- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
72889 - 72801
72889 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-02 10:31 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Járókeret
senior tag
-
Redneck
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
-
Redneck
nagyúr
Vettem egy szett új Pirelli SF3-mat. Fél óra múlva otthon, mondom mi ez a hang? Hát ez:
-
toompa
őstag
2 voucherem volt. Az elsőnél kb. 15 perc szarakodás volt mire sikerült. A másodiknál gyorsabban ment, de ott meg hiába ütötte be előre a rendszámom, nem vonta le a kedvezményt, így teli áron tankoltam. Mondtam neki hogy ne stornózza, mert félő hogy akkor bukom a vouchert. Az biztos hogy legközelebb Alza kupont kérek. Kínszenvedés ezzel tankolni.
Ha nem jött össze, menj máshova. Hátha dörzsöltebbek lesznek. -
pinnacle
nagyúr
Ja, bocs, az enyém Goodyear kupon volt, de azért itt hagyom.
Én 2 kupont kaptam, egy 30000-t és egy 10000-t. Kb. 28K--ért tankoltam. Tankolás után a pénztáros lecsippantotta a 30K-s vonalkódját. Mivel nem tankoltam 30K-ért én is kérdeztem, hogy hogy működik, de a pénz nem veszik el, hanem az utalvány egyenlege csökken. Kaptam is bizonylatot, hogy mennyi felhasznlható pénz van még rajta. Mondjuk szerencsém volt, mert egy nagyon kedves pénztárost fogtam ki, aki normálisan elmondott mindent. Most tankoltam én is így először.Köszi! Nem tudom mi a fene lehetett a probléma. Kérdeztem a Michelintől, azt írták próbáljam meg máshol, ha ott sem megy, írjam meg nekik.
-
Qru
MODERÁTOR
Ha tapadás a fontos akkor Pro ha az alcsonyabb fogyi akkor a Pro+. A másik kettő picit gyengébb tudásban.
-
blakey
titán
Még van kb. 3 hetem eldönteni, hogy a Nexen N'Blue 4S 2, Kleber Quadraxer 3, Vredestein Quatrac Pro vagy Pro+ legyen. Ezeket néztem ki, és persze, amikor aktuális lesz, akkor azt is figyelnem kell, hogy melyik lesz készleten és megfelelő áron.
-
Qru
MODERÁTOR
A hallgatásból úgy gondolom hogy nem ajánlott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kiállított kínai gyártók autóin láttam mint gyári szerelésű gumit, csak ezért érdekelt hogy mit tudhat

Nem nagyon mert még venni ilyet innen senki. Mondjuk nekem a gyári szerelésű Hankook VP4 is nagy csalódás volt, pedig elvileg az nem egy rossz gumi... aztán mégis.

-
Motion_Blur
félisten
üdv,
Sailun Atrezzo ZSR 2-vel van valakinek tapasztalata?
225/45 R17 94Y XL méretben 22k/db áron nagyon elgondolkoztam rajta.
Egyedüli negatívumként a gyors kopást találtam róla, de ha nekem kibír 3 év / 30e km-t, már azt mondom hogy okés.
A hallgatásból úgy gondolom hogy nem ajánlott
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kiállított kínai gyártók autóin láttam mint gyári szerelésű gumit, csak ezért érdekelt hogy mit tudhat

-
kenguru99
senior tag
Az összes mai gumi gyorsan öregszik, különösen a négyévszakosak. Ezzel semmit sem lehet tenni. Azzal számolj, hogy 4-5 év után cserélni kell. Mindegy a márka. Tényleg mindegy.
Ha garázsban tartod az autót a használaton kívül, az sokat segít. Nyerhetsz vele pár plusz évet. Ha utcán, akkor már 3-4 év után is agyon lesz repedezve."5-ös Vredi vagy sima?"
A szám nélküli (újabbat) válaszd, egyértelműen. -
Qru
MODERÁTOR
Nekem van mind a kettő Vrediből, a sima a jobb (az az újabb is). Kb egyformán öregszenek.
Kléber jobb havon ha ez számít.
-
albiosz
őstag
-
albiosz
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
redhunter
senior tag
Köszönöm az ajánlásokat
-
blakey
titán
Használ valaki Vredestein Quatrac Pro+-t? Mi a tapasztalat? Hajlok afelé, hogy ezt válasszam.
-
Qru
MODERÁTOR
-
kenguru99
senior tag
-
redhunter
senior tag
Sziasztok,második autónak használt 2005 ös Ignisre keresnék 4 évszakos garnitúrát.Havi 5-600 km-t fut az autó.165/70 R14 van most rajta.Előre is köszönöm.
-
johnny82
őstag
Ja, bocs, az enyém Goodyear kupon volt, de azért itt hagyom.
Én 2 kupont kaptam, egy 30000-t és egy 10000-t. Kb. 28K--ért tankoltam. Tankolás után a pénztáros lecsippantotta a 30K-s vonalkódját. Mivel nem tankoltam 30K-ért én is kérdeztem, hogy hogy működik, de a pénz nem veszik el, hanem az utalvány egyenlege csökken. Kaptam is bizonylatot, hogy mennyi felhasznlható pénz van még rajta. Mondjuk szerencsém volt, mert egy nagyon kedves pénztárost fogtam ki, aki normálisan elmondott mindent. Most tankoltam én is így először. -
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
185/65 R 15-re keresek négyévszakos gumit. Mi az ajánlott most? Nagyon keveset megyek, így előbb öregszik el, mint elkopna. Tehát a fő szempont, hogy ne öregedjen túl hamar. 25K/db környékén jó lenne megúszni. Vredi és Nexen mond valamit ebben a sávban, de ha van más titkos tipp, jöhet.
Vredi jó vagy Kléber.
-
Qru
MODERÁTOR
-
focvis
veterán
Igen, úgy emlékszem a vonalkódolvasót használta, előtte kiválasztotta a fizetési módot. Többért tankoltam, mint 15 e. Ft (2 db 15-,öst kaptam), 15-öt a kuponnal, a maradékot kártyával fizettem.
-
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
185/65 R 15-re keresek négyévszakos gumit. Mi az ajánlott most? Nagyon keveset megyek, így előbb öregszik el, mint elkopna. Tehát a fő szempont, hogy ne öregedjen túl hamar. 25K/db környékén jó lenne megúszni. Vredi és Nexen mond valamit ebben a sávban, de ha van más titkos tipp, jöhet.
Tegyél hozzá egy kicsit és vedd meg a legjobbat. Öregedni mind gyorsan fog, ezzel nem lehet mit tenni.
-
elpescador
junior tag
Korom helyett - ami szintén kell a gumiba - nem a természetes kaucsukra gondolt?
Van egy full alsópolcos kínai Goodride 4S szettem (a felnihez adták), a 4 evés gumikon semmi repedezés és egész rugalmasak. Cserébe gyorsan kopnak, de nem számít, leginkább az autó téli tárolására szolgálnak.
Kormot mondott, de lehet a természetes kaucsuk is segíti a kínai gumikat.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Direkt megvártam, hogy vonja le a kedvezményt, után mondtam, hogy ezzel szeretnék fizetni. Neked, hogy húzta le a vouchert, beolvasta azzal a piros fényű szerkezettel?
-
focvis
veterán
Most voltam pár napja gumisnál, azt mesélte, hogy figyelik a nagyon olcsó kínai gumikat, és eddig teljesen rendben vannak minőség és futásteljesítmény szempontjából is és csak a vízen tapadásban maradnak el egy kicsit a prémiumoktól, viszont, mivel kormot használnak még, így sokkal kevésbé öregszenek a gumijaik mint a prémiumok.
Azt mondja, ez azt jelenti, hogy 1-2 év használat után, már minden mért adatban jobbak lesznek mint a prémiumok, mert közel nem öregszenek olyan gyorsan mint a prémiumok, mindezt harmad, negyed áron.
Ha, ez tényleg így van, akkor sokkal jobban megéri olcsó gumit venni, mint a drága prémiumot.Korom helyett - ami szintén kell a gumiba - nem a természetes kaucsukra gondolt?
Van egy full alsópolcos kínai Goodride 4S szettem (a felnihez adták), a 4 evés gumikon semmi repedezés és egész rugalmasak. Cserébe gyorsan kopnak, de nem számít, leginkább az autó téli tárolására szolgálnak.
-
prannk
őstag
Sziasztok. 4 évszakost terveznék venni. 225/45 r17.
Melyiket ajánlanátok? Ami nekem fontos lenne hogy ne legyen hangos. Meg a bakonyban élek úgyhogy előfordul hó is
-
pinnacle
nagyúr
Michelin vouchert, hogy kell beváltani az OMV-nél? Eladónak fogalma sem volt róla se beolvasni, se beírni nem tudta a kódot. Azt mondta még soha nem látott ilyet, rengeteg van, erről nem kaptak tájékoztatást.
-
bul07
nagyúr
-
elpescador
junior tag
Azt a részét én is megtudom erősíteni, hogy nekem szinte mindig prémium gumijaim voltak, de Contit már azért nem veszek, mert volt nyári Contim, szuper, minden teszt győztes téli Contim, és mindkettő 1 év után olyan kemény lett (otthon teremgarázsban parkoltam vele, m.h.-en napon parkoltam), hogy nyáron is félve mentem vele.
(Most itteni ajánlásra középkategóriát is kipróbálom: Falken Azenis FK520 225/45 R19) -
TommyY2
tag
Most voltam pár napja gumisnál, azt mesélte, hogy figyelik a nagyon olcsó kínai gumikat, és eddig teljesen rendben vannak minőség és futásteljesítmény szempontjából is és csak a vízen tapadásban maradnak el egy kicsit a prémiumoktól, viszont, mivel kormot használnak még, így sokkal kevésbé öregszenek a gumijaik mint a prémiumok.
Azt mondja, ez azt jelenti, hogy 1-2 év használat után, már minden mért adatban jobbak lesznek mint a prémiumok, mert közel nem öregszenek olyan gyorsan mint a prémiumok, mindezt harmad, negyed áron.
Ha, ez tényleg így van, akkor sokkal jobban megéri olcsó gumit venni, mint a drága prémiumot.Nem mondom, hogy egyértelműen megerősítem, de van egy 10 éves Kumho téli gumi garnitúrám.
A használtan vásárolt alufelnin volt rajt, amit a nyári gumiknak vettem. Direkt nem dobtam ki, mivel teljesen puha (sokkal puhább, mint a most 4 éves Micheli Alpin 6 téli gumim).
TommyY
-
Rick4
félisten
-
Monyos
aktív tag
Sziasztok!
Második szezonját futó, hibátlan állapotú Dunlop Winter Sport 5 (225/45 R17) gumimat alufelnivel együtt tönkrevágta egy BP-i kátyú. [kép] [kép]
Mobilgumis szerint a felni még javítható lesz.
Budapest Közútnál beadtam kárigényt, kárszakértő jövő héten várható a szemlére... Bár nem tudom mit fog kívülről látni, az autón van a felni egy használt cseregumival amit kaptam.
Gondoltam amíg áll az autó berendelem a csere gumit, hogy már nálam legyen és mindent (felni javítás, gumicsere, futómű-állítás?) egyszerre meg tudjanak oldani, amint látta a kárszakértő.
Ami felmerült kérdésként, hogy mennyire jelenthet gondot, ha nem párban cserélem a gumit, hanem csak egyet rendelek a sérült helyett? 2024 novemberében került fel mind a 4 újonnan 2424 DOT számmal.Helyzetjelentés a január 30-án történt kátyúkárról:
Május 14-én érkezett meg az utalás a Budapesti Közúttól. Szerintem meglepően nagyvonalúak voltak, minden felmerült költséget kifizettek. Egyedül az egy szezont futott Dunlop Winter Sport 5 gumira kb. 3 ezer Ft avulást számoltak fel, ezen kívül minden tételt a számlák szerint visszatérítettek.
Nagyon sokat kellett őket nyaggatni e-mailben a folyamat állapotával kapcsolatban, de végül megérte, kb. 122 ezer forintot kaptam vissza.
A felni javítható volt, a futóműnél a szerviz szerint semmi sem sérült, az állításnál plusz munkadíj volt (ezt is visszakaptam), mert állíthatatlanul össze volt már gyógyulva az állítócsavar. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, nem minden gumin van jelölve (sajnos).
-
aktív tag
Ha a sárga pöttyöt az abroncs oldalfalán - már ha van rajta - a szelephez forgatják el, rengeteget tud javulni ez a jelenség. Alapvetően nem is értem, a gumisok szereléskor miért tesznek rá magasról... Egy vagy két mozdulat lenne mielőtt felfújják az abroncsot a szerelés során. Sokkal kevesebb súly kellene és a tojásság is szinte megszűnne, bár ugye itt azt olvastam, hogy tökéletesen kerek abroncs nincs. De a centrírozó gépen forgatva szemmel látható a különbség.
Nem volt rajta gyárilag pötty, gumis amúgy figyel is rá, rákérdeztem direkt. 3. körben lett forgatva is a felnin, nem lett tőle jobb.
apple87: Ismerem a Hunter gépeket, olvastam róluk, de sajnos nincs a környéken, vagy legalábbis senki nem tud ilyen gumist.

-
bul07
nagyúr
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Nem azt írtam, hogy nem bír annyit, hanem hogy arra alkalmas, hogy elsősorban lassabb városi közlekedésben, az ott szokásos tempóval közlekedjen, ha nem fogsz egy négyébvszakos keverékkel nyáron forró aszfalton pályasebességgel közlekedni, nem fog durván kopni.
Persze a gumiméret és az össztömeg eléggé el tudja tolni az arányokat, de téli gumival se szerencsés nyáron pályázni, ismert tény, hogy a rugalmas lamellaszerkezet nekifog a pályatempóbsan melegedni, és nem csak hog yleválhatnak darabkák a futófelületből, de még egy durrdefekt is lehet belőle. Itt ugye nem arról beszélünk, hogy mindenki így jőár, hanem arról, hogy mire használjuk az adott gumit. Lehetőleg arra, amire a legalkalmasabb. -
BaLee
addikt
A négyévszakos hamarabb el fog kopni, akkor vedd, ha sose mész 100- nál gyorsabban, mert elsősorban városba és évi 10 ezer km- re találták ki, ekkor jön ki a 4 év 40 ezer km, vagy 5 év 50 ezer, utána csere. Pályán nyáron nagyon fog kopni. C4 Grand Picassora 150 lovas változatra most vettem új 225/40R19- es nyári szettet, ez egy kínai tracmax tx3, sose volt kínai gumin, mindig a másik végéről választottam, nálam ez csak egy próba, mert rengetegen dicsérték, de úgy néz ki, beválik, ráadásul szereléssel együtt 90 volt a 4 gumi, azaz magában 74 volt a 4 gumi. Ennyért akár őszre is elkophat, meg pénzben ugyanott leszek, mint egy 3 évet bíró Bridgestone, 260- ért, vagy egy 4 évet bíró Conti 320- ért.
Ha két évet bír, már csak a másik szett költségenek a felénél járok. Tudok, féktáv meg minden, de az elmúlt félmillió km alatt egyszer sem kellett vészfékeznem, tudok megfelelő sebességgel odafigyeléssel, követési távolság tartással közlekedni, és a drága gumik normálisan közlekedve is egész egyszerűen elkoptak.Az új teherautóra már Conti négyévszakos került, de ott meg ízlelgetem, hogy a 300km-t futott nyári nexent visszategyem-e a forró hónapokra eladás helyett.
CC2 72 ezer km után lett cserélve, évi több Szhely - Nyíregyháza volt benne átlag 140-150 körüli tempó. Saccra a 72ezerből 20 ezer biztos autópályán volt nagy tempóval.
Szóval ilyet azért ne írjunk, hogy 100-nál ne menj vele gyorsabban...Ja és mindezek után még volt 5mm körüli profilmélység és simán megvették használtan.
-
Motion_Blur
félisten
üdv,
Sailun Atrezzo ZSR 2-vel van valakinek tapasztalata?
225/45 R17 94Y XL méretben 22k/db áron nagyon elgondolkoztam rajta.
Egyedüli negatívumként a gyors kopást találtam róla, de ha nekem kibír 3 év / 30e km-t, már azt mondom hogy okés.
-
Qru
MODERÁTOR
A négyévszakos hamarabb el fog kopni, akkor vedd, ha sose mész 100- nál gyorsabban, mert elsősorban városba és évi 10 ezer km- re találták ki, ekkor jön ki a 4 év 40 ezer km, vagy 5 év 50 ezer, utána csere. Pályán nyáron nagyon fog kopni. C4 Grand Picassora 150 lovas változatra most vettem új 225/40R19- es nyári szettet, ez egy kínai tracmax tx3, sose volt kínai gumin, mindig a másik végéről választottam, nálam ez csak egy próba, mert rengetegen dicsérték, de úgy néz ki, beválik, ráadásul szereléssel együtt 90 volt a 4 gumi, azaz magában 74 volt a 4 gumi. Ennyért akár őszre is elkophat, meg pénzben ugyanott leszek, mint egy 3 évet bíró Bridgestone, 260- ért, vagy egy 4 évet bíró Conti 320- ért.
Ha két évet bír, már csak a másik szett költségenek a felénél járok. Tudok, féktáv meg minden, de az elmúlt félmillió km alatt egyszer sem kellett vészfékeznem, tudok megfelelő sebességgel odafigyeléssel, követési távolság tartással közlekedni, és a drága gumik normálisan közlekedve is egész egyszerűen elkoptak.Az új teherautóra már Conti négyévszakos került, de ott meg ízlelgetem, hogy a 300km-t futott nyári nexent visszategyem-e a forró hónapokra eladás helyett.
Azért ez erős túlzás hogy ha 100-nál nem megy gyorsabban akkor bír csak ennyit. Nekem a CC (gyakran 160-as tempóval pályázva) is kibírt 62k km-t és csak a kora miatt lett cserélve, nem azért mert kopott volt. Igaz ez csak egy kb 1600 kg-os autó.
-
elpescador
junior tag
Ha, ez tényleg így van, akkor sokkal jobban megéri olcsó gumit venni, mint a drága prémiumot. -
tboldi
nagyúr
Megkövetem magam. Bár az angol S-Max wiki szócikk szerint Fordék 2021-ben leváltották az összes belsőégésűt a hibridekre, viszont a német alapján volt pár átmeneti hónap abban az évben, amiben még kapható volt kétliteres dízellel, ami valóban 190 paci és 400 Nm.

-
bul07
nagyúr
Tudnád linkelni azt a tracmax tx3 gumit amit vettél, hogy rá tudjak nézni az én méretembe
-
tboldi
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy 7 személyes 2021-es S-MAX-ot, 190 lóerő (400nm). 18-as felniken gurul, a gyári méret 235/50 R18 XL 101 (ST-line kivitel). Ti vennétek ekkora autóra 4 évszakos gumit, ha igen melyiket? Nem volt még 4 évszakosom (előtte Ceed - 160 ló/250nm, téli és nyári szettel).
Ugye az autó súlya ami lényegesen nagyobb illetve a nyomaték.
Szempontok: a nyári melegben és ha esik a hó, akkor is lehessen vele biztonságosan közlekedni. Szeretek dinamikusan haladni ésszerű keretek között, de nyilván ha a család is velem van, akkor óvatosabb vagyok és persze hóban/jégben mérsékelten mennék...Van pozitív tapasztalat 4 évszakossal, mondjuk az elmúlt telet nézve? Kopásban lehet 4 szezonra tervezni egy ilyen gumival (éves futás 15-20 ezer km maximum).
Ami miatt elgondolkodtam: macera az évi 2x cserével, illetve a gumik tárolása, pakolászása, valamint költséghatékonyság miatt elsősorban.
Egy valamirevaló nyári ebben a méretben 180k/szett + téli 180k/szett.
Ez 360k, plusz felnit is kell vennem télire, mert az nincs.
A 4 évszakos gumi a legdrágábból is megáll 250k körül/szett.Bár 10-15 ezrenként nem ártana az első-hástókat megcserélni, hogy egyenletesen kopjon a 4 gumi, szóval a gumist nem úszom meg.
2.5 hibrid, ugye? Mert akkor nincs olyan üzemállapot, amiben a belsőégésű és a villanymotor egyszerre adná le a csúcsnyomatékát. A Zeperfs szerint 280 Nm a max.
De cáfolj rám nyugodtan!
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Vettem egy 7 személyes 2021-es S-MAX-ot, 190 lóerő (400nm). 18-as felniken gurul, a gyári méret 235/50 R18 XL 101 (ST-line kivitel). Ti vennétek ekkora autóra 4 évszakos gumit, ha igen melyiket? Nem volt még 4 évszakosom (előtte Ceed - 160 ló/250nm, téli és nyári szettel).
Szempontok: a nyári melegben és ha esik a hó, akkor is lehessen vele biztonságosan közlekedni. Szeretek dinamikusan haladni ésszerű keretek között, de nyilván ha a család is velem van, akkor óvatosabb vagyok és persze hóban/jégben mérsékelten mennék...Van pozitív tapasztalat 4 évszakossal, mondjuk az elmúlt telet nézve? Kopásban lehet 4 szezonra tervezni egy ilyen gumival (éves futás 15-20 ezer km maximum).
Ami miatt elgondolkodtam: macera az évi 2x cserével, illetve a gumik tárolása, pakolászása, valamint költséghatékonyság miatt elsősorban.
A 4 évszakos gumi a legdrágábból is megáll 250k körül/szett.Bár 10-15 ezrenként nem ártana az első-hástókat megcserélni, hogy egyenletesen kopjon a 4 gumi, szóval a gumist nem úszom meg.
-
Rick4
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ha sportosan vezetsz akkor inkább szezongumi. Ez egy nehéz és elég erős verda ráadásul nem 4wd-s, tehát még csak el sem oszlik az erő a tengelyek között.
Normál közlekedésre viszont egy prémium 4S elég lenne rá. Pirelli SF3 vagy Continental ASC2. Utóbbi jobb hóban és alig drágább én arra mennék rá ebben a méretben ha a 4S mellett döntesz. -
Tomics
addikt
Sziasztok!
-
Emu
őstag
+Rick4: Megtörtént, tettem az elsőbe +0,1-t.
Azóta volt megint két tankolás, 2dl-el lejjebb jött az átlag. Majd figyelem, nyilván ez 900km-en nem mond még semmit. Most voltunk hosszabb úton is észrevettem, hogy kanyar után nem jön vissza a kormány teljesen egyenesbe automatikusan, úgyhogy lesz még egy köröm futómű beállítás ellenőrzésre, remélem így már jó leszek.
-
gippazoid
őstag
Nálam csak sárga pötty van és azt forgatták a szelephez. Ez a súly miatt számít.
A pirosat nem a szelephez kell forgatni, mert nem a súllyal kapcsolatos. -
svedmalac
tag
Sziasztok
Kia ceed sw (2011) keresek új 4 évszakos gumit. Jelenleg AllSeasonContact XL 205/55 R16 van fent. 4 éves a szett. elöl gumi leválást véltem felfedezni. Elég ijesztő...
A szettel meg voltam elégedve egészen a mostani télig. Csúszott már 10-20 km tempónál. Az abs azonnal fogott. Kb lehetetlen volt közlekedni vele.Évi 10-12 ezer km, 70% autópálya a felhasználás.
Néztem 2025 tesztet ahol a Turanza AS 6 xl v nyert. Korábbi posztokban azt olvasom hogy gyorsan öregszik.
A legjobbat szeretném. Mit tudtok ajánlani?

Szia!
Cserélted néha az elsőt a hátsóval ugye?
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
1 hónapja került fel az autóra egy új (2025-ös gyártású) Bridgestone nyári gumi szett, azonban kb. 100 km/h-tól van az autóban egy folyamatos vibrálás. Városban, közúton a jó magyar utaknak köszönhetően nem feltűnő, de autópályán már pár perc után is zavaró. Két szerviz egymástól függetlenül centrírozta háromszor, agyak fel lettek pucolva, első-hátsó cserék megvoltak, ugyanolyan. Téli gumi ugyanezeken a felniken volt, nem emlékszem, hogy lett volna ez a jelenség.
Gumikereskedés szervize elég negatívan áll gariztatáshoz, mert prémium márka, jó a minőségellenőrzésük, kevés a garis hiba, kb. 2 hónapra le kell tenni, szállítást nekem kell fizetni, stb. Mit gondoltok, le akarnak beszélni és tényleg veszett fejsze, vagy érdemes lenne gariztatni őket? Hezitálok, hogy essünk-e neki az autó futóművének, felniket nézessem-e meg külön, vagy menjen egyből a garancia kérelem a gumikra.
road force centírozás
Ez kimutatja ha a felni vagy a gumival van baj, vagy kicentírozzák hogy hibátlan legyen a futás
-
Qru
MODERÁTOR
-
bul07
nagyúr
Ha a sárga pöttyöt az abroncs oldalfalán - már ha van rajta - a szelephez forgatják el, rengeteget tud javulni ez a jelenség. Alapvetően nem is értem, a gumisok szereléskor miért tesznek rá magasról... Egy vagy két mozdulat lenne mielőtt felfújják az abroncsot a szerelés során. Sokkal kevesebb súly kellene és a tojásság is szinte megszűnne, bár ugye itt azt olvastam, hogy tökéletesen kerek abroncs nincs. De a centrírozó gépen forgatva szemmel látható a különbség.
Ha jól tudom a piros pötty a méretbeli jelzés
A piros ugye a radiális ingadozás.(Piros pötty szembe a felni legalacsonyabb pontjával)
-
gippazoid
őstag
-
KLIOS
aktív tag
Sziasztok!
185/65 R15 88T méretben melyik négyévszakos gumi ajánlott?
Köszönöm -
Qru
MODERÁTOR
Toyota Corolla 2017-es 1,6 szívó-benzin autóra gondolnék 4 évszakos gumit. Mérete 205/55 R16. Felső polcos kategóriákat ismerem (Michelin, Conti, Pirelli,GoodYear), de érdekelne a középkategória is, hogy mit ajánlanátok. Kicsit olcsóbban megúszva a dolgot.
Vredestein Quatrac, vagy Kléber Qaudraxer 3.
Michelinről váltottam Vredire: szárazon és vizen nem érzem érdemi visszalépésnek. Hóban viszont jelentősen gyengébb a CC-nél.
-
BrandonXXV
aktív tag
Toyota Corolla 2017-es 1,6 szívó-benzin autóra gondolnék 4 évszakos gumit. Mérete 205/55 R16. Felső polcos kategóriákat ismerem (Michelin, Conti, Pirelli,GoodYear), de érdekelne a középkategória is, hogy mit ajánlanátok. Kicsit olcsóbban megúszva a dolgot.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok
Kia ceed sw (2011) keresek új 4 évszakos gumit. Jelenleg AllSeasonContact XL 205/55 R16 van fent. 4 éves a szett. elöl gumi leválást véltem felfedezni. Elég ijesztő...
A szettel meg voltam elégedve egészen a mostani télig. Csúszott már 10-20 km tempónál. Az abs azonnal fogott. Kb lehetetlen volt közlekedni vele.Évi 10-12 ezer km, 70% autópálya a felhasználás.
Néztem 2025 tesztet ahol a Turanza AS 6 xl v nyert. Korábbi posztokban azt olvasom hogy gyorsan öregszik.

Igen az ASC2 vagy a Pirelli SF3, ahogy írták elöttem.
-
BaLee
addikt
Sziasztok

Continental ASC2, vagy Pirelli SF3 most a top ebben a sorrendben.
-
Járókeret
senior tag
Sziasztok

-
aktív tag
Jövő héten feldobjuk haver téli szettjét egy próbakörre, hogy az autót biztosan kizárjuk, utána szerintem kérem a gariztatást, rábeszéltetek.
szőröscica: A kiharcolás részét még nem látom, elmondásuk szerint így is, úgy is kiküldik a gyártóhoz bevizsgálásra, szóval ők mondják ki a végszót.
-
szőröscica
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Nem feltétlen rossz valóban, csak éppen odaver a komfortnak. Nem ezért fizettél ennyit...
-
aktív tag
Jobbra-balra nem, de pörgetve tojás alakja van a négyből egyiknek kevésbé, egy másiknak jobban. Első szerviz szerint (van tapasztalat velük, jók) emiatt már lehet hibás, gumis szervize szerint meg van ilyen, ettől még nem feltétlen rossz.
-
focvis
veterán
Gumival pörgessék meg, táncol-e jobbra-balra.
Pont "demo"-ként vásárolt Bridgestone Potenzaval jártam így, a 4-ből 1 gumit nem lehetett 100%-ra kiegyensúlyozni. -
aktív tag
A télivel (3 szezont futott Continental) nem ilyen volt ugyanez a szett felni. Akkor az lehetne esetleg, hogy a puhább téli keverék jobban elnyelte a felni hibáit, de ilyen van?
Ettől függetlenül egy pörgetést megérhet, igaz.
-
Qru
MODERÁTOR
Sziasztok!
1 hónapja került fel az autóra egy új (2025-ös gyártású) Bridgestone nyári gumi szett, azonban kb. 100 km/h-tól van az autóban egy folyamatos vibrálás. Városban, közúton a jó magyar utaknak köszönhetően nem feltűnő, de autópályán már pár perc után is zavaró. Két szerviz egymástól függetlenül centrírozta háromszor, agyak fel lettek pucolva, első-hátsó cserék megvoltak, ugyanolyan. Téli gumi ugyanezeken a felniken volt, nem emlékszem, hogy lett volna ez a jelenség.
Gumikereskedés szervize elég negatívan áll gariztatáshoz, mert prémium márka, jó a minőségellenőrzésük, kevés a garis hiba, kb. 2 hónapra le kell tenni, szállítást nekem kell fizetni, stb. Mit gondoltok, le akarnak beszélni és tényleg veszett fejsze, vagy érdemes lenne gariztatni őket? Hezitálok, hogy essünk-e neki az autó futóművének, felniket nézessem-e meg külön, vagy menjen egyből a garancia kérelem a gumikra.
Érdemes a felnit is átprögetni gépen gumi nélkül. Ha jó akkor viszont mehet vissza a gumi gariba!
-
aktív tag
Sziasztok!
-
Qru
MODERÁTOR
-
blakey
titán
-
Qru
MODERÁTOR
Kint eleg nagy keletje van a budget kategorianak amugyis ahogy lattam/tapasztaltam. Ha tudni melyik veheto es idoben cserelik nem orodgtol valo az...
-
Rick4
félisten
Nagyon sok pozitív vélemény van róla németektől is, bá5r nyilván nem lehet leellenőrizni a hitelességet, de a mennyiségből kiindulva esélyes, hogy valósak, ezek alapján döntöttem én is, és be is állok a sorba.
Majd látjuk.. -
Jenne
őstag
Egy kis szösszenet még a 3 hetes GoodYear4S gumikhoz. Lemértem digitális gumi profil mélységmérővel, pontos a mérő mert gumisnál profi mérővel hasonlítottuk össze. Több helyen is megmértem guminként, 7,84-7,87 mm között vannak a mélységméretek, az eltérés betudható nekem, mert lehet nem mindig pontosan tettem be a mérőt. Anno annak idején (10 éve) a vadi új MCC 4S gumik alig voltak csak 7 mm, de inkább csak alulról érintőleg voltak 7mm. Emlékszem még bosszantott is, hogy csak ennyi a profilmélysége egy új Michelin guminak?
Volt már egy kis teszt vezetés is eddig, két alkalommal is, hogy tudjam mire számíthatok a gumikkal. A Mecsek kanyargós szerpentin útjain próbálva, száraz úton, melegben, és nagyon jól tapadnak. Volt nagyobb eső is, gyorsan kipróbáltam mennyire tapadnak nedves úton és erős fékezésnél, ott is megbízható érzés volt, nagyon stabilan meg lehetett állni velük és meglepően rövid fék úttal, így hát most már nyugodtan autózhatok, bízhatok a gumikban. Na meg persze a magam rutinjában és tapasztalatában is...
-
Qru
MODERÁTOR
Ismeros. A 9 eves 4S gumira is ugy lecsapott... Raszorulonak meg jo lesz felkialtassal.
-
Qru
MODERÁTOR
Olvasgatom a hsz-eket, látom, hogy van, aki elég korán lecserélte.
Még a Quatrac vagy Quatrac Pro+ is képbe kerülhet, illetve bármi, ami a jó, de nem túl drága kategóriába belefér. A Continental AllSeason 2 darabja kb. 10e-el több. Most 2-3 hétig gondolkodhatok, addig el kéne döntenem, hogy melyik legyen.Quatrac Pro es a + is jo! Es az nem V mintas, arra mennek ra.
-
mentor_4
csendes tag
Sziasztok!
Mennyit érhet ez a négy gumi, Bridgestone Turanza T005A, 2018. 21 heti?
A minta mélység mindegyiken jó, kb. 6-7mm, kettőn, ami az elsőkön volt, azokon vannak olyan hibák, hogy álló helyben tekergetett kormány miatt vannak kidörzsölések, a két hátsón nincsenek ilyenek.
gumis ingyen átveszi - neked annyi az üzlet benne, hogy ingyen veszi át és nem kell fizetned a gumi leadásért
majd mossa, lekeni, és eladja "még egy szezont elmegy" típusnak egy eladás előtti autóra
megfelelő hulladékudvarban is leadhatod ingyen
-
Qru
MODERÁTOR
Addig is kis tapasztalat a tracmax tx3-ról, ez ugye a legolcsóbb cucc volt, a 4db 225/40R19-es gumiért 90-et fizettem szereléssel együtt, szóval a gumik 20K/db áron voltak, már belekerült vagy 80 km, ebből volt 25 fokos meleg, 12 fokos esős, hidegebb idő is, teljesen jól teszi a dolgát, jó a rugózási komfort, semmilyen zaj, búgás nincs, kanyarban nem deformálódik, fékezésre hozza a tapadós érzést, ninc sbeszitálás, semmi negatív, semmi bizonytalanság. Eddig megérte a pénzt, de a teljes konzekvenciát majd 2030 körül kell levonni.
Na majd kivancsi leszek. Eddig biztato amit irsz rola.

-
blakey
titán
Olvasgatom a hsz-eket, látom, hogy van, aki elég korán lecserélte.
Még a Quatrac vagy Quatrac Pro+ is képbe kerülhet, illetve bármi, ami a jó, de nem túl drága kategóriába belefér. A Continental AllSeason 2 darabja kb. 10e-el több. Most 2-3 hétig gondolkodhatok, addig el kéne döntenem, hogy melyik legyen. -
Rick4
félisten
Addig is kis tapasztalat a tracmax tx3-ról, ez ugye a legolcsóbb cucc volt, a 4db 225/40R19-es gumiért 90-et fizettem szereléssel együtt, szóval a gumik 20K/db áron voltak, már belekerült vagy 80 km, ebből volt 25 fokos meleg, 12 fokos esős, hidegebb idő is, teljesen jól teszi a dolgát, jó a rugózási komfort, semmilyen zaj, búgás nincs, kanyarban nem deformálódik, fékezésre hozza a tapadós érzést, ninc sbeszitálás, semmi negatív, semmi bizonytalanság. Eddig megérte a pénzt, de a teljes konzekvenciát majd 2030 körül kell levonni.
-
Qru
MODERÁTOR
-
blakey
titán
-
Qru
MODERÁTOR
Új garnitúra 4 évszakost vennék, még 2017-ben Quatrac 5-t vettem, amivel 3 év után már nem voltam annyira elégedett, de csak 2022-ben cseréltem Nexen N'Blue-ra, amivel viszont nagyon elégedett vagyok, kérdés, hogy most mi az ajánlott, ami szintén 4-5 évet kibír? Még mindig jó a Nexen vagy esetleg Continental, Goodyear? 215/55 R17-es méret , csak indokolt esetben vennék sokkal drágábbat.
Maradhatsz a Nexen-nél vagy Kléber Qaudraxer 3.
-
blakey
titán
Új garnitúra 4 évszakost vennék, még 2017-ben Quatrac 5-t vettem, amivel 3 év után már nem voltam annyira elégedett, de csak 2022-ben cseréltem Nexen N'Blue-ra, amivel viszont nagyon elégedett vagyok, kérdés, hogy most mi az ajánlott, ami szintén 4-5 évet kibír? Még mindig jó a Nexen vagy esetleg Continental, Goodyear? 215/55 R17-es méret , csak indokolt esetben vennék sokkal drágábbat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
72889 - 72801
72889 - 72801 72800 - 72701 72700 - 72601 72600 - 72501 72500 - 72401 72400 - 72301 72300 - 72201 72200 - 72101 72100 - 72001 72000 - 71901 71900 - 71801 71800 - 71701 71700 - 71601 71600 - 71501 71500 - 71401 71400 - 71301 71300 - 71201 71200 - 71101 71100 - 71001 71000 - 70901 70900 - 70801 70800 - 70701 70700 - 70601 70600 - 70501 70500 - 70401 70400 - 70301 70300 - 70201 70200 - 70101 70100 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Projektor topic
- Debian GNU/Linux
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Analóg fényképezés
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
- Xiaomi Redmi 13T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)