- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
senior tag
válasz
Öcsielvtárs #1079 üzenetére
Ezekre pont nem raktaroznak be egyes nagykereki se.
Pl Lenovo nak nem a Aqua nagykere a disztributor.
Le van osztva ki hez mi tartozik. -
ShadowGuy
csendes tag
Kaptam még egy NAV-os levelet egy másik osztálytól, ahol ugyanazt leírták (csak más megfogalmazásban), mint az előző levélben az előző osztály. Zseniális
Személyesen pedig én már az első levél után feladtam azt a vajnyi kevés reményt is. Ja, pereskedjek egy döglött céggel, a Nav meg "szépen megkért" hogy fogadjam el az einstandolástaztán pár év jókisfiúskodás után kijön a Kazy extulajdonosa a böriből (márha odakerül hacsak nem háziőrizet pár évig aztán szevaszia), anyucival előkaparják a fa alól a maradék susumusut, aztán "GézaKomputers" néven folytatódik a történet.
Tanulópénz megvolt. Köszönöm mindenkinek, aki segítő szándékkal próbált azért segíteni vagy így, vagy úgy. Boltokkal kapcsolatban is tanultam egysmást. Új PC-t összeköhögtem nagynehezen, szóval az összes jótanács bevált. -
Tikakukac
titán
válasz
Öcsielvtárs #1079 üzenetére
Ki nem találod: azok lesznek az Aqua szürke importjai.
És a kör bezárult
-
Tikakukac
titán
válasz
Gaabeennnn #1065 üzenetére
Nem kár értük. Sok rendes boltot ért közvetve kár emiatt.
-
4Grider
félisten
válasz
Gaabeennnn #1067 üzenetére
Én céges beszerző is vagyok kb. 8 éve, havi kb- 2-3 milkát költök számtech cuccokra. Nem véletlenül vásároltam itt néhány alkalommal, a kazy eléggé elől szerepelt a számtech cuccok árösszehasonlító oldalain, az egyetlen hátrányuk az volt, hogy kb. 1 hét volt náluk az átfutás.
-
Gaabeennnn
újonc
válasz
4Grider #1066 üzenetére
Hogy őszinte legyek, az árait nem nagyon néztem, inkább azt hogy egy helyen több mindent meg tudjak venni, mellesleg nem is éreztem azt mintha kevesebbet fizetnék.
Most hogy kibukott közben, SOS-ben be kellett szeretnem a dolgokat volt amit 40 ezerrel is olcsóbban kaptam meg az alza-nál, de van amit csak szeptemberben tudok átvenni, ami most éppen a NAV-nál van.
Bár most így visszagondolva az árakra, fennakadt a szemem a 2 milliós rog Astral 5090-en, ami minden máshol meg 1,5 alatt volt. -
4Grider
félisten
válasz
Gaabeennnn #1065 üzenetére
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de itt átlag 0-10%-al voltak olcsóbbak a termékek, mint itthon a nagykerekben, akik 5-10% árréssel dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy trükközni kellett az ÁFA-val, hiszen 1-2 százalék árrésből itthon nem tartasz el egy céget.
-
Gaabeennnn
újonc
Szerintem meg kár értük, évek alatt rengeteg pénzt költöttem el náluk, olyan cuccokat is be tudtak szerezni, amit máshol nem lehetett, ezt az úgymond szürke import (vagyis EU-s) tehette lehetővé.
Mivel nagy forgalmú áruház lehetett biztos jól ment a szekér is, ez a tulaj hülyesége volt, hogy a háttérben kamu számlákat fogadott be, mert általában mindenki a saját szintjén érzi magát szegénynek így még több pénzre vágyott, de ez is csak feltevés. -
dejo60
csendes tag
Meglepődve tapasztaltam, amikor az oldalukra akartam menni, mert kerestem konkrét dolgot, és náluk általában jó árak voltak.
Amúgy május elején vettem tőlük 2 db Seagate IronWolf Pro ST12000NT001 merevlemez-meghajtó 3.5" 12 TB winchestert, ami meg is jött rendben.
De korábban is teljesen meg voltam mindennel elégedve. Ha nem holnapra kellett akkor általában 5-10 nap között mindent megkaptam.
Bennem elsőre az merült fel, hogy kinézte a céget egy NER-lovag.
Kár ezért a boltért! -
sakal83
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
Tikakukac #1057 üzenetére
Nem ismerem a te altalad leirt esetet. De egy nav foglalashol ketlem, hogy tulajdonjog igazolas nelkul elviheto lenne vmi.
Nav vhnal meg igen de foglalasnal fizikailag nem lehet, csak ha esetleg helybenhagyolag van a foglalas, es kvazi ellopjak. De az necces annak akinek a felelod orzesere biztakm
-
Tikakukac
titán
válasz
sakal83 #1052 üzenetére
Érdeklődve figyelem ezt az árukészletes vonalat es tökre elhiszem, hogy ez valamiféle szakmád.
De.
Amikor a NAV megpukkantotta a céget a kutyát nem érdekelte kinek mire lenne igénye vagy mit fizetett ki elméletileg, minden gép és cucc ment azonnal a nagykerekhez. 1 kivétel volt, a szervizes gépek. Azok mentek a tulajokhoz.
-
Gaabeennnn
újonc
A NAV levelet amúgy hétköznapi emberként abszolút segítőkész pénzügyőr küldte, talán házon belül is lehetne segítőkészebb a károsultak felé.
[link] -
sakal83
addikt
válasz
ShadowGuy #1051 üzenetére
Ilyenkor a felettes szervhez kell menni. Parancsuralmi rendszerek. A donteseit a felettes vizsgalja ki. Ezert irtam az ugyeszseget, mert ok a torvenyi felugyeletet latjak el. Ha hibazott a NAV akkor az ugyeszseg foszabalykent kiegyenesiti.
Kicsi az esely az aszf alapjan, de hatha.
A kovetkezo lepes majd a birosagin szakasz, azert kell jelezni mar ebben a szakaszban, hogy a biro is atnezze az idejeben, hogy kie a lefoglalt penz! Es ugy hatarozzon rola, hogy van tudomasa az esetedrol.
Az fmht es vht azert irtam, mert ha vagy nem talaltak meg minden vagyont, vagy ha erkezik meg es arra nincs kiterjesztve a foglalas vagy ha vmi oknal fogva fel kell oldani, igy azonnal le lehet ra csapni.
Kb ennyit lehet tenni.
A bunszervezeti minosites nem segit sajnos...
Ui: nem tanacsot kell kerni a hatosagtol, hanem igenyt kell benyujtani! Mert azt indokolassal el kell utasitani ha nem hajtjak vegre.
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
sakal83 #1050 üzenetére
Én pont ezt írtam bele, berakva az átutalásról szóló bizonylatot és az előlegszámlát is, illetve hogy ezért az összegért én semmit nem kaptam, és hogyan kaphatom vissza.
Ugyanazt a sablonválaszt kaptam, amit a többiek... Bár, a szövegben az is szerepel, hogy továbbították a Fejér megyei NAV-nak. Bár ezek után már nem értem, hogy minek. -
sakal83
addikt
válasz
Gaabeennnn #1049 üzenetére
Az aszf szerint a megrendeles visszaigazolas megerkeztevel letrejott a szerzodes.
Ami furcsa, hogy elolegrol az aszf nem rendelkezik.
Sajnos ugy nez ki az aszf alapjan, hogy az a penz mar az eladoe volt, igy valoban nem is adhatja vissza hatosag neked, mert nem alltok semmilyen jogviszonyban, es nincs tulajdonjogot sem mar a penz felett.
Az esetleges jogellenes lefoglalashoz igy nincs kozod, es eszkozod sem, mert nem vagy elszenvedoje. Meg az is furcsa, hogy ilyen tagan beszamoltak a levelben rola neked.
Amit megpobalnek!
Irnek egy panaszt, amyben leirnam, hogy elutaltam elolegkent xynak xy ftot megrendelesre, azonban a szerzodes teljesitese nem valosult meg, igy az eloleg a jogi termeszetenel fogva visszajar, amely osszeg tudomasod szerint lefoglalasra kerult. Mindezt emaillel es atutalasi bizonylatokkal alatamasztanam.
Kernem hogy utaljak vissza a penzt, ha nem akkor a lefoglalas megszuntekor rendelkezzenek ugy, hogy visszakeruljon a szamladra.
Mindeztva NAVnak kuldenem oly modon, hogy kuldjek tovabb a felugyelo ugyeszegnek elbiralasra, tehat kvazi az ugyeszsegnek cimezve.
Nincs sok esely sztem, de egy provat meger. Sajnalom.
Amit meg megtennek, ha nem jon be, hogy kozjegyzonel fizetesi meghagyast kezdemenyeznek, es ha jogeros lesz, akkor vegrehajtast inditanek. Penzbe kerul, kicsinaz esely h lesz vagyon, de hatha.
-
sakal83
addikt
Na ez érdekes.
Az h bunszervezeti minosites van, az a mindent visz kategoria vagyonelkobzasban.
Azonban az erdekes, illetve kerdes, hogy ez vetelar volt, vagy eloleg stb?
Illetve a jóhiszeműseg is kerdes, mert nem a buncselekmeny targya a lefoglalt osszeg, es bizonyitottan nem a buncselemenybol szarmazik...
Kaptal szamlat a megrendelt termekekrol? Illetvevaz aszfet belinkelned?
En ezt nem engednem el, mert sztem linkel a hatosag. Megkeresnem a felugyelo ugyeszseget azzal, hogy a te vagyonodat erintette a lefoglalas.
-
rnorbi
csendes tag
Köszönöm! Sajnos csak átfutottam, mivel az elején anyira azt írta, hogy minden rendben zajlott szerinte és mossák kezüket. De akkor még reménykedek, hátha. Csak az OTP már sokaknak visszautalt, más bank 1 nap alatt, nekem meg még a kártyám is letiltotta a bank ezen ügyből, s mindenféle leveleket küldözget, hogy folyamatban van, türelem, stb. Aztán majd azt mondja, hogy bocs, kifutottunk az időből.
-
rnorbi
csendes tag
Sziasztok!
Én bankkártyával fizettem, Barionon keresztül. NAV-nál, rendőrségnél, fogyasztóvédelemnél és a bankomnál reklamáltam. Első 3 mind elhajtott, de most a bankom is. Nekem nem akar visszautalni. Ezt a levelet kaptam. Mit tudnék tenni szerintetek? Gránit Bank egyébként:
"
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a táblázatban jelölt 60.520 forint összegű tranzakció erős
ügyfélhitelesítéshez kötött művelet, a bankkártyaadatok hibátlan és hiánytalan megadását követően
Bankunk a tranzakció jóváhagyásához jóváhagyáskérést küldött az Ön eBank alkalmazásába. A
jóváhagyás a tárgyi alkalmazáson keresztül 2025.05.21 13:13:02 időpontban megadásra került,
amelynek következtében Bankunk a tranzakciót teljesítette, az Ön számlájának egyenlegét azzal
megterhelte.
A Gránit eBankon történő ügyfélazonosítás a Bankkártyával történő fizetés Erős ügyfél-hitelesítési
eljárásban alkalmazott ügyfélazonosítási mód, amely esetén az azonosítás a Gránit eBank mobilbanki
applikácóba érkező iSMS segítségével valósul meg és a fizetés Kártyabirtokos általi jóváhagyására
szolgál. Az ügyfélazonosítás eBank beállítástól függően történhet biometrikusan vagy mPIN
megadásával.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Bank a Bankkártya Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek (a
továbbiakban: Bankkártya ÁSZF) alábbi pontjaiban meghatározottak alapján a fenti tranzakciókat
teljesítette.
„7.4. A Bank a Számlatulajdonos Bankszámláját a Nemzetközi Kártyatársaságtól kapott
Tranzakciós adatok alapján terheli meg. Bankkártyával végzett készpénzfelvételi és
vásárlási tranzakció könyvelése a Nemzetközi Kártyatársaság és az elszámolásban
esetlegesen résztvevő egyéb hitelintézetek által alkalmazott határidőktől függenek. A Bank
ezen, általa nem befolyásolható körülmények miatt nem vállal felelősséget arra, hogy az adott
tranzakciót abban a hónapban terheli, melyben ténylegesen megtörtént. A Tranzakció összege az
elszámolás napjáig, de ATM Tranzakció esetén legfeljebb a 14 napig, és POS, illetve papíralapú
Tranzakció esetén legfeljebb 30 napig zárolásra kerül. A zárolt összeg az elszámolás napján, vagy a
terhelés elmaradása esetén az említett idő elteltével automatikusan feloldásra kerül.
A Mastercard elszámolási körben végrehajtott Tranzakciók terhelésére azon a banki munkanapon kerül
sor, amikor az elfogadó banktól beérkezett a Bankhoz a Tranzakció elszámolásra.”
„10. Fizetési megbízás visszavonása
10.1. Termékek, illetve szolgáltatások ellenértékének Bankkártyával történő kiegyenlítése, a
Kártyabirtokos részéről hitelesítettnek minősül, ezáltal visszavonhatatlan a művelet – kivéve, ha a
Tranzakció terhelését követően bizonyítható, hogy a megbízással, illetve a fizetési művelettel
egyidejűleg az összege nem került meghatározásra és a fizetési művelet összege meghaladta azt az
összeget, amely az adott megbízás és Tranzakció esetén az adott helyzetben ésszerűen elvárható lett
volna.
10.2. A jelen fejezet 10.1. pontjában nevesített Tranzakciók visszatérítése kizárólag a
Tranzakciót elszámoló elfogadóbank/Kereskedő hozzájárulásával lehetséges.”
„11.1. A Bank a Bankkártyával vásárolt árukért és szolgáltatásokért, továbbá azok minőségi vagy
mennyiségi megfelelőségéért, az áru, vagy a szolgáltatás teljesítésének részben, egészben való
elmaradásáért nem vállal felelősséget, a megrendelő és az Elfogadóhely közti egyeztetés koordinálására
kötelezettséggel nem bír. A Bank a Kártyabirtokos és az Elfogadóhely között a vásárlással
kapcsolatban esetleg felmerülő jogvitával kapcsolatban felelősségét kizárja. A Bank az
engedélykérések, hibás Tranzakciók, tranzakciótörlések, jóváírások, stb. teljesítéséért azok
bizonylatainak az Elfogadóhellyel szerződésben álló, a pénztárat működtető, illetve a készpénzkiadó
automatát üzemeltető banktól a Bankhoz megérkezését követően vállal felelősséget.”
„11.2. A Bankkártya jogszabályba és, vagy a jelen Bankkártya ÁSZF-be ütköző használata – ideértve
a Bankkártya felhasználásával eszközölt jogszabályba és, vagy a jelen Bankkártya ÁSZF-beütköző
vásárlást, vagy szolgáltatás igénybevételét is – tilos és a Bankkártya Szerződés azonnali hatályú
felmondását vonhatja maga után. Üzleti Bankkártyákkal szerencsejátékkal összefüggő Tranzakció
jóváírás fogadása céljából a Bankkártyaszám megadása nem engedélyezett. A Banknak nem feladata a
Bankkártya Tranzakciók szűrése, erre a Számlatulajdonos és, vagy a Kártyabirtokos nem hivatkozhat. A
Számlatulajdonos és, vagy a Kártyabirtokos kötelessége, hogy figyelemmel kísérje a mindenkor hatályos
jogszabályok, valamint a jelen általános szerződési feltételek által definiált tiltott áruk és szolgáltatások,
földrajzi helyek és személyek körét.”
„13.2.5.A telefonon történt bejelentést írásban is meg kell erősíteni a vitatott Tranzakció egyértelmű
megjelölésével a Banknál az erre a célra rendszeresített „Bankkártya tranzakció reklamáció bejelentő
lap Lakossági ügyfelek és Gazdálkodó szervezetek részére” nevű nyomtatványon. A nyomtatvány
elérhető a Bank Központi Ügyfélszolgálatán, illetve a Westend Ügyfélközpontban és honlapján. A
Számlatulajdonos/Kártyabirtokos köteles a reklamációjában megjelölni a kifogásolt összeget és a
Bankkártya Tranzakció vélt helyes értékét, valamint leírni a kifogás okát és mellékelni a rendelkezésére
álló valamennyi bizonylatot. A Bank a Számlatulajdonos/Kártyabirtokos bármely okból benyújtott
panaszának megalapozottságát saját hatáskörben vizsgálja meg és dönt a szükséges intézkedésekről.
A Számlatulajdonos írásbeli reklamációjának kivizsgálásakor a Bank jogosult Számlatulajdonostól
és/vagy Kártyabirtokostól bekérni annak bizonyító erejű dokumentációját, hogy Kártyabirtokos minden
tőle elvárhatót megtett az Elfogadóhellyel, illetve Szolgáltatóval a reklamált összeg helyreállítása
korrigálása, jóváírása érdekében.”
„13.2.7.Reklamáció esetén, amennyiben a Nemzetközi Kártyatársaság szabályai szerint a Banknak
lehetősége van, a Kártyabirtokos/Számlatulajdonos kérelme alapján a Bank a Nemzetközi
Kártyatársaságnál, illetve annak tagbankjánál külön eljárást kezdeményezhet. A Nemzetközi
Kártyatársaságnál indított eljárásokra az adott Nemzetközi Kártyatársaság szabályzata
érvényes, a Bank azok alkalmazásával jár el a Reklamációk kezelésekor.”
A Gránit Bank kártyatársasági eljárást (ún. chargeback eljárást) akkor tud indítani, ha a tranzakció
teljesült és az elfogadó nem minősül védett oldalnak, illetve nem telt le a tranzakció terhelését követő
kártyatársasági szabályokban előírt benyújtási határidő.
Bejelentése alapján Bankunk Kártyatársasági eljárást kezdeményezett a kifogásolt
tranzakció tekintetében, amelynek lezárására várhatóan 2025.10.09-én kerül sor.
Tájékoztatjuk, hogy jóváírási kérésének vizsgálatakor bankunk a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról
szóló 2009. évi LXXXV. törvény 44. § (1) bekezdése alapján, az abban foglalt kivételt figyelembe véve
járt el.
Kártyatársasági eljárás indítása esetén a reklamáció kezelése a Nemzetközi Kártyatársasági
szabályoknak megfelelő eljárásrend szerint történik. Ennek értelmében a kivizsgálás időtartama, a
Bankunktól független, külső Nemzetközi Kártyatársasági szabályok alapján, egyes esetekben akár 120
napig is eltarthat.
A vizsgálat lezártáig, szíves türelmét kérjük.
(III) Egyéb jogorvoslati lehetőségek:
Tájékoztatjuk, a hogy a Bank álláspontja szerint a jelen ügyfélpanasz:
a) a szerződés létrejöttével, érvényességével, joghatásaival és megszűnésével, továbbá
szerződésszegéssel és annak joghatásaival kapcsolatos jogvita rendezésére irányult.
Továbbá tájékoztatjuk, hogy amennyiben válaszunkkal nem elégedett, lehetősége van a polgári
perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései alapján a határkörrel és illetékeséggel
rendelkező bírósághoz fordulni. A kereset befogadásáról a bíróság saját hatáskörében dönt.
A Bank telefonszáma +36-1-510-0527, e-mail címe: panasz@granitbank.hu, postai levelezési címe:
GRÁNIT Bank Nyrt. Ügyfélszolgálat 1439 Budapest, Pf. 649.
Budapest, 2025.07.02." -
Xeldor
friss újonc
Sziasztok!
Nekem megérkezett a válasz a NAV-tól. Bár nem olyan indokkal küldtek el, mint a legtöbbeteket, de nem pozitív a visszajelzés:
Tisztelt Címzett!
Tájékoztatom, hogy a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság Zala Vármegyei Vizsgálati Osztálya a
fenti ügyszámon eljárást folytat a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 396. § (1) bekezdés
a) pontjába ütköző és az (5) bekezdés a) pontja szerint minősülő különösen jelentős vagyoni hátrányt
okozva, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt.
Ön a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. (a továbbiakban: Be.) 57. § (1) bekezdésében meghatározott
vagyoni érdekeltként beadványt nyújtott be hatóságunkhoz a KazyComputers Kft-től rendelt árucikkek,
illetve a befizetett vételár sorsával kapcsolatban. Beadványát a megrendelt árucikk, illetve kifizetett vételár
visszafizetésére irányuló indítványnak tekintjük.
Tájékoztatom, hogy a KazyComputrers Kft. árukészletét érintő kényszerintézkedést a NAV Fejér
Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága hajtotta végre, ezért a megrendelt árucikkek vonatkozásában ezen
hatóság rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel a beadvány elbírálására, amit ezért hivatalból
továbbítunk.
Tájékoztatom továbbá, hogy a KazyComputers Kft. bankszámlapénzét érintő kényszerintézkedéseket a NAV
Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága hajtotta végre. A beadványában jelzett, Ön által a
KazyComputers Kft. részére kifizetett vételár visszafizetésére hatóságunknak nincs törvényes
lehetősége. A kényszerintézkedésekkel érintett pénzeszközök a lefoglalás idején a KazyComputers Kft.
tulajdonát képezték, az eljárás során vagyonelkobzás alá eső vagyonelemnek minősült, aminek lefoglalását a
Büntetőeljárási Törvény írja elő.
A Be. 308. § (1 )bekezdése szerint a lefoglalás célja a bizonyítási eszköz, illetve az elkobozható dolog vagy a
vagyonelkobzás alá eső vagyon biztosítása a büntetőeljárás eredményes lefolytatása érdekében. A lefoglalás
a lefoglalás tárgya feletti tulajdonjogot korlátozza. A (2) bekezdés szerint el kell rendelni a lefoglalást, ha
annak tárgya vagyonelkobzás alá esik. A (3) bekezdés szerint lefoglalni az ingó dolgot, a számlapénzt, az
elektronikus pénzt vagy az elektronikus adatot lehet.
A fentiek alapján az Ön követelése a vételár visszafizetésére továbbra is a KazyComputers Kft. felé áll fenn,
annak érvényesítésére polgári jogi úton van lehetőség. -
Kix88
újonc
válasz
Angelland13 #1038 üzenetére
Én is pont az előbb kaptam egy hasonló választ. Röviden tömören "a vételár visszafizetésére továbbra is a KazyComputers Kft felé áll fenn, annak érvényesítésére polgári jogi úton van lehetőség."
-
Angelland13
tag
Nos, nekem meg a Zala Vármegyei NAV-tól érkezett levél, melyben azt közlik velem és kérik szívesen, hogy vegyem tudomásul a levélben foglaltakat, miszerint hatóságuknak nincs törvényes lehetősége a vételár visszafizetésére.
Továbbítom az ügyvédemnek, mert így már van egy rendőrségi és NAV-os elutasításom is és biztos vagyok benne, hogy az a pénz engem illet. -
Vakus
újonc
Sziasztok, nekem SIKERÜLT VISSZAKAPNOM A PÉNZEM!
Ami történt: 22-én rendeltem Barion-on keresztül. Mint kiderült a Barion blokkolta a tranzakciót, viszont nem szólt semmiről. (Az oldalukon a tranzakció nem is látszódott). Az ügyemen dolgozó rendőrtől kaptam meg az információt. Egy héttel ezelőtt ők is lekoppintottak, az eljárás miatt. Viszont ma írtam még egy panaszt amiben praktikailag ketté választottam az én vásárlásomat, és a NAV-os eljárást. Kérték a rendőrségi eljárás határozatát (melyet felfüggesztettek). Három perccel ezelőtt bírálták el a panaszomat és visszairányították a számlámra a pénzt.
Szóval azt tudom tanácsolni, hogy aki Barion-al fizetett tegyen panaszt az oldalukon, hiszen én a lezárás előtt rendeltem jóval és így is náluk volt a pénzem. Izzadtam egy hónapot érte, kicsit talán bunkó is voltam a Barion-al, de sikerült! -
crea1984
tag
Sziasztok!
Leirnám az én siker sztorimat
MBH Bank VISA bankkártya, fizetés Barionon keresztül.
Tegnapi napon felhivtam a bankom elmondtam a chargeback igényemet. Egy adott e-mail cimre el kellett küldenem néhány dokumentumot ezt azonnal megtettem és ma délelött 11 órakkor landolt a számlámon a pénz.
Ez gyorsabb votl mint gondoltam, nem hiszem Kazyék küldték volna vissza, egyelöre nem tudom ki intézte, de a bank mondta, hogy fizikai levélben fognak értesiteni a dologról....
Sok sikert mindenkinek. -
nanofocus
tag
Annyit tudok hozzátenni, ( webshopot üzemeltetünk ) hogy:
- Az árukeresőt nem botolják, néha eltelik 2-3 hét is mire kikerülnek az értékelések, simán lehet hogy régebbi vásárlók értékelései, csak az tud értékelni aki e-mailes visszaigazolást kapott a vásárlásról. A guenstiger.de a fő cég, számukra mindig előre 1 hónapra kell kifizetni a megjelenést, valószínűleg ha lejár akkor leveszik a céget automatán az árukeresőről.
- Proforma számlát mi is csak céges ügyfeleknek állítunk ki, nekik automatikusan küldünk, magánszemélyeknek csak szimpla utalásos e-mail számlaszámmal + webshop automata e-mail.
- Itt egy FB csoport a további károsultaknak ha valaki még nem ismerné: https://www.facebook.com/groups/1260018985677244
-
pitör84
tag
Hoztam létre egy csoportot azoknak akik károsultak a KazyComputers kapcsán, elég sok emberről tudok, aki beleestek és akár milliós tétellel is károsodott, szerintem fogjunk össze... [link]
-
XinAgent
tag
válasz
phanzetomox #1030 üzenetére
Sőt, ott vannak a nem kaptam se terméket, se a pénzt vissza. 5*
De ez is vicces:
Persze magas a magyar ÁFA, de azért legyünk a helyünkön. Még sajnáljuk is az adócsaló céget amiből a tulajok szedték csak meg maguk. Azért ez nem egy Robin Hood helyzet volt.Ő pedig még nem tudja, de azért 4* így is:
-
Tikakukac
titán
válasz
phanzetomox #1029 üzenetére
Nyugodtan értsd félre, pontosan tudod miről van szó.
A lényeget tudod, a többit engedd el bátran.
-
phanzetomox
őstag
válasz
ShadowGuy #1007 üzenetére
Szerintem nem botolják (mégis miért tennék? Évekig jól ment a shop volt egy csomó jó értékelésük alapból még én is adtam nekik 5-st pár éve.).
Éves szinten több ezer vásárlójuk volt, ahhoz képest nem is sok az értékelés. Több shopot üzemeltetek, van amelyik megszüntetést követően még hónapokkal később is kapta az 5-s értékeléseket. Nincs ebben semmi furcsa.
Az árukeresős értékelési kérések hetekkel később mennek ki, akik most 5-sre értékelték azok még megkaphatták a termékeket. Ha megnézed dátum szerint láthatod, hogy most már 90%-ban negatívak jönnek, az az 1-1 beeső 5-s értékelés pedig simán lehet a korábbi több ezer vásárló egyike, aki épp most nyitotta meg az emailt de még májusban vásárolt. -
phanzetomox
őstag
válasz
Tikakukac #984 üzenetére
Több száz perben vettél részt? Az akár ezres számú bírósági megjelenés. Mikor szoktál élni?
Vagy ha konkrétan egy esetben vettél részt, alkalmazottként, ahol csak nagyjából ráláttál arra, hogy mi történik, és ebben az esetben volt több száz áldozat akkor az azért nagyon nem ugyanaz.
Mintha arról beszélnénk, hogy több száz vilagbajnokság alapján mi a tanácsod egy sportolónak, bár te nem vettél részt a bajnokságokon csak megnézted a meccseket. -
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1016 üzenetére
En is reszt vettem joparon es eljarast is dolgoztam ki hasonlo esetekre... Az ajanlas kotelezo. Nem ajanlas. Max az ajanlasban talalhato jo gyakorlatkent megfogalmazottak nem azok. Az ajanlasokban elvarasok vannak.
Ha elolvastad volna amiket eddig irtam, akkor lathattad volna, hogy azt irtam h esetleg probalkozni, lehet vele...
Ahogy mar jo ideje leirtam a fogalas/inkasszo problemakort...Ha szted felrevezeto az, hogy egy esetre lehetosegeket irok, akkor egeszsegedre, de erdemes kibujni ilyenkor a banki oldalrol, inkabb ugyvedi oldalt javaslom...
Mar bocsass meg de 1 nap van arra, hogy eldontse, a bank h terite vagy indokolva kiveszi a kötelezo terites korebol az esetet, de ezt csak indokolva lehet. Na akkor van tovabbi ideje vizsgalodni es bizonyitani az ugyfel altal elkovetett csalast vagy sulyos gondatlansagot...
Es mint irtam,: ha ennyire ismered akkor az Mnb uj ajanlasa a kotelezo teritesekrol elso esetben, milyen kort erint?
-
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
sakal83 #1015 üzenetére
Na, végre egy kolléga! Szóval, az egyik bank biztonsági osztàlyàn dolgozom közel 20 éve. Gyere el a Bankszövetség valamelyik értekezletére, megbeszéljük, és akkor nem kell tanulmányt írnod (ami itt nem releváns) az azonosítàsról, sem a bank bizonyítàsáról, sem arról, hogy szted milyen egyszerű megtéveszteni a bankokat. Te nyújtod be a panaszt, a többit bízd rànk.
A rendőrségi feljelentést mint volt nyomozó javasoltam, gondolom te is elvégezted az RTF-et, tovàbba beszéltél jogásszal, hogy ő mit javasol, hàtha tudok segíteni a fórumtársaknak. Mert jelenleg az az alaprobléma, hogy NEM tudjuk a NAV melyik részlege, milyen ügyszàmon kik ellen folytat eljàràst. Ha folytat. És ebben kell a rendőrség megerősítése.
-
Omateee
tag
válasz
raziel01 #1019 üzenetére
Valahogy nekem ezek a dolgok azonnal red flag-nek számítanak. Pont annyi idő kiállítani egy díjbekérőt, mint megírni egy ilyen emailt.
Jah hát nyílván tudjuk, hogy egy előlegszámla lecsapódik a NAV-nál, az email nem fog.
Előre utalni legvégső esetben, a korábban említett feltételek megléte mellett ajánlott.
Mondjuk egy 500e Ft-os PC összerakásánál nem hinném, hogy az a pár 1000Ft kellene szamítson, hogy egy ilyen webshop vagy egy normál ügymenettel dolgozó között döntsön valaki. Tudom naiv vagyok, mert a valóságban az emberek többsége a fillért is röptében megb..... -
raziel01
veterán
válasz
Omateee #1018 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy nem csak náluk szokás.
Kauffernél is így van.(autóalkatrész és nem kis cég)"Tisztelt XY
Köszönjük megrendelését.
Ön fizetési módnak előre utalást választott. Kérjük, hogy a bankszámlánkra (************) utalja el a rendelés végösszegét (**** Ft.), a közlemény mezőben pedig tüntesse fel a rendelés sorszámát ( *********)!
(Bank: xy Bank Zrt, számlatulajdonos: Kauf-Fer Kft.)
A vételár beérkezése után küldjük a terméket futárszolgálattal."Egyszer rendeltem így tőlük amúgy inkább átálltam utánvétre. Nem azon a 400-500 Ft-on kell spórolni.
-
Omateee
tag
-
Huawei
tag
És mi a helyzet azokkal akik sem díjbekérőt, sem számlát nem kaptak? Változtat bármit ez a tény általánosságban? Én egy egyszerű emailt kaptam (mivel előreutalást jelöltem meg fizetési módként), hogy utaljam el az összeget és a rendelés feldolgozását a fizetés beérkezése UTÁN kezdik meg.
-
Omateee
tag
válasz
sakal83 #1014 üzenetére
Megint kevered a fogalmakat, egyszer MNB ajánlásról, egyszer meg "utasításról" beszélsz. Segítek, MNB-nél az ajánlás és a ( helyesen ) szabályozás nem ugyanaz a kategória. Más elbírálás és megfeleltetés vonatkozik a bankokra a két kategória különböző tételei között.
Nehezen fogsz megfogni ezzel a témával, jópár MNB banki auditon túl vagyok már IT Security vonatkozásban, de próbálkozz csak nyugodtan.Mivel az érintett eset még mindig egy NAV adócsalás miatt zárolt számlára utalt összegek visszaszerzéséről szól, semmi értelme ide keverni az online csalást. Ez nem az. Hatóság zárolta a bankszámlát, jogerős határozatig és az állam kártalanításáig te nem fogsz egy vasat sem visszaszerezni a bankodtól azzal a szöveggel, hogy:
" Csókolom, elutaltam egy díjbekérőre x forintot de nem kaptam semmit, átvertek, ez online csalás, azonnal adják vissza a pénzem. "
Az ügyintézőnek 30 napja van bekérni a célszámla bankjától az érintett számla adatait, státuszát, tulajdonosának jogi helyzetét. Szerinted egy zárolást mennyi idő észrevenni?Részemről lezártam a témát, csak arra kérlek, ne vidd félre fals infókkal az érintetteket. Így is van elég bajuk, nincs szükség egy önjelölt megmondóemberre, aki hamis ábrándokat ébreszt bennük.
-
sakal83
addikt
válasz
Öcsielvtárs #1013 üzenetére
Elso mondatnal tudjuk mi tortent....
Ne rohogtess, latszik a PBTken
Mit csinal a rendorseg? Bekeri a szamlainfokat, ahol latja, hogy, nav kenyszerintezkedes volt. Es lezarja h nem csalas.
Viszont fent leirzam h milyen kenyszerintezkedesnel van esely....
Te meg csak konkretum nelkul kivagyiskodsz, akik egybol latjak.
Lathatod eesetleg, de a banknal van a bizonyitasi kenyszer a sulyos gondatlansag vagy az oncsalas bizonyitasara. Ha az uf nem szolal meg de csak fantazialgathatsz h mi tortent. Meg az IProlvsem tudod h az ugyfele. Van egy belsi rendszeres visszaigazolas h kiment 2. faktor, esetleg ha nem balfasz bankal vagy, van egy diveceIDd. De leginkabb egy mobiltipus ami lehet emulalt is.
A vegen benyomnam h mobilvirus is lehetett akar egy tranzakcio jóváhagyásahoz szukseges kod megszerzeseben, aztan mar mehet is a jovairas. Mert a BANKNAK kell bizonyítani a psd2 alapjan
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1012 üzenetére
Hihi. Ne akard h kommentaljam
Nem vetted meg eszee, hogy ugy lehet a legtobb bankban tobb appot is aktivalni, hogy gyakorlatban ugyanazon csatornan kuldik ki az aktivacios kodot? Nem vetted eszre, hogy a mobilapp aktivaciojakor megadott belepesi koddal push uzenettel tranzaktalhatsu, ami ugyanugy az appban erkezik?
nesze neked ketfaktoros azonositas minden tranzakcio elott
De annyjra okos cagy akkor mjert nem reagaltal arra, hogy online csalasnak vanaz is nyilvantartva az mnb utasitasa alapjan, amikor az ugyfel erositette meg a tranzakciot?
Szted az MNB mostani "ajanlasa" miszerint az elso esetben a bank terit, az kiterjed erre az esetre? En nem tudom,, mert eleg friss, de egesz tajekozottnak tunsz
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
sakal83 #1011 üzenetére
Nálunk próbálkozhatnál, hidd el, már kb. az első mondatból tudjuk mi történt... És nem zéró esély van a NAV-nál sem, de ahhoz, hogy bàrki érdemben csesztesse őket, ahhoz pontos infó kellene az ügyről. Ezért kell a rendőrségen feljelentést tenni. (és ha személyesen teszed, nem hagyni, hogy elküldjenek, kötelesek felvenni a feljentést)
-
Omateee
tag
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Miért szerinted a banknál csimpánzok ülnek, akik nem tudják lekérni a bejelentés után a célszámla bankjától a státuszát?
Értelmetlen dolgot beszélsz, nettó időpazarlás visszatartani a rendelkezésre álló információt.
Ehhez hasonló tanácsok mellett kár leírnod, hogy 20 éve ilyen ügyekkel foglalkozol, a saját szavad hitelességét ásod alá. -
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #1010 üzenetére
Azt halkan jegyzem meg 20 eve foglalkozok hasonlo esetekkel is
mar fentebb leirtam mik a kifutasok.
Egy probat meger a szuk informaciok kozlese a sajat bank fele. De meg az elejen tobb esely lett volna ra.
Itt mar csak az a fo kerdes hogy foglaltake vagy inkasszaltak. Ha a 2. akkor ZERO esely van h a NAV visszautalja. Ha az elso, akkor evidenciakkal alatamasztva NAVak kuldeni hogy a penzbjogosultja te vagy, az a te penzed. Es egyúttal a felugyelo Ügyészségnek is!
-
sakal83
addikt
válasz
Omateee #1005 üzenetére
Hihbmeg. Olvasd el mit irtam. Ha annyit leir, hogy megrendelt arut a ceg pedig nem kuldte, az tunHET online csalasnak.
Miert kellene leirni/tudni, hogy inkasszalva van a szamla adocsalas miatt?
De valogwn az is egy jo ut, hogy mindent IS tudunk, bar azzal csokkentem az eselyet a penz visszaszerzesenek.
Mert sanszos, hogy polgari perem majd lehet kovetelni egy 0as kftn...
-
pn4hvq
senior tag
válasz
sakal83 #1004 üzenetére
Feltételezések szerint jelenleg a Kazy számláját költségvetési csalás miatt zárolta a NAV és pont.
Semmiféle csalás nem történt, mert a Kazy nem tévesztett meg senkit azzal, hogy beszedte a pénzt, majd nem küldött semmit, ugyanis az előző esemény közbejött, megakadt az ügyintézés menete a vásárló felé. Igen, ez érthető, hogy probléma, én is csúnya szavakat mondanék.
Amit fentebb írtak, jelezni kell a javasolt helyeken, hátha valami pozitív válasz érkezik (sajnos nem hiszem, hogy mondjuk 30 nap után minden érintett visszakapja a pénzét, aki fizetett és nem kapott semmit érte). -
ShadowGuy
csendes tag
Az egyetlen dolog, amit nem értek, hogy miért botolják még mindig Árukeresőn a weboldaluk értékelését. Meg úgy amblokk az Árukeresőt se értem, miért nem vették már le a p.csába a Kazyt úgy, ahogy van.
Nem feltűnő egyik moderátornak sem, hogy már rengeteg ember jelezte az értékelések között, hogy valami baj van? Meg úgy maga a webshop se működik már? -
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Bigemperor #1000 üzenetére
Én is csak ezt tudom javasolni mindenkinek aki károsult:
- rendőrségi feljelentés, ehhez bevinni az összes emailes kommunikációt, díjbekérő számlát, banki tranzakcióról példányt, elmondani az elejétől a végéig mi hogy történt. Mivel már 1 hónap telt el kb, így bárminemű várakozási idő letelt, van jogalapja a feljelentésnek. Én a személyes megjelenést ajánlom a körzeti rendőrkapitányságon, és úgy az ember kap jegyzőkönyvet az egészről.
- NAV-nak e-papíron beküldeni szinte ugyanezt, a rendőrségi feljelentésről a jegyzőkönyvet is ajánlom becsatolni. Kb leírni majdnem ugyanazt, amit a rendőrségen elmondtál, emellé tüntessétek fel a Kazy által kibiggyesztett bü számot, és érdeklődni, hogy a pénzt, amiért nem kaptál semmit, hogyan tudnád visszakapni. Fentebb leírtam az e-papír kitöltését egy másik hozzászólásomban.Személyesen én úgy gondolom, hiába fordulnánk a médiához. Konkrétumunk nincs semmiről, még a Kazy által leközölt NAV-os bü számos dolog is bizonytalan. Tüntetésnek a rendkívül kicsi létszám miatt értelmét nem látom, egy bolt "áldozatai" vagyunk, ez nem egy nagyobb társadalmi réteget érintő probléma.
Én az e-papírt már beküldtem a NAV-nak több mint egy hete, még válasz nem érkezett rá. Azon se csodálkoznék, ha csak hetek, vagy hónapok múlva küldenének valami sablon szöveget, aminek a végkicsengése az "így jártatok" lenne. HA, és amennyiben HA azt fogják közölni, hogy a KazyComputers igenis fizetőképes, polgári peres úton meg lehet őket támadni... márha az időt, amit kaptak a susmusolásra ki nem fogják használni arra, hogy feloszlassák az egész céget, minden pénzt eltüntessenek ami maradt, és a végén még mínuszba menjen az ember az ügyvédi díjakkal - a semmiért. Kiindulva, hogy a weboldalt már lelőtték egyszer, és nagyon valószínűsíthetőleg csak azért kapcsolták vissza, mert egy ügyvéd azt tanácsolta nekik, az időhúzás simán kikövetkeztethető.
Az a baj, hogy semmi konkrétumunk nincs, csak annyi, hogy a Kazy törölte az emberek rendelésének egy részét, a többit meg hagyta lógva a levegőbe, a chargeback-esek talán látnak valamit vissza, a többiek meg mai napig ló.aszt sem.
-
-
sakal83
addikt
Mert az MNB azt mondja, hogy minden megtevesztes miatt inditott online trantakcio online csalas...
https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/digitalis-biztonsag/az-adathalasz-csalasok-legjellemzobb-tipusai/hamis-online-ajanlatok
Abszurd de igaz h online csalasnak hivjak....
Epp ezert nott sokszorosara az online csalasok szama. Az MNB kibovitette a fogalmakat, amik a bankoknak jelenteniuk kell...
-
sakal83
addikt
válasz
Öcsielvtárs #999 üzenetére
En javaslom ezt a bank fele megtenni. Hatha benezik online csalasnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nyaralás topik
- PlayStation 5
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest