- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Adott egy xiaomi redmi m47 a problémám vele :
randim időközönként lehalkul, van olyan sokszor hogy elfárad az ujjam. Lehet valami inerferencia? Ha nincs a közelben sok router egész használható -
mcs
veterán
AZ100 tulajok, próbáljátok ki lágyabb zenékhez a Vocal EQ presetet! Szerintem nagyon jó. Nagyon közel áll így az AZ80 direct hangzásához.
-
Janaboy
veterán
válasz
ridiculous #17892 üzenetére
Örülök hogy bevállt.
Az fura hogy ennyire nem akarta hozni a basszust.
Biztos a megfelelő tip van rajta és megfelelően van a fülbe helyezve?
Csak ilyen doublecheck szinten érdemes ránézni -
stellaz
veterán
válasz
ridiculous #17892 üzenetére
Én meg pont azért nem vettem, mert azt olvastam, hogy nagyon mélykiemelt.
Az ANC-je milyen?
-
ridiculous
aktív tag
Megérkezett a Oneplus Buds 3.
A Realme Buds Air 2 Neo után nagyon karcsú volt a basszus hiába állítottam "Bass" profilra plusz kapcsoltam be a BassWave funkciót, alig változott valami.
Letöltöttem mellé a Flat Equalizer - t és bekapcsoltam ott is a basszuskiemelést, így mostmár brutális.
Szokatlan a sok magas a Realmehez képest, viszont nagyon szépen elkülönülnek a hangok így sokkal részletesebbnek hallom amit hallgatok.
Kényelem szempontjából felülmúlta a várakozásaimat, nagyon kényelmes.
Köszönöm szépen az ajánlást Janaboy! -
-NoVa-
addikt
válasz
stellaz #17887 üzenetére
A mögötte álló marketing/pénzember váltig állította, hogy az a világ pöcke, és pontosan azt hallja az ember amit a zene készítője rögzítet, miközben mérhetően artifactos, és enyhén veszteségekkel is rendelkező, ám azért igencsak jó minőségű élvezhető tömörítés volt. Hozzá a licenszköltséges HW, meg a többi. Egyfelől a 24/768k MQA valójában 17 bites dinamikájú, a 24/192 flac ebben sokkal jobb, de az adatforgalom/sávszél/tárkapacitás terén kétségkívül voltak előnyei. A zeneipari licenszkezelési jogi részük sem volt olyan rossz azért, szóval inkább csak az volt a gond, hogy kissé vastagon telepedtek rá a HW gyártókra és az enkódolásos licenszekre. Csak miután összeugrott néhány influencer az MQA foundationnel youtubeon, a mögötte jövő csőcselék + lincshangulat oda vezetett hamar, hogy a Tidal is kihátrált belőle, és szép lassan lecserélte az összes MQA mastered cuccát flacra. Nagyobb fileméret, nagyobb adatmennyiség, nem nagy nyereség a hangminőségben, és egy dekóder chippel kevesebb kell a DAC-okba.
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17886 üzenetére
Jogos.
Az mqa-val a fő bajom, hogy ahhoz kell dac, ami tudja dekódolni. Túl új dolog volt és túl hamar bele is bukott. Azt bánom, hogy miután bedőlt elszálltak az addig jó áron lévő pre-mqa használt cucck árai.
Mi a helyzet a többi codec-kel? Aptx variánsok stb. Vagy nálad az Ldac a go-to?
-
-NoVa-
addikt
válasz
emiki6 #17884 üzenetére
Nem a részletekre kell figyelni, tudatosan borzasztó nehéz kiszúrni (dolgoztam extrém-veszteségesen is részletes és használható képet produkáló realtime képátviteles tömörítési algoritmuson, ahol 2-3% -nyi átjutott adatnál már részletesen látod az egészet, miközben a lehelletnyi finomságok, textúrázottság, definiáltság a többi adat beesésével kerül rá ahogy/amilyen minőségben/torzításban sikerül átérnie. Kozmikus zaj és analóg adatátviteli kommunikáció pártízezerezer km-es távból, és társai, elképesztően könnyen megvezethetőek és felszínesek az érzékszerveink egy bizonyos fokig, miközben végtelenül preciz műszerek is egyben)
Aztán mégis észreveszed banális apróságokon, mennyire jön át az előadó szándéka, energiája, az emberi érzelmek, mennyire mélyen éled meg a zenét. Az egyik codeccel ugyanaz a dallam elszólogat a háttérben, a másikkal meg kiszakadtál abból, amit csinálsz, és jól érzed magad. Számít persze az igényes/igénytelen implementáció, azaz az almás AAC nem ugyanaz, mint az androidos, ahol még platformon belül is végtelen a szórás gyártók/típusok/chipsetek között. Az Apple AAC-je némi magastartományt azért tartalmaz, valahol 18KHz környékén vág, míg a Samsung jóval lejjebb. Ez már egy elképesztően szűk, fejen belüli teret eredményez a hangra, én itt hagyom is a fenébe a zenehallgatást, ez a podcastok területe. Az LDAC etéren nem rendelkezik korlátokkal, ha nem is tökéletes 48KHz-ig, de jobban áthozza a térhatáshoz szükséges dolgokat, mint a többi codec. Nem jól, csak jobban, elképesztően nagy lépés egy jó (jó!) USB DAC egy jó BT forrástól színpad precizitásban.
Habár nem kifejezetten BT codec, pár régebbi 2L Studio felvételnél elég durván fájó most az MQA hiánya, azaz amikor a csőcselék nyomására lecserélték a 384KHz-es MQA-t 44/16 flacre, eltűnt a varázsa jópár addig referenciának használható templomi kórusnak, hegedűszólónak, egyebeknek. Akad persze elég 24/192 flac még Tidalon, csak vesztettünk azért jót is az MQA számüzetésével.
-
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17884 üzenetére
Hozzátéve, hogy az LDAC is alapból változtatja a bitrátát a kapcsolat minősége szerint, akár felére, harmadára is leveszi a sávszélességet. A régi telómon fejlesztő módban tudtam fixre tenni, de az már azt jelentette, hogy a GoBlu szakadozott, ha a farzsebembe volt a telefon, vagy egy kicsit is távolabb került tőle.
-
emiki6
veterán
válasz
stellaz #17882 üzenetére
Igen, azt mondták, hogy az apple minmaxolta az AAC-t, így nagyon hatékonyan és jó minőségben tudja kódolni. Az SBC-ből simán kinézem, hogy rossz/primitív codec, vagy akár hogy elhanyagoltan implementálják az eszközökbe, mert "úgyse használja majd senki, aki értelmes minőséget akar".
Mindenesetre nova biztos kihallja, ő kihallja a dsp-t is, de ha egy aac/mp3 jól van átvivve, akkor halandó ember szerintem csak beképzeli a különbséget.
Persze a placebo fontos, gépen én is max minőségben hallgatom a tidal-t, mert a lelkemnek jót tesz, hogy tudom: legalább ott nincs kompromisszum, mert mi van, ha mégis kihallom, csak nem tudom bizonyítani?
-
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17880 üzenetére
Nézem a táblázatot, az szerint az sbc is át tudja vinni a 320-as mp3-at, de a gyakorlatban az sbs és az LDAC között már jelentős különbséget lehet hallani (legalábbis a GoBlu esetén így volt). Az AAC vs Aptx vs LDAC az már nekem sem egyértelmű ugyanazon az eszközön. Az Apple állítólag elég sokat kihozott az AAC -ből is.
Mondjuk az én esetemben, sok tömegközlekedés mellett a legfontosabb minőségi tényező az az aktív és/vagy passzív zajszűrés. Ha az nincs rendben, akkor teljesen mindegy milyen codek meg tömörítés mellett nem hallom rendesen a zenét.
-
emiki6
veterán
válasz
bostone #17879 üzenetére
Én eléggé benne voltam a fejhallgatos hifiben casual szinten (és most is van egy elég jó láncom) de sosem sikerült meggyőződnöm arról, hogy az AAC 256 (v mp3 320)-nál jobban szólna a flac. A masteren sokkal több múlik és azt mp3 alapján megmondom, hogy egy master jó e. (És valszeg nagyobb a difi 2 streaming szolgáltató hangzása között, mint 2 tömörítési mód között.)
Ebből kiindulva, ha egyértelműen hallanám, hogy az aac rosszabbul szól, mint az ldac, akkor nem a codec-re gyanakodnék, hanem hogy a teló ddc-je vagy a füles dac-ja "elfogult" és valamelyik codecet rosszabbul kezeli.
Aztán lehet hogy tévedek és a bt codec dolog eltér at mp3 vs flac helyzettől és jóval hallhatóbb különbségek vannak. -
bostone
addikt
válasz
FattyDove #17877 üzenetére
Az olcsóbb fülesek szerintem egyébként sem dalolják ki úgy a különbséget, sokat nem veszítesz.
De annak azért lehet örülni, ma már ott tartunk, hogy azt a hitvány minőséget nem produkálja egyik típus sem. Szinte nem tudsz rosszat választani, ha egy picit nézelődsz.
Saját tapasztalataim alapján még érzékenyebb rendszerek esetében sem biztos, hogy előnyt élvezne az ldac. Sokan sulykolják ezt a mantrát, de egy iphone vagy egy samsung tisztább hangot képes áttolni, mint egy xiaomi. -
Janaboy
veterán
-
ginola
addikt
Sziasztok
Keresek max 20 e körül fülest, ami nagyon jó hangminőséget képvisel és kényelmes. Kerti munkák közben használnám. -
FattyDove
őstag
Melyik fülhallgató ajánlott iphone-hoz (jelenleg 12) maximum 50k-ig?
A lényeg az, hogy zajszűrős legyen és jó legyen az aksi idő. Agyba dugós előnyben, de nem feltétel.
-
somé
őstag
EarFun Air Pro 4 margójára....
.com oldalról rendeltem kuponnal, meg is érkezett 1.5 hét alatt, de sajnos gyárilag hibás volt, a bal oldal "nem létezett", applikációban sem, viszont a jobb csatlakozott rendesen, a tok belső ledje csak itt világított. Reset opció, még rosszabb lett, már a jobb oldal sem csatlakozik, csak villog folyamatosan a ledje.
Supportnak jeleztem a problémát, ugyancsak Reset-et javasoltak, kérésükre videó készült, mutatva a problémát.
Válaszukban már jelezték is, hogy küldik a másikat, 5 nap alatt meg is érkezett, ez hibátlan.
A kérdésem annyi lenne, tudok-e valamit kezdeni az új, de sajnos rossz első szettel?
Köszi! -
Janaboy
veterán
válasz
-FreaK- #17861 üzenetére
Nem, az in-ear az az 'agybadugós' vagy gumiharangos.
Viszont ezek nem mindenkinek kényelmesek illetve nagyon kizárja a külső hangokat.A half-in ear az pl a sima Airpodsok.
Ebben a kategóriában ha a telefonálás nem számít, akkor Haylou GT6-t javaslom.
De szerintem MM-ben vagy Euronicsban nem biztos hogy lesz.De ha azt a +3eFt-ot még rá tudnátok szánni, akkor ez jobb vétel: [link]
Jobb hang, telefonálásra is tökéletes.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Ajánlást szeretnék kérni:
1: In-ear TWS,
2: Biciklizéshez, illetve sima otthoni használatban lenne anyósnak, zenehallgatásra/Youtubeozásra
3: Androidos telefonnal lesz használva
4: max. 10e Ft (már oda adta rá a pénzt)
5: Mediamarkt vagy Euronics beszerzés, ma délután venném
6: egyéb szempont nincs, "vegyek neki valamit" feladatesetleg ha jobban bírja aksival, az előnyt jelenthet
-
-NoVa-
addikt
válasz
queens #17855 üzenetére
Kettéágaztatom. A mute funkció az céleszközökön jellemző, pl a Poly Voyager 5200, ahol felhajtva lekapcsolja a mikrofont. Viszont az nem szűr zajt, az a nagyon sokkal drágább cuccoknál van a Poly háztáji dolgai között.
Ha viszont a telefonodon nyomkodod a mute/unmute gombot, a Sony AI-s zajszűrésű cuccai egészen jól kiszűrtek minden háttérzajt, autóhangot, egyebet. Vagy más itt ajánlott cuccok, mostanában terjed az AI zajszűrés mint a dögvész.
Egyébként a Technics AZ100 -nál ha be van kapcsolva a háttérzajszűrés, csöndes közegben a hangomból is levág, azt mondja feleség, olyan, mintha pöszén beszélnék.
-
-
queens
tag
Sziasztok!
A keret 40e ft, és amit keresek, az egy olyan füles, ami
-in ear
-rockzenére jó
-zajszűrős mikrofonja van kocsiba/utcára, mert beszédre is kell néha, a másik fél ne hallja a környezeti zajaimat
-jó lenne olyan hogy ha megnyomom, tudja muteolni magát, vagyis teams kompatibilis, ha jól mondom
-nem műanyag hangja van, ez nagyon fontos
-csak új jöhet szóba, visszaküldési lehetőség előnyKöszi a tippeket
-
-NoVa-
addikt
válasz
stellaz #17851 üzenetére
Mert tényleg csak mélycsillapítás van az olcsóbb ANC cuccokban. Azt meg tényleg jól csinálják.
Az XM5 a szivacs eartipekkel és a zártabb, jobb anyagból készült házzal többet fog a magasakból, meg egyenletesebb, lejjebb is megy az aktív kioltás a subtartományig, így általánosan koherensebb, jobb teljesítményt nyújt.
De nekem a Technics akívan nagyobb frekvenciatartományra kiterjedő megoldása jobban bejön. Összességében a Sony szivaccsal talán, talán tényleg többet zár ki, de természetesebb érzés a Technics.Míg egy céleszköz Bose az nem az alsó felére korlátoz, 10KHz-ig teszi a dolgát.
-
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17849 üzenetére
Én most a Sony Likbuds Fit-et tudom mondani, az a csúcsmodell alatt van eggyel, annyira nem is olcsó, fél éve mutatták be, aktuális szoftverrel, tehát naprakész, friss cucc.
Az ANC-je pl kiveszi a mélyeket egész tűrhetően, de a magas hangokat már nem igazán, ezért összességében nem túl kellemes hallgatni tömegközlekedésen, vagy városi zajban, hiába csökkenti a hangnyomást.Ok, nekem nem illeszkedik jól a fülembe, de mások is ilyen élményről számoltak be vele kapcsolatban, ahogy olvastam.
-
-NoVa-
addikt
válasz
Peaceliker #17848 üzenetére
Friss FW, vagy gyári? A QC35-be is később jött ez, addigra már a 45 sem volt egy friss darab.
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17846 üzenetére
Én is bele akartam "kötni" stellaz take-jébe, de te sokkal jobban összefoglaltad.
Mindig fel kell tenni a kérdést, hogy mi a cél és erre mi a legmegfelelőbb eszköz.
Az izoláció és az anc 2 különböző dolog. Nem volt még anc-s cuccom, de amikor először feltettem a fejemre egy ilyen fejest a mediamarktban v hol és bekapcsoltam, azért nagyon jó és kellemes érzés volt. Zene nélkül. Olyat egy mezei füldugó nem tud, de ha egy ilyen bogyó megközelíti és emellett még tud egy-smást és jól is szól, azért az megéri feltéve ha az embernek erre van szüksége.
Felmerült nálam is az ety ebben a hónapban, de elvesztettem a jack-em, igazából nem is volt kényelmes nekem v nem zárt jól, meg nagyon ritkán is lenne szükségem izolációra. Inkább szűrődjön át zaj közlekedés közben, minthogy full süket legyek. Ahova meg füldugó kell munkavédelmi szempontból, ott az etyt se lehet élvezni.
És akkor még a kábelről nem is beszéltünk, ami barmilyen aktív tevékenységnél (pakolás, fizikai munka, edzés) azért útban van, beakad stb, nehéz megállítani a zenét, ha szólnak, ilyenek.
Headsetnek is jobb a tws, beszédnél nagyon árt az izolació szerintem.Mire kell és arra mi való.
-
-NoVa-
addikt
válasz
stellaz #17845 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az ANC nem kell teljesen mindent kizárjon, csak a zavaró, fárasztó frekvenciákat. Azt meg az XM5 és az AZ100 is tudja igen jól. Meg a lassan évtizedes Bose fejesem is, miközben pl a mentőautó szirénát teljesen transzparensen, csillapítás nélkül engedi át. Ha szigetel, izolál mindent, akkor a riasztót, vészjelzéseket, fontos bejelentéseket sem hallod meg, céleszköz célfeladatokra. Színpadon, stúdióban, zenészek mellett az kell, aztán az ipari cuccoknál, pl a Peltornál is inkább frekvenciatartományokra optimalizálnak, hogy a gépzajt elkölönítsék a beszédtől, vagy a riasztótól.
A többi meg aztán fülformafüggő, a fejhallgató univerzálisabb ebben. Az is csoda, hogy egy évtized alatt ezt (az amúgy nagyon jól működő) a jelfeldolgozó téglát és ezt a mikrofonmennyiséget sikerült belezsúfolni egy tényeg apró TWS méretbe egész elfogadható közelítéssel.
-
stellaz
veterán
válasz
Peaceliker #17844 üzenetére
Pont ma reggel tettem vissza megint egy szivacsot az Etymotic vezetékes fülesemre és hát na... az szinte teljesen szigetel, sokkal, de tényleg sokkal jobban, mint bármelyik anc-s fülesem.
-
Lali-213
senior tag
válasz
Peaceliker #17839 üzenetére
Milyen ANC beállításokkal próbálkoztál? Adaptív, netán az előre beállítottak közül valamelyik?
-
Skizz
addikt
Sziasztok,
Segítséget kérnék, in-ear füles kerestetik, 40-50e környékén, sport az igazán fontos (ne essen ki a fülből futáskor). Másodlagosan zenehallgatás, de nem vájtfülű a leendő tulaj. Az eszköz android telefon és néha laptop.
Több tippet is elfogadnék, egyáltalán nem értek hozzá. Ha van valami ami kicsit drágább de best buy, jöhet az is.
Köszönöm
-
Lali-213
senior tag
válasz
Peaceliker #17839 üzenetére
Mivel ovális a fülilleszték, próbáld meg hogy ha csavarod a fülben egy kicsit akkor nem lesz-e jobb tőle.
-
stellaz
veterán
válasz
Peaceliker #17837 üzenetére
Nekem eddig 5 anc-s fülesem volt/van. Nokia Essence, Sony Linkbuds S, Samsung Buds Live, Samung Buds2 és most van egy Linkbuds Fit. Nekem egyik sem hozta azt, amire én azt mondanám, hogy na ez úgy működik, ahogy kell.
Szerintem ott cseszik el a gyártókm hogy nincs se rendes vetőcsöve a füleseknek, így nem is mennek túl mélyre, plusz így rendes harangot sem lehet rájuk tenni, ami eleve jól szűrne passzívan.
A Lypertek fülesem marha jól szűrt passzív módon, de nem volt ANC-je, pedig az úgy szerintem nagyon fasza lett volna.
Egyszer próbáltam a médiában egy Sony anc fejest, na az tényleg csendet csinált. -
Peaceliker
addikt
válasz
Lali-213 #17838 üzenetére
App szerint nem szökik a hang (van benne ilyen teszt). De az tény, hogy csak féle dugeszom van hozzá a kicsi meg sztem a nagy. Ez felújított, ezért nem teljes a szett. Ahogy képeken nézem 3 méretű van hozzá, bár nem minden teszt képen egyértelmű ez.
Na de elvileg jó a méret. -
Lali-213
senior tag
válasz
Peaceliker #17837 üzenetére
Szia,
Lehet triviális a kérdés, de a megfelelő méretű fülillesztéket használod? -
Peaceliker
addikt
Sziasztok! Van egy soundcore liberty 4 NC m. Viszont ANC mocskos gyenge benne. Minden ilyen kis vacaknál ennyi lehet és én várok túl sokat egy soundcore q45 mellett? Na mert abban marha jó.
Szóval picik ennyit tudnak fejhallgatókhot képest vagy van 50k alatt olyan agybadugós ami jobban teljesít? Csak azért vagyok zavarban mert tesztekben meg mintha azt írták volna, hogy ebben ANC milyen marha jó -
emiki6
veterán
Végül belegabajodtam a fogalmazásba, a nemet képzeljétek úgy, hogy nincs ott. Bár azthiszem jól értetted.
Bár ilyen egyszerű lenne. HD600 meg 650 is sokak által szeretett itt nyugaton, szerintem meg eh. És sorolhatnám. A phoenix mondjuk betalált (nagyon), de az infaustus már nem az én világom volt. Lutri, hogy mi válik be.
-
bszilvagyi
csendes tag
-
stellaz
veterán
Az eddigi tapasztalataim szerint számomra az ideális tws füles valahogy úgy nézne ki, mint a Lypertek C3, tehát jó hang, kényelmes, masszív építés, jó passzív zajszűrés és csereszabatos harangok, csak feleakkora tokkal, flat hangolással és/vagy dsp-vel + állítható áteresztó mód.
-
s4tch
veterán
válasz
emiki6 #17807 üzenetére
PSB M4U TWM. Írtam róla rövidet a topikba. Nem könnyű beszerezni, de a hangja elég fasza. Viszont ANC nincs, csak passzív zajszűrés. Meg tudom mutatni alkalomadtán.
Illetve nem hallottam, de a head-fi-n a Noble Fokus sorozatát (kivéve a legalsó modellt, H-ANC) mondják jónak zenére.
-
stellaz
veterán
válasz
emiki6 #17828 üzenetére
Nekem most kezd elegem lenni kissé a test fulesekből. Nem illeszkedik, beszarik, túl nagy, nem jól szól. Ezekből eddig legalább egyet vagy kettőt megkaptam minden tws-sel, pedig Sony, Samsung vonalról vásároltam, kivéve a Lyperteket.
Az amúgy tök jó lett volna, ha kicsit kisebb a tokja és nincs benne ilyen sok mély. -
Janaboy
veterán
válasz
csakany2001 #17826 üzenetére
Valóban igazad van, mindegyiknek megvan a maga hátránya.
A Freebuds 5 lehet azért korlátozott mert jön a Freebuds 6, csak nemtom mikor ér ide.Amúgy kíváncsiságból mindjárt nézek tesztet Huawei Freebuds 5 vs Galaxy Buds 3.
-
csakany2001
senior tag
válasz
Janaboy #17816 üzenetére
Szerintem Airpods is kompromisszumos, funkció hiányos még úgy is, ha iPhone-al használjuk. Multipoint hiánya tény, hogy egy kicsit hátrány Samsung vonalon, de ezt gondolom még így is legkisebb kompromisszumnak. Persze egyénfüggő.
Olyan eszköz itt sincs, ami 100%-ig tökéletes még.(legalábbis Earbuds vonalon)Freebuds 5 forgalmazása meg azt nézem elég korlátozott, ott azt sorolnám fel, mint hátrány.(Alzán csak az a narancssárga kiadás kapható, a többi helyen meg igencsak feláras)
-
Janaboy
veterán
válasz
ridiculous #17823 üzenetére
Oneplus buds 3 a kettőből.
Samsung Galaxy Buds FE a nem pálcâs.
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
Janaboy #17820 üzenetére
Webshopból vettem, de nem szokásom a visszaküldés. Elvi okokból. Én sem szeretném, ha már bontottat kapnék. Van, aki (itt a fórumon is!) ebből sportot űz. Én irtózom ettől. Inkább eladom 15 ezeres veszteséggel a néhány órás cuccot. Biztos vagyok benne, hogy más örül majd neki.
-
szaki58
aktív tag
Ma megérkezett a Nothing Ear (Open) füles. Öt perc használat nekem elég volt belátni azt, hogy nem teljesen ezt kerestem.
Ha valakit érdekel - mielőtt feltenném - privátban jelentkezzen. Igen jelentős árengedmény öt perc használat után!!!
Marad a Grado. -
ginola
addikt
Sziasztok
Maximum 20 000 ft értékben keresnék olyan fülhallgatót, ami kiváló hangminőségű, fekvés közben is kényelmes és viszonylag jól szűri a külső zajokat. -
Janaboy
veterán
válasz
csakany2001 #17815 üzenetére
Hátránya hogy iPhoneal nem ideális, sok funkciót elveszit.
Mondjuk a Huaweit se tudja kihasználni teljesen, de legalább a multipoint fog menni. -
csakany2001
senior tag
válasz
bszilvagyi #17814 üzenetére
Samsung-ról, a sima Buds3 természetesen.(Pro-t nem is dícsérik annyira, meg az In-Ear kialakítású)
-
bszilvagyi
csendes tag
válasz
csakany2001 #17801 üzenetére
Buds 3 a Samsungtól vagy a Oneplustól?
-
mcs
veterán
válasz
bostone #17811 üzenetére
Az AZ60 és AZ80 folyamatos piros villogással jelzi a bajt 10 másodperccel a dugaszok behelyezése után, de az is előfordulhat, hogy későbbi rázkódással kimozdul a helyéről valamelyik, és akkor kezd el villogni.
Viszont az AZ100 tokja nálam egyszerűen nem jelzett vissza kék fényt a jobb dugasz berakása után, és ezt a dugaszok is memorizálták magukban, mert azt követő használatkor az app is jelezte, hogy nem kapott megfelelő töltést a jobb. Néztem ki a fejemből, mint Rozi a moziban. -
mcs
veterán
válasz
tylerddd #17809 üzenetére
Technicsnél néha érzékeny pont az érintkezés, így szerintem a balnál lehetett valami töltési gebaszod. Rendszeresen pucolni kell minden részét, mert bárhol besűrűsödhet a fülzsírmaradék. Fülpiszkával nyomogasd le finoman a tok összes érintkezőjét egyenként, hogy visszállnak-e nyomás után az eredeti kiálló állapotukba, vagy leapad valamelyik. Ha leapadást észlelsz valamelyiknél, ott törölgesd át alaposan a fülpiszkával, és az érintkező körül is finoman futtass át egy fogpiszkát is. Csak akkor lehet károsodás, ha durván nyomod, de finoman semmi baja nem lesz.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Technics AZ60M2-m van. A minap a bal oldalinál azt mutatta a szoftver, hogy 20%-on van, míg a másik 90% körül és ráaadásul a tokból vettem ki, aminél 40% töltöttséget mutatott az app. Azóta úgy tűnik jó a cucc. Ez valami pillanatnyi anomália lehetett, esetleg nem jól érintkezett a tokban vagy ... ?! Május 6-án lesz 1 éves és eléggé kikímélt eszköz, sztereó rendszerrel hallgatok zenét. A garancia azt hiszem 1 év rá. Mit javasoltok? Használjam, figyeljem, aztán majd látom?! Köszönöm!
-
emiki6
veterán
Novának már írtam pü-t, de bekérdezek ide is.
S25-re váltok és kéne egy tws. Eddig nova phoenix-ét használtam, olyasmi hangot keresek. Jó térélmény, kiegyensúlyozott hangzás. Nem legyen szúrós, ne legyen erős mélykiemelése, közepekre ne masszon rá a mély.
Térélmény alatt azt értem, hogy nem kell nagy legyen a tér, inkább jó. 3d élmény, szeparáció stb. Máramennyire ez egy tws-től kitelik.Tömegközlekedésre, néha kocsiban hosszabb útra, (házi)munka közben és néha erőedzés közben lesz hasznalva (nem izzadok btw). Nem telefonálok sokat, inkább zene meg podcast.
Keret nincs, mert nem ismerem hogy vannak ezek árazva, bestbuyt keresek, ami jól szól, jó az anc-je stb. Gondolom ez 100k körül lesz.
Jó cucc a technics?
-
Lali-213
senior tag
válasz
ridiculous #17805 üzenetére
Megvan már egy pár hete, ha kiváncsi lennél bármire.
-
Janaboy
veterán
válasz
ridiculous #17802 üzenetére
Oneplus Buds 3
Huawei Freebuds 6i -
Lali-213
senior tag
válasz
ridiculous #17802 üzenetére
Szia,
Nekem a legutóbbi van (Liberty 4 NC). A Soundcore signature hangszín igen mélyre van hangolva. Ha azt keresed, talán jó lehet.
-
ridiculous
aktív tag
válasz
ridiculous #17799 üzenetére
Bővült még a kinézettek listája az alábiakkal:
- Soundpeats Engine4
- Nothing Ear (a)
- Anker SoundCore Liberty 4 NC..annyiféle füles van már a piacon hogy konkrétan elveszek a választékban.
-
csakany2001
senior tag
válasz
bszilvagyi #17800 üzenetére
Nem akarom reklámozni egyik gyártót sem. De most lett teljesen eladva az Airpods 4 ANC-m, a Buds 3-ért. Én azt nézném meg.(írtam összefoglalót, pro-kontra összehasonlítást)
Freebuds 5-el nincs tapasztalatom, de annak hosszú a szára és elég szokatlan kialakítása van. Érdemes mindenképpen kipróbálni valahol.
De igazából vedd olyan helyről, ahol visszaveszik. Rendeld meg mind kettőt(vagy hármat) és próbálgasd. Másképpen nem lehet dönteni, én sem úsztam meg ezt a tesztelést.Airpods-n nincs hangerőszabályzó, ha nem csak Apple terméked van nehezebb párosítani. Kevés Codec-t támogat(AAC-t csak kb.) és való igaz szépen szól de nem ér annyi pénzt a konkurenciához mérten. ANC része kimagasló, de mivel nem próbáltam a Freebuds 5-t, nem tudom ahhoz hogy viszonyul. Buds 3 is bőven jó a mindennapokra, ha ennél több kell akkor nem a klasszikus earbuds irányban keresgélünk amúgy sem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest