- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az éj sötét és tele van Xiaomi 14T-vel
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Ekkora lehet az iPhone Air és a Galaxy Slim akkumulátora
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
csocso233
csendes tag
Üdv mindenkinek
9800x3D nek eléglehet az MSI B650 lap és RTX5080 nak?
Geil 6e.ramokkal -
DacMalac
tag
válasz csibuka85 #107905 üzenetére
Honlapján ezt irja:
CPU:1 db PCI Express x16 bővítőhely, amely támogatja a PCIe 5.0-t és x16-on fut (PCIEX16)
* A PCIEX16 bővítőhely csak grafikus kártyát vagy NVMe SSD-t támogat. Ha csak egy grafikus kártyát kíván behelyezni, azt feltétlenül a PCIEX16 foglalatba helyezze be.
* A PCIEX16 bővítőhely megosztja a sávszélességet az M2C_CPU csatlakozóval. A PCIEX16 bővítőhely legfeljebb x8 módban működik, ha egy eszközt telepítenek az M2C_CPU csatlakozóba.
[link] -
huh87
tag
Hello,
Koszi az infot, akkor ki kell egyezni 4-gyel. Vga van pci3 de extra rammal alaplapi vga is jo erre a ket jatekra, semmi hardcore. Egy 15eves gepet kell lecserelni win11 miatt (TPM 2.0 / PTT ) szeretnem minimalizalni a cseret alaplap, cpu, ram. Mind1 a chipset vagy foglalat illetve matx/atx."Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni. Egymást kell szeretni, és nem megenni."
-
slycugel2000
tag
válasz soldi3r #107912 üzenetére
Silent77: köszi, viszont ami aggaszt, hogy a YT-on lévő játékteszteknél nagyon nagy a szórás, hogy mennyivel jobb a frame rate a 7700x-nél a 9900K-hoz képest (ami most van nekem). 1-2%-tól egészen 45%-ig. Na most ha belevágok egy platformcserébe és egy csomó játéknál csak néhány százalékot javul az fps, az nagyon bosszantó lesz
soldi3r: 9600x is mint opció, na igen itt jön be a kavarodás, hogy ahány teszt, ahány játék, annyiféle eltérés a különböző AMD procik teljesítménye között, nem igazodom ki rajta
-
soldi3r
veterán
-
veterán
válasz slycugel2000 #107910 üzenetére
Mindenképp, én csak belevauztam.
Játékra az X3d a legjobb, de nagyon elvan szállva az áruk. Ezért döntöttem én is a 7700x mellett. Ott van még 10k-val drágábban a 9700X. Picit erősebb.
SteamVR + 1440p nálam is, 4070 superral 5-6 évig nem tervezem fejleszteni.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
slycugel2000
tag
válasz Silent77 #107904 üzenetére
Köszi!
Várom a többieket is, mert minél többet olvasok utána, annál jobban összekavarodokItt van ez az x3D dolog is, nem tudom, hogy abban érdemes-e gondolkodni, vagy az csak marketingszöveg / csak bizonyos játékoknál jön ki a hatása.
(SteamVR + 1440p-ben játszom.)Az alap elgondolás az volt, hogy kb. 120-130K-t költök most a procira (lásd 14600K), ami néhány évig elég lesz a 4070 Super mellé, aztán majd később fejlesztem a CPU-t és/vagy a GPU-t is, de most már tényleg nem tudom, hogy mi érné meg jelenleg a legjobban ár-érték arányban és hogy hogyan tervezzem az upgrade-eket, amikor már kifogy a szusz a rendszerből. Nyilván az nagyon vonzó, hogy az AMD 2027-ig nem fog változtatni az AM5 socketen.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
őstag
Köszönöm megpróbálom. A Win11 et nem kavarja meg ?
De nem is értem hogy miért nem megy.
Megosztja a 16 ot kétfelé ?[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
őstag
Igen a Passzív bordánál ami PCIE 5.0 abban van egy 4.0 M.2 es SSD.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok. Egy olyan kérdésem lenne hogy vettem 2 éve egy Aorus Master Z790 es alaplapot és most au RTX 4090 esem eladásánál szembesültem azzal hogy eddíg a kártyám csak X8 ban bent X16 helyet. Ha a srác nem szólt volna hogy nézzük meg GPU-Z alatt akkor rá sem jövök hogy nem ment X16 ban. Ez miért lehet hogy csak X8 ban ment ??
Előre is köszönöm a válaszokat.Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
veterán
válasz slycugel2000 #107903 üzenetére
14600k talán a 7700X felel meg. 25k-val drágább, de pontosabban majd a szakik elmondják.
Nekem is arra esett a választásom, pár évre terveztem.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
slycugel2000
tag
válasz Paxker315 #107900 üzenetére
Köszi, az az igazság, hogy abszolút nem vagyok képben az AMD CPU-k terén.
Melyik generációban és melyik prociban kellene gondolkodnom, ha legalább a 14600K teljesítményét szeretném elérni az említett játékok alatt (legújabb akció és FPS/TPS játékok single player + VR legújabb címek SteamVR/Vive-on)?
Illetve az AMD procik közül melyek a jelenleg legjobb ár/érték arányúak ebből a szempontból és hogy nézne ki az upgrade path a következő pár évre egy AM5-ön?
-
huh87
tag
Jo reggelt,
Alaplapot keresek gyerekeimnek (roblox, minecraft), lehet tok egyszeru , de ezekkel a kriteriumokkal:
Gigabyte
Intel chipset
Minimum 5 sata
PTTKoszonom elore is
"Az ételt nem szeretni kell, hanem megenni. Egymást kell szeretni, és nem megenni."
-
Paxker315
addikt
válasz slycugel2000 #107898 üzenetére
AM5? Észszerűbb választás lenne, gyakorlatilag elég sok b650 lap belefer a keretedbe, még ATX méretben is. És még érkezik a foglalatba új generációs proci is. Jelenleg talán nagyon nem szól semmi az lga1700 mellett, míg az AMD egyértelműen jobb választás lehet a felhasználók jelentősebb részének.
[ Szerkesztve ]
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Ha váltanék AM5-re a mostani AM4-ről...
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű? WoT,CS, Warzone 1440P High/ultra, videó szerkesztés és fotó feldolgozás. +alap cuccok...
2. Mennyit szánsz az alaplapra? Max 120, de jobb lenne olcsóbban.
3. Milyen hardverek alá szeretnéd? 7600(X) vagy 9600(X); RX 6700XT
4. Milyen méretű lapot szeretnél? Mivel egy szép nagy Lian Li PC-80 Full towerem van ezért min. ATX.
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) Jó lenne 1-1 PCI_E 5.0 X16 és egy M.2 PCI_E 5.0 pár sata és minél több USB 3.2 port.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? Főleg dVGA, de néha cserénél lehet IGP lenne.
7. Szeretnél tuningolni vagy nem? Évtizedek óta Unlocked AMD procijaim voltak, szóval jah..
8. Használt, vagy új alaplap? Sosem riadtam vissza a használt piactól.
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? Igen, később valamelyik X3D proci, és mellé egy erősebb kari pl. RTX 5070 vagy vele egy szinten lévő RX .....Én 4-5 éve nyúzok egy Asus X370-Pro lapot, teljes megelégedéssel. Maradnék esetleg márkánál.
Én magamtól a ROG Strix B650-F Gaminget néztem kb 90K.Viszont proci vásárlós topikban emlegettek kollégák valami jó árasított Asrockot. (Mondjuk anno az FM2+ korszakban befürödtem már egy csúcs Asrock FM2A88X Extreme6+ lappal)
Köszi előre is
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
slycugel2000
tag
Sziasztok,
Platformcserére készülök, tudnátok kérlek néhány alaplapot ajánlani? Lehetőleg maradnék az ASUS-nál (ha nincs valami sokkal jobb javaslatotok), már a 3. ASUS lapot használom 2003 óta és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Jelenleg ez a cserélendő konfigom:
ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING
i9-9900K @ 3.6GHz
32GB 2666MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 (4x8GB)
Köszi előre is!1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Általános / irodai
Játék: legújabb akció és FPS/TPS játékok, de csak single player, nem online kompetitív!
+VR legújabb címek SteamVR/Vive-on, mint pl. az Alien Rogue Incursion (ennek már kevés a CPU-m), Metro Awakening, stb.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
Ideálisan 80-100K (mert a mai feature-ök legtöbbjét úgysem használom ki szerintem), de szívesen feljebb megyek, ha ár/érték arányban megéri
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
i5 14600K (ez a cél CPU)
NOCTUA NH-D14 (még mindig jól működik, veszek hozzá LGA 1700-es készletet)
ZOTAC RTX 4070 SUPER 12GB Trinity Black Edition (már most is ez van)
32GB DDR5 RAM (ezt is ki kell találnom, hogy mi legyen, a korábbiakban a Corsair Vengeance jött be)
Crucial MX500 2TB SATA 3 (system)
Seagate Exos X18 18TB 3,5" SATA3 256MB 7200RPM (data)
Hitachi-LG Data Storage GH24NSD1
CORSAIR HX Series HX650 80 Plus Gold (majd kiderül, hogy kell-e cserélni ezt is, vagy elviszi az új konfigot, bár idén ősszel 13 éves lesz ez a táp, 1 éve alaposan meg lett tisztítva)
FRACTAL DESIGN Define R4
Dual LG 27GP850P @ 165Hz
Windows 10 Enterprise 64 bit
HTC Vive wireless (tehát van a lapon egy PCIe WiGig card)
Az alaplapba épített WiFi nem túl fontos nekem, mivel a Digitől van WiFi modem/router használatban.
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
Normál ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
A fenti perifériáim vannak, nem tervezek ezeken változtatni. Az USB-nél csak annyi a fontos, hogy legyen 2x USB 2.0 és 2x USB 3.x a front felé kivezetve, ennek van kialakított hely a ház elején.
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
DVGA, és 2x DP
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Egyelőre nem tervezem, de ha nem kerül sokkal többe az alaplap, akkor nyitva szeretném hagyni ezt a lehetőséget. Így gondolom csak a Z790 jöhet szóba?
8. Használt, vagy új alaplap?
új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Jó lenne, de mivel a következő lépcső már az Ultra, ahhoz amúgy is más platform kell, így marad az i7 14700K vagy i9 14900K, mint upgrade lehetőség.[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
Nemrég vettem MSI B550 A-Pro-t, ami a lecserélt B350-hez képest komolyabb VRM-et, 2 nvme helyet (az egyik pcie 4.0), előlapi usb c-t is kínált. Nem egy túl dekoratív lap, de ár-érték arányban nem volt nagyon jobb per pillanat. 5700x3D-vel a csere óta hibátlan, ajánlott lap részemről.
Cyberfuck Patchrunner
-
nofi
addikt
Sziasztok!
Van egy 5 éves Asrock B450M Pro4-F alaplapom. Anno Ryzen 3600, most Ryzen 5600G csücsül benne, de tervezem az AM4 platformot még elnyújtani egy erősebb VGA-val emiatt egy Ryzen 5700X3D van tervben.
Elgondolkodtam, hogy a lapot is cserélném, 1-2 apróság zavar csak: időközben az alaplapi audio megszűnt, valamint nem támogat USB-C csatlakozást (tudom erre lenne átalakító).Tehát lényegében a B450M Pro4-F minden tulajdonsága, plusz USB-C-t kellene tudnia az új lapnak, ami lehet használt is.
Az alábbi RAM és SSD kerülne át, esetleg RAM-ból duplázok majd a jövőben:
Samsung 980 MZ-V8V1T0BW 1TB M.2 PCIe NVMe
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHzTuning nincs, nem is lesz. Szín mindegy. Egy Lian Li LANCOOL 216-ba kerül majd.
Xbox GT: nozsolt
-
RégiPC
kezdő
Én is gondoltam erre, hogy H510 nem jó a 11600K-hoz. Ezért irja a hirdetésben hogy sosem volt húzva a CPU, nem tudja húzni a lappal. Nekem nem játékra kéne, úgyhogy megfelelne éppen a lap+CPU, a 32GB is. Az eredeti kérdésre visszatérve mennyit ér ez most hűtővel és nélküle? Újan tavaly 170e körül vehette hűtővel, CPU 80e, lap 44e, RAM 26e, hűtő 20e.
-
RégiPC
kezdő
Ott nem válaszolna senki, oda nem irhatom. Jó lenne ma-holnap megtudnom mi annak a cuccnak a reális ára. Ha tényleg 100e körül, akkor lehet megérné ennyiért megvenni, mert AMD-ben is kb. ennyire jönne ki hasonló erejű cucc, és sosem használtam AMD-t, nem most kezdem el.
Te tudsz segiteni az árral?[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
-
RégiPC
kezdő
Helló. A gépösszerakó topik kezdőknek min. 1 éve halott, senki nem kapott választ. Ezt néztem ki, de 135e-ért drágának tűnik. [link] Mennyi lehet ennek most a reális ára CPU hűtő nélkül, és vele? Az asztali gép / alkatrész beárazás topikot (ide nem irhatom be, mert csak saját cuccot lehet áraztatni) néztem, a CPU-ra 35-50e-et, az alaplapra 13-23e-et, a RAM-ra 2×16GB-ban 10-23e-et irtak 2024-ben, a hűtőre nincs találat, újan 20e körül van, használtan kb. 15e lehet. Ez alapján 90-95e-re saccolom hűtővel. Mennyire stimmel?
-
soldi3r
veterán
Az ASUS Prime B760-Plus D4 alaplap mennyire lehet jo valasztas?
E30 (oo=[][]=oo)
-
jeni
félisten
Legfeljebb a BIOS kell figyelned melyik van rajta?
Amúgy ez se gond mert ezt egy táppal össze dugod ,nem kell neki se memória se proci és a legfrisebbet feltudod tenni USB-n keresztül.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Remélem utoljára, erről [link] a lapról vélemény? Egy ryzen 7 5700 lenne benne egy rx 6700 xt-vel, 2x16 Gb Gskill3200-as rammal.
Az élet kegyetlen .
-
blp85
aktív tag
Megerősíteni nem tudlak, de elnézve a vastagságát, ami 56 mm, biztos, hogy 3 slotot (vastagságot) elfoglal, ha pedig a gyári alátámasztóját alá teszed, akkor akár 4 slot is foglalt lehet (persze mással is alátámasztható). Mit szeretnél oda betenni?
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
jeni
félisten
Meg tudja valaki erősíteni ,hogy az Asrock X870 Pro RS Wi-fi alaplapban az MSi RTX 3070 Gaming X Trio által takarásban lesz a szabad Pcie x16 második slot? Magyarán semmit se fogok oda utólag betenni hogy feletti a VGA burkolata eltakarja
-
blp85
aktív tag
Ez általában az összesre igaz. Nekem az első ASRock alaplapom 2008 és 2016 között szolgált, akkor adtam el azt a gépet, utána nem tudom mennyit ment. MSI lapom és Asus RogStrix is volt, nem rosszak, de én inkább visszatértem az ASRockra.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
-
lsc
nagyúr
Nos srácok a giga lap elfogyott, ez [link] milyen?
Az élet kegyetlen .
-
demmer123
őstag
9800X3D procihoz elég ASUS TUF Gaming B650-PLUS WIFI alaplap?
-
blp85
aktív tag
válasz theooracy #107863 üzenetére
Az, hogy nem szerepel a kompatibilitási listán nem jelent semmit, ott csak azok vannak, amivel a gyártó tesztelte. Van olyan, hogy mondjuk a piros hűtőbordással tesztelik, ott van a listán, de fekete bordással meg nem, így az nincs a listán (a színe miatt nem hiszem, hogy kompatibilitási problémája lenne. Nekem is olyan Patriot memória van a lapban, ami az AsRock alaplapgyártó listáján nincs fent, mégis megy vele normálisan.
Esetedben a CMK32GX5M2 számra van 4 találat is, ez alapján pedig menni fog vele a lap, hiába, hogy ez a konkrét darab nincs ott a listán. Illetve nem hiszem, hogy minden egyes memória változat (kinézet, szín, borda) változat esetében frissítenék a listát.
-
theooracy
aktív tag
Sziasztok. Van egy Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CMK32GX5M2B6000Z30 memória kitt-em, ami egy ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI alaplapba lett szánva. Kérdésem az lenne, hogy ez a memória kitt jó lenne-e egy ASRock X870 PRO RS WIFI alaplapba? Sajnos a lap kompatibilítási listájában nem szerepel...
[ Szerkesztve ]
-
fckdup01
tag
Sziasztok!
B550 Tomahawkkal hasonló minőségben van valami jó mATX lap? Helyhiány miatt lehet váltanék a sima ATX-ről.
Csak gaming felhasználásra X3D procihoz -
aPazmandi
újonc
Sziasztok!
Asrock B650M PG Riptide mennyire ajánlott?R5 7600x -el lenne használva, előre megvettem egy Asrock B650M HDV/M.2-eset, viszont 2 ram slotos, és nincs rajta rgb csati se (1db kellene) így a visszaküldésen gondolkozom. 20ezerrel lenne drágább de van rajta sok rgb csati. Ennyit még rá merek áldozni.
Milyen a VRM hűtése?[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz DacMalac #107854 üzenetére
Cpu-nak ezt a modellt választom, AMD Ryzen 7 7800X3D. Marad az általad javasolt lap? Elnézést kérek de jelezhettem volna korábban a processzort. Egyébként a wifi opció nem izgat annyira tehát nem gond ha az alaplap tudja, játékra akkoris lanon használnám, nem wifin.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok, búék mindenkinek.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
- játékra
2. Mennyit szánsz az alaplapra?- max 100k, csakis AM5,
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?- egyelőre ennyit tudok biztosra [link]
- nem értek hozzá,
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)- nem értek hozzá,
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?- nem értek hozzá,
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?- kizártnak tartom,
8. Használt, vagy új alaplap?- is-is, csakis AM5 lap érdekel,
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)- nem kell rgb, nem látom értelmét,
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
- nem valószínű. -
lsc
nagyúr
Köszi srácok.
Az élet kegyetlen .
-
marzocchi
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni.
A fő kérdésem az lenne, hogy ha nem tervezek tuningolni, és alapvetően 1db max 2 db gen4 m2 ssd-t tervezek használni, akkor jó lehet-e a b760 as chipset z790 helyett?
Ha jól olvastam utána két előnye van a 790-nek, az egyik a CPU OC lehetőség, a másik a 20 pcie sáv ami a 760-nál csak 10.
Tehát a B760-ba csak 2 db gen4 ssd megy bele sebességvesztés nélkül? Hiába van több m2 slot az alaplapon?
kevés játék de nem a legújabbak főleg 2021 előttiek, 3D modellezés
70-80 ezer
i5-12400f
ATX vagy mATX
semmire, ez nem szmepont csak 1 -2 m2 ssd
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
dvga
nem
mindkettő
nem
igen tervezek feljebb lépni majd 12 vagy 13 gen 600,700 iránybaKöszi
-
Ace Ventura
addikt
-
xeno204
aktív tag
válasz bombibmw #107844 üzenetére
Egy CM H500 gépházba szerelném, szóval a takarólemez nem lenne probléma, engem inkább az aggaszt hogy kitakarja az alsó csatlakozókat a 2 slotosnál nagyobb videókártya (ezt olvastam az említett YT videó alatt). Árban még jó lenne ez a lap, de az elrendezés miatt inkább az Asrock B650M-HDV/M.2-t fogom választani.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
B550 szériából ami mATX
Ennél korábbit keresve csak ahhoz tudni kell melyik cpu megy bele?
Van B450 mATX lap olcsóbban.
Milyen memóriaesz benne?
GIGABYTE B550M AORUS ELITE
Ezt tudnám javasolni de 53ezer. Van ott u.a felbontott olcsóbban . Amúgy az Asusnak Jobb hűtése van.
ASUS TUF GAMING B550M-PLUS[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Üdv
Lapot keresnék, a ház adott így matx illetve am4, nem akarok ramokat is cserélni. Jó lenne megúszni 40 alatt, találtam is pár jelöltet /asrock, msi, gigabite/, talán tudtok valami tutit. Ja és új kell, számlás lesz.Az élet kegyetlen .
-
xeno204
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ASUS ProArt 4070 (2,5 slot) beszerelhető lenne egy ASUS TUF GAMING B650M-Plus alaplapba? Egy YT videó alatt azt olvastam hogy max. 2 slotos kártyák férnek el a fura elrendezése miatt.
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz DacMalac #107836 üzenetére
Ha jol latom a legolcsobb a linken 17800Ft, amin rajta van az elolapi csatlakozasi lehetoseg, plusz csomagkuldes. Lassan 6 eves gep, most a hangkartya, jovo heten a LAN, 3 het mulva meg az USB. Ha tudnek venni uj, kompatibilis alaplapot, azonnal megvennem, de mar nincs.
E30 (oo=[][]=oo)
-
jeni
félisten
válasz wowaccount #107834 üzenetére
Nem indokolt csak előre megveszed a csúcsot,vagyis később nem kell a fejlesztéssel foglalkoznod,alapból többet nyújt,több csatornás,az USB-4 az még 40Gb-s.
A BIOS is több támogatást fog nyújtani,több frissítést kap majd.
Nem kell alaplapot cserélned nagyobbra.
A Wifi nem 5,nem 6 hanem már a legújabb Wifi 7-s. a 14+2+1 TÁPFÁZISÚ KIALAKÍTÁS,stb...
Az más kérdés mennyire használod ki de ha egy árban vannak akkor lehet az a jobb vétel.
HA 20ezerrel több akkor az olcsóbbik de ha csak 5000Ft a difi,akkor...[ Szerkesztve ]
-
wowaccount
csendes tag
válasz Ace Ventura #107833 üzenetére
Ha indokolt es van ertelme kicsit tobbet rakolteni, am legyen. Miert lenne jobb?
-
-
soldi3r
veterán
válasz DacMalac #107831 üzenetére
Hasznaltat nem veszek, mert azzal mindig megjarom. Erre is gondoltam, de egy kicsit ertelmesebb Asus vagy SB hangkartya cirka egy 20-as.
Rohely, de az apros arak alapjan a mostani cuccaim 50k korul el lehet adni az uj konfig meg kijon cirka 110-bol. Akkor pedig 40k-ert ujra van 3 ev garanciam.E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
Szevasztok! Kineztem 3 alaplapot, amibe bekerulne 2db Kingston HyperX KHX3200C16D4, DDR4 egy 12400F vagy 14400 es egy M.2 PCI-E SSD.
MSI PRO B760M-P
ASUS PRIME B760M-K D4
Asrock B760M-HDV/M.2
Melyiket erdemesebb megvennem?A mostani Gigabyteban tonkrement az audio, igy azt nem biztos, hogy eroltetnem.E30 (oo=[][]=oo)
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz Ace Ventura #107827 üzenetére
Kérdés ennek jobb ára van a spec szerint is de megérné a felárat a B650(E) képest?
ASROCK X870 Pro RS WIFI
jobb chipset,és elvileg jobb tuning potencial
hátránya a kevesebb PCIe csatlakozó-1 marad csak a direkt VGA berakása után[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz wowaccount #107826 üzenetére
Szia!
[link]
Erős vrm, és a pci 5.0 is megvan, valamint 100 alatt megáll.
Olcsóbban pci 4.0 lapok vannak, de ha több évre veszel lapot, akkor azokat én elengedném.
Esetleg 100-110 körül az x870 aljáról is válogathatsz.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
wowaccount
csendes tag
Sziasztok,
Jaték
70-100k, ha nagyon indokolt többet is, de inkább a sáv aljáról válogatnék
7700x / 7800xt, de lehet 1-2 éven belül lesz uj GPU, vagy akár CPU ha szükséges, az alaplapot nem szeretném viszont cserélni, azzal hosszú távra tervezek (5 ev).
Ezen kívül egy Samsung 1TB m2, Fractal Torrent, FSP Vita 850, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Flare X5
ATX/mATX
Semmi különös, 2 m2 slot jó lenne, ha később bekerülne még egy SSD
Nem
Nem
Új
Nem
Igen, ez a legfontosabb. Illetve Wifi lehet jol jönneErre a usecase-re eleg lehet b650? Érdemes PCIe 5.0-t néznem ha lenne később csere GPU? (akár 5000 series-re)
Köszönöm
-
-
veterán
Sziasztok!
Milyen hátrányai vannak a B350 chipsetnek a B450-hez képest?
Elvileg mindkettő fogad minden féle procit, egészen az 5000-res szériáig.https://tinyurl.com/rasoapro
-
DacMalac
tag
válasz Bonyai69 #107820 üzenetére
Ha maradni szeretnél a DDR4-s vonalon, akkor inkább ezt a lapot ajánlom 50 ezer környékén: [link] . Bár én már áttérnék a DDR5-re. az +50 ezer lenne( 2x16 GB) Valamint ehhez a CPU-hoz minimum 700 w-os tápegység kell. ( plusz milyen vga-t párositasz mellé, ezt is figyelembe kell venni) Hűtéséről már nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
Bonyai69
friss újonc
I5 14600KF procihoz melyik a jobb választás? MSI PRO B760M-P DDR4, GIGABYTE B760M D3HP DDR4! A régi G skill Aegis DDR4 3200 SDRAM kezeli vay ram csere?
-
Ace Ventura
addikt
válasz palace07 #107817 üzenetére
Szia!
Ha nagyon minimális keretből szeretnéd megúszni, akkor mehet az általad kivalasztott lap. Azt az I5-öt elviszi, de nagyobb procival én nem kísérleteznék
Később teljes lap+cpu+ram csere.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Bonyai69
friss újonc
Üdv!
I5 14600KF procihoz keresek alaplapot 50.000 ft alatti árkategóriában! G skill Aegis DDR4 3200 SDRAM van ez használható az új alaplapban? -
palace07
újonc
Sziasztok!
Az alábbi konfigurációval lenne a probléma:
Alaplap: AsRock B365 Pro4
Proci: Intel Core i5-9400F
Memória: Kingston HyperX DDR4 2666MHz XMP 2x8 Gb kit
Táp: FSP Hexa+ 400w
VGA: MSI 1050Ti
Segítséget kérnék, mert az alaplapom megadta magát, ventik pörögnek, de már képet nem ad és nem is csipog a speaker.
Videokártya átrakva másik gépbe jó, bios reset sem segített.Sajnos ilyen lap már nem kapható, ezért amit ajánlottak és elérhető az az Asrock H310CM-DVS.
Olvastam az összefoglalót, hogy limites alaplap az I5 alá, de ez mit jelent, hogy akadozni fog játékok alatt, vagy inkább túlmelegszik?
Nézegettem használt alaplapokat is, de nem találtam hasonlót amit be mernék vállalni. -
jeni
félisten
válasz Chris1983107 #107813 üzenetére
Ami jól eladható annak az árát nem viszik le
Amúgy az Asrock X870 ezen az áron jó vétel sok szolgáltatással legalábbis a chip támogatása jobb és gyorsabb az USB C fronton,csak a PCie csati az ami kevés nekem azon.
Ezért inkább én az Asus ROg Strix Gaming B650E-F Wifi-t vettem.[ Szerkesztve ]
-
Chris1983107
tag
válasz Sir81 #107814 üzenetére
Máskor válasz másik céget. Garanciális problémákkal küszködnek. Remélem nálad nem lesz gond, jelenleg a fogyasztóvédelem vizsgálja az ügyemet.
Komolyan? Őszinte leszek árban nem voltak rosszak, a wifi-s lap egy árban volt a nem wifi-s társával, plusz 5 percre vannak tőlem. Remélem megoldódik a problémád.
Az nem gond, mert ha rajtunk kívül mindenhol "normalizálódik" az ára akkor marad a külföldi beszerzés. Az ALZÁS nyitó árnál (240) nem hiszem, hogy jóval olcsóbb lesz, de ami most az árukeresőn van, az még fekete humornak is rossz. -
Sir81
aktív tag
válasz Chris1983107 #107813 üzenetére
Máskor válasz másik céget. Garanciális problémákkal küszködnek. Remélem nálad nem lesz gond, jelenleg a fogyasztóvédelem vizsgálja az ügyemet. Az AMD egyébként mindent megtesz, hogy a boltok polcaira megfelelő mennyiség kerüljön, az más kérdés hogy itthon a sok tisztességes kereskedő hogyan reagál majd...
-
Chris1983107
tag
válasz Chris1983107 #107772 üzenetére
Sziasztok!
B.Ú.É.K.!
Végül megvettem ezt a két komponenst:
Esetleg a "szakirodalom" prognosztizált már valamit, hogy mikorra várható a 9800X3D kisker készleteinek újbóli feltöltése? Ez a 330 ezres hiéna ár természetesen nem opció. Az Alzán látom, hogy 260-ért lehet "előrendelni", de esetleg várható, hogy a normalizálódik a gyártás és lesz elérhető készlet világszerte és akkor ennél még egy picit lejjebb mehet az eladási ár? Tudom, senki nem birtokol jósgömböt, de hátha már írtak valamit erről valahol.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Apone33 #107807 üzenetére
ebből létezik-e DDR5 verzióban,hazai bolt
gondolom ez olyan kifutó modell lett.[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
A VGA kimenet számomra lényegtelen, köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
jeni
félisten
válasz Apone33 #107805 üzenetére
Az MSi Z690 Unify maga az Unify az mindig extrás a felső kategóriájában TUNING téren. Igaz AMD -s volt de ott is az Unify kiemelkedőt kínál-bár 1 dologban hátrány volt és csak amiatt adtam el,hogy azon sem volt integrált VGA kimenet.
Ha jó áron kapod garival akkor érdemese megvenni.
Annyival kell számolnod vele,hogy azon nincs integrált VGA kimenet![ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Üdv!
MSI MEG Z690 UNIFY LGA1700 DDR5, mennyire jó/ajánlott? Nem ismerem, nagyon rég volt már dolgom msi lappal.
Play Hard!!!
-
Mister X
tag
Értem és köszönöm ! BÚÉK !
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
-
Mister X
tag
Sziasztok. A kinézett alaplap leírásában ezt írja hogy "2 x 4-pin Chassis Fan headers" akkor magyarán csak kettő házventit lehet rákötni ? Nekem elvileg három lenne/lesz. ASUS TUF GAMING B760M-E D4
" Nem eshet le a telefonod,ha repülőgép üzemmódban van... "
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gitáros topic
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MIUI / HyperOS topik
- Óra topik
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...