Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Okos elgondolás, de ennyire nem szoktam levinni.
Amikor ilyen 2-4° a gpu, az azért van, mert kinyitom a pinceajtót.
-4° volt kint, pincébe 0°
Normál téli hőmérséklet 10-12° csukott ajtóval. Ez ha terhelem is, akkor ~14°-os víz, akkor a benti ~23-24° elmehet 48-50% páratartalomig.
Amúgy is heti 3-4 óra a gép előtt töltött időm, szóval bírom
PCH árulkodik
az nincs hűtve.
Brahi vízhő/gpu:
-
zebra_hun
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
Nincs látványosság, nem arra építettem. Ez még a régi 3080 a képen, de a 4090 ue., csak sokkal kisebb.
Minden más a pincében a falon van 5 éve. 2 cső és egy 2 eres kábel megy le fix 12V-tal. Ott zajonghat a meztelen csigáknak.
Nyirkos, vizes, így por sincs. Rozsdamentes csavarok bírják, kinézetre új.
Nem tudok ilyen "bemutató" jellegű képekkel szolgálni sajnos.
Víz eltalál, semmi drága, látványos csövezés.Tibcsinek igaza van, kicsapódik a pára. Sokat kell szellőztetni a 35% alatti páratartalomhoz.
[kép] -
tibcsi0407
félisten
válasz
Hauptmann
üzenetére
Mert úgy kicsapódik a csöveken és a fém alkatrészeken a harmat (víz, ami nem feltétlenül tesz jót a gépnek), mint a huzat.
Ezért kell egy radiátor a gépházba, ami a hideg levegőt befújja a hidegvízről, ezzel eltolod a harmatpontot a gépházon kívüli állapothoz képest. Legalábbis én így oldom meg.
A gépház így 20 fok alatt tartható belül.
-
tomas51
senior tag
válasz
gera021
üzenetére
lehet vastag a pad és nem ér össze rendesen a gpu és a blokk
hiába ugyan annyi mili a pad, ha pl keményebb akkor nem mindig nyomódik össze rendesen, kicsit húzz rá jobban a csavarokra
van hogy többször körbe kell húzni mire rendesen összeér, érdemes egy két nap múlva érdemes megint ránézni -
gera021
aktív tag
Hello. 2023 májusban vettem inno3d 4090et a vízhűtéses változatot, sajnos a napokban szét kellett szednem mert a hőfok magas volt és tudtam hogy miért, kiszáradt paszta és padok miatt, mx6 és arctic tp3 padok kerültek vissza, nagyon jól sikerült játékok alatt 50 és 55 fok között van, vrm 58fok átlag de max 62fok nal nem megy feljebb,
Ami a bajom a hot spot, 20 fok az eltérés vagy közel 20fok, szóval játék alatt 55fok a mag, hotspot 75fok, nem értem miért,
Szerintetek ?
-
zebra_hun
veterán
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ez nem épp egy szokványos vízhűtés. El van vezetve a víz a pincébe. Így megszokásból egy db 120mm-es venti van a gépben. Radiátorok pedig lent.
10-12°-os víz jön fel. Páratartalommal vigyázni kell, 32-35% alatt kell tartanom.
A másik gépem normális, ott a házban van egy 360 és egy 280-as radiátor. Az nem produkál ilyet. Igaz, ebben csak egy rtx3080 van a 14900k mellett: [link]
A lenti eredmények/értékek a pince hűtés miatt olyanok.
Csendes és hűvös. -
zebra_hun
veterán
Superposition 4k optimized
Ez jött ki. Közel 240 fps minimumban, grat magamnak

-
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Elöször is boldog újévet mindenkinek.
Van egy 4080s (gainward panther) kártyám ami nyáron lett újrapasztázva, mert elmászott a delta t, azóta a hőfokok rendben vannak. Most az ünnepek előtt kezdte, hogy intenzívebb használatkor random kilépeget játékokból. Próbálkoztam ddu-val, proci tuningot kilőttem, de nem segített semmi. A gép amúgy másik kártyával hibátlan, sima használatkor is elmegy egész nap és táp ügyileg is elég. (Pár hónapos 1000w-os be quet ment bele). Van, hogy egyből kilép, de van, hogy csak 15 perc után, de nem fagy, nem csíkoz a kép se. Volt párszor, hogy újra is indult, de pl eseménynaplóban is csak a váratlan újraindulás szerepel. Másik driverrel is próbáltam, de semmi javulás nem volt. Érdemes még valamit megpróbálni, vagy mehet az rma? -
tomas51
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
úgy szokott lenni, hogy ddu val gyalulás után ahogy kap egy drivert indítás után megállnak a ventik
illetve még az lehet hogy ha van valami programja akkor abba kibvan lőve zero fan mód vagy ilyesmi
vannak olyan gyári programok ahol lehet direkt üzemmódot is kapcsolni -
UDPSendToF
tag
válasz
tomas51
üzenetére
Átkapcsoltam gaming-ről silent-re, annyi változott, hogy a 30%-os RPM valamennyivel lecsökkent, de maga a ventilátor leállítási gond ugyanúgy megvan. Programokat is átnéztem többször, semmi feltűnő. Már csak arra tudok tippelni, hogy a driverben elb@sztak valamit, remélem javítják...

-
gery14
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
Igen az innonal ugyan ez volt nálam is de aztán uj driver megoldotta lehet abban csesztek ell valamit most. Mondjuk nálam a 2 monitor miatt is csinálta de ma megnezem neked ha gep kozelben vagyok inditgatja . Fentebb nem irtak hülyeséget lazán bebugolhat egy ddu megprobalnék meglesném valami nem e hatja a vga-t.
-
tomas51
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
ha van rajta bios váltó nyomd át aztán restart, utánna meg vissza és restart, lehet be bugzott a bios
illetve nézd meg afterburnerbe hogy mennyin megy alapon, mert lehet hajtja valami, azt a feladatkezelőbe látod hogy mi mennyi gpu t eszik, anno nekem is volt hasonló bajom csak valami pörgette a kártyát az volt a baj -
-
gery14
senior tag
válasz
UDPSendToF
üzenetére
Pörgeti a kartyat a felbontás nekem inno3d 4090nél volt hogy nem fan stopolt (mèg uj volt a 4090) mert a felbontás miatt magason volt a gpu es a memo clock. A 4090amp extreme airo nem csinalja..
igaz en mindig fan stop off on használom már a kàrtyákat egyedi fan görbével Hangtalanul megy... nem zavar a ház leszigeteli. -
UDPSendToF
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott mostanában olyan problémával 4090-en, hogy a ventilátor egyszerűen nem áll le, bármit is csinálok vele? A hőmérséklet bőven a határ alatt van, drivert letakarítottam és újraraktam már többször, próbáltam Afterburner-ben és Fan Control-ban is 0%-ra kényszeríteni, egyszerűen csak leszarja és folyamatosan megy 30%-os alapjáraton.
Ez nagyjából akkor kezdődött, mikor a monitoromat (Asus PG32UCDM, 4K 240Hz OLED) átállítottam 8-ról 10 bites színmélységre. Néha nagyritkán ha olyan kedve van, leáll egy 5 percre, aztán kezdi újra, folyamatos 30%-os alapjárat, kezd nagyon irritáló lenni a folyamatos búgás a háttérben, teljesen feleslegesen és értelmetlenül. A kártya egy MSI Suprim X. Van erre valami BIOS mod vagy más hack, amivel megoldható a probléma?
Edit: Most, hogy megírtam ezt a kommentet, random leállt megint, de tutibiztos hogy pár perc múlva kezdi a játékot elölről.

-
flashpointer
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
legjobb, ref pcb nagyon apro, vizzel nem eri el az itx lap meretet!
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azzal sem jártál rosszul, nagyon közel van a teljesítménye az említett vashoz, sok-sok játékos órát kívánok hozzá!
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Már tárgytalan 5070ti lett belőle.
-
Rtx 4080 Super Ai blower verzió mennyire vállalható hangban? Gondolok itt alulfesz, custom fan profil utáni állapotra. 1600p 60hz-re akarnám használni.
-
gery14
senior tag
-
-
zebra_hun
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
Erre nem lehet válaszolni, bocs. Inkább olvass utána, hogy miként megy ez.
Külön kezeld a konfig (sokan hibásan cpu-nak mondják) fps-eket, és a gpu fps-eket.
Röviden, ha a gpu 96-100%-on jár, nem lesz több. Ott a videokártya vérzik el.
Az ellen lehet tenni könnyedén.
Ha az fps beesik úgy, hogy a gpu nem jár 95% felett, akkor konfig limit van, ahol a konfig csere illetve gyorsítás hoz fps-t.
Nekem 4090 van, akkora fék mint a fene. De lényeges a kinézet, szóval nem lehet egyetlen csúszka sem lejjebb a maximumtól.
Kezeld külön a dolgokat.
Leegyszerűsítve:
Ha a grafikát lejjebb veszed és nő az fps minden tekintetben, akkor gpu limites vagy, az kell majd egy erősebb.
Ha pedig nem növekszik a kívánt fps értékre grafikai butítással, akkor konfig limites a szitu. Az nem jelenti feltétlen a cpu limitet. -
ACE-
addikt
-
venom8888
őstag
Nem adott senki valaszt :) ha az 5800x2d-t lecserelem 9800x3d re lesz tobb fps em a 4080 al 1440p ben? Vagy felesleges 450k pénzkidobas?Vagy huzzam ki vele a kpvetkezö gen-ig. Es akkor vegyem megaz újat nem.pedig a 9800x3d-t es az uj rtx 6080 at a 4080 helyett.
-
gery14
senior tag
Zotac 4090 amp extreme airo-ra rakot már valaki másik biost- ha igen melyik másik gyártoét érdemes ha érdemes ?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Az volna a kerdesem, hogy most jelenleg 5800x3D van egy 4080 al 32Gb rammal. Ha ezt upgradelem 9800x3d-re nyilvan, alaplap, ram, huto cserevel, akkor tobb fps-t fog hozni a VGA val?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AZONNALI RTX 4090 (FELVÁSÁRLÁS)
- Laggol, hangos, zörög, csíkoz vagy nem ad képet, kifagy? Videókártya karbantartás! Hibás is!
- 27% - MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X WHITE OC 8GB GDDR6 Videokártya
- RTX4070TI ÚJSZERŰ DOBOZOS 1 ÉV GYÁRTÓI GARANCIÁS AKCIÓ
- Garanciális ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
nekem 4080S van annak sem nagyon. De tény hogy erős játéknál azért melegíti a golyóimat rendesen 

az nincs hűtve.