Hirdetés
- Honor Magic V2 - origami
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Az a nagy baj van az AZ100-zal, hogy a fejhallgatós láncom úgy érzem alig ad hozzá képest többletélményt... Akartam írni, de gondoltam előbb ráhallgatok megint az asztali rendszerre és csinálok egy mini összehasonlítást (fülest LDAC módba tettem).
A quad era-1 után nagyon kijön az AZ100 "U" vagy "V" jellege. Az AZ100 mélyei nagyon jók, nem puffadtak (nincs középmély kiemelés, de van rendesen szub, amitől a vokál is nem brummogós, csak testes), ami egy erőssége a fejesemhez képest, cserébe a magaskiemelése zavaró, de nem hallgathatatlan és mindehhez párosul egy "lyuk" érzet középtájt. Ehhez képest a quadnak van egy számomra nagyon kiegyensúlyozott hangja, még ha nincs is meg benne az a kellemes szubmély kiemelés.
A fejeslánc hangszerhangjai szimplán kellemesebbek és kielégítőbbek = a részletek minősége "jobb".Persze ez nem a teljes kép. Egy dolog biztos: a két hangkeltő más zenéket kedvel. Van ami a quadon élvezetes és a technicsen érdektelen, van ami fordítva és van ami mindkettőn jó (vagy egyiken sem).
Említést érdemel az élmény gyakorlati megnyilvánulása is. A füles abszolút kielégíti az zeneélvezeti igényemet. "Már elég jó". És a "már elég jó"-hoz képest a fejhallgatós lán "kifejezetten jó"-ja nem sokat ad a zenehallgatás élményéhez.
Ha élmény-zenehallgatást akarok csinálni, akkor a füles is kielégít. A fejes lényegében "feleslegesen" jó, effektív nem élvezetesebb. Ez azért probléma, mert a fejes lánc kb 3x annyit ér, mint a füles... (Mondjuk nem is tud tönkremenni). -
Pá
addikt
válasz
gulyasa #18040 üzenetére
Köszönöm a tippeket. (Janaboy-nak is).
JBL szimpi, ennek utánanézek.Közben arra gondoltam, hogy esetleg lehet-e még valami modell, ha kibővítem a keretet mondjuk 70ezer forintig. (fő cél, hogy stabilan üljön a fülben edzés, izzadás, rázkódás közben, legyen minél bikább az ANC és ennyiért már szóljon is jól).
-
csakany2001
senior tag
Tömegközlekedésre, irodai használatra elég és lehet úgy beszélni benne, hogy ne beszéljek a hordása közben zavaróan hangosan.
Út építést, mentőt(ezt fel is hangosítja talán kicsit), gyerek sírást nem igazán tompítja de erre is csak valami csúcskategóriás ANC-s darab(WH-1000XM4) képes.Amire nem ajánlom, bármilyen nyitott ablakú járműnél, oda abszolút kevés.(pl. kabinos vonat kocsi, M1-es metró és társai)
Szóval megvannak a korlátai, de amire nekem kell elég, viszont nálam nem játszik a másik kialakítás, illetve a fejhallgató pedig kényelmetlen hordozás szempontjából.
-
-NoVa-
veterán
A Samsung Buds 3 határeset, azon még inkább podcasteket hallgattam, zenét nem szívesen. De az ereje, hangereje bőven elég hozzá. A Bose megoldja izomból, azaz egy Subaru 2.5L STI motor nyitott tetővel nem nyomja el teljesen alagútban, de ugye ott semmi ANC nincs, csak egy eleve telt, testes hangú hangszóró a fülkagyló hátulján.
A Samsung meg kb direkt a hallójáratba szór, és azért ott áll a hang útjában. A Sony LinkBuds volt ebben a műfajban a leggyengébb a középen lyukas gyűrű driverével, ott hiányzott a hangnyomás a külső zaj legyűrésére.
De tény, formátumban, kényelemben annyival jobb a clip-on megoldás, hogy nyugodtan lehet az egész AirPods / Samsung Buds 3 vonal a múlté. -
-NoVa-
veterán
Nem mindenkinek kőbányába meg lőtérre kell TWS, én is sokkal jobban szeretem a nyitottakat. Nagyjából 90% Bose, 10% Technics arányban járnak a fülemben.
A nyitott ANC az a mély, búgó hangokra teljesen jó, pl motorzúgáscsökkentés, anélkül, hogy amúgy a közlekedés hangjait elnyomná, vagy tönkretenné az irányérzetet. -
csakany2001
senior tag
Van értelme, én pont ilyet kerestem meg elég sok usernek pont erre van szüksége.
Nem véletlenül került bele az Airpods-ba is.
Tömegközlekedéshez számomra a legelőnyösebb konstrukció.(és egyetlen dolog is, amire végleg le tudtam cserélni az ANC-s fejhallgatót)
A kényelem szubjektív, de bőven megszokható kategória. -
trouble
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek csak zene android?
[link]
-
Nekton
aktív tag
-
gulyasa
őstag
Mivel még belefér a keretedbe, én még kiegészíteném a listát a JBL Reflect Aero-val.
Ez biztosan nem esik ki a füledből edzés közben sem. Én már majdnem 1 éve használom, valójában csak futáshoz. Van hozzá 3-féle méretű cserélhető "cápaszárny", amivel rögzül a fülredődbe.
Az ANC-je nem csinál "süketszobát", de nálam, mivel többnyire városi futó vagyok, pont jó, hogy nem teljesen zárja ki a környezeti zajt. De egyszer használtam vonaton utazva és egész elfogadható volt az ANC kalibrálás után. -
Pá
addikt
Sziasztok!
Vezeték nélküli fülhallgatót keresek, futáshoz, edzéshez, tömegközlekedéshez.
Emiatt a fő szempont, hogy ne essen ki a fülemből, akkor se ha sokat rázkódik és csuszatos az izzadtságtól. A másik fő szempont, hogy legyen minél jobb ANC. (metró, busz stb). Leginkább android telóval használnám.Sajnos nincs semmilyen tapasztalatom a különböző kialakításokkal, kicsit el is vagyok veszve ezekkel. Eddig csak sima "agybadugósom" volt. Sennheiser cx300II-t vált, ilyet használok 15+ éve, szóval ez a referencia. Ez elég stabil a fülemben.
80%-ban podcastek és hangoskönyvek mennének rajta, szóval a zenei hangzás nem a fő szempont, de persze örülök, ha minél jobban szól. Azért a cx300 szintjét hozza, de inkább valamivel lehetne jobb is annál. (de azért nem kell high-end, arra van otthoni fejhallgatóm).
Ár mindegy, értelmes keretek között, próbálom keresni az ár/érték sweet spotot. Így látatlanban ilyen 30-50ezer Ft köré belőném, de mehet fölé is, ha indokolt.
-
queens
tag
leteszteltem házon belül a freebuds-ot haverral, hangos tv+páraelszívó ment a freebuds-os szobában, a csendes szobába bementem egy telefonnal, hát nem hallottam a hívásban sem a tv-t, sem a páraelszívót, elég komoly!!! nem volt robothang sem, átlagos minőségű telefonhívás-hang volt
viszont halkabb tv-nél magát a tv-t jobban hallottam, mint a hangos tv-nél (dinamikus módban)
lehet, hogy a csontos mikrofon csak hangosabb környezetben kapcsol be?
mindenesetre örülök, hogy ilyet tud
-
mcs
veterán
válasz
queens #18030 üzenetére
,,Az s22-re nem rakom fel, mert nem akarom a huaweit beengedni a telomra."
Mivel a Google is be van engedve, ami minden mozzanatodat leköveti és megjegyzi, még gusztustalanabb módon is, mint bármelyik kínai szoftver, rosszabb dolog már nem is történhet.
Biztosan a Huawei saját appjában kell aktiválni először az LDACot. -
queens
tag
válasz
emiki6 #18029 üzenetére
Köszi!
Jelenleg egy régi iphonera tettem fel az ai lifeot,de az ugye eleve nem tud ldact.
Az s22-re nem rakom fel, mert nem akarom a huaweit beengedni a telomra.
Szóval keresek itthon valami régi Android telefont tesztre , és jelentkezem 😁
Kíváncsi vagyok ha a budsnak engedelyezem az ldact másik telefonon, utána az s22-n meglejenik e mint opció.
-
-
queens
tag
s22-esen kerestem a kodekek között az LDAC-t a freebuds 3 pro-hoz, de csak az aac és az sbc aktív, az ldac szürke, inaktív.
nem támogatja, vagy fel kéne tenni a samsungra a huawei appot, amit nem szeretnék?
-
gulyasa
őstag
Hali! Mivel csak érintőlegesen érinti a témát a kérdésem, és más jobb topikot nem találtam, OFF-ban teszem fel. A fülhallgató javításos topik már legalább 2 éve halott...
2021-ben promócióban az akkor vásárolt tévémhez kaptam ajándékba egy LG HBS-FN6 fülhallgatót.
Hetente csak 1-2x használom tablethez, egészen a közelmúltig hiba nélkül tette a dolgát.
Mostanában viszont a bal oldali füles egyszer csak gondolja magát és elnémul. Odanyúlok vagy megigazítom a fülemben, akkor ismét megszólal rendesen. Olyan, mintha valami miatt nem érzékelné, hogy bent van a fülemben, de nem állítja le a lejátszást, ahogy ez ki van találva, csak elnémul, miközben a jobboldali szól tovább.
Az akksija még mindig rendben van. Ha nem fáradna el a kezem, akkor még órákig szólna (a baloldali is). De ezt inkább kihagynám.Létezik ilyen, hogy tönkremegy a füles "közelség" érzékelője? Lehet vele kezdeni valamit? Javítható valahogyan?
-
Shryoss
csendes tag
Helló, sziasztok!
Új telefon vásárlása előtt vagyok és mivel nagyon régiről váltok azóta megszűnt a jackdugó, ezért effektíve kényszerből akarnék egy vezeték nélküli fülhallgatót mellé beszerezni és ehhez kellene egy pár hozzáértőnek a segítsége, mert abszolút nem értek hozzá!
- Kialakítás majd a lehetőségek alapján dől el. Egyedül a "neckbandes" nem érdekel.
- Amolyan mindenes lenne, zene/videózás főleg, telefonálás, nagyon talán esetleg biciklizéshez (nem igazán szeretem bedugni a fülem, a forgalomra figyelés miatt).
- Egy Motorola Edge 50 Neo-hoz lenne majd.
- A 20k Ft-t nem nagyon szeretném átlépni, hacsak nem nagyon jó ajánlatot találok (ami lehet, hogy aktuális, lejjebb kifejtem).
Sokszor jött elő az EarFun Air Pro 4 a kommentek közt és jelenleg a gyártó oldalán leárazással ~22k Ft (32k Ft-ról, ami ki tudja meddig tart). Magyar értékesítőnél 27k + szállítás. Mennyire szuper ez a termék? Viszont nem nagyon szeretem az előre fizetős, várakozós szituációt. Vélemények? Esetleg valami más 20k Ft alatt?
A segítséget előre is köszönöm! -
csakany2001
senior tag
válasz
Nekton #18011 üzenetére
Szerintem is a Samsung Buds3 a legjobb, volt Airpods 4 ANC-m is de végül a Samsung nyert. Jobb hangminőség, kényelmesebb kialakítás és jobb gesztusvezérlés.
Talán abban 1 fokkal jobb az ANC, de eddig nekem úgy tűnik metrón is annyi zajt enged be, amennyi még nem zavaró. -
Sonja
nagyúr
válasz
Nekton #18011 üzenetére
Szerintem Samsung Galaxy Buds 3.
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
TWS fülest keresek az alábbi kritériumokkal:
Ár: 0-100ezer
Kialakítás: nem agybadugós.
Használat: zenehallgatás, telefonálás utcán, de nem sportolás közben.
Eszközök: többféle laptop és egy Samsung A54 telefonSajnos teljesen vakon vagyok. Nincsenek nagy elvárásaim, csak hogy jól működjön. Előzőleg apple és Huawei gyári vezetékes headseteket használtam.
Ami fontos még, hogy nem kínai és nem USA márka legyen. (JBL flex-et néztem, ami emiatt kiesett)
Köszi, ha javasoltok valamit.
-
queens
tag
találkoztatok már olyannal webshopban in ear fülesnél, hogy "higiéniai termék, felbontás után a vásárlástól való elállási jog nem érvényesíthető!" ?
nem innen vettem, csak feltánt, hogy az egyik shop ezt írja.
az a terv, hogy egy galaxy buds3at veszek a freebuds 3 pro mellé, és amelyik nyer nálam, az marad
elhiszem hogy az az100 az jobb, de az ára is sokkal jobb
-
emiki6
veterán
Az100-zal lehet csinalni olyat, hogy LE módban az android bt beállításoknál LE-ről átkapcsolni hang-ra és ott bekapcsolni az LDAC-ot. Az app is LDAC-ot ír, ha így járok el.
Szóval úgy tűnik lehet LC3 és LDAC között váltogatni újrapárosítás nélkül is.
mcs: a carpenter brut - looking for tracy tzu-ban a drop 0:26-nál üt be, ott van egy rendes sub bass line. A quad era fejesem azt jól ki szokta hozni, pedig nincsen mélykiemelése.
Mély "tesztelésre" amúgy a L'impératrice - off to the side-ot szoktam használni. Abban jól kijönnek az arányok, hogy sok e a mély egy eszközben. -
-
emiki6
veterán
válasz
-NoVa- #17994 üzenetére
Ja, jó cucc ez az az100. Hozza a minőségi audio feelt, ami nem szar egy ekkora és ilyen árú eszköztől. Nyilván nem hozza az asztali fejesláncom szintjét (teac stack + quad era-1), de casual endgame, mint a phoenix egy oké meghajtással, csak QoL szinten jobb, mert tws. (Meg sub-ban egyértelműen veri a főnit és nyilván kb az összes flathead earbudot, mert iem.)
Miközben az asztali lánc alig van használva, mert nincs hely az életemben arra, hogy leüljek a gép elé csak zenét hallgatni, minden másra meg pazarlás, mert ha nem csak a hangra figyelek akkor a lánc minőségi előnye elvész. Sőt még az az100 is veszít a minőségéből, ha nem csak a zenére figyelek, mert pl a tere kifejezetten jó.
- Általános mobil felhasználásra az100 v a teló hangszórója.
- Általános pc felhasználásra phoenix + teac dac.
- Teac stack + quad meg megmarad arra, amire egy laikus gazdag HE-1-et venne.Pár napja áttettem direct-be az az100 hangprofilját, mostmár tényleg kevésbé vágóak a magasak, mint újonnan.
-
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
-NoVa- #17994 üzenetére
Na, holnap kipróbálom Teams meetingen, kíváncsi lettem, eddig csak telefonos beszélgetés volt. (Teamsre két éve egy Awei X670-t használok, bevált nagyon) Annyit hozzátennék, hogy nem az alacsonyabb ára miatt döntöttem a Samsung mellett. Mert ugye nagyjából most 64e, 90e és 100e forint a három füles amiről beszélünk. Ami akár tükrözheti is a sorrendet, csak itt jön be, a sok egyedi szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Alpine iLX-W690D
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest