Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szőrös
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Oh bakker a régi Cutty hogy hiányzik
-
Nem akár 20 óra tehető bele, hanem sokkal több. Én annyit mondtam hogy legutóbbi szeánszomban ennyit tettem bele. Most kb úgy állok hogy beletettem a 10+ év alatt kb 125k-t összesen. Ebben volt hajó, ruha, bögre, stb. És van benne összesen vagy 3-400 órám tippre, plusz rengeteg jó műsor, emlék, élmény, ismerős.
Rendszeresen szórtam el 25-30k-kat AAA kategóriás játékokra, amik ennek tizedét se hozták. Szóval részemről már most is megvagyok, köszi szépen. Ár-érték arányban eléggé a toplistán van nálam az elmúlt évtizedből.
-
m0h0senator
őstag
Mi van ha sosem lesz "kész".. a megtett út számít annak aki emellett a projekt mellett áll. Hogy tényleg az a komplexitás amit nyújt többen elnézőek vagyunk és igen miután látjuk az elejétől a történetet értékelünk egy több 10 órás session-t mikor minden működik a szerver és a kliens között mert pontosan tudjuk, hogy jutott el ide a csapat. És azt még mindig nagyon sokan elfelejtik, hogy az első 5-6 év egyáltalán a fejlesztéshez szükséges emberállomás és infrastruktúra kialakítása kellett. És ott a "nagy reset" 2018ban mikor az addig készített dolgok nagyrészét kukázniuk kellett, mert nem lehetett implementálni.
" sem éli hogy befejeződjön a fejlesztés, ilyen tempóban..." <- Amennyiben idén évvégén az SQ42 megjelenik a teljes csapat a PU-n fog dolgozni ezáltaln nem lesz a fejlesztő csapat erőfoirrásilag megosztva.
-
Egon
nagyúr
válasz
Menthirist
üzenetére
Ez mind szép és jó, de egyrészt azért ne az legyen már a mérce 13 (sic!) évvel a megjelenés után, hogy akár 20 (!) órát is le lehet vele játszani kisebb hibákkal (!) anélkül hogy lefagyna (LOL); másrészt az a 40 feletti vásárlóréteg konkrétan lehet meg sem éli hogy befejeződjön a fejlesztés, ilyen tempóban...
-
Ugyanakkor már akkor is nagyon szép volt (sőt több szempontból nekem akkor jobban tetszett a látvány, mégha az ugye csak a "demó" látvány is volt, nem kellett játszhatónak lennie egy MMO szintjén.

Jobban szerettem ezt az élesebb, kontrasztosabb látványt
-
válasz
Menthirist
üzenetére
A különféle hangárok
collision detection
-
Mindenki, aki követi a játék fejlesztését, érti amit mondtam. Nem egy, nem két, nem tucatnyi ember jött már azzal az évek során, hogy az egész egy scam, nem történik valójában semmi, csak Roberts kokózik a pénzből a strandon. Mi meg újra és újra elmondjuk, hogy nem kis bonyolultságú játékot csinálnak azoknak, akik ezt igénylik és akarják (értsd, nem az átlag consumer 90%-a, akik lefagynak ha egy gombnál több kell valamilyen tevékenység elvégzéséhez). Olyan dolgokat ígértek Robertsék, amiket kb elképzelni se tudtam hogy hogy oldanak meg (pedig 15 év programozóként eléggé kitágította a képzeletemet hogy hogy lehet megvalósítani funkciókat). Aztán mi láttuk hogy az első dogfight pályákból, az első hangár modulból és az első social module-ból (amikor elsőnek léphettünk az ArcCorp (gyakorlatilag demó) pályájára multiplayerként, hogy alakult abba az irányba amibe mondták (egyetlen nagy közös pálya, egy űrkikötő ablakából láthatod, ahogy a haverod bohóckodik a hajójával odakint, ahogy átszállhatsz egyik járműről a másikra (eltérő irány és gravitációs tér mellett), ahogy egyre többfajta küldetés jött, szerelés, gyártás, stb. Közben a háttérben a pálya valós 64 bites átírása (minden ott van a játék terében ahol tényleg van, mégha órákba, napokba, hetekbe, hónapokba is kerülne quantum jump nélkül odajutni)... És ugye ez alapból sem átlagos dolog egy játékban. Nekem a legnagyobb kérdőjel a fejemben a server meshing volt, az az elképzelés hogy vagyok egy szerveren, kinyílik az ajtó, és amikor átlépek rajta, gyakorlatilag egy másik szerveren vagyok már, miközben még az ajtó túloldalán végig látnak engem... Az hogy gyakorlatilag át lehet lőni az egyik szerverről a másikra rakétát... ezt elképzelni se tudtam hogy lehet kivitelezni. Aztán csak megoldották. És ezek nem olyan dolgok, amiket utólag bele lehet erőltetni bármilyen játékba, lásd Elite Dangerous (aminek szintén alpha backere voltam) és az fps modulja, és az SC megvalósítása...
Szóval noha napi szinten elengedtem a játékot egy ideje (mint kb minden más játékot is, munka, család, stb), időről időre visszanézek és beleteszek pár tucat órát, és nézem a változásokat. És az sok és jó irányú. Ma már tényleg jó eséllyel lehet egy jóízű többórás sessiont tolni anélkül hogy az ágyba ragadnál, simán repülve a semmiben felrobbannál, vagy ledobna a szerver.
Szóval nem, 10 éve nem ugyanaz volt a szar, akkoriban még egy arena commander meccset ha tudtál tolni (sima dogfight), vagy esetleg gyönyörködhettél a hajódban egy olyan hangárban, ahonnan se ki se be semerre... Most már több bolygó (sőt több rendszer) több városa vagy állomása között bolyonghatsz, választhatsz hogy aznap milyen foglalkozással akarsz foglalkozni (van bőven), aztán repülhetsz, felfedezhetsz, ugrálhatsz rendszerek között, stb. Ha még jön a tényleges gazdaság a háttérben (ami a játékosok és npc-k által megtermelt és fogyasztott termékeken alapul), akkor kb mindent megcsináltak, amit én vártam konkrétan a Star Citizentől. Az meg hogy mellette egy Squadron 42-t is kapunk, számomra csak egy extra (de van aki konkrétan azért fizetett be)
Nem készül el gyorsan a játék? Engem ez már kevésbé zavar, úgysincs annyira sok időm játszani. De a játékosok zöme is nem tini, aki suli mellett tolna valamit. Szerintem az átlagéletkor bőven 30+, de inkább 40+. Akik dolgoznak, van annyi pénzük hogy beledobjanak egy potenciálisan számukra csábító játékba 50, 100, 200 vagy akár 2000 dollárt is ha akarnak, és kivárják hogy hátha tényleg megkapják. Mert arra mérget vehetsz hogy ilyen scope-ot és ilyen játékmechanikát nem igazán találsz odakint. Ez messze túl kockázatos abban a világban, ahol gyakorlatilag csak franchise-ok sokadik része megy már, és egy-két évente talán ha egy gyöngyszemet talál az ember az AAA kategóriában. Mi általában már nem egy új Battlefieldet vagy Call of Dutyt vagy Fifát keresünk. Abból van bőven.
-
Snoke
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Már 10 éve hallgatjátok? Ugyanazt? Milyen érdekes. Bocsáss meg, hogy ha már 10 éve is ugyanaz volt a szar, akkor 2026-ban meg meri említeni valaki és nem olvas vissza 10 évet, hogy téged ne zavarjon az ismétlődéssel. Ha nálad nincsenek azok a hibák, ami a többi embernél (még a feketeőves sc-seknél is) vannak, akkor király vagy.
-
ennyi a véleményem arról, amikor valaki ai véleménnyel jön. pláne úgy, hogy sokunknál az empirikus bizonyíték azért mást mutat. de akkor is jön valaki, aki előadja ugyanazt, amit már 10 éve hallgatunk

érdekes módon én amíg itthon voltam, kisebb hibákkal max de letoltam 20 órányi gameplayt, miközben 2-3 éve amikor legutóbb játszottam vele többet, 2 óra volt a csúcs. De biztos én vagyok a bolond, hogy nem inkább az éjájt kérdeztem meg a véleményemről
-
Szőrös
veterán
-
Snoke
tag
válasz
Szőrös
üzenetére
Igazad van, sokkal jobb, mint mikor az npc-k fej nélkül T pózban az asztalok tetején álltak. Sokkal jobb most, így van. Annál is sokkal jobb, mint mikor belépni sem lehetett és playerek beakadtak valami loopba és csak a következő patch után tudtak egyáltalán belépni. De még mindig nem jó. Még mindig azon szarakodnak, hogy lecserélik a mostani scm-nav módokat valami boost-os verzióra, vagy nem cserélik. Alapok nincsenek tisztázva. A desync meg nyilván minden szar okozója és erre lenne hivatott a dinamikus szerver meshing, mint megoldás, csak már nehéz elhinni ennyi be nem váltott vagy épp kukázott terv meg ígéret után, hogy az tényleg elhozza a megváltást.
-
Szőrös
veterán
Dehogynem, mindenkinél bugos mint a k@rvaélet, csak van aki túllendúl rajta, van aki meg inkább pihenteti ilyenkir.
Amúgy ne beszélj már csacskaságoakt, hogy a statikus szerver meshing nem jött be.
Aki itt volt 4.0 előtt az nagyon jól tudja, hogy ahhoz képest mennyivel jobb a mostani.
Akkor ha volt 5 server fps már a segged a földhöz verted, most meg már egyből nyivákol mindenki ha beesik annyira
Az AI is a desync miatt a legtöbb esetben be volt zombulva, sokszor csak álltak egy helyben, most már azért ez is sokat javult.
A populáció a meshing miatt nőtt meg, ez is egyértelmű pozitív hatás, mert azóta már jobban érezni, hogy nem egyedül vagy a verzben és kezd már mmo lenni.
Amúgy meg a statikus szerver meshing a dinamikus felé első lépcsőfok, ezt számtalanszor elmondták, hogy előszőr azt kell megcsinálni utána jöhet a következő. Szóval itt szerintem valamit nagyon félreértettél. -
Snoke
tag
válasz
Szőrös
üzenetére
Akkor jó, mert nekem pont úgy tűnt, hogy vannak, akiknek nincs az a bugtenger, amire összevonnák a szemöldöküket. Régen húzódik, mert 2018-ban kukáztak szinte minden addigit és az SQ42-re voltak allokálva a fejlesztők. Ezt már álomból felkeltve is fújom, de ettől még maradnak a tények. Nincs egy működő, stabil alap, hanem egy bizonytalan, düledező alapra pakolják be folyamatosan az új dolgokat, amik mindig hoznak magukkal még 80 új bugot, ami előzőleg nem volt és százasával emelik a player számot a shardokon, mikor a felét sem bírta el stabilan. Eddig a statikus szerver meshing volt a megváltó, amire mindenki várt. Nem jött be, szóval most a dinamikus verzióra várunk, mert az fog megoldani mindent.
-
Szőrös
veterán
Senki se megaarázza meg, hogy jó, azt próbáljuk megmagyarázni miért húzódik ilyen régóta. Látszólag sikertelenül .

Engem is b@sz az ideg amúgy, mert a héten baromi sok hibába belefutottam miközben készültem volna a ma esti System7 versenyre. Szóval nem kell azt hinni, hogy itt bárki is rózsaszínben látja a világot. -
Szőrös
veterán
válasz
Menthirist
üzenetére
Fun fact, van tinder szerű társkereső kutyáknak
-
Snoke
tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Melyik részével nem értesz egyet, amit nekem írt? 14 év és 1 milliárd után átesem a talajon lift várás közben. 5-ből 4 mission befejezhetetlen, mert hibás. Leteszek egy flakont az asztalra és 2 méterrel odébb jelenik meg a semmiből. FPS gameplay nevetségesen játszahtó, az npc-k ugrálnak minden felé métereket, vagy épp háttal állnak nekem, miközben lövöm őket. Hajó harcnál npc hajók egyszer előttem vannak, aztán egy pillanat alatt 1km-rel mögöttem. Ez pontosan a kognitív disszonancia, hogy érzed magadban, hogy ez így szar, de folyamatosan megmagyarázod magadnak és másoknak, hogy ez jó így, mert...
-
-
Szőrös
veterán
Ebben lehet valami, de az AI azt kifelejti, hogy még mindig nincs olyan játék mint az SC, van ami részben hasonló (ED, NMS) de nem ugyan az. Szóval ha valaki ilyet szeretne, az szépen kivárja míg elkészül.
Nem mellesleg ahogy látom itt is mindenki rendszeresen elfelejti, hogy nem egy játékot fejlesztenek, hanem kettőt és ebből évekig nem az SC volt a prió.
Ettől függetlenül pont a régi tagok tudják legjobban, hogy milyen bajok vannak, csak aki még itt van az megtanulta elfogadni és együtt élni vele. Tudod, vagy megszoksz vagy megszöksz. -
m0h0senator
őstag
De milyen kudarc? Hogy valami lassan készül az egyenlő a kudarccal? Ahogy mrzed írta 55€ a kezdőcsomag és senki sehol nem tart senki fejéhez fegyvert, hogy vásárolj (támogasd) több hajót stb stb. Itt jön képbe amit az AI nem ír, hogy jön a birtoklási vágy a pixel hajók iránt.
Személy szerint én annak örülök, hogy van elég pénzük csinálni és nem pedig azért bukik el a projekt mert a zseton fogy el. 2018-óta meg az a pár ezer óra ami belement elég sokat jó élményt adott az SC.
-
mrzed
senior tag
Ez azért érdekes kérdés.... Egy AAA cím ára 60-80-100€, melyért kapsz 50-70, max 100 óra játékidőt. Én az SC-re költöttem 55€-t, idáig beletettem vagy 500 órát, és még nincs kész a játék. Sajnálnám, ha bebukna a projekt, de akkor sem érezném ezt az összeget kidobottnak.
-
Snoke
tag
Megkérdeztem az AI-t, hogy mi a véleménye erről a jelenségről:
"Ez egy klasszikus példája annak, amikor a kognitív disszonancia és egy másik jelenség, az úgynevezett Sunk Cost Fallacy (elsüllyedt költségek csapdája) kéz a kézben jár.Amikor valaki rengeteg időt (14 év várakozás) vagy pénzt (támogatói csomagok) fektet valamibe, az agya számára fájdalmas beismerni, hogy a befektetés esetleg nem térül meg, vagy a projekt alapjai még mindig instabilak. Ekkor lép életbe a védekező mechanizmus.A Star Citizen rajongótáboránál a következő „megmagyarázó” technikákat láthatod:Racionalizálás: „Azért tart ilyen sokáig, mert olyat építenek, amit még senki más.” – Ezzel a méretet és a komplexitást használják pajzsként a technikai hibák ellen.
A hibák minimalizálása: „Ez csak egy alfa, nem kész játék.” – Ez segít feloldani a feszültséget aközött, hogy a szoftver fizetős, de sokszor játszhatatlan.
Identitásépítés: Sokan nem csak egy szoftvert látnak benne, hanem egy „forradalmat” a játékipar ellen. Ha elismernék a kudarcot, az a saját közösségük és hitrendszerük elutasítása is lenne.Ez a jelenség azért is ilyen erős náluk, mert minél többet támadja a külső világ a projektet (joggal említve az 1 milliárd dollárt), a közösség annál inkább összezár, és még kreatívabb magyarázatokat gyárt, hogy megvédje a belső békéjét."
-
Giot
addikt
-
Giot
addikt
válasz
m0h0senator
üzenetére
Akkor én is ide ülök!

Tény, hogy nagyon megfogott engem is, tehetséges srácok. -
Szőrös
veterán
válasz
Pistivi
üzenetére
Ez amúgy jó meglátás, érdemes a régiókat váltogatni. Esti EU prime timeban US-t is érdemes csekkolni.
Giot: a stabilisra még visszatéve, mi régi csotrogányok összetesszük a kezünket mert a mostani freefly alatti is istenes a régi időszakhoz képest, és itt most a pre 4.0-t értem amikor még nem volt szerver meshing. -
Giot
addikt
válasz
Szőrös
üzenetére
Okay Uraim értelek benneteket.
Meg lassan kezdek is betörni, meg beletörődni.
Ma már nincs free fly, hátha játszani is lehet.

Tegnap kétszer is ledobott a szerver, de érdekes, hogy nem kellett claim-elni a hajót.
De végre megvettem a Vulture-t, egy ideje már gyüjtögettem rá. Ma hátha sikerül kipróbálni is -
Szőrös
veterán
Tartalomgyártás kell, hogy az emberek elfoglalják magukat, ha nincs aktív játékosbázis nem lesznek újak se, pedig kellenek.
A stabilissal meg ilyenkor van a legnagyobb gond, de ehhez is kell a dinamikus szerver meshing, amire igazán lehet építeni. Addig azzal főznek ami van. -
Giot
addikt
válasz
Szőrös
üzenetére
Êrtelek titeket. De a tartalom gyártásnál fontosabb lenne a stabilitás.
Tegnap és tegnap előtt is ledobott a szerver. Persze hogy a hajómon voltak fontos cuccok amiket elvesztettem.
Tegnap először az EU szerver térdelt le. Aztán az USA is.Nem bírja ezt a freefly-t a rendszer. De legalább tegnap este eljutottam odáig, hogy elengedtem, úgy látszik az SC nem akarja hogy ládákat szállítsak.
Lassan beletörődök abba, hogy nekem kell alkalmazkodnom a játékhoz. -
Szőrös
veterán
18-ban nem reset volt, hanem soft reboot, teljesen átdolgozták a játék dizájnt, emiatt tolódik ennyire a fejlesztés, amit korábban csináltak az idővel ment a kukába.
Ez a változás vonatkozott az SQ42-re is, mert azt is fejlesztik SC mellett. A két projekt meg sok egy ilyen stúdiónak, ami gyk a semmiből indult. -
Giot
addikt
válasz
PhilBrick
üzenetére
+Snoke
De vajon tudatos vagy csak túlnőtt rajtuk?
Vagy pont ezért alpha hogy ne kelljen felelőséget vállalni?
Annyi de annyi lehetőség van benne. Nagyon tetszik az egész a kidolgozottság az univerzum a hajók uhh nagyon okay De a bugtenger sokszor felhúz. Nem tudom mikor adom fel.
Pénzük akkor is lenne ha megcsinálnák rendesen, sőt mivel nőne a reputáció még többen csatlakoznának.
Emiatt nem értem ezt a felelőtlen előre rohanást. -
PhilBrick
őstag
Az uj dolgok meg a hajok hoznak nekik penzt. Minden egyeb masodlagos.
Ez igy megy a kezdetek ota. Teljesen felesleges felhaborodni rajta vagy lehulyezni oket ezert.
Ez az uzleti model tartja fenn oket 13 eve.
Talan a singleplayer kiadasa utan valami megvaltozik. De valoszinuleg akkor sem. -
Snoke
tag
Ezt írtam feljebb. Nagyon klassz a terv az elképzelés, de érthetetlen módon nem az alapoktól építkeznek felfelé, hanem random dobálnak rá mindent egy düledező alapra, mi meg csodálkozunk, hogy szerencsejáték kategória, hogy le tudod-e hívni a hajód, el tudsz-e jutni A-ból B-be, tudod-e teljesíteni a legprimitívebb küldetést, vagy valami bug miatt elúszik az egész. Olyan, mint ha leszarnák az egész stabilitás problémát, vagy fogalmuk nincs mit kéne csinálni vele, csak tolják rá az új dolgokat meg fossák a fizetős hajókat, de az senkit nem érdekel, hogy kb sétarepülés meg screenshot szimulátornak lehet használni leginkább.
-
Giot
addikt
Köszönöm a választ mindenkinek!
Próbálkozunk, próbálkozok. Végül sikerült megoldanom a cutlass logout problémát. Ha lie down-ban hosszan nyomom az F billentyűt és mellê nyomok még egy jobb egér gombot, akkor bejön az opciós tárcsa, és ott virít a logout.
De tegnap azzal szivatott, hogy hiába valasztottam ki a hauling feladatot, hiába láttam a helyszíneket, a QD nem töltötte be, így odaugrani sem tudtam. Minden mást betöltött ment a jump is de a feladathoz szükségeseket nem töltötte. Aztán fél óra próbálkozás után, egyszer csak rászánta magát.
Tény ha az alapok nincsenek rendben és erre egy egyre bonyolultabb építmény kerül annak komoly következményei lesznek. Ezek a srácok zsenik, de kellene mögéjük egy két felnőtt is, hogy ne csak játszótérnek lássák az egész Starcitizent.
-
Drenadar
Topikgazda
kereskedésnél a helyszín inventory-jába tudsz vásárolni és utána a teherlifttel felhívod és bepakolod a hajóba.
sokszor nincs árú mert felvásárolják mások, de igen lehet hogy a vásárlás is kicsit bugos.
tudtommal csak állomások (vagy ahol el lehet rakni a hajót) tudnak hajóba automatikusan bepakolni. de utóbbi időben nem próbáltam ezeket. -
Pistivi
tag
Egy kérdés, nem tudom hogy így van e , de én bele futottam egy olyan hibába, hogy túl sok volt a pénzem, és ezért nem tudtam tankolni amikor leszálltam.
Én is csak 3 hete kezdtem, a kezdeti tőkém el is fogyott, mert mentem ide oda , vettem minden félét, nem jól gazdálkodtam, aztán el is fogyott a pénzem, kénytelen voltam beírni a közösbe , hogy valaki segítsen már ki , aztán el kezdtek jönni a a pénzek, és itt kezdődött a gond , amikor leszálltam nem tudtam tankolni/javítani/újratölteni.
1-2 hetembe került mire rátaláltam a neten, hogy a nagy mennyiségű aUEC ért nem megy a dolog. -
miqlas
őstag
... akkor mûködik az - bed logout - csak valami fránya bûvésztrükk kell, hogy elõhozd. Én két peccsel ezelõtt a C1-en tapasztalatam ugyanezt.
Snoke / Giot:
Ebben az esetben tippre visszajött a jó öreg bugos outpost szindróma, de errõl inkább a tapasztaltabb kollégákat kellene kérdezni a hazai SC Discord csatornáján -
Giot
addikt
válasz
miqlas
üzenetére
Bed logout eddig működőtt a c1 spiritnél. A cutlass-nél a tárcsa sem jön elő pedig ugyanúgy csinálom mint a spiritnél.
Hosszan nyomom az F-et amikor meglátom a stand up lehetőséget, de semmi sem történik.A hauling működik, csak ha már leszállok egy mining outposthoz, hogy leadjam a ládákat akkor vásárolnék is valamit, hogy nem menjek vissza üresen, de nem tudok a terminálnál vásárolni mert nem látja a hajót a terminál.
Snoke:
Bepakolnám én a hajóba de nem is tudom megvenni..
-
miqlas
őstag
A bed logout csak akkor mûködik, ha nem vagy armistice zone-ban. Lehet, hogy nem találod a standup / logout tárcsát a Cutlass Black-ben? Elég trükkös elõhozni.
Lehet, hogy most bugos a hauling?
Ilyeneket találtam:
- bugosak az Outpostok
- ha nem kérsz leszállási engedélyt, nem regisztrálja az állomás a hajódat
- szerverhiba -
Giot
addikt
Sziasztok!
Nem is tudom hogy kezdjem. Egy ideje játszok illetve próbálok játszani a Starcitizen-nel.
Nem írom le a véleményem. Nem célom hogy bántsam, én akartam kipróbálni.

Amiért most írok. Futárkodok, ládákat szállítok, hauling. Már többször eszembe jutott hogy ha már a tőkém megvan hozzá kereskedjek. De hiába próbálok egy egy bázisnál vásárolni egyszerűen nem látja a hajómat a terminál. Engem igen de a hajót nem. Vagyis egyszer látta de akkor sem tudtam vásárolni. Valakinek van erre megoldása. Már mindent próbáltam újra landolni, hajót leállítani nem leállítani. Valakinek működik ez?
A másik egy cutlass black-et használok most, és nem működik a a logout a hajóból. Ugye az úgy néz ki hogy leszállok a hajóval, és lefekszem az ágyra, ekkor meg kellene jelennie a logoutnak de itt nem jelenik meg. A c1 spiritnél működik, de ennél nem.
Valaki tapasztalt hasonlókat? Esetleg kiderült mit lehet tenni?
Köszönöm ! -
Szőrös
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Félig üres, félig teli pohár esete
Mi régóta vagyunk itt, nekünk ez még nem elég, aki nem annyira rég annak még sok is. -
miqlas
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Nem CR igéreteihez vagy a CIG terveihez mérve állítom ezt, hanem az egyéb MMO-khoz mérve - a technikai problémákat leszámítva - mit ad.

... jelen állapotában is több szórakozást és élményt ad, mint akár a WoW, Elite Dangerous, No Man's Sky vagy a DayZ. Igaz, én csak 2021 óta játszok vele - a többségetek jóval régebb óta ...
-
miqlas
őstag
Lehet, hogy neked le kell betûzni, hogy megértsd; nincs reménykedés! Ha megveszel egy csomagot, azaz támogatod a fejlesztést, kapsz egy teljesértékû játékot! Jelenleg ez egy teljesértékû MMO.
Tény, hogy folyamatosan fejlesztik, de ezek a fícsörök nélkül is egy teljes játék. Sok nagy cím még annyit sem ad, ami most a SC-ben van! -
Drenadar
Topikgazda
nem csodálkozom, és mint ahogy írtam mai első posztomban tény hogy nem optimális a fejlesztés amit a CIG művel.
Van e különbség? van. Mint ahogy mindenben van különbség.
Onnantól kezdve hogy játszható, most az, hogy mikor mondják azt hogy 1.0 azaz szerintük ki van adva, teljesen mindegy számomra.
És amúgy az már fix, hogy ha eljön az 1.0 az sem a kész játék lesz, azután is folyamatosan bővűlni fog a star citizen, ezért is nem értelmezhető számomra ez a "problémád" hogy újabb és újabb dolgokat talál ki CR. Hát találjon.
Azért szerintem ez nem egy Ashes of Creation, pedig ahhoz lehet hasonlítani ha most ragaszkodunk a finanszírozási modellhez, nah az szépen bedőlt, de se a dev teamet se semmi nem ugyanaz a kategória a kettő játéknál...
Engem kb annyi érdekel hogy mennyi játékélményt ad valami, mennyi játékidőt, abban meg számomra top az SC, mert én játszom is vele, nem csak elolvasok egy cikket vagy megnézek egy YT megmondóembert, aki elolvasott egy cikket.
de ha megint ott tartunk, hogy kész ennyi bedől most már tényleg az SC, akkor oké, tartsunk ott, tökmindegy
-
Snoke
tag
válasz
Drenadar
üzenetére
Nagy különbség van, hogy kitalálsz valami újat, szoftver vagy bármilyen használati tárgy, szerzel rá pénz sajátból, vagy keresel befektetőt, felveszel hitelt, aztán mikor kész van, elkezded árulni és vagy megtérül a befektetés, vagy nem. A másik lehetőség a startup, közösségi finanszírozással, de ott meg elmondod mi a terved, mennyi pénzre lenne szükséged hozzá, aztán ha kész, a támogatók megkapják, amit cserébe ígértél. Ha nem készülsz el soha, akkor a támogatók bukják a neked adott támogatást. Ugye látod a különbséget? SC meg egy ilyen hibrid finanszírozást talált ki, hogy folyamatosan fejlesztik, folyamatosan ömlik a reménykedők támogatása, de semmi konkrétumot nem mondanak, hogy ekkor-akkor lesz kész az első végleges verzió ami ezt és ezt fogja tartalmazni. Ergo bármeddig lehet húzni a fejlesztést, bármeddig lehet beleönteni a pénzt, ha CR úgy gondolja, hogy még mindig nem olyan, mint amit ő szeretne, akkor nem adja ki, nem ér véget a ciklus. Nincs semmi konkrétum, nincs semmi végcél, nincs semmi határidő. CIG álmokat árul, mindenki a saját álmait látja bele, aztán vagy él addig, vagy nem.
Csodálkozol, hogy vannak, akik emiatt fikázzák? -
Drenadar
Topikgazda
szerintem a részvényesek pénzét, de ez teljesen mindegy szerintem... végeredményben az is a mi pénzünk. De igazad van, sokakat ez is zavar hogy egy klasszikust idézzek : "oszt mibűűűű???" A lényeg hogy a GTA 6 hoz képest valószínűleg aprópénz az amit a támogatók összedobtunk a CIG-nek... csak ugye az nem nyilvános ezért kevesebbek szemét bántja

-
Drenadar
Topikgazda
válasz
miqlas
üzenetére
Pontosan.
Divat és nézettséget hoz fikázni az SCt
Tény, hogy nem túl optimális a fejlesztés menete, de érdekes mód más játékokat meg nem ekéznek amiatt hogy milyen hosszú fejlesztési idő után nem lett kiadva... pl GTa6...? mióta fejlesztik? meg ha ott is publikus lenne hogy mennyi pénzt égetett el a dev team akkor lehet sokak felhördülnének hogy ennyi, és ennyiből még nem lett kész??? de érdekes ott mindenki sokkal türelmesebb
-
Drenadar
Topikgazda
mit reménykedjünk? inkább megyünk és jászunk vele olykor olykor
sokkal jobban játszható a játék ahhoz képest mint mikor itt a fórum pörgött.
A fórum sajnos eleve lassabb, és sztem igény sincs rá, hogy ide posztoljunk híreket újdonságokat.
jah meg már kicsit komolytalan mindig ez az évről évre valaki jön hogy húúú most tényleg vége bedől a project... gondoljunk bele... 2016 óta... minden egyes évben... érted? gondolj bele. 10 éve nem dőlt be, miért most dőlne be, mikor minden sokkal jobb, határozottan működik a szerver mesh is, és ez csak jobb lesz, a játék grafikája és a lehetőségei még mindig nagyon jók. -
Szőrös
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Na igen, discordhoz képest ez egy sivár pusztaság, semmi infó nincs már itt a játékról
-
Szőrös
veterán
válasz
miqlas
üzenetére
1.0 utáni finanszírozás:
Régen, de ez tényleg nagyon rég volt, azt mondták. hogy megjelenés után csak starter packot lehet majd venni plusz mikrotranzakció lesz, szóval sok bizbaszt lehet majd store-ban venni (mint most is a sub storeban).
Tekintve, hogy az 1.0 közel sem tartalmaz mindent és sok fejleszteni való lesz még utána is, ezért szerintem marad minden úgy mint most. Vagy max hajó vétel marad a nagyobb sales evenetekre, mivel azok ingame eventek is.
Majd kiderül mi lesz. -
miqlas
őstag
Jelenleg is tökéletesen játszható és évrõl-évre optimalizáltabb a játék. A tartalom is változatos, folyamatos eventekkel! Nem ez az elsõ, ami 10+ évig készül és milliárd dodó közeli a költségvetése! Szerinted a GTA 6 mennyibõl készül el?
Ha esetleg valamin aggódni szeretnél, akkor inkább az 1.0 utáni finanszírozás lehetne az, mert errõl én még nem hallottam / olvastam semmit!
-
Szőrös
veterán
Kraven nem azt írta, hogy ez scam. hanem azt, hogy szimplán rosszul van menedzselve. A pénz viszont folyamatosan jön, a tavalyi megint rekord bevételt hozott szóval egyelőre ne reménykedj bedőlésben.
Engem amúgy pont az lep meg, hogy van aki még mindig azt hiszi, hogy ez átverés. -
miqlas
őstag
-
Zyrius
aktív tag
valaki tudna adni linket magyar és angol nyelvű discordokhoz?
13-as befizető vagyok, nagyon régóta nincs gamer PC-m, januárban építek egyet és addig felcsípném a fonalat.
Azt látom, hogy újradizájnolták a hajók egy részét, kíváncsi vagyok milyen most a freelancer. 1-2 youtube videó alapján pocsék és frissíteni kellene.. na mindegy meglátjuk.
Előre is köszi a linkeket
-
kraven54
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Bár minden scam ilyen lenne
A scam az pénzlenyulás ez csak rosszul menedzselt, ambícióiban elszállt projekt, ami folyton nő tovább, nem pedig pénzlenyúlás. És azt az 1000+ embert ki kell fizetni, meg irodat fel kellett huzni, meg szervert fizetni elég béna scam lenne. -
xandrush0831
senior tag
Anyaaaa, a Pistikének nem tetszik a dömpereeem.
-
Szőrös
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Ráadásul pont 4.4 és IAE előtt refundolt, hát ebből is látszik mennyire van képben

-
miqlas
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Pontosan, ez egy nyilvános topic a nyilvános fórumon, így nyilvánosan leírhatom, hogy baromságokkal vagdalkozol, úgy, hogy jobb esetben beletettél a játékba 20-30 órát!
Ha pedig ezt elviccelik az emberek, akkor bedurcizol!
-
Drenadar
Topikgazda
ha valakinek nem jön be főleg hogy sandbox akkor ez van így járás

Voltunk ezzel jó páran, de attól még nem mentünk oda egy közösséghez, hogy ez scam.. a scam az totál mást jelent... day before? vagy mi volt az a förmedvény?

-
m0h0senator
őstag
Nem kell Srácok, a lényeg, hogy hamar visszakapta a pénzt.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy hány órát tettél bele? A "kipróbálom" sejtet valamit, de azért kíváncsi lennék

-
Szőrös
veterán
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ha már itt tartunk, akkor mond már meg kérlek, hogy onyx végén mi is van. Oda még nem sikerült eljutni, köszi.
-
m0h0senator
őstag
válasz
miqlas
üzenetére
Igen ez egy hátránya az egész SC-nek. Jön itt bárki aki lát a közösségi médiában egy reels vagy bármilyen videót, haza megy fúú ez micsoda felmegy az oldalra vesz valami hajót, mert csak az összeget nézi. Letölti a kb 140 gigat csinál egy karaktert belép és áll a hangárban, hogy akkor itt most hogyan tovább. Talán jobb esetben a tutorialt végig pörgeti de onnantól nem fogja az SC a kezdő játékost. Nem teszi elé, hogy ha ide mész akkor bányászni fogsz, ha ide mész akkor roncsot gyűjtesz stb.. ide azért kell a társaság.
-
miqlas
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
... nem csak a projekttel nincs képben a faszi, mert ha nem csak annyit csinál, hogy belép, körülnéz a spawponton, aztán kilép, hogy „Hát ez sz@r! Vissza a pénzt!”, akkor rájött volna, hogy mennyi tartalom van benne. Fõleg az én nagy kedvencemhez, a DayZ-hez viszonyítva vagy akár a WoW-hoz mérve is!
-
xandrush0831
senior tag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Szerk.: hagyjuk, jó játékot!
-
m0h0senator
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Köszönjük az újabb kommentet amiből látszik, hogy nem vagy képben a projekttel. Örülök, hogy hamar visszakaptad a pénzed.
-
mrzed
senior tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ennyi pénzért úgy általában jó ha kapsz 20-50 óra játékidőnyi tartalmat. Ha össze akarnám számolni a "hasonló" játékokat, lehet nem kellene mindkét kezem. Jó pár éve vettem meg a kezdő csomagot, évenként vissza-visszatérek megnézni a fejlesztés aktuális állapotát, újdonságokat. De minden alkalommal jócskán többet töltök el vele, mint amit egy átlag AAA cím adna. Én nem bántam meg a vásárlást/támogatást, bár nem pumpálok bele több pénzt. Ha valaha kiadják az nagy öröm lesz minden rajongónak, ha pedig mégsem, akkor sem a pénzem után keseregnék.
-
xandrush0831
senior tag
Gondoltam kipróbálom én is. Hát... Legalább gyorsan reagálnak a refund requestre.

Ennyi pénzből és ennyi idő alatt ezt összerakni, elég durva. Nagyon jól néz ki, de gyakorlatilag az összes hasonló játéknál kevesebb tartalom van benne. Szerintem ez akkora scam mint a ház, de csak félig, hogy sokáig lehessen húzni be a pénzeket. 100 millió elment a játékra, a többi meg kólára. -
miqlas
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Igen, egy idõ után kb. 40 másodpercenként lejátszotta azt a „nyekkenés” hangot, amit a sikeres leszállási engedély megadásakor szokott hallatszani, de semmi nem történt. Aztán akkor is hallottam ezt a hangot - ciklikusan - amikor átmentem a Providence-hez.
-
miqlas
őstag
válasz
m0h0senator
üzenetére
Volt egy ilyen tippem! Persze ez a hiba most hétfõn jelent meg - nálam. Elõtte minden fasza volt.
Tegnap este meg Orisonon nem kaptam hangárt. Impounddal le tudtam szállni, némi pénzért, de utána meg a liftek sem mentek! Ilyen ez a fejlesztés!
-
Szőrös
veterán
Meglegyen itt is, mert biztos vagytok páran, aki joyal repked, és érdekelheti:
Megérkezett az új joystickom, Virpil Aeromax amiről csináltam is egy bemutató videót. -
miqlas
őstag
Amivel én szívok, az az Investigation quest sor. A listában ott vannak a felvehetõ contractok. Amikor fel akarom venni az egyiket, akkor ki írja, hogy az adott contract nem elérhetõ. Ezt csinálja kb. három napja.
-
Szőrös
veterán
Hajó lekérés:
Lobby ASOP terminálról lehetőleg kerüljétek.
Ha pl egy állomáson vagy ahol még nincs hangárad akkor a lobby ASOP terminálon a hajót lekérni és store-olni kell, nem pedig egyből rohanni a hangárba a lekérés után.
Így már lesz hangárad, elmész oda és az ottani ASOP terminálon kell lehívni a hajót.
Ez időben pár másodperc, viszont így már a hangárban lévő lift hozza fel a hajódat.
Amikor a lobby ASOP-ból kéred le akkor a liftes felhozás ki van hagyva és közvetlenül a hangárba spawnolja a rendszer, na ilyenkor szokott összevissza állni, ha ez van akkor úgy kell eljárni ahogy Drenadar íta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- 58.5 mm full fém tamper
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

collision detection

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)