- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz
kinder93 #132843 üzenetére
1., Pont arról beszélünk, hogy a "gyermekbetegségek" és határok nélküli RCS óriási lehetőség lenne.
2., A Messenger nekem van, hogy akkor szól új üzenetről, amikor megnyitom PC-n vagy mobilon. Nincs altatva, némítva. Whatsapp, Skype és Viber is van. Pont az lenne a jó, ha mind helyett lenne egy... -
kinder93
aktív tag
válasz
Doky586 #132842 üzenetére
Szerintem sem váltódna ki.
1) Az emberek ragaszkodnak a jól bevált dolgokhoz, el sem gondolkodnának, hogy váltsanak RCS-re. Illetve, ha igen, akkor a gyerekbetegségek és az onnan elmaradozó ismerősök miatt nem használnák és maradnának az appoknál.
2) Még iOS környezetben is rengeteg ismerősöm használ inkább Whatsappot meg Messengert mert azt normálisan tudja minden gépen használni, ökoszisztémán kívül. -
-
Oliverda
félisten
Nem gondoltam volna, hogy így 2023-ban, legalább egy tucatnyi jó és ingyenes csevegőszolgáltatással a piacon, bárkinek is ennyire hiányozhat az szottyadt, elavult RCS.
-
kchris78
veterán
válasz
4Grider #132832 üzenetére
nem váltódna szerintem ki. Az emberek csevejre nem az SMSt/RCSt gondolják platformnak. Mint ahogy sok emberrel nem tudok iMessage-re áttérni messenger/viber helyett mert ott gondolják hogy ott vannak mindenféle ikonok animációk meg akármi is... Az SMS persze hatalmas forgalmat bonyolít még, itthon formálisabb üzenetek elküldésére. Másra használják.
-
zelikocc
senior tag
válasz
4Grider #132832 üzenetére
Tényleg jó lenne ha végre normálisan megcsinálnák az RCS-t és minden készüléken alapból működne.
Lehetne mit tanulni az Apple-től és az iMessage-ről.És a bohóc Google még az Apple-re akarja ráeröltetni az RCS-t, amikor olyan az egész mint egy összetákolt kocsi, menet közben hullanak ki belőle az alkatrészek... és akkor még a szolgáltatónak kell fenntartani hozzá az infrastruktúrát... de ez mind nem is lenne akkora probléma, ha működne normálisan automatikusan minden készüléken, de nem...
-
Zeki
nagyúr
válasz
kovacsmi_74 #132836 üzenetére
Köszönöm!
-
kovacsmi_74
senior tag
Április 1-től:
"A Net 1 GB megújuló net bővítő díja 1.190 Ft-ról 1.290
Ft-ra emelkedik (a változás mértéke 100 Ft)" -
Zeki
nagyúr
Na lesz egy köröm az üfsz felé.
Dominó egyenleg 93 Ft, Maraton volt csak. Feltöltöm 5000 Ft-tal, lett 3903 Ft egyenleg.Aha, ráfrissítettem, lett egy 1 GB-os havi csomag is.
Beragadhatott régebbről?
Nem is látok ilyen megújulót -
MadMancs
veterán
válasz
viktorhu #132833 üzenetére
Valószínűleg arra ha a címzettnek nem tudja kézbesíteni. Küldő oldalról nem értelmezhető, mivel eleve ha nem működik nálunk épp, vagy a címzett nem RCS regisztrált, alapból SMS-ként megy az üzenet.
Szokott rá néha példa lenni, hogy bár partner is használ RCS, valami miatt nem tudja nála kézbesíteni (kb fél percig küldés felirat látható) olyankor megkérdezi hogy el akarom e küldeni SMS/MMS. Nálam így van beállítva. Már csak azért is, mert ha kissebb a kép pl akkor ne küldjön MMS nekem. Nagyobb képek, videók hivatkozásként mennek Samsung szerverén keresztül , SMS-ben ilyenkor. -
4Grider
nagyúr
válasz
kchris78 #132831 üzenetére
Iszonyat forgalma van még mindig az sms-nek. Ennek 90%-a elég hamar kiváltódna, ha normálisan működne az RCS. És nem egy üzenetközvetítő szolgáltatás van, ami szintén telefonszámra épül. Ezek egy részét is kiváltaná a minden telefonon elérhető és alapból működő RCS.
-
kchris78
veterán
-
Landsmann
addikt
válasz
MadMancs #132827 üzenetére
Yettel-Telekom, illetve Vodafone-Yettel között mindkét irányba ment/megy. A múltkor csak a Vodafone-os kártyáról, most csak a Telekomosról. Telekom/Vodafone páros van az egyik telefonban. Itt a két kártyás dolog kavar be. Írták is, hogy két kártyás üzemben nem megy mindkét kártyáról. Későbbiekben fog menni. Gondolom valami gubanc van két kártya esetén.
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #132823 üzenetére
Oda vissza valóban nem tökéletes a helyzet. Yettel csak Yettellel kommunikál. Ezt tapasztaltam.
Viszont digi-voda-telekom oda vissza működik. Vagy legalábbis működött.
Voda előfizetésem már nincs, így azt nem tudom megerősíteni hogy megszűnt e, bár olvastam ilyesmit hogy ez a terv. -
válasz
MadMancs #132822 üzenetére
"aktiválja" az RCS-t. Ez vajon mit jelent?
Telekom gyik-ben is többször említik. De hol és mit kéne aktiválnom?4Grider:
Eszerint a Samsung RCS (Deutsche Telekom szerver) és a Messages (Google szerver) nem kommunikálnak egymással???
Aki az Üzenetek appot használja az csak Üzenetek felhasználónak küldhet RCS üzenetet; a Messages felhasználó pedig csak Messages felhasználónak? -
polonic
félisten
válasz
#86564352 #132819 üzenetére
Majd elolvasom.
Tudnék én is mesélni arról a tökéletes apple-ről, amikor nem képes a szabványokat egyedüliként követni és ezért nem működnek bizonyos funkciók az ő telefonjaikkal.
Csak ebből az ügyfél semmit nem lát, ellenben a szolgáltatók, és a szolgáltatói berendezés gyártók nagyot szívnak vele. -
4Grider
nagyúr
válasz
MadMancs #132822 üzenetére
Nincs ott minden okostelefonon és szolgáltatónál és irányban. A tökéletes RCS-nek olyannak kellene lennie (ilyen hozzászólásra reagáltam). A Samsungomban is ott van, de csak hálózaton belül működik, voda, telekom irányba yeti irányból nem. Vodánál már talán nincs is. Ez messze nem tökéletes, a szolgáltatók sajnos nagyon nem is érdekeltek abban, hogy tökéletessé váljon, mert agyon keresik magukat az sms-eken.
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #132821 üzenetére
Szerintem ott van.
Samsung, xiaomi, Huawei amik a legelterjedtebbek, mindnek alapból RCS képes az alapértelmezett gyári üzenetküldő appja. Samsung megkérdezi akarjuk e, másik kettő alapból aktiválja (tapasztalat), mégis legtöbben azt se tudják mi az az RCS. Pl Yettel és Digi még csak említést se tesz róla sehol, pedig működik mindkettőnél. MNVO-k közül pl Netfone se említi meg, pedig náluk is működik.
Magyarán lényegében minden szolgáltatónál pipa, legelterjedtebb készülékeknél (Android ugye) pipa, mégse..
Én személy szerint egyébként leginkább képek, és videók küldésére szoktam használni, mivel ugye (ha úgy állítom be) egy az egyben eredeti minőségben módosítás nélkül érkezik meg a címzetthez, ami IM appoknál nem megvalósítható (na jó vibernél fileküldés módban igen, de az még minden csak nem kényelmes megoldás). -
törölt tag
Egyébként az a gond, ha holnap tökéletes RCS-vel ébrednénk, akkor is nehéz már a fogkrémet visszanyomni a tubusba. A világ egy évtized alatt megszokta whatsapp, fb messenger, viber, insta, signal stb. ami éppen népszerű. Én még az iphone-os ismerőseimet is nehezen veszem rá, hogy a reklámos gagyik helyett a beépített imessage-en és facetime-on keresztül chateljünk. Az csak USA-ban default.
-
törölt tag
válasz
polonic #132817 üzenetére
Elolvastad a cikket miért katyvasz? Továbbiakért csak keress rá: why rcs is a mess
Leegyszerűsítve van az RCS amit a Google se támogatott sokáig, hiába kb. 15 éve hogy a GSMA kitalálta és volt a szolgáltatók saját RCS implementálása ami csak kompatibilitási probléma plusz végül van a Google féle RCS az ő szerverükön keresztül, a titkosítás is hiányzott stb. szóval bizony azért egyedi.Értem én, hogy divat mindenért az Apple-t okolni, de a valóság az hogy a szolgáltatók és a Google több mint tíz évig töketlenkedtek, az Apple pedig megcsinálta az iMessage-t és sikeres lett. (ahogy portokkal ment a szarakodás régen a gyártóknál, az Apple megunta és megcsinálta a saját lightning csatlakozót, ami akkor fényévekkel volt előrébb a microUSB-nél és régi Nokia, Sony Ericsson csatlakozóknál)
Tíz év alatt userek pedig hozzászoktak whatsapp, fb messenger, viber, signal, insta akármi éppen vonzza a népet. A Google még a saját háza táján se tud rendet tenni: On Google’s own numbers, less than 20% of Google android phones currently have access to RCS. (500m of ~3bn)
-
polonic
félisten
válasz
#86564352 #132816 üzenetére
Az RCS egy GSMA szabvány, nem gugli találmány, nem egy egyedi vmi, mint az imessage. Korábban találták ki, mint azt.
Az más kérdés, hogy miért nem terjedt el korábban. Ha az Apple e mögé áll be és nem egy saját cuccot csinál, talán segített volna.
Meg lehetne csinálni normálisan. De ez a szolgáltatók sara is, hogy nem tették. Úgy kéne, mint a Telekom, hogy a saját és a gugli felé megoldás is működik náluk. -
-
MadMancs
veterán
válasz
madle #132788 üzenetére
Telekomos hálózattal 4590Ft ért tudjuk a korlátlan + 4Gb csomagot adni (Netfone).
Egyébként jól tudtad majdnem. Korlátlan csomagok 1, 4, 20, 50 és 100Gb nettel, a 100 perces csomagok pedig 1 és 4 GB os nettel kérhetőek Telekom hálózattal, csak úgy picit drágább. Mint jelen példa mutatja , 3990 vs 4590Ft.
Valóban nem flotta. MVNO
Nincs se voda se Telekom sim. Netfone sim van. Voda, telekom esetén csupán hálózati kapacitás bérlés történik.
-
Landsmann
addikt
válasz
Bl.Gyo. #132808 üzenetére
Az szerintem mást jelent. Megnéztem az enyémet. 3 kivétellel mindegyik színes betű jelzi. A három mentett névnél profil kép van. Szerintem azok google profilképek. De megnéztem, egy kivétellel egyiknek sem lehet csevegést küldeni. Az egy kivétel én vagyok, két telefonom között mehet a csevegés.
-
Bl.Gyo.
őstag
azt hogy lehet látni google messages-ben hogy melyik kontaktom rendelkezik RCS-vel?
-
-
polonic
félisten
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz
Doky586 #132794 üzenetére
Arra van kapcsoló a Messages-ben, hogy SMS/MMS-ként ne próbálja meg elküldeni, ha egyébként RCS-ként is tudná. kép
A tegnapi költői kérdésemnél én inkább Telekom TV vagy egyéb streaming szolgáltatásra gondolok a "szórakozás" alatt. Ha már átnevezték a dolgokat, valami oka biztosan van. De ez csak egy tipp.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OpenWRT topic
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Horgász topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest