- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dj79
senior tag
válasz
tonermagus #205745 üzenetére
Semmi, ez így működik. Ha biztosítékot szeretnél, akkor a merkantilos látogatás előtt írjátok meg az adásvételit, majd rögtön ott a hiányzó adatokat/tanúkat tegyétek is rá. Vigye magával a két kulcsot, forgalmit etc, melyet rögtön oda is ad a bankban.
-
válasz
tonermagus #205717 üzenetére
Tudom, hogy így is lehetséges megvenni, de én továbbállnék a helyedben és keresnék olyan autót, aminél az eladónál (tulajdonosnál) van a törzskönyv.
Minél több ügyintézés, annál több lehetőség a hibázásra. -
Vismajor01
addikt
válasz
tonermagus #205712 üzenetére
En is furcsan neztem az emberre. Valami olyasmi volt h kocsi a ceg neven van az meg az anyjae nem az ove o csak ugyvezeto mitudomen..Megbizhatonak tunt es egyebkent siman at is kent a dolog nem volt para.
Engem egyszer tinedzser koromban nagyon durvan raszedtek azota mindig kiszagolom a megbizhatosagot.
Most is van egy alomszep telek erden ami a kivitelezoe tehat ugy elado h hazzal egyutt amit majd o ra epit. Nagyon jo arban lenne, 5 honap alatt fel is huzna, nekem szimpatikus volt az urge. De felesegem elkaszalta merth biztos lelep majd a penzzel pedig az a telek es kert -
Qru
MODERÁTOR
válasz
A banknal van a torzskonyv ha ki van fizetve a bank odaadja. A nevedre szolo torzskonyvet majd az okmanyiroda adja ki.
-
dj79
senior tag
válasz
tonermagus #205719 üzenetére
Igen, kell kérnie egy időpontot.
-
dj79
senior tag
válasz
Nem a bank állítja ki. Megkapod a törzskönyvet meg egy igazolást, amivel bebattyogsz az okmányirodába átíráskor.. 3000 forint extra költséget jelent emlékeim szerint.
-
válasz
tonermagus #205709 üzenetére
Én bemennék az eladóval a lízinges bankhoz és én kifizetném a fennmaradó összeget. A törzskönyvet ilyenkor meg kell kapjad. Törzskönyv nélkül ne vegyél autót. Szerintem.
-
KubanitoS
veterán
válasz
tonermagus #205712 üzenetére
Én a helyedben felvenném a kapcsolatot a lízingcéggel, és közvetlenül velük egyezkednék. Nálam az tutira nem működne, hogy odaadok sokmilliót valakinek a semmire, aztán reménykedek, hogy nem lép le vele.
-
dj79
senior tag
válasz
Én is vettem már így autót.
A legegyszerűbb, ha együtt intézitek, rögtön a lízingcégnek utalod a fennálló tartozást, megkapjátok a papírokat aztán mindenki mehet az útjára. -
Vismajor01
addikt
válasz
En igy vettem az autom. Ki kellet fizetnem a teljes vetelarat, torzskonyv es auto sehol. De irtunk papirt rola h en ezt neki kifizettem. Innen 1 het mulva mentunk bankba ahol megkaptam a tkt meg az autot.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
tonermagus #203377 üzenetére
Szerintem ha a gyors eladás a cél akkor inkább tedd fel magad de a “reális” ár aljához lődd be az árat mert így gyors is lehet az eladás meg a bukót is csökkentheted.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Szia!
Én voltam olyan hülye, pusztán kényelemből, hogy beszámíttattam az új autó vásárlásánál, gondoltam mit szarakodjak én az eladással?! Csak 250eFt-ot buktam(2015 ben). Egyébként 2005 ös kis swiftet adtam be, amikor vettem a vitarát. No, a vitarát már inkább én adtam el, mert ott 750eFt al kínált kevesebbet a kereskedő(2018 ban), mit amiért tényleg elment. Csináltasd meg, és add el magad. -
válasz
Nincs olyan h "reális" érték. Itt kereskedőkről van szó akiknek szintén meg kell élnie és ha foglalkozik valamivel akkor abból pénzt akar csinálni - hozzáteszem teljesen érthető módon.
Sokkal jobban jársz ha Te magad adod el az autót és akkor nincs rossz vér. Ha meg tudod oldani hogy beadd az autódat kereskedésbe miután megvetted az újat(fix díjért, szigorúan !) akkor jól is járhatsz. Nekem Maxot nem kellett árulgatni, beadtam, megegyeztem velük 2%-ban és 2 hét alatt eladták a kocsit az általam előzőleg jóváhagyott alkutartományon belül. -
válasz
tonermagus #203384 üzenetére
Check enginet dobálva a szokásosnál is nyomottabb áron fogják bevenni, arra készülj. Biztos hogy fognak hibakódot olvasni.
-
válasz
Haver anyósa most vett CHR-t. 2015-ös pug 301-et 40e km-el (első tulajos) 900-ért vette volna be a szalon. Piaci ára 1.5-2M HUF. Erre lehet számítani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Típus függő is amire van kereslet arra kevésbé nyomott árat mondanak, ami nehezen eladható arra meg nevetséges összeget mondanak vagy eleve be sem számítják.
-
gaborn1
tag
válasz
Általában Eurotax árat mondanak.
Több Toyotás tapasztalat:
Amennyiért beszámítanák, annál 20-25%-kal drágábban el lehet adni. -
BigBlackDog
veterán
válasz
Pontos összeget szerintem csak állapotfelmérés után fognak mondani. Szerintem van esély a "kicsit a reális érték alatt" és a "pofátlanul kevésért" esetére is. Tippre ezt befolyásolhatja az is, hogy az új autó esetén mekkora kedvezményt adnak, milyen felszereltségű, milyen árkategóriás modellt választasz, készletes autóra esik a választás, stb.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Állapottól és futott km-től függetlenül megnézik évjárat/tipus alapján mennyiért van fent használtautón a legolcsóbb és kb azt az árat fogják adni.
Kereskedő, közelében sem lesz annak az árnak amennyiért a piacon elmenne vagy, ha mégis, akkor máshol fizeted ki neki azt a pénzt.
Nagyon nagy luxus leadni így egy ilyen értékű autót.B tervnek nem rossz egyébként, ha kell a mostani autó ára az újhoz, de nekem mindig úgy volt eddig, hogy a szalon által ajánlott árnál sok százezerrel drágábban ment el percek alatt a használtautón.
-
válasz
tonermagus #203370 üzenetére
Hat, most fordult a kocka. Ceges autot neztem par honapja, suzuki, honda, kia, hyundai, fiat egyike sem tudott fel éven belulre igerni konfigolt autot. Ami keszleten van viheto, ami nincs az 6-12-18 honap minimum...
De ott a skoda, az egesz jövő évi octavia keszletet eladtak mar.
Ismerős jaguart akart, 1.5 évre igertek.
Főnököm volvot akar, fel se veszik a rendeleset, mert nem tudnak ra mit mondani.
Egyszóval, aki kapja marja
-
válasz
tonermagus #203370 üzenetére
Most? Van olyan 2-3 éves használt amit drágábban lehet eladni mint újat rendelni azonos felszereltséggel!
A próba viszont nem kerül semmibe hátha belefér nekik. -
válasz
tonermagus #203368 üzenetére
Szia!
Szerintem most az alkut elfelejtheted, max adnak gumiszőnyeget. A chiphiány miatt autó hiány van. Nem fognak engedni- és ha van a szalonban és tetszik akkor hozd el mert nem hiszem hogy tudnak megbízhatóan szállítási határidőt mondani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest