- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
válasz
SunMount3r #34251 üzenetére
Nálam a DmitriREnder i7 6700 proci IGP-jével megy..., teljesen vállalható. (mondjuk egy régebbi verzióval, az aktuális már nem támogat IGP-t... ( ha kell, megvan az install
) 30 napig van demo mód, az alatt kiderül, jó e az igényeidhez...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
makoss
veterán
Üdv!
Erről hallott már valaki?
Bluesky Frame Rate ConverterKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
tutitibi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #34247 üzenetére
MPC HC vagy MPC BE ?
Az MPC HC nálam rendesen megjeleníti a feliratokat de az MPCBE az nem ?
A leírás szerint jártam el, de az nem segített. Mi lehet a gond ? -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Az hogy az adott lejátszó hogyan kezeli a hardveres gyorsítást, mitől függ?
a kodeket veszi alapul csak?
vagy azon belül a szinteket és profilt és egyéb dolgokat is?
Csak mert ha jól néztem akkor egy Nvidia quadro 140m képes hardveres gyorsításra h264 esetén, viszont futottam már bele olyanba hogy bizony keményen küzd vele.
Vlc, kodi, mpc is.
Hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldja, a rendszer Windows 10, meg egy régi core2 duo cpu.Ezek az adatok, igaz ez most épp telefon.
csak a videó részt szedtem ki.
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34245 üzenetére
Mindent megnéztem, ugyhogy javaslatokat meg sem próbálják kivitelezni
ezen már túl vagyok!
Megnéztem, utánanéztem, teszteltem, nem vált be, töröltem kb ebben a sorrendben...[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
SunMount3r
nagyúr
Itt már megint egy alapvető félreértést (és egyéb homályt) kell eloszlatni: A Kodi eleve egy TV-re, vagy projektorra "kitalált" lejátszó (bármilyen eszközről is fusson), amit egy távirányítóval, akár fotelből is kényelmesen lehet vezérelni. Ezért olyan a menüje, amilyen. Ha belegondolsz milyen a TV-d menüje és hogyan vezérled, akkor beláthatod. És ezért sem olyan, mint a többi "PC előtt üldögélős, monitoros" lejátszónak, egérrel és bill.-zettel. Ez egy ilyen koncepció, éppen a TV-zős "Home Theater" érzés és kényelem szem előtt tartásával.
"Ez sem teljesen igaz, mert kértem, csak nem válik be" -> Kérted és kaptad is. És azért nem vált be, mert nem vetted hozzá a "fáradságot", ill. még idő előtt le is törölted...
No mind1, nem akarod ezen tovább lovagolni, a kollega az előző hsz.-ben már leírta mi a gond itt. Szerintem ha ennyire nem vágod még az alapvető PC-s, technikai és "angolos" dolgokat sem, akkor tényleg jobb, ha visszatérsz a Zidoo-d-hoz. (Ez nem sértés akar lenni, csak itt (sem) örül senki olyan kérdezőknek, akik a kapott konkrét válaszokat és javaslatokat meg sem próbálják kivitelezni, miközben a többiek időt és energiát fektetnek a probléma megoldásába).
-
makoss
veterán
Mielőtt letöröltem a hangerőt nem tudtam állítani
Nem volt.
#34242 Márton Lényegtelen, ez a felület lehet szép, látványos, de ennyi, rengeteg mindent úgy kell keresni
Egy vagon idő mire megtalálja az ember...
#34243 kriess Egy jó lejátszónál nincs probléma, ennél van, nem is egy...
Tanácsot kérsz, de azt nem fogadod el.
Ez sem teljesen igaz, mert kértem, csak nem válik beKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
kriess
csendes újonc
válasz
makoss #34226 üzenetére
Pedig már írtam, hogy itt legfelül a topik összefoglalóban van leírva mit kellene megcsinálnod. Alternatívát is ajánlottam.
SunMount3r kollégának van igaza. Tanácsot kérsz, de azt nem fogadod el.
Napok óta szenvedsz ezzel, amit max 5 perc alatt meg lehet csinálni ha elfogadnád amit javaslunk.[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34236 üzenetére
Ne fáradj többet, köszi, töröltem, semmire nem jó ez a Kodi, maradok a Splash-nál míg jobbat nem találok
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Márton
nagyúr
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34236 üzenetére
A prohardver magyar oldal, nem angol, én annó oroszul tanultam nem angolul...
-
makoss
veterán
válasz
aprokaroka87 #34234 üzenetére
-
makoss
veterán
válasz
aprokaroka87 #34232 üzenetére
Ezek vannak még, utána letörlöm a pi...
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34229 üzenetére
Én meg nem találom mert ez nem olyan:
#34230 drdr Nem kellene legyen ennyire feltűnően, ez azóta van így mióta Oled tévém van. Előtte Led volt...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34227 üzenetére
Ha elmondod hol, bekapcsolom!
De amúgy meg ez tiszta angol, a régit be lehetett állítani magyarra, amúgy az elrendezés ismerős, de nem hiszem, hogy jobb mint ami égen volt...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz
kriess #34225 üzenetére
A frekvenciaváltást eddig csak szóban hallottam, de, hogy az hol található a videólejátszókban azt senki nem emlegette...
A madVR-t próbáltam régebben, nem vált beKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34223 üzenetére
Régen néztem, most feltettem megint, de alapból szaggat ez is
Van ezen valami frame vagy tru motion féle beállítás?
Még a magyar nyelvet sem találom ezen, tisza angolKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz
kriess #34215 üzenetére
Potplayer az egyik legismertebb lejátszó, én nagyon szeretem
Amit te 2 kattintásnak vélsz abból van vagy negyedóra mókolás a youtubon
Minél tovább tart egy beállítás, annál nagyobb a valószinűsége annak, hogy vagy kimarad valami, vagy valami más miatt nem jön össze...ezért mondtam, hogy ez az fps "vadászat" nem új keletű valami, nyugodtan foglalkozhatnának már vele a videólejátszó fejlesztőkKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
PuMbA
titán
válasz
aprokaroka87 #34219 üzenetére
Ezért mondtam, hogy az XP-t érdemes lehet kidobni
Procit meg tök olcsón tudnád cserélni 2 magosra talán.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
aprokaroka87 #34216 üzenetére
H264-et hardveresen gyorsít a GeForce 210, tehát proci nem kell hozzá. VP9-et viszont már nem tud. Igen, Windows XP-t cseréld le 10-re. Kétmagos procira megéri cserélni, sokat segít VP9 esetén.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Elém került egy ösrégi gép.
Pentium 4 630
geforce 210
megnéztem mit tud videós téren 😁
vlc-ben h264 / vp9 1080p küzd vele minden disznó a jégen, 720p esetén már azért lényegesen jobb a helyzet ( 40-50 % CPU terhelés mellett )A cpu ugye egymagos, de már támogatja a hyperthreading dolgot, ebből mennyit tudnak amúgy kihasználni az ilyenek mint a h264 vagy a vp9?
vagy kimondottan inkább a 2 magos CPU ami jobban fekszik neki?
Ja és Windows xp ha ez esetleg számit?
Természetesen csak kísérleti jellegű a dolog. -
kriess
csendes újonc
válasz
makoss #34214 üzenetére
PotPlayert én sem ismerem, így abban nem tudunk segíteni.
De a topik összefoglalóban konkrétan le van írva lépésről lépésre minden ami a PC-s lejátszáshoz javasolt és amire neked szükséged van.
Amit te mókolásnak vélsz, az 2 kattintás semmiféle tudást nem igényel a dolog.[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz
kriess #34212 üzenetére
Frekiváltás csak le lett írva, de az nem hol található, de a mókolós is = a madVR-el, 1 kutya a kettő, én meg nem vagyok sem programozó, sem idő milliomos
#34213 gorbep Fizetős sem érdekel, tele van a szobám fizetős dolgokkal, fizessen nekem más
-
gorbep
senior tag
válasz
makoss #34211 üzenetére
Vagy mókolsz vagy fizetsz...
Nincs ingyen ebéd...
Nekem DmitriRender fizetős van, az jól működik. Hártánya, hogy a licensz fel és levétele korlátozott, talán 10x engedi. Utána veheted meg újra.
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
kriess
csendes újonc
válasz
makoss #34211 üzenetére
Annak idején alaposan körbejártam a témát, az a legjobb amit linkeltem.
A Splasht 2019 óta nem fejlesztik, sehol sincs egy up to date-hez képest.
De neked ez nem is kell, az OLED gondodra a legjobb és legegyszerűbb megoldás a frekiváltás és/vagy a madVR ahogy már leírtuk. -
kriess
csendes újonc
Az interpolációs témához:
Próbáltam SVP-t, Splash-t, DmitriRender-t.
Ami nálam bevált és ingyenes: [link] -
kriess
csendes újonc
-
makoss
veterán
válasz
djnice #34203 üzenetére
Lejátszásra jó a Zidoo, de rendszerezésre a PC sokkal jobb
#34205 SunMount3r MadVR sosem volt jó nálam, vagy kimaradt telepítéskor valami, vagy nem illeszkedett rendesen
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #34205 üzenetére
Itt nem az a lényeg úgy látom…
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #34204 üzenetére
Nagyon sok olyan régebbi eszköz van, ami nem kezeli a VP9-et, szerintem teljesen jogos és normális dolog, hogy "fallback-nek" ott a H.264 is. Elég nagy felháborodás lenne belőle, ha kiszednék.
#34203 djnice: Szerinted a Zidoo-nak jobb képe van, mint a PC-nek? Ilyen videókártyával már MadVR-ezni is lehet rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SunMount3r #34201 üzenetére
Azon még mindig csodálkozom hogy a h264 is megvan tartva youtube esetén.
Pedig egy ideje van av1 is amúgy. -
makoss
veterán
válasz
SunMount3r #34201 üzenetére
Most laptopon vagyok, ez is Oled amúgy (ASUS Zenbook 14 OLED) és Firefoxon ezen is látni
Szerintem az Oled húzza fel ennyire láthatóvá. MP4 videókra itt már csak a Splash-t használom...
Nem állt szándékomban kodek pakkokal teleszemetelni a gépetAzér kérdezek, ti már úgy is biztos jobban tudjátok mi van...
A Potplayerre meg kellene valami tipp amitől ha nem is szünne meg, de javítana valamit.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
makoss #34200 üzenetére
YT esetén abszolute semmi köze bármiféle kodekhez. A PotPlayer lehet nem optimálisan is beállítva, de a böngészős YT-ozás legfeljebb a böngészőtől függ, hogy milyen. YT-on amúgy H.264, vagy VP9-es videó stream-ek vannak, ezeket pedig rég alapból tudja minden videókártya már. Csak hogy nehogy eszedbe jusson kodek pakkokat telepítgetni, mert semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 A2141 EMC 3347 27% 16.1" Retina LCD IPS i7-9750H Radeon PRO 5300M 16 500 gar
- Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett DJI RC távirányítóval + műanyag tok
- Sharkoon usb 3.0 2.5" sata külső merevlemez ház
- Asus Rog Strix B560 E Gaming wifi
- HP Fibcom L850-GL Ára:7000 Forint Kompatibilis modellek (gyártói oldalról): HP EliteBook x360 1040 G
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest