- A Nothingnál is Európa húzta a rövidebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Az EU finomít, nem mindenben lesz kötelező a cserélhető akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
73295 - 73201
73295 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-07-02 16:57 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Puma K
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Nyaron szarazon meg a Quatrac szintjet sem hozza. Botrany...
-
Qru
MODERÁTOR
Ahh, kisebb meretben probaltam Kia Picanto-n.
Az a lenyeg (tapadjon), VP4 szepen nez ki de nem tapad (2024-es).
-
raziel01
veterán
195/55 R15 2023.01 gyártás. Utcán parkol meg néha szoktam is kezelni gumiápolóval. Oldalfal mint az új. A futófelületen azért már látszik egy kicsit az öregedés de nem olyan durván mint a Hankook-nál. Az jól tapadt de szörnyen öregedett.
-
Qru
MODERÁTOR
[link] Barum Quartaris 6 megjelent, itthon 1-2 méretben van még csak bár neten sincs semmi róla. A mintán változtattak.
[link]Most 2 évesek nálam a Quartaris 5 gumik. Továbbra is tartom, hogy nyáron kanyarban nyúlós de egy normál városi vezetésnél hűvösebb időben nincs vele bajom. Esőben sem volt gáz. Hóban viszont tényleg jó, hóban fékezés a tesztekben is jó volt arra az évi 2 napra.

Most 6 mm-esek 20 ezer km után. Kb 2 év múlva lesz 4 mm ilyen használattal.
Majd meglátom, hogy jövő nyárra vagy télre nézek-e valami újat ez meg mehet eladásra.Milyen meret? Mol Limo-n probaltam de a sajat Qatrac 5-omhoz kepest eleg gyenge vt vizen es hoban is.
Viszont meglepostem, hogy mar Debica-t is hasznalnak...
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok. Mi a véleményetek. Nagyon elitélendő téligumival közlekedni nyáron? Mindig elindulok időbe mindenhova és úgy megyek, hogy meg tudjak állni!! A téligumiim lassan úgy öregednek el, hogy megvan rajtuk a futófelület. (tudom, majd ha elém jönnek stb.)
Másik dolog, ha vennék négyévszakos gumit akkor milyent lenne érdemes tennem Skoda roomsterre? 175/70 R14 Vagy 185/65R14? illetve milyen márkában?
Köszönöm.
Ne menj nyaron telivel. Egyreszt kinyirod a nagy hosegben es utana telen se fog tapadni. Masreszt meg a fekutad drasztikusan meg tud noni vele.
Amelyik meret olcsobb.
-
raziel01
veterán
Vredestein Quatrac 5 szerintem már régebbi minta. Már a sima Quatrac fut.
Valszeg azért olcsó. Szerintem kb 4-5 éves gumi lehet.Nekem amúgy Barum Quartaris 5 van. Abszolút téliesnek mondanám, nincs vele baj. Egyszer volt vele necces helyzet, hogy az ABS nagyon dolgozott de valszeg az úton lehetett valami, mert utána meg már nem csinálta. Nyáron a sportos vezetést kerüld vele, mert kanyarodásnál 30-35 fokban picit kidobta a hátát viszont sima egyenes szakaszon fékezve nem volt gáz a fékút sem. Hankook jobban teljesít de valszeg az 1-2 évvel hamarabb el fog neked öregedni.
Én amúgy a sima Quatrac meg a Barum között vaciláltam. 27k vs 38k
Végül a Barum lett, mert mondom rápróbálok mit tud, sok teszt nincs róla. Aztán 3-4 év múlva meg majd eldöntöm, hogy veszek komolyabb gumit vagy sem.
[link] Barum Quartaris 6 megjelent, itthon 1-2 méretben van még csak bár neten sincs semmi róla. A mintán változtattak.
[link]Most 2 évesek nálam a Quartaris 5 gumik. Továbbra is tartom, hogy nyáron kanyarban nyúlós de egy normál városi vezetésnél hűvösebb időben nincs vele bajom. Esőben sem volt gáz. Hóban viszont tényleg jó, hóban fékezés a tesztekben is jó volt arra az évi 2 napra.

Most 6 mm-esek 20 ezer km után. Kb 2 év múlva lesz 4 mm ilyen használattal.
Majd meglátom, hogy jövő nyárra vagy télre nézek-e valami újat ez meg mehet eladásra. -
Stauffenberg
nagyúr
Én az idei év közel felét külföldön töltöttem nagyrészt, és amikor hazajöttem, még téli gumi volt a Fókuszon, ezért amíg megjöttek a nyári gumik, néhány napot a télivel jártam, hááát, nem volt komfortos, a legkisebb gázadásra is villogott az ESP és tolta az orrát minden körforgalomban és kanyarban, szóval nem nevezném biztonságosnak.
+1
Én is indultam neki muszájból télivel úgy, hogy már bejött az első néhány igazán meleg nap, kenődik mint a rágúgmi, alig van úttartása, féktávok nagyobbak és kanyarban is éreztem, hogy nem reagál elég pontosan, amikor mondjuk kátyút kell kerülni. Igazi fellélegzés volt, amikor végre felkerültek a nyári gumik.Egy álmos kisvárosban bevásárlós autón még elmegy, de aki közlekedik is vele rendesen, nagyon nem ajánlott.
-
Jorus
nagyúr
Sziasztok. Mi a véleményetek. Nagyon elitélendő téligumival közlekedni nyáron? Mindig elindulok időbe mindenhova és úgy megyek, hogy meg tudjak állni!! A téligumiim lassan úgy öregednek el, hogy megvan rajtuk a futófelület. (tudom, majd ha elém jönnek stb.)
Másik dolog, ha vennék négyévszakos gumit akkor milyent lenne érdemes tennem Skoda roomsterre? 175/70 R14 Vagy 185/65R14? illetve milyen márkában?
Köszönöm.
Én az idei év közel felét külföldön töltöttem nagyrészt, és amikor hazajöttem, még téli gumi volt a Fókuszon, ezért amíg megjöttek a nyári gumik, néhány napot a télivel jártam, hááát, nem volt komfortos, a legkisebb gázadásra is villogott az ESP és tolta az orrát minden körforgalomban és kanyarban, szóval nem nevezném biztonságosnak.
-
Kolty
aktív tag
Köszönöm.
-
Puma K
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
-
Tom1939
őstag
Bemutatkozott a Goodyear Vector All Season 4 május elei cikk...
Akkor lemaradtam, kiváncsi leszek a tesztekre.
-
grizlisandor
veterán
Bemutatkozott a Goodyear Vector All Season 4 május elei cikk...
-
Dare2Live
félisten
Prémium 4 évszakos vonalon ha kevés kmet megyek évi ~9.000kmet azaz az öregedés a fő gond mik a jelenlegi top preferenciák?
195/65/R15 a méret CC3 ebben a méretben nincs csak CC2.
btw nyári gumik lassabban öregednek?
kb 1hónapja a ~7éves Conti ecocontact (62.000km 3.6-3.8mm) elkezdett olyan hangot adni mindha cukros lébe hajtottam volna. Először biztos voltam benne hogy cukros lé de azóta is szóval nem hinném és ma nagyobb fékezésnél nyikorogni is kezdett. Biztos én voltam többször satuztam fixen én vagyok.
-
Tom1939
őstag
Ilyet láttam egyik gumis oldalon Goodyear vector all season 4... Ez a 4. generáció vector? Ha igen akkor elkerülte figyelmem hogy érkezik.
-
szabonagyur
félisten
Csak úgy itthagyom, mai kedvenc FB-s agyhalottam...

2023-as Bridgestone téli az alany...
-
Qru
MODERÁTOR
Na ez az... változtatnak itt a keverékeken, profilon stb. aztán ami eddig jó volt az pocsék lesz ami meg eddig pocsék volt az jó lesz. Ez olyan "jó".
Én azért vettem meg a VP4-et mert az újonnan vásárolt BMW-kre is azt tették. Jó mondjuk ez nem garancia arra hogy jó is lesz a gyakorlatban... de az volt az elgondolásom, hogy ha már az enyémtől erősebb autókra is ráteszik gyárilag akkor az jó lehet nekem is...
Sajnos a CO2 kvota miatt mar minden auto eco gumit kap a sportmodelleket leszamitva.
-
Puma K
nagyúr
Na ez az... változtatnak itt a keverékeken, profilon stb. aztán ami eddig jó volt az pocsék lesz ami meg eddig pocsék volt az jó lesz. Ez olyan "jó".
Én azért vettem meg a VP4-et mert az újonnan vásárolt BMW-kre is azt tették. Jó mondjuk ez nem garancia arra hogy jó is lesz a gyakorlatban... de az volt az elgondolásom, hogy ha már az enyémtől erősebb autókra is ráteszik gyárilag akkor az jó lehet nekem is...
-
Qru
MODERÁTOR
VP3 teljesen jo volt de ez a VP4 egy sapkasz.r. Aztan lehet a VW kert bekole vmi eco verziot de a Vredestein Quatrac (ami egy kozepes 4S) sokkal jobban vette a kanyarokat.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Puma K
nagyúr
Júj.

Ezt majd mondom a Hankook-nál dolgozó vegyész srác ismerősnek ha összefutok vele![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Qru beszántottad az autóst?

-
Qru
MODERÁTOR
Oké, majd írd meg.
Jah a VP4 egy kalap fosch, a Skodan nekem is az vt (gyári első szerelés). Annyira értékelhetetlen volt, hogy most az utolsó szezonra inkabb fenthagytam a télit.
-
Puma K
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Megjöttek és felkerültek a Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3 XL 235/45 R17 97y abroncsok. Az 5 db gumit 2026. 8. héten gyártották.
Amit eddig tapasztaltam azaz, hogy ahol a korábban a frissen vásárolt Hankook Ventus Prime4 K135-ök nem tapadtak (?) dinamikusabb elindulásnál és villogott a kipörgésgátló ott most ezzel a Pirellivel nem villog és betapad.
Szuper! Csendes is?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne két szett nyári gumi garnitúrára.
Az egyik egy Ford Mondeo MK5 2.0 TDI (2018-as).
Most ilyen méretű gumi van rajta: 235/50 R17A másik egy Audi A3 8V (2014-es) 1.4 TFSI
Most ilyen méretű gumi van rajta: 205/55 R16Mit javasoltok?
Köszönöm -
Puma K
nagyúr
Köszönöm az eddigi javaslatokat, de esetemben nem hallgattam az itteni intelmekre
és négyévszakos gumikat rendeltem az itteni diskurzust követve
:Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3 XL 235/45 R17 97y
A téli kerekeken (gyári, saját Style 83) lévő Continental TS860 205/65R15-öt 2020-ban vettem. Nem vizslattam át a futófelületet hogy milyen állapotban van, de minimum 6 éves gumikról van szó. A pótkerékként használt felni is ugyan az mint a nyári szetté: Style 32. Meg megkímélném magamat a 4 kerék ide-oda cipelésétől mikor eljön az adott gumi szezonja... van egy 2 tonnás krokodil emelőm amivel majd csak cserélgetem őket tengelyenként egy évben legalább 1x.
Megjöttek és felkerültek a Pirelli CINTURATO ALL SEASON SF 3 XL 235/45 R17 97y abroncsok. Az 5 db gumit 2026. 8. héten gyártották.
Amit eddig tapasztaltam azaz, hogy ahol a korábban a frissen vásárolt Hankook Ventus Prime4 K135-ök nem tapadtak (?) dinamikusabb elindulásnál és villogott a kipörgésgátló ott most ezzel a Pirellivel nem villog és betapad.
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt így konkrétan nem tudom belőni, hogy mikortól vagy egyáltalán az elejétől de utóbbi években felfigyeltem rá. Szóval 2év körül lehet már megvolt akkor is de a gyengébb teljesítményt már akkor is éreztem néha amit előtte soha dedikált tél-nyári esetén hiába öreg volt az adott szett.
Szóval én kiábrándultam belőle. Autó úgyis csak viszi a pénzt. Nem a gumiszett spórolás ment meg bármit is.Nekem olyan 6k km utan kezdte a bugast. Taladasra oke de ugye nem eros allando 4wd miatt ugye eleg nagy a mechanika tapadas. Egy erosebb fwd vagy rwd autom biztos nem lenne ennyire ok. Ami viszont felemetesen sz.r az a oldaltartas hoban. Fekutra oke de nem tartja az ivet.
-
Richard!
addikt
-
Richard!
addikt
Köszi. Nagy a szerelem!
Igen, az. A gyári asszem antracit színű felniket beszámolta a márkaker, ahol vettem az autót (mert mindegyik padkás volt, az előző hölgy tulaj kicakkozta rendesen) és választottam egy újszerű sérülésmenteset a raktárból, nyomott áron.
-
F_Zolee
nagyúr
Ezt így konkrétan nem tudom belőni, hogy mikortól vagy egyáltalán az elejétől de utóbbi években felfigyeltem rá. Szóval 2év körül lehet már megvolt akkor is de a gyengébb teljesítményt már akkor is éreztem néha amit előtte soha dedikált tél-nyári esetén hiába öreg volt az adott szett.
Szóval én kiábrándultam belőle. Autó úgyis csak viszi a pénzt. Nem a gumiszett spórolás ment meg bármit is. -
Qru
MODERÁTOR
-
F_Zolee
nagyúr
Fehér aszfalton nem tapad de ott kb semmi sem, illetve hóban is gyenge trakciója (féktávra oké). Sajnos a sz.r lengéscsillapítóval sikerült kagylósra koptatnom szóval ennek ennyi. Útfelülettől függ de olyan 80-90-től kezd búgni. Ha megunom cserélem de még kitartok mellette, csak 13k km van benne sajnálnám eldobni...
Nekem kb 30-40től hallható búgás már szóval sehol se jó.

Még az idei telet elszenvedem vele aztán kuka. Úgyis 5éves lesz. -
Qru
MODERÁTOR
Fehér aszfalton nem tapad de ott kb semmi sem, illetve hóban is gyenge trakciója (féktávra oké). Sajnos a sz.r lengéscsillapítóval sikerült kagylósra koptatnom szóval ennek ennyi. Útfelülettől függ de olyan 80-90-től kezd búgni. Ha megunom cserélem de még kitartok mellette, csak 13k km van benne sajnálnám eldobni...
-
F_Zolee
nagyúr
Addigra pont el is kopik, ha nem fogok többet autózni, mint eddig. És nem a két szettet amortizálom. Modjuk, mint minden szaktopicban ez is túl van tolva kicsit. Nem mindenki érzi magát Fittipaldinak, hogy lépten-nyomon a gumi képességeit feszegesse. Ha meg érzi, hogy fáradt a gumi akkor csere, addig meg jobban figyel a lábára,kezére.
Az én autóm se a határok feszegetésére termett.
1.6 szívó benzin. De ha nem kanyarogni kell azért egy két fosósabb fékezést kellett már csinálni vele és nem voltam boldog, hogy nem tapadt annyira.
Persze függ az aszfalttól is. Egyik esős másik száraz út volt. -
F_Zolee
nagyúr
Használat-tárolásfüggő. Asszony autójára (Clio) ősszel lesz 4 éve, hogy 4 évszakos GY-GEN3-at raktunk. Garázsban áll az autó és keveset fut. Tökéletesek a gumik a mai napig.
Nyilván aki évi 15+ ezret hajt az autóba (esetleg nehéz/nehezebb autó), autópályázik, sokat megy forró aszfalton, illetve az autó napon is áll, annak valószínűleg 3-4 év alatt gatya a gumi.
Nekem javarészt garázsban van az autó. Uvt is alig kapott. 4-5 éve van fent de már előtte is voltak jelek, hogy nem az igazi már. Legutóbbi télen még jobban ki is jött. Évi 10k kmt mentem vele. Minta is van még bőven. Szét repedve sincs.
-
F_Zolee
nagyúr
-
ktommy91
addikt
Addigra pont el is kopik, ha nem fogok többet autózni, mint eddig. És nem a két szettet amortizálom. Modjuk, mint minden szaktopicban ez is túl van tolva kicsit. Nem mindenki érzi magát Fittipaldinak, hogy lépten-nyomon a gumi képességeit feszegesse. Ha meg érzi, hogy fáradt a gumi akkor csere, addig meg jobban figyel a lábára,kezére.
-
den89
tag
Használat-tárolásfüggő. Asszony autójára (Clio) ősszel lesz 4 éve, hogy 4 évszakos GY-GEN3-at raktunk. Garázsban áll az autó és keveset fut. Tökéletesek a gumik a mai napig.
Nyilván aki évi 15+ ezret hajt az autóba (esetleg nehéz/nehezebb autó), autópályázik, sokat megy forró aszfalton, illetve az autó napon is áll, annak valószínűleg 3-4 év alatt gatya a gumi.
-
Qru
MODERÁTOR
-
F_Zolee
nagyúr
-
focvis
veterán
Szép színe van az autónak, felninek! (Gyári felni, csereszabatos volt a 6-ossal?)
Nagyobb kátyúkat kerülni, a többi vállalható, a komfort javul ahogy bekopik a gumi.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Richard!
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
Richard!
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
ktommy91
addikt
Találtam 114k-ért postával egy szett 205/50 R17 Hankook Kinergy 4S2-t 2025-ös 7,5mm mintával. Jól gondolom, hogy ne habozzak? 4-5 évig gumi lesz még így is?
-
Qru
MODERÁTOR
Style 331 (full hibátlan) 19". 245/40 és 275/35

A gyári 17" van nekem is, de mind a 4 erősen sómart és vicc pénzért van a jó állapotú = elteszem eladásra. Kívánja a nagyobb felnit az autó, eltűnik alatta a 17" szerintem. 20"-t is vállaltam volna, de ez a felni a kedvencem alá, ilyet vadásztam. Akkor pedig már veszek olyan méretű gumit alá, amivel a legbszóbb, úgy voltam vele.
Jól néz ki nagyon!
-
Ádám16
addikt
Style 331 (full hibátlan) 19". 245/40 és 275/35

A gyári 17" van nekem is, de mind a 4 erősen sómart és vicc pénzért van a jó állapotú = elteszem eladásra. Kívánja a nagyobb felnit az autó, eltűnik alatta a 17" szerintem. 20"-t is vállaltam volna, de ez a felni a kedvencem alá, ilyet vadásztam. Akkor pedig már veszek olyan méretű gumit alá, amivel a legbszóbb, úgy voltam vele.
-
grizlisandor
veterán
-
Sefter
veterán
Berendeltem az F11 20Dénesre 4 új Vredi Quatrac-ot végül, hátra szélesebbet.
4-5 évig bírnia kell, nyáron leginkább úgyis Z4-ezek. Kb addig tervezek úgyis az autóval.
Használt télieket (DOT22 és 6mm feletti minta) 100 körül találtam, nyáriak 120 környéke.
Ez így 220, egy szettcsere 14k a gumisomnál, abból kéne évente 2 kör ugye.
A Vredik 290-ért jönnek. Azt a 70 ezres különbözetet kb 3 év alatt vissza is hozza a 4S.
Kíváncsi leszek rá.Jesszus mekkora gumit vettél a 20d-re?
Én is most vettem quatrac pro 2-őt, igaz ez csak 17-es, de 145 volt cserével együtt.. -
Qru
MODERÁTOR
-
Ádám16
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
4-5 évig bírnia kell, nyáron leginkább úgyis Z4-ezek. Kb addig tervezek úgyis az autóval.
Használt télieket (DOT22 és 6mm feletti minta) 100 körül találtam, nyáriak 120 környéke.
A Vredik 290-ért jönnek. Azt a 70 ezres különbözetet kb 3 év alatt vissza is hozza a 4S.
Kíváncsi leszek rá.Quatrac Pro vagy a sima Quatrac?
-
Ádám16
addikt
Kíváncsi leszek rá. -
tboldi
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
Nah nekem az 2-es parketta, különben az életben nem sorolok be.
-
tboldi
nagyúr
Yep. Azon is szoktam mosolyogni, hogy a változatlanul nagy ívű, 270°-os autópálya-felhajtón felgyorsítok legalább 70-re (a MiTóval több is megy), hogy minél kisebb különbséggel tudjak becsatlakozni, és ilyenkor is le-lemaradnak sokan.

-
Qru
MODERÁTOR
Tegnap én is csodálkoztam, hogy lemaradt mögöttem egy 5-ös Golf GTI ezen a rövidke, kanyargós szakaszon. Pedig a telefonfülke WagonR-rel voltam, mégis végigfűzöm ezeket 40-50-nel. Persze aztán az egyenesben hamar utolért.
Autótól és gumitól függetlenül a legtöbb ilyen "versenyző" nem mer csak az egyenesben menni nekem ez a tapasztalatom.
-
tboldi
nagyúr
Tegnap én is csodálkoztam, hogy lemaradt mögöttem egy 5-ös Golf GTI ezen a rövidke, kanyargós szakaszon. Pedig a telefonfülke WagonR-rel voltam, mégis végigfűzöm ezeket 40-50-nel. Persze aztán az egyenesben hamar utolért.
-
Qru
MODERÁTOR
Jó kérdés hol van jó 4s egyáltalán?
A vredi nekem alulmúlta magát pedig nem a legolcsóbb variáns volt. Sokra megyek a mintával ha idő előtt kaka lesz. Nyáron többet megy az autó oda meg nem való. Annak kell tényleg aki keveset megy és nem akar kidobni két szettet mert elöregszik. Anno a Fulda montero téli gumival semmi extra bizonytalanságot nem éreztem még öregebb korára se. Az nem v minta volt pl.Egyik 4S sem bírja már sokáig, sőt a szezongumik sem. Ez van...

-
F_Zolee
nagyúr
Jó kérdés hol van jó 4s egyáltalán?
A vredi nekem alulmúlta magát pedig nem a legolcsóbb variáns volt. Sokra megyek a mintával ha idő előtt kaka lesz. Nyáron többet megy az autó oda meg nem való. Annak kell tényleg aki keveset megy és nem akar kidobni két szettet mert elöregszik. Anno a Fulda montero téli gumival semmi extra bizonytalanságot nem éreztem még öregebb korára se. Az nem v minta volt pl. -
Qru
MODERÁTOR
Óriás +1.
Aztán az első sodrós kanyarban elveszik vagy az árokban végzik a 6 éves kínai dedikált gumival.
-
BaLee
addikt
Szerintem ez kb nézőpont kérdése. Tök biztos hogy jobb egy dedikált évszakos gumi egy izmos bömösön ahol a tulaj használja is ezt az erőt mint egy 4 évszakos megfelelő. Én meg mint kispolgár simán túlélek egy 4 évszakossal (mondjuk nálam éppen Conti ASC2, de itt ez kb mindegy) a 219 lovas 1.65 tonnás rav4-en (ez se egy "suzuki" ahogy ők mondják, mondjuk pl az across az az LOL)
Én néha azt veszem észre, hogy azok szemében akik csak padlógáz/satufék kombóval képesek közlekedni, azok szemében minden más normális sofőr "nyugger" és minden más autó "Suzuki swift" szinten van.
-
Tom1939
őstag
Pénteken voltam DISA szelepet felújíttatni, mert a régi mint kiderült kicsit viseltes. Kapott egy új, alumínium lappantyús megoldást.
A csak BMW-ket szerelő srácok kész autóparkot tartanak fent és a Neue Klasse-ig bezárólag mindent is birtokoltak rövidebb-hosszabb ideig vagy próbáltak: szedánok, kombik, SAV-ok. A 16i-től kezdve a 30i/30d-n át a 60i/50d és M-es dögökig mindent.
Mindegyik szerelőnek van legalább egy E39-e. Touring és limousine vegyesen. Anyának diszkrét touring. Apának piszkált limousine csak száraz időben használós (használható) őrület vagy idősebb éveire elrakott szedán és ritka kombi M5-ök stb-stb gyári állapotban OEM vagy "OEM+" alkatrészekkel szerelve.
Említettem nekik, hogy meghoztam a "nagy döntést" és jön 5 db (megy egy a pótkerékre is) 4 évszakos Pirelli SF3. Síri csend lett a műhelyben. Kérdezem tőlük na most mi? Az egyikük rám nézett és annyit kérdezett, hogy soroljuk...? Mondtam, hogy na. Még egy 20i-n sem lesz igazán jó, mert hátsókerekes. Gyárilag terpeszt hátul és az egész futóműve sportosabb mint amire szánják a 4S-t. Még az én kismotorosom is viszonylag nehéz és ha sportosan vezeted (igen), akkor majd tudod pontosan hogy hol a határ és mikor kell majd visszaszedni mint pl egy nyári guminál mert máshogy viselkedik a 4S. Egybehangzó véleményük szerint a 4S gumi kb Suzuki Swift stb. szintű futóművel, teljesítménnyel és menettulajdonságokkal rendelkező autókhoz jó és az ehhez passzoló vezetési stílussal rendelkező sofőröknek.
Kíváncsi leszek milyen lesz a gyakorlatban és mit fogok tapasztalni.
Szerintem ez kb nézőpont kérdése. Tök biztos hogy jobb egy dedikált évszakos gumi egy izmos bömösön ahol a tulaj használja is ezt az erőt mint egy 4 évszakos megfelelő. Én meg mint kispolgár simán túlélek egy 4 évszakossal (mondjuk nálam éppen Conti ASC2, de itt ez kb mindegy) a 219 lovas 1.65 tonnás rav4-en (ez se egy "suzuki" ahogy ők mondják, mondjuk pl az across az az LOL)
-
Qru
MODERÁTOR
-
Puma K
nagyúr
Pénteken voltam DISA szelepet felújíttatni, mert a régi mint kiderült kicsit viseltes. Kapott egy új, alumínium lappantyús megoldást.
A csak BMW-ket szerelő srácok kész autóparkot tartanak fent és a Neue Klasse-ig bezárólag mindent is birtokoltak rövidebb-hosszabb ideig vagy próbáltak: szedánok, kombik, SAV-ok. A 16i-től kezdve a 30i/30d-n át a 60i/50d és M-es dögökig mindent.
Mindegyik szerelőnek van legalább egy E39-e. Touring és limousine vegyesen. Anyának diszkrét touring. Apának piszkált limousine csak száraz időben használós (használható) őrület vagy idősebb éveire elrakott szedán és ritka kombi M5-ök stb-stb gyári állapotban OEM vagy "OEM+" alkatrészekkel szerelve.
Említettem nekik, hogy meghoztam a "nagy döntést" és jön 5 db (megy egy a pótkerékre is) 4 évszakos Pirelli SF3. Síri csend lett a műhelyben. Kérdezem tőlük na most mi? Az egyikük rám nézett és annyit kérdezett, hogy soroljuk...? Mondtam, hogy na. Még egy 20i-n sem lesz igazán jó, mert hátsókerekes. Gyárilag terpeszt hátul és az egész futóműve sportosabb mint amire szánják a 4S-t. Még az én kismotorosom is viszonylag nehéz és ha sportosan vezeted (igen), akkor majd tudod pontosan hogy hol a határ és mikor kell majd visszaszedni mint pl egy nyári guminál mert máshogy viselkedik a 4S. Egybehangzó véleményük szerint a 4S gumi kb Suzuki Swift stb. szintű futóművel, teljesítménnyel és menettulajdonságokkal rendelkező autókhoz jó és az ehhez passzoló vezetési stílussal rendelkező sofőröknek.
Kíváncsi leszek milyen lesz a gyakorlatban és mit fogok tapasztalni.
-
kenguru99
senior tag
"de az már biztos V mintát kerülném a zaj miatt."
És hol van (jó) 4s gumi nem V mintával? -
d.tiborz
aktív tag
-
Peter.70
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
Peter.70
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
Tapasztaltabbakat kérdezném, mennyire kell elhinni, hogy a Ceat 4 SeasonDrive X5 bagóért olyan jó, mint ahogy a tesztek állítják? Még nem 205/50 R17 méretben is 25k darabja. Nem prémium nyilván, de meglepő eredményeket produkált.
@Jaded: Hátha. De még nem teljesen fix, hogy váltok, megy az agyalás ezerrel.
Újként egész jó valóban. Kérdés, az öregedés…
-
F_Zolee
nagyúr
Tapasztaltabbakat kérdezném, mennyire kell elhinni, hogy a Ceat 4 SeasonDrive X5 bagóért olyan jó, mint ahogy a tesztek állítják? Még nem 205/50 R17 méretben is 25k darabja. Nem prémium nyilván, de meglepő eredményeket produkált.
Amennyire felhígult a márkásabb gumi is teljesítményt nézve ha legközelebb 4évszakost vennék akkor ilyenre is simán rámennék de az már biztos V mintát kerülném a zaj miatt.
4éves korára legalább olcsóbban kell kidobni a gumikat. -
Peter.70
addikt
-
Jorus
nagyúr
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek. 235/50/18 gumi helyett lehet 215/55/18? -
ktommy91
addikt
-
Jaded
őstag
-
ktommy91
addikt
Írtam a megane csoportba facebookon és volt érdeklődés, 16-os gyári szettet is ajánlottak helyette. Töröltem a posztot egyelőre, mert hónap végén jut el a kocsi szerelőhöz és utána lesz aktuális a gumi/felni kérdés.
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 2012-es Renault megane grandtour-t 1.5 dCi(106le) motorral. Évi 10-15k kilométert megyek. A kocsin jelenleg 17-es bose edition felnik vannak 10 éves ledobandó gumikkal, illetve kaptam hozzá egy szett acélfelnit 5 éves jó állapotú semperit téli gumikkal.
Gumi témában nem nagyon tudom hogy mitévő legyek... vagy kellene egy szett 205/50 R17 nyári gumi (225/45 R17 a másik opció, de a nagyobb fogyasztás és zaj miatt azt elvetettem) és még 1-2 évig használnám a télit, majd csere. Vagy valami normális (pl nokian seasonproof 2, ennek most kuponnal 38k darabja allegron vagy kleber quadraxer 3) négyévszakosra váltanék és elpasszolnám a téli kerekeket.Másik téma, hogy jól néz ki a bose felni, de szerintem ehhez az autóhoz és a magyar utakhoz max 16 colos felni illik ballonosabb gumival, szóval még az is megfordult a fejemben hogy veszek 16-os felnit. Kérdés hogy eladható-e, mert a büdzsé karcsú.
Ti mit lépnétek? Mit javasoltok nyárinak vagy négyévszakosnak? Előre is köszi a segítséget!
Rengeteg Renault felni jön most szembe (lehet azért, mert keresek is). Szerintem nagy összegre ne számíts, ha eladnád.
-
elpescador
junior tag
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az autón (Mazda 6, 2004, 1.8) 2 éves, keveset futott, 2025-ös Vredestein Ultrac 205/55 R16 gumi, egyik tönkrement, most rendeltem, egy szintén 2025-ös gyártásút, de már Ultrac+ jött, fel lehet ezt tenni a sima Ultrac mellé?
Fel, kicsit mas a keverek, a + az kevesbe kopos/tapados de nagy difi nincs kozottuk.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Vettem egy 2012-es Renault megane grandtour-t 1.5 dCi(106le) motorral. Évi 10-15k kilométert megyek. A kocsin jelenleg 17-es bose edition felnik vannak 10 éves ledobandó gumikkal, illetve kaptam hozzá egy szett acélfelnit 5 éves jó állapotú semperit téli gumikkal.
Gumi témában nem nagyon tudom hogy mitévő legyek... vagy kellene egy szett 205/50 R17 nyári gumi (225/45 R17 a másik opció, de a nagyobb fogyasztás és zaj miatt azt elvetettem) és még 1-2 évig használnám a télit, majd csere. Vagy valami normális (pl nokian seasonproof 2, ennek most kuponnal 38k darabja allegron vagy kleber quadraxer 3) négyévszakosra váltanék és elpasszolnám a téli kerekeket.Másik téma, hogy jól néz ki a bose felni, de szerintem ehhez az autóhoz és a magyar utakhoz max 16 colos felni illik ballonosabb gumival, szóval még az is megfordult a fejemben hogy veszek 16-os felnit. Kérdés hogy eladható-e, mert a büdzsé karcsú.
Ti mit lépnétek? Mit javasoltok nyárinak vagy négyévszakosnak? Előre is köszi a segítséget!
+1 szavatat a 16-os felnire + 4S gumira.
Pirelli SF3 vagy Continetal ASC2. Ha olcson megusznad akkor a Vredestein Quatrac vagy a Kléber Quadraxer 3 kozepmezonybol.
-
elpescador
junior tag
Sziasztok!
Az autón (Mazda 6, 2004, 1.8) 2 éves, keveset futott, 2025-ös Vredestein Ultrac 205/55 R16 gumi, egyik tönkrement, most rendeltem, egy szintén 2025-ös gyártásút, de már Ultrac+ jött, fel lehet ezt tenni a sima Ultrac mellé?
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
En adom a kisebb felni + minosegi negyevszakos iranyt!
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok,
Új elektromos autó vásárlás miatt vennék 2+2 db ASC2 abroncsot (235/55 és 255/50 R19) méretben. Mivel pótkerék nem megoldható (nincs helye, csak defektjavító jár az autóhoz), konkrétan "SEAL" jelzésű gumikat kerestem, de azokat kb 2023 körüli DOT-számmal találtam (már ahol feltüntetik). Azokat még meg lehet venni?
KösziSzakszeruen tarolva 5 evig ujnak szamit a gyattastol szamitva. Szoval oke.
-
focvis
veterán
Nem reprezentatív minta, keveset van használva, azon kívül mélygarázsban áll az autó, nyáron hűvös száraz pincében a gumi ÉS még csak 4 éves: DOT 1922 kínai 4 évszakos ránézésre olyan, mint az új, tapintásra puha.
-
bul07
nagyúr
Kínában van tél rendesen, bár nem mindenhol
Nagy ország egy vonaltól számítva(Qinling–Huaihe vonalnak) fűtés sincs a házakba, mert tilos volt kiépíteniÍgy ott is van téli gumi, és jelen vannak a nagynevű gyártók is, így annyira rossz gumit ott se éri meg gyártani mert ott se veszik meg
-
d.tiborz
aktív tag
Sziasztok,
Új elektromos autó vásárlás miatt vennék 2+2 db ASC2 abroncsot (235/55 és 255/50 R19) méretben. Mivel pótkerék nem megoldható (nincs helye, csak defektjavító jár az autóhoz), konkrétan "SEAL" jelzésű gumikat kerestem, de azokat kb 2023 körüli DOT-számmal találtam (már ahol feltüntetik). Azokat még meg lehet venni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
73295 - 73201
73295 - 73201 73200 - 73101 73100 - 73001 73000 - 72901 72900 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AliExpress tapasztalatok
- League of Legends
- Revolut
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M2 2023 - 8GB/256GB SSD - Szép/Megkímélt állapotban
- HIGH END - MacBook Pro 16" 18C / 40C / 128 GB RAM - 4TB SSD - Magyar
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 1TB SSD 27% ÁFÁS
- HP EliteBook 840 G6 - 14" i5 8365u, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060 (ELKELT)
5 év után olyan volt mint egy 15 éves gumi kinézetre. De tapadt mint állat bármilyen sportos vezetésnél 4 évig. 5. évben már azért gyengébb volt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kosz hogy szoltal.
:
Szóval én kiábrándultam belőle. Autó úgyis csak viszi a pénzt. Nem a gumiszett spórolás ment meg bármit is.
Jöhet a chiptuning. 
érkezek majd vele