- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #158475 üzenetére
Windows 10, version 22H2 update history
Láthatod hogy havonta általában 2 db kumulatív frissítés van, amiből a 4. héten kiadott "D" eleve csak opcionális. Illetve most júniusban 3 db volt a sávon kívül (Out-of-band) kiadott KB5063159-cel
de ez eleve spéci eset és átlagosan a 2 db jellemző.Ez az izé a screenshoton Insider Preview lehet, mert nyilván nincsen havonta 5 db kumulatív frissítés a Windows 10-hez, sőt soha nem is volt, amit az aktuális 22H2 verziónál a Windows 10, version 22H2 update history világosan szemléltet. Na meg az sem világos az előbbi honnan van, lemaradt a webes hivatkozás...
Windows 10-re a 22H2 volt az utolsó "Feature update", vagyis funkciófrissítés, az sem világos abban a listában miért így hivatkoznak azokra a frissítésekre. -
Doky586
félisten
Hogyhogy a win10 már havi 5db frissítést kap?
-
xAndersen
újonc
Köszönöm a segítséget, kipróbálom.
-
King Unique
titán
válasz
tothztemp #158472 üzenetére
Akkor a Rufus* miatt lehet ez, de ilyenkor elvileg csak meg kell adni egy új jelszót és ennyi.
* "Set local account passwords to not expire by default"
Ez már a 4.6-os verzióban javítva lett, most 4.9-nél jár. Azaz ha eseteben ilyen jelszólejárási probléma van, akkor a Rufusból is régebbi verzióval próbálkoztál, nem az aktuálissal. -
tothztemp
csendes tag
válasz
King Unique #158471 üzenetére
nem volt micros. fiók,, yes rufus volt
-
King Unique
titán
válasz
tothztemp #158469 üzenetére
Ez nem teljesen világos, mert ha Microsoft-fiókkal történt a telepítés, akkor ott aszem nem is lehet jelszó nélkül telepíteni, ha helyi fiókkal, az utóbbinál lehet kihagyni és akkor jelszómegadás nélküli automatikus bejelentkezés lesz.
A másik részére nem válaszoltál, de ha pl. a Rufus programmal lett pendrive írva a telepítő és ott voltak ilyen opciók a felhasználói fiókot érintve, akkor azok bejelölése miatt lehet ez az "indulásnál jelszó módositast kér".
-
tothztemp
csendes tag
komplikált a dolog....megpróbálom majd uijra telepiteni... felhasználói fiókba bejelentkezésnél,,de nem állitottam be jelszót ,viszontvan egy másik win 10 is egy masik lemezen a gépben ,azzal a névvel akar bejelentkezni de nem jó a jelszó neki
-
King Unique
titán
válasz
tothztemp #158466 üzenetére
"indulásnál jelszó módositast kér"
Ez pontosan mit akar jelenteni, a BitLocker, vagy BIOS ATA password,
vagy a felhasználói fiókba bejelentkezésnél?Hogyan történt a telepítés, honnan lett letöltve a Windows 10 ISO, hogyan lett a pendrive-ra írva / másolva, a telepítésnél teljesen törölve lett a célmeghajtó vagy helytelenül csak a korábbi C rendszerpartíció lett formázva?
-
tothztemp
csendes tag
sziaszztok,vettem egy ssd-t használtan ,volt rajta telepítve egy windows 10 (céges gép ),,formáztam ,uj win 10-et raktam rá,,indulásnál jelszó módositast kér,,,,gondolom a régi windows-ból maradhatott valahol egy partíció,,mit lehet tenni ?
-
King Unique
titán
válasz
xAndersen #158462 üzenetére
Windows 8/8.1, 10, 11 rendszerekkel előtelepített modern laptopoknál max. GML-matrica szokott lenni, nem COA a termékkulccsal, az utóbbi már rég nem aktuális. Az előbbieknél a termékkulcs a BIOS-ban van tárolva és automatikusan aktiválódik az ahhoz tartozó Home / Pro / egyéb kiadás.
Ha magyar nyelvű Windows 10 használata a cél, akkor lehet utólag magyar nyelvi csomagot telepíteni, magyarra átállítani a megjelenítési nyelvet, stb.
