- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- Magisk
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Megtalálta kínai AI-partnerét az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM007
addikt
válasz
gurus #111795 üzenetére
Olyan sem kell. Nem arra kaptam fel a szemem, arra kaptam ami a másik linked alatt volt. Régről több különböző gamepad controller-em is van. 2 vezetékes xbox féle és egy speedlink vezeték nélküli. A kábel az törik, elhasználódik ezért vettem tavaly másfélét. Talán 20e alatt volt. Ugyanolyan érzet használni mint a többit. Semmi nem indokolja szerintem az ilyen árazást. Maga az egyediség a ráfestés, hát nekem nem ér ennyit. Elnyűhetetlen mind a három. Az egyik vezetékesnél a kábel kiszakadt csak forrasztani kellene, de van másik, így mindegy. Ez olyan mint vga-nál az ugyanolyan tudású 200e huf plusz árazás kicsi többlet OC-ért, de kb ugyanaz minden. Ki miben hisz szitu.
FőDudu: Igen a Win mindegyiket tudja kezelni. Teljesen mindegy melyiket használom. Amelyik bejön kinézetre, gomb dizájn és elhelyezés szerint. Még egy sem hallt meg a kezeim között, csak a kábel vezeték adta meg magát.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
-
-
gurus
aktív tag
válasz
EmThor #111789 üzenetére
Flydigi BS1 érdekelne mert erről azt írják fele hangja van [link] és azonos a hűtés teljesítménye.
itthon persze ez sem kapható. ezt kellene megbízható helyről megrendelni. Itt volt hardveraprón eladó de lecsúsztam róla. Ez honnan rendelhető? Innen drága a szállítási díjShipping: HUF20,405.28 [link]
pedig jó árba van[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz
gurus #111788 üzenetére
Vagy iets, vagy llano, ezt a kettőt szoktál ajánlani, 1000es fordulaton (2800a max, 2000 felett porszívó), teljesen elviselhető a hangja, kb annyi mint amit a laptop ventije ad ki. Memo fl08 annyira nem jött be, de az iets gt 500 vagy 600 (300as gyenge allítólag) vagy az llano (de azt nem tudom hol kapni) az jó.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
válasz
gurus #111782 üzenetére
Amikor porszívó hangot ad ki, akkor kb olyan erővel nyomja a levegőt, hogy leemeli magáról a gépet. Olyan 600 és 900 között alig hallani és már bőven lenyomja az összes hagyományos hűtőpadot hatásfokban!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz
Bluesummers #111781 üzenetére
Üdv! Basszus, de durva, hogy Razer bolt van
Nem, nem jó cucc: a VC kilyukad bennük mert teljesítményhatáron működik és a garanciáztatása egy kanosszafutás, főleg itt Európában...[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Kelvin
őstag
válasz
Asszonynak jó lesz így a Valentine’s Day Specials keretében.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Juhaszatti
addikt
válasz
"Szerintetek a Razer Blade 18”-os RTX 4090 i9-14900HX jó cuccos?"
Elmegy.
Nem tudom milyen választ vársz egy ilyen kérdésre. -
Raymond
titán
válasz
Ha kimesz az epuletbol az utcara akkor CD-t ne vegyel ott a bejarat elott az ifju muveszektol
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Üdv San Franciscoból.
Szerintetek a Razer Blade 18”-os RTX 4090 i9-14900HX jó cuccos?
https://www.razer.com/gaming-laptops/Razer-Blade-18/RZ09-05092EK4-R3U1
[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Kelvin
őstag
válasz
queens #111777 üzenetére
Kicsit más, de a töltő témáról jutott eszembe. Nyáron az Alienware-m egyik bekapcsolásnál hibát jelzett és futtatta a SupportAssist app-et. Kiírta, hogy a a töltővel gond van, rögtön a boot után. Azonnal írtam a dell supportnak, hogy mi a helyzet. Másnap jelentkeztek, hogy melyik címre (DE és HU is regisztrálva van náluk) küldjék az új töltőt, illetve ha lehet addig ne használjam mert gondot okozhat. Két nap alatt meg jött az új gyári töltő.
Persze kicsit később vettem csak észre, hogy szét volt csak csúszva a téglánál a csatlakozó. Úgyhogy most nem kell cipelésznem a töltőt mert mindkét helyen van.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
queens
tag
válasz
KillHates #111752 üzenetére
hááááááááááát elgondolkodtam hogy hagyom ezt a type c-t, és veszek egy másik 300wattos téglalap sárga csatis töltőt, felragasztom az asztal aljára, nem lesz útban. az is 25k körül van, egy kábellel több, szépen elrendezem, azt hszem így jobb lesz a gépnek is.
köszi az okosítást srácok
-
Ubul86
őstag
válasz
22balu #111771 üzenetére
én Kingston FURY Impact 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/32 CL20 SODIMM laptop memóriát vettem bele 24 volt a használt kit, itt ajánlották bele.
19-es jó kérdés, szerintem támogatott.
mostani gépem már ddr5, abba G.SKILL 32GB (2x16GB) DDR5 4800MHz CL34t vettem, nem bántam meg. De ide is Kingston Fury jött volna első körben. -
RM007
addikt
válasz
KillHates #111774 üzenetére
Az AB azért nálam fent maradt a monitorozás miatt, na ott minden nullán áll mint itt nálad. Hogy egyesek mit ki nem tudnak kavarni.
Kijelző, proci hasonló felállás. Jó ez még mindenre.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
válasz
RM007 #111770 üzenetére
Én ezeken az órajeleken használom a 4070S-t, mert a kis gagyi FullHD monitoromhoz ez is bőven elég
A Horizon alatt bőven megvan a 60 fps mert 60Hz-es a kijelzőm. Így legalább csen van és nyugalom. Egyedül a proci hűtésem hangos, ha elszánom magam akkor megcsinálom a delid-et a 10700K-ra és talán jobb lesz...
-
EmThor
addikt
válasz
gurus #111772 üzenetére
Köszönöm bevált, hangja van de 7435ös procit, 24gb rammal és egy 4060al, lenovo burkolatban 65/60 fokon tart (cpu/gpu) 1400 körüli fordulaton. 2800as fordulatig tud menni, de akkor már porszívó. 50 papír volt kb. asszem.
Memo FL08-cal nem vagyok teljesen elégedett, hűtés ok, kb 25 papír az ára (aliexpress), viszont kerreg a venti, mintha nem ugyanolyan súlyúak lennének a venti lapátjai, leszedtem a belső venti fedőt, úgy nem olyan vészes a zaj.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
RM007
addikt
válasz
FőDudu #111769 üzenetére
Nem tudom kinél mennyire gyors. A sorrendet tudom csak cpu terén ahogy olvastam régen sebességi szempontból nézve...gyorsítótár, ram, lemez fontossági sorrendben. A legjobb ha gyors a proci nagy gyorsítótárral, aztán a memóriaelérés, majd lehetőleg minél gyorsabb ssd. Nálam szerintem a ram gyorsabb út mint a folyamatos lemez olvasás cpu felől.
Amióta az rtx 4080 supert használom az MSI AB nem az igazi nekem sem. Igaz nem tettem fel új rendszert meg lehet nem is pucoltam eléggé ki a dolgokat, mindegy, mert a gyári appal minden szuperül megy. Szóval nem állítok görbét sem, ez így elég jó teljesítményt ad stabilan. KillHates mesternek is ilyen van,
feltételezem az a rtx 4070Ti (super) amit használ is Zotac kártya lehet, ha nem tévedek.
-
FőDudu
veterán
válasz
RM007 #111765 üzenetére
Milyen lemezt? Az SSD az manapsag eleg gyors.
Tegnap mentettem a gepemen levo Windowst - 7GB/s volt a mentes sebssege kulso SSD-re. (nyilvan a tomorites utan nem tudom mennnyi az irasi sebesseg, de 100GB lett a lemezkepfajl es kb 5 perc alatt megvolt a mentes es az ellenorzes. (azota vissza is toltottem, mert az Ntlite kiherelt image-ben valamiert nem ment a BT. Meg a bekepcsolo gombja sem volt meg a W11 alatt)Amugy probabol en is felraktam (ujra) az MSI fterburnert es a melle jarro RTSS-t.
Edes f...mAz egy dolog, hogy megint kezzel kellett az afterburner.cfg-ben allitgatni a feszultseg hatarokat (mert 600mV nincs) , de az a lutyo meg a kartyamat sem kepes felismerni, pedig nem egy egzotikus es ritka kartya. Szoval meg azt is kezzel kellett beleirni a konfig fajljaba (ami nem is letezett alapbol). Es meg ez volt a legkevesebb.
A buzerans az overlay kirakasara sem kepes - legyen az 3Dmark, gpu-z vagy CS:go. Ablak vagy fullscren -mindegy. Szepen lehet editalni (latszik is minden az overlay editoron real time), csinaltam is csilivili sajatot, mer mindent - majd jol nem jeleniti meg. Vegul CS-re valahogy ravarazsoltam (parameterezni kellett az inditasat a Steam-ben), de sehol mashol nem mukodik. (probaltam a beepitett alkalmazas profilokat is - azok se csinalnak semmit).
Nem vacakoltam sokat, curve-re huztam 150MHz-t, a memoriara meg 500MHz-t - azt az alap beallitasok mellett viszi. Lehet W11 specifikus a szivas, W10 alatt nem volt ennyi gond vele.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz
KillHates #111755 üzenetére
Fogd meg a sorom.
Egyik beszallito az uj iPadek melle ilyet csomagolt.
Oda tok felesleges, el is raktam mindet tartalekba.FőDudu
-
RM007
addikt
válasz
22balu #111762 üzenetére
Azért is praktikus sok rammal felszerelkezni, mert akkor mikor lehet nem a lemezt fogja használni mindig beolvasásra ami lassabb elérési útvonal a procinak. Program függő ez hogyan van kezelve, megírva.
-
Adrian1111
csendes tag
válasz
22balu #111762 üzenetére
Attól függ, mivel játszol és azt is milyen felbontáson/minőségben. Vagy dolgozol-e memóriaigényes programokkal.
Én ugyanennek a gépnek a 3070-es, 17' verzióját bővítettem 32-re KillHates tanácsára és nem bántam meg.
Voltak játékok, amik bővítés után sokat javultak (pl. Alan Wake 2 +15 fps), de olyan is volt, hogy semmi hatással nem volt azokra (pl. Horizon sorozatok).
De úgy vettem észre, hogy az újabb játékoknál már jól jön a plusz memória.
Ha bővítésre adod a fejed és még garanciás a gép, a régi ramokat tartsd meg.AdRiaN
-
22balu
aktív tag
Sziasztok,
van egy Lenovo Legion 5 15ACH6H- 16gb ramom van most érdemes ezt a gépet 32-re bővíteni játékok szempontjából? (Ddr4-3200mhz) ryzen 5 5600h, 3060rtx ,
-
peet05
aktív tag
válasz
Semin #111759 üzenetére
A SteamOS-re én is kíváncsi leszek, de egyelőre linux alatt nincs AFMF (legutolső infom szerint).
CES-t vártam, hogy lesz Ally2 bejelentés, de nem volt, "csak" Legion Go (2). Itt elsősorban a Z2 Extreme-s Go-ra gondolok (nem az S-re), 890M-mel. Elméletileg május környékén lesz belőle valami.
OneXPlayer F1 Pro-ban AI 370 dolgozik, 890M-mel, ahhoz tudsz nagyjából viszonyítani, összevetve a 780M-mel. Rendkívül jó az energiafelhasználása, 17W-on, játékfüggő, de van, ahol 20-25%-ot is gyorsul, ezzel a procival.
De amit írtam is, nekem, egyelőre tökéletes a 780M teljesítménye, és kényelmes maga a készülékház fogása is, a több RAM és úgy minden kicsi plusz miatt vettem végül X-et.Emellett ott az L5Pro, használom azt is, de tény, hogy ez egy másik kávéház, nyilván nem várod el azt, mint egy gamer setup-tól, de ahogyan Te is fogalmaztál, ez a jövőkép nekem is tetszik, ebben a köntösben.
#111760 Ubul86 - A sima Ally és a Legion Go egyik "problémája", hogy 16GB RAM van benne. Ebből csippant le a vga és a memória is lassabb, ami APU/IGP-nél elég nagy tényező. Ally-nál ott van még az SD kártya olvasó hibája (széria hiba, rengeteg megy vissza gariba). Legion Go-nál nincs VRR, illetve egyesek nem tudták megszokni, kényelmetlen volt a nagy méret miatt a fogása.
De mindezek ellenére is remek gépek.
MSI Claw-ból a 8 AI+ az, ami egészen szép teljesítményt hoz, Ultra 7 268V proci, ARC 140V IGP-vel, 32GB RAM-mal.Remélem, hogy ezek még elférnek itt off-ban, hiszen mobil procikról beszélgetünk, még ha más köntösben is.
-
EmThor
addikt
Ietstech.com-ról 2 hét alatt érkezett vám nélkül (adó ki lett fizetve a vásárláskor) egy gt600-as, szóval lehet innen rendelni.
-
peet05
aktív tag
válasz
Semin #111746 üzenetére
Pár napja használok egy Ally-X-et, hátőő.. Nem azért, mert az újdonság ereje, de amit ez a kis vas kiprésel magából, lenyűgöző (Z1 Extreme - 8/16, 24GB RAM - ebből alapból 8GB van címezve a vga-nak, de állítható, 1TB SSD, 780M - töltővel együtt kb. 800g, még talán annyi sem). Egyelőre még tesztelgetem (ahogy időm engedi), de perpill Kingdom C. D. II-ben, FSR quality-vel, 900p-ben, medium beállításokkal, 45-60fps megvan - akkuról! (80Wh), performance módban (17W!). És mindezt úgy teszi, hogy csak egy kis "suhogás" hallatszik a ventik felől. Turbo módban, akkuról, 20-25W is adható.
Dokkolva még nem használtam. Úgy 25-30W-ból garázdálkodna a kis 780M.
Természetesen lesz CP2077 is, stb.
Van, aki Bazzite-vel használja a gépet, és offolja a Win-t, vagy dualboot-tal, ahogy jólesik.
És van, aki megkínálta egy RTX 4090-nel (ETA Prime yt).[ Szerkesztve ]
-
válasz
Juhaszatti #111754 üzenetére
Ez kb olyan történet, mint a 160 lóerős 900 ccm-es 3 hengeres motor; megvan, működik de tuti nem fog elmenni 1 milliót mint az 1.9-es SD a 65 lóerejével.
A mérnökök szépen kimatekolták, hogy mit bír egy ilyen csati elméletileg, aztán a szépen mutató számokat gyorsan átvették a marketingesek. Közben én meg már lassan minden héten ráfutok egy-egy égett-olvadt type-C-re. Persze benne van a történetben, hogy nem dugja be koppanásig a dugót a júzer, ki van szopósodva a csatlakozó, nem szabványos a kábel, stb... De már nem azt a világot éljük, hogy úgy méretezzenek valamit, hogy a leghitványabb körülmény legyen a mérvadó, hanem mindent az optimális feltételekhez viszonyítanak. Ebből meg hiányzik egy fontos tényező; az emberi hiba!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz
echterion #111750 üzenetére
USB-C-n nyomjunk át 140W-ot? Marketing bullshit-szagot érzek, de nekem ez csak jó, mert így lesz munkám
Ezeken a kis fos érintkezőkön megy át 140W:
el is égnek rendesen a csatlakozó aljzatok érintkezői:
és a panel sem bírja:Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
válasz
queens #111751 üzenetére
Bátorkodom javasolni, hogy vedd meg azt amit kinéztél, mert az 1m a tápegység és a gép közötti kábelhosszra vonatkozik. Ehhez még hozzá jön a Mikiegeres 230V-os tápkábel aminek a standard hossza 1.5m, tehát összesen 2.5m távolságra tudsz "menni" a konnektortól.
A másik, hogyha bármi gebasz lenne a géppel, akkor tudsz arra hívatkozni, hogy gyári tápegységgel használtad.
A harmadik, ha veszel egy 100-120W-os GAN töltőt és esetleg olyat amihez nincsen kábel, akkor ahhoz még kell venned egy hosszú C-C kábelt is. Ami tud 100W körül. Ez alsó hangon 5k leszTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
echterion
nagyúr
válasz
queens #111749 üzenetére
Szerintem ez teljesen jó, és speckó szerint a géped 135W-ot tud felvenni type-c-n ezzel a töltővel. Más típusúval ezt nem garantálja a Lenovo.
Más gépek is fognak menni azzal a töltővel.
[ Szerkesztve ]
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
queens
tag
sziasztok!
legion 5 prohoz (16IAH7H) keresek töltőt.
Az eredetije megvan, de egy type c-s is kellene egy másik asztalra, ahol ritkán van terhelve, csak netezés van olyankor, szóval nem fontos a 300 wattos.
ez a 140-es tényleg 140-nel tölti type c-n?
és mi van, ha egy másik sima irodai laptopot teszek fel erre a 140esre, aminek amúgy 60 wattos a töltője?
Köszi szépen
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111746 üzenetére
Csak maradnának a kézikonzolokon ezekkel és csinálnák meg rendesen a játékokat, de félek, ezen a ponton már rég túlvagyunk. A PS5 Pro egyik nagy feature-i is ez lett, extra felárral.
*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111745 üzenetére
Ez a technológia pont a kézi konzolok piacán robban majd nagyot, és ott pont az AMD visz mindent. Az FSR3 és AMFM2 itt fogja azt eredményezni, hogy AAA játékok is gond nélkül mennek ezeken az eszközökön.
Ha pedig megelégszünk mondjuk 60FPS-el, akkor jövő laptopjai már a CPU-n is futtathatnak számos játékot, 5-8 órán át ... akkuról.
És ez a jövőképviszont nagyon is tetszik
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111744 üzenetére
Ez is csak azt mutatja meg, hogy a programozókon és az őket alkalmazó kiadókon múlik végső soron az end product minősége. A fókusztól függ a műsor és a kiadók arra mennek, amerre tereli őket az Nv érdeke és főként a pénze.
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111743 üzenetére
Mert nem ugyanaz a minőség.
Igazad van a DLSS pl. Cyberpunk esetében jelenleg már a jobb képminőség.
Ha megnézted a videót amint linkeltem ott már értetlenkedik is a srác, hogy a native TAA elég sokat romlott. Erre gondolok: [kép]Ha egyre kevesebb munkát tesznek bele a natív TAA-ba az végleg eldönti a kérdést.
Persze lehet hiba is -
echterion
nagyúr
válasz
consono #111742 üzenetére
Mert nem ugyanaz a minőség. Az rt kikapcsolása közel sem okoz olyan romlást, mint a textúrák felbontásának degradálása. Plusz elem, higy durván emelik is a vga árait a gyártók, pedig már messze van a bányászláz emléke is.
-
consono
nagyúr
válasz
echterion #111741 üzenetére
Én még kötekedek egy kicsit: miért baj az, ha 100W-al kevesebb fogyasztásból van meg ugyan az minőséged?
Számomra ez nem félmegoldás, hanem ésszerű kompromisszum.
Aztán majd jön az AI alapú textúra tömörítés is és megint lehet vitatkozni, hogy miért elég a 4GB VRAM a 16 helyett"Mechazilla has caught the booster."
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111738 üzenetére
Nem baj, én értem. Neked jó megoldás, számomra csak félmegoldás a dlss és nem az az irány, amit én szívesen támogani szeretnék. Az RT csak azért van, hogy a dlss-nek örülhessen a jónép. Miért jó egy olyan technológia, ami arra jó, hogy elnyeli a teljesítményt valami alig észrevehető dologért, aztán ugyanazt a teljesítményt visszaadja a dlss, csak épp ront a natív képen?
Kelvin: pont ennyi értelme van ennek.
-
Kelvin
őstag
válasz
echterion #111737 üzenetére
Szerintem inkább próbáld úgy nézni, hogy a pohár félig tele van, nem pedig félig üres.
Ideális esetben, veszel egy lapost egy adott videókártyával, ami két-három évig problémamentesen kiszolgálja az igényeidet. (ami nagyjából eddig így is volt) Majd a felskálázásnak (DLSS, FSR, stb.) köszönhetően kapsz még további kompromisszum mentes egy-két évet. Hidd el, szinte észrevehetetlen a különbség egy natív és egy DLSS Quality beállítás között."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
válasz
Semin #111738 üzenetére
Nekem az első verzió is tökéletesen megfelelő!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111737 üzenetére
Hát ha sikerül egy 5-600k-s gépen ugyanazt a képet prezentálni, mint a 200ezresen, akkor én annyira nem esnék hasra ettől a technikától. Ez nem technológiai fejlődés, ezt felénk máshogy hívják. Az meg, hogy valaki nem látja a 960p és az 1440p közötti difit, az csak az nvidia-nak jó.
Ki akar egy 3-400ezres kártyával low resolution-ön játszani (amit majd algritmussal felskáláznak oda, amit tudnia kellene)? Én nem érzek a kettő között olyan nagy
különbséget.
Ha kilövöd a szemfényvesztést (azaz a RT-et), az sokat segít azon, hogy ne kelljen a felbontást degradálni.
Ez viszont nekem visszás kijelentés. Meglátod a különbséget a natív és a felkásázott kép között, de szerinted az RT csak "szemfényvesztés" és nem ad semmit ?
Ajánlom figyelmedbe ezt a két videót : [link] [link]
Ez bizony elég impresszív, mind DLSS 4 , mind RT szempontból. -
echterion
nagyúr
válasz
consono #111736 üzenetére
Ki akar egy 3-400ezres kártyával low resolution-ön játszani (amit majd algritmussal felskáláznak oda, amit tudnia kellene)? Én nem érzek a kettő között olyan nagy különbséget.
De hát ízlések és pofonok, nem véletlenül érzem egyre többször ebben a világban egy dinoszaurusznak magam, az én általam ismert és képviselt értékek / értékrendek egyre inkább eltűnőben vannak...[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz
echterion #111735 üzenetére
4060-on lehet, hogy eddig ez volt, de 3050 tulajként látom, hogy az elmúlt 2-3 évben mekkorát változtak a játékok, főleg az UE 5.x elterjedése miatt. (Szerintem elég nagy rosszat tett a játékoknak az UE, de ez lehet, hogy csak az én véleményem..) A 4060-ban is még 1-2 év van és ilyen trükkök nélkül az is megy a levesbe.
Meg hát ki akar low-n játszani PC-n?"Mechazilla has caught the booster."
-
echterion
nagyúr
válasz
consono #111734 üzenetére
Még nem találkoztam olyan játékkal, amit pl. egy 4060-on nem tudtam 60 fps-re beállítani FG nélkül. Ha kilövöd a szemfényvesztést (azaz a RT-et), az sokat segít azon, hogy ne kelljen a felbontást degradálni.
-
consono
nagyúr
válasz
echterion #111733 üzenetére
Nem is ott van a probléma, ha megvan a 60... A "gond" ott kezdődik, ha már csak DLSS-el, netán framegennel van meg a 60. Akkor is inkább a 30-at választod? (Én igen, mert nekem DLSS-el van meg annyi legtöbbször, de van, hogy a 30 is csak így
)
"Mechazilla has caught the booster."
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111729 üzenetére
Hát ha sikerül egy 5-600k-s gépen ugyanazt a képet prezentálni, mint a 200ezresen, akkor én annyira nem esnék hasra ettől a technikától. Ez nem technológiai fejlődés, ezt felénk máshogy hívják. Az meg, hogy valaki nem látja a 960p és az 1440p közötti difit, az csak az nvidia-nak jó.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, mivel én nem igazán veszem észre a fix 60 és a fix 120 fps között a különbséget, így beérem a natív 60-nal is.*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
RM007
addikt
válasz
echterion #111728 üzenetére
Ilyen laptop kijelző méret melletti használatnál pont lehet értelme. A hibákat mik lehetnek az FG miatt szerintem észre sem venni. Natív vagy dlss quality, én különbséget a laptopom előtt bizony nem látok, de még a 27 col monitorom előtt ülve sem. Azt mondják azért kell hogy legyen egy minimum fps amiből aztán lehet dolgozni.
Az asztali topikban szinte ölik magukat az emberek az új kártyák miatt.Van aki 4090-től vált meg a kamu fps gyáros 5080 miatt. Gyengébb hardver, de MFG-t használva beéri sőt kicsit el is húz. Sőt olyat is olvastam, aki azt mondta dlss mellett még sokszor szebb is a végeredmény.
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111728 üzenetére
Ha odaülnél egy gép elé amin natívan 50 FPS-el megy egy adott játék, aztán egy másik elé ahol -bár DLSS+FG+Reflex segítségével de- 130 FPS. A képminőséget pedig nem lehetne szabad szemmel megkülönböztetni. (Anélkül hogy nagyítgatod kimerevíted stbstb. )
Te melyiket választanád?Ezzel csak arra akarok utalni, hogy -szerintem - a végeredmény ami igazán számít.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Hát...egy GTX-es kártyánál ezt tökre értem és azoknál látom is értelmét, sőt. De hogy egy többszázezres kártyánál ilyen trükkökre legyen szükség...pfej...
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111725 üzenetére
A hangsúly a felskálázáson van., de igen jól érted.
Amikor valaki azt mondja, hogy 4K DLSS performance az azt jelenti, hogy Full HD-ban(1920x1080) számolja a GPU a képkockát és ezt skálázza fel 4k-ra. A végeredmény viszont magáért beszél, lásd a fenti videót.Itt egy -bár szedett vetettnek tűnő- tábla, elég jól mutatja a dolgokat :
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz
echterion #111725 üzenetére
Fordítva. a 960p-ből lesz 1440
De talán még annyi sincs... DLSS 3-nál mintha ilyen felbontás "szorzók" lettek volne:
Quality :0.66
Balanced: 0.58x
Performance: 0.5x
Ultra Performance: 0.33
Ennek ellenére legtöbbször a minőséggel már nincs gond."Mechazilla has caught the booster."
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111724 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy van egy felső-közepes kártya és használjuk alacsony felbontáson, mert úgy több az fps, cserébe szarabb a kép. Akkor inkább veszek egy fullhd-ra való kártyát és használom azt ezek nélkül a szarok nélkül, olcsóbban.
Nehogy már egy 3080ti vagy 4070 fullhd alatt legyen használva? Ez a hónap vicce számomra, bár én nem vagyok benne nyakig a dlss működésében (pl. nem tudom, honnan jön, hogy 1440-ből 1707x960 lesz - és ennek tapsol a nép? jesszus.).*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111723 üzenetére
Ha használod a DLSS- és eddig erről beszéltünk- ugyan 1440p-re fogja visszascalelni, de a frame maga alacsonyabb felbontáson készül. 1440p DLSS Quality az bizony 1707x960 vagyis nincs Full HD felbontás. Ezért ezt mértem össze ezzel. 4k-ra mindkét kártya kevés, egy friss címnél főleg.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111722 üzenetére
1440p-t kell nézni, mivel 1440p-s kijelzőjük van a gépeknek, illetve aki külső monitort fog használni, az nem fog fullhd-val szarakodni, inkább 4k felé fog tendálni. És minél magasabb a felbontás, annál hétrébb kerül a 4070 a sorban. És oké, hogy nem tud FG-t a 3080ti, de DLSS ott is van, aki meg 600ezres gépen fullhd-n szeretné nézni az ai generálta fake frame-eket, annak egészségére.
Ami ebben az esetben árnyalja a képet, az a hardver körítése, ház, hűtés, kijelző, design, stb. Egyben kell nézni a két csomagot, nem csak a hardvert.*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111721 üzenetére
Futass egy DLSS Balance -ot + Frame Gen. és hoz az rendesen.
Ha már implementálva lesz a DLSS 4, a Performance ugyanazt fogja tudni minőségre mint jelenleg a quality : [link]@echterion
Pont azt írtam, hogy az újabb megjelenésekben.
Sajnos a legújabb megjelenések mellett nem tesztelték a 3080ti-t abban a tesztben amit linkeltél, de van pár 2024-es cím : [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Ezekben a játékokban átlagban van ~15-20% előnye a 3080ti-nak Full HD-ban,
(ugye a 1980x1080 a mérvadó a DLSS miatt), de ebben még nincs benne a Frame Generation. (attól most nagyvonalúan tekintsünk el, hogy mindezt 100W helyett 150W TGP-ből.) Kíváncsi vagyok ez hogy alakul a hiányzó címeknél.Tekintve, hogy az új megjelenések tartalmazni fognak FG-t én nem érzem hogy hátránya lenne a 4070-nek.
...Mindig a jövőről beszélnek az emberek, de valahogy a mai napig el lehet pötyögni egy 1080ti vga-val is igen magas részletességgel 1440p-ben. Igen, fsr-rel, viszont kb hozza
egy 6700xt teljesítményét...
Sőt külső FG-t is lehet használni csak hát az NV is résen van sajnos : Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz
Semin #111719 üzenetére
Nézd meg a linken lévő fps-eket, ne ragadj le a bench-ekben. Mindig a jövőről beszélnek az emberek, de valahogy a mai napig el lehet pötyögni egy 1080ti vga-val is igen magas részletességgel 1440p-ben. Igen, fsr-rel, viszont kb hozza egy 6700xt teljesítményét. És az nem egy mai kártya. Nem nézném le egy 3080ti tudását, pláne nem egy 4070 ellenében, aminek a legfőbb előnye, hogy 100W fölött nincs sok értelme futtatni. Persze, hogy ezt írják a gépigénynél, el kell adni az újabb és újabb kártyákat, az 5070 megjelenésével, meg az fog bekerülni ugyanebbe a táblázatba és a 4070 kapja meg ugyanezt a"csak benchmarkokban ellenfele" dolgot.
És igen, meg kell gondolnia, mert a teljesítmény mellett notebook-oknál sok más tényezőt is figyelembe kell venni.*** 20% kedvezmény 1 éves AlzaPlus+ előfizetésre: NoFEopRuDdVn - https://shorturl.at/7LR4L ***
-
Raymond
titán
válasz
Semin #111719 üzenetére
Nem tudom ennek mi ertelme ennel a jateknal. Nem eppen GPU igenyes. Legalabbis a benchmarkban (ami ott van a Steam-en) alig hoz valamit a 3440x1440 DLAA helyett a DLSS Quality, talan 15%-ot, ami arra mutat hogy mas problemai vannak. De ha jol emlekszek ez nem ujdonsag egy Monster Hunter jateknal.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Semin
őstag
válasz
echterion #111717 üzenetére
Amikor a legújabb megjelenéseknél már a gépigényt is upscale (DLSS) és FG mellett adják meg, ott már egy 30XX-es laptop széria váráslása nem feltétlenül a legjobb döntés. A Wukongnál már látszott tavaly az irány, és ez csak a kezdet...
A 30xx lassan már csak benchmarkokban ellenefele a 40xx és a 50xx szériának.
(bár az is igaz, hogy ezekkel a kártyákkal is lehet használni az FSR és az AMFM2-t )[ Szerkesztve ]
-
válasz
RM007 #111716 üzenetére
Ez is Clevo, de a 2000-es évek elején volt Gaming.
Amúgy X170 is elvan az i7 procival, léghűtéssel.
Vizes blokk van fent, de nincs rá kötve a külső egység, mert i7 ezt nem igényli....😄🙃🤭🤗◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz
Dani82 #111710 üzenetére
Pusztán a teljesítményt nézve elég egyértelmű a 4070 hátránya, persze ahogy telik az idő, ezt úgy csökkenti az Nv a drivereivel meg a dlss-sel. Amit még mérlegelned kell, az a garancia ideje, az XMG-n csak egy év van, azt neked kell eldöntened, hogy az elég-e vagy sem neked.
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #111706 üzenetére
Nem. Clevo van még nálad?
-
PedroPascal
őstag
válasz
Roland861010 #111714 üzenetére
Gyártó oldalon szétnéztem. Lehet konfigurálnj a gépeket és magyar billentyűzet is választható. Jónak tűnik de az ára is ezt tükrözi.
-
Roland861010
veterán
válasz
PedroPascal #111713 üzenetére
Szerintem max lézeres megoldás van.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Roland861010 #111712 üzenetére
XMG amúgy kapható itthon, magyar billentyűzettel?
-
Dani82
senior tag
válasz
Roland861010 #111705 üzenetére
Koszonom
egyebkent ez a lenovo, amit linkeltel futtatna az A kategorias jatekokat? Vagy inkabb a lenti vizhuteses 3080ti-os az erosebb/ jobb gep? Azt a vizhutes nelkul is lehet rendesen hasznalni, pl ha elutazom? -
Roland861010
veterán
-
nggabi
félisten
-
Ezen sok Game el is futna nem?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dani82
senior tag
Sziasztok,
regota nezegetem a gamer notikat es most alzanal van 10% kedvezmeny egy lenovo legion5-re.
mit gondoltok errol a konfigrol?Gamer laptop - AMD Ryzen 7 7735HS, 16" IPS tükröződésmentes 2560 × 1600 165Hz, 16GB RAM DDR5, NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB 140 W, 512GB SSD, numerikus billentyűzet, háttérvilágításos billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 2, USB-C, WiFi 6E, WiFi, Bluetooth, tömege 2,3 kg , operációs rendszer nélkül
656.000 ftjatekra szeretnem hasznalni es utazasra. Egyelore viszont sima 60hzes monitorom van, arra lenne kotve.
szeretnek A kategorias jatekokkal is jatszani, legalabb olyan grafikai beallitasokon mint egy ps5, de inkabb magasabb es hogy ne akadjon kb semmi, legyen rendes fps
mit gondoltok? -
echterion
nagyúr
válasz
FőDudu #111701 üzenetére
Nem hiszem, hogy Trump-ot vagy a köreit ez különösebben érdekelné.
Nem különösebben érint engem se, az aktuálisan tolt játékot nem zavarja, ez csak akkor lehet gond, ha épp peccset vagy új játékot akarsz leszedni. Majd javítják, addig aki játszani akar, az tud is offline-ba tett géppel, a trófeákat meg mentéseket meg majd szinkronizálja, mikor megcsinálták.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
Playstation networkkel mi lett?
Meghackeltek? Tul nagy volt Trump szaja, aztan megmutattak mit er a kibertamadas ha jol csinaljak? (gyanus az az ejjel 1 koruli halal - az az amcsiknal kb a hetvege kezdete)
(engem nem erint - de nagyon megy a panaszkodas)
FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Könyvajánló
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Asszociációs játék. :)
- Politika
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás