- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
- Mobil flották
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem
tehát ha mondjuk nekem ellopják a személyi igazolványom,aki ellopja vásárolhat vele úgy hogy a fotó ami a személyin van az nem hasonlit arra aki ott van.Szerintem ha ez igaz lenne az büncselekmény lenne,vagy hanyagság.
Azért van fotó az igazolványon hogy azt is kell nézni.
-
ACE-
addikt
válasz
St3ven #85037 üzenetére
Jajj, bakker, azért vezették ezt be, hogy a helyszínen az üfsz-os figyeljen oda, hogy kinek ad el előfizetést. Az eladó nem antropológus, nem feltétlen lehet arcról személyazonosságot megállapítani és legtöbbször nem is ellenőrizte. (Hidd el, tudom...) A személyi kötelező ellenőrzésével (ami eddig nem volt kötelező) viszont kiszűrhető és ezzel kikerülhető, hogy valaki besétáljon más személyijével, és vegyen egy 300ezres telefont 60ezer kaució ellenében egy 16ezres havidíjú díjcsomaggal.
-
lcdtv
tag
Valaki tudja hogy miért tünt el az előfizetésemből a korlátlan email net opció. De úgy hogy nem is szóltak!
-
Üdv!
Az egyik fiam elég nagy net addikt, s mivel holnaptól táborozni mennek, kell a 4G mindenképp... S gondoltam, mielőtt felhívom őket, megkérdezlek ismét Benneteket is.
Domino 5 Quick csomagja van, elméletileg 3000Ft+ feltöltésnél jár Neki akár 1 GB adat. Nos, nekem ez az akár szó gyanús volt, de gondoltam meglátjuk!
Azóta rohamosan fogyott az egyenleg a kártyán, s mint kiderült, a napinet csomag aktiválva volt. Ezt is csak személyesen tudták megmondani egy T pontban korrektül, mivel se az alkalmazásuk, sem pedig a telefonos üfsz. mélyen hallgatott erről...
Nem baj, ezt lemondtuk már, viszont kellene Neki holnaptól valamilyen netcsomag. Egyelőre egyszeri egy gigára gondoltam, de jó lenne, ha ezt egész évben, s nem csak egy hónapig tudná kihasználni. Ha jól értettem a Marathon csomag tud ilyet. Namost, elég csak ezt kérni, vagy kell hozzá valami más is?
Illetve ez az akár 1 GB pontosan hogyan működik?
Köszönöm!
-
poli27
veterán
Itthoni előfizu mellé(net+tel) amit 8 hónapja van meg(még nem arany), kötöttem egy új mobilt előfizut (L) meg egy hordozottat (L), csak 1 készüléket tudtam vásárolni, mennyi időnek kell eltelni, hogy a másik számhoz is tudjak venni? A Telenornál simán bármit odaadtak már majd 10 éve ott voltunk, csak meguntam a térerő problémákat.
-
tsteve
senior tag
válasz
St3ven #85039 üzenetére
ha nem egyezik vmelyik adat a személyiben, akkor a hamis személyi az egyik lehetőség... a másik a hatósági adatbázis hibája... ez utóbbi a valószínűbb, de ezt egy ügyintéző nem tudhatja soha biztosan, s mindenképp további macera jön.. azért sz@r a nyilvántartás mert emberek készítik...felesleges ezen rágódni... most te jártál így...ez van
-
St3ven
addikt
válasz
tsteve #85038 üzenetére
Jaj, ne már, hamis személyi... DNS vizsgálat ne kelljen?
Azt, hogy hamis-e a személyi, úgy szűri ki, amennyire az megfelelő körültekintéssel megállapítható. Vagy kéne egy olyan igazolványt is bevezetni, ami azt igazolná, hogy a személyid nem hamis?
És miért lenne szar a nyilvántartás?
-
St3ven
addikt
Továbbra sem értem, ha ott helyben látta az igazolványomat az ügyintéző, és rögzítette róla az adatokat, miért kellene adategyeztetni a hatósági nyilvántartással.
Maga az igazolvány a hatósági nyilvántartás kivonata, pont ez a lényege, hogy ami abban van adat (természetesen érvényességi időn belül), az hiteles. És mivel én is ott voltam, meggyőződhetett a személyazonosságról. Nyilván nem loptam el magamtól a személyimet.
Érted, mire akarok kilyukadni?
-
ACE-
addikt
válasz
St3ven #85034 üzenetére
Az adategyeztetés azt jelenti, hogy a személyi igazolványodban szereplő adatokat egyeztetik a hatósági nyilvántartásban lévővel. Ha a személyivel kapcsolatban pl. bejelentették, hogy elvesztették, vagy ellopták, vagy körözik, akkor nem lesz az adategyeztetés sikeres. Ezzel kerülhető el pl. hogy a lopott vagy elhagyott személyiddel pl. előfizus telefont vegyenek.
-
Oszhgiv
csendes tag
Tegnap rendeltem online felületen előfizetéssel 1 telefont. Ha meggondoltam magam, másik telefont kérnék,hogy a legegyszerűbb módosítani a rendelést?
-
törölt tag
Üdv.
Most aktiváltam kezelőn keresztül egy Domino 5 Quick SIM kártyát.
A csomagoláson azt írja, hogy "ajándék egyszeri 200 MB".1777-en jelszót igényeltem, aztán hozzáadtam a fiókomhoz.
Látom bekapcsolva a napinetet...
Visszahívtam a 1430-at. Másik ügyintéző....
Kértem, hogy kapcsolja be nekem a technikai netet, mert szeretném kikapcsolni a napinetet.
Erre ő: mi nem kapcsolunk be semmit...hívja a 1777-et.
Oké..Akkor másik kérdés: ha átváltok "domino fix"-re, akkor kikapcsolódik a napinet, és lesz technikai netem? Illetve a 200 MB megmarad? A válasz igen volt.
A jelenlegi állás pedig ez:Szóval: napinet aktív maradt (pedig ászf szerint a fix-hez nem kapcsolható be), és nem tudom, hogy most mi van a 200 MB-tal.
Szerintetek
-
válasz
Soulfly842 #85008 üzenetére
Végre leírta valaki. A poszt lényegét be kellene tenni az összefoglalóba. Ezt én most kivastagítom, hogy egy arra jogosult intézni tudja a dolgot, utána pedig ezt a posztót vissza tudja tenni simára, vagy törölni tudja.
-
Beca1990
senior tag
válasz
Soulfly842 #85020 üzenetére
inkább követné a telekom a Telenor példáját sokmindenben...
-
tsteve
senior tag
válasz
Soulfly842 #85020 üzenetére
mindenestre az is tény, hogy a 1430 (immár másodszor is) veled ellentétes infót adott nekem most is, azaz idegen nem adategyeztethet semmilyen kártyára még a kóddal sem, csak az előfizető... gáz van a cégnél, hidd el nekem...
-
Soulfly842
addikt
Ez nem a Telenor, hanem a Telekom topic,
Én a tényeket, s nem a találgatásokat írtam le. Nem érdekel a találgatás, vagy ha valahol mást mondtak. Mégegyszer mondom, hogy nem az egyes esetek és a félrevezető információkért kardoskodás érdekel, vagy h. igazam legyen, hanem a tényeket írtam le azoknak a kedvéért, akik ezért térnek be ide, Felesleges szőrszálhasogatásba nem fogok bocsátkozni. Remélem ezt megértitek,
En nem egy-egy esetet láttam már, nagyon nem, így nem érdekelnek a téves spekulációk, konklúziók sem. Köszönöm mindenesetre, h, ismét tartalmas a Telekomhoz kapcsolódó valós információk kerülnek előtérbe,
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tsteve #85018 üzenetére
Szerintem a T-mobile nál sem szabadna tilosnak lennie.
Ugyanis ha te nem vagy regisztrálva mint mint felhasználó,akkor pl személyes ügyintézés során elküldhetnek a bubánatba,mivel nem te vagy az előfizető,sőt semmivel nem tudod igazolni hogy te hasznalod a kártyát.
Persze kérdés hogy a használó az mit takar ez esetben.
Szerintem ez arra szolgálna hogy te mint a kártyát használó is tudj ügyet intézni az eredeti tulajdonos bele egyezése vagy jelenléte nélkül.
-
tsteve
senior tag
válasz
ahhoz képest hogy - állítólag- tilos már a felhasználókénti rögzítés, a telenornál működik simán :
[link] -
goop
őstag
válasz
PhoenixSzG #85015 üzenetére
Így van. Ezt én is a saját káromon tanultam meg, jó sok éve. Vettem 500Mb adatot, ami eleve jó drága volt, hó vége előtt pár nappal. Ebből elment kb 100-150Mb. Következő havi számla meg plusz 30.000 Ft, mert időarányosan csak 40-50Mb járt, ez felett ketyegett az X Ft/kb. Csak erről elfelejtettek szólni aktiváláskor, harcoltam velük, de kb a felét így is ki kellett fizetni.
-
-
tsteve
senior tag
válasz
ehhez képest nekem pl. telenor nem engedett rögzíteni saját adatot párom kártyájára az adategyeztetés során, hiába volt jó a kód és minden egyéb adatom, azt kérte a végén, hogy menjek be egyéni szerződést kötni...
előtte délelőtt pedig a telekom 1430 is azt közölte hogy csak a jogosult előfizető végezhet adategyeztetést, idegen nem... valami komoly zűr van itt, akármit is írsz -
dptrsk
Topikgazda
válasz
poli27 #85011 üzenetére
A számla alapján 2 napot volt Mobil Lben a hordozott szám.
1 napra jutó hálón kívüli egység kb 5 perc/SMS. Mivel részarányosan fizeted, így az egységeket is részarányosan kapod meg tört hónapban.
Ezt a 2 napot 350 forint le is vonja, a maradék hívást kiszámlázta kb. 700 forint. -
Soulfly842
addikt
Kieg:
Ez a folyamati metódus jogi személyeknél maradt csak meg (kft-k, magánszemélyek, stb.) Részlegesen, ehhez hasonlatos módon.
Ettől függetlenül ugyanúgy Online, ill tel. ügyintéző által tudják elvégezni az adategyeztető tel számon.
Adószámot egyéb adatokat is ellenőriz a felület, ill. azt is, hogy olyan személy végzi-e a regisztrációt, aki az eljárási folyamatra jogosult-e.
-
Soulfly842
addikt
válasz
gianone #84999 üzenetére
(#85000) tsteve
Nekem ne akarjatok lekicsinyelően (felületesen olvastad át, fuss neki még eggyszer) észt osztani PLS
Kicsit több sejtelmem van a folyamatokról, mint a többi felhasználónak, akiknek válaszoltok, válaszolgattok.
Ideje azt hiszem tisztába tenni néhány dolgot, hogy ne csak spekulációk, találgatások, s a betérőknek dezinformációk szerepeljenek itt! Tele van a topic téves adatokkal és találgatásokkal.
Nem felületesen olvastam át, hanem ti nem vagytok tisztában a dolgokkal.
A metódus, ami fent le lett írva, hogy a 30 napos folyamat alatt, ha jelentkezik az eredeti tulajdonos már MEGSZŰNT létezni magánszemélyek esetén, mivel az az ideiglenes 30 napos felhasználó rögzítési folyamata volt!
A folyamati metódusok teljes egészében megváltoztak.
04.23 óta TILOS és nem működik a Felhasználó rögzítésEz a folyamati metódus jogi személyeknél maradt csak meg (kft-k, magánszemélyek, stb.)
___
Hiába írja le bárki, NEM KELL ügyintézőhöz baktatni átírás, illetve egyebek miatt, mivel a rendszerekben már NEM LÉTEZIK felhasználó rögzítés, s előfizetőt sem rögzítenek közvetlenül.
Ők is csak ugyanazt a rögzítést végezhetik el, amit bárki megtehet az online felületen.
(EGYEDÜLI kivétel, ha riasztóban van az eszköz, vagy ha külföldi személyről van szó) (vadkamera esetén Ki kell műteni addig a kártyát, mivel erre nincs extra kitétel, ezt az előfizetőnek magának kell megoldni.)
Előfizető(!)-váltás
2017. június 30-ig az új előfizető adatait az online adategyeztető felületen tudja megadni az ügyfél és ügyintéző is fent leírt folyamat szerint. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az új előfizetőnek el kell végeznie az adategyezetést a törvény értelmében.
Ebben az esetben is az végezheti el a módosítást, akinél ott van az adott SIM kártya, és vagy arról telefonál, vagy arra tudja fogadni az egyszer használatos jelszót. Tehát az előfizető-váltás feltétele és folyamata 2017. június 30-ig ugyanaz, mint az adategyeztetésé, csak az a feltétel, hogy a SIM kártyának az ügyfélnél kell lennie.
A központi nyilvántartásban történt sikeres ellenőrzés után az adatok a Telekom adatbázisunkban is ellenőrzése kerülnek és ezt követően kerül rögzítésre az adott ügyfélhez. Sikeres rögzítést követően az ügyfél tájékoztató SMS-t kap.
____
Van külföldről is elérhető telefonszám:
+36-30-344-0861
Amit a roaming díjszabás szerint lehet hívni, ha valaki telefonon akarja egyeztetni, s huzamosabb ideig kint tartózkodik.
___
FONTOS!
A Domino adategyeztetés során az ügyfél születési helyét pontosan ugyanúgy kell rögzíteni, mint ahogy az igazolványban szerepel.
Például, ha Budapesten született az ügyfél, és az igazolványban így szerepel: „Budapest 08 (Magyarország)”, akkor a felületen is így kell beírni, fontos a szóközöket is figyelni.
A budapesti kerületek arab, míg a vidéki nagyvárosok kerületei római számokkal szerepelnek az új típusú személyi igazolványokon a születési helynél.Így nagyjából ennyi, amit hirtelen egzakt módon (és vita tárgyát nem képezhető módon) leakartam írni, mert ez ÍGY MŰKÖDIK
Lehet egyet érteni vele és nem, de a törvényi szabályozás az TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS, amiről igazából OFFOLNI lehet csak a témában, de teljesen felesleges a továbbiakban, mivel az erről szóló folyamatos írosgatás miatt elveszlik a lényegi tartalom a TOPIC-ban. Így most már kicsit azt hiszem, hogy ezt az off áradatot félbe is lehet hagyni
Hogy mások is ki tudjanak igazodni itt. Köszönöm!
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Megszokott az hogy a telekom a neten rendelt sim kártyát nem szállítja le a megadott időre? Szerda vagy csütörtök volt a visszaigazolásban, ehhez képest még ma sem jött a futár, de még csak egy tájékoztató, elnézést kérő hívás vagy email se
Magyarország legnagyobb szolgáltatója tényleg ilyen?
-
gianone
őstag
válasz
tsteve #85000 üzenetére
Valamelyik topikban olvastam, hogy valaki 30 napot szívott, mert nem tudta kinek a nevén volt kártyája, végül utána kiderült, hogy az unokatesója nem olvasta el az értesítést. 30 napos procedúra volt neki. Egy másikban meg valaki pont értesítést kapott, hogy az ő régi kártyáján egyeztetnek adatot, és mit szól hozzá. Mivel alapból nem érint, mert ideiek a dominóim, és előfizetéses ügyfél nevére lett véve, és erre 1430 azt mondta, idén nincs szükség egyeztetésre, így nem jegyeztem meg, melyik szolgáltatónál voltak ezek, de így normális.
A másik meg a talált SIM, miért ne akarhatná valaki regisztrálni, ha simán lehetne. Nem lopta, találta. És ha tényleg úgy volna, hogy simán megcsinálják, és ez el is terjed, minden talált SIM-et a saját nevére íratna mindenki, ha úgysincs következménye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB desert titanium sivatagi titán független Apple 3 év garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged