Hirdetés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bánj finoman a Pixel 9 Pro Folddal!
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Huawei P30 - kell ennél több?
Hirdetés
-
Újabb analóg billentyűzettel bővül a Keychron kínálata
ph A cég rövidesen megjelenő, vezetékmentes újdonsága két alapkivitelben választható, és az egyiket fával díszítették.
-
10x-es Holdfotót villantott a Vivo X200
ma Csak az nem világos, hogy hibrid vagy optikai a 233 mm-es fókusztávolság.
-
Megjelent a Prince of Persia: The Lost Crown sztori DLC-je, a Mask of Darkness
gp A kiegészítő minden platformon öt euróba kerül, érdemes lehet lecsapni rá.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motyi
senior tag
válasz Create. #4525 üzenetére
Van az ár/érték arány és van a legjobb. Ezek ritkán azonosak. Érdemes aprón körülnézni, időnként ki lehet fogni jó áron b-die kiteket, persze még akkor is drágább lesz mint boltban a "sima", de hidd el, beállítani egy olyan órajel/késleltetést ami sima rammal esélytelen az megfizethetetlen.
-
Apucy01
őstag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Create. #4723 üzenetére
Nem tom, naluk lehet mas az arazas mint nalunk, NT-H1 nagyon fut és lehet a beszerzesi ara alacsonyabb csak tudjak a boltosok hogy ugyis ezt viszik. Prolimatech PK-3 1,5g 814ft [link]
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
freddirty
senior tag
válasz Create. #5520 üzenetére
ó ha csak a dollárárfolyam lenne a probléma Akkor mondjuk meg lehet venni a top intel/amd procit ma 32gb rammal meg egy jó alaplappal 170k-ért? Nem. Semmi gond kifizetném azt a plusz 50k-t. De azt látom eléggé falnak hajtott az iparág, nincs olyan fejlődés már mint rég. Emiatt persze a vevők is elpárologtak, egy top körüli proci már 300 usd helyett 500 usd, és lesz az 1000 is nemsokára.
A jövőben csak a magok számával lehet variálni, jelentős melegedés, nagy befektetések a csikszélesség oltárán, oc beépítése consumereknek. Nem is merem elképzelni mi lesz 7 év múlva mikor újra esedékes lesz egy teljes csere a gépemben. Egyrészt lehet a 7 év nem 7 lesz hanem 10 ha a tendenciát nézem (ha azt tekintem hogy egy average joe vagyok akkor ez egy újabb döfés az iparaágnak), másrészt mekkora lesz a teljesítménytöbblet? Lehet semekkora (<20%) és csak azért veszek mert kipurcant az alaplap...fred
-
Locutus
veterán
válasz Create. #5965 üzenetére
Nekem nem tetszik Megmondom őszintén a Taichi Ultimatet se a dizájn miatt vettem meg
Ha nyerek a lottón majd veszek valami nagy batár VGA-t, úgyis azt nézegetem mostanában, hogy a kis 1070 FE hogy elbújik a D15S mellett, alig látni
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Create. #6267 üzenetére
Várjál, mert be kell perelni oket a pitsaba hiszen nem azt hozza ami a dobozra van irva és nem is lehet kijavitani.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
weri
senior tag
válasz Create. #6271 üzenetére
Hat nekem tavaly evvegeig 290-em volt es kevesebb bajom volt a driverevel mint 1070-el. Bar egyiknel se egetrengeto problemakrol volt szo.
Bar az is kozre jatszik hogy nekem egyebkent is eleg keves problemam volt eddig barmilyen hardverrel vagy szoftverrel. Vagy mazlista vagyok, vagy valamit nagyon jol csinalok teljesen veletlen :d
Nekem win10-el sincs akkora problemaim mint amiket latok rengeteg embertol, ismerostol.Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
addikt
válasz Create. #7165 üzenetére
Ja és mi van akkor, ha a procid mem vezérlője miatt nem megy a mostani se 3200-on? Akkor vehetsz bármit, ha az a gyenge pont.
arra viszont kíváncsi leszek, hogy az asrock x570 steel legend-ben menni fog-e, annak a qvl listájában nagyon kevés ram van és egyik fentebb írt sincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Create. #7165 üzenetére
Köszi! Az nekem is eszembe jutott egyébként, hogy a CPU is befolyásoló tényező, csak hát a jelenlegi szettem (3000/CL15) az előző lapomban még 1600X mellett ment 3000-et, majd csak 2666-ot, aztán végül 2800-at. Ahány UEFI, annyi érték. Ugyanez a szett most az első két UEFI-vel 3000/CL16 kombóban ment XMP-t aktiválva, tesztek szerint hiba nélkül, azóta viszont mindegy, mit teszek, az utóbbi 3 UEFI csak 2133-on hajtja. Szóval, szoftveres problémáról van itt szó, szerintem, nem a memóriavezérlő a szűk keresztmetszet.
-
vitaro
senior tag
válasz Create. #7186 üzenetére
Esemény 41, Kernel-Power
A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.De ezek között nem szerepel a tegnapi eset, akkor nem újraindítottam, hanem kikapcsoltam a gépet.
@fudi2002: ez az
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
snecy20
veterán
válasz Create. #7530 üzenetére
Ahogy a 75 fokos CPU, úgy a hasonló hőmérsékletű Chipset is minden bizonnyal túléli ekkora hőmérsékleten. Valószínűleg 100-110 fok körül lehet az a szint, amitől már kifagyna a rendszer. De azért jobb minél hűvösebben tartani.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Create. #7530 üzenetére
A szilícium eléggé magas hőmérsékleten is működik, lazán éveken keresztül is. A környező alkatrészekben mint kondenzátorok inkább tud kárt tenni a magas hőmérséklet, de azokból is 85 fokos vagy jobb példányokat szoktak használni és itt is valószínűbb, hogy előbb lesz új géped, mintsem 70-80 fokos IC-től bármi problémád.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Puma K
veterán
válasz Create. #7556 üzenetére
Gyártótól függetlenül használható MSI Afterburner-ben most már van olyan funkció ami kiteszteli a stabil keretek között elérhető maximális órajel és feszültség duót a GPU-nál Nvidia kártya esetén. AMD-nél nem tudom működik-e ez a funkció.
Korábban a kártyám teljesen alapon avagy gyárilag 1898-1936MHz között mozgott címtől-terheléstől és így hőmérséklettől függően. Most az "oc scan" után 1987MHz-ről kezd és tartósan 1949MHz-re szokott beállni.
Ritkán a VGA-t folyamatosan 99%-on terhelő címnél 1936MHz-cet látok.Kis nézegetni való: videó 1, videó 2
A GTA V grafikusmotorja viszont egy rinyálós pitsa így ha azt indítja az ember, akkor vissza kell állítani alapra a VGA-t (szerencsére 2 kattintásból aktiválható az elmentett profilok bármelyike az MSI AB-ben)... volt korábban, hogy gyárilag tuningolt VGA-kra is allergiásan reagált és kilépkedett addig ameddig a tulaj vissza nem vett pár MHz-cel a gyári értékekhez képest...
(#7561) csucsbicep :
Akkor viszont ez a különbség már rájátszhatott arra, hogy az egyik rendszert lassabbnak a másikat meg gyorsabbnak érezted már Windows-ban is.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
nagyúr
válasz Create. #7563 üzenetére
Van a BIOS-ban is ilyen, HW Monitor főmenü, FAN-TASTIC Tuning menüpontban.
Érdekes módon, ugyanitt van a Z170 OC Formula és a Z270m-ITX/ac lap BIOS-ban is, ez nem CPU függő setup, a menü elrendezése is nagyon hasonló, így ismerős BIOS fogadott.
A WIN-es segédprogi is (az előd Z170/270-ben is) jól használható.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Create. #7603 üzenetére
Szabvány FAN csatis a chipset ventilátora ? Mert ha igen, kinullázod a BIOS-ban, azt rádugod az egyik CHA_FAN csatira.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fred23
nagyúr
válasz Create. #7636 üzenetére
Könnyen lehet, hogy úgy lesz, ahogy mondod!
Már keresgéltem teszteket arról, hogy a 2700 és a 2700X minimum fps-ekben hogyan teljesít a 3600-hoz képest, és anno mintha azt állapítottam volna meg, hogy 8 mag ide vagy oda, a 3600 még a minimum fps-ekben is jobb, mint a 2700 vagy a 2700X. Ráadásul nekem inkább kéne a 2700 az alacsonyabb TDP miatt.
Ez van, ha minden kötél szakad, és nem találok nagyon akciós, bomba áras 2700-at sem, lehet, végül kénytelen leszek 3600-at venni annyiért, amennyit kérnek érte.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Create. #7803 üzenetére
A lényeg, hogy ha vissza kell venni a CPU frekvenciát akkor vegye vissza ez a lényege az energia gazdálkodásnak (nem mellesleg szvsz CPU fesz is magas IDLE állapthoz képest).
Sajnos az AMD Ryzen Power Saver vagy bármilyen más energiagazdálkodási profilt kiválasztva sem történi változás. Nem értem... és a CPU IDLE is meleg, aminek nyilván köze van ehhez. -
dkess
őstag
válasz Create. #8289 üzenetére
Mind a hármunknak eltérő háza van. Nálad (Thermaltake G21 TG) valóban az első 3*12 cm -es venti esetén kicsit más a történet.
Solesz84 -nél (NZXT H710i) viszont az alsó 14 cm -es venti aránylag elég jól befúj(na) a VGA alá. Nálam (FD R6) meg mivel felül van ODD is (így innen indul lefele a kettő 14 cm -es venti) meg kicsit jobban is ...
Szerk.: Most nézem a X570 Taichi -nél is jól rálóg a VGA a chipset ventire (az MSI -mnél 100% szabadon van bőven). Talán ettől függetlenül egy alsó venti nem árthat Solesz84 -nél ...
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz Create. #8291 üzenetére
Szerintem rosszabb nem lesz. Az AIO bordája gondolom fenn lesz - eleve kilapátolja a CPU hőjét. Ezenfelül 2 db jobbfajta 14 cm -es házventi elül bőven elég és jó lesz (hátulra csak 12 cm -es mehet majd, ha jól látom).
A mostani 3*12 cm elölnél a legalsó ventid szinte teljes egészében az alsó táprekeszbe fúj. Erre is alapozom, hogy rosszabb biztos nem lesz ...
-
dkess
őstag
válasz Create. #8293 üzenetére
Igen, ezt jól benéztem a nzxt h510 -nél, hogy felül csak egy venti hely van. Azt még néztem, hogy hátulra csak max. 12 cm -es venti mehet, de a felső traktus abszolút elkerülte a figyelmemet.
Én mondjuk az AIO helyett inkább valami jobbféle CPU toronyhűtőt tennék - de ez én vagyok ...
@Solesz84
Mármint az elöl lévő 2 db 14 cm -es venti közül az alsó. Ez lehet félreérthető volt - elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
-
jeni
félisten
válasz Create. #8336 üzenetére
csak az A1 slot-t takarja ki a ventivel a Rock Pro 3/4 hűtő -ezt tutira kitakarja,szinte minden lapnál érvényes egy Rock Pro esetében.
szerintem a lap tervezésénél is oda figyelnek erre.
ha mégsem akkor oda lehet tenni 25mm venti helyett egy 12,5mm venti vastagságút.nálam az A2 és a B2 van használatban- a B1 az szabadon van üresen.
az A1 slotban értelemszerűen a venti miatt már nem fér el oda egy RAM.
a ramok amik van benne a slotokban az egy magasított Kingston Hypes X Predator[ Szerkesztve ]
-
Chaser
titán
-
dkess
őstag
válasz Create. #8348 üzenetére
Egyfelől jeni által berakott kép egyértelműen cáfolja Őt - másfelől megerősíti azt, melyet ezen hozzászólásomban írtam: [link] .
A Dark Rock Pro 4 esetében X570 mellett egyébként az összes RAM slot -ot takarja felszerelt ventivel (igaz az utolsóra csak "félig" lóg rá) - venti nélkül csak a CPU foglalathoz legközelebb eső 1 RAM slotot takarja. Ezt a kombót én is most nézegetem magam mellett ...
Ugyanakkor mind a Dark Rock 4 esetén és mind a Dark Rock Pro 4 esetén igaz az, hogy a venti átrakható a baloldalra is - így meg mind a kettő BQ hűtő esetén teljes pompájukban élvezhetőek a LED -es RAM -ok ...
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Vagy hagyod a dark rockot, és veszel egy D15S-t 79 euróért, ami jobban is hűt, meg egyáltalán nem is lóg be a ram fölé, mert a két torony közötti 1db ventivel intézi a dolgát.
Valahogy így:
[ Szerkesztve ]
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
jeni
félisten
A Noctua mindig No.1 lesz.
Főleg a NH-D15 modell.
A D14 is nagyon jó. Ebből meglehet venni a használtat olcsóbban. Ha gáz van akár a venti nélkül is elviszi a gépedet passzív hűtéssel-persze tuning nélkül biztosan.
Amúgy ha a Dark Rock Pro 4 megveszed és gond lenne a mérettel,belógással akkor bármikor vissza viheted 14 napon elállással csak így a weben rendeld meg előbb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
Állásajánlatok