Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Három operációs rendszert kínál a NexPhone
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
evoken
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
De csak sok éves berögződés miatt sorolják az rpg kategoriába. Imádom a jrpg-ket (ami tulajdonképpen az E33 is), de azok közül valojában egyik sem role playing game, semmi közük hozzá, a karakterfejlődésen kivül zéro olyan elem van benne ami ezt indokolná, csak megkapták ezt a címkét nagyon régen. Mintha a Gran Turismo és az Assetto Corsa mellett egy Burnout nyerné a legjobb autoszimulátor dijat. Végülis van benne auto...

-
evoken
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Abban nem tudom milyen mechanikák vannak, de ha ugyanezek, akkor az is csak egy action/adventure, rpg elemekkel. Ennyi erővel a Diablo 4 is rpg, de az meg jelölést sem kapott a saját évében.
De legyen: ha nem a KCD2, akkor inkább az Outer Worlds 2 kapta volna, mert az is a szó szoros értelemben vett szerepjáték. Még ha az összkép nem is igazán kiforrott ahhoz, hogy dijat érdemeljen (de ez az ami most egyáltalán nem számít).
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Visszatérve, ez az OW2-ről jutott eszembe. Egyáltalán nem lennék meglepve ha ez a tweet fordította volna meg a zsűrit tekintve mennyire át van "politizálva" a TGA.

-
Döglött Róka
veterán
válasz
Citrone39
üzenetére
Jogos, ugyanakkor a W3ban ezeknek alig vagy nem volt ráhatása a plotra, szal feleslegesen válaszottál. Ugyanez volt a bajom a CP2077-el, a side questeknek zéró jelentőségük volt.
Nálam amúgy ha tisztán az RPG ezen elemén akarunk ugrálni, akkor a The Outer Worlds 2 toronymagasan ver mindent. -
Citrone39
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Abban voltak döntési lehetőségek, számtalan melléküldetésnek a végét te határoztad meg. E33-nak meg max a legvégéről dönthetsz. Idén még az Avowed is többet kínált ennél.
-
evoken
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Az E33-ban semmi rpg nincsen (vagy elég kevés), max rpg elemek. Fix szereplők, fix sztori, nem reagál rád a világ, stb. Nekem ez nem fér bele a Role Playing jelzőbe.
-
Döglött Róka
veterán
Neked, nekem a KCD inkább egy időrabló sétaszim surviror játékokra jellemző b*szakodással mint egy feszes RPG. Bottal se piszkálnám mert rühellem az időhúzó játékelemeket aminek valójában nincs hozzáadott értéke a játékhoz (az ilyen "immerzió" számomra nem képvisel értéket, tryhardoknak meg igen).
-
evoken
csendes tag
Benne van, csak most itt arrol volt szo hogy az E33 megérdemelte az összes dijat amit kapott, de legalábbis nem volt nála jobb idén az adott jelölésben. Hát egyáltalán nem. Szoval maximum a meghivott ujságirok között idén ez volt a legnépszerübb játék, nem objektive a legjobb ez vagy az.
Viszont 3 jelölést adni neki a legjobb alakitásban (ahol aztán tényleg tényszerűen kerülhetett volna be más valamelyik E33 jelölt helyett), felveti a felszopás tényét a szervezőkkel kapcsolatban, ami már eggyel (kettővel) problémásabb. -
wjbhbdux
veterán
Itt megint az lehet a háttérben hogy a KCD olyan mint pl. a Stalker, egy kelet-európai rétegjáték, itt hatalmas népszerűséggel, aztán Brazíliában meg nem is hallottak róla, nem volt mögötte olyan gamer sajtón is túlmutató hype mint mondjuk a Witcher 3. része felé. Az E33 meg világszerte átütött.
Azért nekik sem kell szomorkodni, PC Gamernél megkapta az év játéka díjat a KCD2.
-
evoken
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Ha klasszikus értelemben nézzük az rpg-t akkor fasorban sincs egy Kingdom Deliverancehez képest, hiába a "több build". Mégis, az elöl is elvitte a dijat.
-
evoken
csendes tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Elsőre az E33 Persona/jrpg copyja biztos hatalmas élmény, de semmi olyat nem tesz hozzá a zsánerhez amit ne láttunk már volna (ellenben pl egy Death Stranding teljesen és unikális felépitésével), kivéve a parryt a harcokban. Az egy érdekes adalék, de messze nem gamechanger. A körités (zene, sztori) tényleg igényes (de akkor ennyi erővel a a tavalyi Metaphor is vihetett volna mindent...), de ez a hasraesés a játéktol, az egy ujszülöttnek minden vicc uj tipikus esete. Plusz, hogy az egésznek meg volt ágyazva a redditen a nyomorult ideologiai alapu törzsi örjöngés az AAA-kkal és a woke-al szemben, ami meg a tényleg legalja. Az hogy az E33 MINDENT vitt az teljesen aránytalan és irreális, ezzel van probléma, ha csak egy bizonyos részét viszi el a dijaknak, azzal senkinek nem lett volna gondja.
-
CriticalHit
addikt
Számomra mind a Legjobb szerepjáték, mind a Év játéka nyertese a Kingdom Come: Deliverance II.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha ez lenne a szempont minden evben a CoD-FIFA-minecraft trio nyerne...
-
wjbhbdux
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Arra tippelnék, hogy a zsűri javarészt idősebb mint akik gyerekkorukban még HP vagy Shrek filmeket néztek és így kiesett a látóterükből, nem jelent annyit a számukra mint az egyel fiatalabb generációnak.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A rendezvény szervezőinek semmi köze nincs a jelöltek kiválasztásához, és az eredményt sem befolyásolják. A jelöléseket és a szavazatokat is a világkörüli gamer sajtó adja, pl. Magyarországról a Gamestar maradványa. [link]
-
Sirandrish
legenda
Mindent megnyert az E33, én meg még csak nem is hallottam róla
Ez nyílván nem a játék hibája, de úgy látom tényleg kezdek felnőni, meg a munka is a gaming rovására megy...nem lesz ez így jó
-
Kotomicuki
senior tag
TLOU sorozat díjat nyer és az nem az Arany Málna...
...akkor, milyen ... lehetett a többi jelölt?!
-
DiamondBack
senior tag
Lényeg a lényeg, az egyetlen kategóriában ami érdekel az nyert amit vártam: Arc Raiders
(bár ha lenne pvp az E33-ban akkor azt is vitte volna
) -
cami][us
őstag
ránézésre inkább inkább azokhoz illik harmadik részként, mint a Baldur's Gate-hez
Elég erős vélemény, ahhoz képest hogy nem játszottál vele, pedig ez egy elég egyszerű kérdés.
Annyiban igazad van hogy a BG1-2 történetének egy részét szanálták, de ettől még nem lesz DOSIII
Ugyanúgy a Bhaalspawn saga része. -
Citrone39
tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
A szerepjáték díj igen. Az Avowed, a KCD2 és az The Outer Worlds 2 is mind jobb szerepjáték volt az Expeditionnél. Attól, hogy valami nagyon jó, még nem kell minden egyes díjat elvinnie, amire csak jelölik.
-
Én csak röhögök a vergődőkön, mert nem az nyert akit szerettek volna. A legszánalmasabb azok akiknek nem jön be egyáltalán adott sítulúsú játék és úgy is vergődnek. Vicces pénteket csináltak nekem.

Akkor mi van? Nem változtat semmit azon, hogy mennyire tetszett valami.
A mezőny erős volt és idén is nagyon jó játékokat kaptunk. Mindegyiknek kijárhatott volna bármelyik, nem véletlen lettek jelöltek, de a játékosok (is) döntöttek, hogy melyik tetszett nekik. Fáj, nem fáj, ez van.
Az RPG-t én is a KCD2-nek adtam volna annak ellenére, hogy ezzel egyáltalán nem játszottam, mert tudom milyen minőségi, egyedi RPG.
Ettől függetlenül a JRPG-ket és társaikat is az RPG kategóriába szokták sorolni akkor is, ha szűkösek a választási lehetőségek és valahol meg tudom érteni. A műfaj nevében is ott van az, hogy RPG és ez nem véletlen. -
törölt tag
Kár, hogy a legjobb szerepjáték győztese nem szerepjáték (értsd: nem tudod kijátszani a karaktered jellemét, nincsenek döntéseid, melyekkel folyamatosan alakítanád az eseményeket és a történet folyását), ahogy általában véve a JRPG-k sem azok, hanem körökre osztott akció-kalandjátékok. Nem mintha az Awoved-, vagy a TOW 2-féle ócskaságokat kitüntethetőnek tekinteném
. Csak azok legjobb tudomásom szerint legalább megfelelnek a műfaji kitételeknek. Kicsit azért hervasztó a helyzet, nem is tudom, mikor találkoztam utoljára egy jó kortárs RPG-vel... (a BG3-at még nem próbáltam, előtte valahogy végig kéne szenvednem legalább egy D:OS-játékot, mert ránézésre inkább inkább azokhoz illik harmadik részként, mint a Baldur's Gate-hez...).De hogy a legjobb játék díját megérdemelte-e az E33, már nem tudnám megmondani, mert a "JRPG"-féle körökre osztott menükben való lépkedés nem kifejezetten a zsánerem, pláne így, hogy nyakon öntötték ezzel a halálosan elcsépelt parry/dodge-rendszerrel (éljenek a Soulslike-ok... kenyéren és vízen
). Viszont annak tudatában, hogy sosem fogok játszani vele, utánaolvastam a történetének, és nagyon remélem, hogy ténylegesen játszva/átélve értelmesebb, vagy legalább hatásosabb, mert valami irgalmatlan, megdöbbentően nagy ökörségnek hatott.Mondjuk itt sem tudom, hogy akkor melyiket lehetett volna díjazni, a szánalmasan idióta "Silent Hill" f-et? Hideous Kojima globalista elmebaját? Vagy a Kingdom Come in a dude-féle agybetegséget, amiben azzal etetik a tömeget, hogy a muszlim világban jobb dolga van a nőknek
? Mennyire kell tudatlannak lenni, hogy ezt valaki elhiggye? Az ilyen súlyosan gonosz és ostoba propagandát tuti letöltendővel büntetném.Egy szó mint száz, egy újabb ínséges év a hanyatló játékiparban.
-
GodGamer5
addikt
Egyre szánalmasabb ez a game awards.
A Silent Hill F, a Metal Gear Delta és a Split Fiction sem ért el kb semmit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Highguard - Küszöbön a megjelenés, mégsem tudunk róla szinte semmit
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- PlayStation 5
- Házimozi haladó szinten
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- További aktív témák...
- 16 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - több típus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8G I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN 7 5700X3D OEM processzor 3 év 27% áfa
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Benne van a zsánerben. Én se értek egyet a döntéssel mert szerintem az OW2-nek kellett volna vinnie ha szőrszálhasogatóan nézzük azt az RPG-t.

)
Annyiban igazad van hogy a BG1-2 történetének egy részét szanálták, de ettől még nem lesz DOSIII
Ugyanúgy a Bhaalspawn saga része.