Hirdetés
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- MWC 2026: Kezünkben a minden tekintetben európai okostelefon
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- MWC 2026: csápolt a robot, majd dobott egy hátraszaltót
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MWC 2026: Kagylót találtam a katalán tengerparton
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Akkor majd ha otthon leszel, nézd meg, mert lényeges lenne.
Eleve úgy kezdted a #160114-ben hogy "Asszonynak reggel nem indult a win10-e, mert FRISSITEST KAPOT!! Mi a gyasz ez? ", ami alapján nem úgy tűnt hogy évekkel ezelőtti esetről van szó.
Az már le lett írva előzőleg, hogy bár megszűnt a Windows 10 általános támogatása, de a beépített Windows Defender vírusirtóhoz továbbra is érkeznek frissítések még egy ideig, valamint kártevő-eltávolító (MSRT) frissítés havonta. De ezek nyilán nem egyenlők azzal, mintha továbbra is rendesen támogatva lenne és kapná havonta a kumulatív frissítéseket, utóbbihoz regisztrálni kell az ESU programba. -
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Lattam mi a kerdes, fel is fogtam, de most nem vagyok otthon, nem tudom megnezni.
En nem mondtam, hogy most voltak a hibas frissitesek. Vagy igen?? Hol? Altalanossagban mondtam. Amugy win11 re volt egy par botranyos az elmult honapokban. De persze WIn10 rol beszelunk, amire mar elmeletben nem jon frissites, bar tegnap megint kaptam egyet.
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Az volt a kérdés hogy pontosan milyen termékkulcs, mit mutat rá az a program, lásd #160147. Ha az előbbi (Windows 10 Pro Retail), akkor oké, ellenben ha ilyen vagy ilyen, akkor nyilván nem és nem meglepő az újraaktiválási probléma.
Ha régebben, évekkel ezelőtt volt félrement update, akkor nem világos miért úgy lett előadva, mintha mostani frissítés lenne, meg konkrétumok nélkül valóban nem sokat ér...
-
tusi_
addikt
válasz
weiss
üzenetére
Köszi a tippet, de nem foglalkozom ilyennel.
Amugy is atakartam terni Linuxra, de vhogy fogva tartott a teny, hogy van licenszem, a win 10 azert egy jo OP rendszer es jobban futnak a gamek, mint barmely linuxon, legalabbis NV kartyan. De igy most megjott a loket, hogy akkor tenyleg irany a Jedi vonal

-
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Megvan termeszetesen az eredeti kulcs es csekkoltam a telepitett OS-t is es win 10 Pro.
A felrement updatek regebben voltak. MBR-be beleronditott, aztan volt olyan, hogy eltunt a start menu, meg olyan, hogy nem nyilt meg tobbe a gephaz.. Ezek regebben voltak, KBxxx szamot nem tudok mondani. Persze Linux sem hibatlan, ott mar ketszer volt hiba frissites utan, egyszer Nobaran, majd Cachyos.en. De viszonylag konnyen javithato volt."Vagyis privacy témában csak annyit látni azzal a programmal, hogy milyen IP és URL címek vannak, ellenben hogy pontosan milyen adatok vannak küldve, azt nyilván nem."
Azt termeszetesen nem latod, mert ssl, igy csak ssl decryptionnal lehetne latni, mi van a csomagban, de az megvalosithatatlan, hacsak nem ceges kornyezetben vagy. De a lenyeg, hogy kimegy egy 3rd party oldalra, ahova nem kene neki
Ha egy research oldalra megy ki, az mar nekem nagyon red flag. Felesegem nem torodik ilyenekkel, nem engedte feltenni a surfsharkot sem a telojara, pc-jere, mert neki "nincs semmi titkolni valoja" Persze ez nem errol szol, de ez van. Happy wife, happy life.Az emlitett cegekkel kapcsolatban total igazad van. Metam volt - Quest3 - Applem is es persze a google, ami kb rosszabb a szememben, mint a MS. Ezekkel annyit tud csinalni az ember, hogy messzire elkeruli. Googlet nemtudom, mert a telefonom androidos, es hasznalok gmailt - persze csak gagyi levelekhez - meg youtubeot, de nem jelentkezek be. Igaz a goggle igy is tudja ki vagy, mert az eszkozod azonositojat rogziti, ugy hogy a nagy teso mindent lat

Az ervelesed vege sajnos tok igaz, de hat ezek nelkul mar nem lehet elni manapsag. Persze ha az ember lekoltozik videkre es birkakat tenyeszt, akkor okes, de ahhoz meg van par evem, hogy ezt megtehessem.
Peace
-
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ha már említetted a Showkeyt, bár eddig se voltam ideges de most teljesen megnyugodtam

-
-
-
scott_free
senior tag
Üdv,
a fizetős Windows 10 frissítés megy MS-fiók nélkül is?
Ha igen, hol lehet ilyet vásárolni, mert mindenhol csak a fiókos ESU jön fel.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Ha megvan a megvásárolt eredeti termékkulcs, akkor pl. a ShowKeyPlus program "Enter a product key to check its edition" opciójával megnézhető, hogy pontosan miféle, Windows 7/8/8.1/10, OEM / Retail / MAK. Folytatni a témát akkor van értelme, ha Windows 10 és OEM / Retail termékkulcs, egyéb esetben felesleges.
A "nem eroszakol ra updateket a gepemre, amitol aztan nem indul" esetében pontos KB számot kérünk melyik frissítésről van szó, de ha nem történt ESU regisztráció, akkor az úgy megint érdekes...
Vagyis privacy témában csak annyit látni azzal a programmal, hogy milyen IP és URL címek vannak, ellenben hogy pontosan milyen adatok vannak küldve, azt nyilván nem. Azt viszont a Windows 10-ben már a telepítésnél testre lehet szabni hogy milyen adatokat akarsz megosztani és utólag a gépházban is, az emlegetett Microsoft-fióknál külön beállítófelület van ehhez, stb.
+ Azért is hibádzik ez az érvelés, mert ha a Microsoftra és a Windowsra ráfogsz mindent, akkor ennyi erővel minden más tech cégekre és termékekre is rá lehet, Apple, Google, Meta és társaik is ennyi erővel már rég profilt készítettek rólad, weboldalak követnek, 3rd party programok is küldenek adatokat a fejlesztőnek, stb. Vagyis ha a totális anonimitás a cél, akkor kb. egyáltalán ne használj internetet, ne használj okostelefont és semmilyen okoseszközt, kapcsold ki a mikrofont és a kamerát, ne használj bankkártyát, ne legyen bankszámlád, költözz le a föld alá valami bunkerbe.
-
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nem lett ujra telepitve a win, lap ki, lap be. Csak a drivereket szedtem le es tettem fel a lagujabbakat.
Mukodik rendesen, csak nem tudok semmit allitani, hatterkepet, vagy mas szemelyre szabast. A watremarkot letiltottam parancssorbol, tehat innentol nem erdekel. Megalkudtam a szituacival. Amugy is at akartam menni teljesen linuxra, csak a win meg mindig gyorsabb picivel a VGA driverek miatt. De majd az is jobb lesz. NV most vesz fel senior Linux programozokat. CPU ban felmossa a padlot a linux a windowsal, mar csak a vga resz a hatrany. -
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Win 10 Pro licenszem van - volt - es kb 2018 ban vettem. Persze nem 30-40-ert, hanem valami 5-6 ert. Nem elekszem ra. Aztan cserltem alaplapot es ujra kellett aktivalni MS sel telefonon keresztul.
Hogy en most nem hivom fel oket, az tutti, letiltananak. De mint mindig, latom benne a pozitivumot, ez a jel, hogy ott hagyjam vegre a mircoslopot es hasznaljak egy OS-t, ami nem lopja az adataim, nem eroszakol ra updateket a gepemre, amitol aztan nem indul, vagy nem all le, vagy nem mukodnek az alap funkciok, mint pl notepad."Na és mire megyek azzal, ha "latom hova megy ki a gép"? Mutatja a program az IP címeket, de azt már nem, hogy azon belül pontosan milyen adatok vannak küldve, meg pláne ha ugye titkosított kapcsolat, az meg annyira nem meglepő, ha a Windows a Microsoft szervereivel kommunikál. Na ezért bohóckodás."
Persze a payloadot nem latod, de nem csak IP cimet latsz, hanem url-t is. Nezd meg a videot, amit linkeltem. Ha egy kutato intezethez mennek az adatok, akik aztan profilt keszitenek rolad, rolam, mindenkirol, azert az mar nem buli. Ha neked igen, hat nosza

Nem a microslop szervereivel kommunikal csak, hanem mas, 3rd party szervezetekkel is.De legyen, ha ez teged nem zavar, akkor jo neked.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
+ Értelemszerűen a Windows-kiadásnak is egyezni kell (pl. Home - Home, Pro - Pro), ahol ha az alaplapcsere miatt újra lett telepítve a Windows 10 és pl. előtte Home kiadás volt, majd utána Pro / Enterprise / egyéb kiadás lett telepítve, akkor nem meglepő ha utóbbiakat nem aktiválja az előbbi digitális licence és termékkulcsa. Fordított esetben viszont működik, pl. a Pro kiadáshoz tartozó digitális licenccel Home és Pro kiadás is aktiválható.
Az Enterprise, Education és társaik kiadásokat meg ugye hagyjuk, mert azok használata szervezeteknél reális és legális, az azzal kapcsolatos aktiválási problémával az adott szervezet IT részlegéhez, rendszergazdájához kell fordulni. -
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Mondjuk ott kezdődik, hogy először ugye értelmezni kellene a telemetriai / diagnosztikai adatok fogalmát, ami alapesetben csak a hardver- és szoftverkörnyezettel kapcsolatos adatok a hibajavításhoz és a fejlesztéshez, ami az előzőleg linkelt egyik útmutatóban is jól látszik a screenshoton, meg amit ugye akár törölni is lehet.

Na és mire megyek azzal, ha "latom hova megy ki a gép"? Mutatja a program az IP címeket, de azt már nem, hogy azon belül pontosan milyen adatok vannak küldve, meg pláne ha ugye titkosított kapcsolat, az meg annyira nem meglepő, ha a Windows a Microsoft szervereivel kommunikál. Na ezért bohóckodás.

"Nem tudjuk aktiválni a Windowst, mert nem lehet csatlakozni a szervezet aktiválási szolgáltatásához"
"Ezekről az eszközükről nem lehet újraaktiválni a Windowst.
Nem támogatott verzió.
Ezeket az eszközöket a Windows 10 jelen szolgáltatását nem támogató verzióval regisztrálták."Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
0X8007232b
• Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha a Windows Enterprise kiadásához tartozó termékkulcsot adott meg a Windows 10 Home vagy Windows 10 Pro kiadások aktiválásához. Adja meg az eszközön található Windows-kiadásnak megfelelő termékkulcsot.
• A hibaüzenet akkor is megjelenhet, ha a munkahelyi eszközét próbálja aktiválni, de az nincs csatlakoztatva a munkahelyi hálózathoz. Ha a hibaüzenet a munkahelyi hálózathoz való csatlakozás után is megjelenik, előfordulhat, hogy módosítania kell a hálózati beállításokat. További információért forduljon a szervezet támogatási személyzetéhez.
• Ha a szervezetnél nincs informatikai részleg, előfordulhat, hogy újra meg kell adnia a termékkulcsot:
Otthoni felhasználóknál normál esetben nincsen szervezeti aktiválás, az szervezeti, munkahelyi környezetben reális, otthon max. KMS, MAS és társai warez bohóckodással...
Tehát akkor adja magát a kérdés, hogy van az eszközhöz megvásárolt Windows 10 OEM vagy Retail termékkulcs, azzal lett aktiválva és abból lett digitális licenc, vagy KMS, MAS / egyéb aktiválás, vagy nem is otthoni hanem munkahelyi PC és Windows 10? 
Ha az utóbbiak, akkor nincs miről beszélni. 
-
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Az offline modnak nem csak a biztonsag a lenyege, hanem a privacy. MS telemetriat gyujt mindenrol, ezt ingyen nem kapja meg.
Wireshark bohockodas??

Akkor ezek szerint nem ismered a wiresharkot. Nem csak halozati "bohockodas", hanem ha l4 re valtasz, akkor latod, hova megy ki a gep.
Mivel mar nincs edgem - az elso, amit torlok telepites utan - igy egy youtube videot teszek ide be.Amugy meg had dontsem el, hogy kinek adok free adatot, kinek nem. Te ugy hasznalod a geped, ahogy akarod, en meg ugy, ahogy en akarom. En halozattal es biztonsag technikaval foglalkozom. Regebben tanulas celjara vettem egy Palo Alto tuzfalat es hasznaltam a halozatomhoz, hogy tapasztalatot gyujtsek. Volt MAC em is, es a legtobb blokkolt traffic az MS es Apple volt
Na meg quic googletol, de az nem artalmas.
Amugy en csak tippet kertem az aktivalashoz, nem kioktatast. Persze koszonom az idot, amit ram szantal
relicensing:
Sehogy sem lehet ujra aktivalni, de mar nem is erdekel. Amugy is Linuxra akartam menni, ez meg marad annak, ami nem fut linuxon, az anti cheat , meg a virtual desktop miatt.Szep napot
-
-
-
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Az offline módnak, semmi internet, stb. pont akkor lehet értelme, ha már nem támogatott az adott Windows-verzió és nem kap további biztonsági javításokat. Ellenben ha van további kiterjesztett támogatás microsoftos ESU vagy 3rd party 0Patch formában, akkor minden további nélkül használható online. Szóval ilyen szempontból pont nem indokolt az offline mód.

Az meg az előző válaszban már le lett írva, hogy a microsoftos fogyasztói ESU-nál a regisztrációhoz kell Microsoft-fiók, majd utána és a frissítések telepítés után akár vissza is lehet váltani helyi fiókra és elég kb. 60 naponta, azaz 2 havonta bejelentkezni Microsoft-fiókkal, ami nehogy már akkora probléma legyen...• How to Use Microsoft Privacy Dashboard to Manage Your Privacy on the Cloud in Windows 10
• How to Enable or Disable Diagnostic Data Viewer in Windows 10
• How to Delete Diagnostic Data in Windows 10A Wireshark-féle bohóckodást inkább hagyjuk, azzal max. a hálózati aktivitás monitorozható, ellenben a pontosan mi történik azon belül az adott kapcsolatnál nyilván nem és felesleges konkrétumok híján konteókat gyártani... Ellenben ha megnyitom a gépházat, akkor eleve meg tudom nézni a küldött diagnosztikai adatokat, sőt törölni is lehet azokat. A Microsoft-fiókhoz meg eleve saját adatvédelmi felület tartozik, ahol meg lehet tekinteni hogy milyen adatok vannak ott tárolva és szintén lehet törölni azokat.
Mármint alapesetben, ellenben kis trükközéssel (+ Rufus) a Windows 11-et is lehet offline módban és helyi fiókkal telepíteni, + Home / Pro / Enterprise / Education kiadás függvénye is lehet kiválasztható-e trükközés nélkül az offline mód, lásd a téma topikjának #30928 számú hozzászólását.
• How to Link Microsoft Account to Digital License for Windows 10 Activation
• How to reactivate Windows 10 after a hardware changeItt a hangsúly a Microsoft-fiókjához kapcsolt digitális licencen van, tehát nem elég "A Windowst digitális licenccel aktiválták" állapot. Ahol ha Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc van és érvényes még a licenc és az alapjául szolgáló termékkulcs, akkor normál esetben simán működni kellene az újraaktiválásnak egy alaplapcsere után.
"De, elutasitja." - Mármint nem fogadja el a Windows 10 az eredeti termékkulcsot, azt írja érvénytelen, kiír hibakódot is? Nocsak nocsak, a végén még kiderül, hogy nem véletlenül nem működik az újraaktiválás...
-
-
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
A 0patchet hasznalom a tovabbi security updatekhez, mert nem akarok MS fiokkal bejelntkezni. Hogy miert? Mert nalam a windows mindig offlineban van, kiveve, ha le kell toltenem valamit steamrol, epicrol, rockstartol..
Utana atirom egy batch file-al a gatewayt, hogy legyen belso halo, de semmi internet."vélhetően probléma számodra a Microsoft-fiók használata az ingyenes ESU-hoz?"
Igen. Privacy
Nyiss meg egy wiresharkot es neud meg, hova megy ki a windows, edge ha hasznalod."Telepíteni is lehet helyi (offline) fiókkal, nem kizárólag csak utólag lehet váltani Microsoft-fiókról helyi fiókra."
Ez tenyleg igaz, 11 et nem lehet halo melkul.
"Alaplapcsere után a gépházban a hibaelhárítós megoldásnak akkor van értelme, ha előtte Microsoft-fiókkal volt használva a Windows 10 és ahhoz lett kapcsolva a digitális licenc, ellenben ha helyi fiókkal, akkor nem."
Azzal volt, azt irta ki, hogy a wint digitalis licensszel aktivaltak.
Most hiaba megyek fel MS fiokra, nem tudok kapcsolodni. Van internetem."A linkelt példa alapján az eredeti termékkulcs manuálisan megadását pedig vélhetően még nem is próbáltad."
De, elutasitja.
-
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Akkor mégis hogyan értelmezzük az "En leszedtem a 0patch-et, ezzel marad tovabbra is" mondatot, meg a "Akkor el az egy eves plusz tamogatas, ha MS fiokkal jelentkezel be, nem lokalissal" alapján vélhetően probléma számodra a Microsoft-fiók használata az ingyenes ESU-hoz?
Pontosabban kellene fogalmazni, akkor más számára is egyértelmű lenne.
"MS fiokkal kell telepiteni, de nem szukseges azzal hasznalni. Telepites utan lehet valasztani a helyi fiokot. "
Telepíteni is lehet helyi (offline) fiókkal, nem kizárólag csak utólag lehet váltani Microsoft-fiókról helyi fiókra.
Alaplapcsere után a gépházban a hibaelhárítós megoldásnak akkor van értelme, ha előtte Microsoft-fiókkal volt használva a Windows 10 és ahhoz lett kapcsolva a digitális licenc, ellenben ha helyi fiókkal, akkor nem.
A linkelt példa alapján az eredeti termékkulcs manuálisan megadását pedig vélhetően még nem is próbáltad. -
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nem a 0patch frissitett, hanem a MS. Olvasd el, amit irtam, de most figyelmesen.
MS fiokkal kell telepiteni, de nem szukseges azzal hasznalni. Telepites utan lehet valasztani a helyi fiokot."Linkelve lett hogyan oldható meg az újraaktiválás, amit már csak alkalmazni kellene, meg ami normál esetben működni szokott. "
Es akkor ezt is megegyszer!! Kiprobaltam a hibaelharitos megoldast, de a "szerverek nem elerhetoek, probaljam meg kesobb" szoveg jott. Hivtam, telefonon is, de AI vette fel es egy linket akart kuldeni. De ezt is irtam mar
-
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
És?
Alapesetben eleve Microsoft-fiókkal kell telepíteni és használni a Windows 10/11-et, az hogy lehet helyi fiókkal is, egy dolog.
Egyébként az ingyenes ESU-nál a regisztrációhoz kell Microsoft-fiók, ellenben utána elég 60 naponta bejelentkezni, vagyis nem kötelező az ESU alatt végig Microsoft-fiókot használni.0patch... Tehát 3rd party frissítéseket használsz a microsoftos ESU helyett, majd erre jön az "Asszonynak reggel nem indult a win10-e, mert FRISSITEST KAPOT!! Mi a gyasz ez?" szöveg, az igen.

Linkelve lett hogyan oldható meg az újraaktiválás, amit már csak alkalmazni kellene, meg ami normál esetben működni szokott. Ahol ha Microsoft-fiókkal volt használva az alaplapcsere előtt a Windows 10, akkor a legszerűbb abba belépve megoldani. Ha helyi fiókkal, akkor ez a lehetőség elúszott.
+ Egy másik opció az eredeti (nem az általános) Windows 10 (Windows 7/8/8.1 már nem jó) termékkulcs megadása az újraaktiválásnál (példa). -
tusi_
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Akkor el az egy eves plusz tamogatas, ha MS fiokkal jelentkezel be, nem lokalissal.
En leszedtem a 0patch-et, ezzel marad tovabbra is. A japanok, nemetek svedek fizetnek a MSnek hogy legyen tamogatas tovabbra is a win10-re, mert a win 11 szar.
De ez mind lenyegtelen, en csak a tulajdonomat akarom visszakapni. A MS-nek semmi koze nincs hozza, hogy en mit cserelek a gepemben. Vagy engedelyt kell kernem toluk, hogy cserelhessek? Vagy telefonalgatni veluk, hogy hozzak helyre a hibajukat?
Mar 2x eljatszottam ezt. Eloszor amikr 6 eve lapot csereltem, meg kb 3 eve, amikor egy neten vasarolt licenszet kellett aktivalni valakinek. Nagyon kellemetlen indiai kis gyokerret kaptam ki, aki surgetni akart, hogy mas dolga is van, mire elmagyaraztam neki, hogy azert ul ott, hogy vegezze a dolgat. Meg kicsit le is lassitottam ezutan.
A gephazas dolgot vegig csianlatam, akkor arra hivatkozott, hogy nem erhetok el a szerverek. -
King Unique
titán
válasz
tusi_
üzenetére
Az nem újdonság hogy alaplapcsere után újraaktiválásra lehet szükség, ami megoldható néhány kattintással a linkelt hozzászólásban leírt módszerekkel (pl. Microsoft-fiók, telefonos). Feltéve ha eredeti és érvényes termékkulcs, licenc, mert ha ilyen pár ezres bóvli "aktiválókod", meg Windows 10 helyett eredetileg Windows 7/8/8.1 termékkulcs, akkor már nem, lásd #157700.
A Windows 10 általános támogatása 2025. október 14-én megszűnt, viszont igényelhető kiterjesztett támogatott (ESU), amire otthoni felhasználóknak is van lehetősége 1 évig ingyenesen. Tehát a "nincs frissites es tobbe" akkor reális, ha nem történt ESU regisztráció, bár anélkül is jöhet egy ideig pl. a beépített Windows Defender antivírus szoftverhez definíciófrissítés és kártevő-eltávolító frissítés (MSRT), de azok nem szoktak semmilyen gondot okozni.
Hirtelen nem volt világos mi ez a "Microslop" szöveg amit újabban nyomatnak a haterek, de rákeresve az AI integráció elleni tiltakozás. Ami azért érdekes, mert egyrészt azt inkább a Windows 11-nél lehetne ellőni mintsem a Windows 10-nél, meg az előbbinél is csak módjával ha eleve kikapcsolható, van ami nem is érhető el a legtöbb eszköznél (pl. Recall), stb. Másrészt manapság egyre több mindenben ott van már az AI (pl. webes keresők, böngészők, webáruházak, közösségi média, stb.), úgy meg pláne érdekes.

-
kalidor55
tag
sziasztok!, win 10 tud kinézni win7-nek?
-
tusi_
addikt
Sziasztok. Mult heten alaplapot csereltem, es csak most vettem eszre, hogy a retkes Microslop elvette a licenszemet es nem tudom ujra aktivalni.
Amellett, hogy elkuldtem oket a 3,14csaba, hogy lehet ujra aktivalni? En nem fogom felhivni oket az tutti.
Van emellett mas legoldas is, hogy visszakapjam a jogos tulajdodnom?
Sajnos Linux alatt meg nem megy minden rendesen, igy kell meg ez a retek windows egy kis ideig..
Asszonynak reggel nem indult a win10-e, mert FRISSITEST KAPOT!! Mi a gyasz ez? Arrol volt szo, hogy nincs frissites es tobbe nem tudjak gajra vagni a win10es gepeket. (se) -
válasz
Armagedown
üzenetére
Gondolom a vírusirtóval is így teszel
-
-
válasz
PitLee
üzenetére
Es tényleg. A bios DBX adatbázisában megtalálta a PCA 2011 tanusítványt. Ezért a (uefi)bios is rákérdez hogy akarja-e futtatni? (Y/N)
Nekem a win10 és win11 iso is UUP-dump ról származik mindkettőnél rákérdez és Z-t nyomva elindul (be van kapcsolva a secure boot)
Nem tudom miért nem a 2023-as aláírás van benne, hanem a 2 éve biztonsági okokból visszavont PCA2011... -
niklebi
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ha jobban megnézed a #160103 hozzászólást, ott tisztán látszik, hogy már 2023-ban frissült a Windows a 22H2-es verzióra. Így elég különleges, most mi frissült a 2004-es verzióra.
-
King Unique
titán
válasz
repvez
üzenetére
Az evidens, hogy nem most van letiltva ha megy a frissítés, hanem korábban lett valami megpiszkálva, mert normál esetben már rég 22H2 verziónak kellene futni, meg az is 1x települ funkciófrissítésként és nem többször.
A Windows 10 20H1 (2004), 20H2, 21H2 és 22H2 rendszerek azonos alapra épülnek, ezért azokhoz ugyanazok a kumulatív frissítések lettek kiadva.
Hát akkor indítsd újra és utána akkor már 22H2 verziónak kellene lenni és olyan megnevezéssel jönni a frissítéseknek. Mármint 2025. októberig, mert az utána lévők csak ESU regisztráció után települnek.
-
repvez
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
pedig nem tiltottam le semmi frisistést se , mert ha igy lett volna akkor ezek se telepultek volna most fel, mivel nem szoktam állitani semmit sem ami nem okoz gondot.
És nem most telepitettem fel a 22h2-t az már szinte a kiadás idejében már felment, tehát ezért furcsa számomra, hogy ezt a mai dátummal irja, és azt is hogy a 2004es verziohoz is tesz fel frissitést még, mikor azon már rég tul haladt.
És az is valami változás lehet, hogy eddig a jobb felso sarokban ki volt irva, hogy a számitogép nem felel meg a wiun 11 követelményeinek igy nem lehet telepiteni . Most meg
Megint felajánla , hogy ellenörizzem a telepitéshez a gépet.
Ja és megint talált uj frissitést most megint a 22h2 höz
-
King Unique
titán
válasz
repvez
üzenetére

Az hogy eddig 20H2, 21H2 verziókat használtál és csak nemrég váltottál 22H2-re, mert vsz le volt tiltva a Windows Update működése,máskülönben már rég frissített volna a 3-4 éve kiadott 22H2-re, meg előbbiekhez jöttek a Windows Update-en frissítések, nem keverendő azzal, hogy jelenleg milyen frissítések jönnek a még ESU-val támogatott 22H2-re, ami a Windows 10, version 22H2 update history weboldalon eleve megtekinthető. Ahol a legelső ESU-frissítés a KB5068781 volt, mint azt a #159560-ban szemléltették, az aktuális februári pedig a KB5075912.
-
repvez
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
itt vannak amik települtek, és ezek funkciofrissitések is ,nem csak biztonsági és virusirtos frissitések. Sőt azt se értem, hogy ,most akkor hogyan frissul, mert például ma egy 2024es frissitést tett fel utoljára ami a 2004-es verziohoz van, miközben meg már a 22h2es rendszer volt tavaly frissitve 22h2re. -
King Unique
titán
válasz
repvez
üzenetére
How to View Windows Update History in Windows 10
Ha nem írod le KB szám szerint hogy pontosan milyen frissítésekről van szó, akkor ez így nem sokat mond.
Ha nem lett regisztrálva a Windows 10 Fogyasztói Kiterjesztett Biztonsági Frissítések (ESU) programba, attól még kaphat a Windows 10 pl. Windows Defenderhez vírusdefició és egyéb frissítést, meg havonta kártevő-eltávolító frissítést (MSRT), de utóbbiaj nyilván nem egyenlők az előbbivel (ESU), a teljes körű támogatással."Szoval ezt hogy lehetne megoldani, hogy minden maradjon ugy ahogy volt, csak egy ujabb telepitésel a felelseges dolgok nélkül amit az évek alatt a win felszedett magára."
Röviden, csak emiatt felesleges és értelmetlen lenne újratelepíteni, meg ha közben jól működik a rendszer... Azaz nem kellene újratelepíteni, ilyen egyszerű
Egyébként mindent megtartani max. a repair Install with an In-place Upgrade módszerrel lehet, mert a clean install (tiszta telepítés) módszerrel nyilván nem, a reset (alaphelyzetbe állítás) módszerrel pedig a személes fájlok tarthatók meg. -
King Unique
titán
válasz
Aurig@
üzenetére
Ezekhez a terebélyes CAD/CAM/CAE programokhoz szokott lenni saját uninstall tool, vagy ha nem, akkor leírás a gyártó weboldalán, hogyan kell teljesen uninstallálni (Autodesk példa).
Ez elsődlegesen programspecifikus, ezért a Gépész 3D tervezőrendszerek topikban is javasolt érdeklődni, vagy eleve ott kellett volna kezdeni és akkor itt, ha ott azt írják, hogy Windows specifikus beállítás kérdése.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen program, ami...?
- Asztalos klub
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- Autós topik
- Gitáros topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4621
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Dahua 22" FULL HD IPS LED monitor 100Hz
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- HP 255 G10 Ryzen 5 7520U 8 GB DDR5 256 GB SSD FHD Új 2 ciklus Gari 2028.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(nagy a terhelés rajtuk)

itt vannak amik települtek, és ezek funkciofrissitések is ,nem csak biztonsági és virusirtos frissitések. Sőt azt se értem, hogy ,most akkor hogyan frissul, mert például ma egy 2024es frissitést tett fel utoljára ami a 2004-es verziohoz van, miközben meg már a 22h2es rendszer volt tavaly frissitve 22h2re.