Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iOS alkalmazások
- Leica kamerával szerelték a Xiaomi Civi 5 Prót is
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
Locutus #35403 üzenetére
Én pl. HWinfo grafikonjaira kiraknám ezeket: CPU Vcore (nem CoreVid), Core Current, Package Power, Temp-eket és főként az összes mag/szál kihasználtságát (Core X TY Usage) és hagynám vagy 10 percig, hogy milyen értékeket monitoroz idle-ben.
Valahogy Így (ez játék alatti terhelés, csak egy példa).
Grafikonhoz dupla klikk a kívánt értékre.Aztán ha egyértelmű, hogy valami tényleg basztatja a CPU-t idle-ben, akkor Feladatkezelőből elkezdheted kilövöldözni a dolgokat és figyelni, hogy melyik után szűnik meg a terhelés.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Locutus #33087 üzenetére
Hát, ez nem egetverő, a ház is okés.
Aláírásomban lévő házban (és konfigban) jóval kisebb a beáramlás (2*120), kiáramlás hátul (1*120) és felül (1*140 - ez az AIO ventije a radiátoron), és le is vannak szabályozva durván 40%-ra, ez kb. 600-as fordulat.Nálad a kiáramlás miként van megoldva ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Locutus #33073 üzenetére
Jobb paszta hőfokban nem jelent drasztikus eltérést, ugyanakkor mégis van értelme. Egy jó pasztát nem kell évente újrakenni, nálam ez már piros pont.
Sokkal többet jelent az, hogy milyen környezetben van a gép és milyen házban milyen módon van megoldva a ház szellőztetése. 30 fokos szobában, pocsékul megépített gagyi házban egy C2D-t is meg lehet főzni, pláne - ahogy Chaser is írta, ha van alatta egy kazán VGA, ami a termelt meleget egyenesen beleküldi a CPU hűtő bordái közé. -
Chaser
legenda
válasz
Locutus #33067 üzenetére
sokakkal ellentétben megy gondolkodni, tudom ez nagy hiba
elnézést hogy az úrnak nem arra válaszoltam amit kérdezett, nyilván nem ok nélkül
d15-ről beszélsz, nem egy hoki hűtőről, de ha azért vetted hogy _játék_ alatt egy 3700x mellett 80 fok körül legyen - gondolom nem 400rpm-en -, akkor használd egészséggel úgypont nem az én bajom
szerk:
Create.
nem tudok róla és nem személyeskedés volt
de én befejeztem, karaktert is kár volt pazarolni -
Chaser
legenda
válasz
Locutus #33065 üzenetére
akkor segítek ha nem tudod:
nem feltétlen a pasztázás a gond
áruld már el melyik játék okoz prime smallest fft szintű terhelést a cpu-nak?
nagyon kíváncsi lennék rá
ami nálad még lehet, hogy 4k alatt szét akar szakadni a vga, még többet zabál és felfűti a házat, emiatt a cpu hőmérséklete is megnő
én a helyedben - ha értenék hozzá, de ugye nem értek -, nyomnék egy smallest fft-t, úgy milyen hőfokokat produkál a hűtő, amikor nem fűt alá a vga
ha egy d15 azt nem oldja meg neked 3800x-szel 90 fok alatt nem 10e rpm-en, akkor ott bajok vannakszerk:
és ráadásul 3700x ami nem is boostol annyira, nem is tud akkora all core oc-t
bf5 eszi a cpu-t, de nem smaellest fft szinten
és ha a lamellák "hidegeke", talán-talán valami nem stimmel vagy a pasztázással, vagy a talppal
emellett a vga is felfűtheti aházat, csak úgy érdekes hogy a lamellák 36 fokon maradnak -
-FreaK-
veterán
válasz
Locutus #28711 üzenetére
Másik topicban már írta Mumee (és már itt is), hogy ez egyedül a TPU-nak jött ki, senki másnak, szóval valamit elcsesztek de nagyon.
Nekem már régóta böki a csőrömet az oldal, mert 2020-ban még mindig csak átlag fps-t néznek, ami kb. semmit nem jelent (csak ha nagy a különbség).
Viszont a táblázataikban rengeteg cpu szerepel, nem tudom a tesztkörülményeiket, de gyanúsak, az biztos, hogy nem teszteltek le újra mindent. Akkor viszont kérdéses, hogy azonosak-e a feltételek. Mondom, nem néztem utána, de nekem gyanúsak.
GN, CB, HWunboxed, stb. a mérvadó oldalak szerintem.
-
CJ4567
nagyúr
-
chopin42
őstag
válasz
Locutus #19085 üzenetére
Az a "baj" a 6+magos procikkal, hogy nehezebb allcore elérni az egyszálas teljesítményt a sok mag miatt. Nálam a ryzen 3600 a kevésbé bika példányok közül való, de legalább viszi a 4.2-t beton stabilan, alacsony idle és load hőfokkal, 1.325 fesszel (nálam a gyári fesz pbo esetén avx alatt 1.312, illetve 1.325-1.319 nem avx max load alatt, így az llc4/1.325 pont ezekre droppol, tökélestes 7/24-re). Ez nem csak benchekben, de mindenhol jobb, viszont előtte volt 2700, amit allcore sehogy sem tudtam értelmes fesszel hűtve 4.1-en tartani, kevesebbnél meg buktam az egy szálat, aminél jobb volt a fix allcore 1600, ráadásul nem szerette a ramot.
De itt is ez lenne, ha 3700x, 3800x lenne, én is a pbo-val szórakoznék, mert allcore 4.4 az esélytelennek tűnik 8 magon, 1.3 volt körül. -
penene
őstag
válasz
Locutus #19085 üzenetére
Igen, most csak kísérletezem vele, ha már megvettem és összeraktam.
Meg mindig (6-8 évente) "parázok", hogy rosszul raktam rá a hűtőt, pasztázás, stb.
Köszi a háttérinfót a 3700X-ről.Nem tudom pontosan melyik infó a "DRP4 lamellája" a HWinfon, de más nem tűnt magasnak, amikor végigpörgettem.
De igazából nem is szeretném 90 fokosan tesztelni a procit, nincs értelme.Meg akkor a 4.2 Ghz all core-nak se, mert az "rosszabbnak tűnik", mint amikor az auto néha felrakja 4.3 Ghzre is, viszont ott all core 4 ghz csak max. terhelésen (de olyan nem lesz, mert nem konvertálok, stb.).
Igazából játék szempontjából is felrakhatnám akár all core 4.4 Ghzre is, mert amíg nincs terhelés, úgy se megy feljebb semmi (láthatóan okosan állítja a feszt), de felesleges, ha az auto is megteszi helyettem (igaz ő csak kb. 4325ig
).
Régi lapomban (Z77 Extreme 6) max all coret adtam meg (pl. 4.2 Ghz) és ott idle állapotban talán 1.6 Ghzig is visszatette a procit, azért volt fura nekem, hogy itt 3.6 Ghz a minimum... No de ez más technológia, biztos ha nem ez lenne a jó, akkor nem így csinálná.
Mondjuk a boost profilok közül is lehetne választani (van enhanced 1-2-3-4, meg eco, meg vmi), ami most auton van...
Persze gyakorlati jelentősége most jelenleg nincs valóban. Csak kis kísérletezés.
-
duvi
nagyúr
válasz
Locutus #18997 üzenetére
Igen, autó beállításokkal 1.49-ig is felugrott a feszültség és 86,6 fokig a max hőmérsékletem. Ezért álltam neki a manuális beállításnak, ami most a fenti eredményeket produkálja. Mivel eddig csak az XMP profilt használtam, két napig olvastam a topikot, majd az itt szerzett infók és segítség alapján lőttem be a procit, ami így számomra tökéletes lett
-
devast
addikt
válasz
Locutus #18923 üzenetére
Mert MOST $1300 az a teljesítmény, de 4 év múlva nem annyi lesz. Én spec 2560x1080-ban játszom, most 1080ti-vel de már cserés lesz 3080-ra ha megjelenik, és jó lesz. Azt nem érted, hogy a jövőre kell tervezni de a jelenre vásárolni. Jelenleg egy 3600 és 3700x között játékokban nincs igazán mérhető teljesítmény különbség. Akkor miért vennéd játékra a drágábbat ? Hogy majd a 8 mag jobb lesz 2-3-4 év múlva ? A majd akkor kapható ajánlatokhoz képest nagyon nem lesz jó... 2700x mennyibe kerül most ? 72k. Másfél éve 110k volt. Aki ezen idő alatt nem használta ki a plusz 2 magot egy 2600hoz viszonyítva, az kidobott 40k-t az ablakon. És egy 3600 játékokban szinte minden szempontból jobb mint egy 2600 vagy 2700x és most 58k. Megsúgom pontosan ugyanez fog lejátszódni a 4000es szériával is. Beesik majd a 3700x ára, de még annál is olcsóbb lesz a 4600 ami oda-vissza fogja verni játékok alatt.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Locutus #18812 üzenetére
Nekem csak a "veri az AMD-ket" szúrta ki a szemem.
És, elnézve a videókat, a legtöbb helyen hasonló eredmények vannak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Locutus #18809 üzenetére
Ő, mennyivel veri meg mondjuk a 3700X-et? Van ~90% különbség? Csak mert ekkora különbség van felárban a 9900K javára. (100k körül kapható 3700x, 190k körül mozog a 9900K(F))
Irónia, hogy egy 3700x-et, és egy B450-es lapot kaphatsz most a 9900K áráért.
Nem kötözködés, csak kérdezem.. Szóval, oké, hogy néhol lehet, hogy jobb.. de mennyivel..
-
R3laX
addikt
válasz
Locutus #18796 üzenetére
Király. Hmm, jó kis Chromax. Most ránéztem, 170mm a max hűtő, amit bele lehet rakni, az elég jó. Noctua ventikkel 165mm. Milyen ventik vannak a Noctua-n?
(#18794) jokeph:
Még nagyon nyomott áron vettem a 2db 30cm Strix led csíkokat (1x bejött az itteni prohardveres ajánló) , ahhoz, meg a laphoz igazából. Nitro+-nak a Trixx-el kell ugye állítani a fényeit.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Locutus #18146 üzenetére
Hacsak nem durrant valami hatalmasat a 4000es sorozattal az AMD (mármint a 3000hez képest is nagyot), akkor akinek van 2/3000es gépe, annak nem fogja megérni váltani, egyetértek. Inkább lövök majd használtan egy 3900x-et, és még évekig elleszek.
Akit meg nem érdekel, hogy mi éri meg, hanem mindig a maxot akarja, az meg úgyis veszi majd az X670-et
-
válasz
Locutus #17565 üzenetére
"És ez nem csak a youtubera érvényes, itt a fórumon is megvannak azok, akikkel nem érdemes foglalkozni. (és nem, nem a kérdezők, illetve kétkedők azok, hanem sokkal inkább tipikusan akik nagy mellénnyel meg vannak győződve az egyetlen és szent igazságukról)"
Annyiban nem értek egyet, hogy nagy szerénység mellett is lehet orbitális baromságokat írni, illetve nagyarccal is lehet igaza valakinek, maximum nem szimpatikus, de a véleménye attól még lehet valid.
@Sz4bolcs: "Az irónia is azért vesztette értelmét interneten, mert amit te iróniával előadsz..."
Meg azért, mert sokan először baromságot beszélnek, aztán mikor ráébrednek, megprbóálják utólag úgy beállítani, mintha kezdettől irónia lenne, lásd Trump.
-
Bib
őstag
válasz
Locutus #16977 üzenetére
130-as PPT -ről sem volt szó
Mire használod úgy elengedve, fűtöd a szobát?
Bocsi megzavart az ugyanolyan avatar, Omli85-nek szántam.
Ha megnézed a képet Locutus ez itt most nem CB.
De én csak gyorsan megnéztem mit mutat mert meglepődtem a 80 fokon amit említett a kolléga, mert ilyet nálam nem láttam, de mint kiderült mert én "csak" 110w ppt-n használtam idáig. Nem is nagyon lényeges kérdés. -
-
Alpi.
addikt
válasz
Locutus #12461 üzenetére
Jaja ! Azokat a pillanatnyi "tüskéket" úgyse a felpörgő venti oldja meg. Szépen felveszi azt a kis hőtöbbletet a hűtő tömege, aztán abszorbálja, folyamatosan. Nyugodtan beállítható egy 70-75 fokos határ, ami alatt ne legyen fordulat emelkedés, nem okoz melegebb működést átlag felhasználás mellett kb.
-
-
koko52
nagyúr
válasz
Locutus #11277 üzenetére
Én mindig kétkedem a nagyok tesztjében. Ahol sok a feliratkozó/olvasó és hozza pénzt ott megjelenik a részrehajlás valamelyik irányba (aki többet fizet). Érdemes YouTube-on keresgélni a magunkéhoz hasonló vagy olyan konfigot amilyet kiszemeltünk. Szinte minden elegy megtalálható.
Amit én tapasztaltam, amíg Inteleim voltak addig picit le voltam maradva a nagyok tesztjétől. Ryzenei óta pedig picit többek az FPS-eim mint a nagyoknál. Egy-egy user feltöltővel pedig nagyon hasonló eredményeim vannak-voltak mindkét esetben. -
válasz
Locutus #11277 üzenetére
Na meg nem úgy van, hogy a HT érinti leginkább? Egyébként szerintem pont, hogy a HT nélküli Intelek amik szerintem jók. 4 magos i3, 6 magos i5, 8 magos i7. Be is szereztem egy 9700K-t, hogy magam nézzem meg mennyi is az annyi. 6-6magon 15% előnye van az Intelnek CB R20-ban. Játékok később. Videótesztet a napokban teszek fel az aláírásomba.
-
Tyrel
őstag
válasz
Locutus #9354 üzenetére
Jah persze azt vágom, meg amúgy szépen teljesítenek, csak azt a következtetést azért ne vonjuk le belőle hogy intel-en végig mikrolaggol az egész játék, mert normál esetben nem fogja csinálni, csak így, hogy 1080p/Medium beállításon esnek neki egy 2080 Ti-vel... Túl alacsony ott a processzor terhelés és ezért csinálja.
Persze ez ettől még hiba és jó látni hogy Ryzenek okosabbak ezen a téren is (sokkal finomabban és gyorsabban reagálnak a terhelés változásokra), csak az átlag felhasználókat nem fogja érinteni.
-
válasz
Locutus #9347 üzenetére
Elég fura ez a teszt (vagy a játék, nem tudom), 0,1% és 1% low-on is jobb egy i7-2600K (4/8), mint egy i7-9700K (8/8), ez így wtf? Olyan mintha a HT-t többre értékelné, mint a magot?
(#9348) Tyrel: nem tudok ilyenről sajnos, de gyanítom masszív zöld uralom lenne, kiindulva pl amazon best seller gpu listájából.
-
Tyrel
őstag
válasz
Locutus #9347 üzenetére
Az nem egészen úgy van, csak végig kellene nézni a videót... Valami bug miatt csinálja ezt és mutatta hogy GTA 5-ben is ugyan ez volt az Intelekkel:
ha eléri az engine fps limitet akkor úgy veszi hogy nincs dolga és full beszakad az órajel, "elalszik" a processzor aztán a következő pár frame-hez nem szedi magát össze időben.
Ha feljebb tekerik a grafikát hogy ne ütközzenek fps limitbe, akkor nem fordul elő a fenti jelenség. -
-
szasanyi
félisten
válasz
Locutus #9286 üzenetére
Én most is MSI B450 lapot rendeltem - egy 3700X-szel együtt - mert nincs jobb B450 lap. Stabil, gyors, a kategória legjobb AUDIO és LAN/WiFi szekciója van rajta izmos és jól hűtött RVM mellett. Utóbbi a Toma MAX és Mortal MAX esetén is hasonlóan jó, csak más a körítés és az ár.
De kíváncsi vok, hogy szerinted melyik B450 lap jó? -
gabro0
őstag
válasz
Locutus #8656 üzenetére
Az hogy milyen hangkodek van benne önmagában még nem sokat jelent. Az előző lapomban ALC892 volt és most a Mortar Maxban is. Az egy 50k-s lap volt, ez az MSI egy ~33k-s. Szerintem kitaláljátok melyik szól sokkal jobban
De ez tényleg olyan dolog, hogy először tapasztalni kell milyen egy igazán jó rendszer, utána lehet minden mást hasonlítgatni.
-
-vitya-
őstag
válasz
Locutus #8656 üzenetére
Vajon van valahol teszt, ami kifejezetten az alaplapi hangkeltő minőségét (is) méri? Mert általában azt jótékony homály fedi tesztekben.
btw, én is 1220-ast használok, és soha nem fogok visszamenni a 892-re, mert ég és föld, amit tapasztaltam! Az erősítőmben ebből nem jön folyamatos alap sistergés, és tisztábbak a hangjai. (sose merném teljesen tisztának állítani, azért, de mivel botfülem van, nekem tök jól működik) - amúgy üveggel van a BC acoustique erőlködőre kötve, amire meg a JBL hangfalak - ehhez a szinthez szerintem jó
-
válasz
Locutus #8528 üzenetére
Nálam 4400 max boost 4500 helyett vagy 4375 mivel fsb -t is random állítja a lap! Hol 98-99-100 a ram meg emiatt 3600 helyett 3580 stb... ha már fizettem érte .. igen én örülni fogok ha tudja.... akár nagy ugrás akár nem, de jobb érzés tudni hogy azt kapom amiért fizettem
@sati : időbélyegzőt ne felejtsd el
-
-
féldekás
aktív tag
-
válasz
Locutus #7560 üzenetére
De van olyan menüpont, de nem grafikonos. Egyébként a progija egész jó, most azt használom, ott van grafikonos beállítási lehetőség. De az is lehet, hogy én vagyok vaksi és csak szimplán nem találtam meg. Beírni be lehet az értékeket, csak olyan kellene mint pl az msi afterburnerben a grafikonos fan állítás.
puma k: nincs szükségem szerencsére vga tuningra, ez az aorus rtx 2060 super gyárilag elég jól van tuningolva. Sokszor 1980mhz-et látok, volt hogy 2010mhz is volt, bár a darksiders 3-ban bugos a vsync, nem engedi kikapcsolni, így nem is terheli csak 60-80%-ra a kártyát. Ja és 62fps-re áll be, pedig 144-es monitorom van. Mind1 a gsync megy, elég stabilan fut a game. Superpositionban is 5590pontot kapok, ott is 1960mhz mindig meg van, bár ott 70fokig fel tud menni default fan beállítással. Darksiders 3-ban meg 58fokos.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Locutus #7273 üzenetére
valoban az msi lapokkal regebben is sokaknak volt problemaja, Timer kartars a Pc-Mate -t atkozta sokat, pedig az nem is Max.
nekem a Tomahawk b350 vs corsair 3000 cl15 -on kivul is voltak afferjaim, amig ra nem jottem, hogy azt nemszereti, ha a 32 bites pci slotban van zsuga. illetve holigen holnem.
de ha nem deszkamodellben van, -- mint altalaban nalam minden -- es a kartyanak nincs modja elmozdulni lehelletnyitsem, akkor teljesen jo.
ja meg az nvme 512GB -> 1TB valtas is megviselte szegenyt, a soc feszt kellett emelni, hogy idonkent ne konyuljon le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Linux kezdőknek
- RAM topik
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Battlefield 7
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest