Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
nobela
üzenetére
Szűkebb, intimebb teret kapsz, kevésbé légies, de már nem tragikusan zárt, klausztrofób, nem teljesen lapos, élhető. Tudtommal 96KHz-re kapod a resamplét LDAC-nél, de simán tévedhetek, a kijelzős BT cuccaim 96KHz-et írnak. Nagyon nem kell a codecen lovagolni, a Xelento 2 wireless aptX-en is ég és föld hozzá képest, aptX HD-n végképp, de az sokszor annyiba kerül.
-
nobela
senior tag
Sziasztok,
Androidos telefonról a Tidal BT-n keresztül resamplingeli a zenét 48kHz-re, vagy kikerüli az Androidot és az eredeti mintavételezési frekvencián küldi ki a jelet?
Az foglalkoztat hogy vajon egy telefon > Tidal > BT (LDAC) > Sony WF-1000XM6 lánc milyen hangminőséget (és hangerőt) tud produkálni egy komoly asztali fejhallgatós cucchoz képest?
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ha volt teszt akkor érdekel.

-
Janaboy
veterán
On the Redmi Buds 8 Active, your voice has enough volume and great clarity.
It reduces background sounds a bit better than the Lite, and the Active is surprisingly good in handling wind, as your voice remains stable. The same can't be said of noise, however. If you're indoors in a noisy office environment, your own voice drops too easily.
Verdict: The Redmi Buds 8 Active is better for phone calls outside when there's a bit of wind -
válasz
Janaboy
üzenetére
Köszi! Megéri az 5-szörös árat mondjuk egy redmi buds 6 active-hoz képest? Annyival jobb a mikrofonja? Vagy úgy egyáltalán annyival jobb az egész?
Szerk: new bee nem gyárt airpods szerű, nem agybadugós cuccot. Ezek a régi típusú headsetek nagyon nem jönnek be neki, már felrakni is utálja őket. Pedig valószínűleg telefonálni tényleg jobbak, de ha ezt szereti, ezt szereti...
-
Üdv!
Faternak keresek valami olcsó airpods szerű fülest.
iPhone-al lenne használva, gyakorlatilag kizárólag hívásra, szóval a mikrofon minőség a legfontosabb. Agybadugós kialakítás kizáró ok.Mivel zajszűrés nem kell, zenehallgatás meg filmezés kb sose lesz rajta, ezért a hangminőség nem igazán számít. Nyilván az airpods lenne a triviális megoldás, de az most anyagilag nem fér bele neki.
Van valami jó cucc mondjuk aliexpressről, lehetőleg fillérekért, ami erre megfelelne neki?
Köszi!
-
Janaboy
veterán
válasz
goranje
üzenetére
Ha csak a telefonálás a szempont arra van egy külön topic a mono headsetekre, most a link nincs meg hirtelen.
Ha mindenképp twst szeretnél, akkor a Huawei Freebuds SE 3 jó lehet.
Az olcsó twseknek általában nagyon gyatra a mikrofonja, persze ettől lehet köztük jó, de ahhoz előbb érdemes tesztet olvasni.
-
goranje
tag
Üdv:
Lg v50 hangszórója nagyon halk lett, de nem akarom még kidobni. Arra gondoltam hogy valami BT fülessel még jó lehet zajossal helyen is.
Esetleg valami ajánlat?
REDMI Buds 8 Active? mit kinéztem. Jó Lehel?
Szinte csak telefonálásra.
Kösz. -
mcs
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
AZ80nál jártam úgy, hogy nem pucoltam rendszeresen a bölcső érintkezőit, aztán bal oldalt olyan szinten folyt be a fülzsír az egyik érintkező mellé, hogy le is tapasztotta azt, és pont ezért nem töltötte a bal dugaszt. Gombos tűvel és fülpiszkával kotortam ki belőle a cuccot.

Amikor berakod az AZ100 dugaszait, akkor kék villanással jelzi vissza a led, hogy jól vannak betéve és töltődnek. Ha nem villan fel, akkor viszont gubanc van.
-
-
mcs
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amikor berakom a bölcsőbe a dugaszokat, egy icipicit mindig mozdítok rajtuk, és addig nem rakom zsebbe, amíg nem látom a kék fényes visszajelzést. Valamilyen okból kifolyólag ritkán előfordulhat, és nálam is előfordult már néhányszor, hogy nem vette rögtön valamelyik dugasz a töltést a bölcsőből. Nálad a bölcsőben nem apad le véletlenül valamelyik érintkező?
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Behúztam a hüvely 7i-t. Tartottam tőle, de rendben van. Nej is örül, köszi a tippet!
Más: technics az100 rendszeresen csinálja - ha nem az appból kapcsolom ki, hanem csak berakom a bölcsőbe - hogy legközelebbi kivételkor a tok tök lemerült, a füles panaszkodik, hogy "rosszul raktam be". Ugye nem nagyon lehet rosszul berakni. Inkább mintha nem csatlakozna le a telóról. Nagyon bosszantó feature. De mióta direkt kikapcsolom eltevés előtt, nincs ilyen gond. Csak hát elég drága ahhoz, hogy igényeim legyenek

-
bostone
addikt
válasz
Antonio
üzenetére
Nem használom, de az eszköz nincs az apple ökoszisztémához rögzítve, viszont egyes funkciók biztosan nem elérhetők.
Irodai használatra léteznek dedikált headset-ek, amelyek garantálják az igényeknek megfelelő feltételeket.
Mobil hívások lebonyolítására használom.
Ha az airpods a zsebemben van, amikor megcsörren a telefon, akkor is nyújt elegendő időt: mire a fülembe helyezem a párosodás már megtörtént.A samsung vagy a xiaomi is biztosan képes erre, de őket személyesen nem ismerem. Talán később.
Félreértés ne essék, én nem akarlak meggyőzni semmiről vagy rábeszélni semmire. Megakadt a szemem azon a mondaton, amely az airpods képességeit firtatta, holott egy jól kitalált, jól megalkotott, piacvezető, piacot megreformáló, tényleges és hasznos innovációkat nem nélkülöző műszaki termékről van szó.
Remélem nem ágyaztam meg magamnak a pokolban ezzel a hozzászólással.

-
Janaboy
veterán
válasz
Antonio
üzenetére
Kollégák szokták használni Mac-el (is) az Airpodsokat, bár pontosan nem tudom melyik típust, talán sima Airpods 3-at és folyamat behallottuk a kollégákat amikor ő beszélt.
Lehet telefonnal nincs ilyen, de se WinPC-vel se Mac-el nem remekelt.Én egy Huawei Freebuds 5-t használok a Win-es géppel és ott nem panaszkodnak ilyenre.
Meg általában jó véleményekkel vannak a Huaweire. -
-
bostone
addikt
válasz
Antonio
üzenetére
Ezt hol olvastad, hogy az AirPods hangminősége lehetne jobb?
Azt nem tudom, milyen kapcsolatot ápol ms pc-vel, teams környezetben, de iPhone mellé nem vennék mást.
Egyszerűbb behelyezni, viselni, kezelni, mint egy Technics AZ100-at. Észrevétlen marad hosszú távon is, ha megfelelő a hallójárattal rendelkezel. A zaj kizárása, beengedése páratlan. Hétköznapi használatra több pontban alkalmasabb. Zenében nincs akkora hátránya, mint sokan állítják. Sőt, én azt állítom, hogy a Technics nem jobb, de ez már egyedi igények kérdése.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ok igazad van frekvencia függő, de persze az a "jó " a mindent is kiszűr.
, de hozza az pl. mx6-ot, az már jó szerintem. -
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Az "ami jól szűr, az mindent kiszűr" állításodat annyival azért kiegészíteném, hogy ez ANC és zajfrekevencia függő. Tegnap fejeztem be pont egy nagyobb, 14 féle gamer fejes és TWS ANC tesztjét, és bizony nem egyszer volt olyan hogy azonos ANC teljesítmény mellett az egyik fejes pl. a beszédhangot szűrte kicsit jobban, egy másik pedig pl. a ventillátor hangfrekvenciáját.
Az Ultra nyilván nem tartozik ide, az mindent IS kiszűr, kétszer
De azt most megmondhatom, hogy a Huawei azért nem fogja hozni ezt a szintet... -
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Elsősorban az ott szóló zene kiszűrése
De ami jól szűr, az mindent kiszűr. Én gyakorlatilag semmit sem hallok ha bent a fülemben a bose. ha valaki egy méterről beszél hozzám azt sem hallom. Ha mondjuk a szoláriumba beállok vele, és ott üvölt ventilátor, azt azért hallom, de alig. -
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Rendben, próbálom a napokban, aztán írok

Akkor elsősorban ilyen edzőtermi zaj kiszűrésére kellene? -
Janaboy
veterán
válasz
captainnemo
üzenetére
Általában ez akkor van, amikor nem illeszkedik megfelelően.
Esetleg másik illesztékkel. -
Janaboy
veterán
válasz
Antonio
üzenetére
Sajna jól olvastad.
A Technics-nél többen is azt tapasztaljuk, hogy zajos közegben nem igazán alkalmas telefonhívásra.Ha ilyet keresel, azokra a Sony és a Huawei lesz a legjobb.
Sony XM5 vagy XM6.
Huawei Freebuds Pro 4 vagy 5Viszont ezek se igazán rendelkeznek tudtommal MS Teams cert-el, kérdés hogy ez milyen szempontból lényeges?

-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha segít, össze tudom Neked hasonlítani QC Ultra 1gen, és XM6-al a Huawei ANC-jét

A Freebuds Pro hangzására nagyon nagy hatással van, hogy melyik fülpárna szettet rakod rá, ugyanis adnak hozzá egy szett gumiharangot, és egy szett memóriahabosat: előbbivel az Ultrához nagyon hasonló dinamikus, de annál részletesebb hangképet fogsz kapni, a memóriahabossal pedig inkább a Sony XM széria természetességét nyújtja, szóval 2in1 füles

-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Nem akarom magam ismételni, sztem/nekem tökéletesen csendet csinál.
-
captainnemo
senior tag
válasz
Öcsielvtárs
üzenetére
Hát pedig nem jó sajnos. Valamit tompít de az nagyon kevés. A bose/airpod/sony mx-hez képest semmi gyakorlatilag.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Ne írjunk már ilyet, hogy nem jó a Samsung Buds 3 pro ANC-je. Lassan másfél éve használom naponta 1-1,5 órát, nálam kb. süketszobát csinál a BKV-n, mindegy, hogy metró, villamos. Valszeg csak nem megfelelő illesztékkel használja.
-
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
QC Ultra 1gen és 2gen ANC különbség?
Hát szerintem az van mindkettő jó. Lehet a gen 2 jobb, de nekem a gen 1 is jó volt, nem éreztem na most itt valami elementáris különbség lenne. De amúgy így voltam a sony mx6-al is, hogy na ez végre elég jó.
Samsung Galaxy Buds 4 Pro-et néztétek esetleg?
Hát nem, nincs olyan meg lehetne nézni/hallgatni valahol. De azért számomra kétséges ha a 3 ennyire gyenge, a 4 sokkal jobb lenne.
Ami nálam még van pálcikás kialakítású, az a Huawei Freebuds Pro 4, nagyon kényelmes, van LDAC, mikrofon parádés, akárcsak a hangminőség, de a Pro 5 is most jelent meg.
Szerintem jó hangú füles van bőven, de jó ANC kevés. A feleségem zenét hallgat, de elsősorban az az érdekes, jó ANC legyen, hogy pl. az edzőterem pusztítóan sz@r zenéjét eliminálja. Nem audiofil, de azért az észrevette a garmin óráról lejátszott zene hangminősége, (csak SBC ez egy "olcsóbb" garmin, pl. fenix 8 az talán LDAC), messze elmarad, telefonétól.
Szóval jó lehet a Huawei is, ha jó az ANC. Én befürödtem már azzal kapcsolatosan, hogy review alapján vásároltam (xiaomi buds 5 pro), de az ANC pocsék volt.
Az elérhető tesztek alapvetően igaznak tűnnek, amik azt a három termék sorozatot jelölik meg, amiket én is jónak találtam. bose qc ultra, sony mx, apple airpod pro. Aztán vége a dalnak.
-
tomee007007
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
És azóta egyébként tapasztaltál még valami nagyobb különbséget a QC Ultra 1gen és 2 gen között? Ha jól emlékszem, amikor megjott Neked a 2gen, akkor írtad, hogy nagy ugrás nincs....
Pont a napokban tesztelgettem az AKG N5 ANC-jét, elég meggyőző volt, de az "bazinagy"...
Samsung Galaxy Buds 4 Pro-et néztétek esetleg?
Ami nálam még van pálcikás kialakítású, az a Huawei Freebuds Pro 4, nagyon kényelmes, van LDAC, mikrofon parádés, akárcsak a hangminőség, de a Pro 5 is most jelent meg. -
captainnemo
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A Basys a hibás bose qc ultra gen 1-et gariban cserélte bontatlan teljesen újra, két év garanciával. Időközben vettem egy bose qc ultra gen 2-őt, emiatt a feleségemnek akartam adni, akinek egy samsung buds pro 3 van. A samsung a telefonhoz legjobb választás volt ez, mivel a samsung SSC kódolását más gyártó nem támogatja. Viszont az anc nagyon gyenge, gyakorlatilag semmit sem ér. Kipróbálta a bose qc ultra 1-et, de sajnos a fülét nyomta a füles, annak ellenére, nekem a legkényelmesebb in-air füles amit valaha próbáltam, de az ő füle az enyémnél is kisebb.
Nekem az alábbi három in-ear fülesem volt, ahol jó az ANC. Számtalant próbáltam, de azok semmit sem értek.
-sony mx6
-bose qc ultra gen 1,2
-apple airpods proAz apple airpods pro szerintem jó lenne, mert biztosan kényelmes, és jó az ANC, viszont android alatt nem jó a támogatás.
Van olyan pálcikás kis méretű füles nagyon jó ANC-vel? A sony brutál jó, de ha az én fülemet nyomta az övét is fogja.
-
Antonio
senior tag
Szisztok egy kis segítséget szeretnék kérni. Sajnos manapság már nem úgy van mint régen, munka/család 2 kisgyerek mellett nem jut annyi idő keresgélni teszteket olvasni, bár AI segíthet.
Szóval szeretnék egy tws fülest. Iphone 14 pro/ irodai környezet (PC/MS/Team chat) (home office/iroda esetleg a irodába jövet menet. Könnyű/stabil csatlakozás mind telefon (IOS) mind PC, kényelmes stabil elhelyezkedés a fülben (ne potyogjon ki). Jó lenne, ha az irodában mellettem ülő beszélő hangját is tudná szűrni ha kell , bár ezt elméletileg Teams is tudja igaz akkor elég robotos lesz a hang, feltételezem a fülesek ezt szűrést jobban végzik.Volt egy Jabra Elite 65t. Nem nagyon kellett használnom eddig,ill ha használtam is csendes nyugodt környezetben volt, de mostanában megváltoztak a körülmények, pl a hangokat és a beszédhangot nem tudja megszűrni Teams call közben és ez zavaró annak akivel beszélek ráadásul jobb füles nem is szól már.
Első körben Airpods pro 3 at néztem de ahogy utána olvasgattam, kiderült hogy nincsen neki Teams certifikáció, a teams hívasok/gyors csatlakozás problémás lehet + a hangminősége is lehetne jobb állítólag. Gyors olvasgatás után a Technics EAH-AZ80 /Technics EAH-AZ100 került a képbe. Ami a leírások alapján pont olyasmi, amit kerestem.
1.Bár gyorsan visszaolvasva itt a fórumon páran írták hogy beszédhangot nem szűrte olyan jól? erről valami friss vélemény?
2.Kérdés: érdemesebb beruházni AZ100 ra mert az kicsit drágább, mint elsőre gondoltam ( igazság szerint előszőr valami olcsóbb APP 3 verziókat néztem), de elég sok-mindenben jobb már AZ 80 nál holott az se rossz,.
3. Tudnátok ajánlani pár hasonló képességű/tudású/árú készüléket, aminek érdemes utánanézni?előre is köszönöm
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Meg is rendeltem.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Buds pro van a családban, nekem van liberty 4 nc-m. Nem rossz a liberty, de hangminőségben szerintem visszalépés lenne neked.
-
Janaboy
veterán
-
-
Janaboy
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oneplus buds 4
Huawei Freebuds 7iDe akár Galaxy Buds 3 pro (esetleg 4 pro).
-
-
geotom
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szia!
Nekem van mindkettő. Az Ankert össze sem lehet hasonlítani az EarFunn-al ANC terén. Köröket ver rá
-
lapalapa
őstag
válasz
Big_Boss
üzenetére
Open dotsot használok irodába, qjó.
Mondjuk többe kerül mint a limit. . -
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, lassan megadja magát az SG Buds 2 Pro-m.
Kimondottan utazáshoz, zenére és podcastok hallgatására használnám.
A Buds 2 gyenge pontja az ANC volt, szeretném, hogy a következő választásom ezen a téren jobb legyen nála.Visszaolvasgatva: az EarFun Air Pro 4+ jó választás ezen a téren, vagy
Anker Soundcore Liberty 4 NC , esetleg más?
A keret max 40E , köszönöm a segítséget !
-
Üdv.
Irodába keresek fülhallgatót, főleg podcast-hez, másodsorban zenehallgatáshoz.
A forrás egy iphone.
Ami a problémám, hogy egyáltalán nem szeretem a gumidugós füleseket, "half-ear" vagy "open-ear" kialakításút szeretnék. Adná magát a sima airpods 4, de érdekelne, hogy van-e más alternatíva max. 35-40 ezer forintig. -
Janaboy
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kicsit olvass vissza.
Amúgy Oneplus buds 4, Huawei Freebuds 7i.
Ezek jók mikrofonban.
Vagy half in earben Huawei Freebuds SE 3 esetleg Xiaomi Buds 5.Sajna az ettől olcsóbb kategóriában nem tudom melyik mikrofonja jó.
-
dzsi23
addikt
válasz
-NoVa-
üzenetére
Igen, de sajnos épp a vezetéket próbálom kiiktatni a kapcsolódási láncból. Ha a vezeték nem zavarna, most nem lennék itt.
tomee007007 #20799:
Köszi itt is segítséget!
Azt hiszem, várok az igazira, felesleges félmegoldásokra költenem. Amíg nincs clip-on "gamer" füles, elleszek a kábeles Eposszal.
Bár most már eléggé érdekelnek ezek a clip-onok, szóval nem kizárt, hogy becsúszik majd próbaképp egy olcsóbb darab.
Ha játékra nem is ideális egyelőre, legalább azt tesztelem, hogy milyen hallgatni/viselni. -
Sziasztok, kéne nejnek valami olcsó és jó tws. Hanghívás elsődleges prioritás.
Volt egy haylou w1, de befosott két-három év alatt. Van egy baseus bose koppintás klipsz, de rémes a hívásminősége. Mindegy, hogy itthonról, vagy Kínából.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro 12/512 GB
- Beugró Gamer PC - GTX 1650 4GB - 16GB RAM - I5 4590 -128GB SSD - 500GB HDD -
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- Lenovo Thinkpad T14 G2 új garis SSD-vel, Touch LCD
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT!
- Xiaomi Redmi A5 / 3/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Új/Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M4 /24GB/1TB - Ezüst - MAGYAR - 15 Ciklus - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest