Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Kis kikapcsolódás
Kis Koreai horog készítő vállalkozás hogy gyártja a horgokat
Videó[link] -
balou84
csendes tag
Decathlon APP-ban is elindult a Black Friday, pecacuccokra is van 15-40% akció.
-
Redneck
nagyúr
Akciók ide-oda, én nem vettem semmit.
Reggel megyünk egy hűvös (de remélhetőleg eredményes) pecára Adonyba. Egy kis feeder és egy kis pergetés, csak a szokásos. -
hermanyi
addikt
Valamire csak fogni kell, hogy kell új felszerelést venni .
-
Zoli bácsi
őstag
Ha már pergetés.....Csónak? Ugyan már..... [link]
-
balou84
csendes tag
Maxfishing Black Friday -20% 11.13-16 között
kupon: black -
-
-
balou84
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
Zoli bácsi
őstag
Akár kis ajándéknak, aranyos ötlet is lehet. Bár első reakcióm, hogy egy jót röhögtem, mikor szembejött FB-on.
-
4Grider
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Budapest budai oldal, Érd, Ercsi, Adony, Lórév.
-
tween
őstag
Köszönöm srácok
Szerintem megveszem a 3 méteres Aria-t is ..
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
A Daiwa tour az egy jó pálca az igen tetszett nekem is. Bár szerintem egy kissé túl árazott . ,Ez az Aria kb csak fele olyan jó . Ezzel nem azt mondom ,hogy xar csak szerintem ebben a szegmensben vannak jobbak nála . Én Feederben Map párti voltam bár abbol is az első generáció a Black . A suv már nem fogott meg még úgy sem ,hogy ugyanarra a távolságra ugyan azzal a zsinór kosár orsó felállással pontosabban lehetett vele dobni mint a sima Black sorozattal . A Black viszont nem engedi a hal vesztést fárasztás közben ,míg a SUV ,meg az Ultra igen és ide sorolom az Ariat is . Egyszerűen nekem sokkal jobban kézre álltak és kényelmesebbek voltak a sima Black botok ,mint minden más . elnézést 1 kivétel volt az pedig a Frenzee ami még nem engedte ,hogy meglógjon a hal . ha jól emlékszem az talán fórum társnál landolt .
-
Steady74
Topikgazda
Kiváló bot, szeretem. Kb olyan mint a Daiwa Tournament volt, bár a Mester attól is meg ettől is majdnem lehányta a szőnyeget nálunk
Mondjuk a Daiwa-ra azt mondta, hogy na jó, tényleg nem olyan rossz
Nekem tetszenek az Aria botok, kicsit erősebb a gerince mint a MAP-nak nekem kellően lágy. Azt hiszem ilyennel fogtam (talán inkább a két részessel) közösen BlackmMmdog-kal Halason a 14-es pontyot fórumpecán, szóval bírja a strapát rendesen. Gratulálok hozzá. -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Tipik Mentös
-
Zoli bácsi
őstag
Nem, nem voltam. Most elgondolkodtam, honnét tudod, hogy nézek ki, de eszembe jutott, hogy tettem ki képet.
Amúgy tényleg, nem bújok az avatár mögé, így nézek ki. Meg be is így nézek.
Bár őszül a fejem, valójában egy örök gyerek vagyok...
De ezt úgyis tudjátok.
FB profilom: [link] -
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Zoli bácsi te nem voltál kint a Pontyshown? Tudom, hogy messze van, de eskü láttam egy fazont aki úgy nézett ki mint, Te.
-
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Kb. 6 éve vettem utoljára Magyar Horgászt. Mikor kinyitottam egész oldalas, kék hatterszínű propaganda felirat fogadott, az aktuális képzeletbeli ellenséggel. Erősen felháborodtam rajta, hogy én meg ezért fizettem, és nem is volt olcsó.
Úgyhogy azóta sem vettem, megnyalhatják
-
mmdms
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Amíg pénzt nem kér rá addig oké.
-
Zoli bácsi
őstag
Jön az asszony, mondja, levelet küldött neked a MOHOSZ.
Nézem, csekk, a jövő évi Magyar Horgász előfizetés. Kérdi asszony, mi az, mert félredobtam. Mondtam, nem érdekes, újság előfizetés....Felkapta, megnézte, óh, nem is sok (8200 ft) többi közt elmegy..És elvitte.
Úgyhogy jövőre is lesz előfizetésem.
Sokat nem ér, reklám a fele.
Tényleg itt az év vége. Most adtam le a jövő havi kéréseket a főnök bajtársnak, önként bevállaltam a szentestét, meg a szilvesztert. Elmegyek idén dolgozni, és jövőre jövök haza...
Ti meg menjetek pecázni, mostanában tavaszias idő szokott lenni Szilveszterkor..
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi mindenkinek gyűrű témában a hozzászólásokat!
saen: Igen, elvileg ma van valami akciós nap, benéztem az Alis FB. csoportba...De csönd van, és hullaszag....
Ott is abbahagyta mindenki a pecát, más hobbit keresett......
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem van ilyen botom azt hiszem (lemegyek majd a pincébe megnézni), még akkor vettem, mikor az óriástokokra kellett valami erős. Nem volt drága, nekem meglepően vékony a teste, amire kellett, azt tudta. Mondjuk volt használva vagy 3 alkalommal, monofilall, nálam nem fog berágódni, úgy gondolom.

-
tween
őstag
Új szerzemény. Alig várom a tesztet 

-
saen
veterán
Ha már akciók, akkor aliexpress-en is ma reggel indult a nagy akciózás. Én vettem némi aprócikket, nem sokkal olcsóbb, de akkor is olcsóbb.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem volt olyan Daiwa pergetőbotom amin ilyesmi, de nem pont ezek a gyűrűk voltak. Hát az nagyon hamar csíkos lett a zsinórtól, el is adtam hamar. Én nem bíznék ezekben sem... Prologic meg egy marketing márka, ott bármit el tudok képzelni. A minőség nem ez.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Simán el tudom képzelni, pláne egy olyan humbuk márkától mint a prologic. Amúgy szerintem fonott dobóelőke bordáskosaras pecánál 30as főzsinórral extrém kajabevitelnél (+150gr) szükséges. Pecanap végén 5 métert lecsípek a monofil végéből, szezon végén meg megfordítom a zsinórt, 2 év után meg kukázom az egészet, osztjónapot.
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Évek óta ilyen vékony gyűrűs Korum big water botokat is használok durva sodrásban fonott főzsinórral nagy súllyal/kosarakkal. Én inkább a köveknek ütődéstől féltem ezeket a vékony gyűrűket.
-
Zoli bácsi
őstag
Mikor pecaboltban voltam utóljára, ráfeledkeztem a kirakott új sorozatú Prologic pontyozó botokra. Pontosabban arra, milyen vékony, nem SIC betétes gyűrűk vannak rajtuk. Kérdeztem is, Szákó mestert, annyit mondott, nem lehet fonott zsinórral használni.
Akkor szöget ütött a fejembe, de el is felejtettem megkérdezni.
Olyan botot hoznak forgalomba, ami nem bírja a fonott zsinórt..? Oké, értem én, hogy monofilt használ mindenki, de én még a 30-as zsinórhoz is fonott dobóelőkét kötök, bordás kosaras pecához.
Létezhet hogy nem bírják a fonottat, ezek az "MM-Series" gyűrűk?
Erről a botcsaládról van szó: [link]
Ezek a gyűrűk:
-
Interceptor
addikt
Megint összejött egy szebb köves a kisebbek mellett, de ezt most visszaengedtem.
:
-
jansky1
senior tag
Voltam ma DVCS-n a kunpeszéri szakaszon. A víz kristálytiszta, de csak 1 méter körüli és eléggé hínáros. Hal, halmozgás kilometereken keresztül sehol. Nem vágom hová tűnnek ebben az időszakban.
-
balou84
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Elképesztő kedvezmények és idén valami igazán különleges:
Nyerhetsz egy 2026-os éves országos horgászjegyet. (Csupán 10.000 Ft értékben vásárolj a Black Friday időszakok egyikén! A Pecapláza szülinapon sorsolunk élőben!) -
Zoli bácsi
őstag
Pecapláza elő-BF regisztráció: [link]
Ha valakit érdekel. Évek óta nem találtam kedvemre valót náluk, ugyanazokat a termékeket teszik ki, amik napi akcióban is mentek. Talán picit jobb áron.
-
-
balou84
csendes tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Volt valaki ezen a Pontyshow-n? Megér ez 7000 Ft-ot?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
ezek általában megvásárolt díjak, jórészt semmi köze a tényleges minőséghez, teljesítményhez.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
És kik versenyeztek még abban a kategóriában? Ezt nem tudják sokan, hogy sokszor néhány orsó közül kell választania a zsűrinek. Sok a kategória, termék meg kevés, direkt sok díjat osztanak, hogy legyen a marketingeseknek muníció. Nincs ezzel semmi gond, de a helyén kell kezelni az ilyet.
-
Zoli bácsi
őstag
Mit dobott fel a FB......
[link] (Energo FB oldal friss posztja)
2025-ös PontyShow legjobb orsója díjat a Carp Expert Score Method kapta.
Lehet törlik a hozzászólásokat később, most megy a beszólogatás rendesen.
-
Sungoo
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Mit értesz B+ alatt?
Ha már életút: 84'-ben szereztem meg a horgász engedélyem, 89'-ben a sm jogsimat. Előtte már egy Romettal csapattam évekig, vizsgázni is azzal mentem ki.
Onnan bejártam az ívet, Babetta, sok-sok Simson, MZ ETZ, Honda, Suzuki GSX, stb. A kétezres évek végén szálltam le a nyeregből, elég volt...Most így, 50 plusszos fejemmel, ha lenne módom, és lehetőségem, egy Zoli bácsi féle vasra visszaülnék. Nagyon tetszik ez a stílus.
Horgász bolthoz, egy alkalom kivételével, akkor is csak segítettem, nem nyúltam 2021 óta. -
balou84
csendes tag
válasz
zsola32
üzenetére
A webshopokat meg a külföldi konkurencia szorongatja, többek között a 27%-os áfa is elég nagy hátrány a magyarnak.
Etetőanyagból én ilyenkor novemberben black friday akciókban szoktam betárazni, főleg Timár, Dovit 3 kg-os kiszerelésekkel, meg az Aqua pelletből is a 25 kg-os zsákkal, aztán azzal elvagyok egész évben.
-
zsola32
őstag
válasz
313313
üzenetére
Az internetes vásárlás szép lassan megöli a pecaboltokat.
Egyébként minden szavaddal egyetértek.
Én csak szűk 8-10 éve pecázok, már bővel elmúltam 40, amikor kezdtem.
Az első időkben ment nagyon a pénz, mivel nulláról kezdtem, kerestem a technikát, stílust. (feederes lettem
)
Ma már úgy látom, hogy van pár kedvenc dolgom (pecabot, orsó) a többi cuccomat el is adhatnám, nem kellene újat venni.Az etetőt is próbálom kihozni fillérekből, és teszik a halaknak, nem kell megvenni feltétlenül a drága kajákat.
-
A Zéé
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Nincs itt nagy csoda, csóró lett a társadalmunk... Hányunknak emelkedett annyival a fizetése, mint amennyi a hivatalos infláció volt az elmúlt 2-3 évben? És akkor a valósról ne is beszéljünk. Sajnos az enyém sem, de még így sem panaszkodhatok, mert nem fogy annyi, mint amennyi bejön, és a hobbijaimra is jut. De azért ehhez kellett az is, hogy bizonyos költéseimre oda kell figyelni. Nekem pont a motor volt ilyen tavaly, hogy azért nem ért véget a szezon júliusban, mert bejött egy plusz meló, amiből meg tudtam javítani.
De egy átlag melós nem ilyen szerencsés, és mostanság újra lehet izgulni azon, hogy egyáltalán megmarad-e a munkahelye. -
313313
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a helyi boltokban réteg termék (inkább olcsóbb/legolcsóbb termékek vannak...) ha kell valami, így is, úgy is várni kell re, ha boltba veszed, ha neten rendeled...
Itt egy szép cikk a havi betevőről, mi se élünk sz@rul, de ha 5-tel osztom a havi bevételt máris az alsó kétmillió felé vagyunk közelebb, még ha kettővel (felnőttek száma), akkor a felső 2 millióhoz...
Horgászat régen se a gazdagabbak sortja volt(felénk legalábbis), mert azért kell kitartás is, meg ugye néha ahogy kinézel peca után....
Helybe lakik a Walter úr, (nem mondok semmit a házáról....) mégse nyitott még Kecskeméten boltot, bár sok víz erre sincs, inkább fizetős tavak, de ugye már oda is kell engedély+sok motyó, amit évi 1-2-4 pecáért már nem vállalnak be sokan.
Most, hogy így írok eszembe jutott még az Aldi/Lidl ott is szokott ez-az lenni, na meg a temu/aliexpress....
Szerk.: kimegyek helybe a gyerkőccel a Szabadidőbe, 4-5k a csali + etetőanyag/alkalom plusz 4,5-6k az egy illetve két halas napijegy, ha bízol magadban, alkalmanként/napont 10k. Mondjuk jövőre lehet veszek éves bérletet 50k-ért...
-
saen
veterán
válasz
sasa311
üzenetére
Covid után a globális horgászpiac is kihívásokkal küzd, nem pörög jól a peca máshol sem. Itthon még a gyenge gazdaság is húzza visszafelé. A használtpiac is döglődik, nagyon nehéz bármit is eladni most. Vannak régebbi botjaim amiket nem használok, hirdettem őket, olcsón is, de érdeklődő se nagyon, egyet se tudtam eladni. Régebben azért ilyen nem volt...
Emellé jön az, amit Zoli bácsi is írt, szűkültek a horgászlehetőségek is. Itt Fehérvár mellett megszűnt a Pátkai víztározó, a Velencei tó meg kb meghalt. Ez két nagy víz minusz, ennek azért van hatása. A maradék vizekre meg mégnagyobb nyomás került, így azok is gyengébbek lettek.
Szóval nem csodálkozom, hogy zárnak be boltok, nem ez volt az első, nem ez lesz az utolsó.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311
üzenetére
Az én horgász ismerőseimnek a kb 60%-a szegre akasztotta a felszerelését az elmúlt években.
Ennek oka, hogy a horgász egyesület megszűnt a kisvárosban, a meglévő 9 (!) tó elkótyavetyélésre, magántulajdonba került.
A Rábca gyakorlatilag döglött víz, a városon átfolyó Kis Rába egy szemétszállító csatorna lett. A Rábán alig van hal, és már a Dunára eljárók is panaszkodnak......Nincs hal, nincs élmény.
Én is ott tartok néha, hogy befejezem.
Ha beszédölögtünk a Szákó mester boltjába, mondjuk ritkán volt vevő.....Ott is látszik a visszaesés.
Mondjuk szerintem a hagyományos pecaboltokat legjobban az online kereskedelem öli meg.
Én szeretem támogatni a helyi boltokat, de utóljára ránéztem, egy Okuma 8K orsó 48e. ft helyben. Nem akarok venni. De ha akarnék, megrendelném netről. Harmincért....
Gondolom más is így van.
-
sasa311
veterán
válasz
balou84
üzenetére
Tegnap beszélgettem pecaboltos ismerősömmel, azt monda ~70%-al csökkent a forgalma 2025-ben 2024-hez képest... És állítólag az összes nagykeré is.
Rettentően felfutott a peca covid alatt és sokan kiszálltak + sokan látják, hogy jön a B+ 2026-ban és elkezdődött a spórolás...
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A nyeletőnek a fékje az utána került szétszedésre hogy a képeket csináltam. Azóta már össze vannak rakva az egész.
Jól megnézek mindent előtte, hogy hogyan volt. És nem hagyom ott, még aznap összerakom, hogy ne keverjek semmit. Úgy van lerakva minden, hogy az én fejem szerint rendszerben legyen.
Motorszerelésnél is hasonlóképp teszek.
Igen, egy csapágy és egy műanyag persely. Két csapágyat nem lehetne beletenni, meg felesleges is lenne a zsinórvezetőnél. Illetve lehet, hogy be lehetne, de nem látom az értelmét, hogy rendes csapágy is van mellette.
A fogantyú sincs szétszedve még a képeken, abban is két csapágy volt.
Ha megnézed a harmadik képet, akkor jobb oldalon ott van a dobnak a tengelye. Ott van azon is négy darab csapágy, azok a dobban lévő csapágyak. Négy darab!
-
@mriya@
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, az.
De hogy minek tuningolni, azt nem tudom.
Ráadásul ugrik a garancia is. 😡 -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezt jól szétkaptad.
Ha ennyire szétszedted, szedd ki a hátsó fékrendszert is. Por belemegy azért.
Én is így papírtörlőre szoktam tenni, de jobban elkülönítem a csavarokat, melyik hol volt. Nem mindig egyforma.
Nem látom jól, egy csapágy meg egy műanyag persely van a zsinórvezetőben, vagy egy fém és egy műanyag persely..?
Aliról rendeltem, szigorúan zárt, kis csapágyakat, én mindegyik orsóba kicseréltem, ahol ilyen műanyag volt. -
válasz
@mriya@
üzenetére
Mi ez, M1000XR? Ki az isten chiptuningoltat egy ilyet? Meg minek? Még csak nem is egy "hasalós" motor, hogy igazán ki lehetne használni az erejét ami gyárilag is van. Ez még Dodort is ledobta egy rossz pillanatban kipörgésgátló nélkül.

#97512 hermanyi Volt FZ6N-em, én azzal is bekajáltattam a tíz litert.
Mondjuk nem túráztam vele...Csak hogy ne legyünk teljesen off: Szétszedtem az Okuma Trio BF40-es nyeletőfékes orsóimat. Ezeket a finomabb nagy dunai botjaimon használom. Soha sem voltak szétszedve még. A reggeli szögben besütő napfény miatt eléggé rosszak a képek.

-
balou84
csendes tag
Csődbe ment az Angling Nation. [link]
A X. kerületi boltjukat már korábban bezárták. Ezek szerint Pesten sem olyan egyszerű pecaboltot üzemeltetni.

-
@mriya@
őstag
Ha már mindenki motorozik, az én kisebbik lányom ma egy ilyet szerelt.
-
Spoon16
tag
Akkor én is: 41 éves vagyok, kölyökkoromban nagybátyámmal meg az öcsémmel jártunk pecázni a Tiszára meg holtágakra nyaranta. Ennek hamar vége lett,jött a robogózás,majd a kések gyűjtögetése 2001 körül. Aztán gimi alatt jöttek a lányok, a kések maradtak,majd fősuli,stb. Vagy 8 éve egyik pillanatról a másikra ugrott be,hogy pecázni kellene,gyorsan leraktam a vizsgát,aztán ment a horgászat minden vájjfaja orrba-szájba. Feeder,úszós,pergetés,spiccbot. Ez kb azóta is megvan,ehhez jött 3 éve a nagymotor egyik pillanatról a másikra 😀 Gyorsan jogsi (én voltam az első február végén a rutinpályán) és azóta motorozok is a peca mellett. Kawa ER6N, Versys, FZ6S és idén vettem egy 650es VStromot,próbálgatom,na 😀 Tavaly kezdtünk bele barátokkal az Alföldi Kékbe sátorozósan, 3-5 napos etapokban. Ja és a kések gyűjtögetése mellett készítem is őket hobbi szinten már vagy tíz éve. Szóval unatkozni nem nagyon szoktam,sokszor kevés is a 24 óra 😀
-
Grillo
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Menőség, én egy Piaggio Grilloval kezdtem (igen, ezért van...), későn kerültem bele ebbe a "körbe", már érettségi után volt, és csak 1-2 évig (Faternak volt 125ös ETZje kiskoromban, nagybátyámnak meg még ES125 meg Danuvia), de nem hozzájuk kötődik ez. Horgászni sem vitt senki, csak elkezdtem (jó, Tutajossal meg Bütyökkel sokat voltam a parton).
Aztán jó 10 évvel később már Pesten éltem, mikor vettem egy Aprilia Gullivert, azzal közlekedtem szintén vagy 2 évet, után csináltam meg az B125öt, aztán a korlátlan A-t, és vettem a Scarabeot. Ha most nem kéne másra, meg találnék normális szakit, biztos rendbe rakatnám, és használnám sokat.

-
jansky1
senior tag
Na jó, melyikőtök varratta magára DG nevét?

-
A Zéé
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Ha komolyan veszed, csizma legyen. Nekem is van cipőm (TCX Rush), az elején úgy voltam vele, hogy elég lesz az, de aztán csak csizma (Dainese Torque 3) lett a végén. Cipőből kevés van, ami tényleg jó (bokavédelem kívül-belül, merev talp, lábujj védő kapszli). A cipő jó akkor, ha a motorozás mellett sokat is sétálsz, de sokkal nagyobb biztonság egy csizma akkor, ha van sípcsont és bokacsavarodás védelem is benne.
-
hermanyi
addikt
Nem merem megvenni . Mentem vele egy karikát és brutális ,mind menet tulajdonság mind tömeg, mind kényelem . Az ,hogy a kényelmes utazó tempója 150-190 az számomra brutális . 6000 töl úgy elindul ,hogy azt érzed itt a világvége . FZ6 se gyenge de itt az a 160 paci tényleg nem viccel és képes megmutatni ,hogy meg is van mind . Fogyasztása viszont szerintem méretéhez képest baráti is tud lenni ,bár ha bazirgálod akkor karcsú a tank mérete
mert a 10 lityit képes beszürcsölni 
Ami zavar ebben a motoros szarságban azok az árak . Lett egy Spyke bőr rucim 2 részes de összecipzározható . Egy HJC RPHA sisakom és egy vagyon ment el rá. Most cipőket nézegetek de bakker 70 alatt nem látok olyat amit fel is vennék
-
PpenoO
őstag
Na jó, akkor beszállok én is, csakhogy legyen min hermanyinak bajsza alatt rötyögni.
Első motorom egy Moto Morini Franco Motori (Malaguti) volt még Olaszországban 14 évesen 93-94 körül. Hogy könyebben tudjak egykerekezni vele, fater barkácsolt rá egy Vespa Yankee ülést, hogy ereje is legyen, kapott egy Dell'Orto nagy fúvokás karburátort és egy Gianelli kiput. Imádtam. Sok ilyen gép futott akkoriban, így találtam hasonló módosítású gépmadarat a neten.

A második, és egyben utolsó motorom egy Zundapp KS50 80as blokkal. Haverok elsőre röhögtek rajta, csak a tárcsa fékért csorgott a nyáluk. Aztán csak pislogtak amikor 90nél gázt adva méretes kúpot kaptak a padlózott tuning Simsonjaik.

-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem az én vasam a legkisebb, a kicsit több mint 20 lóerejével.
Nem is ez, inkább a bicaj vette el mostanában az időt a pecától. Ha van időm, letekerek egy 20km-t.
Én kb 10 évesen kezdtem horgászni, az egyesületi bányató egyik bokra alatt élveztük, hogy nem vesznek bennünket észre. Valami seprűnyélből, és üvegbot felgyűrűzésével készült tákolmánnyal toltam. Persze, biztos vagyok benne, hogy láttak minket a horgászok, tudták kik vagyunk, azt is hogy nincs engedélyünk....De hagytak bennünket. Aztán lett gyerekjegy, majd ifjúsági.
Kollégium alatt már csak nyáron volt peca, aztán 87' ben elkezdtem dolgozni a mentőknél. Reggel 6-kor leléptem az első 24-ből, aztán 8-kor (igen, 2 óra kiállás..) kezdtem a következőt. Iszonyú emberhiány volt, szabadnap alig, inkább lelépős nap. Ami szabadidőm volt, ott meg jobban érdekelt egy másik P betűs szó, nem a peca.....Mire lett normális felszerelésem, abbahagytam a pecát, pedig akkor nagy szó volt a szénszálas (kompozit lehetett) bot, Silstar orsóval.
Motor volt mindig, előben Simson, aztán MZ, meg ETZ. Peca elmaradt, mikor megnősültem eladtam az utólsó TS MZ-t.
Aztán csak hiányzott minden...Először egy Honda CBF125 lett (2011..?), aztán 2014-ben elkezdtem újra pecázni.
Motor elment, hogy nagyobbat veszek, de eltűnt az ára, lakásból családi házba költöztünk. Aki értett hozzá, azt mondta, a házra rámegy a vételár, mire felújítom. Kiröhögtem. Igaza volt... 10 M volt a ház 2012-ben. Rá is vágtam évek alatt annyit....Most ingatlanos szerint 70-80M közt ér. Semmit nem ér a pénzünk.
Na a lényeg, van horgászcucc, van motor. Még egy hobbi volt gyerek-ifjú koromban, volt egy 630-as Slavia légpuska. Rengeteget lőttünk célba. Faluhelyen mindenkinek volt.
Más világ volt, itt a város közepén, a sűrűn épült házak közt nem lehet csettegetni. Faluhelyen az udvar volt akkora, mint itt az egész telkem..(1200nm2)
Ott áll a garázsba egy motor. Ott egy szekrény pecabot. A tudat, hogy kitolom a Rettenetet a garázsból, pöcc-röff, aztán rotyogtatok egyet (hosszúlöketű motor, jellegzetes a hangja). Vagy bepakolom a csomagtartóba a cuccot, és irány a Rába. Igaz, keveset megyek, motorral is, pecázni is idén. De a tudat....Hogy ott van.
A Rettenet.
-
313313
addikt
válasz
lumpy92
üzenetére
Én bicajoztam/bicajozok. Csak volt/van kis pihenés abban is családalapítád és felújítás miatt.
Úgy indultunk neki túráknak, hogy 200km alatt ki toljuk a bicajt a garázsból. 10 éve volt az utolsó nagy dobásunk. Azóta 4-5 Szép kihívást teljesítettem. (15-20 fős csapat szeptemberi Balaton kerüléséből alakult, azóta a névadó is elvált...)Idén kapott a gyerkőc 26-os montit, rágja a fülem, hogy tekerni is szeretne... -
galervin93
addikt
Nekem kölyökként atlétika (60 majd 100 m sík, csapatban 4*100 váltó + távolugrás) volt a sport, aztán jött a kézilabda, istenem, imádtam meghalni a pályán.
Igaz csak utánpótlás szinten. Jellemzően irányítót védekeztem, a magasság hiányomat sebességgel és a rugóimmal kompenzáltam, meg ilyen kis agresszív pöts voltam. Sosem tőlem "félt" az ellenfél - első pofonig, ami jellemzően kellően erősre sikeredett ahhoz, hogy utána kompenzálni akarjanak... Imádtam amikor rám szállttak, kaptam a püfölést, és hacsak nem olyat kaptam amitől tényleg földön maradtam (akadt pár olyan is
), akkor jellemzően ironikusan mosolyogtam/átnéztem az ellenfélen, vagy éppen megkérdeztem, hogy "csak ennyit sikerült?" vagy valami hasonlót. Pár piros lapot kijátszottam így a gyengébb idegzetű ellenfelekből.
Akkori U (és jelenleg felnőtt) válogatott játékosok ellen is játszottam, Győri Matyit egyszer nagyon le tudtam szedni a pályáról, szerintem életem meccse volt.
Nyíregyházán meg a biztonsági emberek kísértek be félidőben az öltözőbe, mert valami nagyon fontos csemetét úgy szedtem le a levegőből, hogy csattant és elterült a földön, de amúgy egy kis orvosi segítség után simán folytatta a játékot... Azért amikor egy nyíregyházi szurkoló horda, természetesen válogatott szidalmak közepette megindul feléd a lelátóról, annak van egy diszkrét bája...
Istenem de jó élmények voltak ezek.. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Reolink TrackFlex Floodlight WiFi biztonsági kamera
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- Új HiBREW H13 dual boiler kávéfőző kávégép
- Új NEWTRAL Freedom-X-FF állítható irodai görgősszék gurulósszék
- Új Lubluelu P4 vezeték nélküli állóporszívó
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

21 ben felvásárolták őket és arról volt szó ,hogy újjáépítik ,de ez a teljes leépítésben kimerült
ööö

Új szerzemény. Alig várom a tesztet 

Nagy nehéz erős. Kawa GTR1400 Mi baj lehet? 😊😊😊😚