-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ooloo
őstag
Békés , Boldog Karácsonyt minden kedves topiktársamnak !
-
-
dik
őstag
BK!
-
Zoli bácsi
őstag
Boldog Karácsonyt!
-
Grillo
őstag
Boldogat!
-
BlackmMmDog
senior tag
Boldog Karácsonyt Kívánok!
-
PpenoO
őstag

-
hermanyi
addikt
S bolldogat
-
Sungoo
addikt
Mindenkinek jó pihenést, jó időtöltést kívánok!
-
Steady74
Topikgazda
Boldog Karácsonyt Nektek.
-
Redneck
nagyúr
Lassan olyan lesz, mint a piásan betörő mosómedve!
Máshol is felbukkant.Kellemes ünnepeket pecások!
-
Gyok2
senior tag
Neki sikerült megfognia a karácsonyi halat

[link] -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
kajaundorom van már, 2 hete mákos meg diós bejglin élek
meg másfajta sütiken. -
Grillo
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Bárcsak. De legalább a fa már a talpban, kölkök díszítik, halászlé véglegesedik. Majdnem minden fasza igazából.
-
sz.j
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
-
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Álmodj még bele valami vízforgató rendszert is, aztán nagyjából megvagyunk
-
galervin93
addikt
Ez valami kiárusított görbe pontypárna vagy nemtom.

Ha lenne felesleges pár tíz millióm kikotortatnám azt a vizet, a kotrott iszapból a közepén, a hosszanti tengelyen létrehoznék egy keskeny elválasztó szigetet, valamint az egyik végét feltölteném sekélyre, vízinövényzetet telepítenék és kíméleti területként funkcionálna. Sweet dream.
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Ez a tuti kombó. Ezzel kb. mindig mindenhol lehet fogni. Még nem jöttem el fogás nélkül ha ezt toltam. Melegben és hidegben is megy.
-
pupehap
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Elárulod mire jöttek?
-
lumpy92
aktív tag
Pilismaróton még fogják a busákat fenéken.
-
galervin93
addikt
válasz
forras2
üzenetére
Biztos kell az a ragasztott csonti? Szerintem inkább valami gyűszűnyi kis kosár, finom szemű, nem túl tartalmas kaja bőven elég
Sokkal fontosabb a hely választás, ami parti pecánál gyakorlatilag valamelyik kikötőt jelenti.
Ha mindenképp csonti, akkor élőt pár szemenként lőni valami finom úszós cuccra, távolságtól függően spicc vagy match...
De ez csak az én véleményem. -
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Nekem maradt erre az évre a teszkós ponty
-
forras2
őstag
Szevasztok
2 ünnep között lemennék kicsit keszegezni a Balatonra.
Ragasztott csontival próbálkoznék.
Hogy tudom én azt bejuttatni?
Gondolom etetőkosárból nem ázik ki a cucc.
Próbálkoztatok már hasonlóval?
-
PpenoO
őstag
Szilveszterig van még pár nap, kitartást a sporiknak
-
Zoli bácsi
őstag
Feldobott a YT. egy videót, pont amiről múltkor írtam.
Egy alapos, érthető, orsó karbantartós videó.
Egy elsőfékes, kulisszás dobemelésű orsó szétszedése, karbantartása, és összerakása.
Ha valakit érdekel: [link] -
PpenoO
őstag
Szilveszteri peca: ma voltunk Ráckevén WarninShotzal, nem olcsó, 6e ft a napijegy, de van RDHSZ stég 5 hellyel illetve mellette mini kikötő nádassal. WS fogott is egy 2 kg körüli csukát (igazi zöldpárti, szákbaemelés elött elengedte
)
Van még 3 publikus stég is, az egyik a kastéllyal szemben. Autóval könnyen megközelíthető. -
sz.j
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
A Dunakeszi kavicsbányatóról van szó?
Ha igen, akkor nem árt tudni az ünnepi nyitva tartást.
Itt írnak róla -
Steady74
Topikgazda
Dec 31 Barina-tó? Még szobát is lehet kivenni, tuggyukkiknek. Mondjuk én du 1ig tudok maradni kb, Dunakeszi kavicsos jobb lenne nekem.
-
Zoli bácsi
őstag
Azért nagyon nem mindegy, milyen módszert űz a spori.
Szerintem a pergetés a legnagyobb orsógyilkos, a másik, ha valaki kezdő, és az orsóval akarja kicsörlőzni a halat. Esetleg a hatalmas végszerelékek kicsörlőzése. Én a folyóvízi végszerelékeket feederrel is pumpálva veszem ki, bottal meghúzom, aztán visszacsévélem a zsinórt, miközben visszaeresztem a botot.
Akik itt vagytok egy ideje, szerintem ismeritek a véleményemet. Én ezeket a 20 ezres orsókat használom, és pár szezon után szét is szedem.
Százezres, meg afölötti orsót nem szednék szét, de ilyenem nincs.
Egy szétszedéses videó megnézése után akinek van egy kis érzéke, szét tud szedni egy orsót, meg össze is rakja. Egy csillagcsavarhúzó, 10-es vagy 12-es kulcs, kevés zsír, pár csepp műszerolaj. Ennyi a szükséglet. Esetleg benzin, vagy wd40 a tisztításhoz.
Ha nem koszos az orsó belseje, elég levenni a fedelet, és zsírozható. Pár perces munka. A rotor levételénél a rögzítő anya fordítottan működik, (Rosseb tudja hivatalosan milyen menetes, ennyire hülye vagyok hozzá) szóval úgy kell leszedni, mintha átlag csavart rászorítanánk.
A rotor levételét követően levehető az orsóház oldala, esetleg a kis rugót kell levenni.
Eddig szerintem mindenki el tud jutni. Ami problémás lehet, amire oda kell figyelni: Kis rugó, a visszaforgásgátlónál. Jegyezzétek meg, fotózzátok le hol volt. Ha levettétek a rotort, ne piszkáljátok a visszaforgásgátló kapcsolót, mert elrepülhet ez a kis rugó. Aztán: Visszaforgásgátlót nem kell szétszedni, maradjon egyben. Zsírozni nem szabad. Nyeletőfékes orsónál a kapcsolót hagyjátok fent a jobb oldalon, a bal oldalt vegyétek le, a kapcsoló végénél lévő csavart szedjétek ki. Ha a kapcsoló jobb oldala fent marad, az a helyén tartja a nyelető rendszert, nem fog szétesni.
Csavarokat úgy tegyétek le, hogy tudjátok melyik hova megy vissza, nem mindig egyforma. Sok helyen van hézagoló, vagy vékony műanyag alátét, ezekre is figyelni.
Én arra biztatok mindenkit, ezeket a 20 ezres orsókat szedje szét, szerintem ha szakember átzsírozza, az egy tízes legalább, nem ér annyit.
Én nagyon fakezű vagyok amúgy, de azt mondom, nem bonyolult egy orsó szervizelése.
Én ilyenkor a műanyagperselyeket is ki szoktam cserélni csapágyra.
Hézagolni nem szoktam, de vannak videók, pl. milyen egyszerű megszüntetni a hajtókar kottyanását a csapágyfészekre kent kevés körömlakkal.
Aki otthon ki tud cserélni egy konnektort, ez sem sokkal nagyobb kihívás.
Amit még szoktam ajánlani, saját tapasztalat: Eurostar fehér orsózsírja. Filléres tétel, a legjobb a filc féklamellákra. Olyan fasza sima lesz tőle a fék.....
-
hermanyi
addikt
Autót ne keverjük ide azon az életed múlik és nem egy hal.
Ami szerintem fontos egy orsónél az ,hogy legyen jó precíz féke és viszonylag könnyen fusson. Ezeket kb egy 20-30 ezres orsó tudja és boltba meg is tudod nézni szárazon is . Ahogy Ervin mondta ezek azért nagy általánosságban kibírnak minden szerviz nélkül 3-4-5 évet azt utána mehet a kukába . -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Alis csoportban írták, a WPE orsó árából még egy ezres lejön, ott a kupon (SOVIO3).
Ennyi pénzért ajándék.
-
-
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel.
Alira felnéztem, bedobta a WPE pontyozó orsót egész jó áron...Bejelentkeztem, erre még olcsóbb lett, nem értem, ilyenkor mindig feljebb ugrott az ár.
Na mindegy, nekem bejelentkezve 13.940 ft, ingyen szállítással, szilveszter napjától várhatóan.
Nem rendeltem. Sikerült túllépnem a hirtelen felindulásból elkövetett rendelésen.
De ide teszem a linket, ha valakit érdekel, itthon dupla pénzért nem kaptok ilyet...39e. azt hiszem Döme címkével.
Alis link: [link]
És természetesen, megkerestem, ha tetszik, itt vegyétek kutyaütők: [link]
-
saen
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Engem még az is zavart, hogy feederen elkezdett darálni az orsó picit. Attila azt mondta rá, hogy gyakorlatilag egy új orsó volt (kopásilag) amikor vittem neki
Meg persze azt is, hogy trehányul volt összerakva.Ettől függetlenül (és ez már nem neked szól), nem kell állandóan karban tartani. Én jópár orsót használok, így darabonként kevés futás van. Pl multiban én tartom karban a sajátjaimat. A 10 éves Calcutta Conquestnél idén nyáron jutottam el oda, hogy kellett egy full takarítás. Előtte új korában is kellett bele zsír, mert száraz volt. Szóval 10 év alatt kétszer kellett hozzányúlni és ezeket én csináltam. Ez nagyon messze van az évi 30-40k-tól.
Persze ha elviszek szervízbe egy orsót (peremfutókat kezdtem el elvinni), az pénzbe kerül, viszont egy kezdeti rendberakás után sokáig jól fog futni. A fennt említett feeder orsót használtam idén, kívülről csak le kellett takarítani róla az etetőanyagot és így szép tiszta, simán fut, semmi baja. Ezt nem fogom most elvinni takarítani, mert semmi értelme. Évente csak akkor kell szervíz ha sokat használsz valamit, nekem mivel megoszlik a sok orsó között a használat, így ritkán kerül rá sor. -
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Isten ments, mondjuk az iróniából meg a csipkelődésből nem engedek, de pls senki ne vegye túlságosan komolyan.

Természetesen nem fekete-fehér a világ, de ha egyszer valakinek fontos a sima futás annak fontos a szobában is, akinek meg nem, annak a vízparton se annyira.
Túl van tárgyalva, peca legyen, hogy most vajsimán fut vagy mákdaráló az ízlés kérdése.

A bacogatásért meg entschuldigung mindenkitől, de muszáj egy kis vérszívás, különben unalmas az élet.
-
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Lehet nem így akartál fogalmazni, de azért mert vannak itt páran, akiknek a simán futó orsó is fontos, nem jelenti azt, hogy csak erről szólna nekik a horgászat.
Engem lehet ütni/vágni, nem tartom magamat jó horgásznak, de még nekem sem csupán az órsó precizitásáról szól a peca.
Saen kolléga írásaiból nekem úgy tűnik, elég tapasztalt a horgászat terén, valószínüleg nála sem arról szól a horgászat, hogy sorozatnézés közben hajtja üresen a szétszervizelt, tű pontosan hézagolt, abec-9 szabványos csapágyakkal teleszórt orsókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 160 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)