- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
-
Mobilarena

Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át! (4 éve frissült utoljára, a rögzített postban lévő kérdéseket megválaszolva tudunk segíteni a megfelelő egér kiválasztásában)
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4nick8
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Van sima fehér és fekete.
-
disscs
csendes tag
Köszi szépen!
Sajnos nagyon nem tetszik a mintája, a letisztultabbak pedig már tényleg többe kerülnek, mint amit erre áldoznék.
De az ajánlásod mentén nézegettem még ezt a márkát, illetve a VXE-t is (korábban nem ismertem őket), ahogy látom többeknek is említve lettek itt, úgy hogy szerintem egy szimpatikus modellt beszerzek majd. -
Csandi
addikt
-
axlfsi
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Ez nekem új; a konzoloknál tudom és értem is, miért nem tudják kiszűrni (nem fut "kliens oldalon" semmilyen app, egyszerűen a kattintások le vannak emulálva), ... de PC-nél fut a kliensoldali alkalmazás, rezidensen ... ennek ellenére vannak anticheatek, melyek még mindig nem képesek felderíteni?
-
Csandi
addikt
válasz
Xaels
üzenetére
Nem tudom, a cronus zen-t sem tudja kiszűrni az easy-anticheat szóval sokkal szarabb már nem lehet.
Sok féle jó anti-cheat megoldás van, kernel, fog of war stb., az a jó ahol mindegyik ötvözve van, Valorantban is ilyen van, Marathon is olyat fog kapni. De persze mindig lesz csaló, az az a jó AI flaggeli a gyanúsat és manuálisan reviewolják. Valorantban is ez megy, külön csapat van rá.
Az olcsó gagyi anti-cheateket kiszűri bármi, abba kétlem, hogy gond lenne, hogy egy új egérre betuneolják. Valszeg a klikkregisztráció volt olyan gyors, hogy azért bannolt mert nem gondolta, hogy emberileg lehetséges. Ezen ha állítanak vszeg nem nyílik meg kapu egyéb csalásoknak.
Destinyben olyan csalásokat nyomnak, hogy másik gépen fut a csalás mint a játék és össze vannak kötve, azt pl. nem tudja kiszűrni semmi. Max ugye ha az adott account/karakter/játékos viselkedését vizsgálják, de akkor nem maga a cheat lett kiszűrve hanem, csak kiszúrták, hogy valaki csalt.
Werkly: Igen. Ha belefér V2 jobb mert dustproof már az encoder, nem fog elromlani a görgő hamar. -
Werkly
őstag
Haverom érdeklődne, hogy vezetékesben ez ajánlott darab?
Endgame Gear OP1 8k V1
Kösz! -
Xaels
félisten
válasz
Csandi
üzenetére
Nem játszok kompetitív szinten. Valorant-ozni szoktam, de csak amolyan lazán, konzolon ment bele 900óra, de egérrel csak inkább amolyan tesztelés jelleggel szoktam játszani meg a húgommal, ha éppen nem babázik.
Inkább az a kérdés, hogyha az anticheat-ben visszaveszik azt ami szűri a makrót vagy hasonló képességű csalásokat emiatt, akkor nem fog visszafelé elsülni? -
-FreaK-
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
Nekem állandóan billegnek az egerek dot talpakon. Nem tudom hogy az egerek alja nem egyenletes, vagy a dotok magasságában van szórás.
Off: üveg padra mi most a tuti skatez? Van ghostglides edge-em, az nagyon puha és simán siklik, de cserébe gyorsan kopik. Van mellette valami fekete obsidian pro (azt hiszem), az nem csúszik valami simán, cserébe jól bírja.
-
-
disscs
csendes tag
Sziasztok!
Maximum 25 ezerért keresek vezeték nélküli egeret újonnan.
Sokat használnám, játékra és munkára is.
Korábban a Logitech G100s és G102-t használtam, mérettel és formával nem volt bajom, de mindkettőben duplaklikk miatt kapcsolót kellett cserélnem, emiatt Logitech kizárva most már.
Két oldalsó gombra szükségem lenne.
Fingertip grip általában, 20cm a tenyerem.
Köszi! -
Csandi
addikt
Na egy kis pozitivitást is, Superstrike gyári talpaival a tracking nem ment valami jól üvegen, felraktam az Obsidian Air dotokat, bouncetrackben rankupoltam is.

Ma reggel még a static meg clicktimingokra ráfeküdtem, 1-2 rankot mindegyiken húztam, de azt még a gyári talppal.Jelentősen légiesebb is lett ezzel a talppal az egér értelemszerűen, és az orrnehézsége is javult.
Amíg nem jön valaki ugyanilyan teches egérrel csak könyebben/claw grip formában addig ezzel fogok játszani. De az oldalsó gomb elég gyászos, a görgő meg olyan semmilyen. Asszem a 2c más görgőt kapott mint a sima superlight, és ebben is az van mint a 2c-ben. Ezt olvastam legalábbis.
-
-
-
Xaels
félisten
válasz
Héraklész
üzenetére
10értékelés van... ennél azért jelentősen többet eladtak belőle. Amúgy az MX-ről is olvasni redditen például negatív dolgokat - "Common issues with the Logitech MX Vertical include failing left-click switches (phantom double-clicks or drag failure), erratic vertical scrolling due to debris, and connectivity issues. Users with smaller hands may find it uncomfortable, while others report the top button may not be recognized. " - , erre van a garancia.
-
Csandi
addikt
válasz
Szellem.
üzenetére
Ez is igaz, hogy minden szemetet kiraknak attól az még nem lesz mainstream. De egy cég teljesítményének biztosan jó, hogy az a userek elé kerül, aki csak bemegy és vesz valamit. Tudom fura, hogy vannak ilyen emberek, én nem is ismerek ilyet, de bizonyára ők a többség
Árba abba tudnék belekötni, hogy Logi az új teches klikkes egerüket adja ennyiért, ez a Pulsar Vaxee collab egér meg “csak” egy sima egér, akkor nem kerülhetne ugyanannyiba. -
válasz
Csandi
üzenetére
Nem vitatkozni akarok, de itt nyugaton meg a Hama Urage is ki van rakva az MM-be és még sem mainstream gyártó. Ez még szerintem nem indok, hogy mainstreamnek nevezzünk valamit.
De, tényleg nem vitázni akarok, de szerintem elgurult a gyógyszer náluk árazás tekintetében. De kívánom nekik, hogy fejlődjenek, mert amúgy kedvelem őket. Volt sok egerem tőlük és van is egy. -
Xaels
félisten
válasz
Héraklész
üzenetére
[link] nézd a specifikációkat. a Logi sokkal nehezebb, a szenzor... Irodai munkára oké lehet, meg RTS-ekhez, de lehet más típusú játékokban nem lesz megfelelő illetve a tömege miatt az is lehet gond. Nem ismerem ezeket az egereket. Korábbi itteni hozzászólásokból adtam tippet.
-
Csandi
addikt
válasz
Szellem.
üzenetére
Nincsenek annyira messze, amerikában meg keleten a media markt kaliberű üzletkbe ki vannak téve lehet fogdosni.
Csomó posztot lehetett erről látni twitteren pl. Esportban is ott vannak keményen, a hivatalos Valorant streameken is a Pulsar felirat pörög a jobb felső sarokban.
-
Héraklész
aktív tag
-
válasz
Csandi
üzenetére
A mainstreamtől még messze vannak. Szerintem. Egy feltörekvő gyártó még mindig, aki egy év alatt sok egeret ad ki, kb. ennyi, de semmi több. Nem bántani akarom őket, de az árazásukat nem indokolja semmi, főleg ha összehasonlítom egy Lamzuval vagy ATK-val.
És a kiadott egerek sem mindig hibátlanok sajnos. -
RAMy
aktív tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Nekem ilyen szempontbol az X3 csalodas. Ennyi penzert manapsag a minimum lenne pluszban egy szett grip meg talp, illetve legalabb egy normalis, virgin-grade gyari talp. Konkretan a szenzor koruli gyuru vastagabb volt az also-felsonel es meg eles szelu is, szetcsiszatolta az egerpadom.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Ok, ezt értem, de a Pulsar szerintem elment abba az irányba, amit nem sokan fognak követni. Nem évtizedes márka mint a Razer vagy a Logi. Ok, mindegyik túl van árazva, de akkor is. És csomagolás tekintetében meg rosszabb mint a fenti két márka, mert semmit nem adnak a csomagban. Az elején még volt extra üvegtalp a limitált egereknél, most már semmi. Se grip, se pluszt talp, semmi.
-
A Pulsar-éknál elgurult a gyógyszer.
Jól néz ki az egér, meg minden, de az a 180 dolláros ár, az nagyon gáz:
Pulsar eS FS-1 8K Wireless Gaming Mouse developed with VAXEE – Pulsar Gaming Gears
-
Mephike
őstag
válasz
Ixion77
üzenetére
Nálam most van egy Akko Nest. Ugye a forma más csak ott.
Jó az ár/érték aránya, a forma is oké, de azért nem véletlenül ennyire olcsó. A coating, a talpak, az oldalsó gombok csúszós felülete, az 1 évvel ezelőtt is réginek számító driver mind-mind megválaszolja, hogy miért is olcsó ez az egér. -
Héraklész
aktív tag
Vertikális egeret vennék, többek között jétékra is. Egyszerűen fáj a kezem a hagyományos egértől egy idő után.
Mi a megoldás? -
Csandi
addikt
válasz
Locutus
üzenetére
Jó igen, ott lehet kicsit túloztam
nyilván nem ellenkeznék ha kijönne ugyanez 10-20grammal kevesebbe 
Közben amúgy megérkezett az enyém is, beröffentettem, elkezdtem tovább aimlabozni.
A számomra legnehezebb clicktimingos scenario a bounceshot (popcorn). Nem is megy és annyira utálom is, hogy ősz óta nem is toltam és az eddigi rekordomért is megszenvedtem. Most pár körből rekordot lőttem bele
szimplán ennyi különbséggel, hogy mire felfogja az agyam, hogy hova kell húzni a célkeresztete, odahúzom és klikkelek, mire a klikk megtörténik nem mászik el a golyó mert azonnali a klikk.
Amúgy ha még negatívumot kell írni az az oldalsó gomb. -
Csandi
addikt
No, volt lehetőségem Tense fórumtárs Superstrikeját kipróbálni (én rendelésem még nem érkezett meg) aimlaboztam párat vele, overwatchoztam meg egy valorant deathmatchet nyomtam.
A formához még vissza kell szoknom az biztos, ezer éve nem volt ekkora és ilyen formájú egerem, de erről nincs mit beszélni mindenki ismeri.
A súly Scyrox után érezhetően sok, de dot skatekkel és a hátsó korong kivételével valószínüleg egy kellemes szintre csökkenthető. (ez majd az enyémen kiderül) Az orrnehéz vélemény ami neten volt szerintem túlzó, ha nagyon arra fókuszálva emelgeti az ember akkor igen érezthető, hogy nem full középen van a balance de amúgy használat közben nem.
A gyári talpak üvegen elég királyak, de a nagy felületük miatt azért még cserések lesznek biztosan. De amúgy tényleg tök jó, jól siklik, halk. Inkább a kontrollált irányba billen, mármint üveg értelemben ugye.
Na de a klikkek.
Három dolog állítható, a klikk actuation pointja, a haptikus visszajelzés erőssége, és a rapid trigger illetve annak érzékenysége.
Actuation point a legérzékenyebb fölött volt 1-el, (tehát 2-es), hogy elkerüljem a misclickeket és így is elég gyors volt. Clicktiming scenariokban valóban gamechanger, ami ugye aim trainingen kívül a tac fps-eket jelenti még. Tracking heavy játkokban valószínüleg annyira nem számít. A jobb klikkel ígyis bemissclickeltem amikor nagyobbakat flickeltem, azt lehet 1-el kevésbé érzékényre kéne tenni és akkor jó, úgyis a bal klikk a lényeg.
A haptikus feedbacket ha kikapcsoljuk nincs visszajelzés arról, hogy lenyomtuk az egeret. Ez így kvázi használhatatlan. 1-esre állítottam, ami ugye a legkisebb visszajelzés és így eléggé hasonlított a V8 omron opticaljahoz érzetre, csak ugye hamarabb aktivált és SOKKAL csendesebb. De tényleg, nincs hangja h klikkelünk. Mostantól ez lesz az ajánlás a csendes egereket keresőknek

Rapid triggert benyomtam és a legérzékenyebbre tettem, de nem csináltam olyat ahol ezt ki is lehetett vna használni. Azt tudom elképzelni, hogy egy mobába lehet több haszna vagy valami olyan játékba/fegyverrel/karakterrel ahol nagyon sokat kell klikkelni és úgy lő gyorsan valami puttyogtatós fegyverrel, mintsem egy automata fegyverrel.
Összességében szerintem király cucc, várom az enyémet is, a súly problémás (nagyon vicces, a Vaxee ami volt 59g-os és kb. olyan volt érzetre mint a 40 alatti scyrox, ez meg mintha a duplája lenne) de ahogy írtam csökkenthető, meg szokható is. Ha Matty-nek elég egy sima superlight, hogy top1 aimer legyen a világon, akkor nekünk sem okozhato gondot +20 gramm

-
Xaels
félisten
válasz
Xaels
üzenetére
Első benyomások nagyon pozitívak. A görgő érezhetően halkabb és talán egy kicsit feszesebb mint az A9 Ultrán. Az oldalsó gombok nekem kényelmesebben elérhetőek, ugyanolyan feszesek és szépen kattannak, sőt igazából az A9-nek van egy "kongása" ami itt nincs meg. A borítás nagyon kellemes, és van egy finom érdesség mellé amitől jobban tapadós érzés fogni.
-
Xaels
félisten

-
dqdb
nagyúr
[link]
Pulsar ismét rájött, hogy a feketén és fehéren túl is léteznek színek -
ADAM1337
nagyúr
Berendeltem poénból a finalmouse állatkert mellé egy irodai egérnek az alábbit:
mambasnake m5 ultra, kuponnal 15k-ért freeshippinggel.
Ezt hazudják róla:
• Carbon Fiber
• 39g Ultra-Lightweight
• PixArt PAW3950MAX Sensor
• 8000hz Polling Rate
• up to 42000 DPI
• Nordic 52840 Chip
• F-Switch E10 Premium Encoder
• Omron Microswitches
• BT/2.4G Wireless/Wired
•119.5mm x 61mm x 36.3mm
•230 mAh battery
Ha a fele igaz is jó deal volt. -
-
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok! Bár már kaptam innen ajánlást (fingertip grip fogás, 20cm kéz)
VXE Mad R, VXE R1 Pro, ATK A9 (tojás) vagy ATK X1
De most egy PCX hírlevélben láttam egy ROCCAT BURST PRO AIR RGB egeret [link]
Használ esetleg valaki ilyet? Vagy mi a vélemény róla (Amazon-ról feketében 30ért itt is van.)
Köszönöm -
-FreaK-
veterán
válasz
Szellem.
üzenetére
Az a talp nagyon gagyi műanyag amúgy, csak pont üveg padon elmegy, legalább is amit eddig láttam belőle.
Én azt várom hogy a kínai gyártók lekopizzák majd a technológiát, szerintem ez lesz a 2026-os trend
Logi úgy sem fog más formát kiadni, így akinek ez nem jön be az kimarad a buliból. -
-
Csandi
addikt
Ezt a csávót bírom, a vidijei kicsit repetitívek de minden videóban amit mond full valid. És játszani is tud, Valorantban meg CS-ben van együtt kb. 10k órája, mindkettőben top rank, és aimtrainerekben is elég ügyes. Most tett is ki vidit a Superstrikeról.
-
Sub-S
senior tag
válasz
Csandi
üzenetére
Minden Air azért nem jó, próbáltam U9 Ait-t, persze ez üvegre való de mivel nekem nem játékra kell gondoltam el leszek vele évekig, jó lesz ez, jó tartós.
Hát a több éves gyári M650-ös logi talpai csendesebbek és jobban csúsznak szövet padon(Aqua Control+).
Több éves régi hyperglide sokkal jobb, nem hittem hogy ez ennyire semmitérő lesz.
Hyperglide-hoz (azt hiszem régi MX-2-esek)és U9 Air-hez képest Lexip Mo42 kerámia egy álom hang és csúszás terén is, csak sajna megas és nem jó mindenhez. MX master 3S-sel pl jó, de az a 140g szörnyű azért. -
-FreaK-
veterán
Gond már 3-4-5mAh-val sem lenne, annyira jók már az üzemidők. Cserébe jóval könnyebb lehetne. V2 picit nehezebb mint a V1, 59gr-ra hízott, illetve a szenzor picit hátrébb került.
Kíváncsi leszek, hogy a Razer mit alkot a Viper V4-el, mert ez a X1/viper forma most nagyon tetszik nekem rájöttem. -
Kobe
veterán
válasz
Csandi
üzenetére
ATK X1 V2 Ultimate-et rendeltem végül
a nagyobb méret és amennyire videókból le tudtam szűrni, valamivel jobb anyayghasználat, főleg a görgőnél, illetve az őj változat már 800mAh akksit kapott amivel tuti nem lesz gondaliexpressen msot 75 USD-re jött ki free shippinggel
-
Mephike
őstag
Kicsit játszottam a Superstrike-kal. Még nem akarok nyilatkozni (ki nézné meg a videót róla, ha itt minden poént elsütök
) és csak a kapcsolókra térnék ki.
Az, hogy hány mikroszekundummal fogsz gyorsabban kattintani majd ezzel a kapcsolóval azt mindenki mérési technikájára rábízom. (Azt is, hogy ezzel a tömeggel és ezzel a szenzorral együtt értékelve biztos, jobban fog-e lőni, mint más egerekkel.)
Ugyanakkor aki azon szokott "agonizálni", hogy csak az X vagy Y kapcsolóval szerelt egereket szereti, és a mechanikus az jobb/rosszabb, mint az optikai, az alaposan kösse fel a gatyáját, mert itt azért teljesen más lesz a kattintási érzet. Lesz aki erre úgymond érzéketlen lesz, és elfogadja olyannak, amilyen, de lesz akti ez az őrületbe (kicsit túlzok) fog kergetni.
A legmagasabb haptikai értéken is egy olcsó 1 pálcás kattintási érzet fog ránk várni. Szóval ha mondjuk a Huano Blue Shell Pink dot-ot szereted, vagy az Omron Optikai kapcsolókat (tök mindegy, a mostanában ez a két legnépszerűbb), akkor azért itt a kattintási érzet eléggé bazári lesz.
Az oldalsó gombokról csak annyit, hogy az ATK A9 Ultrám vagy a teszten nálam lévő AIR fényévekkel jobb.
A többit majd a videóban.
(Elvileg megérkezett a frissítés a GHUB-hoz.) -
Santi22
senior tag
válasz
Tense
üzenetére
Ki mondta, hogy nem vagy komoly gamer vagy egyáltalán hogy te személy szerint mi vagy? Nem tudom miből szűrted ezt le, általánosságban beszéltem, hogy milyen szinten nagyjából mik az átlagok és a 70ms-edre mondtam, hogy az fixen predictelt kamu, a 144ms-edet nem is kommentáltam, mert az teljesen reális lehet már.
-
gbela
senior tag
Egyelőre úgy tűnik tényleg van hatása, ha nem is 30ms, de többeknél láttam 20-25-öt, ami erre érzékeny játékoknál (sok tapping) brutáljó szerintem. Nem vagyok Logi fan...sőt, de ez egy új korszak hajnala az egerészésben sztem. A hívószavak meg a marketing bullshit mindegy, rapidtrigger, hapcit etc. Egyedül ez a 20-30ms számít, és úgy tűnik tényleg ottvan.
Remélem sikerül átvenni a technologiát másoknak (bár jól be van védve), hogy ne csak logi legyen. Mondjuk venném én is már most ha lenne a másik oldalán is oldalsó gomb. Talán jobb is, hogy nincs
-
válasz
Santi22
üzenetére
Van különbség, és ehhez nem kell teszt, a superlight 2c-hez képest, érezhetően sokkal gyorsabban klikkelek, navigálok, mint ahogy eddig tettem, hozzászokik az ember valamihez, és amikor ettől eltér azt észreveszi. A tesztről meg annyit, mindig is átlagon felüli volt a reakció időm, bár 50 évesen megkopott, de gyorsaságban mindig ott voltam a szeren hidd el. Az meg sértő, hogy azt írod hogy komolyabb gémerek, mert miből gondolod hogy én nem rendelkezem hasonló tehetséggel? Miért feltételezed, hogy ők különb emberek, mint én? Persze ezek költői kérdések, nem kell válaszolni rá. Így is sok az off már.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Dell Latitude 5410 - 14", i7-10610U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szimplán ennyi különbséggel, hogy mire felfogja az agyam, hogy hova kell húzni a célkeresztete, odahúzom és klikkelek, mire a klikk megtörténik nem mászik el a golyó mert azonnali a klikk.
Bocs, igazad van, sajnos már nem tudom módosítani, de ha van modi az beírhatja.