Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A ZTE sem maradt adós csúcstelefonnal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Itt vannak az eddigi legrészletesebb képek a Samsung Galaxy A37-ről és A57-ről
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
horseface
üzenetére
Én ezt a boltot láttam, hogy hirdeti a felvásárlást: [link]
Biztos vagyok benne, ha egyesével, esetleg párban (bot-orsó) hirdeted, többet kapsz, persze ez macerásabb. Lehúzásról nem beszélnék, inkább úgy mondom, hogy a boltos is pénzből él, nem ráfizetésből, és valamennyi garanciát is vállalhat. Így kell nézni.
Többieknek. Hova kerültem. JézusMárja'
Régen még csak a pelletpumpával voltak enyhe célzások....
Hogy én el nem megyek soha fórumpecára, az tuti....
Vicceltem, szeretem én is a tréfát, hajtjuk a hülyeséget a melóhelyen, máshogy ki se bírnánk. Talán majd egyszer eljutok én is veletek peccantani, persze ha a közelben lesztek. Mondjuk Hermanyinak ahányszor beszóltam, lehet végig ver a nagy szerszámával (Rakósbottal)... De vállalom a kockázatot!
-
Grillo
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezt baze mindenki érti
-
horseface
csendes tag
Üdv mindenkinek! Segítsetek légyszíves. Horgász cuccokat szeretnék egyben értékesíteni (hagyatékból). Vegyesen új és használt holmik vannak benne. Hol van olyan megbízható üzlet ahol normális áron el lehet adni és nem próbálnak lehúzni. Köszönöm szépen!
-
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Most hirtelen csak random face bejegyzéseket találok (pölö) de 2025-ösek, szóval valamilyen formában kiment a plebs részére.
Nálunk holnapután lesz csak vezetőségi ülés, ahol döntünk mindenféle dolgokról, szóval én 31-ig nem adom le, hátha kiolvad valami víz addig, mert újat még nem tudok venni az egyesületünkél, tiszta fejetlenség van...
-
Steady74
Topikgazda
Nekem is megvan a zsuga, WL Dunakeszi, két lány is volt ott, a régi és új, meglepő mosolyok és kedvesség övezett. Zavarban voltam teljesen.
-
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Hova van leírva? Mert a " felhasználóbarát applikációban" nincs, pedig egy mondattal érthetővé lehetne tenni, csak inaktiválva/forceolva van a mező, ami össze is zavarja az ilyen együgyűeket mint én.
Amúgy ez nem ideg összeroppanás, sok volt a ketrecharc a hétvégén

-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
True, beszűkült tudattal én full nyitott egyesületként gondolkoztam erről, és nem is jutott eszembe, hogy valaki ne tenné lehetővé instant egy új tag érkezését bármely okból. Mondjuk nagyrészt ez megint egy régről ránk maradt valami (pici helyi egyesület, vagy régi idők "menő" vizei), valszeg lekódolni nem lesz nagy dolog, ha szeretné egy egyesület akkor működjön, ha nem akkor meg marad a személyes ügyintézés. Én azt mondom legyünk türelmesek, ezek apró dolgok, alakul ez idővel.
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Az egyesületek többségébe a belépési lehetőség nem nyitott, elnökségi/közgyűlési döntéstől függ, plusz az új belépőktől extra pénzeket kérhetnek (pl. halasítás). Persze nyilván ezt is úgy le lehetne kezelni, mint az automatikus megújítás lehetőségét (ugye egy csomó egyesületnél ez most tiltott online megújítás esetén), idővel gondolom majd lefejlesztik ezt is.
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Mondjuk ez le van írva, hogy csak a megújítás működik online, akár meg is előzhetted volna az idegösszeroppanást ha elolvasod...

Amúgy próbálok rájönni mi az oka, de nem igazán jut eszembe semmi. Majd megkérdem a szövetséget, hátha van valami értelmes indok (az ügyintéző saját véleményével nem kell foglakozni).
-
4Grider
félisten
-
Grillo
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Pont írni akartam a tegnapi tapasztalataimat. Miután elindultam az Astoriától, a Vácin legyorsultam Steady-t, aztán meg sem álltam a Walterlandig. Ott kb. 1,5 perc volt a digitális minden kiváltása még úgy is, hogy az agresszív kiscsaj helyett egy melegítős telefonálós kiscsajnál kellett fizetni, akinek miattam kellett megszakítani a beszélgetését, de végülis elégedetten távoztam.
Ja előtte, még az autóban összesítettem a naplót, ami szintén kb. 43 másodperc volt, tekintve a 2 horgászott napot, és a 0 elvitt halat.De tény, egyesületet nem váltottam.
-
PpenoO
őstag
Horgászegyesületi tagságot nem lehet applikációval váltani...
Mohosz telefonos ügyfélszolgálaton kérdésemre miért nem engedi a rendszer kérdéssel válaszoltak.
Miért akar váltani?
Következő snitt, hogy gépelem a csóka fejét az iróasztalába. Azért bzdmg!

Kellett pár másodperc, hogy a fejembe lejátszódó jelenetből feleszméljek és kedvesen elköszönjek.
Aki váltani akar, az szíveskedjék befáradni valamelyik horgászboltba.
Hungary, 2026

-
PpenoO
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem megyünk fehova
Matchfishing napok, Szarvas, február 14.
-
Hova készültök amúgy, Fehova-ra?
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Az korrekt hossz/súly arány, nagyon szar nem lehet.

Nekem egy vidéki boltban akadt kezembe egy full jelöletlen feeder, az eladó sem tudott róla semmit. Kézbe véve meg dizájnra is eléggé hasonlított valamelyik komolyabb Walter botra, de meg nem mondom már melyikre (talán WC II 360), de tényleg nulla jelölés... Végül nem hoztam el, pedig csak pár tízezret kért volna érte, de szükségem nem volt rá, mondjuk utána azért bacta az oldalam rendesen a kíváncsiság, mi is lehetett az...
-
-
axe125
tag
Általában olyan vizeken pecázok ahol vannak nagyobb halak és hál istennek megvan a tuti etetőanyag és csali kombináció amivel szoktam is fogni belőlük.Pár nagyobb hal után azt vettem észre hogy gyengül a zsinór.Ezért cserélem viszonylag sűrűn.Nem szeretném ha esetleg ezért menne el "életem hala".
-
-
saen
veterán
válasz
axe125
üzenetére
A pödrődés meg user error, rosszul lett feltekerve.
Persze én elfogadom, hogy ez a tapasztalat, meg nem tetszett. Ezzel alapvetően nincs gond, nekem mindig az a fura, hogy valakinek a tapasztalata szöges ellentéte azzal amit én tapasztalok. Volt már ilyen más zsinórnál is, meg biztos lesz még máskor is.
-
axe125
tag
Azt hogy hány %-ot nyúlik nem tudom.De láttam tavaly haverom zsinórját(0,30)ami pár hal után gyakorlatilag kuka volt.Gubancolódott meg pödrődött nem kicsit hanem nagyon.Hozzá teszem 3 nap után a daiwa zsinór is "elfáradt".De nem gubancolódott orrba-szájba mint a shimano.Csak simán veszített a szakítószilárdságából.
-
4Grider
félisten
válasz
axe125
üzenetére
N'Zon botjaim/orsóim vannak, nekem az említett N'Zon 0.23-as zsinór nagyon nem jött be (írtam, miért). Előtte és utána is Technium/pellet line/power fighter line 0,22-es főzsinórt, 20-as Daiwa J-Braid dobóelőkét használtam/használok 50-100 méter közötti pecára. Nem bírtam 20 alkalmat sem az N'Zon zsinórral, szemben a többiekkel, amik nálam kiszolgálják a teljes szezont (50-100 alkalom). De nyilván bennem van a hiba...
-
axe125
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Nagyon sok múlik a zsinórvastagságon.0,20-0,25-ös damilok között nehéz megtalálni az igazit.Sőt szerintem a legnehezebb.Az elmúlt 4-5 évben kipróbáltam legalább 8-10 különbözőt.A technium volt a legnagyobb csalódás.Gyakorlatilag dobóelőkét nem tudtam megkötni mert abban a pillanatban ahogy a csomó(albright)megfeszült már szakadt is.De hogy legyen ellenpélda is:van egy haverom aki teljes megelégedéssel használja asszem a 0,20-ast.
-
saen
veterán
válasz
axe125
üzenetére
Mondjuk az tök fura, hogy azt mondod, hogy brutál módon nyúlik. Pont ez a lényege, hogy kisebb a nyúlása, mint egy normál monofilnak. PR szerint 12%-ot nyúlik, egy átlag monofil 15-20%-ot. Igaz én már nagyon régen használtam, de ez akkor nem volt kamu. Észrevehetően kisebb volt a nyúlása, mint bármi másnak.
-
axe125
tag
válasz
Steady74
üzenetére
Nem igazán szeretek "bele okoskodni" bizonyos dolgokba mert jönnek a megmondó emberek és a végén én vagyok a hülye.Amúgy tavaly októberi peca túrára haver is vett a bojlis botokra techniumot(0,30-as)mert a chat gpt azt mondta neki hogy jó.Másfél nap után ment a szentségelés hogy ez a világ legszarabb damilja.
Brutál módon nyúlt és pöndörödött.De a spulnin lévő zsinórt is úgy téptem el kézzel mint a fentebb említett daiwa zsinórt csak ugye az 0,23-as.
Hamarabb vennék sima nevis vagy döme zsinórt mert attól legalább tudom hogy nem várok el semmi extrát. -
axe125
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
0,23-as verziót.Eddig használt zsinórok közül nekem ez a kedvenc.Próbáltam a shimano techniumot is.Na azért a damilért egy marék lepkefingot nem adnék.Alapból harmat gyenge a szakítószilárdsága és még a kötést is szarul bírta.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
-
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én használtam, de nem voltam vele megelégedve több okból:
Dobástáv rövidült (jobban surlódik), gyorsan elhasználódott/pöndörödött, csomótűrése gyenge volt. Néhány hónap használat után Döme-féle Power Fighter Feeder zsinórra és Shimano Techniumra cseréltem a két orsón és nagyon nem bántam meg. Szóval nekem pénzkidobás volt, de ettől neked még bejöhet. -
Zoli bácsi
őstag
Annyira dicséritek azt a Shimano zsinórt, hogy majdnem vettem múltkor, de nem volt Fertődi pecaboltba. Ebből a Daiwa-ból volt nekik, rengeteg, szerintem viszik ezt is, a készlet alapján.
Ez milyen, használja valaki? Vettem egy tekercset.
-
PpenoO
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem pont szállításra tervezték, de majd megoldjuk cigányfúróval meg kábelkötegelővel.
Gyok2: érdemes Youtube--on rákeresni, hátha van szétszerelős video. Ha van benne műanyag fogaskerék én nem eröltetném. Illetve a műanyag csúszócsapágyakat, főleg a fogantyúnál cserélném rendes csapágyra. Amúgy nem rosszak a Tica orsók de szerintem túlárazottak. Nyeletőfékes orsó esetében meg csak Shimanot néznék (OC Baitrunnertől felfelé).
-
feelurself
aktív tag
válasz
Steady74
üzenetére
Az en tapasztalatom az a shimanoval, hogy minden tekintetben egy remek zsinor, de a sullyedese kriminalis. Konkretan annak a zsinornak uszasa van. RSD-n a kajakosok es tarsaik szamtalanszor elvittek a cajgomat mindenestul ugy, hogy 40 meterre pecaztam es az istenert se akart elsullyedni.
Hangsulyozom, ezt leszamitva talan az egyik legjobb zsinor lehetne. -
Gyok2
senior tag
Tica orsókról mi a vélemény? Jók, vagy inkább a Shimano?
-
hermanyi
addikt
Véleményem nem mérvadó, de szerintem megázott kutyaszar színe van .
2500 huf ha nem válik be kidobod a szelektívbe ,hogy zöldek is legyünk .
Én most vettem botot 60 ezerért ,hogy se a márkáját se semmit nem tudok róla és még a kezemben sem volt :D Na bumm veszett több is Mohácsnál kategória
-
Batib
őstag
Véleményeznétek ezt?
https://tacklebait.hu/Korum-Boppers-Standard-Etetoraketa
Videó
Kösz! -
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Zukibo Sanyo, 0,205mmesből nincs 7 dodó 500m

Van még pár fajtájuk (olcsóbb/drágább) Official store. -
válasz
Steady74
üzenetére
HD Pellet line jó zsinór volt, utódok már csak gyöngyfűzésre jó

Nálam a sorrend amit használok megelégedve:
-Shimano Technium
-Asso Invisilk
-CPX 3D Invisible-Cralusso Prestige Feeder (150m tekercs)
-Trabucco T-Force Xps Long Cast Fluo 1200m
-Trabucco T-Force XPS Match Sinking (150m tekercs)
nem olyan sokat használtam ezeket mint a fentiekből bármelyiketTesztelésre várnak (már megvannak):
-Asso Feeder
-Asso Ultra Cast -
Steady74
Topikgazda
Megfuttatom itt is.
Le kellene cserélnem vagy 8-10 orsón a monofil zsinórokat. Mivel lusta vagyok, illetve keveset pecázok még a 4 éve vásárolt HD Pellet line-ok vannak, de lassan csereérettek lesznek.
Szívem szerint ezt venném, de már a 300m elég borsos.
Walterboltból erről hallottam talán itt a topikban jókat.
Ezt nem ismerem, így ha valaki használta/használja, mondjon róla véleményt.Thx.
-
Gyok2
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Erre nem is gondoltam, pedig használok úszózáshoz

-
Én azt tudom, hogy kb annyi készletem van itthon úszós pecához, hogy kb 2 évre elég lenne egy komplett csapatnak is...
Ha már most nem vehetnék itthon, akkor is elég lenne az életem végéig, és még kölcsön is tudnék adni.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Na majd néha át kell ugrani szerbiába ólmot venni, amikor Szegeden járok.
De ez csak akkor érint minket, ha az EU tagjai leszünk még akkor...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Zoli bácsi
őstag
Ólomnál az is előny, hogy viszonylag puha. Az úszós szerelékekhez használt hasított söréteket, amik 0,1g-tól elérhetők, formálhatók, odébb húzhatók, újrafelhasználhatók....Nem tudom mivel lehet majd pótolni.
Nekem ide fog hiányozni az ólom.
A Döme Vario féle method kosarak, amiket használok, szerintem úgy is ólommentesek már. -
Gyok2
senior tag
Ólom helyett most is van már más, cink, itt van sokféle: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Spiccet lehet bele találni, már nem emlékezem melyik boté, talán a Master Carp Pro sorozaté jó volt bele, vagy venni kell ilyen Ibite spiccet, [link]
Amúgy rendesek, oda is írták hogy 2,9mm a spicc vastagság.
A Nevis Barbel River botokat szokták dicsérni, arra nem néztetek rá?
Illetve tavaly keresgéltem, olvasgattam ,ezt dicsérték nagyon: [link]
Aztán én is a CZ-os, akciós, Döme Big River klónt vettem, majdnem egy éve. Olyan nyomott ára volt, hogy szinte égett a pofám, mikor visszaküldtem a csálén felgyűrűzött spicceket. Szó nélkül küldtek új, (tökéletes) spicckészletet.
Ha jól emléxem, nálam a CXP River Feeder 10 évet szolgált, szerintem 2015-ben vettem, mikor megjelent. Természetesen (Hogy Hermanyi mester lelke megnyugodjon) egy -20%-os akcióban, Szákó mesternél, 12e. ft-ért. (Mikre nem emléxem...
Asszony szerint sokra vihettem volna, ha nem lennék dög lusta tanulni
)
Erre a botra szoktam azt mondani, hogy nagyon megérte ezt az árát, bár mára egy kicsit merevnek érzem, csak a vége dolgozik, olyan érzés. Jó, kapitális halat nem fárasztottam vele.
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Meg a gond az hogy ami most 10 cenit, az dupla akkora lesz nagyságra(vagy valami hasonló). Ólom fajsúlya több mint a rézé. Így nagyobbak lesznek a súlyok, hogy tudják tartani a grammokat.
-
sasa311
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én eddig úgy nyomtam a busát, hogy fenéken a CXP River feedert és úszóhoz a Döme Big rivert (meg a carpzoom ikerpárját). A CXP sokkal rugalmasabb de érezhetően rosszabbul tolerálja a hatalmas súlyokat és az úszó néha nagyobb súly volt min a fenekező.
Viszont kollégám most nyáron eltörte a CXP-t
A helyett nézek valami mást, mert a Döme bottal nem jó fenekezni, egyszerűen annyira merev az 5-6 OZ spicc hogy 80 grammos ólommal alig lehet megfeszíteni és érzéketlen is.Viszont a CXP-hez semmi nincs már, se tag se spicc se semmi...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Valamelyik filmben láttam a F&H csatornán, ebben azt hiszem: [link]
Azt mondta, jövőre (Vagyis idén most már) lesz bemutatva.
A szokásos marketing dumák, biztos vagyok benne hogy a blank már eddig is futott más névvel, vagy találtak valami elfekvő készletet, amit el kell sózni.
Egyre jobban utálom ezeket a dumákat. Elmennek Kínába, aztán megveszik. Esetleg a blankhoz megmondják milyen nyél, gyűrűzés legyen. Ez a fejlesztés.
Itthon max csalikat fejlesztenek.Ennek ellenére úgy tűnik szépen dolgozik a bot. A folyóvízi CXP River feederem eléggé spiccakciós. Kissé durung. Na mindegy, úgyis megy nyugdíjba. Rokkantnyugdíjba. Rába parton hepatitist (májgyulladás) kapott. Ja, jól besárgult. Fehér volt. Tudjátok, mint a Döme Mester fehér botjai, és orsói, azok is sárgulnak, nem bírják az UV-t. Mondjuk ma nem sárgulnának, az tuti.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
iceQ!: Magyarán mond. Vásároljon be mindenki ólomból, mert a réz gondolom eléggé drága lesz. Aki sok rézzel megy vízpartra, annak meg biztonsági őr kell mellé, nehogy kirabolják a c....Cormoránok na, hát persze.
-
Voltam tegnap egy rendezvényen, pontykonferencia. Egy kis infó:
2028-tól megszünik az ólom forgalmazása az EU-ban. Akinek van az használja de utána már a boltkokban nem lehet forgalmazni. Lesz helyette más (állítólag réz...
) -
Redneck
nagyúr
Majdnem 40 nap peca, és egy kilót sem hoztam el. Idén már hozok el, vettem haltartót!
-
sasa311
veterán
Igazán fos év volt a 2025
Kevés peca mégkevesebb hallal.
-
sasa311
veterán
Ezt a botot ismeri valaki?
https://www.tiktok.com/@bence.szabo19/video/7568546798185368854Tetszik, hogy rugalmas, csak attól tartok az lesz mint a többi energos cuccal, hoznak egy konténert azán soha többet se tagok se spicc...
-
pupehap
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én a lámpavasra húznám az ilyen senkiházit. Az a baj hogy az ilyen féreg, húzza magával a szabályozáson keresztül a nagybetűs HORGÁSZOKAT.
-
galervin93
addikt
PpenoO
Természetesen nem.
Azt egy harcsás jiges botra tervezem erre a tavaszi időszakra, február-márciusra, amikor megindulnak. Meg itt van sok csukás víz ahol akad nagy krokodil, arra is jó lesz.
Erre valami könnyű darab illik, 200-220 gramm körül, de nem fogom túlzásba vinni az biztos, ismertek.
hermanyi
Köszi neked is. Bízok benne, meg abban is hogy mihamarabb horgászhatók lesznek errefelé is a vizek, a jégveszte mindig izgalmas és szokitt működni, tavaly is a jég olvadását követően fogtam a legnagyobb süllőmet, nyilván 175 centis domolykós UL bottal, 4 csntis gumival, 16-os monoval, ahogy kell...
Idén jó lenne a célszerszámmal üldözőbe venni őket.
-
Zoli bácsi
őstag
[link] Negyedmilliós bírságot kapott a fogási naplójával trükköző balatoni horgász.
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Pecáztam vele mondjuk nem ezzel a dobóval hanem a Nagydunára valóval . Bitang jó pálca .
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
És akkor ezen lesz a Megatron?
-
saen
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem most van olyan botom ami egy kifejezetten jó bot, de nem tudok megbékélni a külsejével így valszeg el fogom adni. Nem vagyunk egyformák
-
galervin93
addikt
Nekem meg ha már külső, pont az tetszik hogy "láthatatlan" feliratok vannak rajta, ez a túltengő fekete pont tökéletes lenyomata a lelkivilágomnak...

A régi botoknál még el tudom nézni a konzervatív, szögletes, egyenes élek mentén a színek visszafogott változatosságát, de a mai botokon ez a sok kesze-kusza ív, vékonyodik-vastagodik, arany felirat kutyafüle, na az inkább bazári. De amíg nem hivalkodó ezen is túl tudok lépni. Igazából sosem jutottam még el oda, hogy a külseje alapján vegyek vagy ne vegyek meg egy botot.
-
saen
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Favorite szerintem mint márka képes a világ legrondább pergetőbotjait gyártani
Ettől függetlenül ami volt a kezemben azok korrektek voltak, szóval biztosan nem rossz botok. Ha a kinézettel meg tudsz barátkozni akkor nem lesz gond szerintem. -
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Az igazság az, hogy kicsit zsákbamacska számomra olyan téren, hogy bár amióta itthon is felhypolták a márkát én is olvasgattam a Favorite-ról sokat, láttam jó pár vidit etc., de valahogy kevesebb érdemi infót, releváns tartalmat találtam, mint más gyártók termékeiről. Erről a hosszról meg pláne. Viszont nekem ez a 230 körüli hossz annyira bejött, hogy mindenképpen ki akarom próbálni, a kis súly mellett kényelmes helyen van a súlypont is így tapizgatva, arra meg háklis vagyok. Aztán lehet nem ez lesz az én botom, de untam már a százötvenkettedik adatlapot bújni, hogy majd biiiiztos megtalálom ami nekem optimális. Egy próbát megér.
Amúgy ha valakinek van tapasztalata szívesen meghallgatnám, vannak itt rejtőzködő pergető pecások, csak nagyon ritkán szólalnak meg sajnos.
---
Nem nerek nyilatkozni...
Luphaszt, hányinger, alig várom a tavaszt... Peca természetesen.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ejha, ez aztán a bot! Jön a választás, lézer jani szavazatokat gyűjt?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére

-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Kamasan B511, legend.

Csudiszép a jeges Balcsi, Szántódnál:

Ez meg egy újabb hirtelen felindulásból elkövetett...

Nagy b*zim a könnyű szerkó, hogy a picsókába lehet 85 gramm egy 232 centis bot nem tudom, remélem nem törik mint a ropi, mindenesetre alig várom már hogy kiolvadjanak a vizek.
Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akkor kész a gumis sorom, 0-25 gramm között, már csak ki kéne jutni a vízpartra.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Vagy a 90es évek legvége, vagy a 2000-es évek eleje
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Összefutottunk ma (is) de csak egy férfias kézfogásra jutott Tőle. Meglátjuk tényleg lesz-e valami más is 14én.

-
sz.j
nagyúr
válasz
Spoon16
üzenetére
Köszi a linket, de azt hiszem továbbra is maradok a régóta bevált módszerhez, egyrészt azért mert kis helyet foglal el, másrészt a tóparton nem szeretek horogkötéssel bíbelődni, ráadásul már nem is a "legjobb a szemem."
Amit én alkalmazok az hogy a horgok otthon maradnak a saját tasakjukba, viszont amit otthon előre megkötöttem azokat a már kiürült horogtasakokba teszem és úgy viszem magammal.
Így, ha szükséges, akkor pillanatok alatt tudok előkén horgot cserélni.
Lehet, hogy számotokra ez furcsa, de nekem évtizedeken keresztül szuperül bevált.
Íme:
-
jézusom
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez nekem nem tetszik
otthonra jó lehet, de terepen jobb ha egyenként lehet nyitogatni🙂Rapala magnum taskaba ilyet vettem, nagyon megéri. Először vettem rendes rapala boxot valami 7 ropi volt, de esküszöm ez a temus plano koppintás jobb. Kajak egy kézzel lehet nyitni zárni, és jól vízmentesen zár.
Rossz a link mindegy, de temun olcsóbb, mint alin valM 5300 volt 2db 3700 méretű box.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Egyébként én sem nagyon használtam csak megtetszett, hogy olyan kis praktikus megjelenése volt.
Amikor aktívan jártam rakózni meg matchbotozni ha nem volt muszáj, akkor én sem kötöttem soha horgot a vízparton. Rengeteg horgom elő volt kötve külön rakós pecához és külön matchhez. Persze, ilyen pecánál nem jó ha az idő ilyesmire megy el. A ládámban mindig legalább 20 komplett rakós szerelék volt előkészítve pontyos és keszeges pecára egyaránt. Ezeket a dolgokat mindig ilyenkor télen csináltam, hogy a jó időben mér ne kelljen vacakolni vele.
A mostani nagy dunai horgászataimra viszont már nincs előkötve, ott helyben csinálok mindent. De az nem akkora meló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- iPhone 13 mini 128GB 100%(1év Garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Régen még csak a pelletpumpával voltak enyhe célzások....

Nem keszeg horgász vagyok...
Csak 1 el kevesebb csavar van benne ,viszont több a pálca

Azt egy harcsás jiges botra tervezem erre a tavaszi időszakra, február-márciusra, amikor megindulnak. Meg itt van sok csukás víz ahol akad nagy krokodil, arra is jó lesz.