Hirdetés
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
justice84
aktív tag
Sziasztok,
Galaxy watch 4 Oneui8 frissítéskor kivették a Google Assistantot? Vagy csak én nemtalálom hova rejtették el? -
SteveL
aktív tag
Az én órámat is jól elrontotta a frissítés, majdnem használhatatlan az óra. Kegyetlenül laggol.
-
kissati66
tag
Sziasztok. AOD be van kapcsolva és frissítés óta az óralapok "beragadnak", lefagynak, bármi is történik, egy idő után nem frissülnek, és ha nem élesztem fel a képernyőt, előfordul, hogy akár másfél órát is késik az órám... Tapasztalt még valaki ilyesmit?
-
pasztoha
tag
LTE verzióra jött már meg valakinek?
-
Vitaqo
senior tag
De egy darabig működött. És teljesen jól viszi a régebbivel. Nem érzek lassulást. Gyengébb a hw az biztos, mert a klasszikus örökség számlap szaggatott rajta nagyon. Nem is sikerült optimalizálni a négyesre.
-
Vitaqo
senior tag
Nálatok is feltűnt, hogy élvezték a félhomály módot a klasszikus sportos számlapból? A W7 órámnál megmaradt.
-
mentic18
aktív tag
Van hír arról, hogy az lte verziókra mikor jön a frissítés?
-
ρσгτσ
addikt
Végül én is felraktam pár nappal ezelőtt. Nekem problémám nincs vele. Érzésre simábban működik a rendszer a korábbi OS -hez, felülethez képest. Az app megnyitások ideje szerintem nagyjából azonos.
W4C
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
kissati66
üzenetére
Nekem az one ui 6 alatt is rendszeresen előfordult az általad említett hiba. Pont tegnapelőtt este döntöttem úgy, hogy nem lesz rajtam éjjel az óra, mert 5x eljátszotta ezt velem is, amit veled, de még one ui 6 alatt. Tegnap este is lefekvés előtt elkezdte az one ui 8 alatt is csinálni, de másodjára rányomtam a kezemre az órát fél percig és utána már nem szórakozott. Nekem is bug-nak tűnik, de rendszeresen előjött az ui 6 alatt is. Még nem jöttem rá, lehet-e valamihez kötni a dolgot, vagy random...
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Grande Ale
üzenetére
Csináld órán keresztül, de előtte ne legyen összekötve a telefonnal. Ha mégis össze volt, akkor nyomj egy újraindítást az órán, és ne engedd csatlakozni a telefonnal.
Aztán az óra menüjéből intézd a frissítést.
-
kissati66
tag
Másnak is van baja a viselés-érzékeléssel frissítés után? A régi rendszeren miután felvettem az órát és feloldottam, úgy maradt egészen addig, amíg újra le nem vettem. Frissítés óta viselés közben is folyton lezárja a kijelzőt.
Lehet nem úszom meg a FR-t... -
Grande Ale
őstag
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Nem másolja át a fissitést az órára, sikertelen. Már csináltam visszaállítást az órán,, de az sem segített... -
bodorjanos
aktív tag
Lehet én szerencsés vagyojk, de simán felment ota a frissítés, mindenféle probléma nélkül. Rátöltöttem este, olyan 94%-ról 82%-ra csökkent le reggelig alvásfigyeléssel. Napközben nincs rajtam. Fura az új kártyás rendszer, de bizonyos szempontból praktikusnak is találom. Össze lehet vonni pár hasonló dolgot. Összeraktam pl. az egészségügyi kártyákat egy "oldalra". A többi beállításokkal nem nagyon szórakoztam, de összességében nem érzem sokkal laggolósabbnak, mint az one ui 6-ot. Majd még tesztelem este.
-
Szpisti
addikt
Hát persze, hogy az LTE megint majd később kapja meg...
-
Vitaqo
senior tag
Én felraktam a 8-at. A hetes órámon nagyon elégedett vagyok vele. Viszont a négyesen azért laggol kicsit. Pl a "klasszikus örökség" számlap sideloaddal laggolt, és telepítés után itt is. Ami fura volt, hogy kellett 2x visszaállítás mire elindult. Az elsőt recoveryből.
-
guifater54
csendes tag
Én is letöltöttem, ez idáig jól működik. Többnyire 2. - tartalék - óraként használom a W6 mellé. Külön hasznosnak ítélem, hogy szinte azonos a két óra kezelhetősége a futó alkalmazások. Igyekeztem azonos óralapokat telepíteni mindkettőre.
-
Grande Ale
őstag
Nálam nem másolja át az órára. Többször is próbáltam...
-
kissati66
tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Egyelőre eléggé laggol... meg merül. Remélem összeszedi magát.
Valószínű FR lesz a vége, úgy egészséges. A One UI 6 frissítés után is az rakta rendbe. -
kissati66
tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Most megy fel az órára a letöltött frissítő csomag.
-
kissati66
tag
És meg is jött a One UI 8 BT Classicra.
-
ρσгτσ
addikt
Koreában már megérkezett a One UI 8. Hamarosan...nálunk is elérhető lesz.
-
Beecy
tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Watch 4 Classic -om volt és A55-el használtam. Nagyon szerettem és hiányzik a kényelem, hogy lássam ki hív, milyen üzenetek jönnek. A testtömeg indexelést és lépés számlálást használtam sűrűn. Éjszaka csak ritkán használtam és 2 nappalra teljesen jó volt.
A WearOs nagyon megtetszett, sajnos ragaszkodom hozzá. Szeretnék megmaradni a Samsung -nál, de nehezen döntök. -
bodorjanos
aktív tag
Előtte milyen órád volt? Galaxy Watch 4, vagy másik gyártó cucca? Ha esetleg nem Galaxy Watch, akkor gondolom azért sejted, hogy az üzemidő inkább 1 napos, mint 2. De mondjuk legyen 2 nap. Ehhez képest nagyon sok olyan okosóra van, ami minimum 1 hetet elmegy, de nem ennyire testre szabható letölthető alkalmazásokkal, mint mondjuk a wear os alapú órák. Ha ez a fajta testreszabhatóság nem számít, akkor akár el lehet nézni a huawei vagy egyéb gyártók termékei felé is. Illetve az is fontos, hogy ha az óra spéci funkcióit is ki akarod használni (ekg, vérnyomásmárés, alvási apnoé, stb.) azt "mókolás" nélkül csak samsung telóval érheted el. Ahogy a többiek írták a 6-os már jobb élményt nyújt sebességben mint a 4-es vagy 5-ös széria. Talán a 7-8 ugyanazt a procit használja, ha jól tudom. Tehát ha ~100 körül van pénzed rá és ragaszkodsz a samsung órához és ökoszisztémához, akkor 7-8 környékén nézelődnék. Én ha vennék, akkor lehet sima 8-at vennék, az olyan 100-110 körül már megvehető, ha nem kell az LTE.
-
Fall-N
veterán
Használható természetesen, csak a FE-n van olyan, hogy a gyengébb hardver miatt ugyanúgy csak pörög a számlap szerkesztés a Galaxy Wearable alatt, ahogy az órán is. Így érdemben telefonon sem jobb. Ilyenkor többször kell próbálni, utána egyszer összejön. Watch 6 Classic ezen a téren is hibátlan. Pedig azt hittem, hogy a Wearable hibája, közben az óra gyengébb.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Fall-N
üzenetére
Számlapot én telefonon szoktam szerkeszteni. Így azt egyik óránál sem tudom, hogy mennyire működik jól.
Hogy lassabb, és némileg darabosabb, azt én is tapasztalom. Nálam W4C 42mm van. De egyébként számomra még használható kategória. W8C vagy Ultra például lényegesen pörgősebb.
-
Fall-N
veterán
Nekem még megvan a Watch FE a 6 Classic mellett, a Watch 4 ugyanezt a hardvert használja, mint a FE. A WearOS 6-tal kicsit darabos a működése és lassabb sokkal, mint a W6C, sőt sokszor a külső számlapokat nem lehet szerkeszteni mert megfekszi a gyomrát és nem jut el a szerkesztésig. A lapozás sem olyan sima, mint az új órámon. Nem hiszem, hogy a One UI 8 annyival tud javítani rajta.
-
Beecy
tag
Köszönöm a segítséget! Igazából sportra nem használom, viszont az üzemidő fontos lenne.
-
bodorjanos
aktív tag
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Fejből most nem tudom megmondani, hogy ezen az OS -en milyen, de szerintem nem rossz az újon:

Viszont én úgy vettem észre, hogy 4 -es szériánál a kijelző érzékelése nem annyira pontos, mint a későbbi modelleken. Mindkét Classic méret volt már. Nem tragédia, mert szerintem így is jó, de okozhat ilyen problémát egyes embereknél.
Visszatérve egy másik témára, amire feljebb elfelejtettem reagálni. Szíj és csatlakozás...
Ultra -nál változtattak először, de a 7 -es sima modellek még a megszokott csatlakozást használják. Aztán jött a 8 -as, és megint más lett a csatlakozó. Egységesen a Classic -nál és a simánál is.
Ez viszont azért nem probléma, mert mindegyik típushoz van adapter. Olcsón, kínából. Ahogy a fenti képen is látszik, Classic -on nekem is van. Így 20mm vagy 22mm szabványos szíjat is fel lehet rájuk tenni.
Az utolsó kérdésed majd megnézem, mert most nem tudok rá válaszolni. Sosem néztem.
-
bodorjanos
aktív tag
Okés, írok majd és gondolom a többiek is, akiknek még megvan ez az óra.
A pinkód beíárás is változott esetleg? Nekem a mostani one ui 6-ban (ha jól emlékszem) olyan picik lettek a számok, hogy alíg találom el... A régebbi verzió ebből a szempontból jobb volt. Illetve lehezne óra feloldása telefonnal funkció is. Azt hiszem a watch os tudja már egy ideje, de ha jól emlékszem eddig ezt nem támogatta a one ui 6-os. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Nekem kifejezetten tetszik az új felület, nyár óta használom. Tehát magára a szoftverre vonatkozó problémám nincs.
Csak ennél az óránál vannak fenntartásaim, de lassan kiderül majd. Ha már az 5 -ös széria is megkapta, akkor lehet majd várni ide is. Valószínű valamikor jövő év eleje felé.
A tapasztalatot viszont majd megköszönöm, ha frissítettél.

-
bodorjanos
aktív tag
Én meg bvátor vagyok
A viccet félretéve, miután másodlagos óra és nagyon ritkán leginkább csak otthon használom, így be merem vállalni az esetleges problémákat. Viszont érdekel, milyen irányba megy a fejlődés. Bár ezt egy youtube videón is meg lehetne nézni. Majd meglátjuk, de szerintem lefrissítem majd, ha megjött a frissítés és leírom, miket tapasztaltam sebesség terén. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy megvárom amíg néhányan már frissítenek. Vagyis megvárom a véleményeket.
Nem tudom az új OS/felület mennyire gazdálkodik jól ezen a hardveren, illetve mennyire tudják hozni a normális felhasználói élményt.
6 -os szériáig még nem igazán látok problémát. De újabb generációk eleve simábban, gyorsabban is működtek ezzel az OS -sel.
-
bodorjanos
aktív tag
Jogos felvetések, látszik, hogy annyira nem vagyok képben

Nekem egy 4-esem volt, aminek a GPS-e megadta magát. Szerencsére gariban visszavették és megkaptam az árát. Egy kis ráfizetéssel vettem helyette egy galaxy watch 4 classicot. Most is ez van még meg. Miután iphone az elsődleges telefonom, így az apple watch-ot használom általában, de pl. most is rajtam van a watch 4 classic. Alvás monitorozást próbálgatom most rajta, Kevésbé féltem, hogy lezúzom alvás közben. Van pár keményebb tárgy az ágy körül
A lünetta szerintem azért ad egy plusz védelmet. És tényleg, ez a klasszikus stílus tetszetősebb, mint a "sport" változat. Nem a leggyorsabb, de azért élhető még simán. Kiváncsi leszek, milyen lesz a one ui 8-as rendszer rajta. Remélem ki tudja még hajtani ez a gyengécskébb proci is. -
ρσгτσ
addikt
válasz
bodorjanos
üzenetére
Üzemidőben Samsung-Wear OS vonalon az 5 Pro és az Ultra volt a legjobb, amiből az utóbbit érdemes venni. Persze ha megfelelő a dizájn.
Bár nem derült ki mik az igények, pontosan milyet órát használt, mennyit szán rá...stb. Mert például ha lünetta kell, és várni akar egy újabb modellre, akkor az eddigi gyakorlatnak megfelelően az csak 2027 -ben érkezik. Mondjuk a következő generáció is valószínű jövő nyár vége felé jön leghamarabb.
De amúgy én is 7 -es vagy 8 -as szériából választanék. Vagy ha lünetta kell, és nem tetszik neki a 8 -as, akkor én még mindig simán vennék W6C -t. Szép óra klasszikus dizájnban, és szerintem jól használható.
-
sepyi
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Logikusan hangzik. Viszont ha így van, az elég gáz. Kell keresnem egy időjárás appot, aminek órás verziója is van.
-
bodorjanos
aktív tag
Szia! Majd nálam okosabbak megmondják a tutit, mert én annyira nem jártam körbe a most kapható típusokat. Személy szerint most egy apple watch-ot nyúzok, de megvan még a galaxy watch 4 is. Szerintem azt gondold át, hogy mire szeretnéd elsősorban használni. Ha sport a legfontosabb, akkor biztos garmin, vagy egyéb sport órák irányába mennék el. Ha az egészségügyi adatok követése a cél, akkor a 7-es, 8-as felé kacsingatnék, mert egész sok adatot tudnak monitorozni és úgy tudom talán a 7-estől fejlődött a szenzor az óra hátulján, így még pontosabb lett. Az új 8-as design érdekes, meg kell szokni és úgy tudom új fajta rögzítése van a szíjnak, így ha vannak korábbi szíjaid, azok nem lesznek jók hozzá. Ha csak az értesítések számítanak, akkor szinte mindegy, melyik galaxy watch-ba ölöd a pénzed. Ha pedig az üzemidő számít, akkor ezek felejtősek. Lehet várnék az új széria megjelenéséig, hátha az még lejjebb nyomja az árakat és hátha belekerül olyan funkció, ami miatt azt választanád. Én ha most vennék, szerintem vagy egy 7-es vagy egy 8-ast választanék, ha belefér a keretbe.
-
Beecy
tag
Szia! Szeretném a véleményeteket kérni.
Lassan fél éve, hogy tönkrement az órám. Gondoltam meglepem magam egy új órával, csak nem tudom milyet vegyek. Bluetooth elég, nem haszálok esim-et. -
bodorjanos
aktív tag
Én arra tippelek, hogy a samsung időjárás app-ból veszi az adatokat és miután a pocon ez nincs fent, így ez nem frissül. Azaz szerintem az időjárás app az órán a telefon samsung időjárás appjából dolgozik és nem direktbe a netről kéri le az a friss adatokat. Csak tipp, de nekem ez jutott eszembe elsőre. Korábban nekem is volt párban poco x3 pro-val annak idején, de bevallom erre nem emlékszem, hogy én is belefutottam ilyenbe.
-
sepyi
aktív tag
Sziasztok!
Watch 5 pro órám van. Mióta leválasztottam az a 52s 5g telefonról, nem megy az időjárás. Be van állva arra az időpontra, amikor leválasztottam. Nem frissül az állapot. Engedélyek megadva. Állandó helyadatok engedélyezve, értesítések engedélyezve. Minden értesítés megjön a telefonról (poco x7 pro), csak az idōjárás nem megy. Ötlet? -
bodorjanos
aktív tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Nem hangzik rosszul, akkor lehet még decemberben megkapjuk mi is. Bár nem elsődleges órám, de azért rendszeresen használom alvás monitorozáshoz.
7-es, 8-as nem jött szóba, vagy árban nem érte volna meg? Talán jobbak a szenzorjai, mint a 6-osnak, bár nem tudom, mikor volt ebben előrelépés. -
mentic18
aktív tag
válasz
bodorjanos
üzenetére
Tegnap omlott össze egy olyan funkció miatt, amit nem is aktiváltam. Szóval még nem tudok róla ss-t adni. De annyiban különbözik, hogy a közeli termeket megmutatja, vagy a street workout parkokat, attól függ melyiket preferálja az illető. Illetve ha végre végfázisban lesz, akkor tud qr kódot generálni 0-24es termekhez. Van benne alapból edzésterv generátor, és ha ketten vagy többen mentek edzeni, akkor ki tudjátok választani nfc-vel, hogy melyik edzésterv induljon el. Egyenlőre ennyi, de nagyon tesztfázis ahogy látom. De rajta vagyok a fejlesztésen meg a hibajavításon.
-
Fall-N
veterán
válasz
bodorjanos
üzenetére
Nekem még Watch FE van, még ez sem kapta meg a frissítést, ha jól láttam, akkor most a Watch 6/Watch 6 Classic után a Watch 5 Pro kapja meg a napokban a One UI 8-at. Gondolom utána jön az FE és utána a 4, bár hardver egyforma, kis eltéréssel.
Közben megrendeltem az utódját, egy Watch 6 Classic 43 mm jön meg a héten. Ha minden igaz, erre már meglesz a frissítés.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
mentic18
üzenetére
Miben tud többet, mint a health? Nem kötekedésnek szánom, csak érdeklődésnek

Screenshoot van esetleg?
Én is gondoltam, hogy próbaképp fejlesztek valamit wear os-re, de úgy éreztem, olyan kevés eszköz használja, hogy nem éri meg a befektetett idő.
Ezzel persze nem elkedvetleníteni akarlak, csak a motivációra vagyok kíváncsi
És hogy ne legyen annyira off, valakinek van esetleg infója, mikor jön az ui 8-as? Az utóbbi időben nem sokat volt az óra a kezemen, de azért ha kiadják, lefrissíteném...
-
mentic18
aktív tag
Sziasztok!
Létrehoztam egy edzésprogram alkalmazást wear os-re. Folyamatos edzéskövetést csinál mint a samsung health (pulzus, gps, ble), és emellett konditermet is keres a közelben google maps segitséggel.
Lenne kedvetek tesztelni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futárcégek
- Napelem
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen processzort vegyek?
- Androidos tablet topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet nem úszom meg a FR-t...
Nekem one ui 6-ra váltáskor nem volt gondom szerencsére.