Hirdetés
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
ez se ultimate: nalunk az volt, hogy gyerek a lakhely kozeli oviban, en meg 1 oranyira tole, apa meg tanit, el se tud jonni, de amugyis 40-80 perc forgalomtol fuggoen - csak ugy tudtuk 8 oranal nem tovabb oviban aszalni oket, ha en minden napomat a ferjem orarendjevel ellentetesen szerveztem, egyikunk vitte masikunk hozta, es igy valaki mindig reggel 6 utan mar uton volt...
melohelyet meg nem annyira rugalmas valasztani szakmatol fuggoen -
-
vzozo
senior tag
válasz
blt-blog
üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod, részben segített megérteni a hátterét és a ti nézőpontotokat.
Mi ezt a feleségemmel úgy tekintjük, hogy a gyereknek legyen jó. Ebben lehetünk mások, és nyilván nem én vagy te döntjük el az univerzális igazságot, mindenkinek az a jó, ami működik.
Mi pl. nem akartuk a 3-5 éves gyerekeket korán kelteni és messzire furikázni. Inkább aludjon fél órával tovább, mert úgyis beérünk a 8:30-as "morgenkreisra", mivel 5 perc gyalog és mondjuk 3 perc kocsival (ugye akkor kiállni, odamenni, leparkolni... nem egy nagy időnyereség.) De semmiképp sem 30-45 perc.
Másrészt ha bármi para van, akkor is pikk-pakk ottlehetünk értük. És a gyerek emlékszik, emlékezni fog rá, hogy egy órát várattad lázasan, hányósan vagy éppen vizes ruhában (mert hiába viszel be 2 garnitúra váltásruhát, le fogják amortizálni mindet
) vagy ott voltál érte 5 percen belül.Azt mondjuk nem tudom értelmezni, hogy kisváros. Budapest és München szerintem egyik sem az. Most az, hogy egy időben kisvárosban is éltem, puff neki, ott sem 2 ovi volt, sőt. Itt is jelenleg 1 km-es körben hirtelen tudnék 4-5 helyet mondani, abból az egyiket direkt elvetettük, és alapos mérlegelés után kötöttünk ki ott, ahol. Lett volna a város túloldalán egy másik szimpatikus hely, de az is max. 10-15 perc kocsival, forgalomtól függően.
Egyébként megtapasztaltam a bejárás örömeit, lásd 5:30-as kelés, volánbusz, HÉV, metró, villamos és már ott is voltam. Délután / este meg az inverze. Csodás volt.
A lokáció mindent visz, nálunk emiatt fontos a lakóhely választásnál. De elfogadom, hogy másnál nem annyira, csak nem értem meg. Ennyi.

A személyzet, nevelők pedig minden tiszteletet megérdemelnek. Nem tudom honnan az a végtelen nyugalom és elfogadás, amit a mi helyünkön látok rajtuk, de csak hálásak lehetünk érte.
-
Dare2Live
félisten
válasz
sakal83
üzenetére
Én is ezt látom. Ha kifogtok valami durva SNI/BTMN vonalat onnan lépni kell. Hiába lenne nagyon jó az ovonő/iskola meg a 21 másik gyerek, egy durva SNI/BTMN teljesen tönkre tudja tenni.
Ovonő szerint nagyon megnött az SNI/BTMNesek száma és hiába van előírva nem kapnak rá embert. Márpedig 1-2 durva SNI/BTMN mellé kell egy pedaszisztens különben szétesik a csoport/osztály.@Madwe
Ha jól értem direkt szempont volt nálatok költözésnél, hogy 5-15percen belűl legyen jó ovi/suli ne kelljen sokat "commutolni"? -
Reggie0
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Azt nem tudom, hogy ma van-e kisegito, de regen a hatareseteket nem kuldtek oda, pedig kellett volna, mondvan, hogy normal osztalyban tobb eselye van...
-
sakal83
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nincs gyakorlatilag. Az eselyegyenlosegi iranyok miatt nem szegregalhatoak, illetve kvazi tobb finanszirozas jut az intezmenynek sni kodos gyerek utan.
En is ledobbentem, de nincs mit tenni ha beszivod. Lepni kell ha nem jo sajnos az ovi ilyen miatt
Elegge erfekes vilag van, holott elmeletileg nem engedtuk be a liberalizmus ezen szelét a TV szerint...
-
eladocuccaim
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Dehogy mentek. “Kiemelt” osztályba jártam, de muszáj volt néhány full kettyóst is bevenni, illetve aki később lett az, azokat sem rakták át. És itt most olyanokra gondolok, akik padot gyújtogattak, autókat savaztak, bombát hoztak be, stb…
-
Reggie0
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Sajnos vannak olyan SNI/GYP gyerekek akik kb. duhongobe/gumiszobaba valok es siman csinalnak ilyet, barhonnan is szarmaznak. Regen nekunk altalanosban volt ilyen osztalytars, ha vmi nem tetszet neki izombol dofkodott barkit a korzovel, ha lett volna kese, akkor azzal...
-
kovsol : Ahogy írtam itt is van közeli opció... még nem dőlt el a dolog. Választani nem 1 opcióból szeretnék, azt meg csak akkor tudok, ha tudom miből lehet... 13. kerület más picit. Ott a Viza utcában laktunk korábban, ott is volt 5 percre ovi... Azt már nem tudom megmondani, hogy jó-e vagy sem.
sakal83: Hát ezt pont tegnap beszéltük, hogy vannak olyan kérdéseim amire menet közben lesz válasz csak..
Madwe : Az utolsó bekezdéseddel nagyon egyet értek. Egyébként gyerekként totál nem érdekelt a 15-30-45 perc közlekedés... Meg viszonylag korán már egyedül közlekedtem, általánosba, majd vittem az öcsém is. (Eger)
Felnőttként nagyon más az optikája... mert van 250 egyéb más teendő is még, ezen kívül nagyjából 3x összetettebb lett az élet mint 30-40 éve volt... Szóval érdemes a szempontokat is előtt tisztázni, hogy honnan akarjuk vizsgálni a helyzetet. -
Jó ez az ovis téma. Anyum, nővérem óvónő, megjönnek munkából, majd hallgathatom a téliszünet utáni rantet a szülőkről meg a kölkökről

-
Madwe
nagyúr
Mi vidéki, már nem feltétlen budai agglónak tartott kis faluban: van 1 állami s 2 magán ovi. Az egyikbe fantasztikus közösség, bejutni kb lehetetlen, de érdemes. Ez tőlünk 2 percre van gyalog (szempont volt költözésnél)
Unokatestvérem belvárosban: van 2 ovi is környékükön, de az annyira sittes, hogy 30 perc sétatávra viszik a gyereket magánba. Az mondjuk elvileg jó.Iskola nálunk általános van pár egész jó környező nagy városokban, sváb versenyistálló, művészsuli s 2 waldorf is, mindegyik max 15 perc kocsival, majd gyerek jelleme eldönti merre menjünk.
Középiskola számomra csak pár jöhet szóba, azok belvárosiak, majd meglátjuk mire oda jutunk milyen lesz ott a színvonal, mennyit romlik az / javul a környékünk. A belvárosba bejutni egyébként tisztán tömeggel tőlünk 1 óra, ha autóval ledobjuk a vonatig, akkor autóutat is beleszámítva 35-40 perc.
Én gyerekkoromban az egyik belvárosi középbe jártam, eleinte 30 perc volt tömeggel aztán költözéssel 1 óra 15 (belvárosi gimnázium, budapesten belül laktunk, de szar volt a köüzlekedése. van ilyen is!). Semmi bajom nem volt vele, befele menet ember olvas, zenét hallgat. Hazafele sem volt zavaró, maximum amikor már szórakozni járt az ember, de szerintem ne ahhoz válasszon az ember lakhatást, hogy majd amikor a gyerek 16+ lesz arra a pár évre az a pár nap neki kényelmes legyen

Tipikusan egyébként azok szoktak ilyeneken hüledezni akik világ életükben 15 percet ingáztak összesen. Gyerekként szerintem ez tök más... Önállóságra tanít + nem kiesett idő, ha talpraesett a gyerek. Legalábbis én így éltem meg, de mindig volt az a réteg aki csak tajtékzott hogy neki 1 órát kell haza tömeggel mennie...
-
blt-blog
junior tag
"ezt a kocsival 30-45 percre van az ovi témát én ma, 2026-ban, Bajorországból nézve nem tudom értelmezni."
Segitek akkor ertelmezni.
Van egy ovi az utcaban, ahol akkor laktunk, amikor az elso gyereknek kerestunk ovit. At se setaltunk megnezni, mert csak iskolaidoben van nyitva, iskolaszunetben bezar. Ezzel nem tudunk mit kezdeni, mindketten dolgozunk egesz evben, nem fogunk olyan oviba menni, ahol nyaron sakkozni kell azzal, hogy mit csinalunk vele munkaidoben.
Van egy masik ovi par utcanyira, meg mindig gyalogtav. Ez meg siman nem jo ovi, a nevelesi modszereik, a jatekok, az udvar nem olyan, mint ami nekunk tetszett volna.
Kibovitettuk a keresest, atvaltottunk az autos radiuszra a gyalogos radiuszrol, van egy kb 10 percre, elmentunk megnezni. Ragacsos fold, tiszta kosz volt minden. A gyerekek a foldon ulve ettek, az udvar toronyhazak kozott volt besuvasztva ahol akkoriban meg tartott az epitkezes, illetve az egesz terulet ket fout koze volt beszoritva, mellette meg egy autopalyaval is, tehat a levego sem volt tul jo.
Ket masik ovit is megneztunk, az egyik jo minositest kapott az allami ertekelesen, a masik kivalot. A jo egy belvarosibb epuletben volt, egy 4 emeletes haz csak az ovi, egyetlen szabad levego lehetoseg a tetokert. A sok meredek lepcso miatt kihuztuk, illetve a gyerekek is eleg izolaltan voltak: ebedlo az egyik emelet, a csoportok szetszorva tobb masik emeleten. Amit vegul valasztottunk, az egy kivalo minositesu ovi, kulvarosban van, szo szerint semmi nincs a kornyeken, csak autoval tudsz odamenni (van busz, de tobb atszallasos tolunk, 1 ora lenne tomegkozlekedessel). A menu amit a szakacs foz valtozatos, autoval jol megkozelitheto, mert palyan kell menni, de utana kis utakon mesz vegul oda. A kozelben park, folyo, erdos resz, az epulet ugy van szetosztva, hogy csak a <1 evesek vannak kulon, az 1+ - 4 evesekig mindenki egy legterben van es csak ilyen terdig (gyerekeknek vallig) ero fal valasztja el oket. A kisebbek latjak a nagyobbakat, az udvaron tudnak kozosen jatszani de van kicsiknek elkeritett resz is. A tanarok jok, vannak 30+ eve ovonok akik tudjak mit csinalnak. Plusz, munkahelyemen keresztul volt 15% kedvezmeny is, igy csak kb ezer font volt havonta (ez meg az allami tamogatas elotti idokben volt, most mar van allami tamogatas a 3 ev alattiakra is).
A masodik is ertelemszeruen ugyanebbe az oviba ment, es vegul tavaly augusztusban valtottunk egy belvarosibb ovira (nem arra amit korabban megneztunk, ez egy uj). Ennek is kivalo a minositese, azert valtottunk mert ez a legjobb ovi ahhoz a lakashoz kozel amit vettunk, ami lakast azert ott vettuk, mert ez belul van azon a radiuszon ahonnan van eselye bejutni abba az iskolaba amit kineztunk. Ez egyebkent egy jobb ovi, mint az elozo volt: negy evesen leirta a nevet, felismeri a gyakoribb betuket, felismeri a szamokat, harom nyelven tud szamolni. Tobb dalt tud enekelni, magabiztosabb lett. A kisebbik masfel eves, ha ker valamit azt mondja kerem szepen, ha megkapja azt mondja koszonom, felismerhetoen enekli a gyerekdalokat az ovibol, harom szotagos szavakat tud erthetoen kimondani.
Mi ugy voltunk vele, hogy az ovoda valasztasnak ket szempontja lehet. 1) legyen kenyelmes nekunk es megfizetheto, vagy 2) legyen jo minosegu a gyerekeknek es megfizetheto. A kettonek egeszen mostanaig nem volt metszete ott ahol eddig laktunk. Ugy voltunk vele, hogy bevallaljuk a vezetessel es a logisztikaval jaro kenyelmetlenseget azert, hogy a gyerekeink jobb intezmenybe jarjanak.
Azt egyebkent en nem tudom ertelmezni, hogy ilyen kisvarosi peldakat hozol. Nem annyira erdekel, hogy ahol a videki kisvarosban van ket ovi ott valamelyik mennyire van kozel. Nekem volt gimnaziumi osztalytarsam aki falun lakott es minden reggel masfel orat, este masfel orat volanbuszozott be a budapesti jo gimnaziumba. Senkit nem erdekelt az o csaladjaban sem, hogy a faluban is volt egy gimnazium, meg a szomszed varosban is, ha egyszer azok rosszak voltak. A jo iskolaba akart jarni az meg mashol volt, ugyhogy oda kellett kommutalnia.
Jelenleg is fovarosban lakunk, 11 metrovonal van 272 allomassal, a leghosszabb metrovonal 74 kilometer hosszu. Ha at kell utaznod a varos egyik oldalarol a masikra, csak ennek a 70+ kilometernek a megtetele onmagaban masfel ora. Hogy kontextusba helyezzem, kepzeld el, mintha metroval tudnal menni Budapest belvarosabol Szekesfehervar utanig. Ekkora helyen szerintem masok a mertekek, mintha arrol beszelnenk, hogy Rakosborzaszto-alson a szomszed utcaban az oviba harom perc atsetalni.
-
sakal83
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Aglomeracio. Full feherek. Sok bekoltozovel (en is az voltam). Mindenkinek joga volt mindenhez, kozben videki tempo, full tulterheltseg, 35os letszam, zero hely mashol, maganban sem...
Nem hittem a szememnek/fulemnek
Peticiok polgi bevonva, minden ami tavol all tolem, FB csoportban egymas osztasa. 3-5 het alatt letisztult a kep es felvettem a fuss es vissza se nezz uzemmodot😁Fasza volt napi 2.5 orat ingazni a gyerekkel a regi ovijaba amig nem adtam el a hazat.
A ket gyerek full zakkant volt, a veres sem segitett volna
de az ovi egesze is 0 alá+ az en kretenkemet sem kell felteni
-
sakal83
addikt
válasz
MrSealRD
üzenetére
En ezen atmentem. Sajnos nem tudod eldonteni hogy melyik ovi jo, csak gyakorlatban derul ki. Szegeny gyerekem 4 oviba jart... Az elso jo hiru volt, de gyakorlatban 3 het utan kivettem. Azutani remek, majd koltozes miatt az uj valami borzalmas volt. Ezert kellett elkoltozni... Az ujban szinten jol erzi magat a kis szaros
A tapasztalatom az, hogy ovono fuggo a tortenet illetve az hogy vane valoban olyan SNIs, akit mashol kellene nevelni. Es erre noncs rahatasod. A vegyes csoportrol nekunk rossza a tapasztalat a mi gyerekunk tekinteteben. De gyerekfuggo. A harmadik ovija vefyes csoport volt ket extrem SNIs visslkedeszavaros nagyobb gyerekkel. Gyilkolassal fenyegettek a kisebbeket... Es az ovono sem tudta kezelni (en sem tudtam volna) 10en vettek ki az ovibol miatta.
