- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Ez most a legjobb robotporszívó. Kérdőjel? De nem olcsó. Pont.
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Oppo Pad Mini néven készülhet a gyártó új, kompakt, prémium táblagépe
- Új Xiaomi Mijia etető érkezik 5 MP-es kamerával és éjjellátással
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Jövő hónapban debütál az Oppo Find X9 Ultra
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
- Magisk
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Resike
tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Resike
üzenetére
Nézd meg, hogy melyik threadre válaszoltál.
A 100M/38m2 Marinás lakások voltak a linkjében, meg utána is mindenki azzal példálózott.Erkély/terasz beszámítás: Ez nem igaz. Erkély, terasz, loggia fele m2 áron beleszámít az alapterületbe a m2 ár számításhoz. Garázs alapvetően nem, ha külön helyrajzi számon szerepel. Javarészt úgy szokott. De akkor természetesen a hitel sem használható a finanszírozásához. A 10% önerő meg egyáltalán nem automatizmus, hanem ideális esetben elérhető minimum. A gyakorlatban ritka. Persze magas fizetés mellett és jó energetikai besorolású lakásoknál Budapesten nem. De ha bármelyik nem adott, akkor gyorsan kúszik felfelé az elvárt önerő arány.
-
Resike
tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Hát én nem pont ezekre az ingatlanokra gondoltam, amúgy meg rosszul tudod a lakórésznek kell másfél millió négyzetméter ár alatt lennie, az erkély/garázs/terasz/melléképület ebbe nem számít bele.
Valamint te építethetsz 300 milliót érő házat is OSP-re mivel a telket előre meg kell venned, de ne nálam verdd az ajtót nem én írtam a szabályokat.Az a nagy masszív önrész amiről beszéltek az meg kemény 10%. Nyílván a 100-at itt használt lakásra, 150-et meglévő házra értettem.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Resike
üzenetére
adj erot. ezen az elven am a 600millios panel is full elerheto barkinek, csak fel kell venni hozza 580millio hitelt meg kell 20millio onero.
a kommented masodik resze szinten arany, lenyegeben megfejtetted, hogy akinek van sok felesleges penze annak tok jo, mert igy lesz neki megtobb. grat.
[link] -
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Resike
üzenetére
Gondolom az egyik ilyen hitel amire gondolsz az 50M-nal, az az OSP. Hat azt 100M-s 4x m2-es lakasra pont nem lehet felvenni(, szerencsere. Max. 1.5M HUF/m2). CSOK+nal meg kell vallalni legalabb 1 extra gyereket, de inkabb 2-3-at. A +30M alatt nem tudom mire gondolsz, de a tobbinel is csak felteteleztem. De mas hiteleket, amik ekkorak nem nagyon ismerek. 100M fele meg lakas eseten se CSOK+, se OSP-vel nem lehet menni. Haz eseten igen.
-
Resike
tag
Már bocs de hogyan is lesz egy ilyen 100-150 milliós lakás elérhetetlen amikor szó szerint egy pár akár 50+50+30 milliós hitelt is fel tud venni jelenleg? És mivel olyan nevetséges a törlesztő hogy az állampapír 2-3x annyit fizet, akinek van megtakarítása annak ez ingyen pénz. Mindezt úgy tehetik meg hogy mondjuk van már egy másik ingatlanuk 50-50 tulajdonnal, ezt a lakást meg kiadják fizetni a hitelt...
-
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Nekem ami felfoghatatlan, az a 100 millióért 38-40 m2, akármennyire szép a környék... ráadásul ezek az "olcsóbbak" mind a szembe házra néznek, ők pedig rád, 150 millától kezdődik az, ami vízre néz... ez az a kategória, amit mondjuk 10 év contractorkodással (úgy, hogy azért élsz is mellette) el lehet érni, node akkor felmerül a kérdés, hogy egy 40 m2 kuckó-e a cél, amiért ennyit dolgoztál
egyszerűen nem látom, kinek éri meg, esetleg CEO-knak, akik nyaralónak használják, és aprópénzként tekintenek az árára... -
Dißnäëß
nagyúr
Köszi a megerősítést, akkor nem én vagyok vak.
Nyilván nagyon morbid összehasonlítás, de agglomerációban (és nem Kubában, hanem tényleg ilyen ~25km sávban) 100 milkó alatt kap az ember jó állapotú 80nm HÁZAT. Napelem, jó levegő, stb. Nagyon durva
Ezek a lakások már lifestyle (és továbbra is befektetés). -
Egon
nagyúr
-
Dare2Live
félisten
válasz
Dißnäëß
üzenetére
" Ezeket a lakásokat nem a földi halandónak építik."
Ezen lakások túlnyomó ~90%+ része tapasztalataim/banki hiteles info alapján KPs.

szerk: [link] Orbán Viktor: A 3 százalékos otthonteremtési hitelt ki fogjuk terjeszteni a külföldön dolgozó fiatalokra is
Kétszer gyorsan átgondolva, ismerős Svájcban/Bécsben nem tud de nagyon akar lakást venni vonalon.... ez az olcsobb ~100misi alatti lakásoknál megint tol egyet felfele.
-
cisco007
csendes tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Ezt eléggé figyelik, és már jóval kevesebb miatt is volt már suspend account... Érdemes ránézni az r/Upwork-re, sokan írják milyen apróságok miatt lett suspended.
Én pl akinek egész korrekt havi mellékes jön innen, tuti nem játszanám be, hogy veszélybe sodorjam a profilomat...Edit: ja és hogy a platform miből él
minden is connect-be (ergo pénzbe) kerül, így nem lehet megúszni ingyen még egy általad említett körbe értékelést sem. Plusz mindenből jutalékot vonnak. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Stitch
üzenetére
Amúgy ezt én úgy oldanám meg, hogy egy másik jóarc embernek az oldalon "elvégzel valamit" és ad Rólad egy klassz értékelést. Esetleg még egyet egy másik. Aztán vice-versa. Csak azt nem tudom, ennek van-e anyagi vonzata.. szóval a platform miből él. De lehet még így is megéri, ha mondjuk hárman haverok csináljátok ezt, preferáltan NEM 1-perces friss regivel.
