Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
válasz
Szada85 #227026 üzenetére
Én ennyire nem általánosítanék, szerintem sokan tiporják a saját kocsijukat is, és sokan használják normálisan a cégest is.
Csak egy kis statisztika, itthon az új Skodák kb 90%-át cégre veszik, és ezeknek a lizing leteltével is komoly ára van. A piac áraz, ha ezek a levetett kocsik olyan szarok lennének, akkor olyan ára is lenne. -
zoo8800
veterán
válasz
BigBlackDog #219644 üzenetére
1969 ccm pedig a 4 hengeres. Engem azért meglepett, hogy létezett D3 5 hengerrel is.
-
zoo8800
veterán
válasz
kovacsroli #214368 üzenetére
Én is nézegetem már egy ideje... 2018-ban, még a bemutató idején próbáltuk, igencsak meggyőző volt. Kívül-belül jól néz ki, nagy hely, jó ülés.
De az Insigniát még a GM ideján fejlesztették, aztán az Opelt átvette a PSA, majd a PSA-FCA összebútorozásból lett a Stellantis. Az Insignia ráadásul nem egy igazán sikeres típus. Vajon milyen alkatrész-utánpótlás lesz pár év múlva?Emiatt gondolni se merek rá, hogy vegyet egyet.
szerk. a 2018-tól gyártott Insigniára gondoltam
-
zoo8800
veterán
válasz
3L1T3 #205840 üzenetére
Több ilyen Passatot is láttam mostanában. Szépen végig van fotózva a német szervizkönyv, a DSG olajcsere valahogy mindig kimaradt. Nem tudom, nem értek hozzá, lehet mégse akkora tragédia, ha nem cserélnek olajat a váltóban. Vagy csak szartak rá, vagy hamis a szervizkönyv
-
zoo8800
veterán
válasz
Vismajor01 #204072 üzenetére
Ha jól vettem ki a szavait, akkor ők igencsak menetrendszerűen csinálnák
és nem 1, hanem 2 ember aludna a kocsiban. Meg némi csomag is lenne náluk, ha már Európát akarják bejárni.
Én is aludtam már párszor a kocsiban, ráadásul az nem is kombi volt, de nem sírom vissza az alkalmat. -
zoo8800
veterán
válasz
takacsbotond #204068 üzenetére
Egy kisebb kombi kb. 150-170 cm hosszú, viszonylag sík felületet tud adni, ezen semmikébb nem lesz kényelmes az alvás, hacsak nem vagytok törpék
Kemping viszont millió helyen van, és többsége nem drága. Emellett lesz hol zuhanyozni és WC-re menni.
Amit ezzel mondani akarok: a kocsiban alvás ne legyen szempont. Vakvágány. -
-
zoo8800
veterán
válasz
Veron #195622 üzenetére
Ez a motor alig 1 éve van a piacon, ennyi idő alatt nem jönnek ki hibák olyan számban, hogy az eljusson az internet népéhez. Nekem van egy tippem, hogy kisebb-nagyobb mértékben egyezik a PSA 1.2 THP-jával, bár megjelenéskor hangsúlyozták, hogy másik motor kerül a KAstrába, mint az eredeti PSA kocsikba.
-
zoo8800
veterán
válasz
Veron #195601 üzenetére
Legjobb lesz saját magad kipróbálnod, milyenek ezek.
Én az újabb 3 hengeres ksiturbósok közül még egyet sem vezettem, de pl. a VW 1.2 AZQ-ja elfogadható mind hang, mind járáskultúra tekintetében. Kipörgetve van egy kis vartyogás, ami nekem bejön*. Nem hiszem, hogy ennél rosszabbak lennének a mai kisturbós 3 hengeresek.(*Az más kérdés, hogy mennyire egy erőtlen agyonfojtott fos az a motor
)
-
zoo8800
veterán
válasz
[CS]Blade2 #193484 üzenetére
Újabb 1.2-1.4 TSI-nél ez az átlag olajfogyasztásnak úgy a 10x-ese.
-
zoo8800
veterán
válasz
Beus0726 #191178 üzenetére
Egy 4 hengeresnek azért szebb hangja van, finomabban tud járni. Bár szerintem a BMW 3 hengeres motorjáról elég nehéz megmondani, hogy csak 3 hengeres.
Van még a dologban egy kis idegenkedés az új technikától, meg ugye a férfiak a méretes dolgokat szeretik, nem az ilyen pici dolgokat -
zoo8800
veterán
válasz
Beus0726 #191008 üzenetére
Pár hónapja vezettem egy Focus2 kabriót, az 1.6-os benzines motorral.
Komoly baja nem volt (illetve de: összetörték), cserébe eléggé lomha, nem túl takarékos, és a tető minden porcikája ad ki valami hangot, ami főleg nyöszörgés. A Golfomhoz képest a szélzaj is jelentős. Hátul a helykínálat jelzés értékű. -
zoo8800
veterán
válasz
[CS]Blade2 #189548 üzenetére
A szinte 100% városi használatról nekem az 1.2-es Panda jutott eszembe. A magas építés miatt van benne némi hely, az 1.2-es motor pedig jól bírja a strapát. Egyszerű, olcsó konstrukció, nyugaton rengeteg van belőle. Ilyesmi esetleg? Én venném.
-
zoo8800
veterán
válasz
molnarpeter #189546 üzenetére
Logikusnak tűnik...
-
zoo8800
veterán
válasz
[CS]Blade2 #189535 üzenetére
Az egyik linkelt autó egy totál fapad céges, a másik meg egy elég fullos darab...
Én személy szerint nem félek az ilyen "pöcsköszörű" motoroktól, de ha ennyire félsz a milliós kiadásoktól, akkor szerintem másfelé nézelődj. Nagyon nem jó úgy kocsit használni, hogy aztán benned lesz az ideg minden pillanatban.
Az 1.0-ás motort teljesen újratervezték, csak nem tudom, mikorabban a cikkben elég sok technikai info van. Ha megtalálom, linkelem.
-
zoo8800
veterán
válasz
oliwire #188608 üzenetére
Kérdezz rá, hátha van rá valami info. Ha nagyon eszi, az rejtett hiba lehet, és megüthetik vele a bokájukat. A Weltauto - habár ők sem szentek - a jobb kereskedések egyike.
Ha már fehéres-kékes füstje van, az nagy baj, 5 dl olaj 1000 km-en pedig nyom nélkül eltűnik sajnos.A sok km jelen esetben szvsz jót jelent: vagy azt, hogy már megcsinálták, vagy azt, hogy ez nem egy hibás szériából van.
-
zoo8800
veterán
válasz
oliwire #188559 üzenetére
Volt egy széria, amibe gyárilag rossz dugattyúk kerültek, azok zabálták az olajat. A dolog nem motorkód-függő, azonos motorkóddal gyártottak selejtest és jót is. Érdemes rákérdezni az olajfogyasztásra.
+ visszatérő probléma a láncnyúlás, de 290k km-nél ezzel már biztos foglalkoztak.
Apropó, nemrég láttam egy láncos 2.0 TSI-t a fb, épp diószóráson volt 418k km-nél. Van, amelyik nem szarik be 100k-nál -
zoo8800
veterán
válasz
parandroid #187892 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez komoly tényező lenne. Egy terepjáró gázlómélysége általában a kipu szintje felett van akár 50-70 cm), vagyis stabilan tud haladni úgy, hogy a kipu elmerül.
Én egyszer mentem mélyebb vízbe olyan 30 körüli tempóval, ott már érezni lehetett a víz ellenállását. -
zoo8800
veterán
válasz
parandroid #187890 üzenetére
A kiput be se nagyon lehet fogni, simán ellökné a vizet. Próbáld ki, hogy egy rongyot szorítasz a cső végére...
-
zoo8800
veterán
válasz
molnarpeter #187023 üzenetére
Nem akarsz esetleg nicknevet váltani? Megnéztem, az "1.9 SDI" még nincs foglalva
-
zoo8800
veterán
válasz
yuing #186867 üzenetére
Korábban írtam róla abban a topikban.
Maga a motor eléggé megbízható. Apróbb gondok szoktak vele lenni, pl. néha nem indul elsőre. Adná magát, hogy biztos gyújtás/üzemanyag probléma, de nem, ez inkább csak kiforratlan.
A vezérlés szíjas, a turbó nem változó geo-s, okoskerék nincs, és nem közvetlen befecskendezéses.
A legnagyobb "baja" ezeknek a motoroknak a fogyasztás, ugyanis legalább 1 literrel többet eszik, mint bármelyik hasonszőrű kisturbós. Ha sokáig meg akarod tartani, érdemes ezzel is számolni.
A legjobb dolog a T-Jettel kapcsolatban a motor karaktere: ebben van élet, egy kis dolce vita, jó vele menni. -
zoo8800
veterán
válasz
BigBlackDog #182327 üzenetére
Köszi
-
zoo8800
veterán
válasz
BigBlackDog #182325 üzenetére
-
zoo8800
veterán
válasz
csakegymunka #182311 üzenetére
Beleülve nagyon kellemes a Scala, sok hely van benne. De pl. autópályatempónál 1,5-2 dB-lel hangosabb, mint a most kifutó Golf7. Ez egy elég egyértelmű jele a spórolásnak.
-
zoo8800
veterán
Azt a 100k-t másra is el lehetne költeni
Naná, benzinre.
Egy korszerűtlenebb, vagy rosszabb moci pl. +1L fogyasztással +400k HUF-ot vesz ki a zsebedből 100k km alatt, és a TSI bizony nem zabál. Ha utánaszámolsz, úgy nagy általánosságban véve anyagilag megéri TSI-vel járni.
-
zoo8800
veterán
válasz
BigBlackDog #181021 üzenetére
5,84L - beszarás...
-
zoo8800
veterán
válasz
F-ECT$ #180967 üzenetére
A Comfortline műszerfal-betétje van benne. (szálcsiszolt fém-utánzat.) A Highline zongoralakkot kap.
Szvsz a lökhárítón és az ajtókereten is lenne króm, ha Highline lenne, bár lehet, hogy azt csak a FL utáni kapta meg.grizlisandor
A jobb ülés a 2.-ban van (ergoActive, 14 irányban állítható) -
zoo8800
veterán
válasz
SaNyEe #180945 üzenetére
Eddig 3 autót adtam el. Kettőt az első (személyes) érdeklődő vitt el, egyet a második érdeklődő. Telefonból azért több volt. 1-2 hónap kellett mindhárom kocsinak.
Apropó, a Hahu mellett érdemes a FB Marketplace-en is hirdetni mindent, rengetegen nézik.Az akku leszorító Hilti szalag mindent visz
-
zoo8800
veterán
A Superb kéne, vagy még inkább a FL utáni Passat. A 2.0 TSI-vel, DSG-vel.
A BMW-ben nem ültem még.
Amikor először megláttam az új V60-at, eldöntöttem: nekem KELL egy ilyen. Aztán elmentem beleülni, és ez az érzés elmúlt. Vagy elillant, nem is tudom, melyik a jobb szó. Nem volt rossz, csak elmúlt a "kell" érzés. -
zoo8800
veterán
válasz
Zola007 #177981 üzenetére
Frankó dolog a T-Jet. Elég kiforrott, megbízható darab. Szép hangja van, és kellemes a karaktere, egyszerűen jó vele menni. A motornak egy nagy baja van: a fogyasztás. Bármelyik hasonló teljesítményű turbóbenyához képest +1L/100 km. Sok kicsi pedig sokra megy.
Mechanikai gond a váltóval, a féltengelyekkel és a leömlővel szokott lenni a motortérben, ezek zsebbe nyúlós dolgok.
A foszló kormányborítás semmit nem jelent, eléggé változó a felhasznált "bőr" anyagminősége.(7 évig volt Bravom, néha hiányzik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest