- IFA 2026: Nagy ugrást ígér az EarFun Air Pro 5 aktív zajszűrésben
- IFA 2026: Élőben brutál jól néz ki a Tonino Lamborghini telefon
- A széria eddigi legfényesebb kijelzőjét tudhatja magáénak a Xiaomi Smart Band 11
- IFA 2026: 4K-s, 144 Hz-es kijelzővel jönnek a Lenovo csúcstáblái
- Elárasztották az utakat a Tesla robotok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- IFA 2026: Nem az AI tüntette el a kávát, a Tecno szabadult meg tőle
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Minden eddiginél keményebben támadja a csúcskategóriát az új Poco F9 Ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
-
21380 - 21301
21380 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-01-16 14:42 Téma összefoglaló
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajmund
őstag
Nem szoktam olyat csinálni, hogy valami megjelenik és egyből rohanok megvenni, vagy váltok rá pl új telefon, Android főverzió frissítés stb... így nem is nagyon nyúlok mellé velük.
Nehogy majd a nebulának, nagyobb legyen a füstje mint a lángja...Akkor AZ100 arról van már elég infó. Én nagyon szeretem bátran ajánlom. Szuper hang végtelen akumlator rendes stabil használat nincsnek anomáliák. Amúgy én se szoktam semmiért egyből rohanni kivéve ha már régóta tudom hogy cserélni akarok a következő megjenéskor de a nebula nagyon ígéretes és valószínűleg 200 dodoért igencsak megérős lesz még a 300 dolláros kategóriához képest is. Ez majdnem biztosan borítékolható. Több mint fél éve követem a fejlesztést én bizakodó vagyok. Ha szerencsém lesz még teszt példányt is kapok de ha így lesz nyilván itt is írni fogok róla.
-
fekete-puma
junior tag
Nem szoktam olyat csinálni, hogy valami megjelenik és egyből rohanok megvenni, vagy váltok rá pl új telefon, Android főverzió frissítés stb... így nem is nagyon nyúlok mellé velük.
Nehogy majd a nebulának, nagyobb legyen a füstje mint a lángja... -
Lajmund
őstag
Ár érték arányába néztem. Technics AZ80 utódját az AZ100-at már nyáron kifuttatták alig lehet kapni, valószínű idén vagy jövőre jön az új kb 110k körül...
Sony esetén is ott az új, nem sokkal drágábban ha bejön a formája.
Annyi pénzért én kivárnék pl az új Technics vagy a SoundPeats Aura Nebulára.Ha helyeben ha van egy kis türelmem megvàrnám az aura nebulát. Amazonról lehet majd rendelni ahogy megjelenik. De valószínűleg majd több helyről is.
-
fekete-puma
junior tag
Ár érték arányába néztem. Technics AZ80 utódját az AZ100-at már nyáron kifuttatták alig lehet kapni, valószínű idén vagy jövőre jön az új kb 110k körül...
Sony esetén is ott az új, nem sokkal drágábban ha bejön a formája.
Annyi pénzért én kivárnék pl az új Technics vagy a SoundPeats Aura Nebulára. -
Janaboy
veterán
95 körül már nem adnák értük.
Jó de ne a magyar fizetéshez hasonlítsd az árát

-
Janaboy
veterán
Egy rakat csalódás után lassan elfogyott minden bizalmam a fülhallgató piacban, de szeretnék tenni végre egy utolsó kísérletet hogy találjak valami megbízható bedugós fülest. Amiket nagyjából találtam mint lehetőség azok a JBL tour pro 3, a sennheiser momentum 4, az audio technica cks50tw2 vagy többért a technics EAH-AZ80. Fontos lenne, hogy azért nagyjából egy műszakot tudjon, ne sípoljon magas hangra és ne járjak vele úgy mint a liberty 4 pro-val, aminek a bal füle mára 70% akku mellett kikapcsol teljesen. Szóval melyik ezek közül, illetve van még ötlet esetleg?
Nem vagyok akkora audiofil, ha nem brekeg az már nekem jó, de azért legyen valami dinamizmus még benne
Pusztán az én véleményem de én a JBLt akkor se venném, főleg ha sokat csalódtál.
-
Lajmund
őstag
-
fekete-puma
junior tag
-
walanr
csendes tag
Most a Sony WF-1000XM5 73k, Technics EAH-AZ80E 63k valamelyiket venném.
Azt elfelejtettem, hogy Dániában vagyok, itt most a tour pro 72000ft, a sony és a technics is 95 körül van. A tour akciós.
-
fekete-puma
junior tag
Egy rakat csalódás után lassan elfogyott minden bizalmam a fülhallgató piacban, de szeretnék tenni végre egy utolsó kísérletet hogy találjak valami megbízható bedugós fülest. Amiket nagyjából találtam mint lehetőség azok a JBL tour pro 3, a sennheiser momentum 4, az audio technica cks50tw2 vagy többért a technics EAH-AZ80. Fontos lenne, hogy azért nagyjából egy műszakot tudjon, ne sípoljon magas hangra és ne járjak vele úgy mint a liberty 4 pro-val, aminek a bal füle mára 70% akku mellett kikapcsol teljesen. Szóval melyik ezek közül, illetve van még ötlet esetleg?
Nem vagyok akkora audiofil, ha nem brekeg az már nekem jó, de azért legyen valami dinamizmus még benne
Most a Sony WF-1000XM5 73k, Technics EAH-AZ80E 63k valamelyiket venném.
-
walanr
csendes tag
-
ForRedGlory
félisten
Hát...őőőő.... eddig nincs nagy öröm. Valamiért pattog a hang aptX adaptive módban (sima youtube musicnál is)... Firmware frissítés sem oldotta meg. Pazar.
Szerk.: utánaolvastam ennek a csodának. Kb el is felejthetem, mert a lakás tele van minden elektronikai kütyüvel és elvben az zavarja nagyon. Most a PC-t kikapcsolva jobb. Lol.
Nem tervezek hosszabban írni (mint harry3), mert nemigazán tudok. Viszont, amit tudok, az sajnos nekem vékonyka.
1., A gyári gumiharang (legkisebbet használom) egyszerűen szar, nem zár eléggé (a nagyobb meg nem megy a fülembe). Kipróbáltam memóriahabbal, úgy azért jobb.
2., Az ANC egy vicc, mintha nem is létezne, utcán igazából használhatatlan értelmes hangerőn, mert mindent behallatszik.
3., A Transparency mód hangzása eléggé mesterkélt.
4., Az aptX Adaptive mód lehet csak simán bug, mert bár valóban sokszor recseg, pattong a hang, de ha a telefonon ki/be kapcsolom a HD hangot, akkor utána jó. Ez mondjuk lehet inkább Oppo Find X9 ultrea hiba.
5., Nincs kis fülem, de baromi nagy a fülhallgató.
6., Hangzásban én többet vártam a Sennheisertől, viszont erről objektíven nem tudok nyilatkozni, mert mostanában nem volt (jó) fülesem. Egy első generációs Galaxy Buds Pro van csak a fiókban, de őszintén szólva rohadtul nem akkora ugrás, mint vártam. Valószínűleg nem segít, hogy normál esetben egy IE900-at hallgatok és óhatatlanul is, de ahhoz mérten keresi a hangokat a fülem. Szóval ez a 6-os pont nagyon szubjektív és valószínűleg nem ebből kell senkinek kiindulnia
7., Amikor keresgéltem a fülesen a toucpadot, véletlenül az ANC mikrofonjára tapicskoltam és úgy felvisított a füles, hogy majdnem kiszakadt a dobhártyám attól a qrva éles, magtas hangtól.Nem fogom megtartani, szerintem közel sem éri meg a 115eFt-s árat.
(...és akkor most elkezdem nézegetni a teszteket, ahol ezek után tuti agyon dícsérik.
) -
Mauzes
addikt
Nem próbáltam a Jabrát, de én azt mondanám, hogy azt a különbséget érzed alapból, hogy a Jabrának nagyon jó a passzív zajszigetelése a kialakítása miatt. Én azt tapasztaltam, mikor a Huaweit kipróbáltam nekem sem szigetelt teljesen. Cserébe szerintem az egyik legkényelmesebb volt, kicsi, nagyon stabilan ült a fülemben. Lehet, a másik füledbe nagyobb harang kell és máris még több zajt kizár a jobb szigetelés miatt. Nekem is volt egy alap hangja a zajszűrésnél, van olyan pár, ahol erősebb, van ahol kevésbé, szerintem ez nem hiba. Mivel nem szigetelt annyira, így zajszűrésnél a forgalom zaját nekem még nyitott ablaknál is beengedte, azért egy AirPods, Bose jóóóval erősebb a Huaweinél zajszűrésben(szerintem). Én is azt javasolnám, amit előttem már megtettek, hogy próbálj memóriahabosat, az azért sokkal jobb passzív zajszigetelést ad a szilikonnál, de ezt én nem próbáltam vele.
Sajnos ez ilyen, én már az utóbbi hónapokban rengeteg füles kipróbáltam, mert volt olyan, ami annyira rosszul illeszkedett, hogy még zajszűréssel sem hallottam normálisan a zenét.
Más: Délutánra kijöttek a tesztek a Momentum 5-ről, azért a szokásos ahány tesztet olvas az ember annyi vélemény, de egész jó értékeléseket kapott. Az az összbenyomásom, hogy végre felveszi a versenyt a top fülesekkel. Lehet ideje lenne hozzá szoknom a neutrálisabb hangzáshoz a tisztább, jobb szeparációért cserébe, mert most úgy érzem, hogy ez az a füles, ami a Pi8-cal, AZ100-zal felveszi a versenyt, de azoktól nekem sokkal jobb az illeszkedése és a kényelem is.
fekete-puma: Teljesen egyetértek veled. Van olyan ismerősöm, aki nagyon környezettudatos, addig használ valamit, amíg működik, nekik pl. ez nagyon jó lehetőség, bár azért én még kíváncsi leszek, hogy mennyibe fog kerülni bele az akku, arról még nem találtam infót. Én mondjuk már ha működik, ha nem 2-3 év múlva a következő generációra lecserélném nagy eséllyel, mert érdekel az újdonság, így nem nagyon hoz lázba, max. ha olyan kicsi a fejlődés, hogy elhanyagolható(azért most 1-2 gyártó eléggé rászokott erre) akkor azt mondom, hogy veszek bele akkut és akkor még egy generáción keresztül használom, plusz opciónak nem rossz, de azért már egy laptopban, telefonban sokkal jobban örülök ennek a lehetőségnek.
Igen, a Jabra-nak jó a passzív zajszűrése, a Freebuds Pro 5-nek meg (érzésre) elég rossz. Kipróbálok más harangokat is, amit neten javasoltak, csak mivel a Huawei ügyes módon oválisra tervezte, így nem az van, hogy bármit rá lehet tenni...
Viszont ami fura, hogy tényleg stabilan ül a fülemben, és az app illeszkedés tesztje is sikeres. Emellett pedig a zajszűrése kifejezetten erős, tehát a rossz(nak érzett) illesztés ellenére is megoldja. Nálam a forgalom zaját az Ultra mód szinte semennyire nem engedi be, pedig vonaton, utcán, villamoson is használtam.
Amit kevésbé tud kiszűrni, az a többi ember beszédhangja. Ez meg azért válik nagyon furcsává, mert a többi zajt annyira jól kiszűrni, hogy így szinte felerősödik az idegen emberek beszédhangja, szinte csak azt hallom. Mintha egy inverz hearthrough lenne a végeredmény.
A Jabranál az ANC nem volt ennyire hatékony, de egyenletesebb volt. -
harry3
őstag
Sziasztok, elveszett a Jabra 75t Elite páromnak az egyik darabja, így vettem egy új fülest. A brutál jó teszteredmények alapján egy Huawei Freebuds Pro 5-ösre esett a választásom. Van itt valakinek ilyen a fórumban?
Ami tetszik, az a hangminősége, és az ANC is elég hatékony. Bár egy kicsit művi hatást keltenek a hangok, amik mégis átszűrődnek, tehát nem egy teljesne természetes tompítást csinál a füles.
Viszont, vannak érdekes problémáim a fülessel:
- A füles kialakítása olyan, hogy a szilikon forma ovális és nem kerek. Egyáltalán nem illik annyira a fülembe, mint a Jabra illett. Sőt, a jobb oldalit nem tudom pont úgyberakni, mint mint a bal oldalit, így kicsit eltérően szigetelnek.
- Ennek mentén alapállapotban nem szigeteli jól a zajokat. ANC off módban a Jabra sokkal jobban szigetel, mint a Freebuds Pro 5
- ANC-n belül több mód van, de a legerősebb zajkioltást nyújtó Ultra módban van egy állandó alapzaja / zúgása a fülesnek. Egy középmagas, fehér zaj jellegű static noise. Hiába szeretném én a legjobb zajszűrést elérni, ha van egy zavaró alapzaj
- De ami a legfurább, hogy ANC off módban is elkezd lenni egyfajta alapzaja a fülesnek. És ez tök más, mint az Ultra módnál észlelt fehér zaj, ez egy mély morajlás. Ha átváltok éberségre vagy ANC-n belül általános módra, akkor ez a mély alapzaj eltűnik. Gondolkodtam rajta, hogy nem csak a véráramlást hallom-e, de semelyik jobban szigetelő fülesemnél nincs ilyen hang, ráadásul az is fura, hogy más módokban eltűnik. Ez elég wtf, hogy bárminemű elektromos rásegítés nélkül kellene lennie, és mégis van alapzaj.Factory reset már megvolt, de nincs változás. Bárkinek ötlet, vélemény? Vagy pedig egyszerűen nem illeszkedik jól, a spéci forma miatt nincsenek más típusú gumik, és akkor "kuka" a cucc. Szóval ilyen lutri, hogy az ember vesz egy fülest, és illik-e a fülébe vagy sem?
Nem próbáltam a Jabrát, de én azt mondanám, hogy azt a különbséget érzed alapból, hogy a Jabrának nagyon jó a passzív zajszigetelése a kialakítása miatt. Én azt tapasztaltam, mikor a Huaweit kipróbáltam nekem sem szigetelt teljesen. Cserébe szerintem az egyik legkényelmesebb volt, kicsi, nagyon stabilan ült a fülemben. Lehet, a másik füledbe nagyobb harang kell és máris még több zajt kizár a jobb szigetelés miatt. Nekem is volt egy alap hangja a zajszűrésnél, van olyan pár, ahol erősebb, van ahol kevésbé, szerintem ez nem hiba. Mivel nem szigetelt annyira, így zajszűrésnél a forgalom zaját nekem még nyitott ablaknál is beengedte, azért egy AirPods, Bose jóóóval erősebb a Huaweinél zajszűrésben(szerintem). Én is azt javasolnám, amit előttem már megtettek, hogy próbálj memóriahabosat, az azért sokkal jobb passzív zajszigetelést ad a szilikonnál, de ezt én nem próbáltam vele.
Sajnos ez ilyen, én már az utóbbi hónapokban rengeteg füles kipróbáltam, mert volt olyan, ami annyira rosszul illeszkedett, hogy még zajszűréssel sem hallottam normálisan a zenét.
Más: Délutánra kijöttek a tesztek a Momentum 5-ről, azért a szokásos ahány tesztet olvas az ember annyi vélemény, de egész jó értékeléseket kapott. Az az összbenyomásom, hogy végre felveszi a versenyt a top fülesekkel. Lehet ideje lenne hozzá szoknom a neutrálisabb hangzáshoz a tisztább, jobb szeparációért cserébe, mert most úgy érzem, hogy ez az a füles, ami a Pi8-cal, AZ100-zal felveszi a versenyt, de azoktól nekem sokkal jobb az illeszkedése és a kényelem is.
fekete-puma: Teljesen egyetértek veled. Van olyan ismerősöm, aki nagyon környezettudatos, addig használ valamit, amíg működik, nekik pl. ez nagyon jó lehetőség, bár azért én még kíváncsi leszek, hogy mennyibe fog kerülni bele az akku, arról még nem találtam infót. Én mondjuk már ha működik, ha nem 2-3 év múlva a következő generációra lecserélném nagy eséllyel, mert érdekel az újdonság, így nem nagyon hoz lázba, max. ha olyan kicsi a fejlődés, hogy elhanyagolható(azért most 1-2 gyártó eléggé rászokott erre) akkor azt mondom, hogy veszek bele akkut és akkor még egy generáción keresztül használom, plusz opciónak nem rossz, de azért már egy laptopban, telefonban sokkal jobban örülök ennek a lehetőségnek.
-
fekete-puma
junior tag
Cserélhető akku TWS esetén nem biztos, hogy olyan nagy durranás.
Jó ha valaki elvan az alsóházban és nem olyan fontos az ANC akkor jó lehet.
TWS-ek elég gyorsan fejlődnek hangzás és ANC terén.
Pl Sony XM5-ről nem biztos, hogy megéri váltani XM6-ra de XM7 már azért valószínű, hogy hangzásban és ANC-ben is hoz annyit, hogy aki igényes rá az váltani fog és nem az akku miatt leragadni.
Nekem OnePlus Buds 4 ANC van + 1 év garival így 3 év a gari.
2 max 3 év múlva tuti, hogy váltok jobbra, ha jól működik, ha nem. -
gulyasa
őstag
A harangra lehet megoldás, ha veszel memóriahabosat. És persze nem kötelező egyfajta méretűt tenni mindkét füledbe.
Az ANC-s problémádra nem tudom a választ.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, elveszett a Jabra 75t Elite páromnak az egyik darabja, így vettem egy új fülest. A brutál jó teszteredmények alapján egy Huawei Freebuds Pro 5-ösre esett a választásom. Van itt valakinek ilyen a fórumban?
Ami tetszik, az a hangminősége, és az ANC is elég hatékony. Bár egy kicsit művi hatást keltenek a hangok, amik mégis átszűrődnek, tehát nem egy teljesne természetes tompítást csinál a füles.
- A füles kialakítása olyan, hogy a szilikon forma ovális és nem kerek. Egyáltalán nem illik annyira a fülembe, mint a Jabra illett. Sőt, a jobb oldalit nem tudom pont úgyberakni, mint mint a bal oldalit, így kicsit eltérően szigetelnek.
- Ennek mentén alapállapotban nem szigeteli jól a zajokat. ANC off módban a Jabra sokkal jobban szigetel, mint a Freebuds Pro 5
- ANC-n belül több mód van, de a legerősebb zajkioltást nyújtó Ultra módban van egy állandó alapzaja / zúgása a fülesnek. Egy középmagas, fehér zaj jellegű static noise. Hiába szeretném én a legjobb zajszűrést elérni, ha van egy zavaró alapzaj
- De ami a legfurább, hogy ANC off módban is elkezd lenni egyfajta alapzaja a fülesnek. És ez tök más, mint az Ultra módnál észlelt fehér zaj, ez egy mély morajlás. Ha átváltok éberségre vagy ANC-n belül általános módra, akkor ez a mély alapzaj eltűnik. Gondolkodtam rajta, hogy nem csak a véráramlást hallom-e, de semelyik jobban szigetelő fülesemnél nincs ilyen hang, ráadásul az is fura, hogy más módokban eltűnik. Ez elég wtf, hogy bárminemű elektromos rásegítés nélkül kellene lennie, és mégis van alapzaj.Factory reset már megvolt, de nincs változás. Bárkinek ötlet, vélemény? Vagy pedig egyszerűen nem illeszkedik jól, a spéci forma miatt nincsenek más típusú gumik, és akkor "kuka" a cucc. Szóval ilyen lutri, hogy az ember vesz egy fülest, és illik-e a fülébe vagy sem?
U.i.: természetesen mind a 4 gyári szilikont kipróbáltam, és a "legjobb" alapján írtam, amit írtam. Firmware upgrade is megvolt.
-
Mauzes
addikt
-
harry3
őstag
Szia!
A magam részéről nagyon hálás vagyok a részletes beszámolódért, egyrészt remek lett, másrészt én is gondolkoztam erősen a beszerzésén, de ahogy leírod a hangzást, engem az XM6-ra emlékeztet, az mellé pedig nem vennék még egy neutrálisabb hangzású fülest (én is szeretem a több dinamikát, és nálam már az XM6 is a határon táncol e tekintetben).
Esetleg a személyre szabott hangzást volt időd kipróbálni rajta? Nálam pl. Momentum 4 fejesen az borzasztó sokat dobott....
Köszönöm
Sajnos nem próbáltam, el is felejtettem, illetve az kimaradt, hogy iPhone-hoz volt csatlakoztatva, tehát veszteségmentesen nem tudtam kipróbálni, de azért remélem egy alap képet tudtam adni, nekem a Sonyi picit jobban tetszene, mivel izgalmasabb, teltebb egy nagyon hangyányival.
-
blueye
veterán
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a Sennheiser Momentum 5 TW, egy gyors kipróbálásig kibontottam.Viszonylag súlyos a tok és nagyon jó masszívnak tűnik, nem recseg, ropog, nem lötyög sehol. Ami érdekes volt nekem, hogy a matt felületen fényes kókuszreszelék szerű (nem tudom jobban leírni :D) festék/műanyagdarab szerű részek vannak, ami miatt jó a fogása a toknak. Ez a fotókon nem látszik, én emiatt kicsit meglepődtem, de nem rossz.Maga a formája nekem nagyon hasonít a Sony XM6-ra, kis eltéréssel, de nagyon hasonló az illeszkedése, így azt mondanám, hogy akinek az nem vált be, akkor lehet ez sem fog, ugye annyi, hogy itt szilikon a harang. Nekem valahogy ez jobban is illeszkedett és több hangot is kizárt, mint a Sony memóriahabosa, ennyiből nekem jobb, de maga a fülhallgató érzésre nagyon hasonló. Ami érdekes, hogy az M-es harang nem volt rossz, de a L-es kellett, azzal sokat javult a zajszűrés és a hang is. A zajszűrés szerintem átlagos, kb. hozza a Sony szintet, de mondjuk nekem egy B&W Pi8-tól sokkal erősebb(Az AirPods Pro3-hoz tudom még hasonlítani, azért azt nálam nem érte el). Hát a hang. Nem frissítettem a szoftvert, szóval így próbáltam ki. Megmondom őszintén, hogy nekem túl lapos volt. Először is nagyon halk volt, olyan mértékben fel kellett vennem a hangerőt, amennyire sosem szoktam. Alap EQ-val próbáltam, azzal nem volt nagy izgalom a zenékben. Összességében tisztán szól, nekem talán az énekhangok kicsit a háttérbe szorulnak, van némi szibilancia (amit én nem szeretek, ha túl sok), de ennél nálam pont a határon volt, éppen még nem zavart. A mélyek nagyon kontrolláltak, nekem nem voltak ütős, mélyrehatóak, egy AirPods nálam jobban megrezegtet. Jó a szeparáció, de nem annyira szellős, inkább közelebbi, zártabb a színpadkép. Azt el kell mondanom, hogy a kicsit dinamikusabb hangzást szeretem, nekem kicsit túl lapos, steril volt a hangzása, az XM6 nekem picit jobban tetszett, mikor anno kipróbáltam, picit izgalmasabb, de mégsem megy más rovására. Szerintem a hangzása a TW4-től kicsit visszafogottabb lett, neutrálisabb, nem olyan basszusos, kicsit melegebb, nem ül annyira mélyen a fülben, a zajszűrés forma-forma. Bocsi, már régen próbáltam a TW4-et. Szóval összességében szerintem igaz az, amit írtak, hogy kicsi változott a dizájn, ennek megfelelően a hangolás, de alapvetően a legnagyobb előrelépés a cserélhető akkuk. Nem rossz, de nem jött a wow érzés. Kicsit szororú, hogy az ember éveket vár a generáció frissítésekre, és sokszor csak finomhangolás a végeredmény. Még gondolkodom, hogy megtartsam-e mert a cserélhető akku nagyon jó dolog.Köszi, nagyon jó beszámoló.
"a cserélhető akku " - ennek kell elterjednie, nem egy, nem két TWSt dobtam ki az évek során csak ezért mert nem lehetett cseréltetni. -
tomee007007
addikt
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a Sennheiser Momentum 5 TW, egy gyors kipróbálásig kibontottam.Viszonylag súlyos a tok és nagyon jó masszívnak tűnik, nem recseg, ropog, nem lötyög sehol. Ami érdekes volt nekem, hogy a matt felületen fényes kókuszreszelék szerű (nem tudom jobban leírni :D) festék/műanyagdarab szerű részek vannak, ami miatt jó a fogása a toknak. Ez a fotókon nem látszik, én emiatt kicsit meglepődtem, de nem rossz.Maga a formája nekem nagyon hasonít a Sony XM6-ra, kis eltéréssel, de nagyon hasonló az illeszkedése, így azt mondanám, hogy akinek az nem vált be, akkor lehet ez sem fog, ugye annyi, hogy itt szilikon a harang. Nekem valahogy ez jobban is illeszkedett és több hangot is kizárt, mint a Sony memóriahabosa, ennyiből nekem jobb, de maga a fülhallgató érzésre nagyon hasonló. Ami érdekes, hogy az M-es harang nem volt rossz, de a L-es kellett, azzal sokat javult a zajszűrés és a hang is. A zajszűrés szerintem átlagos, kb. hozza a Sony szintet, de mondjuk nekem egy B&W Pi8-tól sokkal erősebb(Az AirPods Pro3-hoz tudom még hasonlítani, azért azt nálam nem érte el). Hát a hang. Nem frissítettem a szoftvert, szóval így próbáltam ki. Megmondom őszintén, hogy nekem túl lapos volt. Először is nagyon halk volt, olyan mértékben fel kellett vennem a hangerőt, amennyire sosem szoktam. Alap EQ-val próbáltam, azzal nem volt nagy izgalom a zenékben. Összességében tisztán szól, nekem talán az énekhangok kicsit a háttérbe szorulnak, van némi szibilancia (amit én nem szeretek, ha túl sok), de ennél nálam pont a határon volt, éppen még nem zavart. A mélyek nagyon kontrolláltak, nekem nem voltak ütős, mélyrehatóak, egy AirPods nálam jobban megrezegtet. Jó a szeparáció, de nem annyira szellős, inkább közelebbi, zártabb a színpadkép. Azt el kell mondanom, hogy a kicsit dinamikusabb hangzást szeretem, nekem kicsit túl lapos, steril volt a hangzása, az XM6 nekem picit jobban tetszett, mikor anno kipróbáltam, picit izgalmasabb, de mégsem megy más rovására. Szerintem a hangzása a TW4-től kicsit visszafogottabb lett, neutrálisabb, nem olyan basszusos, kicsit melegebb, nem ül annyira mélyen a fülben, a zajszűrés forma-forma. Bocsi, már régen próbáltam a TW4-et. Szóval összességében szerintem igaz az, amit írtak, hogy kicsi változott a dizájn, ennek megfelelően a hangolás, de alapvetően a legnagyobb előrelépés a cserélhető akkuk. Nem rossz, de nem jött a wow érzés. Kicsit szororú, hogy az ember éveket vár a generáció frissítésekre, és sokszor csak finomhangolás a végeredmény. Még gondolkodom, hogy megtartsam-e mert a cserélhető akku nagyon jó dolog.Szia!
A magam részéről nagyon hálás vagyok a részletes beszámolódért, egyrészt remek lett, másrészt én is gondolkoztam erősen a beszerzésén, de ahogy leírod a hangzást, engem az XM6-ra emlékeztet, az mellé pedig nem vennék még egy neutrálisabb hangzású fülest (én is szeretem a több dinamikát, és nálam már az XM6 is a határon táncol e tekintetben).
Esetleg a személyre szabott hangzást volt időd kipróbálni rajta? Nálam pl. Momentum 4 fejesen az borzasztó sokat dobott....
Köszönöm
-
harry3
őstag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a Sennheiser Momentum 5 TW, egy gyors kipróbálásig kibontottam.Viszonylag súlyos a tok és nagyon jó masszívnak tűnik, nem recseg, ropog, nem lötyög sehol. Ami érdekes volt nekem, hogy a matt felületen fényes kókuszreszelék szerű (nem tudom jobban leírni :D) festék/műanyagdarab szerű részek vannak, ami miatt jó a fogása a toknak. Ez a fotókon nem látszik, én emiatt kicsit meglepődtem, de nem rossz.Maga a formája nekem nagyon hasonít a Sony XM6-ra, kis eltéréssel, de nagyon hasonló az illeszkedése, így azt mondanám, hogy akinek az nem vált be, akkor lehet ez sem fog, ugye annyi, hogy itt szilikon a harang. Nekem valahogy ez jobban is illeszkedett és több hangot is kizárt, mint a Sony memóriahabosa, ennyiből nekem jobb, de maga a fülhallgató érzésre nagyon hasonló. Ami érdekes, hogy az M-es harang nem volt rossz, de a L-es kellett, azzal sokat javult a zajszűrés és a hang is. A zajszűrés szerintem átlagos, kb. hozza a Sony szintet, de mondjuk nekem egy B&W Pi8-tól sokkal erősebb(Az AirPods Pro3-hoz tudom még hasonlítani, azért azt nálam nem érte el). Hát a hang. Nem frissítettem a szoftvert, szóval így próbáltam ki. Megmondom őszintén, hogy nekem túl lapos volt. Először is nagyon halk volt, olyan mértékben fel kellett vennem a hangerőt, amennyire sosem szoktam. Alap EQ-val próbáltam, azzal nem volt nagy izgalom a zenékben. Összességében tisztán szól, nekem talán az énekhangok kicsit a háttérbe szorulnak, van némi szibilancia (amit én nem szeretek, ha túl sok), de ennél nálam pont a határon volt, éppen még nem zavart. A mélyek nagyon kontrolláltak, nekem nem voltak ütős, mélyrehatóak, egy AirPods nálam jobban megrezegtet. Jó a szeparáció, de nem annyira szellős, inkább közelebbi, zártabb a színpadkép. Azt el kell mondanom, hogy a kicsit dinamikusabb hangzást szeretem, nekem kicsit túl lapos, steril volt a hangzása, az XM6 nekem picit jobban tetszett, mikor anno kipróbáltam, picit izgalmasabb, de mégsem megy más rovására. Szerintem a hangzása a TW4-től kicsit visszafogottabb lett, neutrálisabb, nem olyan basszusos, kicsit melegebb, nem ül annyira mélyen a fülben, a zajszűrés forma-forma. Bocsi, már régen próbáltam a TW4-et. Szóval összességében szerintem igaz az, amit írtak, hogy kicsi változott a dizájn, ennek megfelelően a hangolás, de alapvetően a legnagyobb előrelépés a cserélhető akkuk. Nem rossz, de nem jött a wow érzés. Kicsit szororú, hogy az ember éveket vár a generáció frissítésekre, és sokszor csak finomhangolás a végeredmény. Még gondolkodom, hogy megtartsam-e mert a cserélhető akku nagyon jó dolog. -
Lajmund
őstag
Kíváncsi leszek....az ár is döntő...igen, lehet BF-et meg kell vele várni

Azért az 5 driverből 2 meghajtó planar lesz, az nem kicsit izgalmas....
Nekem úgy rémlik hogy csak 1 lesz de a tévedés jogát fenntartom.
-
tomee007007
addikt
Jaja én végig olvastam az összes cikket. De majd úgyis élőben dől el mit fog villantani. Egy biztos nem lesz szar. Kérdés mennyire tudja majd felvenni a versenyt 100k fölötti kategóriával az akció nélküli 70k árával. Szerintem hangzásban tuti ütős lesz. De szerintem BF-kor és ünnepekkor le fog menni 40k környékére.

Ami tetszik hogy minden kodeket tudni fog ami létezik és elterjedt. Szerintem nincs más vagy nem tudok róla az erős mezőnyben.
Kíváncsi leszek....az ár is döntő...igen, lehet BF-et meg kell vele várni

Azért az 5 driverből 2 meghajtó planar lesz, az nem kicsit izgalmas....
-
Lajmund
őstag
Már van is fent a honlapjukon egy kis kedvcsináló
Jaja én végig olvastam az összes cikket. De majd úgyis élőben dől el mit fog villantani. Egy biztos nem lesz szar. Kérdés mennyire tudja majd felvenni a versenyt 100k fölötti kategóriával az akció nélküli 70k árával. Szerintem hangzásban tuti ütős lesz. De szerintem BF-kor és ünnepekkor le fog menni 40k környékére.

Ami tetszik hogy minden kodeket tudni fog ami létezik és elterjedt. Szerintem nincs más vagy nem tudok róla az erős mezőnyben.
-
Zoleee89
aktív tag
-
tomee007007
addikt
Már van is fent a honlapjukon egy kis kedvcsináló
-
Janaboy
veterán
Barátnőmnek keresek fülhallgatót, mert kezd tönkremenni a Xiaomi Redmi Buds 5, amit eddig használt.
Igazából teljesen elégedett vele, szóval valami hasonlót, vagy valamivel jobbat keresek, ilyen 20-30 ezer forintig. (mehet fölé is ha indokolt, de szerintem nem érdemes, erre a felhasználásra). Nem vagyok képben, hogy mi az aktuális best-buy ebben a kategóriában.
- zenét nem igazán hallgat, főleg esti sorozat nézés + néha podcast
- viszont sokat telefonál kültéren is, szóval jó mikrofon az prioritás
- ha van csajos színben, az előny, de nem elvárásszerk: főleg Poco telefonnal használja, ha esetleg számít az ökoszisztéma
Oneplus buds 4
Huawei Freebuds 7i -
Pá
addikt
Barátnőmnek keresek fülhallgatót, mert kezd tönkremenni a Xiaomi Redmi Buds 5, amit eddig használt.
Igazából teljesen elégedett vele, szóval valami hasonlót, vagy valamivel jobbat keresek, ilyen 20-30 ezer forintig. (mehet fölé is ha indokolt, de szerintem nem érdemes, erre a felhasználásra). Nem vagyok képben, hogy mi az aktuális best-buy ebben a kategóriában.
- zenét nem igazán hallgat, főleg esti sorozat nézés + néha podcast
- viszont sokat telefonál kültéren is, szóval jó mikrofon az prioritás
- ha van csajos színben, az előny, de nem elvárásszerk: főleg Poco telefonnal használja, ha esetleg számít az ökoszisztéma
-
Viktor77
titán
-
F_Zolee
nagyúr
Sziasztok!
EarFun Air Pro 4 most ~20k a magyar forgalmazótol.
Ezen az áron jó vételnek számít szerintetek? Leginkább eleketronikus zenét (GOA) hallgatnék rajta, telefonról (Samu A34) youtube, soundloud alap hangminőséggel.
Teszteket olvasva ~20 ezres sávban az egyik legjobb választásnak olvastam.
Köszi előre is!
4+ 25k szokott lenni akcióban az talán jobban megéri.
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
EarFun Air Pro 4 most ~20k a magyar forgalmazótol.
Ezen az áron jó vételnek számít szerintetek? Leginkább eleketronikus zenét (GOA) hallgatnék rajta, telefonról (Samu A34) youtube, soundloud alap hangminőséggel.
Teszteket olvasva ~20 ezres sávban az egyik legjobb választásnak olvastam.
Köszi előre is!
-
Lajmund
őstag
Sziasztok!
TWS füles vásárlása előtt állok. Nézegettem a kínálatot, a keret, ameddig elmennék max 200 K.
Legelőször a Sony Wf 1000XM6 lett volna a kiszemelt, közbevágott a Technics Az100, majd legvégül nagyon leregadtam a Noble Fokus Rex5-nél. Legutóbbira csak egy ellenérvet találtam, miszerint a Rex5 halkabb, mint az azonos árban lévő vetélytársai, vagy akár az általam felsoroltak.
Nagyon tetszik a Rex5, de mivel nem lehet visszaküldeni, nem akarok mellélőni. Van esetleg valakinek Rex5-e, és meg tudná erősíteni, hogy kellő EQ-zás után a hangerő is kielégítő a fülhallgatóval? Vagy van más alternatíva, ami jobb lehet a Rex5-nél? (pl Devialet Gemini 2, vagy B&O Pi8, amiket még láttam)
Tudom, a hangerő nem minden. Van egy Maxwell 2 fejhallgatóm, gyári beállításokkal az sem ütött akkorát, viszont a szájízemre EQ-zva simán elég, ha 60 százalékon hallgatom.
Ebben reménykedem a Rex5nél is, szóval ha valaki tud valamilyen infót/tapasztalatot, szívesen venném!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Soundpeats aura nebula. Nemsokára megjelenik. Rex gyilkos lesz. Tegnap dobtam be képeket róla.
-
Callme
tag
Sziasztok!
TWS füles vásárlása előtt állok. Nézegettem a kínálatot, a keret, ameddig elmennék max 200 K.
Legelőször a Sony Wf 1000XM6 lett volna a kiszemelt, közbevágott a Technics Az100, majd legvégül nagyon leregadtam a Noble Fokus Rex5-nél. Legutóbbira csak egy ellenérvet találtam, miszerint a Rex5 halkabb, mint az azonos árban lévő vetélytársai, vagy akár az általam felsoroltak.
Nagyon tetszik a Rex5, de mivel nem lehet visszaküldeni, nem akarok mellélőni. Van esetleg valakinek Rex5-e, és meg tudná erősíteni, hogy kellő EQ-zás után a hangerő is kielégítő a fülhallgatóval? Vagy van más alternatíva, ami jobb lehet a Rex5-nél? (pl Devialet Gemini 2, vagy B&O Pi8, amiket még láttam)
Tudom, a hangerő nem minden. Van egy Maxwell 2 fejhallgatóm, gyári beállításokkal az sem ütött akkorát, viszont a szájízemre EQ-zva simán elég, ha 60 százalékon hallgatom.
Ebben reménykedem a Rex5nél is, szóval ha valaki tud valamilyen infót/tapasztalatot, szívesen venném!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Öcsielvtárs
aktív tag
A Buds 3 Pro-m 18 hónapja hibátlan napi használatban, azért 2 évet minimum bírjanak már ki...
-
bci22
csendes tag
Buds 3 Pro, gyors teszt alapján (yt zene, ahol csak a jobb oldallal kezdődik) simán szól, ha csak a balt teszem be akkor is, hallani mindent a zenéből.
Szuper, köszi szépen!
Holnap viszem vissza a Sennheiser Momentum TW4-et, kis szerencsével a szerviztől kapott papír alapján még a pénzt is visszakapom és akkor rögtön rendelem is a Buds4 Pro-t helyette. Talán a Samsung nem köszön majd el 3-6 havonta mint a Sennheiser tette... -
cooi11
senior tag
Hát inkább másik oldalról!
Esetleg tudtok ajánlani a ,,JBL Live Beam 3” helyett másik fülest?
hát az összeg keret 45k! -
F_Zolee
nagyúr
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy JBL Live Beam 3 fülest , az e- mag elég olcsón kínálja !
De Román!
mi a véleményetek? -
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Pár napja sajnos elhagytam az EarFun Air Pro 4+ fülhallgatómat. Van bármilyen módja annak, hogy megtaláljam? Esetleg valakinek van bármilyen jó ötlete, hogyan bukkanhatnék a nyomára? (A doboza és a kiegészítői még megvannak.)
Ha nem kerülne elő, a közeljövőben szeretnék vásárolni egy hasonló fülhallgatót. Különösen fontos számomra, hogy a mikrofonja kiváló legyen telefonáláskor. A külső kialakítást illetően a fülre akasztós megoldásoktól sem zárkózom el. Tudnátok ajánlani valamit?
Valakinek van tapasztalata a különböző androidos nyomkövető (az Apple AirTaghez hasonló) eszközökkel ? Létezik olyan fülhallgató, amibe ez be van építve, és jól működik? (Hasonló funkcióra gondolok, mint ami az Apple AirPodsban is van.)Ha a hívás minősége fontos, akkor Huawei Freebuds 7i.
De nyomkövetési funkciót az se tud.Van sokféle nyomkövető cucc, pl Moto Tag 2 és társai.
-
Dr V
addikt
-
F_Zolee
nagyúr
A realitás talaján maradva igazából csak akkor lehetne megtalálni, ha kapcsolódna a telefonodhoz, tehát időközben nem kapcsolt ki vagy merült le önmagától.
De mivel pár napról van szó - és feltételezve, hogy nem kapcsolta ki magát - több mint valószínű, hogy már rég lemerült.Némelyik márka applikációja tud olyat, hogy meg lehet vele teljes hangerőn "sípoltatni" a füleseket és jó esetben meghallva megtalálod őket. Az Earfun-okat nem ismerem, hogy abban van-e ilyen lehetőség.
De olyan távolból helymeghatározásra ne is számíts, mint amit pl. az airtag-ek tudnak.A realitástól elrugaszkodva: olyan kereső műszer, amit mágneses anomáliák felderítésére használnak, talán meg tudná találni a fülesben lévő mágnes miatt, de ez csak elmélet. És kellene ismerni a területet is, hogy kb. hol hagytad el.
10 perc után kikapcsol ha nem csatlakozik eszközhöz. Így esélytelen.
-
gulyasa
őstag
Sziasztok!
Pár napja sajnos elhagytam az EarFun Air Pro 4+ fülhallgatómat. Van bármilyen módja annak, hogy megtaláljam? Esetleg valakinek van bármilyen jó ötlete, hogyan bukkanhatnék a nyomára? (A doboza és a kiegészítői még megvannak.)
Ha nem kerülne elő, a közeljövőben szeretnék vásárolni egy hasonló fülhallgatót. Különösen fontos számomra, hogy a mikrofonja kiváló legyen telefonáláskor. A külső kialakítást illetően a fülre akasztós megoldásoktól sem zárkózom el. Tudnátok ajánlani valamit?
Valakinek van tapasztalata a különböző androidos nyomkövető (az Apple AirTaghez hasonló) eszközökkel ? Létezik olyan fülhallgató, amibe ez be van építve, és jól működik? (Hasonló funkcióra gondolok, mint ami az Apple AirPodsban is van.)A realitás talaján maradva igazából csak akkor lehetne megtalálni, ha kapcsolódna a telefonodhoz, tehát időközben nem kapcsolt ki vagy merült le önmagától.
De mivel pár napról van szó - és feltételezve, hogy nem kapcsolta ki magát - több mint valószínű, hogy már rég lemerült.Némelyik márka applikációja tud olyat, hogy meg lehet vele teljes hangerőn "sípoltatni" a füleseket és jó esetben meghallva megtalálod őket. Az Earfun-okat nem ismerem, hogy abban van-e ilyen lehetőség.
De olyan távolból helymeghatározásra ne is számíts, mint amit pl. az airtag-ek tudnak.A realitástól elrugaszkodva: olyan kereső műszer, amit mágneses anomáliák felderítésére használnak, talán meg tudná találni a fülesben lévő mágnes miatt, de ez csak elmélet. És kellene ismerni a területet is, hogy kb. hol hagytad el.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a különböző androidos nyomkövető (az Apple AirTaghez hasonló) eszközökkel ? Létezik olyan fülhallgató, amibe ez be van építve, és jól működik? (Hasonló funkcióra gondolok, mint ami az Apple AirPodsban is van.) -
Lajmund
őstag
Az igen
Erre nagyon kiváncs lennék én is...egyébként ezt honnan szerezted?
Még a saját honlapjukról sem lehet rendelni
IEM-ekből már próbáltam 3-4 driveres fülest...de ez 5-5 driverrel? Nem semmi.....az lesz a legnagyobb kédés, hogyan tudták megoldani a driverek egymásra gyakorolt negatív hatásait...Nem az enyém csak a képet továbbítottam.
Én csak tesztpéldányra fogok pályázni.
De csak az esélytelenek nyugalmával. Aztán hátha.
Elvileg megoldották aztán majd élesben kiderül. -
tomee007007
addikt
Az igen
Erre nagyon kiváncs lennék én is...egyébként ezt honnan szerezted?
Még a saját honlapjukról sem lehet rendelni
IEM-ekből már próbáltam 3-4 driveres fülest...de ez 5-5 driverrel? Nem semmi.....az lesz a legnagyobb kédés, hogyan tudták megoldani a driverek egymásra gyakorolt negatív hatásait... -
Lajmund
őstag
Aura nebula.
Ha elég szerencsés leszek lehet kapok tesztpéldányt is.
De ez nemsokára kiderül szeptemberben.
-
tomee007007
addikt
Hát...őőőő.... eddig nincs nagy öröm. Valamiért pattog a hang aptX adaptive módban (sima youtube musicnál is)... Firmware frissítés sem oldotta meg. Pazar.
Szerk.: utánaolvastam ennek a csodának. Kb el is felejthetem, mert a lakás tele van minden elektronikai kütyüvel és elvben az zavarja nagyon. Most a PC-t kikapcsolva jobb. Lol.
Ez nem jó hír

AptX-et nem kellene, hogy bármi megzavarja...próbáltad esetleg más készülőkről?
Multipoint be van kapcsolva? -
Öcsielvtárs
aktív tag
Köszönöm szépen a tanácsot, akkor a Samsung felé kezdek húzni szerintem. Esetleg aki Galaxy Buds3 Pro-t vagy már a 4 Pro-t használja tudna annyiban segíteni, hogy megnézi tényleg tudja-e a downmix-et? Tehát ha csak az egyik van használatban akkor a másik oldal sávját is az aktuálisan használt oldalra küldi-e?

Buds 3 Pro, gyors teszt alapján (yt zene, ahol csak a jobb oldallal kezdődik) simán szól, ha csak a balt teszem be akkor is, hallani mindent a zenéből.
-
bci22
csendes tag
Köszönöm szépen a tanácsot, akkor a Samsung felé kezdek húzni szerintem. Esetleg aki Galaxy Buds3 Pro-t vagy már a 4 Pro-t használja tudna annyiban segíteni, hogy megnézi tényleg tudja-e a downmix-et? Tehát ha csak az egyik van használatban akkor a másik oldal sávját is az aktuálisan használt oldalra küldi-e?

-
gulyasa
őstag
Helló!
A hozzáértőktől kérdezném, létezik-e olyan, hogy a fülesek hangja egyik napról a másikra átmegy "Sokol rádió" effektbe, mintha "kifáradt" volna a basszus?Semmilyen hangszín/equalizer beállításhoz nem nyúltam az utóbbi két évben, mióta használom.
Egy 2024. júliusban teljesen újonnan vásárolt JBL Reflect Aero-ról van szó, amit kizárólag sportoláshoz (futáshoz) használok. Amikor kell, ki szoktam tisztítani a vetőcsövet - pontosabban a végén elhelyezkedő "szitát". Hangerő van, de a hangszín...
-
blueye
veterán
Éppen a 6os van a fülemben, lehet hogy 7es nem lesz.
-
Janaboy
veterán
Hmm tényleg kár hogy dobja az egyedi formát.
Bár a 6ost nem teszteltem de az 5os baromira kényelmes és relatív stabil. -
ThorsHUN
őstag
-
ForRedGlory
félisten
-
Janaboy
veterán
Sziasztok! Még 2022-ben kerestem TWS headsetet, akkor a Sennheiser Momentum TW3 lett a befutó. Sajnos az idő megmutatta, hogy ez nem bizonyult jó választásnak, azóta már a HETEDIK(!) darabot használom... Idő közben a TW3-at már TW4-re cserélték, de továbbra is ugyan úgy átlag 3-6 havonta behalt valamelyik oldal. A hiba mindig ugyan az volt: egyszercsak minden előjel nélkül elkezdett recsegni, szaggatni, majd teljesen elnémult. A mai nap a legutóbbit (júniusban cserélték) is elérte a vég, de az Audio Partner Kft. már nem akarja cserélni, inkább szakvéleményt állítana ki, hogy javíthatatlan. Én sem szeretnék már cserét, mert baromira kiábrándultam az egész márkából, szerintem elég esélyt adtam nekik. Amikor működik imádom a hangzását, abban nem csalódtam legalább, de a megbízhatósága kritikán aluli.
Szükségem lenne viszont utódra sürgősen. Munkában használnám (buszvezetés), így többségében csak az egyik oldal lehet a fülemben. Mint írtam a hangzását nagyon szeretem, ebből nem igazán adnék le ha nem muszáj. Mivel többségében 1 lesz a fülemben, így nem baj ha nem vérszegények a mélyek, mert leghamarabb azok vesznek el ilyen felhasználásban. További fontos szempont a hívásminőség, a TW3/TW4 ebben elégséges volt, a hangminőség a beszédpartnereim szerint nem volt a legjobb (dinamikátlannak írták le a hangom), cserébe a budapesti utakon széthullófélben lévő buszok zörgései mellett is mindig érthető maradtam. Ha ezt az utód felül tudná múlni, az nagyszerű lenne. Végezetül pedig szintén az egyfüles használat miatt nagy előny lenne, ha a sztereo-t maga a headset tudná downmix-elni, mert ha pl. szoftveresen a Spotify-ban állítok be mono módot, az jelentősen ront a minőségen. Ahogy hallottam ez a mostani jobb headseteknek már nem okoz gondot, a TW3/TW4 ezt még nem tudta. Hirtelen a Samsung Galaxy Buds4 Pro-t és a Technics EAH-AZ80-at néztem, hogy erre a felhasználásra esetleg jók lehetnek (kb. ugyan annyiba kerülnek), de nyitott vagyok másra is ha valakinek jobb ötlete van. Sony WF-1000XM5/6-ot is néztem, de nem vagyok biztos benne, hogy indokolt lehet az árkülönbözet és a memóriahabos szivacsról sem hallottam sok jót a tartósság szempontjából. Samsung Galaxy S24 Ultrával használnám többségében, esetleg otthon számítógéppel, laptoppal.
Mivel írtad hogy a mikrofon szempont.
Így Huawei, Sony, Samsung az ajánlottak.
Sajna ebben a Technics is gyenge. -
bci22
csendes tag
Sziasztok! Még 2022-ben kerestem TWS headsetet, akkor a Sennheiser Momentum TW3 lett a befutó. Sajnos az idő megmutatta, hogy ez nem bizonyult jó választásnak, azóta már a HETEDIK(!) darabot használom... Idő közben a TW3-at már TW4-re cserélték, de továbbra is ugyan úgy átlag 3-6 havonta behalt valamelyik oldal. A hiba mindig ugyan az volt: egyszercsak minden előjel nélkül elkezdett recsegni, szaggatni, majd teljesen elnémult. A mai nap a legutóbbit (júniusban cserélték) is elérte a vég, de az Audio Partner Kft. már nem akarja cserélni, inkább szakvéleményt állítana ki, hogy javíthatatlan. Én sem szeretnék már cserét, mert baromira kiábrándultam az egész márkából, szerintem elég esélyt adtam nekik. Amikor működik imádom a hangzását, abban nem csalódtam legalább, de a megbízhatósága kritikán aluli.
Szükségem lenne viszont utódra sürgősen. Munkában használnám (buszvezetés), így többségében csak az egyik oldal lehet a fülemben. Mint írtam a hangzását nagyon szeretem, ebből nem igazán adnék le ha nem muszáj. Mivel többségében 1 lesz a fülemben, így nem baj ha nem vérszegények a mélyek, mert leghamarabb azok vesznek el ilyen felhasználásban. További fontos szempont a hívásminőség, a TW3/TW4 ebben elégséges volt, a hangminőség a beszédpartnereim szerint nem volt a legjobb (dinamikátlannak írták le a hangom), cserébe a budapesti utakon széthullófélben lévő buszok zörgései mellett is mindig érthető maradtam. Ha ezt az utód felül tudná múlni, az nagyszerű lenne. Végezetül pedig szintén az egyfüles használat miatt nagy előny lenne, ha a sztereo-t maga a headset tudná downmix-elni, mert ha pl. szoftveresen a Spotify-ban állítok be mono módot, az jelentősen ront a minőségen. Ahogy hallottam ez a mostani jobb headseteknek már nem okoz gondot, a TW3/TW4 ezt még nem tudta. Hirtelen a Samsung Galaxy Buds4 Pro-t és a Technics EAH-AZ80-at néztem, hogy erre a felhasználásra esetleg jók lehetnek (kb. ugyan annyiba kerülnek), de nyitott vagyok másra is ha valakinek jobb ötlete van. Sony WF-1000XM5/6-ot is néztem, de nem vagyok biztos benne, hogy indokolt lehet az árkülönbözet és a memóriahabos szivacsról sem hallottam sok jót a tartósság szempontjából. Samsung Galaxy S24 Ultrával használnám többségében, esetleg otthon számítógéppel, laptoppal.
-
tomee007007
addikt
-
Lajmund
őstag
Szia!
Főleg elektronikus zenére az AZ80-at venném, de lehet minden másra is
Az XM5 egy jóval kevésbé dinamukus, és kevésbé karakteres, mint az AZ széria.Inkább akkor AZ100 valami jó akcióban.
-
sbazsi
veterán
Keresem a következő TWS fülesem.
Ami tesztelve, és kilőve (ebben a sorrendben):
Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2S TWS (BHR4208GL/TWSEJ07WM)
Mi True Wireless Earphones 2 Pro
Edifier X3 Lite
Huawei Freebuds 6i
Ezek kiesnek a fülemből / nem jó a hangerő / hangminőség, nyilván mert kisebb, mint a fülem, és nem zár úgy, ahogy tervezték.
Az első hármat vásárlás után kb rögtön kilőttem, a Huawei volt az, amelyet egy darabig tudtam használni telefonálásra, mert legalább nem esik ki a fülemből, de ez sem volt tökéletes zenehallgatásra, mert nem zár rendesen.Szóval valami olyat keresek továbbra is, amihez gyárilag van NAGYON NAGY méretű gumiharang. (Azért fontos, hogy gyárilag, mert a Huawei-re rátettem egy régi Sony sbh-20 BT vevő+kábeles füles gumiharangját, ami jó is lett volna, de onnantól kezdve nem fért be a tokba, így az is kilőve, hogy majd rendelek hozzá nagyobbat)
Árban maradnék a 30k körül, esetleg picit fölé, csak legyen valami, ami tényleg jó.
-
Technoman
őstag
XM5 és XM6 megvan, valamint az AZ100. Az AZ100 az XM5-öt veri, az XM6-ot már nem. Ezért így érzésre azt mondanám, az AZ80 és az XM5 kb. egy szinten lesznek
-
ForRedGlory
félisten
Nagyon várjuk a beszámolód
Ahogy lesz időm. Még csak most vettem ki az Alza boxból.
-
tomee007007
addikt
-
tomee007007
addikt
Előrendeltem a Sennheiser MOMENTUM True Wireless 5-öt, nagy meglepetésemre írt az Alza, hogy mehetek érte az Alza boxba. LOL.
Nagyon várjuk a beszámolód
-
harry3
őstag
Előrendeltem a Sennheiser MOMENTUM True Wireless 5-öt, nagy meglepetésemre írt az Alza, hogy mehetek érte az Alza boxba. LOL.
Pár sort tudnál majd írni róla? Ha berendelem hátha holnapra itt van.
-
Technoman
őstag
Szia!
Az XM5 egy jóval kevésbé dinamukus, és kevésbé karakteres, mint az AZ széria.Köszi a választ.
Az ANC területén is a Technics-et választanád? -
ForRedGlory
félisten
-
tomee007007
addikt
Két TWS között örlödöm
Sony WF-1000XM5 vs Technics AZ80, amik most emberközeli áron kaphatók.
Amire használnám: főleg elektronikus zenére (csak FLAC-et hallgatok) S25U-rol lenne meghajtva.
Ami másik fontos tényező, az az ANC lenne. Itt pedig a metró "sikolyát" szeretném elhallgattatni.
Szerintetek?
Referenciaként, ott a jó kis WH-1000XM4-esem, csak hát ebben a melegben szétizzad tőle a fejem.Szia!
Az XM5 egy jóval kevésbé dinamukus, és kevésbé karakteres, mint az AZ széria. -
Technoman
őstag
Két TWS között örlödöm
Sony WF-1000XM5 vs Technics AZ80, amik most emberközeli áron kaphatók.
Amire használnám: főleg elektronikus zenére (csak FLAC-et hallgatok) S25U-rol lenne meghajtva.
Ami másik fontos tényező, az az ANC lenne. Itt pedig a metró "sikolyát" szeretném elhallgattatni.
Szerintetek?
Referenciaként, ott a jó kis WH-1000XM4-esem, csak hát ebben a melegben szétizzad tőle a fejem. -
patomi
őstag
Igen, én is alzán néztem, oda van is még utalványom....bár a Seni eu-s holnapján még így is olcsóbb....
Van kéznél BT11 szerencsére, de a mindennapokban nekem kicsit macerás, nálam Samsung teló van szóval marad a sima aptX, DAP-ot meg nem hordom magammal mindig, amin lenne LL, vagy Adaptive.
Azért még alszom rá párat, de ha berendelem, írok róla mindenkép
Az előzőnek is jót tett a jobb kodek. Na de kíváncsi leszek.
-
tomee007007
addikt
Igen, én is alzán néztem, oda van is még utalványom....bár a Seni eu-s holnapján még így is olcsóbb....
Van kéznél BT11 szerencsére, de a mindennapokban nekem kicsit macerás, nálam Samsung teló van szóval marad a sima aptX, DAP-ot meg nem hordom magammal mindig, amin lenne LL, vagy Adaptive.
Azért még alszom rá párat, de ha berendelem, írok róla mindenkép
-
Dottorei
tag
-
Studi
veterán
-
Dr V
addikt
Sziasztok!
Buds2-t használok, 4 éves, de teszi szépen a dolgát. 1 hibája van, h idővel szép lassan kicsúszik a fülemből, korábbi fülesekkel nem volt ilyen gondom, de. Sisak alá ezt nem tudom felvenni, ha mégis, akkor is ki fog mozdulni.
Érdemes lenne buds4 pro-ra váltanom? Egyéb alternatíva? Samsung telefonom van, hallani az SSC kodek előnyét. -
patomi
őstag
Sennheiser aptX párti
Nézted esetleg, aptX classic benne lesz?Igen benne van sima aptx, illetve aptx adaptive, lossless. Ahogy korábban is. Alzán már előrendelhető. Kicsit drága. $300. Kell mellé egy fiio bt11 pl. és akkor megy minden telóról. Csak adott esetben nem a legkényelmesebb.
-
Dottorei
tag
Soundcore Liberty 5 Pro-val van valakinek tapasztalása?
-
tomee007007
addikt
-
patomi
őstag
Eddig vadásztam Momentum 4-et rézben, de az 5-nek ez a színe nálam nagyon betalált

Látom már pár teszt kint van a Momentum 5-ről, majd ma hozzáfogok átpörgetni este, Ti néztetek/olvastatok már róla valamit?
Kár, hogy továbbra sem lesz LDAC támogatás.
-
tomee007007
addikt
Eddig vadásztam Momentum 4-et rézben, de az 5-nek ez a színe nálam nagyon betalált

Látom már pár teszt kint van a Momentum 5-ről, majd ma hozzáfogok átpörgetni este, Ti néztetek/olvastatok már róla valamit?
-
tomee007007
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
21380 - 21301
21380 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / GPS / 6 Hó Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T570 I i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
- Lenovo 300e 2nd Gen touch, 360 tablet mód, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 kompatibilis
- Akció!!! ÚJ! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év