-
Stitch
őstag
válasz
cisco007
üzenetére
Úgy, ahogy írod, elindulni rohadt nehéz. Hiába van verified profilom, mivel még nincs értékelésem, rám se hederítenek (pedig még csodálatos profilképet is raktam fel
).
Hiába passzolt pl. egy meló teljesen a profilomba (kb. mintha a linkelt github repómat kérték volna egy kis módosítással), hiába vállaltam be alacsonyabb áron, mint a hirdetett (mondjuk ez visszafelé is elsülhet), még csak reakciót sem kapok az adott ajánlatokra. De próbálozok tovább.. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Ez egy nagyon jó szám elsőre. (Tényleg. Haverom is szól éppen, hogy ő is ennyit kap
). De tudod, mi az elszomorító ?
[link]Ide már karcsú. Legalábbis, ha a bank is játszik.
Persze be lehet vállalni durva törlesztőket, pl. havi 1M-el menetelni előre, de mai kő bizonytalan helyzetben alsóhangon még ennek a felét plusszba letenném, ne kelljen beköltözés után valami piaci reccs esetén azonnal ismét kiköltözni.Szóval gyönyörű szám, de minden relatív (sajnos). Ezeket a lakásokat nem a földi halandónak építik.
Ezt csak azért írom le, mert szép környék, tényleg. (Persze a lakások minősége olyan amilyen, hallok dolgokat innen-onnan, de azért mégiscsak elműködnek).
Viszont emlékszem, gyerekkoromban az volt, hogy:
- erősebb középosztály: lakás kp-ra, vagy családi ház hitelreMa mi van ?
Lakás hitelre, családi ház esélytelen (Bp, nem pusztalópikulán).Mert az idő pént, ha nincs full remote HO, akkor gyilkos a bejárás és ez nem lesz jobb a jövőben, sőt. (Ellenkezőleg, a főváros nonstop hízik. Aki ide jön egyetemre, az mind tanul, lakni akar, itt dolgozni akar, stb stb).
Durva trendek.
Szóval egy budapesti lakáshoz, szép helyen, én azt mondom ... 3-5M nettóval bele lehetne vágni. Mármint, ami nem örökéletű, csak így mittomén, tart pár évig (hisz semmi sem tart örökké és mindig legyen B terv).
-
cisco007
csendes tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Én úgy veszem észre, hogy elindulni nehéz, de ha már sikerül felépíteni egy korrekt profilt és van több jó értékelésed, akkor már nem a 2 dollárosokkal versenyzel.
Emlékszem, az első emberemre, egy kanadai faszi aki megbízott egy hálózati probléma kezelésével, és kaptam tőle egy jó értékelést.
Kb egy év múlva, már túl több tucat projekten, írtam is neki egy köszönő üzenetet, hogy nélküle lehet semmi nem valósult volna meg az Upwork pályafutásomat illetően.
-
proof88
addikt
Hali,
múltkor írta itt valaki hogy valamilyen appon keresztül szokott alkalmi/projekt melókat vállalni, melyik app? Giggle?
-
válasz
wowaccount
üzenetére
Gratula!! 2,9...beszarás.
-
tototos
addikt
válasz
wowaccount
üzenetére
Milyen stack és milyen szektor?
-
Olvasom a jó fizukat itt nálam meg elég erősen struggling van. Egyszerűen nem kapok ajánlatokat, senior java pozikat próbálok de minden interjú végén choke-van és jön az email hogy találtunk mást aki jobb fit.
Kezdek azon gondolkodni, hogy vagy ekkora gyász a tudásom (nyilván van mit bőven improveolni) vagy sokat kérek br. ~2.0 m.
Elnézést a rant miatt, akinek van vaslami tanácsa jöhet!
U.i.: arra már rá se merek térni, hogy 100 év után folytatnám azt a jó szokásom, hogy macbookon dolgoznék tovább...
-
wowaccount
csendes tag
válasz
wowaccount
üzenetére
Nem: F
Kor: 38
Munkakör: lead software engineer
Végzetség: Bsc
Nyelvtudás: angol
Brutto fizetés: br 2.9 + evi 15% bonusz (+ kajapenz)
Hely: Budapest (full remote), ceg nem valtozott -
NightHunter0
csendes tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Software fejlesztő cég saját megoldásokkal pénzügyi területen, vállalatok/bankok számára.
-
Pala
veterán
Nem: ferfi
Munkakör: full stack web developer (erosen frontend fokusszal)
Kor: 40
Végzettség: erettsegi
Nyelvtudás: angol folyekony
Tapasztalat: ~7.5 ev
Bruttó fizetés: 80.000 EUR (netto ~5.500 EUR/ho)
Egyéb: 30% ruling, havi 50 EUR nem penzbeli juttatas., pension plan.
Hely: Amsterdam -
kuntics
aktív tag
Nem: férfi
Munkakör: Karbantartó/gépkezelő
Kor: 36
Végzettség: gépész technikum
Nyelvtudás: Angol alap
Tapasztalat: 15 év (5 év a jelenlegi pozícióban)
Bruttó fizetés: 861.000
Egyéb: havi br. 40k egyéni értékelés alapján, éves 500k cafeteria, 13. havi, évi 1x prémium változó mértékben meg műszakpótlék, ha ideszámít
Hely: Győr -
Ijk
nagyúr
Munkakör: Ajánlati előkészítő mérnök (Solid Edge telephely modellezés)
Kor: 40
Végzettség: Gépészmérnök BSC
Nyelvtudás: Angol középfok
Tapasztalat: 10 év (5 év jelenlegi pozícióban)
Bruttó fizetés: 870.000
Egyéb: nincs
Hely: Kecskemét -
axioma
veterán
válasz
Revolit
üzenetére
Igazabol ezzel az unconscious bias-bol csinaltak egy megalapozott valoszinuseget, hogy ha no, akkor eselyesebb hogy atlag alatti... baromi jo lehetett ott az onerobol is vonal feletti noknek :-(
A blackrock jobban csinalta: a recruit queue-ba tobb not vettek be mint a termeszetes sorrend adta volna (=egyenlo esely, mert altalaban a munkaltatok egy resze nem veszi szamitasba oket), de utana mar ugyanazt a lecet kellett megugrani. Google-nel meg konkretan az interju ertekelesben tilos a he/she szavak hasznalata; amikor dontenek, nincs is meg a jelolt neme. -
Revolit
senior tag
És mi van a "pozitív diszkriminációval" ?
én ettől falra mászok. Nevezzük is nevén, a Morganben volt, hogy nőt kell felvenni. És az egyik csajszi büszkén mesélte is, hogy őt azért vették fel, mert nő. Kérdeztük, hogy ez nem diszkrimináció? Nem, ez pozitív diszkrimináció! Bitch what?!?
Hát nyilván, a diszkriminálásnak van egy nyertese is...
Amúgy sajátos nevelési igényű embereket is előszeretettel vettek fel, még mennünk is kellett egy trainingre, mikor a mi csapatunkba került egy ilyen helyzetű kolléga, hogy hogyan kell vele "bánni" (ez amúgy tök érdekes és hasznos volt) -
mrots
tag
"Csak eljutottunk odáig, hogy amit bizonyos esetekben diszkriminációnak neveznek, arra más esetekben kockázatcsökkentésként hivatkoznak."
Diszkriminacio az, amikor olyan dolog miatt vagy hatranyban, amirol nem tehetsz. Az, hogy van-e diplomad, nem ilyen, mert tehetsz azert, hogy legyen. Persze, vannak melyszegeny, lemaradott regiok, alkesz szulokkel akik esetleg a padlot tuzelik el telen, de elvileg ezert vannak az alapitvanyok, a kulonbozo szolgalatok, maga a teljes jogrend a gyamuggyel, a kollegiumok vagy egyeb bentlakasos modszerek, az osztondijak, palyazatok. Tudom, hogy ezek a rendszerek nem mukodnek hibatlanul, talan meg kulonosebben jol sem, de leteznek es papiron ez szolgal a hatranyos helyzet kompenzalasara, tehat az argument, hogy semmit nem tehetsz azert, hogy diplomad legyen, nem valid.
A borszined, az ha santa vagy, az ha mentalis betegseged van - ezekrol nem tehetsz, ha ezert kerulsz hatranyba az diszkriminacio.
-
cisco007
csendes tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
ugyanez vagyok, egészen a medicoverig azt hittem ugyanannál a cégnél ugyanabban a poziban dolgozunk, de nálunk más szolgáltató van magáneüre, szóval akkor nem

-
-
Egon
nagyúr
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Ez elég jónak tűnik. Multi?
-
Munkakör: Felhő Infrastruktúra és Hálózati mérnök
Kor: 47
Végzettség: Szállítmányozási üzemviteli technikus
Nyelvtudás: Angol társalgási szint
Tapasztalat: 8+ év ebben a poziban
Bruttó fizetés: 2.300.000
Egyéb: 1 havi bónusz, 45k/hó cafetéria, Medicover
Hely: Budapest, részemről heti 1-2 bejárás többi HO -
válasz
xEon1337
üzenetére
Munkakör: Beruházási és üzemeltetési igazgató (KKV)
Kor: 39
Végzettség: Gépészmérnök BSc
Nyelvtudás: Angol közép (nem kell használni)
Tapasztalat: 10+ év
Bruttó fizetés: 1.720.000
Egyéb: 1 havi bónusz, autó (jelenleg Kia Sorento), "korlátlan" magánhasználattal. 2.800 liter éves üzemanyagkeret van, ami 40.000 kilométerre elég, de mivel az autó nem kell a munkavégzéshez és a napi munkába járásom oda-vissza 12 km, így ez nekem a korlátlan kategória.
Hely: Budapest, kötetlen munkarend, minden nap bent vagyok ~8 órát (nem szeretem a HO-t) -
Egon
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szinte biztos, ilyen volt az előző munkahelyem (csak ott szerintem legalább 15-20%-kal kevesebbet kerestek a BA-k, igaz valamivel több plusz juttatás volt, de csak heti 3 nap HO).
-
dellfanboy
őstag
válasz
NightHunter0
üzenetére
ez vmi tanácsadó cég?
-
NightHunter0
csendes tag
válasz
NightHunter0
üzenetére
Update: idén "inflációkövető" emelés volt csak, egyéb nem változott.
Nem: Férfi
Kor: 37
Munkakör: Senior Business Analyst
Tapasztalat: 11 év
Végzetség: Pénzügy MsC
Nyelvtudás: Tárgyalóképes angol
Bruttó fizetés: 1 800 000
Egyéb: 2 havi bónusz + 450k Caf. + Medicover
Hely: Budapest, magyar tulajdonú KKV, hybrid munkavégzés (heti 4 HO) -
fpatrik17
senior tag
válasz
fpatrik17
üzenetére
Kor: 34
Munkakör: Project Engineer (Gépipar / Gépgyártás, nem IT)
Tapasztalat: 10 év (Senior)
Végzetség: Műszaki Menedzser BSc
Nyelvtudás: Angol közép/tárgyalás
Bruttó fizetés: 1 240 e (8.4% emelés)
Egyéb: bónusz ~11% (idén bruttó 1 561e) + 550e Caf. + Medic
Hely: Budapest, multi, hybrid munkavégzés (heti 3 HO) -
Pontosan, erre írta emvy azt, hogy feloldhatatlan paradoxon. Mert hát bizony Hitlert verte az apja, még volt némi zsidó származás gyanú is, szóval egészen nagy a csábítás arra, hogy felmentsük a bűnei alól. Csak ott van az, hogy akkoriban millió számra vertek gyerekeket, mégse lett belőlük tömeggyilkos diktátor. Na, most légy okos...
Szóval marad az, ami most van.
-
avl
senior tag
attol tartok evvel a predesztinaltsagi "elvvel" mindent es mindenkit fel lehet menteni, hogy ö nem tehet rola (Hitler, Orban, ...)
-
-
Dare2Live
félisten
válasz
buherton
üzenetére
"Viszont továbbra sem értem a felvetést. Ha minden pontosan ugyanaz, akkor miért is várnánk mást?!"
Akkor ha jól értem megtértél
és mégis hiszel a predesztrinációban?
És akkor semmiért.Kérdésed ahogy írtam szerintem az emberiség egyik legnagyobb kérdése amin évszázadok/ezredek óta elmélkednek. Attól félek nem itt fogjuk megoldani.
Szerintem pl azért várunk mást mert úgy vagyunk születésünktől bedrótozva. Lázad a lelkünk
a pedesztrináció ellen. Mert hinni akarunk abban, hogy sorsunk irányítói vagyunk. Hinni akarunk abban, hogy a döntés/sorsunk a mienk nem csak egy evolúció által évmilliók alatt megírt, kialakult futó bonyolult a túlélésre, szaporodásra összehaxolt program vagyunk.
btw az europai katolikus-zsidó kultúrkör (kivéve pl kálvinista) amibe mi is felnöttünk egyik alap tézise, hogy isten szabad akaratot adott nekünk. Pedesztrinációval hogy lehetne igazságos a menny és pokol? Neo is hude lázad ellene ezért is a pozitív főhős. Merovingi pedig cause and effect azaz "nem tehet senki semmiről". Mennyire logikus a pedesztrináció és mégis sokaknak mennyire lázad, küzd a lelkünk ellene... Aztán persze ott van a taoista vonal az megint máshogy nézi. És bár 20éve néztem érdemes a japán Ghost in Shell filmet és utána a sorozatot is megnézni. Ott ha jól rémlik keveredik a "japán" értelmezés a katolikussal.
---
A témát itt én lezárom mert full off. Meg mert 20éve olvastam, gondolkodtam rajta nagyon -nagyon sokat és tudásom erősen megkoptak...
-
buherton
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Ha valakinek ugyanazok a szülei, ugyanaz a DNS-e, ugyanazokon megy végig az életben, mint én. Akkor nem lehet más, mint én.
Viszont továbbra sem értem a felvetést. Ha minden pontosan ugyanaz, akkor miért is várnánk mást?!Az élet pont azért szép, mert hibákkal/mutációkkal teli, ami garantálja a sokszínűséget.
-
Dare2Live
félisten
válasz
buherton
üzenetére
" és ha valaki ugyanazon ment volna végig, amin én, akkor ugyanott tartana"
Alapvetően ha ugyanaz a DNS, ugyanaz az epigenetika, ugyanaz a szülök, ugyanott, ugyanazon barátok, ovoda, iskola... minden pontosan ugyanaz mért ne tartana ugyanott?"Hinni akarok abban, hogy az ember életét a vele született mentális képességek határozzák meg elsősorban."
Na de minden ugyanaz. A mentális... képességek is. Predesztrináclt.Ezt dobta be Citroware. Fogalmam sincs mért finoman szólva offtopik amiről évezredek óta elmélkednek töménytelen könyv, film egyik témája. Hogy pár ismertet mondja ott van a Bibliában (Isten szabad akaratot adott az embernek... ennek a következménye, hogy van meny meg pokol (Amúgy mi értelme lenne) vagy a MATRIX film egyik fő filozófiai ütközése Neo, Orákulom és a Merovingi közt vagy...
-
buherton
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Mármint, hogy minden predesztinált lenne és ha valaki ugyanazon ment volna végig, amin én, akkor ugyanott tartana. Hogy mit gondolok helyette, abba nem vagyok ennyire határozott. Hinni akarok abban, hogy az ember életét a vele született mentális képességek határozzák meg elsősorban. Másodsorban a szűken vett család, és csak harmad sorban az oktatás.
Azt nem akarom elvitatni, hogy a kvantumfizikában szóba került a predenesztináció, de ezt most nem akarom ide hozni. Főleg, azért nem vagyok a szakértője.
-
Nem akarok mélyen belemenni a filozófiába, de a témát illetően javasolni tudom a "Behave" könyvét és kapcsolódó tanításait Robert M. Sapolskynak.
Tudományosan leírja, hogy minden predesztinált, nincs saját akarat. Nemcsak a körülmények, amikbe születtél, nemcsak a genetika, de az élettapasztalat is egy olyan külső hatás, ami téged formál, és minden előre elrendeltetett. Kik voltak a tanáraid a tudatod és gondolkodásod formálása során, stb. Ha másvalaki születne ugyanebbe, más is pontosan ugyanezt a döntést hozná meg. Ez magába foglalja a tudatos döntéseket is.
Ettől függetlenül még lehet tenni bőven az embernek a saját helyzetének javítása érdekében, de valójában ezek is kapott dolgok, mint ahogy most éppen ezt olvasod. Nem tehetsz róla, hogy ezt írtam. (Én sem.)

-
kexksz
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem rad hasznaltam az E/2-t, csak mint retorikai eszkozt.
Megertem, hogy felreertheto volt, sajnalom.Termeszetesen en is lattam mar ilyet megtortenni (bar nem tudom ez mit bizonyit) - aki szakember, az elobb-utobb rajon, hogy ezek a szituaciok rendszeresen elofordulhatnak. (Erre utaltam azzal, hogy akinek van tapasztalata (==nem amator), az tudja, hogy fognak ilyenek tortenni.)
Bosszanto? Persze. De a munka resze. Sajnos az is munka/tapasztalas resze, hogy tudod, hogy akinek el kene vegezni a munkat, az se vegzi el, vagy attolja a masikra, bedobja az embert a vonat ala, nem pushbackel, stb. :/ (Nem az ugyfel hibaja, ha valaki elfogadja a rossz feltetelekkel is a munkat.)
-
válasz
kexksz
üzenetére
Légyszi ne csináld ezt... Kiforgattad és hamisan adtad a számba a szavakat:
Azon panaszkodni, hogy az ugyfel nem ert hozza
- Nem ezt írtam. Azt írtam, hogy a saját tevékenységével nincs tisztában. Persze rá lehet ezekre mutatni, és lehet javaslatokat tenni... De erre a meggyőződésére alapozva nagyon határozottan lép fel amiből sokszor fakad negatív eredmény... A legnagyobb igyekezet ellenére.mikozben pont azert fizet, mert te ertesz hozza es neked kell feltarnod
- Ez most itt teljes fikció. Feladat, szerződés és megegyezés kérdése kinek mi a feladata. Ha része a feltárás, akkor igen. De nem minden megrendelés indul így. ÉS lehetsz bármilyen profi, az ügyfél domain és működés megismerése csak szerződés után kezdődik és ott bizony hullanak a csontvázak. A legtöbb amit tehetsz, hogy extra %-ot árazol be a bizonytalansági tényezőre... Aztán vagy bejön vagy nem.
Sokszor még NDA után ingyen felmérésbe sem mennek bele... Konkrétan értéktelennek nevezték a BA szerepet, a tesztelőt...és még sorolhatnék eseteket. Az árajánlat után ezeket a tételeket követelték(!), hogy szedjük ki. És nem egy sarki fűszeresnek kellett szalámi nyilvántartó.Szomorú, hogy kvázi minősítésekkel dobálózol csak azért mert te nem láttál még valamit megtörténni...
-
Resike
tag
válasz
VágniValó
üzenetére
Hah sokat keresni mindenki szeretne, de arra azért kíváncsi volnék, hogy mindenki akkor is ilyen felbuzdult lenne amikor az évi 20-30 millió forint adót be kell fizetni. Ha meg adóoptimalizálsz akkor meg hogy képzeled már...
Ugyanis ebben az országban se elkölteni a pénzedet, se sokat keresni rohadtul nem éri meg a kata kiherélése óta, hacsak nem vagy 3 gyerekes femoid. -
kexksz
addikt
Abszolut.
Ez szubjektiv, de en szocialis erzekenysegbol gondolom, hogy abban az orszagban, ami annak ellenere, hogy vilagszinten egy eleg jo hely, de megis itt van vilagszinten ~legnagyobb aranyban alkoholizmus, elhizas, dohanyzas, ongyilkossag, stb. ( amugy is tul nagy a fokusz kulturalisan a kulso korulmenyeken es a tanult tehetetlensegen) - kicsit erdemesebb az egyeni felelosseg narrativajara rajatszani, mert van eleg hang az emberek fejeben, ami a masikat nyomja.
-
Egon
nagyúr
-
Pfiucska
senior tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Hozzateszem, tenyleg hót macera a szulni meno holgyek potlasa. Marmint, mi/en nem kerulom ezeket a holgyeket mert ugyis kiszamithatatlan es emiatt a jo munkaerotol nem akarok elesni, de a mostani csapatom kb 10-12 fo, ebbol 1 szulni ment regebben, 1 most ment el szulni, 1 most fog elmenni szulni, 1 meg mar HO-ban van mert szulni megy
letszamot nem bovithetunk ezert hatarozott ideju szerzodest kell kotni es persze, ha visszajon tuti fix h reszmunkaidot akar. -
-
Qtya123
őstag
válasz
kexksz
üzenetére
Ha az utobbi is legalis lenne, es azt mernek, hogy ezzel nagyobb a kockazatcsokkentes mint a PR vesztes, akkor minden kapitalista ceg diszkriminalna az alapjan is.
És teszi is. Nem mindegyik, de sok. Legyen szó nagy multikról, vagy állami szféráról. Rengeteg fiatal nő megkapja a kérdést, hogy akar e gyereket/van e gyerek.
Korábbi USA multi, ahol voltam, ott nagyon adtak a látszatra,
hogy jaj ilyen dolgot TILOS megkérdezni. Nem is kérdezték. Egyszerűen jelentkezés során utolsó utáninak tették a sorba azokat az életkorú nőket, akik kb valószínűleg a gyerekvállalás idejében vannak. Aztán volt olyan is, hogy felvettek egy 25 év tapasztalattal rendelkező idősebb férfit. Nem vált be, nem tudott alkalmazkodni a tapsoljuk meg magunkat három hetente a meetingen USA bullshit szemlélethez. Miután távozott a konklúzió: nem veszünk fel 45-50 éveset, mert azt nem tudjuk formálni.Kedvencük a 23-4 év körüli jelentkező volt. Még nem mer sokat kérni, még formálható, ha nő, akkor gyereket még úgysem akar, majd 30as éveiben, úgyis oda tolódott ki. Mondjuk ezt a sémát a következő cég ahol voltam (dán multi) is alkalmazta. Ott meg azért mert az adókedvezmény miatt pici pénzzel is jöttek a fiatalok. Néha olyan volt a konyha, mint egy gyerekzsúr. Rendesen kívülállónak éreztem magam sokszor a 39 évemmel,
mikor beléptem a 10-12 darab 22 éves közé a konyhában. -
kexksz
addikt
Egyertelmuen nincs equality of opportunity, ettol fuggetlenul vannak dolgok, amikre az embernek van hatasa. (Van hatasa ra != rajta mulik). Ezt tagadni kegyetlenseg es elveszi a remenyt az emberektol, es serto azokra nezve, akik a korulmenyeik ellenere ernek el dolgokat.
Borzasztoan negativ uzenet lenne azt mondani, hogy neked igazabol mindegy, mert nem vagy eleg okos meg szegeny vagy, mint ahogy cukorbetegnek se mondod azt, hogy meg se probaljon mozogni, vagy egy 170 centis gyereknek hogy hagyja abba a kosarazast mert ugysem lesz belole profi jatekos.
Ettol fuggetlenul nyilvan nincs eselyegyenloseg, a fenti peldanal elve egy kiegyensulyozott csaladban levo gyereknek aki jo iskolaba jar atlagos intellektussal is sokkal nagyobb eselye van egyetemre mennie, mint egy nagyon okos es szorgalmas gyereknek, aki diszfunkcionalis csaladban, nehez anyagi korulmenyek kozt el egy harmadik vilag beli orszagban.
De az elvarasok csokkentese / abszolutokban gondolkodas nem segitene az eselyegyenloseg felzarkoztatasan.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Ez így van, viszont megoldhatatlan paradoxon. Egyelőre nem tudunk jobbat, minthogy úgy teszünk, mintha lenne egy világos vonal aközött, ami rajtad múlik, és aközött, ami nem. Pedig az, hogy egy szegény falusi családba születtél, vagy hogy az IQd mennyi, vagy hogy volt-e jó tanárod, vagy hogy milyen a dopaminszinted, az nem kevésbé vagy jobban a te döntésed,
mint a bőrszín.
Szoval én csak azt szoktam javasolni, hogy akinek kiadta az élet, az ne hordja fent az orrát. -
kexksz
addikt
Az alapjan diszkriminalni, amire az embernek van hatasa (szerzel-e diplomat) az legalis, az alapjan, ami egy veled szuletett tulajdonsag pedig illegalis. Ha az utobbi is legalis lenne, es azt mernek, hogy ezzel nagyobb a kockazatcsokkentes mint a PR vesztes, akkor minden kapitalista ceg diszkriminalna az alapjan is.
-
Egon
nagyúr
Telex: Miért nem látszik mindig a tanulás ára a bérekben?
Remek cikk ez is. Pár kiemelés tőlem (a relevancia az. hogy időről időre felbukkan a topicban a vita, hogy mennyire szükséges a diploma):
Ebből a tapasztalatból érthetően nőtt ki a generációs reflex: legyen diplomád. Nem azért, mert automatikusan sok pénzt ígért, hanem mert sokkal nagyobb mozgásteret nyújtott: több ajtót, könnyebb munkahely- vagy akár városváltást, és azt az érzést, hogy nem egyetlen üzem sorsától függ a család jövője. A diploma sok családban így nem egyszerűen egy végzettség lett, hanem egyfajta biztosíték a kiszolgáltatottság ellen, vagy legalábbis annak a reménye, hogy diplomával baj esetén is több lehetőség marad.
Ez pedig már egy másik probléma:
Miért kérnek diplomát olyan irodai munkákhoz is, ahol nem lenne feltétlen szükség rá? Sok esetben ez egyszerűen kiválasztási technika. Ha egy állásra több százan jelentkeznek, a diploma gyors szűrőként működik: nem azt jelzi, hogy valaki biztosan jobb lesz, hanem azt, hogy nagyobb eséllyel rendelkezik bizonyos alapokkal. A munkáltató ebből gyakran fegyelmet, terhelhetőséget, információfeldolgozási készséget, gyorsabb betanulhatóságot és alkalmazkodó képességet olvas ki. Vagyis a diploma sok HR-folyamatban nem tudásgarancia, hanem kockázatcsökkentő jelzés.Csak eljutottunk odáig, hogy amit bizonyos esetekben diszkriminációnak neveznek, arra más esetekben kockázatcsökkentésként hivatkoznak...

Hiszen az is "kockázatcsökkentés" ezen az alapon, ha valahova nem akaródzik női munkatársat felvenni ("úgyis elmegy szülni vagy otthon marad ha beteg lesz a gyerek"), vagy éppen 50 feletti munkavállalót alkalmazni ("már nem képes betanulni, biztos sokat betegeskedik" stb.) - hogy egyéb (faji, vallási stb. alapú) diszkriminációkról ne is beszéljünk. Kettős mérce rulez. -
kexksz
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem jogos. Ez a munka resze szolgaltato szektorban. Azon panaszkodni, hogy az ugyfel nem ert hozza - mikozben pont azert fizet, mert te ertesz hozza es neked kell feltarnod - amator hozzaallas.
Az is amator, ha a projekt scope-jaba es arazasaba nincs belekalkulalva, hogy a folyamatokat meg nem ismerjuk, es azt feltetelezzuk, hogy majd az ugyfel tudja. Ha ezek kimaradtak, es valakit egyszeruen csak rastaffoltak a projektre, az sem az ugyfel hibaja, hanem a sajat vezetosegee. Ez igy osszessegeben amator.
-
válasz
kexksz
üzenetére
Azért tegyük a szívünkre a kezünk... mindkét mondás esetében ott van az érem másik oldala... Ez a történet nem ott kezdődött, hogy az ügyfél nem ért hozzá és ezért hülye... hanem mert sok esetben a saját üzleti folyamataival sincs tisztában, fából akart vaskarikát, tegnapra...fele pénzből. És akkor nyilván ez sokaknál verte le a biztosítékot...valahol jogosan.
De erre az a megoldás, hogy fogni kell az ügyfél kezét és vezetni... mert amúgy meg így lehet ügyfélélményt biztosítani neki. -
-
Qtya123
őstag
válasz
tototos
üzenetére
Ez szerintem nagyon lesarkítva van nézve, hogy ül és vár. Oké, hazavisz 1 millát. Én is tudok olyan gépkezelőt, aki hazavisz ekörül, de mindig ott a DE!
Ahogy írták előttem is, ez minimálbéren fut. Másrészt lehet, hogy vannak a napban időszakok, amikor csak "ül", de nem ritka, hogy 13-14-... órákat ott töltenek az építkezésen. Ha épp nem is dolgozol, akkor is ott vagy. Sokszor otthon sincsenek, mert olyan helyen van az építkezés, hogy nem tud hazamenni, vagy értelme sincs, mert 4-5 óra múlva indulhatna vissza. Ott vannak egymás fingszagában meg horkolásában napokig a konténerekben.Ha meg jön egy betegség, vagy épp hónapokig pangás, akkor zéró közeli pénzt keres és máris éves szinten leosztva a havi 1 millát ilyen kiesésekre már nem olyan jó a képlet.
Ezekre a jól fizető, de látszatra a laikusok által kijelentett "semmit nem kell csinálni" (darus, kamionos, mozdonyvezető, stb...) munkákra mindig azt szoktam mondani, hogy akkor miért van ekkora hiány? Miért nem megy oda dolgozni az, aki úgy gondolja, hogy jó biznisz? Sok esetben nem maga a munka, hanem a munkakörülmények és a diszkomfort teszi nehézzé ezeket.
-
avl
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
"a darus meg ül és vár." ...szerintem evvel nem lehet mit kezdeni; nem tudja szabadidökent hasznalni; nem siethet le, hogy fut egy 10km-t vagy elmegy bevasarolni vagy szülöi ertekezletre vagy ...
es siman lehet (engem pl.) olyan, akit az ilyen 1-2-5-10 perce kenyszerszünetek, plane ha sürün jönnek, sokkal inkabb terhel, mintha a sajat tempoban tud dolgozni, nem kell "hülyesegek" miatt várakozni
-
tototos
addikt
Sokan elfelejtették vagy át sem élték milyen az amikor válság van. 2014 után csak azt hallottad, hogy nincs elég IT szakember és kb az utcáról vették fel a cégek az embereket.
Ehhez hozzájött, hogy az építőiparban is elég nagy felhajtás volt, így a mezei segédmunkás is napi 30 ezret hazavisz. -
vzozo
senior tag
válasz
kexksz
üzenetére
"- adjanak rendes specifikaciot, anelkul nem tudok dolgozni"
Ezek az emberek pedig szepen lassan ki fognak potyogni, mert rendes specifikaciot Claude-nak is oda lehet adni, az meg valamennyivel olcsobb es meg attitude-je sincs.--
Részben ehhez kapcsolódik az a fajta munkatárs, aki panaszkodik, hogy fos volt az onboarding, mert idézem "nem vettünk ár minden egyes lehetséges scenáriót, most ő így hogyan dolgozzon?"
Szerény véleményem szerint, egyrészt legyen qrva boldog, hogy egyáltalán volt onboarding, és nem csak oda lett neki hányva egy párezer oldalas doksigyűjtemény, vagy még annyi se.
Másrészt pedig ha "minden scenáriót" le tudnánk fedni egy sima tréningben, akkor kb. nulla új munkavállalóra lenne szükség, mert automatizálnánk, odaadnánk a feladatot az AI-nak, aztán kalap-kabát.
De ez utóbbit valahogy nem értik meg.
-
kexksz
addikt
válasz
Vision
üzenetére
"- az ugyfel idiota"
Nekem ez a kedvencem, mivel nem nehez belatni, hogy ha az ugyfele ertene hozza / o szeretne csinalni akkor a delikvensnek nem lenne munkaja.

"- adjanak rendes specifikaciot, anelkul nem tudok dolgozni"
Ezek az emberek pedig szepen lassan ki fognak potyogni, mert rendes specifikaciot Claude-nak is oda lehet adni, az meg valamennyivel olcsobb es meg attitude-je sincs. -
Dare2Live
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Mert vasút volt a plben legyen az a plben [link]
"A vasútépítésben az átlagos profitráta 8,5 százalék, de pályafenntartási munkák közel felét bezsebelő V-Híd, és egy, szinte csak a MÁV-nak dolgozó kft. 27-29 százalékot ért el 2020–2024 között. Ha a normál profitrátával dolgoztak volna, mintegy 120 milliárd forinttal több maradt volna a rendszerben."
Piacgazdaság?
A NER nem csak azért rémítően káros mert végtelen mennyiségű adó pénzt lopnak el (ami miatt bedőlt az EÜ, oktatás, nincs szoc védőháló, utak botrányosak, infrastruktúrát nem sorolom...) hanem mert kinyírtak/"megvették" a MOi sikeres cégeket. Többek közt ez eredményezi azt, hogy az EUban, volt vszben mi lettünk a legszegényebb tagállam.
@kexksz
"mert rendes specifikaciot Claude-nak is oda lehet adni"
Bingó -
válasz
tototos
üzenetére
NERniában gondolom a monopol dolgok miatt nem kell annyira hajtani sem
Ez egy nagy félreértése ennek a struktúrának. A haveri kapitalizmus haszna a csókosoknál csapódik ki, az utolsó melós élete nem jobb (inkább rosszabb) ezeknél a cégeknél, mintha piaci alapon üzemelnének. Gondolj bele, te feláldoznád a hasznod X%-át, csak hogy a darus lazíthasson? Nyilván nem, inkább vennél még egy Birkint az asszonynak.
-
tototos
addikt
-
válasz
tototos
üzenetére
...hát nem szakadnak meg a munkában.
Mindig nagy a csábítás az ilyesmire, de külső szemlélőként ezt nagyon nehéz objektíven megállapítani. Ettől még lehet persze igaz, csak egy piacgazdaságban mindig nehezen értelmezhető az, hogy a munkaadó nem próbál meg minél többet kipréselni a melósból. -
axioma
veterán
válasz
Vision
üzenetére
nem ertem ezt a greenfield/modern tech maniat - az OK, hogy ott nagyobb a mozgaster, de egyreszt sokkal nagyobb a megvizsgalando utak szama (amire vagy van ido vagy nincs, ha mar nem konkretan van a multadban tok hasonlo); masreszt amig nincs sok constraint kevesebb erdekes szintu szellemi melo a megoldas is... (persze lehet kalapaccsal a kezben mindent szognek nezni greenfield-nel, de az azert kockazat)
en siman mennek aka'r ismeretlen (nyelv stb.) legacy-t "takolni" (persze csak ha ahhoz kepest engedik normalis szinten), ha amugy normalis a melohely (es ezen nem az 5-kor kiesik a kezembol a ceruza lehetoseget ertem) -
Uhh, most előjött a PTSD-m. Ezeket emelném ki, mint olyasmit, amihez rendszeresen szerencsém van a T. fejlesztők részéről:
- a tobbiek idiotak
- az ugyfel idiota
- csak greenfield projektek erdekelnek
- csak modern technologiakkal szeretnek dolgozni
- adjanak rendes specifikaciot, anelkul nem tudok dolgozni -
-
Lien
aktív tag
válasz
tototos
üzenetére
Ezekhez a cégekhez most a legnagyobb hülyeség pályázni, ki tudja mi lesz 1 hónap múlva. Tegnap a munkanélküli hivatal küldött egy pozit ami kivitelezés (nincs benne tapasztalatom) de mivel nincs hozzáférésem a céges adatbázisokhoz, hogy lecsokkoljam mennyire NER közeli a cég(2024-ben alakult), így kicsit parázom bármilyen nem biztos építőipari céghez jelentkezni. (amúgy sem idehaza jelentkezgetem)
-
tototos
addikt
Beszélgettem építési vállalkozó ismerőssel és meglepő fizetéseket mondott gépkezelőkre(netto 1 felett). Az tény, hogy NER közeli a dolog, tehát simán lehet hogy 1 év múlva már nem lesz ennyi megbízásuk és most szalad nagyon jól a szekér így ő tudja kb a legjobb fizetést adni az embereknek.
-
tototos
addikt
-
Dare2Live
félisten
válasz
tototos
üzenetére
"nem elég az hogy telnek az évek és egy adott termékből szerzel rengeteg tapasztalatot"
Kérdés mi az elég. Nem kettő embert ismerek aki adott termék/területen van rengeteg tapasztalata még ha az akár kb csak "5év*4" és van egy olyan fizetése ami főleg magyar viszonyokban kiemelkedő felső 10-20%... és neki elég. És ha akart volna 2024ig még válogathatott volna is hova akar váltani, minden hónapban volt 1-3 érdemi megkeresése.
És főleg most nagyon 1%nak kell lennie ahoz hogy aki kiesik az iskolapadból, hogy olyan fizut kapjon.@vzozo
"meg rossz a fizetés..."magyar viszonyok közt még csak nem is rossz az a fizetés.
-
n00n
őstag
Kicsit off topic, de kicsit belefásultam a jelenlegi cégembe, jött egy új vezetőség és elindultunk egy toxikus légrkör felé vezető úton, megjelent a munkahelyi politika és a ki kivel van jóban mentalitás. A jó kollégák egy része már el is lépett. Én is interjúzgatok, viszont kevés a pozi jelenleg a picaon, minden cég kivár mi sül ki az AI-ből, stb, és kb minden egyes helyen jelentős visszalépés lenne nekem fizetésben a váltás. Ha szuper toxikus lenne a mostani cég, akkor szó nélkül váltanék, de sajnos még nem annyira az, hogy no brainer legyen a váltás. Általában a "pénz nem minden" szemléleten követem, de most olyan időszak van az életemben, hogy jól jön az a plusz br 400-500 ezer amivel itt többet kapok az elérhető pozikhoz képest.
-
Illetve: szeretnek tobb penzt keresni, de (valassz tetszoleges opciot)
- 5:00 utan akkor is kiesik a kezembol a billentyuzet, ha langokban allnak a szerverek
- nem vagyok hajlando olyasmit csinalni, aminek ranezesre semmi koze a munkakoromhoz
- a tobbiek idiotak
- az ugyfel idiota
- csak greenfield projektek erdekelnek
- csak modern technologiakkal szeretnek dolgozni
- adjanak rendes specifikaciot, anelkul nem tudok dolgozni
- a nagy fizut allasinterjun akarom kialkudni, es azt gondolom, hogy 2 evente valtani kell a fizuemeleshezstb
-
vzozo
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
5-6 évvel is már elég szép számokat írnak, de van aki ugyanazt keresi 15 évvel a háta mögött.
Ebben gondolom az is benne van, hogy sajnos (?) nem kevés embernél a 15 év tapasztalat az igazából 15x 1 évet jelent, mert semmit se fejlődött, csak ugyanazt a repetitív munkát végzi sok éve, és aztán megy a pikachu fészezés, hogy nem jön a promó, meg rossz a fizetés...
Hány ilyennel találkoztam már interjúkon, és akkor a különféle fórumok, reddit meg főleg tele van hasonló sztorikkal. És tényleg nem értik.
-
HoTDoG
tag
válasz
tototos
üzenetére
Ebből azért sok minden nem derül ki. A management elég tág fogalom. Engineering, Project, Program, Product, Consulting, Team, stb Management? Ezek közül egyébként 20+ év tapasztalattal egyáltalán nem elképzelhetetlen külföldre számlázni, bruttó 6M HUF pedig 800 EUR napidíjjal ki is jön. Itt pedig a távmunkán kívül más nem is jöhet szóba.
-
-
Drizzt
nagyúr
válasz
tototos
üzenetére
Mégis miért? Vagy 3 éve nincs fizetésemelés senkinek és mégsincs elég attrition. Így is akar több tízezer embert kirúgni a cég, mert magunktól nem nagyon húzunk el. A magyar alkalmazottaknak úgy döntöttek, hogy nem lesz többé autó. Pótlék lesz helyette, de nyilván elég sovány. Szóval túl sok tök nem kell a dologhoz.
-
Drizzt
nagyúr
Nalunk egyebkent van.
De leginkabb historikusan, mert egy idoben minden alkalmazott kapott ceges autot, aztan covid ota viszont mindenki onnan dolgozik, ahonnan kedve van. Viszont akinek volt mar, az megtarthatta. Az egy mas kerdes, hogy hamarosan egyaltalan nem lesz senkinek. -
tototos
addikt
válasz
tototos
üzenetére
Amúgy jobban átnézve nekem az rajzolódik ki, hogy egyre kevésbé számít hány év tapasztalatod van. 5-6 évvel is már elég szép számokat írnak, de van aki ugyanazt keresi 15 évvel a háta mögött.
Valamilyen podcastban beszéltek is erről, hogy IT-ban 35 éves korodra eljuthatsz egy lokális maximumra itthon egy multinál, mert mondjuk staff vagy principal pozikat nem hoztak még ide(vagy keveset és kihalásos alapon megy).
Új hozzászólás Aktív témák
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- E-roller topik
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Hővezető paszták
- Linux kezdőknek
- VR topik
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Slim 3/15.3" WUXGA/Snapdragon X X1-26-100 Processor/24GB/1TB SSD/GARANCIA
- MiIphone 13 White 128Gb-100% akku-13 tok+fóliák
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB GDDR5 256bit
- Samsung 28" T28E310EW LED Televízió-monitor eladó
- HP All In One Pc HP 23.8"FHD/Ultra 5 125U /16GB/512GB SSD/HP GARANCIA
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- AKCIÓ! Inno3D 3X RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A 100M/38m2 Marinás lakások voltak a linkjében, meg utána is mindenki azzal példálózott.
egyszerűen nem látom, kinek éri meg, esetleg CEO-knak, akik nyaralónak használják, és aprópénzként tekintenek az árára...

).
).