Fontos h kozel legyen az ovi, illetve az hogy ne eroltessek az allando sni kodozast (Bpen jellemző foleg fiatal ovonoknel...), mert sokszor jo PRt tesznek moge, azt akkora szivas van vele, hogy csak na... Ismeros orommel belement, es azota 4 oraban tud dolgozni...
Meg a jo oviban is (13) eroltettek ezt a kodozast, es 6an megkaptak... En elbeszelgettem a vezetővel es letettek rola...
-
Pfiucska
aktív tag
Nem tudom korabban, hogy volt ez, de most azert bolcsi-ovi-suli ugy van valasztva, h melyik a “szimpatikus” es nem ugy, hogy melyikhez tartozol es/vagy melyij van kozel. Ezert az lesz, h mindenki biztos a varos masik vegebe viszi vagy(!) a szomszed varosok egyikebe, ezzel extra forgalmat generalva.
Nem utolso sorban, most mar ovis es alsosok kb mind kocsival vannak hordva, mig pl amikor meg en voltam elsos (2006), akkor gyalog jarhattam, egyedul suliba. Ezzel nem a jelen kor szuleit hibaztatom mert ez egy ongerjeszto folyamat, en sem fogom tudni elengedni a gyerekemet 7 evesen suliba mert mostanra 10* annyi auto van az utakon. Na meg valszeg en is a legjobb sulit akarom majd, nem a legkozelebbit
-
Én óvatosan tekintek a jövőbe... Idén tölti a 3-at a gyerek. Elkezdjük nézni az ovikat... Van egy ami gyalog 5-10 perc... A nagy kérdés, hogy jó-e... állítólag igen. Szerintem itt nyílik ki ez a kérdés, hogy Bajorországnak más az optikája... Én még kezdő vagyok ezen a pályán, de a várólisták, meg helyhiány, és rossz étkeztetés, borzasztó közösség...stb ami alapvetően a magyar helyzetet rémtörténeteit meghatározza...
Szóval lehet, hogy ott konzisztensen jó minden, de itt egy fokkal nehezebb a helyzet. Ha jó környéken laksz, és jók az intézmények szerencséd van.
Hint: Baromira nem tervezem, hogy messzire vigyük a gyereket... -
vzozo
senior tag
válasz
blt-blog
üzenetére
Az ovi eddig kocsival 30-45 percre volt,
WTF, meg úgy általában a többi hasonlóra. Nálunk az életutam eddig:
10 év alatt: Bp, az ovi kb. 10 perc gyalog, iskola az utca túloldalán (10 másodperc kaputól-kapuig)
10-18 év: vidéki kisváros, ovi (tesómnak) 5 perc gyalog, nekem, nekünk áltsuli + gimi később: 15 perc gyalog, 5 perc bicóval
18+ egyetem újra Bp-en, ugye ez koleszfüggő, de azért sikerült közelre kerülni
Huszon-iksz: meló, Bp, céges autó, 15-60 perc kocsival, attól függően, hogy melyik ügyfélhez hova kellett menniItt kis kitérő, mivel vettem ingatlant, Bp, környéken gyalogtávra bölcsi, ovi és áltsuli. Nem tudom értelmezni a 30-45 perc ovis járatokat. Egyszerűen nem értem.
Harminc-iksz, Németország, először München, majd agglo: ovi(k) gyalog 5 perc, áltsuli 15 perc, gimi 25 perc (oda már tömegközlekedéssel vagy bicóval megy a nagyobbik.)
Persze, megértem, van olyan élethelyzet, hogy nagyon vidéken él valaki, és semmi sincs, de ezt a kocsival 30-45 percre van az ovi témát én ma, 2026-ban, Bajorországból nézve nem tudom értelmezni.
-
-
-
Az szimpi összeg
Nekem a becsörgések miatt most net. 1.721.311 vót a fizuka, ÉS van 3 óra túlórám még (oncall becsörgés), amit a payroll vágás miatt, jövő hónapban kapok meg. Plusz mellékesként tegnap óta megint oncall vagyok jövhét Hétfő reggel 7ig, mivel hónap 20-a előtt vagyok oncall, így ha becsörgök azt megkapom köv hónapban az említett még ki nem fizetett 3 órámmal együtt. Jóság van. -
Dare2Live
félisten
válasz
H A M M E R
üzenetére
Alapvetően 1130-1230 nekem a legjobb oda 2héten belűl nem szokott szabad időpont lenni. Az biztos, hogy ebben a szakmában ügyfélhez kell orientálódni.
btw karácsony elötti két hétre jobb még november elején foglalni. De ez se jelent semmit meg az én számításom valószínűleg hibás avval érdemben több jön ki mint a hallott havi 1.3-1.4 netto.
@Reggie0
Most valami olyat akarsz mondani, bizonygatni hogy barber szinten maguk a haj/szakállvágó eszközök nem zizis tételek abba becsomagolva, hogy de ezek is tönkremehetnek? -
Xero
nagyúr
Egy kis update innen is, mivel lezart ev utan atmatekoltam hogy jott ki a bevetel.
Tehat erre az evre tokkal vonoval a teljes csomag br 40M HUF korul vegzodott. Ebben benne van a rendes havi ber, a bonusok, kikuldetesi napidijak, manyup, ep kartya es szep.
E mellett meg van magan eu.
Az a baj, hogy tovabbra is azt latom a piacon, hogy alkalmazottkent azon a szinten ahol mocorgom ez kb az uvegplafon. Finoman szondazgattam aug ota, de kanyarban sincs a legtobb ajanlat.
Jovo evi emelesnel 5% korul szamolok a realitasok talajan maradva. -
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nem fmeregetes. Ne legyunk naivak, minden elromlik es mindennel foglalkozni kell. Ha a fodraszod hajvagoja mindig jo es sosincs vele gond, akkor valaki kamuzik... Meg egy csavarhuzo vagy faek sem tart orokke. Ne hidd el meseket.
-
eladocuccaim
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Hujujujuuj de komoly faszmeregetes indult itt be kerem szepen. Ebben nem kivanok reszt venni, de ha van egy kis logikad, akkor rajossz, hogy ha ilyen fasza penzeket keres a fodraszod, akkor neki az eszkoz a bevetelenek meg kisebb hanyadat teszi ki. Magyarul elhanyagolhato, nem tetel.
-
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim
üzenetére
De meg azokkal is van szivas. En fodraszom szokott is panaszkodni, pedig o forgatasokon is dolgozik es eleg fent van a letran, ott egy napi dija a fodraszod havi fizuja. Cserebe neki nem egy profi gepe van, hanem tobb, hogy mindig legyen tartalek. Igy nala sosem huz egy borotva vagy hanyiro se, elso szisszenesre mar vagja is a szervize, nem kinozza az ugyfeleit. Tokeletes es nem kopo penge csak a reklamokban es mesekben leteznek.
-
eladocuccaim
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Pont hogy nem. Elsore megveszi a minosegit (ami amugy nem olyam extran draga). Ez egy napi fizujába sem kerül…
Volt egy fodrászom, nagyon profi volt. Más megyékből jártak hozzá rendszeresen. A hajnyíró gépje konkretan valami antik volt vagy 50 évvel ezelőttről. Nem tudom miért hiszed, hogy ezek valami kopó eszközök.
-
Reggie0
félisten
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ja, de az olyan fodrasz is.
-
Qtya123
őstag
válasz
H A M M E R
üzenetére
Akit én mondtam az is azért nyomja 21-22 órakor, mert 17 óra után akar menni mindenki.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Abból, hogy 2 héttel későbbre van időpont, azért nem biztos, hogy fullon dolgozik napi 8 órát. Lehet , hogy a 12:30 foglalt két hétre előre a többi viszont szabad. Én régebben beszélgettem a fodrászokkal, ahová jártam (igaz ez külváros volt), ott azt mondták, hogy mindenki meló után akar menni. Ünnepek előtt van teltház egész nap, amúgy alig mentek emberek. Az meg annyira nem fasza, hogy minden nap este is dolgozopl, meg hétvégén is. Ez a baj az ilyenekkel (fodrász, körmös, stb..) a legtöbb ember meló után vagy hétvégén akar menni). Szóval vagy beáldozod a hétvégéket vagy nem lesz ennyi a fizu..Amúgy meg nem értem , hogy miért nem adnak számlát. Bruttó 2 milliónál KATA-zva alig adóznak valamit.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Egymás közt beszélték utána számoltam és kb kijön.
Nekem 6400Ft a haj+szakáll. Ebbe semmi extra nincs. Gyorsan, jól dolgozik 20perc fizetéssel a belépek, kilépek. (1230es időpont fixen jó mert 100% hazaérek az ebédidő végére=1300ás meetingre) Számlát én még nem kaptam. Egy héten belülre 99%, hogy nincs szabad időpont 2+hétre kell jellemzően foglalni fullon van. A vevők nagyja azt kéri amit én fix 30percre ír "minket" szóval nem az van nincs idő wcre, enni...
Ebből nem nagy cucc kiszámolni a havi bevételt napi 8-9h meló / 9h "bentlét" esetén.
A kiadások a rá eső "székbérlet"+rezsi itt tuti nincs havi 100k. Néha kérek zselét zizis tétel. Vannak extra esetei, valaki kér mosást, festést... az árak ott szépen mennek is fel. Adózás az minimálra van fogva számlát nem én nem kaptam de még nem láttam, hogy adott volna. Brutto 2misiből akárhogy is de nagyon simán kijön az a netto 1.3-1.4mFt.Félreértés ne essék nem sajnálom. Gyorsan, precizen, jól dolgozik. Láthatóan manageli. Nem örökölte ő csinálta meg a szerencséjét, jókor szállt fel a beinduló/berobbanó barber vonalra, kiépítette a klientúrát, keményen dolgozik.
-
Fodrász és fodrász között rengetek különbség van, itt vidéken mindenki a saját házából fodrászkodik, csak minimális mennyiségű számlát állít ki, és itt a népnek nincsen semmi extra igénye, nem kell spéci berendezés hozzá. Én szívesen lennék bejáratott vidéki fodrász saját házból, az enyém ránézésre rohadt kényelmesen él, 3 hetekre előre ad időpontot, de akkor teljesen kihalt a szalon.
Egyébként pont a fodrászokról beszéltünk néhány hete
-
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Azert nem. Enyem mindig panaszkodik hogy mi ment eppen tonkre. Vannak tok draga szarito gepek stb.
Mas kerdes, hogy en szemelyesen olyan fodrasszal meg nem talalkoztam, aki tudott banni a penzzel. Teljesen mindegy hogy 700-at vagy 1.5-t keresnek, elverik mind adott honapban. Nulla penzugyi tudatossag jellemzi oket is, meg a kormosoket is. (Tisztelet a kivetelnek)
-
Qtya123
őstag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Igen, mert a fodrászathoz csak ennyi kell...
Egy csomó sampon, kence, festék, meg más kemikália is kell, mint fogyóeszköz. Nem azt mondom, hogy fél milliós tétel/hó, de azért számottevő összeg sok ügyfél esetén. -
Madwe
nagyúr
-
blt-blog
junior tag
válasz
tototos
üzenetére
"De ha már jövedelem: ami legjobban bosszant(igazságtalannak tartom, tudom ilyen a világ és fogjam be a számat) amikor valaki csak azért keres többet mert jókor volt jó helyen és semmivel nem tett többet mint én."
Legyel ott tobb helyen, hatha neked is lesz egy olyan pillanatod, amikor jokor voltal jo helyen. Ha nem vagy ott, ahol a dolgok tortennek, akkor sosem leszel eleg jo helyen a jo idoben. De van egy rossz hirem: ilyen menttalitassal mint a tied, barmekkora jo helyen es jo idoben leszel is, mindig lesz valaki, aki jobbkor volt jobb helyen es ujra enni fogod a kefet.
-
blt-blog
junior tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
"Amikor szidják az anyukák/apukák edzésen felváltva a közlekedést, hogy napi 60-180perceket autóban ülnek és várnak gyerekre mert nincs értelme hazamenni úgy érzem jó döntés volt.
De ez nem spórolja meg a kocsit az kell. Csak töredékét ülöm benne, költöm üzemanyagra..."
Magunkra ismertem. Most koltoztunk a kulvarosbol beljebb. Az ovi eddig kocsival 30-45 percre volt, forgalomtol fuggoen, most seta 6 perc. Az uszas szinten, seta kb 6 perc. Boltba vasarolni sem kell mar az auto, mivel nem kell egy hetre elore vasarolni, hanem minden masnap el tudok setalni vasarolni.Hetfon jonnek akksit cserelni a kocsiban. Eddig naponta 2.5-3 orat autoztunk (reggel ovi oda-vissza, este megint) + barhova mentunk kocsi kell. Most all. Le is merult. Valahogy kevesbe kornyezettudatosnak kell lenni, es a heti ket irodai napot kocsival tolni, vagy valami, mert most hetvegen is akartunk menni kirandulni aztan meglepodtunk, amikor nem indult.
-
Qtya123
őstag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Szerintem meg van ilyen is, van olyan is. Közvetlen baráti körben van aki ilyesmi pénzért a haját leteszi, van aki közepesen kell, hogy teperjen, kormányközeli cégnél dolgozónak meg akkora herevere van, hogy egy saját mini másodállást csinál a munkaidejében. Én csak a 7 számjegy elején vagyok, nem pedig a kettessel kezdődőben, vagy azt alulról nyaldosva, de nekem sem kell szénné tépnem magam. Ennek ellenére amúgy váltok más irányba, de nem azért, mert sok a munka.
Attól függetlenül, hogy mennyit dolgozik 1.9-ért, akkor is vicces, hogy azon nyíg, hogy más nem tett bele ennyit és miéééééér!!!?? keres ennyit, vagy többet.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Akit ismerek fodrász ennyit dolgozik, azért írtam ennyit. Nem kérdeztem miért.
A mondandóm lényege az volt ezekkel a vállalkozásokkal, hogy lehet irigykedni, meg azt mondani, hogy igazságtalan, hogy a bruttó 1.9 millás fizetéshez a fórumtárs sokat tanult, sokat tett bele a munkába, tanulásba, de azt is látni kell, hogy sok jól fizető vállalkozásban végzett szakma nem a 8 körül benyomom HO-ban a gépet és 16:30-kor kilépek, pénteken meg kisszombatos mentalitással lehozom a dolgokat jellegű tevékenység. Hanem sokat dolgozol/sokat állsz/sokat mész/kényelmetlen a munkakörülmény/hidegben vagy/melegben vagy/koszban vagy/bioritmus felborító időpontokban dolgozol/kajtatod az ügyfelet/futsz a pénzed után/stb..... melyik szakma melyiket válogatja ki a fentebb felsorolt kényelmetlenségekből az irodai beosztotti léthez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ingatlanos topic!
- Óra topik
- Hardcore café
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tesla topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) vagy ott voltál érte 5 percen belül.

mé nem lett rájuk küldve egy megtermett alsós?