Másik lehetőség magyar nyelvű Windows 10 tiszta telepítése, ami automatikusan aktiválódni fog, ha Home kiadáshoz van BIOS OEM Key és Home kiadás van telepítve. Sőt, ilyen alapon a Windows 11 Home kiadás is automatikusan aktiválódni fog, ha inkább annak használata a cél a hosszabb támogatás miatt. -
xAndersen
újonc
Még egy kérdés: egy range extenderen csatlakozom a netre, wifi->wifi. Ha leakad a bejövő net a win10 meegpróbál betölteni 3 oldalt, az egyik valami msnettest, a másik az msn.hu a harmadik a routerem kezelőfelülete, plusz ha filmet nézeh kidobja a mentés másként ablakoz (mpc-hc) bosszantó a win7 nem csinált ilyet. Le lehet ezt tiltani valahol?
-
xAndersen
újonc
Üdv, ma kaptam egy asus laptopot, svéd oem win10-zel, a gép alján nincs matrica a sorozatszámmal, kellene egy feltört verzió, a win7 lehet már nem ismerné fel a hardwert, ezért az ipari hulladékért nem akarok fizetni, mi rajta van az jogtiszta, aktivált, home premium. Tud valaki segíteni? Legrosszabb esetben ráteszek egy linuxot, da ha lehet akkor inkább nem.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158459 üzenetére
Szuper! Ha pedig legközelebb azt írod, hogy ugyanazt csináltad, mint a kolléga képén, ne füllents! Félrevezető
-
-
-
csaba951
veterán
válasz
tordaitibi #158454 üzenetére
>Megcsináltam nem jó.
Pedig biztosan működik. Onnan tudom, hogy én így használom.
Akkor kezdjük újra.
Feladatütemezőben
Program/parancsfájl:
"C:\Program Files\Util\FreeFileSync\FreeFileSync.exe"A program teljes elérési útja, " jel van az elején és a végén.
Argumentumok hozzáadása:
"d:\etc\googledrivebackup.ffs_batch"A batch fájl teljes elérési útja, " jel van az elején és a végén.
Én az eredeti programot használom, ezt telepíteni kell a gépre. Van gyárilag portable változat, de azért fizetni kell.
>Itt véletlenül nem egy cmd-ből hívja meg a batch fájlt?
>A linkelt weboldalról van a leírás. Akkor én miért nem tehetem ezt meg?De igen, ezt egy cmd-be kell beírni. Nálad azért nem praktikus, mert így minden szinkronizációkor (10 percenként) egy pillanatra bevillan egy fekete cmd ablak, és rögtön be is záródik. Nagyon idegesítő, ha közben használod a gépet.
Ha a Feladatütemezőben állítod be, ahogy leírtam, akkor nincs fekete ablak, egyszerűen csak lefut a háttérben. Te semmi szokatlant nem veszel észre.
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158456 üzenetére
Mit nyitok meg szerkesztésre? Az indító exéjét, vagy micsodát?
Az eredeti progi leírásából:
FreeFileSync.exe X:\kiskutya.ffs_batch
^ Lefuttatja a kiskutya.ffs_batch-et.
FreeFileSync.exe X:\kiskutya.ffs_batch -Edit
^ Megnyitja szerkesztésre a kiskutya.ffs_batch-et.Milyen fizetős portable, hát a neve is FREEfilesync, ebbe mit lehet beletákolni, a portableapps.comról letöltve?
A leírásuk szerint a FreeFileSync Donation Edition-höz jár a portable változat, ahhoz pedig adakozni kell.
A portableapps.com egy 3rd party oldal, ahol mindenféle programot "becsomagolnak" (wrap-pelnek) egy keretrendszerrel, ami minden induláskor szimulál az alapvetően nem portable proginak egy környezetet, amit kilépés után eltakarít. Amiatt lesz tákolt, hogy ez nem az eredeti progi, és a jelek szerint a funkcionálitásán is csorba esett.Nincs baj azzal, ahogy megcsináltad, csak bonyibb, mint lehetne.
Az eredeti telepített progihoz (és a hivatalos portable változatához) nem kellene a batch script bohóckodás, hiszen alapból tudja azt, amit most a portableapps.com-os változat nem.Itt véletlenül nem egy cmd-ből hívja meg a batch fájlt?
