Hirdetés
- Google Pixel topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Honor 200 Pro - mobilportré
- MWC 2026: Két fülhallgatóval bővült a Motorola tartozékainak kínálata
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Akciófigyelő: Jelentős kedvezményekkel veheted meg a Xiaomi 17-eket
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Poco M8 Pro 5G gyorsteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Aztapitsa!
... Parádésan színes fényáradatban fürdik az a billentyűzet 

(Kanadában élsz?) -
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Bluesummers
üzenetére
Mert?

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
szomszédok örülhetnek

-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nosztalgia?
-
MaxxDamage
félisten
Nos az X170KM-G ma kapott egy új alaplapot, melyet a Kanadai Eurocom biztosított (jó pénzért - elővettem a szekrényből)
Első indulás/betöltés: [link]
Most majdnem egy "új" gép....lett így.
i7-11700K + RTX 3080 16GB + 2x32GB DDR4 3200MHz CL20 (még csak 1 modul van benn, próba gyanánt)

-
axlfsi
veterán
Biztos láma kérdés, de nekem ez még újdonság; hogyan tudnám a legügyesebben (akár realtime, egy asztali widgettel(?)) monitorozni, látni, hogy éppen az intergrált GPU vagy a dedikált kártya az aktív a notiban?
-
válasz
axlfsi
üzenetére
Vannak mostanában furcsaságok. Nálam is előjött valami gebasz, mint észrevettem nem tudok belépni a rendszer - névjegy részre. Elmentem AI szobára és gyanús lehet hogy vga dolog állhat mögötte. MS szerverről frissítettem fájlokat, hiába. Szóval segített nekem amiben tudott. Volt DDU mindhiába(csökkentett módban nem próbáltam), majd driver vissza (591.86). Egy pillanatra beugrott egy ilyen mint amit mutatsz, majd ugrott és telepített.
Meg is állt a szívem egy pillanatra. Látszólag amúgy minden rendben, van teljesítményem is....néha 24 órát hagyva futni a laptopom jön egy fekete hátterű hibaüzi újraindulás mellett, érdekes. Valamit csinálgat a Microsoft a háttérben, mivel az AI szerint habár eddig asztali drivert használtam lehet nem lesz már jó az a jövőben.....kapják be. Energiagazdálkodás - eddig alapjáraton 40W volt a VGA fogyasztásom, most ez leesett 12-13W -ra. Ok, elsőre nem hangzik rosszul, de engem nem hagy nyugodni ez a belenyúlás, majd inkább én dönteném el.
Most kezdhetek ezzel időt tölteni, hogy mindent visszaállíthassak a régi használt formába. Komolyan ez a sok okoskodás Win részről borzasztó.Resident Evil Requiem lejött már nektek?

Azért az érdekes hogy állítólag ellátták minden féle védelemmel és lám már
szedhető is bizonyos nem publikus formában is a teljesség kedvéért mint észrevettem. Ennyit a védelmekről. Bár még nem teszteltem, megyek feltelepíteni.
-
axlfsi
veterán
válasz
axlfsi
üzenetére
... nos, csak érdekességképen írom; támad még egy utolsó ötletem: BIOS-ból letiltom minden más VGA használatát, azaz nem mixed, nem Intel (nem ilyen nevekkel van, de most hirtelen nem emlékszem), hanem kényszerítettem az 5070 egyedüli használatát... és ahogy sejtettem (reméltem) -> bootol a gép, betölt a Windows és már meg is jelenik egy újabb eszköz a videókártyáknál...

Most fut az NVIDIA telepítő (nem hasalt el az elején, hogy nincs releváns hardware), újraindítom és ha minden OK, látja az 5070-et, akkor gyalu, friss Windows és vagy két hétre késleltetem a Win frissítéseket ... vagy még agyalok rajta, mi a jó megoldás, de ez így egy vicc, hogy ilyen szinten hazavágja a gépet.... és, mire ezt leírtam meg is lett a telepítés:

-
axlfsi
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Ez volt nekem is a tippem - jobb híján.
Köszönöm, hogy írtál... Megyek sorban; tegnapelőtti winupdate uninstall...
(Biosból btw - hacsak az nem valami statikus, biosba égetett infó - látja, azaz kiírja, hogy RTX5070 (ha másért nem, emiatt azért bízom benne, hogy nem halálozott el...) -
Chiller
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Csak eszközkezelőben tudod letiltani az IGP-t. De a fenti kép alapján, akkor nem lesz képed.
Ha jól sejtem itt is a win update elb*szta a drivert. DDU és intel IGP (igen, intel is!) + NV driver újratelepítés, vagy komplett win clean reinstall javasolt.Na meg a winfos update kikapcsolása... már csak kárt csinál

Na persze lehet hogy pont most adta meg magát az NV GPU, de azért az elég balszerencsés lenne.
-
axlfsi
veterán
Srácok!
Van olyan gombkombináció, amivel hardveresen le tudom tiltani az integrált GPU-t?
Adott egy 2 hónapos, alig használt Lenovo Legion Pro 5, 5070-nel és pár napja nem használtam, de legutóbb úgy kapcsoltam le, hogy jött egy Windows frissítés (tehát frissítés és kikapcsolás módszerrel kapcsoltam le). Ezt most csak azért írom, hogy nem tudom vajon a Win update vágta haza a GPU-t vagy én nyomtam meg most valamit bekapcsoláskor (ugysnis törölgettem a bill-t és bekapcsolt közben, szóval volt egy pár másodperces össze-vissza nyomkodás, a Win jelszóhoz is előbb egy A1B2C3-at kellett nyomnom)... egyszerűen nem értem mi történt...
Utolsó frissítés ez jött rá:

Az 5070 amúgy kb. használva sem volt, nem játszottam vele 5 percet sem, sőt, még egy stresstestet sem nyomtam rajta sosem, szóval kizárt, hogy megsült volna (nem mintha az olyan könnyű lenne amúgy is...).
Mit bénázhatok?

szerk.: NVIDIA app elindul, de gyakorlatilag csak pörög, ... nem találk harvdert gondolom

NVIDI control panel:

Kuka, meghalt? ... ez ilyen megbízhatatlan vagy valami gyári hibásat foghattam ki?
-
grigo
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat a LOQ 15ARP9-re (utóbbi időben a legsegítőkészebb és közvetlenebb topic).
A keret az ennyi, ezt a megbízást kaptam. Mondtam, hogy ebből esetleg asztali, vagy használt garis gép kicsit nagyobb mozgásteret adna, de sajnos azaz nem sajnos, ezt a döntést hozta a leendő tulaj. Jelenleg egy majd 10 éves Aspire Nitro-ról vált, szóval ez is bőven előrelépés lesz és fel tud csatlakozni a modern címekhez játékban. Megnézem még a TUF verziót is.
-
Chiller
őstag
válasz
axlfsi
üzenetére
Röviden 2 verzió van:
1. meglévő feliratok mellé a gomb valamelyik sarkába kerülnek az új betűk lézerrel (ahogy elférnek), a régi ä ß stb főkarakterek így megmaradnak. Ez nyilván nem túl kulturált megoldás...
2. újra lefestik az összes gombot telibe 1 színre (jellemzően fekete/sötét billzetnél mehet), majd utána kompletten újralézerezik -> így gyakorlatilag 100% magyar lesz* a kiosztás, mint a gyári*lehet, ha a fizikai kiosztás + billmennyiség is egyezik. általában az "Í" ugye a problémás, néha át kell rakni az enter mellé, ha bal oldalt hosszú shift van.
Itt vannak képek és videók is:
https://hardverapro.hu/apro/18_eve_billentyuzet_magyaritas_magyarositas_festes/friss.html -
axlfsi
veterán
válasz
echterion
üzenetére
Totál off és elnézést is érte, de hátha tudod; egy, már eleve feliratokat tartalmazó (tehát "gyári") billentyűzetre, hogy lézergravírozzák vagy szitázzák rá az új betűket (feliratokat)? ... tehát, a régivel mi lesz, az nem zavar vagy eltávolításra kerül előtte valahogy?
-
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ez így van (persze rá lehet szitáztatni a magyar betűket erre is). Sajnos itt is, mint minden helyen, érdemes elolvasni a leírást, mielőtt vásárol az ember.
Erről is érdemes megkérdezni, milyen és mennyi gari van rá: Asus TUF Gaming A15 AMD Ryzen 5-7535HS/16GB RAM/1TB SSD/RTX4060VGA/15,6" 144Hz kijelző - 335ezer
Ez egy másfél éves gép, magyar garival: Lenovo 15IRX9 biztosítással! (13450HX, 16GB, RTX 4060, 1TB) - 345ezer
-
echterion
nagyúr
válasz
grigo
üzenetére
Ez így rendben van. Esetleg érdemes lehet aprón szétnézni, használt, de garis gépeket (de néha újat is ki lehet fogni) lehet ekörül venni 4060-nal.
Például:
Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 - 350.000 Ft.
-
Chiller
őstag
-
grigo
őstag
Sziasztok
350-es kerethez ajánlanátok ezt?
Persze látom, hogy több, de még beleférhet. Tőlem is segítséget kértek, de nem nagyon tudok hirtelen jobb választást. Bár még van időm a válaszig. Szól bármi ellene ebben az ársávban? -
Mrdevil
addikt
válasz
Adrian1111
üzenetére
Huh. Enyém pont nincs benne, 16ARX8.
-
válasz
$atirka
üzenetére
Szerintem ez csak a régebbi modelleket érinti, amik L20C4PC2-es akkumulátorral voltak szerelve:

Amikbe ezek kerültek:
Lenovo Legion 5 Pro-16ACH6
Lenovo Legion 5 Pro-16ITH6H
Lenovo Legion 5-15ACH6H
Lenovo Legion 5-15ITH6
Lenovo Legion 5-17ACH6
Lenovo Legion 5-17ACH6H
Lenovo Legion 5-17ITH6
Lenovo Legion 7-16ACHG6
Lenovo Legion 7-16ITHG6Ami egyelőre megnyugtató, hogy a LENOVO-nak nem volt visszahívása erre a modellre.
-

LENOVO Legion tulajok figyelem!! Csekkoljátok le az akkumulátorotok csatlakozókábelét!Régebbi modelleknél előfordulhat, hogy a VCC (azaz a plusz oldali) kábelek anynira felmelegednek, hogy a szigetelésük leolvad! Ez nem szerencsés, főleg azért nem mert ezen a pozitív oldal fut és ha bármihez hozzáér akkor zárlatot csinál. A 99Wh-ás akku meg nem fogja elaprózni pár kis szikrával, brutál elektromos tüzet fog gyújtani a gépben!

Itt már az alaplap is megkormolódott:
Ideiglenes megoldás, hőálló kapton szalaggal beburkolni a kábelt addig amíg az új akku meg nem jön:
Saját képek, nem netes hisztériakeltés! -
echterion
nagyúr
válasz
lionshamlet
üzenetére
WoW alatt? Semmi olyan, amit észrevennél az fps számláló nélkül.
Minden más alatt? Nem tudom, talán 10% + az újabb dlss-mfg páros. -
gjohnny
tag
válasz
Chiller
üzenetére
Köszi az ajánlást és az infókat. A kisebbik fiamnak keresem a notebook-ot, hogy tudjunk PC-n együtt játszani a D2R-el. Van neki PS5 de sajnos nem csinálták meg a cross play-t, nem értem miért, hiszen valószínüleg eléggé átírták az eredihez képest és már az új battle.net-en fut.
-
Chiller
őstag
válasz
gjohnny
üzenetére
Szia,
csodát mi sem tudunk tenni. Ez az ársáv az abszolút alja.
OLED gamer notik 600-tól vannak.... SSD és ram árak épp szállnak el... Legjobban akkor jársz pénzbe, ha valami fapad SSD-t veszel, és magadnak bővíted. Asusnál meg lehet bontani az alját pld, nincs matrica.Én 5050 alá nem adnám, de az is 500 körül van.
Ezek közül valamelyik asus vagy lenovo márkájú ami belefér árban:
https://radium.hu/pc-laptop.html?vga_nvidia=4453%2C4810
https://www.laptop.hu/laptop/m%C3%A1rka/asus-lenovo/kijelz%C5%91-kateg%C3%B3ria/15-16%22/videovez%C3%A9rl%C5%91/nvidiaDe ennyiért ilyen 3050/2050-eket kapsz, az meg 5+ éves. Nincs értelme újonnan megvenni, már 4050-et se nagyon.
Van most egy akciós 5050-es 444ezerért:
https://www.laptop.hu/lenovo-loq-gaming-83je0072hv-grey-nosD2R-t meg én asztali gépen futtatom, 6800XT-n sem vagyok elégedett a sebességével...
Hülyén hangzik, de ha kenyér 1000+ Ft, a fapados repjegy 100ezer + 25ezer a bőrönd, A dacia duster 7M+, akkor ezen sem szabad csodálkozni

-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni gamer notebook ajánlatot a következő igényekre:
-Keret 350-400 ezer.
-Kijelző: 15 col, full HD, matt, IPS/OLED.
-Tárhely mérete, típusa: Minimum 1000GB SSD.
-Memória mennyisége: 16GB.
-Általánosan és játékra lesz használva. A lényeg az lenne, hogy a Diablo 2 Resurrected full HD felbontáson lehetőleg teljes részletességgel jól fusson rajta.
-Új legyen és megbízható boltból, illetve legyen részlet fizetés/hitel opció.Köszi.
-
Chiller
őstag
válasz
mistake767
üzenetére
Nyugiság van, én is öreg vagyok. Az avatárom 2007-es játék.
Csak kicsit gondoltam korrigálok.
De ha bántónak érezted, és akarod részletesebben:
1. Ha 20+ éves játékról van szó, ahhoz már úgyis minden is elég.
2. Gamer laptop topik, hiába tud SC cinebenchben még nyerni az Intel 0.5%-al, ha a 11es széria óta 2,5ghz környékére trottyingol* 10 perc után, miközben AMD tartsa az 3,5 feletti értékeket órákon át. Így nyilván irreveláns hogy a benchmarkba 1 percig milyen sebességet tud. (talán pont az előző oldalon ment róla n+1 diskurzus, ez meg itt az n+2 akkor)
3. Amúgy X3D-vel tudtommal minden gamebe nyer az AMD, még asztalin is.*Nyilván van az a gép ami nem, pld. Maxx maxxos vízhűtéses gépe
Csak az árát ne akard tudni. -
marco0007
aktív tag
válasz
mistake767
üzenetére
Semmi probléma. Amivel én is néha napján játszanék az a WOW. Más annyira nem köt le. Arra meg ez a Ryzen is bőven elég szerintem. -
mistake767
csendes tag
válasz
Chiller
üzenetére
Köszi a szolid javítást - akkor úgy fogalmaznék, hogy a tesztekben játékok esetén többnyire az intel vezet egy kicsivel. De játékok esetén úgyis a videókártya a fontosabb hozzávaló.
Amikor szembejön egy-egy post, hogy a kedvenc játékaim ~25 éves évfordulójukat ünneplik, akkor olyan öregnek érzem magam
-
Chiller
őstag
válasz
mistake767
üzenetére
"A játékok többsége nincs többszálas feldolgozásra optimalizálva, egyszálas teljesítményben pedig az intel erősebb."
Ez kandi kamera?
Vagy 2015-ből írogatsz?
-
mistake767
csendes tag
válasz
marco0007
üzenetére
Nézőpont kérdése.
A játékok többsége nincs többszálas feldolgozásra optimalizálva, egyszálas teljesítményben pedig az intel erősebb.
Cserébe sokkal forrófejűbb.
A ryzennek jobb az energiagazdálkodása, így bár picit lassabb lehet játékokban, de jobb akku időt és alacsonyabb hőfokokat produkál. Az alacsonyabb hő, pedig kevesebb ventillátor zaj és ez nekem elsődleges szempont volt. (meg talán a gép élettartamának is jó, ha nem 100 fokon rotyognak benn az alkatrészek)
Meg én ilyen koca játékos vagyok - sokszor quiet profilon futtatom a (pár éves) játékaim, mert úgy is megvan a 100+ fps
-
marco0007
aktív tag
válasz
mistake767
üzenetére
Rendben. Köszönöm szépen! Akkor ez jobb választás volt mi T i7-el kérni?
-
mistake767
csendes tag
válasz
Sajtgalamb89
üzenetére
Érdekes - fiamnak egy régebbi Legion 5 (nem Pro és nem is LOQ) van (4800H+1660Ti), de az is gond nélkül megy az Nvidia app-al...
Lehet, hogy a pro ilyen finnyás
-
Sajtgalamb89
csendes újonc
válasz
mistake767
üzenetére
Érdekes, hogy LOQ-nál tolerálja az NVIDIA appot - nálam a Legion 5 megmurdál, ha bármi mást használok, mint a Lenovo oldalán fenn lévő illesztőprogram...
-
mistake767
csendes tag
válasz
marco0007
üzenetére
Pont ugyanilyen van nekem is.
Windows update - Nvidia app - Lenovo Legion Space
Ez utóbbi váltotta a sokat emlegetett Vantage programot, ezzel lehet programozni a pl. a billentyűzet villágítást.De amúgy elég zárt rendszer - nem tudod alulfeszelni a ryzent, a ventillátor működésbe is csak minimálisan lehet belenyúlni, de nem is fontos.
Elég kompakt rendszert csinált a Lenovo - használd a 3 alap beállítást (csendes-kiegyensúlyozott - teljesítményközpontú) és rendben van.Fire and forget

-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Megérkezett múlt héten a Lenovo LOQ laptopom. Eddig ez az első gamer laptopom. LOQ 15AHP10 lett végül. Érdeklődnék, hogy van bármi beállítás amit érdemes lenne kipróbálni rajta? Teszem azt alul feszelni az Ryzen 7 250-es procit vagy állítani a ventilátorok sebességén esetleg? GeForce 5060-as kártyával van párban. Köszönöm szépen a válaszokat!
-
capulet75
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Azt hiszem, hogy az átlag kimeneti az 15 - 18W. Ilyen fast charging nem tudom létzik-e laptopban.
-
Gergello
addikt
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Megnézem köszi.
-
capulet75
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Érdekes, mert ugye ez egy szabvány. Nyilván lehet, hogy hibás a csatlakozó ( vagy más ), de ilyennel én még nem találkoztam. Épp pár hete cseréltem a kábelek egy részét 80gbps-es szettre, ( olcsóbb volt mint a 40-es ), és láthatóan sokkal gyorsabban történik minden. Van 3 külső nvme, és bár a laptop, potosabban a TB "csak" 40gbps, így is látványos a különbség.
-
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Gergello
üzenetére
Ha jó úgy hogy az egyik SSD foglalat 2242-es, akkor több ThinkPad E szériás gép is szóba jöhet
-
Gergello
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Modellszámot írj nyugodtan.
Thinkpadben pont nem találtam egyet se a T-sek közül. P-snek meg úgyse elég csak a C töltés.Jó hogy nem azt írtad be, hogy "egyes laptopok"

-
Gergello
addikt
OFF de a nagy tudáshalmaz miatt inkább itt kérdezem
van olyan noti amiben 2 ssd hely van és elég neki type-c 90w töltés? (nem gamer) -
MaxxDamage
félisten
-
capulet75
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az lehet a kábel is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Autós topik
- Elfelejtettem a film címét
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Mesterséges intelligencia topik
- Kigolyózta magát a Netflix a Warner-csatából
- További aktív témák...
- HP Probook 445R G6,14",FHD,AMD Ryzen 5 3500U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M2 16B RAM 256GB Magyar billentyű garancia 2026.11.14
- Lenovo ThinkPad T480s,14",FHD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- GARANCIÁLIS ASUS TUF F16 // Intel Core 5 210H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4050
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- Thrustmaster TMX Force Feedback Kormány- és Pedálkészlet
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple MacBook Pro 16 (2021) M1 Max 32GB RAM 500GB SSD használt, megkímélt 100% akku (0 ciklus)
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
... Parádésan színes fényáradatban fürdik az a billentyűzet 

Meg is állt a szívem egy pillanatra. Látszólag amúgy minden rendben, van teljesítményem is....néha 24 órát hagyva futni a laptopom jön egy fekete hátterű hibaüzi újraindulás mellett, érdekes. Valamit csinálgat a Microsoft a háttérben, mivel az AI szerint habár eddig asztali drivert használtam lehet nem lesz már jó az a jövőben.....kapják be. Energiagazdálkodás - eddig alapjáraton 40W volt a VGA fogyasztásom, most ez leesett 12-13W -ra. Ok, elsőre nem hangzik rosszul, de engem nem hagy nyugodni ez a belenyúlás, majd inkább én dönteném el.

Muerte