- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Ismerős-ismeretlen lapkával érkezik a Honor 400 család
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Elérhető az Apple TV alkalmazás Androidon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
svedmalac
tag
válasz
grizlisandor #66151 üzenetére
Igen, ugyanaz ment fel épp azért, mert teljesen korrektül kiszolgált.
Volvo S70 2.0 T5, Citroen 2CV és C5 X7 1.6 Hdi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #66148 üzenetére
Vredestein Qautrac.
-
svedmalac
tag
Na felkerültek a C5-re az új Quatrac-ok futómű beállítással egybekötve.
Szerelés mindennel 18, futómű 17 ezer Szhelyen.
A levetett gumikat jobban megnéztem, a kopásjelzőhöz még volt kb. fél mm.
Az egyik pár kicsit félre volt kopva a cserélgetés ellenére, de azt már tavaly nyáron tudtam, így nem foglalkoztam vele túlzottan a csere előtt.
Hajszál pontosan 66109km van a gumikban, a jelzőig szerintem elment volna 70-ig.
Repedezés, hatalmas felületi hiányosságok semmi, csak apróbb kicsik, de az sem vészes.
Egy nagyon jól eltalált széria volt szerintem, talán a legjobb érzésre, ami valaha volt alattam.
Remélem ez így is marad...Volvo S70 2.0 T5, Citroen 2CV és C5 X7 1.6 Hdi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tasiadam #66142 üzenetére
Attól még elállítódhat. Akár csak egy nagyobb kátyúba csattanás vagy sok kisebb ütés hatására is elmászhat a geometria. Szóval érdemes időnként ránézetni.
Legkésőbb még ha nem is kellett hozzányúlni a futóműhöz de új gumit kerül fel én mindig beállítatom.
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
Ha már téma, hogy a jobbik oldala legyen kívül, nézem a kis méretű 4évszakosakat, és látom, hogy pl a quatrac 5-nél egyik oldala téli, másik meg kevésbé télies mintával van. Ha jól gondolom, akkor forgásirányos is a gumi. Ilyenkor asszimatrikusan minden gumi egyik oldala lesz jobb valamiben? Vagy ilyenkor mi volt az elgondolás? A v mintánál érthető a dolog.
Még mindig másodrangú állampolgár
-
-
tasiadam
veterán
no, belőtték a futóművet, az elülső kicsit kopottabb szélű téliek mehetnek majd a kövi szezonra a hátsó tengelyre?
Még mindig másodrangú állampolgár
-
Zsolt802
csendes tag
Sziasztok help pls. Totál amatőr vagyok felni kérdésben és szeretnék venni Kia Vengára alufelni.
A wheelsize.com szerint 6J 15" ET48 az OG felni méret.
Helyette fel lehet tenni 6,5J 15" ET45 -ös felnit?
Ha kicsit is problémás lehet akkor már nem érdekes. Akkor inkább keresek tovább jobban illőt.
-
svedmalac
tag
Értelmes, kultúrált és fejlett társadalom kellene ahhoz, amit leírtál.
A hatalom nagyon is jól tudja, hogy mire képes a társadalom.
Próbálják is lejjebb vinni a mértéket (pl. oktatás átszervezése), mert politikailag ez a kifizetődő.
A népnek meg nagyon nem!
Egy elbutított társadalomnak nincsenek ilyen igényei és elvárásai, mint neked...
A rendszer elvezőinek és azok gyerekeinek meg nyilván adott minden, amit fizetni kell.Ezt kell legközelebb eldönteni, ez kell vagy más.
Az arányokon és a pénzen múlik minden sajnos, az intellektuell nem sokat ér...Volvo S70 2.0 T5, Citroen 2CV és C5 X7 1.6 Hdi
-
Qru
MODERÁTOR
Sarazáshoz milyen négyévszakost válasszak?
Minél nyitottabb, szélesebb mintaárkokkal gazdagon szabdalt mintázatot választ, elméletileg az annál jobban viselkedik saras földutakon.
A Michelin CC egész jó sárban, a telken teszteltem már. -
No.01
őstag
Szerintem is verlazito ez az egesz. Nincs osszehang meg varoson belul sem holott ennek orszagra kiterjedonek kellene lennie.
Ezert van az is, h meg itt videken is van olyan ahol gond nelkul mennek at a vilagito csekendzsines, rohado vagy epp TPMS-t megsporolni akaro autok, hogy a repedt szelvedorol ne is beszeljek.
Azt meg dontse el mindenki maga, h az vizsgaallomas fele meg mukodo fenyszoro pont a vizsgan nem kapcsol fol (Murphey) akkor az alapbol bukas, de ha kijavitod akkor ujabb vizsgadij utan johetsz ujbol 1 oran belul mennyire mozog egy szinten a fentebb emlitettekkel.
Sajnalom, h itt tartunk. Tudom jol, h itt videken az autoallomany fele siman elhasalna egy szigorubb vizsgan, de ugy meg oda a penz mert ugye kozlekedni csak kell... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur #66130 üzenetére
Reméljük az új kreszben ezen szigorítanak picit.
-
Motion_Blur
félisten
"A végrehajtási rendelet amiatt tud ilyen megengedő lenni, hogy az 50 éves KRESZ felnőttként kezeli az autósokat ebben a témában" - az emberek (minimum) kétharmada szöveget se tud értelmezni, a világát nem tudja, nemhogy a DOT számot meg hogy milyen gumi van az autóján..
"Előre tehát mehet egy nyári szett országúti mintával, hátra pedig mehet egy pár téli terepgumi is, a műszaki vizsgabiztos ebbe nem köthet bele.
A 10 éves életkori határról pedig még csak említést sem tesz a jogszabály"Magyarisztán, trógerország...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Qru
MODERÁTOR
A gumis már fel a sem merte szerelni, olvasónk mégis bevállalta a műszakit
A műszaki vizsgán konkrétan észre sem vették, hogy elöl tízéves, 205/60R16-os nyári, hátul pedig ötéves, 215/55R16-os téli abroncsok forognak az autó alatt. Vagy észrevették, de szóvá egyáltalán nem tették. Mi alapján tették volna?
Oké, hogy nem ütközik szabályba de azért ezt nem kéne propagálni... -
svedmalac
tag
Én épp ezért inkább leadom a hulladék udvarban...
Volt ma sztorim a 8-as úton este.
Jöttem hazafelé, egy fehér Skoda ment előttem (utólag esett le az RBM rendszám), ment elég jól, 110 helyett 125. Gondoltam én mennék még jobban is, de csak nem akart lehúzódni.
Erre kirakta két villanásnyi időre a kék/piros villogót a hátsó ablakban.
Na fasza, gondoltam magamban, mára ennyi.
Egy darabig mentem utána mértékkel, mivel csak nyugalomra intett tulajdonképpen.
Aztán mikor később lefordult másik útra, akkor lettem nyugodt.
Már vasárnap este üres úton is ilyeneket kell nézni bakker...[ Szerkesztve ]
Volvo S70 2.0 T5, Citroen 2CV és C5 X7 1.6 Hdi
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #66118 üzenetére
Én ott hagytam a gumisnál a régi CC+-okat, és nem kaptam értük semmit.
-
válasz
szabonagyur #66123 üzenetére
Egész jó voltam, akkor 20-at ér annak, aki ilyent keres.
-
den89
tag
Maradok téli-nyári kombónál. Viszont 225/45 R17 méretben, jobban elérhető és kicsit épeszűbb az árazása, mint a 205/50 R17-nek. Milyen télit ajánlanátok, ami belefér kb 45-50k/db árba? Ezt a kettőt néztem: Hankook Winter Icept RS3, Dunlop Winter Sport 5. Szívesen fogadok ezekről véleményt, illetve más ajánlást is. Köszönöm!
Qru: gyors volt, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Hirdesd meg 20-ért, csak egyben vihető.
-
t1
veterán
válasz
Szerintem nagyjából 0.
-
szabonagyur
félisten
Mennyit erhet vajon 4 db, 32e km-t futott 185/55/15 meretben Conti ASC1?
Egy oldalan pici serules, de csak feluleti.
Szeptemberben lenne 5. eves, de mar le lett veve.
-
8
senior tag
Tudja valak azt a gumikeresőnek a nevét, ahol a mintázat bemutatásának éve alapján (is) lehet keresni?
régebben megvolt, de elfelejtettem a nevét, és sehogy sem találom meg.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 7.500Ft. Privát üzenetben küldöm
-
deny330
aktív tag
Hát legközelebb ha ilyen van, akkor hamarabb döntök, nem húzom a végső pillanatig. Bár a téli GY gumik után várható volt ugyan ez a történet, mert ott is ahogy megrendeltem a gumikat, rá 2-3 hétre majdnem 6k-val ment fel az áruk/db.
Esetleg 215/40 R17 méretben vagy esetleg /45 méretben van valami ajánlott sportosabb abroncs 35k alatt? Vredestein Ultracot váltana továbbra is. Ha nincs más, akkor másnem a /45 FK520-at bevállalom picit drágábban. -
sagesz93
addikt
válasz
rbalint88 #66108 üzenetére
Nálam most 6 éves a csajszi, nekem meg azt mondja: apa, miért vagyunk gyorsabbak mindenkinél?
De tervezem elvinni idén olyan helyekre, ahol más is halad, nem csak a hétvégi suzukisok tötyörögnek
A GY-re állítottam be figyelőt, ott ha jön be valami értelmes webshopnál 40 alatt, azonnal rámegyek.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz
focvis #66107 üzenetére
A mocskok, hogy raadasul a mintaja elegge egy pzero nero evolucionak tunik…
sagesz93: akkor gy vagy ps5, eladasnal is sztem segit a minosegi gumi (legalabbis bennem noveli a bizalmat, hogy minosegi alkatreszekkel volt karbantartva)
nalam a kabrio a gyerekkel van a leginkabb kihasznalva (apa, elozzuk meg, mindenkit elozzunk meg! Mindezt Dobogokon)
-
sagesz93
addikt
válasz
rbalint88 #66103 üzenetére
Van pár reakcióm FB csoportokból is, ott a Powergy-t nagyon leszólják(főleg hogy a gyári szerelése P Zero Nero), a Hankook V12-t nem ajánlják erre a kocsira, elvileg rendellenesen tud kopni, Yoko mintája nagyon hasonló ehhez. A GY-t nem írta senki, az szerintem nem lenne rossz, főleg 40 alatt ha el lehetne csípni.
Az autó képességeit 98%-ban abszolút nem használom ki, jó időben a gyerekkel mászkálunk nyitott tetővel, ott eleve nem nagyon lehet száguldozni, egy hasonló felhasználású tulajtól érkezett válasz, aki Matadort vett az autójára és meg van vele elégedve. Úgy érzem kicsit a pénztárcámnak is akarok dolgozni valami olcsó megoldássalDe valahogy az alternatívák nem győznek meg, lehet ilyenkor jobb maradni az eredeti PS5 elképzelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
-
rbalint88
addikt
válasz
sagesz93 #66101 üzenetére
Ezt talaltam, ami nem ps5 ar es tapados lehet: [link]
Erdekes modon automaxnal es itt is inkabb eco vagy turagumik vannak ebben a meretben.
Egyeb otletek:
Hankookbol V12 evo2-t lattam, az egy eleg regi gumi, DOT-ra kerdezz ra rendeles elott
Yokohama V701
Goodyear Assy 6 [link]Nankang NS2R-t en nem eroltetnem, ha utcara kell a gumi. Esoben eletveszely, szarazon is bemelegitest igenyel, leven ez inkabb mar palyagumi.
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
Van valami értelmes opció közötte? Hankook S1 Evo?
#66098cOxeR : ránézek erre is, megmondom őszintén a márkásabb gumikon kívül más még nem nagyon fordult meg nálam(így hiába hallottam a Nankangról már sokat, kicsit idegenkedek tőle), így nehéz lépés lenne alább adni, főleg erre az autóra. Egyedül a kihasználtság hiánya, illetve a kevés idő (2 szezon) ami gondolkodásra késztet most.
Előző nyáron még a gyárilag szerelt 10 éves pirellikkel nyomultam és nem éreztem magam veszélyben[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Könyvajánló
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerős-ismeretlen lapkával érkezik a Honor 400 család
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget