Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco M3 - felújított állomás
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Nekem a régi 2/64-es, az új meg 4/128-as, ez utóbbi szerencsére már 64 bites Windowssal. Minden elfut rajta (fotós RAW-konverterek, sőt az Autocad is!), de lassú, mint a dög....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
betegphiu
üzenetére
Kettő darabot is: 6 éves a Lenovo Miix II 8"-osom, és egy éves a Miix 320-am.
A kicsin regényeket olvasok minden este egy-két órányit, illetve azt hurcibálom magammal többnapos motoros túrákra- lementeni a fotókat a fényképezőgépből. A nagyobbik meg munkaeszköz- de csak alkalomszerűen, pár hetente kell. A kicsit imádom, a nagyot kevésbé. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ra's al Ghul
üzenetére
Nincs - okostelefonnak már nem való, a fogyatkozó (és amúgy sem túl jó) alkalmazás-kínálat miatt.
Én az enyémet (650DS) meghagytam tartaléknak egy új, nagyon akciós Telekomos SIM-mel, de max GPS-nek meg telefonálni, netezni jó, semmi másra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az oprendszer "elfér" az 1 GB memóriában, de az appok már nemigen. Ezért a szerencsétlen az éppen nem használt, de futó alkalmazást kimenti a belső tárhelyre, az általad most indítottat meg megpróbálja a RAM-ba tuszkolni. Ehhez viszont túl lassú a CPU és a memória (vezérlő) is, idő kell neki. Sokat lendítene a dolgon, ha az alkalmazások fejlesztői jobban optimalizálnának, de mindenki itt is a "csúcsmodellre" fejleszt(ett).
szerk: én a kezdetektől WP-s voltam, de idén januárban váltottam droidra (olcsó Xiaomi 4X 3gb RAM-mal). Megmaradt mellette másodkészüléknek a Lumia 650 is, így látom a különbséget közöttük. Nagyon kevés alkalmazást használok a Lumián, az éppen nem használtat mindig kilövöm, így el lehet vele lenni. Ha az animációk helyett mittudomén homokórát látnék, sem lennék semmivel sem boldogabb.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
De nem az "animáció miatt" vársz, hanem a dögletesen gyenge hardver miatt. Az animáció csak leplezni próbálja a lassúságot.

-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem nem sok panaszom lehetett a WP-re sem. Nem vagyok és soha nem is voltam "poweruser", csak mezei felhasználó. A 4 db WP-s telón összesen nem nyomtam 5x HR-t, azt a másik fajta (PC-s, már elfelejtettem a nevét is) újratelepítést pedig soha nem kellett használnom, pedig jó darabig insidereztem is a 920-on, puszta kíváncsiságból.

Váltani akartam, mert pár számomra szükséges (-nek vélt) alkalmazás soha nem készült el erre a platformra, a meglévők meg kezdtek hasznavehetetlenné válni. (A Térképek egy nyár eleji frissítés óta nem jó nálam, egyszerűen rosszul tervez!
Mintha bizonyos [fő] utak darabjait felszedték volna, óriási kitérőkkel (150 km-es, általam jól ismert és használt útból tervez 300 km-eset, tökön-babon, mellékösvényeken keresztül. Érdekes, mástól nem olvastam ezt a hibát, nálam meg azóta sem oldódott meg).A telefonom saját topikjában egyébként sokkal többet szívnak-sz*pnak-káromkodnak a topiklakók, igaz leginkább maguknak keresik a bajt: sz@rrá rootolt, ROM-olt telefonokon jön a mindennapos boot-loop, a napi kétszeri újratelepítés. Aki nem b@szogatja, annak meg simán működik minden. Érdekes, nem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy a 40 ezer forintos, de szintén fémházas kínai "kacattelefonomon" imádom az ujjlenyomat-olvasót, de nagyon hiányzik például a Lumia 650 duplakoppos ébresztése / elaltatása. Szóval ott sem minden fenékig tejfel.
Navigációból megvettem rá a fizetős Sygic-ot, az eddig rendben van (egyetlen egyszer használtam).
Levelezőből maradtam a Microsoft-féle Outlooknál, annak hibája, hogy az importált névjegyeimből eltüntette a fényképeket. Az OTP banki alkalmazás egyértelműen sokkal jobb / kényelmesebb az Androidon.A "Stock" android amúgy nem tetszik, viszont a Sziámiau-féle MIUI-t rögtön a szívembe zártam.
Az élő csempék viszont hiányoznak, a widgetek meg nem sok programhoz elérhetők, szerencsére pl. az Időképhez igen. Az tetszik. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Nekem, mint a kezdetektől WP-t használónak (most januárban váltottam droidra, szintén az említett Sziámiau 4X-re) a MIUI felülete sokkal jobban bejön, mint a "vegytiszta" Android. Az utóbbi nagyon idegen számomra. A 4X (40 ezer forintért) ráadásul szintén igényes, fémházas kivitelű, mint előtte a Lumia 650 volt. A kis fogyasztású CPU és a 4100 mAh-s akku jóvoltából 5-7 napig el vagyok egy feltöltéssel.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
thegrinder16
üzenetére
Ha jól tudom, akkor sehogy sem. Az csak az eredetileg WP10-zel kijött készülékek kiváltsága....

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
germinator66
üzenetére
De, telefonálni még a 7 éves Lumia 610-zel is lehet, sőt a navigáció is működik (mondjuk az 5 éves térképekben nincs sok köszönet).
Kíváncsiságból előástam a fiókból, és feltöltöm az akksiját, mert már csak félig van. (Másfél éve látott utoljára töltőt a szerencsétlen).
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Te csak ne vigyorogjál - ravatal mellett nem illik.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Rendszeres motoros túrázóként szükségem van erre az appra, arról volt szó a nyáron, hogy WP-re is kiadják. Pár napja derült ki, hogy ez már nem fog megtörténni soha sem. Ezért döntöttem hirtelen a platformváltás mellett.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
spiderpig820
üzenetére
Az élő csempék nagyon fognak hiányozni, az ablakos kinézet is szerintem. A többi általad felsorolt az szerencsére nem érint (utána kellett nézzek, egyáltalán mi is az a Series fan...
- droidra ilyen nincs?!
)
Egyelőre marad a Lumia céges telónak, csak a saját SIM-mel fogok játszadozni / ismerkedni a droidossal. Ha bejön a váltás, akkor mehet át a másik kártya is. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
spiderpig820
üzenetére
Na akkor hadd kérdezzek egy fontosat: erre a típusra kijött végül a hivatalos Android 7.0 oprendszer? A bolt honlapján még mindig 6-ossal szerepel, de már nyáron ígérgették rá a 7.0-át, sőt a 7.1-et is. Bocs hogy itt kérdezek, de annyira hirtelen volt a vásárlási elhatározás, hogy még csak most kezdem az androidos topikokat olvasgatni...

szerk: mik azok a dolgok, amik leginkább hiányoznak a WP után?
(#95821) spiderpig820: köszi szépen, ez nagyon megnyugtató!
Nem szeretném az androiddal való ismerkedést már egy eleve idejét múlt rendszerrel kezdeni. -
Bogyó bá'
nagyúr
WP-ben gazdag Boldog Új Évet Kívánok a topiklakóknak!

Lehet hogy elment az eszem, de puszta kíváncsiságból 10 perccel ezelőtt rendeltem egy SziáMiaut kis pénzért. Nagyon kíváncsi leszek rá, hogy hogyan fogok vele boldogulni.... (be vagyok oltva Android ellen, de a tervezett iPhone SE-k ára megint 90-100k magasságába repült, így az én zsebemhez esélytelen).
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tudom hogy miért vagytok ilyen negatívak: most lesz igazán exkluzív egy WP-s teló az almás és droidos kacatokhoz képest.

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak! Mi most a végleges információ, a W10 nagy frissítését megkapjuk még a telefonra hivatalosan, vagy már teljesen "vége a dalnak"?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Én a Térképeken tegnap húztam fel magam: a motoron lévő GPS-nek a töltője megint megdöglött, így az ultimate eszközként nálam lévő 650-nel szerettem volna haza navigálni a Dunántúl északi feléről (Tata környéke) Kalocsára, fizetős utak érintése nélkül. 3x-os (!!!) hosszúságú útvonalat tervezett, a Balatont meg akarta volna velem kerültetni. Ilyenkor mi van?!

Autós beállítás, fizetős utak, földutak és komp tiltása.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Most lesz csak igazán exkluzív dolog egy WP-s telefon birtoklása!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
turbulencia8
üzenetére
Igen, az augusztusi jó lett, megszűnt a júliusban begyűjtött hiba (650DS): a pár naponkénti újraindulás. De az azt megelőző verziókkal sem volt nálam baj.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
...ráadásul a "saját" tetemünk felett. Perverz...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Francia91
üzenetére
Unatkozik? Nincsen dolga?
Vásároljon mosómedvét!Csináljon HR-t, WDRT_t, bármit! Azzal jól el lehet tölteni a fölösleges szabadidőt. Amúgyis nyakunkon a hétvége.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Urak!
Mivel a OneDrive fiókom kezd erőse megtelni (30GB), így egy 15 GB-os, ingyenes Google Drive fiókot regisztráltam még pár hete. Asztali PC-ről most töltögettem tele. Kérdésem a következő: létezik működőképes G.D. kliens WP10 alá? A Metro Drive nevű valamit telepítettem, mailcímmel/jelszóval beléptem, de mintha egy tök másik regisztrációm lenne - nem találom a PC-ről feltöltött könyvtárakat. Ilyenkor mi a stájsz?!

-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Alkalmazott vagyok,nem tudom a munkahelyemmel "benyeletni" az ÁFÁ-t. (Csak SIM-et adnak, és állják a havi számlát - de készüléket magamnak kell vennem)
(#94291) ΞΔGLΞ : tudom, hogy ez már az OFF-nál is OFF-abb, de megkérdezem tőled: a Siri asszisztens tud magyarul? Ez lehet hogy motiválna valamelyest a készülékváltásban.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Hol van garival 70-80k-ért? 32GB-osat legolcsóbban 100-ért látok - annyit meg nem adok érte (nem használom ki).
szerk: szükségem van két SIM-re, és semmit nem utálnék jobban, mint amikor a bal zsebemet a 920 húzta, a jobbat az 530 nyomta. Ezért lett a 650DS.
(#94291) ΞΔGLΞ: lehet én vagyok maradi, de csak boltban vásárolok (még ha az sufni-GSM is. Lekérdezem a cég adatait a Bisnode-tól, ha elfogadhatóan működik évek óta, akkor nem parázok a bolti garitól sem.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Nem-nem! Az iPhone SE maga lenne a tökéletes telefon (számomra) éppen a kis mérete miatt, ha nem volna egy megbocsájthatatlan hibája: 2017-ben sem képesek belőle dual-SIM-est gyártani, forgalmazni. (Nálam a kínai "barkácsszakkörös" megoldás nem játszik).

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Erre nem is gondoltam waze....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Az e havi bughalmaz nem ma lett volna esedékes?

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Gyászolunk, vaze!

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Kínai barkácsszakkör nálam nem játszik....

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
Ha meg tudsz lenni dual-SIM nélkül, akkor valószínűleg az iPhone SE a nyerő, most már az ára is emészthető lett. Én is arra váltanék, de nekem létfontosságú a DS.
szerk 32GB-os már gyári garral van 100k-ért... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Semmi pánik, én mindkettőnk 650DS-ét sz*ré'-h*gyé' vettem, bolti garanciával.....

-
Bogyó bá'
nagyúr
Akkor nem értem: én 2 hete Szlovákiában szívtam vele (útközben megdöglött a motoros GPS-em töltője és lemerült, kínomban a 650 DS-t vettem elő), bepötyögtem szlovákul a helyiségneveket, és nulla útvonal, nulla találat. Aztán rákerestem a térképen, "Tervezés ide" és simán működött. Nincs mobilnetem.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
Nem csináltam vele semmit, de reggelre magától megjöttek a képek a - most már újra élő - csempére.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én többé-kevésbé még mindig egész jól elvagyok a WP-vel, de ha a kis 4"-os iPhone SE létezne dual-SIM-esben, akkor már az volna a zsebemben (Mostanra egész emészthető lett az ára, 100-110k-ért több helyről be lehet szerezni. Kb. ennyi nálam a lélektani határ, amit egy - legalább 2-3 évig használandó - telefonért hajlandó lennék kiadni). Pl.:[link]
szerk: ez meg tepsifon, kb. ingyen sem kellene.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szóval nincs megoldás? Pont ez a gondom, hogy visszajön!

Akár egyenként is törölném, ha tudnám hogyan kell őket.
szerk: tehát olyan embereké is, akiket évekkel ezelőtt már töröltem a F@szbúk ismerőseim közül. Az nem volna gond, ha a mostani ismerőseim szülinapjára emlékeztetne.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Apropó, valaki tudna segíteni egy (számomra) fontos probléma korrekt megoldásában?
Anno még a 8.0-ás időkben (Lumia920) az Outlook felajánlotta a névjegyek/kapcsolatok (???) szinkronizálását, "összekapcsolását" a Facebook fiókommal. Én marha megtettem, így a névjegyeim - és főleg a naptáram - tele van szeméttel, olyan figuráknak a szülinapjára figyelmeztet, akiről hallani se szeretnék már... Hogyan lehet ezt - lehetőleg asztali PC mellett ülve - rendesen, korrekt módon átnézni, kitakarítani, a nem kívánt kapcsolatoktól megszabadulni? Rengeteg névhez/névjegyhez több fiók is társul (van amelyikhez 10 is!), amit szintén nem értek - legelső MS-fiókom óta mindig ugyanaz a belépési nevem / mailcímem sőt a jelszavam is.
Ha az illetőt a Kapcsolatokban törlöm, a szemét Naptár akkor sem felejti el.

Hogyan tudnék rendet rakni végre?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ez igen!

Én csak egy kispályás vénember vagyok, aki 50 évesen kezdett motorozni frissen szerzett A1 jogsival, majd 52 évesen tettem le a korlátlant. De azért az elmúlt 4 évben (több mint felét a kis 125-össel) majdnem 40 ezer km-t összehoztam, kizárólag (ráadásul 90%-ban totál egyedül) hosszú ,túrákon. Két hete például a Pádison voltam, Erdélyben. A kicsivel kétszer is körbe kalandoztam Székelyföldet, bár ott nem egyedül voltam.(#93474) this is life : engem végülis a Térképek kihúzott a sz*rból, miután rájöttem hogy totál OFFLINE módon hogyan kell használni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
De, szlovákul írtam be ahol csak tudtam - zero találat, még a nagyvárosokra is!
Nem tudom miért, mert ő ugyanazt "találta meg" ha simán ráböktem a térkép megfelelő pontjára. Az én hibám, nem ismertem ezt a funkciót (ami egyébként nagyon tetszik).(#93472) Sztyepadzso: igen, pont így jártam: a térképről leolvasva, és bepötyögve a helységnevet nulla találat. De maga a navigáció a másik módon meg kitűnően működött szerencsére.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Vasárnap én is
falhozaszfalthoz akartam bacni az enyémet: motorozni voltam a magas-Tátrában, az egyébként kitűnően működő Wayteq xRider motoros GPS-em tápegysége megdöglött, akkuja lemerült, így kénytelen voltam a 650 WP Térképekre hagyatkozni. Offline módban (ugye még nincs ingyenes roaming) bepötyögve az égvilágon semmilyen települést nem volt hajlandó megtalálni, ott nem állt messze attól, hogy az aszfalthoz csapjam. Végül meglett a működő megoldás: a térkép kívánt részletét kinagyítva hosszan nyomva a képernyőt a "tervezés ide" feliratra bökve már gond nélkül működött. Eddig ezt a a funkcióját nem is ismertem, mindig egyszerűen beírtam az úticélt.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lalikiraly
üzenetére
"...Tegnap WDRT vel mindenstől száz frissítéssel újrahúztam a telefont...."
Miért csinálsz ilyen hülyeségeket?

(#93464) ΞΔGLΞ: volt egy hellyel-közzel működő telefonja. Rászánt egy napot és téglát csinált belőle. Biztosan jó ötlet volt....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
"Eleinte csak-csak villogunk, utána meg folyamatosan égünk..." - az MS szlogen.

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
Azért vannak vicces árak!

(#92899) eladogeppc: sorra szűnnek meg az alkalmazások erre a platformra. A CU ugyan kijött, de semmi igazi újdonságot nem hozott, a hibák nem tűntek el, és nem jött semmi értékelhető plusz dolog (pl. magyarul értő Cortana) sem. Az MS inkább a konkurens platformokra fejleszt. Mi ez, ha nem halálhír?
Még működik (?) a rendszer, de egyre inkább semmit sem ér sajnos. Én kevés dologra használom a Lumiámat, nekem még egy évig eldöcög amire kell, de nálam aktívabb felhasználóknak ez már a nagy semmi. Valaki meg most akar komoly pénzt feccölni ebbe a rendszerbe 950 vásárlásával? Vicces.... ....vissza kellene olvasni egy pár hónapot pl. ebben a topikban, és magad is rájönnél, hogy ennek bizony VÉGE lett. Kár érte, szerettem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
eladogeppc
üzenetére
Meghalt. R.I.P.

-
Bogyó bá'
nagyúr
"...kb valamit rakjatok le az asztalra is, hátha elkezdünk hinni."
Mit akarsz hinni? Te nem egy új, drága MS telefont akarsz venni (ha nekiállnának jobbítani a rendszerüket), hanem egy már kifizetettet tovább használni. Ebben nekik mi lenne az üzlet, miért tennének egyetlen kapavágást is?
Ők is bebukták, mi is bebuktuk. Ez csak egy kis balzsam a sebeinkre...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Részben visszahozza a GPU-s PhysX-et az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
- Jövedelem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SörcsaPH!
- Mini-ITX
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold7 Dual SIM 256GB 12GB RAM 5G (Jet Black) Fekete, gyári független. BONTATLAN!
- LEGJOBB ÁR AKCIÓ! Samsung Galaxy Z Fold7 256GB 12GB RAM, gyári független. 2 hetes, hibátlan!
- UTOLSÓK A KÉSZLETEN! - ÚJ, bontatlan iPhone 17 AIR 256GB AZONNAL! - Space Black
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mintha bizonyos [fő] utak darabjait felszedték volna, óriási kitérőkkel (150 km-es, általam jól ismert és használt útból tervez 300 km-eset, tökön-babon, mellékösvényeken keresztül. Érdekes, mástól nem olvastam ezt a hibát, nálam meg azóta sem oldódott meg).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem szeretném az androiddal való ismerkedést már egy eleve idejét múlt rendszerrel kezdeni.

Sygic ingyenes verzióm van, de valahogy eszembe sem jutott, még soha nem használtam.