Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Van még bőr a Realme 14 képén
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Mobil flották
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intruder2k5 #68540 üzenetére
Ezt a hibát se nagyon akarják javítani. Továbbra is az van, ha csak néhány másodpercre is átváltok másik alkalmazásra, visszaváltáskor az esetek nagy részében újratölti az oldalt az FF, így elvesznek korábban beírt tartalmak.
-
KAMI911
Topikgazda
Abba azért gondoljatok bele, hogy az értelmes Firefox forkok, meddig lennének azok, Firefox nélkül. Például a szabványok követésében. Szóval én egyelőre inkább foxolok, esetleg telemetria és egyebek további csökkentését céltom. En továbbra is bízom benne, hogy csak a törvényi megfelelés a változtatás oka.
-
nubreed
veterán
válasz
totron #69636 üzenetére
Speciel én, addig amíg vannak értelmes Firefox fork -ok, amin nincsenek és nem lesznek tele a crapware -el amivel az FF-et teletömik meg még fogják is, engem nem igazán érdekel, hogy mekkora piaca részesedése is van az FF-nek.
Amúgy nagyon szomorú világ lenne az, ha csak és kizárólag chromium based böngészők lennének már csak elérhetők.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
totron #69636 üzenetére
Ha a ff saját satját nézzük, akkor az az indításokat számlázza (gondolom valahogy eszközazonosítottan), úgy értem, hogy ha egy eszközön valaki használ, vagy használgat firefoxot, akkor az egy felhasználójuk.
A Statcounter féle %, akkor az meg az adatforgalom%. Az szerintem valósabb! (pl az akinek egyik böngésző nem jól megy, de a másik igen egyből mind a két helyre ad voksot) -
totron
addikt
válasz
Narxis #69635 üzenetére
A mobilos verzió különösen tré sajnos egykori kedvencünkből. Morfondírozni kár, az az időszak már elmúlt, mikor versenytársként volt jelen. Szépen lassan vagy épp egy nagy ugrással végül belőled is elfogy a ragaszkodás igénye és átpártolsz. Nem is tudom, kik használják még? Az egykori célközönségnek pont van szeme mindahhoz, amikkel most le van maradva a Firefox, lásd saját tapasztalásod is. Újakat aligha vannak, szóval kész csoda, hogy nem egy üres halmazról beszélgetünk, de az is el fog jönni. A statisztikák háttere sem mindegy, az van FF-használónak jelölve aki valamennyi %-ban, egy kis %-ban a rókát is használja vagy az, aki 80+-100%-ban, szinte kizárólagosan a használója? A jelenlegi részarány is egy erősen ferdített érték, valami azt súgja.
-
válasz
KAMI911 #69633 üzenetére
Biztos, hogy gyorsabb is lett a régebbi Firefox verziókhoz képest de a versenytársakat kellene utolérni mert teljesen más a böngészési élmény sajnos. Nagyon jó lenne ha a Firefox népszerűbb lenne és valódi versenytársa lenne a Chromium-nak.
Ehhez gondolom több pénz kellene, befektetőket kell keresni.
-
KAMI911
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #69630 üzenetére
Gecko, de a WebRender és a Stylo, amik elég fontos részek már át lettek emelve a Servo-ból, ami Rust-ban készült. Elég modern.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69630 üzenetére
Az a FF-é!
-
KAMI911
Topikgazda
válasz
Jack Oneill #69623 üzenetére
Rust motor ,Servo, elég új benne.
-
KAMI911
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #69618 üzenetére
A Brave így működik , BAT.
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
Intruder2k5 #69621 üzenetére
"Mondjuk ez a majd is olyan, hogy ki tudja mikor lesz..."
Már van. -
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #69623 üzenetére
motorral kellene valamit kezdeni, modernizalni Fox alatt
Gondolkodtam már ezen, de ahogy látom a rengeteg:
- már alapban saját motorral nem is rendelkező böngészőt pl. Edge, Brave
- vagy akik kukázták (talán az Opera annak idején még volt saját motorja)Nem biztos, hogy van értelme böngéazőt fejleszteni. Persze ez addig marad így ameddig kellő szabadaág marad, mert ha kezdi bezárni a kiskapukat a Google a Chromium projektben úgy fog nőni az igény a saját böngészőmotor felé.
-
Cs1csó
titán
válasz
Intruder2k5 #69621 üzenetére
Most jött el az, hogy az Ublock Origin már nem fut a Chrome-on "mókolás nélküli böngészőben"
(Tegnap szólt a szomszédom (én vagyok a "rendszergazdája"nem nagyon ért a géphez de kellően óvatosan netezik tehát nincs vele sok vesződségem) ) hogy megjelentek a reklámok, átmentem megnézni és az UO nem futott, töröltem és feltettem az UO Lite-ot
Elvileg az AdGuard ingyenes kiegészítője is szépen fut, és az UO-t is újra működésre lehet bírni némi "mókolással" (írták máshol, nem mélyedtem el benne) -
Igazából ha Chrome megszünteti az adblocker bővítmények működését valamilyen módon akkor is van még lehetőség a reklámok blokkolására, pl. az Adguard app vagy az Adguard-DNS [link]
Amúgy én nem vettem észre különbséget a uBlock Origin Lite-al se. Persze fel kell készülni, az mondjuk nagy lökést adhatna a Firefox-nak.
-
Mondjuk ez a majd is olyan, hogy ki tudja mikor lesz... Pletyka már évek óta van róla, de tavaly nyáron egy kolléganőm gépére telepítettem Chrome + uBlock Origin-t, akkor is azt írta a kiegészítő telepítése előtt, hogy ennek a támogatása majd esetleg megszűnhet. Szerintem még a Google sem biztos benne, hogy meglépjék-e ezt. Persze ez csak tipp.
-
Gyerekek, a napokban kipróbáltam a Chrome-ot PC-n és mobilon is mert nagyon régóta egyáltalán nem használtam. Fényévekkel "smoothabb" a böngészés, ezzel kellene kezdeni valamit. Bár csak egyszer néztem de úgy tűnt, hogy mobilon az aksi 1 órával tovább bírta ha Firefox helyett Chrome-mal böngésztem, de ezt csak egyszer csekkoltam szóval fenntartásokkal kell kezelni. Lényeg, hogy a privacy dologgal nem lehet tömegeket visszacsábítani Firefox-ra, a motorháztető alatt újra kellene építeni a motort a mai kor követelményeinek.
-
válasz
KAMI911 #69617 üzenetére
Világos, azért kezdtem a mondandómat azzal,
Ha jönnek a reklámok...
. Azt nyilván én sem gondolom, hogy bárki keyloggerként akarja használni a böngészőt, és mindent elad amit oda beírsz. Felhasználóneveket és jelszavakat egyébként sem mentek soha és sehova, az meg, hogy esetleg a keresési előzményeimet, esetleg a látogatott oldalaim címét eladja, hát legyen vele boldog, én ezeket nem titkolom. Ha emiatt fog talpon maradni a Mozilla, akkor egye fene, ennyivel hozzájárulok. Az a része viszont sokkal jobban zavarna a dolognak, ha tényleg böngészőbe épülve kapnánk majd reklámokat, akkor biztosan más alternatívát keresnék az FF helyett. De mivel egyelőre minden csak találgatás, így használom én is ahogy eddig, aztán a többit majd meglátjuk. -
KAMI911
Topikgazda
válasz
Intruder2k5 #69546 üzenetére
Én egyelőre kivárok. Szerintem nincs akkora baj, mint amekkorának egyesek felfújják. Simán el tudom hinni – egyelőre – hogy az adatok eladása arra vonatkozik, ami eddig is volt: az alapértelmezett böngésző beállítására a Google-ra. Ha azt nézzük, hogy ez eddig mindenkinek belefért, mert vagy a Google-t akarta használni, vagy átállította, ha nem. Mert végül is a Gooble keresési forgalmat VÁSÁROLT a Mozillától, tehát bizonyos adatokat a Mozilla eddig is eladott, és nincs rá bizonyíték, hogy ennél többet ad el most. Ha pedig így van, akkor csak arról van szó, hogy a különféle böngésző dokumentumokat, jogi értelmezés szerint hozzáigazították a valósághoz. Tehát a keresési kifejezések amikre keresel, azt amúgy is alapból a Google felé irányítják, ha keresel a böngészőben, de ezt meg tudod változtatni, meg ezzel eddig senkinek semmi gondja nem volt. A többi adatod meg ugyanúgy nem lesz eladva mint eddig.
Összességében csak a törvénynek való megfeleltetés miatt változott a szövegezés, nem azért, mert az alapértelmezett keresés értékesítésén kívül egyéb ilyen is lenne.
Ha valakinek az a felvetése, hogy miért így (nem) kommunikálták, akkor egyetértünk. Egy becsületre és átláthatóságra építő enititás akar lenni a Mozilla, és ezt nagyon rosszul kommunikálta. Az ilyen változtatásokat előre, a közösség számára értelmezve kellett volna csinálni, értelmezve a felhasználók számára, hogy mi miért van. Szóval ha valaki ez felrója, akkor azzal száz százalékban egyetértek.
Egyelőre maradok a Firefox-nál, szerintem nincs gond, a böngésző privacy szempontból nem változik. Ha látok-hallok valamit, akkor majd jelzem, de addig szerintem még mindig a Firefox a legjobb választás.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #69614 üzenetére
Még jó, hogy te magad besorszámoztad a dolgaidat, hogy legyen értelme az egésznek!
-
balazs1956
senior tag
válasz
Intruder2k5 #69612 üzenetére
Igen a Chrome-ban nekem is így működik, de a Firefoxban hiába kattintok a több gyártóra, nem dob fel többet. Ezek szerint ez az én egyedi problémám, de a fordítást ugyanezzel a fájllal kipróbáltattam egy másik felhasználóval, neki sem csinált vele semmit, szemben a chrommal
-
ledgeri
nagyúr
válasz
balazs1956 #69611 üzenetére
Második esetről képet kérék!
-
válasz
balazs1956 #69611 üzenetére
Szia!
arukereso.hu keresősávba "porszívó" beír, és a találati lista bal oldalán ott vannak a gyártók. Nem tudom mennyi, de 100-tól szerintem tuti több. ABC sorrendben vannak, és ennyi fért belőlük egy képernyőre: [kép] A "c" betű elejéig... Nagyon lekicsinyítve az oldalt a GEKO-ig tudtam megjeleníteni a listát egy képernyőn: [kép]
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok.
Kezdetektől Firefoxot használok, de újabban sok problémám volt vele, és kérdezném, hogy ez egyedi, vagy másnál is tapasztalható?
1. A Google Translatorba pdf fájlt behúzva, semmit sem tud kezdeni vele (nem fordítja le németről , meg semmilyen nyelvről magyarra) 1 MB-os fájl volt
A Chrome gond nélkül lefordította2. az árukeresőn porszívókat néztem és kiváncsi voltam az összes gyártóra.
A Firefox csak kb. 5-öt hozott, a Chrome meg százat.Ez a kettő csak a ma délutáni termés, de rendszeresen belefutok ilyenekbe. Windows 11 et használok, és mindig friss Firefoxot, sőt tegnap újra is telepítettem.
Azért írtam le a két hibát részletesen, hátha valaki kipróbálná, és megosztaná a tapasztalatát.
Előre is köszönöm szépen a sagítséget -
lufi7
aktív tag
Felháborodtak a Firefox felhasználók [link]
-
-
Mit és hol kell beállítani, hogy amikor bezárom a FF-ot, akkor ne jelentkezzen ki a Max-ról?
-
IfjVerIstvan
csendes tag
Firefox 136.0 home page/new tab logo eliminálás
about:config
browser.newtabpage.activity-stream.newtabLayouts.variant-b = false -
ledgeri
nagyúr
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Ha Szeretné valaki a TAB - okat alul tudni, némileg kellemes nézetben, hozzá a menüsort összehúzva látni akkor itt egy "új" - remélem még nem publikálták, 135.0.1 -en működik - userChrome.css:
/* userChrome.css */
@media not (-moz-bool-pref: "sidebar.verticalTabs"){
.global-notificationbox,
#tab-notification-deck,
#TabsToolbar{
order: 1 !important;
}
/*
#navigator-toolbox #nav-bar {
order: 1 !important;
}
#navigator-toolbox #PersonalToolbar {
order: 2 !important;
}
#tab-notification-deck {
order: 3 !important;
}
#titlebar{
order: 4 !important;
}
*/
/* Source file https://github.com/MrOtherGuy/firefox-csshacks/tree/master/chrome/tabs_on_bottom_menubar_on_top_patch.css made available under Mozilla Public License v. 2.0
See the above repository for updates as well as full license text. */
/* Menubar on top patch - use with tabs_on_bottom.css */
/* Only really useful if menubar is ALWAYS visible */
:root{ --uc-window-control-width: 0px !important }
#navigator-toolbox{ padding-top: calc(29px + var(--uc-titlebar-padding,0px)) !important }
#toolbar-menubar{
position: fixed;
display: flex;
top: var(--uc-titlebar-padding,0px);
height: 29px;
width: 100%;
overflow: hidden;
}
#toolbar-menubar > .titlebar-buttonbox-container{ height: 29px; order: 100; }
#toolbar-menubar > [flex]{ flex-grow: 100; }
#toolbar-menubar > spacer[flex]{
order: 99;
flex-grow: 1;
min-width: var(--uc-window-drag-space-width,20px);
}
#toolbar-menubar .titlebar-button{ padding: 2px 17px !important; }
#toolbar-menubar .toolbarbutton-1 { --toolbarbutton-inner-padding: 3px }
/* Override Normal Density height to Compact Density height only for tabs */
#TabsToolbar, #tabbrowser-tabs {
--tab-min-height: 31px !important;
}
/* [Connected Tabs] Set a max height based on min-height plus margin-block: 1px 0 */
#TabsToolbar, #TabsToolbar > hbox, #TabsToolbar-customization-target, #tabbrowser-arrowscrollbox {
max-height: calc(var(--tab-min-height) + 1px) !important;
}
/* [Connected Tabs] Adjust padding around icons on buttons to avoid crushed images */
#TabsToolbar-customization-target toolbarbutton > .toolbarbutton-icon,
#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-text,
#TabsToolbar-customization-target .toolbarbutton-badge-stack,
#scrollbutton-up,#scrollbutton-down {
padding-top: 7px !important;
padding-bottom: 6px !important;
}
/* Remove padding between tabs */
.tabbrowser-tab {
padding-left: 1 !important;
padding-right: 1 !important;
}
/***Tighten up drop-down/context/popup menu spacing ***/
menupopup > menuitem, menupopup > menu {
padding-block: 2px !important;
}
:root {
--arrowpanel-menuitem-padding: 2px 8px !important;
}
#tabbrowser-tabs {
/* --user-tab-rounding: 2px; */
width: 100vw !important;
}
.tab-background {
/* border-radius: var(--user-tab-rounding) var(--user-tab-rounding) 0px 0px !important;
margin-block: 1px 0 !important; */
border-radius: 8px 8px 0px 0px !important; border-image: none !important;
}
#scrollbutton-up, #scrollbutton-down { /* 6/10/2021 */
border-top-width: 0px !important;
border-bottom-width: 0 !important;
}
/* Container color bar visibility */
.tabbrowser-tab[usercontextid] > .tab-stack > .tab-background > .tab-context-line {
margin: 1.5px max(calc(var(--user-tab-rounding) - 3px), 0px) !important;
}
/* Inactive tabs: Separator line style */
.tabbrowser-tab:not([selected=true]):not([multiselected=true]):not([beforeselected-visible="true"]) .tab-background {
border-right: 1px solid var(--lwt-background-tab-separator-color, rgba(0, 0, 0, .20)) !important;
}meg volt az alap, csak kombinálnom kellett.
"A feltalálók nem új dolgokat adnak a világnak, hanem a meglévőket kombinálják újra."
-
69Raizen69
tag
Tudna segíteni?
Most frissítettem a legújabb Firefoxra és ilyen nagyon rikító kék háttere/kerete lett a jelölő négyzeteknek.
Valaki tudja mit kéne átállítani a config-ban hogy eltűnjön vagy esetleg a színét kevésbé rikítóra állítani? -
canadaa
tag
LibreWolf-nál amikbe eddig belefutottam:
- WebGL ki van kapcsolva. Weboldalakon térképek nem működtek. 1 checkbox volt bekapcsolni
- Süti törlés volt alapból. Azt állítani kellett. Lehet oldalanként is.
- Hálózati meghajtóra nem működött a fájl letöltés. Szimplán bezárta a mentés ablakot de nem mentette a fájlt. Semmi hiba vagy ilyesmi. about:config ban network.file.disable_unc_paths disable
- Automatikus felhasználó és jelszó ajánlás nem volt, beállításokban be lehet úgy állítani mint a FF-t (csak nem fontos dolgokra, de használtam régen is)Profil mentés még egy érdekes téma. AppData mappát tervezem majd menteni script-el. Csinálja valaki ezt?
-
nubreed
veterán
válasz
Olomlovag #69594 üzenetére
Fork: az eredeti szoftveren (jelen esetben a Firefox -on) alapuló, de más által (nem a Mozilla Foundation által) fejlesztett szoftver, és emiatt eltér a forrás kódja az eredetitől. Ha aggódsz a privacy miatt (mint ahogy sokan ezt teszik) már most is vannak teljesen jó alternatívák, amik kompatibilisek a Firefoxszal de nem tartalmazzák és nem is fogják a most bejelentett crapware -t amit az FF bele fog tenni a böngészőbe. Ilyen alternatívák: LibreWolf, Floorp, Waterfox. Én az első kettőt használom.
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Nagyon laikus vagyok a témában, ezért a segítségeteket kérném:
Egyszerű böngészőként használom a Firefox 115. régebbi esr verziót, fiókom nincs. A szinkronizáció így szóba se kerül. Be van állítva az adatvédelmi és biztonsági beállításokban a Firefox adatgyűjtés és felhasználás nincs engedélyezve. Ez most akkor kuka, nem ér semmit?
Lehet tudni, hogy mikortól lép, lépett életbe ez a beépített reklám, és felhasználói adatok felhasználása illetve egyoldalú szerződésmódosítás dolog?
Mivel a szlenget / pl: fork, / és a szakmai szakszavakat nem vágom, lehetne úgy választ kapnom, hogy meg is értsem, hogy akkor ez az új dolog pontosan miről is szól?
És amennyiben érint, mit érdemes akkor ezután használni?Köszönöm szépen.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
gyulank #69592 üzenetére
Inkább a stabilitásra fókuszált, minden stabil kiadás alaposan tesztelt csomagokkal érkezett, de hátránya, hogy nem épp a legfrissebbek, böngészőt leszámítva. Iceweasel egy licenc probléma miatt volt Firefox helyett, ami már lassan 10 éve rendeződött, szóval igen, Firefox van.
Most már csak nem is GNU/linux, mert voltak változások (non-free cuccok is kerültek bele), politika is beleette magát, eléggé önös érdekek vezérlik már a projektet – a Mozillánál is hasonló lehet, nem érdekli őket már a böngészőjük.Kezd gázos lenni az internet, nemrégiben google elkezdte büntetni az ungoogled-chromium böngészőt azzal, hogy tweakelés nélkül nem mennek rajta a youtube videók, és most már a Mozilla is totál meghülyült.
-
gyulank
addikt
A Debian régen nagy biztonsági oprendszer hírében állt. Ott terveznek váltani? Régen IceWeasel volt, most rákerestem, azt írja Firefox ESR van.
-
DS39
nagyúr
válasz
Jack Oneill #69590 üzenetére
Az EU-ban ezt nem lesz egyszerű kivitelezni, meglátjuk mi lesz a valóság.
-
DS39
nagyúr
Önmagában az AI-tól nem lesz rosszabb, az Edge-be is integrálva van, mobilon a Brave és az Opera is ezzel hirdeti a böngészőjét. Ez most egy trend mely le fog csengeni. Az átlag ember szarik rá, a másikfele meg deep fake poreszt csinál vele.
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #69584 üzenetére
Sajnos az a weboldalakat is a Chromium-okra fejlesztik ez érződik, agyalok rajta, hogy átköltözöm. Mindenképpen kedvet csináltál elkezdtem majd tesztelni.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Cs1csó #69581 üzenetére
En 2 napja elkezdtem hasznalni a Brave bongeszot mobilon es PC-n. Eddig eg es fold. Az utobbi idoben Fox alatt a youtube videok megalltak, gondolkodtak, ha beletekertem, a felbontas ugralt. Brave alatt tokeletesen megy, maga a bongeszes sokkal fluidabb, kevesebb ramot eszik joval, es nem kell bovitmenyeken agyalnom, hogy manifest akarmennyi verzios blokkolot nezzek, vagy tudom is en. Csak telepitem a bongeszot, atnezem a beallitasokat, es kesz, megy a nyugodt reklma nelkuli netezes.
Nalam megmarad a Firefox masodlagos bongeszonek, mert nagy kedvenc volt, de eleg borusnak latom a jovojuket. -
canadaa
tag
Én is LibreWolf-ra tértem át. Fájdalommentes az egész.
Automatikus frissítéseket is be lehet ütemezni a WinUpdater-el. Egyenlőre ez megfelelő lesz.Cs1csó: https://librewolf.net/docs/faq/#how-often-do-you-update-librewolf
Szerk.: Windows XP idők óta Firefox-ot használtam. Kár érte.
-
Cs1csó
titán
válasz
Narxis #69580 üzenetére
Ezektől a fő csapástól eltérő kvázi fork-okkal óvatosan valahogy mindig az történik (NE LEGYEN IGAZAM!) hogy amit forkolnak vagy amin alapul azt a fő verziószámot NEM BÍRKÁK követni, és előbb utóbb elavult lesz.
Erről a Comodo vagy az Avast "saját" böngészői jutnak az eszembe amik durván le voltak maradva.
A véleményem, ha komoly csapat lenne ezek mögött akkor már a Dev, a Nighty, a beta verziókon is keményen dolgoznának és a hivatalos FF release után pár nappal már jöhetne is a saját kis mókolt verziójuk.EGy jó szoftverhez KEMÉNY fejlesztőgárda kell akik tolják rendesen. A Windows-on is meglátszik, hogy már nem az a fejős tehén és kb. lexarják: minden hülyét felvesznek a Windows fejlesztésére és ha valaki TÉNYLEG beválik, bizonyít stb. azt teszik is át az AZURE-ra, vagy egyéb kiemelt projektre.
Tehát ami több milliárd ember használ azt egyfajta junior, gyakornok stb. programnak tekintik. -
canadaa
tag
válasz
tonyrulez #69567 üzenetére
Nem ennyire átlátható a dolog sajnos.
[Mental Outlaw: The Worst Firefox Update Ever]
[Theo - t3․gg: Firefox just gave up on privacy]
Annyi biztos, hogy sok magánélet védelméről szóló részt töröltek a weboldalról és nem tartják kizártnak azt sem, hogy felhasználják az adataid.
Firefox Sync innentől fogva szerintem nagyon nem ajánlott. (Már ha érdekel valamennyire is, hogy felhasználják-e a böngészési adataid AI tanításra vagy eladják-e akárkinek). -
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901 #69575 üzenetére
Zavarja! Rohadjon meg. Piros marad!
Figyelmeztetés.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69575 üzenetére
ok,na...
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ledgeri #69573 üzenetére
Amit te néztél az a másik feltöltése a készítőnek. Ez 10 felhasználós!
Egyre jobban tetszik az a pirosRimuru:
Nem letöltöd!! Megkeresed. Hisz már használom.
75 elemet talált *.xpi keresésre fele kb FF. Szerencsére az előzőekben megnézett dátumok segítettek.
Megtaláltam a filet, 3000x200. Megnövelem a szélességét működhet.
Remélem nem zavarja a FF-ot hogy bele lett piszkálva, nem szedi le újból. -
Rimuru
veterán
válasz
shadow1901 #69572 üzenetére
TLDR: Letoltod az xpi-t, ezt kibontot (igazabol egy zip), modositod amit szeretnel, META-INF kivetelevel csinalsz egy uj addont es feltoltod. Bovebb infokat(dokumentaciot) talalsz a linket oldalon.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69572 üzenetére
Egy felhasználós az addon... Szóval grat hozzá
Vannak korábbi verziók belőle, esetleg az segíthet. Esetleg még rákérdezni a ff support kérdéseknél, hátha csak 2 sor aboutconfigban.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ledgeri #69571 üzenetére
Áhhhh ezektől bonyolultabb, konkrét grafika. Olyan mintha nem átlátszó háttere lenne, hanem piros, így a FHD feletti kijelzőn pirossal tölti ki a méreten felüli teret. Azt gondolnám azt kell átszíneznem feketére, vagy átlátszóra.
24 aug 4-én volt frissítve, legrosszabb esetben 12 éves a feltöltő regisztrációjából kiindulva. A linkelt oldalon meg 6 éve volt frissítve. A 24-et a tulajdonságokból szedtem. Fene se érti... Bár egyik sem segít rajta ezek szerint. -
ledgeri
nagyúr
válasz
shadow1901 #69570 üzenetére
Ha régi (és nem frissítette készítője sem) akkor nem hinném, de ha nem valami túl speciális dolog szerintem újrakreálható... Volt pár éve a nagy szinezősdi, abból marad egy "mindent szinezhetsz vele" addon hátra, hivatalos mozilla kiadás.
Azért ments profilt előtte, ha esetleg úgy nyúlna bele ez abba ami neked fontos, hogy bajos lenne számodra! -
shadow1901
aktív tag
Hello!
Van letöltve egy skin, viszont nem az általam használt felbontáshoz van. Legalább is én arra tippelek. Tizen+ éve ezt használom azelőtt nem volt ilyen gondja. Valahol bele lehet ezekbe szerkeszteni, valamivel? Olyan nagyon nem bosszantott, hogy legalább utána kérdezzek egyáltalán, mert évek óta így használom, ha továbbra is így kell, lehet túlélem -
SP4C3
veterán
válasz
nincsnév007 #69568 üzenetére
CTRL+Görgő felfele
-
nincsnév007
addikt
sziasztok, itt a firefox főoldalán az ott látható "ikonokat" hogy lehet vissza nagyítani? frissítés óta alig lehet látni őket olyan kicsik.
-
tonyrulez
őstag
válasz
junior11 #69566 üzenetére
Szokásos clickbait pcforum cím/cikk (mint a reklámos is volt), eredeti forrásból:
UPDATE: We’ve seen a little confusion about the language regarding licenses, so we want to clear that up. We need a license to allow us to make some of the basic functionality of Firefox possible. Without it, we couldn’t use information typed into Firefox, for example. It does NOT give us ownership of your data or a right to use it for anything other than what is described in the Privacy Notice.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
EmptyParadox #69560 üzenetére
Köszi!
Mikiller van, de gombbal nehézkes. Illetve az volt a probléma, hogy fényérzékelősek a monitorok és az elhelyezkedésüktől függően, össze-vissza állították a fényerejüket. Monitoriannal lehet az összeset egyszerre vezérelni, valószínűleg négy közül a legmagasabb értékre állítja magát. Érdekes módon a HDMI-DP kábeles monitor nem jelent meg idáig (ezért kellett volna az EIZO, hogy ne kézzel kelljen állítani), HDMI-DVI-al viszont igen.
-
gulyasa
őstag
Androidos Firefox. Verzió: 135.0.1
Eddig a Könyvjelzők menüben az elmentett oldalak a mentés ideje szerint voltak rendezve és ezen ha akartam volna sem tudtam volna változtatni. Évek óta így használom.
A legutóbbi frissítés óta viszont látszólag random módon átrendeződött a sorrend, amit látszólag továbbra sem lehet átrendezni. Sem egy releváns menüpont, sem "vonszolásos" módszer, mint az asztali verzióban...Létezik valamilyen megoldás, hogy átrendezhessem a mentett Könyvjelzőket mobilon, ahogy szeretném?
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #69559 üzenetére
Köszönöm! Sikerült működésre bírni win7 alatt (G4 portable verziót töltöttem le, majd frissítettem G6 verzióra):
Azért lassúbb mint a chrome vagy a firefox, ezek szinte azonnmal elindulnak, a Waterfox G4 verzió kb 1 másodperc allatt elindul, a G6-nak kell néhány másodperc. Viszont utána teljesen jól működik. -
EmptyParadox
senior tag
-
válasz
ekkold #69556 üzenetére
Én innen töltöttem le, és a Win11 Defender nem riaszt rá, más meg nincs.
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #69552 üzenetére
Próbáltam a GitHubról letölteni egy portable verziót, a munkahelyi PC-n, de a Defender is reklamál miatta, meg a telepített Comodo is. Ez utóbbi felajánlotta az "elszigetelt futtatás" lehetőségét, ha mindenképpen futtatni szeretném, de így kb. egy hibaüzenettel kilépett a program.
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #69552 üzenetére
Hogyan lehet Waterox portable verziót készíteni vagy letölteni? Kipróbálnám...
-
svgyula
addikt
válasz
Cs1csó #69553 üzenetére
Igen tényleg más! A valóságok másolják! Sajnos a sok idiótának erre van szüksége ahelyett, hogy elmenne kapálni!
Amit nem tudnak megoldani saját fejből mert zörög benne az a 2db agysejt azok megcsináltatják a saját valóságukat a géppel! Ettől isten-királyok lesznek
Legalább is ezt hiszik magukról! Eljön a Cyiberpunk 2077 a külvilágba!
A youtube is tele van vele! -
válasz
ekkold #69551 üzenetére
A Waterfox-on megy minden kiegészítőm ami Firefox-on is, azt tudom. Jelenleg is van egy portable verzióm, néha használom. A letöltési oldala azt írja, hogy Win7 a minimum OS az aktuális verzióhoz, ami egyébként Firefox 128 esr alapú.
De ott van még a PaleMoon is, mondjuk az már kicsit eltávolodott a Firefox-tól, noha szintén abból ered, ha valaki szeret kísérletezni, azt is lehet próbálgatni. Ez is támogatja még a Win7-et.
-
ekkold
őstag
válasz
Intruder2k5 #69548 üzenetére
Melyik alternatíván megy ugyanúgy az uBlock Origin kiegészítő?
Ja, és melyik használható win7 alatt is? -
svgyula
addikt
válasz
A DukDukGo fent van a gépemen. Néha teleszórja ablakokkal az adott/keresett oldalt. Most arról írok. Itt is belépéskor nagy kék ablak fogadott.....
-
ledgeri
nagyúr
válasz
A waterfox nincs nagyon lemaradva?
-
válasz
Narxis #69547 üzenetére
Mostani ismereteim szerint én azt hiszem a Waterfox felé húznék, de erről ráérek majd akkor gondolkodni, ha aktuálissá válik a kérdés. Főleg, ha esetleg a forkokba is átkerül ez a marhaság, akkor tényleg Brave vagy DuckDuckGo lesz. Na mindegy, egyelőre még megy a Firefox.
-
válasz
Intruder2k5 #69546 üzenetére
De nem tudom melyik fork lenne jó. Lehet Vivaldi-ra fogunk rákényszerülni...vagy Brave-re.
Amúgy szinte biztos, hogy véghez viszik pedig. Eszükbe se jutott, hogy az igazgatótanács költségeit csökkentsék, inkább az alacsonyabb poziban lévő alkalmazottakat küldték el.
-
válasz
Narxis #69542 üzenetére
Ha jönnek a reklámok, akkor elválnak a Firefox-al ~20 éve, a 2.x valahányas verzió óta tartó közös útjaink, és áttérek valami forkjára, mert a Chrome-ot továbbra is rühellem. Ráadásul ott is rebesgetik ugye, hogy tiltani fogják rajta a reklámblokkolást. Pénzt akarnak belőle, de szerintem ez inkább a Firefox végét fogja jelenteni, és ezzel elveszíti a most is igen csekély piaci részesedésének tetemes részét.
-
gyulank
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #69538 üzenetére
Gyorsítótár, sütik, és oldalbeállítások törlése visszamenőleg mind, nincs változás, privátban jó, nem kéne ilyet okoznia egy kiegészítőmnek sem. De mégis, a Native Dark volt.
-
Beren
aktív tag
válasz
gyulank #69537 üzenetére
Ez ránézésre olyan, mintha nem a Google alap keresőoldala lenne, hanem egy egyedi, honlapba épített kereső (Google Programmable Search Engine) - egy-két honlapba már tettem ilyet, onnan rémlik a kinézete. Első körben én is azt javasolnám, amit Sweet Lou 6: sütik, cache törlése, kiegészítők letiltása. Ha úgy sem jó, akkor egy "szűz" Firefox-ban (portable?) le lehet tesztelni a dolgot.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #69498 üzenetére
EIZO-nál azt mondták, hogy nincs már fent az oldalukon. Nekik viszont valahogy sikerült elérni. Mi lehetett ez a trükk, amivel elérték a "Wayback Machine"-t (ez az EIZO szervere lehet?)?
Nekem csak fényerő állításra kellett volna, de az EIZO-nak, nagyon kicsi a skálája. Tudtok valami jobbat? Én a Monitoriant használom.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Rimuru #69530 üzenetére
Az adott oldal újratöltetése nem egyenlő minden gyorsítozótt adat törlésével.
Köszi a fentiért, nem gondoltam, hogy a gyorsbillentyűs megoldást (CTRL+SHIFT+DELETE) éritette csak a változtatás, így nem néztem a menüben is, de így az egész változtatásnak még kevesebb értelme van.
-
Rimuru
veterán
válasz
ledgeri #69529 üzenetére
Clear the cache.
Btw ctrl+shift+r cache nelkul ujratolti az oldalt, ez is hasznos tud lenni. -
ledgeri
nagyúr
Van mód csak cache törlésre? Csak mert most előjött a helyzet, hogy sütit nem, viszont cache-t törölnék de a menü hülyének néz, így nincs erre opció... (ott)
-
gyulank
addikt
A google találatok csak nálam változott meg firefox alatt? [kép]
-
manigator
újonc
Sziasztok!
Néhány napja a Pinterest-ben ha tovább szeretnék lépni az ajánlott képen vagy rajzon megjelenő "A webhely megnyitása" gombra kattintva nem nyílik meg a weboldal, csak egy üres lap. Az EDGE-ben ez működik! Például: https://www.pinterest.com/pin/333759022404532527/?utm_campaign=hfdigestpins&e_t=a4b138a241b34e789ead7e95f306f84a&utm_source=31&utm_medium=2004&utm_content=333759022404532527&utm_term=5 -
vlevi
nagyúr
Jajjj, de örülök neki, hogy az utolsó 1-2 firefox verzióval a kedvencek megjelenítésének betűtípusával gányoltak valamit.
Lehet, hogy régóta ilyen, de most kezdett feltűnni, hogy a régi, megszokott cleartype helyett itt is directwrite-al írja ki
Emiatt életlen, ragyás.
pl. a Hírek szóban az í betűt nem képes normálisan megjeleníteni -
Rimuru
veterán
válasz
5leteseN #69522 üzenetére
Igen, az a beepitett: Firefox Translation.
Azon kivul hogy a beallitasokban toltsd le a nyelvi fajlokat nem tudok tobb "ravezetest" mondani, nekem mukodik OOB. -
5leteseN
senior tag
válasz
Rimuru #69521 üzenetére
Ha a címsor bal oldalánál a távol-keleti "krisz-krasz-szal lehet meghívni a Firefox beépített fordítóját(amihez a beállításoknál lehet letölteni a nyelvi vmiket), akkor sajnos nem offline.
Ugyan van Firefoxnak most Lingvanex bővítménye, de nem hiszem, hogy lecserélte volna az eredetit.
Ha valamelyik dolgot nem jól tudom, akkor most pikk-pakk utána nézek, kis "rávezetéssel"!
-
ekkold
őstag
Jelenleg azt csinálja a firefox, hogy ha megnyitok egy .PLS fájlt (playlist) azt hozzárendelem egy médialejátszóhoz (pl. MPC-BE player). Ez jó, mert egyből indul is a lejátszás. De ezt úgy jegyzi meg (vagy tárolja el) a firefox mint text document. Csakhogy ha ezután egy sima txt-t nyitok meg, akkor azt is médialejátszóhoz akarja hozzárendelni.
Firefoxban a letöltött fájlok automatikus megnyitása esetén, megoldható-e, hogy ne elemezze a fájlt, hanem csak simán a kiterjesztése alapján nyissa meg? -
5leteseN
senior tag
Elfelejtettem visszaírni "időben", de jobb későn, ... :
A Firefox ugyan letölt valamit a nyelvekhez a "Beállításoknál" a nyelvekhez, de valamelyik netes , online fordító van "beledrótozva", mert amikor kikapcsoltam a Wi-Fi-t, nem tudott fordítani egyik nyelvnél sem. Vissza kapcsolva mentek az oldal-fordítások.Továbbra is az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan fordítási megoldás, ami off-line(net kapcsolat nélkül is) fordít, PL: off-line(lementett oldalakat) is tudok vele fordítani.
"Bármi érdekel" jeligére!"Előleg"
:
-
svgyula
addikt
Inkább akkor maradok a TV saját lejátszó/böngészőjénél. Ott érdekes módon pl a smartube reklám nélkül tudja szépen megszólaltatni a zenéket. A német "browser" pedig beépített tiltást használ. Csak ugye ott nem működik az ami a PC-n, hogy zenehallgatás és közben az információk olvasása mint pl ez az oldal.... A telefonos egérmozi meg nekem soha nem volt opció
Azért a firefox is tesz róla, hogy az emberek elkezdjék utálni..... -
-
svgyula
addikt
Üdv Urak! Egy kérdés ill. ha van esetleg megoldás azt is kérnék! Pár napja ~az utolsó frissítés óta használhatatlan a firefox zene lejátszásra! A felállás az lenne a zene ami eddig működött és szépen szólt! Firefox->Nahimic ezt csinálta a sourrund szétosztást->Dolby acess ez kell a HDMI szétosztáshoz. Innen ment a kép/hang a TV-be majd az erősítőbe ami szépen jelzi is a sokcsatornás hangot.
Ez most olyan szinten széteső hangzást ad, hogy sértő a fülnek! Mindez egy másik böngészővel tökéletes! Jelen esetben a Duk Duk go. De mivel a reklám blokkolás nagyon nincs a toppon egyik böngészőnél sem. Maradnák a firefoxnál. -
5leteseN
senior tag
Bár nem vagyok ezerrel benne a a Firefox-ban, de mikor a beállításainál kiválasztom a fordatandó nyelveket akkor letölt valamiket minden nyelvhez.
Ebből gondoltam, hogy a (Portable) Firefox(is) offline.
Mindjárt otthon vagyok és nézem egy lementett oldallal, kikapcsolt nettel. -
5leteseN
senior tag
Érdeklődnék, hogy a Firefox-nak sikerült már a magyar fordítást felvennie a listájára?
...csak mert a dán, svéd, finn baltiak, fent vannak és hasinló méretű vagy kisebb népességgel, és a magyarhoz hasonlóan nehezítő, elég egyedi vonásokkal(annak ellenére, hogy némelyik nagy(szláv, germán) nyelvcsaládba tartozik.
Vagy: van esetleg vmi offline fordítást is lehetővé tévő plug-in, kiegészítő, ...
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Régóta FF-et használok, és eddig nem volt gond, de pár hete van és nem jövök rá mitől. Röviden több oldalon is előfordul hogy van feltéve videó, de vagy meg se jelenik, vagy nem indul el. Ugyanígy hirdetést nézek az Agroinform oldalán és a képek nem jelennek meg ha ki akarom nagyítani. Ebben az Agroinform-os cikkeben is van egy videó amit példának hozok, de FF alatt nem jelenik meg, de Edge böngészőben meg igen. Nem egy gépen hanem 3 gépen is ez a felállás, sőt Messenger-ből is eltűnt a videóhívás lehetősége is az is Edge böngészőben megy.
Ötlet mi lehet a gond? a 135-ös verzió van fent, de előtte lévő verzióval is ez volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest