- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
mhydas99
senior tag
-
Azt egyik ország sem meri megcsinálni, hogy a kínai telefonokon letiltanak mindennapi használatban levő alkalmazásokat, mert kontinens méretű parasztlázadás lenne. Elég megnézni milyen világvége hangulat uralkodott el soktízmillió emberen pár órányi facse+messenger üzemzavar miatt.
Másik oldal irányából miért nem paráznak itt hasonló veszély miatt??? Mármint ha az usa lekapcsol európában fontos funkciókat. Mert az kizárt? Én pl cseppet sem érzem európaiként biztonságban magamat technológiai oldalról. Usa tulajdonú operációs rendszereken, usa tulajdonú hardvereken, usa által felügyelt hálozatokon él európa. De ugye nem vagyunk kiszolgáltatva az usának. Viszont rettegni kell a kínai telefonoktól amiken usa tulajdonú op rendszer, usa tulajdonú szoftverek vannak. -
mhydas99
senior tag
Hat igen. Amigy a kinaiaknak mar van sajat, androidtol fuggetlen es egesz jo OS-e (Harmony Next), sajat procikat gyartanak (Xiaomi oRing) es lassan mar mindenre van sajat valaszuk a nyugattal szemben, nyilvan nem veletlen.
Lassan maximum embargoval tilthatnak ki oket mas orszagokbol, akkor viszont Kina is visszavag, mint Trump eseteben is lathattuk es bizony Kina erosebb, mert minden naluk keszul... -
Ricardo
titán
Az adatokat mindenki viszi.
A kínai telefonok esetében szerintem inkább az a kérdés, mi lesz hosszabb távon velük?
Mi a garancia arra ( látva az élesedő ellentétet kína és a nyugati világ között) hogy nem gondolnak hirtelen egyet, és mondják azt, hogy " Minden kínai eszköz biztonsági kockázat, ezért holnaptól nem engedjük őket be a banki, állami rendszerekbe. banki appok, DÁP, egészségablak.......stb
Most csak a Huawei van így kivágva, de ahogy alakulnak a világ dolgai ki tudja mi lesz.
Ma már mindent mobilon intéz az ember. Ha lenne egy iilyen tiltásaz erősen csökkentené a mindennapi használhatóságukat. -
válasz
LosBlancosRM #61 üzenetére
Engem az képeszt el, hogy rettegnek mert a kinaiak megtudnak róluk valamit. Mert, amúgy mit tud csinálni Kína itt a kisbetűs európában a megszezett infókkal?Semmit. Az bezzeg nem probléma nekik, hogy az usa még a segglyuksérvük kezelésének folyamatát is végig tudja követni, a pénzügyi, életviteli stb dolgaikat is az apróbetűs részekig ismerik olyanok akiknek semmi köze hozzá. Azzal nincs problémájuk.
Az adatok védelméről meg annyit, hogy nincs se facsém, se más közösségi baromságom. Aztán ha nagyon rákeresek valami termékre a telefonomon, a facse a feleségemnek elkezdi ugyanazokat a termékeket tolni reklámilag. He?!? Egy kurva ajándékot nem tudok titokban venni neki, mert már előre "sejti", hogy miben settenkedek két hónappal a házassági évforduló előtt. Azt a klasszikust meg már nem is említem, hogy ha valamiről beszélünk a telefonunk jelenlétében (pl. a nagy melegben klímákról), akkor fél óra múlva már klímareklámokkal van tele minden amit megnyitunk a telefonon. De a kinai lehallgatás a veszélyes.... -
helixP
nagyúr
Nem értem, hogy mi nem volt tény abban, hogy találtak ilyen készülékeket, és kinek kéne arccal kiállni. Ez tényleg már a vicc kategória
De persze Snowdenügygyel aztán jól megmondtad! Szerencsére az nem vét fel kérdéseket, az tiszta sor. Tuti még hősnek is gondolod a csókát.Az előbb írtam, hogy hogy a francba lenne mindegy, hogy szövetséges, vagy ellenséges országhoz kerül az adat? Nincs egyelőség a két szövetségi pólus között. Ebből nem engedek.
De ennek a vitának semmi értelme mert csak hajtogatod a saját hitedet.
-
prolad
addikt
válasz
sohajda90 #55 üzenetére
Ha a Fold 5 - Xiaomi 15 Ultra váltást nézem (4400 vs 5410 mah) ott megvan az extra másfél-2 óra kijelzőidő. Még úgyis, hogy a Fold 5-ben a 8 gen 2 érzésre takarékosabb chip mint a 8 Elite és az Ultra magasabb PWM és touch sampling ratet használ. Nem mellesleg gyorsabban is tudom az Ultrát tölteni és a jobb üzeidőből adódóan a beletöltött % is többet ér.
Nem lett az egy naposból két napos, de csak mert sokat nyomkodom. -
mhydas99
senior tag
Teny? Attol meg, hogy 2 meg nem nevezheto szemely nyilatkozik errol ugy, hogy amugy "nem mondhatnanak semmit", ugy ez nem hir, ez bulvar. Majd ha bizonyitekokkal, arcokkal es nevekkel lehozzak ezt, akkor igazat adok neked.
Amugy meg a Snowden-ugy a nyilvanossagba is kikerult, gondolom tudod, az nem hoax. Szepen elmond sok mindent.
Szoftverhasznalatkor meg feltetelezem nem olvasod vegig a vegfelhasznaloi szerzodeseket apponkent, adott eswtbwn darabja tobb szaz oldal. Beleirjak, hogy az adatokat magancwlokra fwlhsznaljak, az alkalmazas fejlesztesere es monitorozasara hivatkozva. Na az nem mas, mint adatlopas. Csak ugye jogilag nem lopas, mivel leokezza mindenki. A harmadik fwlnek valo tovabbadas/ertekesites is sok esetben benne van.Harmadreszt terjeszkednek a kinai okosautok is mar, sokan veszik. Eleg csak a telefont csatlakoztatni hozzajuk android autoval/carplayjel es mar mehetnek is az adatok kinai szerverekre ...mint mondtam, sosem allitottam hogy a kinaiak ne kemkednenek. Sot. Csak azt mondom, hogy minden vallalat megteszi. Egyik sem jobb vagy rosszabb a masiknal.
-
helixP
nagyúr
1. "Rogue communication devices not listed in product documents have been found" Ez nem vád, ez tény,
2. 'A tobbi konkurens nem kinai ceg is ezt tesz "
Ne menjünk át kérlek relativizálásba. Nincs egyenlőségjel aközött, hogy a velünk egy katoniai / gazdasági blokkban lévő szövetséges államhoz kapcsolódó cégek gyűjtenek információt, vagy a dedikáltan konkurens/jövőbeli ellenségnek legesélyesebb állam teszi ezt.
Ehhez még: várom, hogy hol vannak dokumentálatlan kommunikációs készülékek nyugati termékekben. -
sohajda90
aktív tag
De most őszintén valaki ezekkel a megnövelt kapacitású szilícium-karbon akkumulátorokkal látott tényleges üzemidő növekedést? Én most egy OnePlus 13-at használok 6000 mah-s ilyen akksival, elődje S24 Ulta volt 5000-el, előtte meg OnePlus 11 szintén 5000 mah-val, talán az S24 Ultánál kicsit tovább húzza a 13, mert az Oxygen OS kicsit kevésbé túltolt, mint a One UI, így az S24 Ultára talán rápakol 05.-1 órát, de az előd OP 11-hez képest én látok fejlősét, vagy inkább úgy mondom, pont annyi extrát hoz, amit az erősebb proci felzabál, szóval én ezekkel a szuper akksikkal kicsit szkeptikus vagyok egyelőre, mert az én limitált tapasztalatom alapján inkább papíron hasítanak ezek egyelőre. Lehet nem véletlen, hogy az Apple és a Samsung is kivár...
-
mhydas99
senior tag
Kina kommunista egypartrendszerben el. Nem tutok, hogy a nagyvallalatok azert kapnak annyi allami tamogatast K+F-re, ipari kemkedesre es vilagpiaci pozicioszerzesre, hogy Kina terjeszkedjen.
Az, hogy mekkora mertekben (akar bizonyos halozatok tavfelugyelete/informacioszivarogtatas Kina fele) van jelen, azt nehez megmondani. Erdekes hogy az altalad kozolt cikkben is dobaloznak vadakkal, de konkret bizonyitekokat, real-time keszult videokat, fotokat nem kozolnek. Ugyanez volt akkor is, mikor a Huawei vezerigazgatojat helyeztek orizet ala. Amig nincs szemmel lathato bizonyitek, addig ezek csak vadaskodasok.
Amugy meg a Snowden-ugy ota tudjuk, hogy a nyuagi nagyvallalatok is hasonloan kemkednek. A 21. szazad legertekesebb arucikke mar reg nem az arany, hanem az informacio. Minel nagyobb, mjnel pontosabb es minel gyorsabban. Ez lehet celzott informaciogyujtes, de lehet a Big Data is, ami meg az AI mozgatorugoja.
Egyszoval sosem momdtam, hogy a kinaiak ne kemkednenek eszkozokon at, de a tobbi konkurens nem kinai ceg is ezt teszi. Sajnos. Ki vagyunk szolgaltatva mindenkinek, akinek a felhasznaloi vagyunk. Mi maximum csak a kockazatot tudjuk csokkenteni. En azzal, hogy nyugati termekeket vasarolok jobbara (egy-ket kiveteltol eltekintve). -
helixP
nagyúr
-
klaya86
senior tag
válasz
PirosHello #48 üzenetére
Bruttó 600ert sajnos nem férhet bele minden, megértem én a Samsungot 😃
-
mhydas99
senior tag
Biztos nem az az oka, hogy a Plus joval olcsobb, az Ultra meg forintban kb. 30 ezerrel dragabb, ami az arat tekintve nem sok.
A Huaweit meg kiejtettek a Pixisbol az amerikai vallalatok lobbistai, elukon az Applelel/Ciscoval. A kinai kemkedos maszlag csak a duma. Erdekes hogy pont azelott vettek el tole a technologiai jogokat, mielott hivatalosan is az amerikai piacra lepett volna ( nem csak telefonertekesitesben, hanem halozati fejlesztesben is, nyomott arakon)...
-
helixP
nagyúr
Egy oka van, és az az, hogy nem raktak bele akkumulátort. És nagyon szuper, ha könnyű vékony telefonod van, ami kábelen él.
Nyilván, ha kizársz egy helyettesítő terméket a képből, akkor vennék, igen ez valóban logikus. Nagyon jól ment a trabantnak, mert nem volt valós alternatíva
+1 a Huawei nem "kiesett" a pixisből. Kiírta magát a pixisből.
-
mrThomi
addikt
Más telefont kell venni. Ilyen egyszerű. Samu már 5 éve látványosan mindenben lemarad a szoftvert kivéve, de azok a plusszok engem hidegen hagynak. Nulla előre lépés, megértem ha valaki egy s22/23 szeriáról nem akar váltani
Az edge meg nekem egy teszt elolvasást sem ért meg. Vicc az a telefon
-
mhydas99
senior tag
Az Edge pont rossz pelda. Ezer oka van, miert nem veszik az emberek. Ha nem lenne Plus, csak Edge a sima es Ultra kozott, kozepre ekelt arral, a szeria megjelenesenek kiadasakor bevezetve minden orszagban, akkor vennek az emberek. Bar a Plus soha nem fogyott nagyon jol, az emberek vagy sima S szeriat vagy Ultrat vesznek foleg...
-
carl18
addikt
Miért lenne sok, egy 190 Grammos telefon még hordozható? De egy 210 grammos nem?
Mikor a pénztárcámba van majd fél kg apró az tényleg zavaró, de telefonnál egy a 10-20 gramm különbség nem hordozhatatlan.
Tény és való 250 gramm után vagy 300 gramm körül valóban lehet zavaró.De a 212 Grammos telefon esetén ha cserébe tovább bírja a akku akkor én a hosszabb akku időt választanám és együtt élnék a kicsit nagyobb súlyal. +20 Gramm.
Havernak van "S23 Ultra " és Érdekes (Weight234 g )
Samsung talán nem véletlen spórol a akkun, még nem akarja a aduász lapját kijátszani? -
-
mhydas99
senior tag
Nekem sok, nyilvan a sajat velemenyemet irtam, nem jegyeztem meg, hogy egy hivatalos tanulmany adatait vettem alapul. Jeez.
Amugy igen, lapatkezem van, tenyleg az, megis a 6,7-6,9 colos telefonok 8-9 mm-es vastagsaggal kifognak rajtam egykezzel. Egyaltalan nem kenyelmes. Es akkor arra meg a tok is rajon. Az ugy mar durva.
Nekem.
Nyilvan egyedul vagyok ezzel... -
K0vasz
aktív tag
jó hát ha a Samsung nem akarja, hogy új telefont vegyek, akkor nem veszek, végülis másra is el tudom költeni a pénzem
-
mhydas99
senior tag
S24, S25 (sima) hozza ugyanazt az akksiidot, mint a 15 Pro. Nekem S24 van, exynos termeszetesen es ha normalisan hasznalom, nem nyomkodom megallas nelkul egy nap, akkor kibir egy teljes napot kora reggeltol estig. Oke, nem 2 nap, de ha napi 3 orat hasznalnam olvasasra, telefonalasra stb. akkor a 2 nap is meglenne. A keszenleti fogyasztasa este (ha nem toltom epp, bekapcsolva rajta a wifi, mobilnet stb. akkor 8 ora alatt 8-10 szazalekot merul, ez ripikus Samsung (exynos) ertek. Az nem olyan jo. Osszehasonlitaskent a Moto Edge 40-em 8 ora keszenletben, minden bekapcsolva merul 3 szazalekot Mediatek procival. Szoval latszik a kulonbseg, de nem panaszkodom mert azert igy is jo.
-
prolad
addikt
Az akkuméret és a tömeg között nincs egyértelmű összefüggés, ahogy az akkuméret és vastagság között sem. Akár elég ránézni a kínaiak modelljeijre az új akku technológiával (főleg amikor azt demózzák mennyire vékony egy ilyen akksi, pl az Oppo okát mutogatta a Find N5-nél). De hagyományos akksiknál maradva, a 24 Ultra - 25 Ultra váltásnál sikerült 15 grammot faragni és talán fél centit anélkül, hogy az akku mérete változott volna. Simán mondhatta volna azt a Samsung, hogy ezt valami hasznosra fordítják, nem lett volna 25 deka.
-
carl18
addikt
Azért írtam a 8,8mm mert ezt olvastam a GSM Arénán vastagságként.
Ebből indultam ki ha 8,8mm helyet mondjuk 9mm ez már alig feltűnő de még is nagyobb akku férne bele.
Csak jön majd a Honor Power 8000 Mah mellet lesz 212G ha jól emlékszem. Új Grafitos akkuval, akkor a Xiaomi Mi 16 is 6800 Mah-es lesz 6,36" kijelző mellet. -
spect80
senior tag
amíg nem kell villantani minek lőjenek el több puskaport. Eladások jók, ennél drágábban meg már nem lehet nagyon adni
-
beno52
tag
Az 5000mAh akksik, pl. egy S Ultra széria kb 60x70mm méretűek, vastagságuk 4-5mm. De vegyük 5-nek.
Ez azt jelenti, hogy talán nem tévedünk nagyot, ha ~1000mAh/mm körüli értékekkel számolunk. Tehát az a 0.1-0.2mm különbség max 100-200mAh akksi kapacitás növekményt jelentene.
Fél milliméter már hozna 10%-ot pluszba -
carl18
addikt
Arra azért kíváncsi lennék ha 8,8mm vastagság helyet lenne 9.0mm mivel lehetne nagyobb az akkumulátor? Vagy ha egy telefon 1 cm vastag lenne cserébe viszont jóval nagyobb akku férne bele.
Szerintem simán élhető volna. -
gabyka
aktív tag
-
mhydas99
senior tag
Samsungrol van szo, tehat a lenyeg az ovatossag, mindenek felett.
2026: uj tipusu akksik,kis kapacitas, toltesi sebesseg ugyanaz.
2027: uj tipusu akksik, kis kapacitas, belepo S szerianal is 45 wattos toltes.
2028: uj tipusu akksik, kicsit nagyobb kapaciatas, marad a 45 watt...
.
.
2032: Samsung bevezeti a 6000 mAh-s uj tipusu akksikat 80 wattos toltessel.
Ezzel szemben a konkurencia mar 10.000 mAh-snal tart, 200 wattos toltessel, 100 wattos vezetek nelkulivel es meg ujabb akksitechnologiaval. -
klaya86
senior tag
S23 ultráról S26 ultra lett volna a terv, remélve, hogy ott már végre a kamerákhoz is hozzányúlnak, illetve kap legalább egy 5500-6000 mah aksit, mellé normális 65-80w töltést. Erre ... komolyan nem értem a Samsungot. 4 éve már változatlanul 5000es aksikat pakol az ultrákba. Végre, amikor adott az újabb akku technológia és lehetne lépni üzemidőben egy komolyat, kajak képesek ugyanúgy 5000es aksival kidobni a csúcs gépet?! Lesz 1mm-el vékonyabb, meg vagy 30 grammal könnyebb, váó
. Kenjék a hajukra , eszem megáll.
-
janeszgol
félisten
válasz
LosBlancosRM #11 üzenetére
Tényleg ronda az S25 széria ezekkel az autógumikkal. Így mellé téve egy régebbit pláne kijön az ocsmánysága.
-
hankock
tag
válasz
elfelejtette #13 üzenetére
Nekem 27 jött ki.
[link]
Csak nem tudom, hogy ennyi kitesz-e egy rakást. -
Gabci77
csendes tag
válasz
elfelejtette #13 üzenetére
ez szép és jó, de ha jól tudom ezek közül egyik se EU-s piacra szánt
-
LosBlancosRM
őstag
Egymás mellett durva, hogy mennyire rusnya a 25U.
Szvsz bőven elbírná a modell a nagyobb aksit. Kisebb házban a hőtermelés is komolyabb probléma lehet gondolom.
-
Úgy értesültem ag Edge kapcsán, hogy nem sikeres. Így akkor most beszántják és az Ultra lesz az Edge utódja?
-
hdavid1
tag
ám az így felszabaduló hellyel inkább a kecsesebb kivitelt célozza meg.
Ezt az S26 Ultrára kell érteni? Szóval inkább vékonyítják, minthogy az akku legyen nagyobb?
Vékony telefonnak ott van az Edge, tegyenek abba ilyen akksit, ha vékony telefont akarnak. -
prolad
addikt
Kár, ahol bevezették az újabb akkukat, ott azért egy 15-20% méretnövekedés alsó hangon megvolt, Samsung elég jól bánik az akkuval, ha egy 5800-6000-es telepet tennének bele, már nem panaszkodna senki.
Vékonyítani meg felesleges, ott az Edge mint vékony modell, na meg a 25 Ultra se vastag vagy nehéz. -
janeszgol
félisten
Vagy nagyobb akku vagy a meglévő akkuval vékonyabb teló. Szerintem az utóbbi is megfelelő lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Android játékok topikja
- Automobilista 2
- Trollok komolyan
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4360
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- iPhone 13 Mini 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4357
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone SE2 64GB 82% piros, saját dobozzal
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest