Hirdetés
- Macrodroid
- Brutális akkumulátort kaphat a Honor X80 GT
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Ajándékokkal érkeztek meg az új Dreame porszívók
- Hamarosan körbefotózza a Google a Balatont
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- iPhone topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Bluetooth-headsetekről általában
-
Mobilarena
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Március 21. Ordas, Hermanyi noname trabucco rakó felavató buli áll még?
4Grider: Mert pont a gumi gyorskapcson fog múlni... Szerinted a te greenpeace fém forgóidat és kapcsaidat a wwf biofarmján gyártják ősemberi módszerekkel? A környezetvédelem nem itt kezdődik, csaxolok. Persze, ha neked így jobb, ringasd magad nyugodtan ebben a tudatban.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Kamu
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
True.
Igazából az egész emberi lét "szennyezés"...---
A gumiharangos csati akkor tud jól jönni, amikor tényleg gyors csere kell, és így nem kell tépni, hanem ki kehet akasztani, ezzel viszont tényleg kevesebb szemét (zsinór darab) keletkezik, roncsolás nélkül lehet az előkét eltávolítani. Match/feeder hosszú előke, esetleg bolo ahol játszik nálam.
-
PpenoO
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ohhh, nem mondod? Autód van? És gumitalpú cipőd? Esetleg más műanyag otthon? Hmm, véletlenül nem használsz ólmot horgászásnál, esetleg monofil zsinórt?
Ne nevettess már...
Éled te is a fogyasztói társadalom hétköznapi életét, pl. azzal a mobillal/pcvel amivel posztoltál. Max 1-2 dologban tudatosabb vagy, de bakker, pecázol, ami önmagában elég nagy környezetszennyezés, nem beszélve az állatkínzásról...

-
-
sz.j
nagyúr
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszi az infót, sajnos túl messze kb. 150 km-re van, ezért tárgytalan ....
-
-
jézusom
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezt egy kicsit kontraproduktívnak érzem finom methodhoz. Ránézésre gubancok forrása.
-
sz.j
nagyúr
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Mindezt hol?
-
Gyok2
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ha még érdekes, én ilyeneket használok, ha gyors oldhatóság kell. Mindkét felébe lehet sima véghurokkal akasztani, nem kell semmi extra csomó. Ha forgásbiztos is kell, akkor kettőt szoktam a kis végével szembefordítani és egy csapágyas forgót közbeakasztani.
[link]BlackmMmDog: hihetetlen, hogy nem unod meg, mondjuk a 10. után

-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Régen használtam a képen lévőt, de vékony fonott előkét elvágta.
Idáig ma 53 ponty (2- 6 kg között)
-
sz.j
nagyúr
Amikor két egymást követő évben bérletem volt a Préri tóra, ahová általában hetente 3× mentem pecázni és napi 10-30 db halat, zömében pontyot fogtam, volt olyan hogy évente kétszer kellett damilt cserélnem, mert a sok fárasztástól, kirohanástól a damil "bepöndörödött" /összeugrott. Na akkor megfogadtam, hogy többé soha nem fogok műanyag gyors-csatlakozót használni csak forgósat. A cserét követően nagymértékben csökkent, ill. meg is szűnt a problémám.
-
Zoli bácsi
őstag
Ezekkel akkor volt gondom, mikor megjelentek. Elvesztettem a horogelőkéket.... Laza volt a gumi kúp. Pár éve nem tapasztaltam ilyen problémát.
Ezeket a kapcsokat finom feeder pecához, PpenoO által mutatott fajtát method módszerhez használom.
Amit sz.j sporttárs linkelt, azt bordáskosaras, fenekező pecához teszem fel, a hozzá való gumi gubancgátló hüvellyel.
Régebben csak ezeket használtam, mostanra egyre ritkábban. Nincs baj vele, de szerintem nehezebb mint a többi:
-
jjohn
aktív tag
A gyors kapcsokhoz kapcsolódva, valamiket rendeltem aliról és hogy meglegyen a 3500- Ft-os határ, toltam mellé még kétféle gyors kapcsot az egyik PpenoO stílusú, másik Feeder fémes gyors kapocs.Ha nem válik be mehet a kukába.
Pedig tartottam a minőségtől. Gumis változatot hanyagoltam.
Nem ment a kukába, strapabíró folyóvízen a 10+ pontynál sem hagyott cserben
Azóta is rendszeresen használom a gumi harangja sem kopik, vagy esik szét. -
sz.j
nagyúr
válasz
jézusom
üzenetére
Én évek óta a Nevis Feeder gyors-kapcsát használom teljes megelégedéssel, még a 15+ halaknál sem hagyott cserben.
A füles része belemegy a kosárba az akasztós részére biztonság kedvéért szilikoncsődarabkát húzok, így nem tud lejönni róla a horogelőke. -
jézusom
addikt
Hali!
Methodra hasznaltok gyorcsatit? (Quickchange)
Amit próbáltam, nagyon bizonytalan stabilitasúak, halat nem vesztettem, de volt hogy horog szabadítás után egyszerűen eltűnt az előke a horoggal 😂
Sima forgó működik, szépen rá ütközik a kosár, de az előkét felhurkolni körülményesebb.
-
Grillo
őstag
Szegény azért elég ijedtenek tűnik. Biztos ő is meglepődött, hogy a tó összes halát ki tudta fogni egy nap. Bár lehet, hogy a 24 pontyból 8-at kétszer is elkapott.
Jött egy srác, hogy akkor ő method filmet akar forgatni, kérdezte Steady-t, hogy mi a helyzet, végigment a parton, de visszafelé már nem volt annyira határozott.
-
PpenoO
őstag
sasa311: 1590ft volt a sarki peca boltban. Nem rossz, max a forgókat kell lecserélni VMCre

Ahogy olvasom idén jól rabolnak a busák

-
Grillo
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Én hasonló távon hosszúelőkéztem, meg beljebb is néha, ezen semmi. Próbáltam csontváz, pinkivel, gilisztával, meg mangós popuppal.
Part mentén szokásos 5ös spicc, 2 sneci és egy 4 cmes sügér. Sneci lett volna még, de próbáltam fenéken etetést kialakítani többször, sajnos eredménytelenül.
Szép idő volt, de még a pálinkát is elfelejtettük megint reggel. Idénre azt hiszem megint letudtuk ezt a helyet. -
Steady74
Topikgazda
válasz
WarninShotZ
üzenetére
A lelkem egy darabja maradt ott
kbszott víz... bosszant.Match peca volt nekem, kb 20m-es, etetés kb pontosan, csali pinki, csonti, giliszta. Egyetlen kapásom volt, egyetlen halat fogtam 8:30-15:00 között. Szóval megint betli. De legalább a napon voltam, Grillo-val jókat beszélgettünk.
-
Steady74
Topikgazda
Dunakeszi bányatavai mai peca összefoglaló: nem akarok beszélni róla

-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Pont ott volt az Owner mellett a boltban, össze is néztem őket, az anyagvastagság kb. egyezik, a forma nagyon hasonló, talán picit kevésbé markáns mint a Chinta. Ott van a talonban, de egyelőre az Owner mögött, mert az egységára 2.5-szerese az Chintának, megeszem a kalapom ha tényleg jobb annyival...
Mindenesetre köszi!
Van pár Guru horgom, tényleg pacek darabok, elsősorban pellet waggler meg faternak a method cuccaira használom őket. Na meg ugye a "híres" QM1 ugye... Jó horgok na. -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Guru match special?
-
galervin93
addikt
Sode/Sode Light, mint könnyű, szúnyogos, pinkis horog meg a 2260B, mint öblös, sokcsontis, kukoricás horog közé keresek valamit pinki csokorhoz, csontihoz, egy-két kisebb szál gilisztához matchezéshez. Owner Chinta a kiszemelt, esetleg más ötlet?
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Gyorsan rendeltem 20 darab távdobó ólmot. 😀
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nekem van a szekrényben kb 6 vagy 7 éves Ringers narancssárga meg citromsárga wafter. Ameddig a szilikon karikában benne marad (meg amennyit én methodozok), addig használatban lesznek.
Egyébként meg ha már ólmozás, ólmok. WarninShotZ kollégát át kellene keresztelni Warningstotz ra

-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy van egy tejes ládával 50-től 270 grammig
-
Zoli bácsi
őstag
Bementem Szákó mesterhez, ugye felmerült itt nemrég, hogy be lesznek tiltva az ólmok, gondoltam veszek pár darabot még. Szerintem más is így gondolhatta, mert a méregdrága Fox bojlis ólmokon kívül gyakorlatilag semmi nem volt.....
Na mindegy körülnéztem, láttam már a neten hogy van kocka wafters, de most élőben is megnézhettem, meg vettem is egy dobozzal: [link]
Igaz, hogy 8mm, de a kockaság miatt szerintem 11-12mm-es gömbölyű, vagy hordós csalinak felelhet meg.....
Iszonyat, hogy ráálltak a gyártók a wafters csalikra, szinte már átláthatatlan, viszont egyre kisebb dobozok vannak, egyre többért...
Hol vannak már a kb. 10 évvel ezelőtti, hatalmas wafters csalis dobozok.
-
lumpy92
aktív tag
Ezt a videót nyáron készítettem Spanyolországban, Toledóban, a "Puente de Alcántara" közelében: [link]
Egy potyka a partszélben, a márnák pedig a víztetőn kajálgatnak a nyári rekkenő hőségben.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Pite vagy
biciklivel 32, úgy sem érdekel?
Pestig eljössz, onnan csak lesz valaki aki felkap -
PpenoO
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Jansky1 Taxi?
-
-
Steady74
Topikgazda
Akkor a 2026. évi tavaszi fórumpeca hivatalos dátuma 2026. április 17. péntek.
Létszám eddig: Zolibácsi, PpenoO, Grillo. galervin, én, akikre számítunk Mester, lumpy, , ice, warningshotz. Még valaki? Vegánpuli?
Helyszínt még nem írok, Rába-Rábca vízállás függő. Egyébként még egy gondom van a Rábával, hogy le tudunk-e egymás mellé ülni ennyien? Eléggé intenzív szokott lenni a kommunikáció egymás között
-
lumpy92
aktív tag
Jó lehet a 17 péntek.
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A nem fogunk semmit csak statisztika, engem nem zavar, meg amúgy simán betlizek telepített tavon is. Amúgy is elvagyok én órákat egy 3-as spiccel, meg snecivel, bodrival, vagy csak a próbálkozással (meg a fák). Nekem bármi jó időpont tekintetében.
-
Zoli bácsi
őstag
Amúgy jobb lenne a péntek, igazából nekem mindegy, de pénteken kevesebb az ember.
Ha meggondolnátok magatokat, és a bányató helyett a Rábát néznétek meg, akkor pláne hétköznap a nyerő, szombat reggelre tele van a Rába part..Meg a tó part is persze.
Én a pénteket javaslom, valamelyiket.
(úgysem fogunk semmit): Ez kizárt, telepített tavon. Rábán van rá esély, ott viszont a környezet, hangulat, csend kárpótolja az embert.
Elmondtam már párszor, nekem néha jól esik a tavi peca, pláne mert az mindig horgászható. De az igazi, mikor a hatalmas Rába parti csendben egyik pillanatról a másikra szinte ki akarja tépni a bottartót egy ismeretlen erő, visít a nyeletőfék, és a botot felvéve az karikába vágja magát, és megindul valami..... Ami persze, a végén kiderül, hogy csak egy termetesebb márna, vagy domolykó, csak az első másodpercekben iszonyú ribilliót csinál.
Egy jó kilós vadvízi márna sportértéke sodrásban nálam vetekszik 10 kilós tavi pontyéval.
Ma délután lementem volna Rábára, ott is megkezdeni a szezont, de megnéztem a Rábai pecás FB csoportot, még felejtős. Árad, sáros, hordalékos, nem is fognak halat...
Majd, lesz még jó vízállás.
Addig is, egy évvel ezelőtti kép, persze, akkor aszályosabb tél volt, de nem panaszkodom, kell a víz.
1 éve, Rába:
-
Zoli bácsi
őstag
Értem én, hogy másfél hónap, csak úgy tűnik egymás mellé beszélünk.
Nekem 10.-ig, magyarán holnaputánig..Lassan holnapig le kell adni az áprilisi kéréseket, és 15.-ig meg kell(ene) lenni a beosztás.
Sajnos sokszor a kért napokat, főleg a hétvégét reggeli lelépésre kapom, máshogy nem megoldható. Szóval nem egyszerű, asszony meg is jegyezte, most sikerült egy közös szabad hétvégét együtt töltenünk, hogy senkinek nem nyúltak bele. Egy hete péntek este 10-kor hajkurásztak asszony telefonján, hogy menjek be reggel.
A hétvége a legproblémásabb, azt elcserélni sem nagyon lehet, aki szabad, vagy családi programja van, vagy indulnak a plusz munkák a jó idővel, a mozgóőrségek. -
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem úszod meg mester . Peca után olyan kertiparti lesz nálad ,hogy egész Győr Moson megye erről fog beszélni 3 hétig
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
miért maradna el??
szerk: eleve ajánlott dátumok: 17-18-19 vagy 24-25-26.. legalább még másfél hónap
https://prohardver.hu/tema/ki_horgaszik/hsz_99128-99128.html -
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Adj egy kis időt a tisztelt publikumnak. Hétvége volt, mindenki rohangált a család meg a nőnapi virág után. A legszerencsésebbek talán még horgászni is kijutottak.
Nem én vagyok a hangadó, de kérlek várdd ki, amíg az ötletgazdák válaszolnak. Részemről szívesen mennék (remélhetőleg nem ütközik családi progival majd), még sosem pecáztam arra, a csapat és hangulat meg mindig jó.
És boldog névnapot!szerk: nekem 04.04. nem jó, 04.12-e meg vélhetően nem lesz jó. Többi eddig ok.
-
Zoli bácsi
őstag
Akkor...Részemről úgy tekintem, hogy az áprilisi Rábaközi fórumpeca elmarad.
Nem baj, lesz máskor.
Ibituba: Nekem csak nyugatról becsempészett újságok voltak tinédzserként. Már felnőttként tettem szert Ausztriából shillingért (Ez volt euro előtt a labancoknál) behozott VHS magnóra. Azok az agyon másolt "művészfilmek".....
-
Ibituba
aktív tag
Boldog nőnapot a kedves művésznőnek. Isten éltesse, köszönjük hogy jelen volt tinédzser korunkban!
-
Zoli bácsi
őstag
Na. Kutyaütők.
Feldobtátok múltkor, hogy eljönnétek az ország nyugati végébe peccantani, áprilisban. Mondtam, hogy azon tényleg részt vennék. Nekem elvileg 10.-ig le kell adnom a következő havi kéréseket, szóval nekem aktuális lenne tudni, szabadnap miatt.
Csönd lett, nekem az is jó ha eltoljátok. De legalább szóljatok.
Vagy csak szivattatok? (Tényleg kimentem volna amúgy)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Racoon City árnyékában: Teszteltük a Resident Evil Requiemet
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Macrodroid
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Path of Exile (ARPG)
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- ÚJ Bontatlan Honor X7d 6/128GB fekete/ 12 hónap jótállással!
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na, beveszem a napi adag kavintonomat, de hova is tettem?

kbszott víz... bosszant.
Mindenesetre köszi!