- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #190480 üzenetére
Szerintem nem a lemezekkel van baj. Először eredeti lemezekkel hibátlanul ment, egymás után zsinórban 5-6 film. Aztán el kezdtem vele nézni a másoltakat, amiket elég nehezen akart beolvasni, pörgött a motor, kattogott a mechanika stb. De csak lejátszotta végül. Aztán el kezdett hibázgatni a másoltakon, aztán már az eredetin is. De 1-2 hónap eredeti lemezekkel való használat után/folyamatosan csökkentek a hiba számok/ hiba nélkül játszik megint 5-6 filmet zsinórban.
Szerintem a másolt lemezek beolvasási kínlódásai összezavarták a mechanikát, vagy azzal összefüggő valamit. Lézerfej hibára nem gondolok. A lényeg, hogy most hibátlanul működik megint. De azért lekopogom. -
-
attiss66
senior tag
Két darab Denon DVD-3910-es dvd lejátszóm van, nemrégiben vettem a másodikat. Ahonnan vettem, videót tett fel az eladó, hogy hogyan működik. Persze, amikor megérkezett nem működött/mint kiderült, szállításnál volt valami gubanc/.
Az első 3910-esen minden tápkondi ki lett cserélve, több hűtőventillátor lett rátéve, de úgy se működött pöpecül. Rendeltem Amerikából lézerfejet hozzá.
Elvittem szerelőhöz mindkettőt, megjavította.
Az első dvd lejátszó mechanikája az új fejjel együtt át lett téve a második dvd lejátszóba, a másodikból a mechanika azzal a fejjel együtt az elsőbe. Nem tudom, hogy miért kombinálta így meg, na mindegy.
A második dvd lejátszó játszik minden filmet/eredetit is, másoltat is/, de a sokadik filmlejátszás után akadozhat.
Az első dvd lejátszó az eredeti filmeket korlátlan mennyiségben játssza. Ezzel a dvd lejátszóval kipróbáltam a másolt dvd-ket is. Játszotta is, meg nem is, kinlódott a beolvasással. Na nem gyötörtem tovább a másoltakkal, vissza váltottam az eredeti filmekre. De mostmár azok is akadoztak-mi a fene-egyik jobban, másik kevésbé.
Rendeltem új fejet ehhez is Amerikából, gondoltam csere,mert megfőztem a fejet.
Játszottam rajta /de a lézerfej nem lett cserélve az újra/, mostmár csakis az eredeti filmeket. Eltelt 1-2 hónap és kijavult. Mostmár megint játszhatok rajta akármennyi filmet hiba nélkül. Kipróbáltam 6 filmet néztem vele egymás után/csakis eredetiket/ és semmi hibázás nem volt.
Kérdés, hogy hogyan javult meg, másik kérdés, mi romlott el benne , amikor a másolt dvd lemezeket játszottam rajta. -
jambiyya
őstag
válasz
macilacipaci #190470 üzenetére
Olvasd el ezt, minden kérdésedre választ kapsz.
-
BBéci
legenda
válasz
Hasznodra válna, ha elolvasnád a témához kapcsolódó anyagokat! Aztán minket sem nyaggatnál alapszintű kérdésekkel.
-
válasz
40-nél meghalna az AVR, annyi basszust nem tud belepumpálni a frontokba, pláne nem a surroundokba. Ha tényleg pontos meghatározás kell, akkor Cavern, QuickEQ, Complex, mérés, Crossover, Expert, Automatically adjust now. Ez az összes opciót végigszimulálja, és a legjobbat írja minden csatornához. Nem kell hozzá kalibrált mérőmikrofon se.
-
I'am Dony
őstag
válasz
Azok 80/90/100 Hz közül oda ahol a legjobban szól, ha mérni nem tudod, az LFE pedig 120 Hz.
-
BBéci
legenda
válasz
macilacipaci #190466 üzenetére
Tipikus Audyssey beállítások, érdemes felülbírálni.
-
válasz
Az LPF for LFE azt mondja meg, hogy az LFE sávot hol vágja. Ez a crossoverre nem vonatkozik. Meg tudod oldani, hogy a dedikált mélyhangok is vágva legyenek, csak az nem előnyös. Ezt az opciót tekerd maxra.
-
MasterMark
titán
válasz
Az LPF for LFE az egy teljesen másik dolog mint a crossover.
LPF for LFE az 120 Hz kellene legyen.
-
macilacipaci
tag
Denon AVR-X2100W hangbeállításban kérnék segítséget.
Elvégeztem a mikrofon mérést, de nekem furcsa amiket a Crossovers értékekre mért. A center 40hz, a surround 60hz és a fronts 90hz. Közben a sub LPE for LFE 80Hz. Most akkor hogy van ez? A mélyláda 80Hz-től lefelé dolgozik, de közben pl. a center is szól 40Hz-ig? Nem értem. A régi erősítőben csak a subnak volt 80hz-tól lefele a hangvágás azt kész. A válaszokat előre is köszönöm. -
kelna91
senior tag
válasz
xxlongikaxx #190464 üzenetére
"Subommal tovabbra is nagyon megvagyok elegedve."
Milyen jó, hogy technikai fórumon vagyunk!Milyen atmos sugárzókat használsz?
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
xxlongikaxx #187600 üzenetére
Nos kozel egy ev utan vissza tertem.
A 4db Atmos sugarzom felkerult a helyere, volt egy kis szivas a kabelek behuzasaval az elmenyezetbe de megoldodott. Jelenlegi setupom Denon X3800 (5.1.4), Sub Klipsch RP1200, hangsugarzok sajat epitesuek.
Belehallgattam a legjobb Atmosos filmekbe (Dune II, Top Gun, Blade Runner 2049), es azt kell mondanom hogy brutal lett a kulonbseg, nagyon megerte az upgrade. Atmosok kis meretuk es a szelessavu sugarzok ellenere szerintem siman hozzak azt amit kell.
Kiprobaltam oket sztereoban is egyebkent es a mely hianyatol elnezve eleg szep reszletes hangjuk van.
Innen mar szerintem nem lesz nagyon tobb ugradem a rendszeren. Meg tervben van egy 85-90" es TV csere a 65"rol, es meg a Centeremet lehet atepiten hogy jobban iranyithato legyen a magas iranya.
Subommal tovabbra is nagyon megvagyok elegedve.
-
-
-
-
z-z
friss újonc
válasz
VoidXs #190454 üzenetére
Megvan az az "input device", átállítottam "Mikrofon"-ra, de az RTA-ablakban nem jelent meg görbe, csak ott van a koordinátarendszet üresen. Átállítottam "EXCL: Mikrofon"-ra is, de nem változott semmi.
Az RTA ablak jobb felső sarkában a fogaskeréken belül az "FFT Lenght" értékét is állítgattam, de semmi. -
-
-
-
alphamooncam
őstag
"Sajnos fogalmam sincs, mi az a REW, és hogy kell elindítani. Tudnál segíteni?"
#19447 Igen, Room EQ Wizzard.
Voidnál jobban kevesek ismerik a REW-et itt, úgyhogy nála jó kezekben vagy !
Egyébként pedig ha vizuális tipus vagy a YT-on számtalan video van fent.
Szóval csak érdeklődnék, hogy miért gondolod, hogy infrahang van a közeledben ?
-
z-z
friss újonc
válasz
alphamooncam #190444 üzenetére
Sajnos fogalmam sincs, mi az a REW, és hogy kell elindítani. Tudnál segíteni?
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
kelna91 #190420 üzenetére
Hiba volt csak 15 percet szánni arra, hogy mire költs el 1 millió forintot!
Meghallgathattál volna Monitor Audio, Focal, Triangle hangdobozokat is, hogy tisztában legyél a különbségekkel. Könnyen lehet, hogy a Klipsch nevet kitörölted volna a memóriádból!
Egyetértek az előttem szólókkal, az említett Onkyo rémesen rossz ötlet! -
Borisz76
nagyúr
Bérelj elefántot !
Azok érzékelik és kommunikálnak is infra hangal.Viccet félretéve !
Milyen jellegű mély hangot szeretnél mérni ?
Van köze a házimozihoz ?....mert ha igen , akkor jó helyen jársz.
Ha nem mozis infrahangról van szó , akkor pedig 1-2 részletet leírhatnál...mert így segíteni sem tudunk. -
-
Az UMIK-1 10 Hz-től kalibrált, de a görbéjét követve 5 Hz-en még 10 dB hibán belül van. Ha nem kell olyan pontos mérés, ez elég lehet. Ha már itt vagyunk, mit szeretnél pontosan mérni? Ha csak az infrahang jelenlétét és mértékét, akkor indíts el egy REW-t a mikrofonoddal, nyomd meg a Measure gombot, állítsd be a tartományt, mérj, és meg is vagy, előáll a görbe.
-
kelna91
senior tag
Jelen állás szerint:
Klipsch (szebb)
- Onkyo TX-NR6100: 310k vagy Denon X3800H: 440k
- Klipsch RP-160M, 2 pár: 360k vagy RP-600M 400k
- Klipsch RP-404C: 210k vagy hasonló
- Klipsch R-121SW: 180k vagy RP-1000SW: 250k külföldről vagy XTZ Németországból 200k
- Klipsch R-40SA: 140k (Még kérdéses.)
Minimum 1,3 millió, ha minden új.JBL (ismerős hangzás, olcsóbb)
- Denon X3800H: 440k
- 3 db új LSR305: 180k (+2 meglévő) Ha elfogadom, hogy egy db álló hangfalat fogok nézni a TV alatt.
- JBL LSR310S: 200k vagy XTZ Németországból 200k
960 ezer.Egyre nyílik az olló árban.
-
kelna91
senior tag
válasz
alphamooncam #190421 üzenetére
Köszi, de még mindig nem találtam megvásárolható Marantz 5011-et, sem Emotivát, így nem is tudom, mennyibe kerülnének.
-
H-Mano
tag
Üdv!
Internet rádió (készülék) témában merre keresgéljek a fórumon?
Köszi. -
-
z-z
friss újonc
Tisztelt Tagok!
Azért regiztem ide, mert keresek valakit, aki be tud mérni infrahangot. Kérem, hogy privátban írjon, részleteket ott tudok adni. Vagy ha valaki tudja, hol találok ilyen tudású embert, és megírná, azt a segítséget is megköszönném.
Remélem, elnézhető ez a komment és maradhat, szükséges volna, aki ért hozzá. -
válasz
alphamooncam #190428 üzenetére
8 éve 100k volt. Az nagyon jó ár, persze, bár akkor 200k már majdnem a felső kategória volt az R-115SW-vel.
-
alphamooncam
őstag
"Ez a "nekem elég" érv számomra mindig is ezer sebből vérzett. Neked elég, de ha ugyanannyi pénzért lehet jobbat venni? "
Ha tudtam volna, nyilván azt veszem... Ez több mint 7 éve volt, inkább 8, mert mire összeállt minden fejben kellett egy év...
Másrészt akkoriban sok dolgot még nem tudtam, amit ma már tudok. Érts hiába volt akkor kb. 15 éve meg az első házimozi rendszerem, ennek ellenére még kezdőnek voltam nevezhető.
Akkor jó döntésnek tűnt, másrészt külföldi beszerzéstől fáztam, illetve nem tudtam, hogy kapok-e kedvezményt, ha egyszerre egy helyről veszek mindent, szóval sokismeretlenes volt az egyenlet, meg a tököm emlékszik már mi minden tényező játszott még AKKORIBAN, és én meg nem szeretek kockáztatni, főleg ha ennyi pénzről van szó.
Nem volt egyszerű döntés és/de nem bántam meg.
Értsd elégedett vagyok, és egyáltalán nem biztos hogy ma máshogy döntenék.
Legyen ennyi elég...
-
-KP-
addikt
válasz
alphamooncam #190424 üzenetére
Ez a "nekem elég" érv számomra mindig is ezer sebből vérzett. Neked elég, de ha ugyanannyi pénzért lehet jobbat venni?
-
válasz
alphamooncam #190424 üzenetére
Subot Y kábellel is lehet tovább fűzni, ha igazán jól akarod csinálni, akkor MiniDSP-vel.
-
alphamooncam
őstag
" Ez egyike az egyik legnagyobb tévhiteknek,hülyeségeknek amik keringenek a kezdők között, és nem lehet kiverni a köztudatból. Hogy a szub meg a többi "egységes" kell legyen. Meg tudod egyáltalán fogalmazni, mit értesz egységesség alatt? A JBL LSR310s nem egy kifejezetten házimozi szub. "
Amikor anno "összeraktam" a koncepciót, hogy miből álljon össze a rendszer azt tudtam hogy csak egy sub kimenetem lesz a hm processzoron, és a pénzem is véges.
A 310S-nek viszont van tovább fűzési lehetősége, hogy további sub-ot/okat lehessen rákötni, ami nem tudom mennyire jellemző átlagos szubokra, szerintem nem...
Beszerzés előtt még nem tudtam, hogy lesz-e anyagi lehetőségem, bővíteni, további subot/okat venni, de a lehetőséget meg akartam hagyni erre.
Lehet hogy nem megy pincemélyre, de ebben is meghoztam a magam kompromisszumát, panelba NEKEM elég, nincs hiányérzetem.
P.S: Ja 10cm-re van egyébként a kanapétól
-
-KP-
addikt
válasz
Stop. Rosszabbnál rosszabb ötletekkel jössz.
"A JBL variánshoz pedig rátaláltam az LSR310S subra, így ahhoz ezt választanám, hogy egységes legyen (ha nem ágáltok ellene nagyon
)."
Hát pedig de. Nagyon ágálunk ellene. Ez egyike az egyik legnagyobb tévhiteknek,hülyeségeknek amik keringenek a kezdők között, és nem lehet kiverni a köztudatból. Hogy a szub meg a többi "egységes" kell legyen. Meg tudod egyáltalán fogalmazni, mit értesz egységesség alatt? A JBL LSR310s nem egy kifejezetten házimozi szub. Inkább közeltéri hallgatásra tervezték és kisebb stűdiókba közeltéri hallgatásra, kisebb műsorszoró állomásoknak stb. Nem nagyon megy 30hz alá. 27 Hz (-10 dB)
Gyanítom kb. 35-40hz-től szól normálisan. Házimozira ez harmat gyenge. Egyébként áráért biztosan tisztességes darab,és amire tervezték arra biztosan szuper, de nem házimozis használatra. Neked inkább házimozis szub kellene, mint pl. a Klipsch RP1000SW. Vagy a Dony által ajánlott XTZ vonal, vagy sok minden más, ami jó. Ugye te mondtad, hogy társasházba laksz és nem tudsz nagy hangerőn mozizni. Így akár zárt szubok, vagy szubok is megfelelhetnének, bár én inkább reflex párti vagyok. De ha nem igény a nagy hangerő, akkor a zárt is opció lehet, és méretben is sokkal kisebb.
- "Klipsch RP-404C: 210k vagy hasonló centernek."
Semmi bajom egy Klipsch centerrel, de mi a radai rosseb vinne rá, hogy 4 darab LSR305 közé berakj egy Klipsch centert? Hangilag teljesen más. Ha nagy center kell, akkor vegyél 3 darab LSR308-ast, tedd be LCR-nek és a surround feladatra meg jó lesz a 305. De egyébként pedig a 305 is jó lesz, és nem kell elfektetni. Sőt,kifejezetten nem ajánlott. Azt sem értem miért akarsz két darab 305-öt centernek. Eddig arról volt szó, hogy társasházban vagy és nem tudod nagy hangerőn hallgatni. Akkor meg bőven elég 1 darab LSR305 is.
Ez az Onkyo 6100 meg a Denon 1700-as vonal is teljesen felejtős, de úgy látszik a falnak beszélek.
Az Onkyo 6100 alig olcsóbb mint egy Denon 3800.
Az Onkyo 1 mélynyomót tud kezelni, azt se jól. A Denon négyet. A Denonnak van normális bemérője, az Onkyonak nincs. A denonra elérhető a fullos Dirac Live a Dirac Live Bass control kiegészítővel és év végétől már a Dirac ART is. Az Onkyo még a legalapabb Dirac sem érhető el, és a saját Accueq bemérője harmat gyenge. A mai mozierősítők egyik legsarkalatosabb tulajdonsága, hogy legyen normális bemérője. A Denonon full 11.4 csatornás előerősített kimenetek találsz, az Onkyon semmit. A Denon tud processzor/preamp módot, amikor minden belső végfokát lekapcsolja, hogyha minden csatornát külső végfokkal hajtanál. A Denon még nagyon sokáig a rendszered alapja lehet, fejleszthető külső végfokkal, Dirac ART-al, a használt piacon is nagyon jól fogja tartani az árát, szemben az Onkyoval. Szóval hiába gondolod, hogy hú de jó, spóroltál 50-80-100 ezret, hosszútávon ez a többszörösébe fog kerülni neked.Akkor nézzük a Denon 1700-ast. Teljesítményre gyenge. Másrészt nincs pre-out kimenete, kivéve a mélysugárzót. Az pedig hogy elkezdesz adaptereket vásárolni az összes csatornádra, hogy működjenek az aktív hangsugárzók, akkora extra költség, hogy nem értem miért nem nézel egy pre-outos avr-t inkább. Írtam a használt Marantz 5011-et, ami kb. Denon 3800 szint, egy két feature-t nem tud,amit a 3800 igen (A 3100-as Onkyo-hoz képest viszont még mindig sokkal sokkal többet). Használhatod vele az Audyssey One bemérőt, ami kvázi Dirac szint és alapba fullos preout kimenetekkel jön és nem kell hozzá a holt béna és költséges adapteres megoldás. Ha a Hilo adapter alatt a Focal Hilot érted pl. annak darabja 25k, 4 darab belőle 100k. Ezerszer inkább vennék akár használtan, olyan avr-t, ami rendelkezik preout kimenettel, mint 100 ezret kiadni rá.
-
válasz
EQ-val nagyjából minden szabályozható, de a kalibráció is nagyon szépen rendbeteszi.
Az R-121 katasztrofális. Soha ne vegyél olyat, akkor inkább ne legyen sub, mert túlzás nélkül az is jobb. Az RP-1000SW a minősége miatt kell, nem az ereje miatt. Sokkal jobb, mint az LSR310S, bár azzal sincs semmi gond.
A HiLo adapternél figyelj rá, hogy nem 160, hanem 80, mert két csatornára kell egy abból a példányból.
Egyértelműen a második ötlet jobb.
-
alphamooncam
őstag
válasz
"JBL
- Denon X1700H: 190k
- 2 db új LSR305: 120k (+2 meglévő)
- 4 db HiLo adapter: 160k (csak ezt találtam, de örülnék olcsóbbnak)
- Klipsch RP-404C: 210k vagy hasonló centernek. Rájöttem, hogy valószínűleg nem lesz jó az ötletem, hogy fogok két 305-öt és fektetve berakom középre. Attól tartok, hogy a waveguide-ok nem jól állnának.Pedig ez a felállás tetszett volna kinézetre. Szóval most az az ötletem, hogy ebben a verzióban is a Klipschet használom. De lehet, hogy annyira inkoherens lenne a hangzás, hogy ez nem jó.
Ez így 1 millió."
Mint írtam hosszas megfontolás után lettem tulajdonosa 5db.305-ösnek és 1 db.310s-nek, tehát nem véletlenül.Boltosodnak abban igaza volt hogy a center az egyik legfontosabb csatorna.
A lényeg az hogy centered ne legyen gyengébb semmilyen szinten mint a fő csatornáid ( 2.db Main vagy sztereo ahogy tetszik )
A center duplázását nem tudom honnan vetted, egy marhaság, nem csak felesleges a fő hangsugárzóhoz képest dupla teljesítmény, hanem káros is lehet ti. egymáshoz közel két olyan hangszóró ami ugyanazokat a frekvenciákat sugározza kioltásokat okozhat, ami rontja a hangzást.
Vannak olyan vélekedések, hogy a kommersz center dupla hangsugárzós kivitele alapvetően elhibázott koncepció, amit az az igény hozott létre, hogy ne nagyon maradjon el a teljesítménye nagyon a fő ( pl. álló) hangsugárzókétól ugyanakkor mégis elég "lapos" legyen hogy el lehessen helyezni mondjuk egy média bútorba.
Esetedben felesleges megkétszerezni a centerek számát ha a 205-ösöket választod. És vízszintesbe eldönteni sem előnyös, inkább csúnya lesz úgy mint hangban más, de nem próbáltam...
Van még egy nagy előnye a 305-310-es kombónak. ( Azon kívül, vagy éppen azért ... ) A gyár azt egy egységként azonos időben együttes használatra tervezte, így az egységességgel, nem csak hangban hanem, kinézetben is harmonikus egységet alkotnak, nem lesz egy szedett-vetetett kinézete.
Denon X1700H helyett azért inkább én néznék mást, akár egy potensebb használtat, mint pl. az Első ötlet KP.-tól az a 5011-es Maranz-ot. [link] De akár az Emotiva is jó lehet
-
kelna91
senior tag
No ma elmentem az Extreme Audioba. RP-160-at már nem forgalmaznak, úgyhogy RP-600-at hallgattam. Nagyon tetszett, fantasztikus hangja van. Persze a mindennapos LSR305 használat után már nem estem hanyatt tőle, de nem is maradt alul. (Mikor először bekapcsoltam itthon a 305-öt, könnybe lábadt a szemem, mert előtte még sosem hallottam ilyen jót.
)
Nem volt túl sok időm (15 perc), és csak pár zenébe hallgattam bele, úgyhogy nincs még elég alapos tapasztalatom, de így elsőre tetszett. Azt viszont érzékeltem, hogy a mélyek jobban ki vannak emelve, mint a 305-ön. És nem tudom, hogy ez hosszútávon tetszene-e. Ez EQ-val mennyire szabályozható? És itt nem az én érzelmi intelligenciámra gondolok, hogy mennyire tudom majd túltenni magam ezen.
A boltosoktól megint tanultam sokat, ő is azt mondta pl., mint amit Gino20, hogy jobb egy nagyobb center, mert ma már nem csak a beszédet keverik oda, és az az egyik legfontosabb csatorna. Az ő véleménye is az volt viszont, hogy túlzás lenne az RP-600-ak mellé egy ekkora szobába egy RP-1000 mélyláda, és egy R-121 elég lenne, és amúgy sem lenne annyira hajtva, hogy bármilyen probléma érzékelhető lenne vele. Erősítőnek Onkyo 6100-at ajánlott.
A JBL variánshoz pedig rátaláltam az LSR310S subra, így ahhoz ezt választanám, hogy egységes legyen (ha nem ágáltok ellene nagyon
).
Mindezek fényében jelenleg így áll a két elképzelés:
Klipsch
- Onkyo TX-NR6100: 310k
- Klipsch RP-160M, 2 pár: 360k vagy RP-600M 400k
- Klipsch RP-404C: 210k vagy hasonló
- Klipsch R-121SW: 180k (De még nem eldöntött. RP-1000SW: 250k külföldről vagy XTZ Németországból 200k)
Összesen 1,2 millió, ha minden új. Viszont nagyon jó használt ajánlatokat lehet vadászni, és marad két plusz 305-öm.JBL
- 2 db új LSR305: 120k (+2 meglévő)
- 4 db HiLo adapter: 160k (csak ezt találtam, de örülnék olcsóbbnak)
- Klipsch RP-404C: 210k vagy hasonló centernek. Rájöttem, hogy valószínűleg nem lesz jó az ötletem, hogy fogok két 305-öt és fektetve berakom középre. Attól tartok, hogy a waveguide-ok nem jól állnának.Pedig ez a felállás tetszett volna kinézetre. Szóval most az az ötletem, hogy ebben a verzióban is a Klipschet használom. De lehet, hogy annyira inkoherens lenne a hangzás, hogy ez nem jó.
Ez így 1 millió.Árban elég közel vannak, és a Klipsch-hez talán könnyebben találok használt elemeket, amivel leszorítható azonos szintre, szóval ilyen szempontból majdnem mindegy. Kinézetre a Klipsch jobban tetszene. Hangzásra viszont nem biztos, sőt lehet, hogy a JBL jobb lenne.
Vélemények?
-
-
-
bbmt
senior tag
Amúgy ezt a JBL LSR305 setupot, hogy kell elképzelni? Az világos, hogy az erősítő pre amp kimenetéről megy RCA-XLR átalakítóval. A bekapcsolásuk, hogy történik? Okos konnektor és egyszerre mindet? A hangerőt egyszer beállítod és onnan az erősítő szabályozza? Valaki csinált ezzel 5.1 mozit (a mélyláda nem LSR305 volt) de nem voltak kifejtve ezek a dolgok.
-
-
-
Gino20
őstag
válasz
kelna91 #190401 üzenetére
"Az létezik, hogy a linkeltek nagyja mostanra el is kelt?"
Hát basszus úgy néz, hogy igen. 2db egymástól független RP-160M hirdetés volt 120 és 125-ért.
Ha nyugaton vagy, akkor pl Sopron mellett van bagóért RP-160 [link], de van ott komplett szett is [igaz ennyit nem adnék érte]
360e Ft-ot nem adnék 4db új 160M-ért. Akkor már RP-600M II-t vennék + 40e Ft-ért vagy mást.
"mármint aránytalan az RP-160-ak mellett"
Pedig nem lenne az. Az RP-160 is elég méretes állványos doboz. Ha teheted, elfér, akkor a 450C jobb vétel.
XTZ-t ahogy írták gyártótól lehet venni, de az szállítva kb 850 euró. 500 euró környékén a Német használt piacra gondoltam [link] ha esetleg lenne ott valaki ismerős, aki tud ebben segíteni, mert amúgy már nagyon messze van.
230V-ról működő surround és pattintos atmos: Gondolom Samsung Q930/Q990 soundbarod van. Volt 930 elődje (HW-Q90R). Azt nem lehet atmos-nak nevezni, picit vertikálisan is szélesíti a teret, de semmi dráma.
Ha veszel ilyen "atmos" dobozt a hangfal tetejére az leginkább csak pénzégetés. Azt a pénzt forgasd inkább AVR-be pl X3800-ba, ami 1000 euró. Jobban jársz.
"Atmos" doboznak akkor lenne értelme, ha legalább a frontok fölé, vagy ha olyan az elrendezés akkor oldalsó falakra felraknád menyó alá.
Ha megnézed amúgy mindenki mást ír. Ha teheted menj el üzletbe egy kicsit demózni. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #190405 üzenetére
Ez így nem feltétlen igaz. Olyan avr-t kell keresni Denonból Marantzból ami kompatibilis az Audyssey One-al. Nem véletlen írtam pár napja a Marantz 5011-et. Persze nyilván így kell egy plusz umik1 mérőmikrofon pluszba, de a Dirac mellé is kell/ajánlott. És sokkal inkább vennék egy ilyen 5011-es avr-t, mint egy Denon 1700/1800/2700/2800-at. Ennek a szintje sokkal inkább a Denon 3800, és jóval felszereltebb, mint az 1x00,2x00 széria.
Itt egy lista a kompatibilis modellekről. Az S-es Denon meg az NR-es Marantz modelleket direkt kiszedtem.
Denon: AVR‑X6300H, AVR‑X4300H, AVR‑X3300W, AVR‑X2300W, AVR‑X1300W, ,AVR‑X1400H, AVR‑X2400H, AVR‑X3400H, AVR‑X4400H, AVR‑X6400H, AVR‑X8500H, ,AVR‑X1500H, AVR‑X2500H, AVR‑X3500H, AVR‑X4500H, AVR‑X6500H, AVR‑X1600H, AVR‑X2600H, AVR‑X3600H, AVR‑A110, AVR‑X6700H, AVR‑X4700H, AVR‑X3700H, AVR‑X2700H, AVR‑X8500HA,AVR‑X1700H, AVR‑A1H, AVR‑X1800H, AVR‑X4800H, AVR‑X3800H, AVR‑X2800H, AVR‑X6800H, AVR‑A10H
Marantz: AV7703, SR7011, SR6011, SR5011, SR5012, SR6012, SR7012, SR8012, AV7704, AV8805, SR5013, SR6013,SR7013, AV7705, SR5014, SR6014, SR8015, SR7015, SR6015, SR5015, AV7706, AV8805A, AV 10, CINEMA 30,CINEMA 40, CINEMA 50, CINEMA 60, CINEMA 70s, AV 20
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #190387 üzenetére
Hallottál már JBL 305-öt szólni bárhol otthoni körülmények között normálisan kiszolgálva? Még általában az audiofilek is rácsodálkoznak, hogy mennyire jól szól és árához képest többszörös árú házimozis/hifis hangfal mellé oda lehet tenni. Több olyan ismerősöm van, akik amúgy többmilliós hangfalakat használnak, de tartanak mellé tartalékba egy LSR305-öt is. Aztán amikor vendégeknek megmutatják a nagy drága rendszer mellett, akkor sokszor jön a fejvakarás meg a rácsodálkozás, hogy most mi van. Persze az más kérdés, hogy én inkább a 8+1-es felépítésű monitorokat használnám LCR-nek a 6+1 helyett. De ez én vagyok. Mivel családi házban lakom és szeretem ha valami nagy hangerőn is erőlködés mentesen szól, illetve lehetőségem is van rá úgy hallgatni. Társasházba, panelba még az LSR305 sem lesz kihajtva. A tákolmány kifejezés talán kissé durva. Az tény, hogy egy ilyen rendszer nem feltétlen a legpraktikusabb. Nekem főleg a 8+1-es méretű darabok 30+ centis dobozmélysége, ami nincs annyira ínyemre.
Ha megnézed, egy JBL LSR305 II ára vagy egy más márkájú 5-6 inches stúdiómonitor ára 40-50-60k körül mozog újonnan. Ezért kapsz egy viszonylag terhelhető mélyközepet, egy waveguideolt magasat, beépített erősítőt sokszor akár dspvel is. Ugyanezért a pénzért mit kapsz az agyonhypeolt házimozis márkáktól? Nagyjából a legalja, belépő szintet, és ezek a stúdiómonitorok nem azzal lesznek partiban hanem a jóval felsőbb szériákkal.
Egyik ismerősöm BP alatt Genelec dobozokból csinált egy 5.1-et. Még az is megdöbbentő, mit szól, pedig ott csak 4.5 inches mélyközepek vannak és a nappalijába az Arendal mélynyomóival együtt átlag mozisnak bőven elég. Persze ez árban is más kategória azért.
-
válasz
kelna91 #190403 üzenetére
High/low adapternek vagy jelszint átalakítónak hívják. Még az SVS 20k-s túlárazott vackával hajtva aktívokat is jobban jársz, mint a házimozis hangszórókkal.
Ha az számít, hogy az EQ könnyű legyen, akkor jó a Denon, ha viszont az, hogy abszolút minőségi, akkor az Emotiva továbbra is tökéletes megoldás, hiszen annál olcsóbban REW-képes procit nem találsz.
Az R-40SA olyan, mintha nem is lenne. Legalább front height-ként szereld fel az első falra, azzal is sokkal-sokkal többet érsz. Nekem is úgy volt az első Atmos setupom.
-
I'am Dony
őstag
válasz
kelna91 #190401 üzenetére
Az XTZ közvetlenül a gyártótól tudod rendelni. Korrekt cég, nincs velük gond. Ezen az árszinten azért engedném el a JBL vonalat, de bármelyik aktívat is, mert kellene elé egy normális EQ-val rendelkező proci, ami sajnos nem fér bele a keretedbe. Amit itt ajánlottak az nem tartozik ebbe a körbe. A hangzást nagyon leegyszerűsítve az EQ val tudod javítani, ebből törekednék az elérhető legjobbra. Ez jelenleg a számodra elérhető kategóriában a Dirac, így ilyen AVR-t választanék. Nagyságrendekkel emeli a minőséget gyengébb dobozokkal is.
-
kelna91
senior tag
válasz
VoidXs #190402 üzenetére
Jó, ez is tetszik. De milyen adapter kell hozzá? Bocs, de volt pár hozzászólás korábban, amiket nem értettem.
Így:
- 3 db új LSR305: 180k (+2 meglévő)
- adapter
- Klipsch RP-1000SW: 250k külföldről (Vagy SPL-120 olcsóbban, ha az is jó.) (Az XTZ-t nem találtam sehol rendelhetően.)
- ???
- profitEz sokkal olcsóbbnak tűnik. Magasságinak a Klipsch R-40SA-t néztem ki. Ez még plusz 140k lenne (előzőhöz is). És azt meg lehet csinálni, hogy két center hangszóró van? Mert akkor a JBL-es felállásban kettőt tennék középre elfektetve. Úgy fekvő és szimmetrikus lenne, jobban tetszene kinézetre. Gondolom, valami passzív osztóval simán megoldható.
-
válasz
kelna91 #190396 üzenetére
Azért ilyen drága benne a proci, mert konkrétan nem létezik olcsóbb, amin van line out. De amit lenox mondott, hogy adapterrel a high levelt le lehet konvertálni, és akkor olcsó Sony 5.1.2 erősítő + minden JBL még olcsóbb is. Nem jövőálló, nem lesz benne annyira jó kalibráció, de jóval olcsóbb.
-
kelna91
senior tag
válasz
Gino20 #190390 üzenetére
Köszönöm a nagyon értékes hozzászólást!
Az létezik, hogy a linkeltek nagyja mostanra el is kelt? Mert a linkek egy része már nem él.
Mindenesetre nagyon tetszenek az ajánlottak. Abszolút nyitott vagyok használtra is, de ez a francia oldal fantasztikus árakon kínál újat!Nem igazán van hely 7.x-nek, és amúgy is inkább indulnék valami egyszerűbb felállással, és ha nem lesz elég, akkor inkább lecserélem az AVR-t. Nem akarok most félmilliót kfizetni rá úgy, hogy esélyes, hogy nem lesz sosem kihasználva. Ezek alapján az ajánlott X1700 nagyon tetszik. Szóval az eddigiek alapján körvonalazódik egy ilyen konfig:
- Klipsch RP-160M, 2 pár: 360k
- Klipsch RP-500C: 140k (Tetszik a 450C is, amit küldtél, és biztos jobb is. Viszont túl nagynak tűnik, mármint aránytalan az RP-160-ak mellett, de meglátom még.)
- Klipsch RP-1000SW: 250k külföldről (Vagy SPL-120 olcsóbban, ha az is jó.) (Az XTZ-t nem találtam sehol rendelhetően.)...és már megint elértük a milliót, de magassági hangszórók még nincsenek. Nincsenek nagy elvárásaim az Atmosszal kapcsolatban. Gondoltam, hogy a pattintós nem valami jó. Ettől függetlenül most nem vágnék bele ennél komplikáltabb megoldásba. Nincs álmennyezet, és nem is nagy a belmagasság, így talán lesz érzékelhető hatása.
B opció egy LSR305-ös rendszer. Az működne ezzel a Denonnal? Vagy drágább AVR kellene hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Synology NAS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest