- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
Undervolt, vagyis inkább optimálisabb fesszel, stabilabban tartja a boost órajeleket. Ha magasabb a fesz és a hőfok, gyakrabban visszaszedi a boost-ot. Csak egy egy pillanatra, de ez látszik a teljesítményen. Cpuz benchmark is ilyen. Érdekes, hogy nagyobb hatása az amolyan "félterheléses" heylzetekben van, mint physx teszt vagy cpuz benchmark, a magasabb, pl. Cinebench szerű terhelésnél szinte láthatatlan, de játékokhoz pont ez kell.
Hőfok (is ! ) nagyon fontos. [0 fok környékén meg se rezzen 4.8-ról az órajel]
Kíváncsi vagyok, Nálad hogy muzsikál ez, de nálam kb. 10w előnye és nyílván pár fok is, van az EDC-s setuphoz képest. Ha úgy nézzük, hogy egy icipici minusz van órajelbe, de láthatóan hűvösebb, kevesebbet is kér kicsit, simán élhető EDC után ez. Persze most, hogy végre képes így működni, mert sajna régebb nem igen láttam ezt. Anno kis undervoltra is csúnyán el tudott dobni teljesítményből, hiába lett volna akkor is logikus lépés, de valamiért mégsem úgy reagált. -
PuMbA
titán
" Az iro csapat szerint bivaly cpu kell neki es akkor jo. De azt nem hinnem, hogy egy 3800x keves lenne neki."
A 3800X-eddel az lehet a baj, hogy nem játékra készült architektúra
Mindegy milyen erős Cinebenchben, ha játékoknál a késleltetés számít. Egy olcsóbb Intel proci is a játékok többségében jobb, mint a 3800X-ed, ha nézel YouTube teszteket. Az lenne a legjobb, ha találnál YouTube-on teszteket erről a játékról.
-
-
Chaser
legenda
-
Alpi.
addikt
Felfele !
Bclk érdekes téma megint. Alapvetően a Zen2-knél is 2 külön bclk van, mint az előző generációknál, Zen, Zen+ -nál és a kék oldalon a Skylake és utódainál is.
A történet is hasonló részben, mert ugye Intel is tiltotta már Kaby-lake -től ezt a játékot és igazábol Amd oldalon is hogy, hogy nem, Zen2-nél sem volt engedélyezett az állítás csak együtt, ami kb. annyit jelentett, hogy el tudtad hagyni a 100-at, de a 101 már neccesen ment.Ha jól tudom, chipset nagyon nem tűrte a változást. Több Asus lap készült saját órajelgenerátorral, pl. a Crosshair VI is, de TR platformon is volt ilyen és még Zen/Zen+ időkben olyannyira használták is, hogy pl. a C6H-m, mikor az R5 2600 idle állapotban visszavette a szorzót, a lap még a bclk-t is csökkentette 100-rol 80-ra, tovább csökkentve a még aktív magok órajelét és ezt simán, alapból tolta.
Úgy meséltek egy elég vicces story-t erről, hogy ez a feature teljesen Asus-on belüli dolog volt, Amd mérnökei nem is tudtak róla és állítólag, amikor az egyik meglátta ezt a folyamatos, aktív bclk vezérlést, kb. sokkot kapott, ami aztán átterjedt az egész csapatra. Fene tudja, miért élték meg ezt ekkora törésnek, de ami biztos, kis idő múlva, mindegyik lapon tiltva lett a Pll-gen. Ez kb. Zen2 indulásával egy időben történt, ahol nem kaptunk ugye bclk opciókat, tippre valahogy ehhez köthető.
Node, a lényeg a lényeg, egyszer csak aktíválódott mégpedig ha jól emlékszem az 1.0.0.6-os Agesa-val lekerült a tiltás, ezért ha foglalkoztak ezzel bios szinten, megnyílt ez az út.
Lényeg a lényeg, hw oldalról ha emeled a bclk-t akkor az órajelek, amik a bclk-bol vannak felszorozva, azok változnak, de a kettes számú, ami a pci-e 100 Mhz-et adja pl., az marad, ergo nem érinti az nvme-t, vga-t, chipset irányú pci-e szálakat, stb.-t.
Mivel a 2 bclk által vezérelt egységek közt van kommunikáció azért mégsincs teljes függetlenség. Ez egyébként így volt anno a skylake-es bclk oc-nál is. Vannak olyan párosítások, ahol nem igazán tudnak együttműködni. Viszonylag kevés szerencsére és ha pl. 104 Mhz-nél nem jó, simán tökéletes lehet 104.2-nél pl. Ha jól rémlik nálam talán 106.5 vagy 107 volt az első ilyen működésképtelen pont, szóval ilyen 102-103-104 régiók szerintem nem érintettek. Mondjuk az én bios-omba bele is került egy "Bclk divider" opció, ami pont az ilyesmikre lehet megoldás. 1,2,4,5 közt állítható és a bclk állítás lépcsőit változtatja 1 Mhz, 0,5 Mhz, 0,25 Mhz, 0,2 Mhz -re, de itt a lényeg a 2 bclk közti "áthallás" változása.
Szóval meg lehet próbálni, elvileg nem para.Ha nem megy vagy nem jól, az is általában a chipsetekhez köthető. Pl. X570-esek nem annyira díjazzák, de a B550-eseknek semmi problémájuk nincs vele. Ha viszont megy, na az maxi zsír ! Én azt mondtam, hogy a végére végre normálisabban működő boost, Vcore offset, stb. mellett a bclk oc az, ami felrakta a koronát vagy a pontot az i -re ! Sosem működött ennyire jól a procim, mint most ezzel az uccsó Agesa-s rendszerrel. Nézegettem és 5-10W -al kevesebből tud olyanokat, mint előtte, amikor már maxi elégedett voltam pedig az akkori mutatvánnyal is ! Pl. az EDC-s setupokkal, stb.
De láttam itt egy-két bclk oc-zós arcot, sztem Ők is meg tudják erősíteni, hogy érdemes foglalkozni vele. -
Tuf b450 pro gaming de ugyanaz.
Hőfok is jó szerintem most nem tudok épp képet prezentálni mert egy ccd le van tiltva mást nézegetek.
F-max enabled és Pbo enabled +200 is müködik szépen azt most is láthatod
de most hat mag mind fel boostol 4500-ra is együtt.
Még annyi ugy megy hogy 70% terhelésig pbo a felett bekapcsol az allcore oc. -
jokeph
nagyúr
Ha megy rendesen D.O.C.P.-vel beállítva akkor okés, ha nem/vagy a maximumot akarod a ramokból kihozni, akkor jobb a kézi beállogatás.
Nekem annyira nem szempont a RAM állogatása, D.O.C.P.-vel betöltve sem hibázik nálam a 4*8 GB 3600CL17-es Patriot Viper Steel.#31948CJ4567: jó áron vettem őket anno, az első KIT-et 30k-ért, a 2. KIT-et meg már csak 26k-ért.
i5-7600k mellé is bedobtam az egyik KIT-et, bitangul hajtotta őket.Ismét van, de csak az Alza-nál. + van náluk 3200CL16-os és 4000CL19-es is 2*8 GB-os KIT-ben.
-
Alpi.
addikt
Persze, vannak mindig kivételek és egyedi minták, de pl. ez sem annyira "átlagos", hogy valaki egyáltalán képbe van ezekkel !
Mondjuk most ezt a 3600 vs 5600 táblázatot elnézve, kíváncsi lettem, hogy a cpu terhelés is ennyire magas. Értem ez alatt, hogy mondjuk 80+% laod van a több AI esetén ? Mert ha ennyire nem emelkedik, akkor az inkább az engine korlátossága. Illetve ha tényleg megeszi ennyire a száraz számítási oldalról a cput, akkor viszont érdekes lenne egy 3800X vs 5600X teszt. -
Alpi.
addikt
Nyílván !
Pont ezt mondtam a CP2077 Amd patch-el kapcsolatban. Ott is +20% fpsről meg ilyenekről beszélnek. Hova ?
Az emberek nagy többsége gpu limiten játszik vagy nagyon közel. Játék, vga, cpu függő, de még beállítás is. Mondjuk, hogy 95-99%. Ott nincs hova emelkedjen az fps. Ok, cpu cserével el tudod érni pl., hogy szinte folyamatosan 99%-ba told a korábbi 97-ről. (csak egy példa), így lesz +3 fpsed. Nem ez fogja átbillenteni játszhatóba az biztos.Ha meg valaki 300 fpssel nyomul 720p-be, Neki borzasztó jól fog jönni a csere. Illetve jönne, mert ilyen nincs Zen2.vel.
És ez biztos, mert kb. esélytelen.
Egy értelmesebb Zen2-es setup gyakorlatilag fullra kimotorozza a mostani játékokat egy 100 fpses (cím függő nyílván) tartományig. Ha valaki ezen a téren mozog max., ne cseréljen ha csak emiatt tenné, mert tényleg csalódott lesz a növekmény láttán. Ugyanis kb. hiba határon belüli értékekre lehet számítani. Minden téren. -
Chaser
legenda
megjelenés után egy héttel vettem volna, akkor már nem volt
azóta leütöttem egyet nemrég, de már lesz@romle is mondtam, majd ha apróért adják mint a 3xxx-et, akkor esetleg
HSM
kellene sok helyre, ezért nincs semmi, szórják a morzsákat amennyit tudnak
de pár hónap és lesz elég konzol ( :F e Z o
ha ránézel eltűnt az is, ahol van majdnem 90e
nyilván elvitték 50-értszerk:
egyetlen cpu maradt itthon amd-től ami értelmes áron van 100e alatti szegmensben:
1600af, de csak alzán, 39e-ért
most h beírtam az se sokáig lesz -
Chaser
legenda
felhasználástól függ
ahogy hsm mondta, +10% ipc +10 % órajel upgrade
gyakorlatilag egy 4500mhz-en járatott 5800x tudását egy 5g-n járatott 3800x hozná, ha tudna annyin járni
gyakorlatban nem tud, de az 5800x az bőven tud 4,5g fölött karistolni
emelett jön a 8 mag/ccx kombó, ami már magában is nyesett le gamenél a teljesítményből
maga a cpu tudása jó, árazása ennek függvényében reális - és a hasonló tudású intelek ára mellett is az -szerk:
jogosrosszul ment a matek
5800-at pl akárhogy nézem nem éri meg megvenni, árban +40e az 5900x, %-osan +22-24% árban, de +50%-kal több mag/szál
nem véletlen árazták úgy ahogy, 6800 vs xt-nél is valami 70-0$ difi van
tisztában voltak vele hogy csak bejelenteni tudják ezeket, készlet az jó darabig nem lesz
ez árnyékolja be az egész sztorit -
HSM
félisten
"Legalabb is tesztek alapjan jo ha 15% a gyorsulas."
Ez még tesztek alapján is nehezen jön ki... Alapból van egy bő 10% IPC javulás, emellé van egy legalább szintén 10% átlagos órajel emelkedés, és még segít itt-ott a CCX-enként 16MB helyett 32MB L3, illetve hogy max 4 helyett max 8 mag tud gyorsan kommunikálni egy CCX-en belül. Tehát, erősen CPU limites helyzetekben masszív előrelépés kellene legyen, nem véletlen mérte kb. minden oldal, hogy a 3900X-et is többnyire magabiztosan veri még az 5600X is.
Nyilván, itt a játékok sajátos skálázódása is benne, van. -
HSM
félisten
Terhelésváltásnál lehet későn kapja meg a feszültséget, és addig visszavesz a CPU. Nálam is emiatt nem vált be a negatív offset, -0,150V mellett pl. már csak 3,3Ghz-en ment a Cinebench, miközben 4,1Ghz-et jelzett vissza, pedig egyébként a gyári 3,6Ghz-en sem kellene akkora fesz, amit így is megkapott. Lásd utolsó bekezdés: [link] .
Allcore OC-n viszont rendben lett az órajel és a tempó is, 4,2Ghz és jóval alacsonyabb a feszem is, mit gyárilag. -
Géjza
őstag
Igen, inkább oda való ez, bár ügye itt most konkrétan arról van szó, hogy a Zen2 mire elég és Zen3 mire lesz elég. Ott folytassuk, xls-t is majd ott osztom meg.
Ha már most érdekelnek a 3600-as számok, akkor azt fel tudom tölteni, azokat már bevittem. Bár neked is asszem hasonló konfigod van (zen2+2070s).
-
Géjza
őstag
Lassan végig érek a 3600-zal való teszteken. Számokból látszik, hogy számít a graf minőség. 10 AI-nál high-epic között 31fps a difi átlagfps-ben (121 vs 90), 20 AI-nál 23fps (104 vs 81), 30 AI-nál 10fps (84 vs 74) [itt hoztam be a med beállítást is, így med-epic között 38fps a difi> 112 vs 74 ], 30 AI-nál kezd el malmozgatni a GPU epic-nél is, itt már látszik, hogy nem tudja etetni a CPU megfelelően, 40 AI-nál med-epic között 37fps (109 vs 72, itt már alig csökkennek az fps-ek), 49 (max) AI-nál 34fps a difi med és epic között (98 vs 64). Itt már epicnél 50-60%-on megy csak a GPU.
Mindig az adott mezőny közepéről rajtolva, előzések nélkül (lebutított AI-val), belsős sisak nézetből jönnek ezek a számok száraz körülmények között (storm-mal is végignyomtam, konkrét számok ebből is vannak, de általában pár fps vesztést okoz a dry-hoz képest). 1%, 0,1%-okat és max fps-t gyűjtöttem még az átlagfps-ek mellé. Csinálok majd külső nézetből is, de szerintem csak a 30/40 AI-val, nem megyek újra végig mindenen.
Egyébként 49 AI-val is full játszható epic-ben is, folyamatos a game, nem voltak akadások, igaz fps-ből ilyen 60 körül van csak átlagban, az 1% 47fps, 0,1% meg talán 36 volt az abszolút minimum. Nem voltak ilyen 5-10 fps-re történő bezuhanások, megakadások. Teljesen ok volt.
-
Géjza
őstag
Oks. Én is high-on megyek, itt egész jó fps-esek vannak már most is, viszont a vga nem megy 100-on (85-90 körül ugrabugrál, epic-en folyamatos 97-98%). Epic-ből lehet nem csinálok részletes tesztet, csak megnézem, hogy azon is lök-e a proci vagy ott totál gpu limit van (1%-0.1% minimum fps-eket megnyomja, akkor már epic-en is egész kellemes lesz, itt várok javulást, nem a max fps-ekben).
-
Géjza
őstag
Nagy elvárásaim vannak ACC alatt 5600-tól.
Gondoltam csinálok rajt tesztet (mint a yt videóban is, BH 16 AI-val) aztán quick race 20-30-40-50 AI-val Spa-ban száraz és esős körülmények között (1 kör), mindezeket 1440p High és Epic beállításokkal.
3600-at hagyom 4.4GHz allcore-on, nem fogom visszarakni alapra, így is elvileg 18 tesztet kellene vele letolni. Aztán majd 5600-zal először alapon, aztán PBO-val meg allcore-ral is megnézem ezeket (3x18 teszt). Valami excel-t összehányok majd belőle.
Feedback-et elég hamar fogok tudni adni (talán csüt este felé), rendszerezett, részletes számokat jövő hét elejére.
-
Géjza
őstag
Persze, hogy megy. Nálam az új BIOS-sal megy 3600 most is, amivel 5xxx-ek is tudnak menni. Talán csak az 1xxx széria került ki, de az is csak azért, mert van valami limit, hogy hány CPU támogatást tudnak belerakni. Aki 2xxx-3xxx-en van, annak nem kell félnie az új BIOS-tól. Aki 1xxx-en van, annak jól utána kell olvasnia, hogy mi fog történni BIOS frissítés után.
-
fanti
addikt
Igen, tudod ezek az AGESA változatok ahogy finomodnak, úgy lesznek egyre gyorsabbak az 5XXX-es Ryzenek. Azok ugyanis még nagyon újak és relatíve kevés velük még a gyakorlati tapasztalat, ezért is van az, hogy az AMD az első ZEN3-at támogató AGESA-ban csak pusztán a támogatást garantálta, azaz a működést. De azóta telnek a hetek, és egyre jobban faragják az AGESA verziókat, és ezért van az, hogy pl. ezt a legutolsó BIOS verziót igazából azoknak ajánlja a gyártó, akik ZEN3-as procit használnak a lapjukban, mert ez már egy még jobban finomított és tökéletesített AGESA kód, így ha olyan procid lenne, mindenképpen célszerű lenne ezt telepítened, nyerhetnél vele akár 3-5% teljesítményt, vagy növekedne a hardverkompatibilitásod, javulna a PBO hatásfokod, stb...
-
fanti
addikt
Hát...elég furcsa lenne, ha valaki mondjuk egy 2700X-es procival a lapjában rábukkanna a neten az alaplapja gyártójának a honlapján egy új BIOS-ra, amit befrissítene és utána kakukk...
Az a BIOS chip méret vita, az már az AMD "hazudjunkmiispofátlanulakőkeményprofitért" mozgalmuk első fecskéinek egyike volt...A B550-ekben is szerinted mitől ne mennének a korábbi genek? Attól csak, hogy olyanra írják a BIOS-okat az alaplapgyártók! Persze születnek hack BIOS-ok is, nekem egy ismerősöm 2700X-et használ B550 Tomahawkban...de érdekes ugye?!
-
Erdei88
veterán
Ha az adatlapodon lévő vgad van, akkor inkább azt cseréld, azzal érezhetőbb javulás lehetne
3800X - 5800X nem éri meg a csere, inkább 5600X vagy 5900X.
Ugyan most nehezebb vgahoz jutni, de 100 ezer forint pluszért inkább egy 3070-et vennék vagy egy 3060Ti-t 200 ezer alatt -
Chaser
legenda
4500mhz-es 5800x 10% plusz ipc-vel már magában 5ghz-es 3800x-nek felel meg, de ahogy nézem azért 1-2-300mhz-cel fölötte is elkaristol kényelmesen
de 5xxx topikban látod milyen eredmények vannak
ár/érték arányosan biztos nem lenne jó a váltás, ha csak a teljesítményt nézed igen -
jokeph
nagyúr
A gépeim durván fele DDR3-as ramokkal üzemel (s775,s1151,s1366 és s2011v1), és betölti funkcóját bőven.
Amíg az s1366-os gépem megteszi játszogatni RX 480 VGA mellett 3*4 GB rammal, addig nincs mitől tartani.
És nem is a legerősebb 6 magos Xeon van benne, hanem egy 4/8-as X5677. -
PuMbA
titán
Pedig pont most kell belefekteti a DDR4-be és Zen3-ba :) A next-gen konzolokba 8 magos Zen2 van, tehát 8-12-16 magos Zen 3-mal te 8 évig tuti elvagy, egy fillért nem kell költened alaplapra, procira meg memóriára. DDR5 és új lapok/ procik pedig horror drágák lesznek meg majd figyelheted a nyavajgást az instant vevőknél, hogy szar a memória támogatás meg a BIOS stb. Elég átnézned most a Zen3 topikba hogy mi folyik, pedig ez ugyanaz a foglalat es ugyanazok a memóriák.
-
hokuszpk
nagyúr
annyi biztos, hogy elsőkörben szerverbe jön, és amíg fel nem fut a gyártás, iszonyat ára lesz. Ráadásul az első fecskék valószínűleg nemigazán lesznek gyorsabbak a csúcs ddr4 moduloknál, szvsz perpill nem érdemes várni, ha melóra kell, a következő 2-3 évre simán be lehet vállalni a 64-128GB ddr4 -et.
-
Chaser
legenda
64e-ért vettem tavasszal alzán drágán a 3600-ost, most 57,5e a 3500x...de közben 90e lett a 3600 - na jó, az x és xt is annyi ( : -
kinti árakat nem nézem, 5xxx árakat már nem nézem, azt nézem amit lehet még itthon kapni
itthon még van 3800x/xt 120-125e-ért, 3900x ára sem rossz - 155e ft-tól -
de legalább lett sok jó lap, áruk sincs elszállva, és már kinéztem egyet korábban, de egyszerűen nem tudok dönteni, annyi jó van 27-50e közt is
na cpu-nál nincs ilyen gondom ( : -
Chaser
legenda
rendernél úgy láttam 8-10%-kal lassabb az 5600x, na de fogyasztásban sokkal jobb, van amiben fej-fej mellett mennek, van amiben 10700k jobb
all core 4,6-4,8-at mehet defaulton a 10700k
én ezt teszem az 5600x mellé, árban ezzel van - lenne - pariban, illetve 10700k lenne drágább, sima 10700 olcsóbb
lapot meg most hasonló árast nézek, nem mintha a b550m s2h nem lenne elég 5600x alá, de legyen dizájnosz' :d
valaki linkelte intel topikba mennyit eszik az 5950x full load saját méréssel, na akkor gondolkoztam el, hiába volt kotsog' az amd, de ne legyek a magam ellensége hogy rövid távon jobban érezzem magamHSM
kezdetben nem is sokat menne, csak tanulom covid/tél alatt, aztán meg ki tudja a jövő mit hoz, tényleg kell-e sokkal kraftosabb cpu, amd oldalon ez adott lesz jó fogyasztás mellett
pont ez az, hogy még a finomhangolás lehtőségét is elvennék a másik oldalon, csak mert non-k, hiába veszek z lapot is? ez így nagyon nem jó
de! ha valaki intelezne, nem töröltöm még a kb 47e ft-os msi z490-a pro lapot, tesztekből úgy láttam derék, még 10900 all core maxot is tudja éppen ha kell, alzánál lehet átvenni személyesen, számlát elviekben át tudom írni - nyilván bf akció volt, már drágább, pm ha érdekel valakit -
oszt' nem offolok tovább, mert szétverik a pofámat - jogosan ( : -
oszt -
r3v0Lut10n
senior tag
A hazadban levo ventik egy kontrollerre vannak kotve (amit hazon levo gombokkal is vezerelhetsz), de van egy sata csatlakozo (amint a powert kapja) meg egy pwm kimenet amit raboksz egy szimpatikus slot alaplapodon es maris vezerelheted
BQ ventik tobbsege amugy 1000 vagy 1200 rpm-es ...
-
Bib
őstag
Alapvetően egy y elosztóval pwm jelet, lehet pwm és dc-re is osztani tehát 4 pinről 1db 4 pin és 1 db3 pin-re is, így kellene bekötni. Ebben az esetben a pwm -es ventihez tartozó feszültség szerint szabályozza a másikat is. De 12 volt fölé nem fog menni, tehát a venti károsodni nem tud semmiképp.
-
Alpi.
addikt
Engedd el a parát sztem !
1. : pbo-val én személy szerint még nem tudok egy, még csak feltételezett degradációs esetről sem.
2. : Én ennél jóval feszítettebb beállítással tolom és ezennel megígérem, hogy ha bármi picike sebet vélek felfedezni, azonnal írok neked pü-t és még időben leszel akkor, hogy dönts, merre tovább. -
Alpi.
addikt
Szerintem, de ez tényleg csak személyes vélemény, elég addig emelni a feszt, amíg a legjobb egy-két mag stabilan eléri a max. boost órajelet (alapbol 4,550 Mhz a 3800X-nél), mivel a 2 ccx közti különbségből adódóan ha a gyengébbet is szintre (közelébe) akarjuk hozni, akkor kb. vissza fogunk kerülni az alap fesz. közelébe, de igazábol egy értelmetlen, soha be nem következő helyzet (ideális esetben) az, hogy a rosszabbik ccx valamelyik magjának kéne az élre törnie és elérni kimagaslóan nagy boost órajelet. Az új W10 most már tényleg faszán címezgeti a magokat, nem igazán fordulhat elő olyan, hogy egy kis terheléses helyzetben egy kevésbé preferált ccx, kevésbé preferált magjának adjon. Szóval ha 1-2 mag stabilan hozza a maxot, ezeket a helyzeteket kb. le is fedtük a lehetőségekhez képest maximalizált teljesítménnyel, legkissebb fesszel és hőfokkal is bár ez ebben az esetben jellemzően meghatározó úgyse, köszönhetően a lófa&ka (kicsike más néven) terhelésnek.
Az alsóbb régiókban én nem láttam ilyen különbséget ccx-ek, magok közt. Ergo a magas terhelés mellett nagyjábol azonos órajelet kap minden mag, ergo ott szintén jók vagyunk a negatív offsettel, tapasztalataim alapján ha az előzőekben említett max boost megvan azon az egy-két magon, az all-core órajel sem szenved a "túlzott neg. offset-től". Én így állítottam be most a saját rendszeremet és szvsz jójez' ! -
Alpi.
addikt
Zsír ! Úgy tűnik ezeknél akkor általános, hogy alapból túl van tolva a fesz.
Én újabban a geekbench 3 -at használtam erre az offset finomhangolásra.
(Nem is a kapott pontokat elsősorban, hanem a benchmark közbeni hwinfo monitorozás eredményét. Ott mindig jól látszott a legjobb (1-2db.) mag mennyire boostol max. A Cinebench egy magasabb terhelés melletti viselkedést mutat, ott az sem kizárt, hogy nő a pont neg. offsetre. Attol függ, mi az, ami leginkább meghatározza a nech közbe az órajeleket. (Pbo limit, hőfok, stb.)
Ahogy nézem a hwinfo screened, már egy picit sok az offset, már picit eldob fent. Még egy 25-50 mhz lehet pluszba max. boost órajelre. -
tusi_
addikt
Nem megy sajnos es most vettem eszre, hogy az egyik venti az AIO Pumpa helyere lett kotve. Folyamatosan 1500 on pörög, de meg sosem volt ilyen hüvös a gep, elolap, oldallap fent, 4xCB20 egymas utan es 68-70 fok a cpu, 4124 ig megy le es 5020 pont. Eddig lement 4075 re , 49xx pont es 78-80 fok
-
tusi_
addikt
Tenyleg megy, de a sebesseg allitas nem, illetve nagyon bekorlatolt, gondolom az a lab hianyzik, amibol az alaplap kiolvassa a sebesseget es tudja vezerelni. Vettem 4€ ert egy Y-t, eleg ha csak az egyik vegen van egy 4 pines es az alapjan vezerli mind2-t.
Köszi a segitseget -
tusi_
addikt
Ez csukott ajto es gep eleje fent.
https://1drv.ms/v/s!AgiEepJbhOrkbacM6OMWZ2HaNRU?e=qfdvd9
Nyitott ajto, gep eleje lent es en nagykabatban ulok, mert most jottem ki az influenzabol.
Nem sikerült a 4500, de azt mondtam, hogy most nincsenek minusz fokok itt es a szoba is meleg, mert az asszony itt alszik, mivel en beteg vagyok/voltam.https://1drv.ms/v/s!AgiEepJbhOrkbhogzyOEw4m6hwQ?e=41aOEV
Amikor anno teszteltem, akkor hideg volt. Ez a versenyzös szobam, - Assetto corsa - es izzadok mint a diszno verseny közben
Rgo hideg szokik lenni es meg az ablak is ra volt nyitva....
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest