Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Akciófigyelő: Dömpingáron adja az Earfun a zajszűrős fejhallgatóját
- Elirigyelte a Vivo az Oppo 10x-es zoomkameráját
- Az S25-ön is kipróbálható a One UI 9
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
addikt
Köszönöm! Most ezzel a Bulls géppel fog veretni fater. Gen 4 nem smart 85 Nm. Ment vele egyet már tegnap amikor elhoztuk. Bevágta kónusz-turbo kombóra és utána boldogan újságolta, hogy a 15%-on is megy felfele mint a szél. Felesleges magyaráznom neki, hogy használja a váltót. Remélem bírni fogja a gép egy darabig. Én megtettem amit kellett, kerestem neki egy gépet.
Ha így fogja használni, akkor sajnos 500km után ledarálja a sor alját és ugrani fog a lánc.
-
gbors
nagyúr
Mondjuk ennyiért még hagyományosban is alsó polcos dolgok vannak a nagyobb gyártóknál. Ennek fényében finoman szólva sem lennének elvárásaim - a garancia és pótakksi\motor kérdését nagyon körbe kell járni kattintás előtt..
Hát, ha lenne rá 2 év gar, akkor azt mondanám, lesz*rom az alkatrészellátást, de anélkül azért necces. Szépen mutat a vételár, de ha 2 hónap után széthullik, akkor mindjárt nem olyan olcsó...
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm! Most ezzel a Bulls géppel fog veretni fater. Gen 4 nem smart 85 Nm. Ment vele egyet már tegnap amikor elhoztuk. Bevágta kónusz-turbo kombóra és utána boldogan újságolta, hogy a 15%-on is megy felfele mint a szél. Felesleges magyaráznom neki, hogy használja a váltót. Remélem bírni fogja a gép egy darabig. Én megtettem amit kellett, kerestem neki egy gépet.
-
m72
tag
Én is vágom......... Szimpatikus nagyon az Espeeder, szívesebben vettem volna azt, de nem tudtam lebeszélni a ridert az alacsony átlépésű vázról.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Mondjuk ennyiért még hagyományosban is alsó polcos dolgok vannak a nagyobb gyártóknál. Ennek fényében finoman szólva sem lennének elvárásaim - a garancia és pótakksi\motor kérdését nagyon körbe kell járni kattintás előtt..
-
eddie1978
senior tag
Sikerült lőni egy Bulls Street CX bringát női vázzal. Igazából tök új bolti állapot, 160 km van benne. Méret 45 cm. Alig van különbség a méretek között. Komoly a 85 Nm. Akku vázon kívüli 500 Wh.
-
parandroid
félisten
Közben én is lemértem, a BAM Shock Absorber kormány 64 centi széles a valóságban az M-es NokoLife-on. Aztán hogy ez a City, vagy a Trek változat, azt nem tudom, amikor mi rendeltük, még csak egyféle volt.
Mi ezeket az extrákat kaptuk promóban az alapáras bringához (akkoriban 2300 EUR volt éppen):
p
-
zsola32
őstag
Én vágtam a kormányból a párom Espeederén túl szélesnek találtuk.
Meg lenyúltam a karbon üléscsövet, és kapott a Speedermről egy alut
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ma megrendeltem egy Giant Roam E+ STA 2022 bringát M méretben. Fekete színben, mert fater olyan már mint a nők. A szín az elsődleges. Fehér semmiképpen sem kellett neki. Ez most totál halálmadár kinézet. Minden fekete rajta.
@parandroid: Ez a Nokourban meg versenybe szállt a Tenways CGO600 Pro szíjas bringával magam részére. Köszi az ajánlást!
Téves volt a készlet infó. Nincs raktáron a Giant Roam. Mehet tovább a keresgélés.
-
m72
tag
A 720 az nagyon durva. Mi a rezgéscsillapítós trekking kormánnyal vettük, holnap lemérem, de ez szerintem max 620-640-es (mivel hajlik hátra, nem is tudom, hogy a teljes szélességet mérjem-e, vagy a kormánycsövet kanyarban).
p
Megjött a válasz:
Flat: 70
Riser: 60
Bam trek: 66
Bam city: 62
Nem nagy tétel, megoldom, de azért kíváncsi lennék, mire gondolt a művész, amikor ezt a szélességet kitalálta? -
m72
tag
Esetleg még NOKOURBAN | Urban Chain-Drive E-Bike | Ultra-Light. A másik kettő is jó cucc az adott árban, de messze az olaszok ugrották meg leginkább azt a szintet, hogy még jól is nézzen ki a bicikli. És ugye csak 14kg... Ezt a Suntour váltást nem tudom milyen, ahogy írták, korábban Sram Apex volt, nekünk is az van. Gyanítom, hogy jelentős különbség nincs a kettő között.
p
A miénken 10 sebességes Sunrace váltás van, jónak gondolom. Egy masszív(nak látszó) MTB váltó kuplunggal. Nekem úgy tűnik, hogy nem olyan finom működésű mint a Shimano, hanem olyan határozottabb, mint a fiam bringáján a Sram GX. A kar is MTB, így nem látszanak rajta fokozatok. Eddig annyi hátrányt látok, hogy négyszög tengelyes a hajtómű. Ha majd tönkremegy valamelyik csapágy, akkor ezt biztosan kidobom belőle.
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ma megrendeltem egy Giant Roam E+ STA 2022 bringát M méretben. Fekete színben, mert fater olyan már mint a nők. A szín az elsődleges. Fehér semmiképpen sem kellett neki. Ez most totál halálmadár kinézet. Minden fekete rajta.
@parandroid: Ez a Nokourban meg versenybe szállt a Tenways CGO600 Pro szíjas bringával magam részére. Köszi az ajánlást!
-
eddie1978
senior tag
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
StLui
veterán
Még mindig nem vettem faternak bringát. A használt amit megnéztünk kölcsönzős cucc. Kértem Bosch diagnosztikát. A bolt elzárkózott, hogy az veszélyes az akkura, meg külsősöknek nem csinálják meg. Tényleg ekkor nehézség egy diagnosztikát csinálni? Kifizetnénk. Én nem látom értelmét ezt a vonalat tovább erőltetni. Eggyel kisebb méretet ajánlott a 600e alatti kategóriában, hogy a vázméret úgyis ugyanakkora, csak a nyeregcső hossza változik. Ez azért van mert fater valamiért magasnak találta a bringát mert nem ér le teli talppal a lába a nyeregben ülve. Ezen még túltenném magam, de a diagnosztika az megnyugtató lenne.
Kezd elegem lenni ebből. 600 a max keret. A 600 határ alatt új cucc a Decathlon-os E-ACTV 100 van, illetve Touroll Urbano 3 és hasonlók vagy több éves használt Bosch, Yamaha stb gépek ismeretlen előélettel. Már úgy vagyok, hogy lesz neki valami olcsó új aztán ennyi.
Milyen döntési szempontokat érdemes figyelembe venni? Max keret, új vagy használt, javíthatóság (alkatrész ellátás). Deka nem minden esetben szerepel jól alkatrész ellátásban. Kínai ugyanez.Azt tudjátok, hogy ha leér teli talppal a lába nyeregben ülve, akkor rosszul van beállítva a kerékpáron az ülésmagasság?
-
r6man123
senior tag
Köszi mindenkinek!
@pranoid: köszi! Hacsak nincs valamilyen titkos kupon, a Nokourban 2.5x annyiba kerül mint a Fiido
-
parandroid
félisten
Sziasztok!
Segítsetek egy picit gondolkoni / mérlegelni!
Fiido C21 vs Tenways AGO X Classic
Viszonylag jó karban lévő 40 éves kapuzárásos férfi vagyok, úgyhogy vennem kell valamit.
A Kisalföldön élek, gyakorlatilag bármerre indulok, sík pályát találok, mindenfele aszfaltos bicajúttal. Nagyjából erre a terepre keresek bicajt.
Látom, hogy a Fiido szerényebb felszerelésű, de a hátsó hajtás, a váltó és merev villa az én felhasználásomra szerintem még előny is. Nem mellesleg a Fiido 200km-es extenderrel még olcsóbb is (kb 480 000 Ft).
Hobbi célú, szigetközi EuroVelo-n "na tekerjünk egyet" eszköz lenne a cél.
help!
Esetleg még NOKOURBAN | Urban Chain-Drive E-Bike | Ultra-Light. A másik kettő is jó cucc az adott árban, de messze az olaszok ugrották meg leginkább azt a szintet, hogy még jól is nézzen ki a bicikli. És ugye csak 14kg... Ezt a Suntour váltást nem tudom milyen, ahogy írták, korábban Sram Apex volt, nekünk is az van. Gyanítom, hogy jelentős különbség nincs a kettő között.
p
-
Friczy
senior tag
Sziasztok!
Viszonylag jó karban lévő 40 éves kapuzárásos férfi vagyok, úgyhogy vennem kell valamit.
A Kisalföldön élek, gyakorlatilag bármerre indulok, sík pályát találok, mindenfele aszfaltos bicajúttal. Nagyjából erre a terepre keresek bicajt.
Látom, hogy a Fiido szerényebb felszerelésű, de a hátsó hajtás, a váltó és merev villa az én felhasználásomra szerintem még előny is. Nem mellesleg a Fiido 200km-es extenderrel még olcsóbb is (kb 480 000 Ft).
help!
A használat során nagyon nem mindegy, hogy a bringa önmagában 17 vagy 25 kiló. A 17 kiló sokkal inkább biciklinek érződik, mint a 25 (fentebb írtam róla). Én a Fiidot választanám ebből a kettőből, és vennék egy extender akkut a biztonság kedvéért.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
help!
-
gbors
nagyúr
Igen, korábban volt SRAM-nal, de a leírtak alapján ez mindegy
-
zsola32
őstag
Még mindig nem vettem faternak bringát. A használt amit megnéztünk kölcsönzős cucc. Kértem Bosch diagnosztikát. A bolt elzárkózott, hogy az veszélyes az akkura, meg külsősöknek nem csinálják meg. Tényleg ekkor nehézség egy diagnosztikát csinálni? Kifizetnénk. Én nem látom értelmét ezt a vonalat tovább erőltetni. Eggyel kisebb méretet ajánlott a 600e alatti kategóriában, hogy a vázméret úgyis ugyanakkora, csak a nyeregcső hossza változik. Ez azért van mert fater valamiért magasnak találta a bringát mert nem ér le teli talppal a lába a nyeregben ülve. Ezen még túltenném magam, de a diagnosztika az megnyugtató lenne.
Kezd elegem lenni ebből. 600 a max keret. A 600 határ alatt új cucc a Decathlon-os E-ACTV 100 van, illetve Touroll Urbano 3 és hasonlók vagy több éves használt Bosch, Yamaha stb gépek ismeretlen előélettel. Már úgy vagyok, hogy lesz neki valami olcsó új aztán ennyi.
Milyen döntési szempontokat érdemes figyelembe venni? Max keret, új vagy használt, javíthatóság (alkatrész ellátás). Deka nem minden esetben szerepel jól alkatrész ellátásban. Kínai ugyanez.A NokoUrban lehet talán még jó választás, látom hogy nem jön ki 600-ból, de elég erős a forint, ez mellette szól...
(lehet hogy rosszul tudom, de mintha régebben lehetett volna Sram hajtással is kérni ezt a bringát, jelenleg ez csak SunRace tud lenni...) -
eddie1978
senior tag
Milyen döntési szempontokat érdemes figyelembe venni? Max keret, új vagy használt, javíthatóság (alkatrész ellátás). Deka nem minden esetben szerepel jól alkatrész ellátásban. Kínai ugyanez. -
Friczy
senior tag
Vékony kerék? 45 mm.
Másfél éve van meg egyébként, és roppant elégedett vagyok vele. Az SX rendszer nagyon jól finomhangolható, sok üzemmódból lehet választani, hogy melyik négy legyen a bringán, és azon belül is lehet rásegítési értékeket szabályozni. -
Atos23
senior tag
-
roseben
tag
Bár nem írtad, milyen bringával kapcsolatban kérdezed, de a motor ellenállása mellé érdemes belekalkulálni a külső gumi ellenállását, tapadását.
Sok ismerősnél tapasztaltam, hogy divatból vesznek vastag külső gumis e-MTB-t, vagy esetleg e-Endurot, mert jól néz ki. Ezután a 25 kilós össztelós bringával, 2,4 - 2,8" széles gumikkal szeretnék megkerülni a Balatont. Amikor lemerül az akku, akkor azt gondolhatják elsőre, hogy a motor ellenállása miatt "állt a földbe" a bringa, miközben a gumi és a bringa súlya viszi el az erő nagy részét.
Nekem a saját tapasztalatom az, hogy ha a Turbo Levoval kimegyek aszfaltra, kb. 15-20% rásegítés kell ahhoz, hogy ellensúlyozzam a bringa súlyát és a vastag gumik ellenállását, és nagyjából akkor vagyok egy normál bringához szükséges erőnél.Na de ne vedd magadra, csak gondoltam ventilálok egyet, hogy ez sok tényezős, a motor ellenállása nem minden, illetve közel sem számít annyit, ha más tényezőket is figyelembe veszünk

Friczy:
Milyen bringán használod az SX motort? Nekem is ez a következő kinézett típus, ha elhagyom a Specialized / Brose motor vonalat. Merida e-One Sixty SL szériával szemezek, csak ne lenne benne egy indokolatlan titkos szorzó még egy Speci árához képest pluszban (Kb. ugyanaz a felszereltség egy Speci SL bringán 3 millió, a Merida SL-nél 4).
Az e-MTB-omon is lecseréltettem keskenyebb, simább gumikra.
-
Friczy
senior tag
Bár nem írtad, milyen bringával kapcsolatban kérdezed, de a motor ellenállása mellé érdemes belekalkulálni a külső gumi ellenállását, tapadását.
Sok ismerősnél tapasztaltam, hogy divatból vesznek vastag külső gumis e-MTB-t, vagy esetleg e-Endurot, mert jól néz ki. Ezután a 25 kilós össztelós bringával, 2,4 - 2,8" széles gumikkal szeretnék megkerülni a Balatont. Amikor lemerül az akku, akkor azt gondolhatják elsőre, hogy a motor ellenállása miatt "állt a földbe" a bringa, miközben a gumi és a bringa súlya viszi el az erő nagy részét.
Nekem a saját tapasztalatom az, hogy ha a Turbo Levoval kimegyek aszfaltra, kb. 15-20% rásegítés kell ahhoz, hogy ellensúlyozzam a bringa súlyát és a vastag gumik ellenállását, és nagyjából akkor vagyok egy normál bringához szükséges erőnél.Na de ne vedd magadra, csak gondoltam ventilálok egyet, hogy ez sok tényezős, a motor ellenállása nem minden, illetve közel sem számít annyit, ha más tényezőket is figyelembe veszünk

Friczy:
Milyen bringán használod az SX motort? Nekem is ez a következő kinézett típus, ha elhagyom a Specialized / Brose motor vonalat. Merida e-One Sixty SL szériával szemezek, csak ne lenne benne egy indokolatlan titkos szorzó még egy Speci árához képest pluszban (Kb. ugyanaz a felszereltség egy Speci SL bringán 3 millió, a Merida SL-nél 4).
Cube Nuroad C:62 Race 400X FE bringában. Igaz, nem olcsó, de az általad írt árhoz képest még barátinak mondható
-
Atos23
senior tag

Friczy:
-
aero.
veterán
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen járok vagy nem, de bedobom ide.
Akksis, felnőtt méretű, rásegítős kerót keresnék lazább edzés szempontjából, utcai és könnyebb terep céljára. Nem vagyok profi, de szeretek menni, ha az alpokban vagyok mindig bérlek. Nagyon nagy elvárások nincsenek, inkább legyen megbízható és terhelhető. Kínai sem akadály, ha azt mondjátok megbízhatóak, bár a keret gondolom azokra szűkül inkább. Hatótáv 40-50km min. 400k körül, ha van valami jó, esetleg egy százast még rádobok. Köszi

-
roseben
tag
-
m72
tag
Levágni nem lenne egyszerűbb a kormány szélességéből?
Így pont akkorára lehetne szabni, mint amekkora kényelmes.Ez is opció, bár azt még nem néztem, hogy maradna-e elég teljesen egyenes rész a markolatnak és a fékkaroknak. Az oldalanként 4-5 cm nem kevés.
-
Friczy
senior tag
Nekem SX motor van a bringában, nem érzek 25 km/h-nál ellenállást. Leáll a motor, de simán lehet gyorsabban menni, nem 'megyek falnak' 25-nél.
-
nagylaci32
tag
Noko userektől kérdezem, Nektek milyen méretű és típusú vázhoz milyen széles és milyen típusú (flat/riser) kormányt szereltek? A feleségemnek ajándékozott Noko Tempo kormánya eddig is szélesnek tűnt, de azt hittem, hogy csak a pici, S-es váz miatt látom így. Menni kb. 300 m-t mentem vele, nem is figyeltem erre, amúgy is úgy ültem rajta, mint majom a köszörűkövön. Ma viszont vagy 20 km-t mentem mögötte és teljesen biztos lettem benne, hogy ez így nem jó. Megmértem, 720 mm a szélessége! S-es vázhoz szerintem még montinál is húzós ez a szélesség. Biztosan cserélni fogom, de kíváncsi vagyok rá, hogy a gyárban valamit összekevertek, vagy ezt tényleg így gondolták.
Levágni nem lenne egyszerűbb a kormány szélességéből?
Így pont akkorára lehetne szabni, mint amekkora kényelmes. -
gbors
nagyúr
AgoX Classic
Aki pl. nem fél a vérgáz Allegrotól, ott most 500k-ért utánad dobják
Hát ja, ez talán a legjobb kombinációjuk - a Special Edition drágábban rosszabb

Érdekes dilemma a Bafang motor + Deore váltás VS Bosch Gen3 motor + Alivio váltás (összevetve a Rideonic-kal) - én vszleg az utóbbit választanám, de nyilván az előbbi mellett is lehet érvelni.Az Allegro nálam a távozz tőlem Sátán kategória, de persze ez is egyéni preferencia kérdése.
-
RetepNyaraB
nagyúr
AgoX Classic
Aki pl. nem fél a vérgáz Allegrotól, ott most 500k-ért utánad dobják
-
m72
tag
A gumi az 37-es itt is, de az teljesen jól passzol rá amúgy. Egyébként is a 35-37 az a felniszélességtől is függ, hogy mennyire terül.
p
Persze, azt nem is gondoltam, hogy valaki kimegy a raktárba és megméri tolómérővel, hogy valójában milyen széles a gumi az adott keréken. Inkább csak annyit vártam, hogy azt sikerül eltalálni, mi van ráírva a gumira.
-
parandroid
félisten
Köszi előre is! Egyébként megkérdeztem a supporttól, hogy mekkora kormánnyal van szerelve egy S-es Noko Tempo? Persze nem azt írtam, hogy a miénkben 720-as van, jó-e így? Biztos vagyok benne, hogy vissza írták volna, hogy persze, ők ezt így gondolták. Mint azt írtam itt korábban, mielőtt megjött a biringa, megkérdeztem tőlük, hogy milyen széles gumival fog jönni, illetve, hogy mennyi a tyre clerance? Visszaírták, hogy mindkettő 35 mm. Ma vettem észre, hogy 37-es gumik vannak rajta
. Persze semmit nem számít a mi szintünkön az a 2 mm, inkább elvi kérdés, hogy fingjuk sincs, hogy mit gyártanak.A gumi az 37-es itt is, de az teljesen jól passzol rá amúgy. Egyébként is a 35-37 az a felniszélességtől is függ, hogy mennyire terül.
p
-
m72
tag
A 720 az nagyon durva. Mi a rezgéscsillapítós trekking kormánnyal vettük, holnap lemérem, de ez szerintem max 620-640-es (mivel hajlik hátra, nem is tudom, hogy a teljes szélességet mérjem-e, vagy a kormánycsövet kanyarban).
p
Köszi előre is! Egyébként megkérdeztem a supporttól, hogy mekkora kormánnyal van szerelve egy S-es Noko Tempo? Persze nem azt írtam, hogy a miénkben 720-as van, jó-e így? Biztos vagyok benne, hogy vissza írták volna, hogy persze, ők ezt így gondolták. Mint azt írtam itt korábban, mielőtt megjött a biringa, megkérdeztem tőlük, hogy milyen széles gumival fog jönni, illetve, hogy mennyi a tyre clerance? Visszaírták, hogy mindkettő 35 mm. Ma vettem észre, hogy 37-es gumik vannak rajta
. Persze semmit nem számít a mi szintünkön az a 2 mm, inkább elvi kérdés, hogy fingjuk sincs, hogy mit gyártanak. -
parandroid
félisten
Noko userektől kérdezem, Nektek milyen méretű és típusú vázhoz milyen széles és milyen típusú (flat/riser) kormányt szereltek? A feleségemnek ajándékozott Noko Tempo kormánya eddig is szélesnek tűnt, de azt hittem, hogy csak a pici, S-es váz miatt látom így. Menni kb. 300 m-t mentem vele, nem is figyeltem erre, amúgy is úgy ültem rajta, mint majom a köszörűkövön. Ma viszont vagy 20 km-t mentem mögötte és teljesen biztos lettem benne, hogy ez így nem jó. Megmértem, 720 mm a szélessége! S-es vázhoz szerintem még montinál is húzós ez a szélesség. Biztosan cserélni fogom, de kíváncsi vagyok rá, hogy a gyárban valamit összekevertek, vagy ezt tényleg így gondolták.
p
-
gbors
nagyúr
Nem tudok mélyebben okoskodni, mert nincs hozzá merítésem. De a saját vackommal jövök mindig, amit fél óra guglizással találtam. Ára igen hasonló, amúgy meg egy teljes kategóriával feljebb hajtásban 🤷
Oké, nem Bosch.Írtad, hogy Tenways, de pontosan melyik? Elég változatosan szerelik fel a bringáikat.
-
m72
tag
-
RetepNyaraB
nagyúr
Nem tudok mélyebben okoskodni, mert nincs hozzá merítésem. De a saját vackommal jövök mindig, amit fél óra guglizással találtam. Ára igen hasonló, amúgy meg egy teljes kategóriával feljebb hajtásban 🤷
Oké, nem Bosch. -
roseben
tag
Üdv.,
4. Generációs Bosch középmotorok 25km/h feletti sebességnél kicsi vagy semmilyen ellenállást nem fejtenek ki a pedálra?
Van valami kuplung benne? -
gbors
nagyúr
Szerintem ez drága 700k körül. Nagyon alap kiszerelés. Persze működni fog arra, amire szeretnéd, csak nem ér ennyit.
Hát egyrészt értem, de másrészt mit kapsz középmotoros túratrekkingből ennyiért? A geohoz nem tudok hozzászólni, de a hajtáslánc rendben van, még csak nem is a legalapabb. A teljes áron bottal sem, de 700-ért vállalhatónak tűnik.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Sziasztok,
39 évesen, átlagos fittség mellett, eddig hagyomaányos Gepida trekkinget használva elektromos kerékpár vásárlásán gondolkodom. A cél a rásegítés, úgy, hogy közben a kerékpározás élménye megmaradjon. 80% aszfalt, 20% egyenletes terep, földesút lenne az átlagos használat.
Rideonic 1.0 trekkinget néztem az ebikeshopnál. Valódi teszteket, véleményeket nem nagyon találok róla neten. Valaki tapasztalat, vagy bármilyen vélemény alapján tudna róla írni néhány szót?
Köszönöm!Szerintem ez drága 700k körül. Nagyon alap kiszerelés. Persze működni fog arra, amire szeretnéd, csak nem ér ennyit.
-
Vitriol87
csendes tag
Sziasztok,
39 évesen, átlagos fittség mellett, eddig hagyomaányos Gepida trekkinget használva elektromos kerékpár vásárlásán gondolkodom. A cél a rásegítés, úgy, hogy közben a kerékpározás élménye megmaradjon. 80% aszfalt, 20% egyenletes terep, földesút lenne az átlagos használat.
Rideonic 1.0 trekkinget néztem az ebikeshopnál. Valódi teszteket, véleményeket nem nagyon találok róla neten. Valaki tapasztalat, vagy bármilyen vélemény alapján tudna róla írni néhány szót?
Köszönöm! -
kovyhun
tag
Thule Epos (hosszú távú megoldás, praktikus, nem olcsó)
Költség hatékonyság szempontjából a régebbi Thulék is jók (Euroway G2).
Nem kifejezetten ebike-hoz készült, de a két szélső helyen szállítva kényelmesen elfér.Thule előnye, hogy használtan is el lehet adni a későbbiekben, illetve ha kellene, akkor alkatrészt is lehet hozzá vásárolni.
Köszönöm neked is, körbenézek van-e használt eladó.
-
kovyhun
tag
Igazad van, szállítóban
.
Tetősínes van, azt szeretném kiváltani mert kell a hely a tetőn.
Valaki azt mondta a hátsóajtós jobb mint a vonóhorgos, de valahol meg azt írják a hátsóajtós nem alkalmas elektromos bicajhoz.
Úgyhogy kicsit összezavarodtam. -
kerepesig
tag
Sziasztok!
Cégként vásárolnék pedelec-et (ha jól tudom max 300W). 400-450ezer forint környékén már van vállalható típus?
Sík terep, külvárosi használat aszfaltos úton. -
HUNRookie
csendes tag
Thule Epos (hosszú távú megoldás, praktikus, nem olcsó)
Költség hatékonyság szempontjából a régebbi Thulék is jók (Euroway G2).
Nem kifejezetten ebike-hoz készült, de a két szélső helyen szállítva kényelmesen elfér.Thule előnye, hogy használtan is el lehet adni a későbbiekben, illetve ha kellene, akkor alkatrészt is lehet hozzá vásárolni.
-
Kapanyél
őstag
Mármint autóban, bicajban vagy a szállítóban?
Utóbbinál vonóhorgos vagy tetősínre?
Vonóhorgosnál a Thule Easyfold nagyon praktikus, tetőre pedig a Yakima Frontloader a nyerő. -
kovyhun
tag
Sziasztok!
2db elektromos bicajt szeretnék a kocsi hátulján szállítani.
Tud valaki segíteni a választásban? -
VMatteo
őstag
Apukád milyen súlyban van?
A hátsó agymotoros bringa jó lehet(ne) de szerintem a súly azért fontos tényező.
Páromnak hátsó agymotoros bringája van, kb. 60 kg. Az Ő súlyával egész jó a bringa, megvan az elvárt hatótáv, és relatív könnyű a bringa. Ha én használnám, 90 kg felett vagyok, szerintem hamar lemeríteném az akksit, nem lenne meg a 80 km körüli szám... (egyszer kipróbáltam az asszony bringáját, előtte nem ültem elektromos szamáron. Tetszett, sőt... de szerintem gyorsan merült)Javítsatok ki, ha nem jó a teóriám, köszi...
Köszönöm a segítséget, hát sajnos cseppet fogynia kellene, mert 90kg
Ez a Dechatlonos próbalehetőség nagyon jó ötlet, köszönöm szépen
-
zsola32
őstag
Apukád milyen súlyban van?
A hátsó agymotoros bringa jó lehet(ne) de szerintem a súly azért fontos tényező.
Páromnak hátsó agymotoros bringája van, kb. 60 kg. Az Ő súlyával egész jó a bringa, megvan az elvárt hatótáv, és relatív könnyű a bringa. Ha én használnám, 90 kg felett vagyok, szerintem hamar lemeríteném az akksit, nem lenne meg a 80 km körüli szám... (egyszer kipróbáltam az asszony bringáját, előtte nem ültem elektromos szamáron. Tetszett, sőt... de szerintem gyorsan merült)Javítsatok ki, ha nem jó a teóriám, köszi...
-
gbors
nagyúr
Arra figyelj, hogy a kinézett Decathlonos bringa pedálszenzoros, és fix extra teljesítményt rak az utas alá, nem a pedálozás erejétől függőt. A legkisebb fokozatban is legalább 20-szal fog menni síkon tetszőleges erősségű pedálozás mellett, ha lehet hinni a leírásnak.
Műszakilag amúgy alap, de vállalható - ha van lehetőség, próbáljátok ki. -
RetepNyaraB
nagyúr
+Nagy cég, van gari és szervíz.
-kicsi (és nem valami ismert) motor és akksi, gyenge rásegítés<-> relatíve nagy saját tömeg. A saját erőt meg fogja érezni.Ha nincs komolyabb emelkedő, persze jó lehet.
A 29-es kerék szokatlan lesz elsőre (nehezebb indulni, kanyarogni). -
VMatteo
őstag
Ha tényleg nem akar rá többet szánni, én azt mondom, vegye meg a Decathlonost, toljon végig vele egy nyarat és utána eldönti, hogy kell-e neki jobb vagy sem. Relatíve ilyen filléres bringával a bukó is minimális, mert ha nem jön be neki, akkor 2-3 hónap múlva eladja 300-ért.
Kicsi pénzért úgysem az első bringa lesz az, amit az ember elsőre véglegesnek gondolt. Több évre szóló elektromos bringát egyszerűen nem lehet ennyiért venni.
Az a baj a Lidl katalógussal (és a hasonló szórólapokkal), hogy elülteti az ember buksijában azt a tévképzetet, hogy 400-ért lehet elektromos bringát venni. Utána ember legyen a talpán, aki meggyőzi az adott személyt ennek az ellenkezőjéről.
Teljesen igazad van!
Ezért próbálok olyan vonalon mozogni, amihez képőbb van alkatrész, illetve eladható. -
Atos23
senior tag
Ha tényleg nem akar rá többet szánni, én azt mondom, vegye meg a Decathlonost, toljon végig vele egy nyarat és utána eldönti, hogy kell-e neki jobb vagy sem. Relatíve ilyen filléres bringával a bukó is minimális, mert ha nem jön be neki, akkor 2-3 hónap múlva eladja 300-ért.
Kicsi pénzért úgysem az első bringa lesz az, amit az ember elsőre véglegesnek gondolt. Több évre szóló elektromos bringát egyszerűen nem lehet ennyiért venni.
Az a baj a Lidl katalógussal (és a hasonló szórólapokkal), hogy elülteti az ember buksijában azt a tévképzetet, hogy 400-ért lehet elektromos bringát venni. Utána ember legyen a talpán, aki meggyőzi az adott személyt ennek az ellenkezőjéről.
-
parandroid
félisten
Trekking/cross trekking vonalon nézelődnék, illetve érdemes lenne a hátsó agymotoros bringákat nézni. Általában kisebb az akku, de olyan 80-100km-t az is elmegy, kétlem, hogy ennél többre lenne szükség. Cserébe olyan 14-15 kilóból kihozzák. Egy masszív első teló ebben az árkategóriában inkább csak plusz súly, és hibaforrás (utóbbibnak nem utolsó, de legalább ha nem működik, akkor is dög nehéz), segíteni meg nemigen fog. Jól megválasztott gumimérettel, és légnyomással többre mész kényelem szempontjából.
p
-
VMatteo
őstag
Elsőre nem rossz, de
1) ez egy MTB, ami terepre való, nem aszfaltra,
2) alsó hangon 25kg.p
Most it MTB-je van, de értem, igazad van.
Nehéz, nyilván az, de nem kell felhozni a 7. emeletre
-
parandroid
félisten
-
VMatteo
őstag
Annyi mindenképpen kellene, hogy ténylegesen biciklis élményre vágyik némi megsegítéssel (esetleg pontosabban azt, hogy hol kell megsegítés - emelkedők, végsebesség, valami más), vagy valamire, ami biciklinek tűnik és tekerni kell, de amúgy az erőfeszítés nagy részét a motor megoldja.
A Decathlon-vonalat sajnos nem lehet egyben kezelni, vannak egészen vállalható gépeik is, aztán múltkor valaki linkelt egy kvázi kínai bringát, Decathlonos köntösben. Ha írsz pontos típust, arra tudunk valamit mondani. Használtaknál hasonlóan.
Tudom, hogy ez így elég macerás, de ezerféle ebike / pedelec létezik, és nagyon könnyű mellényúlni, különösen az olcsókkal.
Konkrét javaslatként esetleg ott van a Momentum Voya E+3, amit az olcsó új ára miatt könnyebb univerzálisan javasolni.
Tekerjen, sportoljon, de ne szakadjon meg, ergo legyen rásegítés.
Hirtelen pl ezt néztem: [link] -
gbors
nagyúr
Persze ezt értem én is, igazad van.
Viszont mivel eddig is hébe-hóban bicózott normális bicóval pár km-t, nem vennénk egyből milliós biciklit.
Autószerelő apa, szóval egy bicót karban tudunk tartani otthon, ezért indulnék el első körben a Dechatlon vonalon, mert ehhez van minden, illetve szerviz is
Annyi mindenképpen kellene, hogy ténylegesen biciklis élményre vágyik némi megsegítéssel (esetleg pontosabban azt, hogy hol kell megsegítés - emelkedők, végsebesség, valami más), vagy valamire, ami biciklinek tűnik és tekerni kell, de amúgy az erőfeszítés nagy részét a motor megoldja.
A Decathlon-vonalat sajnos nem lehet egyben kezelni, vannak egészen vállalható gépeik is, aztán múltkor valaki linkelt egy kvázi kínai bringát, Decathlonos köntösben. Ha írsz pontos típust, arra tudunk valamit mondani. Használtaknál hasonlóan.
Tudom, hogy ez így elég macerás, de ezerféle ebike / pedelec létezik, és nagyon könnyű mellényúlni, különösen az olcsókkal.
Konkrét javaslatként esetleg ott van a Momentum Voya E+3, amit az olcsó új ára miatt könnyebb univerzálisan javasolni.
-
VMatteo
őstag
Az a baj az olcsó biciklivel, hogy azzal gond lesz. Ha nem azonnal, akkor később. De ha nem használja akkor is, mert egy csomó minden álltában is tönkremegy. Figyelni kell az akkura, a hajtásra, a váltásra, a fékekre, a gumikra, ha van rajta teleszkóp, arra is. Minél olcsóbb az egész, annál inkább. Ahhoz meg, hogy a fáskamrában porosodjon, ahhoz azért sok pénz az a 400e is... Mindeközben meg használni egyáltalán nem olyan jó móka, mint egy 1,5-2x annyiba kerülő biciklit, ami ráadásul kvázi problémamentes is (normál karbantartástól eltekintve persze).
Nem lebeszélni akarlak, csak a fentieket célszerű észben tartani vásárlás előtt. Olyan nincs ebben a műfajban (sem), hogy jó lesz a legolcsóbb is, mert úgyis ritkán használja, mert az lesz a vége, hogy ritkán sem fogja használni, mert csak a szívás lesz vele.
p
Persze ezt értem én is, igazad van.
Viszont mivel eddig is hébe-hóban bicózott normális bicóval pár km-t, nem vennénk egyből milliós biciklit.
Autószerelő apa, szóval egy bicót karban tudunk tartani otthon, ezért indulnék el első körben a Dechatlon vonalon, mert ehhez van minden, illetve szerviz is
-
parandroid
félisten
Az a baj az olcsó biciklivel, hogy azzal gond lesz. Ha nem azonnal, akkor később. De ha nem használja akkor is, mert egy csomó minden álltában is tönkremegy. Figyelni kell az akkura, a hajtásra, a váltásra, a fékekre, a gumikra, ha van rajta teleszkóp, arra is. Minél olcsóbb az egész, annál inkább. Ahhoz meg, hogy a fáskamrában porosodjon, ahhoz azért sok pénz az a 400e is... Mindeközben meg használni egyáltalán nem olyan jó móka, mint egy 1,5-2x annyiba kerülő biciklit, ami ráadásul kvázi problémamentes is (normál karbantartástól eltekintve persze).
Nem lebeszélni akarlak, csak a fentieket célszerű észben tartani vásárlás előtt. Olyan nincs ebben a műfajban (sem), hogy jó lesz a legolcsóbb is, mert úgyis ritkán használja, mert az lesz a vége, hogy ritkán sem fogja használni, mert csak a szívás lesz vele.
p
-
VMatteo
őstag
De nem megy el a velencei tavat körbetekerni, sem a Tisza tavat.
Nyugdíjas lesz, helyben akar Bogácson bicózni, esetleg átugrani Kövesdre, ilyesmi, ez oda vissza pár 10 km.
Ezért vennénk, csak nem a világ pénzéért
-
parandroid
félisten
Sziasztok,
Apa első nyugdíjas hónapjában szeretne magának venni egy e-bike-ot. Semmi különösebb igény nincs, csal hogy mozogjon. Nem megy hegyi útra, marad aszfalton. Olyan 400e Ft a keret, mondta hogy nézte ezt a Lidl-s bicót.
Mondtam hogy talán attól találunk jobbat, ennyi pénzét, igazam van?
Lehet használt is, ha valóban jobban megéri mint egy új alsópolcos.
Az ilyen Dechatlonos bicók mennyire vállalhatóak? kb nyaranta lenne használva, évi pár száz, talán ezer km.
Köszönöm ha tudtok segíteni!
Evi párszaz km-re en inkább berelnek. A frekventaltabb biciklis utak környéken mindenhol van kölcsönző. Jobb biciklit fog kapni, mint amennyit ennyiért venne, es nem kell karbantartani, tárolni, szerelni.
Elmegy a velencei töhoz, előtte online lefoglal egy bringát, ázveszi, körbeteker, visszaadja, örül.
p
-
VMatteo
őstag
Sziasztok,
Apa első nyugdíjas hónapjában szeretne magának venni egy e-bike-ot. Semmi különösebb igény nincs, csal hogy mozogjon. Nem megy hegyi útra, marad aszfalton. Olyan 400e Ft a keret, mondta hogy nézte ezt a Lidl-s bicót.
Mondtam hogy talán attól találunk jobbat, ennyi pénzét, igazam van?
Lehet használt is, ha valóban jobban megéri mint egy új alsópolcos.
Az ilyen Dechatlonos bicók mennyire vállalhatóak? kb nyaranta lenne használva, évi pár száz, talán ezer km.
Köszönöm ha tudtok segíteni!
-
Atos23
senior tag
Ha nem találsz hozzá cserealkatrészt, és ennek már úgyis mindegy, megpróbálkoznék azzal, hogy befuttatnám vastagon ónnal és utána visszareszelném az eredeti méretre. Az ón puhasága miatt nem lesz tartós megoldás.
-
szabi41
csendes tag
Üdv.
Adott egy Neuzer zagon elektromos kerékpár aminek a vezérlő oldali akkumulátor csatlakozója elkopott.
Reention Brillance RB-1
Reention Brillance 6pin Discharge port.Csere alkatrészt Magyarországon lehet hozzá venni?
Üdv: Szabi41
-
gbors
nagyúr
Este gondolkodtam még, hogy mi lenne jó faternak. Fater nem foglalkozik semmivel, atom igénytelen a cuccaira. Valami olyan kell, ami bírja a ridegtartást. Akár azt, hogy ha bent felejti turbo fokozatban kónuszon és úgy járkál vele. Ő ezt észre sem venné. Tegnap voltunk kipróbálni a korábban említett 2017-es Cube Touring Pro bringát. Azt sem vette észre, hogy ki volt kapcsolva a rásegítés. Értsd kikapcsolta magát a rendszer időtúllépés miatt. Kijelzőn semmi. Neki mindegy volt. Szóval neki nem fontos, hogy a 86-ik generációs űrtechnika milyen szofisztikáltan szabályoz és dolgozik.
Neki bőven jó bármi csak adjon rásegítést. Középmotor vagy agymotor tök mindegy. Lehet akár egy szamár is befogva a bringa elé.Ez a Decathlon E-Actv 100 cuccos? Akku 356 Wh. Azt sem tudom milyen rendszer van benne. Alkatrész ellátás is kérdőjel. Olvastam olyat, hogy akku hiba esetén elhajtották a usert, hogy vegyél új bringát. Nem tudom melyik deka bringa volt.
Hát, innen nézve lehet, hogy egy hátsó agymotoros bringa jobb lenne - folyamatos turbó + 11-es hátsó fogaskerék kombinációval relatíve hamar lesznek felújítási költségek egy középmotorosnál
Ill. a ridegen tartás sem feltétlen tesz jót az elektromos eszközöknek.Az E-Actv 100 kb. egy kínai bringa Decathlonos köntösben és persze garanciával - ehhez mérten én kicsit drágának tartom. A vezérlése is kínai, szóval ha édesapád bepattintja a akár csak közepes fokozatot, akkor az síkon vinni fogja 23-25-tel akkor is, ha csak alibiből tekeri. Az eco fokozat 70W-ja is kb. 20 km/h síkon, emberi erő nélkül. Ezek inkább pedálos motorok, mint biciklik - de van, akinek ez tökéletesen megfelel.
A korábban említett Momentum Voya 430e körül van, azért jóval minőségibb elemekből, és a tekeréssel arányos teljesítmény-leadással - viszont kisebb az akksija, és kevesebb a motor nyomatéka is. Ott arra figyelj, hogy az E+2 szíjas, váltó nélkül, míg az E+3 láncos, hátsó váltóval. -
eddie1978
senior tag
A 600-as keret azért nehéz, mert annyiért már majdnem vannak ajánlatok újan, de még elég limitált. Jellemzően Bosch Gen3-as vagy 6-8 évvel ezelőtti Yamahás rendszerek vannak ennek az árnak a közelében - azokat is meg lehet venni, de ha van rá lehetőség, nyilván érdemes modernebbet. Olcsó műfajban mindig megemlítem a Momentum Voya E+3-at, de az ilyen városi stílusú cucc, nem tudom, tetszene-e. Vagy a kolléga által említett Noko márkától valamelyik, bár az valamivel több, lesz, mint 600e.
A hatótáv nagyban függ attól, hogy mennyit kér a motortól és mennyit teker bele - na meg hogy az 50-60km-ben mennyi a szint. +100-150%-os rásegítéssel, párszáz m szinttel fog tudni egy 500-as akksi 50-60km-t - de ha folyamatosan +300%-kal akarja hajtani, akkor csak kevesebbet. Amúgy a Bosch-nak van kalkulátora, esetleg nézd meg azt.
Ha rutinos bringás, és nem tervez durva emelkedőket rendszeresen, akkor egy 50Nm-es motor nagyjából jó mindenre (középmotorról van szó, hátsó agymotornál más a matek, ott kevesebb is elég). Nyilván ha több a nyomaték, az nem árt, de csak emiatt ne vegyetek pl. kínai motoros gépet, mert ott lehet meglepi.Este gondolkodtam még, hogy mi lenne jó faternak. Fater nem foglalkozik semmivel, atom igénytelen a cuccaira. Valami olyan kell, ami bírja a ridegtartást. Akár azt, hogy ha bent felejti turbo fokozatban kónuszon és úgy járkál vele. Ő ezt észre sem venné. Tegnap voltunk kipróbálni a korábban említett 2017-es Cube Touring Pro bringát. Azt sem vette észre, hogy ki volt kapcsolva a rásegítés. Értsd kikapcsolta magát a rendszer időtúllépés miatt. Kijelzőn semmi. Neki mindegy volt. Szóval neki nem fontos, hogy a 86-ik generációs űrtechnika milyen szofisztikáltan szabályoz és dolgozik.
Neki bőven jó bármi csak adjon rásegítést. Középmotor vagy agymotor tök mindegy. Lehet akár egy szamár is befogva a bringa elé.Ez a Decathlon E-Actv 100 cuccos? Akku 356 Wh. Azt sem tudom milyen rendszer van benne. Alkatrész ellátás is kérdőjel. Olvastam olyat, hogy akku hiba esetén elhajtották a usert, hogy vegyél új bringát. Nem tudom melyik deka bringa volt.
-
Friczy
senior tag
-
gbors
nagyúr
Köszönöm a választ gbors és RetepNyaraB!
Többnyire aszfalt kevés földút. Max 600.000 a keret. Nézegetek, de itt még elég szűkös a választék Bosch, Shimano, Yamaha közép motorral és nagy akkuval. Itt nehéz lesz. Az 500 Wh-s akku elég lenne balaton felvidéken egy 50-60 km túrára? Mekkora nyomaték kell? Fater 175 cm max 80 kg. Testbike-on van egy Bergamont E-Horizon Wave 5 balatonbiketour kölcsönzős hirdetés 550 pénzért.
A 600-as keret azért nehéz, mert annyiért már majdnem vannak ajánlatok újan, de még elég limitált. Jellemzően Bosch Gen3-as vagy 6-8 évvel ezelőtti Yamahás rendszerek vannak ennek az árnak a közelében - azokat is meg lehet venni, de ha van rá lehetőség, nyilván érdemes modernebbet. Olcsó műfajban mindig megemlítem a Momentum Voya E+3-at, de az ilyen városi stílusú cucc, nem tudom, tetszene-e. Vagy a kolléga által említett Noko márkától valamelyik, bár az valamivel több, lesz, mint 600e.
A hatótáv nagyban függ attól, hogy mennyit kér a motortól és mennyit teker bele - na meg hogy az 50-60km-ben mennyi a szint. +100-150%-os rásegítéssel, párszáz m szinttel fog tudni egy 500-as akksi 50-60km-t - de ha folyamatosan +300%-kal akarja hajtani, akkor csak kevesebbet. Amúgy a Bosch-nak van kalkulátora, esetleg nézd meg azt.
Ha rutinos bringás, és nem tervez durva emelkedőket rendszeresen, akkor egy 50Nm-es motor nagyjából jó mindenre (középmotorról van szó, hátsó agymotornál más a matek, ott kevesebb is elég). Nyilván ha több a nyomaték, az nem árt, de csak emiatt ne vegyetek pl. kínai motoros gépet, mert ott lehet meglepi. -
parandroid
félisten
Többnyire aszfalt kevés földút. Max 600.000 a keret. Nézegetek, de itt még elég szűkös a választék Bosch, Shimano, Yamaha közép motorral és nagy akkuval. Itt nehéz lesz. Az 500 Wh-s akku elég lenne balaton felvidéken egy 50-60 km túrára? Mekkora nyomaték kell? Fater 175 cm max 80 kg. Testbike-on van egy Bergamont E-Horizon Wave 5 balatonbiketour kölcsönzős hirdetés 550 pénzért.
Noko-t is nézd meg. 250Wh, hátsó agy motor, 14kg, 80-100km hatótáv. Hármunknak van a topikban, eddig senki nem panaszkodott rá. Ha rákeresel a topikcímben, akkor lesznek beszámolók róla.
p
-
eddie1978
senior tag
-
gbors
nagyúr
Elérkezett a pillanat, amikor 72 éves faterom e-bike-ot akar venni túrázni. Max 60-80 km táv lenne. Elkezdtem keresgélni, de jó lenne egy kis irányba állítás. Most néztünk egy használtat. Cube touring pro hybrid 2017-es. Azért ez már öreg gép. Működött, de teló gatya, csomagtartós akku.
Ebben az ársávban érdemes használtakat nézni, vagy inkább legyen új. Elsőre a deka E-Actv 500 ami szembejött Yamaha középmotorral újan 800 pénzért. Fater 175 cm magas, így szerintem M-es váz kell és lehet már inkább az alacsony vázas könnyen átléphető kialakítás.Szerintem mindenképpen újabb gyártásút nézzetek, még ha használt is. Az első kérdés, hogy aszfalton vagy terepen akar túrázni? Ill. ha mindkettőn, akkor mi az arány, és a terep mennyire durva? Ettől függ, hogy valamilyen trekking vagy MTB a jobb választás.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Elérkezett a pillanat, amikor 72 éves faterom e-bike-ot akar venni túrázni. Max 60-80 km táv lenne. Elkezdtem keresgélni, de jó lenne egy kis irányba állítás. Most néztünk egy használtat. Cube touring pro hybrid 2017-es. Azért ez már öreg gép. Működött, de teló gatya, csomagtartós akku.
Ebben az ársávban érdemes használtakat nézni, vagy inkább legyen új. Elsőre a deka E-Actv 500 ami szembejött Yamaha középmotorral újan 800 pénzért. Fater 175 cm magas, így szerintem M-es váz kell és lehet már inkább az alacsony vázas könnyen átléphető kialakítás.Sok tapasztalatom nincs, de az olcsó kategóriában a saját Tenwaysem rendben van. Hollandiából jön, hamar. Van magyar képviseletük (csak ne legyen rá szükség). Folyton vannak akciók, kb 700k lesz a vége. A dekásak ennyi pénzért komoly kompromisszum (gyenge motor és felszereltség).
-
eddie1978
senior tag
Ebben az ársávban érdemes használtakat nézni, vagy inkább legyen új. Elsőre a deka E-Actv 500 ami szembejött Yamaha középmotorral újan 800 pénzért. Fater 175 cm magas, így szerintem M-es váz kell és lehet már inkább az alacsony vázas könnyen átléphető kialakítás. -
zsola32
őstag
-
Runner_fxr
addikt
Runner_fxr:
Szakmailag hogyan látod?
Milyenek az új fajta CUES Shimano váltók (és fékek), elsősorban a Deore/XT váltókkal való összehasonlítás érdekelne.
Most egy Trekking KTM Macinát hajtok Deore szettel, amivel nagyon elégedett vagyok a sok ezer km-es hegyi túrázás után is.
Kinéztem egy új bringát, az CUES-el van szerelve, és nincs nagyon használati infó róla.Nem rosszak. Ugyan azt tudom elmondani amit f4lcon, kiegészítve annyival, hogy a Cues a linkglide rendszer miatt bár tartósabb, de cserébe lassabban vált mint a HG. Egyébként a legstabilabb trekking/MTB váltás szerintem az M8000-es XT-vel érhető el, én az M8000-es XT rendszert tartom a csúcsnak, bár ez már lassan retrónak számít.

Arra érdemes figyelni a linkglide esetén, hogy a lánc is legyen linkglide. Elvileg működik másik lánccal is, de a gyakorlatban nem igazán pontos. -
Tannen
tag
bár nem én vagyok a címzett, annyit megemlítenék, hogy Cues-ből többféle van, ahol a széria ezres számának első számjegye utal a minőségi szintre. 4-6-8 ezres Cues is van, ahol a 4xxx nagyjából Alivio, a 6xxx nagyjából Deore, a 8xxx meg nagyjából a trekking XT szintje.
mondjuk nincs minden alkatrészből minden szériában, így kell kicsit mixelgetni.
alapvetően a Shimano az e-bikeok nagyobb nyomatékához fejlesztette a Cues-tKösz!
CUES 6000 van a kiszemelt ebikeon.
Van esetleg gyakorlati tapasztalatod is?
Amit olvasgattam, hogy puhább váltású az új CUES, és hogy tartósabb. -
forintuser
őstag
helló,neked le sikerűlt frissiteni applikációból?telepitette de nem engedi 120 nm feltekerni.
Igen. Ki léptem, vissza léptem az applikációból, letöltött még egy csomagot, és ott is volt.
-
f4lcon
addikt
Runner_fxr:
Szakmailag hogyan látod?
Milyenek az új fajta CUES Shimano váltók (és fékek), elsősorban a Deore/XT váltókkal való összehasonlítás érdekelne.
Most egy Trekking KTM Macinát hajtok Deore szettel, amivel nagyon elégedett vagyok a sok ezer km-es hegyi túrázás után is.
Kinéztem egy új bringát, az CUES-el van szerelve, és nincs nagyon használati infó róla.bár nem én vagyok a címzett, annyit megemlítenék, hogy Cues-ből többféle van, ahol a széria ezres számának első számjegye utal a minőségi szintre. 4-6-8 ezres Cues is van, ahol a 4xxx nagyjából Alivio, a 6xxx nagyjából Deore, a 8xxx meg nagyjából a trekking XT szintje.
mondjuk nincs minden alkatrészből minden szériában, így kell kicsit mixelgetni.
alapvetően a Shimano az e-bikeok nagyobb nyomatékához fejlesztette a Cues-t -
Tannen
tag
Runner_fxr:
Szakmailag hogyan látod?
Kinéztem egy új bringát, az CUES-el van szerelve, és nincs nagyon használati infó róla. -
nagylaci6417
aktív tag
Nekem Cube Reaction Hybrid Race 800 van. De nagyjából ugyan az. A fogása tényleg széles. De azon kívül nincs vele bajom. Ülést mondjuk cseréltem, egy 220 mm szélesre, de ennyi.
helló,neked le sikerűlt frissiteni applikációból?telepitette de nem engedi 120 nm feltekerni.
-
nagylaci6417
aktív tag
helló én az kormányból levágtam 2-2 centit,görgősvágó.
-
forintuser
őstag
Nekem Cube Reaction Hybrid Race 800 van. De nagyjából ugyan az. A fogása tényleg széles. De azon kívül nincs vele bajom. Ülést mondjuk cseréltem, egy 220 mm szélesre, de ennyi.
-
parandroid
félisten
Az attól függ, mire kell, meg hogy mi volt a gond az országútival. Ami biztos, hogy ezek a reaction hybridek kicseszett tankok, 25 kilós önsúllyal, meg olyan méretekkel, hogy nem minden bicikliúton férnek el. Nejemnek is néztük (női vázzal), de kemény volt, hogy a bicikli súlya a fele az övének. Inkább kerestünk valami karcsúbbat, könnyebbet.
p
-
Tukolp
aktív tag
Én valószínűleg megrendelem, holnaptól lehet előrendelni. Ezt azért merem bevállalni, mert a non-food termékeket vissza lehet vinni 90 napig a Lidlbe, indoklás nélkül, szóval egy próbát simán megér.
Mindezt úgy teszem, hogy volt eddig 4 Speci Turbo Levom, meg mindenféle más pedelec is, szóval alapvetően nem sajnálom a pénzt bringára. De ezt a Lidl csodát ki akarom próbálni

Van fent róla legalább két Youtube videó is, legalábbis eddig egy szlovákot és egy németet találtam.
A "kijelzője" kissé nevetséges, de valamit valamiért. Egyetértek azzal, hogy ennyiért még levetett Cube-okat is alig lehet találni. Persze, lehet találni, csak az 5-600k-s Cubeok valamiért iszonyatosan ocsmányak, ránézésre elavultak.
Éppen valamelyik nap jött a gondolat, hogy kellene egy Cube-ot venni itthonra, amit kint merek hagyni 5 percre a bolt előtt, amíg beszaladok egy kóláért. Hát elég nagyot csalódtam, a nepperek által kínált épkézláb, valahogy kinéző német import Cubeok simán ütik most a 8-900k-t.A Lidl bringa méretével kapcsolatban még kicsit szkeptikus vagyok. Azt írják:
- M: 27,5" (kb. 154–170 cm testmagassághoz)
- L: 29" (kb. 166–188 cm testmagassághoz)
- XL: 29" (kb. 182–200 cm testmagassághoz)
Én töpszli vagyok, 172cm, jó eséllyel az M-est fogom rendelni, de azért kicsit megdöbbentő, hogy ezt a 154-170cm mérettartományt más gyártó simán "S"-nek kategorizálja. Viszont én szándékosan szeretnék 27,5" bringát, mert mióta 29"-al járok, azóta nem tudom letenni biztonsággal a rövid lábaimat a földre, akármilyen kényelmes állásban van a dropper.Szerk:
Legviccesebb mondat a prospektusból:
"Könnyű össztömeg: kb. 26 kg"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Cube reaction 800 hybrid pro-one-ról mik a tepasztalatok ?
Jó vétel, msot kell hétfőig választ adjak a boltnak hogy mehet-e a rendelés, és kéne 1-2 tanács.
Országútim volt eddig, és szó mi a szó nekem kicsit széles a kormány fogása, de na hát ez egy montis "másvilág"
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Feleségemnek keresünk pedelec kerékpárt, nyomaték szenzorost.
Nézegettünk használtban, mert budget szűkösebb, 300k körüli. Találtunk német, szép állapotú, 3gen Bosch Active Line motoros (250W, 45Nm) bringákat, 400Wh-s aksival. Elméletileg diaggal, hibakód mentesen hírdetik ezeket. Nagy buktató lehet egy ilyen bringa? Persze, tudom, gari lehet nincs rá, vagy csak keveet vállalnak., de ha jól tudom a Bosch megbízhatóbb és szervíz háttere jó? Bár ahogy láttam egy akksi se 2 fillér, ha cserélni kell... -
Chal
addikt
Én 2 hete végigjártam pár boltot amikor XS-es bringát kerestem, és meglepően kevés vásárló volt mindenhol, csak lézengtek az emberek, volt olyan hely, ahova szombaton beesve két eladó foglalkozott velünk fél órát, miközben nem jött be senki. Olyan se esett meg még velem, hogy visszahívnak, e-mailt írnak, hogy milyen ötleteik, ajánlataik vannak még, éreztem az alku lehetőségét is elég masszívan. Pár éve ez elképzelhetetlen volt, a telefont se tudták felvenni tavasszal.
-
f4lcon
addikt
Majd meglátjuk, éppen az volt az én tervem is, hogy a nyarat végigtekerem vele, utána lehet 90 napon belül visszaviszem.
Nem tudom, hogy alakul majd a pedelec bringák piaca, de összességében szerintem eléggé nagy áresés várható új és használt piacon is, szóval nem biztos, hogy egy év múlva is filléresnek mondjuk ezt a Lidl bringát.
Innen Prohardverről is többen az IT-ban dolgozunk, tudjuk szinte mindannyian, hogy hová tart a mérnöki és gyártási piac (sehová), szinte biztos vagyok abban, hogy már jelentősen esett a pedelecet magyar boltból vásárlók piaca vásárlóerő hiányában.
Az Amflow berobbanása a piacra és annak teljesítmény / ár aránya szintén hatalmas versenyt hozott.
A Bosch pár hete updatelte a rendszereit nagyobb teljesítményre, hogy versenyképes legyen az Amflow-val.
A Specialized talán tegnap vagy ma jelentett be durva áresést egy csomó modellre, mert a tavaly még bivalyerősnek számító Turbo Levo G4 mára már gyengécskének számít egy olcsóbb Amflow-val szemben.
Illetve aki mostanában vett S-Works G4-et, annak visszafizetnek egy halom pénzt, ha visszamegy a boltba az utólagos kedvezményért.Mindemellett a forint is erősödik, gyanítom, hogy a Lidl bringa magyarországi ára még 400 Ft-hoz közelebbi Euró áron került megállapításra.
a kerékpár szektorban dolgozom, és amit mondasz azt nem tudom megerősíteni.
a példáid a piac egyszámjegyű százalékáról szólnak, a forgalom nagy része azonban (70+%, ami a 6-7 milliós EU piacon saccra 4,5 millió bringa) nem ott realizálódik, se darabra se értékre ahol az Amflow értékesít.
hozok egy eklatáns példát: a Porsche megy egy jó időt Nürburgringen az aktuális GT3-al, erre a Ford csinál egy aero package-t a Mustangnak, és megy egy jobb időt. pontosan ez történik a szoftveres Nm háborúban is a kerékpár piacon. de ettől se a GT3 se a Mustang értékesítési számai nem osztanak-szoroznak a teljes piaci mennyiségben. -
Atos23
senior tag
Én is kíváncsian várom, majd mi lesz a véleményed. Tényleg nem rossz ár, és a 90 napos visszaküldéssel nincs nagy vesztenivalód, ha nem lesz semmi baja. Habár akkor ennyi erővel a nyarat végig lehetne vele bicózni, aztán visszavinni. Nem tudom, hogy ez hogy működik, de az elég parádés azért.
Habár szerszámokkal hallottam hasonló sztorikat. Facebook csoportokba is érdemes körbenézni azért a keveset használt vonalon. De tudom az új az azért mindig csábítóbb. Majd meglátjuk, éppen az volt az én tervem is, hogy a nyarat végigtekerem vele, utána lehet 90 napon belül visszaviszem.
Nem tudom, hogy alakul majd a pedelec bringák piaca, de összességében szerintem eléggé nagy áresés várható új és használt piacon is, szóval nem biztos, hogy egy év múlva is filléresnek mondjuk ezt a Lidl bringát.
Innen Prohardverről is többen az IT-ban dolgozunk, tudjuk szinte mindannyian, hogy hová tart a mérnöki és gyártási piac (sehová), szinte biztos vagyok abban, hogy már jelentősen esett a pedelecet magyar boltból vásárlók piaca vásárlóerő hiányában.
Az Amflow berobbanása a piacra és annak teljesítmény / ár aránya szintén hatalmas versenyt hozott.
A Bosch pár hete updatelte a rendszereit nagyobb teljesítményre, hogy versenyképes legyen az Amflow-val.
A Specialized talán tegnap vagy ma jelentett be durva áresést egy csomó modellre, mert a tavaly még bivalyerősnek számító Turbo Levo G4 mára már gyengécskének számít egy olcsóbb Amflow-val szemben.
Illetve aki mostanában vett S-Works G4-et, annak visszafizetnek egy halom pénzt, ha visszamegy a boltba az utólagos kedvezményért.Mindemellett a forint is erősödik, gyanítom, hogy a Lidl bringa magyarországi ára még 400 Ft-hoz közelebbi Euró áron került megállapításra.
-
Lajmund
őstag
Közben megtaláltam a rendes nevét, Crivit Peak 709 névre rákeresve elég sok videó bukkant elő. A bringa kb. egy éve jelent meg Németországban, a motor viszonylag régi, kb. 3 éves fejlesztés.
Megnéztem pár videót, összességében mindenki arról számol be, hogy nem egy nagy szám (nem is vártam jobbat, pl. Bluetooth kommunikáció és applikáció nincs), de magát ezt a filléres árat megéri a cucc.
Én is kíváncsian várom, majd mi lesz a véleményed. Tényleg nem rossz ár, és a 90 napos visszaküldéssel nincs nagy vesztenivalód, ha nem lesz semmi baja. Habár akkor ennyi erővel a nyarat végig lehetne vele bicózni, aztán visszavinni. Nem tudom, hogy ez hogy működik, de az elég parádés azért.
Habár szerszámokkal hallottam hasonló sztorikat. Facebook csoportokba is érdemes körbenézni azért a keveset használt vonalon. De tudom az új az azért mindig csábítóbb. -
Atos23
senior tag
Közben megtaláltam a rendes nevét, Crivit Peak 709 névre rákeresve elég sok videó bukkant elő. A bringa kb. egy éve jelent meg Németországban, a motor viszonylag régi, kb. 3 éves fejlesztés.
Megnéztem pár videót, összességében mindenki arról számol be, hogy nem egy nagy szám (nem is vártam jobbat, pl. Bluetooth kommunikáció és applikáció nincs), de magát ezt a filléres árat megéri a cucc.
-
lugosi
MODERÁTOR
Én is kíváncsi vagyok rá, követni fogom a tapasztalatokat róla.
-
Atos23
senior tag
Én valószínűleg megrendelem, holnaptól lehet előrendelni. Ezt azért merem bevállalni, mert a non-food termékeket vissza lehet vinni 90 napig a Lidlbe, indoklás nélkül, szóval egy próbát simán megér.
Mindezt úgy teszem, hogy volt eddig 4 Speci Turbo Levom, meg mindenféle más pedelec is, szóval alapvetően nem sajnálom a pénzt bringára. De ezt a Lidl csodát ki akarom próbálni

Van fent róla legalább két Youtube videó is, legalábbis eddig egy szlovákot és egy németet találtam.
A "kijelzője" kissé nevetséges, de valamit valamiért. Egyetértek azzal, hogy ennyiért még levetett Cube-okat is alig lehet találni. Persze, lehet találni, csak az 5-600k-s Cubeok valamiért iszonyatosan ocsmányak, ránézésre elavultak.
Éppen valamelyik nap jött a gondolat, hogy kellene egy Cube-ot venni itthonra, amit kint merek hagyni 5 percre a bolt előtt, amíg beszaladok egy kóláért. Hát elég nagyot csalódtam, a nepperek által kínált épkézláb, valahogy kinéző német import Cubeok simán ütik most a 8-900k-t.A Lidl bringa méretével kapcsolatban még kicsit szkeptikus vagyok. Azt írják:
- M: 27,5" (kb. 154–170 cm testmagassághoz)
- L: 29" (kb. 166–188 cm testmagassághoz)
- XL: 29" (kb. 182–200 cm testmagassághoz)
Én töpszli vagyok, 172cm, jó eséllyel az M-est fogom rendelni, de azért kicsit megdöbbentő, hogy ezt a 154-170cm mérettartományt más gyártó simán "S"-nek kategorizálja. Viszont én szándékosan szeretnék 27,5" bringát, mert mióta 29"-al járok, azóta nem tudom letenni biztonsággal a rövid lábaimat a földre, akármilyen kényelmes állásban van a dropper.Szerk:
Legviccesebb mondat a prospektusból:
"Könnyű össztömeg: kb. 26 kg"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vasy09
őstag
Függően attól, mire akarod használni, a 40-60 Nm többnyire kényelmesen elég.
A 700-as akksi valóban előny lehet, de miután nem tudjuk, milyen a motor, ez is nyitott, hogy ténylegesen mennyivel jobb, mint a Bosch + 500Wh.#9937 Vasy09: jellemzően igen, de mindenképpen ülj rá vásárlás előtt, hogy komfortos-e. Írtam már nem egyszer, nekem egy márkán belül 3 típusból 3 különféle méret jó, szóval a méretezés csak indikáció.
Köszönöm, holnap kipróbálom, aztán kiderül
-
gbors
nagyúr
Függően attól, mire akarod használni, a 40-60 Nm többnyire kényelmesen elég.
A 700-as akksi valóban előny lehet, de miután nem tudjuk, milyen a motor, ez is nyitott, hogy ténylegesen mennyivel jobb, mint a Bosch + 500Wh.#9937 Vasy09: jellemzően igen, de mindenképpen ülj rá vásárlás előtt, hogy komfortos-e. Írtam már nem egyszer, nekem egy márkán belül 3 típusból 3 különféle méret jó, szóval a méretezés csak indikáció.
-
Vasy09
őstag
Sziasztok! Olyanban tudnátok segíteni, hogy ugye jól gondolom, hogy a magam 175 centijéhez az M-es bicó pont megfelelő?
Most tervezek venni egy használt Scott Patron-t, M-est, mert ahogy nézegettem ezen még egyenesebb háttal tudnék ülni, mint az előző Cube Stereo Hybrid 120-on, ami szintén M-es volt és egyébként megfelelt. Előre is köszi a válaszokat.
-
tepenzed
őstag
én ilyen nyomatékkal és akkumulátor kapacitással semmi hasonlót nem látok.
Szokásos 500wh 40-60 Nm választék van -
gbors
nagyúr
Mi az, ami annyira spec benne, hogy olyan jó vételnek látod?
Nem tudom a napi aktuális választékot, de 600 és 800 között azért szoktak lenni elfogadható eMTB-k Bosch motorral. A Mivice elvileg nem gáz, de gyakorlati tapasztalat nem tudom, mennyi van itt vele. A vázról nem tudunk kb. semmit. A szervízről már írtak mások. Én nem erőltetném. -
pècsimunkás
addikt
ismeretlen kínai motor, kérdőjeles szerviz háttérrel
amikor először besz*rik, a helyi Lidl pénztáros szerinted mit fog mondani?
jó esetben lesz hozzád 100km közelségben egy "szervizpont" ahová majd vissza küldheted, de pénzért, mert hiába nehezebb 10kg-nál, önerőből mozogni képes dologra nem vonatkozik a házhoz menő szerviz kötelezettség.
én csak igazi vállalkozó kedvűeknek ajánlanámUtána kell nèzni garanciának.
Lidlinèl sokszor nincs szerviz.
Visszakapod a pènzt, ha garanciaidőben elromlik az akármi. -
f4lcon
addikt
ismeretlen kínai motor, kérdőjeles szerviz háttérrel
amikor először besz*rik, a helyi Lidl pénztáros szerinted mit fog mondani?
jó esetben lesz hozzád 100km közelségben egy "szervizpont" ahová majd vissza küldheted, de pénzért, mert hiába nehezebb 10kg-nál, önerőből mozogni képes dologra nem vonatkozik a házhoz menő szerviz kötelezettség.
én csak igazi vállalkozó kedvűeknek ajánlanám -
pècsimunkás
addikt
Ha nem lenne otthon is egy e- bikeom, már rendelnèm is.
-
tepenzed
őstag
-
gbors
nagyúr
Ez jogilag sokkal viccesebb, mert egy ilyen géppel ki sem mehetsz a közútra

Mivel nem fér bele a bringa kategóriába, csak az smkp-be, ezért az smkp-s szabályok vonatkoznak rá - amiben az is benne van, hogy vagy kell legyen róla gyártói doksi, ami pontosan leírja, hogyan felel meg az smkp kritériumoknak, vagy le kell vizsgáztatnod.
A gyakorlatban ezzel nemigen foglalkozik senki (engem rendőr az s-pedelec-kel egyszer sem állított meg az eddigi kb. 6500 km során), de az elmélet a fenti. -
Tukolp
aktív tag
Eleglide T1, T2, C2 körül érdemes nézelődni, de ezek nem lesznek könnyűvázasak, és bár van, amelyikhez nyomatékszenzor van írva, nem vennék rá mérget, hogy tényleg az. Általában, a gázkar + nyomatékszenzor kombináció nem túl gyakori.
A gyári leírásokban mélyen hallgatnak a gázkarról, de elvileg mindegyikhez létezik, csak kicsit utána kell ásni.#9924 Tukolp: ha valaki 25-nél gyorsabban akar menni, azt szabad, csak már rásegítés nélkül. Ha azt akarod, hogy 25 felett legyen segítség (legálisan), akkor speed pedelec (s-pedelec) kategóriájú bringát kell venned. Ezek hivatalosan segédmotoros kerékpárnak minősülnek, annak minden kötöttségével. A fontosabbak: jogosítvány, kötelező biztosítás, bukósisak (motoros - nyitott vagy zárt, bringás nem elég), és városon belül nem mehetsz vele kerékpárúton / kerékpársávon. A piaci választék meglehetősen gyenge speed pedelecből. Nekem olyanom van (Giant Explore E+1), ha van részletekbe menő kérdés, szívesen válaszolok rá.
Köszi, akkor kell minden, rendben,
és ha pl veszek egy bafang szettet ráteszem egy binyóra, akkor mi van, ha megyek vele 25 felett akkor kosziúton, ha megyek vele lassabban épp akkor bicikliúton ? Vagy mindig a kocsiúton kell vele menni ? -
pècsimunkás
addikt
Nem javaslom ezt a modellt. Ez a TQ motor már nincs gyártásban. Ha tönkremegy, ez a bringa használhatatlan, eladhatatlan. Ezt a motort tudtommal senki nem javítja. De egyéb elektromos hiba esetén is komoly gond lesz szerelőt találni hozzá. Ha szakit még találsz is, alkatrész nem lesz. A 120Nm-es TQ motoros bringákat kerülni kell, a Spitzing-et is és a Haibike néhány régebbi modelljét is, amit ezzel szereltek.
Tukolp:
Attól függ milyen rendszer van a bringában, Bosch-hoz én a Volspeed-et szereltem be eddig, de a legújabb Smart System-el már nem működik. A gyártók igyekeznek az új szoftverekkel letiltani a tuningot. Ideig óráig megy, aztán jön egy frissítés és nem megy.
köszönöm
-
Runner_fxr
addikt
Nèzd meg ezt, ha esetleg nem láttad volna: [link]
Nem javaslom ezt a modellt. Ez a TQ motor már nincs gyártásban. Ha tönkremegy, ez a bringa használhatatlan, eladhatatlan. Ezt a motort tudtommal senki nem javítja. De egyéb elektromos hiba esetén is komoly gond lesz szerelőt találni hozzá. Ha szakit még találsz is, alkatrész nem lesz. A 120Nm-es TQ motoros bringákat kerülni kell, a Spitzing-et is és a Haibike néhány régebbi modelljét is, amit ezzel szereltek.
Tukolp:
Attól függ milyen rendszer van a bringában, Bosch-hoz én a Volspeed-et szereltem be eddig, de a legújabb Smart System-el már nem működik. A gyártók igyekeznek az új szoftverekkel letiltani a tuningot. Ideig óráig megy, aztán jön egy frissítés és nem megy. -
F.B.I.
veterán
Eleglide T1, T2, C2 körül érdemes nézelődni, de ezek nem lesznek könnyűvázasak, és bár van, amelyikhez nyomatékszenzor van írva, nem vennék rá mérget, hogy tényleg az. Általában, a gázkar + nyomatékszenzor kombináció nem túl gyakori.
A gyári leírásokban mélyen hallgatnak a gázkarról, de elvileg mindegyikhez létezik, csak kicsit utána kell ásni.#9924 Tukolp: ha valaki 25-nél gyorsabban akar menni, azt szabad, csak már rásegítés nélkül. Ha azt akarod, hogy 25 felett legyen segítség (legálisan), akkor speed pedelec (s-pedelec) kategóriájú bringát kell venned. Ezek hivatalosan segédmotoros kerékpárnak minősülnek, annak minden kötöttségével. A fontosabbak: jogosítvány, kötelező biztosítás, bukósisak (motoros - nyitott vagy zárt, bringás nem elég), és városon belül nem mehetsz vele kerékpárúton / kerékpársávon. A piaci választék meglehetősen gyenge speed pedelecből. Nekem olyanom van (Giant Explore E+1), ha van részletekbe menő kérdés, szívesen válaszolok rá.
Köszönöm!
-
gbors
nagyúr
Üdv!
Kellene egy àtlépővázas, city bike, ami nyomaték szenzoros, olaj tárcsafékes, vàzba szerelt akkumulátorral, boost gombos vagy gázkaros. 27 vagy 28 colos, 165 - 175 cm, max 80 kg - ig. Amennyiben lehetséges könnyű vázas legyen. Heti max 200 km menne bele.
Tudom, hogy túl sok opció, meg csodát várok de hátha tudtok valamit ajánlani.
Maximum 500.000,-Ft - ig. Lehet kínai is. Új kellene.
-
Tukolp
aktív tag
Akkor most ha vki esetleg többel akar menni mint 25 kmh akkor ahhoz mi kell vagy az hogy szabályozva ?
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kellene egy àtlépővázas, city bike, ami nyomaték szenzoros, olaj tárcsafékes, vàzba szerelt akkumulátorral, boost gombos vagy gázkaros. 27 vagy 28 colos, 165 - 175 cm, max 80 kg - ig. Amennyiben lehetséges könnyű vázas legyen. Heti max 200 km menne bele.
Tudom, hogy túl sok opció, meg csodát várok de hátha tudtok valamit ajánlani.
Maximum 500.000,-Ft - ig. Lehet kínai is. Új kellene.
-
pècsimunkás
addikt
+pécsimunkás
Persze persze majd nem fogom emiatt kivenni a 25 limitet a 2 millás bringából ami 100 nm-t leadásra képes.
Párszor körbe írtam mi a szitu hagyjuk már ezt a motor példát. Nem egy random 15 éves átlag Józska vagyok a fecen aki életében nem ült biciklin meg motoron. Mindenhol megy a fullykba a box a világon. ÉS menni is fog és ezért is veszik jobban mert többel lehet menni mint 25. Életemben nem láttam még olyat hogy valaki ezeket gyári korlátozással használja. Hagyjuk most a papa bikeokat akik aszfalton mennek mint az őszilégy a mamával szépen. Az más kategoria. Kár ez ellen prédikálni főleg nekem. Vegyél egy olyan bringát amit elöbb linkeltél 130 nm-el és menjél vele 25-el szépen.
Nagy tétbe fogadnék hogy neked is a nagy papolás mellett menne bele a box vagy valami okositsás ha ilyeneket nézel. Értem én a szabályokat meg minden de azért nem kell fullba nyomni a szabályverébkedést. Itt a phán 30 év alatt nincs ember átlag inkább 45. Legalább itt ne menjen már ez a dedos álszenteskedés mint az általánosban. Ott oké de itt felesleges. Nèzd meg ezt, ha esetleg nem láttad volna: [link]
-
Sztenn
tag
Az én Levomban is van egy Ribelle. Első lánckereket kicseréltem a gyári 32T-ről 36 fogasra, akkora fért be maximum a hátsó villától. Hátul 10-52-es sor van. Szerintem nem tekertem még ki 40-ig sem, de ha megbaszódok is max. 45 lehet a vége. Kb. 120-as pedálfordulatnál megy ezzel az áttétellel 36-tal. Csak azért nem szereltem még ki belőle, mert nincs kedvem szétszedni és nem hiányzik az ára.
Szóval aki rendes montival akar ennél gyorsabban menni, az rossz bicajon ül. Ha ennek ellenére valaki mégis erőlteti, hogy minden másra is legyen jó, mert ennyi pénzért már kávét kellene hoznia reggel az ágyba, az simán csak a csórók baromságát tolja és majd belenő a cipőbe egyszer. Vagy nem.De bírom, hogy ugyanez a szarrágás megy a hifis, rolleres topicokban is. Erőszkoljunk meg mindent, mert nehogymár csak ennyit tudjon a drága cucc. Érdekes módon pl. a Porsche topicban nincs ilyen… ott valahogy senki nem akar vele hűtőt is hazavinni.
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy a montimmal 35 felett már úgy tekerek mint akinek baj van a fejével.
Legalábbis kívülről tuti úgy néz ki.
Értem amúgy Lajmund mit akar, van is pl Gen 5-ös Bosch-hoz is megoldás (box nélkül is, google mindenki barátja), de a többieket is értem miért beszélik le róla. Szerintem egy 32kmh mondjuk még simán tekerhető, addig még megérheti buherálni. Szóval ez egy erős középút... vagy inkább egy avinox m2s.
-
Runner_fxr
addikt
Engem a megoldás érdekelt arra amit kérdeztem. Nem az érdekelt hogy mi a helyes vagy mit kéne másképp! Nem egyedi esetet kérdeztem mert kb általánosnak mondható jelenség a korlát kiütése. Ez nem saját elképzelés volt hanem ez van a világban mindnehol ilyen fullys körökben is. Az hogy itt pár embernek nem tetszik az más kérdés. Bocs hogy nem bírtam szó nélkül hagyni hogy el lett terelve a téma teljesen másfele elvekhez ragaszkodva. Face csoportokba ahol van több 10 ezer ember senkit se zavar érdekes mert áltanos természetes dolog a speedbox kivesézése. Ez nem autópálya csak egy mellékút pár taggal. Senkit nem hülyéztem le csak arra világítottam rá mi van a valóságban ami ellen ez a kis közzösség lázad. Elöszőr itt kérdeztem én naivan de már megbántam elhiheted..
Nagyjából 20 éve bringa szerelőkent dolgozom, így hidd el tisztàban vagyok vele, hogy van ez a tuning kérdés. Ez a vita ott ment félre, amikor meg akartad magyarázni, hogy ez lenne a helyes út ha egy ebike (valójában pedelec) korlátlan lenne gyárilag. Pedig nem, a szabályozással nincs gond. Ettől te még megtuningolhatod. Illetve az alföldre több értelme lenne egy elektromos motornak mint a tuningolt pedelec-nek. De ha nem fogadod meg a tanácsot, akkor tedd azt amit jónak látsz. Az is tévedés, hogy montis körökben olyan elterjedt a tuning. Akik rendes terepen hasznàlják, azok többnyire leszarják a tuningot. Oda nem kell, fentebb már leírtam miért nem. Ez a trekkingeseknek hasznos, meg annak aki az Enduro bringát is trekkingnek használja.
-
Kapanyél
őstag
Az én Levomban is van egy Ribelle. Első lánckereket kicseréltem a gyári 32T-ről 36 fogasra, akkora fért be maximum a hátsó villától. Hátul 10-52-es sor van. Szerintem nem tekertem még ki 40-ig sem, de ha megbaszódok is max. 45 lehet a vége. Kb. 120-as pedálfordulatnál megy ezzel az áttétellel 36-tal. Csak azért nem szereltem még ki belőle, mert nincs kedvem szétszedni és nem hiányzik az ára.
Szóval aki rendes montival akar ennél gyorsabban menni, az rossz bicajon ül. Ha ennek ellenére valaki mégis erőlteti, hogy minden másra is legyen jó, mert ennyi pénzért már kávét kellene hoznia reggel az ágyba, az simán csak a csórók baromságát tolja és majd belenő a cipőbe egyszer. Vagy nem.De bírom, hogy ugyanez a szarrágás megy a hifis, rolleres topicokban is. Erőszkoljunk meg mindent, mert nehogymár csak ennyit tudjon a drága cucc. Érdekes módon pl. a Porsche topicban nincs ilyen… ott valahogy senki nem akar vele hűtőt is hazavinni.
-
Lajmund
őstag
Engem a megoldás érdekelt arra amit kérdeztem. Nem az érdekelt hogy mi a helyes vagy mit kéne másképp! Nem egyedi esetet kérdeztem mert kb általánosnak mondható jelenség a korlát kiütése. Ez nem saját elképzelés volt hanem ez van a világban mindnehol ilyen fullys körökben is. Az hogy itt pár embernek nem tetszik az más kérdés. Bocs hogy nem bírtam szó nélkül hagyni hogy el lett terelve a téma teljesen másfele elvekhez ragaszkodva. Face csoportokba ahol van több 10 ezer ember senkit se zavar érdekes mert áltanos természetes dolog a speedbox kivesézése. Ez nem autópálya csak egy mellékút pár taggal. Senkit nem hülyéztem le csak arra világítottam rá mi van a valóságban ami ellen ez a kis közzösség lázad. Elöszőr itt kérdeztem én naivan de már megbántam elhiheted..
-
Friczy
senior tag
"Sziasztok! Van màr arra stabil módszer hogy ujjabb bosh motorokból ki lehessen venni a korlàtozást? Vagy hobbi montikbol van olyan amiben benne sincs? Izgat egy ossztelos de mivel országútival siman megyek 30-40el és feltekerem 50-60-ra kis időre igy a 25ös korlàtozás nagyon gyenge nekem főleg ilyen árak mellett. Milyen lehetőségek vannak?"
Innen indultunk. Én kis naiv azt hittem kapok egy egyszerű választ. Erre jöttek az elvek vegyél motort válaszok. Miközben az e fully társadalom túlnyomó többsége rakja bele a boxot egyből. Én voltam a fekete bárány hogy felmertem ezt itt hozni. Nem érzed a berögzött ellenszenvet magadban a témával kapcsolatban?
Biztos vannak negatív tapasztalataid idétlen ebikeosokkal de azt attól nem kell mindenkire rávetítetni.

Kaptál egyszerű választ, hogy nem jó ötlet. Nem fogadtad el. Ezek után teleszemeteled a fórumot a saját elképzeléseddel, és mindenki más hülye. Haladj továbbra is szemben az autópályán.
-
Runner_fxr
addikt
Nem én beszélek összevissza, hanem te nem olvastad el a témát teljesen az elejétől, mert akkor nem ezt írnád, amit. Alföldön élek. Hobbira kell mezőre, erdőben, terepen, gáton, folyó mellett, ilyesmi. Régen motoroztam szeretek suhanni. 25 kevés 35-45 már bicon egész jó és kielégítő. Nagyon maximum 50 km menne bele, de inkább max. 40 általában szóvalaz aksinak bírni kéne. Innen indult minden, csak aztán lett belőle a sok okfejtés, mert csak az lett kiragadva a kollégák által, ami nekik nem tetsző aztán engem is bevittek a málnásba.
Én elolvastam amit írtál, és arra reagáltam amit írtál. Kifogásoltad, hogy ez miért nem megy gyárilag többet, illetve szerinted mindenki hülye aki nem tuningolja. Ebben tévedsz, mert teljesen logikus, hogy miért korlátoz le 25-nel. És aki arra használja amire kitaláltak egy sportos össztelós mtb-ot annak nem lesz szüksége a tuningra.
A motoros példa azért jött fel, mert amit leírtàl felhasználást, arra a motornak több értelme van. Akàr az említett Surron, Talaria és társai. [link] -
Lajmund
őstag
Nézegettem én is régebben de ezen nem sokat mozog az ember és nehezebb is. De jó kis móka az tuti a maga módján. Ha faluba élnék akkor esélyesebb lenne. Fully ebike-ra csábulok egy ideje amin azért mozgok is és a 20-25 kilo is jóval barátibb. Azzal a városból is ki tudok csordogálni szépen terepre mivel a város közepén lakom.
-
JoinR
őstag
Oké, van ilyen is, de ez a ritkább. Olyan helyen élsz, ami tökéletes ezeknek a fullyknak, és örülj neki. Én valószínűleg ott is kiütném, és ahogy látod, biztos a környezetedben mások is ezt csinálják. Én Alföldön élek, és szeretnék síkon, erdőben gyorsabban menni, mint 25 rásegítéssel, pl. erdei ösvényeken, ahol a madár se jár. Sokadjára leírom: nekem 2 biciklim van. Egy monti és egy országúti. Egyikkel se megyek a városba gyorsabban, mint 25, és nem a szabályozás, hanem a józan ész miatt. Országútival is külterületen csapatom jobban, nem a nénik mellett a járdán.
Gbros. Ilyenről még nem hallottam, és szerintem ez nem csak úgy egy seedbox miatt jár. Elég durva lenne. Ez max arra jó, mint mikor a suliban a gyerekeket riogatják szakközépbe, hogy az alkohol rossz, közben a fél iskola iszik hétvégén a buliba.
Parandroid. Erre nem tudok mit írni érdemben. Szerintem elég részletesen leírtam már többször, honnan indult a téma és nekem mire kéne. Hobbi gépektől indultunk és már jött mindenféle szabály stb. Hobby bringákról volt szó! Elég érthetően leírtam, nekem mire kell. Erre jöttek a szabályok, bla bla, így meg úgy, hogy ez még az a helyes meg nem biciklizés, motor kell stb. Csak azért, mert neked nem szimpatikus ez a fajta szórakozás, mert valószínűleg elítéled az egyéni szoc probléma. Onnan indultunk, hogy lehet kiütni a korlátot és miért nem gyári egy hobbi bringán ez a lehetőség, ha lefelé meg lehet menni bármennyivel is. Az meg, hogy biciklizés vagy nem, tökmindegy. Szórakozás, mozgás, kikapcsolódás, suhanás, életigenlés.
Alföldre szerintem több élvezetet adna egy Sur-Ron / Talaria.
-
Lajmund
őstag
Vegyél egy ebike-ot, hekkeld meg, toljad neki. Közben meg bombázd a gyártót emailekkel, hogy szerinted hülyék, hogy ehhez neked hekkelned kellett. Én csak azt nem értem, hogy ehhez mi miért kellünk?
p
"Sziasztok! Van màr arra stabil módszer hogy ujjabb bosh motorokból ki lehessen venni a korlàtozást? Vagy hobbi montikbol van olyan amiben benne sincs? Izgat egy ossztelos de mivel országútival siman megyek 30-40el és feltekerem 50-60-ra kis időre igy a 25ös korlàtozás nagyon gyenge nekem főleg ilyen árak mellett. Milyen lehetőségek vannak?"
Innen indultunk. Én kis naiv azt hittem kapok egy egyszerű választ. Erre jöttek az elvek vegyél motort válaszok. Miközben az e fully társadalom túlnyomó többsége rakja bele a boxot egyből. Én voltam a fekete bárány hogy felmertem ezt itt hozni. Nem érzed a berögzött ellenszenvet magadban a témával kapcsolatban?
Biztos vannak negatív tapasztalataid idétlen ebikeosokkal de azt attól nem kell mindenkire rávetítetni.

-
gbors
nagyúr
Oké, van ilyen is, de ez a ritkább. Olyan helyen élsz, ami tökéletes ezeknek a fullyknak, és örülj neki. Én valószínűleg ott is kiütném, és ahogy látod, biztos a környezetedben mások is ezt csinálják. Én Alföldön élek, és szeretnék síkon, erdőben gyorsabban menni, mint 25 rásegítéssel, pl. erdei ösvényeken, ahol a madár se jár. Sokadjára leírom: nekem 2 biciklim van. Egy monti és egy országúti. Egyikkel se megyek a városba gyorsabban, mint 25, és nem a szabályozás, hanem a józan ész miatt. Országútival is külterületen csapatom jobban, nem a nénik mellett a járdán.
Gbros. Ilyenről még nem hallottam, és szerintem ez nem csak úgy egy seedbox miatt jár. Elég durva lenne. Ez max arra jó, mint mikor a suliban a gyerekeket riogatják szakközépbe, hogy az alkohol rossz, közben a fél iskola iszik hétvégén a buliba.
Parandroid. Erre nem tudok mit írni érdemben. Szerintem elég részletesen leírtam már többször, honnan indult a téma és nekem mire kéne. Hobbi gépektől indultunk és már jött mindenféle szabály stb. Hobby bringákról volt szó! Elég érthetően leírtam, nekem mire kell. Erre jöttek a szabályok, bla bla, így meg úgy, hogy ez még az a helyes meg nem biciklizés, motor kell stb. Csak azért, mert neked nem szimpatikus ez a fajta szórakozás, mert valószínűleg elítéled az egyéni szoc probléma. Onnan indultunk, hogy lehet kiütni a korlátot és miért nem gyári egy hobbi bringán ez a lehetőség, ha lefelé meg lehet menni bármennyivel is. Az meg, hogy biciklizés vagy nem, tökmindegy. Szórakozás, mozgás, kikapcsolódás, suhanás, életigenlés.
Hát, ha nem hallottál róla, akkor talán olvass utána, nem? Ez bizony csak az unlimiterért jár, a forgalmazót akár 3 évvel is megkínálják. Durva? Az hát, szerintem magasan aránytalan, de ott akkor is ez a szabályozás. Alig hiszem, hogy a derék franciák tömegesen használnak ilyesmit.
-
parandroid
félisten
Vegyél egy ebike-ot, hekkeld meg, toljad neki. Közben meg bombázd a gyártót emailekkel, hogy szerinted hülyék, hogy ehhez neked hekkelned kellett. Én csak azt nem értem, hogy ehhez mi miért kellünk?
p
-
Lajmund
őstag
Össze vissza beszélsz. Én nem azt mondtam, hogy ne tegyél bele speedbox-ot, miért ne tehetnél? 2015-ben már volt Bosch motoros össztelós mtb-om és már abban is volt tuning. Úgy csinálsz mintha feltaláltad volna itt és most a spanyol viaszt. Amit én kifogásolok, hogy ez gyárilag ilyen legyen. A kerékpár maradjon meg kerékpárnak, ne csináljunk belőle segédmotort. Ettől még aki úgy érzi tuningolja meg, te döntésed, te felelősséged, de szerintem rendben van a szabályozás, hogy 25-ig kerékpár.
Egyébként ha rendeltetés szerűen használsz egy össztelós trail/enduro e-bike-ot, tehát nem a városban meg a balatonkörön flexelsz vele, hanem kiviszed rendes terepre, akkor pont kurv@ra semmi értelme a tuningnak. Egyrészt kell a hatótáv, ha értelmes távokat, szinteket akarsz menni, akkor inkább spórolni kell az akkuval, ha 35-40-el mész vele, akkor pedig zabálja az áramot. Tehát én sok esetben ki is kapcsoltam teljesen ahol még teljesen jó erőben voltam, ahol bírtam így is. Másrészt fölfelé haladva a 25 már egy komoly tempó, lefelé meg úgy is gurulok 50-60-al is. Egy rendes Trail/Enduro túrán viszonylag kevés helyen hiányzik a tuning. Akinek ez hiányzik belőle, az szinte biztos, hogy nem arra használja amire kitalálták. Azt aláírom, hogy városi bringán, trekkingen nem baj ha tud 25 felett. De például nekem az Enduro bringába már nem hiányzik a tuning, többet ér a garancia. A bringát bringának szeretném használni.
Nem én beszélek összevissza, hanem te nem olvastad el a témát teljesen az elejétől, mert akkor nem ezt írnád, amit. Alföldön élek. Hobbira kell mezőre, erdőben, terepen, gáton, folyó mellett, ilyesmi. Régen motoroztam szeretek suhanni. 25 kevés 35-45 már bicon egész jó és kielégítő. Nagyon maximum 50 km menne bele, de inkább max. 40 általában szóvalaz aksinak bírni kéne. Innen indult minden, csak aztán lett belőle a sok okfejtés, mert csak az lett kiragadva a kollégák által, ami nekik nem tetsző aztán engem is bevittek a málnásba.
-
Lajmund
őstag
-
Runner_fxr
addikt
+pécsimunkás
Persze persze majd nem fogom emiatt kivenni a 25 limitet a 2 millás bringából ami 100 nm-t leadásra képes.
Párszor körbe írtam mi a szitu hagyjuk már ezt a motor példát. Nem egy random 15 éves átlag Józska vagyok a fecen aki életében nem ült biciklin meg motoron. Mindenhol megy a fullykba a box a világon. ÉS menni is fog és ezért is veszik jobban mert többel lehet menni mint 25. Életemben nem láttam még olyat hogy valaki ezeket gyári korlátozással használja. Hagyjuk most a papa bikeokat akik aszfalton mennek mint az őszilégy a mamával szépen. Az más kategoria. Kár ez ellen prédikálni főleg nekem. Vegyél egy olyan bringát amit elöbb linkeltél 130 nm-el és menjél vele 25-el szépen.
Nagy tétbe fogadnék hogy neked is a nagy papolás mellett menne bele a box vagy valami okositsás ha ilyeneket nézel. Értem én a szabályokat meg minden de azért nem kell fullba nyomni a szabályverébkedést. Itt a phán 30 év alatt nincs ember átlag inkább 45. Legalább itt ne menjen már ez a dedos álszenteskedés mint az általánosban. Ott oké de itt felesleges. Össze vissza beszélsz. Én nem azt mondtam, hogy ne tegyél bele speedbox-ot, miért ne tehetnél? 2015-ben már volt Bosch motoros össztelós mtb-om és már abban is volt tuning. Úgy csinálsz mintha feltaláltad volna itt és most a spanyol viaszt. Amit én kifogásolok, hogy ez gyárilag ilyen legyen. A kerékpár maradjon meg kerékpárnak, ne csináljunk belőle segédmotort. Ettől még aki úgy érzi tuningolja meg, te döntésed, te felelősséged, de szerintem rendben van a szabályozás, hogy 25-ig kerékpár.
Egyébként ha rendeltetés szerűen használsz egy össztelós trail/enduro e-bike-ot, tehát nem a városban meg a balatonkörön flexelsz vele, hanem kiviszed rendes terepre, akkor pont kurv@ra semmi értelme a tuningnak. Egyrészt kell a hatótáv, ha értelmes távokat, szinteket akarsz menni, akkor inkább spórolni kell az akkuval, ha 35-40-el mész vele, akkor pedig zabálja az áramot. Tehát én sok esetben ki is kapcsoltam teljesen ahol még teljesen jó erőben voltam, ahol bírtam így is. Másrészt fölfelé haladva a 25 már egy komoly tempó, lefelé meg úgy is gurulok 50-60-al is. Egy rendes Trail/Enduro túrán viszonylag kevés helyen hiányzik a tuning. Akinek ez hiányzik belőle, az szinte biztos, hogy nem arra használja amire kitalálták. Azt aláírom, hogy városi bringán, trekkingen nem baj ha tud 25 felett. De például nekem az Enduro bringába már nem hiányzik a tuning, többet ér a garancia. A bringát bringának szeretném használni.
-
Lajmund
őstag
Ez csak a te képzelgésed.
Több energiàt nem szeretnék ennek a megmagyarázásra szentelni. Ignorálj akkor és ne reagálj felesleges személyeskedéssel ha a témához nem tudsz érdemben hozzászólni. Mindent leírtam már ezzel kapcsolatban ahonnan indult a téma. Ha ez nem jött át a teljes spektrumba csak az ami neked nem szimpi akkor az a te problémád. -
parandroid
félisten
+pécsimunkás
Nagy tétbe fogadnék hogy neked is a nagy papolás mellett menne bele a box vagy valami okositsás ha ilyeneket nézel. Értem én a szabályokat meg minden de azért nem kell fullba nyomni a szabályverébkedést. Itt a phán 30 év alatt nincs ember átlag inkább 45. Legalább itt ne menjen már ez a dedos álszenteskedés mint az általánosban. Ott oké de itt felesleges. Én csak azt nem értem, hogy ha mindent jobban tudsz, akkor miért a hülyéket kérdezed?
p
-
JoinR
őstag
+pécsimunkás
Nagy tétbe fogadnék hogy neked is a nagy papolás mellett menne bele a box vagy valami okositsás ha ilyeneket nézel. Értem én a szabályokat meg minden de azért nem kell fullba nyomni a szabályverébkedést. Itt a phán 30 év alatt nincs ember átlag inkább 45. Legalább itt ne menjen már ez a dedos álszenteskedés mint az általánosban. Ott oké de itt felesleges. Nekem pl. semmi okom kiszedni a limitet (eMTB). Ha felfelé megyek, akkor úgy se érem el a 25-öt se, lefelé meg úgyis gyorsabban megyek, mint 25, nem kell rásegítés.
-
gbors
nagyúr
+pécsimunkás
Nagy tétbe fogadnék hogy neked is a nagy papolás mellett menne bele a box vagy valami okositsás ha ilyeneket nézel. Értem én a szabályokat meg minden de azért nem kell fullba nyomni a szabályverébkedést. Itt a phán 30 év alatt nincs ember átlag inkább 45. Legalább itt ne menjen már ez a dedos álszenteskedés mint az általánosban. Ott oké de itt felesleges. Mindenkinek magánügye, hogyan játssza ki a szabályokat (franciák pl. 30k EUR + 1 év börtönnel honorálják az unlimitert, csaxólok), de azért ne az legyen már a hülye, aki betartja őket, hmm?
-
Kapanyél
őstag
Észrevenni, hogy eszetlen baromságokat osztasz meg folyton kb. minden témában feltételez egyfajta önkritikus gondolkodást, de a tinédzsereknek ez még nincs meg, így hajrá, hadd szóljon, égesd magad, ahogy szeretnéd. A fél fórum ignorál már, mert a röhögésen már túl vagyunk.
-
Lajmund
őstag
Én meg azt hogy mindenhova odacsicseregsz mint egy kismadár aki semmit nem tesz hozzá soha a témához csak verébkedik mint egy kis nem tudom mi. Hagyd ezt inkább azokra akiknek van véleménye és menjél szépen játsznai a többi kis barátoddal.

-
Kapanyél
őstag
HAHA
Lehet lázadni ellene de semmi értelme az embereket az érdekli ami engem is. Suhanni akarunk nem tatázni meg izomból erőlködni mindig. Többet lenne kedvem elindulni csak lazázni mint az outival amikor izomból fuj a szél. NEM nem akarok tötyögni csapatni akarok. Aki vesz egy fullyt millákért az nem akar 25el szüttyögni és ezért mindenki rakja bele a boxot. Nem tudom elhinni, hogy nem a PH!-nak dolgozol a prémium tagságot népszerűsíteni minden topicban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Computex 2026: DRAM puffer nélkül is gyors a Silicon Motion új SSD-vezérlője
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini-ITX
- Bluetooth hangszórók
- Tőzsde és gazdaság
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- További aktív témák...
- PC bontás - NZXT H630, Seasonic Plat 860W, X99, i7-6900K, NZXT Kraken, 64Gb, GTX 980Ti, 6TB
- Red Faction PC - NZXT, B450, Ryzen 5 3600X, 16Gb, RTX 2060, 1,25Gb tárhely - Windows 11
- 13600k 32gb ram 750w táp 420mm aio 1tb nvme 5tb hdd
- Surface 5 - i7-7.gen 8 GB RAM/256 GB SSD + 101 gombos bill, touchpad
- Sony A7IV (Váz)
- AKCIÓ! 14TB WD Red Pro WD141KFGX meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB be quiet Pure Base 500DX 850W
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Másfél éve van meg egyébként, és roppant elégedett vagyok vele. Az SX rendszer nagyon jól finomhangolható, sok üzemmódból lehet választani, hogy melyik négy legyen a bringán, és azon belül is lehet rásegítési értékeket szabályozni.

. Persze semmit nem számít a mi szintünkön az a 2 mm, inkább elvi kérdés, hogy fingjuk sincs, hogy mit gyártanak.
Habár szerszámokkal hallottam hasonló sztorikat. Facebook csoportokba is érdemes körbenézni azért a keveset használt vonalon. De tudom az új az azért mindig csábítóbb.