- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faby
senior tag
válasz
eldoble #229885 üzenetére
Ha mindenképpen SUV jelleg, én megnézném a Hyundai Kona - Kia Niro párost.
Méretéről nem tudok nyilatkozni, de árban beleférhetnek még garis, 4-5 éves darabok is.Ha esetleg el tudnátok engedni a SUV jelleget, ajánlanám a Hyundai Ioniq-ot, ennyiért már FL, nagyobb aksis is van szép.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
eldoble #229748 üzenetére
Intézze legközelebb ő a kötelező szervízt a kocsin, aztán majd helyre rázódik
T-Roc és Ateca se fogja vonzani a paparazzikat, de persze be lehet váltani a $-t bármikor vélt / valós státuszért (szememben a 2. autó már önmagában státusz, mindegy hogy 5M használt bármi, vagy vadiúj T-Roc).
#Gombinyó: Ezt a nyújtott lábú kisgyereket valahogy nem látom magam előtt, de el tudom fogadni
#f4lcon: Sajna a félig nyomott fékesdi az bőven elég, meg a többi autós kap idegbajt valamiért, ha nem 10cm-enként haladok a Hungárián, hanem 3m-enként, és ez valahol érthető is.
-
válasz
eldoble #229738 üzenetére
mi kipróbáltuk, és csak utána vetettük el
főleg a fekete tetőkárpit + magasra húzott hátsó ablak volt együtt túl azon a határon, amit még el tudtunk volna fogadni cserébe azért, hogy a technika pöpec, és kívülről egyébként a C-HR eléggé adja (nekem nagyon tetszik, az új is)
ha van mód rá, bérelj egy pár napra, mielőtt kiszelektálod teljesenVW T-Roc nem játszik? az R-Line már jól néz ki, főleg az aminek az első indexe nem egy csík, hanem az a fura alakzat
az 1.5 TSi egy simán vállalható motor (oké, nem egy szívó, de a turbós benzinesek közül talán az egyik legjobb/legkiforrottabb) és ugyan ha az automata muszáj akkor ebben száraz a DSG de alacsony futás mellett még nem kéne nagy para legyen vele
és vannak belőle színesek is, narancs, kék, arany nem csak az egyen fekete-szürke-fehér -
válasz
eldoble #229727 üzenetére
mi is ezeket a köröket futottuk anno, igaz egy fél mérettel nagyobb is játszott (és CX-5 lett a vége)
a HR-V alapvetően jó, de elég öreg technika, és az 1.5 cvt kombó ahogy írták amúgy is egy csiga fürgeségével halad. a fedélzeti rendszere egyébként katasztrófa, anyumnak volt Jazz-e, azt is rühelltem. van a most is futó HR-V ami már néz is ki valahogy, de a legolcsóbb is 9,3 millió
a CX-30-ból a 2 literes szívó benzin egyszerűen csippelhető 165 lovassá, de azok is 2021-esek max, tehát a megcélzott határ felső részén vannak. mivel tudtommal nem volt facelift, így én a 2020-as példányokat is venném. városban viszont nem lesz meg 8 liter alatt, főleg automatával
a CH-R lenne a legjobb választás, de az meg egy bunker hátul. aki tud ezzel az egy hibával élni, annak tökéletes. ha megvan a hibrid használatának a módja (gyorsítás, lassítás, stb) akkor nem lehetetlen városban 5 liter alatt járni vele tartósan -
válasz
eldoble #229732 üzenetére
Városban, ha automatát is akarunk szerintem most nincs jobb a toyota hybridnél (=e-cvt). Rav4-em jó időben röhejesen keveset eszik (pedig én még őszinte is vagyok, nekem a 2017-es 1.4t allgrip automata scross 10 liter körül eszegetett a városban, nu rav4 ennek kb fele...).
Koreai vonal automatában és városban (DCT főleg) az ellenkező véglet, inkább ne.
-
válasz
eldoble #229727 üzenetére
Honda szerintem nem nagyon van ennyiért (különben is az előző modell még, az 1.5 szívó cvt-vel szerintem közel van az élhetetlenül gyengéhez).
Mazda szerintem jó gép (ha nem rozsdás
).
CH-R hybridként biztosan a "legvárosállóbb", de szerintem nagyon beláthatatlan (rav4-emmel sokkal könnyebben parkolok mint egy CH-R-el, sajna dobta már párszor az élet hogy CH-R-t kellett használnom valahol, és tudom van radar és minden más de azért jobb ha ki is látsz az autóból...) és külső méretéhez képest szűk belül.
Feleségnek én inkább yaris cross hybridet vennék, első modellek talán beleférnek a keretbe (tudom kisebb, más ötletem nincs).
-
rbalint88
addikt
válasz
eldoble #227663 üzenetére
Ha azokon a 350km-es utakon nem faj megallni 1x, max 2x tolteni, akkor szerintem nezzetek meg az elektromos lehetoseget mindenkepp. Otthoni toltot kiepiteni nem oriasi koltseg, ha profi cuccot akarsz, azt is 500e Ft betakarja. Nekunk egy sima 1x16A-es “””vesztolto””” van, 100e Ft se, de ehhez az autóhoz, hasznalathoz es halozathoz ami nalunk van, boven megfelel.
-
válasz
eldoble #227661 üzenetére
Milyen ev-vel és mennyiért, ez itt a kérdés. Télen fűtéssel pl pályán azért a 300 is egy bőven elfogadható érték. Ha nem zavar Musk munkássága akkor 3s tesla többé kevésbé ok. Merci GLE 350de os tud villannyal 60-80km-t és csak 2 tdi a motorja. Kona/Nio 64kkwh de ezek sem szeretik a pálya tempót- inkább 200 mint 300+ a hatótáv. Enyiak 80-s akksival. iX3.
-
rbalint88
addikt
válasz
eldoble #227645 üzenetére
Phev nem erre valo, hanem annak, aki jar sokat varosban es sokat nagyobb tavokra. Ha tudjatok tolteni, vegyetek elektromost, jo lesz.
Nalunk egy eGolf van ilyen uzemre (Bp+Bp-Zsambek), tokeletesen bevaltotta a hozza fuzott remenyeket. Ha van melle masik auto, amivel lehet messzire menni, akkor meg foleg nem aggodnek rajta
Kia EV3 arban es meretben is ez a kategoria, jokat is irnak rola. Annyi, hogy mindenkeppen Earth vagy Earth Plus felszereltseget vegyetek, az Air bantoan kopasz - pl ulesfutest rendelni se lehet bele… -
-
válasz
eldoble #227645 üzenetére
Őszintén ha lenne olcsó töltési lehetőségem, akkor kis városi autó lehet hogy lenne elektromos. De csak akkor ha ez otthoni töltés lenne (minden más körülmény pl. munkahely változhat).
Mondjuk sajna a közeljövőben a tisztán elektromosok is vesztik szépen eddig "mesterséges" előnyeik (pl. ingyenes parkolás).
PHEV-et én nem nagyon vennék, városban ha tudom tölteni jó az elektromos, ha mennék is vele hosszat nehéz az akkupak. Bár mi elég régen 2 autóval rendelkezzünk, minden egyben megoldás nem vonz annyira.
Legszimpatikusabb PHEV mondjuk nekem valami VW család lenne (toyota sem rossz, de ott a rav4 az első ami tetszik, az meg már egy nagy batár).
-
válasz
eldoble #227642 üzenetére
Szerintem is jó autó a HRV. Csak mint "rendes" hybrid sokat ne álljon használatlanul (nálunk ez is érv volt, a VW kb 3 hetente futja a "körét"). Papíron hátránya a kicsi 300 liter körüli csomagtartó, de élőben megnézve én nem éreztem zavaróan kicsinek. Arra figyelj hogy az akciók ellenére vannak autók már jó hosszú ideje kereskedőnél (szerintem sokan nem tartják "rendes" családi autónak, kis autónak meg drága azért), én egy évnél régebben gyártottra azért pluszban próbálnék alkudni (és elég sok helyen van készleten, simán ki lehet sétálni ha nem engednek).
-
válasz
eldoble #227627 üzenetére
Hát ha automatát akar akkor ne VW-t. Száraz kuplungos DSG városban még mindig nagyon messze van az örök élettől. Nekünk az 500 kilométer pályázás, utána szabolcsi minősíthetetlen utakon ügyintézés és ne legyen túl nagy manuális összefüggésben nyert a VW T-Cross. Nekem a yaris cross is tetszett volna, kivülről feleségemnek is tetszett, de beülve mindig elment tőle a kedve.
Saen: Én is szerettem a hondát, belső térben elég csúnyán elveri a toyotát, de a toyota hybridek kiforrottabbak (erősebbek és takarékosabbak, én a HRV 1.5-öt és a CRV 2.0-át is keveslem, a jazz-ben mondjuk teljesen jó szerintem az az 1.5).
-
válasz
eldoble #227619 üzenetére
Érdekes mennyire hasonlóan működnek a nők
Feleségemnek néztünk múlt év végén autót, és a HRV nagyon tetszett neki, a toyotából meg csak a CHR (amire meg én fújok hiába van Rav4-em, szerintem nagyon bunker, és rosszul lehet kilátni belőle). Bár a HRV-ért se rajongtam, ott kicsit keveseltem az 1.5-ös hybrid mocit (feleségem pályázik is sokat, éppen emiatt aztán egy VW T-cross nyert mert kifejezetten nem akart automatát és bejött a VW akció éppen, és így 3 misivel kevesebb lett a végösszeg és eddigi jazze is maradt a családban).
De a lényeg hogy inkább vennék Honda HRV-t mint Toyota CHR-t (hiába jobb a toyota 2.0 hybridje)
-
saen
veterán
válasz
eldoble #227621 üzenetére
A Jazzben ugyanaz a motor van már 2018 óta, kicsit fejlesztgettek rajta azóta, de alapjaiban ugyanaz. Ennyi tapasztalat van vele, én nem tudok komoly problémáról.
Kb másfél éve használok Jazz-t, én nagyon szeretem a hajtásláncot, szerintem szuper. HR-V ügye egy nagyobb kaszni, kicsit lomhább lesz, meg többet fog enni a légellenállás miatt, de biztos vagyok benne, hogy ott is jól működik.
-
saen
veterán
válasz
eldoble #227619 üzenetére
Nem tudom miért félsz a HR-V-től, tök jó kocsi.Ha bejön a feleségednek akkor hajrá.
A Toyota CH-R pedig egy divatautó, egyeltalán nem praktikus. Szar kilátni belőle, a hátsó üléssor kb használhatatlan, mert egy börtön belülről. Csomagtér se nagy a kocsi méretéhez képest...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
eldoble #227593 üzenetére
Direkt befecskendezés hoz magával pár dolgot (korom lerakódás, hosszú távon üzemanyag rendszer igényelhet törődést). Viszont ha jól láttam, hogy láncos vezérlése van, és a "váltó" igazából 2 áttétel külön kuplunggal, az jól hangzik. Többi úgyis csak 10 év múlva derül ki
Renault hibridben kuplung sincs. Nissan e-powerben meg semmi váltó/áttétel/kuplung, csak kábelek+akku. -
pepucs
tag
válasz
eldoble #224584 üzenetére
Ezerszer inkább egy Leon/Toledo mint egy Swift
Ahogy a többiek is írták. Az 1.6 16V BCB (az enyémben 455 000km van és úgy néz ki még egy évig marad is) egy nagyon jól sikerült faék egyszerű motor. Ha nem egy tákolt gépet veszel akkor olcsó fenntartási költségekkel.
Melegen ha forgatod azért "tud menni is". Nem gyűri fel az aszfaltot de tud sietni (szigorúan klíma off).
Kell egy hozzáértő szerelő aki tudja melyik specko lambdaszonda, gyertya és EGR kell bele.
Leon/toledo/golf 4 típushibák nagyjából azonosak. Rozsdára az ívekben oda kell figyelni és pucolni őket. Ablakemelők, beázás, központi zárak. Semmi olyan ami miatt az útszélén hagyna. Konkrétan 7 év + 80 ezer km alatt összesen egy alkalommal hagyott az útszélén... elszakadt a vezérlés.A szonda külön kiemelendő mert több fajtával is működik hibakód nélkül, viszont a nem megfelelő szondával fixen 10L/100km körül fogyaszt.
Gyárival megegyező platinum gyertyák esetén a trafó probléma sem jellemző.Konkrétan ma hoztam el egy komplett első futómű felújításhoz való bal+jobb oldal alkatrész csomagot (FEBI minden). 69K -t hagytam ott a boltban, szerintem ez nagyon baráti.
Viszont a beázás ha nincs javítva akkor baromi idegesítő, ráadásul 20 évvel későbbi konstrukció 7-es golf is hajlamos rá
-
-
válasz
eldoble #224588 üzenetére
a BCB az szíjas. 5w-30-at eszik, ha nem az volt benne, akkor azzal komoly olajfogyasztást akarta orvosolni az ügyes tulaj, kerülni kell
a trafó mellett a hűtőkört is érdemes átnézni, a kiegyenlítő tartály teteje vérzik el a leghamarabb, de maga a tartály is meg szokott repedni, aztán fogy a víz. további ismert apróságok: lambda szonda, vezérműtengely jeladó és hűtővíz szenzor hibák, de ezeket viszonylag egyszerű cserélni
az AZD-nek a továbbfejlesztett változata, jellemzőek Seatokban találni, bár Golfokba is tették
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest