- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mobil flották
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Ezt úgy mondod, mintha olcsó lenne a telefon. A most kapható legjobb Nokia, gagyi kijelzővel, nem bővíthető, és elég sok típushibája van. A WP finoman szólva is visszamaradott, kevesen használják, ennek ellenére a telefon 150e. Tudod mikor vennék olyat annyiért
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
MODERÁTOR
De igen. Eddig ugyanabban az alkalmazásban működött (azaz tegnapig). Váltani lehetett alkalmazáson belül a személyes és a vállalati között.
Ez persze nem magyarázza meg, hogy miért nem működik az asztali gépen. A hatalmas fail a dologban az, hogy most játssza el harmadszor bő egy hónap alatt (!) hogy szinkronizálási hibák vannak felkiáltással a teljes céges anyagomat törli az asztali gépről, és közli, hogy nincs csatlakoztatott onedrive tár. Ez egy nagyon csúnya, perverz vicc az MS részéről, egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy bármilyen szoftvermérnök erre így áldását adta, hogy ha nem tud szinkronizálni, akkor az ügyfél gépén törölje a teljes tárat a fenébe.
És az elképesztő az, hogy ezért a folyamatos szívatásért, ezért a nem működő, szolgáltatásnak nem nevezhető dologért éves szinten 60k-t perkálok. Egy csúnya, átgondolatlan vicc ez az egész.Még jó, és állati nagy szerencse, hogy a jó öreg kis ingyenes dropboxomat nem vágtam ki a gépről, így legalább van egy olyan szolgáltatásom, ahol a doksijaim hibátlanul, villámgyorsan és totálisan megbízhatóan (ingyen) szinkronizálnak. Ha már a nagy cég fizetős szolgáltatása erre jól láthatóan képtelen.
-
morschergabe
tag
Nekem tetszik a mostani is.Egyszerűen a csempeelrendezésem is olyan, hogy érvényesüljön a kép.A feleségemről készült fotót tettem a "csempékre"és úgy igazítottam el, hogy a nagyobb csempék kerüljenek oda, ahol a képen a lényeges részletek vannak.A nem átlátszóak pedig máshová kerültek.Ezt úgy is meg tudtam tenni, hogy a használat rovására nem megy.Számomra pl. ez szimpatikusabb megoldás, mint az egyszínűek, amit máig is használhat, akinek nem felel meg a csempés háttérkép.Ízlés kérdése, arról pedig nincs értelme vitatkozni, mert mindenkinek más, megértem azt is, aki mást szeretne...
-
captainnemo
aktív tag
Hát nem tudom, én programozó lévén nehezen viselem, hogy nem férek hozzá valamihez, a szerintem indokolt mértékben. androidon amikor megvettem a telefont már az a kibontást követő fél órában cseréltem a rajta lévő romot, mert a gyárit lelkes emberek a kívánt mértékben módosították. Az androidnak a nagy sikere ellenére szerintem a legnagyobb baja az, hogy egy java virtuális gép van az alkalmazások mögött, és nem natív. Emiatt van az, hogy laggol, néha leállni látszik stb. A windows phone bármilyen csúnyácska a gyengébb hardware esetén is hasít.
-
captainnemo
aktív tag
Én leginkább azt hiányolom, hogy nem lehet cserélni a zárképernyőt, a startscreent sem. Igaz én androidról jöttem, ahol ezeket lehet cserélni. Simán engedni kéne a microsoftnak, hogy fejlesszenek custom zárképernyőket, launchert és aki használja az használja, aki meg a gyárit legyen boldog vele. Nem ismerem a microsoft világot még, de ennek az lesz a vége megjelennek a nem hivatalos third party megoldások. pl. nagyon jó lenne, ha fel lehetne oldani úgy a zárképernyőt, hogy egy adott alkalmazásba léphess. Ez leginkább akkor érdekes, ha nem fogadott hívásod van, vagy üzenetet, levelet kaptál. Sorolhatnám még, mi mindent lehetne.
A tárcsázóban pl. a számgombos bevitelnél gondolom a T9 keresés nem lehetőség, ott csak telefonszámokat lehet pötyögni. Ez is jó lenne.
Nem kéne mást tenni csak teret engedni a saját fejlesztéseknek, hogy ha én egy másik tárcsázót akarok használni, használhassam.
-
MODERÁTOR
Sajnos nem. Külön progit kellett letölteni, hogy lássa a gép a telefont.
Kíváncsi lennék egyébként, hogy milyen hibára gondoltál. Teljesen gyári állapotú telefon, feltelepített windows (eredeti), pár irodai program, egy böngésző pluszban feltelepítve, meg néhány kisebb program. Még a víruskereső/tűzfal is a MS gyári (essentials). Nem nagyon látok olyan szoftvert vagy eszközt a láncolatban, ami ennél windowsabb lehetne. Ja, de, ha az MS gyártotta volna a laptopot, na azt nem, az egy lenovo. -
l925
tag
sima töltőt is csak egyszer kell bedugni plusz ugyanúgy lehet töltés alatt telefonálni és mobilozni is. Na de am nem kekeckedni akartam, valóban felfogható plusz kényelmi funkciónak ez a vezetéknélküli töltés dolog, de több az olyan felfogású ember ezen a téren mint én és tényleg csak mellékes dolog
-
SOAD19
addikt
Én már ki se húzom a töltőt a konektorból. Jó lenne egy qi töltő, de nem olcsó, főleg, hogy még qi hátlapot is kellene venni, ami kicsit rontana is a telefon kinézetén. Illetve normál töltéssel egy jó óra alatt fel van töltve a telefon, qi-vel, ha jól tudom kicsit hosszabb lenne. De tény, hogy kényelmesebb lenne qi-vel.
Igazán fejleszthetnék az ie böngészőt... Google képkeresőjénél tragikus a helyzet, rákattintok az egyik képre, aztán össze-vissza ugrál, főleg, ha nagyítanék is. Webshopoknál is ez van a képek nagyításánál, megkergül.
[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
Tap to focusszal csak megjelölöd holl keressen fókuszt az AF. Manuális fókusz akkor lenne ha kézzel csavargatnád a lencsetagokat, ami valljuk be nem túl egyszerű egy telefon optika esetében :-)
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
ferensz
senior tag
Úgy tűnik nem sikerült rendesen megfogalmaznom, a Forma 1 - sör kombó tehet róla
Igen, erre gondoltam, illetve azt, hogy azért nincs alapból AF, mert a képernyő bármely részére bökve odafókuszál, így kvázi felesleges.
Dave™: Oh, akkor kevertem a folyamatos AF-el, köszi a felvilágosítást
[ Szerkesztve ]
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
Alexios
veterán
Szerintem a rendszer méretéhez képest ki is használják. Amiből hiány van, azok inkább a nagyobb játékok, és a nagyobb kiadók appjai. Pl. facebook appot nem fogsz tudni írni, hiába akarnád kihasználni a kisebb konkurenciát. Én úgy gondolom, hogy a piaci súlyához képest a wp egyáltalán nem áll rosszul alkalmazásokkal, a probléma inkább azzal van, amikor van egy népszerű alkalmazás valami más platformon, és annak portolása vagy késve/hiányosan vagy nem történik meg.
-
-
diegho
nagyúr
Azért ez sehol nincs a 735-höz képest. Az oké, hogy 1GB és Snap400, de a kijelző és kamera elég komoly visszalépés, ráadásul normális garanciával sem kapni.
Az mondjuk tény, hogy a Microsoft elég bután kihagyja a legnagyobb ziccereket. A 735 60k független bruttó áron óriási siker lenne, sőt igazából nem is kellene ennyire jónak lennie. 4,5" IPS qHD, 1GB ram, 8MP AF hátlapi kamera vakuval, vékony káva, 130x9x65mm alatti mérettel Snapdragon 400-al kellene egy telefont kiadniuk 60k független áron.
-
bepken
veterán
jó alternatíva lehetne számomra is ez a készülék - szemeztem is már vele korábban - de sajnos nincs egy normális bolt, ahol megvehetném...az adatlapokat olvasva az jön le, hogy inkább csak ködösítenek a garanciával kapcsolatban, szóval valódi gyári garanciát nem tudnak adni hozzá.
...persze ha meg tudnátok nyugtatni, hogy egy ilyen boltból vásárolt készülékkel is simán mehetek Nokia szervizbe, akkor még meggondolnám a dolgot
(#54040) Gery1987! sejtettem... :/
mondjuk debreceni vagy, szóval viszonylag egyszerűen át is mehetnék romániába szervizeltetni...de azért na[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
akoska23
aktív tag
Nem szokott takarékos üzemmódban lenni de ott azt írja hogy a skype futhat a hátérben. Hol tudok alkalmazásokat hozzáadni? (hogy mi futhat a háttérben)
A fényképek megoldódtak.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
hülyegyerek
addikt
-
Gery1987
őstag
Az a 8500 duo volt. A nagy tesó. Én a 8400-át veszem meg. Megvenném a nagyot is...de túl nagy az árrés a kettő között. A köztük lévő különbség meg ezt nem indokolja. Ha engem kérdezel. Meg a Nokia is az szinte az összes modelljét 512 MB RAM-al adta ki...csak a 73x-től felfelé van 1 v 2 GB de azok meg rohadt drágák és nem is jönnek be.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
Gery1987
őstag
Kis gonosz!
Remélem vehetem jó pofa viccelődésnek...
IPS kijelző lesz. És nem Nokia. Hanem Prestigio. A Nokia élőben nem jött. Az el kell ismernem hogy egy fokkal jobb anyagból volt. De a forma nem az én világom.
"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk
-
J97
tag
Pár napig tesztelem és meglátjuk mi lesz. Remélem megjavul! Mondjuk fürgének fürge az tény!
Ez lenne az az [alkalmazás]. Én csak a vásárlás gombot látom. A többinél szokott lenni egy kipróbálás gomb is. A geocaching alkalmazásokat pl., úgy próbáltam ki. Akkor gondolom ennek nincs próba változata! Mondjuk sok alternatíva nincs, csak ez az egy alkalmazás van erre a célra. Véleményt sem írtak róla még. Mondjuk az pozitív, hogy az egyik képernyőképen Farkashegy van bekódolva!
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
blakey
titán
Amiket én megvettem mind olyan volt, 3 napig próbálhattam és elég sokat próbáltam, de ha már belefutottál másmilyenbe is akkor oké. Ettől függetlenül ez a szemlélet a legszimpatikusabb, hiszen élesben tudod tesztelni a full verziót, korlátozás nélkül.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Lehet, hogy van olyan, elég sok alkalmazást telepítettem, ebből pár fizetős és nem találkoztam olyannal, hogy nem lehet kipróbálni. Szóval ha van, akkor nem az összesre vonatkozik, de azért gondolom van igyenes verziója ami ua. csak reklámokkal.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
J97
tag
630 már megvan, macerás lenne cserélni, inkább megoldást keresek, hogy jól működjön. Igen ezt a lock screenes dolgot kolléga is említette, de csak annyit, hogy lehet azzal van a gond, viszont azt nem mondta mit kezdjek vele. Kipróbálom, köszi!
blakey: Ennek is utána nézek, köszönöm a tippet!
[ Szerkesztve ]
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Nem védett és kommentelve sincsen. A megnyitásig el sem jutok mert nem tölti le a rendszer. Elkezdi de kiírja h "a letöltés nem fejeződött be".
A Microsoft Ügyfélszolgálatnál van esélyem, hogy választ kapjak a kérdésemre szerintetek?Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
m1lan
őstag
Az a baj, hogy nem értetted meg, amit írtam. Akinek kevés volt az 520, annak kevés lett volna a 630 is, szebb kijelző és Snapdragon 400 ide vagy oda. De ha már azonos árkategóriában kell nézelődni: amikor szeptember elején nézegettem az esetleges telefon-jelölteket, 45k lett volna az Optimus F6, a Lumia 635 pedig 55k, de mivel az utóbbit kártyafüggetlenül olcsóbban meg lehet venni, ezért vegyük egy kategóriának.
Pro és kontra: (először írom az F6, aztán a 630 specifikációit)
2 krait magos Snapdragon 400 vs 4 Cortex-A7 magos Snapdragon 400
Adreno 305 GPU vs Adreno 305 GPU
1 GB RAM vs 512 MB RAM
4,5" IPS kijelző qHD felbontás (245 ppi) vs 4,5" kijelző FWVGA felbontás (218 ppi)
5 megapixeles elsődleges kamera vakuval vs 5 megapixeles elsődleges kamera vaku nélkül
Előlapi kamera (1,3 megapixel) & közelségérzékelő szenzor vs csak fényérzékelő szenzor
1080p videofelvétel vs 720p videofelvétel
2460 mAh akkumulátor vs 1830 mAh akkumulátor
Gorilla Glass 2 vs Gorilla Glass 3
2013 szeptemberi megjelenés vs 2014 májusi megjelenésElhiszem, hogy remek telefon a 630, de annyi hátránya van az Androidos vetélytársakhoz képest, hogy már nem éri meg. Az 520 ellen annak idején nem nyerhetett semmi. Nálam elsődleges szempont volt, hogy végre tudjak megint játszani, ugyanis az 520 még az előző telefonomhoz képest (Xperia U) is gyengén teljesített, hiába volt erősebb a vas. A 630-cal megint ott lettem volna, ahol a part szakad.
A 730 megint szép és jó, csak szvsz kicsit elkéstek vele.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
m1lan
őstag
A "sokkal gyorsabb" csak részleteiben igaz, az 512 mega RAM csak 512 mega RAM marad, ami ugyebár nem egy kellemes mennyiség, még WP-n sem. A kijelző lehet, hogy szebb, de biztosra veszem, hogy érezhetően pixelesebb is. A Lumia 520 még a "pont jó" kategóriát képviselte nálam ilyen szempontból, előtte viszont 3,5" kijelzőn volt ugyanekkora felbontásom, az azért élesebb volt. Sok szempontból visszalépés is a 630, de ez már egy párszor ki lett beszélve. 520-ról én semmiképp nem váltottam volna arra. A kérdésedre a válasz: drágább Androidra váltanak, ami érthető is, hiszen már jobbnál-jobb ajánlatok vannak egészen olcsón, míg 1 éve ilyenkor az 520 40.000 forintért is best buynak számított egy Huawei Y300 ellen.
[ Szerkesztve ]
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
Giovan!
addikt
-
kolosanyi
veterán
Akkor én is mesélek egy jópofa sztorit. Mammut, Edigital, pár nappal ezelőtti esemény: gondoltam megnézem a Prestigio 8500-t és sehol nem láttam kiállítva (azóta már egy Media Marktban igen), hát majd náluk biztos lesz, mert a honlapjukon szerepel. Egy eladó odajött, hogy miben segíthetek, mondtam mi kéne, erre az volt a válasza, hogy bekapcsolva nem lehet megnézni. Továbbá nem is ajánlja, mert a WP-t a Nokiákra optimalizálták és ilyen stabilitást meg optimalizáltságot más gyártó nem tud produkálni a WP-vel, azok rosszak. Ha gondolom, mutat helyette egy 630-at és a zsebéből elővett egyet. Mondtam neki, hogy köszönöm, ismerem a modellt, illetve annyiban hagytam, nem vitatkoztam vele a telefonokról. Köszöntem szépen a "segítségét" és megnyugtattam, hogy mindenképpen Nokiát fogok venni (és csak is tőlük). Szóval máshol is működik ez, nem csak a T-nél...
-
Steelers
senior tag
A vicc az egészben hogy úgy ment oda,hogy neki az 530 kell. És mégis neki állt kampányolni a csaj ellen?Na ez a vérlázító! Ha úgy megy oda valaki hogy fogalma sincs mit akar venni,akkor megértem hogy azt akarja rásózni amihez érdeke fűződik...de így!? Menjenek ezek az anyjukba,és még csoda hogy népszerűtlen a wp...
-
junior11
veterán
Ma volt egy kis időm , szétnéztem egy boltban, telefonok között is nézelődtem, gombos Nokiák voltak, WP-s egyetlen egy 930, az is csak egy makett . Kérdeztem a csajt, hogy mikor kapnak belőle, azt mondta csak ha tényleg kell akkor rendelnek, mert amúgy senki se keresi, nem is ajánlja, csak az androidot .
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
Jó hagyjuk, csak arra akartam célozni hogy a 930 hardverben jócskán túlmutat a jelenleg wp igényein, 2gb ram, snapdragon800, a 1520-szal egyetemben a legerősebb wp-s telefon.
Ez a hardver a droidot is sallangmentesen futtatja, egy-két wp. főverzió tuti nem lesz neki akadály. -
törölt tag
Ja, várjon tavaszig, amikor majd felröppen a windows11 és azt fogjátok neki tanácsolni ne vegyen telefont, inkább várjon nyárig.
Aztán win12...A 930 jelenleg csúcsmodell, hardverben is meg mindenhogy. Nem létezik hogy nem fogják frissíteni.
Csúcsmodelleket még androidosakat is frissítik. -
rgeorge
addikt
Így van, azaz csak token app van, meg mobilos webes kliens (m.cib.hu), ami nem java-s, mint a desktop.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
l925
tag
egy hátlap 5-6 ezer körül van. Egy eredeti töltő hozzá jóval drágább. Amíg tölt addig sztem tök mindegy h karcsú/elegáns e a telefon sztem. Az én telóm független és 32 gb, special edition. De aláírom egyszerűbb egy 920ast megvenni és fixen annyi a tárhely benne míg 32gigás 925re vadászni kell. Kijelző téren én AmOled párti vagyok szóval nekem ez a szebb. A kamerát pedig már hasonlítottam össze 920-al és nálam is a 925 jött ki győztesen. Amúgy is más a 2 optika technológiája. Frissítések terén is a 925re mindig hamarabb érezik meg update.
Egyedül az usb csatlakozó és a hangszóró elrendezését irigylem a 920nál. Sokkal értelmesebb az elrendezése mint a 925nél. -
anorche1
őstag
Elég sokat böngészek telón, a fórumot is arról nyomom, így engem zavar.
(#52854) confuser
A lehetőség azért nem lehet, mert ez nem tudás kérdése. Az IE -t valószínűleg mindenki nap mint nap használja, és tudja, hogy nála is bug os az ie, vagy nem.
A stílusommal meg tökéletesen elértem a célom, többen reagált erre, mint eddig bármikor.(#52856) Kbali
Ha gondolod készíthetek egy órás videót is, amin nem össze vissza nagyítgatok, de gondoltam jobb ha egy rövid videóban mutatom meg. És milyen hibaüzenetről beszélsz Az csak egy fórumba belinkelt kép
Szóval user error. Jó hogy nem má' fícsőr, és direkt ilyen
És igen, kb. minden második nagyításnál előjön. Vagy a villódzás, vagy az egész kép vagy egy része fehérre vált, vagy teljesen máshova dob mint ahova nagyítottam, vagy megérintve a kijelzőt balra csúszik. De majd felveszek egy videót, amin rendesen, "szabályosan" elnavigálok ebbe a fórumba vele. Elég szívás, mikor ránagyítok egy linkre hogy rányomhassak, és balra csúszik a kép, így nem nyitja meg a linket. Vissza húzom, megint rányomok és balra csúszik. Kinagyítok, fehér képre vált, frissítem az oldalt, megint ránagyítok a kívánt linkre, és egy teljesen más helyre ugrik. Vissza nagyítok, majd megint rá a linkre, és ekkor már talán sikerül rányomnom.Btw 100x egyszerűbb lett volna az eredi kérdésemre egy igen, vagy egy nemmel válaszolni. Én megúsztam volna egy majd 1 órán át tartó frissítést, és 2 hosszabb hozzászólás írását. De mind1. Megint vissza megyek read only módba, majd a kövi frissítésnél jelentkezek, és megint megkérdezem.
(#52851) BiP
(#52853) Integrale
Köszönöm"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
kolosanyi
veterán
Nem sokára úgyis összeolvad a kettő. Arra leszek kíváncsi, hogy a tabletes rendszer egyszerűsödik-e, vagy marad ugyanez a koncepció. Nem mintha bajom lenne vele, nem azért.
Egyébként mi van a többi gyártóval? Van
NokiaMicrosoft, "B" gyártók és ennyi? Hol a HTC, a Samsung, az LG? Sonyt nem kérdezem, ők nem is akartak beszállni a WP-be, de az említett gyártókról esett már szó, de nem úgy néz ki, hogy nagyon érdekelné őket a platform. (Ez nem csak neked szól.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest