-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Thunderzolee #95758 üzenetére
Holnap estig írhatnám, hogy kinek miért van csak spiccbotból vagy 30 db, de szerintem felesleges.
Megnéztem a Döme-beszélgetést, több részletben, 3 órát nem bírok egyhelyben ülni és hallgatni őt. Két dolog ragadt meg: festi a haját és sok-sok erős dolgot mondott... itt is csak a marketing.
-
saen
veterán
válasz
Ez sok év gyűjtése, nagy részét már nem használja szerintem. Csak nem adta el/dobta ki a régieket.
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi?
-
Üdv!
Nem horgászok, csak szembe jött velem ez a hirdetés.
Hogyhogy 25 pecabot?
Mihez kell enni bot?Akiket ismerek, vagy akikkel voltam már pecázni, 2-3-4 botjuk volt. De többeknek is. Akkor ők rosszul csinálták, mert az igazi horgászoknak ennél sokkal több botjuk van?
Vagy ez komoly, h aki komolyabban nyomja, annak nem csak 2-3 boltja van? -
sasa311
veterán
válasz
hermanyi #95755 üzenetére
Az egész nekem olyan tákolmány érzését kelti. De még ha a legyek zárt rendszerben is vannak (nyilvánvalóan nem, hiszen amikor "zsilipel" látszik, hogy xarásig van a zsilip léggyel) akkor is lehetetlen, hogy ilyen operációban ne szórjanak szét hébe hóba csontit, abból meg ugye ki fog kelni a légy...
-
hermanyi
addikt
válasz
balou84 #95754 üzenetére
M0 mellet csináltuk a lárvagyárat . Fekete katonalégy lárvákat csinálnak ,napi 4t a termelés lárvából. Nem is tudom melyik fidesznyik volt átvenni . A lényeg ,hogy neked készül belőle kaja . Vagyis előbb az álatokkal etetik amit e meg megeszel . Darálva meg tudja tök mihez rakják hozzá .
A lényeg voltunk beüzemelés után javítani (amit szétcsesztek targoncával) hát a parkolóban nem sima legyek voltak . Pedig elvileg fúl zárt rendszer az egész . Ja és nagyon büdös sem volt . -
sasa311
veterán
válasz
balou84 #95752 üzenetére
Ez a videó bennem több kérdést vet fel mint amit megválaszol
Például nem úgy volt, hogy csak hidegvérű állatból (hal) szabad csontit előállítani? A másik, hogy nem kéne valami védőfelszerelést, legalább kesztyűt / maszkot viselni? Mennyire undorító, hogy puszta kézzel fogdossa a retkes állati döggel teli ládákat, benn a teremben legyek szájába másznak ami előtte a több napos dögön szaporodott
Van gyomruk, na...
-
balou84
csendes tag
Így készül a csonti: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
Pecapláza napi akciójában sosincs ilyen kiegészítő............
Ellőném rá..... A kuponokat, természetesen.
Öregasszony mit szólna, mikor kinyitnám a dobozt....Egy ajtócsapkodást megérne.
Voltam horgászbótba. Nem szabad elvinni a 'zasszont, megint költekezett. Bementünk a Szákó mesterhez, talált egy férfiméret (XXXXL) ruhát, ilyet e: [link]
Pont jó méret, a bojler testemre, szóval megvette. Múltkor egy Sensas polárpulcsit vett, és az volt rajtam, mikor Szombathelyen jártunk. Benéztem a Tacklebait boltba, ahonnét a ruhát előbb linkeltem. Olyan áhítattal néztek rám, azt hitték valami profi horgász vagyok.Tudjuk hogy nem, de pszt!! Jól állt a szerep.
Amúgy a kabátot (is) valószínűleg pecán kívül is hordom, jó minőség.
Én vettem egy tekercs pergető zsinórt, meg egy tekercs felvastagodó dobóelőkét, asszony meg....... Azért óvatosan megkérdezte az eladó, tudjuk-e hogy 72e. ft. a ruha (-10% törzsvásárlói kártya miatt). Tudtuk.
A legjobb sztori, hogy jövünk ki a horgászboltból, előtte állt be Szákó mester autója a bolt mellé. Arra fele indultam, mindig mondtam neki, hozzon férfi méretű ruházatot, mondom megköszönöm. Megálltam az autó mellett, csenevész testemmel, mester fel se nézett, telefonját nyomta. Leste a telót, nyitotta az ajtót, én már szóltam, meg ne ijedjél.....Késő volt.Versenyhorgászt ülő helyből ugrani nem láttam. Eddig.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
aladarazurbe #95741 üzenetére
Köss egyet méretre, nézd meg mennyivel lett rövidebb, a többit meg pont annyival kezdd hosszabra kötni, így a csomó miatti rövidüléssel pont jó lesz.
-
jjohn
aktív tag
Most ajánlották face-n az új pergető cuccot.
-
PpenoO
őstag
válasz
feelurself #95739 üzenetére
Aliexpressen is elérhető de 1100ft/db áron szerintem drága mindkét forrásból. Pláne, hogy a konstrukció nem valami tartós. Nálam legalábbis mindegyik megreped, eltörik a nyakánál egy idő után.
-
aladarazurbe
csendes tag
Fix hosszúságú előketartóba ügyesen belekötöm a monofil előkéket, de hogy a pék farába kell mindezt fonottal?
@Interceptor Hétvégén már 19 fokos volt az élő, voltam kint öbölnél vasárnap, érzésre bőven 20 fölött volt a szélvíz, szerintem ezeknek le kellett már ívni, különben a keszegivadék enné meg a süllőporontyot :) (tele is volt tűhallal és békaporonttyal a széle) -
mdav88
aktív tag
válasz
feelurself #95739 üzenetére
Huh, szerencséd van, valami hirdetés dobta be, de megint szembe jött...
[link] -
4Grider
nagyúr
válasz
Interceptor #95734 üzenetére
A fogasok ilyenkor már nem ívnak.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Csabusman18 #95736 üzenetére
Pont ma jött velem szembe a Cralusso ugyanilyen terméke Facebookon. 10/8 kommentelő a minőségre panaszkodott. Lehet már a Temust forgalmazzák.
-
Csabusman18
tag
Cralusso-ra hasonlít, csak bírja-e mint az? 3 éve azt használom.
-
mdav88
aktív tag
Ó, mit találtam a Temu-n... Ilyen még eddig nem jött szembe, nem ismerős?
-
Interceptor
addikt
Nem tudja valaki a Dunán pesti szakasz, Öblök stb a süllők befejezték már az ívást?
-
jjohn
aktív tag
El is felejtettem közzé tenni.
Minden eddiginél nagyobb hal akadt horogra a Palotási Víztározónál május 3-án, szombaton. Egy szerencsés horgásznak egy elképesztő, 265 centiméter hosszú és 106 kilogrammos példányt sikerült kifognia, ezzel megdöntve a magyarországi harcsarekordot, ami a hal hosszúságát illeti.
Jankovich Krisztián a szerencsés. Palotáson – fotókkal, videókkal [Rekord harcsa]
-
PpenoO
őstag
válasz
Grillo #95721 üzenetére
A magyar csukák szálkásak, enyhe sózással (24h), sűrű irdalással és veszteséges filézéssel kiköphető csontocskák maradnak. Én mindig nyúzom a csukát (nincs értelme pikkelyezni), különben vad (csatorna) íze lesz. Ez a drávai példány olyan volt mint egy pisztráng, filézve nem volt benne több szálka. A hús textúrája olyan mint egy tőkehalé ha nincs elhízva.
-
sasa311
veterán
válasz
Nerazim #95712 üzenetére
A busa mindig hektikus és meg kell találni hol vannak. Ha víz közt vannak nagyon nehéz fenékre csalni és fordítva.
Ősszel mikor már nincs plankton jellemzően fenekén vannak, de most már vízközt. Uszoval kéne próbálni különböző mélységeken. Kezdésnek én mindig a fél vízmélységet próbálom aztán allitgatom. Néha még nap közben is kell.
-
Redneck
nagyúr
válasz
PpenoO #95715 üzenetére
Arról a Dráva szakaszról, én is konyhába vittem volna, de a Hárosi-öbölből skippelem az ilyesmit, mert elég érzékeny a húsa a vízminőségre.
sasa311:
Más is mondta már. Majd kipróbálom ha fogunk valami tisztább részen. A srác elmondása szerint, csak busázni jár, de csak a kutyákat emlegette. Most láttam először, nem mentem bele jobban a témába, elég egyszerű figurának tűnt... -
PpenoO
őstag
válasz
Steady74 #95716 üzenetére
Nem hapcisztam, mit egsezel?
4 órányira van pesttől és elmondások szerint igazi szezonális rablóhal paradicsom. Busa is megy főleg a vízlépcsőknél. És a lényeg, a víz tisztasága illetve a fantasztikus táj (lázbérci víztározó + rengeteg meredek kúpdombbal és óriási fenyőkkel).
U.I.: rántott csukamáj, isteni!
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93 #95714 üzenetére
Bakker, vakteszten azt mondtam volna, hogy süllő, semmi csuka íz. Házigazda elmondása szerint itt ilyenek a csukák bár ilyen finomat ő sem evett. Valószínűleg a nyúzás sokat segített illetve sovány is volt, bélrendszerben nem volt semmi haluci.
-
Nerazim
őstag
-
válasz
Grillo #95707 üzenetére
Igen, főleg magánkézben lévő vizeken sok helyen ugyanazok a lehetőségek, mint a felnőtt napijegyeseknek, csak 1 bottal - de a horgászkártya/fogási napló azért kell. Nekem a fiamnak volt 3 éven keresztül gyerek engedélye (nekem meg volt regisztrált fiókom, de engedélyen nem, csak kártyám). Aztán pár hete levizsgázott 12 évesen, most már ifjúsági engedélye van - lehetne felnőtt is, csak akkor drágább a napijegy.
-
Redneck
nagyúr
-
Grillo
őstag
válasz
Janusz001 #95705 üzenetére
Nem kell hozzá semmi. Annyi a feltétel, hogy csak felnőttel horgászhat együtt, de nem kell a gondviselőnek semmilyen engedély. Nálam mindkét gyereknek volt évekig, tök egyszerű, ráadásul nagyon sok vízre érvényes egyéb területi engedély nélkül (lehet változott már, de pl. Duna, Tisza, Balaton, stb benne volt). És sok helyen már nem csak úszóst használhat, hanem fenekezhet is, talán a pergetés volt legtöbb helyen korlátozva.
-
saen
veterán
válasz
galervin93 #95700 üzenetére
Emellett azért a gyerekjegy kifejezetten olcsó a többihez képest. Ez van, be kell tartani.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Janusz001 #95699 üzenetére
Simán kiadják, nem kell kártya. Cimborám is most váltotta ki a kislányának, 600Ft volt az éves. Ahogy Ervin is írta, nálunk nem elég a gumiszabály és a laza rendszer, mert megoldják okosba'.
Más:
A minap kiültem nap közben Hárosra. Egy dévért fogtam összesen, a pergetés nagyjából értelmetlen volt a nap közepén. Ami viszont nem tetszett: tele van minden busa ivadékkal. Rengeteget láttam, tízes rajokban úszkálnak.
Nem lesz ennek jó vége.
Új hozzászólás Aktív témák
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Projektor topic
- Home server / házi szerver építése
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sorozatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest