÍTMÉNY EXCENTRIKUS van beállítva mivel nekem nem kell hogy 175w-al menjen arra a 60FPS-re és hát a kijelzőm meg 2560x1440 (165Hz)-es de a dinamikus van beállítva az valami 75-165Hz ha jól emlékszem de lehet fix 60 -ra vagy fix 165-re is állítani. -
soultrapp
senior tag
Hello!
Hardverapróról vennék ma egy Lenovo Loq laptopot és érdeklődnék,hogy elég-e a jótállási jegy,ha garanciáztatni kell??
Azt nem tudom,hogy mennyire számít,hogy a lenovo oldalán 2025februártól 2028 áprilisig írja,de a jótállási jegyen meg 2025.09 a vásárlás napja.(One)
Előre is köszi,ha valaki segít mielőtt megvenném.
-
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Á! Hát drót nélkül egyszer próbáltam, elég is volt

-
válasz
Roland861010
üzenetére
Nekünk is van TV-be integrált ketyere. Az eldobálást az oldotta meg, hogy a wifi helyett kábellel bekötöttük a TV-t.
Alternatívákat próbáltál, pl Chromecast (Chrome böngészővel PC-ről)?
Telefonról megy a Screencast (Android beépített) vagy Google Home App-pal a képernyő tükrözés gond nélkül? -
mistake767
csendes tag
válasz
arcsi84
üzenetére
Lenovo honlapján menj a garancia kiterjesztése menüre - vagy azt hiszem vantage szofverből is át lehet ugyanide keveredni. Fog kérni az űrlap egy csomó adatot, ami a számlán szerepel, majd be fogja kérni a számla másolatot is. Sima telóval készített fényképet is elfogad. AI összehasonlítja a számláról beolvasott számokat az általad megadottal. Nekem 1-2 órán belül elfogadták és utána már a vantageben is a vásárlás napjától számított 3 év látszott. (kb fél évet nyertem így
) -
-
baro32
aktív tag
válasz
RM007
üzenetére
Én erre azt vallom hogy ameddig nem erőlködik a hardver miatt addig felesleges bekapcsolni ezeket az extrákat talán a DLSS-t mert több esetben is azt vettem észre hogy ha mondjuk még bekapcsolom a FRAMEGENT -is akkor képes egy idő után akadozni a játék és több esetben lefagy majd kilép a játék utána újra indítom egy darabig semmi de idővel ismétlődik a jelenség mondjuk én ezt FIX 60FPS-nél tapasztalom.
Most a The Outer Worlds 2 játéknál ezt tapasztalom/tapasztaltam. -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ahogy mondod mindig lesz jobb és gyorsabb, csak várjuk ki. Viszont az fontos mikor a varázslatos dlss MFG és fsr műveleteket nézzük valamiből dolgozni is kell, nem lehet nagyon alacsony az alap mint kiindulási pont, különben nincs min varázsolni és nem lesz sok szép száz fps a szemnek.
Kölcsön csak magamtól szoktam kérni, célja pedig a még hosszabbítsunk 1 évet történet, ahogy nézem még igen sok van hátra, amennyiben így haladunk.A 4000-es szériánál az SM számolási algoritmus majdnem eléri az 50-es szériás tudását. Mikor erre van a programban támogatás az szépen emel. De nem mindenhol engedik használni. Pl ebben a tesztben vagy (most már fagyás nélkül 591.44 driver) fut a 3DMark alatt is végig a tesztnél.....csak a legvégén adott pontszámnál nem engedik érvényesíteni az addig látottakat. Sőt a számolási algoritmusa miatt az alap fps-t előbb kicsit lefaragja majd fel a maga módján. Sajnos a szintetikus teszt végén emiatt rosszabb pontszámot kapunk mint nélküle kapnánk. Szóval játékok alatt majdnem ott vagyok mint lennék egy rtx 5080-al asztali vonalon, csak a benchmark vonal a régi siralmas.
A fogyasztás az fontos elem mint kiindulási pont. A következő kártyámnál ez biztosan magasabb lesz.
-
consono
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Milyen kábel , felbontás, frissítés?
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
-
arcsi84
aktív tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, intézkedem majd.
-
-
conexke
tag
Sziasztok van egy kis gondom amit nem tudok orvosolni
Lenne egy ilyen laposom
MSI Vector 16 HX Ai
És olyan gondom van vele hogy a kábeles net bemenet
"mely alvásban van"
És hiába dugom rá a kábelt nem csinál semmit only wifi van csak
Minden drivert maxon updatelve
Koszonom szépen előre is a segítséget ☺️
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Nekem ez a megosztás szó nem elég világos mit értesz alatta.
Ügye router belső wifi kapcsolat, magánhálózat?
Tegnap mikor egy játékot, hát ezt a majmos tesztet átvittem a maga különleges módján a másik laptopomra kijelző, klaviatúra, audió szinten és feljebb állítottam a teszt paramétereit grafikus mutatóit, volt hogy szétkapcsolt a dolog. Persze aztán piszkálni kezdtem a proci UV beállítást a fogadó laptopon, túlságosan melegedett és végül lefutott.....aztán a 60Hz kijelzők nem engedtek 60 fps fölé menni. Ma piszkálgatni fogom ezt a felhasználási módot, tetszik.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az első indítás tesztnél mindig egyel lejjebb viszi. Vagyis egyel mindig feljebb kell tenni. Aztán ha újra indítod, csinálsz egy 2.3. nekifutást akkor már marad azon a számon amin van. Ezt csinálja minden belépésnél az elején.
Nálam ez a beállítás picit több asztali kártyával, több fogyasztással, de előző kevésbé hatékony belső felépítéssel PCIe 3 fronton. Egy 5000-es szériával megnézném mit hozna.
Egy negatívum van nálam az a jobb oldali minimum fps az alacsony. A teszt alatt viszont észre nem vettem hol akadhatott be egy pillanatra.
-
Roland861010
veterán
Helló,
Jött egy Lenovo Legion 7 laptop a családba, megpróbáltuk a kijelzőt megosztani egy Samsung S90D-re ami elsőre felismeri a laptopot majd fogja és eldobja a jelet.
Ugyan azon a Hálózaton vannak.Próbáltam hibrid módban, csak dGpuval és csak az integráltal de semmi.
Valakinek ötlete?
-
Mikulásbá
nagyúr
-
-
arcsi84
aktív tag
Skacok, hogy lehet az, hogy a 3 év premium care garanciával, boltból vásárolt laptopnál, csak 32 hónap ganarciát ír ki a Lenovo program? Ezt is elvitte a nem létező infláció?
Kivel kell beszélnem, hogy járjon a 36 hónap? -
Turkáltam a régi képi mentéseim között és ezt találtam. Mondom mi a f.asz. Csak nézem, valahogy tényleg csak ennyi lett volna?

-
válasz
Semin
üzenetére
Ezt nem tudom. Majd megpróbálom megfejteni.
Van egy Steam áruházam és két laptopom. Egyszerre voltam bejelentkezve. Jött egy ellenőrzés is 4 számjegyű kóddal a másik laptopra. Szóval ha az áruházból mindkét laptopra fel van telepítve az a alkalmazás, akkor a futtatást át tudom irányítani a másikra mint láttam Wifin keresztül. Bár a kis MSI-n néztem, ha kell nyomkodtam, hallgattam (bármilyen játék), de a dolog a másikon fut, vagyis bérbe vettem a tesókámat. Átirányítottam a munkát. Na most mielőtt indítom az áruházban kiválasztom az eszközt ami a rendszer/laptop eszköznév. (Mondjuk mivel egy kész clevo klón rendszert erőltettem az MSI-re, nem tudom számít-e ugyanaz a eszköznév a /Rendszer - Névjegy/
Lehet csak véletlenül indítottam így, nem tudtam hogy ilyen van áruházi indításból. Desktop widget esetén onnan megy ahonnan indítom, nincs ez a opció. Szóval tudok választani melyik géphez üljek és közben melyikkel dolgoztassak.
A 60fps -en nem tudok változtatni amennyiben a fenti kis MSI laptoppal fogadom a képet. A Clevo kijelzőjén ami 2k mivel fullhd a futtatás ezért kis ablakban tudom csak mozgatni az egeret amíg a másik laposon meg nem szüntetem a kapcsolatot.
A szankciók azért vannak hogy kijátsszuk őket.
-
Was???
Nem az van mint amire elsőre gondolnál.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond
üzenetére
Igen, én is ezt vettem észre. Mármint hogy mindegy, hogy 42 vagy 43, mindenképp Performance-ba kerül, az meg ugyanaz kb. Majd arra leszek kíváncsi, hogy a felbontás emelésével mekkora lesz a teljesítménydrop, illetve meddig tolja fel a vram igényt.
BalageK: egy újabb remekül megírt progrram ez is.
-
Raymond
titán
válasz
echterion
üzenetére
Azert 42 a vegen mert magatol levalt egyet. Ha meg egyszer lefuttatod akkor 41 lesz es ha utanna meg egyszer akkor 40 stb. De ha ugyanugy mukodik mint az elejen akkot teljesen mindegy hogy 43 vagy 42 mert csak a standard %-oknal valt DLSS modot. Tehat 67% a Quality, 58% a Balanced es 50% a Performance. Tehat mindegy hogy 66, 62 vagy 60, addig Quality marad amig el nem eri az 58-at, ugyanugy ahogy az is mindegy hogy 50, 43 vagy 42, mindegyik ugyanaz a DLSS Performance felbontast hasznalja.
-
-
arcsi84
aktív tag
válasz
mistake767
üzenetére
Köszönöm az infót, akkor nem keresem.
Mondjuk nem is nagyon kell, mert a hőfokok meglepően jók.De majd akarok csinálni egy maximum energia takarékos beállítást. Aztán próbálom megtalálni a lehetőségeimet.
-
bakelitlemez
tag
válasz
frantyi
üzenetére
Én a bolti windows helyett felhúztam egyet frissen pendriveról, utána szokásos driverek, esetleg debloat és a Lenovo oldaláról lekapartam még a javasolt programokat. Nekem csak egy Vantage, X-Rite és Lenovo Space van fent, audióval kapcsolatban nincsen fent semmi sem - bár lehet jobb lenne vele.
Mondjuk náalm csak egy sima mostani Legion 5-ön van, de nem hiszem, hogy nagyon eltérne a kettő setupolása egymástól. -
frantyi
tag
válasz
bakelitlemez
üzenetére
Köszönöm, meg is van, jobb lett. Kérdés, mikor megkaptam a gépet nem gyári winfos volt rajta, hanem a bótba raktak rá egyet, nyersen. Milyen appokat kell rárakni hogy minden meglegyen? Most eddig megvan a Legion Vantage meg az X-rite. Van még valami amit fell kell rá rakni hogy működjön rendesen?
Köszönöm -
bakelitlemez
tag
válasz
frantyi
üzenetére
A Lenovo oldalán a saját gépedhez tartozó driverek és programok részen van egy X-rite program, ott le tudod tölteni a gyári kalibrált színprofilokat a kijelződhöz. Azontúl mást sajnos nem igazán lehet csinálni, nekem is nagyon szaturáltnak érződött az OLED elsőre, de egy pár hét után hozzászoktam
-
frantyi
tag
Sziasztok, Lenovo Legion pro 5i, Megjött végre a masina, OLED kijelző HDR Dolbi meg egyebek tanusítvánnyal van a kijelző, de nekem egyszerűen túlszaturáltak a szinek. Lehet ezt valahol állítani? vagy szokjam meg? Köszönöm
-
echterion
nagyúr
Tartozok még pár teszteredménnyel a gépemtől (LOQ 17IRX10), ezeket most pótolom. Ha valaki valami még érdekel, ha tudom, szívesen megcsinálom. Mindent Performance módban csináltam. A gép hűtés hangjával elégedett voltam, nem tolakodóan hangos, hallani ugyan, de vannak sokkal irritálóbb hangú gépek is, ehhez a teljesítményhéz tökéletesen elfogadható a ventik susogása.
Meglehetősen elégedett vagyok a géppel, emiatt nem is hirdettem meg a karácsonyi időszakban, jó gép ez, csendes is, van benne kakaó is és a Legion Space is ad elég sok beállítási lehetőséget, majd még szöszölök azokkal is kicsit valamikor. Kicsit nap tepsi (nem járdalap, mer1 vékonyka ez), emiatt körültekintőbben kell bánni vele, meg nem tudom, befér-e majd a hátitáskámba, de ennyi hátrány most elviselhető nekem.
Kezdésnek egy Cinebench 24:

Aztán a grafikus és kombinált tesztek szép sorban:

És végül egy Assassin's Creed Shadows benchmark:

-
válasz
Smithy87
üzenetére
[link] Ez és még van ilyen is folyamatban a Clevo-hoz. [link] Én ilyen univerzális megoldásokban szerettem mindig gondolkodni.
Az MSI témához annyit hozzátennék, még közel sem tökéletes, nem olyan mint régen volt, mivel használt, javított alaplapot szereltem be. A CPU egyik lefogató csavarja még összeszerelésnél lejött. Trehány munka volt az Alis árustól. Nem is oda illő, különbözött a többi hasonló lefogatóktól, nagyobb is volt picivel. Kerestem ugyanolyat és beragasztottam finoman fogpiszkáló és pillanatragasztó segítségével a helyére. Pont ezért a 3 db lefogató közül azt az egyet nem húztam meg rendesen. Tartja magát és nem is teljesít rosszul (látnám ha elengedne a ragasztás), de nem a régi megszokott.
A VGA rész sem tökéletes, mivel a beszerelt heatsink 4 lefogatásához kellő csavarok hiányában mást erőltettem oda. KB megvan, de a 4-ből 1 ott is más, az az 1 kellene a többibe is. Vagyis jobban melegszik mint kellene, amire emlékszem a múltból. Arra én régen nem találtam max-q vbios-t ezért egy HP 150W biosszal üzemel. El van fojtva és így okés. Tudnék még többet kihozni TDP emeléssel. Meg FSR + LS hangolással, most inkább nem erőltetem amíg nem rakok mindent a helyére.
Mikor ezek kikopnak [link] szép lassan felkerülnek valahová, Ebay és társai, szóval van jövője annak a laptopnak is.
-
Semin
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
“Sima” C (USB4/Thubderbolt 4) és amelyik Laptopon van USB4/Thunderbolt 4-5 az kompatibilis. Nagyon is valid scenario, hogy veszel egy erős procival rendelkező dedikált GPU nélküli gépet és azzal hajtod
az eddigi XG mobile-okkal pont a “Saját csati” volt a problémám.Bónuszként minden port adott rajta (DP,HDMI, Ethernet, 2USBC+2USBA)+ SD kártyaolvasó és még ölti is a gépet akár 140W-al

@peet05:
Köszi szépen, hát most vagy mindkét fórumban a helyem van egyikben sem
@RM007:
Ez még mindig Laptop GPU, szóval eszerint osztályozandó. De a compakt kivitele és a technikai megoldásai engem lenyűgöztek. Simán magaddal viszed egy kabát nagyobb zsebében, ha úgy tartja kedved
-
Smithy87
senior tag
Nem akarok ebbe bele menni
tetszik a setupod de ha nem fér bele márpedig az asztali 4080s az ATX táppal sehogy nem fér bele a laptooba akkor külső mert fizikailag kint van.
Amúgy nem tudom volt e téma de az msidbe vettél valami procit ha jól emlékszem az be szerelésre került? Hogy teljesít?
-
válasz
Smithy87
üzenetére
Dehát ez az, ahogy mondod és látni egy külső egpu egység és csak ennyi? Ja mert csak 115W? Miért mikor van külön adaptere, így kaphatna rendes teljesítményt is nagyobb áramfelvétellel. Külső egység miért csak ennyi?
Ne legyen mobile ha külső és lehessen cserélgetni benne akár a vga hardvert is, bár az már túl nagy elvárás manapság.....igen ezt nem így tervezték, nem pénztálca barát tervezés.Maga a fogyasztás mióta dlss van igen csak kb feleződött. Ha kell a teljes nálam 330W+ akkor natívban kell futtatnom, csak minek, nincs értelme. TimeSpy 180W (SM) átlag és nem a proci miatt a dlss, FG, SM (AI) miatt, sőt egyre kevesebbet fogyaszt mialatt egyre több fps jön. Vagyis nem mindegy mi az alap, mivel dolgozik.

És minek ez a nagy spórolás fogyasztásra? Aki teljesítményre utazik azt nem érdekli. A proci sem fogja megnyomni a villanyszámlám, mivel nem reggeltől estig terhelem. Csak hozza az elvárt teljesítményt. Akkor lesz mérvadó az alacsony fogyasztásra hivatkozni ha kézben nem pedig az asztalon használsz egpu megoldást, olyan meg nem lesz még jó ideig.
Megjegyzem a CPU egyre inkább veszít a jelentőségéből. Inkább fogyasztana többet nálatok, annyit mint nálam és hozhatna ennek megfelelően technológiai fejlődésre hivatkozva még jóval többet, spórolás helyett.
És majd el felejtettem nálam nincs egpu, csak úgy néz ki, bocsika, ha így néznénk máshogy feküdne, de az igaz, hogy van külső áramforrása, ami szabályozható kedvem szerint, le is vehetném 115W-ra. Nem fogom.
-
Smithy87
senior tag
válasz
RM007
üzenetére
Persze de az a 4080s asztali az XG mobile ban meg molbil 5070ti van az is valami 115w ra folytva. Almát, a körtéhez lenne az összehasonlítás. Még jó hogy többet gurít 2x annyi delejből. A proci meg technogodzsija, azt a pontot szerintem 30w ból gurította. Az ősi i9-ed meg bezabál ehhez bőven 100+W- ot.
-
arcsi84
aktív tag
Skacok egy Legion 5 2025 laptopon (amd-s) hogyan lehet előhozni a Vantage szoftveren belül azokat a csúszkákat, amiken be lehet állítani, hogy milyen wattokat kapjanak a különböző komponensek?
Legion Space-ben sem találtam ilyet. -
Ubul86
őstag
-
Smithy87
senior tag
Hello ez csak részben laptop de szerintem mediumon ezek nem rossz eredmények.
szerintem meg Leszek ezzel a legion go s-el is pedig ez "csak a Z2 go" -
Semin
őstag
Már 2025 év elején megfogalmazódott bennem, egy HH (handheld) + eGpu kombó kipróbálása. Időközben megjelent az aktuális XG széria , az XBOX Ally X-ben pedi debütált az AMD Ryzen AI Z2 Extreme. Ez volt az a pont ahol már minden olyan komponens rendelkezésre állt, ami a tervemhez kellett

Az Xbox Ally X megrendelése nem okozott gondot [kép] , de a ROG XG 5070 Ti már egy
kicsit trükkösebb volt. Szerencsére sikerült lecsapni egy példányra mielőtt közel elérhetetlenné vált itthon. [kép] [kép] [kép] .Még csak tesztelgetés alatt van a cucc, [kép] , de ezt tudja a benchmarkok alapján:
TimeSpy, Superposition : 1080p ext., 4K opti. , 8K opti.
Annyit tudni kell, hogy bár 5070 ti 115W-ra van korlátozva, (egyelőre nem működik a Dynamic Boost) de így is bőven elég nekem a teljesítménye. (Kb 20%-al marad el egy 140W-on dolgozó Laptop 5070 Ti-hoz képest)Játszottam is, egy OLED TV-re kötve, és leesett az állam mennyire ütős ez a kombó.
Bőven túlszárnyalta a várakozásaimat.Most egy OLED monitor érkezik, (már ha hajlandó lesz megjelenni
), és akkor egy olyan asztali konfigom lesz, aminek a processzorát tetszőlegesen magammal vihetem
Ha már itt tartunk a HH önmagában is brutál, útközben valódi játékot tesz lehetővé, nem úgy mint a laptopom töltő nélkül.Már most eléggé úgy áll a helyzet, hogy a TUF eladósorba fog kerülni

Ami még érdekes, az a Windows FSE (Full Screen Experience) ami a 25H2-ben elméletileg minden gépre érkezik (PC, Laptop, stb.) hiszen elég sok RAM-ot lehet megspórolni a dologgal.
-
válasz
KillHates
üzenetére
Miért? Az kidobott pénz lenne. Az első pillanattól kezdve hogy megvettem az első Clevo laptopomat (most 3 van ugyanolyan) ugyanaz vezérelt mint amit az előző laptopom képviselt az MSI, ami miatt tetszett, érdekes volt számomra, az hogy olcsó és emellett teljes szabadságom van a hardver felett,....a Clevo esetében többé kevésbé, de kb maradt minden. Még akár egy asztali vga kártyát is csatlakoztatni tudok hozzá nem gagyi TB3 kapcsolaton keresztül, hanem komolyan, miután jött egy kiskapu. És ügye a heatsink kérdés ami nálam bejött minden szempontból. MaxxDamage megszívta ezzel kapcsolatban, mert nála ez nem működhet. Ráadásul teljesen érthetetlen számomra miért dobott ki pénzt olyanra amit aztán egyáltalán nem is fog használni, bent porosodik egy fiókban. Én a projektjeimet előre megterveztem sok évre, tudom mit akarok, és minden úgy is alakult ahogy vártam. Maximálisan elégedett vagyok azzal a teljesítménnyel amit hoz a jelen laptop parkom, még az MSI is, mert mint nem rég fentebb "újfent kifényeztem" úgy gondolom nagyon megtermelte a korábban ráfordított pénzt. Ilyen kényelmet egy mai laptop sem adna.
Egyszóval a kérdésedre válaszolva semmivel sem lennék előrébb az általad említett módon, csak hátrébb. Ha valami jól működik azt nem szabad eldobni. 1-2 gen emelt cpu erő Intelnél semmit sem jelent főleg ebben a topikban.Maga az új kártya.....lehet akár befektetés is ha valaki képben van és olvassa mi hogyan alakul jelenleg a hardver piacon. Továbbá egy elfekvőben, akár alkatrésznek szánt másik laptopomat így életre tudok pofozni, aminek a teljesítménye ugyancsak kielégítő lehet még jó ideig. A több sosem baj. Alkatrészek, úgy mint memória, dugig vagyok jelenleg.
-
Dhampir
félisten
-
-
Pferi
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de közben megoldódott...
Egy krv csavar a zsanér alatti részből hiányzott... Hogy az istenben eshet ki egy 1 cm-es csavar magától?!?!?!
1 éve volt megbontva a gép memória + ssd upgrade miatt, és ma vettem észre hogy laza a zsanér, rosszul nyílik fel a gép.
Mindegy, megnyugodtam
-
-
-
Pferi
senior tag
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Asus TUF gaming laptop garanciális javításának a menetét a boltban kezdjem ahol vásároltam a gépet (Radium.hu), vagy az Asus honlapján ahol regisztráltam a gépet, ott igényeljek javítást? 1 éves a gép, alig volt nyitogatva, 1 héten max 4-5 alkalommal, és az egyik zsanér megadta magát.
-
Semin
őstag
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Viszont játék közben a 78 a plafon... gondolom limit van...
78°C-on aligha. A mai latop procik 85-90°C környékén még vígan elvannak, Tmax 100-105°C körül szokott lenni. És nem, nem a vékonyság miatt, hanem mert más a mérési metódus mint az előző generációknál.
Ghelperrel a turbót is lekaphatod, vagy az UV is lehetséges, de szerintem ez a hőfok bőven okés.
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
A Nitro V14 em ben ami volt RTX 2050 az 60W ra volt limitálva.
A Nitro V15 ben meg vagy 75 vagy 100W van az RTX 4050 re írva.
Nem tudom eddig ezzel az aasussal nagyon nagyon megvagyok elégedve. Játék közbe még inkább halknak mondom. Netezés közbe meg néma.
Megvan az ára mert 50 alatt ritkan jar a proci. Ebből latszik, hogy az Intel jóval forrófejűbb, mint az AMD. Viszont játék közben a 78 a plafon... gondolom limit van...
A procinak lehet nem artana némi Undervolt amúgy. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly
üzenetére
"Nekem a Asus V16 Gamernél nem tudom pontosan a TDP értékeket"
75W max, boostal együtt. Vissza van fogva, de az MSI Thin és Cyborg szériáknál azért magasabb, bizonyos Acer Nitrok szoktak még ennyin menni. -
válasz
Chiller
üzenetére
Ami rettentő műanyagból van az az MSI Thin széria. Még a Cyborg is jobb. Azok 1 ventisek, egyáltalan nem tartom hangos gépnek. A dGPU viszont 45W ra van korlatozva. A 4050 alatti felejtős már.
Nekem a Asus V16 Gamernél nem tudom pontosan a TDP értékeket. Normál netezés videózasnál 100% néma a gép.
Jatek alatt sem hangos egyaltalán.
Hogwarts magas minőségen nativba kiválóan fut rajta. FPSt nem tudok mondani de 120HZ ig van engedve. Lazán
kipróbaltam windows energiatakarékos móddal és type c monitortöltéssel 50-60fps között szinte némán. Vicces a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- LENOVO LEGION 5 15AHP10 (83M0001MHV)
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 6 mag i7, 16/512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (66)
- Razer Blade 15 gamer laptop, Core i7-10750H, RTX 3060, 16gb Ram, 144hz 15.6" FHD
- Lenovo ThinkPad P53 i7-9850H 32GB RAM 256GB NVMe Quadro T2000
- Új! HP ProBook 640 G8 laptop, i3-1115G4, ajándék egér és táska
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10100F 8GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Fractal Design 500W
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt tudja a buszon is

tetszik a setupod de ha nem fér bele márpedig az asztali 4080s az ATX táppal sehogy nem fér bele a laptooba akkor külső mert fizikailag kint van. 
szerintem meg Leszek ezzel a legion go s-el is pedig ez "csak a Z2 go"