Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Az mondjuk meredek. Rövidzárlatnál tud pukkanni (bár ezt műszerészként tudod), mondjuk az egyszeri és megismételhetetlen.
Vezérlőben a FET-ek tudnak zárva maradni, ha meghalta magát, rádugod az akkut + motort, akkor valami durrani fog. (Csatlakozó leginkább. Ez, hogy belül a vezérlőben valami, és füst se jön... furcsa.)Ui: ha a másik vezérlő jó, de amúgy nem csinál semmit látszólag, úgy nincs mese, szétszerelés után egyenként tudod kimérni, hogy mi nem kerek vele... (Bár, mielőtt hűdenagyon szétbontod, elsőre ránéznék, hogy a gyújtáskapcsolóval mi a helyzet.)
Aztán jöhet második lépésként, hogy kimegy-e az 5V a gázkarnak?
Valamint, esetlegesen nincs-e beragadva valamelyik fék kapcsoló, mivel az tiltja a gázadást. -
klujo
csendes tag
Jó lenne, de nemigen vannak ilyen haverok már... De pár óra videónézés (és harmincegynéhány év műszerészkedés) után úgy döntöttem, szétszerelem. Igazatok van a gagyiságban, épp ezért kevés a kockázat nekem. De nem szoktam feladni, szereltem én már sok mindent, anno, csak ma más utat járok.
-
klujo
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Egyetértek. A mai kor erről szól. Menjen minden hulladékba. Ötvenezerért már nem hajol le senki.
-
parandroid
félisten
-
klujo
csendes tag
Kb. sejtem, hogy Hall szenzor teszt és egyéb apróságok vizsgálata szükséges, de hallani sem akarnak gázkaros vállalásról. Négy szervizt hívtam, ugyanaz a reakció, én sem értem. Ez a legegyszerűbb rásegítéses technológia, nem tartom ijesztőnek egy szakember számára, de hát először rá kellene nézni. Végső esetben átépítem, kapható komplett rendszer bekötési rajzzal, amihez nem kell kínai nyelvtudás. Csak ugye gurulni szeretnék vele, nem átműteni. Köszi a választ!
-
klujo
csendes tag
Üdv! Kaptam egy tizenéves Auchanos bringát, nem jutok dűlőre, nem megy. Akkupakk felújítva, két új vezérlő próbálva, egyik elvillant, másik néma.
Hívtam közeli szervizeket, első kérdésük hogy gázkaros-e, mert akkor nem vállalják. Ez valami átok?
A Lofty 6 és a ZTech-07 közeli rokona lehet, de nem látok rajta pedál szenzort. Tudtok valakit aki vállalná, hogy működésbe hozza? Budapest-Székesfehérvár vonalon lenne jó.
-
A sztori vége: végül szembe jött egy XS-es Trek Powerfly FS 4 Gen 3 marketplacen (ráadásul a piros-fekete). Elkezdtem nézegetni a specit és a geometriát, és arra jutottam, hogy ennél kisebb bringát ebben a kategóriában még nem láttam, szóval egyeztettem is rögtön az eladóval. Ma kipróbáltuk, gyakorlatilag tökéletes, magabiztosan kezeli a gyerkőc, biztonsággal felszáll, leszáll, leugrik. Miután kiderült, hogy a feleségemnek is jó lesz (szintén 152cm), már nem is tűnt olyan fájdalmasnak a dolog, a kinövés se téma, mert úgyis maradni fog a bringa. Szóval kézbe is csaptunk, és az utazás, beállítgatás, átnézés ellenére még ma bele is ment 40km. Nagy a boldogság.
-
Kapanyél
őstag
válasz
HUNRookie
üzenetére
Ha jó, akkor jó.
Szerintem egy 29"-es bringa nem lehet elég jó egy 160 cm alatti ridernek, hacsak nincsen olyan geoja a váznak, ami megengedi az alacsony üléspozíciót. Nyilván vannak ilyen vázak, de nem ez a jellemző. Kevés olyan gépet láttam, amelynek az üléscsöve a hátsó háromszög tetején lenne elvágva, és még akkor is ott van a pedáltengely magassága, ami alapvetően határozza meg a használhatóságot a magassághoz viszonyítva. Ráadásul egy XS méretű váznál a felsőcső hossza is elég rövid kell legyen, így nincs sok mozgástere a gyártónak, hogy kihasználja a tengelytáv adta lehetőségeket a súlypont alacsonyan tartására.
Persze örülök, ha mindenki megtalálja a számára megfelelő bicót!Nekem az XL-es vázzal pont az a bajom, hogy magasan kezd a nyeregcső vége, így nem tudom eléggé leengedni a droppert. Ha pedig kiengedem a tetejére, hogy a lábam is ki tudjon egyenesedni a pedál alsó pontjánál is, akkor meg a kormány van túlságosan alacsonyan a kényelmes guruláshoz. Nyilván a lefeléken jól jön a magas pedáltengely, mert nem akadok föl semmiben, de nagyon nehéz megtalálni a legjobb kompromisszumot.
-
HUNRookie
csendes tag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Pár szót a gyerek vs. ebike témához még.
Lányunk 12 éves, 156 cm kb.
M méretű Cube Stereo Hybriddel elég jól elboldogul (persze ésszel) terepen Szekszárd környékén, annak ellenére, hogy nem a mérete (nagy neki). Dropper leengedve.
Szerintem az is számít, hogy rendszeresen sportol (más sportágat), ezért az edzettsége, állóképessége megvan.Van analóg MTB-je, aminek a kiválasztásánál szempont volt a 29-es kerék és az 1x12 hajtás, végül egy Giant Liv lett, S méretben, amivel kirándulásokon (pl. Tihanyba feltekerni) tudja velünk tartani a lépést (mi ebike-okkal megyünk). Ezt (is) használtan vettük, de "0" kilométeresen, az eredeti ár feléért. Szóval ki lehet fogni a gyereknek is jó biciklit, de türelem és szerencse kérdése is.
-
arcitec
addikt
Igen van benne igazság, mint ez egy konkrétum (de ez is csak egy kiragadott példa)
2022-ben ez a típus szinte u.a paraméterekkel drágább volt. Az eMTB azokból is van jelentős leárazás, mondjuk ezek a legdrágább kategória. Amúgy akár hogy is,
a facebookon jelezett kéket ha kellene már venném is....
-
Orlin
addikt
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Kértem kérelmet.
Köszönöm.
Sokat látok már itt a faluban de gondoltam bekérdezem itt is nem akarok valami rosszat venni. -
arcitec
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
Értem én hogy Ő csinálja(hát épp ez az nem egy bolt), majd féláron újat? Hol a haszon , neki a gyártónak a szállítónak stb.... Vagy ekkora árrés van a boltokban? Átszámítva a bolti ár euróra az EU ban sem olcsók. Szóval ..... Bár ha minden jogszerűen az enyém lesz, akkor hajrá már egy darabnak sem kellene készleten lennie.
Szóval úgy őszinteén sántít ez nem kicsit...
-
Lajmund
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Ő csinàlja a csoportot benne van a leírásban is. Nem hiszem hogy leesett valahonnan és így àrul évek óta a 35k emberes csoportba. Gondolom megvan a bejáratott beszerzési útvonal legálisan az eu-ból.
Én nem tőle de szintén olcsón vettem full karbon országúti bicot 1000km-el 1.4 misi helyett 700-ért jobb kerék szettel mint a gyàri. Csak érdekessègnek írom. Új bicot nem éri venni. Kérezd meg a csoportba biztos pontosabb választ tudnak adni. -
arcitec
addikt
Ez hogy a bikkfattyba? 2025, ABS , 0 km 990eft a majd 1,6milla helyett!
Mondhatni a hülyének is megéri, szinte hihetetlen, ezek lepotyogtak valahonnan?
Mert hogy nem legális az is biztos ... -
Lajmund
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Neked írtam válaszba de inkább a többieknek szántam.
-
Lajmund
őstag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
Tukolp
aktív tag
Ja nakem is ez volt, doboz meg se volt valami hevederrel volt a a falra "ragasztva" + a gép, kis doboz "még" megvolt, de a bicikli az össze vissza karcolva/verve, áh mondtam nekik hogy szori én ezt így nem veszem át, ki tudja hova verték oda vagy mit csináltak vele.
Aztán most vmi "rejtett" hibába meg nem nem ugranék bele. Bassza meg az alvállakozó ott ahol van, de amúgy a srác aki kihozta rendes volt, bent baszhatta valamelyik idióta targocás össze vagy nemtom. De gondolom ez nem marad azért probléma nélkül, mmint írtam dhl-nek is levelet ezzel kapcsolatban.
De ja én így nem vettem át, most ha pl. elferdül a váz vagy a villa, akkor nekem sok kedvem szórakozni nincs vele. főleg ha a váz vagy a motor sérül, akkor már ugye after sale supportal kellett volna szórakozzak, aztán áll a pénzem a biciklibe, használni nem tudom, lett volna egy 25kg-os papírnehezékem egy millióért, hát ezt inkább skippeltem
Úgyhogy most megint nézelődök, igaz itthon ahogy láttam épp csak a hybrid pro van abban a boltban rendelésre ahol néztem, várok egy kicsit, addig a pénzem is visszaér, aztán hátha meg tudom itthon venni, igaz kintről 2600 volt postával, itthon a pali a boltban azt mondta 2800, hát most kb 80 000-el drágább de ittvan 2 napon belül ( a német biciklire vártam pont egy hónapot) meg ziher hogy nem lesz összeverve.
Amúgy most már ott tartok lehet veszek egy sima montit azt cső
-
spacer
aktív tag
Szia,
Ez nem a bike-discount, hanem a nyamvadt DHL alvállalkozó hozzáállása. Tavaly decemberben hasonlóan jártam én is. Egész addig amíg küföldön járt a bringa addig semmi baj nem volt. Aztán ahogy átlépte a határt napokig nem tudtam róla. Egy hétig mintha nem is mozdult volna a csomag. Ennek hatására elkezdtem kicsit utánajárni. A cég ahol dolgozom a nagy DHL-el szinte szimbiózisban él. Kiderült, hogy a nagy DHL-nek köze sincs a csomagomhoz, és a cég aki kézbesíti DHL freight.
Igazából szinte bárki lehet alvállalkozó, és ha olyan helyen laksz ahová a nagy DHL kocsi nem mehet be (3.5 tonnánál ugye engedély köteles) akkor bizony az alvállalkozó van megbízva ezzel. Tehát ez itt a baj.
Mire kiért hozzám a csomag azt láttam online, hogy megpróbálták kézbesíteni éjfélkor.
AZtán másnap megérezett fizikailag is. Egy lepukkant kocsival hozták. A doboz szanaszét volt szakadva, és a a seal-ezett ragasztások is szét voltak szakítva. Átvettem a bringát, de... A nyereg elszakadva, extra kis doboz amiben a töltő és egyéb kiegészítők voltak elvesztek, viszont egyéb hiba nem volt.
Lefotóztam mindent, és írtam a bike-discontnak. Másnap sűrű bocsánatkérés között küldték a hibás és elveszett dolgokat. Rendesek voltak, nem problémáztak. Gondolom biztosítva vannak ilyen esetre. De. Én 100%-ig biztos vagyok, hogy ez nem az ő hibájuk, és nem is a német DHL hibája. Az alvállalkozót kellene kicsit megrúgdosni, és kirúgni a 6 általánossal rendelkező embereit. -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Idős anyulámnak keresnék bringát.
A hagyományost már nehezen tekeri és maximum a faluban kellene boltba járni.
300 körül lenne rá,de mehet feljebb is de ha van lentebb is az összeg.
Köszönöm. -
Tukolp
aktív tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Hát nekem elég lenne hardtail amúgy,
de ja az is olyan 400k ami jó, Cube Reaction Pro-t néztem arra menne a TSDZ16, engem ami zaar az ezek a "basic" ebike aksik, elég csúnyák, ami meg jól nézne ki, az out of stock :/Ez a pali amúgy nem csinál olyan "okádékul" kinéző gépeket:
https://www.youtube.com/@DudeStuff/videosDe lehet akkor face lessz belőle, még dilemmázok hogy kell e az ebike egyáltalán, mert az utóbbi rendelésem "meghiúsult"
de bakker kéne valami mert, ittajóidő
-
Lajmund
őstag
Engem is csábított a gondolat de nem nyert az ötlet. Jó használt össztelos bico 4-500000 ft. Aksi motor szabályzó minden cucc 200-300 és a végredemény szarul néz ki és nem olyan preciz mint egy gyári bosch gen4-5.
Face csoportokba jelentkezz és van minimális futással rengeteg külföldről behozott ebike féláron vagy sokkal kedvezöbben. Így keress rá hogy ebike adás vétel ilyesmi. De elég ha beírod hogy ebike. 3 nagy csoport van de vannak kisebbek is. 1 misiért már nagyon jó csemegéket ki lehet fogni. De lehet amit akarsz már 600 környékén is találsz. -
Tukolp
aktív tag
Sziasztok!
Megosztanám veletek az utóbbi hetek kálváriáját, hátha tanulságos lesz másnak is, aki komolyabb bringát rendelne kintről.Egy német webshopból (Bike-Discount) rendeltem egy kb. 1 millió forintos e-bike-ot. Szűk egy hónap várakozás után végre megjött a DHL alvállalkozó futára, de amit a platón láttam, attól majdnem dobtam egy hátast.
A bringa doboz nélkül, mindenféle csomagolás és védelem híján érkezett,
útközben olyan faszán kezelték a csomagot hogy a bringa "levedlette" a csomagolást.
De a csúcs nem ez volt: a gép konkrétan egy hevederrel volt felakasztva a teherautó belsejében, és ott fityegett a a falhoz felfogatva és minden alkalommal mikor az a teherautó gyorsított vagy lassított elég valószínű, hogy nekivágódott a teherautó falának.
Mondanom sem kell, a váz több helyen karcos és koszos volt, látszott rajta a brutális hanyag kezelés.Természetesen azonnal megtagadtam az átvételt. Videóztam egyet, és küldtem is vissza a futárral az egészet. A webshoppal már egyeztettem: elismerték a felelősséget, és írásba adták, hogy amint visszaér hozzájuk a bringa, visszautalják a teljes vételárat a szállítási költséggel együtt.
A tanulság: Még egy neves német boltnál is beüthet a krach, ha a logisztikai partner (vagy annak alvállalkozója) így áll hozzá. Nagy értékű gépnél csak akkor vegyétek át a csomagot, ha az makulátlan, különben mehet a futárszolgálattal való harc.
Most várom a pénzem, és valószínűleg marad a hazai beszerzés, még ha kicsit drágább is.Vigyázzatok a szállítással!
-
Kapanyél
őstag
Nem szeretném tovább habosítani a témát, de ha terepre kell, akkor tényleg nagy szívás lesz neki. Egy 30 kg körüli gyereknek egyszerűen sok a 25+ kg-os bringa.
Mivel kb. lehetetlen XS/S2 méretű Levo SL vagy Kenevo SL bringát találni, ami abban a méretben már beférhet 20 kg alá, nézz szét az átalakító készletek között is. Neki szerencsére nem kell nagy akku és erős motor.
Most egyébként a 7 évesemnek vadászok Levo SL Kid-et vagy KTM MiniMe-t 24"-es méretben, ami még simán jó 150-160 cm közötti gyereknek is. És amennyire kevés van belőle, tuti nem szállsz ki belőle bukóval 1-2 év múlva sem!
Giant-nek is van gyerek e-mtb-je, de az agymotoros, amivel nem volna baj, csak farnehéz, nálam az kiesett. -
válasz
Kapanyél
üzenetére
Túrázás alatt a Pilis sziklatengerét értem, erdőben, hegyen, völgyön, szóval inkább mtb kellene
Nyilván egy 12 éves képességeihez mérten lennének az útvonalak kiválasztva, vannak azért élhetőbbek is.Köszi a tanácsokat egyébként! A használt XS-es gépekre ráfekszem azt hiszem.
-
Kapanyél
őstag
Facebookos e-bike csoportokban rengeteg eladó van. Orange Rolandnál szokott lenni XS néha 4-5-600k körül. Nekem a régi Bosch-okkal csak annyi a bajom, hogy még nem smart, így nem lehet állítani rajtuk a rásegítés mértékét (mármint az egyes fokozatokét egyénileg). De ezzel évtizedekig együtt tudtak élni német nyugdíjasok tízezrei, csak nekünk, Speciseknek kőkorszak. Jó a Bafang, de ha ennyiért már van Bosch Gen3-4 is, akkor tuti a jobb szervizhátteret választanám. Legfeljebb nem lesz MTB, ami túrázáshoz csak előny és mivel 26-28 kg lesz, nem is akkor baj.
-
válasz
Kapanyél
üzenetére
Túra lenne csak, innét mi nem megyünk se suliba, se boltba, se máshova autó vagy tömegközlekedés nélkül sajnos. Szóval a bringát nem félteném lopástól vagy ilyesmitől. Másrészt kezdem azt érezni, hogy pár évem van még, hogy ilyen közös időtöltésre rá tudjam szoktatni, szóval az sem érdekel ha ez most egy picit jobban fáj anyagilag. Ettől még nyilván nem fogok neki Turbo Levo-t venni, már csak elvből sem, de valami bafang motoros jobban felszerelt hardtail részemről egy lenyelhető béka, esetleg ugyanannyiért egy használt fully.
Most amúgy egy nem túl jó 26"-os Decthlonos hardtail Rockrider-e van, ezzel tudunk a faluban sík aszfalton bohóckodni, meg elindulni kifelé, és konstatálni, hogy én csak azért nem döglök bele, mert van rásegítés, ő meg szomorúan tolja, vagy többnyire visszafordul. Egy minőségi analóggal biztosan messzebbre jutna, de nagy csoda azért nem történne. Ahhoz meg tényleg egy életforma, fő hobbi kellene hogy legyen a bringázás, hogy élvezni tudja ilyen terepen.
-
Kapanyél
őstag
11 éves fiúnak kerestem XS-es 27,5-es "rendes, nagy" bringát. Rettentő szűk a kínálat analógból is, de végül találtam egy Cube Aim Pro-t. Fontos volt, hogy könnyű aluvázas legyen és tárcsafékes, ill. hogy viszonylag kurrens alkatrészekkel legyen szerelve.
A feleségemnek egy Turbo Vado 5.0 IGH-t vettünk előtte a legkisebb, S2 méretben, ami az ő 158 centijéhez nem is olyan kicsi. Egyértelműen nagyobb, mint az XS Cube (és ótvar nehéz is).Teljes mértékben kiállok az e-bikeok mellett, de gyereknek szerintem nem úszod meg az analógot, mert annyival, de annyival jobb egy 10kg körüli cájg, mint egy 21+ kg-os. Súlyukhoz mérten olyan szinten megborul az arány, hogy az hihetetlen. Ráadásul egy 300k alatti bringát, ha odavág, nem szívja senki a fogát. És elmehet vele az edzésre, suliba stb. Egy 600k+ neadjisten 1-2M-s bringát nem engednék kikötni sem a suliban, sem a pályán, ahol sportol.
Túra az más.
-
parandroid
félisten
Gyerekkel már jó rég, ellenben kisebbik lányom jobb napokon, nagyon kihúzva magát sem éri el a 160 centit így húszevesen sem (36-os lábakon, lol), neki is egy 26-os, XS-es MTB-je van (mondjuk évente 2x, ha használja, az már jó, de ez nem a bringa hibája). Szóval ha 12 évesen már 152 centi a kölyök, akkor neki butaság lenne gyerekméretet venni, mert innét csak nőni fog.
p
-
válasz
Lajmund
üzenetére
Továbbra is - ezekre egy s-pedelec a legjobb szerintem. Legális is, 40 felett is megy, garancia is van rá. Mondjuk 42-43-tól elkezd leszabályozni.
Amúgy vicces, de a 35-40 range-ben nagyon nem mindegy, hogy 35 vagy 40 - az utóbbi 40%-kal több wattot igényel. Ha 25-ös tempót pedálozol bele a bringába, akkor mondjuk egy 175%-os rásegítéssel 37 körül fogsz haladni. Az egy épkézláb használata a technikának, valószínűleg (de nem garantáltan) egy hackelt normál pedelec is bírni fogja.
A 60-at nem is értem, bőven 1kW fölött kell hozzá, ha az unlimiter annyira belenyúl a motorvezérlésbe, hogy azt megengedi, akkor az egy időzített bomba. -
Volt itt múltkor szó a gyermek vontatásáról
Azóta elkezdődött a szezon, így egyre aktuálisabb nálam a téma. Egyelőre a vontatótszettet nem vettem meg, viszont ma másztunk egy kis hegyet, és egy biztonságos részen kipróbálta a fiam (152cm, 12 éves) a bringámat (Speci Turob Levo, L-es méret (S4)). Nyilván rohadt nagy volt neki, de már tudta használni, elképesztő örömmel az arcán
Beleláttam most, hogy egy felnőtt s-es géppel megfelelő geometriával talán jók is lehetnénk. Ezzel kinyílna a világ mert végre lenne választék. A junior kategóriában rettenetesen rossz a felhozatal (szinte nem is létezik), főleg mtb-ből. Ezen kívül később eladásnál (ha egyáltalán felmerül, simán lehet, hogy jó lesz a feleségemnek is) egyedül a s-es méret miatti hátránnyal kellene szembenéznem, ami szívás, de nekem belefér.Valaki esetleg volt 12-14 éves gyerkőccel hasonló cipőben? Mire jutott?
Fontos kiegészítés: sziklás, hegyes környéken lakunk, érdemben elindulni bármilyen irányba olyan bringás edzettségi szintet követelne meg analóg mtb-vel, amit sem magamtól, sem a tőle nem várok el. Szóval ebből az élethelyzetből adódik a kérdés.
-
zsola32
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Van egy ismerősöm, Ő múlt évben alakított át egy MTB kerékpárt, elektromosra. Németből rendelt be hozzá mindent, a srác 100 Kg környékén van, és nála nem 25 Km/h a rásegítés tetje.
Az egy év alatt van már tapasztalata, ha gondolod, összehozlak vele, egy "messengeres beszélgetésre"... -
Lajmund
őstag
Neked és úgy mindenkinek is írom. Bocsi a többiektől de sok volt a munkám nem tudtam rendesen megfogalmazni és érvelni.
Ezeket nézegetem én is hasonló felhasználásra de nekem inkább hobbira lenne hogy azzal az erő befektetéssel menjek 35-40el amivel a sima montit pl 25el tekerem ahogy te is írod. Szeretek suhanni és régóta csábít ez a műfaj is. Ilyen 30-40km-es távokra barangolni az alföldön össze vissza erdőben gáton barátokhoz elmenni dumálni stb. Ahogy jobban utána néztem sokan mennek ezekkel sokat probléma nélkül persze ésszel használva. Régebben motoroztam krosszal enduroval sport motorral most meg országútiztok és sima montit használok munkába járni. Nem vagyok profi szerelő de 20 év alatt és a munkámból adódóan nagyjából képbe vagyok a dolgokkal csak ez a korlátozás megszüntetése volt kicsit homály. Városba az országutival se csapatom csak kint de ott is bico uton vagy nyugis auto uton. Szóval nem a nénik lesodrása a célom a keskeny járdákon és bico utakon. 60 azért már durva lenne folyamatosan max néha poénból de ahogy olvastam 45 az ennek a cx motornak simán megy mivel ez van gyárilag is 45el menő bicokban más szoftverrel.
Amúgy értem én hogy szabályozás és eu meg minden de azért lehetne valami kiskapu főleg ezekre a hobbi gépekre hogy ne kelljen még ilyen cuccokat beépíteni. Tudom ez is kiskapu de tényleg gyárilag is megcsinálhatnák.
Robogos poénokat értem csak azok nem 20-25 kilosak és nekem a mozgás kell miközben suhanok. Ha motoroznék ujra vennék krosszmotort ami szintén csábit csak azt macerásabb kivinni hazahozni nem mindig van nyitva a pálya és azért az viszi is a pénzt mint az állat plusz jelenleg panelba lakok szóval a tárolás is plusz ut macera.
Lehet sok lenne már 3 bico de ez még mindig jobb mint sok más hobbi ezzel legalább mozog az ember és a szabadba van és érzi hogy él.
-
szuleg
csendes tag
válasz
arcitec
üzenetére
Itt Budapesten nyilván forgalomfüggő, nem akarok megilyeszteni senkit ker. úton, úttesten 40-50km/ó.
Rásegítéses /tour/fokozatban 40km/ó kb. 25km/ó fáradsági szint analóg mtb-kal.
Sokat használom a váltót, különösen gyorsításkor /nem terheli annyira a motort, nagyobb a gyorsulás/.
Hátsó alsó három fogaskerék lett cserélva, bár nem látszott rajta kopás. -
szuleg
csendes tag
2023-as model, cube stereo hibrid po cx motorral.
Már az elején beszereltem a speedbox-ot /bluetooth /.
4000km-t mentem, probléma nem volt.
Kb 60km/ó-val lehet vele menni az áttétel miatt már nagyon nagy a pedálfordulat. -
DigitXT
félisten
válasz
Lajmund
üzenetére
Azt kéne kitalálnod, hogy mennyire könnyed az a tekerés.
Mert nyilván saját erőből egyáltalán nem az. Akik itt nagyon lehordanak, meg elektromos krosszmotorról írnak, szerintem egyértelműen arra asszociálnak, hogy egyáltalán nem akarsz tekerni. 
Vélelmezem, hogy a kettő között van az igazság. Ha eddig saját erőből ment, ezután szintén menne saját erőből (bár valamivel nagyobbak egy e-bike ellenállásai), szóval egyáltalán nem kell nagyon sokat segíteni a motornak, hogy könnyedebb legyen...

Ui: amúgy elég nyakatekert érvelés, hogy azért nem kell sebességkorlátozás (amúgy létezik kerékpárra: kerékpárúton különösen feltűnő mennyire lesz.rják), mert az átlag kerékpáros fizikailag nem képes 40 km/h-val tekerni. Aki meg igen, azt hagyjuk, mert milyen ügyes sportoló?
Ha balesetezik, tökmindegy, hogy mi gyorsította fel...
-
Friczy
senior tag
válasz
Lajmund
üzenetére
Az ellenállás oka elég egyszerű: Sokan fújnak az ebike-ra, az ellenérvek egyik kategóriája a felelőtlen közlekedés. Ebben a kategóriában van némi igazság, nem szerencsés, ha egy kerékpár minden további nélkül 40-50-nel megy (sík úton, erőfeszítés nélkül). Egy-két felelőtlen barom miatt ne egy egész kategória összes használóját utálják. Ennyi a történet, ha száguldozni akarsz biciklivel, tedd saját erőből. Hajrá, drukkolok neked.
-
arcitec
addikt
válasz
Lajmund
üzenetére
Nem igazán derült ki ráadásul milyen típusú bringára gondolsz, bár sejtésem az van hogy montira gondolsz. Na de ha monti az terepre és úgymond elsősorban nem sík terepre van kitalálva. Ha egy ilyet meghekkelsz, az nem fog menni 40 -el akkor sem max lejtőn, azon túl secc-perc alatt zajra vágod úgy ahogy van. Nem csak az elektromos részét, hanem a mechanikusat főleg, láncot, áttételt pár száz km után lehet cserélgetni. Tudok olyat aki nem tuningolva kukázta az áttételt úgy 600km után. Mint említették létezik speed e-bike
ami 45km-ig rásegít ám azt is ki kell tudni hajtani - mert hiába a tuning a nyomaték szenzort azt nem kapcsolja ki, ha minden igaz - de az trekking, lehet nem ilyenre vágysz.
Azontúl úgy hallottam, hogy a sepeed e-bike-ot kitekerni 45km/h-ig is bizony tüdő/izom kell.
Létezik könnyített országúti bringa hátsó agymotorral kb. közepes akkuval, de azt sem folyamatos rásegítésre tervezték. Csak mint emelkedő, egyéb nehézségek stb..
Mert elfogy az akku és azért ez a nagyobbra is igaz.
Szóval ahogy itt mindenki is írta, az E-bike nem igazán arról szól amit TE szeretnél.
Az e-bike ha úgy használja valaki, mint ahogy amire tervezték, akkor az elektromos részt
besegítésre, rásegítésre, megtámogatásra kell használni.
Bár lehet 25km/h-ig vagy akár tuningolva 35km/h-ig is használni folyamatosan, na de azzal túlontúl messzire nem fog senki sem jutni, mint a legközelebbi szervízbe.
-
Lajmund
őstag
Nagyon vicces..
speedbox 1.2 bosch a megoldàs. Rengetegen használják ezekhez a cx motorokhoz. Amúgy nem értem mi ez az ellenállás. Semmi extrémet nem akartam és vàrok el egy ilyentől. Simán azt nézve hogy hegyre fel tudnak menni 32-vel és hegyről le 70-el akkor az számomra azt jelenti hogy síkon simán biztonságos 40-el mind a motor mind a futómű fék szempontból. És ahogy jobban körül néztem a neten ezzel nem vagyok egyedül. Azt hittem itt is alap de akkor nem.. -
válasz
Lajmund
üzenetére
A komolyság azért van, mert nem akarunk olyasmit javasolni, aminek az eredménye egy megfőtt motor lesz. Nem tudom, van-e itt valaki ezen a fórumon, aki pontosan tudja, hogy működik az ebike motorok önvédelme, és hogy a hackelt sebesség-unlimiterek ezt befolyásolják-e valahogyan. Én inkább nem játszanék egy millió feletti bringával ilyesmivel, mert a hackelés természetesen a garanciát is kukázza.
Síkon 40-es tempóhoz normál (nem aero) ülőpozícióval 420W körüli teljesítmény kell - ha beleraksz 170-et pedállal, akkor a maradék 250-et tudja a motor produkálni hosszú távon is. Az s-pedelectől ezt meg is kapod.
-
Lajmund
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Óra méri a tempot. Közben rákerestem van box a bosch cx motorokhoz amivel tudja azt amit akarok.
-
parandroid
félisten
válasz
Lajmund
üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy amit te szeretnél, az működjön, nyomatékszenzorral ennél a teljesítménynél a rásegítés gyakorlatilag értelmezhetetlen. Te elektromos motort akarsz, nem biciklit.
Amúgy javaslom egy bringás komputer beszerzését a jelenlegi biciklidhez, ami GPS-szel is nézi a sebességedet, mert elég érdekes elképzeléseid vannak a reális kerékpáros utazósebességekről.
p
-
Lajmund
őstag
Abban a hitben voltam, hogy van ilyen, és attól a hővédelem, terhelésvédelem működhetne ettől függetlenül. Nincs rá megoldás? Mert nem tudom elképzelni hogy lehetetlen lenne 40-el menni egy olyan biciklivel minden probléma nélkül ami hegyre fel simán megy 25-32-vel. Nem kell segédmotor..
100nm erős motorral rendelkező hegyről lefele 70-el csapatos bico nehogy már ne legyen képes sik úton biztonságosan menni 40-el. Most ez komoly?
Gondolom ti màr idősebbek vagytok ezért ez a komolyság. Én 38 vagyok és nagyon élném ha lehetne suhanni egy ilyen ebike-al de abban a formában ahogy leírtàtok ez egy szar arra amire én akarom. -
válasz
Lajmund
üzenetére
Én nem javaslom, hogy a drágán megvett bringát kiütött korlátozással rendszeresen 40-es tempóval használd. Lehet, hogy semmi baja nem lesz, de ki tudja, hogy vannak paraméterezve a motorok.
Két lehetőség van:
- s-pedelec: itt 45 a korlátozás, szabályozás szerint segédmotoros kerékpárnak számít, és meglehetősen szűkös belőle a választék, de létezik.
- Megveszel valami kínai csodát, amiben nincs korlátozás - ez bepakolja a 250 (vagy több) wattot fixen, aztán úgy tekersz mellé, ahogy jólesik. A rendőr potenciálisan megb***hat miatta, de erre nemigen van jelenleg gyakorlat, hacsak nem valami extrém hülyeséget csinálsz (pl. leszereled róla a pedálokat
) -
parandroid
félisten
válasz
Lajmund
üzenetére
Nincs ilyen, ami 40 körül (pláne fölötte) még segít neked. Törvényesen meg pláne. Az elektromos rásegítés nem erről szól. Amit te keresel, az a segédmotoros kerékpár. Már vannak belőle tök jó elektromos verziók is.
Amúgy nyugodtan tekerhetsz bármit könnyedén is, legfeljebb lassabban fogsz menni. A normális pedelec eleve nyomatékszenzoros, tehát annak függvénye a rásegítés is, hogy te épp mennyi erőt fejtesz ki. Ha könnyedén tekersz, nemigen fog segíteni.
p
-
Lajmund
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
De pont hogy nem akarok izomból tekerni egy elektromossal csak könnyedén hogy 40-el menjek pl folyamatosan vagy amennyivel tudok korlátozás nélkül. A lényeg ne legyen korlátozás! A többit majd én tudom hogy mit akarok.
-
Lajmund
őstag
Sziasztok! Van màr arra stabil módszer hogy ujjabb bosh motorokból ki lehessen venni a korlàtozást? Vagy hobbi montikbol van olyan amiben benne sincs? Izgat egy ossztelos de mivel országútival siman megyek 30-40el és feltekerem 50-60-ra kis időre igy a 25ös korlàtozás nagyon gyenge nekem főleg ilyen árak mellett. Milyen lehetőségek vannak?
-
m72
tag
Mégis rájuk írtam, hogy érezzék a törődést. Biztos van most megrendelésük bőven. Olvastam róluk olyan véleményt is, hogy hetekkel a megrendelés után próbáltak a vevőre másik színt rábeszélni. Gondolom nem volt raktáron olyan színű vázuk. Úgy voltam vele, ha ilyesmi van, akkor essünk túl az egyezkedésen minél hamarabb. Azt írták vissza 10 percen belül, hogy elkészült, holnap feladják. Meglátjuk......... Nem is gondoltam, hogy ennyi Noko tulaj van itt.
-
m72
tag
Köszi, ha majd egyszer megjön, akkor rápróbálok 45-öst, talán van itthon. Mailre kb. 2 munkanap alatt válaszoltak eddig. Most (még) nem tervezek nekik írni, igaz azt írták korábban, igyekeznek 14 munkanapon (2 héten) belül szállítani. Gondolom elírták a munkanapot. Csütörtökön múlt 2 hete, hogy rendeltem, fizettem és visszaigazoltak. most úgy áll, hogy 3 hét alatt sem lesz itt, még fel sem adták. Mondjuk a honlapon az van, hogy törekszenek 20 munkanapon belül kiszállítani.
-
ZolkoW
őstag
mikor írogattam nekik, aránylag jött válasz, de néha sokat kellett vrni, néha keveset. Whatsappot csak miattuk tettem fel, ha esetleg reszpozívabbak ott..
Noko Urban modell lehet hogy amúgy sem releváns, ráadásul mért adatom nincs, csak érzésre: elöl tutira elférne a 47-es gumi, hátul meg pont inkább nem.
-
m72
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi! A miénken nem lesz sárvédő. 35-ről 38-ra váltani nem hiszem, hogy sokat jelentett volna kényelemben, de 40 felett már lehet, hogy van értelme. Erősen kételkedtem a support mondásában (olyan olaszos volt ez
). -
parandroid
félisten
Hivatalosan 37-es gumi van a miénkben (már akartam cserélni valami normálisabbra, de attól eltekintve, hogy CST, igazából semmi gond nincs vele. Ahogy a képeken is látszik (?), az első 35, a hátsó 36 mm tolómérővel (nem egy sebészi pontosságú eszköz, de legalább made in germany). Az első keréknél annyi hely van, hogy le sem mértem, a hátsónál 5 mm van mindkét oldalt még, szóval 40-es gumit lelkiismeretfordulás nélkül fel lehet rá tenni, valszeg 42-est is, 45-össel már nem mernék próbálkozni. Nyilván nagyobb abroncsnál a sárvédők levétele is indokolt lenne.
p
-
m72
tag
Noko tulajdonosok!
A Noko Customer Care a kérdésemre azt a választ adta, hogy a Nokotempo váznál 35 mm a tyre clerance. Ezt Ti is így látjátok? Arra kérdésre, hogy a kerékre mi megy fel maximum, egyszerűen csak nem válaszoltak. Arról van valami infótok, hogy a keréknek mi a peremszélessége? -
válasz
parandroid
üzenetére
Jaaaaaa, hát ez igazából ismerős - pont így voltam én is a Giant Toughroaddal
Az Explore-om M-es, meg minden számítás szerint is az M-es kellett volna nekem a Toughroadból - aztán ráültem, és 5 másodperc múlva szálltam is le róla, hogy ez kicsi. Az L-es meg tökéletes lett. -
m72
tag
válasz
parandroid
üzenetére
"bár neha nyafog, hogy egy telóval meg jobb lenne" - Hát, 35-ös gumival nem csodálom. Szerintem ez nálunk nem sokáig marad fenn, ha amúgy beválik a vas.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez azért elég durva, az S-es mérethez 46-ot írnak, olyat eddig nem láttam, ahol a 46 kicsi lett volna 165 centihez (nejem bringája 44-es, egyik lányomé 42-es, mindkettő S-es, és ebben a magasságtartományban mozognak). Szóval akkor vissza az alaptézishez - rá kell ülni, nincs más...
#9795 m72: hát ja, valami olyasmit írnak, hogy Sunrace kooperáció, ami szimplán lehet rebranding is
Szóval akkor az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- LENOVO ThinkBook 14s Yoga touch 360 - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vezérlőben a FET-ek tudnak zárva maradni, ha meghalta magát, rádugod az akkut + motort, akkor valami durrani fog. (Csatlakozó leginkább. Ez, hogy belül a vezérlőben valami, és füst se jön... furcsa.)
Valamint, esetlegesen nincs-e beragadva valamelyik fék kapcsoló, mivel az tiltja a gázadást.

Létezik könnyített országúti bringa hátsó agymotorral kb. közepes akkuval, de azt sem folyamatos rásegítésre tervezték. Csak mint emelkedő, egyéb nehézségek stb..