- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kicsit off: tobb ceg is ugy adja a 'jutikat' h pl tizezres reszvenycsomagot kapsz, de negy evre elosztva: elso evben pl nem.latsz belole semmit, aztan harom even keresztul negyedevente egyforma reszekben megkapod (az idozites valtozhat cegenkent, egyenenkent stb). termeszetesen ha kilepsz a cegtol, a kesobbre idozitett reszletek mennek a levesbe.
sokan erre hivatkoznak 'arany bilincs'-kent vagy hasonlo nevekkel.
en most pont olyan helyzetben vagyok, hogy mar valtanek, mert nem szeretek itt dolgozni az elmult par ev valtozasai miatt (bovult a ceg oriasi tempoban - esett a minoseg), de pont februarban es majusban harom egymas atfedo csomagom is idoszeru, szoval nem elhanyagolhato bevetel varhato.
viszont a sajat peldambol kiindulva azt latom, hogy korabban jol megbecsult emberek motivacio es lelkesedes nelkul is maradnak egy fontos allasban pont a 'karperec' miatt, de ilyenkor a hasznossaguk mar megkerdojelezheto.
tuti kene legyen valami jobb megoldas is, ami mindket felnek jobb, de mi lehet az?
-
-
-
gergo5991
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Updat: leépítés megvolt, szerintem a legfontosabb embereket engedték el a cégtől..
Mindenki a fejét fogja, mire volt ez jó pont karácson előtt, senki nem tudja ezen emberek munkáját ki fogja most elvégezni, vagy hogyan tovább. Soha nem látott bevétel és nyereség, és volt pofájuk azt hazudni hogy gazdasági okok miatt.
Nálunk az egész részleg szétesőben, úgy érzem ez már a vég kezdete.
Hogy offtopikba is megférjen, mivel szóvá lett téve ez a jövedelem topik, valószínű, hogy jövőre nem lesz jövedelem emelés. -
vzozo
senior tag
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Egyrészt kitartást és sok sikert bárhogy is alakul, viszont nagyon megragadta a szemem pár dolog itt.
Hogy érted azt, hogy "nincs konkrét lista a tanulandó dolgokról"? Nagyon, de nagyon kezdetleges szervezeteknél szokott lenni olyasmi, hogy nincs semmi L&D, nincs mentoring, nincs semmi, és az alkalmazottnak kéne kitalálnia, hogy akkor merre van az előre.
Persze lehet csak megszívtad és nem volt rendes onboardingod, ez nem a te hibád. Az már annál inkább, hogy 1 év alatt nem tettél ellene proaktívan, és gondolom ezt vették észre a vezetőid.
Akárhogy is lesz előre, ha PIP-en vagy, ott tényleg szoktak elég konkrét célkitűzések lenni, már csak azért is, ha nem sikerül elérni őket, akkor a HR-nek legyen jogos érve a tudjuk mihez...
Szóval ha van még pár hónapod, akkor én a helyedben nagyon sürgősen leülnék (akár virtuálisan, akár szó szerint) azzal a 4-5 szakmai vezetővel, akire a csapatodban felnéznek, és segítséget kérnék tőlük. Vázold a helyzeted, kérj konkrét learning roadmapet, céges belsős doksikat, és aztán teljes gőzzel vesd bele magad. Ha nem is tudsz megmaradni, akkor legalább szedj magadra olyan tudást, amivel könnyebben boldogulhatsz a következő munkahelyeden.
-
_NCT
addikt
ÁK másnál sem elérhető?
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
A leírás alapján PIP-re raktak... Ha rákeresel annak milyen kimenetele szokott lenni általában, akkor az sokat segít majd a továbblépésben.
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Nem amiatt fognak elbúcsúzni tőled, mert nem lehetne megtanulni ezt a megadott idő alatt, hanem a kishitűséged miatt. Becsülendő dolog az önkritika, de ha ehhez nem tartozik hozzá a hit, hogy a megfelelő lépésekkel sikerülni fog, akkor már elég nagy valószínűséggel el van dőlve, mi lesz a kimenetel. A hit fél siker, és minden bejövő infót ez alapján filterez, mondhatni bevonzod azt, ami történni fog.
Ehelyett - már amennyiben igazán helyt szeretnél állni - lehetne az időd és energiád proaktív önfejlesztésre is felhasználni. Főleg most, hogy már a mai legjobb AI modellek is el tudják magyarázni és még személyre szabott tantervet is adni, minden adott ahhoz - minden eddiginél könnyebben és gyorsabban -, hogy beletanulj valami újba.
-
válasz
szerenkemnek
üzenetére
Megvan, hogy pontosan mit kellene megtanulni?
Vizsga van valamiből? -
szerenkemnek
csendes tag
Sziasztok,
Gondoltam adok egy update-et.
Eltelt kicsivel több mint egy év amióta Cloud Engineer lettem.
Ez idő alatt - az én szigorú besorolásom szerint - még junior szinten vagyok annak ellenére, hogy a pozíció eggyel magasabb.
Felszedtem némi tudást, de az még kevés - a főnökeim szerint is. Közben kialakult egyfajta frusztráció bennem, hogy egyre jobban felejtek mint sem tanulok/megjegyzek dolgokat (még alapvető informatikai ismereteket is felejtek).
A SysOps/CloudOps vizsga is még várat magára, mert nem éreztem azt, hogy kellő tudással rendelkezem. Persze, mondhatjuk, hogy betanulom a kérdés-válaszokat, leteszem a vizsgát és boldogság van - csak tudás nincs mögötte.A fizu nemsokkal brutto 1 millió fölé emelkedett.
Scriptelni, programozni még mindig nem tudok, pedig kellene lassan, mert a külföldi álláshirdetéseknél is kérik már. Mondjuk ott eleve fejlesztőket keresnek.
Egyébként kicsit frusztráló, hogy a HR-nél az informatikus=fejlesztő és a Cloud Engineer=fejlesztő lényegében ugyaz, illetve a pozícióleírásokban is hasonló tudást kérnek.A cég részéről most egy olyan megoldás született, ami a végső döntést fogja segíteni akkor amikor a további közös együttműködésünkről lesz szó. Pár hónap alatt kellene felszedni tudást több területen. Sikerül=maradok, nem sikerül=elbúcsúzunk.
Izgalmas jövő év elé nezek.
Nem várok fizetésemelést.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Amire látok pldakat, lehet mert most érdekel az az amikor valaki eltöltt 15-30+évet egy területen aztán valami új más iparágakhoz képest villámsebesen kirántódik alóla és azt az újt a 23éves végzős jobban vágja mint te. Erre jellemzően lehet készülni persze van amikor nem.
De ez viszont mindig igaz volt s igaz is marad. Ezért sem szabad szerintem teljesen all in menni egy adott stackbe, minden egyéb hidat felégetve (persze ettől függetlenül lehet a fókusz 80% ott).
Én úgy számolok - aztán lehet élet felűlír - hogy még egy ideig, 40-45 éves koromig (közelebb van mint szeretném
) még biztosan tudom tartani ezt a tempót, hogy toppon legyek legújabb trendekben is, jóformán mindenki elött (nyilván rátesz a startup scaleup struktúra, kérdés ha enterprise irányba megyünk, váltanék e... eddig tipikusan ent-ben dolgoztam amúgy kivéve az elmúlt pár évet)
Viszont ott már nem hiszem hogy tudnám, vagy akarnám tartani ezt a feszes tempot, s elkezdtem minimálisan manager irányba mozgolódni, hogy addigra átválthassak, ha szeretnék. -
Dare2Live
félisten
válasz
akela91
üzenetére
Szerintem olyan nincs, hogy "bukik teljesen az IT ipar". Azt se tudom elképzelni, hogy 5 éves távban legyen egy 50% efficiency. Aztán Jensen/Musk... szerint lehet.
Amire látok pldakat, lehet mert most érdekel az az amikor valaki eltöltt 15-30+évet egy területen aztán valami új más iparágakhoz képest villámsebesen kirántódik alóla és azt az újt a 23éves végzős jobban vágja mint te. Erre jellemzően lehet készülni persze van amikor nem.
-
Reggie0
félisten
válasz
akela91
üzenetére
Nem papirok es vallalkozasok kellenek elsosorban, hanem ugyfelek. Ha vannak ugyfeleid(munkaado is az), akkor fogod tudni, hogy milyen papir vagy vallalkozas kell neked. Szoval ha biztosra akarsz menni kapcsolati halot kell epiteni, hogy legyen hova eladni a munkad/tudasod. Ha ez nincs meg, akkor ugyanazzal a problemakkal fogsz kuzdeni, mint a tomeg es kb. ugyanannyira is fogsz jutni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
akela91
üzenetére
De miért lenne teljes it piacon kasza?
Jelenleg két folyamat zajlik:
- recesszió, ami bizonyos időközönként van, természetes, hullámszerű. értem én hogy sok pályakezdő számára ez ismeretlen és rémisztő, de ugyanilyen hullám volt legutóbb 2008 környékén. ilyenkor nyilván mindenki pesszimista, kapaszkodik a székébe s szarul fizető állásokra is lecsapnak sokan
- ai elveszi a munkádat mantra. ebben én nagyon nem hiszek... nyilván bizonyos szegmensekben bizonyos %ban igaz lehet, de összességében én még olyan céget nem láttam ahol elfogyna a teendők listája. s azt hiszem látom s el is fogadom hogy az ai-al a munkavállaló hatékonyabb lesz, s amit eddig mondjuk 1 senior + 3 junior csinált meg, arra most elég 1 senior + ai agent. De könyörgöm, h csak a saját szakmámnál maradjak, régen volt egy rendszergazda aki kb 10 gépet tudott felügyelni, virtualizációval már 100 gépet, felhőben már 1000 gépet, konténerekkel már 10.000 (ok, workloadot, nem gépet) felügyelt. Ettől most kevesebb ilyen emberre lenne szükség? nagyon nem, sokkal több ilyen pozíció van cégeken belül is, pedig sokkal hatékonyabbak ezek az emberek!!!Azt pedig én nem tudom elképzelni, h az ai teljesen kiváltson embereket. bizonyos munkafolyamatokat rá lehet majd bízni, s visszaellenőrizni, persze, de teljesen kivenni az egészből az embert? ez jól hangzik ha épp ai hypeot építesz s dollármilliárdos bukó a projekted, de a hype mögött van valós rizikó? lehet, de én a következő 10-20 évben ettől nem félnék annyira, nem extrapolálható ennyire ez a fejlődési ütem.
-
axioma
veterán
válasz
akela91
üzenetére
en mar oreg vagyok egy ennyire cizellalt tervhez (fiatalon se volt mondjuk konkretan ilyen cellal), de amugy szerintem az alkalmazkodasi kepesseg a kulcs, voltam en masodallasban penzugyi tanacsado (funda), tudnek hobbi szintu erdeklodest melova emelni (epitkezes iroasztali reszebol ami nem vegzettseghez kotott, vagy matek korul kb. barmi amig nem diff.egyenleteket kell kezzel megoldani), es akkor me'g a beulok penztarosnak opcio fel se merult mert azon se akadnek ki (nem folyo koltsegben eljuk fel amit most kapok, nem lenne nagy eletszinvonal-eses).
-
akela91
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Szoktatok gondolozni teljesen alternatív B tervben, ha kasza van a teljes területen (IT) merre tovább? Be kell valljam, én egyre többet, és egyre jobban szorongok ez miatt. Amit aktívan próbálok tenni mostanában, hogy a szorongást csökkentsem, és legyen egy alter jövőképem:
Befejezem épp a diplomám, amit 10-en éve 80%-os állapotban munka miatt otthagytam. Ezen felül az angolt tolom amcsi lektorral, és csináltam egy egyéni válllakozást is, amit egyelőre csak cégcsoporton belül kellett használjak, de titkon nyilván a célom az, hogy ha lapát van akkor ilyen irányba is legyen lehetőségem melót keresni. De mindezekkel együtt ha bukik teljesen az IT ipar, akkor sem sokkal vagyok előrébb. Persze lehet azt mondani, hogy dehát a jók úgyis kelleni fognak, de azt látom hogy rengeteg nagyon jó van most is már a piacon, akikkel alig tudnék versenyezni.
-
válasz
tototos
üzenetére
Köszi, amit még én tudok:
Hidró GBS: 4 gyárat zártak be, összesen világszerte 700 embert küldtek el. IT-ból küldtek el indiában teljes compliance csapatot, és engineer-eket security csapatból. Itthon, amennyire nekem mondták, az pár ilyen IT koordinátor, kb súlytalan PM aki csak kommunikációkat írt.
-
tototos
addikt
válasz
VágniValó
üzenetére
Autóiparban amit hallok: Thisszennél pár hónapja volt csoportos, most meg a HR linkedin üzenetben próbáld toborozni. Bossh: Hivatalosan nincs csoportos, gyakorlatilag meg tudok olyanról akit projekt hiány miatt küldtek el, plusz a soft layoff működik.
Gyakorlatilag mindenhol létszámstop és ha felmondanak akkor nincs újrapótlás.Amúgy a 4 havi fizu elég szép. Nálunk 2 év után 1 hónap pluszt adtak a közös megegyezésért.
-
-
Ha már ez a topik úgyis egy OFF paradicsom. Hol vannak most leépítések, hol várható?
Haver idén év elején kezdett nokijánál (látod direkt elírtam te is megteheted). Most küldték el, tehát még security-hoz is hozzányultak. 4 havi fizut kapott.
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
A kedvencem most a beregyenlossegi iranyelv nemi alapon csak es az szja mentesseg egyideju bevezetése. Mindez szukolo munkaeropiacon. (45000 allashely szunt meg itthon 1 ev alatt. Jokor jott a demografiai szukules igy %os statisztikaban nem, de ossz GDPben meglatszik)
5%on felul nem terhet el azonos feladatkorben a noi-ferfi berarany, de a ferfi-ferfi es noi-noi igen, mindemellett agyonszaggatott szja mentessegi idoszakok, es celcsoportok nemi alapon is.Tokeletes vihar alakul a munkaeropiacon mikroszinten is.
-
sakal83
addikt
válasz
axioma
üzenetére
Miert kellene kapniuk? Ez egy politikai dontes.
Az orszag megvalasztott vezetoje ezt mondta. Amig nem vonja vissza, addig en szamolok vele, ha jol tudom - nem biztos-talan trvbe is iktattak, a 30-40 eveseknel biztos.Teljesen nonszensz az indokolasa is. Van csp, van csaladi adokedvezmeny es van szja mentesseg is:
- ha a gyerek miatt van, akkor miert kellene felnottkoru utan is adni es miert nem csaladi adokedvezmenyben?
- ha a a tarsadalom gyarapitasaert jar, hogy a nyugdijrendszer megalapozott legyen akkor 1. Miert nem a nyugdijbsn van elismerve (nemeteknel ez van cca 50-100eur/ho pedig mintha gazdagabbak lennenek) 2. Egy feloszto kirovo rendszerben ertelmezhetetlen meg a felvetes is, mert az adobol fizetik a jelenkori nyugdijasokat, tehat a nok nem fizetik a szuleik nyugdijat... Es a hatalyos trv szerint a gyerekeik 2 gyereknel az o nyugdijukat sem fogjak fizetni, tehat dupla hiany alakul ki... (epp erre hivatkozva csatornaztak vissza az mnypt...). Es fogyaszasra fog menni a penz leginkabb... Ergo fogyasztasi adokon fogjak potolni, ha megtakaritasba megy a penz, akkor pedig tobb fogy ado kell, mert nincs vagyonado, mert ordogtol valo... Alacsony v Novekedes nelkuli idoszakban relativ elszegenyedeshez vezet a nem jogosultaknal. Leforditva: Gyermektelensegi ado bevezetese tortent -
válasz
X Factor
üzenetére
Mondjuk jó kérdés, hogy melyik oldalon is található a szolidaritás hiánya, és mit tud tenni a nyugdíjas mama, amikor a fűtést átnézni és kitakarítani a fél vagyonába kerül, amit teljes elégedettséggel kérnek el tőle a szakik... természetesen számla vagy bármi nélkül.
Rengetegen képtelenek belegondolni, hogy az ország nagyobb része hónapról hónapra él, nem tudom itt az jelenti-e a szolidaritást, hogy hát miért nem mennek el szakinak, így jártak, viseljék a következményeket, ha beüt a gebasz... nemrég kitárgyaltuk, hogy igen, részben ők is hibásak ebben, viszont jelenleg ez az ország stratégiája, gyári munkások minimálbérért a keleti/nyugati nagyvállalatoknak.
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Jo pelda erre egy epitkezesi vallakozo ismerosom.
Telipofaval magat NER megbizottnak mondottan dolgozott kozszfera beruhazasokon. Az o szintjen hapzsidozsi. Bejott a stop, munka semmi, ceg felszamolva hitelekkel, o ment alkalmazottnak.
Megkeresem, hogy figyu. Mennyiert dobsz ossze egy hazat nekem. Gondoltam kapva kap a lehetosegen, mert csurran cseppen, melo sem tul sok. Erre, hat figyelj: az emberem aki ertett hozza tipli kulfold, mert kevesellte a 450 nettot amig volt cegem, es nem tudom megcsinalni, mert nem ertek hozza. 25 eve kőműves. Majd leszedultem
Legyek szolidaris?
Jelenleg akivel szembem szolidarisagot varnal el, nagyreszt ez a reteg. Es szerintem osszeteveszted, hogy a tarsadalom melyik retegeben van helye szolidaritasnak. Vhogy nem jon szoba az az anya, vagy fiu, aki beteg gyereket, szulojet apolja munka mellett egesz eletet "feleslegesen" felaldozva. Semmit nem kapnak, csak fizethetik ezt a reteget... De ok nem kapnak SZJA mentesseget, de a 2 gyereket szulo 50 eves felnott gyerekes 2millio brutto feletti beru igen
a ketkulcsos ado es vagyonado ordogtol valo, mert huha, a zsebemre menne a szolidaritas.De nem puffogok. Nem szemelyesnek szantam
Csak velemeny.
-
sakal83
addikt
válasz
X Factor
üzenetére
Sztem felreerted amit irok.
Sok szektor kepviseloje azert rinyal, hogy politikai okbol kedvezmenyezettek legyenek. Ha azok, akkor is megy tovabb a siras, hogy meg tobbet kapjanak. Es ez nem piaci alapon van. Plusz amit pluszban kapnak, annak a vegen ezt azok fizetik, akik karara kapjak, piaci erdem nelkul.
Mondok egy peldat:
Egy nm atlagos haz (csak az epitmeny) felepitese idoszaktol fuggoen hosszu idok ota nettoben 0.8-1.2 havi atlagber volt. Ha keves volt a kereslet 0.8 ho ha tobb 1.2 ho.Ez a sok helikopter penznek koszonhetoen 2022re 1.4 havi lett. Ezt kovetoen visszaesett 1-1.1 havira. Azonnal elkezdodott a siras, holott egy valsagban ez 0.8 havi.
Addig sirt a szektor, amig lett az OSP es tarsai. Most nezek kivitelezot, tehat friss szamok. A legolcsobb 1.2 havi lett 3 honap alatt. Az ajanlatok tulnyomo resze viszont 1.7 es 1.9 havi volt!!!!
Egyiknel rakerdeztem, hogy megis h gondolja, hogy 1.5 eve en pont ilyen hazat 520e ftbol hoztam ki es most 800e ftert kivanja kivitelezni. A valasz: mindenkinel volt beremeles! Es az anyagarak is nottek. Mondom: az epitanyag arak NEM nottek 55%al,de inkabb ugyanannyi nagysagrendileg. Ment a hapogas...
Tehat eljutottunk oda, hogy a siro szektor kepviseloje az atlagberhez viszonyitva az OSP ota! 50-80%ot emelt ugy, hogy NEM voltak valsagban, mert akkor 0.8ra lementek volna, de csak 1ig sullyedtek!
Hogy varsz szolidaritast, amikor ez a program finanszirozasa kimondottan az en munkaltatomtol es ezaltal az en berembol van! ( arstoppal es extraadoval sujtott szektorbol irok)
Es az ingatlanszektor nemhogy szolidaritast nem vallal, hanem sir ri es versenyelonyt kap.
Tudom, hogy nem biztos, hogy erthetoek ezek a szamok a maguk realitasaban, de a sulyossaguk rendkívüli! Egy ingatlannal 8-10 evnyi plusz munkanyit emeltek 3-4 honap alatt, amelyen a szektor osszes kepviseloje reszesul. Azert jo ez az aranyszam, mert ebben olyan sok resztvevo van lekepezve, hogy egyértelműen lathato, hogy a nem szektorban dolgozoktol mennyi jovedelemtranszfer valosul meg!
Tehat ez a rinyalas teljes mertekben elfogadhatatlan reszemrol, es nem erzem, hogy szolidarisnak kellene lennem.
Az osszes statisztika latszik, hogy a rinyalo szektorok jo resze tevesen iteli meg - sokszor nyeresegi cellal- a tarsadalmon beluli vagyoni helyzetet, es es olyan tevkepzetei vannak az osszehasonlitasi alaphoz kepest, hogy az felfoghatatlan.
Tipikus peldaja a az allami szektor vs piaci beratlag alkalmazottaknal.
Az adatok szerint tobbet keres a kozszfera! Erre a blod valasz, hogy szegeny kormanyblakos kevesebbet keres, mint egy bankos. De o a kopontoshoz meri magat, véletlenül sem a banki penztaroshoz a fiokban, aki keres 400-450bruttot talan! Kozben a felallami hasonlo munkakorok mar tobbet fialnak az alkalmazottnak mint a piaciak. Teljesen tiszta az adatokbol. De nekem sajnalni kell, mert nem vagyok szolidaris

De szamtalan pelda van. A szakiknal pedig hallani sem vagyok hajlando, hogy szegenyhidegbrn dolgozik es mi lesz oreg korara... Miert az irodaimunkas mit fog csinalni 2 gerincservvel es az erproblémákkal a sok ulestol?
A masik resze, hogy miert nem csinalja az, aki szerint az jobb?
Mert ez a munkam, szakmam amiben a legjobb vagyok, en megfizetem a komuvest mert o jobb abban, es o sem csinalja az enyemet. Mert PIACI alapon igy hatekonyabb. De ez NEM piaci alal mar.
A harmadik resze: hogy lehetek jobb szakman belul hogy tobbet kapjak?
Hogy lehetnek jobb, ha nem tud noni a bevetelunk, mert torvenyileg irjak elo, hogy mennyi lehet? Ebbol hogy tudnek en tobbet kapni? Most volt beremelesi ertesitesunk: 0% x osszeg felett!!! (alatta is lofutty) A kulonadok miatt.
Teljes szektorok vannak megbenitva a rinyalok erdekeben, akik mar kimutathatoan tobbet keresnek.
Az orvosoknal hasonlót vezettek be. Ossze is omlott a kozszektor, mert aki tehette lelecelt maganba.
Szolidaritast piaci viszonyok kozott lehet vallalni, az elesettek, a betegek, gyemekek stb fele. Nagyon szovesen megteszem. De nem a versenytarsakkal szemben!
Kommunizmus fele vezeto utunkon pedig piaci alap nincs, es nem is lesz. Es szolidaritas pedig nincs. Rokkantaktol penzt vonunk el, hogy 5%on arbitrazsolhassanak vallakozo tamogatott hitelbol munkat mimelve, vnt tamogatasokat osztogatun tularazott nemvszukseges eszkozokre, beruhazasokra stb.
Ezt nevezed szolidaritasnak?
-
X Factor
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
En ezt vhogy tok maskeppen latom, es vegtelenul elszomorit ez a fajta, ne sirjon a masik, mert tudom is en, szerencses volt es jo helyen haltkak meg a szulei, vagy tehetosebb csaladba szuletett, vagy ne adj isten esetleg jol megy neki a melojaban, kis vallalkozasaban. Attol meg h. masoknak meg szarabb, az meg nem invalidja az o problemait.
Egy baratomra emlekeztetsz, aki mindig "rinyal", h. miert "rinyal" a komuves, klimas, burkolo, autoszerelo, mukormos stb... hisz mindegyik gazdag mert neki epp vmi felfoghatalalnul sok osszegert csinaltak meg valamit, es akkor felteszem mindig a kerdest h. ha ez ennyire zavarja es szerinte az adott szakág egesznap csak lebecol es dol a penz, akkor esetleg o miert nem vag bele a dugulaselharitasos vagy klimaszerelos meloba. De ilyenkor marcsak vmi kifogas marad.
Az egesz tarsadalmunkat athatja a szolidaritas teljes hianya. Plusz lehetne ezeket a dolgokat ugy szemlezni h. nem ok keresnek sokat, hanem en/mi keveset, es en mit tudok tenni h. legyen annyi penzem ami a szuksegleteimet fedezi.
Tudod en ugy vagyok h. ha valaki "rinyal" akkor megadom az eselyt annak h. okkal teszi, es igen van amikor nekem is nehezemre esik, lsd taxis tuntetes. De en egy olyan orszagban/vilagban szeretnek elni, ahol elfogadom h. ha valaki valamiert felemeli a hangjat akkor annak valszeg oka van es szolidaritok vele. Mert kitudja az elet egy pontjan en is kerulheteke olyan helyzetbe, h. en szorulnek nemi egyutterzesre. -
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- MSI Gaming X RX 480 8GB GDDR5 256bit videokártya
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- új HP HyperX Cloud III S headset gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) még biztosan tudom tartani ezt a tempót, hogy toppon legyek legújabb trendekben is, jóformán mindenki elött (nyilván rátesz a startup scaleup struktúra, kérdés ha enterprise irányba megyünk, váltanék e... eddig tipikusan ent-ben dolgoztam amúgy kivéve az elmúlt pár évet)