- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Cáfolja a Realme, hogy leépülne
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
toompa
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult hogy idén nyári és téli gumi cserém is lesz.
De első körben a nyárira koncentrálnék.
225/45/R17 Michelin Primacy 4 volt a nyárim amit cserélnék.
Skoda Octavia 3 az autó és munkába rohangálás autópálya és város vegyesen.
Évi 25-30ezer km.
Fontos lenne hogy ne kopjon gyorsan, meg persze a biztonság. Néha tud nehéz lenni a lábam, hiába nem versenyautó.
Az előbbiek mellett még a fogyasztás és hang fontos, ár nem lényeges.
Mit ajánlanátok?
Köszönöm előre is! -
ncc1701
veterán
Nyári pacskereket mikor érdemes rendelni, h friss legyen? Michelin pilot sport 5-ről lenne szó.
-
426os
őstag
válasz
yodamester10
üzenetére
Na de melyik Pirelli? Igazából hóban nem tervezem használni, kánikulában annál inkább
-
426os
őstag
Lassan aktuális lesz az új nyári gumik berendelése: 225/45R17 91W-re lesz szükség, Golf7-re. A most már lassan 7 éves Dunlop Sportmaxx RT2-ket fogják váltani.
Fontos szempont lenne a zaj, ebben a mostani Gumi nem annyira szenzációs (lehet csak a kora miatt). Kb 5-6 évig maradna, jelenleg 20k km-t megyek egy évben, ebben van sok pályázás is (Van külön téli szett). Márkásabb gumikat nézem első sorban, keret kb 100Eur/db.
Amiken hirtelen megakadt a szemem, főleg az alacsony zaj miatt:
- Pirelli Powergy
- Pirelli Cinturato p7 C2
- Hankook Ventus Prime 4 K135
- Goodyear Eagle F1 Asymetric 6
- Conti Ultracontact
- Bridgestone Turanza T6 (ebből van 70 és 69db változat, utóbbi nem XL)Vannak még ebben az árban jobb nevek is, de inkább 70-71db zajjal.
Hankookban annyira nem bízom. Milyen a többi? Mit ajánlanátok? Van értelme 70db alattiakat nézni? -
-
balika21
tag
sziasztok,
vettem egy hobbi célra szánt autót, és sajnos utólag vettem észre ezt a javítást az egyik gumin. Véleményekre / tapasztalatokra lennék kiváncsi mennyire merjem használni?
goodyear vector 4seasons gen-3 225/40 r18 2023-as gyártás az alany, ha cserélni kell, akkor maradjak ennél, vagy van ajánlottab 4 évszakos? Korábban használtam ezt a gumit, és nagyon szerettem.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Az autó egy Dacia Lodgy 1.33TCE (96KW), ami most lett 6 éves. Évi kb. 15-18e km-t megyünk vele, melynek 60%-a elővárosi üzemben megy bele. A téli szett még jó rajta, nincs megöregedve szerintem még egy szezont kihúzna, azonban a nyári gatya: bár minta van még rajta bőven, de nedves úton sikerült vele megcsúsznom ősszel, úgyhogy kuka.Kérdés: ilyen használat mellett mehet rá négyévszakos, vagy javasolt továbbra is a két külön szett? Ha számít: síelni, télen hegyekbe nem járunk, tavasszal-ősszel kirándulunk többet, illetve nyáron van egy hosszabb tengerparti út. Gumi tekintetében a neves gyártók (Michelin/Pirelli/Conti) közül választanék.
Köszi!
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Őket ismeri valaki? Elég jó áron adják a gumikat: [link]
-
kenguru99
senior tag
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Édesapám Ford Focus 1.4 MK1-ére keresek új szett 4 évszakost.
Max 4-5.000 km megy évente, autópályán nem használja, főleg városban.
Jelenleg valami 2017-es Riken van rajta, lassan ideje szerintem cserélnie.
Nyári - téli szettet használ, a téli is 2018-as, szóval mondtam neki, hogy ideálisabb lenne ennyi futásra a négyévszakos. Garázsban tartott jármű.
[link] - innen szeretnénk választani, a cél a lehető legolcsóbb alternatíva. Pl. a Sebring, Taurus All Season mennyire vállalható?
-
Rick4
félisten
válasz
tasiadam
üzenetére
Nem a 2-1-et kapják, hanem a 3-4-et.
Az nem azt jelenti, hogy nem felelt meg, hanem hogy a saját szempontjaik szerint alacosyabb minsőgl, ami lehet öntési felületi egyenetlenség, kisebb zárvány, bármi, ezt már nem tudom, de nem is az a lényeg, hanem hogy a ráöntött cikkszám mindegyik esetében azonos, és amikor emgveszel egy utángyártott tertéket a gyári át feléért, elhet ugyanarról a szalagról egy másik darabot kapsz, és csak a doboz más. -
Rick4
félisten
válasz
Dorien
üzenetére
Itt nem is erőrl van szó, hanem ami az autóiparban zajlik, az egy tlejesen más folyamat. Kína eddig is tudott csúcsminőséget gyártani, csak az sosem annyiba került, mint egy hasonló, de rosszabb kivitel, és mindig a megrendelőn múlt, ő mit szeretne, és azért mennyit akar fizetni.
Jó példa erre az autóiparon belül a cserealkatrészek, ami a polcon 15 féle dobozban ott vannak, de márkanévtől függetlenül sok esetben 2-3 gyártótól jön, és mág egy gyártón belül is van eltérés, mert vagy megfelel minőségi követelményeknek, maiket a vevő támaszt, és akkor mehet, vagy nem, és akkor majd megveszi más ugyanazt olcsóbban.
A gyári beszállítóknál ugyanez meg, attól, mert te egy gyári cikkszámos alkatrészt veszel, nem biztos, hogy csúcsminőséget veszel.
Anno itthon gyártották az 1.9PD TDI hengerfejét, sima alu öntési technológiával. 5 kategóriába sorolták a termékeket minőségellenőrzésen elért eredmény után:
10-9: ment az audihoz
8-7: ment a vw-hez
6-5: ment a skodához
4-3: ment a seathoz
2:1 vissza az öntödébe, és újra próbálkozni. -
Dorien
veterán
válasz
FerNandor
üzenetére
Azért a kínai tervezés / gyártás ma már nem ugyanaz, mint 17 évvel ezelőtt.

Azóta Kína a Föld 2. legnagyobb gazdasága lett, el lett szívva az agyállomány nagy része nyugatról és most már sokszor a német mérnökök próbálják ellopkodni a kínai újításokat, technológiákat, mert több dologban előrébb tartanak náluk. A chipgyártást akarják lenyúlni Tajvannal együtt (TSMC), mert akkor kb. az egész világ ki lenne szolgáltatva nekik. -
ncc1701
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem is tudom, nálam alap kitétel könnyűfém tárcsa esetén.
-
-
gg72
veterán
-
Rick4
félisten
válasz
FerNandor
üzenetére
Háát, nem egyszerű, a mostani picasos conti ts870-esen nincs semmi, a nyári 19-es Bridgestone Potenza made in poland, a tranyó 16-os nyári contija made in france, a télin nem látok ilyen feliratot, a toyota gyárija kínai nexen, a frissen rákerült conti vancontact4season made in slovakia.
Nehéz ügy, mert a kínai conti, pirelli, michelin se kellene, hogy rosszabb legyen... -
FerNandor
őstag
Hogy tudod elkerülni, hogy nem veszel kínai gyártású gumit? Csak mert ezt én is szeretem elkerülni, és a magyart is..
Feljebb írtam, képet is tettem be, én most rendeltem Kumho PS72-t, made in korea lett, szerencsére.
Részben költői kérdés, részben nem, mert a gumi ebben az esetben koreai, nem kínai. -
Rick4
félisten
Dehogyis, csak a dolgok sokszor összefüggnek...
Nekem anno volt új hankook kinbergy eco gumim, 5db-ot vettem, kb 5000km-t mentem, és feltűnt, hogy kis szlalomozáskor az autó hátulja kiscsit úszik, mint ha csónakban ülnék. Eltelt pár hónap, kb 10x voltam szerelnél, futóművesnél, minden át lett nézve, mire kiderült, mi a baja, a gumik voltak ilyenek, egyszerűen olyan oldalfala volt, hogy a megfelelő nyomáson egyhe kanyarodáskor is engedett az oldalfal, fordult a kocsi alá a gumi.
Gumicsere után azonnal megszűnt a hiba. Az is kínai gyártás volt, rengeteg dologból van kínai termékem, az 1M-s tévém is kínai, a telefonjaink, 4 routerem is, de én gumiból nem vennék kínait. az amerikaiaknál egy 450 lovas Camaro gyári féktárcsája is made in china, és a gyáriak mellett az első és másodvonalas utángyártott alkatrészek nagyon nagy része is az, azzal nincs gond.
-
TommyY2
tag
válasz
vzsryl
üzenetére
Köszönöm.
Most látom, hogy a 195/65 R15 gumiból nem létezik Kumho 'A' nedves tapadású, viszont van Wredestein Ultrac, Nokian Wetproof és Continental premiumContact is nem túl drágán.
A 215/55 R17 méretből van PS71 és HS52 is.
Szerkesztve: a 195/65 R15 gumiból is létezik Kumho 'A' nedves tapadású, csak először elírtam a sebesség indexet.
TommyY
-
embe
nagyúr
0625, pont egy éves.
Viszont ami érdekes, hogy a címke szerinti típusa:
Kumho 225/50 ZR17 W95 XL ECSTA HS52
Na most a címke hozza az XL feliratot, viszont az abroncson nem találom. A neten keresgetve ezt a mértet és típust csak XL-es verzióban találtam. Viszont eddig minden XL-es gumin, amivel dolgom volt jelölve volt magán az abroncson.
-
TommyY2
tag
Sziasztok!
Tavasszal két autónkra is kell vennem nyári gumit.
Elsődleges szempont a jó nedves tapadás és a lassú öregedés (keveset megyünk évente, téli gumi van).
Ahogy nézegetem a gumikat, a Conti EcoContact (ami köztudottan nem jól tapad) nedves tapadása és az üzemanyag takarékossága is "A" (tehát akkor valóban nem jól tapad, vagy "A" és "A" közt is van különbség?).
A Goodyear EfficientGrip Performance 2 esetében ugyancsak mindkét paraméter "A". Akkor ez is Eco gumi?Nem tudom, hogy van-e összefüggés az öregedés lassúsága és pl. az üzemanyag takarékosság közt (pl. "A" vagy "C"). Pl. a most 7 éves Conti EcoContact 5 gumim a mai napig puha, ennek ellenére biztos, hogy nem tapad jól. Ellenben volt egyszer Goodyear EfficientGrip Performance 2 gumim, ami már 3 évesen érezhetően keményebb volt.
Nézegetem a Kumho Ecsta PS71 és a Nokian Wetproof 1 gumikat is, melyek tapadása "A", az üzemanyag takarékossága meg "C", az áruk viszont jóval kedvezőbb.
Egyszóval nem tudom, hogy mitévő legyek, érdemes-e nyárra megvenni a legdrágább gumit (téliből mindig azt veszem), de azt se szeretném, ha 4 évesen már kemény lenne.
Szeretnék kérni tapasztalati segítséget (az egyik méret 215/55 R17, a másik 195/65 R15).
Köszönöm: TommyY
-
embe
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Na én még nem találkoztam ilyen deformálódással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- sziku69: Szólánc.
- Óra topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP2221 I Szervizelve I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Polycom G7500 - Videokonferencia rendszer csomag- Új dobozos
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Sencor levegőtisztító SHA 8400WH
- 2 kazános Jura Z5 V2 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel
- darkFlash CF8 Pro
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- 206 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Annyira lekötött ez a deformálódás, hogy arra zoomoltam csak. Megszoktam hogy ott vigyorog a nagy XL felirat.