- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- Android szakmai topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19376 üzenetére
Nem biztos h jó értem amit kérdezel, az nálad nem működik megfelelően amikor a játékban behozod a toolbar/controls menüt és ott kiválasztod a profilt amit akarsz használni? Erre gondolok ahol a nyilakkal ki tudod választani a profilokat:
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
Esetleg valaki találkozott a Magnus valamelyik modeljével addonként valahol?
-
energomatt
őstag
Az nekem meg éppen jó lenne, ha csak opció, nincs gondom a streameléssel. Van megoldásod arra, hogy egy másik repólőgépet is tudjak használni a TBM 930 mellett? A billentyűzet és a joystick profil másolatra, ahol mindent beállítottam alkalmaztam a parancsot, hogy minden gépre érvényes legyen. Ha másik gépet választok akkor minden működik, de a custom camera menóriák üresek. Ezeket a num billentyűkre tettem, előtte mindent töröltem róluk. Ha viszont ide új rögzítésetek teszek ezzel elromlanak a TBM mentéseim. Próbáltam azt is, hogy egy bill profil másolatra mentem a változásokat, nem volt akkor sem ebben különbség, az is visszahatott a TBM 930 beállításaira.
-
sheep
addikt
Úgy néz ki MSFS24-ben jön a "letöltés a stremelés helyett" opció a su2-ben, áprilisban. Jó lenne.
"Feb 18th official release of Sim update 1 & Marketplace to go live, but may get pushed back to 25th.
SU2 end of April to include core VR updates & will also include the option to download content over streaming."9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
energomatt
őstag
Elnézést, tévedtem, mégis kell a swapper! Egy korábbi YT video tévesztett meg, ahol a kicserélt verzió megegyezett azzal, amit az új Nvidia meghajtó feltett. Viszont kipróbálás után tudom ajánlani [ezt] a módszert.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
energomatt #19364 üzenetére
Szerintem elég rosszul olvasod a posztokat, mindenki dícséri mert rohadt nagy előrelépés a DLSS3-ról. De látom már csak meglépted te is.
[ Szerkesztve ]
4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
energomatt
őstag
Miután végre hazautaztam rászántam magam, a sok eddig begyűjtött információ kavalkád birtokában a DLSS4 próbának. Nem volt zökkenőmentes mindez, de fél napi állítgatás után a az eredményt röviden összefoglalva: VAUUU!
Én ugye 2D-ben vagyok érdekelt egy 65"-os OLED-en és eddig TAA-val valamivel 2K feletti felbontásban használtam a sim-et, de nem volt teljesen sima futású, még így sem. Az előzetes itteni infókkal részben ellentétben nem volt szükség a DLSS Swaperre. A grafikai beállításom most DLSS super performance, full 4K, a dinamikus FPS bekapcsolva és 30-ra állítva. Ugyancsak fut a Sim alatt az Auto FPS program (4.4.5), alap beállítással kivéve a 30FPS-re korlátozást ott is. Az Nvidia Profile Installerel beállítottam az ajánlásokat a 3-as kártyámra vonatkozóan. A futás teljesen sima, a kép sokkal részletgazdagabb, élethűbb és élesebb. -
sheep
addikt
válasz
xandrush0831 #19368 üzenetére
De abszolut lehet hogy oxr a hunyó, csak sajnos muszáj használnom mert a Pimax toolban nem lehet fps-t állítani. A mozgássimítást nem szeretem mert mossa a képet és Il2/DCS-ben ez hátrány, MSFS pedig nem tud menni 90 fps-sel, és nem akarom a gépet kínozni hogy mindent kipréseljen magából.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
xandrush0831
tag
Nem lehet hogy az openxr toolkit nem kóser? Elvileg már nem fejlesztik, ha jól tudom. És igaz nem ugyanolyan VR eszközünk van, de nekem törölnöm kellett pár hónapja a toolkitet egy Pico frissítés után, mert minden stutterelt vele. Törlés előtt én is napokig kerestem a hiba okát, aztán kipróbáltam az uninstallt és kisimult minden. A kikapcsolása nem volt elég.
[ Szerkesztve ]
-
energomatt
őstag
válasz
HantekDSO #19365 üzenetére
Az a különbség (vagyis szerintem mégsem így van), mert azoktól az esetek nagy részében nem várható érzékelhető javulás, itt viszont azt ígérik, sőt többen tapasztaltak is ilyet.
#19366sheep
Igaz, hogy jóval olcsóbb kártyám van, de 30-ra korlátozom a dinamikus FPS beállítást, pedig 45-60 között mozoghatna. Ez nekem elég, ha nincsenek minimális akadások sem. Ennek a célnak az eléréséhez elvileg ez hozzájárul. -
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19363 üzenetére
Kitapasztaltam hogy ha felteszem az openxr toolkitben a frame throttlingot 65 fps fölé akkor felmegy az fps is 45 -50 köré. De amint elkezdem visszavenni, 61/62-nél már megint beáll 33-ra
Sztem vmi nem kóser ezzel az új driverrel, de végülis mindegy mert így már okés nekem, a dlss balanced meg fenomenálisan szép. És csak az FS ilyen mert ez használja az új dlss-t, DCS és IL2 nem, azok mennek szépen.[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19364 üzenetére
Ez mondjuk minden új dologról (legyen az HW avagy SW) elmondható!
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
energomatt
őstag
Ahogy olvasom a hozzászólásokat itt és máshol, úgy tűnik, hogy a DLSS4 ügyben érdemesebb még várni.
-
bunnyhu
senior tag
Régen volt nekem is ilyen gond, amikor bevezették, hogy nem csak 1/2 hanem 1/3 fps-re is legyen reprojection és valamiért nem volt képes a félre felmenni. Ha 90hz a VR-od akkor a 33 gyanúsan ez, de hogy mi okozza ... passz. Mindegy, nekem a downgrade megoldotta a gondjaimat, semmi se indokolja a frissítést, van DLSS4 és tökjó, a többivel meg játszon akinek gondja van
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19361 üzenetére
Nincs ott sem, mondjuk a general az a monitorra vonatkozik, a vr-re nem is lenne hatással. Az a furcsa amúgy hogy egyáltalán nem érzem kevésnek, teljesen folyamatosan fut. Mintha az openxr toolkit adna fals adatot...
Letörlöm én is az nvidia appot azt meglátom változik e vmi.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
HantekDSO
tag
Feltételezem, a "General" beállításoknál nincs a VSync bepipálva?
(Bocs, de néha a legalapvetőbb dolog felett siklik el az ember...
)
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19359 üzenetére
Igen néztem már, a DCS is 90 fps-sel fut, az Il2 is, egyedül az FS-nél van 33. Egy pillanatra felugrik 50 körülre és megint visszáll 33-ra. Próbáltam hogy leveszem a grafikát lowra és nincs élsimítás, akkor sem változik, utána felraktam mindent magasra taa-val és akkor is annyi. Nagyon érdekes dolgok vannak itt
Lehet az nvidia ki fog adni vmi hotfixet hamarosan-vagy az Asobo.[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
Nálam nincs gond sem az 572.16 -os driverrel, sem a 310.2-es DLSS-sel - viszont az Nvidia App úgy ahogy van egy nagy kalap sz@r! Töröltem, marad az Nvidia Control Panel.
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19355 üzenetére
Eegen nálam meg 33 fps van bármit állítok be, mindegy hogy ultra performance vagy dlaa. Az előzővel ugyanezekkel a beállításokkal 45-50 megvolt. Valami nagyon nem kerek.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
válasz
fatal` #19350 üzenetére
Én ma próbáltam kicsit játszani, felraktam az új dll-t és átállítottam a profile K-ra, olyant crashelt hogy öröm volt nézni kb. 1 perc repülés után. Ezután nyomtam az nvprofilon egy visszaáll nvidia-ra, visszacseréltem az előző DLSS4 driverre, utána tudtam repülni de szerintem eddig jobb volt. Hozzáteszem az egész xbox cucc alig akart elindulni, most meg az fs2020 se indul el, töltés közben félúton crash. Szóval én mára elengedem, vagy a gépem vagy a MS oldalon valami nem kerek. De így első blikkre az új dll+profil+nvdriver nekem rosszabb lett mint volt 2 napja.
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19351 üzenetére
Nincs különösebb sorrend, töltsd le az inspectort, xml-t, állítsd be, utána a swapperben is állítsd át.
-
fatal`
titán
-
HantekDSO
tag
válasz
energomatt #19347 üzenetére
Elfér, enni nem kér...
-
energomatt
őstag
Akkor, ha jól értelmezem, nincs már szükség a DLSS Swapperre?
-
bunnyhu
senior tag
válasz
bunnyhu #19345 üzenetére
Meg egy videó. Bocs a sok posztért, nem engedte már szerkeszteni.
[https://www.youtube.com/watch?v=eA-Ac9x_G5A]4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
bunnyhu
senior tag
Itt egy cikk az új beállításokról: [link]
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19342 üzenetére
Sztem kell a dlss swapper, legalábbis én használom . Abban már újabb a dlss verzió is a múlt hetihez képest és hiába állítottam be az appban, a swapperben is be kellett lőni
Az a J profil amiről beszélt az nvidia profile inspectorban volt megadva nem az appban sztem, legalábbis én ott állítottam be.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
Ma reggel végre letölthető lett az új driver, tegnap meg az új nvidia app, amiben beállítható, hogy frissítse a DLSS DLL-eket a játékokban - ergo nem kell a dlss swapper. Mindkettőt de főleg az app-ot érdemes leszedni és tisztán telepíteni, mert anélkül nekem pl. nem volt támogatott a DLSS DLL automatikus csere.
Más. Ahogy állítgattam újra az app beállításait, előjött valahol az nvidia profil, ahol betűjelek voltak, olvastam ennek a beállítását, hogy a J-re kell talán? Mindegy, a legutolsóra. Na akkor elkattintottam onnan, azóta viszont sehol se találom a beállítást. Ha valakinek szembejön, jegyezze már meg/screenshot hogy hol volt, mert szétkaparom az arcom
-
sheep
addikt
válasz
energomatt #19340 üzenetére
Még nem jelent meg hivatalosan a dlss4, asszem holnap fog az új nvidia driverrel, de a Cyberpunk frissitésből ki lehetett szedni ami már megjelent kb egy hete.
Úgy emlékszem menni fog a 3xxx kártyákkal is, én dlss swapperrel használom.
Baromi jó, sokkal élesebb a kép mint taa-val, jóval több az fps és semmi zavaró artifact/elmosódás nincs. Dlss balanced-del ugyanolyan a vr kép mint a monitoron, egyszerűen fantasztikus.
Semmi értelme már taa-t használni ezek után.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston Fury Beast DDR5 6000CL30 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
energomatt
őstag
-
sheep
addikt
Főleg FS24-ben nagyon jó alacsonyan repkedni, az új dlss4 balanced-del már vr-ban is ugyanolyan éles a kép mint taa-val. Pont egyik nap néztem hogy pl. az inotai hűtőtornyok alapból megvannak, a 2020-ban nem voltak azok sem. Apróság de sok ilyen van.
Általában fogok vmi helit vagy lassú régi ga gépet és nézelődöm alacsonyan, járom az országot. Grafikában sokkal jobb a 24, az évszakok, textúrák, fák nagyon sokat dobnak az összeképen.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
válasz
energomatt #19336 üzenetére
Nem véletlenül GA- zik sok airliner pilóta.
Meló után irány a kisgép vagy vitorla, ahol tényleg lehet repülni is a szó jó értelmében.Back to the future
-
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19336 üzenetére
miert kell egyet valasztani?
egyebkent ha vezetesi elmeny kell, akkor en a motorra szavazok
Nekem X-Plane-ben a kedvencekbe be van rakva tobb gep is:
- Cessna 172 a klasszikus radios cockpittel: az igazi klasszikus alap, a tobbmillios peldanyszamu "kezdorepcsi", hangulatos, lassu, alacsony repkedeshez tok jo
- Cirrus Vision Jet: baromi konnyen kezelheto, gyors, jo a G1000, kb barmikor barhova tok jo
- Boeing 737: a mondhatni tipikus, "klasszikus" airliner, minden a kezedben van
- Airbus A320: a repulo szamitogep, elmondod neki hogy mit akarsz es megcsinalja. Neha mondjuk eleg onfeju, ismerni kell a lelket es egyutt dolgozni vele, inkabb mint "iranyitani"en mondjuk szivesebben hasznalom a 737-et, az valahogy direktebb, "gepesebb" erzes (kicsit olyan, ha mar motorrol volt szo, mint a ket motorom kozti kulonbseg: az egyik egy lassan 30 eves mernoki muremek, igazi VAS, a masik egy modern, szamitogepekkel es mindenfele tech kutyuvel telezsufolt, kifinomult muszer. mindketto masra igazan jo, mast ad)
-
energomatt
őstag
Apropó: Ha vezetési élményre vágysz, kamiont / autóbuszt vezetnél inkább, vagy egy jobbfajta autót, most mindegy is, hogy melyiket? Ezt az analógiát nyugodtan lehet a repülésnél is alkalmazni. Érdekes, hogy sokaknak az a vágya, hogy Airbus-sal, vagy más utasszállítóval repüljön, elemezni lehetne, hogy miért, de ehhez nem értek. :-)
-
doc
nagyúr
"Profi pilótával teszteltük a Microsoft repülőszimulátorát" : [link]
-
xandrush0831
tag
Nekem a 2024 el sem indul VR-ban. 50 próbálkozásból eddig talán 2 alkalommal indult el. De kétszer elindult szóval nem én csinálok valamit rosszul, meg nem a gépem nem bírja. Pár fps-sel jobban futott mint a 2020. Csak hát így mindegy. Switch to VR-ra kattintás után fekete képernyő, meg 0% MSFS cpu használat... 2020 az pöcc-röff.
Kíváncsi vagyok erre az új DLSS-re. Jól értem hogy az új motyó szimpla DLSS részét megkapta a 3000-es széria is?2020-2024 performance viszonylatban nálam az a helyzet, hogy vanilla jobban fut a 2024. Viszont ahogy felpakolom a modjaimat, a 2024 hamarabb kezd el stutterelni magas CPU használat miatt. Először én is örültem amikor kijött, hogy hú milyen jól fut még fel-leszállás közben is. Aztán kapott egy FSHud-ot és ugyanolyan stutterfest lett. Inkább már megint 2020-ban repkedek VR-ral, 20 repcsis live traffic-al, stutter nélkül. Annyi hogy valamelyik gagyibb A320-al, mert a Fenix és az FBW is megzabálja a gépemet VR-ban.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
Nekem monitoron igazából eddig is tök jól futott a 2024 (már a bugoktól eltekintve), szóval ott bármi javult nem tűnik fel. Plusz én a 2D-t addig használom amíg elindul a repülés, aztán megy át VR-ba
Vagy a konfigurálásnál max, a lényeg, hogy nem repülök 2D.
-
bunnyhu
senior tag
Eddig milyen DLSS DLL-t használtál, a legújabbat? Mármint a 3.8.10? Nekem a 2024 amellett, hogy tényleg jobban döcög leginkább a szélvédő fényesség miatt továbbra se pálya, nagyon rontja az élményt. De látom benne a potenciált, ha végre felhozzák egy 2020 szintre a programot, egész biztosan át fogok állni. Biztos, hogy látványosabb a VFR repülés, nagyobb és érdekesebb a gépválaszték már a standarban is mint a közepes 20-as csomagomban, stb. De hogy ez mikor lesz??? Mondjuk ha a VR sebesség helyrejön (nálam is) és megoldják a szélvédő grafikai hibát én már hajlamos leszek a cserére, addig biztos nem.
Én megjelenés előtt arra számítottam, hogy a 2024 inkább egy okosított 2020 lesz csak újra el akarják adni, de láthatóan nem az, hiszen sok helyen egyértelmű visszalépés van, régi hibákat köszönthetünk újra. Ez lehet jó meg rossz is, nyilván nagyobb fejlődési potenciál lehet egy újra/átírt motorral cserébe ott tartunk, mint a 2020 megjelenésekor, hogy kell fél-egy év mire a kritikus bugfix megtörténik.
-
RTX4070TiSupert használ itt valaki?
A VGA beállításait nem bánnám ha megosztaná... -
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19321 üzenetére
Fekraktam a bétát tegnap hogy megnézzem mit qrtak szét még jobban, és úgy tapasztaltam a gombkiosztás már nem volt olyan bugos. Nálam az van hogy amikor betöltök egy gépet akkor nem működik sem a joy, sem a gázkar / pedál, be kell kapcsolnom az ingame toolbart és ott a játékvezérlő alatt ki kell választanom a megfelelő profilt mindenhez, amiket már régebben elmentettem. Valahogy nem jegyzi meg és az alap defaultot rakja be amire nincs semmi konfigurálva. De amint kiválasztom, a megfelelő profilokat onnantól már működik minden. Na most a bétában már nem kellett ezzel szórakoznom, egyből betöltötte a profilokat, heli v prop, glider, mindegyiknél okés volt. Szóval úgy látom mókoltak vele valamit.
-
HantekDSO
tag
Én is ezt tapasztaltam: Nagy az előrelépés a 2020-ashoz képest, mind minőségben, mind sebességben. (Egyedül a HOTAS beállítással nem vagyok - kicsit sem - kibékülve
)
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19319 üzenetére
Nálam sokkal jobban hasít a FS24, le is töröltem a 2020-at, és az új DLSS fantasztikus. Egyszerűen élesebb a kép mint TAA-val, és több az fps is. Mintha egy másik játékkal játszanék, tökéletesen éles minden textúra, semmi elmosottság, shimmering, recézettség. Fantasztikus az egész. Most kb újra csak repülgetek a fák felett a helikkel és nézelődöm, annyira élethű az egész hogy leesik az állam.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
Kicsit próbálgattam, fs2024 szerintem továbbra is alfa, érezhetően jobban szaggat mint a 2020, az engem idegesítő hibáiival együtt. Lehet javított rajta a DLSS4 de nem realizáltam.
A 2020-on szerintem érezhető a javulás, most tekeregtem egy órát szinte el is felejtettem, hogy VR és nem monitor, alig volt beszaggatás talán vegasban a strip felett.
4070TiS 10600K 64GB DRR4 reverb2-vel.4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
HantekDSO
tag
OK, köszönöm! Akkor ezzel letöltés után már nem kell mókolni. Az AutoOrtho most tölti le az "Europe Ortho Set"-et, kb. 16 GByte lesz - nem tudom, ezt utólag hogyan lehet majd finomítani, mert végső soron nekem csak ~20-25 európai város kellene mennél részletesebben. Ha nem, akkor kipróbálom az Ortho4XP-t .
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19316 üzenetére
azt nem ismerem, az Ortho4XP lenyegeben annyi, hogy kivalasztasz egy adott teruletet (1x1 fok), eldontod hogy melyik orthophoto szolgaltatotol szedje (ez lehet akar a Bing is
), milyen felbontasban, akar vegyesen (tehat pl. a repterek kornyeket nagy felbontasban, mashol kozepes, amit ugyis csak magasrol latsz az kicsi, stb), letolti elore, aztan az X-Plane mar ezt az elore letoltott adatot hasznalja. Mint az autoortho, csak elore letoltve, jobban testreszabhatoan
konkret photogrammetriat nem tud, csak orthophotot ha jol tudom
-
HantekDSO
tag
Ha jól értem, ez az Ortho4XP hasonló az MSFS alá Google Earth Decoder alól készíthető photogrammetriás városképekkel? (anno a 2020-as alá elkészítettem ~200 városét
)
-
-
HantekDSO
tag
Igen, ezt a rétegződés dolgot tudtam, azért is próbáltam előre helyezni őket. Most töltöttem le az AutoOrtho-t és a Dokan-t, egyelőre készítek egy teljes rendszermentést - legalább az működjön, amit már belőttem
- utána kipróbálom, azzal milyen.
Végül is csak érdekességképpen töltöttem le az X-Plane-t, kíváncsi voltam, mennyit fejlődött a 11-es óta (SOKAT!) , úgyhogy nem fogok a kardomba dőlni, ha nem javul a kinézete!Köszönöm még egyszer a segítséged!
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19312 üzenetére
Nagyon sok library van amivel lehet faragni a kinezetet, igazabol csak rajtad mulik, a simHeaven tenyleg NAGYON ajanlott (ingyenes).
Ami a fontos a scenery.ini-nel, hogy alulrol felfele vannak egymasra 'retegezve' az egyes sorok. Tehat ami feljebb van, az uti az alatta levoket (ha ugyanaz a terulet tobb libraryben is szerepel, akkor azok kozul a legfelsobol fogja szedni). A dolgot bonyolitja hogy vannak kulon mesh, overlay, stb modulok, letezik kulon tool is a scenery.ini managelesere, de igazabol ha egyszer belovod kezzel nagyjabol, az altalaban eleg joDe igen, az X-Plane alapvetoen nem a hazak kozott repkedesre van optimalizalva, arra szerintem meg mindig az MSFS a legjobb (foleg a 2020, tekintve a 2024 brutalis mennyisegu bugjait)
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
Köszönöm a gyors választ, a sorrend volt a gond. Azt hittem, ABC szerint rendezi a könyvtárakat az .ini file-ba, de nem - hiába kezdtem "-" jellel a könyvtárneveket, nem volt hajlandó előre sorolni őket. Végül kézzel írtam át a scenery_pack.ini-t és RO-ba állítottam az attributumát. A betöltéskor visít, hogy nem írható, de legalább működik.
(A tökéletestől még mindig messze van, de azért sokat javult. Gondolom orthophoto nélkül ez a maximum, ami elvárható...)
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19310 üzenetére
az X-Plane nem a gyonyoru sceneryrol hires
Hungary VFR nagyon jo kezdet (a scenery.ini-ben jo sorrendben van?), a simHeaven-es csomagot szerintem meg mindenkeppen erdemes hasznalni, aztan ha elmennel a szep orthophoto iranyba, akkor Ortho4XP es/vagy autoortho sokat segit (utobbi olyan streamelos orthophoto-megoldas mint a MSFS-e) -
HantekDSO
tag
Kezdtem beállítgatni a Logitech paneleket és a HOTAS-t a saját szájízem szerint (Pár napja Steam-en vásárolt X-Plane 12-ről van szó - el kell ismernem, hogy ez a része jóval felhasználó barátabb, mint az MSFS joy beállítása), DE! Másnál is ilyen - enyhén szólva minősíthetetlen - a Margit sziget kinézete???
(HungaryVFR fent van, mást (még) nem telepítettem)
-
válasz
energomatt #19307 üzenetére
Ezek hibák nálam is megvannak!
Három hétig a kijelzők nappali fényben való rossz láhatósága kivételével mondhatni tökéletesen működött a PMDG 737! (többnyire 1-1.5 h utakat repültem LOWW, EHEH, LOWI,LOWS környékén szinte hiba és bug mentes környezetben többnyire LIVE időjárással.)
Aztán tegnap előtt jelentkezett ez az össze gabalyodás. Azán behalt a PMDG is! Most töröltem az egész vackot és elkezdtem újra telepíteni.
Meglátjuk mi lesz. -
doc
nagyúr
válasz
energomatt #19307 üzenetére
Szerintem alapjaiban van totálisan elkefelve az egész input rendszer, én feladtam, hasznalom amennyire az adott pillanatban éppen mukodik, ami nem az egerrel, aztán kész, ez ilyen, per-alfa változat
-
energomatt
őstag
Egy két problémát már megoldottam, (pl. TBM930 levegőben kinyíló ajtó), de mindig jönnek az újabbak. A controllerek beállítás még mindig nem tiszta. Egy példa: a num billenytyűzetekkel lehet default vezérelni alap repülési funkciókat, amelyekre nincs szükség. Ezeket kitörlöm (profil másolatokon), ráteszem a szükséges funciókat, működik egy ideig. Azután az ugyanazon néven futó saját profilban ezek az eredeti beállítások valahogy mégis visszakerülnek, az általam létrehozottak mellé, ugyanazon a gépen, csak egyet használok egylőre. Nem értem miért?
-
bunnyhu
senior tag
Hoppácska, a dlss swapper-ben megjelent a DLSS4 támogatás.
[link]4070TiS, 13600K, 64GB DDR4, Reverb G2, TM wathog, crosswind.
-
doc
nagyúr
Kijott az uj public beta X-Plane-hez: [link]
-
xandrush0831
tag
Fura az a magától emelgetés. Felszállás után visszaveszed a tolóerőt? Overspeed jelzést nem kapsz? Managed speed mode-ban vagy?
De amúgy így látatlanban tényleg vaktában lövünk ennyi problémára... Próbálj meg az elejétől a végéig követni egy Youtube tutorialt, hogy úgy is rossz-e. De ne ilyen 3 perces how to start an A320 in 5 steps bizgentyűket. De abból kiindulva, hogy a trim beállítás is kérdés, szerintem nem az MSFS működik rosszul.
Van egy olyan youtube csatorna, hogy Flight Simulator Magyarul. Én sokat tanultam tőle kezdésnél Fenix A320-al. Sokszor volt (meg van is) nekem is olyan, hogy valamire azt hittem hogy bug, aztán kiderült hogy én nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Még mindig rengetek Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Akai MPC Key 61 Zenei munkaállomás - Fekete ( Este teszek fel saját képet!)
- LGA1700, AM5 ... processzor foglalat JAVÍTÁS, CSERE
- Dell E7450 i7-5600 és Dell E7470 i7-6600 működő alkatrészek.
- AM4 Ryzen Görbe LETÖRT LÁB, Processzor láb avítás
- Philips Fidelio L2 nyitott, vezetékes fejhallgató újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest