Hirdetés
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Úton a Vivo V40 Android 16-os frissítése
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Hát igen, az lenne az igazi ha az ember monitorozná. Fpsvr-ral vagy ha VD-t használsz azzal. Quested van? Mert ha igen akár az OculusDebugtool is jó lehet csak ugye abban több performance mutató van és tudni kell mit kell nézni. Vannak benne mutatók amiket én sem nagyon értek pedig már többször utána néztem de elég bonyolult főleg amióta wireless a dolog.
-
Aki21
aktív tag
Hali az lenne a kérdésem rendelt már valaki a skolvr-ról? Csak az lenne a kérdésem hogy a szállítás és a vám hogy működik ott? link . Ilyet szeretnék rendelni csak azért kérdezem

-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
xandrush0831
üzenetére
Minden esetre köszi a leírást, én ezt a párbeszédet beteszem topik összefoglalóba, performance probléma esetén egy próbát megér. Lehet tesztelem majd Fallout 4 VR-ral én is mert néha hihetetlen, hogy mit tud produkálni a játék egyes területeken, de tudom modok és optimalizálás hiánya is okozhatja ezt Fo4VR-ban...
-
sergw
csendes újonc
hátha valakinek érdekes lehet, beszereztem egy mercusys be3600 router-t, virtual desktoppal nézegettem pár dolgot, eddig stabil, 1óra használat után még nem jelentkezett probléma, bár egy bajom vele hogy nem tud wifi wan-t. [kép]
video[link] -
nesh_019
senior tag
Mostanában mivel szoktatok játszani?
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
300-ra korlatoz wifin. Es az kell is az avc hez, vd is auto bitraten 270-290 koze lovi be magat. Vd-n mondjuk 400-ig lehet, allando 350-en hasznalom.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
Kabelen jo a magas bitrata is? Miota benn az av1 a pconnectbe avc nem jo wifin csak 160 mbitig. Mar a 3. verzio ami nem jo.
-
mmdms
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
nem tudom feldolgozni te hogy tudod még használni a pconnectet.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Lehet hogy a Virtual Desktop moderátora megmondta mi van Quest-el és VD-vel, de nekem Picoval és Pico connectel meggyógyult a performance problémám.

A másikra: "While SteamVR Motion Smoothing is designed for wired VR, it often causes stuttering with wireless Quest Link/Air Link, requiring manual disabling by editingsteamvr.vrsettings"Wired alatt szerintem DP-t értenek, én is egy külső appból megyek a steamvr-ba. Elvileg ott is a saját szoftvernek kéne intéznie ezeket. Csak bugos a steamvr.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
Quest esetében nincsen motion smoothing, a Virtal Desktop moderátora megmondta.
Valve devs themselves have confirmed that when using a Streaming VR headset like Quest the Motion Smoothing option is completely ignored because Motion Smoothing is forcefully disabled, it's impossible to turn it on for those headsets -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Köszönjük szépen!
Ebben a postban is azt írják, hogy át kell másolni a default file-ból a sort a user konfig file-ba:
"To disable Motion Smoothing completely, this line needs to be copied to the Steam VR settings file in the Steam VR section, in the exact same format as the original, but the TRUE setting needs to be changed to FALSE. "
Szóval abból indul ki, hogy abban alapból nincs benne, szóval jók vagyunk
A napokban tesztelem. Köszi még1x! -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nekem ebben nem volt, kézzel írjam bele? Mi az alapértelmezés?
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Thx, közben láttam lentebb is, kipróbálom.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nem inkább a kedd és a csütörtök? Azok jobban hasonlítanak.

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
C:\Program Files (x86)\Steam\config\steamvr.vrsettings -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Van esetleg elérési útvonalad a file-hoz?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Köszi, kint éltem 11 évet, de ennek a szónak a leirásával még mindig gondban vagyok. Meg a szerda és a csütörtök felcserélésével is.
Nálam nagyon sokat dobott, és kb másfél évig kutattam hogy mi lehet a gond. Nekem alapból benne volt a konfig fájlban, de gondolom igy is "olvassa".
Szerintem alapból rosszul működik a steamvr-os mootion smoothing. Akkor kéne beütnie, ha beesek 72/90 fps alá. Na most ha anélkül megvannak ezek a számok, akkor nem értem miért aktiválódott állandóan. -
bobalazs
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
Rouge
RogueAmúgy kösz a tippeket. Csak kekeckedek.
beírtam nálam is most ezt, mert nem volt benne a fájlban.
steamvr.vrsettings a config mappában: C:\Program Files (x86)\Steam\config
"steamvr" :
részhez beírtam.
"motionSmoothing": false -
gulasoft
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Mi volt a megoldás menete?
-
xandrush0831
aktív tag
Na, lett időm rendesen tesztelni a steamVR-os motion smoothing bug kijavítása után. Arról a bugról beszélek, hogy bekapcsolva marad, hiába kapcsolod ki a menüben. Kirpóbáltam az Alien Rouge-ot, mert az volt a legnagyobb mumus natív címeknél. Folyamatos akadás volt, a Pico overlay-en mindig felugrált pirosba a game latency. Most perfekt, meg se röccen. A másik hasonló cím a Metro volt. Azzal eltudtam érni folyamatos képet, de sok mindent lowra kellett vennem. Most minden ultra, és úgy sem jelentkeznek azok a rövid megállások, amikre mindig panaszkodtam. Úgyhogy ja, azt hiszem megtaláltam az okát annak, amikor mások 3070-el azt írják hogy nekik jól fut, én meg szenvedek vele.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
bobalazs
üzenetére
Én kontroller drifteléssel nem találkoztam, de egyébként én Chip kontakt spray-t használok elektronikai cuccok tisztításához. Nem tudom miért Home márkaként hozza, de a képen látható és Chip van ráírva. Ugyanilyenem van, évekkel ezelőtt vettem de nem fújtam ki mert nem kell sok belőle.
-
tusi_
addikt
Egyaltalan nem bantam meg a cseret, a Pico4 nek is nagyon jo a kepe, alig eszreveheto a kulonbseg. Talan a pixelezettsege is jobb, vagy csak a kevesbe eles kep miatt kevesbe zavaro...
-
tusi_
addikt
válasz
Ratrak
üzenetére
Akkoriban a q3 meg nem ismerte fel az rdna3-t es ilyen last resortban futatta. Max 36 fps, interpollalva 72-re.
Semmit nem tudtam rajta allitani, ugyhogy masnap ment vissza es hoztam helyette egy Picot.
A Q3 550€ volt, a Pico 320 akcioban. Elismerem hogy valamivel szebb volt a kepe a Q3 nak, sot asszony, aki egyszer probalta fel azt es a P4-t mondja is, hogy az elesebb volt, de azert 230€ kulonbseget o sem lat koztuk. -
xandrush0831
aktív tag
Nekem új volt az infó, pedig nem az. Pico 4-el kihagyható a SteamVR az alábbi fájl futtatása után. Egyelőre MSFS2024 alatt teszteltem csak, de sokkal jobban fut. Az ASW is ezerszer simább.
-
gulasoft
őstag
-
csomi1977
aktív tag
sziasztok ,olyan kérdésem lenne ,hogy Meta Quest 3s-hez jó az utángyártott kábel is ? a gyári kicsit drága . És ha igen milyet érdemes venni ?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Nem vittem még teljesen végig, a fő sztory végefelé hagytam abba, igazából már csak a glow-ba kéne elmenni.
A modokat egész jól összeszedtem de most valami nem oké a telepítésemmel. Újra át kell majd néznem mert most megint crashel, pedig eddig olyan szépen futott...
De ha lesz egy normális mod gyűjteményem ami nem crashel, készíteni fogok egy saját vanilla friendly modlistet, azt majd megosztom. -
Márton
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
2-es link
Bobalazs Műhelye
Nincs elegendő értékelésMODERN EVENING STREET 8K Occulus Quest -
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
Új Nvidia driverben DLSS 4.5 van. Tapasztalatok?
-
envagyok
veterán
Sziasztok!
Hamarosan jön egy használt HP Reverb kipróbálni a PC-s VR-t.
Milyen játékok, szoftverek, videók, stb vannak, amivel érdemes elszórakozni, ami a legjobban mutatja ennek a technológiának az erősségeit?
Gondolom autó, és repülőszimulátorok pl. -
Márton
nagyúr
én rendeltem egy kormányt, ezért nem volt netelőfizetésem pár napig
de már elmúlt
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Dyingsoul
üzenetére
FOVR-t nyomatom én is, minden nap, most kizárólagosan. Steamben upscalelve ilyen 2600x felbontásra, nem látszanak a recék, és megvan a 90 fps, ez a lényeg.
a2d2
Kell jópár mod hozzá:
FRIK
Meg még egy jópár -
a2d2
addikt
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Végigvitted a 4-et végül VR-ban? Kompromisszumosan de játszható állapotban van már?
Én is nemrég játszottam ki az első részt és belekaptam a másodikva is. Mindkettőt többször végigtoltam már régebben, de ez a hangulat ami 10 perc után elkapja az embert az verhetetlen. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Én meg most flat-en nyomom, Fallout 4 VR után gondoltam végigviszem elölről az összes Fallout-ot az 1-től kezdve. Magyarosítás is van hozzá, apró hibákkal ugyan de egész hangulatos.
Meg emellett beszippantott az Arc Raiders is... Az kár, hogy nincs VR-ban mondjuk nem is first person. -
v2
őstag
Ez a VD, amit a steam-en 15 euro-ért adnak, kellhet nekem a reverb-hez? Kiváltja steam-et meg az openxr-t?
-
Dyingsoul
Topikgazda
Befagyott mindenkinek a VR headsete, vagy mi ez a csend?
-
tusi_
addikt
Megvettem a VD-t, tobbek unszolosara es nagyon jol tettem, megvehettem volna mar korabban is. Te is unszoltal anno, de amilyen fosadek lett a steam VR, igy mar nem volt veszteni valom. Mar nezegettem az 5070TI 5080-akat, hogy berendelek egyet. Most siman megy 72FPS el stabilan, high grafon. Ez nekem boven eleg.
-
tusi_
addikt
Egy nagyon kezdo kerdesem lenne.
A Pico 4 en tegnap vhogy egy olyan "helysegben" landoltam, ahol volt egy gyujtemeny, a VR jatekaimrol es onnan tudtam inditani a LMU-t. Ez a game openxrt hasznal, de ha steam alol inditom, akkor steam vr-t. Hogy judok oda arra a helyre.
Fekete tablak voltak a falon, mint az iskolaban.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Szerintem a steam vr helyettesíti. Meta app se fut nálam soha, csak steam vr+VD.
-
xandrush0831
aktív tag
Megjavult az ETS2 teljesitménye az 1.57-ben. Na de nem ez a lényeg, hanem olyat csinál amit még nem láttam: bezárja a Pico Connectet, és csak a SteamVR fut.
Hogy igy hogy működik egyáltalán, azt passzolom. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
bobalazs
üzenetére
Hát oké, mondjuk én nem szeretek olyan modokat használni amiket amúgy nem használok. De ha nem okoz gondot a játékban akkor rendben lehet, bár ugye te is írtad, hogy néha crash-el. Mondjuk ennek millió egy oka lehet modok eseténben, nem feltétlenül maga a mod a hibás.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
bobalazs
üzenetére
Ha sokadjára viszed végig, jó lehet ez a mod, de a nevével ellentétben (Essentials) szerintem ez nem igazán vanilla friendly... Túl survivor érzésű lesz az egész, szerintem kicsit elveszi Fallout feelinget. Én inkább magamnak buheráltam össze a modokat és egész stabil.
-
turcsikg
csendes tag
Korábban a fórumot visszaolvasva találtam egy linket egy listáról, ami azokat a játékokat tartalmazta, amikkel lehet multiban, 2 szemüveggel egyszerre játszani.
Sajnos semmilyen keresőszóval nem találom. Tudnátok segíteni?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
xandrush0831
üzenetére
Fallout VR Essentials rántott be keményen tegnap, seperc elment 4 óra a játékkal. Ebből minimum egy óra volt a buherálás, mert ennyi moddal várható volt hogy nem lesz tökéletes. Most is kilép x időközönként. Megy a mérgelődés, majd folytatom.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
"nem nagyon fogom ezt igy használni."
Én az egésszel kapcsolatban igy döntöttem végül, most hogy 2 napig megint próbálgattam.
De legalább arra rávitt a cucc, hogy újra elkezdjem monitoron a játékot. Nagyon jó game. Megváltás volt a szemenként 45fps-es reprojection fesztivál után a 60fps meg a path tracing, pedig aztán ilyet még soha nem mondtam hogy valami jobb flatben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus GL553VD FY010T - Intel i7-7700, 16GB RAM, GTX1050 4GB, Samsung 970 NVME 250GB
- Logitech G SAITEK Farm Sim Controller
- Eladó Pixel 7pro 8/128. OLVASS
- Dell Precision 3591 FHD Touch / Ultra 7 155H 16C / 16-32G / 512G G4 / RTX Ada / AI IR FPR
- EVGA RTX 3070 FTW3 Ultra 8GB / Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Vadiúj VGA-k!! Kamatmentes részletre is! Érdeklődj!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A napokban tesztelem. Köszi még1x!
Szerintem alapból rosszul működik a steamvr-os mootion smoothing. Akkor kéne beütnie, ha beesek 72/90 fps alá. Na most ha anélkül megvannak ezek a számok, akkor nem értem miért aktiválódott állandóan.
Hogy igy hogy működik egyáltalán, azt passzolom.