Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GvFh

csendes tag

válasz gyuribácsi88 #15794 üzenetére

Nekem ugyan nem okt/nov (dec 17.), de másfél - két napokat kibír, irgalmatlan mennyiségű telefonálással (napi 60 perc összesen biztosan van - ez 30 nap alatt nem kevés...), wifi és mobilnet csak akkor van bekapcsolva, ha aktív módon használom. Még mindig B04. (Ja, és 1589 óra uptime... :) )

Nem akarok ünneprontó lenni, de azt is nézzük már meg, ha a Nagy ZTE Összeesküvés-t boncolgatjuk (nekem kicsit sok már az a paranoia, ami itt fut... :) ), hogy kinél milyen a TÉRERŐ, ahol életvitelszerűen használja a telefont... Esetleg vasbetonvázas téglakitöltésű társasházban, avagy panelben lakik, vagy könnyűszerkezetes fémcsarnokban dolgozik... Vagy épp két torony között billeg állandóan... Esetleg 2G - 3G között faluszélen (ez nem a település méretét jellemzi, belvárosban is lehet valaki árnyékolt helyen).

A telepített app-ok ügye meg egy teljesen más világ. Ugye?

Legalább 10 dimenzióban kellene vizsgálni a felhasználói szokásokat, és még lehet, hogy így sem találnánk két egyforma paramétert... :)

• GvFh

csendes tag

válasz heidricha #14923 üzenetére

848:41:27 jelenleg :)
    Ca. 9-10 óra kimenő telefonálás havi szinten (6 Ft a percdíjam :) ) + ennek 3x-osa a bejövő. Net-ezés wifi-n napi 20-40 perc (böngészés inkább, mail-eket, egyebeket laptopon intézek, fészbukkon meg nem vagyok fenn, úgyis mindent tudok a friss infókról, mert az asszony az összes kismacskát megmutatja, aki posztolja magát - by South Park)
    Egyebek: szókereső, mah-jong, stb. ha nagyon ráérek. Mobilnetet csak akkor használom, ha nincs wifi a közelben, GPS meg van a kocsiban kínai multimédiás 5.0 vince képében.
    Telefont max. lenémítom, nem kapcsolom ki soha (repülőbe sem), mert olyan a melóm, hogy 24 órában el kell érjenek. Ja, és rászoktam a telefonnal fotózásra, napos időben túl szép képeket csinál ahhoz, hogy fényképezőgéppel vacakoljak.
    Szóval nem nyúzom agyon pl. a kijelzőt (mert elsősorban telefonálásra használom), de nem is alszik állandóan a telefon... Van, hogy minden nap töltöm, van, hogy két napra forog ki az akksi... De ennek nincs köze az Up-time-hoz. Sztem csak jó példányt fogtam ki...

• GvFh

csendes tag

válasz kelekyle #14918 üzenetére

Ebből már semmiképp nem jövök ki jól... :)
    Jó kis flame lett... :(
    Az alap probléma onnan indult ki, hogy ha a telefon sokat fogyaszt (GPS + kijelző + proci egyszerre pörög), a készülék melegszik, az akku járulékosan melegszik (közel van). Közben töltést is kap - tovább melegszik. Egy idő után nem vesz fel töltést - valószínűleg hő védelem.
    Robbertho kollega azt írta, hogy egy áramkör átalakítja az 5V-ot 3-4 V-ra, erre írtam én marha, hogy a többit eldisszipálja... (ami csak egy kis része lenNE a melegedésnek, de azért tehetNE hozzá).
    Erre kaptam a leoltást, hogy a kapcsolóüzemű táp nem melegszik (kicsit az is).
    Az pedig oké, hogy egy IC, de kell mellé min. két kondi, egy tekercs, meg egy zener (csak nem 555 van benne... :) ), ez meg smd-ben már nem is olyan egyszerű...
    Közben jött a válasz, hogy nem kell lemenni 4V-ra, mert vannak terhelések - és itt megintcsak elcsíptük a fesz különbségből adódó terhelést (teljesítményt - melegedést)... Szóval melegedni mindenképpen kell neki, de ne folytassuk, mert túl akadémikus (off) lett, és 100 komment múlva lecsapódik, hogy a telefon újabb hibája, hogy melegszik... :)

• GvFh

csendes tag

válasz Keeperv85 #14907 üzenetére

Volna egy kapcsolóüzemű táprész a telefonban, hogy az USB 5 V-járól 4-4,1-et csináljon az akkunak?
    Nem szedtem még szét, ezért kérdezem. DC-DC konverter létezik de nem ekkora méretben.(?)

• GvFh

csendes tag

válasz Robbertho #14900 üzenetére

A telefonban a akkumulátor töltő elektronika még átalakítja az 5V-ot töltöttségi szintnek megfelelően 3-4V környékére, és az áramot is szabályozza töltési ciklus szerint.

A többit meg hőként eldisszipálja... :DD

Ez a lényeg... :)

• GvFh

csendes tag

válasz Keeperv85 #14876 üzenetére

Egy próbát tegyél meg a kedvemért, ha már a tiéd kitömött példány. Vedd ki kicsit a tömést és bekapcsolva izomból rázd meg!

Nekem is van elméletem a dologról... Én voltam a második a fórumon, aki megcsinálta a papírdarabkás kitámasztást (még januárban). Előtte nekem is naponta 4-5-ször kikapcsolt, többször bekapcsolás közben, meg PIN kód kéréskor. Kitámasztás után egy hónapig semmi probléma, majd kétszer kikapcsolt. Ekkor papírt cseréltem. Azóta (ca. 3 hónap) semmi gáz... Mostanában az uptime rekordra gyúrok. Most épp 820 óra... :)

Sztem valami nyák hiba lehet, vagy minimális smd forrasztási, esetleg a nyák rétegek közötti átvezetés, amit a papír általi feszítés orvosol. Természetesen nem az akksi csatlakozók nem érintkeznek, hisz 2-3 mm-t nyom be rajtuk az akku, amikor berakjuk. Vagy ez a kis rugós érintkező túloldala mégsem érintkezik a papír nélkül ezen problémás daraboknál...

Screen lock fagyásra is van agymenésem. Itthon, és az irodában is csak mac adress szűrés van a routeren, titkosítás nincs. Sosem fagyott még. Két hete tanfolyamon voltam Bp országban, volt free wifi a tanfolyamszervezőnél, ki volt írva a tanteremben a jelszó. Néha unalmamban neteztem, nem kapcsoltam ki a wifi-t. És egyszer le is fagyott. Legalább 6-8 ssid-t láttam, akár a sok router is zavarhatja a GXiN-t... Akinek gyakran fagy, milyen titkosítást használ, illetve sok hálózat van-e a körzetében?

És egy harmadik, ami még felmerült nálam hibaként (más még nem jelezte). Telefonáláskor, ha bejön egy újabb hívás, hallom a hangot, hogy hívnak. Nem váltok át, majd visszahívom. Ha az illető megunja a kicsöngést, és leteszi, rendre el szokta dobni az aktuális hívást is. Akinek dobált már hívást, nem hívásvárakoztatáskor jött ez elő? (Ez még B.04, lusta voltam eddig upgrade-elni.)

• GvFh

csendes tag

válasz curtis2 #11795 üzenetére

hibátlanok
    Nálatok a hívások hangminőségére sem panaszkodtak a másik fél oldalán?

Ritkán van, hogy engem rosszul hallanának, vagy én hallom rosszul a másikat, de eddig sosem a telefon számlájára írtam. Inkább a hálózatra (nem mindegy, milyen a térerő... - akár a másik fél is lehet rossz helyen, vagy én is...), illetve a bluetooth-os kihangosítók, headset-ek (a túloldalon) is gyalázatos minőségeket tudnak produkálni. Néha a világ végén autóban eldobja a hívást - ez is megmagyarázható műszakilag.

A "vödörhang", avagy recsegés eddig max. 1-2 hetente egyszer jött elő, mindig akkor, ha én hívtam valakit, és már a kicsengés első pillanatában recseg - azonnal kinyomom, és újra hívom, még fel sem vette. A második hívás már hibátlan. Ezt is a "GIXin háklis a Tmobil esetleges hullámzásaira" c. fejezetnek tudtam be eddig.

Ugyanígy vagyok a 2 másodperces késleltetéssel. Amikor felveszem a telefont, köszönök a másik félnek egy jó hosszú cirkalmas formulával, esetleg napsugaras, madárdalos szép jó napot kívánok, a végét már úgyis hallja. :)

És ne mondja senki, hogy "ugye akkó mán nem is hibátlan...", mert ezeket továbbra sem tudom kardinális hibáknak betudni. Millió összetevője lehet ezek kialakulásának. És ebből csak egy a telefonkészülék.

Jobban zavart az ominózus kikapcsolgatás, amit nem győzök hangsúlyozni, hogy egy kis darab papír az akku kitámasztására 2 hete folytatólagosan megoldotta a dolgot. :)

• GvFh

csendes tag

válasz atillaahun #11605 üzenetére

Ennek ellenére működik. .. :)
    Érteni én sem értem, de amióta megcsináltam, nem volt kikapcs. (Mielőtt megcsináltam , én is nézegettem hosszan az akkut és a házát.. Egy próbát megért, mivel másnál is működött. Mondom mindezt gyakorló villamosmérnökként.. :) )

• GvFh

csendes tag

válasz Canonfan #11559 üzenetére

December közepe óta van meg a készülék, azóta olvasom a fórumot (és a másikat is), illetve mindent visszaolvastam már akkor is (volt energiám több ezer hsz-t átnézni... :) )
    Tul.képp amikor beugrottam a telefonba, nem is tudtam a várható gondokról (akár ZTE viszonylatban, akár Intel oldalról), sürgősen kellett egy készülék, ez volt a legjobb ár/érték arány. Első ZTE-m, első Android-os telefonom.

Azok közé tartoztam, akiknek tökéletes telefon jutott. Rengeteget telefonálok, mobilnet, wifi, GPS viszont csak akkor van bekapcsolva, ha szükség van rá (inkább wifi-n netezek, de van, hogy hirtelen kell egy wifi hotspot a laptophoz, akkor mobilnet). GPS van a kocsiban, így max. kíváncsiságból próbáltam ki, párhuzamosan a két készüléket. Értetlenül olvastam a lock screen fagyásokat, a gps gondokat, az akkum volt, hogy 2 napot is kibírt (persze, az én felhasználói szokásaimmal - hangsúlyozom, tényleg sokat telefonálok).

Aztán beütött a krach. Egy hétvégén felraktam 3 új app-ot, majd hétfőn 2x kikapcsolt a telefonom. Kedden újra 2x. Majd két napig semmi gond, csütörtökön viszont vagy 20-szor! Volt, hogy a kezemben. Volt, hogy bekapcsolás közben el se jutott az elindulásig, volt, hogy pl. PIN kód beírásakor, vagy közvetlenül az után... Pénteken ismét, vagy 10 kikapcsolás. Leszedtem a 3 app-ot, és minden megnyugodott. Egy hétig minden OK. Már majdnem megírtam ide a fórumra, hogy a 3 app valamelyike a ludas tuti, amikor újra kezdődött. Ekkor factory reset. Közvetlen a reset után kikapcs... Ekkor kezdtem kiakadni... Újabb kikapcsolások... Ekkor olvastam az akku "kitámasztásáról". Ezt egy hete csináltam meg (kis papír behajtogatva az akku "talpa" és az akku háza közti részbe - hogy jobban befeszüljenek az akku érintkezői - azóta egy hete tünetmentes a készülék! Direkt teszteltem egy hétig, nem változtattam semmin.

Ma visszaraktam a 3 app egyikét, amelyiknél a legtöbb fagyásom kikapcsolásom volt. Még mindig tökéletes... Akinek ilyen gondja van, bátran próbálja ki, vélhetően sok bosszúságtól megszabadul... Ha másnál is beválik, akár az első hsz-be is bekerülhetne... Bocs, ha hosszú voltam...

Félreértések elkerülése végett: rengeteg mindenre gyanakodtam, rengeteg mindent kipróbáltam... Volt, hogy kocsiban kapcsolt ki a világ végén - térerő gondra, torony váltásra is gyanakodtam. Volt, hogy a zsebemben volt - megnyomódásra is gyanakodtam. Volt, hogy a kezemben volt - amikor az akku gondról olvastam, volt, hogy direkt lóbáltam, rázogattam a kezemben - persze nem sikerült direkt előidézni sosem...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés