- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
Gaming #190567 üzenetére
Szépen mutatnak a polcon.
Én is dvd filmeket keresek, de nem a megvilágosodás miatt, hanem , mert olyan lejátszóm van. Szinte minden említésre méltó film megvan eredeti dvd-n. A Star Wars lemezek is megvannak/persze ezek nem az említésre méltóak
/. Belenézek néha, de nem azok a kedvenceim, voltaképpen kis bugyutaságok.
Ami hiányzik, Christian Bale-A harag tüze, Denzel Washington-John Q, ezek a mindig nézhető kategória.
Ha eredeti dvd filmed van, azt kínáljad , arra vagyok vevő
Azok a szobrok micsodák amúgy a polcokon? -
lenox
veterán
-
Gaming
csendes tag
Nagyértékű és ritkaságokkal megtűzdelt Blu-Ray és 4K UHD gyűjteményemet cserélném ráfizetéssel DVD gyűjteményre. Természetesen én fizetek rá.
Csere illetve eladás oka: megvilágosodás
Hesteg új telefon kéne, de helyette is Star Wars lemezek veszek jeligére várom a megkereséseket.
Köszi, puszi
-
-KP-
addikt
válasz
attiss66 #190557 üzenetére
Wharfedale Valdus hangfalak mellett oktatsz ki másokat hallásból. Van ennek némi bája
A rendszerem egyébként Martin Logan sztatikus hangfalakból áll Anthem D2V3D procival és Emotiva XPA5 végfokkal. Artnovion, Vicoustic és KR Acoustic akusztikai kezeléssel. Szóval köszönöm szépen, a rendszerem teljesen rendben van.
Filmeket pedig minden nap nézek szinte. Mozifilmeknél a HD hangsávot, sorozatoknál a dolby digital plus hangsávot szoktam hallgatni, amit sem a régi avr-ed, sem a dvd játszód nem képes dekódolni. De sebaj. Nem az én problémám.
Az a baj, hogy csak sértődöttségből írsz, vagy inkább személyeskedsz. A fél fórum próbál rávezetni a tévedéseidre, de csak kötöd az ebet a karóhoz. Felhajtasz az autópályára a behajtani tilos táblánál, majd tajtékzol, hogy az összes barom menetiránnyal szembe közlekedik.
-
MasterMark
titán
Mondjuk pont a zenészek szokták teljesen figyelmen kívül hagyni a high-end hifit.
-
bbmt
senior tag
Teljesen másról beszélsz.
A jó hallás alatt nem azt értik, hogy meghallod ha hamisan szól valami..
Lehet abszolút hallásod, de attól még nem biztos, hogy kihallod a rendszerek közötti különbséget, mert azok nem hamisan szólnak, csak máshogy.
Amúgy ne bízz abban, hogy azért mert zenész is vagy mindig tökéletesen fogsz hallani. Életkor szerint mindenkinek csökken az érzékelt frekvencia tartománya, illetve ha koncertezel is, a hangnyomás miatt neked sokkal hamarabb csökken mint az életkor miatt "kellene" -
attiss66
senior tag
"Ja, voltam hangteszten, többmillás rendszer, hangfalszett, erősítő és médialejátszó, Klipsch hangfalakkal, Extreme Audio ban.
Az én hangrendszerem hangja jobban tetszett. "A hallásom rendben, mivel zenész is vagyok. Gondolom, hogy a te hallásod nem annyira jó, nem tudod megítélni, hogy miért is szól valami jobban vagy rosszabbul.El tudom képzelni milyen házimozirendszered lehet.
Szóljon valami alapon. De az is lehet, hogy filmeket se nézel, csak itt "koptatod a szádat" , vágod az okosságokat.
-
-KP-
addikt
Volt egyik ismerősömnek egy régi felső kategóriás Aiwa kazettás deck-je, ami javításra szorult. Kérésére elmentem egy műhelybe érdeklődni, mert ahol dolgozom, attól nem messze volt valaki, aki ezzel foglalkozik. A műszerész tata (maradjunk annyiban, nem 1990 után született és akkor finoman fogalmaztam
) szentül meg volt győződve, hogy a kazettás magnóknál hangminőségben a mai napig sincs jobb, mert analóg, és senki és semmi nem zökkenteti ki ebből. Bőven 2020 utáni időkről beszélünk... Vannak ilyenek... Itt a fórumon is
-
attiss66
senior tag
A birka te vagy, mert te nem érted , amit én írok.
A lényeg az, hogy a dvd lejátszóval, dvd filmekkel jobban szólnak a filmek, mint a médialejátszókkal és nem számít az ok, a végeredmény a lényeg.
Pénzt nem költök drága újabb erősítőkre stb, mert elégedett vagyok maximálisan a mostani HM rendszeremmel. -
-KP-
addikt
válasz
attiss66 #190552 üzenetére
"sokkal jobban szólt, mint a Popcorn A-410-el."
Ennyire nem lehetsz birka, hogy ennyire ne értsd meg mit írunk. Ráadásul hosszú hónapok óta. Ha a popcorn a410-el játszol le, akkor az avr hangját hallod, mert a Popi nem dekódol analógba semmit. Ellenben hiába tudná kiküldeni hdmi csatlokozón keresztül a HD hangsávokat, mert az avr nem tudja fogadni. Kénytelen vagy az optikai/koax csatlakozásnál és a legacy hangsávoknál maradni.
Javaslom számodra még egy vhs videókazetta játszó, és egy kazettás magnó beszerzését is. Természetesen tuning biztosítékokkal, meg kondival. A blu ray ripeket, sacd-t, nagyfelbontású flac sávokat, dsd-t és a hd hangsávokat hagyd meg a hülyéknek.
-
m3ss
veterán
vannak emberek, akiknek hiaba irkal egy egesz forum, akkor se jut el hozzajuk az info. teljesen felesleges irogatni, mar elore tudtam
a nagy problema nem is ez talan, hanem hogy engem miert triggerel ez ennyire
-
attiss66
senior tag
A médialejátszó is az AVR-en keresztül szól és a DVD-vel játszott filmek hangja jobban tetszik.
pl Médialejátszón játszottam egy letöltött filmet/Mátrix1/ DTS-ben. Jól szólt, ugyanez a film film rá lett írva dvd lemezre, a Denon3910-el játszottam és sokkal jobban szólt, mint a Popcorn A-410-el.Ez nem placebo.
Persze értem én, hogy a HM erősítőm nem tudja kezelni a HD hangokat, de nekem ez a házimozirendszerem nagyon is megfelelően szól. Minden film lenyűgöz/amit a 3910-el játszok/, minek akkor ezt fejleszteni. Ennél jobban nem igénylem, hogy lenyűgözzön egy film."Még mindig nem érted, hogy nem a lejátszó hangját hallod"
A Denon3910-ben ki lett cserélve minden tápkondi és azóta még jobb a hangja. Az AVR megtudakolta, hogy ki lettek cserélve a tápkondik a dvd lejátszóban és úgy gondolta, hogy kötelessége most már még jobban szólni?!
-
attiss66
senior tag
válasz
Gaming #190549 üzenetére
Tegyük fel, hogy jobb hangzásban amiket írtál. Csakhogy nekem ez baromira megfelel hangzásban, így együtt az egész, a 3910-es dvd lejátszó, az A11SR erősítő , az átalakított hangfalak és a bandpass sub.
Ezeken én már nem akarok fejleszteni, csak filmet nézni.
Remélem jól bírják, elég szívós cuccok ezek.
Ja, voltam hangteszten, többmillás rendszer, hangfalszett, erősítő és médialejátszó, Klipsch hangfalakkal, Extreme Audio ban.
Az én hangrendszerem hangja jobban tetszett. Akkor minek változtatnék rajta?!
Ja, BBéci írta valahol, hogy neki elég az 5.1 hangzás, nem igényli a Dolby Atmos-t. -
Gaming
csendes tag
válasz
attiss66 #190547 üzenetére
Attól szól jobban, hogy nem tudod meghallgatni DD 5.1 és a DTS 5.1nél újabb formátumokat ezen a cuccon 😉 Az erősítő nem tudja fogadni illetve kezelni a médialejatszóidtól a HD hangokat. Ergo fogalmad sincs arról, hogy jelenleg mit tud egy szett, mert közel 20ével el vagy maradva forrás és erősítés szintjén... Abban még akár egyet is lehetne érteni, hogy a Denon DVD jobban szól a magyar szinkronknál mint egy esetlegesen agyon tömörített letöltöttük hókuszpókusz. Ugyanis még a BR lemezeken is a magyar szinkron elég gyatra szokott lenni és jellemzően még a dvdken használt DD5.1 vsgy DTS kódot használják /igaz azt legalább a formátum maximális bitrátáján, vagy ahhoz közel/. De ettől függetlenül tévedésben tartod magadat... De elárulok egy titkot... A BR lejátszók is jobban szólnak mint egy mediaplayer.
A Denon DN-500BD MK2m eddig minden mpt leszólt hangban mind analóg mind hdmi kimeneten.
Szóval hajrá... Erőre... Fejlesztés és új világ nyílik meg előtted 😉 -
attiss66
senior tag
Nem tudom mitől szól jobban. A Denon3910 dvd lemezekkel sokkal jobb hangot ad ezektől , mint a HimediaQ10/leggyengébb/, Popcorn A-210 /középső/ és legjobb a három közül a Popcorn A-410.
Persze ezekkel is meg lehet nézni a filmeket, nem is rossz egyik sem, de ha nagyon jó hangon /zene, effektek stb/ akarom hallgatni, akkor csakis a Denon3910. Amúgy az összes film megvan a médialejátszókon is, ami megvan dvd -ken.
A házimozi erősítő Denon AVC-A11SR -
m3ss
veterán
válasz
attiss66 #190540 üzenetére
placebo. vakteszten kellene meghallgatnod a dvd forrast. amugy nem ertem, eleve egy dvd lemez audio bitrateja limitalt, egy mai bd lemezhez kepest, nemde? hogyan szolhatna jobban? a keprol nem is beszelve, miert akarnal mai megjelenitokon alacsony felbontasu forrast nezni?
-
-
attiss66
senior tag
válasz
mimic1979 #190539 üzenetére
A mostani cuccokban visszafejlődés érzékelhető hangzásban. Persze lehet ezen rugózni, én bízok a fülemben/ugyanis zenész vagyok/.
Hangzásban ez a dvd lejátszó jobb, mint a mostani médialejátszók/heréltek/. Erről szó is volt itt, hogy nem a hangzásra mentek rá a mérnökök, hanem a képi megjelenítés fejlődésére. Ha a hang nem jó, én meg a képet lexarom. -
attiss66
senior tag
Maximálisan elégedett vagyok a házimozi rendszeremmel.
Denon3910 dvd lejátszó/tuningolt/
DenonAVC-A11SR THX 7.1 házimozierősítő
Wharfedale valdus átalakított hangfalak
Piret Endre féle bandpass sub,házilag készített/ Monacor Carpower SP-302C [link] hangszóróval/ -
Gaming
csendes tag
Skacok!
Médialejatszóval kapcsolatban érdekelnének érdemi összehasonlítások. Ki mit ajánl, ha a keret nem a csillagos ég, de azért a lehető legjobb ár érték arány a cél?
Hasamra ütök Pl. egy Himedia Q10 pro-hoz miként viszonyul egy Zidoo Z1000 pro hangban képben? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Kiss67 #190524 üzenetére
Akkor ki kell próbálni, hogy DLNA segítségével mit tud lejátszani....mert vannak különböző metódusok....linket olvasd el.
Ezt távolról nem tudjuk helyetted intézni.
DLNA , az imeretlen ismerős. -
-
Kiss67
senior tag
Üdvözlet mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, ha esetleg már foglalkozott valaki ezzel.
Adott egy Synology NAS média szerverként DLNA val, és ezt szeretném összekötni egy SONY vagy bármely más AV erősítővel Gbit hálózati kábellel. Azért mert a tv nem tudja dekódolni pl a DTS hangzást, és néha még a Dolby Digitalt sem.
Elképzelhető , hogy vásárolok, mondjuk egy Sony STR DN-1080 at és azzal össze tudom kötni a NAS-t hogy az vegyen részt a hang dekódolásában?
Vagyis kihagyom az LG OLED tv-met és azt csak szinte monitorként használom?
Köszönöm előre is a segítséget. -
python1
veterán
válasz
BBéci #190517 üzenetére
Csak mint alternatívát írtam, hogy nem biztos a front oldal sem, főleg ha nem combos a szub, jobban járhat hátsó elhelyezéssel, vagy ahol van helye, de mégis jól vagy jobban szólhat.
Panelbe vagy társasházba, kifejezetten nem ajánlom a front oldalra helyezni a szubot, főleg többet a szomszédok miatt sem. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #190516 üzenetére
Mi nem igaz? A gyártók honlapjain és a mellékelt füzetkékben javasolják a sarokba helyezést. Azt senki nem állítja, hogy garantáltan ott lesz a legjobb helye. Írtam, hogy mérni kell!
Nálam a nappaliban tizenéve két szubláda van, de csak egyet, az aktuális tesztalanyt működtetem (a sajátom mélyen alszik) és jónak tartom a hangzást. A bal elülső sarokban van. -
kelna91
senior tag
Oké, köszönöm, akkor így tervezem a szekrényt, hogy mellé menjen majd.
-
BBéci
legenda
-
kelna91
senior tag
Örömmel látom, hogy nem vesztek el a kommentek.
Mélyládát padlóra kell rakni, vagy lehet szekrényen/polcon is? -
medeked
újonc
Idetalálós
-
krx21
nagyúr
Üdv, újra itt….
Jött új Denon firmware [link]
”New Function: Add Audyssey Dynamic EQ Surround Level Compensation menu - stb “
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Robotporszívók
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest