- Telekom mobilszolgáltatások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
2019-től a Xiaomi saját, különálló márkaként vezette be az új Redmi modelleket.
A téma címében szereplő 2 típus alapvetően azonos hardverrel készült. Előbb a Note 8 (röviden RN8), majd kicsit később a Note 8T (röviden RN8T) jelent meg. Bizonyos információk szerint ezt a modellt szánták európai használatra.
Kicsit ellentmond ennek, hogy a Note 8-nak is van Global verziója, tehát nem csak sajátpiacos értékesítésre készült. Ennek ellenére vigyázni kell a verziókkal, mert van "Global" és "Global ROM"-os verzió is a boltokban. Alapvető különbség köztük, hogy ha csak Global ROM-os, akkor nincs benne a - Magyarországon szükséges - B20 csatorna támogatása. Enélkül - főleg vidéken - gond lehet a telefonálással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1751 üzenetére
Szia!
Ott nem. De megcsináltam. Csak a gyorsítótárat ürítettem.
Meg beállítottam hogy az akkumulátor kímélő ne korlátozza a programot.
Kíváncsi leszek.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
Tian66
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget.
2 ilyen telefonunk ( Redmi Note 8T ) van a családban. Mindkettőn ugyanaz az Android és ua. a MIUI
verzió van.
Android: 11 RKQ1.201001.002
MIUI: 12.5.5.0
Mindkét telefon belassult pár hónapja. Először egy két dologban, azután egyre
jobban, sűrűbben. Most már a névjegyek között egy keresés elterthat 45-50 másodpercig is. Híváskor kb egy perc után lesz aktív az a gomb amivel le tudnám tenni vagy ki tudnám hangosítani. Gyakorlatilag használhatatlan.
Leszedtem róla minden fölösleges alkalmazást, próbáltam memória tisztító appokat.
Nem sok sikerrel.
Kérdés: Érdemes e egy gyári visszaállítást csinálni? Megoldja e a dolgot vagy hogyan tovább?Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Üdv!
Ez a 45-50mp valami brutális lehet, én már akkor elégedetlenkedni szoktam, ha csak pár másodpercre megakad valami. A gyári visszaállítás mindenképp javasolt, sajnos az ilyen tisztogatások sokszor nem hoznak eredményt.
Bár élesben én már nem használom az RN8-at, azt kiváltotta az RN11, de a kocsiba van rendszeresítve Waze navigációra, esetleg néha fényképezek vele, meg számológép app-ot tettem rá menetlevél íráshoz, de nekem full pörgős, teljesen smooth az egész, mondhatni mint új korában. A csere is csupán az akku haldoklása miatt vált szükségessé, de azóta ez is megoldódott.
-
Tian66
senior tag
válasz Intruder2k5 #1754 üzenetére
Köszönöm,mindenképpen megcsinálom a visszaállítást.
Valóban elviselhetettlen.
Majd megírom, hogy segítette a dolog. Az eredmény másnak hasznos lehet. -
Tian66
senior tag
válasz AlyrArkhon #1756 üzenetére
Köszönöm.
Töröltem, működik.
A tárcsázó meg a névkeresés újra a régi.
Most tesztelgtem mi változott még.
Minden gyorsító tárat kitöröltem.
-
mAtech
aktív tag
válasz AlyrArkhon #1751 üzenetére
Olybá tűnik hogy észhez tért a telefon.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
addikt
válasz AlyrArkhon #1749 üzenetére
Ezt szájbarágósan is kérhetem leírni, mert nem tudom mit kell csinálni.
Lassulás itt is 2 hónapja kb...UI: Közben rájöttem, semmi, és úgy néz ki jó is lett
Adattörlés alatt -> Az összes adat törlése a megoldás[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Redmi Note 8 utolsó global rommal működik valamelyik szolgáltató vowifije? Ha igen, akkor mókolni kell?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1760 üzenetére
Szia!
Ha jól rémlik, csak azután lesz elérhető a funkció, csak akkor jelenik meg a menüben, ha beírod az aktiváló kódot.
VoLTE * # * # 86583 # * # *
VoWiFi * # * # 869434 # * # *Telekom SIM kártyákkal nekem működik. Legalábbis amikor próbáltam működött, mert, hogy én nem használom egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1761 üzenetére
A volte működik digi és voda kártyán is, a vowifi ugye digin megszűnt, vodán meg nem bírtam még életre kelteni. A kapcsolót előhoztam a kóddal, de még semmi. Próbálok akkor szerezni egy telekomos kártyát próbának
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1763 üzenetére
Ez teljesen gyári rendszer? Semmi mást nem csináltál, csak legfeljebb a kóddal Carrier Check Disable-re állítottad és működött?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1766 üzenetére
Az a fura, hogy sms-ben bekapcsoltattam a párom telóján is a telekom vowifit, de nem működik. Pedig a támogatott listán rajta van, telefonos ügyfélszolgálat megerősítette hogy be van kapcsolva és tőlük mehet minden, csupán a volte működik. Ez is egy friss domino sim.
-
MODERÁTOR
-
kisspall
aktív tag
válasz Intruder2k5 #1768 üzenetére
Újraindítás volt a visszaigazolás után?
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz AlyrArkhon #1770 üzenetére
Most azt mondta a vodás ügyfélszolgálat, hogy amint jön a telókra frissítés, elérhető lesz a vowifi is, androidosra is. Mondjuk a frissítés nem tudom miért kell, de hát na
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1773 üzenetére
Pontosan. De ahogy mondtad ezzel a régi szoftverrel is képes működni a telekom, akkor a vodának miért kéne frissítés?
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1774 üzenetére
Nem tudom. De még egyszer mondom, a privát kártyámmal nem megy a Telekom VoWiFi sem, csak a cégessel, ami egy zárt állami flottás kártya. Persze ezek alapján nyilvánvaló, hogy mehetne az bármivel is, csak valamiért nem engedélyezik.
Viszont a Redmi Note 11-ben működik a saját kártyával is.
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1775 üzenetére
Kutyulnak mindent is
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1775 üzenetére
Van bármi módja annak hogy összehasonlítsd a domino és a flottás sim kártyád hálózati beállításait?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz dethroner #1777 üzenetére
Nem igazán értem, hogy milyen beállításokra gondolsz. Mondjuk a céges kártyán sok minden előre be van állítva, és nincs is hozzáférésünk. Ilyen pl. a kötelezően aktív hangposta, hívástartás, stb. Ha ezeket módosítani akarom, mindig hibát jelez. Bár ezeknek biztosan semmi köze nincs a VoWiFi-hez.
-
dethroner
veterán
Most elég hülyének tűnő kérdést fogok feltenni. Hol van ezekben a telefonokban a névjegyek importlálás, exportlálás lehetőség? Ahol értelemszerűen keresném, a tárcsázó/névjegyek résznél nincs semmi ilyen. Saját Note 4 telefonom ott van, egyből kiböki a szemet a 3 pötty alatt, de ebben a Note 8-ban nincs
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1780 üzenetére
Köszi, holnap felhívom a mutert és megmondom neki hol keresse.
-
MODERÁTOR
-
dethroner
veterán
válasz Intruder2k5 #1782 üzenetére
Meglett, köszi. Mi a francért oda rakták, miért nem lehet elérni normálisan a tárcsázóból?
De hogy még kicsit elégedetlenkedjek ezzel kapcsolatban, a régi miui-ban lehetett simről, tárhelyről importálni és exportálni is. A note 8-ban csak fájlba és emailben küldeni.
Hát ez is jobb volt régen.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ismét kérdésem van. Ha felébresztem a képernyőt, a bal felső sarokban egy olyan mobilszolgáltató neve jelenik meg, aminek a sim kártyája már nincs is a telefonban. Hogy lehet azt onnan vagy eltüntetni, vagy átvevezni?
-
dethroner
veterán
válasz lacentos #1785 üzenetére
Hát ez az. Két sim volt eddig benne, egy vodás és egy digis. Most 1db yettel van benne, át is van nevezve, de a képernyő felébresztés után még mindig "digi" van kiírva. Lassan 3 hete lett kicserélve, többször újraindítva, yettel hu volt automatikusan, átírtam egyszerűen csak yettel-re, de továbbra is digi-t ír
-
mAtech
aktív tag
Helló!
GCam-ből mi a legújabb, ami még erre a telefonra felmegy és működik?
Van valakinek tapasztalata ebben a témában?Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
mAtech
aktív tag
Ez a Note8 finnyás valamelyik Bluetooth fejhallgatóra? Vagy ami tudja azt a kommunikációt azzal fog menni.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest