- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
őstag
válasz
Enigma1945 #112899 üzenetére
Itt leírják, hogy aktiválnod kellett volna a bónuszt először, s utána feltölteni!
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok. Tegnap feltoltottem a simkartyamar 10 ezer ft-tal bankkartyan. Azt igerte, hogy kapok bonusz percet, es netet..De nem adott semmit.
A telekom alkalmazasban sem latom. Az osszeg az megjott..Meg az a szerencse..Mit rontottam el?
Udv: Tibi -
martonl
senior tag
válasz
anglergab #112897 üzenetére
Ezt sajnos nem tudjuk kideríteni, mi okozza. Viszont pl. egy hívásértesítés nem megfelelő működése már nem hiszem, hogy a készülékgyártó hibája.
Mindegy is, hiszen minket, fogyasztókat ez nem is érdekel, a lényeg, hogy nem megy rendesen. A kezdetektől úgy kellett volna ennek működnie, mint a GSM/3G hangnak. Ehhez képest a VoLTE a 4G megjelenéséhez képest csak évekkel később, hiányosan kezdett megjelenni, roaming jelenleg sincs.
#112896:
GPRS APN-t egy pillanat alatt beírom és megy. VoLTE profillal ez már nehézkesebb.
-
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #112893 üzenetére
Meg az illetőnek ha hazai SIM kártya van a készülékében, lehetőleg tartózkodjon a honos hálózaton.
Keem1: egyébként nem véletlen, sok szolgáltatás nem megy együtt a volte-vel, de ezt is kitárgyaltuk a topikban. Bizonyos esetekben a hívásértesítés, hívás közbeni hívásjelzések stb. nem mennek rendesen. Legalábbis magentáéknál. Pirosékat nem ismerem.
-
Keem1
veterán
válasz
anglergab #112893 üzenetére
Nekem van, meg is vagyok vele elégedve. Inkább arra értettem, hogy ha eleve része volt az LTE-nek, akkor vajon miért ment a b*szakodás a telkók részéről? És pl. a piros szolgáltató a céges számomon miért nem nyújtja? A cégesen nem különösebben érdekel, hogy van-e, de ha valami valaminek a része, akkor valamilyen esetben (amikor a hardveres-szoftveres feltételek amúgy adottak) miért nem? Ezt megkérdeztem tőlük is, válasz: menjek a flottakezelőhöz. Nem itthoni kisvállalatnál dolgozom, a flottakezelő Amerikában van, így a tanács köszi, de semmit nem ért. Ismételném magam: nem különösebben érdekel, de a fentiek fényében mégis fura.
-
Keem1
veterán
-
martonl
senior tag
válasz
anglergab #112890 üzenetére
Mégse működött, és a mai napig nem működik rendesen a VoLTE. De ezt a topikjában kitárgyaltuk szerintem. Az 5G-vel ezt jó lenne nem eljátszani. A hívásnak is alapértelmezetten kéne lennie rajta a kezdetektől, nem évek múlva, ahogy a 4G-nél is volt, ahogy a (hívás-)roamingnak is stb. stb.
5G sávból meg látom van egy pár.
-
martonl
senior tag
-
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Nos az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet e-sim-röl fizikai simre vissza váltani??
Közben megtaláltam rá a választ,sajnos ez....
"eSIM-edet átváltani fizikai SIM típusra csak üzletben tudod." -
-
anglergab
addikt
válasz
martonl #112877 üzenetére
Ez 3,5 GHz-es NMHH ideiglenes 5G teszt blokk, a Telekom és a Telenor ilyet használ. A Diginek (20 MHz) és a Vodának (60 MHz) van saját. Ugye ez TDD band, egybe van a letöltés és a feltöltés.
A 3400-3800 MHz sávnak van egy alsó (3,5 GHz, B42) és felső (3,7 GHz, B43) része. Eddig a B42 volt használva.
A 700 MHz-et 4G-n tudják ezek a telefonok.
Tudja valaki hogy az 5G teszt blokknak mekkora a sávszélessége?
-
Tuomas
addikt
válasz
dptrsk #112880 üzenetére
Köszi!
Neten próbálgatom, de nem dob hibát, meg semmit, egyedül, amikor a kosárba akarom rakni, akkor ír ki egy figyelmeztetést, hogy módosítani szeretném a díjcsomagomat, biztos vagyok-e benne?
Tehát ebből gondolom, hogy akkor elvileg működik on-line is. A díjcsomagot elvileg mindenképp módosítanom kell a hosszabbítással (még ha a net marad a 3+3 gb is), mert nekem még a mobil s 2017 hívás csomagom van, az pedig mindenképp módosulna a most elérhető mobil s-re, legalábbis neten, lehet, hogy személyes ügyintézéssel maradhatna az is a 2017-es, de ez úgysem számít igazándiból.
Viszont mindenképp on-line szeretnék rendelni a 17 600 Ft-os készülékkedvezmény miatt.Ja és így azt írja, hogy 2022 február 1-ig lesz meghosszabbítva a hűség, a mostani meg március 9-én járna le.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Tuomas #112878 üzenetére
Igen, személyesen akár most is tudnak úgy kiadni készüléket, hogy kisebb csomagra vállalsz hűséget, s majd ha a mostani letelt leváltasz.
Weben úgy tudom, csak ha lejárt akkor tudod te magadnak leváltani a csomagot a kisebbre és úgy hűséget vállalni.(régebben a webshop nem vette figyelembe, hogy csak később válthatsz le, s csak a mostani csomagodra hosszabbított)
-
Tuomas
addikt
Sziasztok, rákerestem, de nem találtam egyértelmű választ.
27 nap múlva lejár a hűségem, készülékvásárlással egybekötve szeretném meghosszabbítani 2 évvel, de 3 gb (+3gb magenta) mobilnet helyett csak 2 gb (+2gb magenta) mobilnettel szeretném. Így a havi előfizetési díj 3 218 ft helyett 2 843 ft lene. Erre jól látom, hogy van lehetőségem midnen féle "bünti", kötbér, stb. nélkül?
Köszi a válaszokat!
-
martonl
senior tag
-
törölt tag
Ez így egy teljesen hülye felvetés. Ha a tulajdona, azt csinál vele, amit akar. Az egy teljesen külön dolog, ha részletfizetésre kötött szerződést. Azt fizetnie kell, és kész. Akkor is, ha ellopják a telefont, akkor is, ha eladja, akkor is, ha használja, mindezek nem befolyásolják az eredeti részletfizetési szerződést. Az meg a vásárló rizikója, ha ilyenbe belemegy. És nem kéne a vásárlókat hülyének nézned, felnőtt emberek, el tudják dönteni, h kell-e ez a rizikó nekik. Akkor lenne igazad, ha olyan szerződést kötnének a részletfizetéshez, ami magában foglalja, h másra át nem ruházható. Kár ennyit rágnod a szart ezen.
-
clon
senior tag
válasz
Huroq #112865 üzenetére
Azért, mert aki kapta a kedvezmény az "nyerészkedik" vele ráadásul HA nem fizeti akkor csak és kizárólag akkor érvényesítheti a tőle vásárló a letiltott készülék utáni kárigényét ha volt papíron megfelelő szerződése különben eléggé kétesélyes a kimenet.
Ha már korrektséget említesz akkor miért korrekt az, hogy nem kifizetett részletre vett készüléket továbbértékesítve az érte kapott összegből nem végtörleszti a készüléket? - ez lenne a korrekt és akkor "tiszta" lett a készülék... -
Huroq
senior tag
Amennyiben tudatában van a vásárló, hogy hűségszerződéssel vette az eladó a készüléket és így mégis kell neki, akkor nem értem miért szeretnéd büntetni az eladót. Ugyan úgy ebben a helyzetben is a korrekt tájékoztatás a lényeg, senki nem tart fegyvert a vásárlónak a fejéhez, hogy márpedig meg kell így is vennie. Persze mindenki azt gondol amit szeretne és azt vásárol amit szeretne.
-
clon
senior tag
válasz
lugosi #112862 üzenetére
Valójában amit nem értek, ha valaki vesz kedvezményesen részletre készüléket akkor miért akar vele "nyerészkedni" mert akkor számít a tulajdonjog kérdése amúgy semmi jelentősége saját használatnál.
Én büntetném a részletfizetés alatt eladott készülék tulajdonosát, hiszen "neki" adtak kedvezményt és nem azért, hogy üzleteljen vele. A szolgáltató azért nem egyértelműsíti a szerződésben könnyen értelmezhetően a tulajdonjogot, mert akár kifizetik akár nem a telefon nem kerül vissza a szolgáltatóhoz DE van lehetősége jogszerűen az IMEI letiltására. -
martonl
senior tag
Persze, hűségre vásárolt készüléknél is a vevő tulajdonába kerül a készülék, én is úgy tudom. De attól még számla nemfizetés esetén tilthatja a szolgáltató. Nem vagyok jogász, szóval biztos hülye hasonlat, de ez kb. olyan lehet, mint a lakás tulajdoni lapján a széljegy.
-
clon
senior tag
válasz
Huroq #112859 üzenetére
Elméletben akkor mikor kiállítja a "teljes" összegről az áfás számlát akkor kerül a mobil a vevő tulajdonába, DE utána a vevő köt egy részletfizetési esetleg kedvezményes összegre is szerződést amivel jogot formál(hat) ismét a készülékre a szolgáltató mindaddig amíg a szerződésben levő összeg ki nem lesz egyenlítve.
DE teljesen mindegy ki tulajdona a telefon, mert magán célú eladás esetén mindaddig nem jelent gondot míg fizetve van HA a fizetés elmarad akkor akinek tovább lett értékesítve a telefon "csalás" áldozatává válik. Ilyenkor ha van szerződés polgári peres eljárásban lehet visszaszerezni a vételárat. Itt még azért az is felmerül(het), hogyha a piaci ár alatt lényegesen alacsonyabban lett vásárolva a telefon és nincsen szerződés és nem bizonyítható egyértelműen a telefon eredete akkor "orgazdaság" miatt még + problémája is lehet a vevőnek. -
martonl
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #112853 üzenetére
Persze, evidens, hogy az előfizetést is tiltják, csak a kérdés készülékátruházásra vonatkozott. Azért nem említettem ezt a tényt is.
-
clon
senior tag
válasz
Huroq #112856 üzenetére
Ez az idézet szép, csak "kevés". Ugyanis van egy olyan, hogy Lakossági Ászf 2/a. melléklet Mobil szolgáltatás tartalma
"...Mindaddig, amíg a Díjfizetési határidő letelte után a tartozását nem fizeti meg, a Szolgáltató az Előfizetői (SIM) Kártyát nem kapcsolja ismét a Szolgáltatásába, valamint a Készüléket annak IMEI száma alapján felfüggesztheti. A kedvezmény igénybevételekor kötött megállapodás aláírásával létrejött tartozás-elismerés az esetleges behajtási eljárás során felhasználható...." -
Huroq
senior tag
válasz
#40993792 #112854 üzenetére
Hát szerintem ez nincs így. A készülék részletfizetés esetén is a te tulajdonod. Ez nem egy lízing ahol csak a használati jogot vásárlod meg, majd a részletek végén a te tulajdonodba kerül.
Egyetlen részt találtam a részletfizetési konstrukciónál:
"az Elõfizetõ ezen megállapodásból fakadó jogait és kötelezettségeit a Szolgáltató jóváhagyása nélkül harmadik személyre nem
ruházhatja át; a kedvezményesen vásárolt készülék a jelen megállapodásban megjelölt határozott ideig kizárólag a Szolgáltató
Elõfizetõi Kártyájával használható. A hálózati korlátozás feloldása a fent meghatározott idõ letelte után, kérhetõ a Szolgáltató
Ügyfélszolgálatán"Ebben sem a tulajdonjogot korlátozza, csak a készülékben használható SIM kártyát.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
#40993792 #112854 üzenetére
Az addig oké... DE... Ha valaki nem fizeti,esetleg, a szolgáltató letiltja és behaktásra kerül, és valami oknál sikeresen behajtja a szolgáltató a tartozást, akkor ugye a készülék ki lesz fizetve, tehát a készülékkorlátozást onnantól köteles feloldani... bár én úgy tudom, hogy letiltott eszközt viszont nem lehet újra engedélyezni,legalábbis régen nem lehetett...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
martonl #112851 üzenetére
Ugyanis ha hűséget is kötöttél a készülékvásárláshoz, és elfelejted fizetni a havidíjat, akkor hűségidőn belül letilthatják a telefont.
És a hozzá tartozó előfizetést is, ha 3 hónapnál több részlettel van elmaradva...Bár ezzel a telefon letiltással nem tudom,hogy jogilag van-e engedélyező háttere
-
martonl
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Jövedelem
- Diablo IV
- Hálózati / IP kamera
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Befellegzett a Call of Duty Warzone Mobile-nak
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óra topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest