Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok e a problémámmal, de az egér probléma fórumon nem kapok választ a kérdésemre. Mostanában olyan problémám van, hogy bizonyos időközönként eltűnik az egér kurzor, és nem is reagál mozgásokra. Ezt onnan tudom ha nem látom, hogy a gombok működnek, azaz ha lenyomom mondjuk a jobb egérgombot, utána arrrébb tolom az egeret és szintén megnyomom, ugyanott jön fel a felugró menü. Semmit nem tudok vele kezdeni. Néha az újraindítás segít, de volt hogy az se. Ilyenkor aznapra hagyom a gépet, és másnap gond nélkül megy. Van hogy fél óra után előjön, de van hogy napokig nem. Szóval teljesen változó. Razer Viper Mini és Win10-ről lenne szó. Driverrel nem tudok mit kezdeni, mert win alatt nem engedi az illesztőprogram frissítését. Minden Razer szoftver fel van telepítve, gondolom ezért is tiltja. Egyelőre nincs másik egerem, ezért nem tudom kipróbálni, hogy hardver vagy szoftver gond lenne e. Találkozott már valaki hasonló problémával? Mert én még nem is hallottam ilyenről. -
westlake
félisten
-
-
King Unique
titán
válasz
envagyok
üzenetére
How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
A Windows Update alapból a legutolsó kumulatív frissítéseket (LCU) tölti le és telepíti.
Ha a decemberi KB5071546 számúra célzol "legutolsó frissítéseket" alatt, akkor ahhoz meg értelemszerűen regisztrálni kellene a "Fogyasztói Kiterjesztett Biztonsági Frissítések (ESU)" programba, mivel a Windows 10 általános támogatása október 14-én megszűnt, ami nemrég már el lett magyarázva a #159674 számú hozzászólásban.A microsoftos MCT jelenleg a 19045.3803 buildszámú Windows 10 ISO-fájlt tölti le, ami nem e legújabb (19045.6691). De ez nem is feltétlen gond, mert telepítés után a Windows Update eleve naprakészre frissíti a rendszert. Bár abból a szempontból gond lehet, hogy ha a régi ISO kis méretű helyreállítási (WinRE) partíciót hoz létre, akkor amiatt nem települnek egyes frissítések és manuálisan kell megnövelni a méretét (bővebben).
• Friss windows iso készítés UUP dump-al
• Windows 10 Download | MASHa naprakészebb / teljesen naprakész Windows 10/11 ISO-fájl kell.
-
envagyok
veterán
Sziasztok
A windows 10-be ha nem vagyok online fiókkal bejelentkezve, van mód arra, hogy a legutolsó frissítéseket is telepítsem?Még lenne egy mádik kérdésem is:
Hol érdemes beszerezni a legutolsó, összes frissítést tartalmazó telepítőt? -
Zolka75
tag
Szevasztok volna egy kis gondom win10 es gép és a listában semmilyen telepített alkalmazást nem jelenít meg és törölni sem tudok mivel így most olyan mintha semmi nem lenne telepítve a gépre hogyan tudom ezt megoldani ? a dupla képért bocsánat nem tudom miért lett kettő

-
válasz
Fecogame
üzenetére
Szerintem,
login jelszó ki van véve de a másik ami lehet képernyővédő zárolás altatás kijelentkezés meg a fene tudja még mi, az meg nincs kikapcsolva.
Pontosan nem tudom neked leírni mert most csak Linux van a közelemben de talán a Fiókok Bejelentkezés alatt van ez meg az ehhez kapcsolódó beállítások. -
Szerintetek mi e kettő közt a különbség?
-
Kaptam egy laptopot javításra, Windows 10 van rajta.
Ami nagyon érdekes, hogy cold bootnál kér jelszót, de ha a jelszókérés helyett újraindítom, akkor már beenged jelszó nélkül.
Ez normális viselkedés?
-
ekkold
őstag
Win10 problémám akadt: SMB megosztásban tallózom a fájlokat, majd amikor meg akarom nyitni valamelyiket, akkor az kb 20...40 másodperc ideig tart. A tallózás működik bármikor, ott nincs késés. Csak az első fálj megnyitása tart sokáig, utána zökkenőmentes, azonnal megnyit mindent. Több megosztás esetén is ezt csinálja. Más PC-ről elérve ugyanezeket a megosztásokat: nincs probléma (sem win7, sem win10 esetén), csak ezzel az egy PC-vel. A megosztott mappák synology NAS-on és Mikrotik routeren vannak. Próbáltam defenderben letiltani, hogy ne keressen a hálózati fájlokban, hátha az tart sokáig, de nem jött be. Az internet sebessége, másolási sebesség a hálózaton, minden rendben van. Van valakinek ötlete mit próbáljak beállítani?
-
jimmy399
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyszer én is próbáltam az alaphelyzetbe állítást. Elindult a folyamatjelző, pörgött, pörgött, majd kiírta, hogy nem sikerült olyan 15-20 perc után...
Mondom remek, ment is a teljes újratelepítés. -
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Itt a leírtak lényege az volt, hogy normál esetben nyilván gond nélkül kellett volna működni az alaphelyzetbe állításnak, az MCT-vel kreált telepítési adathordozóval a telepítésnek mert nem létszükséglet hozzá a Rufus, OOBE-be menübe lépésnek a Sysprep eszközzel, stb. Ahol nem, ott vagy az ott telepített Windows 10-nél nem stimmelnek a dolgok és amiatt az abnormális működés, vagy nem megfelelően lett csinálva, mert más reális opció erre egyszerűen nincsen. Ezek pedig nem mellébeszélés, hanem tények.

Sikerült végül megoldani, oké, gratula.
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
A témát lezártam, nem vitatkozom veled. Rufussal szépen települt, és már vissza is lett állítva OOBE Win 10-ként. Csak [link] ezt kellett megtalálnom. Rém egyszerűen leírták az egész folyamatot, a sok mellébeszélés nélkül. Ezt már az új gépről írom, amin Win 11 volt, most a jól megszokott, belakott Win 10 van rajt.
-
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Ami eleve ellentmondásos, mert normál esetben nincsen frissítéshez kötve, hogy használható-e az alaphelyzetbe állítás vagy sem, a linkelt útmutató is max. azt írja hogy csökkentett módban nem működik, meg a visszaállás a Windows előző verziójára az, ami időtartamhoz (max. 10 nap) és a Windows.old mappa meglétéhez van kötve.
Szóval ez normál esetben nyilván nem így működik.
Tiszta telepítésnél szükség esetén a meglévő partíciók törése a célmeghajtón, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább, ennyi. Ha BIOS/MBR vs. UEFI/GPT ütközés van, annál szintén.
A telepítési adathordozó elkészítéséhez bőven jó a microsftos MCT, a Rufus csak egy plusz opció de nem létszükséglet, meg pláne hogy megoldható akár manuális formázással és fájlmásolással is.
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Te teljesen hülyének nézel engem. Hibaüzenet egyszerűen annyi volt nem hajtható végre. Gépház-->Helyreállítás-->Alaphelyzetbe állításnál-->Ha frissítette a számítógépet már nem lehet alaphelyzetbe állítani a gépet.
Shift + Újraindítás--> Helyreállításnál, nem volt alaphelyzetbe állítás lehetőség. A sysprep.exe nem csinált semmi. A többit nem írom le.
Jelenleg: a MediaCreationTool_22H2-vel UEFI-->GPT módban kiírt pendrive-ról nem volt hajlandó telepíteni a Wint nem megfelelő GPT partíciók miatt, miközben a BIOS-ban az van beállítva. Kezd nagyon elegem lenni a Windows-al. A Micrtosoft support az ilyen helyzetre azt ajánlja írjam ki Rufussal. Jelenleg erre készülök, aztán befejeztem. -
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Konkrétumok, konkrét hibaüzenet nélkül ezt nehezen hiszem, meg a "Hiányzik a gyártó recovery partíciója" is csak a "Restore factory settings" opció hiányát indokolja, ellenben a többit nem és azoknak eleve működnie kellene.
A mindent kipróbáltunk de semmi nem működött aminek normál esetben alapból működnie kellene is akkor szokott lenni, ha a felhasználónál eleve a normálistól eltérő abnormális működés van, vagy nem a kapott instrukcióknak megfelelően hajtotta végre a műveletet.Én arra gondoltam, hogy a jelenlegi Win 10-et klónozom a letörölt SSD-re, és utána A számítógép alaphelyzetbe állítása Windows RE módban állítom alaphelyzetbe.
Ennek amúgy sem feltétlen lett volna értelme, akkor már mehet egyből a tiszta telepítés pl. helyi fiókkal, aztán utána "Set Up Windows Again With the Windows Out-of-Box Experience (OOBE)" és majd beállítja magának az új tulaj a felhasználói fiókot.
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az #151751 számú hozzászólásban leírtakat mindet végig próbáltam, egyik sem működött. Sőt a Microsoft oldalán leírt összes módszert is kipróbáltam. Mindegy, lemondtam erről a lehetőségről, újra telepítem, és megpróbálom nem beállítani, majd keresek megoldásokat az interneten.
-
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Az előzőleg linkelt #151751 számú hozzászólásban eleve szemléltetve lett egy részletes és végig screenhotokkal illusztrált útmutatóval, hogy mi az az alaphelyzetbe állítás, hogyan kellene csinálni.
A Windows 10 aktivált állapota a Home / Pro / egyéb kiadás függvénye, az angol / magyar / egyéb nyelvnek semmi köze nincsen hozzá. Azaz ha pl. Home kiadáshoz van digitális licenc, akkor értelemszerűen Home kiadást kellene telepíteni hogy a meglévő digitális licenccel automatikus aktiválódjon, mert a Pro ez esetben nyilván nem fog. Fordítva egyébként működik mindkettőnél, a Pro digitális licenccel Home kiadás is aktiválható.
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Az SSD biztonsági törlése megoldva. Jelenleg a klónozott verzió van rajt. Normál alaphelyzetbe állítást hogy érted. A leírtakat mind végig próbáltam, soha nem ajánlott fel alaphelyzetbe állítást. Arra tudod a választ, miért nem látszik a PC a Microsoft fiókban?
Angol nyelvű Win volt a vásárolt gépen. Lehet magyar nyelvűt telepíteni, hogy megmaradjon a Digitális licenc, vagy csak az eredetit. -
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Mármint a gyártó recovery partíciója híján max. a gyári alapállapotba nem tudod visszaállítani, ellenben normál alaphelyzetbe állítást lehet futtatni, ahogyan tiszta telepítést is, az SSD biztonsági törlése is megoldható, stb., ami világosan le van írva a linkelt korábbi válaszokban is.
-
niklebi
senior tag
Ami még vicces a Microsoft fiókomban nem látszik a gép. Amikor az előző gépemet eladtam, akkor még ott volt a mostani, de valamiért csak úgy eltűnt, miközben digitális licenc van a gépen. Windowst a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licenccel aktiválták ez van a Gépház--->Aktiválás alatt. Ilyenkor mi van?
-
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyik módszerrel sem tudom Alaphelyzetbe állítani a Win 10-et. Hiányzik a gyártó recovery partíciója. Akkor most hogyan tudom úgy telepíteni a Win-t, hogy ne kelljen semmit beállítanom?
-
Sziasztok, a Webmappák, ez mi?
Megjelent pár napja, rákkattintva semmi, jobbklikkre Parancsikon létrehozása és Törlés, ennyi jön fel.
-
niklebi
senior tag
Segítséget kérek a hozzáértőktől! Eladásra készíteném fel a régi mini PC-met. Előtelepített Win 10 volt a gépen amikor megvettem, egy 512 Gb-os M.2-es Kingston SSD-én. Ezen az SSD-én jelenleg filmek vannak, amiket le szeretnék törölni. A gond az, hogy a Kingston SSD Manager nem látja, és így avval nem tudom törölni. A Google-n sem találtam megoldást a problémára. Hogyan tudom törölni az SSD-t, úgy, hogy ne sérüljön.
A másik kérdésem, ha sikerül törölni akkor hogy tudom telepíteni úgy a Win 10-et, hogy ne keljen beállítani. Bekapcsoláskor az új tulaj tudja beállítani. Én arra gondoltam, hogy a jelenlegi Win 10-et klónozom a letörölt SSD-re, és utána A számítógép alaphelyzetbe állítása Windows RE módban állítom alaphelyzetbe. Szerintetek ez így működne? -
-
Van arra valami egyszerű módszer, hogy ezt eltüntessem?

ill. taskbarról, ezt:

-
westlake
félisten
Az oké, hogy ha nincs regisztrálva ESU az alaplaphoz, akkor a Windows Update figyelmeztet erre, de a szöveg nem éppen helytálló. Legalábbis nem minden esetben.
"Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön."
Akkor is ezt írja, ha egyébként a rendszer a legújabb.
#159668: Ez szarkazmus akart lenni? Vagy valóban furcsa számodra a havi összesítő frissítési csomag, amit a Microsoft már körülbelül 10 éve vezetett be?

-
_DiEGO_
őstag
válasz
King Unique
üzenetére

Természetesen hibátlanul lefrissült. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Windows 10, version 22H2 update history
Ott van egyértelműen, hogy a KB5071959 egy soron kívül kiadott ún.
Out-of-band (OOB)
frissítés az ESU regisztrációs hiba javítására.
Az első ESU-frissítés a KB5068781, mint azt a #159560-ban nemrég szemléltették, a decemberi pedig a KB5071546.• Windows 10 Fogyasztói Kiterjesztett Biztonsági Frissítések (ESU)
• Windows 10 Consumer Extended Security Updates (ESU) programAz ESU-hoz értelemszerűen rá kelleni bökni alul a
Regisztrálás kiterjesztett biztonsági frissítésekre
belül azIgénylés most
opcióra és akkor nyilván jönnének még havi kumulatív frissítések +1 évig, a most aktuális KB5071546 is.
-
Én nem tudom hogy megy
ez de nekem se ESu se semmi, egy végletekig kih@rélt agyonhekkelt szétcsoportházirendezett W10-em van és akkor ez hogy lehet most Dec.10.-n?
Vagy ez micsoda?
-
Geth
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
Szerintem 3rd party megoldást láttam rá, de ha nem fut állandóan vagy nem reagálja le a kijelző konfiguráció változást, akkor Neked kell script-elni, vagy mindig elindítani.
Én egy alternatív megoldást választottam évekkel ezelőtt: nem teszek semmit az Asztalra, ott a Start menü (lehet benne csoportosítani), nomeg ott a tálca.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok! Félig ide teszem fel a kérdésem, mert hátha.
Adott egy Thinkpad X280-as.
Win 10, hivatalos minden is. FullHD kijelzővel
Asztali elrendezést a user megszokta, de amint rádugom egy HDMI monitorra akkor elpakolja máshová az ikonokat ( ilyenkor a megjelenítés csak azon a monitoron van)
Tud valaki erre megoldást, mert így kicsit zavaró. Ha lehúzom visszaáll, de nem gondolom, hogy ez így túl jó működés.
-
westlake
félisten
19044.6691, Decemberi CU. Frissítésre fel!
-
scdlsc
senior tag
válasz
Troy.
üzenetére
Van egy ilyen weboldal is.
https://windows10spotlight.com/ -
hotkar
senior tag
válasz
Troy.
üzenetére
C:\Users\<aktuális felhasználó>\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\AssetsItt találsz egy csomó kiterjesztés nélküli fájt, de ezek mind jpg-k. Másold át ezeket, nevezd át, és szedd ki azokat, amik érdekesek (más képek is vannak itt). Az eredeti fájlokat hagyd a helyükön változtatás nélkül.
-
teleahocipöm
senior tag
Üdv! Letöltöttem az áruházból az Ubuntu-t két változatát, állítólag ott a gépen, a start menüben látszik is, de a mappát csak a keresővel találom meg, ja és mind a kettőt máshova töltötte le, az egyik a letöltések mappába, a másikat a meg több helyre almappákba, az istenek nem találom. Egyébként mind a kettő indítható, de hiba üzenettel leállnak. Be lehet valahol állítani, hogy oda töltse le ahova én akarom, mert ez így gyötrelmes kiírni pendrájvra?
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
A bejelentkező képernyőn megjelenő természet fotókat valahol vissza lehet nézni? Konkrétan a kirakott fotókra gondolok.
-
-
-
-
tibaimp
nagyúr
Üdv ismét!
Az lenne a kérdésem, hogy azt hol tudom megnézni Win10-ben, hogy a gépbe rendszergazdaként vagyok belépve, alapból nem kér kódot, de a OneDrive-al is be vagyok jelentkezve és oda mi a jelszavam?
Ja, és a gépbe a név és a OneDrive név nem ugyanaz, ez gond?
-
scdlsc
senior tag
válasz
makoss
üzenetére
Tudtommal torrent esetén a kliens kisebb darabokra bontja a fájlokat és azokat a darabokat több helyről töltöd le. Előfordul, hogy ugyanaz a darab több helyről töltődik le hozzád. Ezekből csak egyet tart meg a program. Ezért lehetséges, hogy többet töltesz le, mint amekkora a végén a letöltött fájl méretet.
-
makoss
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Igen, de kredit alapon, mert ott úgy megy, legalábbis én úgy szoktam...
Az nCore azért jobb mert nincs ilyen megkötés.
Évek óta 1 mappába gyűjtöm a torrent fájlokat, aztán 20-21 naponként 20000 kreditet felhasználva leszedek mindent amit összegyűjtöttem ezen időszak alatt.
Jobb így mint arány alapon, mert a kredit hamarabb összegyűlik
-
nubreed
veterán
A KB5072653 (Kiterjesztett biztonsági Frissítések (ESU) licencelőkészítési csomag Windows 10) települ azokon a Win10 gépeken is ami amúgy nem vesz részt az ESU -ban?
-
-
csaba951
veterán
válasz
makoss
üzenetére
Például azért, mert magának az adat küldésnek/fogadásnak is van adat igénye (pl. hogy kiderüljön, hogy volt-e hiba az átvitel során). TCP protokollal több, UDP protokollal kevesebb. Kérd meg valamelyik AI-t, hogy magyarázza el.

Ok, azért nem ennyi. Akkor még lehet maga a Windows is, elszórakoztatja magát a háttérben. Vagy például lehetett valamelyik multis játék frissítése. COD, BF, ilyesmi. 1-1 frissítés ma már GB-is méretű és rendszeresen jönnek. Meg lehet pl. sima YT nézés is.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az akkor tiszta, vagyis mentes, bátran futtatható.
-
efi99
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
https://www.wikihow.com/Disable-Windows-Key
-
spleenszuru
őstag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Winkeylock:
VirusTotal - File - 823176fb54310b41e360ce1a4a1e9a629222b8e4d991bca5d41950d10396c14e(Ha nem jön be nálad, 2/72 security vendors flagged this file as malicious)
Disable Keys:
VirusTotal - File - ef3a3e87464d09ef500381473091a5495fea18c0550ac1948bedeede1d818a0c5/72 security vendors flagged this file as malicious
A gépen amúgy Kaspersky Plus van, de a windows defender smartscreen állítja meg, nem az..
-
_DiEGO_
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Virustotal is? [link]
-
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Tudtok nekem tanácsolni egy random .exe mentes - (vagy ha .exe, legyen megbízható) - megoldást arra, hogy ki-be kapcsolható legyen a billentyűzetemen a bal oldali windows gomb? Játékban gyakran lenyomom, mikor nagyon nem kéne. Szeretném valahogy kilőni arra az időre, vagy akár folyamatosan is, mivel úgyis van jobb oldalt is.
Fn billentyűm nincs, olyan megoldásokat találtam neten.
Githubom találtam 2 programot, de mindkettőre bejelez a windows, nem mertem lefuttatni.
WinkeyLock, és Disable Keys az appok neve.Köszi előre is.
-
válasz
z123456z
üzenetére
Jó eséllyel indulni fog. Ami fontos, hogy a gyorsindítás legyen kikapcsolva!
Ha SATA-s meghajtókról van szó, akkor az eszközkezelőben a SATA vezérlő illesztőprogramját állítsd szabványosra.Ami még fontos: a 11-es frissítéshez UEFI (GPT-s) telepítés kell, illetve az is előfordulhat, hogy az új alaplap már nem is támogatja a Legacy/CSM (MBR) boot-ot csak az UEFI-t.
Ezt ellenőrizni kell mielőtt belevágsz, és szükség esetén az MBR2GPT paranccsal átkonvertálod a rendszermeghajtót.És igen, ha egy korábbi nem kompatibilis 10 alá bekerül egy kompatibilis gép, akkor magától is felfogja ajánlani a 11-re frissítést. De egyből neki is láthatsz letöltött telepítővel.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
De hülye vagyok, csak a legkézenfekvőbbet nem kérdeztem meg: ha a tárak maradnak, de minden más új, akkor fog indulni vajon a rendszer? Feleslegesen nem húznám újra, ráadásul valószínűleg ez már tetszeni fog a 11 követelményeknek, tehát a 10 frissítené magát, ha jól gondolom?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Nem jó topik. Bandicam pl.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Ha egy játékot játszom azt hogy tudom videóra venni?
-
-
csaba951
veterán
válasz
efemm
üzenetére
Windows 7 sem jó megoldás.

Azon viszont meglepődtem, hogy Windows 7-en már tényleg működött ez az ablak rendező gombkombináció.
Ezt már el is felejtettem.#159628 Doky586
Szerintem nem ez a gond. Kép alapján ez a kijelző nincs még FullHD felbontású sincs. A mai programírók már nem terveznek UI-t ilyen alacsony felbontásra (PC-n). -
-
-
carr
őstag
Próbálom az usb telepítőt, és ez van.... Ezt a macrium cuccot hogy lehet normálisan használni.? Rufust kiírta ahogy kellett és most nem tudom klonozni a C:-t....
Addig sikerült elmenni hogy honnan mit hová de tovább gomb hiányzik.
Biztos én vagyok béna . Nemtom.
-
Gyurka6
őstag
Szevasztok!
Egy mir3g router usb portjába tettem egy pent, a rajta levő mappák írhatók xp-alatt.
Viszont w10-nél kiírja, hogy csak 8kB hely van, így meghiúsul az írás.
\\192.168.18.1\meda\usb helyen érhatő el.
Mit tehetek, hogy írható legyen? -
Sátán44
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a szomorú választ!
-
King Unique
titán
válasz
Sátán44
üzenetére
A fogyasztói Windows 10 ESU programban való részvételhez győződjön meg arról, hogy eszköze megfelel az alábbi követelményeknek:
• Az eszközökön a Windows 10 22H2 Home, Professional, Pro Education vagy Workstations verziónak kell futnia.
Vagyis Enterprise kiadásnál a leírtak alapján nem támogatott, ott max. "egyéb" módon lehet megoldani.
-
Sátán44
addikt
Nekem sehogy nem akar menni ez az ESU-ba regisztrálás. Felment a KB5072653, KB5071959 és továbbra sem megy. Laptopom van, alaplapra integrált digitális licenccel.
Kiadás Windows 10 Enterprise
Verzió 22H2
Operációs rendszer buildszáma 19045.6456A reg-ben nálam ez szerepel:
ESUEligibility (Set Key Value 1)
ESUEligibilityResult (Set Key Value 3)
így elő sem jön a regelős lehetőség csak akkor, ha átírom erre:
ESUEligibility (Set Key Value 2)
ESUEligibilityResult (Set Key Value 1)
Itt már lenne esélyem, de akkor meg ezt kapom:
Jelenleg nem tudjuk regisztrálni Önt a Kiterjesztett biztonsági frissítések programba. Zárja be ezt az ablakot, majd próbálja meg újra. Nincs több ötletem, valaki tudna segíteni? -
-
lck
senior tag
válasz
Doky586
üzenetére
Csak plusz információ: Hasleo free telepítve Windows alatt, újraindítás nélkül is hibátlanul elkészíti a biztonsági mentés image-et. ( akár önmagát is belementi
) Kényelmesebb mint külön iso-val bootolni.
A visszaállításhoz valóban újraindítás szükséges, amit a feltelepített program automatikusan tud kezdeményezni egy általa korábban létrehozható winpe.iso fájl bootoltatásával. Persze ha a win valamiért el sem indul, akkor jól jöhet mondjuk egy ventoy-ra felmásolt winpe.iso. -
carr
őstag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
T495S megérkezett.
A485ből ssd ki, emebbe be, bootol dobpergés... ah hagydel.
ja, nem. fut minden rendeltetésszerűen. egyetlen dolgot kivéve, hogy a win10 22h2 már win11 akar lenni, megint. előző gépben tiltva volt a víruson kívül az a win11 update, most előjött. köszi ms, nem kérem.

-
nubreed
veterán
Mi előtt áttérek Windows 11 -re (ez most már tervben van 1-2 héten belül max) szeretnék egy image -et készíteni a jelenlegi Windows 10 22H2 rendszeremről. Régen image készítéshez a Macrium Reflect Free editiont használtam, de sajnos ahogy látom a Macrium is elkurvult és már csak ilyen shareware szarfost ad ki az amúgy régen teljes körűen használható Free helyett. A kérdésem az, hogy valahol fellelhető e még olyan Macrium Reflect Free (tehát nem trial, nem shareware, nem freemium) változat ami kompatibilis a Windows 10 22H2 -vel?
Szerk: sajnos a régi még jól működő Macrium free telepítőmet nem tartottam meg, és az a pendrive amire készítettem a boot változatát már szintén felülírásra került mással.
-
AxBattler
félisten
Ma jött biztonsági frissítés, meg is lepődtem...
-
-
_DiEGO_
őstag
Vagy akár így is - WinRAR nálam No1.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Asus ROG Strix Scope Deluxe /DE/Red switch/
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mondom remek, ment is a teljes újratelepítés.

napokra

De hasonlít a gépkonfigunk
Ez a valós natív felbontás. Az ablak átméretezhető.