Ez egy parancssori példa, sehol nem látok utalást cmd-re/batch file-ra. Hívhatod batch file-ból, ps-ből, de hívhatod feladatütemezőből -
??Tényleg bocsánat ha hülye vagyok.
Mit nyitok meg szerkesztésre? Az indító exéjét, vagy micsodát?
Milyen fizetős portable, hát a neve is FREEfilesync, ebbe mit lehet beletákolni, a portableapps.comról letöltve?Itt érdekes ez az azonnali reakció.
Tákolt a pc-d, tákolt a Windowsod, szar mert megtákoltad a regeditet, csoportházirendet, a logint, mindent megtákoltál, tákolt a Freefilesynced, te magad is tákolt vagy.
Minden 5. válaszban ez van leírva. Ja minden tákolt igen.Ha meg megváltoztatom a gui konfigurációt (bocs megint de az angol linkből én ennyit tudtam kiokoskodni fordítóval is) akkor a program állandóan ennek a 2 mappának a szinkronizálását fogja lefuttatni, azután bezáródik, mint most.
Nem tudom használni más szinkronra csak ha megint azt a gui izét megváltoztatom. Ezt lehet rosszul értelmeztem a weboldalon, passz.Tényleg mégegyszer elnézést, meaculpa, bocsánat, teljesenhülyavagyok és ide még 25 ilyen jelző,
de ha működik úgy ahogyan megcsináltam, akkor tulajdonképpen mi a baj?Nemmindegy hogyan működik? jó, nekem megfelel, nem vírusveszélyes, nem kellett hozzá a Defendert a bitlockert a securebootot kikapcsolni, nem kellett tákolni semmit, szintaktikailag ki a francot érdekli hogy egy cmd meghív egy batch fájlt amit meg így végrehajt a feladatütemező?
Ez fáj valakinek Redmondban, pert akasztanak a nyakamba, vagy most mi van?Itt véletlenül nem egy cmd-ből hívja meg a batch fájlt? A linkelt weboldalról van a leírás.
Akkor én miért nem tehetem ezt meg? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158454 üzenetére
Pedig a leírás szerint a kolléga leírása helyes, szerkesztésre megnyitnia csak akkor kellene, ha az -Edit kapcsolót is megadod argumentumként.
Tippre nem a fizetős változatban elérhető portable működést használod, hanem egy tákolt 3rd party portable változatot, ami nem úgy működik, ahogy írja a leírás. -
-
csaba951
veterán
válasz
tordaitibi #158450 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158450 üzenetére
Semmilyen válogatás nincs benne, ez ilyen a DOS óta
A bat-ból cmd ökörséget már nem is tudom követni -
Affene a válogatós gusztusát...!
Ezt elmentve .cmd-be és ezt a cmd-t megadva a Feladatütemezőnek, tökéletesen működik.start C:\Users\tibi\Desktop\asztalrol_vegyes\cloud_save.ffs_batch
Vagyis a ffs_batch fáj cmd-ből indítva elindul.
Ha nem, még bevontam volna a buliba egy bat fájlt ami elindítja a cmd-t ami indítja batch-t
Köszi! -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158448 üzenetére
ffs_batch file-on duplakatt: megnyitja a hozzárendelt alkalmazást.
Shortcut-on (ami egy ffs_batch file-ra mutat) duplakatt: megnyitja a hozzárendelt alkalmazást.
A shortcut-nak target-je (célpontja) van, ami bármi lehet: ha nem futtatható, delegálni fogja a műveletet a hozzárendelt programhoz.Namost a feladatütemezőben nem célpontot, hanem programot vár.
Az ffs_batch file nem futtatható állomány: ha egy cmd-ből próbálnád "elindítani", azt kapnád, hogy nem ismerte fel mint belső vagy külső parancs, vagy futtatható program/batch file.
Futtatható állománytípusok: .exe, .com és az alapértelmezett parancsértelmező megeszi a .bat/.cmd batch script-eket is.Egyik megoldás, hogy programnak a (dobpergés) futtatandó programodat adod meg. Olvass utána, hogy lehet megadni argumentumként a konkrét ffs_batch file-odat annak a konkrét programnak.
Másik megoldás, hogy .cmd/.bat file-t készítesz, amiben a START paranccsal lehet "futtatni" a file-okat - ez a megoldás figyelembe veszi a hozzárendelést.
START /? kimenetéből részlet:non-executable files may be invoked through their file association just
by typing the name of the file as a command. (e.g. WORD.DOC would
launch the application associated with the .DOC file extension).
-
Azt a ffs_batch fájlt adtam meg neki végrehajtani amit a Freefilesync létrehozott.
Betallóztam neki az Asztalról, pontosan az Asztal egyik almappájából ahova tettem.
Ugyanezen a ffs_batch fájlon kettőt kattintva az Asztalon azonnal lefut a folyamat, nem kér társítási megerősítést.
Ugyanezt a fájlt megadva a Feladatütemezőnek meg megkérdi mivel társítsa.
A mellékelt képen legfölül szerepel pirossal kiemelve a Freefilesync, ergo már be is van társítva és ezt tudja is a rendszer de mégis rákérdez. de csak ha ütemezve indítom.
Pl. te el akarod indítani a médialejátszódat ütemezve, csinálsz egy parancsikont vagy kötegelt fájlt. Erre katintva elindul, ugyanezt a fájl megadva a Feladatütemezőbe megkérdezné hogy most mit is csináljon vele?
Ez nekem magas. -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158446 üzenetére
A feladatütemezőben milyen parancssort futtatsz?
-
Maradtam a Freefilesync melett.
Egyszer megcsináltam a feladatot, eről lett egy ffs_batch fájl amit a feladatütemezővel 10 percenként futtatok.
Minden szép és jó...lenne a lefutna a feladat.
Ezt kapom mindig.
Azért nem értem ezt mert ha az Asztalon lévő ffs_batch fáljlra kattintok akármennyiszer akkor a társítási ablak nélkül lefut, mivel hozzátársítottam legelőször ezt az ffs_batch kiterjesztést.
Ugyanez miért nem tud végrehajtódni ha a Feladatütemező indítja el? Miért nem a feladat fut le, miért kéri mindig hogy társítsam? -
Geth
veterán
válasz
tordaitibi #158442 üzenetére
robocopy, a rendszer része.
-
norba69
senior tag
válasz
Hardlinkeld az ezt_szinkronizálni könyvtárat a J:\valami könyvtárba.
Vagy J: egy külső eszköz?
Nem ártana pontosan definiálni a feladatot és a körülményeket.
Ha backupolni akarsz usb külső meghajtóra, az nem biztos, hogy szinkronizálással a legjobb. -
havri1
félisten
válasz
semmi
-
Kéne egy kis tanács.
Melyik az egyszerű és jó megoldás 2 meghajtó 1-1 könyvtárának szinkronizálásra?
Pl.
D:\akarmi\barmi\ezt_szinkronizalni
J:\valami\ide_szinkronizalni
És ennek 10 percenként le kéne futnia.
Van erre valami beépített megoldás, esetleg bat fájl, feladatütemező egyebek?
Használhatnám a Free Filesync beépített megoldását is de ez extra erőforrás, bár van belőle de érdekelne valami egyszerű megoldás aminek nem kell külső program. -
King Unique
titán
válasz
tomcsi72 #158439 üzenetére
Mivel 2025. október 14-én megszűnik a Windows 10 alapvető támogatása, ezért igen, érdemes lassan áttérni Windows 11-re, hacsak nem akarsz még X évig Windows 10-et használni ingyenes / fizetős kiterjesztett támogatással, lásd #158418.
Ha közvetlen verziófrissítés (in-place upgrade) történik Windows 10-ről Windows 11-re, akkor a kiadás (Home / Pro / egyéb) az értelemszerűen marad változatlan, a verzió pedig alapesetben mindig az aktuálisan elérhető legújabb lesz, azaz jelenleg a 24H2. Viszont ha a 24H2 verzió ismert hibái esetleg érintik az eszközt, akkor régebbi verzióra, pl. 23H2-re frissíthet a Windows Update.
A közvetlen verziófrissítéshez (in-place upgrade) nem árt ha van a C meghajtón legalább 20-30 GB szabad terület, máskülönben sikertelen lehet.Lemezterület felszabadítása témában lásd egy másik válaszban és az ebben leírtakat, ott van a lemezkarbantartó és a tárterületsegéd, utóbbi működése automatizálható is, a TreeSize Free programmal pontosabban megtekinthető hogy mi mennyit foglal, stb.
-
tomcsi72
csendes tag
Sziasztok, szép délutánt mindenkinek!
Nekem olyan kérdésem volna, hogy a gépemen WIN 10 van.
Érdemes a frissítésben felajánlott WIN 11-re áttérni?
Melyik WIN 11 verziót teszi fel magától?
Még olyan kérdésem is volna, hogy most a C meghajtón a WINDOWS mappa 76 GB...
Ez miért ilyen sok?
A válaszotokat előre is köszönöm.... -
King Unique
titán
válasz
havri1 #158437 üzenetére
Itt csak a jelenlegi SSD volt kérdés, amelyiknél napi 75 GB írás van. Ha a TEAM L7 EVO az "egyiken van a rendszer," alapján, akkor ott a 16-31 TB nem sok, bár annál pont nem találni konkrét adatot az adatlapján, hogy mennyi a TBW.
Igen, túl, nem kell ezzel foglalkozni, annyi vsz úgysem lesz ráírva, hogy gondot okozzon.
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #158436 üzenetére
Ez egy mezei, noname régi gépből kiszedett. Linux volt rajta, stabilan ment, azért gondoltam, ezt is bírni fogja.
Szót sem érdemel ez az ssd, mert nem merek kockáztatni. Ha beáll a szerver, nem akarom egyáltalán újraindítani, ezzel foglalkozni.
Mivel amúgy nincs probléma, lehet norba tanácsát fogadom meg - ha nem változik ez a pagefile használat -, és átrakom máshova. Csak azok meg raid0-ba vannak a sebesség miatt, ugye az meg nem a biztonságról híres. Kockáztatni nem akarok.
Ezek vannak most a gépben:INTEL SSDSC2BB480G6 - 120TB írás - raid0
INTEL SSDSC2BP480G4 - 137TB írás - raid0
SAMSUNG SSD PM830 2.5" 7mm 256GB - 21TB írás
TEAM L7 EVO SSD 120GB 2db - egyiken van a rendszer, másik nincs használatban 16-31TB írásDe nem offolnék itt, túlbeszéltük. Köszi!
-
havri1
félisten
válasz
King Unique #158431 üzenetére
Szerintem nem elhanyagolható:
-
King Unique
titán
válasz
havri1 #158425 üzenetére
How to Manage Virtual Memory Pagefile in Windows 10
A lapozófájl méretét az automatikusan lefoglaltnál kisebbre állítani egyéni méretezéssel akkor szokás, ha nincs elég szabad hely a C meghajtón és nem lehet a C-ről másik meghajtóra (pl. D) áttenni. Ellenkező esetben viszont teljesen felesleges piszkálni, kb. zéró értelme van. Hagyni kell hogy a Windows kezelje automatikusan a lapozófájlt, ha egy programnak kell akkor használja, stb., nem kell ezzel ennél többet foglalkozni.
Az "Iszonyat írást tol az SSD-re" max. akkor említésre méltó, ha amiatt garanciaidőn belül eléri és túllépi a TBW-t, ami megint nem valószínű.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Igaz nem W10, hanem 2022, de nem hinném, hogy ez okozza a különbséget.
A lapozófile-al van problémám. Van bőven szabad ram, de a rendszer mégis hatalmas méretű lapozófilet ír-olvas-tart életben. Csak a rendszermeghajtóra van engedélyezve, automatikus méretezéssel. Elfér, nem azzal van a problémám, csak nem értem, miért használja, amikor van erőforrás neki bőven.
AI meg egyéb fórumokon azt olvastam, hagyni kell, a rendszer tudja mi kell neki. Ez ok, csak na..van szabad 40-60GB ramja neki. Kikapcsoljam direktbe? Vagy hagyjam?
Most éppen a qbittorrent írja a pagefilet, 17GB a mérete úgy, hogy a kliens a ramból 4GB-ot használ. Iszonyat írást tol az SSD-re, ami sztem' felesleges. -
King Unique
titán
válasz
Windows10ESU #158420 üzenetére
Le van írva a linkelt cikkben is világosan, hogy Microsoft-fiók kell és bekapcsolt szinkronizálás a Windows Backup szolgáltatással. Vagy ha van 1000 db Microsoft Reward pont, akkor az is beváltható.
De egyébként most még csak július van, ráérsz ezzel majd október ilyenkor foglalkozni, meg addig úgyis megjelenik még számos cikk erről és pontosítják hogy mi, merre és hogyan.
-
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #158422 üzenetére
Hát vásárolni tudni kell
-
Krystal_s
addikt
válasz
AsakuraDave #158403 üzenetére
A MediaTek MT7925 Wi-Fi 7 hivatalosan csak Windows 11 támogatott, DE léteznek Windows 10-hez is kompatibilis driverek.
Ezeket is próbáltad?
Station-Drivers
Alternatív drivercsomagok:
A Guru3D fórumon egy felhasználó összeállított egy Windows 10-hez használható drivercsomagot. Ezek a verziók kifejezetten Windows 10-hez lettek tesztelve...
The newest drivers for Mediatek 7925 adapter. Windows 10, Windows 11. -
Windows10ESU
friss újonc
válasz
King Unique #158418 üzenetére
Köszi ! Azt esetleg nem tudod, hogy a Windows Backup szinkronizáción kívül van-e még más teendőm? Azért kérdem, mert valamiért ezalól az MS szinkronizációs user fiók alól nem nyílik meg az MS Store, de a Windows Backup nemcsak hogy megnyílik, de tökéletesen szinkronizál is, tehát mindenhol ott a zöld pipa. Ez vajon elég lesz ahhoz, hogy ingyen megkapjam a frissítéseket még ehhez a géphez? Azért kérdem , mert nagyon nem volt egyszerű ide feltelepíteni még anno a Win10-et így ebben a formában, hogy külső USB diszkről menjen és nem szívesen b*zerlnám el sehogy. Se így , se úgy , se amúgy, hanem az volna a jó ha még plusz 1 évig simán menne , mint eddig, és addig még kiötlök valami megoldást a cserére, vagy esetleg megbarátkozom a frissítetlen Windows 10-zel.
Az eredeti linken azt írják. hogy lesz valami panel a Gépházban
"For individuals: An enrollment wizard will be available through notifications and in Settings, making it easy to enroll in ESU directly from your personal Windows 10 PC"
"Magánszemélyeknek: A regisztrációs varázsló az értesítéseken keresztül és a Beállításokban lesz elérhető, így könnyen regisztrálhat az ESU-ba közvetlenül a személyes Windows 10 rendszerű számítógépéről. "
A kérdés tehát az volna, hogy az MS Store megléte nélkül is fog tudni nekem varázsolgatni ingyen még egy évig frissítéseket?
Elvileg az insiderek már megnézhetik mi a pontos menete ennek a regisztrációnak és megköszönném ha valaki lökne pár screenshotot ezzel kapcsolatban !
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #158411 üzenetére
Leírták világosan a #158405-ben is, hogy ez nem újdonság, így szokott menni. Ahol ha csak a Wi-Fi nem működik megfelelő driver híján, ellenben a LAN és minden egyéb igen, akkor az még nyilván a jobbik eset.
Mivel a Windows 10 támogatása idén megszűnik és otthoni felhasználók hivatalosan csak + 1 év ingyenes / fizetős támogatást igényelhetnek, ezért előbb-utóbb amúgy is váltani kell majd Windows 11-re az elkövetkező pár évben.
-
King Unique
titán
válasz
Windows10ESU #158412 üzenetére
• Három évvel meghosszabbítja a Windows 10 támogatását a Microsoft
• Microsoft: Ennyit kell majd fizetned, ha a Windows 10-en akarsz maradni
• Új információt közölt a Windows 10 fizetőssé válásáról a Microsoft
• Változtatott a Windows 10 fizetőssé válásának feltételein a Microsoft
• Ingyen ad még egy évig frissítést a Windows 10-hez a Microsoft
• #154310 | #154583 | #155201 -
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #158416 üzenetére
Nálam nagyon hasonlít a 10-re: van egy töküres desktop, egy alul lévő tálca rajta egy balra rendezett Start gomb. Nekem ez nagyjából 95 óta így néz ki. Viszont ezek a snap ablak műveletek nagyon bejönnek
Rám nem erőltetett semmit, az image-ből kigyomlált ami nem kellett. -
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #158414 üzenetére
Rákeresve Win10 alatt a wifi 7 nem is támogatott.
Jobb ezekre rákeresni még előre. Mondjuk nekem mindegy, itt mindegyik rendszeren 11 van, hibátlanul.teszik a dolgukat -
AsakuraDave
őstag
Konkrétan az egyetlen dolog ami nem megy Win10 -el egy vadi új 2025 -ös alaplapon az a WiFi...
Ez elég egyértelmű, direkt genyóság. Nekem az albérletbe úgy van a modem hogy 1 szobán át kellene vezetnem valahogy az UTP kábelt, most a fél lakásba fut a kábel mert szerencsére a régi albimba ott sikerült vennem egy km -es ilyen kábeltHa ez nem lenne akkor most nagyon nagyot szívtam volna és itt ülnék net nélkül...
Annyira azért ez nincs kiemelve sehol sem... simán abban vagy, hogy akkor max majd megy WiFi6 sebességen, de nem... szoftveresen readásul egy WiFi szoftver most komolyan? nevetséges, ez csak arról szól, hogy tereljék és kötelezövé tegyék a Win11 -et. A Win10 már ekkora bukta és katasztrófa programozás terén úgyfest. -
Geth
veterán
válasz
AsakuraDave #158411 üzenetére
Ha Windows 2025-ös terméknél Win plecsnire gyúr a gyártó, rá van bízva visszamenőleg melyik változatokat támogatja, ha tudja. A pontos képet én itt nem tudom, szerintem Te sem.
Wifi 7 jól hangzik, itt most 6-os van (természetesen nem szolgáltatói), nagyon ajánlom PCVR-hez. Ha váltok majd headset-et, mindenképp 7es lesz. Nem tudom milyen szolgáltatónál vagy, de itt semmi gond nincs a gigabites nettel, de ez nem ezen topik témája.
Még nem találkoztam olyan frissítêssel, ami elcseszett volna valami alapvetőt, de részvétem
-
Windows10ESU
friss újonc
Sziasztok !
Van egy Win10 x64 Home-om UEFI-be integrált licenszkulccsal, Windows2Go módú telepítéssel egy külső USB diszkről fut USB2-n. Semmi gondom nincs vele UEFI módú, aktivált is. A kérdés az, hogy hallotattok-e már az új Windows 10 ESU lehetőségről, amivel magánszemélyeknek további 1 évig lehet használni a Windows 10-et a biztonsági frissítések mellett ?
Van-e már valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ( insiderként) ? Létrehoztam egy új user módú profilt, ami szinkronizál az MS fiókba (A WIndows Backup alkalmazással) .. mit kell majd látnom ? mi fog történni ? mi a menete az ESU ingyenes 1 évig tartó meghosszabbításának feliratkozására ? Megköszönöm megtisztelő válaszaitokat !
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #158410 üzenetére
Nagyon szuper, konkrétan olyan alaplapok amiket 9800X3D és társai alá venne az ember mind mind WiFi 7 -esek, ami meg mivel nem támogatott Windows 10 alatt, miért is lenne hisz október már rég elmúlt, teljesen jogos, hogy januári hardver már nem működik ilyen rendszeren. Abba már be le se menjünk, hogy mennyire teljesen felesleges is ez a WiFi 7 mikor az itthoni netszolgáltató modem wifi-je meghal 1gigabitnél is, nagyon kell az a sebesség meg sávszél amit tudna kommunikálni...
Olyan mint az 5G mobilnet aminél nagyon sokszor a 4G gyorsabb, jobb... Nevetséges ez az egész biznisz csak a pénzről szól mi meg tapsikolva szorjuk ki rájuk a pénzünket...Megértem, hogy elég nagy córesz akár csak egy windows alá is szoftver kiadni mivel elég egy random ápdét a dilletáns microtöküektől és gajra vágnak mindent vele aztán lehet tőle agyvérzést kapni, hát ha még ezt windowsonként kell lezongoráznod...
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #158409 üzenetére
Ez csak annyit ír, hogy Windows 10-nél max. Wi-Fi 6 támogatás érhető el, nem azt hogy Windows 10-nél biztosan működni fog a Wi-Fi és van hozzá driver.
"Wi-Fi features may vary depending on the operating system
For Windows 11, Wi-Fi 7 will require 24H2 or later version for full functions, Windows 11 21H2/22H2/23H2 only supports Wi-Fi 6E.
For Windows 10, please note that no driver is available, refer to the Wi-Fi chipset vendor'swebsite for details."Ennél viszont már oda van írva világosan a hivatalos weboldalon a specifikációnál, hogy Windows 10-hez nincsen ott Wi-Fi driver.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
King Unique #158408 üzenetére
Ez is az alaplap HIVATALOS weboldalán van ha rámegy az ember a manual leírásra
-
King Unique
titán
válasz
AsakuraDave #158397 üzenetére
Mondjuk világosan le van írva az alaplap hivatalos weboldalán...
"Wi-Fi features may vary depending on the operating system
For Windows 11, Wi-Fi 7 will require 24H2 or later version for full functions, Windows 11 21H2/22H2/23H2 only supports Wi-Fi 6E.
For Windows 10, please note that no driver is available, refer to the Wi-Fi chipset vendor's website for details."Ha a gépházban a Windows Update nem talált Wi-FI eszközillesztőt, az opcionális frissítéseknél sincs, akkor nem lesz Wi-Fi Windows 10-nél, hacsak nem sikerül egyéb driverrel (eszközgyártótól VID-PID alapján) megoldni.
Egyébként annak mi köze van a Microsofthoz, hogy XY alaplapnál melyik Windowshoz van driveres támogatás, az nem inkább a hardvergyártó sara ha nincsen?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
tordaitibi #158404 üzenetére
-
Zoz
őstag
válasz
AsakuraDave #158397 üzenetére
Ez így szokott lenni: amikor egy operációs elér az élete végére, a hardvergyártók szép sorban dobják a támogatást, és új cuccokhoz már nem készítenek régi Windowshoz drivert.
Konkrétan szerepel az alaplap leírásában:
"*Wi-Fi features may vary depending on the operating system
For Windows 10, please note that no driver is available, refer to the Wi-Fi chipset vendor's website for details." -
válasz
AsakuraDave #158403 üzenetére
Én még ilyet nem láttam.
Adj egy közvetlen letöltési linket a driverhez légyszi, itt van mellettem a melóhelyen 3 darab W10 gép. -
AsakuraDave
őstag
válasz
tordaitibi #158402 üzenetére
Hogy próbáljak rá a driverre? Ott van fent az alaplap weboldalán simán letöltöm 120x is ha kell, de nem tudod feltenni Win10 alá... Hatmillió+1 poszt van erről, ezt benéztem, mert az atyaúristen se gondolta volna, hogy ekkora g*cik a microfosnál, hogy ilyennel xopassák a népet... mediatek wi-fi 7 mt7925 driver windows 10 --> NEM TUDOD WIN10-re bexarx
Network Controller lenne a Wifi - PCI\VEN_14C3&DEV_7925&SUBSYS_60001A3B&REV_00
-
válasz
AsakuraDave #158401 üzenetére
Olyan nincs, ami megy a 11-en annak mennie kell a 10-en is.
Mármint a drivernek.
Akkor szedd ki a 11 alól a működő drivert és próbálj rá a tizesen a driverre.
Meg ne a win update driverstore-t erőltesd, van annak a wifinek gyártója, csipkészlete, a csipszetnek van gyártói drivere, van hardverazonosítója.
Nálam minden gép Intel socos, rémálmaimban sem tudom elképzelni hogy ennek a videodriverét ráhagyjam a Win update-re hanem tilt és irány az Intel weboldala.
Én egy mini pc újratelepítése után 3 napig kerestem micro sd olvasó drivert.
Találtam. -
AsakuraDave
őstag
válasz
tordaitibi #158399 üzenetére
Alaplapi WiFi modul és nincs hozzá Win10 driver end of story. Megnézem win11 alatt aztán ha ott megy akkor viszem vissza mert nem fogok ezért winfost váltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- LEGO klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest